abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 21 december 2012 @ 08:15:21 #26
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120586684
quote:
6s.gif Op donderdag 20 december 2012 07:08 schreef Aldo-MC het volgende:
Piet, hoe maak ik nou lekkere koffie voor een zo laag mogelijke prijs.
Beginnen met de machine.
Ik wil iets geautomatiseerd als het kan, niet staan schenken bij het aanrecht. Heb heus wel iets te besteden maar geld voor volautomatische spullen van Jura e.d. is er niet.
En weke bonen zou jij gebruiken?
Ook hier geldt dat het best iets mag kosten, maar normaal.
Besteed je geld aan goede bonen. Ik haal ze altijd bij de Pelikaan in Zutphen.
Is een Moko geen idee?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 21 december 2012 @ 08:20:11 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120586728
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 09:53 schreef DrParanoid het volgende:
Piet, heb je toevallig nog ergens een recept in gedachten rond zwerven van de lekkerste mosterdsoep die ooit zelf gemaakt is?
Maak een bouillon van varkensvlees, gerookt spek prei, peen, een ui, knoflook, peterselie, bleekselder of wortelpeterselie, laurierblad, foelie, peperkorrels en laat deze een tijd trekken.
Ontvet en zeef deze, breng aan de kook met een handje geel mosterdzaad tot het mosterdzaad helemaal opgezwollen is en als een soort besjes in je mond plopt, bindt hem, en smaak hem verder af met mosterd, room, zout, peper.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 21 december 2012 @ 08:21:16 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120586743
quote:
14s.gif Op donderdag 20 december 2012 21:43 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

We hadden best tot morgen kunnen wachten hoor :D

We hebben het nu overgeschept in een plastic bakje (redelijk luchtdicht), voldoet dat ook?
Glas is beter, maar plastic doet het ook, in de koelkast, maanden houdbaar, het belangrijkste is dat hij geen smaakjes aan kan nemen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120586752
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2012 08:20 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Maak een bouillon van varkensvlees, gerookt spek prei, peen, een ui, knoflook, peterselie, bleekselder of wortelpeterselie, laurierblad, foelie, peperkorrels en laat deze een tijd trekken.
Ontvet en zeef deze, breng aan de kook met een handje geel mosterdzaad tot het mosterdzaad helemaal opgezwollen is en als een soort besjes in je mond plopt, bindt hem, en smaak hem verder af met mosterd, room, zout, peper.
Merci ^O^
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
  vrijdag 21 december 2012 @ 08:26:03 #30
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120586811
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 22:39 schreef z80 het volgende:

[..]

deze is ook een optie.

piet heb je een recept van tomatensoep compleet gemaakt van verse ingrediënten?
tomaten mogen wel uit blik komen maar de rest eigenlijk allemaal vers.
voor 9 personen een 3 kilo tomaten (mogen zeker uit blik komen, zijn smaakvoller in de soep dan wintertomaten)
Scheutje rode wijn, maar kan je ook weg laten, gebruik dan eventueel wat azijn als je de soep wat zuurder wilt maken.
Verder wat zout, peper, wat groene kruiden, laurier, hoeft niet veel te zijn, tomatensoep moet naar tomaten smaken. langzaam laten garen en dan door een zeef halen.
Als hij te dun is kan je binden met een beetje aardappel (geraspt)
Serveren met zure room en basilicum
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 21 december 2012 @ 08:30:23 #31
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120586856
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 21:42 schreef timmmmm het volgende:
Ik zoek het ideale recept voor een beslagje om garnalen mee te frituren
een eiwit heel stijfslaan en daar maizena door doen, eetlepel maizena per eiwit en wat zout
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120586960
Piet, mijn kernthermometer is kapot. Ik heb een ossenhaas van 1,6 kilo die ik gaar wil krijgen in de oven na kort aanbraden.

Ik dacht zelf aan +- 45 minuten op 160 graden. Hoe kan ik ervoor zorgen dat de garing hierbij goed wordt?
  vrijdag 21 december 2012 @ 08:52:57 #33
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120587133
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2012 08:38 schreef Underdoggy het volgende:
Piet, mijn kernthermometer is kapot. Ik heb een ossenhaas van 1,6 kilo die ik gaar wil krijgen in de oven na kort aanbraden.

Ik dacht zelf aan +- 45 minuten op 160 graden. Hoe kan ik ervoor zorgen dat de garing hierbij goed wordt?
Koop een nieuwe kernthermometer?
45 Minuten op 160 graden, dan is je ossehaas waarschijnlijk al flink gaar en hooguit in het midden nog rose, maar, let wel, dit ligt ook aan je oven. Een oven met een groot vermogen gaart sneller
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120589350
Piet, nog een vraagje;

Ik heb prachtige eendenborst filets geregeld voor kerst, nu ben ik van plan om ze in ruit patroon in te kerven aan de huid kant, en ze met puur de vlees kant even een half uur te laten marineren in een mix van goede balsamico azijn, rode wijn, rozemarijn, marjorein, salie en thijm.

Nu heeft een vriend van mij me verrast met witte truffel-balsamico azijn, zal dit de smaak ten goede komen, of is het beter om gewoon een goede normale balsamico te pakken.

/edit: Andere suggesties natuurlijk ook welkom.
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
pi_120594445
Piet,
ik heb vanmorgen in een opwelling 6 hazenbouten besteld, maar ik heb nog nooit iets met haas klaargemaakt (wel met konijn en ander wild).
Ik zou de bouten graag in zijn geheel willen opdienen en het (voornamelijk) in de oven klaar willen maken, omdat ik geen stoofpannen/braadpannen/romertopf heb die groot genoeg zijn voor 6 bouten. Ik heb wel grote overschalen.
Heb jij misschien een suggestie voor een lekker recept? Het liefst met een lekkere saus dan wel marinade.
  vrijdag 21 december 2012 @ 15:23:32 #36
63722 z80
I fink you freaky
pi_120599183
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2012 08:26 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

voor 9 personen een 3 kilo tomaten (mogen zeker uit blik komen, zijn smaakvoller in de soep dan wintertomaten)
Scheutje rode wijn, maar kan je ook weg laten, gebruik dan eventueel wat azijn als je de soep wat zuurder wilt maken.
Verder wat zout, peper, wat groene kruiden, laurier, hoeft niet veel te zijn, tomatensoep moet naar tomaten smaken. langzaam laten garen en dan door een zeef halen.
Als hij te dun is kan je binden met een beetje aardappel (geraspt)
Serveren met zure room en basilicum
dit zocht ik. en hoe lang laten pruttelen? een paar uur om de tomaten wat zoeter te laten smaken?
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  vrijdag 21 december 2012 @ 17:46:59 #37
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120604707
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2012 15:23 schreef z80 het volgende:

[..]

dit zocht ik. en hoe lang laten pruttelen? een paar uur om de tomaten wat zoeter te laten smaken?
Doe ik nooit eigenlijk. Maar ik hou wel van een beetje zurige tomatensoep.
Voordeel van lang op laag vuur pruttelen is wel dat ie meer umami gaat smaken doordat eiwitten uit de tomaten afbreken in glutamaten.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 21 december 2012 @ 17:49:13 #38
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120604791
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2012 10:30 schreef DrParanoid het volgende:
Piet, nog een vraagje;

Ik heb prachtige eendenborst filets geregeld voor kerst, nu ben ik van plan om ze in ruit patroon in te kerven aan de huid kant, en ze met puur de vlees kant even een half uur te laten marineren in een mix van goede balsamico azijn, rode wijn, rozemarijn, marjorein, salie en thijm.

Nu heeft een vriend van mij me verrast met witte truffel-balsamico azijn, zal dit de smaak ten goede komen, of is het beter om gewoon een goede normale balsamico te pakken.

/edit: Andere suggesties natuurlijk ook welkom.
Wat lief van je vriend, maar denk dat je die chique balsamico beter voor salades kan gebruiken. Denk er aan je eend goed droog te deppen voor het bakken. En doe het uitgesmolten eendevet niet weg, mooi vet om bv aardappels in te bakken
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  vrijdag 21 december 2012 @ 17:53:30 #39
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120604922
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 december 2012 13:10 schreef vivelafete het volgende:
Piet,
ik heb vanmorgen in een opwelling 6 hazenbouten besteld, maar ik heb nog nooit iets met haas klaargemaakt (wel met konijn en ander wild).
Ik zou de bouten graag in zijn geheel willen opdienen en het (voornamelijk) in de oven klaar willen maken, omdat ik geen stoofpannen/braadpannen/romertopf heb die groot genoeg zijn voor 6 bouten. Ik heb wel grote overschalen.
Heb jij misschien een suggestie voor een lekker recept? Het liefst met een lekkere saus dan wel marinade.
Bouten zijn vrij taai, maak daar een hazenpeper mee!
Marineren in rode wijn, met knoflook en rozemarijn
Braad ze in wat geklaarde boter en stoof ze in de rode wijn en wildfond. Wat wildkruiden erbij, binden met wat ontbijtkoek.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120606678
Heb jij ervaring met octupus Piet? Ik vind kerstdiners altijd een mooie gelegenheid om eens wat nieuws te proberen, en ik heb wel zin in pulpo a feire, alleen dan als tapa en koud, wat ook heel lekker is.

Nu is dat vrij makkelijk, alleen krijg ik nogal wisselende kooktijden door, van een half uur tot 2 uur. Weet jij hoe dat werkt met zo'n beest, is het net als bij vis dat het niet langer dan nodig moet, of komt het niet zo precies en kan ik beter het zekere voor het onzekere nemen?
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
pi_120620159
quote:
1s.gif Op vrijdag 21 december 2012 17:53 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Bouten zijn vrij taai, maak daar een hazenpeper mee!
Marineren in rode wijn, met knoflook en rozemarijn
Braad ze in wat geklaarde boter en stoof ze in de rode wijn en wildfond. Wat wildkruiden erbij, binden met wat ontbijtkoek.
Dank je!
De peper gaat het niet worden, al (te) vaak gehad en ik wil het als hele bout proberen.
Ik ga het met de wijn en de fond proberen, met nog wat nader te bepalen kruiden en specerijen. Moet er ook nog wat groente bij verzinnen.
Bedankt voor je input ^O^
pi_120629236
Even een vraagje! vers vlees van de slager, hoe lang is dat houdbaar? als ik het vandaag koop...dinsdag kerst avond...moet ik het invriezen?
**human milk for human babies**
Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.
  zaterdag 22 december 2012 @ 12:06:00 #43
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120629367
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 11:59 schreef bitterend het volgende:
Even een vraagje! vers vlees van de slager, hoe lang is dat houdbaar? als ik het vandaag koop...dinsdag kerst avond...moet ik het invriezen?
Ligt r aan hoe lang het bij de slager lag. Maar laat het vacumeren.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120629490
Hoi piet :)

Aangezien ik mijn antwoord zo snel niet kan vinden op internet dacht ik dat jij het wel zou weten.
Ik heb wildzwijn tournedos gekocht voor kerst. En nu krijf ik van de slager mooie ronde tournedos met een vetlaag rond de zijkanten. Maar hoe kan ik deze nu het beste bereiden zodat de laag mooi krokant wordt, of is dat niet de bedoeling.
En bak je dit vlees nou rose of mag het ook meer doorbakken zijn?
pi_120629572
quote:
1s.gif Op zaterdag 22 december 2012 12:06 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ligt r aan hoe lang het bij de slager lag. Maar laat het vacumeren.
Dank ik zal het vragen!
**human milk for human babies**
Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.
  zaterdag 22 december 2012 @ 12:20:16 #46
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120629602
Tournedo van wild zwijn heeft (net als andere tournedos) die plak vetspek er om gebonden gekregen om te zorgen dat ze sappig blijven. Je eet die normaal gesproken niet mee. Hoewel ik het graag met gerookt en gezouten vetspek doe omdat ik het dan heerlijk vind om te eten.

Zou ze mooi rose houden.
Je kan het krokant bakken, maar dat is dus eigenlijk niet van belang
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120629690
Dankjewel voor je snelle en duidelijke antwoord :)
  zaterdag 22 december 2012 @ 12:30:25 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120629795
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 12:25 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
Dankjewel voor je snelle en duidelijke antwoord :)
Kerst is altijd een drukke tijd hier. En het geeft me nu wat afleiding
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120633655
Ik moet straks voor bij een ceasar salad kip kruiden met kipkruiden. Die heb ik uiteraard niet in huis, heeft iemand een idee hoe ik zelf iets soortgelijks (maar dan met een normale hoeveelheid zout) samenstel?
Spoilers!
  † In Memoriam † zaterdag 22 december 2012 @ 15:09:56 #50
91830 MaximusTG
pi_120633870
Kipkruiden; bv koriander, paprika, peper, gember, kurkuma, selderijzaad, foenigrec, komijnzaad en uienpoeder.
Heb je vast wel wat van in huis. Gewoon beetje combineren?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')