FOK!forum / Culinesse à gogo / Jamies 15 minutes meals uit proberen
Sorellavrijdag 9 november 2012 @ 08:02
De recepten lijken zo simpel maar lukt het ook echt in die tijd en smaakt het ook zo goed als jamie zegt ?
Ik heb er 1 uitgeprobeerd, de chili con carne meatballs en het is gelukt binnen de 15 minuten.
Smaakte een beetje te veel naar tomaten voor mij maar het was niet slecht.
Vanavond ga ik voor de zweedse gehaktballen alleen geen 15 maar 20 minuten omdat ik niet kan flamberen in mijn keuken (wasemkap dus lijkt me niet verstandig) en dus de barbeque moet gebruiken.

Dus dames en heren geneer jullie niet en doe met me mee :)

http://www.jamieoliver.com/recipes/tv-shows/15-minute-meals enkele van de gerechten, niet alles staat er op maar komt denk nog wel

[ Bericht 15% gewijzigd door Sorella op 09-11-2012 14:42:51 ]
dekilovrijdag 9 november 2012 @ 08:05
Link naar recepten?
Lijkt me best intressant nl om ook eens te proberen mits ik niet 20 verschillende ingredienten in huis moet halen die verder niet meer hoef te gebruiken.
DancingPhoebevrijdag 9 november 2012 @ 08:10
He wat leuk! Is het een missie? Zoals die dame die in een jaar alles van Julia Child gekookt wilde hebben?
Sorellavrijdag 9 november 2012 @ 08:38
Lol nee het is geen missie er zitten gerechten bij die ik niet lekker vind dus die sla ik gewoon over.
Het is nu op 24 kitchen en de onvertaalde tv serie heb ik van torrentsite,s afgehaald.
Niuwe missie: op zoek naar de links van recepten and anders type ik ze wel over en post ze dan hier.
Ik neem aan dat als ze op tv komen ik ze gewoon hier neer kan zetten.
Sorellavrijdag 9 november 2012 @ 08:41
chilli con carne meatballs servings 4 | 437 calories

Ingredients

1 mug (300g) of bulgur wheat
1 preserved lemon
1 cinnamon stick

Meatballs
400g lean beef mince
1 heaped tsp garam masala
olive oil
3 jarred red peppers
4 spring onions
1 tsp smoked paprika
700g passata
1 bunch of fresh coriander
1 x 400g tin of red kidney beans
1 pinch of cumin seeds
4 tbsp fat-free natural yoghurt
1 lime

Grilled chillies
4 fresh chillies

Ingredients out • Kettle boiled • Oven grill on high • Medium lidded pan, high heat • Large frying pan, high heat • Liquidizer • Medium frying pan, medium heat

START COOKING
Put 1 mug of bulgur wheat, 2 mugs of boiling water, the preserved lemon and the cinnamon stick into the medium pan and cover, stirring occasionally • With clean hands, scrunch the mince with salt, pepper and the garam masala • Divide the mixture into 4, then with wet hands quickly shape each piece into 4 balls, placing them into the frying pan as you roll them and adding 1 tablespoon of oil, toss regularly

Blitz the peppers, half the trimmed spring onions, the paprika, passata, half the coriander and a pinch of salt and pepper in the liquidizer until smooth, then pour into the medium frying pan (swirl a good splash of water around the liquidizer and pour into the pan) and turn the heat up to high • Prick the chillies and put under the grill to blacken all over, then remove

Rinse and drain the beans, then add to the meatballs with the cumin seeds • Use tongs to transfer the meatballs straight into the pan of sauce, leaving the beans behind • Finely slice the remaining trimmed spring onions • Stir the beans into the sauce • Remove the cinnamon stick, then mash the lemon into the bulgur wheat and serve with the meatball sauce, dollops of yoghurt, the charred chillies and wedges of lime, scattered with the remaining spring onions and coriander leaves

De preserved lemon kon ik niet vinden dus die heb ik weg gelaten.
Zapatavrijdag 9 november 2012 @ 09:52
Precies de reden dat ik een tering hekel heb aan kook programma's.
Een hele waslijst aan ingrediënten die ik ten eerste niet ken en bij god niet weet waar moet kopen en ook nog eens nooit meer gebruik na die tijd.
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2012 08:41 schreef Sorella het volgende:
chilli con carne meatballs servings 4 | 437 calories

Ingredients

1 mug (300g) of bulgur wheat
1 preserved lemon
1 cinnamon stick

Meatballs
400g lean beef mince
1 heaped tsp garam masala
olive oil
3 jarred red peppers
4 spring onions
1 tsp smoked paprika
700g passata
1 bunch of fresh coriander
1 x 400g tin of red kidney beans
1 pinch of cumin seeds
4 tbsp fat-free natural yoghurt
1 lime

Grilled chillies
4 fresh chillies

RolStaart-Beervrijdag 9 november 2012 @ 10:27
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2012 09:52 schreef Zapata het volgende:
Precies de reden dat ik een tering hekel heb aan kook programma's.
Een hele waslijst aan ingrediënten die ik ten eerste niet ken en bij god niet weet waar moet kopen en ook nog eens nooit meer gebruik na die tijd.

[..]

Beetje meer improviseren en je verwerkt makkelijk die ingrediënten in andere gerechten ^O^
Sorellavrijdag 9 november 2012 @ 13:24
Bulgur koop je bij de supermarkt (deka bv) of toko
Garam massala bij de toko en die heeft tegenwoordig ook gerookte paprika poeder kwam ik achter.
Jarred red peppers is gegrilde paprika uit een pot.
Red_85vrijdag 9 november 2012 @ 13:55
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2012 09:52 schreef Zapata het volgende:
Precies de reden dat ik een tering hekel heb aan kook programma's.
Een hele waslijst aan ingrediënten die ik ten eerste niet ken en bij god niet weet waar moet kopen en ook nog eens nooit meer gebruik na die tijd.

[..]

Zo exotisch zijn die ingrediënten niet.
Sorellavrijdag 9 november 2012 @ 14:27
Zweedse gehaktballen met rijst

Pan med. hitte.
Pan med. hitte
Koekenpan med. hitte
Waterkoker met kokend water.

Ingredienten:

1 Knolselderij
Bosje dille
Tijm
4 Ons half om half gehakt
3 Ons basmatie rijst
Kookroom
Peper
Zout
1 Theelepel karwijzaad of poeder (kan vervangen worden door komijn dan 2 theelepels)
(Olijf)olie
2 Ons spinazie
Cranberry jam
Yoghurt

Knolselderij schillen en in blokjes van 1 cm snijden
(Olijf) olie in de pan doen, knolselderij, zout, peper en tijm erbij
Vuur hoog.

300 Gr rijst in een pan, 600 gr kokend water erbij (1 kop rijst op twee koppen water)

Gehakt mengen met zout, peper en 1 eetlepel dille en verdelen in ongeveer 20 bolletjes.
(Olijf)olie in de koekenpan, gehakt erin en karwijzaad of poeder erbij doen ongeveer 1 theelepel. Ongeveer 5 minuten bakken op hoog vuur.

Spinazie bij de knolselderij doen.

3 Eetlepels wodka bij de gehakt doen en in de fik steken of in laten koken.
4 Eetlepels cranberry jam bij de gehakt doen en 4 eetlepels kookroom, even in laten koken.

Rijst bij de knolselderij doen en mengen.
rijst op een bord, gehakt er overheen en eventueel dille er bovenop samen met yoghurt

[ Bericht 4% gewijzigd door Sorella op 09-11-2012 14:39:37 ]
Sorellazaterdag 10 november 2012 @ 10:35
Ik zou dit gerecht gisterenavond maken maar door omstandigheden is het patat bij de snackbar vandaan geworden, wordt vervolgd.

[ Bericht 0% gewijzigd door Sorella op 10-11-2012 11:04:25 ]
DancingPhoebezaterdag 10 november 2012 @ 10:54
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 november 2012 10:35 schreef Sorella het volgende:
Ik zou dit gerecht gisternavond maken maar door omstandigheden is het patat bij de snackbar vandaan geworden, wordt verolgd.
Kostte denk ik ook wel minder dan 15 minuten toch? Dan noemen we het gewoon "variatie op het thema" *O*
Stansfieldzondag 11 november 2012 @ 13:42
Ik heb even door het boek gebladert en er staan wel lekkere dingen in moet ik zeggen. Een ideaal sinterklaascadeau dus ;) dus ik moet nog even wachten maar dan doe ik ook mee.
Sorellazondag 11 november 2012 @ 13:57
Leuk, hoe meer zielen hoe meer vreugd.
PKRChampdinsdag 13 november 2012 @ 03:18
Ook met een wasemkap kun je flamberen, vandaag nog gedaan het is belangerijk dat je de deksel binnen handbereik houd.
Sorelladinsdag 13 november 2012 @ 08:49
De zweedse ballen
000_0070.jpg

Zoon vond de rijst niet lekker en mijn man de ballen niet.
Komt misschien omdat ik inplaats van een eetlepel dille er een half bosje ingedaan heb.
Ik vond beide wel lekker ondanks het teveel aan dille.

Heb er 20 minuten over gedaan inplaats van 15 (ik heb het rustig aangedaan maar in theorie moet het kunnen in die 15 minuten). Ik heb de wodka in laten koken durfde het niet echt aan onder de wasemkap.
nijenhuisjeroendinsdag 13 november 2012 @ 10:33
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 november 2012 08:49 schreef Sorella het volgende:
Ik heb de wodka in laten koken durfde het niet echt aan onder de wasemkap.
Als je de wasemkap tijdens het flamberen heel even uit doet zal de vlam er niet in gezogen worden. Als je daarnaast de roosters zo nu en dan reinigt om vetophoping te voorkomen is er niks aan de hand.
new_moonzondag 18 november 2012 @ 23:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 november 2012 08:49 schreef Sorella het volgende:
De zweedse ballen
[ afbeelding ]

Zoon vond de rijst niet lekker en mijn man de ballen niet.
Komt misschien omdat ik inplaats van een eetlepel dille er een half bosje ingedaan heb.
Ik vond beide wel lekker ondanks het teveel aan dille.

Heb er 20 minuten over gedaan inplaats van 15 (ik heb het rustig aangedaan maar in theorie moet het kunnen in die 15 minuten). Ik heb de wodka in laten koken durfde het niet echt aan onder de wasemkap.

wat zijn die blokjes?
ziet er wel heel lekker uit allemaal!!
nijenhuisjeroenmaandag 19 november 2012 @ 14:23
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2012 23:57 schreef new_moon het volgende:

[..]

wat zijn die blokjes?
ziet er wel heel lekker uit allemaal!!
Knolselderij.
misterfdudemaandag 19 november 2012 @ 14:28
doe mij maar de zweedse balle van de ikea! lekker en sneller dan 15 min! ze zien er wel lekker uit ;)
Sorellamaandag 19 november 2012 @ 15:30
Ik vind die ballen van ikea ietwat, hm hoe zal ik het zeggen, rubberachtig. Voor bij de borrel o.i.d. als een snack met die saus vind ik het wel lekker maar niet bij een gerecht.

Notitie voor mijzelf: wasemkap goed reinigen voor ik ga flamberen :)

[ Bericht 17% gewijzigd door Sorella op 19-11-2012 17:48:05 ]
Selesthamaandag 19 november 2012 @ 16:13
quote:
0s.gif Op maandag 19 november 2012 14:28 schreef misterfdude het volgende:
doe mij maar de zweedse balle van de ikea! lekker en sneller dan 15 min! ze zien er wel lekker uit ;)
Die doen mij denken aan frikandellen qua smaak :')
golferzaterdag 24 november 2012 @ 15:25
Ik maak vandaag ook die Zweedse gehaktballetjes van Jamie, maar sta nu al langer dan 20 minuten alleen al voor te bereiden. Maak het straks nog af in ca. 5 minuten.
Ben heel voorzichtig geweest met de dille en heb i.p.v. karwijzaad djintan gebruikt.
Extra eidooiertje door het gehakt gedaan ook.

/tweaken
Sorellazaterdag 24 november 2012 @ 15:41
De knolselderij ging bij mij de meeste tijd inzitten, eidooier heb ik niet in de gehakt gedaan dan moet je langer kneden.
Ben benieuwd wat jij er van vind golfer :)
golferzaterdag 24 november 2012 @ 18:29
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2012 15:41 schreef Sorella het volgende:
De knolselderij ging bij mij de meeste tijd inzitten, eidooier heb ik niet in de gehakt gedaan dan moet je langer kneden.
Ben benieuwd wat jij er van vind golfer :)
Zoals ik het een beetje had aangepast was het prima te eten.
Vooral de saus met cranberry-compote, slagroom en yoghurt was heel lekker.
De combi knolselderij, rijst en spinazie vond ik in eerste instantie wat vreemd, maar ook dat viel uiteindelijk prima te eten. :9
Lucky_Strikezaterdag 24 november 2012 @ 20:23
Wat een leuk topic! Ik ben gek op kokkerellen maar heb chronisch tijdgebrek de laatste tijd. Ik kan wel wat snelle recepten gebruiken, ik haat vaak hetzelfde eten.
Lucky_Strikezaterdag 24 november 2012 @ 20:27
Voor de mensen die er niet van houden om veel nieuwe digen te moeten kopen: ik heb heel lang de regel aangehouden dat ik maximaal twee nieuwe houdbare ingredienten mocht kopen per recept. Meestal probeerde ik een nieuw recept per week. Als je nooit iets nieuws wilt kopen, kan je ook nooit je kookarsenaal uitbreiden en dan mis je vanalles en da's natuurlijk zonde.
Na een aantal jaar hoef ik nauwelijks nog een nieuw kruid of nieuwe specerij te kopen.
DancingPhoebezondag 25 november 2012 @ 13:37
Ik heb een gerecht gekookt en ik vond het recept stuitend slecht opgebouwd en eigenlijk vol fouten staan. Je komt er wel uit, maar ik vond dat echt teleurstellend!
golferzondag 25 november 2012 @ 13:44
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2012 13:37 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik heb een gerecht gekookt en ik vond het recept stuitend slecht opgebouwd en eigenlijk vol fouten staan. Je komt er wel uit, maar ik vond dat echt teleurstellend!
Welk gerecht?
DancingPhoebezondag 25 november 2012 @ 13:48
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2012 13:44 schreef golfer het volgende:

[..]

Welk gerecht?
Een pasta met chorizo was het. Weet even niet meer precies hoe het gerecht heette. Niet mijn eigen boek.
Lucky_Strikemaandag 26 november 2012 @ 09:53
Ik ga van de week die Zweedse ballen maar eens maken.
_Lokimaandag 26 november 2012 @ 11:00
Ik vind het nogal bout dat ik niks kan maken zonder foodprocessor :')
Of dat je enorm dure kant en klare dingen moet halen. Voor gebakjes en zo, van die pastry cups of zo kosten hier al zo'n 5 dollar en daar komt dan nog dure jam en alles bij.

Maar besides that ziet het er allemaal goed uit, probeer er graag eens wat uit :)
Isabeaumaandag 26 november 2012 @ 11:01
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2012 15:41 schreef Sorella het volgende:
De knolselderij ging bij mij de meeste tijd inzitten, eidooier heb ik niet in de gehakt gedaan dan moet je langer kneden.
Ben benieuwd wat jij er van vind golfer :)
Is die 20 minuten inclusief of exclusief het schoonmaken van de knolselderij :o (wat een teringklus is dat zeg)
Zo-is-datmaandag 26 november 2012 @ 11:04
quote:
0s.gif Op maandag 26 november 2012 11:01 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Is die 20 minuten inclusief of exclusief het schoonmaken van de knolselderij :o (wat een teringklus is dat zeg)
Valt best mee hoor :) de truc is eerst plakken te snijden en dan de randjes te schillen!
Isabeaumaandag 26 november 2012 @ 11:10
quote:
1s.gif Op maandag 26 november 2012 11:04 schreef Zo-is-dat het volgende:

Valt best mee hoor :) de truc is eerst plakken te snijden en dan de randjes te schillen!
-O-
Zo-is-datmaandag 26 november 2012 @ 11:24
quote:
11s.gif Op maandag 26 november 2012 11:10 schreef Isabeau het volgende:

[..]

-O-
:@
GimmeGoremaandag 26 november 2012 @ 17:26
Ik heb vrijdag de British Burgers gemaakt van de 15 minute meals
Duurde wel wat langer trouwens, want mijn oven staat niet standaard aan :') En ik heb er een andere salade bij gemaakt want ik heb geen keukenmachine.
Maar de burgers waren erg geslaagd, ik had zelf echt niet kunnen bedenken om bier bij gehakt te gooien om te zorgen dat het rundergehakt niet uitdroogt.
Sorellamaandag 26 november 2012 @ 20:35
quote:
0s.gif Op maandag 26 november 2012 11:00 schreef _Loki het volgende:
Ik vind het nogal bout dat ik niks kan maken zonder foodprocessor :')
Je kan ook zo,n rasp met een schaafgedeelte gebruiken of een mandoline o.i.d.,
Ik weet niet waar je woont maar bij de lidl is er 1 in de aanbieding deze week voor 9,99 euro

http://www.brabantia-webs(...)-profile-rasp/25754/
http://www.lidl.nl/cps/rde/xchg/lidl_nl/hs.xsl/index_35318.htm Om je een idee te geven :)

[ Bericht 8% gewijzigd door Sorella op 26-11-2012 20:43:55 ]
DancingPhoebemaandag 26 november 2012 @ 20:36
stralande-roterende-rasp__0114538_PE267065_S4.JPG
Sorellamaandag 26 november 2012 @ 20:38
Nog niet gemaakt maar staat wel in de planning

Aardappel gratin met gebakken kip en gestoofde groente

4 personen / 666 calorieen

Waterkoker aan, oven grill op hoog, medium pan hoog vuur, grote koekenpan medium vuur, ovenschaal (die ook op de kookplaat kan) op hoog vuur, keukenmachine met fijnste schaaf of een mandoline/rasp met schaafgedeelte o.i.d.

Ingredienten voor de gratin
800 gr aardappelen
3 uien
olijfolie
1 kippenbouillon blokje
1/2 bosje salie
100 ml kookroom
30 gr parmesaanse kaas (of een andere kaas)

Kip
4 x 120 gr kippenborst
paar takjes verse rosemarijn (of gedroogde)
2 plakken gerookte bacon

Groente
200 gr jonge prei
200 gr spinazie
200 gr diepvries (tuin/dop)erwten

Schaaf de aardappellen, doe ze in de med. pan en doe er kokend water bij, doe het deksel erop.
Pel de uien en doe ze in de machine maak er plakjes van doe ze dan in de ovenschaal met 2 eetlepels olijfolie, verkruimel het bouillonblokje er boven en doe er peper en zout bij, scheur de salie in stukjes en doe dat erbij, roer regelmatig als het begint aan te bakken beetje water erbij.

Kipfilet op een stuk bakbapier, peper, zout en rosemarijn takjes de blaadjes ervan af over de kip doen. Bakpapier erover heen vouwen en platslaan met bv. een deegroller tot 1.5 cm dikte.
1 eetlepel olie in de koekenpan doen en de kip erbij, na 4 minuten omdraaien.
De aardappelen afgieten en bij de uien doen. door elkaar roeren en in 1 laag leggen, kookroom erover heen doen en daarna de parmesaanse kaas. Onder de gril zetten.

De prei in halveren over de lengte en onder de kraan houden om schoon te maken, daarna in fijne stukjes snijden. Ondertussen een pan op hoog vuur zetten, 1 eetlepel olie erin en de prei erbij doen.
De bacon in stukjes snijden en bij de kip doen, regelmatig omschudden.
Doe de erwten en spinazie bij de prei, als de erwten zacht zijn opdienen met de kip en de gratin.

Ik heb het zo goed mogelijk vertaald naar het nederlands aangezien ik het boek niet heb.
Sorellamaandag 26 november 2012 @ 20:44
Die gebruik ik altijd voor kaas te raspen dancingphoebe :)
De burgers heb ik een week of 3 terug gemaakt, mijn man moest het restant opdrinken :)
tombolafandinsdag 27 november 2012 @ 11:03
quote:
0s.gif Op maandag 26 november 2012 09:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik ga van de week die Zweedse ballen maar eens maken.
Die zijn nu op 24 Kitchen, Jamie doet t voor :Y)
tombolafandinsdag 27 november 2012 @ 11:09
"This jam is gonna put some shine to my balls" OMG _O-
eleusisdinsdag 27 november 2012 @ 11:16
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2012 09:52 schreef Zapata het volgende:
Precies de reden dat ik een tering hekel heb aan kook programma's.
Een hele waslijst aan ingrediënten die ik ten eerste niet ken en bij god niet weet waar moet kopen en ook nog eens nooit meer gebruik na die tijd.
Niemand wordt boos als je een paar dingetjes vervangt door wat vergelijkbaars... Wij koken ook vaak "Jamie" omdat 't simpel maar toch origineel is, maar sommige verse ingrediënten vervangen we gewoon door potjes en poedertjes.

Leuk topic wel, ff wat inspiratie op doen.
MaximusTGdinsdag 27 november 2012 @ 11:25
Toevallig gisteren nog Zweedse gehaktballetjes gemaakt, maar dan wel met een echter recept dan die van Jamie hoor; In Zweedse gehaktballetjes hoort iig piment, en in melk geweekt brood.
Krijg je heerlijk malse gehaktballetjes van..
Maar wel lastiger te vormen. Dat wel..
_Lokidinsdag 27 november 2012 @ 11:28
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 11:09 schreef tombolafan het volgende:
"This jam is gonna put some shine to my balls" OMG _O-
Hahaha ik heb zitten lachen voor de tv hier, niet normaal :')
ik voelde me net een 12-jarige.

Oh trouwens, net was de aflevering voor lentils met spinazie-wortel-iets, asperges, bacon en kip op tv, zou iemand die over kunnen typen? Zag er heul lekker uit!
MaximusTGdinsdag 27 november 2012 @ 11:30
http://www.jamieoliver.co(...)-asparagus-amp-spina
_Lokidinsdag 27 november 2012 @ 11:31
Zo, m'n google-skills falen even hard.
tombolafandinsdag 27 november 2012 @ 11:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 11:28 schreef _Loki het volgende:

[..]

Hahaha ik heb zitten lachen voor de tv hier, niet normaal :')
ik voelde me net een 12-jarige.

Ik ook, ik spuugde bijna mn koffie over mn laptop _O-
MaximusTGdinsdag 27 november 2012 @ 11:35
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 11:31 schreef _Loki het volgende:
Zo, m'n google-skills falen even hard.
Best wel :P. Google 'lentils asparagus jamie 15'
Lucky_Strikedinsdag 27 november 2012 @ 12:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 11:28 schreef _Loki het volgende:

[..]

Hahaha ik heb zitten lachen voor de tv hier, niet normaal :')
ik voelde me net een 12-jarige.

Oh trouwens, net was de aflevering voor lentils met spinazie-wortel-iets, asperges, bacon en kip op tv, zou iemand die over kunnen typen? Zag er heul lekker uit!
Oeh, dat ziet er ook lekker uit. Ook vast lekker zonder groene asperges. Die vind ik erg lekker maar nogal aan de prijs.

Weet je of hij de ui en wortel echt tot pulp maalde? Zou ui choppen en wortels grof raspen ook ok zijn?
_Lokidinsdag 27 november 2012 @ 23:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 12:10 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Oeh, dat ziet er ook lekker uit. Ook vast lekker zonder groene asperges. Die vind ik erg lekker maar nogal aan de prijs.

Weet je of hij de ui en wortel echt tot pulp maalde? Zou ui choppen en wortels grof raspen ook ok zijn?
Yeh die asperges zijn gewoon voor erbij dus die kun je makkelijk weglaten, ga ik ook doen denk ik.

Die wortelprut was inderdaad meer een rasp dan echt pulp, het waren een soort minidobbelsteentjes dus raspen zou ook wel werken! :)
Lucky_Strikewoensdag 28 november 2012 @ 21:19
De Zweedse balletjes zijn echt geniaal. Lekker apart, echt iets voor ons. We moeten er nog een en ander aan tweaken maar dat komt helemaal goed. Zelfs met de wat te zoete bosvruchten/cranberryjam was het prima.
Lucky_Strikewoensdag 28 november 2012 @ 21:35
De chili con carne meatballs zijn volgende week aan de beurt.
_evenstar_dinsdag 4 december 2012 @ 22:15
Die sizzling steak is lekker!!
Sorelladinsdag 4 december 2012 @ 22:31
Potvolblomme, mijn man moet al 2 weken licht verteerbaar eten dus rijst, wortelen, vla, kip, bloemkool enzo, dus voorlopig geen jamie ;(
nijenhuisjeroenwoensdag 5 december 2012 @ 09:24
Heb het boek eens geleend bij de bieb. Dit weekend kijken of ik het ga redden in de tijd :P
Lucky_Strikewoensdag 5 december 2012 @ 20:36
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 21:35 schreef Lucky_Strike het volgende:
De chili con carne meatballs zijn volgende week aan de beurt.
En ze zijn awesome!
Voor twee personen (grote eters) heb ik een klein blikje kidneybonen, 500g passata en 1,5-2 gegrillde paprika's genomen. De rest bleef hetzelfde. Daarnaast was ik de limoen vergeten, die heb ik weggelaten. De verse koriander is vervangen door gedroogde, had geen tijd om naar de Turk te lopen. En het zelf grillen van de pepers heb ik achterwege gelaten. Ik vond het teveel gedoe.
De bulgur maak ik volgende keer volgens de verpakking en niet volgens Jamie. In plaats van preserved lemon heb ik 3 el citroensap toegevoegd. Ik denk trouwens at zilvervliesrijst er ook prima bij smaakt.

Game on!
Lucky_Strikewoensdag 5 december 2012 @ 20:45
quote:
Had ik 'm maar gebookmarked, recept staat niet meer op zijn site :(
MaximusTGwoensdag 5 december 2012 @ 21:07
Huh, hier wel, heb je op view recipe geklikt?
golferwoensdag 5 december 2012 @ 21:10
quote:
1s.gif Op woensdag 5 december 2012 20:36 schreef Lucky_Strike het volgende:

En ze zijn awesome!
Voor twee personen (grote eters) heb ik een klein blikje kidneybonen, 500g passata en 1,5-2 gegrillde paprika's genomen. De rest bleef hetzelfde. Daarnaast was ik de limoen vergeten, die heb ik weggelaten. De verse koriander is vervangen door gedroogde, had geen tijd om naar de Turk te lopen. En het zelf grillen van de pepers heb ik achterwege gelaten. Ik vond het teveel gedoe.
De bulgur maak ik volgende keer volgens de verpakking en niet volgens Jamie. In plaats van preserved lemon heb ik 3 el citroensap toegevoegd. Ik denk trouwens at zilvervliesrijst er ook prima bij smaakt.

Game on!
Wat heb je wel van het recept overgelaten?
Lucky_Strikewoensdag 5 december 2012 @ 21:23
Alles behalve de limoen en peper die on the side moesten ;)
Lucky_Strikewoensdag 5 december 2012 @ 21:28
quote:
0s.gif Op woensdag 5 december 2012 21:07 schreef MaximusTG het volgende:
Huh, hier wel, heb je op view recipe geklikt?
Zal morgen nog eens op de pc kijken.
MaximusTGwoensdag 5 december 2012 @ 21:43
quote:
1s.gif Op woensdag 5 december 2012 21:28 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Zal morgen nog eens op de pc kijken.
Nou, hier is iig vereeuwigd ;)

SPOILER: Recept Jamie
ingredients

Lentils
1 onion
1 carrot
2 sprigs of fresh rosemary
olive oil
2 x 400g tins of Puy lentils
1 ripe tomato
200g baby spinach
1 tsp red wine vinegar
4 heaped tbsp fat-free natural
yoghurt

Chicken
4 x 120g skinless chicken breasts
tsp cayenne pepper
4 cloves of garlic
1 handful of fresh thyme, rosemary and/or bay
4 rashers of smoked pancetta
1 bunch of asparagus (300g)

To serve
crusty bread

method

Ingredients out Food processor (bowl blade) Oven at 180°C/350°F/gas 4 Large lidded pan, medium heat Large frying pan, medium heat

START COOKING

Peel and halve the onion and carrot, then blitz in the processor with the rosemary leaves until fine Put into the large pan with 1 tablespoon of oil, tossing regularly On a large sheet of greaseproof paper, toss the chicken with salt, pepper and the cayenne, then fold the paper over and bash and flatten to 1.5cm thick with a rolling pin Put into the frying pan with 1 tablespoon of oil, the unpeeled whole garlic cloves and a handful of fresh herbs, turning after 3 or 4 minutes, until golden and cooked through

Stir the tinned lentils (and their juices) into the veg pan with the roughly chopped tomato and put the lid on Pop the bread into the oven to warm through Roughly chop the spinach in the processor and add to the lentils with the red wine vinegar When the lentils are boiling and the spinach wilted, season to taste Add the pancetta and trimmed asparagus to the chicken pan and fry until golden and crispy

Tip the lentils on to a platter, then marble through most of the yogurt Remove the chicken to a board, cut in half at an angle, and serve on top of the lentils with the crispy pancetta, asparagus and garlic Dollop over the remaining yoghurt, then serve with the crusty bread to mop up the juices
Edit: zie nu pas dat de link inderdaad niet meer werkt, hij linkt naar een ander recept. Dit is nu de goeie, uit google cache!

[ Bericht 29% gewijzigd door MaximusTG op 06-12-2012 14:10:26 ]
Spanky78woensdag 5 december 2012 @ 22:13
quote:
0s.gif Op maandag 26 november 2012 11:01 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Is die 20 minuten inclusief of exclusief het schoonmaken van de knolselderij :o (wat een teringklus is dat zeg)
Ik pak gewoon mijn grote koksmes en rammel de buitenkant eraf. Beetje afval, maa r niet meer dan een minuut werk...
_Lokidonderdag 6 december 2012 @ 07:39
quote:
He shit, die link is ineens dood =(
MaximusTGdonderdag 6 december 2012 @ 09:22
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2012 07:39 schreef _Loki het volgende:

[..]

He shit, die link is ineens dood =(
Zie mn post hierboven, in de spoiler :). Google cache ;)
_Lokidonderdag 6 december 2012 @ 09:34
:')
Oke ik moet echt eens wat beter op gaan letten.
MaximusTGdonderdag 6 december 2012 @ 09:39
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2012 09:34 schreef _Loki het volgende:
:')
Oke ik moet echt eens wat beter op gaan letten.
Nee, heb ik pas na jou post ge-edit hoor ;)
_Lokidonderdag 6 december 2012 @ 09:41
:D oh, nou dankjewel dan :D
nijenhuisjeroendonderdag 6 december 2012 @ 13:36
Mocht er nog iemand een recept willen, ik heb het boek nog 2 weken thuis liggen dus zou zo een scan kunnen maken ;)
Lucky_Strikedonderdag 6 december 2012 @ 14:07
Ik plak hier nog maar een en ander voor het geval Jamie's website weer recepten kwijtraakt.

SPOILER: kofte curry, fluffy rice, beans & peas
beef kofte curry, fluffy rice, beans & peas

ingredients
Curry
1 x 250g pack of ready-to-eat Puy lentils
1 heaped tsp garam masala
400g lean beef mince olive oil
3 ripe tomatoes
1 thumb-sized piece of ginger
2 spring onions
1 fresh red chilli
1 bunch of fresh coriander
1 tsp turmeric
1 tsp runny honey
2 heaped tsp Patak's rogan josh curry paste
½ x 400g tin of light coconut milk
4 tbsp fat-free natural yoghurt, to serve
1 lemon

Rice
1 mug (300g) of 10-minute wholegrain or basmati rice
5 cardamom pods
200g green or yellow beans
200g frozen peas
2 uncooked poppadoms

method
Ingredients out • Kettle boiled • Large frying pan, high heat • Medium lidded casserole pan, high heat • Liquidizer

START COOKING
Put the lentils into a bowl with salt, pepper, the garam masala and mince, then mix and scrunch together with clean hands • Divide the mixture in half, then with wet hands quickly squeeze and mould each half into 6 fat fingers • Put them into the frying pan with 1 tablespoon of oil, turning when golden

Put 1 mug of rice, 2 mugs of boiling water and the cardamom pods into the casserole pan, then halve and add the beans and put the lid on • Squash the tomatoes into the liquidizer, add the peeled ginger, trimmed spring onions, half the chilli, the coriander stalks, turmeric, honey, curry paste and coconut milk, then blitz until combined • Pour into the kofta pan, bring to the boil, then simmer and season to taste

Take the lid off the rice, add the peas, mix it all up and give it just a few more minutes • Crack up the uncooked poppadoms and pop them in the microwave (800W) for a minute or two to puff up • Finely slice the remaining chilli and the coriander leaves and scatter them over the curry, dollop with yoghurt, then serve with lemon wedges, poppadoms and the rice, beans and peas
SPOILER: incredibly delicious chicken salad
incredibly delicious chicken salad

ingredients
Salad
1 head of broccoli
4 x 120g skinless chicken breasts
1 heaped tsp ground coriander olive oil
1 mug (300g) of bulgur wheat
2 preserved lemons
1 bunch of radishes
2 spring onions
a bunch of fresh mint
2 tbsp extra virgin olive oil
3 tbsp red wine vinegar
2 tbsp sunflower seeds
1 punnet of cress

To serve
4 tbsp fat-free natural yoghurt
2 tsp harissa
1 lemon

method
Ingredients out Kettle boiled Medium lidded pan, high heat Frying pan, high heat Griddle pan, high heat

START COOKING
Fill the medium pan with boiling salted water Trim the end off the broccoli stalk, then cut up the broccoli head and add to the pan, cover and boil for 4 minutes On a large sheet of greaseproof paper, toss the chicken with salt, pepper and the ground coriander, then fold the paper over and bash and flatten to 1.5cm thick with a rolling pin Put into the frying pan with 2 tablespoons of olive oil, turning after 3 or 4 minutes, until golden and cooked through

With tongs, remove and drain the broccoli (leaving the pan of water on the heat), then place on the griddle until nicely charred Add 1 mug of bulgur wheat and the preserved lemons to the broccoli water and cover, stirring occasionally Halve or crush the radishes, trim and finely slice the spring onions and the top leafy half of the mint, then toss it all in a bowl with the extra virgin olive oil and vinegar, and season to taste

Drain the bulgur wheat and tip into a large serving bowl, then mash and mix in the preserved lemons and arrange the broccoli on top Toss the sunflower seeds in the chicken pan, then slice the chicken and add to the salad, scattering over the seeds and snipping over the cress Serve dolloped with the yoghurt and drizzles of harissa, with lemon wedges on the side.
SPOILER: lamb kofte, pitta & greek salad
lamb kofte, pitta & greek salad

ingredients
Kofte
400g lean lamb mince
1 tsp garam masala
olive oil
25g shelled pistachios
a few sprigs of fresh thyme
1 tbsp runny honey

Couscous
a bunch of fresh mint
1 fresh red chilli
a mug (150g) of couscous

Salad
an iceberg lettuce
a red onion
a cucumber
5 ripe cherry tomatoes
4 black olives (stone in)
4 heaped tbsp fat-free natural yoghurt
2 lemons
40g feta cheese

To serve
4 pitta breads

method
Ingredients out Kettle boiled Large frying pan, high heat Food processor (bowl blade)

START COOKING
In a large bowl, mix the mince with salt, pepper and the garam masala Divide into 8, then with wet hands shape into little fat fingers Put into the frying pan with 1 tablespoon of oil, turning until dark golden all over Tear off most of the top leafy half of the mint and blitz in the processor with a pinch of salt and pepper and the chilli until fine Remove the blade, stir in a mug of couscous and 1 mug of boiling water, put the lid on and leave to sit in the processor

Cut the lettuce into wedges and arrange on a nice board or platter Peel and coarsely grate the onion and cucumber into a bowl, season well with salt, then squeeze out any excess salty liquid and sprinkle over the lettuce Chop and add the tomatoes, then squash, destone and dot over the olives Mix the yoghurt in a bowl with the juice of 1 lemon, season to taste, then drizzle it over the lettuce and crumble over the feta

Bash the pistachios in a pestle and mortar Drain away the fat from the lamb, then toss with the bashed nuts, thyme leaves and honey, and turn the heat off Pop the pittas in the microwave (800W) for 45 seconds to warm through, then cut in half and add to the board with the kofte Fluff up the couscous, scatter the remaining mint leaves over everything and serve with lemon wedges.
SPOILER: lamb meatballs, chop salad & harissa yoghurt
lamb meatballs, chop salad & harissa yoghurt

ingredients
Meatballs
400g lean lamb mince
1 heaped tsp garam masala
olive oil
1 pinch of saffron
1 fresh red chilli
2 spring onions
a bunch of fresh coriander
2 cloves of garlic
1 x 400g tin of chickpeas
350g passata

Salad
a cucumber
2 little gem lettuces
1 bunch of radishes
2 ripe tomatoes
1 tbsp extra virgin olive oil
1 lemon

