Nog niet gemaakt maar staat wel in de planning
Aardappel gratin met gebakken kip en gestoofde groente
4 personen / 666 calorieen
Waterkoker aan, oven grill op hoog, medium pan hoog vuur, grote koekenpan medium vuur, ovenschaal (die ook op de kookplaat kan) op hoog vuur, keukenmachine met fijnste schaaf of een mandoline/rasp met schaafgedeelte o.i.d.
Ingredienten voor de gratin
800 gr aardappelen
3 uien
olijfolie
1 kippenbouillon blokje
1/2 bosje salie
100 ml kookroom
30 gr parmesaanse kaas (of een andere kaas)
Kip
4 x 120 gr kippenborst
paar takjes verse rosemarijn (of gedroogde)
2 plakken gerookte bacon
Groente
200 gr jonge prei
200 gr spinazie
200 gr diepvries (tuin/dop)erwten
Schaaf de aardappellen, doe ze in de med. pan en doe er kokend water bij, doe het deksel erop.
Pel de uien en doe ze in de machine maak er plakjes van doe ze dan in de ovenschaal met 2 eetlepels olijfolie, verkruimel het bouillonblokje er boven en doe er peper en zout bij, scheur de salie in stukjes en doe dat erbij, roer regelmatig als het begint aan te bakken beetje water erbij.
Kipfilet op een stuk bakbapier, peper, zout en rosemarijn takjes de blaadjes ervan af over de kip doen. Bakpapier erover heen vouwen en platslaan met bv. een deegroller tot 1.5 cm dikte.
1 eetlepel olie in de koekenpan doen en de kip erbij, na 4 minuten omdraaien.
De aardappelen afgieten en bij de uien doen. door elkaar roeren en in 1 laag leggen, kookroom erover heen doen en daarna de parmesaanse kaas. Onder de gril zetten.
De prei in halveren over de lengte en onder de kraan houden om schoon te maken, daarna in fijne stukjes snijden. Ondertussen een pan op hoog vuur zetten, 1 eetlepel olie erin en de prei erbij doen.
De bacon in stukjes snijden en bij de kip doen, regelmatig omschudden.
Doe de erwten en spinazie bij de prei, als de erwten zacht zijn opdienen met de kip en de gratin.
Ik heb het zo goed mogelijk vertaald naar het nederlands aangezien ik het boek niet heb.