Blijkbaar werkt dat echt, bijzonderquote:Op zondag 30 december 2012 16:29 schreef kirsten. het volgende:
Ik heb de (3) pitten in de guacamole laten zitten.
In de koelkast met wat citroensap en er plastic folie over, ja hoor.quote:Op zondag 30 december 2012 16:29 schreef kirsten. het volgende:
Piet, ik heb vandaag guacamole gemaakt maar dat wil ik eigenlijk pas morgenavond serveren (maar ivm tijdgebrek nu alvast gemaakt). Kan dit eigelijk wel? Ik heb de (3) pitten in de guacamole laten zitten.
Ja mijn moeder deed het altijd. Ze maakte de guacamole altijd in de middag voor het eten. Een keer was ze in 1 bakje de pit vergeten, en in de ander niet. We zagen toch echt verschil!quote:Op zondag 30 december 2012 16:33 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Blijkbaar werkt dat echt, bijzonder
http://www.straightdope.c(...)f-from-turning-brown
Mooi, dan kan ik het met een gerust hart laten eten morgen.quote:Op zondag 30 december 2012 16:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In de koelkast met wat citroensap en er plastic folie over, ja hoor.
Bloemige aardappel heel dun snijden, bv met een dunschiller of een mandoline (zo'n keukenrasp waar je ook plakjes mee kan snijden). Vermeng room met een beetje knoflook (niet teveel) en zoutquote:Op zondag 30 december 2012 20:28 schreef Ansu het volgende:
Piet, hoe maak ik een lekkere aardappelgratin?het lukt nooit helemaal lekker!
Maak het eens zonder, de verhitting van de room geeft een mooie subtiel smakende kaas achtige smaak.quote:Op zondag 30 december 2012 20:40 schreef Isegrim het volgende:
Kaas is niet nodig, maar wel heel lekker.
Ik heb het nog nooit zonder kaas gemaakt, ga ik eens proberenquote:Op zondag 30 december 2012 20:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bloemige aardappel heel dun snijden, bv met een dunschiller of een mandoline (zo'n keukenrasp waar je ook plakjes mee kan snijden). Vermeng room met een beetje knoflook (niet teveel) en zout
Neem een lage schaal en smeer deze royaal in met boter.
Aardappel plakjes en room laagje voor laagje erin. In oven tot goudbruin en gaar.
Kaas is niet nodig.
En geen melk gebruiken, gebruik de houdbare slagroom van de aldi, die is prima!quote:Op zondag 30 december 2012 20:55 schreef Miracle_Drug het volgende:
[..]
Ik heb het nog nooit zonder kaas gemaakt, ga ik eens proberen
Ik weet.quote:Op zondag 30 december 2012 20:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Maak het eens zonder, de verhitting van de room geeft een mooie subtiel smakende kaas achtige smaak.
Nee, niet koken, niet spoelen, bloemige aardappels gebruiken en heel dun snijden. Waarom room waterig zou worden vat ik niet, doe je er melk bij? Het zetmeel van de aardappels bind sowieso, en het kookt ook in. Het heeft echter zeker wel een uurtje nodig in de oven, beter langer.quote:Op zondag 30 december 2012 21:02 schreef Ansu het volgende:
Maar, aardappels eerst even koken of niet? Ik heb vaak dat of de room heel waterig blijft, toen op aanraden van iemand een ei erdoorheen, was ook geen beste, en laatst vond ik de aardappels net niet lekker gaat maar de rest wel goed..
Dat mag van mij, wat gebruik je? Raclette kaas?quote:
Het is erg lang geleden dat ik voor het laatst aardappelgratin heb gemaakt.quote:Op zondag 30 december 2012 21:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat mag van mij, wat gebruik je? Raclette kaas?
Raclette kaas ligt hier gewoon bij de aldi, en smelt erg goed.quote:Op zondag 30 december 2012 21:30 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Het is erg lang geleden dat ik voor het laatst aardappelgratin heb gemaakt.Voor dingen met een kaaslaagje haal ik meestal gewoon simpele plakken kaas van de super. De jachtschotel die we gister aten was gewoon met supermarktkaas.
Piet, ik heb met kerst gratin gemaakt. Alle recepten raden echter vastkokende aardappelen aan, waarom jij bloemige?quote:Op zondag 30 december 2012 21:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, niet koken, niet spoelen, bloemige aardappels gebruiken en heel dun snijden. Waarom room waterig zou worden vat ik niet, doe je er melk bij? Het zetmeel van de aardappels bind sowieso, en het kookt ook in. Het heeft echter zeker wel een uurtje nodig in de oven, beter langer.
Omdat ik dat een mooier, steviger, smeuiger en lekkerder resultaat vind opleveren.quote:Op zondag 30 december 2012 21:41 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Piet, ik heb met kerst gratin gemaakt. Alle recepten raden echter vastkokende aardappelen aan, waarom jij bloemige?