To serve
1 heaped tsp harissa
4 heaped tbsp fat-free natural yoghurt
8 small wholewheat tortillas
1 orange

method
Ingredients out Kettle boiled Large frying pan, medium heat Large lidded pan, medium-high heat

START COOKING
Mix the mince in a bowl with salt, pepper and the garam masala Divide into 4, then roll each piece into 4 balls with wet hands, placing them in the frying pan as you roll them and adding 1 tablespoon of olive oil Toss regularly until dark golden all over Put the saffron into a cup, just cover with boiling water and leave to soak

Finely slice the chilli, trimmed spring onions and coriander stalks (reserving the leaves), put them into the large pan with 1 tablespoon of olive oil, then squash in the unpeeled garlic through a garlic crusher Fry for 40 seconds, then add the saffron and its soaking water, the drained chickpeas and the passata, cover and bring to the boil In a small dish, swirl the harissa through the yoghurt

Roughly chop and mix all the salad veg for the salad on a board Add the extra virgin olive oil and lemon juice, then season to taste Loosen the sauce with a splash of water if needed, then pour into the meatball pan and season to taste Microwave (800W) the tortillas for 45 seconds Serve it all with orange wedges and a scattering of coriander leaves
SPOILER: mexican tomato soup, chilli nachos, veggie & feta sprinkles
mexican tomato soup, chilli nachos, veggie & feta sprinkles

ingredients
Soup
1 small bunch of spring onions
olive oil
1 bunch of fresh coriander
4 cloves of garlic
100g basmati rice
450g jarred red peppers
2 x 400g tins of chopped tomatoes
250ml fat-free natural yoghurt
2 tsp pickled jalapeño chillies
1/2 a bunch of fresh mint
2 limes

Sprinkles
1 handful of cherry tomatoes
1 ripe avocado
30g feta cheese

Nachos
23 fresh red and green chillies
175g low-salt tortilla chips
50g Cheddar cheese

method
Ingredients out Kettle boiled Oven grill on high Large lidded pan, high heat Stick blender

START COOKING
Trim and finely slice the spring onions (reserving some for garnish) and put into the pan with 2 tablespoons of oil Tear in the coriander stalks (reserving the leaves) Squash in the unpeeled garlic through a garlic crusher and add the rice, drained jarred peppers, and the tinned tomatoes Pour in 850ml of boiling water, add a pinch of salt and cover with the lid

Quarter the cherry tomatoes, halve the avocado (discarding the stone) and place on a serving board with the reserved spring onions and coriander leaves, and the feta Finely slice the chillies and add half to the board Empty the tortilla chips on to a baking tray, grate over the Cheddar and scatter over the remaining chillies, then pop under the grill on the top shelf until the cheese is melted, removing when golden

In a bowl, use the stick blender to blitz the yoghurt and jalapeño chillies with a splash of their pickling vinegar and the top leafy half of the mint until nice and smooth Next use the stick blender to blitz the soup until smooth, add the juice of a lime, season well to taste, then either enjoy it thick, or add some water to thin it down Drizzle over the spiked yoghurt, and serve with the nachos, sprinkles and lime wedges.
SPOILER: ricotta fritters with tomato sauce and courgette salad
ricotta fritters with tomato sauce and courgette salad

ingredients
Sauce
25g dried porcini mushrooms
optional: 4 anchovy fillets
1 dried red chilli
2 cloves of garlic
700g passata
8 black olives (stone in)
a bunch of fresh basil

Fritters
1 large egg
400g ricotta cheese
1 whole nutmeg, for grating
1 lemon
40g Parmesan cheese
1 heaped tbsp plain flour
olive oil
balsamic vinegar

Salad
400g firm green or yellow baby courgettes
1 tbsp extra virgin olive oil
1 fresh red chilli
a bunch of fresh mint
1 lemon

method
Ingredients out Kettle boiled Large frying pan, medium heat Large casserole pan, low heat Food processor (fine grater)

START COOKING
Put the porcini into a mug and cover with boiling water Crack the egg into a mixing bowl, add the ricotta, finely grate in of the nutmeg, the lemon zest and Parmesan, add the flour, then beat together Put 1 tablespoon of olive oil into the frying pan, then use a tablespoon to spoon in 8 large dollops of the mixture, turning carefully when nice and golden

Put the anchovies (if using) and 1 tablespoon of olive oil into the casserole pan, crumble in the dried chilli, and squash in the unpeeled garlic through a garlic crusher Finely chop and add the porcini with half their soaking water and the passata, season with salt and pepper and bring to the boil Squash and add the olives, discarding the stones Pick and reserve a few basil leaves, then chop the rest and add to the sauce

Grate the courgettes in the processor (you could use a box grater here) and tip into a bowl with a pinch of salt and pepper, the juice of the zested lemon and the extra virgin olive oil Finely chop and add the chilli and the top leafy half of the mint, then toss together Place the fritters on top of the sauce, then scatter over the reserved basil leaves, drizzle with balsamic and serve with lemon wedges


[ Bericht 17% gewijzigd door Lucky_Strike op 06-12-2012 15:09:10 ]
Lucky_Strikedonderdag 6 december 2012 @ 14:07
Kan iemand me toevallig even uitleggen hoe ik een titel van een spoiler maak?
MaximusTGdonderdag 6 december 2012 @ 14:11
SPOILER: Zo moet dat
[ spoiler = zo moet dat]..[/ spoiler]
Lucky_Strikedonderdag 6 december 2012 @ 14:15
Ah, thanks!
morganedonderdag 6 december 2012 @ 15:29
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2012 13:36 schreef nijenhuisjeroen het volgende:
Mocht er nog iemand een recept willen, ik heb het boek nog 2 weken thuis liggen dus zou zo een scan kunnen maken ;)
Kerstcadeau? :D
nijenhuisjeroendonderdag 6 december 2012 @ 21:50
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2012 15:29 schreef morgane het volgende:

[..]

Kerstcadeau? :D
Geleend van de bieb ;)
morganevrijdag 7 december 2012 @ 15:54
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2012 21:50 schreef nijenhuisjeroen het volgende:

[..]

Geleend van de bieb ;)
Ohja, dat kan ook nog. Gelukkig, vond het al lullig als je iemand anders' kerstcadeau zou gaan scannen.

Een vriendin heeft het boek nu ook en vraagt wanneer ik kom koken, yay! Waar zullen we beginnen...
Lucky_Strikezondag 9 december 2012 @ 21:37
De Mexican tomato soup is ook al een aanrader. Een heerlijke zondagmaaltijd. Lekker anders dan door de week en gezellig met allemaal bakjes op tafel.
Stansfieldmaandag 10 december 2012 @ 10:06
Ik heb hem ook gekregen voor sinterklaas afgelopen weekend. Dus vanavond even doorbladeren en dan even wat leuks kiezen om te gaan proberen. Dus binnenkort hier ook wat reviews van mij.
nijenhuisjeroenmaandag 10 december 2012 @ 12:23
Zaterdag de Kip Tikka gemaakt. Ondanks dat alles klaar stond, pannen heet waren en ik zeer snel heb gewerkt heb ik de 15 minuten niet weten te halen. Met een half uur stond de salade op tafel. Was zeer smakelijk, vooral de pittige linze in combinatie met de frisse yoghurt-korianderdressing was zeer smakelijk. Hoe Jamie dit in 15 minuten denkt te redden vraag ik me nog steeds af :P

[ Bericht 0% gewijzigd door nijenhuisjeroen op 10-12-2012 12:24:18 (typfout) ]
Lucky_Strikemaandag 10 december 2012 @ 12:56
Ja echt in 15 minuten is het me ook nog niet gelukt. Maar ik denk dat als je een gerecht een tweede keer maakt, het ook weer sneller gaat.

Het valt me wel op dat hij vaak gehakt, garam masala, yoghurt en lente-ui gebruikt.
Skaaimaandag 10 december 2012 @ 13:24
Ik krijg het boek met kerst O+
Miasandinsdag 11 december 2012 @ 19:32
quote:
14s.gif Op maandag 10 december 2012 13:24 schreef Skaai het volgende:
Ik krijg het boek met kerst O+
Goed idee! Ik ga zorgen dat hij hier ook onder de kerstboom ligt straks. :P Ben er erg benieuwd naar, ik hoop dat alle gerechten uit de show ook in het boek staan.
Sorellavrijdag 14 december 2012 @ 19:34
Vanavond de aardappel gratin gemaakt maar dankzij de bevroren tuinerwtjes en de kip (niet plat genoeg geslagen) heb ik er 20 minuten over gedaan inplaatst van 15.
Was lekker :)
Lucky_Strikewoensdag 19 december 2012 @ 22:14
De beef kofte curry is erg lekker! En tot nu toe het makkelijkste en snelste gerecht van alles wat ik heb geprobeerd. Er hoeft niet eens iets voor gesneden worden want bijna alles gaat in de blender. En ik had eindelijk eens iets met mijn kardemompeulen en mijn diepgevroren gember te doen :D
DancingPhoebedonderdag 20 december 2012 @ 08:17
Ik kan dus echt helemaal niets met dit boek zonder keukenmachine en blender :')

Had ik me even beter in kunnen verdiepen voor aanschaf :')
morganedonderdag 20 december 2012 @ 09:12
Goed dat je dat even zegt, die heb ik ook niet!
Lucky_Strikedonderdag 20 december 2012 @ 09:50
Een blender of staafmixer is genoeg hoor. En dat is altijd handig om in huis te hebben, niet alleen voor Jamie.

Ik heb een alles in één apparaat: keukenmachine met alles erop en eraan, citruspers, sapcentrifuge en blender. Reuzehandig ^O^
bitterendzaterdag 22 december 2012 @ 12:30
Hebben jullie de NL versie van het boek? ik wil hem graag voor kerst vragen maar ik twijfel of ik het in het nederlands wil...
Skaaizaterdag 22 december 2012 @ 13:14
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 12:30 schreef bitterend het volgende:
Hebben jullie de NL versie van het boek? ik wil hem graag voor kerst vragen maar ik twijfel of ik het in het nederlands wil...
Als je Engels geen problemen oplevert, waarom niet?
Bartjebartzaterdag 22 december 2012 @ 13:17
quote:
7s.gif Op zaterdag 22 december 2012 13:14 schreef Skaai het volgende:

[..]

Als je Engels geen problemen oplevert, waarom niet?
Is het niet zo dat de Engelse uitgave alles in een ander metriek stelsel heeft staan?
bitterendzaterdag 22 december 2012 @ 13:17
Nee, Engels is geen probleem.
Ik dacht dat het vinden van bepaalde ingrediënten zou versimpelen.
Skaaizaterdag 22 december 2012 @ 13:20
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 13:17 schreef Bartjebart het volgende:

[..]

Is het niet zo dat de Engelse uitgave alles in een ander metriek stelsel heeft staan?
Ik weet niet of het boek met een ander metriek stelsel werkt. Ik vind het fijn dat Jamie het op tv altijd over grammen, milliliters en graden celcius heeft en soms adviseert hij welke gasstand je moet gebruiken.

Op zijn site gebruikt hij wel ons metriek stelsel.
bitterendzaterdag 22 december 2012 @ 13:23
Ja klopt op tv werkt ie altijd met gram en Celsius en dat is heel fijn! Hij is ook erg duidelijk, en hier te lezen zijn mensen ook over het boek enthousiast! Alleen ik twijfel over de taal...of ik ingrediënten namen moet gaan googelen bij elke gerecht of het in het Nederlands voor mij makkelijker zou zijn
_evenstar_zaterdag 22 december 2012 @ 14:05
Ik heb de uk versie en vind hem duidelijker dan mijn 30 minutes NL versie.. :)
Miasanzondag 30 december 2012 @ 18:58
Ik heb gisteren het dim sum kip recept gemaakt uit zijn boek (in de Nederlandse versie het allereerste recept) maar er stond helemaal niet expliciet bij hoe lang de broodjes moesten stomen. :?

Uiteindelijk wel alles gaar gekregen en het was erg lekker, maar vond het wel wat vreemd. Ben benieuwd of de kook/stoom/baktijden bij nog meer recepten ontbreken. Verder lijkt het boek een prima aanvulling voor de gehaaste kok die eens wat anders op tafel wil zetten. :D
DancingPhoebezondag 30 december 2012 @ 19:00
Ik vind het Nederlandse boek echt heel slecht. Ik denk dat het aan de vertaling ligt.
Lienekienzondag 30 december 2012 @ 19:19
Ik ben er ook niet kapot van. Inderdaad geen duidelijke tijden en ik hou niet van recepten waar je twee lepels uit een pot moet gebruiken terwijl op de pot staat dat je de hele pot na aanbreken direct moet gebruiken.
Lucky_Strikezondag 30 december 2012 @ 21:00
Ik merk dat met kooktijden van rijst of pasta ook wel. Ik denk dat Jamie er vanuit gaat dat je je echt aan die 15 minuten houdt. Als de rest klaar is, is je rijst ook klaar volgens die logica.

Ben nog geen recepten tegengekomen met potjes die gelijk leeg moeten eigenlijk.
Lucky_Strikedonderdag 3 januari 2013 @ 21:44
Nou, de lamb kofte, pitta and Greek salad was geen succes. Het gehakt was wel heerlijk, echt een goed idee met de honing en pistachenoten.

Mijn Griekse salade is vele malen lekkerder en in dit geval zie ik de logica van het raspen van ui en komkommer totaal niet, het maakt de salade alleen maar snotterig. En wie perst er nou een hele citroen uit in zo'n klein beetje yoghurt? Ik ben gek op zuur maar je kunt ook overdrijven. De couscous was totaal niet lekker maar misschien is de couscous van AH gewoon inferieur.
Lienekienvrijdag 4 januari 2013 @ 17:03
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 21:00 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik merk dat met kooktijden van rijst of pasta ook wel. Ik denk dat Jamie er vanuit gaat dat je je echt aan die 15 minuten houdt. Als de rest klaar is, is je rijst ook klaar volgens die logica.

Ben nog geen recepten tegengekomen met potjes die gelijk leeg moeten eigenlijk.
De rundvleeskofte. Een potje rogan josh wasr je maar twee eetlepels uit gebruikt.

En eens met de opmerking over de snotterige salades. Zo'n salade gemaakt met rode ui en wat een smerige nasmaak.

Maar enfin. Op 24 kitchen wordt Jamie's meals in 15 minutes uitgezonden, twee maaltijden in een half uur.
Lucky_Strikevrijdag 4 januari 2013 @ 18:23
Ik dacht dat het aan mij lag met die vreemde nasmaak Lien! Mijn vriend proefde niets namelijk.

En ach, zo'n potje currypasta kan je maanden in de koelkast goed houden hoor.

Ik heb alle filmpjes inmiddels op mijn pc staan, ik zal ze binnenkort eens gaan kijken. Ik geef het na die ene mindere recept niet op ;)
Lienekienvrijdag 4 januari 2013 @ 18:33
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2013 18:23 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik dacht dat het aan mij lag met die vreemde nasmaak Lien! Mijn vriend proefde niets namelijk.

En ach, zo'n potje currypasta kan je maanden in de koelkast goed houden hoor.

Ik heb alle filmpjes inmiddels op mijn pc staan, ik zal ze binnenkort eens gaan kijken. Ik geef het na die ene mindere recept niet op ;)
Dat is nou juist het punt: op het potje staat direct gebruiken. Het is ook niet echt een pasta. Meeste andere Pataks kunnen wel een tijdje in de koelkast.

Nou zit ik te googelen op plaatjes en kom twee Patak Rogan Josh tegen: cooking sauce en curry paste. Had ik waarschijnlijk de verkeerde.
Lucky_Strikezaterdag 5 januari 2013 @ 00:13
Ja, dat zou dat wel verklaren inderdaad. Ik heb trouwens de milde curry pasta gebruikt, ik kon Rogan Josh niet vinden.
Bleiezaterdag 5 januari 2013 @ 11:26
Ik heb het biek sinds kort ook in huis, in het Nederlands, dus ben benieuwd. Vanavond eens iets uit proberen.

Edit: het worden de varkensmedaillons met Hongaarse paprikasaus en rijst.

[ Bericht 28% gewijzigd door Bleie op 05-01-2013 11:57:50 ]
wildi258zondag 6 januari 2013 @ 09:29
kan iemand voor mij de recept van de Sizzling beef steak, hoisin noodle bowls?
Lucky_Strikezondag 6 januari 2013 @ 09:38
Ik ben blij dat ik ergens hierboven wat recepten heb gekopieerd want op zijn site staat niets meer ineens...

Maar tegelijkertijd baal ik ook dat ik er niet meer gekopieerd heb :{ :D
Bleiezondag 6 januari 2013 @ 10:18
Je kan natuurlijk ook het boek kopen ;-)

SPOILER: recept sizzling steak
66hrav.jpg
De varkensmedaillons waren heerlijk trouwens!
DancingPhoebezondag 6 januari 2013 @ 10:21
Ja je kunt ook het boek kopen, maar ik zeg je wel. Het is het geld niet waard :D

Ik vind het echt een wanproduct, wat zonder veel liefde en aandacht in elkaar lijkt te zijn gedraaid.
Bleiezondag 6 januari 2013 @ 10:35
Dan koop je het niet inderdaad. Maar als mensen meerdere recepten eruit graag willen hebben, dan denk ik 'waarom koop je het dan niet?'. Ik vind het overigens een prima boek, maar goed, meningen verschillen.
DancingPhoebezondag 6 januari 2013 @ 10:38
De recepten zijn idd leuk en prima, maar de vertaling (en dus eindredactie?) verpesten het echt voor mij. Als je een boek uitgeeft, zeker onder die vlag, moet het gewoon allemaal kloppen en dat doet het niet.
Lucky_Strikezondag 6 januari 2013 @ 10:38
Een aantal recepten stonden toch gewoon op zijn site dus is er niets verkeerds aan om ze daar vanaf te halen. En je kunt de recepten ook bekijken in zijn programma.
Bleiezondag 6 januari 2013 @ 10:45
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 10:38 schreef DancingPhoebe het volgende:
De recepten zijn idd leuk en prima, maar de vertaling (en dus eindredactie?) verpesten het echt voor mij. Als je een boek uitgeeft, zeker onder die vlag, moet het gewoon allemaal kloppen en dat doet het niet.
Wat klopt er dan niet?
DancingPhoebezondag 6 januari 2013 @ 10:46
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 10:45 schreef Bleie het volgende:

[..]

Wat klopt er dan niet?
Eerste recept wat ik maakte stond ineens iets van zet de pan terug op het vuur oid... Terwijl er nog nooit een pan of een vuur was geweest :D In de context van het recept moest het ws zoiets zijn als "zet deze schaal even opzij" ofzo... maar dat soort details vind ik zoooo irritant.
Bleiezondag 6 januari 2013 @ 10:52
Dat is slordig ja. Ben ik nog niet tegengekomen. Voor mij zou het toch niet echt een reden zijn om een kookboek af te keuren, geloof ik. Belangrijkste vind ik toch lekkere recepten.
DancingPhoebezondag 6 januari 2013 @ 10:59
Maar die kun je in dit geval op andere wijze ook krijgen. Het kopen van het boek moet voor mij juist op die vlakken meerwaarde hebben en daar schiet dit boek in te kort.
Bleiezondag 6 januari 2013 @ 12:26
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 10:59 schreef DancingPhoebe het volgende:
Maar die kun je in dit geval op andere wijze ook krijgen.
Nou ja, daar kun je niet op rekenen dus. Ik vind het ook niet zo gek dat hij niet al z'n recepten gratis op zn website zet...

Maar goed, zo maakt iedereen andere afwegingen. Prima toch?
wildi258zondag 6 januari 2013 @ 22:21
bedankt bleie. ik kijk altijd zijn programma en ik moet zeggen dat er niet veel recepten erbij zitten die mij lekker lijkt. daarom koop ik het boek niet :)
Blikzaterdag 12 januari 2013 @ 19:41
Zojuist de flitsende visstoof gemaakt. De 15 minuten niet gehaald, maar het was wel erg snel klaar en verdomde lekker. Aanrader dus!
Wanderlust.maandag 14 januari 2013 @ 14:25
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 21:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
De Zweedse balletjes zijn echt geniaal. Lekker apart, echt iets voor ons. We moeten er nog een en ander aan tweaken maar dat komt helemaal goed. Zelfs met de wat te zoete bosvruchten/cranberryjam was het prima.
Iemand die dit recept zou willen posten?
Sorellamaandag 14 januari 2013 @ 15:27
CUL / Jamies 15 minutes meals uit proberen, even een stukje naar beneden scrollen :)
Red_85maandag 14 januari 2013 @ 17:02
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2013 21:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
Nou, de lamb kofte, pitta and Greek salad was geen succes. Het gehakt was wel heerlijk, echt een goed idee met de honing en pistachenoten.

Mijn Griekse salade is vele malen lekkerder en in dit geval zie ik de logica van het raspen van ui en komkommer totaal niet, het maakt de salade alleen maar snotterig. En wie perst er nou een hele citroen uit in zo'n klein beetje yoghurt? Ik ben gek op zuur maar je kunt ook overdrijven. De couscous was totaal niet lekker maar misschien is de couscous van AH gewoon inferieur.
Hoeveel 'couscous' eters zie jij couscous halen bij de ah?

Ik haal het ook 'gewoon' bij de Turk. Als je het dan niet lust, tjah, dan denk ik dat je er niet weg van bent.
Lucky_Strikemaandag 14 januari 2013 @ 21:53
Kwestie van tijdgebrek. Mijn echte couscous was gewoon op en de Turk was niet meer open. Ben er normaal gesproken gek op, vandaar dat het juist zo tegenviel ;)
Pendergastdinsdag 15 januari 2013 @ 14:57
Gister de ‘Lamb kofte, pitta & greek salad’ gemaakt. De volgende keer ga ik het recept iets aanpassen (sorry, Jamie). De couscous geef ik na afloop nog een ‘drizzle’ goede olijfolie, schep ’m in een diep bord met daaroverheen de kofte (en misschien een extra kneepje honing). Het pitabrood vervang ik door knapperig Turks brood.
Lucky_Strikedinsdag 15 januari 2013 @ 15:18
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 14:57 schreef Pendergast het volgende:
Gister de ‘Lamb kofte, pitta & greek salad’ gemaakt. De volgende keer ga ik het recept iets aanpassen (sorry, Jamie). De couscous geef ik na afloop nog een ‘drizzle’ goede olijfolie, schep ’m in een diep bord met daaroverheen de kofte (en misschien een extra kneepje honing). Het pitabrood vervang ik door knapperig Turks brood.
Was jouw ui niet bitter geworden door het raspen?
Lienekiendinsdag 15 januari 2013 @ 15:48
Ik snap sowieso niet waarom je die ui door de keukenmachine zou laten raspen. Ik weet wel dat ik dat nooit weer doe.

(Miskoop van 2012: een keukenmachine!)
Pendergastdinsdag 15 januari 2013 @ 15:50
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 15:18 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Was jouw ui niet bitter geworden door het raspen?
Nee, want ik heb het op aanraden van jou niet geraspt... En gewaarschuwd heb ik ook maar een paar kneepjes citroen aan de yoghurt toegevoegd. Het bevalt me eigenlijk niet zo dat Jamie de laatste tijd voor zo veel gemak kiest: alles gaat in één klap in de keukenmachine (‘don’t bother peeling’) en hele potten kant-en-klare saus gaan erdoorheen. Laatst zag ik hem zelfs een pakje voorgekookte rijst aan iets toevoegen, want voor gewone rijst koken ontbrak de tijd. Je kunt het natuurlijk ook overdrijven.
Lucky_Strikedinsdag 15 januari 2013 @ 15:52
:D

Beste aankoop van 2011: een keukenmachine/blender/citruspers *O* (miskoop: de sapcentrifuge die er ook bij hoort).
Lucky_Strikedinsdag 15 januari 2013 @ 15:54
Ik ben op zich wel van het 'flikker maar allemaal erin en doe niet te ingewikkeld maar wel creatief' maar ik stond wel een beetje te kijken dat ik pas een paar lepels Patak's currypasta moest gebruiken.

Ik heb wel van Jamie geleerd dat je een teen knoflook niet hoeft te pellen voor hij door de knoflookpers gaat 8)7
foodloverdinsdag 15 januari 2013 @ 16:01
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 15:54 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik ben op zich wel van het 'flikker maar allemaal erin en doe niet te ingewikkeld maar wel creatief' maar ik stond wel een beetje te kijken dat ik pas een paar lepels Patak's currypasta moest gebruiken.

Ik heb wel van Jamie geleerd dat je een teen knoflook niet hoeft te pellen voor hij door de knoflookpers gaat 8)7
Knoflooktenen pel of plet ik toch maar weer en hak ik vaak fijn i.p.v. in knoflookpers doen. Laatst 2 ongepelde tenen in die pers gedaan, moest zo hard knijpen dat de knoflookprut in mijn oog en op mijn kleding terecht kwam #onhandig.
Pendergastdinsdag 15 januari 2013 @ 16:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 15:54 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb wel van Jamie geleerd dat je een teen knoflook niet hoeft te pellen voor hij door de knoflookpers gaat 8)7
En ik heb van hem geleerd dat je rijst op smaak kunt brengen als je een halve onuitgeknepen citroen/limoen meekookt. Na afloop een paar kneepjes erover en het smaakt heerlijk fris. Truc werkt ook perfect in curryschotels.
Lucky_Strikedinsdag 15 januari 2013 @ 16:09
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 16:01 schreef foodlover het volgende:

[..]

Knoflooktenen pel of plet ik toch maar weer en hak ik vaak fijn i.p.v. in knoflookpers doen. Laatst 2 ongepelde tenen in die pers gedaan, moest zo hard knijpen dat de knoflookprut in mijn oog en op mijn kleding terecht kwam #onhandig.
Geperst smaakt milder dan geplet dus het ligt er bij mij aan of ik hak of rasp. Weet alleen niet meer van wie ik dat geleerd heb :s) Ik ben trouwens niet zo'n goede snijder, daar heb ik een sous chef (mijn vriend) voor.

Ga ook eens een citroen of limoen door mijn rijst doen. Die bak ik trouwens eerst heel kort aan in een klein beetje boter voor er water bij gaat.
Turbomuisdinsdag 15 januari 2013 @ 16:13
Ik heb sinds kort zo'n knoflookmaalding van de Action. Verademing, geen gedoe en geen geprut met die pers :)
Lucky_Strikedinsdag 15 januari 2013 @ 16:22
Voor als ik echt tijdgebrek heb, heb ik een tube knoflookpulp en rode peperpulp van Silvo :@

Wat is dat voor ding van de Action dan?
Turbomuisdinsdag 15 januari 2013 @ 16:26
Tis zo'n ding (de linkse):
1321040829113.jpg

Je doet 1 (of veel :) ) teentjes knof in het bakje, andere deel erop, paar keer draaien en voila, geperste knof.
Lienekiendinsdag 15 januari 2013 @ 16:32
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 15:52 schreef Lucky_Strike het volgende:
:D

Beste aankoop van 2011: een keukenmachine/blender/citruspers *O* (miskoop: de sapcentrifuge die er ook bij hoort).
Nou had ik al een blender en die gebruik ik geregeld. Maar waar gebruik jij met name de keukenmachine voor?

Ik ben gewoon benieuwd, ik heb de toegevoegde waarde nog niet echt ontdekt. :)
Lucky_Strikedinsdag 15 januari 2013 @ 16:38
Voornamelijk bij bakken maar ook vaak bij het raspen van een groot stuk parmesan. Of bij het maken van pastadeeg.
Lienekiendinsdag 15 januari 2013 @ 16:39
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 16:38 schreef Lucky_Strike het volgende:
Voornamelijk bij bakken maar ook vaak bij het raspen van een groot stuk parmesan. Of bij het maken van pastadeeg.
Aha. Voor deeg en beslag heb ik zo'n Kitchenaid (maar dan van Kenwood). En kaas raspen doet mijn vriend met de hand.
Lucky_Strikedinsdag 15 januari 2013 @ 16:40
Handig he, zo'n man in huis O+
foodloverdinsdag 15 januari 2013 @ 17:00
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 16:26 schreef Turbomuis het volgende:
Tis zo'n ding (de linkse):
[ afbeelding ]

Je doet 1 (of veel :) ) teentjes knof in het bakje, andere deel erop, paar keer draaien en voila, geperste knof.
Goede tip!
Lucky_Strikedinsdag 15 januari 2013 @ 17:10
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 17:00 schreef foodlover het volgende:

[..]

Goede tip!
Binnenkort maar weer eens naar de Action dan.
Gala6183woensdag 16 januari 2013 @ 16:22
Afgelopen weekend voor het eerst iets uit dit boek gemaakt, de ricotta beignets met courgette salade:
http://www.jamieoliver.co(...)auce-courgette-salad
Sponsored by Uncle Ben's? Huh?

Erg lekker maar er miste iets.. vullends. Volgens mij kun je dit ook prima eten met pasta. Deze geraspte salade was overigens wel erg lekker en fris.

Wat me opvalt, en wat ik niet zo lekker vind, is dat hij overal zoveel nootmuskaat in gooit. Maar misschien is dat heel Engels.
zijlewoensdag 16 januari 2013 @ 16:27
Mijn vriendin had laatst gevulde paprika met couscous gemaakt, was niet echt lekker door een overkill aan lemon juice waar Jamie nogal royaal mee is. Ze had al expres wat minder gedaan maar toch smaakte alles er naar, niet echt een succes
FutureFairytalewoensdag 16 januari 2013 @ 16:39
Zo jammer vind ik dat van topkoks; een geweldig gerecht maken en dan afmaken met een hele citroen uitgeknepen :r
Hele smaak verpest... Gebruiken het net zo veel als peper en zout.
Myraelawoensdag 16 januari 2013 @ 20:58
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 16:26 schreef Turbomuis het volgende:
Tis zo'n ding (de linkse):
[ afbeelding ]

Je doet 1 (of veel :) ) teentjes knof in het bakje, andere deel erop, paar keer draaien en voila, geperste knof.
Werkt dat wel goed?

Het lijkt trouwens een beetje op zo'n grinder voor wiet. :D
Turbomuiswoensdag 16 januari 2013 @ 21:31
quote:
14s.gif Op woensdag 16 januari 2013 20:58 schreef Myraela het volgende:

[..]

Werkt dat wel goed?

Het lijkt trouwens een beetje op zo'n grinder voor wiet. :D
Werkt geweldig!

Wiet heb ik nooit aan gedaan, dus dat hoefde ik nooit te grinden. geen idee dus :)
_evenstar_donderdag 17 januari 2013 @ 12:32
Denk dat de engelsen sowieso wat sneller wat zuur maken , zo staat hier overal vinegar op tafel. Wanneer je dat niet gewend bent dan is het niet Lekker maar dat is hetzelfde bij sambal. Eer je gewend bent versterkt het juist natuurlijke smaken :)
Lucky_Strikezaterdag 26 januari 2013 @ 21:56
De lamb kofte, chopped salad and harissa yoghurt was op zich wel ok maar niet heel bijzonder. Een beetje te spicy ook, een hele peper is net te veel.
En weer droge ballen, ondanks dat ik ze dit keer veel later had opgezet dan volgens het recept moest.
Erasmozaterdag 26 januari 2013 @ 21:57
Wat voor lam had je genomen, mager of vet?
Lucky_Strikezaterdag 26 januari 2013 @ 21:59
Rund :D
Erasmozaterdag 26 januari 2013 @ 22:00
Alsnog, mager of vet? :P
Lucky_Strikezaterdag 26 januari 2013 @ 22:03
Mager, daarom later opgezet.

Maar ik mag eigenlijk niet klagen. Ik was al lang blij dat ik iets fatsoenlijks heb weten te koken na een week junkfood.
KaheemSaidzaterdag 26 januari 2013 @ 22:06
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 16:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
Handig he, zo'n man in huis O+
Bij mij doet mijn vriendin dat juist
Erasmozaterdag 26 januari 2013 @ 22:07
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 22:03 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mager, daarom later opgezet.

Maar ik mag eigenlijk niet klagen. Ik was al lang blij dat ik iets fatsoenlijks heb weten te koken na een week junkfood.
Goed dat je kookt hoor, daar hoor je mij niet over :) Als je de de volgende keer wat vetter vlees neemt droogt het niet uit.
Lucky_Strikezaterdag 26 januari 2013 @ 22:14
Ik kook altijd eigenlijk gelukkig. God wat is afhaal Chinees, patat, etc smerig. Vooral als je geen honger hebt. Ik kan vaak sneller koken dan iets afhalen of bestellen eigenlijk.
Maar met een oma op haar sterfbed en een schoonvader met een tumor ontbrak het me niet alleen aan tijd maar ook aan logisch denkvermogen :D
Deze week allemaal supersnelle en makkelijke maaltijden op het menu dus in theorie moet het nu wel goedkomen. Liever droge gehaktballen dan babi pangang!
Lucky_Strikezaterdag 26 januari 2013 @ 22:16
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 22:06 schreef KaheemSaid het volgende:

[..]

Bij mij doet mijn vriendin dat juist
Als ik naar mijn omgeving kijk is het meestal al een klein wonder als een stel samen kan koken :D
KaheemSaidzondag 27 januari 2013 @ 12:50
quote:
14s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 22:16 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Als ik naar mijn omgeving kijk is het meestal al een klein wonder als een stel samen kan koken :D
Mijn vriendin en ik ervaren een weinige aan stress wanneer we samen koken, of wanneer we samen zouden verhuizen of wanneer we op vakantie gaan.
Weltschmerzzondag 27 januari 2013 @ 15:37
quote:
14s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 22:16 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Als ik naar mijn omgeving kijk is het meestal al een klein wonder als een stel samen kan koken :D
Professionele keukens werken ook niet democratisch. Het kan wel, maar dan moet je je normale verhouding even los laten en doen wat de ander zegt, of de ander 'orders' geven, en vooraf weten wie welke rol heeft.
Pietverdrietzondag 27 januari 2013 @ 17:43
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 22:14 schreef Lucky_Strike het volgende:
. Liever droge gehaktballen dan babi pangang!
Eens
Heb sinds 2 weken griep en kook liever iets gemakkelijks dan weer een Döner.
Vanavond kipvleugels met aardappels op bakplaat in de oven. Salade daarbij, vijf minuten werk en een 75 minuten in de oven.
Pietverdrietzondag 27 januari 2013 @ 17:46
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 15:37 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Professionele keukens werken ook niet democratisch. Het kan wel, maar dan moet je je normale verhouding even los laten en doen wat de ander zegt, of de ander 'orders' geven, en vooraf weten wie welke rol heeft.
Iedereen die wil weten hoe prof keukens functioneren raad ik 2 boeken aan te lezen.
Down and out in Paris and London ( van George Orwell, tevens ook het beste boek wat ik van hem gelezen heb)
Kitchen Confidential ( van Anthony Bourdain)
Lucky_Strikezondag 27 januari 2013 @ 21:39
Precies, mijn vriend heeft gewoon geleerd om niet te denken in de keuken en puur te functioneren als mijn snij- en afwasbitch :D
En nu hij koken zelf echt leuk is aan vinden geldt die rolverdeling nog steeds maar overleggen we gewoon eerst hoe we de dingen aanpakken. Kwestie van gebruik maken van elkaars krachten en zwakten.
Lonaamaandag 28 januari 2013 @ 15:08
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 21:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
Precies, mijn vriend heeft gewoon geleerd om niet te denken in de keuken en puur te functioneren als mijn snij- en afwasbitch :D
En nu hij koken zelf echt leuk is aan vinden geldt die rolverdeling nog steeds maar overleggen we gewoon eerst hoe we de dingen aanpakken. Kwestie van gebruik maken van elkaars krachten en zwakten.
Herkenbaar :7
new_moonmaandag 28 januari 2013 @ 15:18
quote:
2s.gif Op maandag 28 januari 2013 15:08 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Herkenbaar :7
yeah! ^O^

alleen doe ik het afwassen (sneller) zelf en mag hij wel afdrogen (heel erge hekel aan namelijk)
en snijden natuurlijk.. maar dat doet hij liever zelf omdat als het aan mij ligt alles grof in de pan verdwijnt en dat vindt meneer niet lekker :')


Ontopic!
Ik heb nu sinds eergister ook het Jamie 15 minutes boek in bezit, en heb er al wat lekkere dingen in zien staan! Ga er binnenkort eens iets uit maken.

Mn zus heeft het boek ook en heeft laatst bij ons thuis de Beef Stroganoff gemaakt, maar dat vond ik niet zo'n succes. Te weinig saus en het garnituur was veel te zuur geworden. (al kan dat ook aan mij hebben gelegen want ik had azijn gebruikt ipv het augurken-nat..) Sorry sis :%
Bleiemaandag 4 februari 2013 @ 10:10
Vandaag in de Volkskrant (die je deze week online gratis kunt lezen) een artikel waarin de chef-kok van Fifteen, een culinair columniste en een thuiskok de recepten maken. Het lukt alleen de chef om het binnen de 15 minuten te doen. Leuk verhaal wel.
MaximusTGmaandag 4 februari 2013 @ 10:30
Goeie tip, geinig stukje ja!
Op zich wel voorspelbaar resultaat alleen :P.