Blijkbaar werkt dat echt, bijzonderquote:Op zondag 30 december 2012 16:29 schreef kirsten. het volgende:
Ik heb de (3) pitten in de guacamole laten zitten.
In de koelkast met wat citroensap en er plastic folie over, ja hoor.quote:Op zondag 30 december 2012 16:29 schreef kirsten. het volgende:
Piet, ik heb vandaag guacamole gemaakt maar dat wil ik eigenlijk pas morgenavond serveren (maar ivm tijdgebrek nu alvast gemaakt). Kan dit eigelijk wel? Ik heb de (3) pitten in de guacamole laten zitten.
Ja mijn moeder deed het altijd. Ze maakte de guacamole altijd in de middag voor het eten. Een keer was ze in 1 bakje de pit vergeten, en in de ander niet. We zagen toch echt verschil!quote:Op zondag 30 december 2012 16:33 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Blijkbaar werkt dat echt, bijzonder
http://www.straightdope.c(...)f-from-turning-brown
Mooi, dan kan ik het met een gerust hart laten eten morgen.quote:Op zondag 30 december 2012 16:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
In de koelkast met wat citroensap en er plastic folie over, ja hoor.
Bloemige aardappel heel dun snijden, bv met een dunschiller of een mandoline (zo'n keukenrasp waar je ook plakjes mee kan snijden). Vermeng room met een beetje knoflook (niet teveel) en zoutquote:Op zondag 30 december 2012 20:28 schreef Ansu het volgende:
Piet, hoe maak ik een lekkere aardappelgratin?het lukt nooit helemaal lekker!
Maak het eens zonder, de verhitting van de room geeft een mooie subtiel smakende kaas achtige smaak.quote:Op zondag 30 december 2012 20:40 schreef Isegrim het volgende:
Kaas is niet nodig, maar wel heel lekker.
Ik heb het nog nooit zonder kaas gemaakt, ga ik eens proberenquote:Op zondag 30 december 2012 20:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bloemige aardappel heel dun snijden, bv met een dunschiller of een mandoline (zo'n keukenrasp waar je ook plakjes mee kan snijden). Vermeng room met een beetje knoflook (niet teveel) en zout
Neem een lage schaal en smeer deze royaal in met boter.
Aardappel plakjes en room laagje voor laagje erin. In oven tot goudbruin en gaar.
Kaas is niet nodig.
En geen melk gebruiken, gebruik de houdbare slagroom van de aldi, die is prima!quote:Op zondag 30 december 2012 20:55 schreef Miracle_Drug het volgende:
[..]
Ik heb het nog nooit zonder kaas gemaakt, ga ik eens proberen
Ik weet.quote:Op zondag 30 december 2012 20:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Maak het eens zonder, de verhitting van de room geeft een mooie subtiel smakende kaas achtige smaak.
Nee, niet koken, niet spoelen, bloemige aardappels gebruiken en heel dun snijden. Waarom room waterig zou worden vat ik niet, doe je er melk bij? Het zetmeel van de aardappels bind sowieso, en het kookt ook in. Het heeft echter zeker wel een uurtje nodig in de oven, beter langer.quote:Op zondag 30 december 2012 21:02 schreef Ansu het volgende:
Maar, aardappels eerst even koken of niet? Ik heb vaak dat of de room heel waterig blijft, toen op aanraden van iemand een ei erdoorheen, was ook geen beste, en laatst vond ik de aardappels net niet lekker gaat maar de rest wel goed..
Dat mag van mij, wat gebruik je? Raclette kaas?quote:
Het is erg lang geleden dat ik voor het laatst aardappelgratin heb gemaakt.quote:Op zondag 30 december 2012 21:15 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Dat mag van mij, wat gebruik je? Raclette kaas?
Raclette kaas ligt hier gewoon bij de aldi, en smelt erg goed.quote:Op zondag 30 december 2012 21:30 schreef Isegrim het volgende:
[..]
