abonnement Unibet Coolblue
pi_119581455
Wat een leuk topic! Ik ben gek op kokkerellen maar heb chronisch tijdgebrek de laatste tijd. Ik kan wel wat snelle recepten gebruiken, ik haat vaak hetzelfde eten.
Spoilers!
pi_119581573
Voor de mensen die er niet van houden om veel nieuwe digen te moeten kopen: ik heb heel lang de regel aangehouden dat ik maximaal twee nieuwe houdbare ingredienten mocht kopen per recept. Meestal probeerde ik een nieuw recept per week. Als je nooit iets nieuws wilt kopen, kan je ook nooit je kookarsenaal uitbreiden en dan mis je vanalles en da's natuurlijk zonde.
Na een aantal jaar hoef ik nauwelijks nog een nieuw kruid of nieuwe specerij te kopen.
Spoilers!
pi_119597157
Ik heb een gerecht gekookt en ik vond het recept stuitend slecht opgebouwd en eigenlijk vol fouten staan. Je komt er wel uit, maar ik vond dat echt teleurstellend!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zondag 25 november 2012 @ 13:44:22 #29
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_119597405
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2012 13:37 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik heb een gerecht gekookt en ik vond het recept stuitend slecht opgebouwd en eigenlijk vol fouten staan. Je komt er wel uit, maar ik vond dat echt teleurstellend!
Welk gerecht?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_119597560
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2012 13:44 schreef golfer het volgende:

[..]

Welk gerecht?
Een pasta met chorizo was het. Weet even niet meer precies hoe het gerecht heette. Niet mijn eigen boek.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_119630209
Ik ga van de week die Zweedse ballen maar eens maken.
Spoilers!
pi_119631927
Ik vind het nogal bout dat ik niks kan maken zonder foodprocessor :')
Of dat je enorm dure kant en klare dingen moet halen. Voor gebakjes en zo, van die pastry cups of zo kosten hier al zo'n 5 dollar en daar komt dan nog dure jam en alles bij.

Maar besides that ziet het er allemaal goed uit, probeer er graag eens wat uit :)
pi_119631966
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2012 15:41 schreef Sorella het volgende:
De knolselderij ging bij mij de meeste tijd inzitten, eidooier heb ik niet in de gehakt gedaan dan moet je langer kneden.
Ben benieuwd wat jij er van vind golfer :)
Is die 20 minuten inclusief of exclusief het schoonmaken van de knolselderij :o (wat een teringklus is dat zeg)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_119632060
quote:
0s.gif Op maandag 26 november 2012 11:01 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Is die 20 minuten inclusief of exclusief het schoonmaken van de knolselderij :o (wat een teringklus is dat zeg)
Valt best mee hoor :) de truc is eerst plakken te snijden en dan de randjes te schillen!
pi_119632214
quote:
1s.gif Op maandag 26 november 2012 11:04 schreef Zo-is-dat het volgende:

Valt best mee hoor :) de truc is eerst plakken te snijden en dan de randjes te schillen!
-O-
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_119632590
quote:
11s.gif Op maandag 26 november 2012 11:10 schreef Isabeau het volgende:

[..]

-O-
:@
  maandag 26 november 2012 @ 17:26:50 #37
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_119644064
Ik heb vrijdag de British Burgers gemaakt van de 15 minute meals
Duurde wel wat langer trouwens, want mijn oven staat niet standaard aan :') En ik heb er een andere salade bij gemaakt want ik heb geen keukenmachine.
Maar de burgers waren erg geslaagd, ik had zelf echt niet kunnen bedenken om bier bij gehakt te gooien om te zorgen dat het rundergehakt niet uitdroogt.
pi_119651552
quote:
0s.gif Op maandag 26 november 2012 11:00 schreef _Loki het volgende:
Ik vind het nogal bout dat ik niks kan maken zonder foodprocessor :')
Je kan ook zo,n rasp met een schaafgedeelte gebruiken of een mandoline o.i.d.,
Ik weet niet waar je woont maar bij de lidl is er 1 in de aanbieding deze week voor 9,99 euro

http://www.brabantia-webs(...)-profile-rasp/25754/
http://www.lidl.nl/cps/rde/xchg/lidl_nl/hs.xsl/index_35318.htm Om je een idee te geven :)

[ Bericht 8% gewijzigd door Sorella op 26-11-2012 20:43:55 ]
pi_119651628
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_119651706
Nog niet gemaakt maar staat wel in de planning

Aardappel gratin met gebakken kip en gestoofde groente

4 personen / 666 calorieen

Waterkoker aan, oven grill op hoog, medium pan hoog vuur, grote koekenpan medium vuur, ovenschaal (die ook op de kookplaat kan) op hoog vuur, keukenmachine met fijnste schaaf of een mandoline/rasp met schaafgedeelte o.i.d.

Ingredienten voor de gratin
800 gr aardappelen
3 uien
olijfolie
1 kippenbouillon blokje
1/2 bosje salie
100 ml kookroom
30 gr parmesaanse kaas (of een andere kaas)

Kip
4 x 120 gr kippenborst
paar takjes verse rosemarijn (of gedroogde)
2 plakken gerookte bacon

Groente
200 gr jonge prei
200 gr spinazie
200 gr diepvries (tuin/dop)erwten

Schaaf de aardappellen, doe ze in de med. pan en doe er kokend water bij, doe het deksel erop.
Pel de uien en doe ze in de machine maak er plakjes van doe ze dan in de ovenschaal met 2 eetlepels olijfolie, verkruimel het bouillonblokje er boven en doe er peper en zout bij, scheur de salie in stukjes en doe dat erbij, roer regelmatig als het begint aan te bakken beetje water erbij.

Kipfilet op een stuk bakbapier, peper, zout en rosemarijn takjes de blaadjes ervan af over de kip doen. Bakpapier erover heen vouwen en platslaan met bv. een deegroller tot 1.5 cm dikte.
1 eetlepel olie in de koekenpan doen en de kip erbij, na 4 minuten omdraaien.
De aardappelen afgieten en bij de uien doen. door elkaar roeren en in 1 laag leggen, kookroom erover heen doen en daarna de parmesaanse kaas. Onder de gril zetten.

De prei in halveren over de lengte en onder de kraan houden om schoon te maken, daarna in fijne stukjes snijden. Ondertussen een pan op hoog vuur zetten, 1 eetlepel olie erin en de prei erbij doen.
De bacon in stukjes snijden en bij de kip doen, regelmatig omschudden.
Doe de erwten en spinazie bij de prei, als de erwten zacht zijn opdienen met de kip en de gratin.

Ik heb het zo goed mogelijk vertaald naar het nederlands aangezien ik het boek niet heb.
pi_119652075
Die gebruik ik altijd voor kaas te raspen dancingphoebe :)
De burgers heb ik een week of 3 terug gemaakt, mijn man moest het restant opdrinken :)
pi_119667600
quote:
0s.gif Op maandag 26 november 2012 09:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik ga van de week die Zweedse ballen maar eens maken.
Die zijn nu op 24 Kitchen, Jamie doet t voor :Y)
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_119667731
"This jam is gonna put some shine to my balls" OMG _O-
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  dinsdag 27 november 2012 @ 11:16:18 #44
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_119667894
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2012 09:52 schreef Zapata het volgende:
Precies de reden dat ik een tering hekel heb aan kook programma's.
Een hele waslijst aan ingrediėnten die ik ten eerste niet ken en bij god niet weet waar moet kopen en ook nog eens nooit meer gebruik na die tijd.
Niemand wordt boos als je een paar dingetjes vervangt door wat vergelijkbaars... Wij koken ook vaak "Jamie" omdat 't simpel maar toch origineel is, maar sommige verse ingrediėnten vervangen we gewoon door potjes en poedertjes.

Leuk topic wel, ff wat inspiratie op doen.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuļtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  † In Memoriam † dinsdag 27 november 2012 @ 11:25:31 #45
91830 MaximusTG
pi_119668126
Toevallig gisteren nog Zweedse gehaktballetjes gemaakt, maar dan wel met een echter recept dan die van Jamie hoor; In Zweedse gehaktballetjes hoort iig piment, en in melk geweekt brood.
Krijg je heerlijk malse gehaktballetjes van..
Maar wel lastiger te vormen. Dat wel..
pi_119668194
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 11:09 schreef tombolafan het volgende:
"This jam is gonna put some shine to my balls" OMG _O-
Hahaha ik heb zitten lachen voor de tv hier, niet normaal :')
ik voelde me net een 12-jarige.

Oh trouwens, net was de aflevering voor lentils met spinazie-wortel-iets, asperges, bacon en kip op tv, zou iemand die over kunnen typen? Zag er heul lekker uit!
  † In Memoriam † dinsdag 27 november 2012 @ 11:30:49 #47
91830 MaximusTG
pi_119668269
Zo, m'n google-skills falen even hard.
pi_119668277
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 11:28 schreef _Loki het volgende:

[..]

Hahaha ik heb zitten lachen voor de tv hier, niet normaal :')
ik voelde me net een 12-jarige.

Ik ook, ik spuugde bijna mn koffie over mn laptop _O-
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  † In Memoriam † dinsdag 27 november 2012 @ 11:35:01 #50
91830 MaximusTG
pi_119668340
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 11:31 schreef _Loki het volgende:
Zo, m'n google-skills falen even hard.
Best wel :P. Google 'lentils asparagus jamie 15'
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')