quote:Op vrijdag 9 november 2012 08:41 schreef Sorella het volgende:
chilli con carne meatballs servings 4 | 437 calories
Ingredients
1 mug (300g) of bulgur wheat
1 preserved lemon
1 cinnamon stick
Meatballs
400g lean beef mince
1 heaped tsp garam masala
olive oil
3 jarred red peppers
4 spring onions
1 tsp smoked paprika
700g passata
1 bunch of fresh coriander
1 x 400g tin of red kidney beans
1 pinch of cumin seeds
4 tbsp fat-free natural yoghurt
1 lime
Grilled chillies
4 fresh chillies
Beetje meer improviseren en je verwerkt makkelijk die ingrediënten in andere gerechtenquote:Op vrijdag 9 november 2012 09:52 schreef Zapata het volgende:
Precies de reden dat ik een tering hekel heb aan kook programma's.
Een hele waslijst aan ingrediënten die ik ten eerste niet ken en bij god niet weet waar moet kopen en ook nog eens nooit meer gebruik na die tijd.
[..]
Zo exotisch zijn die ingrediënten niet.quote:Op vrijdag 9 november 2012 09:52 schreef Zapata het volgende:
Precies de reden dat ik een tering hekel heb aan kook programma's.
Een hele waslijst aan ingrediënten die ik ten eerste niet ken en bij god niet weet waar moet kopen en ook nog eens nooit meer gebruik na die tijd.
[..]
Kostte denk ik ook wel minder dan 15 minuten toch? Dan noemen we het gewoon "variatie op het thema"quote:Op zaterdag 10 november 2012 10:35 schreef Sorella het volgende:
Ik zou dit gerecht gisternavond maken maar door omstandigheden is het patat bij de snackbar vandaan geworden, wordt verolgd.
Als je de wasemkap tijdens het flamberen heel even uit doet zal de vlam er niet in gezogen worden. Als je daarnaast de roosters zo nu en dan reinigt om vetophoping te voorkomen is er niks aan de hand.quote:Op dinsdag 13 november 2012 08:49 schreef Sorella het volgende:
Ik heb de wodka in laten koken durfde het niet echt aan onder de wasemkap.
wat zijn die blokjes?quote:Op dinsdag 13 november 2012 08:49 schreef Sorella het volgende:
De zweedse ballen
[ afbeelding ]
Zoon vond de rijst niet lekker en mijn man de ballen niet.
Komt misschien omdat ik inplaats van een eetlepel dille er een half bosje ingedaan heb.
Ik vond beide wel lekker ondanks het teveel aan dille.
Heb er 20 minuten over gedaan inplaats van 15 (ik heb het rustig aangedaan maar in theorie moet het kunnen in die 15 minuten). Ik heb de wodka in laten koken durfde het niet echt aan onder de wasemkap.
Knolselderij.quote:Op zondag 18 november 2012 23:57 schreef new_moon het volgende:
[..]
wat zijn die blokjes?
ziet er wel heel lekker uit allemaal!!
Die doen mij denken aan frikandellen qua smaakquote:Op maandag 19 november 2012 14:28 schreef misterfdude het volgende:
doe mij maar de zweedse balle van de ikea! lekker en sneller dan 15 min! ze zien er wel lekker uit
Zoals ik het een beetje had aangepast was het prima te eten.quote:Op zaterdag 24 november 2012 15:41 schreef Sorella het volgende:
De knolselderij ging bij mij de meeste tijd inzitten, eidooier heb ik niet in de gehakt gedaan dan moet je langer kneden.
Ben benieuwd wat jij er van vind golfer![]()
Welk gerecht?quote:Op zondag 25 november 2012 13:37 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik heb een gerecht gekookt en ik vond het recept stuitend slecht opgebouwd en eigenlijk vol fouten staan. Je komt er wel uit, maar ik vond dat echt teleurstellend!
Een pasta met chorizo was het. Weet even niet meer precies hoe het gerecht heette. Niet mijn eigen boek.quote:
Is die 20 minuten inclusief of exclusief het schoonmaken van de knolselderijquote:Op zaterdag 24 november 2012 15:41 schreef Sorella het volgende:
De knolselderij ging bij mij de meeste tijd inzitten, eidooier heb ik niet in de gehakt gedaan dan moet je langer kneden.
Ben benieuwd wat jij er van vind golfer![]()
Valt best mee hoorquote:Op maandag 26 november 2012 11:01 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Is die 20 minuten inclusief of exclusief het schoonmaken van de knolselderij(wat een teringklus is dat zeg)
quote:Op maandag 26 november 2012 11:04 schreef Zo-is-dat het volgende:
Valt best mee hoorde truc is eerst plakken te snijden en dan de randjes te schillen!
Je kan ook zo,n rasp met een schaafgedeelte gebruiken of een mandoline o.i.d.,quote:Op maandag 26 november 2012 11:00 schreef _Loki het volgende:
Ik vind het nogal bout dat ik niks kan maken zonder foodprocessor
Die zijn nu op 24 Kitchen, Jamie doet t voorquote:Op maandag 26 november 2012 09:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik ga van de week die Zweedse ballen maar eens maken.
Niemand wordt boos als je een paar dingetjes vervangt door wat vergelijkbaars... Wij koken ook vaak "Jamie" omdat 't simpel maar toch origineel is, maar sommige verse ingrediënten vervangen we gewoon door potjes en poedertjes.quote:Op vrijdag 9 november 2012 09:52 schreef Zapata het volgende:
Precies de reden dat ik een tering hekel heb aan kook programma's.
Een hele waslijst aan ingrediënten die ik ten eerste niet ken en bij god niet weet waar moet kopen en ook nog eens nooit meer gebruik na die tijd.
Hahaha ik heb zitten lachen voor de tv hier, niet normaalquote:Op dinsdag 27 november 2012 11:09 schreef tombolafan het volgende:
"This jam is gonna put some shine to my balls" OMG
Ik ook, ik spuugde bijna mn koffie over mn laptopquote:Op dinsdag 27 november 2012 11:28 schreef _Loki het volgende:
[..]
Hahaha ik heb zitten lachen voor de tv hier, niet normaal
ik voelde me net een 12-jarige.
Best welquote:
Oeh, dat ziet er ook lekker uit. Ook vast lekker zonder groene asperges. Die vind ik erg lekker maar nogal aan de prijs.quote:Op dinsdag 27 november 2012 11:28 schreef _Loki het volgende:
[..]
Hahaha ik heb zitten lachen voor de tv hier, niet normaal
ik voelde me net een 12-jarige.
Oh trouwens, net was de aflevering voor lentils met spinazie-wortel-iets, asperges, bacon en kip op tv, zou iemand die over kunnen typen? Zag er heul lekker uit!
Yeh die asperges zijn gewoon voor erbij dus die kun je makkelijk weglaten, ga ik ook doen denk ik.quote:Op dinsdag 27 november 2012 12:10 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Oeh, dat ziet er ook lekker uit. Ook vast lekker zonder groene asperges. Die vind ik erg lekker maar nogal aan de prijs.
Weet je of hij de ui en wortel echt tot pulp maalde? Zou ui choppen en wortels grof raspen ook ok zijn?
En ze zijn awesome!quote:Op woensdag 28 november 2012 21:35 schreef Lucky_Strike het volgende:
De chili con carne meatballs zijn volgende week aan de beurt.
Had ik 'm maar gebookmarked, recept staat niet meer op zijn sitequote:Op dinsdag 27 november 2012 11:30 schreef MaximusTG het volgende:
http://www.jamieoliver.co(...)-asparagus-amp-spina
Wat heb je wel van het recept overgelaten?quote:Op woensdag 5 december 2012 20:36 schreef Lucky_Strike het volgende:
En ze zijn awesome!
Voor twee personen (grote eters) heb ik een klein blikje kidneybonen, 500g passata en 1,5-2 gegrillde paprika's genomen. De rest bleef hetzelfde. Daarnaast was ik de limoen vergeten, die heb ik weggelaten. De verse koriander is vervangen door gedroogde, had geen tijd om naar de Turk te lopen. En het zelf grillen van de pepers heb ik achterwege gelaten. Ik vond het teveel gedoe.
De bulgur maak ik volgende keer volgens de verpakking en niet volgens Jamie. In plaats van preserved lemon heb ik 3 el citroensap toegevoegd. Ik denk trouwens at zilvervliesrijst er ook prima bij smaakt.
Game on!
Zal morgen nog eens op de pc kijken.quote:Op woensdag 5 december 2012 21:07 schreef MaximusTG het volgende:
Huh, hier wel, heb je op view recipe geklikt?
Nou, hier is iig vereeuwigdquote:Op woensdag 5 december 2012 21:28 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Zal morgen nog eens op de pc kijken.
SPOILER: Recept JamieOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Edit: zie nu pas dat de link inderdaad niet meer werkt, hij linkt naar een ander recept. Dit is nu de goeie, uit google cache!
[ Bericht 29% gewijzigd door MaximusTG op 06-12-2012 14:10:26 ]Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl
Ik pak gewoon mijn grote koksmes en rammel de buitenkant eraf. Beetje afval, maa r niet meer dan een minuut werk...quote:Op maandag 26 november 2012 11:01 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Is die 20 minuten inclusief of exclusief het schoonmaken van de knolselderij(wat een teringklus is dat zeg)
He shit, die link is ineens dood =(quote:Op dinsdag 27 november 2012 11:30 schreef MaximusTG het volgende:
http://www.jamieoliver.co(...)-asparagus-amp-spina
Zie mn post hierboven, in de spoilerquote:Op donderdag 6 december 2012 07:39 schreef _Loki het volgende:
[..]
He shit, die link is ineens dood =(
Nee, heb ik pas na jou post ge-edit hoorquote:Op donderdag 6 december 2012 09:34 schreef _Loki het volgende:
Oke ik moet echt eens wat beter op gaan letten.
SPOILER: kofte curry, fluffy rice, beans & peasOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILER: incredibly delicious chicken saladOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILER: lamb kofte, pitta & greek saladOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILER: lamb meatballs, chop salad & harissa yoghurtOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILER: mexican tomato soup, chilli nachos, veggie & feta sprinklesOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILER: ricotta fritters with tomato sauce and courgette saladOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
[ Bericht 17% gewijzigd door Lucky_Strike op 06-12-2012 15:09:10 ]Spoilers!![]()
SPOILER: Zo moet datOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl![]()
Kerstcadeau?quote:Op donderdag 6 december 2012 13:36 schreef nijenhuisjeroen het volgende:
Mocht er nog iemand een recept willen, ik heb het boek nog 2 weken thuis liggen dus zou zo een scan kunnen maken![]()
![]()
Ohja, dat kan ook nog. Gelukkig, vond het al lullig als je iemand anders' kerstcadeau zou gaan scannen.quote:
Een vriendin heeft het boek nu ook en vraagt wanneer ik kom koken, yay! Waar zullen we beginnen...![]()
De Mexican tomato soup is ook al een aanrader. Een heerlijke zondagmaaltijd. Lekker anders dan door de week en gezellig met allemaal bakjes op tafel.Spoilers!![]()
Ik heb hem ook gekregen voor sinterklaas afgelopen weekend. Dus vanavond even doorbladeren en dan even wat leuks kiezen om te gaan proberen. Dus binnenkort hier ook wat reviews van mij.![]()
Zaterdag de Kip Tikka gemaakt. Ondanks dat alles klaar stond, pannen heet waren en ik zeer snel heb gewerkt heb ik de 15 minuten niet weten te halen. Met een half uur stond de salade op tafel. Was zeer smakelijk, vooral de pittige linze in combinatie met de frisse yoghurt-korianderdressing was zeer smakelijk. Hoe Jamie dit in 15 minuten denkt te redden vraag ik me nog steeds af
[ Bericht 0% gewijzigd door nijenhuisjeroen op 10-12-2012 12:24:18 (typfout) ]![]()
Ja echt in 15 minuten is het me ook nog niet gelukt. Maar ik denk dat als je een gerecht een tweede keer maakt, het ook weer sneller gaat.
Het valt me wel op dat hij vaak gehakt, garam masala, yoghurt en lente-ui gebruikt.Spoilers!![]()
Ik krijg het boek met kerst
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!![]()
Goed idee! Ik ga zorgen dat hij hier ook onder de kerstboom ligt straks.quote:Ben er erg benieuwd naar, ik hoop dat alle gerechten uit de show ook in het boek staan.
Hoofdletter, komma,
punten en grammatica.
Bericht is leesbaar.![]()
Vanavond de aardappel gratin gemaakt maar dankzij de bevroren tuinerwtjes en de kip (niet plat genoeg geslagen) heb ik er 20 minuten over gedaan inplaatst van 15.
Was lekker![]()
![]()
De beef kofte curry is erg lekker! En tot nu toe het makkelijkste en snelste gerecht van alles wat ik heb geprobeerd. Er hoeft niet eens iets voor gesneden worden want bijna alles gaat in de blender. En ik had eindelijk eens iets met mijn kardemompeulen en mijn diepgevroren gember te doen
Spoilers!![]()
Ik kan dus echt helemaal niets met dit boek zonder keukenmachine en blender![]()
Had ik me even beter in kunnen verdiepen voor aanschaf
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors![]()
Een blender of staafmixer is genoeg hoor. En dat is altijd handig om in huis te hebben, niet alleen voor Jamie.
Ik heb een alles in één apparaat: keukenmachine met alles erop en eraan, citruspers, sapcentrifuge en blender. Reuzehandig
Spoilers!![]()
Hebben jullie de NL versie van het boek? ik wil hem graag voor kerst vragen maar ik twijfel of ik het in het nederlands wil...**human milk for human babies**
Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.![]()
Als je Engels geen problemen oplevert, waarom niet?quote:Op zaterdag 22 december 2012 12:30 schreef bitterend het volgende:
Hebben jullie de NL versie van het boek? ik wil hem graag voor kerst vragen maar ik twijfel of ik het in het nederlands wil...Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!![]()
Is het niet zo dat de Engelse uitgave alles in een ander metriek stelsel heeft staan?quote:Op zaterdag 22 december 2012 13:14 schreef Skaai het volgende:
[..]
Als je Engels geen problemen oplevert, waarom niet?Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...![]()
Nee, Engels is geen probleem.
Ik dacht dat het vinden van bepaalde ingrediënten zou versimpelen.**human milk for human babies**
Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.![]()
Ik weet niet of het boek met een ander metriek stelsel werkt. Ik vind het fijn dat Jamie het op tv altijd over grammen, milliliters en graden celcius heeft en soms adviseert hij welke gasstand je moet gebruiken.quote:Op zaterdag 22 december 2012 13:17 schreef Bartjebart het volgende:
[..]
Is het niet zo dat de Engelse uitgave alles in een ander metriek stelsel heeft staan?
Op zijn site gebruikt hij wel ons metriek stelsel.Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!![]()
Ja klopt op tv werkt ie altijd met gram en Celsius en dat is heel fijn! Hij is ook erg duidelijk, en hier te lezen zijn mensen ook over het boek enthousiast! Alleen ik twijfel over de taal...of ik ingrediënten namen moet gaan googelen bij elke gerecht of het in het Nederlands voor mij makkelijker zou zijn**human milk for human babies**
Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.![]()
Ik heb de uk versie en vind hem duidelijker dan mijn 30 minutes NL versie..
Engaging Infinite Improbability Drive..![]()
Ik heb gisteren het dim sum kip recept gemaakt uit zijn boek (in de Nederlandse versie het allereerste recept) maar er stond helemaal niet expliciet bij hoe lang de broodjes moesten stomen.![]()
Uiteindelijk wel alles gaar gekregen en het was erg lekker, maar vond het wel wat vreemd. Ben benieuwd of de kook/stoom/baktijden bij nog meer recepten ontbreken. Verder lijkt het boek een prima aanvulling voor de gehaaste kok die eens wat anders op tafel wil zetten.
Hoofdletter, komma,
punten en grammatica.
Bericht is leesbaar.![]()
Ik vind het Nederlandse boek echt heel slecht. Ik denk dat het aan de vertaling ligt.I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors![]()
Ik ben er ook niet kapot van. Inderdaad geen duidelijke tijden en ik hou niet van recepten waar je twee lepels uit een pot moet gebruiken terwijl op de pot staat dat je de hele pot na aanbreken direct moet gebruiken.The love you take is equal to the love you make.![]()
Ik merk dat met kooktijden van rijst of pasta ook wel. Ik denk dat Jamie er vanuit gaat dat je je echt aan die 15 minuten houdt. Als de rest klaar is, is je rijst ook klaar volgens die logica.
Ben nog geen recepten tegengekomen met potjes die gelijk leeg moeten eigenlijk.Spoilers!![]()
Nou, de lamb kofte, pitta and Greek salad was geen succes. Het gehakt was wel heerlijk, echt een goed idee met de honing en pistachenoten.
Mijn Griekse salade is vele malen lekkerder en in dit geval zie ik de logica van het raspen van ui en komkommer totaal niet, het maakt de salade alleen maar snotterig. En wie perst er nou een hele citroen uit in zo'n klein beetje yoghurt? Ik ben gek op zuur maar je kunt ook overdrijven. De couscous was totaal niet lekker maar misschien is de couscous van AH gewoon inferieur.Spoilers!![]()
De rundvleeskofte. Een potje rogan josh wasr je maar twee eetlepels uit gebruikt.quote:Op zondag 30 december 2012 21:00 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik merk dat met kooktijden van rijst of pasta ook wel. Ik denk dat Jamie er vanuit gaat dat je je echt aan die 15 minuten houdt. Als de rest klaar is, is je rijst ook klaar volgens die logica.
Ben nog geen recepten tegengekomen met potjes die gelijk leeg moeten eigenlijk.
En eens met de opmerking over de snotterige salades. Zo'n salade gemaakt met rode ui en wat een smerige nasmaak.
Maar enfin. Op 24 kitchen wordt Jamie's meals in 15 minutes uitgezonden, twee maaltijden in een half uur.The love you take is equal to the love you make.![]()
Ik dacht dat het aan mij lag met die vreemde nasmaak Lien! Mijn vriend proefde niets namelijk.
En ach, zo'n potje currypasta kan je maanden in de koelkast goed houden hoor.
Ik heb alle filmpjes inmiddels op mijn pc staan, ik zal ze binnenkort eens gaan kijken. Ik geef het na die ene mindere recept niet op
Spoilers!![]()
Dat is nou juist het punt: op het potje staat direct gebruiken. Het is ook niet echt een pasta. Meeste andere Pataks kunnen wel een tijdje in de koelkast.quote:Op vrijdag 4 januari 2013 18:23 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik dacht dat het aan mij lag met die vreemde nasmaak Lien! Mijn vriend proefde niets namelijk.
En ach, zo'n potje currypasta kan je maanden in de koelkast goed houden hoor.
Ik heb alle filmpjes inmiddels op mijn pc staan, ik zal ze binnenkort eens gaan kijken. Ik geef het na die ene mindere recept niet op
Nou zit ik te googelen op plaatjes en kom twee Patak Rogan Josh tegen: cooking sauce en curry paste. Had ik waarschijnlijk de verkeerde.The love you take is equal to the love you make.![]()
Ja, dat zou dat wel verklaren inderdaad. Ik heb trouwens de milde curry pasta gebruikt, ik kon Rogan Josh niet vinden.Spoilers!![]()
Ik heb het biek sinds kort ook in huis, in het Nederlands, dus ben benieuwd. Vanavond eens iets uit proberen.
Edit: het worden de varkensmedaillons met Hongaarse paprikasaus en rijst.
[ Bericht 28% gewijzigd door Bleie op 05-01-2013 11:57:50 ]![]()
Ik ben blij dat ik ergens hierboven wat recepten heb gekopieerd want op zijn site staat niets meer ineens...
Maar tegelijkertijd baal ik ook dat ik er niet meer gekopieerd heb![]()
Spoilers!![]()
Je kan natuurlijk ook het boek kopen ;-)SPOILER: recept sizzling steakOm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.De varkensmedaillons waren heerlijk trouwens!![]()
Ja je kunt ook het boek kopen, maar ik zeg je wel. Het is het geld niet waard![]()
Ik vind het echt een wanproduct, wat zonder veel liefde en aandacht in elkaar lijkt te zijn gedraaid.I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors![]()
Dan koop je het niet inderdaad. Maar als mensen meerdere recepten eruit graag willen hebben, dan denk ik 'waarom koop je het dan niet?'. Ik vind het overigens een prima boek, maar goed, meningen verschillen.![]()
De recepten zijn idd leuk en prima, maar de vertaling (en dus eindredactie?) verpesten het echt voor mij. Als je een boek uitgeeft, zeker onder die vlag, moet het gewoon allemaal kloppen en dat doet het niet.I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors![]()
Een aantal recepten stonden toch gewoon op zijn site dus is er niets verkeerds aan om ze daar vanaf te halen. En je kunt de recepten ook bekijken in zijn programma.Spoilers!![]()
Wat klopt er dan niet?quote:Op zondag 6 januari 2013 10:38 schreef DancingPhoebe het volgende:
De recepten zijn idd leuk en prima, maar de vertaling (en dus eindredactie?) verpesten het echt voor mij. Als je een boek uitgeeft, zeker onder die vlag, moet het gewoon allemaal kloppen en dat doet het niet.![]()
Eerste recept wat ik maakte stond ineens iets van zet de pan terug op het vuur oid... Terwijl er nog nooit een pan of een vuur was geweestquote:In de context van het recept moest het ws zoiets zijn als "zet deze schaal even opzij" ofzo... maar dat soort details vind ik zoooo irritant.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors![]()
Dat is slordig ja. Ben ik nog niet tegengekomen. Voor mij zou het toch niet echt een reden zijn om een kookboek af te keuren, geloof ik. Belangrijkste vind ik toch lekkere recepten.![]()
Maar die kun je in dit geval op andere wijze ook krijgen. Het kopen van het boek moet voor mij juist op die vlakken meerwaarde hebben en daar schiet dit boek in te kort.I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors![]()
Nou ja, daar kun je niet op rekenen dus. Ik vind het ook niet zo gek dat hij niet al z'n recepten gratis op zn website zet...quote:Op zondag 6 januari 2013 10:59 schreef DancingPhoebe het volgende:
Maar die kun je in dit geval op andere wijze ook krijgen.
Maar goed, zo maakt iedereen andere afwegingen. Prima toch?![]()
bedankt bleie. ik kijk altijd zijn programma en ik moet zeggen dat er niet veel recepten erbij zitten die mij lekker lijkt. daarom koop ik het boek niet![]()
![]()
Zojuist de flitsende visstoof gemaakt. De 15 minuten niet gehaald, maar het was wel erg snel klaar en verdomde lekker. Aanrader dus!![]()
Iemand die dit recept zou willen posten?quote:Op woensdag 28 november 2012 21:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
De Zweedse balletjes zijn echt geniaal. Lekker apart, echt iets voor ons. We moeten er nog een en ander aan tweaken maar dat komt helemaal goed. Zelfs met de wat te zoete bosvruchten/cranberryjam was het prima.I would date the hell out of me.![]()
Hoeveel 'couscous' eters zie jij couscous halen bij de ah?quote:Op donderdag 3 januari 2013 21:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
Nou, de lamb kofte, pitta and Greek salad was geen succes. Het gehakt was wel heerlijk, echt een goed idee met de honing en pistachenoten.
Mijn Griekse salade is vele malen lekkerder en in dit geval zie ik de logica van het raspen van ui en komkommer totaal niet, het maakt de salade alleen maar snotterig. En wie perst er nou een hele citroen uit in zo'n klein beetje yoghurt? Ik ben gek op zuur maar je kunt ook overdrijven. De couscous was totaal niet lekker maar misschien is de couscous van AH gewoon inferieur.
Ik haal het ook 'gewoon' bij de Turk. Als je het dan niet lust, tjah, dan denk ik dat je er niet weg van bent.'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016![]()
Kwestie van tijdgebrek. Mijn echte couscous was gewoon op en de Turk was niet meer open. Ben er normaal gesproken gek op, vandaar dat het juist zo tegenviel
Spoilers!![]()
Gister de ‘Lamb kofte, pitta & greek salad’ gemaakt. De volgende keer ga ik het recept iets aanpassen (sorry, Jamie). De couscous geef ik na afloop nog een ‘drizzle’ goede olijfolie, schep ’m in een diep bord met daaroverheen de kofte (en misschien een extra kneepje honing). Het pitabrood vervang ik door knapperig Turks brood.![]()
Was jouw ui niet bitter geworden door het raspen?quote:Op dinsdag 15 januari 2013 14:57 schreef Pendergast het volgende:
Gister de ‘Lamb kofte, pitta & greek salad’ gemaakt. De volgende keer ga ik het recept iets aanpassen (sorry, Jamie). De couscous geef ik na afloop nog een ‘drizzle’ goede olijfolie, schep ’m in een diep bord met daaroverheen de kofte (en misschien een extra kneepje honing). Het pitabrood vervang ik door knapperig Turks brood.Spoilers!![]()
Ik snap sowieso niet waarom je die ui door de keukenmachine zou laten raspen. Ik weet wel dat ik dat nooit weer doe.
(Miskoop van 2012: een keukenmachine!)The love you take is equal to the love you make.![]()
Nee, want ik heb het op aanraden van jou niet geraspt... En gewaarschuwd heb ik ook maar een paar kneepjes citroen aan de yoghurt toegevoegd. Het bevalt me eigenlijk niet zo dat Jamie de laatste tijd voor zo veel gemak kiest: alles gaat in één klap in de keukenmachine (‘don’t bother peeling’) en hele potten kant-en-klare saus gaan erdoorheen. Laatst zag ik hem zelfs een pakje voorgekookte rijst aan iets toevoegen, want voor gewone rijst koken ontbrak de tijd. Je kunt het natuurlijk ook overdrijven.quote:Op dinsdag 15 januari 2013 15:18 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Was jouw ui niet bitter geworden door het raspen?![]()
![]()
![]()
Beste aankoop van 2011: een keukenmachine/blender/citruspers(miskoop: de sapcentrifuge die er ook bij hoort).
Spoilers!![]()
Ik ben op zich wel van het 'flikker maar allemaal erin en doe niet te ingewikkeld maar wel creatief' maar ik stond wel een beetje te kijken dat ik pas een paar lepels Patak's currypasta moest gebruiken.
Ik heb wel van Jamie geleerd dat je een teen knoflook niet hoeft te pellen voor hij door de knoflookpers gaat
Spoilers!![]()
Knoflooktenen pel of plet ik toch maar weer en hak ik vaak fijn i.p.v. in knoflookpers doen. Laatst 2 ongepelde tenen in die pers gedaan, moest zo hard knijpen dat de knoflookprut in mijn oog en op mijn kleding terecht kwam #onhandig.quote:Op dinsdag 15 januari 2013 15:54 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik ben op zich wel van het 'flikker maar allemaal erin en doe niet te ingewikkeld maar wel creatief' maar ik stond wel een beetje te kijken dat ik pas een paar lepels Patak's currypasta moest gebruiken.
Ik heb wel van Jamie geleerd dat je een teen knoflook niet hoeft te pellen voor hij door de knoflookpers gaat![]()
En ik heb van hem geleerd dat je rijst op smaak kunt brengen als je een halve onuitgeknepen citroen/limoen meekookt. Na afloop een paar kneepjes erover en het smaakt heerlijk fris. Truc werkt ook perfect in curryschotels.quote:Op dinsdag 15 januari 2013 15:54 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb wel van Jamie geleerd dat je een teen knoflook niet hoeft te pellen voor hij door de knoflookpers gaat![]()
Geperst smaakt milder dan geplet dus het ligt er bij mij aan of ik hak of rasp. Weet alleen niet meer van wie ik dat geleerd hebquote:Op dinsdag 15 januari 2013 16:01 schreef foodlover het volgende:
[..]
Knoflooktenen pel of plet ik toch maar weer en hak ik vaak fijn i.p.v. in knoflookpers doen. Laatst 2 ongepelde tenen in die pers gedaan, moest zo hard knijpen dat de knoflookprut in mijn oog en op mijn kleding terecht kwam #onhandig.Ik ben trouwens niet zo'n goede snijder, daar heb ik een sous chef (mijn vriend) voor.
Ga ook eens een citroen of limoen door mijn rijst doen. Die bak ik trouwens eerst heel kort aan in een klein beetje boter voor er water bij gaat.Spoilers!![]()
Ik heb sinds kort zo'n knoflookmaalding van de Action. Verademing, geen gedoe en geen geprut met die pers
I give myself very good advice
But I very seldom follow it
That explains the trouble that I'm always in![]()
Voor als ik echt tijdgebrek heb, heb ik een tube knoflookpulp en rode peperpulp van Silvo![]()
Wat is dat voor ding van de Action dan?Spoilers!![]()
Tis zo'n ding (de linkse):
Je doet 1 (of veel) teentjes knof in het bakje, andere deel erop, paar keer draaien en voila, geperste knof.
I give myself very good advice
But I very seldom follow it
That explains the trouble that I'm always in![]()
Nou had ik al een blender en die gebruik ik geregeld. Maar waar gebruik jij met name de keukenmachine voor?quote:Op dinsdag 15 januari 2013 15:52 schreef Lucky_Strike het volgende:
![]()
Beste aankoop van 2011: een keukenmachine/blender/citruspers(miskoop: de sapcentrifuge die er ook bij hoort).
Ik ben gewoon benieuwd, ik heb de toegevoegde waarde nog niet echt ontdekt.
The love you take is equal to the love you make.![]()
Voornamelijk bij bakken maar ook vaak bij het raspen van een groot stuk parmesan. Of bij het maken van pastadeeg.Spoilers!![]()
Aha. Voor deeg en beslag heb ik zo'n Kitchenaid (maar dan van Kenwood). En kaas raspen doet mijn vriend met de hand.quote:Op dinsdag 15 januari 2013 16:38 schreef Lucky_Strike het volgende:
Voornamelijk bij bakken maar ook vaak bij het raspen van een groot stuk parmesan. Of bij het maken van pastadeeg.The love you take is equal to the love you make.![]()
Goede tip!quote:Op dinsdag 15 januari 2013 16:26 schreef Turbomuis het volgende:
Tis zo'n ding (de linkse):
[ afbeelding ]
Je doet 1 (of veel) teentjes knof in het bakje, andere deel erop, paar keer draaien en voila, geperste knof.
![]()
Afgelopen weekend voor het eerst iets uit dit boek gemaakt, de ricotta beignets met courgette salade:
http://www.jamieoliver.co(...)auce-courgette-salad
Sponsored by Uncle Ben's? Huh?
Erg lekker maar er miste iets.. vullends. Volgens mij kun je dit ook prima eten met pasta. Deze geraspte salade was overigens wel erg lekker en fris.
Wat me opvalt, en wat ik niet zo lekker vind, is dat hij overal zoveel nootmuskaat in gooit. Maar misschien is dat heel Engels.![]()
Mijn vriendin had laatst gevulde paprika met couscous gemaakt, was niet echt lekker door een overkill aan lemon juice waar Jamie nogal royaal mee is. Ze had al expres wat minder gedaan maar toch smaakte alles er naar, niet echt een succes![]()
Zo jammer vind ik dat van topkoks; een geweldig gerecht maken en dan afmaken met een hele citroen uitgeknepen
Hele smaak verpest... Gebruiken het net zo veel als peper en zout.Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)![]()
Werkt dat wel goed?quote:Op dinsdag 15 januari 2013 16:26 schreef Turbomuis het volgende:
Tis zo'n ding (de linkse):
[ afbeelding ]
Je doet 1 (of veel) teentjes knof in het bakje, andere deel erop, paar keer draaien en voila, geperste knof.
Het lijkt trouwens een beetje op zo'n grinder voor wiet.![]()
![]()
Werkt geweldig!quote:Op woensdag 16 januari 2013 20:58 schreef Myraela het volgende:
[..]
Werkt dat wel goed?
Het lijkt trouwens een beetje op zo'n grinder voor wiet.
Wiet heb ik nooit aan gedaan, dus dat hoefde ik nooit te grinden. geen idee dus
I give myself very good advice
But I very seldom follow it
That explains the trouble that I'm always in![]()
Denk dat de engelsen sowieso wat sneller wat zuur maken , zo staat hier overal vinegar op tafel. Wanneer je dat niet gewend bent dan is het niet Lekker maar dat is hetzelfde bij sambal. Eer je gewend bent versterkt het juist natuurlijke smaken
Engaging Infinite Improbability Drive..![]()
De lamb kofte, chopped salad and harissa yoghurt was op zich wel ok maar niet heel bijzonder. Een beetje te spicy ook, een hele peper is net te veel.
En weer droge ballen, ondanks dat ik ze dit keer veel later had opgezet dan volgens het recept moest.Spoilers!![]()
Mager, daarom later opgezet.
Maar ik mag eigenlijk niet klagen. Ik was al lang blij dat ik iets fatsoenlijks heb weten te koken na een week junkfood.Spoilers!![]()
Goed dat je kookt hoor, daar hoor je mij niet overquote:Op zaterdag 26 januari 2013 22:03 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mager, daarom later opgezet.
Maar ik mag eigenlijk niet klagen. Ik was al lang blij dat ik iets fatsoenlijks heb weten te koken na een week junkfood.Als je de de volgende keer wat vetter vlees neemt droogt het niet uit.
![]()
Ik kook altijd eigenlijk gelukkig. God wat is afhaal Chinees, patat, etc smerig. Vooral als je geen honger hebt. Ik kan vaak sneller koken dan iets afhalen of bestellen eigenlijk.
Maar met een oma op haar sterfbed en een schoonvader met een tumor ontbrak het me niet alleen aan tijd maar ook aan logisch denkvermogen
Deze week allemaal supersnelle en makkelijke maaltijden op het menu dus in theorie moet het nu wel goedkomen. Liever droge gehaktballen dan babi pangang!Spoilers!![]()
Als ik naar mijn omgeving kijk is het meestal al een klein wonder als een stel samen kan kokenquote:Op zaterdag 26 januari 2013 22:06 schreef KaheemSaid het volgende:
[..]
Bij mij doet mijn vriendin dat juist
Spoilers!![]()
Mijn vriendin en ik ervaren een weinige aan stress wanneer we samen koken, of wanneer we samen zouden verhuizen of wanneer we op vakantie gaan.quote:Op zaterdag 26 januari 2013 22:16 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Als ik naar mijn omgeving kijk is het meestal al een klein wonder als een stel samen kan koken![]()
Professionele keukens werken ook niet democratisch. Het kan wel, maar dan moet je je normale verhouding even los laten en doen wat de ander zegt, of de ander 'orders' geven, en vooraf weten wie welke rol heeft.quote:Op zaterdag 26 januari 2013 22:16 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Als ik naar mijn omgeving kijk is het meestal al een klein wonder als een stel samen kan kokenWees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.![]()
Eensquote:Op zaterdag 26 januari 2013 22:14 schreef Lucky_Strike het volgende:
. Liever droge gehaktballen dan babi pangang!
Heb sinds 2 weken griep en kook liever iets gemakkelijks dan weer een Döner.
Vanavond kipvleugels met aardappels op bakplaat in de oven. Salade daarbij, vijf minuten werk en een 75 minuten in de oven.In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.![]()
Iedereen die wil weten hoe prof keukens functioneren raad ik 2 boeken aan te lezen.quote:Op zondag 27 januari 2013 15:37 schreef Weltschmerz het volgende:
[..]
Professionele keukens werken ook niet democratisch. Het kan wel, maar dan moet je je normale verhouding even los laten en doen wat de ander zegt, of de ander 'orders' geven, en vooraf weten wie welke rol heeft.
Down and out in Paris and London ( van George Orwell, tevens ook het beste boek wat ik van hem gelezen heb)
Kitchen Confidential ( van Anthony Bourdain)In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.![]()
Precies, mijn vriend heeft gewoon geleerd om niet te denken in de keuken en puur te functioneren als mijn snij- en afwasbitch
En nu hij koken zelf echt leuk is aan vinden geldt die rolverdeling nog steeds maar overleggen we gewoon eerst hoe we de dingen aanpakken. Kwestie van gebruik maken van elkaars krachten en zwakten.Spoilers!![]()
Herkenbaarquote:Op zondag 27 januari 2013 21:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
Precies, mijn vriend heeft gewoon geleerd om niet te denken in de keuken en puur te functioneren als mijn snij- en afwasbitch
En nu hij koken zelf echt leuk is aan vinden geldt die rolverdeling nog steeds maar overleggen we gewoon eerst hoe we de dingen aanpakken. Kwestie van gebruik maken van elkaars krachten en zwakten.
Sterkheidsbaas van alles.![]()
yeah!quote:![]()
alleen doe ik het afwassen (sneller) zelf en mag hij wel afdrogen (heel erge hekel aan namelijk)
en snijden natuurlijk.. maar dat doet hij liever zelf omdat als het aan mij ligt alles grof in de pan verdwijnt en dat vindt meneer niet lekker
Ontopic!
Ik heb nu sinds eergister ook het Jamie 15 minutes boek in bezit, en heb er al wat lekkere dingen in zien staan! Ga er binnenkort eens iets uit maken.
Mn zus heeft het boek ook en heeft laatst bij ons thuis de Beef Stroganoff gemaakt, maar dat vond ik niet zo'n succes. Te weinig saus en het garnituur was veel te zuur geworden. (al kan dat ook aan mij hebben gelegen want ik had azijn gebruikt ipv het augurken-nat..) Sorry sis
look closer. close your eyes. really, it's not about distance![]()
Vandaag in de Volkskrant (die je deze week online gratis kunt lezen) een artikel waarin de chef-kok van Fifteen, een culinair columniste en een thuiskok de recepten maken. Het lukt alleen de chef om het binnen de 15 minuten te doen. Leuk verhaal wel.![]()
Goeie tip, geinig stukje ja!
Op zich wel voorspelbaar resultaat alleen.
Zin in pizza? Simpel pizzarecept - Uitgebreid pizzarecept! - DIY pizzaschep - Bestron Alfredo Tuning - kookkompas.nl
Forum Opties Forumhop: Hop naar: