abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_121129459
Nou, de lamb kofte, pitta and Greek salad was geen succes. Het gehakt was wel heerlijk, echt een goed idee met de honing en pistachenoten.

Mijn Griekse salade is vele malen lekkerder en in dit geval zie ik de logica van het raspen van ui en komkommer totaal niet, het maakt de salade alleen maar snotterig. En wie perst er nou een hele citroen uit in zo'n klein beetje yoghurt? Ik ben gek op zuur maar je kunt ook overdrijven. De couscous was totaal niet lekker maar misschien is de couscous van AH gewoon inferieur.
Spoilers!
  vrijdag 4 januari 2013 @ 17:03:47 #102
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_121158591
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 21:00 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik merk dat met kooktijden van rijst of pasta ook wel. Ik denk dat Jamie er vanuit gaat dat je je echt aan die 15 minuten houdt. Als de rest klaar is, is je rijst ook klaar volgens die logica.

Ben nog geen recepten tegengekomen met potjes die gelijk leeg moeten eigenlijk.
De rundvleeskofte. Een potje rogan josh wasr je maar twee eetlepels uit gebruikt.

En eens met de opmerking over de snotterige salades. Zo'n salade gemaakt met rode ui en wat een smerige nasmaak.

Maar enfin. Op 24 kitchen wordt Jamie's meals in 15 minutes uitgezonden, twee maaltijden in een half uur.
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 4 januari 2013 @ 18:23:07 #103
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_121161342
Ik dacht dat het aan mij lag met die vreemde nasmaak Lien! Mijn vriend proefde niets namelijk.

En ach, zo'n potje currypasta kan je maanden in de koelkast goed houden hoor.

Ik heb alle filmpjes inmiddels op mijn pc staan, ik zal ze binnenkort eens gaan kijken. Ik geef het na die ene mindere recept niet op ;)
Spoilers!
  vrijdag 4 januari 2013 @ 18:33:50 #104
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_121161674
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2013 18:23 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik dacht dat het aan mij lag met die vreemde nasmaak Lien! Mijn vriend proefde niets namelijk.

En ach, zo'n potje currypasta kan je maanden in de koelkast goed houden hoor.

Ik heb alle filmpjes inmiddels op mijn pc staan, ik zal ze binnenkort eens gaan kijken. Ik geef het na die ene mindere recept niet op ;)
Dat is nou juist het punt: op het potje staat direct gebruiken. Het is ook niet echt een pasta. Meeste andere Pataks kunnen wel een tijdje in de koelkast.

Nou zit ik te googelen op plaatjes en kom twee Patak Rogan Josh tegen: cooking sauce en curry paste. Had ik waarschijnlijk de verkeerde.
The love you take is equal to the love you make.
pi_121177214
Ja, dat zou dat wel verklaren inderdaad. Ik heb trouwens de milde curry pasta gebruikt, ik kon Rogan Josh niet vinden.
Spoilers!
pi_121186240
Ik heb het biek sinds kort ook in huis, in het Nederlands, dus ben benieuwd. Vanavond eens iets uit proberen.

Edit: het worden de varkensmedaillons met Hongaarse paprikasaus en rijst.

[ Bericht 28% gewijzigd door Bleie op 05-01-2013 11:57:50 ]
pi_121221004
kan iemand voor mij de recept van de Sizzling beef steak, hoisin noodle bowls?
  zondag 6 januari 2013 @ 09:38:59 #108
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_121221063
Ik ben blij dat ik ergens hierboven wat recepten heb gekopieerd want op zijn site staat niets meer ineens...

Maar tegelijkertijd baal ik ook dat ik er niet meer gekopieerd heb :{ :D
Spoilers!
pi_121221352
Je kan natuurlijk ook het boek kopen ;-)

SPOILER: recept sizzling steak
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De varkensmedaillons waren heerlijk trouwens!
pi_121221373
Ja je kunt ook het boek kopen, maar ik zeg je wel. Het is het geld niet waard :D

Ik vind het echt een wanproduct, wat zonder veel liefde en aandacht in elkaar lijkt te zijn gedraaid.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_121221523
Dan koop je het niet inderdaad. Maar als mensen meerdere recepten eruit graag willen hebben, dan denk ik 'waarom koop je het dan niet?'. Ik vind het overigens een prima boek, maar goed, meningen verschillen.
pi_121221547
De recepten zijn idd leuk en prima, maar de vertaling (en dus eindredactie?) verpesten het echt voor mij. Als je een boek uitgeeft, zeker onder die vlag, moet het gewoon allemaal kloppen en dat doet het niet.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zondag 6 januari 2013 @ 10:38:42 #113
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_121221553
Een aantal recepten stonden toch gewoon op zijn site dus is er niets verkeerds aan om ze daar vanaf te halen. En je kunt de recepten ook bekijken in zijn programma.
Spoilers!
pi_121221628
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 10:38 schreef DancingPhoebe het volgende:
De recepten zijn idd leuk en prima, maar de vertaling (en dus eindredactie?) verpesten het echt voor mij. Als je een boek uitgeeft, zeker onder die vlag, moet het gewoon allemaal kloppen en dat doet het niet.
Wat klopt er dan niet?
pi_121221640
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 10:45 schreef Bleie het volgende:

[..]

Wat klopt er dan niet?
Eerste recept wat ik maakte stond ineens iets van zet de pan terug op het vuur oid... Terwijl er nog nooit een pan of een vuur was geweest :D In de context van het recept moest het ws zoiets zijn als "zet deze schaal even opzij" ofzo... maar dat soort details vind ik zoooo irritant.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_121221730
Dat is slordig ja. Ben ik nog niet tegengekomen. Voor mij zou het toch niet echt een reden zijn om een kookboek af te keuren, geloof ik. Belangrijkste vind ik toch lekkere recepten.
pi_121221848
Maar die kun je in dit geval op andere wijze ook krijgen. Het kopen van het boek moet voor mij juist op die vlakken meerwaarde hebben en daar schiet dit boek in te kort.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_121223714
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 10:59 schreef DancingPhoebe het volgende:
Maar die kun je in dit geval op andere wijze ook krijgen.
Nou ja, daar kun je niet op rekenen dus. Ik vind het ook niet zo gek dat hij niet al z'n recepten gratis op zn website zet...

Maar goed, zo maakt iedereen andere afwegingen. Prima toch?
pi_121249032
bedankt bleie. ik kijk altijd zijn programma en ik moet zeggen dat er niet veel recepten erbij zitten die mij lekker lijkt. daarom koop ik het boek niet :)
  zaterdag 12 januari 2013 @ 19:41:48 #120
62913 Blik
The one and Only!
pi_121479525
Zojuist de flitsende visstoof gemaakt. De 15 minuten niet gehaald, maar het was wel erg snel klaar en verdomde lekker. Aanrader dus!
pi_121546142
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 21:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
De Zweedse balletjes zijn echt geniaal. Lekker apart, echt iets voor ons. We moeten er nog een en ander aan tweaken maar dat komt helemaal goed. Zelfs met de wat te zoete bosvruchten/cranberryjam was het prima.
Iemand die dit recept zou willen posten?
I would date the hell out of me.
pi_121548868
CUL / Jamies 15 minutes meals uit proberen, even een stukje naar beneden scrollen :)
  maandag 14 januari 2013 @ 17:02:58 #123
168739 Red_85
'echt wel'
pi_121553109
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2013 21:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
Nou, de lamb kofte, pitta and Greek salad was geen succes. Het gehakt was wel heerlijk, echt een goed idee met de honing en pistachenoten.

Mijn Griekse salade is vele malen lekkerder en in dit geval zie ik de logica van het raspen van ui en komkommer totaal niet, het maakt de salade alleen maar snotterig. En wie perst er nou een hele citroen uit in zo'n klein beetje yoghurt? Ik ben gek op zuur maar je kunt ook overdrijven. De couscous was totaal niet lekker maar misschien is de couscous van AH gewoon inferieur.
Hoeveel 'couscous' eters zie jij couscous halen bij de ah?

Ik haal het ook 'gewoon' bij de Turk. Als je het dan niet lust, tjah, dan denk ik dat je er niet weg van bent.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_121567995
Kwestie van tijdgebrek. Mijn echte couscous was gewoon op en de Turk was niet meer open. Ben er normaal gesproken gek op, vandaar dat het juist zo tegenviel ;)
Spoilers!
pi_121593372
Gister de ‘Lamb kofte, pitta & greek salad’ gemaakt. De volgende keer ga ik het recept iets aanpassen (sorry, Jamie). De couscous geef ik na afloop nog een ‘drizzle’ goede olijfolie, schep ’m in een diep bord met daaroverheen de kofte (en misschien een extra kneepje honing). Het pitabrood vervang ik door knapperig Turks brood.
pi_121594340
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 14:57 schreef Pendergast het volgende:
Gister de ‘Lamb kofte, pitta & greek salad’ gemaakt. De volgende keer ga ik het recept iets aanpassen (sorry, Jamie). De couscous geef ik na afloop nog een ‘drizzle’ goede olijfolie, schep ’m in een diep bord met daaroverheen de kofte (en misschien een extra kneepje honing). Het pitabrood vervang ik door knapperig Turks brood.
Was jouw ui niet bitter geworden door het raspen?
Spoilers!
  dinsdag 15 januari 2013 @ 15:48:40 #127
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_121595822
Ik snap sowieso niet waarom je die ui door de keukenmachine zou laten raspen. Ik weet wel dat ik dat nooit weer doe.

(Miskoop van 2012: een keukenmachine!)
The love you take is equal to the love you make.
pi_121595890
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 15:18 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Was jouw ui niet bitter geworden door het raspen?
Nee, want ik heb het op aanraden van jou niet geraspt... En gewaarschuwd heb ik ook maar een paar kneepjes citroen aan de yoghurt toegevoegd. Het bevalt me eigenlijk niet zo dat Jamie de laatste tijd voor zo veel gemak kiest: alles gaat in één klap in de keukenmachine (‘don’t bother peeling’) en hele potten kant-en-klare saus gaan erdoorheen. Laatst zag ik hem zelfs een pakje voorgekookte rijst aan iets toevoegen, want voor gewone rijst koken ontbrak de tijd. Je kunt het natuurlijk ook overdrijven.
pi_121595987
:D

Beste aankoop van 2011: een keukenmachine/blender/citruspers *O* (miskoop: de sapcentrifuge die er ook bij hoort).
Spoilers!
pi_121596095
Ik ben op zich wel van het 'flikker maar allemaal erin en doe niet te ingewikkeld maar wel creatief' maar ik stond wel een beetje te kijken dat ik pas een paar lepels Patak's currypasta moest gebruiken.

Ik heb wel van Jamie geleerd dat je een teen knoflook niet hoeft te pellen voor hij door de knoflookpers gaat 8)7
Spoilers!
  dinsdag 15 januari 2013 @ 16:01:07 #131
296595 foodlover
live and learn
pi_121596386
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 15:54 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik ben op zich wel van het 'flikker maar allemaal erin en doe niet te ingewikkeld maar wel creatief' maar ik stond wel een beetje te kijken dat ik pas een paar lepels Patak's currypasta moest gebruiken.

Ik heb wel van Jamie geleerd dat je een teen knoflook niet hoeft te pellen voor hij door de knoflookpers gaat 8)7
Knoflooktenen pel of plet ik toch maar weer en hak ik vaak fijn i.p.v. in knoflookpers doen. Laatst 2 ongepelde tenen in die pers gedaan, moest zo hard knijpen dat de knoflookprut in mijn oog en op mijn kleding terecht kwam #onhandig.
pi_121596645
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 15:54 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb wel van Jamie geleerd dat je een teen knoflook niet hoeft te pellen voor hij door de knoflookpers gaat 8)7
En ik heb van hem geleerd dat je rijst op smaak kunt brengen als je een halve onuitgeknepen citroen/limoen meekookt. Na afloop een paar kneepjes erover en het smaakt heerlijk fris. Truc werkt ook perfect in curryschotels.
pi_121596786
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 16:01 schreef foodlover het volgende:

[..]

