abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 30 december 2012 @ 15:19:00 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120957699
Hier verder dus, deel 30 alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 30 december 2012 @ 15:21:43 #2
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120957815
Pff volgende maand loopt dit al weer 9 jaar
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120960926
Piet, ik heb vandaag guacamole gemaakt maar dat wil ik eigenlijk pas morgenavond serveren (maar ivm tijdgebrek nu alvast gemaakt). Kan dit eigelijk wel? Ik heb de (3) pitten in de guacamole laten zitten.
pi_120961118
quote:
6s.gif Op zondag 30 december 2012 16:29 schreef kirsten. het volgende:
Ik heb de (3) pitten in de guacamole laten zitten.
Blijkbaar werkt dat echt, bijzonder

http://www.straightdope.c(...)f-from-turning-brown
  zondag 30 december 2012 @ 16:33:56 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120961163
quote:
6s.gif Op zondag 30 december 2012 16:29 schreef kirsten. het volgende:
Piet, ik heb vandaag guacamole gemaakt maar dat wil ik eigenlijk pas morgenavond serveren (maar ivm tijdgebrek nu alvast gemaakt). Kan dit eigelijk wel? Ik heb de (3) pitten in de guacamole laten zitten.
In de koelkast met wat citroensap en er plastic folie over, ja hoor.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120961332
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 16:33 schreef Underdoggy het volgende:

[..]

Blijkbaar werkt dat echt, bijzonder

http://www.straightdope.c(...)f-from-turning-brown
Ja mijn moeder deed het altijd. Ze maakte de guacamole altijd in de middag voor het eten. Een keer was ze in 1 bakje de pit vergeten, en in de ander niet. We zagen toch echt verschil!
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2012 16:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In de koelkast met wat citroensap en er plastic folie over, ja hoor.
Mooi, dan kan ik het met een gerust hart laten eten morgen.
pi_120973404
Piet, hoe maak ik een lekkere aardappelgratin? :) het lukt nooit helemaal lekker!
  zondag 30 december 2012 @ 20:33:26 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120973778
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 20:28 schreef Ansu het volgende:
Piet, hoe maak ik een lekkere aardappelgratin? :) het lukt nooit helemaal lekker!
Bloemige aardappel heel dun snijden, bv met een dunschiller of een mandoline (zo'n keukenrasp waar je ook plakjes mee kan snijden). Vermeng room met een beetje knoflook (niet teveel) en zout
Neem een lage schaal en smeer deze royaal in met boter.
Aardappel plakjes en room laagje voor laagje erin. In oven tot goudbruin en gaar.
Kaas is niet nodig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120974318
Kaas is niet nodig, maar wel heel lekker. :9
  zondag 30 december 2012 @ 20:45:37 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120974670
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 20:40 schreef Isegrim het volgende:
Kaas is niet nodig, maar wel heel lekker. :9
Maak het eens zonder, de verhitting van de room geeft een mooie subtiel smakende kaas achtige smaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120975394
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2012 20:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bloemige aardappel heel dun snijden, bv met een dunschiller of een mandoline (zo'n keukenrasp waar je ook plakjes mee kan snijden). Vermeng room met een beetje knoflook (niet teveel) en zout
Neem een lage schaal en smeer deze royaal in met boter.
Aardappel plakjes en room laagje voor laagje erin. In oven tot goudbruin en gaar.
Kaas is niet nodig.
Ik heb het nog nooit zonder kaas gemaakt, ga ik eens proberen :)
  zondag 30 december 2012 @ 20:57:08 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120975521
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 20:55 schreef Miracle_Drug het volgende:

[..]

Ik heb het nog nooit zonder kaas gemaakt, ga ik eens proberen :)
En geen melk gebruiken, gebruik de houdbare slagroom van de aldi, die is prima!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120975745
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2012 20:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Maak het eens zonder, de verhitting van de room geeft een mooie subtiel smakende kaas achtige smaak.
Ik weet. :Y En tóch wil ik kaas. :6
pi_120975944
Maar, aardappels eerst even koken of niet? Ik heb vaak dat of de room heel waterig blijft, toen op aanraden van iemand een ei erdoorheen, was ook geen beste, en laatst vond ik de aardappels net niet lekker gaat maar de rest wel goed..
pi_120976051
Dit is ook lekker, Indiase/fusion versie van aardappelgratin: http://food.krishna.com/recipe/gauranga-potatoes
  zondag 30 december 2012 @ 21:14:20 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120976762
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 21:02 schreef Ansu het volgende:
Maar, aardappels eerst even koken of niet? Ik heb vaak dat of de room heel waterig blijft, toen op aanraden van iemand een ei erdoorheen, was ook geen beste, en laatst vond ik de aardappels net niet lekker gaat maar de rest wel goed..
Nee, niet koken, niet spoelen, bloemige aardappels gebruiken en heel dun snijden. Waarom room waterig zou worden vat ik niet, doe je er melk bij? Het zetmeel van de aardappels bind sowieso, en het kookt ook in. Het heeft echter zeker wel een uurtje nodig in de oven, beter langer.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 30 december 2012 @ 21:15:32 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120976871
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 20:59 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik weet. :Y En tóch wil ik kaas. :6
Dat mag van mij, wat gebruik je? Raclette kaas?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120978029
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2012 21:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat mag van mij, wat gebruik je? Raclette kaas?
Het is erg lang geleden dat ik voor het laatst aardappelgratin heb gemaakt. :D Voor dingen met een kaaslaagje haal ik meestal gewoon simpele plakken kaas van de super. De jachtschotel die we gister aten was gewoon met supermarktkaas.
  zondag 30 december 2012 @ 21:31:33 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120978113
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 21:30 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Het is erg lang geleden dat ik voor het laatst aardappelgratin heb gemaakt. :D Voor dingen met een kaaslaagje haal ik meestal gewoon simpele plakken kaas van de super. De jachtschotel die we gister aten was gewoon met supermarktkaas.
Raclette kaas ligt hier gewoon bij de aldi, en smelt erg goed.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120978888
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2012 21:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, niet koken, niet spoelen, bloemige aardappels gebruiken en heel dun snijden. Waarom room waterig zou worden vat ik niet, doe je er melk bij? Het zetmeel van de aardappels bind sowieso, en het kookt ook in. Het heeft echter zeker wel een uurtje nodig in de oven, beter langer.
Piet, ik heb met kerst gratin gemaakt. Alle recepten raden echter vastkokende aardappelen aan, waarom jij bloemige?
  zondag 30 december 2012 @ 21:43:48 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120979107
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 21:41 schreef Underdoggy het volgende:

[..]

Piet, ik heb met kerst gratin gemaakt. Alle recepten raden echter vastkokende aardappelen aan, waarom jij bloemige?
Omdat ik dat een mooier, steviger, smeuiger en lekkerder resultaat vind opleveren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120981079
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2012 21:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, niet koken, niet spoelen, bloemige aardappels gebruiken en heel dun snijden. Waarom room waterig zou worden vat ik niet, doe je er melk bij? Het zetmeel van de aardappels bind sowieso, en het kookt ook in. Het heeft echter zeker wel een uurtje nodig in de oven, beter langer.
Oke, nog een laatste vraag, aan welke hoeveelheden moet ik ongeveer denken? Dan zet ik hem idd ongeveer een uurtje in de oven, vlees moet ook een dik uurtje opstaan dus dat komt goed uit :)
  zondag 30 december 2012 @ 22:10:15 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120981252
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 22:07 schreef Ansu het volgende:

[..]

Oke, nog een laatste vraag, aan welke hoeveelheden moet ik ongeveer denken? Dan zet ik hem idd ongeveer een uurtje in de oven, vlees moet ook een dik uurtje opstaan dus dat komt goed uit :)
Ik heb daar zo geen antwoord op, meet zelden af, maar zal dat binnenkort eens doen. Zoveel room dat het op 2/3 van de aardappels staat ongeveer
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120982402
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 15:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Pff volgende maand loopt dit al weer 9 jaar
jubileum met een kookboek? of je 10 favoriete recepten :P
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
pi_120982667
9 jaar. :o Impressive. :Y
  maandag 31 december 2012 @ 01:20:37 #26
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_120993113
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 15:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Pff volgende maand loopt dit al weer 9 jaar
Dat moet gevierd worden met een 9 gangen-menu *O*
(of 3 3 gangen-menu's)
pi_121000926
Piet, een vraagje van iemand uit het feestdagenforum, weet jij hier iets over?

Hey dames en heren, visrokers,

Ik heb een vraag waarbij we vrij spoeding een antwoord op moeten hebben, want we gaan namelijk zometeen 8 KILO zalm warm roken in één ton!
Onze vraag is dus;
Kunnen wij twee rekken in die ton instaleren inplaats van maar één rek?

Op die manier zouden wij 4 kilo tegelijk kunnen roken, maar is dit een slim idee of zou dit problemen veroorzaken, zoals half gare vis, en moet het langer staan roken dan een uur?

Alvast bedankt, ik hoop dat er snel geantwoord word want anders hebben wij er niks meer aan, maarja we zien wel.
  maandag 31 december 2012 @ 11:26:03 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121001855
Daar heeft Resistor vast wel een antwoord op. Heb hem gevraagd in pm

[ Bericht 21% gewijzigd door Pietverdriet op 31-12-2012 11:31:36 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 31 december 2012 @ 11:38:01 #29
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_121002252
Ik zou denken, zolang ze maar niet tegen elkaar komen en de rook dus overal kan komen maakt het niet uit. Ben benieuwd wat de echte tonrokers gaan zeggen.
  maandag 31 december 2012 @ 11:54:29 #30
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_121002841
Ik ben benieuwd hoeveel eters je krijgt als je 8 kilo zalm gaat roken :P
  maandag 31 december 2012 @ 11:57:03 #31
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121002944
quote:
0s.gif Op maandag 31 december 2012 11:54 schreef Erasmo het volgende:
Ik ben benieuwd hoeveel eters je krijgt als je 8 kilo zalm gaat roken :P
40-60 man? Die allemaal zalm lusten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121003037
Tot nu toe gaat het goed, alleen wat schommelingen, maar de zalmen worden al wat donkerder van kleur, ook beginnen ze te zweten als een gek :P

De eerste keer, maanden geleden hadden we maar een halve kilo en ging toen ook goed.

En er worden een paar zalmen naar kennissen gebracht, hopen dat zei het ook lekker zullen vinden :)
Zalm.
  vrijdag 4 januari 2013 @ 10:30:05 #33
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_121142846
Piet, als het goed is krijg ik vanmiddag een haas. Is het een beetje te doen om zelf zo'n ding te villen en panklaar te maken of kan ik hem beter naar de poelier brengen?
  vrijdag 4 januari 2013 @ 10:43:35 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121143266
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2013 10:30 schreef Erasmo het volgende:
Piet, als het goed is krijg ik vanmiddag een haas. Is het een beetje te doen om zelf zo'n ding te villen en panklaar te maken of kan ik hem beter naar de poelier brengen?
Ja, dat is niet zo moeilijk, werk voorzichtig en met scherpe messen.
Heb je wel eens vaker een beest gevild?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 4 januari 2013 @ 12:22:42 #35
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_121146609
Verder dan gevogelte ben ik nog niet gekomen, maar ik wasg een poging.
Wat voor mes is het beste? Kort, lang, breed of smal?
pi_121147502
Toen ik nog bij de slager werkte gebruikte ik een standaard uitbeenmes maar heb wel gemerkt dat iedereen andere voorkeuren heeft. Collega deed het met een heel erg buigzaam visfileermes en heb het ook wel eens zien gebeuren met soort oestermes-achtig mesje.

Uitbeenmes:
pi_121149331
Ik heb kotletjes voor vanavond gemarineerd en al.. Hoe bak ik ze het best lekker mals en zacht..

Als ik ze meteen in de oven doe worden ze wel gaat maar taai, hard om in te bijten...

Moet ik ze eerst in een koekepan bakken en dan oven, en hoeveel graden... Het sijn best grote kalfskotletjes

Thnx!
  vrijdag 4 januari 2013 @ 13:50:11 #38
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121149842
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2013 12:22 schreef Erasmo het volgende:
Verder dan gevogelte ben ik nog niet gekomen, maar ik wasg een poging.
Wat voor mes is het beste? Kort, lang, breed of smal?
Scherp
Beter een nieuw stanleymesje dan een vaag bot koksmes.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 4 januari 2013 @ 13:53:12 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121149965
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2013 13:38 schreef Sandous het volgende:
Ik heb kotletjes voor vanavond gemarineerd en al.. Hoe bak ik ze het best lekker mals en zacht..

Als ik ze meteen in de oven doe worden ze wel gaat maar taai, hard om in te bijten...

Moet ik ze eerst in een koekepan bakken en dan oven, en hoeveel graden... Het sijn best grote kalfskotletjes

Thnx!
In geklaarde boter braden, niet te vaak wentelen, duw tijdens het bakken af en toe op het vlees, als je zo aanvoelen als je wang zijn ze rare, rood, als ze aanvoelen als je bovenlip zijn ze medium, als ze aanvullen als het puntje van je neus zijn ze well done.
In de oven leggen hoeft dus niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121159158
Iemand nog een goede tip om boerenkool stamppot echt bijzonder te maken?
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
  vrijdag 4 januari 2013 @ 17:23:48 #41
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121159370
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2013 17:19 schreef Tinuviel het volgende:
Iemand nog een goede tip om boerenkool stamppot echt bijzonder te maken?
Gebruik goede aardappels, bv eigenheimers of irenes, goed gerookt spek (niet de wateropgepompte van supermarkt) goede rookworst en handgesneden kool. Geen margarine gebruiken maar spekvet, en een goede vleesjus, geen pakje.
Ga hem niet opleuken door er veel ingredienten in te doen, maar hou het simpel met de beste ingredienten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121159669
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 januari 2013 17:23 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gebruik goede aardappels, bv eigenheimers of irenes, goed gerookt spek (niet de wateropgepompte van supermarkt) goede rookworst en handgesneden kool. Geen margarine gebruiken maar spekvet, en een goede vleesjus, geen pakje.
Ga hem niet opleuken door er veel ingredienten in te doen, maar hou het simpel met de beste ingredienten.
Dus je gebruikt geen bijzondere kruiden ofzo? Dankje voor de tips.
Carpe Diem- Pluk de Dag
Life is unfair and then you die
Wat U niet wil dat u geschiedt doe dat ook een ander niet
pi_121159758
Ik heb er wat mee geexperimenteerd, en ik moet zeggen dat de vorderingen gering waren. Wel gewoon echt lekkere boerenkool aan overgehouden, maar bijzonder werd het niet.

In een chique restaurant waar ik ooit werkte wel eens van de boerenkool geproefd (ja, ze durfden wel daar, weliswaar met een ijslepel tot bolletjes gemaakt en opgediend), en diezelfde intensiteit van smaak geprobeerd na te maken, maar niet gelukt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 4 januari 2013 @ 17:36:06 #44
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121159828
quote:
1s.gif Op vrijdag 4 januari 2013 17:31 schreef Tinuviel het volgende:

[..]

Dus je gebruikt geen bijzondere kruiden ofzo? Dankje voor de tips.
Nee, het moet gewoon naar boerenkool en aardappels, spek en worst smaken vind ik.
Mensen die daar kerrie of annannananananas doorheen doen hebben of geen smaak, of zitten op hun tandvlees nieuwe recepten te bedenken voor de krant of blaadje waar ze voor werken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 4 januari 2013 @ 18:33:00 #45
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_121161638
Beetje eigengemaakt zuur er doorheen is ook lekker. Wat wel belangrijk is is om niet zo'n zak te kopen maar gewoon bladeren en de nerf niet gebruiken.
  vrijdag 4 januari 2013 @ 18:35:48 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121161736
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2013 18:33 schreef Erasmo het volgende:
Beetje eigengemaakt zuur er doorheen is ook lekker. Wat wel belangrijk is is om niet zo'n zak te kopen maar gewoon bladeren en de nerf niet gebruiken.
Erbij, niet erdoor.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121161871
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2013 18:33 schreef Erasmo het volgende:
Beetje eigengemaakt zuur er doorheen is ook lekker. Wat wel belangrijk is is om niet zo'n zak te kopen maar gewoon bladeren en de nerf niet gebruiken.
Ik hoor wel meer kritiek op die zakken, maar ik vind het toch wel heel prettig hoor, niet wassen maar gewoon in de pan leeg schudden. Maar goed, ik zal het eens proberen.

En neem gewoon veel boerenkool in verhouding tot de aardappelen. 1 op 1 qua gewicht of iets in die buurt.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 4 januari 2013 @ 18:45:44 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121162076
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2013 18:39 schreef Weltschmerz het volgende:
.

En neem gewoon veel boerenkool in verhouding tot de aardappelen. 1 op 1 qua gewicht of iets in die buurt.
Dat sowieso, ben je de volgende dag ook zo trots
:D
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121162155
Trots? Dat je de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid groente ruim overschreden hebt?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_121162355
Dan kan je weer zien wat je heb gegeten
pi_121162676
Ah, ok. Ik zal er de volgende keer na boerenkool om denken een letter B te maken en de foto hier posten.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  vrijdag 4 januari 2013 @ 21:55:05 #52
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_121170673
Kleine keuken, grote haas:



Dwingt je tot creativiteit qua werkruimte :P Wish me luck :P
pi_121170900
Nice, komt er een fotoverslag van het vervolg?
  vrijdag 4 januari 2013 @ 22:02:13 #54
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121171011
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2013 21:55 schreef Erasmo het volgende:
Kleine keuken, grote haas:

[ afbeelding ]

Dwingt je tot creativiteit qua werkruimte :P Wish me luck :P
Goedzo, insnijden bij de achterpoten en zijn jas uittrekken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121171029
Succes!, ben wel benieuwd naar het eindresultaat.
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  vrijdag 4 januari 2013 @ 23:33:48 #56
256666 leeell
I know you're lonely
pi_121175384
Haas-vp
Op maandag 1 oktober 2012 18:45 schreef Chocolatebear het volgende:
Zei de man, terwijl hij een shaggie opstak en het gas open trok van zijn Tomos.
  vrijdag 4 januari 2013 @ 23:59:37 #57
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_121176612
Het slachtoffer:



De eerste stapjes:

Was nogal worsten bij z'n reet/staart. Volgende keer laat ik dat stukje zitten en haal ik het er bij het schoonmaken uit.


Daarna kun je vrij gemakkelijk alles naar onderen trekken, let ook op het professionele onthoofdingsgereedschap :P


Daarna het schoonmaken. Die luft :r
Voorzichtig alle vliezen losgesneden en dan kun je vrij gemakkelijk de organen verwijderen. Daarna de longen eruit, die kun je er mooi via de nek uit drukken :P
Voor het precieze werk in de buikholte vond ik een nieuw aardappelschilmesje het makkelijkste werken.

Nu nog een paar dagen laten besterven in de kelder(met sokjes aan toch?) en ondertussen bedenken hoe ik het ga schoonmaken.
  † In Memoriam † zaterdag 5 januari 2013 @ 00:12:00 #58
337566 MaryMouse
Lucky's Mouse
pi_121177160
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2013 23:59 schreef Erasmo het volgende:
Het slachtoffer:

[ afbeelding ]

De eerste stapjes:
[ afbeelding ]
Was nogal worsten bij z'n reet/staart. Volgende keer laat ik dat stukje zitten en haal ik het er bij het schoonmaken uit.

[ afbeelding ]
Daarna kun je vrij gemakkelijk alles naar onderen trekken, let ook op het professionele onthoofdingsgereedschap :P

[ afbeelding ]
Daarna het schoonmaken. Die luft :r
Voorzichtig alle vliezen losgesneden en dan kun je vrij gemakkelijk de organen verwijderen. Daarna de longen eruit, die kun je er mooi via de nek uit drukken :P
Voor het precieze werk in de buikholte vond ik een nieuw aardappelschilmesje het makkelijkste werken.

Nu nog een paar dagen laten besterven in de kelder(met sokjes aan toch?) en ondertussen bedenken hoe ik het ga schoonmaken.
_O_ Ik krijg trek in konijn :Y
You better lose yourself in the music
The moment, you own it, you better never let it go
pi_121180334
Supertof, die haas! Zelf geschoten?

Zou ik ook nog wel eens willen doen, vlees helemaal villen, besterven, etc. En eigenlijk ook wel een keer zelf schieten. Benieuwd of ik dan nog 'maar dat is zielig' drempels tegenkom, al leert mijn recente kreeftervaring dat ik redelijk harteloos kan zijn als ik eenmaal besloten heb dat iets op mijn bord terecht gaat komen :D
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  zaterdag 5 januari 2013 @ 09:01:33 #60
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121184621
Piet is trots op Erasmo
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121184989
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2013 23:59 schreef Erasmo het volgende:

Daarna het schoonmaken. Die luft :r
Dat is voor mij de voornaamste reden om af te zien van dat soort activiteiten.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 5 januari 2013 @ 09:59:05 #62
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121185069
Heb het al tijden niet meer gedaan, maar ik liet de ingewanden altijd achter in het bos of weide. Buik open, hup spullen er uit.
Deel werd dan direct al opgegeten door de honden als die erbij waren
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121185074
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 09:52 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Dat is voor mij de voornaamste reden om af te zien van dat soort activiteiten.
Waarom stinkt dat bij jullie zo dan? Bij ons op de slagerij had je vaste klanten die zelf geschoten haasjes of fazanten kwamen brengen die we dan voor ze vilden en schoonmaakten. Toegegeven, lekker ruikt het niet, maar zolang je geen organen openprikte viel het wel mee..
  zaterdag 5 januari 2013 @ 10:02:03 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121185109
Ach ja, de tijd dat we een zwijn, ree of hert in de winter in de schuur hadden hangen is helaas voorbij.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121185306
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 09:59 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Waarom stinkt dat bij jullie zo dan? Bij ons op de slagerij had je vaste klanten die zelf geschoten haasjes of fazanten kwamen brengen die we dan voor ze vilden en schoonmaakten. Toegegeven, lekker ruikt het niet, maar zolang je geen organen openprikte viel het wel mee..
Ik ben daar gevoelig voor. Ik vind slagerijen ook niet lekker ruiken, bij het spoelen en ontvliezen van een zwezerik vergaat me ook al de eetlust door die weeë lucht, terwijl dat geen sterke geur is, en als ik gehakt iets te hard ontdooid heb in de magnetron dan trek ik die lucht ook heel slecht. Het is de combinatie eten en stank die ik erg slecht trek, en dan met name vlees, dat is niet erg stoer maar ik kies dan liever voor voorbereiding die eetlustopwekkend is.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 5 januari 2013 @ 11:35:00 #66
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_121186375
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2013 17:19 schreef Tinuviel het volgende:
Iemand nog een goede tip om boerenkool stamppot echt bijzonder te maken?
Beginnen met een knoflookje zachtjes te bakken, daar de boerenkool op. Scheut witte wijn ipv water kan ook lekker zijn, maar verder blijft het wel gewoon boerenkool. Het wordt er niet erg bijzonder van.
  zaterdag 5 januari 2013 @ 11:36:44 #67
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121186412
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 11:35 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Beginnen met een knoflookje zachtjes te bakken, daar de boerenkool op. Scheut witte wijn ipv water kan ook lekker zijn, maar verder blijft het wel gewoon boerenkool. Het wordt er niet erg bijzonder van.
Let op dat bij knoflook bakken deze niet bruin wordt, dan wordt deze namelijk bitter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121187789
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 11:35 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Beginnen met een knoflookje zachtjes te bakken, daar de boerenkool op. Scheut witte wijn ipv water kan ook lekker zijn, maar verder blijft het wel gewoon boerenkool. Het wordt er niet erg bijzonder van.
Dat heb ik laast geprobeerd ja, naar aanleiding van een eerdere post van jou. Zonder de wijn dan, ik heb zelden een fles open staan. Het was wel erg lekkere boerenkool geworden, maar nog steeds niet bijzonder en ook niet dat ik de knoflook zelf proefde.

De bedoeling lijkt me ook meer de smaak naar voren halen dan echt smaken toevoegen. Misschien ga ik het eens proberen met meer tenen knoflook maar die dan blancheren. Verder zou in die categorie een uitje nog kunnen, nootmuskaat en misschien wat ansjovis. En dan hele boerenkool ipv die handige voorgewassen zakken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 5 januari 2013 @ 12:53:45 #69
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_121188164
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 12:39 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Dat heb ik laast geprobeerd ja, naar aanleiding van een eerdere post van jou. Zonder de wijn dan, ik heb zelden een fles open staan. Het was wel erg lekkere boerenkool geworden, maar nog steeds niet bijzonder en ook niet dat ik de knoflook zelf proefde.

De bedoeling lijkt me ook meer de smaak naar voren halen dan echt smaken toevoegen. Misschien ga ik het eens proberen met meer tenen knoflook maar die dan blancheren. Verder zou in die categorie een uitje nog kunnen, nootmuskaat en misschien wat ansjovis. En dan hele boerenkool ipv die handige voorgewassen zakken.
Piet zegt ook altijd dat er in restaurants veel roomboter gebruikt wordt dus misschien wat extra boter bij de aardappels tijdens het stampen?

En mijn moeder doet altijd een beetje (witte wijn) azijn door de boerenkool, dat maakt de kool malser en geeft ook een lekkerdere smaak aan de boerenkool
pi_121188705
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 12:53 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Piet zegt ook altijd dat er in restaurants veel roomboter gebruikt wordt dus misschien wat extra boter bij de aardappels tijdens het stampen?
Mijn botergebruik is niet echt het probleem, als ik denk, zo is die mooi smeuiig, dan nog maar een extra klontje voor de zekerheid. Spekvet, van uitgebakken vetspek, of reuzel is misschien nog wel een keer een optie. Ik heb nog wel rauwmelkse blaarkopboter liggen, maar ik geloof er nooit zo in dat je dat soort dingen nog proeft als je het in de pan gooit. Wijn voor in het eten ga ik in het vervolg ook in pak aanschaffen zodat het makkelijk in de vriezer kan worden bewaard.

Ik had vorige winter ratte aardappelen geprobeerd, zo'n klassieke puree-aardappel in de categorie men neme 1 aardappel en een pakje boter, in de schil gekookt, daarna geschild. Hele lekkere aardappel, maar te subtiel voor de stamppot denk ik.

quote:
En mijn moeder doet altijd een beetje (witte wijn) azijn door de boerenkool, dat maakt de kool malser en geeft ook een lekkerdere smaak aan de boerenkool
Ik zweer bij die verdunde schoonmaakazijn, gewoon azijn, verder geen bijsmaakjes. Prima voor over de salade of zo, maar in boerenkool hoort het niet. Is misschien ook omdat boerenkool typisch zo'n gerecht is dat hoort te zijn zoals je het van vroeger kent, maar ik giet er aan tafel altijd nog wat extra overheen, en ik was laatst eten bij iemand die alleen maar een of andere zachte wijnazijn of zo had, en dat vond ik dus gewoon jammer van de stamppot.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_121189511
Volgens Wouter Klootwijk is boerenkool met zure garnalen erg lekker, zie de thema-aflevering over culinaire trends. :P

Ook lekker om een keer stamppot mee te maken: palmkool! Is een soort boerenkool in het kwadraat. Wel láng koken, het is heel hard.
pi_121189869
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 12:39 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Dat heb ik laast geprobeerd ja, naar aanleiding van een eerdere post van jou. Zonder de wijn dan, ik heb zelden een fles open staan. Het was wel erg lekkere boerenkool geworden, maar nog steeds niet bijzonder en ook niet dat ik de knoflook zelf proefde.

De bedoeling lijkt me ook meer de smaak naar voren halen dan echt smaken toevoegen. Misschien ga ik het eens proberen met meer tenen knoflook maar die dan blancheren. Verder zou in die categorie een uitje nog kunnen, nootmuskaat en misschien wat ansjovis. En dan hele boerenkool ipv die handige voorgewassen zakken.
Dan is een islamitische slagerij waarschijnlijk al helemaal niets voor jou :P Daar heb ik zelfs soms ook nog wel moeite mee, wat een putlucht kan daar hangen zeg. Volgensmij is het de geur van oud schapenvlees. :r
pi_121190598
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 13:54 schreef Hagelkaas het volgende:

[..]

Dan is een islamitische slagerij waarschijnlijk al helemaal niets voor jou :P Daar heb ik zelfs soms ook nog wel moeite mee, wat een putlucht kan daar hangen zeg. Volgensmij is het de geur van oud schapenvlees. :r
Ik kom niet zo vaak bij de islamiet maar ik hou wel van slagerijen die zelf slachten daar. Voor mijn gevoel hoort dan die geur erbij en ik verdraag het ook wel, maar lekker vind ik het niet. Terwijl ik vers vlees wel lekker vind ruiken.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 5 januari 2013 @ 14:27:08 #74
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121190815
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 13:42 schreef Isegrim het volgende:
Volgens Wouter Klootwijk is boerenkool met zure garnalen erg lekker, zie de thema-aflevering over culinaire trends. :P

Ook lekker om een keer stamppot mee te maken: palmkool! Is een soort boerenkool in het kwadraat. Wel láng koken, het is heel hard.
Wat palmkool is weet ik niet, maar ik kroatie at ik vaak wilde kool, de botanische stamvader waar de koolsoorten uit gekweekt zijn, qua smaak lijkt ie op iets tussen boerenkool maar dan intensiever en spruitenloof.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 5 januari 2013 @ 14:29:04 #75
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121190888
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 13:14 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ik zweer bij die verdunde schoonmaakazijn, gewoon azijn, verder geen bijsmaakjes. Prima voor over de salade of zo, maar in boerenkool hoort het niet. Is misschien ook omdat boerenkool typisch zo'n gerecht is dat hoort te zijn zoals je het van vroeger kent, maar ik giet er aan tafel altijd nog wat extra overheen, en ik was laatst eten bij iemand die alleen maar een of andere zachte wijnazijn of zo had, en dat vond ik dus gewoon jammer van de stamppot.
Schoonmaakazijn is synthetisch, niet voor consumptie geschikt of bedoeld. Neem liever gewoon witte azijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121191318
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 14:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat palmkool is weet ik niet, maar ik kroatie at ik vaak wilde kool, de botanische stamvader waar de koolsoorten uit gekweekt zijn, qua smaak lijkt ie op iets tussen boerenkool maar dan intensiever en spruitenloof.


Palmkool, cavolo nero, zwarte kool, kale, brassica oleracea L. var. acephala. :) Érg lekker!
pi_121191392
Door de boerenkool gaan bij mij niet veel bijzondere ingrediënten. Wel altijd uitgebakken spekblokjes, het uitgebakken vet gaat door de aardappelpuree :9 . Erbij goede grove rookworst en een lik mosterd, het liefst Dyonnaise maar dat is een kwestie van smaak. Sjee wat mis ik dan mijn kleine zelfslachtende en -rokende slagertje uit Friesland ...
Home computers are being called upon to perform many new functions, including the consumption of homework formerly eaten by the dog.
  zaterdag 5 januari 2013 @ 14:43:44 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121191394
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 14:41 schreef Isegrim het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Palmkool, cavolo nero, zwarte kool, kale, brassica oleracea L. var. acephala. :) Érg lekker!
Zal het eens in de gaten houden.
Asiatische kolen zijn trouwens mosterdsoorten, geen koolsoorten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121191799
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 14:43 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zal het eens in de gaten houden.
Asiatische kolen zijn trouwens mosterdsoorten, geen koolsoorten.
Zowel de Aziatische (paksoi, Chinese kool) als de 'westerse' kolen behoren tot de brassica's. Mosterd is ook een brassica, behalve gele mosterd. :P Dus mosterd is een kool. :P
pi_121191830
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 14:29 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Schoonmaakazijn is synthetisch, niet voor consumptie geschikt of bedoeld. Neem liever gewoon witte azijn.
Azijn is azijn. Of dat nou natuurlijk tot stand is gekomen of synthetisch maakt niet uit, schoonmaakazijn is alleen veel geconcentreerder, en daarom is het niet raadzaam het onverdund te gebruiken. Maar ik bedoel gewoon die witte azijn, dat is in wezen hetzelfde spul. Een keer op tv gezien geloof ik, die potten tafelzuur zitten ook vol met synthetische azijn.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 5 januari 2013 @ 14:59:58 #81
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121191909
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 14:57 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Azijn is azijn. Of dat nou natuurlijk tot stand is gekomen of synthetisch maakt niet uit, schoonmaakazijn is alleen veel geconcentreerder, en daarom is het niet raadzaam het onverdund te gebruiken. Maar ik bedoel gewoon die witte azijn, dat is in wezen hetzelfde spul. Een keer op tv gezien geloof ik, die potten tafelzuur zitten ook vol met synthetische azijn.
Het gaat niet om het azijnzuur, maar om wat er nog meer inzit. Levensmiddelstandaard is nu eenmaal hoger dan schoonmaakmiddel.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121192011
Ach joh, ik doe altijd bleekmiddel bij mijn pasta. :+
pi_121192383
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 14:59 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het gaat niet om het azijnzuur, maar om wat er nog meer inzit. Levensmiddelstandaard is nu eenmaal hoger dan schoonmaakmiddel.
Het was ook slechts ter aanduiding van de meest basic azijn (no pun...). Op boerenkool hoort naar mijn smaak slechts azijnzuur en niks meer wat ook wel eens in azijn zit. Voor bijna alle andere toepassing verkies ik meestal citroensap.

Nou kan ik behoorlijk zuinig zijn maar schoonmaakazijn verdunnen om een paar kwartjes uit te sparen doe ik niet. Uiteraard wordt dat spul in andere omstandigheden gemaakt en verpakt, maar indien ik ooit zonder keukenazijn zou komen te zitten wanneer alle winkels dicht zijn en het nodig is, dan zou ik het echt wel aandurven.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 5 januari 2013 @ 15:16:14 #84
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121192452
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 15:14 schreef Weltschmerz het volgende:

.

Nou kan ik behoorlijk zuinig zijn maar schoonmaakazijn verdunnen om een paar kwartjes uit te sparen doe ik niet. Uiteraard wordt dat spul in andere omstandigheden gemaakt en verpakt, maar indien ik ooit zonder keukenazijn zou komen te zitten wanneer alle winkels dicht zijn en het nodig is, dan zou ik het echt wel aandurven.
Fijn dat je dat nog even verduidelijkt, en dat je wel schoonmaakazijn schreef, maar dit niet bedoeld, wil niet dat er in deze reeks mensen aangemoedigd worden dit soort dingen te proberen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 5 januari 2013 @ 15:28:08 #85
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_121192846
Heb ik net een fles schoonmaakazijn gekocht.. die kan ik dus ook wel door de plee spoelen ;)

je hebt trouwens naast de gewone witte en gele kookazijnen ook nog inmaakazijn, da's ook wat sterker dan de normale en kan je dus ook verdunnen naar smaak.

die schoonmaakazijn had ik ook voor de plee gekocht, niet om mee te koken
pi_121193240
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 15:16 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Fijn dat je dat nog even verduidelijkt, en dat je wel schoonmaakazijn schreef, maar dit niet bedoeld, wil niet dat er in deze reeks mensen aangemoedigd worden dit soort dingen te proberen.
Ze kunnen er anders rustig hun bad mee poetsen, kan helemaal niet kwaad, je hebt er alleen wat meer van nodig.

Nog even een vraagje over de boerenkool, weet jij of het uitmaakt of je de aardappels en de boerenkool apart kookt of niet? Als het apart net zo lekker is dan heb ik namelijk wat meer mogelijkheden om met de boerenkool te experimenteren.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 5 januari 2013 @ 15:52:48 #87
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_121193660
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 14:27 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Wat palmkool is weet ik niet, maar ik kroatie at ik vaak wilde kool, de botanische stamvader waar de koolsoorten uit gekweekt zijn, qua smaak lijkt ie op iets tussen boerenkool maar dan intensiever en spruitenloof.
Palmkool:


Palmkool
  zaterdag 5 januari 2013 @ 15:55:29 #88
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_121193741
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 14:57 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Azijn is azijn. Of dat nou natuurlijk tot stand is gekomen of synthetisch maakt niet uit, schoonmaakazijn is alleen veel geconcentreerder, en daarom is het niet raadzaam het onverdund te gebruiken. Maar ik bedoel gewoon die witte azijn, dat is in wezen hetzelfde spul. Een keer op tv gezien geloof ik, die potten tafelzuur zitten ook vol met synthetische azijn.
http://keuringsdienstvanw(...)everingen/14-05-2009

vanaf minuut 18m:45s

[ Bericht 1% gewijzigd door RobinOok op 05-01-2013 16:05:19 ]
  zaterdag 5 januari 2013 @ 15:57:47 #89
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121193818
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 15:40 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Ze kunnen er anders rustig hun bad mee poetsen, kan helemaal niet kwaad, je hebt er alleen wat meer van nodig.

Nog even een vraagje over de boerenkool, weet jij of het uitmaakt of je de aardappels en de boerenkool apart kookt of niet? Als het apart net zo lekker is dan heb ik namelijk wat meer mogelijkheden om met de boerenkool te experimenteren.
Ik kook het altijd apart, heb een elektrieke afwasser en ben dan beter is controle over het garen.
Helaas is mijn man er niet zo gek op, anders maakte ik het vaker.
Je zou de kool kunnen stomen, dan verliest hij het minste smaak. Boerenkool uit de moestuin waar ie minder op enorme grote is gekweekt smaakt trouwens vaak beter.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121194193
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 15:57 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik kook het altijd apart, heb een elektrieke afwasser en ben dan beter is controle over het garen.
In de categorie koken met de vaatwasser, of een pan meer of minder maakt niet uit?

quote:
Helaas is mijn man er niet zo gek op, anders maakte ik het vaker.
Je zou de kool kunnen stomen, dan verliest hij het minste smaak. Boerenkool uit de moestuin waar ie minder op enorme grote is gekweekt smaakt trouwens vaak beter.
Ik zat ook te denken aan koken in bouillon en nog wat dingetjes erin, maar ik heb het wel graag met een elementaire doch mooie jus en dan heb ik het aardappelwater zonder andere dingen nodig, vandaar.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zaterdag 5 januari 2013 @ 20:39:05 #91
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_121205353
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 01:27 schreef cinnamon_M het volgende:
Supertof, die haas! Zelf geschoten?

Zou ik ook nog wel eens willen doen, vlees helemaal villen, besterven, etc. En eigenlijk ook wel een keer zelf schieten. Benieuwd of ik dan nog 'maar dat is zielig' drempels tegenkom, al leert mijn recente kreeftervaring dat ik redelijk harteloos kan zijn als ik eenmaal besloten heb dat iets op mijn bord terecht gaat komen :D
Helaas niet, ik probeer al een paar jaar m'n jachtdiploma te halen maar ik was altijd uit het land als de cursus werden gegeven.

Zielig heb ik geen boodschap aan maar de eerste keer zo door de huid snijden geeft wel een 'hogeduikplank'momentje :P

Ik heb vandaag te horen gekregen dat ie op 2 januari is geschoten dus hij gaat denk ik maandag de pan in.
pi_121205770
Piet,

Ik heb nasi/bami groenten, zilvervliesrijst en kip. Heb je nog tips in plaats van het standaard wokken ervan? Ik ben benieuwd. :)
If not now, then when.
pi_121205806
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 15:52 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Palmkool:

[ link | afbeelding ]
Palmkool
Niet alleen lekker maar ook erg mooi als plant. :Y
  zaterdag 5 januari 2013 @ 21:25:29 #94
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_121207411
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 15:52 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Palmkool:

[ link | afbeelding ]
Palmkool
Hij zegt zelf Palmcôle ;)
pi_121207418
Als echte spuit elf kom ik nog even melden dat tijm en boerenkool wel een lekkere combi is. Ik ben geen fan van stamppot maar ik maak regelmatig een boerenkoolquiche waar tijm doorheen moet.

Fijn trouwens dat ik nu eindelijk weet dat palmkool de Nederlandse vertaling is van kale! Nu nog de vertaling van boerenkool naar het Engels.
Spoilers!
  zaterdag 5 januari 2013 @ 21:28:35 #96
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_121207529
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 21:25 schreef Lucky_Strike het volgende:
Als echte spuit elf kom ik nog even melden dat tijm en boerenkool wel een lekkere combi is. Ik ben geen fan van stamppot maar ik maak regelmatig een boerenkoolquiche waar tijm doorheen moet.

Fijn trouwens dat ik nu eindelijk weet dat palmkool de Nederlandse vertaling is van kale! Nu nog de vertaling van boerenkool naar het Engels.
Boerenkool is juist kale: http://en.wikipedia.org/wiki/Kale
Daar staat ook dat borecole ook gebruikt wordt
pi_121208003
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 14:41 schreef Isegrim het volgende:

[..]

[ afbeelding ]

Palmkool, cavolo nero, zwarte kool, kale, brassica oleracea L. var. acephala. :) Érg lekker!
Ja maar.... Nu ben ik in de war...
Spoilers!
pi_121208264
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 21:28 schreef SiGNe het volgende:

[..]

Boerenkool is juist kale: http://en.wikipedia.org/wiki/Kale
Daar staat ook dat borecole ook gebruikt wordt
Ook palmkool wordt kale genoemd. Palmkool lijkt qua smaak ook ontzettend op boerenkool, maar de smaak is veel sterker.
  zaterdag 5 januari 2013 @ 21:48:55 #99
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121208371
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 16:08 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

In de categorie koken met de vaatwasser, of een pan meer of minder maakt niet uit?

[..]

Ik zat ook te denken aan koken in bouillon en nog wat dingetjes erin, maar ik heb het wel graag met een elementaire doch mooie jus en dan heb ik het aardappelwater zonder andere dingen nodig, vandaar.
Pan meer of minder maakt niet uit.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 5 januari 2013 @ 21:50:06 #100
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121208406
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 20:48 schreef Yuri_Boyka het volgende:
Piet,

Ik heb nasi/bami groenten, zilvervliesrijst en kip. Heb je nog tips in plaats van het standaard wokken ervan? Ik ben benieuwd. :)
Meer een vraag voor RobinOok
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')