Het is erg lang geleden dat ik voor het laatst aardappelgratin heb gemaakt.Voor dingen met een kaaslaagje haal ik meestal gewoon simpele plakken kaas van de super. De jachtschotel die we gister aten was gewoon met supermarktkaas.
Piet, ik heb met kerst gratin gemaakt. Alle recepten raden echter vastkokende aardappelen aan, waarom jij bloemige?quote:Op zondag 30 december 2012 21:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, niet koken, niet spoelen, bloemige aardappels gebruiken en heel dun snijden. Waarom room waterig zou worden vat ik niet, doe je er melk bij? Het zetmeel van de aardappels bind sowieso, en het kookt ook in. Het heeft echter zeker wel een uurtje nodig in de oven, beter langer.
Omdat ik dat een mooier, steviger, smeuiger en lekkerder resultaat vind opleveren.quote:Op zondag 30 december 2012 21:41 schreef Underdoggy het volgende:
[..]
Piet, ik heb met kerst gratin gemaakt. Alle recepten raden echter vastkokende aardappelen aan, waarom jij bloemige?
Oke, nog een laatste vraag, aan welke hoeveelheden moet ik ongeveer denken? Dan zet ik hem idd ongeveer een uurtje in de oven, vlees moet ook een dik uurtje opstaan dus dat komt goed uitquote:Op zondag 30 december 2012 21:14 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee, niet koken, niet spoelen, bloemige aardappels gebruiken en heel dun snijden. Waarom room waterig zou worden vat ik niet, doe je er melk bij? Het zetmeel van de aardappels bind sowieso, en het kookt ook in. Het heeft echter zeker wel een uurtje nodig in de oven, beter langer.
Ik heb daar zo geen antwoord op, meet zelden af, maar zal dat binnenkort eens doen. Zoveel room dat het op 2/3 van de aardappels staat ongeveerquote:Op zondag 30 december 2012 22:07 schreef Ansu het volgende:
[..]
Oke, nog een laatste vraag, aan welke hoeveelheden moet ik ongeveer denken? Dan zet ik hem idd ongeveer een uurtje in de oven, vlees moet ook een dik uurtje opstaan dus dat komt goed uit
jubileum met een kookboek? of je 10 favoriete receptenquote:Op zondag 30 december 2012 15:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Pff volgende maand loopt dit al weer 9 jaar
Dat moet gevierd worden met een 9 gangen-menuquote:Op zondag 30 december 2012 15:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Pff volgende maand loopt dit al weer 9 jaar
40-60 man? Die allemaal zalm lusten?quote:Op maandag 31 december 2012 11:54 schreef Erasmo het volgende:
Ik ben benieuwd hoeveel eters je krijgt als je 8 kilo zalm gaat roken
Ja, dat is niet zo moeilijk, werk voorzichtig en met scherpe messen.quote:Op vrijdag 4 januari 2013 10:30 schreef Erasmo het volgende:
Piet, als het goed is krijg ik vanmiddag een haas. Is het een beetje te doen om zelf zo'n ding te villen en panklaar te maken of kan ik hem beter naar de poelier brengen?
Scherpquote:Op vrijdag 4 januari 2013 12:22 schreef Erasmo het volgende:
Verder dan gevogelte ben ik nog niet gekomen, maar ik wasg een poging.
Wat voor mes is het beste? Kort, lang, breed of smal?
In geklaarde boter braden, niet te vaak wentelen, duw tijdens het bakken af en toe op het vlees, als je zo aanvoelen als je wang zijn ze rare, rood, als ze aanvoelen als je bovenlip zijn ze medium, als ze aanvullen als het puntje van je neus zijn ze well done.quote:Op vrijdag 4 januari 2013 13:38 schreef Sandous het volgende:
Ik heb kotletjes voor vanavond gemarineerd en al.. Hoe bak ik ze het best lekker mals en zacht..
Als ik ze meteen in de oven doe worden ze wel gaat maar taai, hard om in te bijten...
Moet ik ze eerst in een koekepan bakken en dan oven, en hoeveel graden... Het sijn best grote kalfskotletjes
Thnx!
Gebruik goede aardappels, bv eigenheimers of irenes, goed gerookt spek (niet de wateropgepompte van supermarkt) goede rookworst en handgesneden kool. Geen margarine gebruiken maar spekvet, en een goede vleesjus, geen pakje.quote:Op vrijdag 4 januari 2013 17:19 schreef Tinuviel het volgende:
Iemand nog een goede tip om boerenkool stamppot echt bijzonder te maken?
Dus je gebruikt geen bijzondere kruiden ofzo? Dankje voor de tips.quote:Op vrijdag 4 januari 2013 17:23 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gebruik goede aardappels, bv eigenheimers of irenes, goed gerookt spek (niet de wateropgepompte van supermarkt) goede rookworst en handgesneden kool. Geen margarine gebruiken maar spekvet, en een goede vleesjus, geen pakje.
Ga hem niet opleuken door er veel ingredienten in te doen, maar hou het simpel met de beste ingredienten.
Nee, het moet gewoon naar boerenkool en aardappels, spek en worst smaken vind ik.quote:Op vrijdag 4 januari 2013 17:31 schreef Tinuviel het volgende:
[..]
Dus je gebruikt geen bijzondere kruiden ofzo? Dankje voor de tips.
Erbij, niet erdoor.quote:Op vrijdag 4 januari 2013 18:33 schreef Erasmo het volgende:
Beetje eigengemaakt zuur er doorheen is ook lekker. Wat wel belangrijk is is om niet zo'n zak te kopen maar gewoon bladeren en de nerf niet gebruiken.
Ik hoor wel meer kritiek op die zakken, maar ik vind het toch wel heel prettig hoor, niet wassen maar gewoon in de pan leeg schudden. Maar goed, ik zal het eens proberen.quote:Op vrijdag 4 januari 2013 18:33 schreef Erasmo het volgende:
Beetje eigengemaakt zuur er doorheen is ook lekker. Wat wel belangrijk is is om niet zo'n zak te kopen maar gewoon bladeren en de nerf niet gebruiken.
Dat sowieso, ben je de volgende dag ook zo trotsquote:Op vrijdag 4 januari 2013 18:39 schreef Weltschmerz het volgende:
.
En neem gewoon veel boerenkool in verhouding tot de aardappelen. 1 op 1 qua gewicht of iets in die buurt.
Goedzo, insnijden bij de achterpoten en zijn jas uittrekkenquote:Op vrijdag 4 januari 2013 21:55 schreef Erasmo het volgende:
Kleine keuken, grote haas:
[ afbeelding ]
Dwingt je tot creativiteit qua werkruimteWish me luck
quote:Op vrijdag 4 januari 2013 23:59 schreef Erasmo het volgende:
Het slachtoffer:
[ afbeelding ]
De eerste stapjes:
[ afbeelding ]
Was nogal worsten bij z'n reet/staart. Volgende keer laat ik dat stukje zitten en haal ik het er bij het schoonmaken uit.
[ afbeelding ]
Daarna kun je vrij gemakkelijk alles naar onderen trekken, let ook op het professionele onthoofdingsgereedschap
[ afbeelding ]
Daarna het schoonmaken. Die luft![]()
Voorzichtig alle vliezen losgesneden en dan kun je vrij gemakkelijk de organen verwijderen. Daarna de longen eruit, die kun je er mooi via de nek uit drukken
Voor het precieze werk in de buikholte vond ik een nieuw aardappelschilmesje het makkelijkste werken.
Nu nog een paar dagen laten besterven in de kelder(met sokjes aan toch?) en ondertussen bedenken hoe ik het ga schoonmaken.
Dat is voor mij de voornaamste reden om af te zien van dat soort activiteiten.quote:
Waarom stinkt dat bij jullie zo dan? Bij ons op de slagerij had je vaste klanten die zelf geschoten haasjes of fazanten kwamen brengen die we dan voor ze vilden en schoonmaakten. Toegegeven, lekker ruikt het niet, maar zolang je geen organen openprikte viel het wel mee..quote:Op zaterdag 5 januari 2013 09:52 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Dat is voor mij de voornaamste reden om af te zien van dat soort activiteiten.
Ik ben daar gevoelig voor. Ik vind slagerijen ook niet lekker ruiken, bij het spoelen en ontvliezen van een zwezerik vergaat me ook al de eetlust door die weeë lucht, terwijl dat geen sterke geur is, en als ik gehakt iets te hard ontdooid heb in de magnetron dan trek ik die lucht ook heel slecht. Het is de combinatie eten en stank die ik erg slecht trek, en dan met name vlees, dat is niet erg stoer maar ik kies dan liever voor voorbereiding die eetlustopwekkend is.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 09:59 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Waarom stinkt dat bij jullie zo dan? Bij ons op de slagerij had je vaste klanten die zelf geschoten haasjes of fazanten kwamen brengen die we dan voor ze vilden en schoonmaakten. Toegegeven, lekker ruikt het niet, maar zolang je geen organen openprikte viel het wel mee..
Beginnen met een knoflookje zachtjes te bakken, daar de boerenkool op. Scheut witte wijn ipv water kan ook lekker zijn, maar verder blijft het wel gewoon boerenkool. Het wordt er niet erg bijzonder van.quote:Op vrijdag 4 januari 2013 17:19 schreef Tinuviel het volgende:
Iemand nog een goede tip om boerenkool stamppot echt bijzonder te maken?
Let op dat bij knoflook bakken deze niet bruin wordt, dan wordt deze namelijk bitterquote:Op zaterdag 5 januari 2013 11:35 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Beginnen met een knoflookje zachtjes te bakken, daar de boerenkool op. Scheut witte wijn ipv water kan ook lekker zijn, maar verder blijft het wel gewoon boerenkool. Het wordt er niet erg bijzonder van.
Dat heb ik laast geprobeerd ja, naar aanleiding van een eerdere post van jou. Zonder de wijn dan, ik heb zelden een fles open staan. Het was wel erg lekkere boerenkool geworden, maar nog steeds niet bijzonder en ook niet dat ik de knoflook zelf proefde.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 11:35 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Beginnen met een knoflookje zachtjes te bakken, daar de boerenkool op. Scheut witte wijn ipv water kan ook lekker zijn, maar verder blijft het wel gewoon boerenkool. Het wordt er niet erg bijzonder van.
Piet zegt ook altijd dat er in restaurants veel roomboter gebruikt wordt dus misschien wat extra boter bij de aardappels tijdens het stampen?quote:Op zaterdag 5 januari 2013 12:39 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Dat heb ik laast geprobeerd ja, naar aanleiding van een eerdere post van jou. Zonder de wijn dan, ik heb zelden een fles open staan. Het was wel erg lekkere boerenkool geworden, maar nog steeds niet bijzonder en ook niet dat ik de knoflook zelf proefde.
De bedoeling lijkt me ook meer de smaak naar voren halen dan echt smaken toevoegen. Misschien ga ik het eens proberen met meer tenen knoflook maar die dan blancheren. Verder zou in die categorie een uitje nog kunnen, nootmuskaat en misschien wat ansjovis. En dan hele boerenkool ipv die handige voorgewassen zakken.
Mijn botergebruik is niet echt het probleem, als ik denk, zo is die mooi smeuiig, dan nog maar een extra klontje voor de zekerheid. Spekvet, van uitgebakken vetspek, of reuzel is misschien nog wel een keer een optie. Ik heb nog wel rauwmelkse blaarkopboter liggen, maar ik geloof er nooit zo in dat je dat soort dingen nog proeft als je het in de pan gooit. Wijn voor in het eten ga ik in het vervolg ook in pak aanschaffen zodat het makkelijk in de vriezer kan worden bewaard.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 12:53 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Piet zegt ook altijd dat er in restaurants veel roomboter gebruikt wordt dus misschien wat extra boter bij de aardappels tijdens het stampen?
Ik zweer bij die verdunde schoonmaakazijn, gewoon azijn, verder geen bijsmaakjes. Prima voor over de salade of zo, maar in boerenkool hoort het niet. Is misschien ook omdat boerenkool typisch zo'n gerecht is dat hoort te zijn zoals je het van vroeger kent, maar ik giet er aan tafel altijd nog wat extra overheen, en ik was laatst eten bij iemand die alleen maar een of andere zachte wijnazijn of zo had, en dat vond ik dus gewoon jammer van de stamppot.quote:En mijn moeder doet altijd een beetje (witte wijn) azijn door de boerenkool, dat maakt de kool malser en geeft ook een lekkerdere smaak aan de boerenkool
Dan is een islamitische slagerij waarschijnlijk al helemaal niets voor jouquote:Op zaterdag 5 januari 2013 12:39 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Dat heb ik laast geprobeerd ja, naar aanleiding van een eerdere post van jou. Zonder de wijn dan, ik heb zelden een fles open staan. Het was wel erg lekkere boerenkool geworden, maar nog steeds niet bijzonder en ook niet dat ik de knoflook zelf proefde.
De bedoeling lijkt me ook meer de smaak naar voren halen dan echt smaken toevoegen. Misschien ga ik het eens proberen met meer tenen knoflook maar die dan blancheren. Verder zou in die categorie een uitje nog kunnen, nootmuskaat en misschien wat ansjovis. En dan hele boerenkool ipv die handige voorgewassen zakken.
Ik kom niet zo vaak bij de islamiet maar ik hou wel van slagerijen die zelf slachten daar. Voor mijn gevoel hoort dan die geur erbij en ik verdraag het ook wel, maar lekker vind ik het niet. Terwijl ik vers vlees wel lekker vind ruiken.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 13:54 schreef Hagelkaas het volgende:
[..]
Dan is een islamitische slagerij waarschijnlijk al helemaal niets voor jouDaar heb ik zelfs soms ook nog wel moeite mee, wat een putlucht kan daar hangen zeg. Volgensmij is het de geur van oud schapenvlees.
Wat palmkool is weet ik niet, maar ik kroatie at ik vaak wilde kool, de botanische stamvader waar de koolsoorten uit gekweekt zijn, qua smaak lijkt ie op iets tussen boerenkool maar dan intensiever en spruitenloof.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 13:42 schreef Isegrim het volgende:
Volgens Wouter Klootwijk is boerenkool met zure garnalen erg lekker, zie de thema-aflevering over culinaire trends.
Ook lekker om een keer stamppot mee te maken: palmkool! Is een soort boerenkool in het kwadraat. Wel láng koken, het is heel hard.
Schoonmaakazijn is synthetisch, niet voor consumptie geschikt of bedoeld. Neem liever gewoon witte azijn.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 13:14 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ik zweer bij die verdunde schoonmaakazijn, gewoon azijn, verder geen bijsmaakjes. Prima voor over de salade of zo, maar in boerenkool hoort het niet. Is misschien ook omdat boerenkool typisch zo'n gerecht is dat hoort te zijn zoals je het van vroeger kent, maar ik giet er aan tafel altijd nog wat extra overheen, en ik was laatst eten bij iemand die alleen maar een of andere zachte wijnazijn of zo had, en dat vond ik dus gewoon jammer van de stamppot.
quote:Op zaterdag 5 januari 2013 14:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat palmkool is weet ik niet, maar ik kroatie at ik vaak wilde kool, de botanische stamvader waar de koolsoorten uit gekweekt zijn, qua smaak lijkt ie op iets tussen boerenkool maar dan intensiever en spruitenloof.
Zal het eens in de gaten houden.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 14:41 schreef Isegrim het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Palmkool, cavolo nero, zwarte kool, kale, brassica oleracea L. var. acephala.Érg lekker!
Zowel de Aziatische (paksoi, Chinese kool) als de 'westerse' kolen behoren tot de brassica's. Mosterd is ook een brassica, behalve gele mosterd.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 14:43 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Zal het eens in de gaten houden.
Asiatische kolen zijn trouwens mosterdsoorten, geen koolsoorten.
Azijn is azijn. Of dat nou natuurlijk tot stand is gekomen of synthetisch maakt niet uit, schoonmaakazijn is alleen veel geconcentreerder, en daarom is het niet raadzaam het onverdund te gebruiken. Maar ik bedoel gewoon die witte azijn, dat is in wezen hetzelfde spul. Een keer op tv gezien geloof ik, die potten tafelzuur zitten ook vol met synthetische azijn.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 14:29 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Schoonmaakazijn is synthetisch, niet voor consumptie geschikt of bedoeld. Neem liever gewoon witte azijn.
Het gaat niet om het azijnzuur, maar om wat er nog meer inzit. Levensmiddelstandaard is nu eenmaal hoger dan schoonmaakmiddel.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 14:57 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Azijn is azijn. Of dat nou natuurlijk tot stand is gekomen of synthetisch maakt niet uit, schoonmaakazijn is alleen veel geconcentreerder, en daarom is het niet raadzaam het onverdund te gebruiken. Maar ik bedoel gewoon die witte azijn, dat is in wezen hetzelfde spul. Een keer op tv gezien geloof ik, die potten tafelzuur zitten ook vol met synthetische azijn.
Het was ook slechts ter aanduiding van de meest basic azijn (no pun...). Op boerenkool hoort naar mijn smaak slechts azijnzuur en niks meer wat ook wel eens in azijn zit. Voor bijna alle andere toepassing verkies ik meestal citroensap.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 14:59 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het gaat niet om het azijnzuur, maar om wat er nog meer inzit. Levensmiddelstandaard is nu eenmaal hoger dan schoonmaakmiddel.
Fijn dat je dat nog even verduidelijkt, en dat je wel schoonmaakazijn schreef, maar dit niet bedoeld, wil niet dat er in deze reeks mensen aangemoedigd worden dit soort dingen te proberen.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 15:14 schreef Weltschmerz het volgende:
.
Nou kan ik behoorlijk zuinig zijn maar schoonmaakazijn verdunnen om een paar kwartjes uit te sparen doe ik niet. Uiteraard wordt dat spul in andere omstandigheden gemaakt en verpakt, maar indien ik ooit zonder keukenazijn zou komen te zitten wanneer alle winkels dicht zijn en het nodig is, dan zou ik het echt wel aandurven.
Ze kunnen er anders rustig hun bad mee poetsen, kan helemaal niet kwaad, je hebt er alleen wat meer van nodig.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 15:16 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Fijn dat je dat nog even verduidelijkt, en dat je wel schoonmaakazijn schreef, maar dit niet bedoeld, wil niet dat er in deze reeks mensen aangemoedigd worden dit soort dingen te proberen.
Palmkool:quote:Op zaterdag 5 januari 2013 14:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Wat palmkool is weet ik niet, maar ik kroatie at ik vaak wilde kool, de botanische stamvader waar de koolsoorten uit gekweekt zijn, qua smaak lijkt ie op iets tussen boerenkool maar dan intensiever en spruitenloof.
http://keuringsdienstvanw(...)everingen/14-05-2009quote:Op zaterdag 5 januari 2013 14:57 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Azijn is azijn. Of dat nou natuurlijk tot stand is gekomen of synthetisch maakt niet uit, schoonmaakazijn is alleen veel geconcentreerder, en daarom is het niet raadzaam het onverdund te gebruiken. Maar ik bedoel gewoon die witte azijn, dat is in wezen hetzelfde spul. Een keer op tv gezien geloof ik, die potten tafelzuur zitten ook vol met synthetische azijn.
Ik kook het altijd apart, heb een elektrieke afwasser en ben dan beter is controle over het garen.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 15:40 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Ze kunnen er anders rustig hun bad mee poetsen, kan helemaal niet kwaad, je hebt er alleen wat meer van nodig.
Nog even een vraagje over de boerenkool, weet jij of het uitmaakt of je de aardappels en de boerenkool apart kookt of niet? Als het apart net zo lekker is dan heb ik namelijk wat meer mogelijkheden om met de boerenkool te experimenteren.
In de categorie koken met de vaatwasser, of een pan meer of minder maakt niet uit?quote:Op zaterdag 5 januari 2013 15:57 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik kook het altijd apart, heb een elektrieke afwasser en ben dan beter is controle over het garen.
Ik zat ook te denken aan koken in bouillon en nog wat dingetjes erin, maar ik heb het wel graag met een elementaire doch mooie jus en dan heb ik het aardappelwater zonder andere dingen nodig, vandaar.quote:Helaas is mijn man er niet zo gek op, anders maakte ik het vaker.
Je zou de kool kunnen stomen, dan verliest hij het minste smaak. Boerenkool uit de moestuin waar ie minder op enorme grote is gekweekt smaakt trouwens vaak beter.
Helaas niet, ik probeer al een paar jaar m'n jachtdiploma te halen maar ik was altijd uit het land als de cursus werden gegeven.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 01:27 schreef cinnamon_M het volgende:
Supertof, die haas! Zelf geschoten?
Zou ik ook nog wel eens willen doen, vlees helemaal villen, besterven, etc. En eigenlijk ook wel een keer zelf schieten. Benieuwd of ik dan nog 'maar dat is zielig' drempels tegenkom, al leert mijn recente kreeftervaring dat ik redelijk harteloos kan zijn als ik eenmaal besloten heb dat iets op mijn bord terecht gaat komen
Niet alleen lekker maar ook erg mooi als plant.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 15:52 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Palmkool:
[ link | afbeelding ]
Palmkool
Hij zegt zelf Palmcôlequote:Op zaterdag 5 januari 2013 15:52 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Palmkool:
[ link | afbeelding ]
Palmkool
Boerenkool is juist kale: http://en.wikipedia.org/wiki/Kalequote:Op zaterdag 5 januari 2013 21:25 schreef Lucky_Strike het volgende:
Als echte spuit elf kom ik nog even melden dat tijm en boerenkool wel een lekkere combi is. Ik ben geen fan van stamppot maar ik maak regelmatig een boerenkoolquiche waar tijm doorheen moet.
Fijn trouwens dat ik nu eindelijk weet dat palmkool de Nederlandse vertaling is van kale! Nu nog de vertaling van boerenkool naar het Engels.
Ja maar.... Nu ben ik in de war...quote:Op zaterdag 5 januari 2013 14:41 schreef Isegrim het volgende:
[..]
[ afbeelding ]
Palmkool, cavolo nero, zwarte kool, kale, brassica oleracea L. var. acephala.Érg lekker!
Ook palmkool wordt kale genoemd. Palmkool lijkt qua smaak ook ontzettend op boerenkool, maar de smaak is veel sterker.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 21:28 schreef SiGNe het volgende:
[..]
Boerenkool is juist kale: http://en.wikipedia.org/wiki/Kale
Daar staat ook dat borecole ook gebruikt wordt
Pan meer of minder maakt niet uit.quote:Op zaterdag 5 januari 2013 16:08 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
In de categorie koken met de vaatwasser, of een pan meer of minder maakt niet uit?
[..]
Ik zat ook te denken aan koken in bouillon en nog wat dingetjes erin, maar ik heb het wel graag met een elementaire doch mooie jus en dan heb ik het aardappelwater zonder andere dingen nodig, vandaar.
Meer een vraag voor RobinOokquote:Op zaterdag 5 januari 2013 20:48 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Piet,
Ik heb nasi/bami groenten, zilvervliesrijst en kip. Heb je nog tips in plaats van het standaard wokken ervan? Ik ben benieuwd.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |