Nou, het smaakt wel beter dan uit een zak, maar het was best veel werk, en als het allemaal te lang duurt terwijl ik aan het koken ben en al had moeten eten dan wil ik nog wel eens fouten gaan maken. Dus is het oordelen lastig, en ik weet niet of ik helemaal van de zak boerenkool af ben.quote:Op zaterdag 12 januari 2013 19:31 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
je zou de stengels voor kunnen koken in wat water en daar de kool of aardappels in koken, meer bk smaak.
Ziet er mooi uit bij het serverenquote:Op zondag 13 januari 2013 20:47 schreef Wanderlust. het volgende:
Ik denk dat m'n vraag hier ook wel kan, maar ik zag net een foto van spaghetti carbonara langskomen met een eidooier er bovenop (wel vaker gezien). Waarom is dat? .
Ik denk dat dit aan de kok ligt.quote:Op zondag 13 januari 2013 22:16 schreef Hagelkaas het volgende:
Het idee is toch juist dat je de dooier er doorheen gooit als de pasta nog gloeiend heet is, zodat deze een beetje kan stollen en je die typische lekker 'plakkerigheid' krijgt? Als je 'm op het bord pas erop legt, is de pasta dan niet te koud?
Neuh, dat zal gerust meevallen. Al is het nu waarschijnlijk wel voornamelijk voor de foto. Maar ik ken bijvoorbeeld een Koreaans gerecht, een soort nasi, maar dan in een stenen pot (bibimbap) en dat wordt ook geserveerd met rauwe dooier bovenop. Dat roer je er dan aan tafel doorheen en dat geeft een romige, smeuiige "saus". Ik kon dat altijd erg waarderen. Door de warmte van het gerecht gaart het precies genoeg. Een beetje als een zachtgekookt eitje. Echt lekker hoor.quote:Op zondag 13 januari 2013 22:16 schreef Hagelkaas het volgende:
Het idee is toch juist dat je de dooier er doorheen gooit als de pasta nog gloeiend heet is, zodat deze een beetje kan stollen en je die typische lekker 'plakkerigheid' krijgt? Als je 'm op het bord pas erop legt, is de pasta dan niet te koud?
Proeft je daar het vlees nog, of alleen soy?quote:Op zondag 13 januari 2013 22:39 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Yuk Hwe (Korean Steak Tartare)
Absoluut!
Turkse groentenboer/supermarkt heb ik het ook zien liggen. Ja, echt.quote:
Pan heet water, maar niet laten koken, eenvoudigste is pan ruim water aan de kook brengen uitzetten erin doen en deksel erop. 5-8 minuten wachten.quote:Op vrijdag 18 januari 2013 19:14 schreef phluphy het volgende:
Mijn oprechte excuses voor het extreem minderwaardige niveau van onderstaande vraag:
Ik kreeg "knacker" mee van de slager (in Duitsland). Ja, leuk, danke schön!
Maar, wat moet ik ermee? Zijn ze op dezelfde manier te bereiden als knakworsten (in heet water verwarmen)?
En verder; op een broodje leggen dan maar, met zuurkool? Of een beter idee?
Gelukkig vond je het onderwerp niet te minderwaardig om te reageren!quote:Op vrijdag 18 januari 2013 19:19 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Pan heet water, maar niet laten koken, eenvoudigste is pan ruim water aan de kook brengen uitzetten erin doen en deksel erop. 5-8 minuten wachten.
Lekker op een kadetje met wat zuurkool en mosterd, gebakken uitjes. Of met curry gewoon zo. Of met mosterd gewoon zo. Voor bij de zuurkool vind ik ze niet sterk genoeg smaken, maar dat verschilt ook weer per slager.
Dit filmpje legt het goed uit, beter als het in txt gaatquote:Op zaterdag 19 januari 2013 14:19 schreef Young_David het volgende:
In een impuls een artisjok gekocht ... leek me wel wat om eens op een pizza te gooien. Maar hoe maak ik zo'n ding klaar?
Goede vraag, ik koop het altijd in Engeland. Ik heb het in Nederland nog niet gevonden (maak er weleens corndogs mee), dus ben benieuwd of Piet (of iemand anders) dit weetquote:Op zondag 20 januari 2013 13:06 schreef lionessa het volgende:
Piet,
Mijn zoontje heeft een keer in een pannekoekenhuisje een pannekoek van maismeel gegeten en dat vond hij zo lekker dat hij dat graag weer wil eten. Ik heb op internet gezocht, maar kan niet echt een goed recept vinden of ik vind recepten met maismeel en die lijken dan meer op tortillas dan op onze nederlandse pannekoek. Heb jij een idee?
En waar haal ik maismeel?
Tja, je hebt maismeel en maismeel.quote:Op zondag 20 januari 2013 13:06 schreef lionessa het volgende:
Piet,
Mijn zoontje heeft een keer in een pannekoekenhuisje een pannekoek van maismeel gegeten en dat vond hij zo lekker dat hij dat graag weer wil eten. Ik heb op internet gezocht, maar kan niet echt een goed recept vinden of ik vind recepten met maismeel en die lijken dan meer op tortillas dan op onze nederlandse pannekoek. Heb jij een idee?
En waar haal ik maismeel?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |