abonnement Unibet Coolblue
pi_121594340
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 14:57 schreef Pendergast het volgende:
Gister de ‘Lamb kofte, pitta & greek salad’ gemaakt. De volgende keer ga ik het recept iets aanpassen (sorry, Jamie). De couscous geef ik na afloop nog een ‘drizzle’ goede olijfolie, schep ’m in een diep bord met daaroverheen de kofte (en misschien een extra kneepje honing). Het pitabrood vervang ik door knapperig Turks brood.
Was jouw ui niet bitter geworden door het raspen?
Spoilers!
  dinsdag 15 januari 2013 @ 15:48:40 #127
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_121595822
Ik snap sowieso niet waarom je die ui door de keukenmachine zou laten raspen. Ik weet wel dat ik dat nooit weer doe.

(Miskoop van 2012: een keukenmachine!)
The love you take is equal to the love you make.
pi_121595890
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 15:18 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Was jouw ui niet bitter geworden door het raspen?
Nee, want ik heb het op aanraden van jou niet geraspt... En gewaarschuwd heb ik ook maar een paar kneepjes citroen aan de yoghurt toegevoegd. Het bevalt me eigenlijk niet zo dat Jamie de laatste tijd voor zo veel gemak kiest: alles gaat in één klap in de keukenmachine (‘don’t bother peeling’) en hele potten kant-en-klare saus gaan erdoorheen. Laatst zag ik hem zelfs een pakje voorgekookte rijst aan iets toevoegen, want voor gewone rijst koken ontbrak de tijd. Je kunt het natuurlijk ook overdrijven.
pi_121595987
:D

Beste aankoop van 2011: een keukenmachine/blender/citruspers *O* (miskoop: de sapcentrifuge die er ook bij hoort).
Spoilers!
pi_121596095
Ik ben op zich wel van het 'flikker maar allemaal erin en doe niet te ingewikkeld maar wel creatief' maar ik stond wel een beetje te kijken dat ik pas een paar lepels Patak's currypasta moest gebruiken.

Ik heb wel van Jamie geleerd dat je een teen knoflook niet hoeft te pellen voor hij door de knoflookpers gaat 8)7
Spoilers!
  dinsdag 15 januari 2013 @ 16:01:07 #131
296595 foodlover
live and learn
pi_121596386
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 15:54 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik ben op zich wel van het 'flikker maar allemaal erin en doe niet te ingewikkeld maar wel creatief' maar ik stond wel een beetje te kijken dat ik pas een paar lepels Patak's currypasta moest gebruiken.

Ik heb wel van Jamie geleerd dat je een teen knoflook niet hoeft te pellen voor hij door de knoflookpers gaat 8)7
Knoflooktenen pel of plet ik toch maar weer en hak ik vaak fijn i.p.v. in knoflookpers doen. Laatst 2 ongepelde tenen in die pers gedaan, moest zo hard knijpen dat de knoflookprut in mijn oog en op mijn kleding terecht kwam #onhandig.
pi_121596645
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 15:54 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb wel van Jamie geleerd dat je een teen knoflook niet hoeft te pellen voor hij door de knoflookpers gaat 8)7
En ik heb van hem geleerd dat je rijst op smaak kunt brengen als je een halve onuitgeknepen citroen/limoen meekookt. Na afloop een paar kneepjes erover en het smaakt heerlijk fris. Truc werkt ook perfect in curryschotels.
pi_121596786
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 16:01 schreef foodlover het volgende:

[..]

Knoflooktenen pel of plet ik toch maar weer en hak ik vaak fijn i.p.v. in knoflookpers doen. Laatst 2 ongepelde tenen in die pers gedaan, moest zo hard knijpen dat de knoflookprut in mijn oog en op mijn kleding terecht kwam #onhandig.
Geperst smaakt milder dan geplet dus het ligt er bij mij aan of ik hak of rasp. Weet alleen niet meer van wie ik dat geleerd heb :s) Ik ben trouwens niet zo'n goede snijder, daar heb ik een sous chef (mijn vriend) voor.

Ga ook eens een citroen of limoen door mijn rijst doen. Die bak ik trouwens eerst heel kort aan in een klein beetje boter voor er water bij gaat.
Spoilers!
  dinsdag 15 januari 2013 @ 16:13:12 #134
6067 Turbomuis
Kruimeltjes zijn ook cake
pi_121596985
Ik heb sinds kort zo'n knoflookmaalding van de Action. Verademing, geen gedoe en geen geprut met die pers :)
I give myself very good advice
But I very seldom follow it
That explains the trouble that I'm always in
pi_121597529
Voor als ik echt tijdgebrek heb, heb ik een tube knoflookpulp en rode peperpulp van Silvo :@

Wat is dat voor ding van de Action dan?
Spoilers!
  dinsdag 15 januari 2013 @ 16:26:03 #136
6067 Turbomuis
Kruimeltjes zijn ook cake
pi_121597685
Tis zo'n ding (de linkse):


Je doet 1 (of veel :) ) teentjes knof in het bakje, andere deel erop, paar keer draaien en voila, geperste knof.
I give myself very good advice
But I very seldom follow it
That explains the trouble that I'm always in
  dinsdag 15 januari 2013 @ 16:32:16 #137
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_121598001
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 15:52 schreef Lucky_Strike het volgende:
:D

Beste aankoop van 2011: een keukenmachine/blender/citruspers *O* (miskoop: de sapcentrifuge die er ook bij hoort).
Nou had ik al een blender en die gebruik ik geregeld. Maar waar gebruik jij met name de keukenmachine voor?

Ik ben gewoon benieuwd, ik heb de toegevoegde waarde nog niet echt ontdekt. :)
The love you take is equal to the love you make.
pi_121598286
Voornamelijk bij bakken maar ook vaak bij het raspen van een groot stuk parmesan. Of bij het maken van pastadeeg.
Spoilers!
  dinsdag 15 januari 2013 @ 16:39:31 #139
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_121598351
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 16:38 schreef Lucky_Strike het volgende:
Voornamelijk bij bakken maar ook vaak bij het raspen van een groot stuk parmesan. Of bij het maken van pastadeeg.
Aha. Voor deeg en beslag heb ik zo'n Kitchenaid (maar dan van Kenwood). En kaas raspen doet mijn vriend met de hand.
The love you take is equal to the love you make.
pi_121598416
Handig he, zo'n man in huis O+
Spoilers!
  dinsdag 15 januari 2013 @ 17:00:09 #141
296595 foodlover
live and learn
pi_121599416
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 16:26 schreef Turbomuis het volgende:
Tis zo'n ding (de linkse):
[ afbeelding ]

Je doet 1 (of veel :) ) teentjes knof in het bakje, andere deel erop, paar keer draaien en voila, geperste knof.
Goede tip!
pi_121599951
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 17:00 schreef foodlover het volgende:

[..]

Goede tip!
Binnenkort maar weer eens naar de Action dan.
Spoilers!
pi_121639798
Afgelopen weekend voor het eerst iets uit dit boek gemaakt, de ricotta beignets met courgette salade:
http://www.jamieoliver.co(...)auce-courgette-salad
Sponsored by Uncle Ben's? Huh?

Erg lekker maar er miste iets.. vullends. Volgens mij kun je dit ook prima eten met pasta. Deze geraspte salade was overigens wel erg lekker en fris.

Wat me opvalt, en wat ik niet zo lekker vind, is dat hij overal zoveel nootmuskaat in gooit. Maar misschien is dat heel Engels.
pi_121640080
Mijn vriendin had laatst gevulde paprika met couscous gemaakt, was niet echt lekker door een overkill aan lemon juice waar Jamie nogal royaal mee is. Ze had al expres wat minder gedaan maar toch smaakte alles er naar, niet echt een succes
pi_121640702
Zo jammer vind ik dat van topkoks; een geweldig gerecht maken en dan afmaken met een hele citroen uitgeknepen :r
Hele smaak verpest... Gebruiken het net zo veel als peper en zout.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_121653676
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 16:26 schreef Turbomuis het volgende:
Tis zo'n ding (de linkse):
[ afbeelding ]

Je doet 1 (of veel :) ) teentjes knof in het bakje, andere deel erop, paar keer draaien en voila, geperste knof.
Werkt dat wel goed?

Het lijkt trouwens een beetje op zo'n grinder voor wiet. :D
  woensdag 16 januari 2013 @ 21:31:02 #147
6067 Turbomuis
Kruimeltjes zijn ook cake
pi_121655580
quote:
14s.gif Op woensdag 16 januari 2013 20:58 schreef Myraela het volgende:

[..]

Werkt dat wel goed?

Het lijkt trouwens een beetje op zo'n grinder voor wiet. :D
Werkt geweldig!

Wiet heb ik nooit aan gedaan, dus dat hoefde ik nooit te grinden. geen idee dus :)
I give myself very good advice
But I very seldom follow it
That explains the trouble that I'm always in
  donderdag 17 januari 2013 @ 12:32:12 #148
116890 _evenstar_
Ba-dum-tisssschhh
pi_121675127
Denk dat de engelsen sowieso wat sneller wat zuur maken , zo staat hier overal vinegar op tafel. Wanneer je dat niet gewend bent dan is het niet Lekker maar dat is hetzelfde bij sambal. Eer je gewend bent versterkt het juist natuurlijke smaken :)
Engaging Infinite Improbability Drive..
pi_122089037
De lamb kofte, chopped salad and harissa yoghurt was op zich wel ok maar niet heel bijzonder. Een beetje te spicy ook, een hele peper is net te veel.
En weer droge ballen, ondanks dat ik ze dit keer veel later had opgezet dan volgens het recept moest.
Spoilers!
  zaterdag 26 januari 2013 @ 21:57:52 #150
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_122089130
Wat voor lam had je genomen, mager of vet?
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')