Sorella | vrijdag 9 november 2012 @ 08:02 |
De recepten lijken zo simpel maar lukt het ook echt in die tijd en smaakt het ook zo goed als jamie zegt ? Ik heb er 1 uitgeprobeerd, de chili con carne meatballs en het is gelukt binnen de 15 minuten. Smaakte een beetje te veel naar tomaten voor mij maar het was niet slecht. Vanavond ga ik voor de zweedse gehaktballen alleen geen 15 maar 20 minuten omdat ik niet kan flamberen in mijn keuken (wasemkap dus lijkt me niet verstandig) en dus de barbeque moet gebruiken. Dus dames en heren geneer jullie niet en doe met me mee http://www.jamieoliver.com/recipes/tv-shows/15-minute-meals enkele van de gerechten, niet alles staat er op maar komt denk nog wel [ Bericht 15% gewijzigd door Sorella op 09-11-2012 14:42:51 ] | |
dekilo | vrijdag 9 november 2012 @ 08:05 |
Link naar recepten? Lijkt me best intressant nl om ook eens te proberen mits ik niet 20 verschillende ingredienten in huis moet halen die verder niet meer hoef te gebruiken. | |
DancingPhoebe | vrijdag 9 november 2012 @ 08:10 |
He wat leuk! Is het een missie? Zoals die dame die in een jaar alles van Julia Child gekookt wilde hebben? | |
Sorella | vrijdag 9 november 2012 @ 08:38 |
Lol nee het is geen missie er zitten gerechten bij die ik niet lekker vind dus die sla ik gewoon over. Het is nu op 24 kitchen en de onvertaalde tv serie heb ik van torrentsite,s afgehaald. Niuwe missie: op zoek naar de links van recepten and anders type ik ze wel over en post ze dan hier. Ik neem aan dat als ze op tv komen ik ze gewoon hier neer kan zetten. | |
Sorella | vrijdag 9 november 2012 @ 08:41 |
chilli con carne meatballs servings 4 | 437 calories Ingredients 1 mug (300g) of bulgur wheat 1 preserved lemon 1 cinnamon stick Meatballs 400g lean beef mince 1 heaped tsp garam masala olive oil 3 jarred red peppers 4 spring onions 1 tsp smoked paprika 700g passata 1 bunch of fresh coriander 1 x 400g tin of red kidney beans 1 pinch of cumin seeds 4 tbsp fat-free natural yoghurt 1 lime Grilled chillies 4 fresh chillies Ingredients out • Kettle boiled • Oven grill on high • Medium lidded pan, high heat • Large frying pan, high heat • Liquidizer • Medium frying pan, medium heat START COOKING Put 1 mug of bulgur wheat, 2 mugs of boiling water, the preserved lemon and the cinnamon stick into the medium pan and cover, stirring occasionally • With clean hands, scrunch the mince with salt, pepper and the garam masala • Divide the mixture into 4, then with wet hands quickly shape each piece into 4 balls, placing them into the frying pan as you roll them and adding 1 tablespoon of oil, toss regularly Blitz the peppers, half the trimmed spring onions, the paprika, passata, half the coriander and a pinch of salt and pepper in the liquidizer until smooth, then pour into the medium frying pan (swirl a good splash of water around the liquidizer and pour into the pan) and turn the heat up to high • Prick the chillies and put under the grill to blacken all over, then remove Rinse and drain the beans, then add to the meatballs with the cumin seeds • Use tongs to transfer the meatballs straight into the pan of sauce, leaving the beans behind • Finely slice the remaining trimmed spring onions • Stir the beans into the sauce • Remove the cinnamon stick, then mash the lemon into the bulgur wheat and serve with the meatball sauce, dollops of yoghurt, the charred chillies and wedges of lime, scattered with the remaining spring onions and coriander leaves De preserved lemon kon ik niet vinden dus die heb ik weg gelaten. | |
Zapata | vrijdag 9 november 2012 @ 09:52 |
Precies de reden dat ik een tering hekel heb aan kook programma's. Een hele waslijst aan ingrediënten die ik ten eerste niet ken en bij god niet weet waar moet kopen en ook nog eens nooit meer gebruik na die tijd.
| |
RolStaart-Beer | vrijdag 9 november 2012 @ 10:27 |
Beetje meer improviseren en je verwerkt makkelijk die ingrediënten in andere gerechten | |
Sorella | vrijdag 9 november 2012 @ 13:24 |
Bulgur koop je bij de supermarkt (deka bv) of toko Garam massala bij de toko en die heeft tegenwoordig ook gerookte paprika poeder kwam ik achter. Jarred red peppers is gegrilde paprika uit een pot. | |
Red_85 | vrijdag 9 november 2012 @ 13:55 |
Zo exotisch zijn die ingrediënten niet. | |
Sorella | vrijdag 9 november 2012 @ 14:27 |
