abonnement Unibet Coolblue
pi_121505443
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 januari 2013 19:31 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

je zou de stengels voor kunnen koken in wat water en daar de kool of aardappels in koken, meer bk smaak.
Nou, het smaakt wel beter dan uit een zak, maar het was best veel werk, en als het allemaal te lang duurt terwijl ik aan het koken ben en al had moeten eten dan wil ik nog wel eens fouten gaan maken. Dus is het oordelen lastig, en ik weet niet of ik helemaal van de zak boerenkool af ben.

De stelen heb ik er bovenop gelegd, maar ik denk niet dat die veel smaak hebben afgegeven.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_121520358
Ik denk dat m'n vraag hier ook wel kan, maar ik zag net een foto van spaghetti carbonara langskomen met een eidooier er bovenop (wel vaker gezien). Waarom is dat? :@.
I would date the hell out of me.
  zondag 13 januari 2013 @ 21:02:54 #203
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121521296
quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2013 20:47 schreef Wanderlust. het volgende:
Ik denk dat m'n vraag hier ook wel kan, maar ik zag net een foto van spaghetti carbonara langskomen met een eidooier er bovenop (wel vaker gezien). Waarom is dat? :@.
Ziet er mooi uit bij het serveren
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 13 januari 2013 @ 21:34:51 #204
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_121523347
En omdat dat ook gewoon 1 van de belangrijkste ingrediënten is, eierdooier.
Naast spek en parmezaanse kaas. Meer is het eigenlijk niet.
pi_121526347
Het idee is toch juist dat je de dooier er doorheen gooit als de pasta nog gloeiend heet is, zodat deze een beetje kan stollen en je die typische lekker 'plakkerigheid' krijgt? Als je 'm op het bord pas erop legt, is de pasta dan niet te koud?
  zondag 13 januari 2013 @ 22:19:16 #206
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121526521
quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2013 22:16 schreef Hagelkaas het volgende:
Het idee is toch juist dat je de dooier er doorheen gooit als de pasta nog gloeiend heet is, zodat deze een beetje kan stollen en je die typische lekker 'plakkerigheid' krijgt? Als je 'm op het bord pas erop legt, is de pasta dan niet te koud?
Ik denk dat dit aan de kok ligt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 13 januari 2013 @ 22:32:18 #207
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_121527341
quote:
0s.gif Op zondag 13 januari 2013 22:16 schreef Hagelkaas het volgende:
Het idee is toch juist dat je de dooier er doorheen gooit als de pasta nog gloeiend heet is, zodat deze een beetje kan stollen en je die typische lekker 'plakkerigheid' krijgt? Als je 'm op het bord pas erop legt, is de pasta dan niet te koud?
Neuh, dat zal gerust meevallen. Al is het nu waarschijnlijk wel voornamelijk voor de foto. Maar ik ken bijvoorbeeld een Koreaans gerecht, een soort nasi, maar dan in een stenen pot (bibimbap) en dat wordt ook geserveerd met rauwe dooier bovenop. Dat roer je er dan aan tafel doorheen en dat geeft een romige, smeuiige "saus". Ik kon dat altijd erg waarderen. Door de warmte van het gerecht gaart het precies genoeg. Een beetje als een zachtgekookt eitje. Echt lekker hoor.
  zondag 13 januari 2013 @ 22:33:11 #208
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121527404
Sowieso is dooier erg lekker, ook op een steak tartaar
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 13 januari 2013 @ 22:39:32 #209
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
  zondag 13 januari 2013 @ 22:41:41 #210
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121527885
quote:
Proeft je daar het vlees nog, of alleen soy?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 13 januari 2013 @ 22:50:35 #211
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_121528348
Je proeft uberhaupt geen soy. Dat is bijzaak.
Je proeft wel sesamolie. En dooier. En tartaar. En nashi.
Maar sojasaus niet echt nee.
  maandag 14 januari 2013 @ 13:30:05 #212
168739 Red_85
'echt wel'
pi_121544037
quote:
1s.gif Op zaterdag 12 januari 2013 20:08 schreef Isabeau het volgende:

[..]

op de markt!
Turkse groentenboer/supermarkt heb ik het ook zien liggen. Ja, echt.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_121729280
Ik heb sinds kort een frituurpan, eentje voor op het fornuis. Geen knopjes of standen of andere dingen dus.. Ik frituur zelf nooit, maar het lijkt me wel eens leuk om zelf patat te maken (ook nog nooit gedaan), Waar moet je nou op letten? Wat voor aardappel, hoelang, hoe controleer ik gemakkelijk de temperatuur?
  vrijdag 18 januari 2013 @ 17:32:17 #214
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_121729656
Met een *trommelgeroffel* thermometer!

Een uitgebreide beschrijving staat hier:
http://www.coquinaria.nl/recepten/patat.htm

En ja, je moet ossewit gebruiken, anders kun je net zo goed naar de lokale snackbar gaan :P
  vrijdag 18 januari 2013 @ 17:32:49 #215
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121729679
Als ik eerlijk ben kan ik je alleen maar afraden zon vetpan te gebruiken, erg gevaarlijk.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 18 januari 2013 @ 19:14:15 #216
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_121733252
Mijn oprechte excuses voor het extreem minderwaardige niveau van onderstaande vraag:

Ik kreeg "knacker" mee van de slager (in Duitsland). Ja, leuk, danke schön!
Maar, wat moet ik ermee? Zijn ze op dezelfde manier te bereiden als knakworsten (in heet water verwarmen)?
En verder; op een broodje leggen dan maar, met zuurkool? Of een beter idee?
... ♥ ik mis je ♥
  vrijdag 18 januari 2013 @ 19:19:47 #217
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121733474
quote:
11s.gif Op vrijdag 18 januari 2013 19:14 schreef phluphy het volgende:
Mijn oprechte excuses voor het extreem minderwaardige niveau van onderstaande vraag:

Ik kreeg "knacker" mee van de slager (in Duitsland). Ja, leuk, danke schön!
Maar, wat moet ik ermee? Zijn ze op dezelfde manier te bereiden als knakworsten (in heet water verwarmen)?
En verder; op een broodje leggen dan maar, met zuurkool? Of een beter idee?
Pan heet water, maar niet laten koken, eenvoudigste is pan ruim water aan de kook brengen uitzetten erin doen en deksel erop. 5-8 minuten wachten.
Lekker op een kadetje met wat zuurkool en mosterd, gebakken uitjes. Of met curry gewoon zo. Of met mosterd gewoon zo. Voor bij de zuurkool vind ik ze niet sterk genoeg smaken, maar dat verschilt ook weer per slager.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 18 januari 2013 @ 19:21:10 #218
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_121733522
quote:
1s.gif Op vrijdag 18 januari 2013 19:19 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Pan heet water, maar niet laten koken, eenvoudigste is pan ruim water aan de kook brengen uitzetten erin doen en deksel erop. 5-8 minuten wachten.
Lekker op een kadetje met wat zuurkool en mosterd, gebakken uitjes. Of met curry gewoon zo. Of met mosterd gewoon zo. Voor bij de zuurkool vind ik ze niet sterk genoeg smaken, maar dat verschilt ook weer per slager.
Gelukkig vond je het onderwerp niet te minderwaardig om te reageren! :D
Dank u!
... ♥ ik mis je ♥
  vrijdag 18 januari 2013 @ 20:37:45 #219
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121737391
Tuurlijk niet
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121761731
In een impuls een artisjok gekocht ... leek me wel wat om eens op een pizza te gooien. Maar hoe maak ik zo'n ding klaar?
  zaterdag 19 januari 2013 @ 14:25:06 #221
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_121761942
Op pizza's doen ze artisjok uit blik.
  zaterdag 19 januari 2013 @ 16:22:04 #222
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121765739
quote:
0s.gif Op zaterdag 19 januari 2013 14:19 schreef Young_David het volgende:
In een impuls een artisjok gekocht ... leek me wel wat om eens op een pizza te gooien. Maar hoe maak ik zo'n ding klaar?
Dit filmpje legt het goed uit, beter als het in txt gaat

Verder zou ik hem gewoon met een klassieke hollandaise eten, en niet op een pizza.
Alternatief, gesmolten boter met knoflook en zout, of olijfolie
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121794443
Piet,

Mijn zoontje heeft een keer in een pannekoekenhuisje een pannekoek van maismeel gegeten en dat vond hij zo lekker dat hij dat graag weer wil eten. Ik heb op internet gezocht, maar kan niet echt een goed recept vinden of ik vind recepten met maismeel en die lijken dan meer op tortillas dan op onze nederlandse pannekoek. Heb jij een idee?
En waar haal ik maismeel?
pi_121794693
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2013 13:06 schreef lionessa het volgende:
Piet,

Mijn zoontje heeft een keer in een pannekoekenhuisje een pannekoek van maismeel gegeten en dat vond hij zo lekker dat hij dat graag weer wil eten. Ik heb op internet gezocht, maar kan niet echt een goed recept vinden of ik vind recepten met maismeel en die lijken dan meer op tortillas dan op onze nederlandse pannekoek. Heb jij een idee?
En waar haal ik maismeel?
Goede vraag, ik koop het altijd in Engeland. Ik heb het in Nederland nog niet gevonden (maak er weleens corndogs mee), dus ben benieuwd of Piet (of iemand anders) dit weet :)
  zondag 20 januari 2013 @ 13:18:12 #225
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121794909
quote:
0s.gif Op zondag 20 januari 2013 13:06 schreef lionessa het volgende:
Piet,

Mijn zoontje heeft een keer in een pannekoekenhuisje een pannekoek van maismeel gegeten en dat vond hij zo lekker dat hij dat graag weer wil eten. Ik heb op internet gezocht, maar kan niet echt een goed recept vinden of ik vind recepten met maismeel en die lijken dan meer op tortillas dan op onze nederlandse pannekoek. Heb jij een idee?
En waar haal ik maismeel?
Tja, je hebt maismeel en maismeel.
Maizena is maiszetmeel, polentameel is grof maismeel. Het laatste is bij turkse winkels wel te koop.
Je zou een pannekoek van maizena kunnen maken, denk ik, met meer of minder polentameel erin. Laat het beslag dan wel een tijdje staan voor je het bakt, want polenta is vrij grof en zal wat zanderig werken als je het direct bakt omdat de korrels nog geen tijd hebben gehad op te wellen.
Je zal wat moeten experimenteren voor de verhoudingen, of dat je maizena puur wilt gebruiken.

Persoonlijk vind ik pannenkoeken het lekkerst met boekweitmeel

[ Bericht 0% gewijzigd door Pietverdriet op 20-01-2013 13:23:44 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')