abonnement Unibet Coolblue
  zaterdag 5 januari 2013 @ 21:50:44 #101
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_121208431
Volgens mij is boerenkool curley kale. En die palmkool noemen ze in Engelse kookprogramma's volgens mij altijd cavolo nero.
pi_121208817
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 21:50 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Meer een vraag voor RobinOok
Ik ben net klaar met koken, maar toch bedankt.
If not now, then when.
  zaterdag 5 januari 2013 @ 22:03:54 #103
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_121208889
Mooi zo.
pi_121209777
Even een los staande vraag:

Vroeger sneed ik mijn vlees en kip gewoon op een glazen snijplaat ( makkelijk schoon te houden ), maar ik heb net een Global GF33 mes gekocht, en wil dan natuurlijk niet dat hij te snel bot wordt.

Wat voor snijplank is het beste om vlees op voor te bereiden? Heb naast glas ook een soort bamboe blok ( wat je bij de Makro etc kan kopen ), maar weet niet of dat zo hygienisch is.
  zaterdag 5 januari 2013 @ 22:27:59 #105
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_121209843
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 22:26 schreef Estolan het volgende:
Even een los staande vraag:

Vroeger sneed ik mijn vlees en kip gewoon op een glazen snijplaat ( makkelijk schoon te houden ), maar ik heb net een Global GF33 mes gekocht, en wil dan natuurlijk niet dat hij te snel bot wordt.
Blasphemy o|O
pi_121209913
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 22:27 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Blasphemy o|O
?
  zaterdag 5 januari 2013 @ 22:29:29 #107
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_121209926
Glazen snijplanken. :'(
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_121209975
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 22:29 schreef Isegrim het volgende:
Glazen snijplanken. :'(
ja die had ik al jaren, en zo lang hij niet stuk is, ach.

Heb dus daarnaast van die geperst bamboe ( of maybe beuken ) bladen, klein en groot
pi_121209981
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 22:26 schreef Estolan het volgende:
Even een los staande vraag:

Vroeger sneed ik mijn vlees en kip gewoon op een glazen snijplaat ( makkelijk schoon te houden ), maar ik heb net een Global GF33 mes gekocht, en wil dan natuurlijk niet dat hij te snel bot wordt.

Wat voor snijplank is het beste om vlees op voor te bereiden? Heb naast glas ook een soort bamboe blok ( wat je bij de Makro etc kan kopen ), maar weet niet of dat zo hygienisch is.
Hout, bamboe, plastic. Alles waar je mes krassen in achter laat. Voor kip gebruik ik altijd plastic, want plastic kan de vaatwasser in.
  zaterdag 5 januari 2013 @ 22:35:02 #110
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_121210193
Zacht = goed. :Y
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_121210322
Ben zowieso benieuwd naar het nieuwe mes tov. mijn bestaande messen ( Ooit een BK messenset gekregen bij mijn Delicious abo )
pi_121210344
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 22:30 schreef Estolan het volgende:

[..]

ja die had ik al jaren, en zo lang hij niet stuk is, ach.

Heb dus daarnaast van die geperst bamboe ( of maybe beuken ) bladen, klein en groot
ach, zolang hij niet stuk is sloop je alleen maar je messen op een glasplaat.
pi_121210363
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 22:38 schreef loecje het volgende:

[..]

ach, zolang hij niet stuk is sloop je alleen maar je messen op een glasplaat.
Boeide bij die messen nog niet, straks wel :)
pi_121210401
stevige plastig snijplanken dus. hout is niet hygienisch.

maarehm, pas op voor je vingers :P
Whatever...
  zaterdag 5 januari 2013 @ 22:41:41 #115
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_121210516
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 22:39 schreef Spanky78 het volgende:
stevige plastig snijplanken dus. hout is niet hygienisch.
Dat is een fabeltje! Doordat insnedes in houten snijplanken open blijven staan, zijn houten snijplanken hygiënischer dan plastic snijplanken (insnedes in plastic trekken weer dicht, plastig is elastisch). Ook is hout van nature antibacterieel.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  zaterdag 5 januari 2013 @ 22:42:39 #116
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_121210568
Zie overigens ook de recente docu van Wouter Klootwijk (Wilde Keuken). :)
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_121210642
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 22:39 schreef Spanky78 het volgende:
maarehm, pas op voor je vingers :P
:)
pi_121210674
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 22:41 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat is een fabeltje! Doordat insnedes in houten snijplanken open blijven staan, zijn houten snijplanken hygiënischer dan plastic snijplanken (insnedes in plastic trekken weer dicht, plastig is elastisch). Ook is hout van nature antibacterieel.
Alleen kan hout niet in de vaatwasser :)
pi_121210685
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 22:41 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Dat is een fabeltje! Doordat insnedes in houten snijplanken open blijven staan, zijn houten snijplanken hygiënischer dan plastic snijplanken (insnedes in plastic trekken weer dicht, plastig is elastisch). Ook is hout van nature antibacterieel.
Nou, dan wil jij niet weten wat ik wel eens van een houten werkbank heb afgeschraapt.

Je krijgt hout niet goed schoon, dat is het probleem. In de vaatwasser kan het niet. En eigenlijk moet het echt even heet worden na vlees bijv. En in een stevige plastic snijplank trekt een insnede ook niet dicht.
Whatever...
pi_121210715
omg een hele pagina piet zonder piet ;(
  zaterdag 5 januari 2013 @ 22:58:28 #121
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121211320
quote:
0s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 22:26 schreef Estolan het volgende:
Even een los staande vraag:

Vroeger sneed ik mijn vlees en kip gewoon op een glazen snijplaat ( makkelijk schoon te houden ), maar ik heb net een Global GF33 mes gekocht, en wil dan natuurlijk niet dat hij te snel bot wordt.

Wat voor snijplank is het beste om vlees op voor te bereiden? Heb naast glas ook een soort bamboe blok ( wat je bij de Makro etc kan kopen ), maar weet niet of dat zo hygienisch is.
Ik gebruik kops beuken
En kunststof
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121211625
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 22:58 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ik gebruik kops beuken
En kunststof
Kunstof zeker voor vlees/kip
  zaterdag 5 januari 2013 @ 23:06:22 #123
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121211750
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 23:04 schreef Estolan het volgende:

[..]

Kunstof zeker voor vlees/kip
Jep, na gebruik de vaatwasser is
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121211857
piet

ik zat net aandachtig het etiketje van een mosterd potje te lezen. er staat dat je het het beste kunt serveren met een houten of plastic lepel. waarom is dat?
pi_121211889
quote:
1s.gif Op zaterdag 5 januari 2013 23:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Jep, na gebruik de vaatwasser is
Mooi, gaat ik op zoek naar een kunstof snijplank :)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')