abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 30 december 2012 @ 15:19:00 #1
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120957699
Hier verder dus, deel 30 alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 30 december 2012 @ 15:21:43 #2
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120957815
Pff volgende maand loopt dit al weer 9 jaar
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120960926
Piet, ik heb vandaag guacamole gemaakt maar dat wil ik eigenlijk pas morgenavond serveren (maar ivm tijdgebrek nu alvast gemaakt). Kan dit eigelijk wel? Ik heb de (3) pitten in de guacamole laten zitten.
pi_120961118
quote:
6s.gif Op zondag 30 december 2012 16:29 schreef kirsten. het volgende:
Ik heb de (3) pitten in de guacamole laten zitten.
Blijkbaar werkt dat echt, bijzonder

http://www.straightdope.c(...)f-from-turning-brown
  zondag 30 december 2012 @ 16:33:56 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120961163
quote:
6s.gif Op zondag 30 december 2012 16:29 schreef kirsten. het volgende:
Piet, ik heb vandaag guacamole gemaakt maar dat wil ik eigenlijk pas morgenavond serveren (maar ivm tijdgebrek nu alvast gemaakt). Kan dit eigelijk wel? Ik heb de (3) pitten in de guacamole laten zitten.
In de koelkast met wat citroensap en er plastic folie over, ja hoor.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120961332
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 16:33 schreef Underdoggy het volgende:

[..]

Blijkbaar werkt dat echt, bijzonder

http://www.straightdope.c(...)f-from-turning-brown
Ja mijn moeder deed het altijd. Ze maakte de guacamole altijd in de middag voor het eten. Een keer was ze in 1 bakje de pit vergeten, en in de ander niet. We zagen toch echt verschil!
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2012 16:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

In de koelkast met wat citroensap en er plastic folie over, ja hoor.
Mooi, dan kan ik het met een gerust hart laten eten morgen.
pi_120973404
Piet, hoe maak ik een lekkere aardappelgratin? :) het lukt nooit helemaal lekker!
  zondag 30 december 2012 @ 20:33:26 #8
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120973778
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 20:28 schreef Ansu het volgende:
Piet, hoe maak ik een lekkere aardappelgratin? :) het lukt nooit helemaal lekker!
Bloemige aardappel heel dun snijden, bv met een dunschiller of een mandoline (zo'n keukenrasp waar je ook plakjes mee kan snijden). Vermeng room met een beetje knoflook (niet teveel) en zout
Neem een lage schaal en smeer deze royaal in met boter.
Aardappel plakjes en room laagje voor laagje erin. In oven tot goudbruin en gaar.
Kaas is niet nodig.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120974318
Kaas is niet nodig, maar wel heel lekker. :9
  zondag 30 december 2012 @ 20:45:37 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120974670
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 20:40 schreef Isegrim het volgende:
Kaas is niet nodig, maar wel heel lekker. :9
Maak het eens zonder, de verhitting van de room geeft een mooie subtiel smakende kaas achtige smaak.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120975394
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2012 20:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bloemige aardappel heel dun snijden, bv met een dunschiller of een mandoline (zo'n keukenrasp waar je ook plakjes mee kan snijden). Vermeng room met een beetje knoflook (niet teveel) en zout
Neem een lage schaal en smeer deze royaal in met boter.
Aardappel plakjes en room laagje voor laagje erin. In oven tot goudbruin en gaar.
Kaas is niet nodig.
Ik heb het nog nooit zonder kaas gemaakt, ga ik eens proberen :)
  zondag 30 december 2012 @ 20:57:08 #12
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120975521
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 20:55 schreef Miracle_Drug het volgende:

[..]

Ik heb het nog nooit zonder kaas gemaakt, ga ik eens proberen :)
En geen melk gebruiken, gebruik de houdbare slagroom van de aldi, die is prima!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120975745
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2012 20:45 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Maak het eens zonder, de verhitting van de room geeft een mooie subtiel smakende kaas achtige smaak.
Ik weet. :Y En tóch wil ik kaas. :6
pi_120975944
Maar, aardappels eerst even koken of niet? Ik heb vaak dat of de room heel waterig blijft, toen op aanraden van iemand een ei erdoorheen, was ook geen beste, en laatst vond ik de aardappels net niet lekker gaat maar de rest wel goed..
pi_120976051
Dit is ook lekker, Indiase/fusion versie van aardappelgratin: http://food.krishna.com/recipe/gauranga-potatoes
  zondag 30 december 2012 @ 21:14:20 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120976762
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 21:02 schreef Ansu het volgende:
Maar, aardappels eerst even koken of niet? Ik heb vaak dat of de room heel waterig blijft, toen op aanraden van iemand een ei erdoorheen, was ook geen beste, en laatst vond ik de aardappels net niet lekker gaat maar de rest wel goed..
Nee, niet koken, niet spoelen, bloemige aardappels gebruiken en heel dun snijden. Waarom room waterig zou worden vat ik niet, doe je er melk bij? Het zetmeel van de aardappels bind sowieso, en het kookt ook in. Het heeft echter zeker wel een uurtje nodig in de oven, beter langer.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 30 december 2012 @ 21:15:32 #17
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120976871
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 20:59 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Ik weet. :Y En tóch wil ik kaas. :6
Dat mag van mij, wat gebruik je? Raclette kaas?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120978029
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2012 21:15 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Dat mag van mij, wat gebruik je? Raclette kaas?
Het is erg lang geleden dat ik voor het laatst aardappelgratin heb gemaakt. :D Voor dingen met een kaaslaagje haal ik meestal gewoon simpele plakken kaas van de super. De jachtschotel die we gister aten was gewoon met supermarktkaas.
  zondag 30 december 2012 @ 21:31:33 #19
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120978113
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 21:30 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Het is erg lang geleden dat ik voor het laatst aardappelgratin heb gemaakt. :D Voor dingen met een kaaslaagje haal ik meestal gewoon simpele plakken kaas van de super. De jachtschotel die we gister aten was gewoon met supermarktkaas.
Raclette kaas ligt hier gewoon bij de aldi, en smelt erg goed.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120978888
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2012 21:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, niet koken, niet spoelen, bloemige aardappels gebruiken en heel dun snijden. Waarom room waterig zou worden vat ik niet, doe je er melk bij? Het zetmeel van de aardappels bind sowieso, en het kookt ook in. Het heeft echter zeker wel een uurtje nodig in de oven, beter langer.
Piet, ik heb met kerst gratin gemaakt. Alle recepten raden echter vastkokende aardappelen aan, waarom jij bloemige?
  zondag 30 december 2012 @ 21:43:48 #21
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120979107
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 21:41 schreef Underdoggy het volgende:

[..]

Piet, ik heb met kerst gratin gemaakt. Alle recepten raden echter vastkokende aardappelen aan, waarom jij bloemige?
Omdat ik dat een mooier, steviger, smeuiger en lekkerder resultaat vind opleveren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120981079
quote:
1s.gif Op zondag 30 december 2012 21:14 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee, niet koken, niet spoelen, bloemige aardappels gebruiken en heel dun snijden. Waarom room waterig zou worden vat ik niet, doe je er melk bij? Het zetmeel van de aardappels bind sowieso, en het kookt ook in. Het heeft echter zeker wel een uurtje nodig in de oven, beter langer.
Oke, nog een laatste vraag, aan welke hoeveelheden moet ik ongeveer denken? Dan zet ik hem idd ongeveer een uurtje in de oven, vlees moet ook een dik uurtje opstaan dus dat komt goed uit :)
  zondag 30 december 2012 @ 22:10:15 #23
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120981252
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 22:07 schreef Ansu het volgende:

[..]

Oke, nog een laatste vraag, aan welke hoeveelheden moet ik ongeveer denken? Dan zet ik hem idd ongeveer een uurtje in de oven, vlees moet ook een dik uurtje opstaan dus dat komt goed uit :)
Ik heb daar zo geen antwoord op, meet zelden af, maar zal dat binnenkort eens doen. Zoveel room dat het op 2/3 van de aardappels staat ongeveer
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120982402
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 15:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Pff volgende maand loopt dit al weer 9 jaar
jubileum met een kookboek? of je 10 favoriete recepten :P
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
pi_120982667
9 jaar. :o Impressive. :Y
  maandag 31 december 2012 @ 01:20:37 #26
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_120993113
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 15:21 schreef Pietverdriet het volgende:
Pff volgende maand loopt dit al weer 9 jaar
Dat moet gevierd worden met een 9 gangen-menu *O*
(of 3 3 gangen-menu's)
pi_121000926
Piet, een vraagje van iemand uit het feestdagenforum, weet jij hier iets over?

Hey dames en heren, visrokers,

Ik heb een vraag waarbij we vrij spoeding een antwoord op moeten hebben, want we gaan namelijk zometeen 8 KILO zalm warm roken in één ton!
Onze vraag is dus;
Kunnen wij twee rekken in die ton instaleren inplaats van maar één rek?

Op die manier zouden wij 4 kilo tegelijk kunnen roken, maar is dit een slim idee of zou dit problemen veroorzaken, zoals half gare vis, en moet het langer staan roken dan een uur?

Alvast bedankt, ik hoop dat er snel geantwoord word want anders hebben wij er niks meer aan, maarja we zien wel.
  maandag 31 december 2012 @ 11:26:03 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121001855
Daar heeft Resistor vast wel een antwoord op. Heb hem gevraagd in pm

[ Bericht 21% gewijzigd door Pietverdriet op 31-12-2012 11:31:36 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 31 december 2012 @ 11:38:01 #29
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_121002252
Ik zou denken, zolang ze maar niet tegen elkaar komen en de rook dus overal kan komen maakt het niet uit. Ben benieuwd wat de echte tonrokers gaan zeggen.
  maandag 31 december 2012 @ 11:54:29 #30
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_121002841
Ik ben benieuwd hoeveel eters je krijgt als je 8 kilo zalm gaat roken :P
  maandag 31 december 2012 @ 11:57:03 #31
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121002944
quote:
0s.gif Op maandag 31 december 2012 11:54 schreef Erasmo het volgende:
Ik ben benieuwd hoeveel eters je krijgt als je 8 kilo zalm gaat roken :P
40-60 man? Die allemaal zalm lusten?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121003037
Tot nu toe gaat het goed, alleen wat schommelingen, maar de zalmen worden al wat donkerder van kleur, ook beginnen ze te zweten als een gek :P

De eerste keer, maanden geleden hadden we maar een halve kilo en ging toen ook goed.

En er worden een paar zalmen naar kennissen gebracht, hopen dat zei het ook lekker zullen vinden :)
Zalm.
  vrijdag 4 januari 2013 @ 10:30:05 #33
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_121142846
Piet, als het goed is krijg ik vanmiddag een haas. Is het een beetje te doen om zelf zo'n ding te villen en panklaar te maken of kan ik hem beter naar de poelier brengen?
  vrijdag 4 januari 2013 @ 10:43:35 #34
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121143266
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2013 10:30 schreef Erasmo het volgende:
Piet, als het goed is krijg ik vanmiddag een haas. Is het een beetje te doen om zelf zo'n ding te villen en panklaar te maken of kan ik hem beter naar de poelier brengen?
Ja, dat is niet zo moeilijk, werk voorzichtig en met scherpe messen.
Heb je wel eens vaker een beest gevild?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 4 januari 2013 @ 12:22:42 #35
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_121146609
Verder dan gevogelte ben ik nog niet gekomen, maar ik wasg een poging.
Wat voor mes is het beste? Kort, lang, breed of smal?
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')