Oke, nog een laatste vraag, aan welke hoeveelheden moet ik ongeveer denken? Dan zet ik hem idd ongeveer een uurtje in de oven, vlees moet ook een dik uurtje opstaan dus dat komt goed uitquote:Op zondag 30 december 2012 21:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, niet koken, niet spoelen, bloemige aardappels gebruiken en heel dun snijden. Waarom room waterig zou worden vat ik niet, doe je er melk bij? Het zetmeel van de aardappels bind sowieso, en het kookt ook in. Het heeft echter zeker wel een uurtje nodig in de oven, beter langer.
Ik heb daar zo geen antwoord op, meet zelden af, maar zal dat binnenkort eens doen. Zoveel room dat het op 2/3 van de aardappels staat ongeveerquote:Op zondag 30 december 2012 22:07 schreef Ansu het volgende:
[..]
Oke, nog een laatste vraag, aan welke hoeveelheden moet ik ongeveer denken? Dan zet ik hem idd ongeveer een uurtje in de oven, vlees moet ook een dik uurtje opstaan dus dat komt goed uit
jubileum met een kookboek? of je 10 favoriete receptenquote:Op zondag 30 december 2012 15:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Pff volgende maand loopt dit al weer 9 jaar
Dat moet gevierd worden met een 9 gangen-menuquote:Op zondag 30 december 2012 15:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Pff volgende maand loopt dit al weer 9 jaar
40-60 man? Die allemaal zalm lusten?quote:Op maandag 31 december 2012 11:54 schreef Erasmo het volgende:
Ik ben benieuwd hoeveel eters je krijgt als je 8 kilo zalm gaat roken
Ja, dat is niet zo moeilijk, werk voorzichtig en met scherpe messen.quote:Op vrijdag 4 januari 2013 10:30 schreef Erasmo het volgende:
Piet, als het goed is krijg ik vanmiddag een haas. Is het een beetje te doen om zelf zo'n ding te villen en panklaar te maken of kan ik hem beter naar de poelier brengen?
Scherpquote:Op vrijdag 4 januari 2013 12:22 schreef Erasmo het volgende:
Verder dan gevogelte ben ik nog niet gekomen, maar ik wasg een poging.
Wat voor mes is het beste? Kort, lang, breed of smal?
In geklaarde boter braden, niet te vaak wentelen, duw tijdens het bakken af en toe op het vlees, als je zo aanvoelen als je wang zijn ze rare, rood, als ze aanvoelen als je bovenlip zijn ze medium, als ze aanvullen als het puntje van je neus zijn ze well done.quote:Op vrijdag 4 januari 2013 13:38 schreef Sandous het volgende:
Ik heb kotletjes voor vanavond gemarineerd en al.. Hoe bak ik ze het best lekker mals en zacht..
Als ik ze meteen in de oven doe worden ze wel gaat maar taai, hard om in te bijten...
Moet ik ze eerst in een koekepan bakken en dan oven, en hoeveel graden... Het sijn best grote kalfskotletjes
Thnx!
Gebruik goede aardappels, bv eigenheimers of irenes, goed gerookt spek (niet de wateropgepompte van supermarkt) goede rookworst en handgesneden kool. Geen margarine gebruiken maar spekvet, en een goede vleesjus, geen pakje.quote:Op vrijdag 4 januari 2013 17:19 schreef Tinuviel het volgende:
Iemand nog een goede tip om boerenkool stamppot echt bijzonder te maken?
Dus je gebruikt geen bijzondere kruiden ofzo? Dankje voor de tips.quote:Op vrijdag 4 januari 2013 17:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gebruik goede aardappels, bv eigenheimers of irenes, goed gerookt spek (niet de wateropgepompte van supermarkt) goede rookworst en handgesneden kool. Geen margarine gebruiken maar spekvet, en een goede vleesjus, geen pakje.
Ga hem niet opleuken door er veel ingredienten in te doen, maar hou het simpel met de beste ingredienten.
Nee, het moet gewoon naar boerenkool en aardappels, spek en worst smaken vind ik.quote:Op vrijdag 4 januari 2013 17:31 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Dus je gebruikt geen bijzondere kruiden ofzo? Dankje voor de tips.
Erbij, niet erdoor.quote:Op vrijdag 4 januari 2013 18:33 schreef Erasmo het volgende:
Beetje eigengemaakt zuur er doorheen is ook lekker. Wat wel belangrijk is is om niet zo'n zak te kopen maar gewoon bladeren en de nerf niet gebruiken.
Ik hoor wel meer kritiek op die zakken, maar ik vind het toch wel heel prettig hoor, niet wassen maar gewoon in de pan leeg schudden. Maar goed, ik zal het eens proberen.quote:Op vrijdag 4 januari 2013 18:33 schreef Erasmo het volgende:
Beetje eigengemaakt zuur er doorheen is ook lekker. Wat wel belangrijk is is om niet zo'n zak te kopen maar gewoon bladeren en de nerf niet gebruiken.
Dat sowieso, ben je de volgende dag ook zo trotsquote:Op vrijdag 4 januari 2013 18:39 schreef Weltschmerz het volgende:
.
En neem gewoon veel boerenkool in verhouding tot de aardappelen. 1 op 1 qua gewicht of iets in die buurt.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |