abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 19 december 2012 @ 19:00:37 #1
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_120517882
Hier verder dus, deel 29 alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen
  woensdag 19 december 2012 @ 19:01:41 #2
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120517925
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2012 18:01 schreef AwayTL het volgende:
Wij krijgen voor kerstavond wildzwijnrugfilet..

Erg leuk en hopelijk lekker, maar hoe en met wat kan ik deze het beste bereiden?
Zoals varkenshaas, met een rode wijn saus?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 19 december 2012 @ 19:02:38 #3
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_120517969
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2012 19:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zoals varkenshaas, met een rode wijn saus?
Alcoholvrije rode wijn kan daar ook voor gebruikt worden?
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
  woensdag 19 december 2012 @ 19:03:47 #4
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120518016
Over de semifreddo, ik maak nooit semifreddo, omdat ik een ijsmachine heb, dus kan je niet van advies zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 19 december 2012 @ 19:05:10 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120518077
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2012 19:02 schreef AwayTL het volgende:

[..]

Alcoholvrije rode wijn kan daar ook voor gebruikt worden?
Als je wijn goed inkookt zit er ook nauwelijks nog alcohol in, minder dan in brood of rijp fruit. Maar ja, je kan ook alcohol vrije wijn gebruiken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 19 december 2012 @ 19:43:51 #6
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_120519867
Met alcohol it is.. :)
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_120527538
Ik ga maken: wildbouillon met truffelroom. Dit wil ik serveren in een glas zodat je een "wild"capuccino krijgt als het ware.

Ik denk goed in de richting te zitten hoe te werk te gaan maar toch even een vraag of ik juist zit.

Bouillon:
beginnen met botten bruineren, daarna opzetten met een goed gevuld bouquet en kruidenbuiltje. Lang laten trekken en uiteindelijk op smaak maken.

Truffelroom: ongesuikerde slagroom lobbig kloppen met een klein beetje truffel olie.

That's it, toch? Nog tips?
  † In Memoriam † woensdag 19 december 2012 @ 21:51:54 #8
91830 MaximusTG
pi_120527640
Truffelolie bevat vaak helemaal geen truffel, alleen kunstmatige truffelsmaakstoffen.
pi_120527792
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2012 21:51 schreef MaximusTG het volgende:
Truffelolie bevat vaak helemaal geen truffel, alleen kunstmatige truffelsmaakstoffen.
Dat weet ik. Maar het is een effectieve en goedkope manier om toch een truffel smaak ergens in naar voren te laten komen.
  donderdag 20 december 2012 @ 06:20:46 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120540142
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2012 21:54 schreef Oosten het volgende:

[..]

Dat weet ik. Maar het is een effectieve en goedkope manier om toch een truffel smaak ergens in naar voren te laten komen.
zou het weglaten, vind het ronduit smerig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120540294
Piet, hoe maak ik nou lekkere koffie voor een zo laag mogelijke prijs.
Beginnen met de machine.
Ik wil iets geautomatiseerd als het kan, niet staan schenken bij het aanrecht. Heb heus wel iets te besteden maar geld voor volautomatische spullen van Jura e.d. is er niet.
En weke bonen zou jij gebruiken?
Ook hier geldt dat het best iets mag kosten, maar normaal.
pi_120542400
Piet, heb je toevallig nog ergens een recept in gedachten rond zwerven van de lekkerste mosterdsoep die ooit zelf gemaakt is?
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
pi_120570923
Piet,

Hoe lang kan ik een blik geopend ganzenvet bewaren? Ik neem aan dat de THT (ergens in 2014) alleen opgaat zolang het dicht is?
La derecha oprime, la izquierda libera
  donderdag 20 december 2012 @ 21:39:24 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120571051
Kom morgen op de vragen terug
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120571145
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 21:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Kom morgen op de vragen terug
Dan hoop ik maar dat het vet 24-uur houdbaar is in de koelkast :P
La derecha oprime, la izquierda libera
  donderdag 20 december 2012 @ 21:41:42 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120571196
quote:
2s.gif Op donderdag 20 december 2012 21:40 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Dan hoop ik maar dat het vet 24-uur houdbaar is in de koelkast :P
Smelten en in een lege glazen pot met schroefdeksel omvullen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 20 december 2012 @ 21:42:13 #17
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_120571228
Ik zoek het ideale recept voor een beslagje om garnalen mee te frituren
Laffe huichelaar
pi_120571348
quote:
1s.gif Op donderdag 20 december 2012 21:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Smelten en in een lege glazen pot met schroefdeksel omvullen.
We hadden best tot morgen kunnen wachten hoor :D

We hebben het nu overgeschept in een plastic bakje (redelijk luchtdicht), voldoet dat ook?
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_120571394
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 21:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Kom morgen op de vragen terug
Piet heeft Kerstdrukte :Y
Spoilers!
  donderdag 20 december 2012 @ 22:39:38 #20
63722 z80
I fink you freaky
pi_120574917
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 09:53 schreef DrParanoid het volgende:
Piet, heb je toevallig nog ergens een recept in gedachten rond zwerven van de lekkerste mosterdsoep die ooit zelf gemaakt is?
deze is ook een optie.

piet heb je een recept van tomatensoep compleet gemaakt van verse ingrediënten?
tomaten mogen wel uit blik komen maar de rest eigenlijk allemaal vers.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_120575342
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 22:39 schreef z80 het volgende:

[..]

deze is ook een optie.

piet heb je een recept van tomatensoep compleet gemaakt van verse ingrediënten?
tomaten mogen wel uit blik komen maar de rest eigenlijk allemaal vers.
Hele simpele: tomaten, flink wat rozemarijn, scheut rode wijn, olijfolie, knoflook.
  donderdag 20 december 2012 @ 23:55:08 #22
63722 z80
I fink you freaky
pi_120579450
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 22:45 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Hele simpele: tomaten, flink wat rozemarijn, scheut rode wijn, olijfolie, knoflook.
de rode wijn zal er niet in gaan ivm 2 kinderen die er ook van moeten eten.
en een idee van hoeveel kg tomaten voor 9 man.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_120580068
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 23:55 schreef z80 het volgende:

[..]

de rode wijn zal er niet in gaan ivm 2 kinderen die er ook van moeten eten.
en een idee van hoeveel kg tomaten voor 9 man.
Die alcohol verdampt wel hoor. :P

Reken een kilo of drie voor 9 man.
pi_120580109
^ En als ik die soep maak, fruit ik eerst kort de rozemarijn in de olijfolie. De rest kiep ik ik de blender tot mooi egaal. Dan de rest in de pan met rozemarijn, even doorkoken, klaar. :)
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_120586569
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 21:42 schreef timmmmm het volgende:
Ik zoek het ideale recept voor een beslagje om garnalen mee te frituren
Mijn vriend werkt bij een visboer en die gebruiken meel en water, meer niet. Wordt een soort van tempura-beslag, erg lekker!
  vrijdag 21 december 2012 @ 08:15:21 #26
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120586684
quote:
6s.gif Op donderdag 20 december 2012 07:08 schreef Aldo-MC het volgende:
Piet, hoe maak ik nou lekkere koffie voor een zo laag mogelijke prijs.
Beginnen met de machine.
Ik wil iets geautomatiseerd als het kan, niet staan schenken bij het aanrecht. Heb heus wel iets te besteden maar geld voor volautomatische spullen van Jura e.d. is er niet.
En weke bonen zou jij gebruiken?
Ook hier geldt dat het best iets mag kosten, maar normaal.
Besteed je geld aan goede bonen. Ik haal ze altijd bij de Pelikaan in Zutphen.
Is een Moko geen idee?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 21 december 2012 @ 08:20:11 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120586728
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 09:53 schreef DrParanoid het volgende:
Piet, heb je toevallig nog ergens een recept in gedachten rond zwerven van de lekkerste mosterdsoep die ooit zelf gemaakt is?
Maak een bouillon van varkensvlees, gerookt spek prei, peen, een ui, knoflook, peterselie, bleekselder of wortelpeterselie, laurierblad, foelie, peperkorrels en laat deze een tijd trekken.
Ontvet en zeef deze, breng aan de kook met een handje geel mosterdzaad tot het mosterdzaad helemaal opgezwollen is en als een soort besjes in je mond plopt, bindt hem, en smaak hem verder af met mosterd, room, zout, peper.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 21 december 2012 @ 08:21:16 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120586743
quote:
14s.gif Op donderdag 20 december 2012 21:43 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

We hadden best tot morgen kunnen wachten hoor :D

We hebben het nu overgeschept in een plastic bakje (redelijk luchtdicht), voldoet dat ook?
Glas is beter, maar plastic doet het ook, in de koelkast, maanden houdbaar, het belangrijkste is dat hij geen smaakjes aan kan nemen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120586752
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2012 08:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Maak een bouillon van varkensvlees, gerookt spek prei, peen, een ui, knoflook, peterselie, bleekselder of wortelpeterselie, laurierblad, foelie, peperkorrels en laat deze een tijd trekken.
Ontvet en zeef deze, breng aan de kook met een handje geel mosterdzaad tot het mosterdzaad helemaal opgezwollen is en als een soort besjes in je mond plopt, bindt hem, en smaak hem verder af met mosterd, room, zout, peper.
Merci ^O^
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
  vrijdag 21 december 2012 @ 08:26:03 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120586811
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 22:39 schreef z80 het volgende:

[..]

deze is ook een optie.

piet heb je een recept van tomatensoep compleet gemaakt van verse ingrediënten?
tomaten mogen wel uit blik komen maar de rest eigenlijk allemaal vers.
voor 9 personen een 3 kilo tomaten (mogen zeker uit blik komen, zijn smaakvoller in de soep dan wintertomaten)
Scheutje rode wijn, maar kan je ook weg laten, gebruik dan eventueel wat azijn als je de soep wat zuurder wilt maken.
Verder wat zout, peper, wat groene kruiden, laurier, hoeft niet veel te zijn, tomatensoep moet naar tomaten smaken. langzaam laten garen en dan door een zeef halen.
Als hij te dun is kan je binden met een beetje aardappel (geraspt)
Serveren met zure room en basilicum
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 21 december 2012 @ 08:30:23 #31
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120586856
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 21:42 schreef timmmmm het volgende:
Ik zoek het ideale recept voor een beslagje om garnalen mee te frituren
een eiwit heel stijfslaan en daar maizena door doen, eetlepel maizena per eiwit en wat zout
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120586960
Piet, mijn kernthermometer is kapot. Ik heb een ossenhaas van 1,6 kilo die ik gaar wil krijgen in de oven na kort aanbraden.

Ik dacht zelf aan +- 45 minuten op 160 graden. Hoe kan ik ervoor zorgen dat de garing hierbij goed wordt?
  vrijdag 21 december 2012 @ 08:52:57 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120587133
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2012 08:38 schreef Underdoggy het volgende:
Piet, mijn kernthermometer is kapot. Ik heb een ossenhaas van 1,6 kilo die ik gaar wil krijgen in de oven na kort aanbraden.

Ik dacht zelf aan +- 45 minuten op 160 graden. Hoe kan ik ervoor zorgen dat de garing hierbij goed wordt?
Koop een nieuwe kernthermometer?
45 Minuten op 160 graden, dan is je ossehaas waarschijnlijk al flink gaar en hooguit in het midden nog rose, maar, let wel, dit ligt ook aan je oven. Een oven met een groot vermogen gaart sneller
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120589350
Piet, nog een vraagje;

Ik heb prachtige eendenborst filets geregeld voor kerst, nu ben ik van plan om ze in ruit patroon in te kerven aan de huid kant, en ze met puur de vlees kant even een half uur te laten marineren in een mix van goede balsamico azijn, rode wijn, rozemarijn, marjorein, salie en thijm.

Nu heeft een vriend van mij me verrast met witte truffel-balsamico azijn, zal dit de smaak ten goede komen, of is het beter om gewoon een goede normale balsamico te pakken.

/edit: Andere suggesties natuurlijk ook welkom.
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
pi_120594445
Piet,
ik heb vanmorgen in een opwelling 6 hazenbouten besteld, maar ik heb nog nooit iets met haas klaargemaakt (wel met konijn en ander wild).
Ik zou de bouten graag in zijn geheel willen opdienen en het (voornamelijk) in de oven klaar willen maken, omdat ik geen stoofpannen/braadpannen/romertopf heb die groot genoeg zijn voor 6 bouten. Ik heb wel grote overschalen.
Heb jij misschien een suggestie voor een lekker recept? Het liefst met een lekkere saus dan wel marinade.
  vrijdag 21 december 2012 @ 15:23:32 #36
63722 z80
I fink you freaky
pi_120599183
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2012 08:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

voor 9 personen een 3 kilo tomaten (mogen zeker uit blik komen, zijn smaakvoller in de soep dan wintertomaten)
Scheutje rode wijn, maar kan je ook weg laten, gebruik dan eventueel wat azijn als je de soep wat zuurder wilt maken.
Verder wat zout, peper, wat groene kruiden, laurier, hoeft niet veel te zijn, tomatensoep moet naar tomaten smaken. langzaam laten garen en dan door een zeef halen.
Als hij te dun is kan je binden met een beetje aardappel (geraspt)
Serveren met zure room en basilicum
dit zocht ik. en hoe lang laten pruttelen? een paar uur om de tomaten wat zoeter te laten smaken?
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  vrijdag 21 december 2012 @ 17:46:59 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120604707
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2012 15:23 schreef z80 het volgende:

[..]

dit zocht ik. en hoe lang laten pruttelen? een paar uur om de tomaten wat zoeter te laten smaken?
Doe ik nooit eigenlijk. Maar ik hou wel van een beetje zurige tomatensoep.
Voordeel van lang op laag vuur pruttelen is wel dat ie meer umami gaat smaken doordat eiwitten uit de tomaten afbreken in glutamaten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 21 december 2012 @ 17:49:13 #38
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120604791
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2012 10:30 schreef DrParanoid het volgende:
Piet, nog een vraagje;

Ik heb prachtige eendenborst filets geregeld voor kerst, nu ben ik van plan om ze in ruit patroon in te kerven aan de huid kant, en ze met puur de vlees kant even een half uur te laten marineren in een mix van goede balsamico azijn, rode wijn, rozemarijn, marjorein, salie en thijm.

Nu heeft een vriend van mij me verrast met witte truffel-balsamico azijn, zal dit de smaak ten goede komen, of is het beter om gewoon een goede normale balsamico te pakken.

/edit: Andere suggesties natuurlijk ook welkom.
Wat lief van je vriend, maar denk dat je die chique balsamico beter voor salades kan gebruiken. Denk er aan je eend goed droog te deppen voor het bakken. En doe het uitgesmolten eendevet niet weg, mooi vet om bv aardappels in te bakken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 21 december 2012 @ 17:53:30 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120604922
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2012 13:10 schreef vivelafete het volgende:
Piet,
ik heb vanmorgen in een opwelling 6 hazenbouten besteld, maar ik heb nog nooit iets met haas klaargemaakt (wel met konijn en ander wild).
Ik zou de bouten graag in zijn geheel willen opdienen en het (voornamelijk) in de oven klaar willen maken, omdat ik geen stoofpannen/braadpannen/romertopf heb die groot genoeg zijn voor 6 bouten. Ik heb wel grote overschalen.
Heb jij misschien een suggestie voor een lekker recept? Het liefst met een lekkere saus dan wel marinade.
Bouten zijn vrij taai, maak daar een hazenpeper mee!
Marineren in rode wijn, met knoflook en rozemarijn
Braad ze in wat geklaarde boter en stoof ze in de rode wijn en wildfond. Wat wildkruiden erbij, binden met wat ontbijtkoek.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120606678
Heb jij ervaring met octupus Piet? Ik vind kerstdiners altijd een mooie gelegenheid om eens wat nieuws te proberen, en ik heb wel zin in pulpo a feire, alleen dan als tapa en koud, wat ook heel lekker is.

Nu is dat vrij makkelijk, alleen krijg ik nogal wisselende kooktijden door, van een half uur tot 2 uur. Weet jij hoe dat werkt met zo'n beest, is het net als bij vis dat het niet langer dan nodig moet, of komt het niet zo precies en kan ik beter het zekere voor het onzekere nemen?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_120620159
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 december 2012 17:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bouten zijn vrij taai, maak daar een hazenpeper mee!
Marineren in rode wijn, met knoflook en rozemarijn
Braad ze in wat geklaarde boter en stoof ze in de rode wijn en wildfond. Wat wildkruiden erbij, binden met wat ontbijtkoek.
Dank je!
De peper gaat het niet worden, al (te) vaak gehad en ik wil het als hele bout proberen.
Ik ga het met de wijn en de fond proberen, met nog wat nader te bepalen kruiden en specerijen. Moet er ook nog wat groente bij verzinnen.
Bedankt voor je input ^O^
pi_120629236
Even een vraagje! vers vlees van de slager, hoe lang is dat houdbaar? als ik het vandaag koop...dinsdag kerst avond...moet ik het invriezen?
**human milk for human babies**
Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.
  zaterdag 22 december 2012 @ 12:06:00 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120629367
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 11:59 schreef bitterend het volgende:
Even een vraagje! vers vlees van de slager, hoe lang is dat houdbaar? als ik het vandaag koop...dinsdag kerst avond...moet ik het invriezen?
Ligt r aan hoe lang het bij de slager lag. Maar laat het vacumeren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120629490
Hoi piet :)

Aangezien ik mijn antwoord zo snel niet kan vinden op internet dacht ik dat jij het wel zou weten.
Ik heb wildzwijn tournedos gekocht voor kerst. En nu krijf ik van de slager mooie ronde tournedos met een vetlaag rond de zijkanten. Maar hoe kan ik deze nu het beste bereiden zodat de laag mooi krokant wordt, of is dat niet de bedoeling.
En bak je dit vlees nou rose of mag het ook meer doorbakken zijn?
pi_120629572
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 december 2012 12:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ligt r aan hoe lang het bij de slager lag. Maar laat het vacumeren.
Dank ik zal het vragen!
**human milk for human babies**
Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.
  zaterdag 22 december 2012 @ 12:20:16 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120629602
Tournedo van wild zwijn heeft (net als andere tournedos) die plak vetspek er om gebonden gekregen om te zorgen dat ze sappig blijven. Je eet die normaal gesproken niet mee. Hoewel ik het graag met gerookt en gezouten vetspek doe omdat ik het dan heerlijk vind om te eten.

Zou ze mooi rose houden.
Je kan het krokant bakken, maar dat is dus eigenlijk niet van belang
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120629690
Dankjewel voor je snelle en duidelijke antwoord :)
  zaterdag 22 december 2012 @ 12:30:25 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120629795
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 12:25 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
Dankjewel voor je snelle en duidelijke antwoord :)
Kerst is altijd een drukke tijd hier. En het geeft me nu wat afleiding
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120633655
Ik moet straks voor bij een ceasar salad kip kruiden met kipkruiden. Die heb ik uiteraard niet in huis, heeft iemand een idee hoe ik zelf iets soortgelijks (maar dan met een normale hoeveelheid zout) samenstel?
Spoilers!
  † In Memoriam † zaterdag 22 december 2012 @ 15:09:56 #50
91830 MaximusTG
pi_120633870
Kipkruiden; bv koriander, paprika, peper, gember, kurkuma, selderijzaad, foenigrec, komijnzaad en uienpoeder.
Heb je vast wel wat van in huis. Gewoon beetje combineren?
  zaterdag 22 december 2012 @ 15:14:29 #51
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120633983
Humor bij wikipedia
http://nl.wikipedia.org/wiki/Caesarsalade
quote:
Caesarsalade
Het woord origineel komt momenteel vaak voor in combinatie met brasseriegerechten als salade niçoise, bouillabaisse, crème brûlée en caesar salad. Die laatste salade is in Tijuana uitgevonden door Caesar Cardini (en niet door Julius Caesar, wiens paleis in Las Vegas staat) en Cardini’s sla bestond uit niet meer dan zes ingrediënten: romaine sla, knoflook, parmezaanse kaas, croutons, ei en worchestershiresaus.
Vreemd genoeg is inmiddels, ruim een halve eeuw na Cardini’s verscheiden, vrijwel nergens een caesar salad zonder ansjovis te krijgen en doorgaans wordt die geafficheerd als origineel en klassiek, echter zijn variaties op de orgine van Caesar Cardini.
Caesarsalade wordt gemaakt van:
bindsla (Lactuca sativa var. romana)
croutons
knoflook
Parmezaanse kaas
1 gekookt ei
worcestershiresaus


en geen:
mosterd
avocado
tomaat
stukjes spek
knoflook
ansjovis
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120634280
Als t beestje maar een naam heeft ;)

Ik wil hem maken zoals ik hem pas bij vrienden op heb en daar zit dus kip doorheen. Maar ik doe niet aan prefab kruidenzakjes. Heb alles in huis wat Maximus opnoemt, zal er eens iets van mixen.
Spoilers!
pi_120634784
Anders noemden we het qua uitspraak ook geen siesarsalad maar kaisarsalad natuurlijk, net als dat paleis in Vegas.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_120635047
quote:
Ik heb het eens in Tijuana gegeten, complete happening aan tafel met een kok die het ter plekke bereidde. Super lekker _O_
  zaterdag 22 december 2012 @ 16:00:48 #55
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120635341
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 15:25 schreef Lucky_Strike het volgende:
. Maar ik doe niet aan prefab kruidenzakjes..
Nee? Niets om je voor te schamen hoor, heb kerries, garem masala, ras al hanout, wildkruidenmix, 5 spice powder, herbes de provence etc etc

[ Bericht 1% gewijzigd door Pietverdriet op 22-12-2012 16:19:52 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 22 december 2012 @ 16:10:53 #56
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_120635605
Cajunkruiden _O_
Laffe huichelaar
  zaterdag 22 december 2012 @ 16:19:05 #57
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120635814
Kipkruiden en gehaktkruiden zijn erg makkelijk, alleen meestal erg zout. Je kan ze echter ook zonder zout kopen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120635958
Ha, ik zag dat ze bij ons in de supermarkt (jaja, het zal wel vloeken in de kerk zijn, maar ik heb geen slager in de buurt), konijnenbouten verkopen vanwege de Kerst. Ga ik dan niet maken, want ik heb het nog nooit gemaakt, maar misschien wel een van de dagen erna. Heb je nog suggesties voor een goed recept?
  zaterdag 22 december 2012 @ 16:33:32 #59
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120636265
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 16:23 schreef Bleie het volgende:
Ha, ik zag dat ze bij ons in de supermarkt (jaja, het zal wel vloeken in de kerk zijn, maar ik heb geen slager in de buurt), konijnenbouten verkopen vanwege de Kerst. Ga ik dan niet maken, want ik heb het nog nooit gemaakt, maar misschien wel een van de dagen erna. Heb je nog suggesties voor een goed recept?
Niets mis met supermarkten op zich, kom er vaak.
Konijn kruiden met zout, peper, paprikapoeder (gerookt als jehebt)
Wat vetspek uitbakken in een braadpan.
Konijn aanbraden in het spekvet
Als het bruin is, laagzetten wat peen, prei en knoflook erbij, blaadje laurier, foelie.
Blussen met een fles kriekenbier, eetlepel mosterd.
Laten stoven tot gaar.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120636347
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 december 2012 16:33 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Niets mis met supermarkten op zich, kom er vaak.
Konijn kruiden met zout, peper, paprikapoeder (gerookt als jehebt)
Wat vetspek uitbakken in een braadpan.
Konijn aanbraden in het spekvet
Als het bruin is, laagzetten wat peen, prei en knoflook erbij, blaadje laurier, foelie.
Blussen met een fles kriekenbier, eetlepel mosterd.
Laten stoven tot gaar.
Nee, op zich niks mis met supermarkten, maar voor vlees ben je er meestal niet enorm over te spreken ;-)

Anyway, dat klinkt goed, alleen, 'vetspek'? Waar haal ik dat vandaan? Er lagen wel ook hompen runderniervet...
  zaterdag 22 december 2012 @ 16:41:42 #61
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120636550
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 16:35 schreef Bleie het volgende:

[..]

Nee, op zich niks mis met supermarkten, maar voor vlees ben je er meestal niet enorm over te spreken ;-)

Anyway, dat klinkt goed, alleen, 'vetspek'? Waar haal ik dat vandaan? Er lagen wel ook hompen runderniervet...
Gewoon bij de slager of supermarkt. Als ze het niet hebben neem je gerookt gelderlander buikspek.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120636567
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 december 2012 16:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Gewoon bij de slager of supermarkt. Als ze het niet hebben neem je gerookt gelderlander buikspek.
Ik ga op zoek, dank je!
  zaterdag 22 december 2012 @ 17:50:51 #63
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_120638878
Bonjour Pierre !

Heb je wel eens gehoord dat komkommers eerst "uitgeperst" worden alvorens ze te schillen/plakjes maken voor komkommersalade? Zodat ze nog minder waterig zijn?
Zo ja, hoe moet ik me dat "uitpersen" voorstellen? Wringen? :P :|W

(NB: ik heb het dan over een Duitse variant van Gurkensalat (met zure room en uitjes).
... ♥ ik mis je ♥
  zaterdag 22 december 2012 @ 18:04:42 #64
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120639290
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 17:50 schreef phluphy het volgende:
Bonjour Pierre !

Heb je wel eens gehoord dat komkommers eerst "uitgeperst" worden alvorens ze te schillen/plakjes maken voor komkommersalade? Zodat ze nog minder waterig zijn?
Zo ja, hoe moet ik me dat "uitpersen" voorstellen? Wringen? :P :|W

(NB: ik heb het dan over een Duitse variant van Gurkensalat (met zure room en uitjes).
Je snijdt de schijfjes heel dun, met een schaaf, bestrooi ze met een snuf zout en wat meer suiker en husselt ze om. De osmotische werking trekt water uit de kommer. Laat het een half uurtje staan en pers ze dan met je handen uit. Heerlijk door een duitse kartoffelsalade ook, door de griekse yorhurt met knoflook..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 22 december 2012 @ 18:20:07 #65
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_120639764
Dank je! Ga ik morgen proberen!
... ♥ ik mis je ♥
  zaterdag 22 december 2012 @ 18:25:42 #66
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120639949
Als je de zaadlijsten eruit haalt blijft er nog minder vocht in achter
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 22 december 2012 @ 18:49:07 #67
73207 phluphy
Lief vriendje...
pi_120640762
Goede aanvullende tip!
Het wordt een zware proef. Want mijn vader beweert dat niemand zo lekker Gurkensalat kan maken als wijlen mijn "Ommi".
... ♥ ik mis je ♥
pi_120640774
Piet, ik heb twee ganzen opgehaald vandaag en die word ik geacht met kerst smakelijk bereid op te dienen. Ze wegen 2,6 en 2,8 kilo.
Ik wou het eenvoudig houden; vullen met appel en pruim, enige tijd in de oven in een bak water en daarna in de oven zonder water.
Betere suggesties?

En de belangrijke vraag: m'n gansjes zijn gestroopt. Geen vel dus. Zal ik ze gewoon zo bloot laten of kan ik ze beter larderen (met rauwe ham?) of nog iets anders?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  † In Memoriam † zaterdag 22 december 2012 @ 18:57:17 #69
91830 MaximusTG
pi_120641070
Dat heet barderen, en het lijkt me dat je dat met spek moet doen?
  zaterdag 22 december 2012 @ 18:57:34 #70
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120641081
Zo te horen zijn het wilde ganzen? Wilde gans maak je anders klaar. Mijn advies snij de filets uit en marineer ze in rode wijn.
Maak een fond van de karkassen en maak daar met de rode wijn een saus mee
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120642533
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 18:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Zo te horen zijn het wilde ganzen? Wilde gans maak je anders klaar. Mijn advies snij de filets uit en marineer ze in rode wijn.
Maak een fond van de karkassen en maak daar met de rode wijn een saus mee
Nee, gewoon tamme ganzen. Maar een luie slachter (en ik had ook geen zin het zelf te doen).
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  zaterdag 22 december 2012 @ 19:36:22 #72
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120642576
quote:
7s.gif Op zaterdag 22 december 2012 19:35 schreef sigme het volgende:

[..]

Nee, gewoon tamme ganzen. Maar een luie slachter (en ik had ook geen zin het zelf te doen).
Zonde, de huid is zoooo lekker.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 22 december 2012 @ 19:38:06 #73
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120642626
Zou ze kruiden, bedekken met spek en dan de oven in.
Ik maak nooit meer gans, mijn vriend krijgt altijd diaree van het vet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120642671
Ik neem nog wel eens zelf ganzen en dan slacht ik ze wel netjes.

Mag het barderen ook met rauwe ham? Dat heb ik liggen, van eigen varken. Spek ook wel, maar da's gewoon echt rauw. Is dat beter? Het zout van de ham leek me juist wel wat toevoegen.
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  zaterdag 22 december 2012 @ 19:42:55 #75
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120642772
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 19:39 schreef sigme het volgende:
Ik neem nog wel eens zelf ganzen en dan slacht ik ze wel netjes.

Mag het barderen ook met rauwe ham? Dat heb ik liggen, van eigen varken. Spek ook wel, maar da's gewoon echt rauw. Is dat beter? Het zout van de ham leek me juist wel wat toevoegen.
Het idee van larderen en barderen is dat je het met vet spek doet, het vet smelt en maakt het vlees sappiger.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120642868
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 december 2012 19:42 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Het idee van larderen en barderen is dat je het met vet spek doet, het vet smelt en maakt het vlees sappiger.
Ok, ik weet het al! Ik heb nog een vetrand van zo'n rauwe ham liggen. Die snij ik aan dunne plakken en drapeer over de ganzeborst.

Wat is dan eigenlijk het verschil tussen larderen en barderen?
ik moet verrassend weinig
Es ist heute schlecht und wird nun täglich schlechter werden, – bis das Schlimmste kommt
  zaterdag 22 december 2012 @ 19:49:13 #77
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120642996
Larderen is met een lardeernaald stripjes vetspek in het vlees brengen
Barderen is omwikkelen met vetspek, zoals bij een tournedos.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120643069
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 december 2012 16:00 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Nee? Niets om je voor te schamen hoor, heb kerries, garem masala, ras al hanout, wildkruidenmix, 5 spice powder, herbes de provence etc etc
Nou, ik heb ook we een en ander aan spicemixes staan uiteraard. Maar ik maak ze liever zelf, dan hoef ik ook de meuk niet te eten die meneer Silvo erin stopt.

Mijn mix met de kruiden die me aangeraden werd was geweldig trouwens, ik heb hem genoteerd.
Spoilers!
pi_120660625
Hallo Piet!

Hoe maak jij spruitjes klaar? Ik wil wel graag een beetje traditionele spruitjes, niet iets funkys met wokken ofzo, gewoon lekker Hollands ;)
  zondag 23 december 2012 @ 11:08:35 #80
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120663656
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2012 02:58 schreef KermitKikker het volgende:
Hallo Piet!

Hoe maak jij spruitjes klaar? Ik wil wel graag een beetje traditionele spruitjes, niet iets funkys met wokken ofzo, gewoon lekker Hollands ;)
Stomen of koken, klein beetje zout, druppels citroensap, kluit boter (geen margarine)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120664111
Piet, hoe is het met je kiespijn en de voorbereidingen? Gaat het voorspoedig?
Spoilers!
  zondag 23 december 2012 @ 11:34:32 #82
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120664201
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2012 11:30 schreef Lucky_Strike het volgende:
Piet, hoe is het met je kiespijn en de voorbereidingen? Gaat het voorspoedig?
Vandaag de woonkamer en de keuken van kant maken (een woordgrap, hoe kostelijk) en eerste voorbreidingen zoals pate bakken denk ik
Moet even een lijst maken van zaken die ik moet doen.
Kiespijn is veel minder, nog een beetje dikke kaak en wat spanning, maar kan wel een zacht broodje eten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120664673
Een kostelijke woordgrap in een CUL topic *)

Fijn dat het minder wordt, gaat helemaal goedkomen dan.
Spoilers!
  zondag 23 december 2012 @ 15:57:36 #84
377549 student_2.0
Optimist tot in de kist
pi_120672991
Piet en de rest! ik zoek een recept voor een speciaal voorgerecht met ingredienten die ik kan vinden in de supermarkt en toko, dus niet heel ingewikkelde ingredienten. Weet iemand nog een site met recepten die niet zomaar door iemand zijn geschreven en die ook daadwerkelijk goed zijn? Zelf kijk ik wel eens bij delicious maar die hebben weinig online staan.

Weet iemand eventueel een mooi voorgerecht met garnalen?
  zondag 23 december 2012 @ 16:05:53 #85
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_120673354
Al een tijdje niet meer gemaakt, maar had er een paar keer groot succes mee. Simpel en lekker:


Scampi-salade with Mango

Let alleen op, dat recept voor de dressing is een beetje idioot veel. Tenminste, als je sappige citroenen hebt. Dus je moet gewoon al doende een beetje proeven en hoeveelheden aanpassen. Als je 't maakt.
pi_120673452
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2012 15:57 schreef student_2.0 het volgende:
Piet en de rest! ik zoek een recept voor een speciaal voorgerecht met ingredienten die ik kan vinden in de supermarkt en toko, dus niet heel ingewikkelde ingredienten. Weet iemand nog een site met recepten die niet zomaar door iemand zijn geschreven en die ook daadwerkelijk goed zijn? Zelf kijk ik wel eens bij delicious maar die hebben weinig online staan.

Weet iemand eventueel een mooi voorgerecht met garnalen?
Ik wil niet alle toko's over één kam scheren want ik ken er maar enkele, maar bij die van mij hebben ze hele grote ongekookte. Als je die dan in de grillpan gooit ziet het er in ieder geval prachtig uit. Verder hoef je er niet ingewikkeld mee te doen, niet te gaar en een paar simpele kruiden.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 23 december 2012 @ 20:17:39 #87
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_120685511
Ik woon nu sinds kort op mezelf. Op dit moment heb ik een aantal pannen die de vorige bewoner achtergelaten heeft, maar dingen zoals de wok en de koekenpannen zijn van die goedkope prullen. Daarnaast is er maar 1 steelpannetje en 1 andere pan.
Daarom ben ik eigenlijk opzoek naar een mooie nieuwe set pannen. Dan denk ik aan:

Klein/middel/grote pannen
Wok
Steelpan (normaal formaat)
"Pasta" pan. (http://img.jumbo-outlet.nl/pastapan_1056_detail.jpg)

Welke merken zijn prijs/kwaliteit goed? Design maakt me geen bal uit. Liever 10 euro meer in kwaliteit steken dan in design.

Qua budget denk ik dat ik zo'n 50-100 euro per pan, dus 500 in totaal zou willen uitgeven. Daar moet toch wel wat knaps van te kopen zijn?
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
  zondag 23 december 2012 @ 20:49:00 #88
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120687386
Kom er morgen even op terug.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 23 december 2012 @ 20:53:50 #89
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_120687612
Piet, ik heb je nodig. Een vriendin van mij heeft een maandje terug veel kiezen moeten laten trekken, dat is niet goed gegaan, de hele boel ontstoken, allemaal redelijk nu maarrrrrrrrrrr, ze kan nog steeds nauwelijks eten.

Kan jij iets vloeibaars verzinnen, wat toch kerstig is. Want daar baalt ze van, het kerstdiner
Laffe huichelaar
  zondag 23 december 2012 @ 20:56:38 #90
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_120687768
Het hoeft niet perse vloeibaar te zijn, als kauwen maar niet noodzakelijk is :')
Laffe huichelaar
  zondag 23 december 2012 @ 21:02:21 #91
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120688095
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2012 20:49 schreef Pietverdriet het volgende:
Kom er morgen even op terug.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 23 december 2012 @ 21:03:38 #92
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_120688180
Paté, pudding, puree. Alle drie klein te krijgen met enkel de tong.

[ Bericht 36% gewijzigd door Erasmo op 23-12-2012 21:37:46 ]
pi_120688346
Nja, wat mij betreft zijn om te koken bijna alle pannen goed. Dikke bodems zijn fijn, maar om pasta te koken is met name de maat van belang. Ikzelf heb twee steelpannetjes, één medium kookpannetje (groenten), twee grotere, één flinke braadpan, een pastapan zoals op jouw foto en nog een grote soeppan van 6 l ofzo. Ik heb eigenlijk te veel.

Wat erg lekker is om te hebben is een pan die ook in de oven kan. Ik heb een braadpan van gierijzer die ik ook in de oven mik als ik wil. Dat zijn wat duurdere pannen, maar ook een le creuset heb je voor ca 100 euro.

Verder zou ik je aanraden je geld met name in twee goede koekenpannen te steken (een keline 24 cm en een grote van meer dan 28). De meeste echte fanatici hebben liever geen tefal/anti-aanbakspul, maar behandelen met aardappelschillen en wassen ze voorzichtig onder de kraan af. Tefal pannen koop je rond de 50 euro, zorg dat ze niet te dun zijn en gooi ze weg zodra de coating gaat slijten.

Qua kookpannen zijn de pannen van sola goedkoop en meestsal ok. Ik kies ze uit op gewicht. Hoe zwaarder hoe beter in het algemeen. Wat ik wel graag heb is holle handvaten, geklonken en van staal, geen plastic. Geen glazen deksels, gewoon metaal.

Qua koekenpannen heb ik een erfstuk, loeizware koekenpan van 28cm met koper . En een kleine van 24cm van een onbekend merk, maar eveneens dikke bodem en zwaar. Oja, ik heb ook nog een braadpan, heel groot met dikke bodem, niet enorm hoog. SDie gebruik ik het meest. Was helemaal niet duur, ooit eens gekocht bij de aldi. Lekker zwaar en past ca 4 liter in.

100 euro per pan is erg veel geld, daar heb je echt teveel aan, tenzij je heel veel pannen wilt :)
Whatever...
pi_120689763
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2012 02:58 schreef KermitKikker het volgende:
Hallo Piet!

Hoe maak jij spruitjes klaar? Ik wil wel graag een beetje traditionele spruitjes, niet iets funkys met wokken ofzo, gewoon lekker Hollands ;)
Ik smoor ze in boter of bak spekjes en smoor ze in dat vet. Geen idee of dat Piets' goedkeuring krijgt, maar wel lekker :P
La derecha oprime, la izquierda libera
pi_120690617
quote:
2s.gif Op zondag 23 december 2012 21:30 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Ik smoor ze in boter of bak spekjes en smoor ze in dat vet. Geen idee of dat Piets' goedkeuring krijgt, maar wel lekker :P
Gewoon koken, net niet te lang, dan met een beetje boter. Ik vind ze lekker met kastanjes, maar ook wel lekker om ze nog even te gratineren in de oven met wat kaas en beetje nootmuskaat.

Maar met spekjes is het vast ook lekker :)
Whatever...
pi_120701574
Piet, heb je een lekker recept voor maissoep en kerriesoep? :)
pi_120702683
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2012 21:06 schreef Spanky78 het volgende:
Nja, wat mij betreft zijn om te koken bijna alle pannen goed. Dikke bodems zijn fijn, maar om pasta te koken is met name de maat van belang. Ikzelf heb twee steelpannetjes, één medium kookpannetje (groenten), twee grotere, één flinke braadpan, een pastapan zoals op jouw foto en nog een grote soeppan van 6 l ofzo. Ik heb eigenlijk te veel.

Wat erg lekker is om te hebben is een pan die ook in de oven kan. Ik heb een braadpan van gierijzer die ik ook in de oven mik als ik wil. Dat zijn wat duurdere pannen, maar ook een le creuset heb je voor ca 100 euro.

Verder zou ik je aanraden je geld met name in twee goede koekenpannen te steken (een keline 24 cm en een grote van meer dan 28). De meeste echte fanatici hebben liever geen tefal/anti-aanbakspul, maar behandelen met aardappelschillen en wassen ze voorzichtig onder de kraan af. Tefal pannen koop je rond de 50 euro, zorg dat ze niet te dun zijn en gooi ze weg zodra de coating gaat slijten.

Qua kookpannen zijn de pannen van sola goedkoop en meestsal ok. Ik kies ze uit op gewicht. Hoe zwaarder hoe beter in het algemeen. Wat ik wel graag heb is holle handvaten, geklonken en van staal, geen plastic. Geen glazen deksels, gewoon metaal.

Qua koekenpannen heb ik een erfstuk, loeizware koekenpan van 28cm met koper . En een kleine van 24cm van een onbekend merk, maar eveneens dikke bodem en zwaar. Oja, ik heb ook nog een braadpan, heel groot met dikke bodem, niet enorm hoog. SDie gebruik ik het meest. Was helemaal niet duur, ooit eens gekocht bij de aldi. Lekker zwaar en past ca 4 liter in.

100 euro per pan is erg veel geld, daar heb je echt teveel aan, tenzij je heel veel pannen wilt :)
hema heeft een soortgelijk model (klein) voor circa 25 euro. voldoet prima.
  maandag 24 december 2012 @ 02:38:52 #98
2177 Gaoxing
(bijna) altijd gelukkig
pi_120705342
Piet, ik heb een beenham met zwoerd (en zonder been :+ ). Volgens mij kwam ik hier een tijdje terug tegen dat je de zwoerd moest laten zitten, maar alle recepten die ik tegenkom zeggen dat 't eraf moet, vet laten zitten, dan in de oven. What to do.....?
  maandag 24 december 2012 @ 08:38:53 #99
84430 kanovinnie
Wie dit leest is gek!
pi_120707544
quote:
0s.gif Op zondag 23 december 2012 21:06 schreef Spanky78 het volgende:
Nja, wat mij betreft zijn om te koken bijna alle pannen goed. Dikke bodems zijn fijn, maar om pasta te koken is met name de maat van belang. Ikzelf heb twee steelpannetjes, één medium kookpannetje (groenten), twee grotere, één flinke braadpan, een pastapan zoals op jouw foto en nog een grote soeppan van 6 l ofzo. Ik heb eigenlijk te veel.

Wat erg lekker is om te hebben is een pan die ook in de oven kan. Ik heb een braadpan van gierijzer die ik ook in de oven mik als ik wil. Dat zijn wat duurdere pannen, maar ook een le creuset heb je voor ca 100 euro.

Verder zou ik je aanraden je geld met name in twee goede koekenpannen te steken (een keline 24 cm en een grote van meer dan 28). De meeste echte fanatici hebben liever geen tefal/anti-aanbakspul, maar behandelen met aardappelschillen en wassen ze voorzichtig onder de kraan af. Tefal pannen koop je rond de 50 euro, zorg dat ze niet te dun zijn en gooi ze weg zodra de coating gaat slijten.

Qua kookpannen zijn de pannen van sola goedkoop en meestsal ok. Ik kies ze uit op gewicht. Hoe zwaarder hoe beter in het algemeen. Wat ik wel graag heb is holle handvaten, geklonken en van staal, geen plastic. Geen glazen deksels, gewoon metaal.

Qua koekenpannen heb ik een erfstuk, loeizware koekenpan van 28cm met koper . En een kleine van 24cm van een onbekend merk, maar eveneens dikke bodem en zwaar. Oja, ik heb ook nog een braadpan, heel groot met dikke bodem, niet enorm hoog. SDie gebruik ik het meest. Was helemaal niet duur, ooit eens gekocht bij de aldi. Lekker zwaar en past ca 4 liter in.

100 euro per pan is erg veel geld, daar heb je echt teveel aan, tenzij je heel veel pannen wilt :)
100 euro is een hoop geld ja, maar ik wil gewoon goede pannen waar ik een jaar of 5/10 mee kan doen. Of langer. En niet dat ik over 2 jaar weer een nieuwe set pannen nodig heb. Bedankt voor je post, ik wacht nog even op Piet zijn post af. ^O^
Op dinsdag 25 augustus 2015 15:48 schreef Toekito het volgende:
de grootste schande van heel FOK! naast Fylax is Kano als mod.
pi_120707911
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2012 08:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Koop een nieuwe kernthermometer?
Thanks voor de tip ;) , het was heerlijk
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')