Knoflooktenen pel of plet ik toch maar weer en hak ik vaak fijn i.p.v. in knoflookpers doen. Laatst 2 ongepelde tenen in die pers gedaan, moest zo hard knijpen dat de knoflookprut in mijn oog en op mijn kleding terecht kwam #onhandig.
Geperst smaakt milder dan geplet dus het ligt er bij mij aan of ik hak of rasp. Weet alleen niet meer van wie ik dat geleerd heb :s) Ik ben trouwens niet zo'n goede snijder, daar heb ik een sous chef (mijn vriend) voor.

Ga ook eens een citroen of limoen door mijn rijst doen. Die bak ik trouwens eerst heel kort aan in een klein beetje boter voor er water bij gaat.
Spoilers!
  dinsdag 15 januari 2013 @ 16:13:12 #134
6067 Turbomuis
Kruimeltjes zijn ook cake
pi_121596985
Ik heb sinds kort zo'n knoflookmaalding van de Action. Verademing, geen gedoe en geen geprut met die pers :)
I give myself very good advice
But I very seldom follow it
That explains the trouble that I'm always in
pi_121597529
Voor als ik echt tijdgebrek heb, heb ik een tube knoflookpulp en rode peperpulp van Silvo :@

Wat is dat voor ding van de Action dan?
Spoilers!
  dinsdag 15 januari 2013 @ 16:26:03 #136
6067 Turbomuis
Kruimeltjes zijn ook cake
pi_121597685
Tis zo'n ding (de linkse):


Je doet 1 (of veel :) ) teentjes knof in het bakje, andere deel erop, paar keer draaien en voila, geperste knof.
I give myself very good advice
But I very seldom follow it
That explains the trouble that I'm always in
  dinsdag 15 januari 2013 @ 16:32:16 #137
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_121598001
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 15:52 schreef Lucky_Strike het volgende:
:D

Beste aankoop van 2011: een keukenmachine/blender/citruspers *O* (miskoop: de sapcentrifuge die er ook bij hoort).
Nou had ik al een blender en die gebruik ik geregeld. Maar waar gebruik jij met name de keukenmachine voor?

Ik ben gewoon benieuwd, ik heb de toegevoegde waarde nog niet echt ontdekt. :)
The love you take is equal to the love you make.
pi_121598286
Voornamelijk bij bakken maar ook vaak bij het raspen van een groot stuk parmesan. Of bij het maken van pastadeeg.
Spoilers!
  dinsdag 15 januari 2013 @ 16:39:31 #139
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_121598351
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 16:38 schreef Lucky_Strike het volgende:
Voornamelijk bij bakken maar ook vaak bij het raspen van een groot stuk parmesan. Of bij het maken van pastadeeg.
Aha. Voor deeg en beslag heb ik zo'n Kitchenaid (maar dan van Kenwood). En kaas raspen doet mijn vriend met de hand.
The love you take is equal to the love you make.
pi_121598416
Handig he, zo'n man in huis O+
Spoilers!
  dinsdag 15 januari 2013 @ 17:00:09 #141
296595 foodlover
live and learn
pi_121599416
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 16:26 schreef Turbomuis het volgende:
Tis zo'n ding (de linkse):
[ afbeelding ]

Je doet 1 (of veel :) ) teentjes knof in het bakje, andere deel erop, paar keer draaien en voila, geperste knof.
Goede tip!
pi_121599951
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 17:00 schreef foodlover het volgende:

[..]

Goede tip!
Binnenkort maar weer eens naar de Action dan.
Spoilers!
pi_121639798
Afgelopen weekend voor het eerst iets uit dit boek gemaakt, de ricotta beignets met courgette salade:
http://www.jamieoliver.co(...)auce-courgette-salad
Sponsored by Uncle Ben's? Huh?

Erg lekker maar er miste iets.. vullends. Volgens mij kun je dit ook prima eten met pasta. Deze geraspte salade was overigens wel erg lekker en fris.

Wat me opvalt, en wat ik niet zo lekker vind, is dat hij overal zoveel nootmuskaat in gooit. Maar misschien is dat heel Engels.
pi_121640080
Mijn vriendin had laatst gevulde paprika met couscous gemaakt, was niet echt lekker door een overkill aan lemon juice waar Jamie nogal royaal mee is. Ze had al expres wat minder gedaan maar toch smaakte alles er naar, niet echt een succes
pi_121640702
Zo jammer vind ik dat van topkoks; een geweldig gerecht maken en dan afmaken met een hele citroen uitgeknepen :r
Hele smaak verpest... Gebruiken het net zo veel als peper en zout.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_121653676
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 16:26 schreef Turbomuis het volgende:
Tis zo'n ding (de linkse):
[ afbeelding ]

Je doet 1 (of veel :) ) teentjes knof in het bakje, andere deel erop, paar keer draaien en voila, geperste knof.
Werkt dat wel goed?

Het lijkt trouwens een beetje op zo'n grinder voor wiet. :D
  woensdag 16 januari 2013 @ 21:31:02 #147
6067 Turbomuis
Kruimeltjes zijn ook cake
pi_121655580
quote:
14s.gif Op woensdag 16 januari 2013 20:58 schreef Myraela het volgende:

[..]

Werkt dat wel goed?

Het lijkt trouwens een beetje op zo'n grinder voor wiet. :D
Werkt geweldig!

Wiet heb ik nooit aan gedaan, dus dat hoefde ik nooit te grinden. geen idee dus :)
I give myself very good advice
But I very seldom follow it
That explains the trouble that I'm always in
  donderdag 17 januari 2013 @ 12:32:12 #148
116890 _evenstar_
Ba-dum-tisssschhh
pi_121675127
Denk dat de engelsen sowieso wat sneller wat zuur maken , zo staat hier overal vinegar op tafel. Wanneer je dat niet gewend bent dan is het niet Lekker maar dat is hetzelfde bij sambal. Eer je gewend bent versterkt het juist natuurlijke smaken :)
Engaging Infinite Improbability Drive..
pi_122089037
De lamb kofte, chopped salad and harissa yoghurt was op zich wel ok maar niet heel bijzonder. Een beetje te spicy ook, een hele peper is net te veel.
En weer droge ballen, ondanks dat ik ze dit keer veel later had opgezet dan volgens het recept moest.
Spoilers!
  zaterdag 26 januari 2013 @ 21:57:52 #150
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_122089130
Wat voor lam had je genomen, mager of vet?
pi_122089184
Rund :D
Spoilers!
  zaterdag 26 januari 2013 @ 22:00:54 #152
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_122089287
Alsnog, mager of vet? :P
pi_122089446
Mager, daarom later opgezet.

Maar ik mag eigenlijk niet klagen. Ik was al lang blij dat ik iets fatsoenlijks heb weten te koken na een week junkfood.
Spoilers!
pi_122089640
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 16:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
Handig he, zo'n man in huis O+
Bij mij doet mijn vriendin dat juist
  zaterdag 26 januari 2013 @ 22:07:30 #155
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_122089683
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 22:03 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mager, daarom later opgezet.

Maar ik mag eigenlijk niet klagen. Ik was al lang blij dat ik iets fatsoenlijks heb weten te koken na een week junkfood.
Goed dat je kookt hoor, daar hoor je mij niet over :) Als je de de volgende keer wat vetter vlees neemt droogt het niet uit.
pi_122090187
Ik kook altijd eigenlijk gelukkig. God wat is afhaal Chinees, patat, etc smerig. Vooral als je geen honger hebt. Ik kan vaak sneller koken dan iets afhalen of bestellen eigenlijk.
Maar met een oma op haar sterfbed en een schoonvader met een tumor ontbrak het me niet alleen aan tijd maar ook aan logisch denkvermogen :D
Deze week allemaal supersnelle en makkelijke maaltijden op het menu dus in theorie moet het nu wel goedkomen. Liever droge gehaktballen dan babi pangang!
Spoilers!
pi_122090275
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 22:06 schreef KaheemSaid het volgende:

[..]

Bij mij doet mijn vriendin dat juist
Als ik naar mijn omgeving kijk is het meestal al een klein wonder als een stel samen kan koken :D
Spoilers!
pi_122107833
quote:
14s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 22:16 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Als ik naar mijn omgeving kijk is het meestal al een klein wonder als een stel samen kan koken :D
Mijn vriendin en ik ervaren een weinige aan stress wanneer we samen koken, of wanneer we samen zouden verhuizen of wanneer we op vakantie gaan.
pi_122116211
quote:
14s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 22:16 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Als ik naar mijn omgeving kijk is het meestal al een klein wonder als een stel samen kan koken :D
Professionele keukens werken ook niet democratisch. Het kan wel, maar dan moet je je normale verhouding even los laten en doen wat de ander zegt, of de ander 'orders' geven, en vooraf weten wie welke rol heeft.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 27 januari 2013 @ 17:43:57 #160
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122121836
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 22:14 schreef Lucky_Strike het volgende:
. Liever droge gehaktballen dan babi pangang!
Eens
Heb sinds 2 weken griep en kook liever iets gemakkelijks dan weer een Döner.
Vanavond kipvleugels met aardappels op bakplaat in de oven. Salade daarbij, vijf minuten werk en een 75 minuten in de oven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 27 januari 2013 @ 17:46:44 #161
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122121942
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 15:37 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Professionele keukens werken ook niet democratisch. Het kan wel, maar dan moet je je normale verhouding even los laten en doen wat de ander zegt, of de ander 'orders' geven, en vooraf weten wie welke rol heeft.
Iedereen die wil weten hoe prof keukens functioneren raad ik 2 boeken aan te lezen.
Down and out in Paris and London ( van George Orwell, tevens ook het beste boek wat ik van hem gelezen heb)
Kitchen Confidential ( van Anthony Bourdain)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 27 januari 2013 @ 21:39:07 #162
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_122136361
Precies, mijn vriend heeft gewoon geleerd om niet te denken in de keuken en puur te functioneren als mijn snij- en afwasbitch :D
En nu hij koken zelf echt leuk is aan vinden geldt die rolverdeling nog steeds maar overleggen we gewoon eerst hoe we de dingen aanpakken. Kwestie van gebruik maken van elkaars krachten en zwakten.
Spoilers!
pi_122163980
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 21:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
Precies, mijn vriend heeft gewoon geleerd om niet te denken in de keuken en puur te functioneren als mijn snij- en afwasbitch :D
En nu hij koken zelf echt leuk is aan vinden geldt die rolverdeling nog steeds maar overleggen we gewoon eerst hoe we de dingen aanpakken. Kwestie van gebruik maken van elkaars krachten en zwakten.
Herkenbaar :7
Sterkheidsbaas van alles.
pi_122164338
quote:
2s.gif Op maandag 28 januari 2013 15:08 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Herkenbaar :7
yeah! ^O^

alleen doe ik het afwassen (sneller) zelf en mag hij wel afdrogen (heel erge hekel aan namelijk)
en snijden natuurlijk.. maar dat doet hij liever zelf omdat als het aan mij ligt alles grof in de pan verdwijnt en dat vindt meneer niet lekker :')


Ontopic!
Ik heb nu sinds eergister ook het Jamie 15 minutes boek in bezit, en heb er al wat lekkere dingen in zien staan! Ga er binnenkort eens iets uit maken.

Mn zus heeft het boek ook en heeft laatst bij ons thuis de Beef Stroganoff gemaakt, maar dat vond ik niet zo'n succes. Te weinig saus en het garnituur was veel te zuur geworden. (al kan dat ook aan mij hebben gelegen want ik had azijn gebruikt ipv het augurken-nat..) Sorry sis :%
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
pi_122456198
Vandaag in de Volkskrant (die je deze week online gratis kunt lezen) een artikel waarin de chef-kok van Fifteen, een culinair columniste en een thuiskok de recepten maken. Het lukt alleen de chef om het binnen de 15 minuten te doen. Leuk verhaal wel.
  † In Memoriam † maandag 4 februari 2013 @ 10:30:21 #166
91830 MaximusTG
pi_122456669
Goeie tip, geinig stukje ja!
Op zich wel voorspelbaar resultaat alleen :P.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')