quote:Caesarsalade
Het woord origineel komt momenteel vaak voor in combinatie met brasseriegerechten als salade niçoise, bouillabaisse, crème brûlée en caesar salad. Die laatste salade is in Tijuana uitgevonden door Caesar Cardini (en niet door Julius Caesar, wiens paleis in Las Vegas staat) en Cardini’s sla bestond uit niet meer dan zes ingrediënten: romaine sla, knoflook, parmezaanse kaas, croutons, ei en worchestershiresaus.
Vreemd genoeg is inmiddels, ruim een halve eeuw na Cardini’s verscheiden, vrijwel nergens een caesar salad zonder ansjovis te krijgen en doorgaans wordt die geafficheerd als origineel en klassiek, echter zijn variaties op de orgine van Caesar Cardini.
Caesarsalade wordt gemaakt van:
bindsla (Lactuca sativa var. romana)
croutons
knoflook
Parmezaanse kaas
1 gekookt ei
worcestershiresaus
en geen:
mosterd
avocado
tomaat
stukjes spek
knoflook
ansjovis
Ik heb het eens in Tijuana gegeten, complete happening aan tafel met een kok die het ter plekke bereidde. Super lekkerquote:Op zaterdag 22 december 2012 15:14 schreef Pietverdriet het volgende:
Humor bij wikipedia
http://nl.wikipedia.org/wiki/Caesarsalade
[..]
Nee? Niets om je voor te schamen hoor, heb kerries, garem masala, ras al hanout, wildkruidenmix, 5 spice powder, herbes de provence etc etcquote:Op zaterdag 22 december 2012 15:25 schreef Lucky_Strike het volgende:
. Maar ik doe niet aan prefab kruidenzakjes..
Niets mis met supermarkten op zich, kom er vaak.quote:Op zaterdag 22 december 2012 16:23 schreef Bleie het volgende:
Ha, ik zag dat ze bij ons in de supermarkt (jaja, het zal wel vloeken in de kerk zijn, maar ik heb geen slager in de buurt), konijnenbouten verkopen vanwege de Kerst. Ga ik dan niet maken, want ik heb het nog nooit gemaakt, maar misschien wel een van de dagen erna. Heb je nog suggesties voor een goed recept?
Nee, op zich niks mis met supermarkten, maar voor vlees ben je er meestal niet enorm over te spreken ;-)quote:Op zaterdag 22 december 2012 16:33 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Niets mis met supermarkten op zich, kom er vaak.
Konijn kruiden met zout, peper, paprikapoeder (gerookt als jehebt)
Wat vetspek uitbakken in een braadpan.
Konijn aanbraden in het spekvet
Als het bruin is, laagzetten wat peen, prei en knoflook erbij, blaadje laurier, foelie.
Blussen met een fles kriekenbier, eetlepel mosterd.
Laten stoven tot gaar.
Gewoon bij de slager of supermarkt. Als ze het niet hebben neem je gerookt gelderlander buikspek.quote:Op zaterdag 22 december 2012 16:35 schreef Bleie het volgende:
[..]
Nee, op zich niks mis met supermarkten, maar voor vlees ben je er meestal niet enorm over te spreken ;-)
Anyway, dat klinkt goed, alleen, 'vetspek'? Waar haal ik dat vandaan? Er lagen wel ook hompen runderniervet...
Ik ga op zoek, dank je!quote:Op zaterdag 22 december 2012 16:41 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Gewoon bij de slager of supermarkt. Als ze het niet hebben neem je gerookt gelderlander buikspek.
Je snijdt de schijfjes heel dun, met een schaaf, bestrooi ze met een snuf zout en wat meer suiker en husselt ze om. De osmotische werking trekt water uit de kommer. Laat het een half uurtje staan en pers ze dan met je handen uit. Heerlijk door een duitse kartoffelsalade ook, door de griekse yorhurt met knoflook..quote:Op zaterdag 22 december 2012 17:50 schreef phluphy het volgende:
Bonjour Pierre !
Heb je wel eens gehoord dat komkommers eerst "uitgeperst" worden alvorens ze te schillen/plakjes maken voor komkommersalade? Zodat ze nog minder waterig zijn?
Zo ja, hoe moet ik me dat "uitpersen" voorstellen? Wringen?
(NB: ik heb het dan over een Duitse variant van Gurkensalat (met zure room en uitjes).
Nee, gewoon tamme ganzen. Maar een luie slachter (en ik had ook geen zin het zelf te doen).quote:Op zaterdag 22 december 2012 18:57 schreef Pietverdriet het volgende:
Zo te horen zijn het wilde ganzen? Wilde gans maak je anders klaar. Mijn advies snij de filets uit en marineer ze in rode wijn.
Maak een fond van de karkassen en maak daar met de rode wijn een saus mee
Zonde, de huid is zoooo lekker.quote:Op zaterdag 22 december 2012 19:35 schreef sigme het volgende:
[..]
Nee, gewoon tamme ganzen. Maar een luie slachter (en ik had ook geen zin het zelf te doen).
Het idee van larderen en barderen is dat je het met vet spek doet, het vet smelt en maakt het vlees sappiger.quote:Op zaterdag 22 december 2012 19:39 schreef sigme het volgende:
Ik neem nog wel eens zelf ganzen en dan slacht ik ze wel netjes.
Mag het barderen ook met rauwe ham? Dat heb ik liggen, van eigen varken. Spek ook wel, maar da's gewoon echt rauw. Is dat beter? Het zout van de ham leek me juist wel wat toevoegen.
Ok, ik weet het al! Ik heb nog een vetrand van zo'n rauwe ham liggen. Die snij ik aan dunne plakken en drapeer over de ganzeborst.quote:Op zaterdag 22 december 2012 19:42 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Het idee van larderen en barderen is dat je het met vet spek doet, het vet smelt en maakt het vlees sappiger.
Nou, ik heb ook we een en ander aan spicemixes staan uiteraard. Maar ik maak ze liever zelf, dan hoef ik ook de meuk niet te eten die meneer Silvo erin stopt.quote:Op zaterdag 22 december 2012 16:00 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Nee? Niets om je voor te schamen hoor, heb kerries, garem masala, ras al hanout, wildkruidenmix, 5 spice powder, herbes de provence etc etc
Stomen of koken, klein beetje zout, druppels citroensap, kluit boter (geen margarine)quote:Op zondag 23 december 2012 02:58 schreef KermitKikker het volgende:
Hallo Piet!
Hoe maak jij spruitjes klaar? Ik wil wel graag een beetje traditionele spruitjes, niet iets funkys met wokken ofzo, gewoon lekker Hollands
Vandaag de woonkamer en de keuken van kant maken (een woordgrap, hoe kostelijk) en eerste voorbreidingen zoals pate bakken denk ikquote:Op zondag 23 december 2012 11:30 schreef Lucky_Strike het volgende:
Piet, hoe is het met je kiespijn en de voorbereidingen? Gaat het voorspoedig?
Ik wil niet alle toko's over één kam scheren want ik ken er maar enkele, maar bij die van mij hebben ze hele grote ongekookte. Als je die dan in de grillpan gooit ziet het er in ieder geval prachtig uit. Verder hoef je er niet ingewikkeld mee te doen, niet te gaar en een paar simpele kruiden.quote:Op zondag 23 december 2012 15:57 schreef student_2.0 het volgende:
Piet en de rest! ik zoek een recept voor een speciaal voorgerecht met ingredienten die ik kan vinden in de supermarkt en toko, dus niet heel ingewikkelde ingredienten. Weet iemand nog een site met recepten die niet zomaar door iemand zijn geschreven en die ook daadwerkelijk goed zijn? Zelf kijk ik wel eens bij delicious maar die hebben weinig online staan.
Weet iemand eventueel een mooi voorgerecht met garnalen?
quote:
Ik smoor ze in boter of bak spekjes en smoor ze in dat vet. Geen idee of dat Piets' goedkeuring krijgt, maar wel lekkerquote:Op zondag 23 december 2012 02:58 schreef KermitKikker het volgende:
Hallo Piet!
Hoe maak jij spruitjes klaar? Ik wil wel graag een beetje traditionele spruitjes, niet iets funkys met wokken ofzo, gewoon lekker Hollands
Gewoon koken, net niet te lang, dan met een beetje boter. Ik vind ze lekker met kastanjes, maar ook wel lekker om ze nog even te gratineren in de oven met wat kaas en beetje nootmuskaat.quote:Op zondag 23 december 2012 21:30 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
Ik smoor ze in boter of bak spekjes en smoor ze in dat vet. Geen idee of dat Piets' goedkeuring krijgt, maar wel lekker
hema heeft een soortgelijk model (klein) voor circa 25 euro. voldoet prima.quote:Op zondag 23 december 2012 21:06 schreef Spanky78 het volgende:
Nja, wat mij betreft zijn om te koken bijna alle pannen goed. Dikke bodems zijn fijn, maar om pasta te koken is met name de maat van belang. Ikzelf heb twee steelpannetjes, één medium kookpannetje (groenten), twee grotere, één flinke braadpan, een pastapan zoals op jouw foto en nog een grote soeppan van 6 l ofzo. Ik heb eigenlijk te veel.