Zweedse gehaktballen met rijst Pan med. hitte. Pan med. hitte Koekenpan med. hitte Waterkoker met kokend water. Ingredienten: 1 Knolselderij Bosje dille Tijm 4 Ons half om half gehakt 3 Ons basmatie rijst Kookroom Peper Zout 1 Theelepel karwijzaad of poeder (kan vervangen worden door komijn dan 2 theelepels) (Olijf)olie 2 Ons spinazie Cranberry jam Yoghurt Knolselderij schillen en in blokjes van 1 cm snijden (Olijf) olie in de pan doen, knolselderij, zout, peper en tijm erbij Vuur hoog. 300 Gr rijst in een pan, 600 gr kokend water erbij (1 kop rijst op twee koppen water) Gehakt mengen met zout, peper en 1 eetlepel dille en verdelen in ongeveer 20 bolletjes. (Olijf)olie in de koekenpan, gehakt erin en karwijzaad of poeder erbij doen ongeveer 1 theelepel. Ongeveer 5 minuten bakken op hoog vuur. Spinazie bij de knolselderij doen. 3 Eetlepels wodka bij de gehakt doen en in de fik steken of in laten koken. 4 Eetlepels cranberry jam bij de gehakt doen en 4 eetlepels kookroom, even in laten koken. Rijst bij de knolselderij doen en mengen. rijst op een bord, gehakt er overheen en eventueel dille er bovenop samen met yoghurt [ Bericht 4% gewijzigd door Sorella op 09-11-2012 14:39:37 ] | |
Sorella | zaterdag 10 november 2012 @ 10:35 |
Ik zou dit gerecht gisterenavond maken maar door omstandigheden is het patat bij de snackbar vandaan geworden, wordt vervolgd. [ Bericht 0% gewijzigd door Sorella op 10-11-2012 11:04:25 ] | |
DancingPhoebe | zaterdag 10 november 2012 @ 10:54 |
Kostte denk ik ook wel minder dan 15 minuten toch? Dan noemen we het gewoon "variatie op het thema" | |
Stansfield | zondag 11 november 2012 @ 13:42 |
Ik heb even door het boek gebladert en er staan wel lekkere dingen in moet ik zeggen. Een ideaal sinterklaascadeau dus dus ik moet nog even wachten maar dan doe ik ook mee. | |
Sorella | zondag 11 november 2012 @ 13:57 |
Leuk, hoe meer zielen hoe meer vreugd. | |
PKRChamp | dinsdag 13 november 2012 @ 03:18 |
Ook met een wasemkap kun je flamberen, vandaag nog gedaan het is belangerijk dat je de deksel binnen handbereik houd. | |
Sorella | dinsdag 13 november 2012 @ 08:49 |
De zweedse ballen Zoon vond de rijst niet lekker en mijn man de ballen niet. Komt misschien omdat ik inplaats van een eetlepel dille er een half bosje ingedaan heb. Ik vond beide wel lekker ondanks het teveel aan dille. Heb er 20 minuten over gedaan inplaats van 15 (ik heb het rustig aangedaan maar in theorie moet het kunnen in die 15 minuten). Ik heb de wodka in laten koken durfde het niet echt aan onder de wasemkap. | |
nijenhuisjeroen | dinsdag 13 november 2012 @ 10:33 |
Als je de wasemkap tijdens het flamberen heel even uit doet zal de vlam er niet in gezogen worden. Als je daarnaast de roosters zo nu en dan reinigt om vetophoping te voorkomen is er niks aan de hand. | |
new_moon | zondag 18 november 2012 @ 23:57 |
wat zijn die blokjes? ziet er wel heel lekker uit allemaal!! | |
nijenhuisjeroen | maandag 19 november 2012 @ 14:23 |
Knolselderij. | |
misterfdude | maandag 19 november 2012 @ 14:28 |
doe mij maar de zweedse balle van de ikea! lekker en sneller dan 15 min! ze zien er wel lekker uit | |
Sorella | maandag 19 november 2012 @ 15:30 |
Ik vind die ballen van ikea ietwat, hm hoe zal ik het zeggen, rubberachtig. Voor bij de borrel o.i.d. als een snack met die saus vind ik het wel lekker maar niet bij een gerecht. Notitie voor mijzelf: wasemkap goed reinigen voor ik ga flamberen [ Bericht 17% gewijzigd door Sorella op 19-11-2012 17:48:05 ] | |
Selestha | maandag 19 november 2012 @ 16:13 |
Die doen mij denken aan frikandellen qua smaak | |
golfer | zaterdag 24 november 2012 @ 15:25 |
Ik maak vandaag ook die Zweedse gehaktballetjes van Jamie, maar sta nu al langer dan 20 minuten alleen al voor te bereiden. Maak het straks nog af in ca. 5 minuten. Ben heel voorzichtig geweest met de dille en heb i.p.v. karwijzaad djintan gebruikt. Extra eidooiertje door het gehakt gedaan ook. /tweaken | |
Sorella | zaterdag 24 november 2012 @ 15:41 |
De knolselderij ging bij mij de meeste tijd inzitten, eidooier heb ik niet in de gehakt gedaan dan moet je langer kneden. Ben benieuwd wat jij er van vind golfer | |
golfer | zaterdag 24 november 2012 @ 18:29 |
Zoals ik het een beetje had aangepast was het prima te eten. Vooral de saus met cranberry-compote, slagroom en yoghurt was heel lekker. De combi knolselderij, rijst en spinazie vond ik in eerste instantie wat vreemd, maar ook dat viel uiteindelijk prima te eten. | |
Lucky_Strike | zaterdag 24 november 2012 @ 20:23 |
Wat een leuk topic! Ik ben gek op kokkerellen maar heb chronisch tijdgebrek de laatste tijd. Ik kan wel wat snelle recepten gebruiken, ik haat vaak hetzelfde eten. | |
Lucky_Strike | zaterdag 24 november 2012 @ 20:27 |
Voor de mensen die er niet van houden om veel nieuwe digen te moeten kopen: ik heb heel lang de regel aangehouden dat ik maximaal twee nieuwe houdbare ingredienten mocht kopen per recept. Meestal probeerde ik een nieuw recept per week. Als je nooit iets nieuws wilt kopen, kan je ook nooit je kookarsenaal uitbreiden en dan mis je vanalles en da's natuurlijk zonde. Na een aantal jaar hoef ik nauwelijks nog een nieuw kruid of nieuwe specerij te kopen. | |
DancingPhoebe | zondag 25 november 2012 @ 13:37 |
Ik heb een gerecht gekookt en ik vond het recept stuitend slecht opgebouwd en eigenlijk vol fouten staan. Je komt er wel uit, maar ik vond dat echt teleurstellend! | |
golfer | zondag 25 november 2012 @ 13:44 |
Welk gerecht? | |
DancingPhoebe | zondag 25 november 2012 @ 13:48 |
Een pasta met chorizo was het. Weet even niet meer precies hoe het gerecht heette. Niet mijn eigen boek. | |
Lucky_Strike | maandag 26 november 2012 @ 09:53 |
Ik ga van de week die Zweedse ballen maar eens maken. | |
_Loki | maandag 26 november 2012 @ 11:00 |
Ik vind het nogal bout dat ik niks kan maken zonder foodprocessor Of dat je enorm dure kant en klare dingen moet halen. Voor gebakjes en zo, van die pastry cups of zo kosten hier al zo'n 5 dollar en daar komt dan nog dure jam en alles bij. Maar besides that ziet het er allemaal goed uit, probeer er graag eens wat uit | |
Isabeau | maandag 26 november 2012 @ 11:01 |
Is die 20 minuten inclusief of exclusief het schoonmaken van de knolselderij (wat een teringklus is dat zeg) | |
Zo-is-dat | maandag 26 november 2012 @ 11:04 |
Valt best mee hoor de truc is eerst plakken te snijden en dan de randjes te schillen! | |
Isabeau | maandag 26 november 2012 @ 11:10 |
| |
Zo-is-dat | maandag 26 november 2012 @ 11:24 |
| |
GimmeGore | maandag 26 november 2012 @ 17:26 |
Ik heb vrijdag de British Burgers gemaakt van de 15 minute meals Duurde wel wat langer trouwens, want mijn oven staat niet standaard aan En ik heb er een andere salade bij gemaakt want ik heb geen keukenmachine. Maar de burgers waren erg geslaagd, ik had zelf echt niet kunnen bedenken om bier bij gehakt te gooien om te zorgen dat het rundergehakt niet uitdroogt. | |
Sorella | maandag 26 november 2012 @ 20:35 |
Je kan ook zo,n rasp met een schaafgedeelte gebruiken of een mandoline o.i.d., Ik weet niet waar je woont maar bij de lidl is er 1 in de aanbieding deze week voor 9,99 euro http://www.brabantia-webs(...)-profile-rasp/25754/ http://www.lidl.nl/cps/rde/xchg/lidl_nl/hs.xsl/index_35318.htm Om je een idee te geven [ Bericht 8% gewijzigd door Sorella op 26-11-2012 20:43:55 ] | |
DancingPhoebe | maandag 26 november 2012 @ 20:36 |
Sorella | maandag 26 november 2012 @ 20:38 |
Nog niet gemaakt maar staat wel in de planning Aardappel gratin met gebakken kip en gestoofde groente 4 personen / 666 calorieen Waterkoker aan, oven grill op hoog, medium pan hoog vuur, grote koekenpan medium vuur, ovenschaal (die ook op de kookplaat kan) op hoog vuur, keukenmachine met fijnste schaaf of een mandoline/rasp met schaafgedeelte o.i.d. Ingredienten voor de gratin 800 gr aardappelen 3 uien olijfolie 1 kippenbouillon blokje 1/2 bosje salie 100 ml kookroom 30 gr parmesaanse kaas (of een andere kaas) Kip 4 x 120 gr kippenborst paar takjes verse rosemarijn (of gedroogde) 2 plakken gerookte bacon Groente 200 gr jonge prei 200 gr spinazie 200 gr diepvries (tuin/dop)erwten Schaaf de aardappellen, doe ze in de med. pan en doe er kokend water bij, doe het deksel erop. Pel de uien en doe ze in de machine maak er plakjes van doe ze dan in de ovenschaal met 2 eetlepels olijfolie, verkruimel het bouillonblokje er boven en doe er peper en zout bij, scheur de salie in stukjes en doe dat erbij, roer regelmatig als het begint aan te bakken beetje water erbij. Kipfilet op een stuk bakbapier, peper, zout en rosemarijn takjes de blaadjes ervan af over de kip doen. Bakpapier erover heen vouwen en platslaan met bv. een deegroller tot 1.5 cm dikte. 1 eetlepel olie in de koekenpan doen en de kip erbij, na 4 minuten omdraaien. De aardappelen afgieten en bij de uien doen. door elkaar roeren en in 1 laag leggen, kookroom erover heen doen en daarna de parmesaanse kaas. Onder de gril zetten. De prei in halveren over de lengte en onder de kraan houden om schoon te maken, daarna in fijne stukjes snijden. Ondertussen een pan op hoog vuur zetten, 1 eetlepel olie erin en de prei erbij doen. De bacon in stukjes snijden en bij de kip doen, regelmatig omschudden. Doe de erwten en spinazie bij de prei, als de erwten zacht zijn opdienen met de kip en de gratin. Ik heb het zo goed mogelijk vertaald naar het nederlands aangezien ik het boek niet heb. | |
Sorella | maandag 26 november 2012 @ 20:44 |
Die gebruik ik altijd voor kaas te raspen dancingphoebe De burgers heb ik een week of 3 terug gemaakt, mijn man moest het restant opdrinken | |
tombolafan | dinsdag 27 november 2012 @ 11:03 |
Die zijn nu op 24 Kitchen, Jamie doet t voor | |
tombolafan | dinsdag 27 november 2012 @ 11:09 |
"This jam is gonna put some shine to my balls" OMG | |
eleusis | dinsdag 27 november 2012 @ 11:16 |
Niemand wordt boos als je een paar dingetjes vervangt door wat vergelijkbaars... Wij koken ook vaak "Jamie" omdat 't simpel maar toch origineel is, maar sommige verse ingrediënten vervangen we gewoon door potjes en poedertjes. Leuk topic wel, ff wat inspiratie op doen. | |
MaximusTG | dinsdag 27 november 2012 @ 11:25 |
Toevallig gisteren nog Zweedse gehaktballetjes gemaakt, maar dan wel met een echter recept dan die van Jamie hoor; In Zweedse gehaktballetjes hoort iig piment, en in melk geweekt brood. Krijg je heerlijk malse gehaktballetjes van.. Maar wel lastiger te vormen. Dat wel.. | |
_Loki | dinsdag 27 november 2012 @ 11:28 |
Hahaha ik heb zitten lachen voor de tv hier, niet normaal ik voelde me net een 12-jarige. Oh trouwens, net was de aflevering voor lentils met spinazie-wortel-iets, asperges, bacon en kip op tv, zou iemand die over kunnen typen? Zag er heul lekker uit! | |
MaximusTG | dinsdag 27 november 2012 @ 11:30 |
http://www.jamieoliver.co(...)-asparagus-amp-spina | |
_Loki | dinsdag 27 november 2012 @ 11:31 |
Zo, m'n google-skills falen even hard. | |
tombolafan | dinsdag 27 november 2012 @ 11:32 |
Ik ook, ik spuugde bijna mn koffie over mn laptop | |
MaximusTG | dinsdag 27 november 2012 @ 11:35 |
Best wel . Google 'lentils asparagus jamie 15' | |
Lucky_Strike | dinsdag 27 november 2012 @ 12:10 |
Oeh, dat ziet er ook lekker uit. Ook vast lekker zonder groene asperges. Die vind ik erg lekker maar nogal aan de prijs. Weet je of hij de ui en wortel echt tot pulp maalde? Zou ui choppen en wortels grof raspen ook ok zijn? | |
_Loki | dinsdag 27 november 2012 @ 23:47 |
Yeh die asperges zijn gewoon voor erbij dus die kun je makkelijk weglaten, ga ik ook doen denk ik. Die wortelprut was inderdaad meer een rasp dan echt pulp, het waren een soort minidobbelsteentjes dus raspen zou ook wel werken! | |
Lucky_Strike | woensdag 28 november 2012 @ 21:19 |
De Zweedse balletjes zijn echt geniaal. Lekker apart, echt iets voor ons. We moeten er nog een en ander aan tweaken maar dat komt helemaal goed. Zelfs met de wat te zoete bosvruchten/cranberryjam was het prima. | |
Lucky_Strike | woensdag 28 november 2012 @ 21:35 |
De chili con carne meatballs zijn volgende week aan de beurt. | |
_evenstar_ | dinsdag 4 december 2012 @ 22:15 |
Die sizzling steak is lekker!! | |
Sorella | dinsdag 4 december 2012 @ 22:31 |
Potvolblomme, mijn man moet al 2 weken licht verteerbaar eten dus rijst, wortelen, vla, kip, bloemkool enzo, dus voorlopig geen jamie | |
nijenhuisjeroen | woensdag 5 december 2012 @ 09:24 |
Heb het boek eens geleend bij de bieb. Dit weekend kijken of ik het ga redden in de tijd | |
Lucky_Strike | woensdag 5 december 2012 @ 20:36 |
En ze zijn awesome! Voor twee personen (grote eters) heb ik een klein blikje kidneybonen, 500g passata en 1,5-2 gegrillde paprika's genomen. De rest bleef hetzelfde. Daarnaast was ik de limoen vergeten, die heb ik weggelaten. De verse koriander is vervangen door gedroogde, had geen tijd om naar de Turk te lopen. En het zelf grillen van de pepers heb ik achterwege gelaten. Ik vond het teveel gedoe. De bulgur maak ik volgende keer volgens de verpakking en niet volgens Jamie. In plaats van preserved lemon heb ik 3 el citroensap toegevoegd. Ik denk trouwens at zilvervliesrijst er ook prima bij smaakt. Game on! | |
Lucky_Strike | woensdag 5 december 2012 @ 20:45 |
Had ik 'm maar gebookmarked, recept staat niet meer op zijn site | |
MaximusTG | woensdag 5 december 2012 @ 21:07 |
Huh, hier wel, heb je op view recipe geklikt? | |
golfer | woensdag 5 december 2012 @ 21:10 |
Wat heb je wel van het recept overgelaten? | |
Lucky_Strike | woensdag 5 december 2012 @ 21:23 |
Alles behalve de limoen en peper die on the side moesten | |
Lucky_Strike | woensdag 5 december 2012 @ 21:28 |
Zal morgen nog eens op de pc kijken. | |
MaximusTG | woensdag 5 december 2012 @ 21:43 |
Nou, hier is iig vereeuwigd Edit: zie nu pas dat de link inderdaad niet meer werkt, hij linkt naar een ander recept. Dit is nu de goeie, uit google cache! [ Bericht 29% gewijzigd door MaximusTG op 06-12-2012 14:10:26 ] | |
Spanky78 | woensdag 5 december 2012 @ 22:13 |
Ik pak gewoon mijn grote koksmes en rammel de buitenkant eraf. Beetje afval, maa r niet meer dan een minuut werk... | |
_Loki | donderdag 6 december 2012 @ 07:39 |
He shit, die link is ineens dood =( | |
MaximusTG | donderdag 6 december 2012 @ 09:22 |
Zie mn post hierboven, in de spoiler . Google cache | |
_Loki | donderdag 6 december 2012 @ 09:34 |
Oke ik moet echt eens wat beter op gaan letten. | |
MaximusTG | donderdag 6 december 2012 @ 09:39 |
Nee, heb ik pas na jou post ge-edit hoor | |
_Loki | donderdag 6 december 2012 @ 09:41 |
oh, nou dankjewel dan | |
nijenhuisjeroen | donderdag 6 december 2012 @ 13:36 |
Mocht er nog iemand een recept willen, ik heb het boek nog 2 weken thuis liggen dus zou zo een scan kunnen maken | |
Lucky_Strike | donderdag 6 december 2012 @ 14:07 |
Ik plak hier nog maar een en ander voor het geval Jamie's website weer recepten kwijtraakt.
[ Bericht 17% gewijzigd door Lucky_Strike op 06-12-2012 15:09:10 ] | |
Lucky_Strike | donderdag 6 december 2012 @ 14:07 |
Kan iemand me toevallig even uitleggen hoe ik een titel van een spoiler maak? | |
MaximusTG | donderdag 6 december 2012 @ 14:11 |
| |
Lucky_Strike | donderdag 6 december 2012 @ 14:15 |
Ah, thanks! | |
morgane | donderdag 6 december 2012 @ 15:29 |
Kerstcadeau? | |
nijenhuisjeroen | donderdag 6 december 2012 @ 21:50 |
Geleend van de bieb | |
morgane | vrijdag 7 december 2012 @ 15:54 |
Ohja, dat kan ook nog. Gelukkig, vond het al lullig als je iemand anders' kerstcadeau zou gaan scannen. Een vriendin heeft het boek nu ook en vraagt wanneer ik kom koken, yay! Waar zullen we beginnen... | |
Lucky_Strike | zondag 9 december 2012 @ 21:37 |
De Mexican tomato soup is ook al een aanrader. Een heerlijke zondagmaaltijd. Lekker anders dan door de week en gezellig met allemaal bakjes op tafel. | |
Stansfield | maandag 10 december 2012 @ 10:06 |
Ik heb hem ook gekregen voor sinterklaas afgelopen weekend. Dus vanavond even doorbladeren en dan even wat leuks kiezen om te gaan proberen. Dus binnenkort hier ook wat reviews van mij. | |
nijenhuisjeroen | maandag 10 december 2012 @ 12:23 |
Zaterdag de Kip Tikka gemaakt. Ondanks dat alles klaar stond, pannen heet waren en ik zeer snel heb gewerkt heb ik de 15 minuten niet weten te halen. Met een half uur stond de salade op tafel. Was zeer smakelijk, vooral de pittige linze in combinatie met de frisse yoghurt-korianderdressing was zeer smakelijk. Hoe Jamie dit in 15 minuten denkt te redden vraag ik me nog steeds af [ Bericht 0% gewijzigd door nijenhuisjeroen op 10-12-2012 12:24:18 (typfout) ] | |
Lucky_Strike | maandag 10 december 2012 @ 12:56 |
Ja echt in 15 minuten is het me ook nog niet gelukt. Maar ik denk dat als je een gerecht een tweede keer maakt, het ook weer sneller gaat. Het valt me wel op dat hij vaak gehakt, garam masala, yoghurt en lente-ui gebruikt. | |
Skaai | maandag 10 december 2012 @ 13:24 |
Ik krijg het boek met kerst | |
Miasan | dinsdag 11 december 2012 @ 19:32 |
Goed idee! Ik ga zorgen dat hij hier ook onder de kerstboom ligt straks. Ben er erg benieuwd naar, ik hoop dat alle gerechten uit de show ook in het boek staan. | |
Sorella | vrijdag 14 december 2012 @ 19:34 |
Vanavond de aardappel gratin gemaakt maar dankzij de bevroren tuinerwtjes en de kip (niet plat genoeg geslagen) heb ik er 20 minuten over gedaan inplaatst van 15. Was lekker | |
Lucky_Strike | woensdag 19 december 2012 @ 22:14 |
De beef kofte curry is erg lekker! En tot nu toe het makkelijkste en snelste gerecht van alles wat ik heb geprobeerd. Er hoeft niet eens iets voor gesneden worden want bijna alles gaat in de blender. En ik had eindelijk eens iets met mijn kardemompeulen en mijn diepgevroren gember te doen | |
DancingPhoebe | donderdag 20 december 2012 @ 08:17 |
Ik kan dus echt helemaal niets met dit boek zonder keukenmachine en blender Had ik me even beter in kunnen verdiepen voor aanschaf | |
morgane | donderdag 20 december 2012 @ 09:12 |
Goed dat je dat even zegt, die heb ik ook niet! | |
Lucky_Strike | donderdag 20 december 2012 @ 09:50 |
Een blender of staafmixer is genoeg hoor. En dat is altijd handig om in huis te hebben, niet alleen voor Jamie. Ik heb een alles in één apparaat: keukenmachine met alles erop en eraan, citruspers, sapcentrifuge en blender. Reuzehandig | |
bitterend | zaterdag 22 december 2012 @ 12:30 |
Hebben jullie de NL versie van het boek? ik wil hem graag voor kerst vragen maar ik twijfel of ik het in het nederlands wil... | |
Skaai | zaterdag 22 december 2012 @ 13:14 |
Als je Engels geen problemen oplevert, waarom niet? | |
Bartjebart | zaterdag 22 december 2012 @ 13:17 |
Is het niet zo dat de Engelse uitgave alles in een ander metriek stelsel heeft staan? | |
bitterend | zaterdag 22 december 2012 @ 13:17 |
Nee, Engels is geen probleem. Ik dacht dat het vinden van bepaalde ingrediënten zou versimpelen. | |
Skaai | zaterdag 22 december 2012 @ 13:20 |
Ik weet niet of het boek met een ander metriek stelsel werkt. Ik vind het fijn dat Jamie het op tv altijd over grammen, milliliters en graden celcius heeft en soms adviseert hij welke gasstand je moet gebruiken. Op zijn site gebruikt hij wel ons metriek stelsel. | |
bitterend | zaterdag 22 december 2012 @ 13:23 |
Ja klopt op tv werkt ie altijd met gram en Celsius en dat is heel fijn! Hij is ook erg duidelijk, en hier te lezen zijn mensen ook over het boek enthousiast! Alleen ik twijfel over de taal...of ik ingrediënten namen moet gaan googelen bij elke gerecht of het in het Nederlands voor mij makkelijker zou zijn | |
_evenstar_ | zaterdag 22 december 2012 @ 14:05 |
Ik heb de uk versie en vind hem duidelijker dan mijn 30 minutes NL versie.. | |
Miasan | zondag 30 december 2012 @ 18:58 |
Ik heb gisteren het dim sum kip recept gemaakt uit zijn boek (in de Nederlandse versie het allereerste recept) maar er stond helemaal niet expliciet bij hoe lang de broodjes moesten stomen. Uiteindelijk wel alles gaar gekregen en het was erg lekker, maar vond het wel wat vreemd. Ben benieuwd of de kook/stoom/baktijden bij nog meer recepten ontbreken. Verder lijkt het boek een prima aanvulling voor de gehaaste kok die eens wat anders op tafel wil zetten. | |
DancingPhoebe | zondag 30 december 2012 @ 19:00 |
Ik vind het Nederlandse boek echt heel slecht. Ik denk dat het aan de vertaling ligt. | |
Lienekien | zondag 30 december 2012 @ 19:19 |
Ik ben er ook niet kapot van. Inderdaad geen duidelijke tijden en ik hou niet van recepten waar je twee lepels uit een pot moet gebruiken terwijl op de pot staat dat je de hele pot na aanbreken direct moet gebruiken. | |
Lucky_Strike | zondag 30 december 2012 @ 21:00 |
Ik merk dat met kooktijden van rijst of pasta ook wel. Ik denk dat Jamie er vanuit gaat dat je je echt aan die 15 minuten houdt. Als de rest klaar is, is je rijst ook klaar volgens die logica. Ben nog geen recepten tegengekomen met potjes die gelijk leeg moeten eigenlijk. | |
Lucky_Strike | donderdag 3 januari 2013 @ 21:44 |
Nou, de lamb kofte, pitta and Greek salad was geen succes. Het gehakt was wel heerlijk, echt een goed idee met de honing en pistachenoten. Mijn Griekse salade is vele malen lekkerder en in dit geval zie ik de logica van het raspen van ui en komkommer totaal niet, het maakt de salade alleen maar snotterig. En wie perst er nou een hele citroen uit in zo'n klein beetje yoghurt? Ik ben gek op zuur maar je kunt ook overdrijven. De couscous was totaal niet lekker maar misschien is de couscous van AH gewoon inferieur. | |
Lienekien | vrijdag 4 januari 2013 @ 17:03 |
De rundvleeskofte. Een potje rogan josh wasr je maar twee eetlepels uit gebruikt. En eens met de opmerking over de snotterige salades. Zo'n salade gemaakt met rode ui en wat een smerige nasmaak. Maar enfin. Op 24 kitchen wordt Jamie's meals in 15 minutes uitgezonden, twee maaltijden in een half uur. | |
Lucky_Strike | vrijdag 4 januari 2013 @ 18:23 |
Ik dacht dat het aan mij lag met die vreemde nasmaak Lien! Mijn vriend proefde niets namelijk. En ach, zo'n potje currypasta kan je maanden in de koelkast goed houden hoor. Ik heb alle filmpjes inmiddels op mijn pc staan, ik zal ze binnenkort eens gaan kijken. Ik geef het na die ene mindere recept niet op | |
Lienekien | vrijdag 4 januari 2013 @ 18:33 |
Dat is nou juist het punt: op het potje staat direct gebruiken. Het is ook niet echt een pasta. Meeste andere Pataks kunnen wel een tijdje in de koelkast. Nou zit ik te googelen op plaatjes en kom twee Patak Rogan Josh tegen: cooking sauce en curry paste. Had ik waarschijnlijk de verkeerde. | |
Lucky_Strike | zaterdag 5 januari 2013 @ 00:13 |
Ja, dat zou dat wel verklaren inderdaad. Ik heb trouwens de milde curry pasta gebruikt, ik kon Rogan Josh niet vinden. | |
Bleie | zaterdag 5 januari 2013 @ 11:26 |
Ik heb het biek sinds kort ook in huis, in het Nederlands, dus ben benieuwd. Vanavond eens iets uit proberen. Edit: het worden de varkensmedaillons met Hongaarse paprikasaus en rijst. [ Bericht 28% gewijzigd door Bleie op 05-01-2013 11:57:50 ] | |
wildi258 | zondag 6 januari 2013 @ 09:29 |
kan iemand voor mij de recept van de Sizzling beef steak, hoisin noodle bowls? | |
Lucky_Strike | zondag 6 januari 2013 @ 09:38 |
Ik ben blij dat ik ergens hierboven wat recepten heb gekopieerd want op zijn site staat niets meer ineens... Maar tegelijkertijd baal ik ook dat ik er niet meer gekopieerd heb | |
Bleie | zondag 6 januari 2013 @ 10:18 |
Je kan natuurlijk ook het boek kopen ;-)De varkensmedaillons waren heerlijk trouwens! | |
DancingPhoebe | zondag 6 januari 2013 @ 10:21 |
Ja je kunt ook het boek kopen, maar ik zeg je wel. Het is het geld niet waard Ik vind het echt een wanproduct, wat zonder veel liefde en aandacht in elkaar lijkt te zijn gedraaid. | |
Bleie | zondag 6 januari 2013 @ 10:35 |
Dan koop je het niet inderdaad. Maar als mensen meerdere recepten eruit graag willen hebben, dan denk ik 'waarom koop je het dan niet?'. Ik vind het overigens een prima boek, maar goed, meningen verschillen. | |
DancingPhoebe | zondag 6 januari 2013 @ 10:38 |
De recepten zijn idd leuk en prima, maar de vertaling (en dus eindredactie?) verpesten het echt voor mij. Als je een boek uitgeeft, zeker onder die vlag, moet het gewoon allemaal kloppen en dat doet het niet. | |
Lucky_Strike | zondag 6 januari 2013 @ 10:38 |
Een aantal recepten stonden toch gewoon op zijn site dus is er niets verkeerds aan om ze daar vanaf te halen. En je kunt de recepten ook bekijken in zijn programma. | |
Bleie | zondag 6 januari 2013 @ 10:45 |
Wat klopt er dan niet? | |
DancingPhoebe | zondag 6 januari 2013 @ 10:46 |
Eerste recept wat ik maakte stond ineens iets van zet de pan terug op het vuur oid... Terwijl er nog nooit een pan of een vuur was geweest In de context van het recept moest het ws zoiets zijn als "zet deze schaal even opzij" ofzo... maar dat soort details vind ik zoooo irritant. | |
Bleie | zondag 6 januari 2013 @ 10:52 |
Dat is slordig ja. Ben ik nog niet tegengekomen. Voor mij zou het toch niet echt een reden zijn om een kookboek af te keuren, geloof ik. Belangrijkste vind ik toch lekkere recepten. | |
DancingPhoebe | zondag 6 januari 2013 @ 10:59 |
Maar die kun je in dit geval op andere wijze ook krijgen. Het kopen van het boek moet voor mij juist op die vlakken meerwaarde hebben en daar schiet dit boek in te kort. | |
Bleie | zondag 6 januari 2013 @ 12:26 |
Nou ja, daar kun je niet op rekenen dus. Ik vind het ook niet zo gek dat hij niet al z'n recepten gratis op zn website zet... Maar goed, zo maakt iedereen andere afwegingen. Prima toch? | |
wildi258 | zondag 6 januari 2013 @ 22:21 |
bedankt bleie. ik kijk altijd zijn programma en ik moet zeggen dat er niet veel recepten erbij zitten die mij lekker lijkt. daarom koop ik het boek niet | |
Blik | zaterdag 12 januari 2013 @ 19:41 |
Zojuist de flitsende visstoof gemaakt. De 15 minuten niet gehaald, maar het was wel erg snel klaar en verdomde lekker. Aanrader dus! | |
Wanderlust. | maandag 14 januari 2013 @ 14:25 |
Iemand die dit recept zou willen posten? | |
Sorella | maandag 14 januari 2013 @ 15:27 |
CUL / Jamies 15 minutes meals uit proberen, even een stukje naar beneden scrollen | |
Red_85 | maandag 14 januari 2013 @ 17:02 |
Hoeveel 'couscous' eters zie jij couscous halen bij de ah? Ik haal het ook 'gewoon' bij de Turk. Als je het dan niet lust, tjah, dan denk ik dat je er niet weg van bent. | |
Lucky_Strike | maandag 14 januari 2013 @ 21:53 |
Kwestie van tijdgebrek. Mijn echte couscous was gewoon op en de Turk was niet meer open. Ben er normaal gesproken gek op, vandaar dat het juist zo tegenviel | |
Pendergast | dinsdag 15 januari 2013 @ 14:57 |
Gister de ‘Lamb kofte, pitta & greek salad’ gemaakt. De volgende keer ga ik het recept iets aanpassen (sorry, Jamie). De couscous geef ik na afloop nog een ‘drizzle’ goede olijfolie, schep ’m in een diep bord met daaroverheen de kofte (en misschien een extra kneepje honing). Het pitabrood vervang ik door knapperig Turks brood. | |
Lucky_Strike | dinsdag 15 januari 2013 @ 15:18 |
Was jouw ui niet bitter geworden door het raspen? | |
Lienekien | dinsdag 15 januari 2013 @ 15:48 |
Ik snap sowieso niet waarom je die ui door de keukenmachine zou laten raspen. Ik weet wel dat ik dat nooit weer doe. (Miskoop van 2012: een keukenmachine!) | |
Pendergast | dinsdag 15 januari 2013 @ 15:50 |
Nee, want ik heb het op aanraden van jou niet geraspt... En gewaarschuwd heb ik ook maar een paar kneepjes citroen aan de yoghurt toegevoegd. Het bevalt me eigenlijk niet zo dat Jamie de laatste tijd voor zo veel gemak kiest: alles gaat in één klap in de keukenmachine (‘don’t bother peeling’) en hele potten kant-en-klare saus gaan erdoorheen. Laatst zag ik hem zelfs een pakje voorgekookte rijst aan iets toevoegen, want voor gewone rijst koken ontbrak de tijd. Je kunt het natuurlijk ook overdrijven. | |
Lucky_Strike | dinsdag 15 januari 2013 @ 15:52 |
Beste aankoop van 2011: een keukenmachine/blender/citruspers (miskoop: de sapcentrifuge die er ook bij hoort). | |
Lucky_Strike | dinsdag 15 januari 2013 @ 15:54 |
Ik ben op zich wel van het 'flikker maar allemaal erin en doe niet te ingewikkeld maar wel creatief' maar ik stond wel een beetje te kijken dat ik pas een paar lepels Patak's currypasta moest gebruiken. Ik heb wel van Jamie geleerd dat je een teen knoflook niet hoeft te pellen voor hij door de knoflookpers gaat | |
foodlover | dinsdag 15 januari 2013 @ 16:01 |
Knoflooktenen pel of plet ik toch maar weer en hak ik vaak fijn i.p.v. in knoflookpers doen. Laatst 2 ongepelde tenen in die pers gedaan, moest zo hard knijpen dat de knoflookprut in mijn oog en op mijn kleding terecht kwam #onhandig. | |
Pendergast | dinsdag 15 januari 2013 @ 16:06 |
En ik heb van hem geleerd dat je rijst op smaak kunt brengen als je een halve onuitgeknepen citroen/limoen meekookt. Na afloop een paar kneepjes erover en het smaakt heerlijk fris. Truc werkt ook perfect in curryschotels. | |
Lucky_Strike | dinsdag 15 januari 2013 @ 16:09 |
Geperst smaakt milder dan geplet dus het ligt er bij mij aan of ik hak of rasp. Weet alleen niet meer van wie ik dat geleerd heb Ik ben trouwens niet zo'n goede snijder, daar heb ik een sous chef (mijn vriend) voor. Ga ook eens een citroen of limoen door mijn rijst doen. Die bak ik trouwens eerst heel kort aan in een klein beetje boter voor er water bij gaat. | |
Turbomuis | dinsdag 15 januari 2013 @ 16:13 |
Ik heb sinds kort zo'n knoflookmaalding van de Action. Verademing, geen gedoe en geen geprut met die pers | |
Lucky_Strike | dinsdag 15 januari 2013 @ 16:22 |
Voor als ik echt tijdgebrek heb, heb ik een tube knoflookpulp en rode peperpulp van Silvo Wat is dat voor ding van de Action dan? | |
Turbomuis | dinsdag 15 januari 2013 @ 16:26 |
Tis zo'n ding (de linkse): Je doet 1 (of veel ) teentjes knof in het bakje, andere deel erop, paar keer draaien en voila, geperste knof. | |
Lienekien | dinsdag 15 januari 2013 @ 16:32 |
Nou had ik al een blender en die gebruik ik geregeld. Maar waar gebruik jij met name de keukenmachine voor? Ik ben gewoon benieuwd, ik heb de toegevoegde waarde nog niet echt ontdekt. | |
Lucky_Strike | dinsdag 15 januari 2013 @ 16:38 |
Voornamelijk bij bakken maar ook vaak bij het raspen van een groot stuk parmesan. Of bij het maken van pastadeeg. | |
Lienekien | dinsdag 15 januari 2013 @ 16:39 |
Aha. Voor deeg en beslag heb ik zo'n Kitchenaid (maar dan van Kenwood). En kaas raspen doet mijn vriend met de hand. | |
Lucky_Strike | dinsdag 15 januari 2013 @ 16:40 |
Handig he, zo'n man in huis | |
foodlover | dinsdag 15 januari 2013 @ 17:00 |
Goede tip! | |
Lucky_Strike | dinsdag 15 januari 2013 @ 17:10 |
Binnenkort maar weer eens naar de Action dan. | |
Gala6183 | woensdag 16 januari 2013 @ 16:22 |
Afgelopen weekend voor het eerst iets uit dit boek gemaakt, de ricotta beignets met courgette salade: http://www.jamieoliver.co(...)auce-courgette-salad Sponsored by Uncle Ben's? Huh? Erg lekker maar er miste iets.. vullends. Volgens mij kun je dit ook prima eten met pasta. Deze geraspte salade was overigens wel erg lekker en fris. Wat me opvalt, en wat ik niet zo lekker vind, is dat hij overal zoveel nootmuskaat in gooit. Maar misschien is dat heel Engels. | |
zijle | woensdag 16 januari 2013 @ 16:27 |
Mijn vriendin had laatst gevulde paprika met couscous gemaakt, was niet echt lekker door een overkill aan lemon juice waar Jamie nogal royaal mee is. Ze had al expres wat minder gedaan maar toch smaakte alles er naar, niet echt een succes | |
FutureFairytale | woensdag 16 januari 2013 @ 16:39 |
Zo jammer vind ik dat van topkoks; een geweldig gerecht maken en dan afmaken met een hele citroen uitgeknepen Hele smaak verpest... Gebruiken het net zo veel als peper en zout. | |
Myraela | woensdag 16 januari 2013 @ 20:58 |
Werkt dat wel goed? Het lijkt trouwens een beetje op zo'n grinder voor wiet. | |
Turbomuis | woensdag 16 januari 2013 @ 21:31 |
Werkt geweldig! Wiet heb ik nooit aan gedaan, dus dat hoefde ik nooit te grinden. geen idee dus | |
_evenstar_ | donderdag 17 januari 2013 @ 12:32 |
Denk dat de engelsen sowieso wat sneller wat zuur maken , zo staat hier overal vinegar op tafel. Wanneer je dat niet gewend bent dan is het niet Lekker maar dat is hetzelfde bij sambal. Eer je gewend bent versterkt het juist natuurlijke smaken | |
Lucky_Strike | zaterdag 26 januari 2013 @ 21:56 |
De lamb kofte, chopped salad and harissa yoghurt was op zich wel ok maar niet heel bijzonder. Een beetje te spicy ook, een hele peper is net te veel. En weer droge ballen, ondanks dat ik ze dit keer veel later had opgezet dan volgens het recept moest. | |
Erasmo | zaterdag 26 januari 2013 @ 21:57 |
Wat voor lam had je genomen, mager of vet? | |
Lucky_Strike | zaterdag 26 januari 2013 @ 21:59 |
Rund | |
Erasmo | zaterdag 26 januari 2013 @ 22:00 |
Alsnog, mager of vet? | |
Lucky_Strike | zaterdag 26 januari 2013 @ 22:03 |
Mager, daarom later opgezet. Maar ik mag eigenlijk niet klagen. Ik was al lang blij dat ik iets fatsoenlijks heb weten te koken na een week junkfood. | |
KaheemSaid | zaterdag 26 januari 2013 @ 22:06 |
Bij mij doet mijn vriendin dat juist | |
Erasmo | zaterdag 26 januari 2013 @ 22:07 |
Goed dat je kookt hoor, daar hoor je mij niet over Als je de de volgende keer wat vetter vlees neemt droogt het niet uit. | |
Lucky_Strike | zaterdag 26 januari 2013 @ 22:14 |
Ik kook altijd eigenlijk gelukkig. God wat is afhaal Chinees, patat, etc smerig. Vooral als je geen honger hebt. Ik kan vaak sneller koken dan iets afhalen of bestellen eigenlijk. Maar met een oma op haar sterfbed en een schoonvader met een tumor ontbrak het me niet alleen aan tijd maar ook aan logisch denkvermogen Deze week allemaal supersnelle en makkelijke maaltijden op het menu dus in theorie moet het nu wel goedkomen. Liever droge gehaktballen dan babi pangang! | |
Lucky_Strike | zaterdag 26 januari 2013 @ 22:16 |
Als ik naar mijn omgeving kijk is het meestal al een klein wonder als een stel samen kan koken | |
KaheemSaid | zondag 27 januari 2013 @ 12:50 |
Mijn vriendin en ik ervaren een weinige aan stress wanneer we samen koken, of wanneer we samen zouden verhuizen of wanneer we op vakantie gaan. | |
Weltschmerz | zondag 27 januari 2013 @ 15:37 |
Professionele keukens werken ook niet democratisch. Het kan wel, maar dan moet je je normale verhouding even los laten en doen wat de ander zegt, of de ander 'orders' geven, en vooraf weten wie welke rol heeft. | |
Pietverdriet | zondag 27 januari 2013 @ 17:43 |
Eens Heb sinds 2 weken griep en kook liever iets gemakkelijks dan weer een Döner. Vanavond kipvleugels met aardappels op bakplaat in de oven. Salade daarbij, vijf minuten werk en een 75 minuten in de oven. | |
Pietverdriet | zondag 27 januari 2013 @ 17:46 |
Iedereen die wil weten hoe prof keukens functioneren raad ik 2 boeken aan te lezen. Down and out in Paris and London ( van George Orwell, tevens ook het beste boek wat ik van hem gelezen heb) Kitchen Confidential ( van Anthony Bourdain) | |
Lucky_Strike | zondag 27 januari 2013 @ 21:39 |
Precies, mijn vriend heeft gewoon geleerd om niet te denken in de keuken en puur te functioneren als mijn snij- en afwasbitch En nu hij koken zelf echt leuk is aan vinden geldt die rolverdeling nog steeds maar overleggen we gewoon eerst hoe we de dingen aanpakken. Kwestie van gebruik maken van elkaars krachten en zwakten. | |
Lonaa | maandag 28 januari 2013 @ 15:08 |
Herkenbaar | |
new_moon | maandag 28 januari 2013 @ 15:18 |
yeah! alleen doe ik het afwassen (sneller) zelf en mag hij wel afdrogen (heel erge hekel aan namelijk) en snijden natuurlijk.. maar dat doet hij liever zelf omdat als het aan mij ligt alles grof in de pan verdwijnt en dat vindt meneer niet lekker Ontopic! Ik heb nu sinds eergister ook het Jamie 15 minutes boek in bezit, en heb er al wat lekkere dingen in zien staan! Ga er binnenkort eens iets uit maken. Mn zus heeft het boek ook en heeft laatst bij ons thuis de Beef Stroganoff gemaakt, maar dat vond ik niet zo'n succes. Te weinig saus en het garnituur was veel te zuur geworden. (al kan dat ook aan mij hebben gelegen want ik had azijn gebruikt ipv het augurken-nat..) Sorry sis | |
Bleie | maandag 4 februari 2013 @ 10:10 |
Vandaag in de Volkskrant (die je deze week online gratis kunt lezen) een artikel waarin de chef-kok van Fifteen, een culinair columniste en een thuiskok de recepten maken. Het lukt alleen de chef om het binnen de 15 minuten te doen. Leuk verhaal wel. | |
MaximusTG | maandag 4 februari 2013 @ 10:30 |
Goeie tip, geinig stukje ja! Op zich wel voorspelbaar resultaat alleen . |