http://www.mijnreceptenbo(...)knoflookdipsaus.htmlquote:Op zaterdag 26 januari 2013 12:57 schreef ninjano het volgende:
Hey Piet,
Ik ben opzoek naar een recept voor knoflookmengsel op basis van eiwitten die ze op Ibiza serveren bij het brood. (een soort knoflookboter zonder boter:P)
Heb jij toevallig enig idee ?
Gebruik liever aardappel, ipv maizena. Rasp een bloemige aardappel, of snij hem aan kleine stukjes en voeg die toe. Maizena en bloem halen smaak weg.quote:Op zaterdag 26 januari 2013 19:24 schreef Fannie het volgende:
Hoi
Ik ben sinds vanmiddag deze aan het maken...
CUL / [FOK!-kookboek] Stoofpotten
Gaat allemaal goed en het ruikt heerlijk in huis, maar het is bijna klaar en ik vind het persoonlijk nog wat te vochtig.
Kan ik de boel eventueel nog wat binden met een maizenapappie of moet ik het gewoon zo vochtig laten?
Ja daar was ik al bang voor dat maizena de smaak weghaalt, want de smaak is nu echt lekker en dat wil ik niet verpesten.quote:Op zaterdag 26 januari 2013 19:27 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gebruik liever aardappel, ipv maizena. Rasp een bloemige aardappel, of snij hem aan kleine stukjes en voeg die toe. Maizena en bloem halen smaak weg.
Alternatief wat ik tegenwoordig gebruik is kikkererwtenmeel.
Gewone aardappel raspen gaat ook, maar effect is minder en structuur wat korrelig. Aardappelpureepoeder in huis?quote:Op zaterdag 26 januari 2013 19:32 schreef Fannie het volgende:
[..]
Ja daar was ik al bang voor dat maizena de smaak weghaalt, want de smaak is nu echt lekker en dat wil ik niet verpesten.
Bloemige aardappel heb ik op het moment helaas niet in huis, dus ik laat het nog ff pruttelen en dan maar wat vochtig... het komt wel op.
Kikkererwtenmeel hou ik in gedachten voor een volgende keer... Thanx Piet!
Ik koop het bij de groothandel, maar winkels met indiase of midden oosten producten hebben het ook. Italiaanse speciaalzaken en betere turkse winkels soms ook.quote:Op zaterdag 26 januari 2013 19:43 schreef Lucky_Strike het volgende:
Waar kan je kikkererwtenmeel kopen?
We hadden toch nog bloemige aarpels in huis , eentje er in geraspt (fijn) en je zag al effect!quote:Op zaterdag 26 januari 2013 19:44 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gewone aardappel raspen gaat ook, maar effect is minder en structuur wat korrelig. Aardappelpureepoeder in huis?
Klinkt goed en klinkt vooral als iets wat ik vast in huis wil hebben.quote:Op zaterdag 26 januari 2013 19:45 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ik koop het bij de groothandel, maar winkels met indiase of midden oosten producten hebben het ook. Italiaanse speciaalzaken en betere turkse winkels soms ook.
Ik gebruik het ook in gehaktballetjes en wentel gehaktballetjes ermee, geeft een krokant korstje.
Hier ook maar het is een uitstekend bind- en redmiddel in de keuken.quote:Op zaterdag 26 januari 2013 19:53 schreef Fannie het volgende:
Ennuh... aardappelpureepoeder? Aarpelpuree maak ik altijd zelf, zonder poeder
Nee, heb nog nooit lekkere hummus gegeten, ben ook geen fan van de middenoosten/arabische keuken.quote:Op zaterdag 26 januari 2013 21:43 schreef roos85 het volgende:
Piet, over kikkererwten gesproken... heb jij nog een lekker recept voor hummus?
Peperkorrels?quote:Op zondag 27 januari 2013 13:04 schreef icloud het volgende:
Hey piet
Mijn vader maakte altijd op zondags stoofvlees met rode saus waar de aardappelen zo lekker zacht van werden.
Het enige wat ik weet is dat het altijd uren moest opstaan, en dat er dan een of ander groen blaadje inging(laurier heet dat geloof ik) wat korreltjes die je er later uit moest vissen, en peperkoek.
Nu wil ik mijn vrouw graag dit laten maken maar heb jij een receptje voor ons?
Nee dat gaat niet, die is aan het geniet van de wormen en het ondergrondse levenquote:Op zondag 27 januari 2013 13:46 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Peperkorrels?
Kan je je vader niet vragen? Ik bedoel, er zijn honderden, duizenden recepten voor stoofvlees.
Er is zelfs een eigen reeks over
CUL / Het grote stoofpottentopic #6
of jeneverbessenquote:Op zondag 27 januari 2013 18:51 schreef MaximusTG het volgende:
Die korreltjes die je eruit moest vissen waren vast kruidnagels.
Ja klopt ja, die dingen.quote:Op zondag 27 januari 2013 18:51 schreef MaximusTG het volgende:
Die korreltjes die je eruit moest vissen waren vast kruidnagels.
Was het geen rendeng?quote:
Nee, mijn ouders waren absoluut zo limburgs als limburgs, indisch kwam er niet in.quote:Op zondag 27 januari 2013 21:35 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Was het geen rendeng?
Stoofvlees op zijn indisch?
Dan smaakte het zuur?quote:Op zondag 27 januari 2013 22:29 schreef icloud het volgende:
[..]
Nee, mijn ouders waren absoluut zo limburgs als limburgs, indisch kwam er niet in.
Ik ga de komende weken wat proberen naar het topic wat je linkte.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |