abonnement Unibet Coolblue
  woensdag 19 december 2012 @ 19:00:37 #1
45 SiGNe
Uitspraak: Sign
pi_120517882
Hier verder dus, deel 29 alweer van dit topic, waar ijdele ijsbeer piet culinaire vragen beantwoordt, maar waar ook anderen welkom zijn raad te geven.

Vorige delen teruglezen? Klik op de topictitel.
Of op deze link! Topicreeks: Het grote vraag Piet hoe maak ik het klaar topic

Nieuwe Ronde, nieuwe adviezen
  woensdag 19 december 2012 @ 19:01:41 #2
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120517925
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2012 18:01 schreef AwayTL het volgende:
Wij krijgen voor kerstavond wildzwijnrugfilet..

Erg leuk en hopelijk lekker, maar hoe en met wat kan ik deze het beste bereiden?
Zoals varkenshaas, met een rode wijn saus?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 19 december 2012 @ 19:02:38 #3
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_120517969
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2012 19:01 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Zoals varkenshaas, met een rode wijn saus?
Alcoholvrije rode wijn kan daar ook voor gebruikt worden?
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
  woensdag 19 december 2012 @ 19:03:47 #4
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120518016
Over de semifreddo, ik maak nooit semifreddo, omdat ik een ijsmachine heb, dus kan je niet van advies zijn.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 19 december 2012 @ 19:05:10 #5
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120518077
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2012 19:02 schreef AwayTL het volgende:

[..]

Alcoholvrije rode wijn kan daar ook voor gebruikt worden?
Als je wijn goed inkookt zit er ook nauwelijks nog alcohol in, minder dan in brood of rijp fruit. Maar ja, je kan ook alcohol vrije wijn gebruiken.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 19 december 2012 @ 19:43:51 #6
349615 AwayTL
Guess whoohoo...
pi_120519867
Met alcohol it is.. :)
Als je twijfelt aan bovenstaande tekst, neem dan contact op met je medisch specialist.
pi_120527538
Ik ga maken: wildbouillon met truffelroom. Dit wil ik serveren in een glas zodat je een "wild"capuccino krijgt als het ware.

Ik denk goed in de richting te zitten hoe te werk te gaan maar toch even een vraag of ik juist zit.

Bouillon:
beginnen met botten bruineren, daarna opzetten met een goed gevuld bouquet en kruidenbuiltje. Lang laten trekken en uiteindelijk op smaak maken.

Truffelroom: ongesuikerde slagroom lobbig kloppen met een klein beetje truffel olie.

That's it, toch? Nog tips?
  † In Memoriam † woensdag 19 december 2012 @ 21:51:54 #8
91830 MaximusTG
pi_120527640
Truffelolie bevat vaak helemaal geen truffel, alleen kunstmatige truffelsmaakstoffen.
pi_120527792
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2012 21:51 schreef MaximusTG het volgende:
Truffelolie bevat vaak helemaal geen truffel, alleen kunstmatige truffelsmaakstoffen.
Dat weet ik. Maar het is een effectieve en goedkope manier om toch een truffel smaak ergens in naar voren te laten komen.
  donderdag 20 december 2012 @ 06:20:46 #10
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120540142
quote:
0s.gif Op woensdag 19 december 2012 21:54 schreef Oosten het volgende:

[..]

Dat weet ik. Maar het is een effectieve en goedkope manier om toch een truffel smaak ergens in naar voren te laten komen.
zou het weglaten, vind het ronduit smerig
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120540294
Piet, hoe maak ik nou lekkere koffie voor een zo laag mogelijke prijs.
Beginnen met de machine.
Ik wil iets geautomatiseerd als het kan, niet staan schenken bij het aanrecht. Heb heus wel iets te besteden maar geld voor volautomatische spullen van Jura e.d. is er niet.
En weke bonen zou jij gebruiken?
Ook hier geldt dat het best iets mag kosten, maar normaal.
pi_120542400
Piet, heb je toevallig nog ergens een recept in gedachten rond zwerven van de lekkerste mosterdsoep die ooit zelf gemaakt is?
Alcohol is the anesthesia by which we endure the operation of life.
Technical owner of www.shavingsociety.nl
pi_120570923
Piet,

Hoe lang kan ik een blik geopend ganzenvet bewaren? Ik neem aan dat de THT (ergens in 2014) alleen opgaat zolang het dicht is?
  donderdag 20 december 2012 @ 21:39:24 #14
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120571051
Kom morgen op de vragen terug
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_120571145
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 21:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Kom morgen op de vragen terug
Dan hoop ik maar dat het vet 24-uur houdbaar is in de koelkast :P
  donderdag 20 december 2012 @ 21:41:42 #16
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_120571196
quote:
2s.gif Op donderdag 20 december 2012 21:40 schreef LeeHarveyOswald het volgende:

[..]

Dan hoop ik maar dat het vet 24-uur houdbaar is in de koelkast :P
Smelten en in een lege glazen pot met schroefdeksel omvullen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 20 december 2012 @ 21:42:13 #17
221644 timmmmm
sp3c lives matter
pi_120571228
Ik zoek het ideale recept voor een beslagje om garnalen mee te frituren
Laffe huichelaar
pi_120571348
quote:
1s.gif Op donderdag 20 december 2012 21:41 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Smelten en in een lege glazen pot met schroefdeksel omvullen.
We hadden best tot morgen kunnen wachten hoor :D

We hebben het nu overgeschept in een plastic bakje (redelijk luchtdicht), voldoet dat ook?
pi_120571394
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 21:39 schreef Pietverdriet het volgende:
Kom morgen op de vragen terug
Piet heeft Kerstdrukte :Y
Spoilers!
  donderdag 20 december 2012 @ 22:39:38 #20
63722 z80
I fink you freaky
pi_120574917
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 09:53 schreef DrParanoid het volgende:
Piet, heb je toevallig nog ergens een recept in gedachten rond zwerven van de lekkerste mosterdsoep die ooit zelf gemaakt is?
deze is ook een optie.

piet heb je een recept van tomatensoep compleet gemaakt van verse ingrediënten?
tomaten mogen wel uit blik komen maar de rest eigenlijk allemaal vers.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
pi_120575342
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 22:39 schreef z80 het volgende:

[..]

deze is ook een optie.

piet heb je een recept van tomatensoep compleet gemaakt van verse ingrediënten?
tomaten mogen wel uit blik komen maar de rest eigenlijk allemaal vers.
Hele simpele: tomaten, flink wat rozemarijn, scheut rode wijn, olijfolie, knoflook.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
  donderdag 20 december 2012 @ 23:55:08 #22
63722 z80
I fink you freaky
pi_120579450
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 22:45 schreef Isegrim het volgende:

[..]

Hele simpele: tomaten, flink wat rozemarijn, scheut rode wijn, olijfolie, knoflook.
de rode wijn zal er niet in gaan ivm 2 kinderen die er ook van moeten eten.
en een idee van hoeveel kg tomaten voor 9 man.
Go away or i will replace you withe a very small shell script.
Der Gesunde weiß nicht, wie reich er ist.
If you torture the data long enough, it will confess to anything.
  vrijdag 21 december 2012 @ 00:05:05 #23
145955 Isegrim
Rotterdam *O*
pi_120580068
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 23:55 schreef z80 het volgende:

[..]

de rode wijn zal er niet in gaan ivm 2 kinderen die er ook van moeten eten.
en een idee van hoeveel kg tomaten voor 9 man.
Die alcohol verdampt wel hoor. :P

Reken een kilo of drie voor 9 man.
Anatomie van een executie
The standard you walk past, is the standard you accept.
~David Morrison
pi_120580109
^ En als ik die soep maak, fruit ik eerst kort de rozemarijn in de olijfolie. De rest kiep ik ik de blender tot mooi egaal. Dan de rest in de pan met rozemarijn, even doorkoken, klaar. :)
pi_120586569
quote:
0s.gif Op donderdag 20 december 2012 21:42 schreef timmmmm het volgende:
Ik zoek het ideale recept voor een beslagje om garnalen mee te frituren
Mijn vriend werkt bij een visboer en die gebruiken meel en water, meer niet. Wordt een soort van tempura-beslag, erg lekker!
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')