Wat erg lekker is om te hebben is een pan die ook in de oven kan. Ik heb een braadpan van gierijzer die ik ook in de oven mik als ik wil. Dat zijn wat duurdere pannen, maar ook een le creuset heb je voor ca 100 euro.
Verder zou ik je aanraden je geld met name in twee goede koekenpannen te steken (een keline 24 cm en een grote van meer dan 28). De meeste echte fanatici hebben liever geen tefal/anti-aanbakspul, maar behandelen met aardappelschillen en wassen ze voorzichtig onder de kraan af. Tefal pannen koop je rond de 50 euro, zorg dat ze niet te dun zijn en gooi ze weg zodra de coating gaat slijten.
Qua kookpannen zijn de pannen van sola goedkoop en meestsal ok. Ik kies ze uit op gewicht. Hoe zwaarder hoe beter in het algemeen. Wat ik wel graag heb is holle handvaten, geklonken en van staal, geen plastic. Geen glazen deksels, gewoon metaal.
Qua koekenpannen heb ik een erfstuk, loeizware koekenpan van 28cm met koper . En een kleine van 24cm van een onbekend merk, maar eveneens dikke bodem en zwaar. Oja, ik heb ook nog een braadpan, heel groot met dikke bodem, niet enorm hoog. SDie gebruik ik het meest. Was helemaal niet duur, ooit eens gekocht bij de aldi. Lekker zwaar en past ca 4 liter in.
100 euro per pan is erg veel geld, daar heb je echt teveel aan, tenzij je heel veel pannen wilt
100 euro is een hoop geld ja, maar ik wil gewoon goede pannen waar ik een jaar of 5/10 mee kan doen. Of langer. En niet dat ik over 2 jaar weer een nieuwe set pannen nodig heb. Bedankt voor je post, ik wacht nog even op Piet zijn post af.quote:Op zondag 23 december 2012 21:06 schreef Spanky78 het volgende:
Nja, wat mij betreft zijn om te koken bijna alle pannen goed. Dikke bodems zijn fijn, maar om pasta te koken is met name de maat van belang. Ikzelf heb twee steelpannetjes, één medium kookpannetje (groenten), twee grotere, één flinke braadpan, een pastapan zoals op jouw foto en nog een grote soeppan van 6 l ofzo. Ik heb eigenlijk te veel.
Wat erg lekker is om te hebben is een pan die ook in de oven kan. Ik heb een braadpan van gierijzer die ik ook in de oven mik als ik wil. Dat zijn wat duurdere pannen, maar ook een le creuset heb je voor ca 100 euro.
Verder zou ik je aanraden je geld met name in twee goede koekenpannen te steken (een keline 24 cm en een grote van meer dan 28). De meeste echte fanatici hebben liever geen tefal/anti-aanbakspul, maar behandelen met aardappelschillen en wassen ze voorzichtig onder de kraan af. Tefal pannen koop je rond de 50 euro, zorg dat ze niet te dun zijn en gooi ze weg zodra de coating gaat slijten.
Qua kookpannen zijn de pannen van sola goedkoop en meestsal ok. Ik kies ze uit op gewicht. Hoe zwaarder hoe beter in het algemeen. Wat ik wel graag heb is holle handvaten, geklonken en van staal, geen plastic. Geen glazen deksels, gewoon metaal.
Qua koekenpannen heb ik een erfstuk, loeizware koekenpan van 28cm met koper . En een kleine van 24cm van een onbekend merk, maar eveneens dikke bodem en zwaar. Oja, ik heb ook nog een braadpan, heel groot met dikke bodem, niet enorm hoog. SDie gebruik ik het meest. Was helemaal niet duur, ooit eens gekocht bij de aldi. Lekker zwaar en past ca 4 liter in.
100 euro per pan is erg veel geld, daar heb je echt teveel aan, tenzij je heel veel pannen wilt
Thanks voor de tip , het was heerlijkquote:Op vrijdag 21 december 2012 08:52 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Koop een nieuwe kernthermometer?
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |