Besteed je geld aan goede bonen. Ik haal ze altijd bij de Pelikaan in Zutphen.quote:Op donderdag 20 december 2012 07:08 schreef Aldo-MC het volgende:
Piet, hoe maak ik nou lekkere koffie voor een zo laag mogelijke prijs.
Beginnen met de machine.
Ik wil iets geautomatiseerd als het kan, niet staan schenken bij het aanrecht. Heb heus wel iets te besteden maar geld voor volautomatische spullen van Jura e.d. is er niet.
En weke bonen zou jij gebruiken?
Ook hier geldt dat het best iets mag kosten, maar normaal.
Maak een bouillon van varkensvlees, gerookt spek prei, peen, een ui, knoflook, peterselie, bleekselder of wortelpeterselie, laurierblad, foelie, peperkorrels en laat deze een tijd trekken.quote:Op donderdag 20 december 2012 09:53 schreef DrParanoid het volgende:
Piet, heb je toevallig nog ergens een recept in gedachten rond zwerven van de lekkerste mosterdsoep die ooit zelf gemaakt is?
Glas is beter, maar plastic doet het ook, in de koelkast, maanden houdbaar, het belangrijkste is dat hij geen smaakjes aan kan nemen.quote:Op donderdag 20 december 2012 21:43 schreef LeeHarveyOswald het volgende:
[..]
We hadden best tot morgen kunnen wachten hoor
We hebben het nu overgeschept in een plastic bakje (redelijk luchtdicht), voldoet dat ook?
Merciquote:Op vrijdag 21 december 2012 08:20 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Maak een bouillon van varkensvlees, gerookt spek prei, peen, een ui, knoflook, peterselie, bleekselder of wortelpeterselie, laurierblad, foelie, peperkorrels en laat deze een tijd trekken.
Ontvet en zeef deze, breng aan de kook met een handje geel mosterdzaad tot het mosterdzaad helemaal opgezwollen is en als een soort besjes in je mond plopt, bindt hem, en smaak hem verder af met mosterd, room, zout, peper.
voor 9 personen een 3 kilo tomaten (mogen zeker uit blik komen, zijn smaakvoller in de soep dan wintertomaten)quote:Op donderdag 20 december 2012 22:39 schreef z80 het volgende:
[..]
deze is ook een optie.
piet heb je een recept van tomatensoep compleet gemaakt van verse ingrediënten?
tomaten mogen wel uit blik komen maar de rest eigenlijk allemaal vers.
een eiwit heel stijfslaan en daar maizena door doen, eetlepel maizena per eiwit en wat zoutquote:Op donderdag 20 december 2012 21:42 schreef timmmmm het volgende:
Ik zoek het ideale recept voor een beslagje om garnalen mee te frituren
Koop een nieuwe kernthermometer?quote:Op vrijdag 21 december 2012 08:38 schreef Underdoggy het volgende:
Piet, mijn kernthermometer is kapot. Ik heb een ossenhaas van 1,6 kilo die ik gaar wil krijgen in de oven na kort aanbraden.
Ik dacht zelf aan +- 45 minuten op 160 graden. Hoe kan ik ervoor zorgen dat de garing hierbij goed wordt?
dit zocht ik. en hoe lang laten pruttelen? een paar uur om de tomaten wat zoeter te laten smaken?quote:Op vrijdag 21 december 2012 08:26 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
voor 9 personen een 3 kilo tomaten (mogen zeker uit blik komen, zijn smaakvoller in de soep dan wintertomaten)
Scheutje rode wijn, maar kan je ook weg laten, gebruik dan eventueel wat azijn als je de soep wat zuurder wilt maken.
Verder wat zout, peper, wat groene kruiden, laurier, hoeft niet veel te zijn, tomatensoep moet naar tomaten smaken. langzaam laten garen en dan door een zeef halen.
Als hij te dun is kan je binden met een beetje aardappel (geraspt)
Serveren met zure room en basilicum
Doe ik nooit eigenlijk. Maar ik hou wel van een beetje zurige tomatensoep.quote:Op vrijdag 21 december 2012 15:23 schreef z80 het volgende:
[..]
dit zocht ik. en hoe lang laten pruttelen? een paar uur om de tomaten wat zoeter te laten smaken?
Wat lief van je vriend, maar denk dat je die chique balsamico beter voor salades kan gebruiken. Denk er aan je eend goed droog te deppen voor het bakken. En doe het uitgesmolten eendevet niet weg, mooi vet om bv aardappels in te bakkenquote:Op vrijdag 21 december 2012 10:30 schreef DrParanoid het volgende:
Piet, nog een vraagje;
Ik heb prachtige eendenborst filets geregeld voor kerst, nu ben ik van plan om ze in ruit patroon in te kerven aan de huid kant, en ze met puur de vlees kant even een half uur te laten marineren in een mix van goede balsamico azijn, rode wijn, rozemarijn, marjorein, salie en thijm.
Nu heeft een vriend van mij me verrast met witte truffel-balsamico azijn, zal dit de smaak ten goede komen, of is het beter om gewoon een goede normale balsamico te pakken.
/edit: Andere suggesties natuurlijk ook welkom.
Bouten zijn vrij taai, maak daar een hazenpeper mee!quote:Op vrijdag 21 december 2012 13:10 schreef vivelafete het volgende:
Piet,
ik heb vanmorgen in een opwelling 6 hazenbouten besteld, maar ik heb nog nooit iets met haas klaargemaakt (wel met konijn en ander wild).
Ik zou de bouten graag in zijn geheel willen opdienen en het (voornamelijk) in de oven klaar willen maken, omdat ik geen stoofpannen/braadpannen/romertopf heb die groot genoeg zijn voor 6 bouten. Ik heb wel grote overschalen.
Heb jij misschien een suggestie voor een lekker recept? Het liefst met een lekkere saus dan wel marinade.
Dank je!quote:Op vrijdag 21 december 2012 17:53 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Bouten zijn vrij taai, maak daar een hazenpeper mee!
Marineren in rode wijn, met knoflook en rozemarijn
Braad ze in wat geklaarde boter en stoof ze in de rode wijn en wildfond. Wat wildkruiden erbij, binden met wat ontbijtkoek.
Ligt r aan hoe lang het bij de slager lag. Maar laat het vacumeren.quote:Op zaterdag 22 december 2012 11:59 schreef bitterend het volgende:
Even een vraagje! vers vlees van de slager, hoe lang is dat houdbaar? als ik het vandaag koop...dinsdag kerst avond...moet ik het invriezen?
Dank ik zal het vragen!quote:Op zaterdag 22 december 2012 12:06 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ligt r aan hoe lang het bij de slager lag. Maar laat het vacumeren.
Kerst is altijd een drukke tijd hier. En het geeft me nu wat afleidingquote:Op zaterdag 22 december 2012 12:25 schreef Bla_Bla_Bla het volgende:
Dankjewel voor je snelle en duidelijke antwoord
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |