abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_119005619
De recepten lijken zo simpel maar lukt het ook echt in die tijd en smaakt het ook zo goed als jamie zegt ?
Ik heb er 1 uitgeprobeerd, de chili con carne meatballs en het is gelukt binnen de 15 minuten.
Smaakte een beetje te veel naar tomaten voor mij maar het was niet slecht.
Vanavond ga ik voor de zweedse gehaktballen alleen geen 15 maar 20 minuten omdat ik niet kan flamberen in mijn keuken (wasemkap dus lijkt me niet verstandig) en dus de barbeque moet gebruiken.

Dus dames en heren geneer jullie niet en doe met me mee :)

http://www.jamieoliver.com/recipes/tv-shows/15-minute-meals enkele van de gerechten, niet alles staat er op maar komt denk nog wel

[ Bericht 15% gewijzigd door Sorella op 09-11-2012 14:42:51 ]
pi_119005642
Link naar recepten?
Lijkt me best intressant nl om ook eens te proberen mits ik niet 20 verschillende ingredienten in huis moet halen die verder niet meer hoef te gebruiken.
Only when the last tree has died and the last river has been poisoned and the last fish has been caught will we realize we cannot eat money.
pi_119005689
He wat leuk! Is het een missie? Zoals die dame die in een jaar alles van Julia Child gekookt wilde hebben?
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_119006022
Lol nee het is geen missie er zitten gerechten bij die ik niet lekker vind dus die sla ik gewoon over.
Het is nu op 24 kitchen en de onvertaalde tv serie heb ik van torrentsite,s afgehaald.
Niuwe missie: op zoek naar de links van recepten and anders type ik ze wel over en post ze dan hier.
Ik neem aan dat als ze op tv komen ik ze gewoon hier neer kan zetten.
pi_119006058
chilli con carne meatballs servings 4 | 437 calories

Ingredients

1 mug (300g) of bulgur wheat
1 preserved lemon
1 cinnamon stick

Meatballs
400g lean beef mince
1 heaped tsp garam masala
olive oil
3 jarred red peppers
4 spring onions
1 tsp smoked paprika
700g passata
1 bunch of fresh coriander
1 x 400g tin of red kidney beans
1 pinch of cumin seeds
4 tbsp fat-free natural yoghurt
1 lime

Grilled chillies
4 fresh chillies

Ingredients out • Kettle boiled • Oven grill on high • Medium lidded pan, high heat • Large frying pan, high heat • Liquidizer • Medium frying pan, medium heat

START COOKING
Put 1 mug of bulgur wheat, 2 mugs of boiling water, the preserved lemon and the cinnamon stick into the medium pan and cover, stirring occasionally • With clean hands, scrunch the mince with salt, pepper and the garam masala • Divide the mixture into 4, then with wet hands quickly shape each piece into 4 balls, placing them into the frying pan as you roll them and adding 1 tablespoon of oil, toss regularly

Blitz the peppers, half the trimmed spring onions, the paprika, passata, half the coriander and a pinch of salt and pepper in the liquidizer until smooth, then pour into the medium frying pan (swirl a good splash of water around the liquidizer and pour into the pan) and turn the heat up to high • Prick the chillies and put under the grill to blacken all over, then remove

Rinse and drain the beans, then add to the meatballs with the cumin seeds • Use tongs to transfer the meatballs straight into the pan of sauce, leaving the beans behind • Finely slice the remaining trimmed spring onions • Stir the beans into the sauce • Remove the cinnamon stick, then mash the lemon into the bulgur wheat and serve with the meatball sauce, dollops of yoghurt, the charred chillies and wedges of lime, scattered with the remaining spring onions and coriander leaves

De preserved lemon kon ik niet vinden dus die heb ik weg gelaten.
  vrijdag 9 november 2012 @ 09:52:08 #6
381517 Zapata
held op sokken
pi_119007257
Precies de reden dat ik een tering hekel heb aan kook programma's.
Een hele waslijst aan ingrediënten die ik ten eerste niet ken en bij god niet weet waar moet kopen en ook nog eens nooit meer gebruik na die tijd.
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2012 08:41 schreef Sorella het volgende:
chilli con carne meatballs servings 4 | 437 calories

Ingredients

1 mug (300g) of bulgur wheat
1 preserved lemon
1 cinnamon stick

Meatballs
400g lean beef mince
1 heaped tsp garam masala
olive oil
3 jarred red peppers
4 spring onions
1 tsp smoked paprika
700g passata
1 bunch of fresh coriander
1 x 400g tin of red kidney beans
1 pinch of cumin seeds
4 tbsp fat-free natural yoghurt
1 lime

Grilled chillies
4 fresh chillies

pi_119008304
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2012 09:52 schreef Zapata het volgende:
Precies de reden dat ik een tering hekel heb aan kook programma's.
Een hele waslijst aan ingrediënten die ik ten eerste niet ken en bij god niet weet waar moet kopen en ook nog eens nooit meer gebruik na die tijd.

[..]

Beetje meer improviseren en je verwerkt makkelijk die ingrediënten in andere gerechten ^O^
pi_119014354
Bulgur koop je bij de supermarkt (deka bv) of toko
Garam massala bij de toko en die heeft tegenwoordig ook gerookte paprika poeder kwam ik achter.
Jarred red peppers is gegrilde paprika uit een pot.
pi_119015400
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2012 09:52 schreef Zapata het volgende:
Precies de reden dat ik een tering hekel heb aan kook programma's.
Een hele waslijst aan ingrediënten die ik ten eerste niet ken en bij god niet weet waar moet kopen en ook nog eens nooit meer gebruik na die tijd.

[..]

Zo exotisch zijn die ingrediënten niet.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_119016513
Zweedse gehaktballen met rijst

Pan med. hitte.
Pan med. hitte
Koekenpan med. hitte
Waterkoker met kokend water.

Ingredienten:

1 Knolselderij
Bosje dille
Tijm
4 Ons half om half gehakt
3 Ons basmatie rijst
Kookroom
Peper
Zout
1 Theelepel karwijzaad of poeder (kan vervangen worden door komijn dan 2 theelepels)
(Olijf)olie
2 Ons spinazie
Cranberry jam
Yoghurt

Knolselderij schillen en in blokjes van 1 cm snijden
(Olijf) olie in de pan doen, knolselderij, zout, peper en tijm erbij
Vuur hoog.

300 Gr rijst in een pan, 600 gr kokend water erbij (1 kop rijst op twee koppen water)

Gehakt mengen met zout, peper en 1 eetlepel dille en verdelen in ongeveer 20 bolletjes.
(Olijf)olie in de koekenpan, gehakt erin en karwijzaad of poeder erbij doen ongeveer 1 theelepel. Ongeveer 5 minuten bakken op hoog vuur.

Spinazie bij de knolselderij doen.

3 Eetlepels wodka bij de gehakt doen en in de fik steken of in laten koken.
4 Eetlepels cranberry jam bij de gehakt doen en 4 eetlepels kookroom, even in laten koken.

Rijst bij de knolselderij doen en mengen.
rijst op een bord, gehakt er overheen en eventueel dille er bovenop samen met yoghurt

[ Bericht 4% gewijzigd door Sorella op 09-11-2012 14:39:37 ]
pi_119048116
Ik zou dit gerecht gisterenavond maken maar door omstandigheden is het patat bij de snackbar vandaan geworden, wordt vervolgd.

[ Bericht 0% gewijzigd door Sorella op 10-11-2012 11:04:25 ]
pi_119048424
quote:
0s.gif Op zaterdag 10 november 2012 10:35 schreef Sorella het volgende:
Ik zou dit gerecht gisternavond maken maar door omstandigheden is het patat bij de snackbar vandaan geworden, wordt verolgd.
Kostte denk ik ook wel minder dan 15 minuten toch? Dan noemen we het gewoon "variatie op het thema" *O*
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_119082035
Ik heb even door het boek gebladert en er staan wel lekkere dingen in moet ik zeggen. Een ideaal sinterklaascadeau dus ;) dus ik moet nog even wachten maar dan doe ik ook mee.
pi_119082595
Leuk, hoe meer zielen hoe meer vreugd.
pi_119153601
Ook met een wasemkap kun je flamberen, vandaag nog gedaan het is belangerijk dat je de deksel binnen handbereik houd.
pi_119154633
De zweedse ballen


Zoon vond de rijst niet lekker en mijn man de ballen niet.
Komt misschien omdat ik inplaats van een eetlepel dille er een half bosje ingedaan heb.
Ik vond beide wel lekker ondanks het teveel aan dille.

Heb er 20 minuten over gedaan inplaats van 15 (ik heb het rustig aangedaan maar in theorie moet het kunnen in die 15 minuten). Ik heb de wodka in laten koken durfde het niet echt aan onder de wasemkap.
pi_119156738
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 november 2012 08:49 schreef Sorella het volgende:
Ik heb de wodka in laten koken durfde het niet echt aan onder de wasemkap.
Als je de wasemkap tijdens het flamberen heel even uit doet zal de vlam er niet in gezogen worden. Als je daarnaast de roosters zo nu en dan reinigt om vetophoping te voorkomen is er niks aan de hand.
pi_119370141
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 november 2012 08:49 schreef Sorella het volgende:
De zweedse ballen
[ afbeelding ]

Zoon vond de rijst niet lekker en mijn man de ballen niet.
Komt misschien omdat ik inplaats van een eetlepel dille er een half bosje ingedaan heb.
Ik vond beide wel lekker ondanks het teveel aan dille.

Heb er 20 minuten over gedaan inplaats van 15 (ik heb het rustig aangedaan maar in theorie moet het kunnen in die 15 minuten). Ik heb de wodka in laten koken durfde het niet echt aan onder de wasemkap.

wat zijn die blokjes?
ziet er wel heel lekker uit allemaal!!
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
pi_119383474
quote:
0s.gif Op zondag 18 november 2012 23:57 schreef new_moon het volgende:

[..]

wat zijn die blokjes?
ziet er wel heel lekker uit allemaal!!
Knolselderij.
pi_119383638
doe mij maar de zweedse balle van de ikea! lekker en sneller dan 15 min! ze zien er wel lekker uit ;)
pi_119386106
Ik vind die ballen van ikea ietwat, hm hoe zal ik het zeggen, rubberachtig. Voor bij de borrel o.i.d. als een snack met die saus vind ik het wel lekker maar niet bij een gerecht.

Notitie voor mijzelf: wasemkap goed reinigen voor ik ga flamberen :)

[ Bericht 17% gewijzigd door Sorella op 19-11-2012 17:48:05 ]
pi_119388083
quote:
0s.gif Op maandag 19 november 2012 14:28 schreef misterfdude het volgende:
doe mij maar de zweedse balle van de ikea! lekker en sneller dan 15 min! ze zien er wel lekker uit ;)
Die doen mij denken aan frikandellen qua smaak :')
  zaterdag 24 november 2012 @ 15:25:18 #23
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_119572835
Ik maak vandaag ook die Zweedse gehaktballetjes van Jamie, maar sta nu al langer dan 20 minuten alleen al voor te bereiden. Maak het straks nog af in ca. 5 minuten.
Ben heel voorzichtig geweest met de dille en heb i.p.v. karwijzaad djintan gebruikt.
Extra eidooiertje door het gehakt gedaan ook.

/tweaken
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_119573202
De knolselderij ging bij mij de meeste tijd inzitten, eidooier heb ik niet in de gehakt gedaan dan moet je langer kneden.
Ben benieuwd wat jij er van vind golfer :)
  zaterdag 24 november 2012 @ 18:29:37 #25
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_119577911
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2012 15:41 schreef Sorella het volgende:
De knolselderij ging bij mij de meeste tijd inzitten, eidooier heb ik niet in de gehakt gedaan dan moet je langer kneden.
Ben benieuwd wat jij er van vind golfer :)
Zoals ik het een beetje had aangepast was het prima te eten.
Vooral de saus met cranberry-compote, slagroom en yoghurt was heel lekker.
De combi knolselderij, rijst en spinazie vond ik in eerste instantie wat vreemd, maar ook dat viel uiteindelijk prima te eten. :9
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_119581455
Wat een leuk topic! Ik ben gek op kokkerellen maar heb chronisch tijdgebrek de laatste tijd. Ik kan wel wat snelle recepten gebruiken, ik haat vaak hetzelfde eten.
Spoilers!
pi_119581573
Voor de mensen die er niet van houden om veel nieuwe digen te moeten kopen: ik heb heel lang de regel aangehouden dat ik maximaal twee nieuwe houdbare ingredienten mocht kopen per recept. Meestal probeerde ik een nieuw recept per week. Als je nooit iets nieuws wilt kopen, kan je ook nooit je kookarsenaal uitbreiden en dan mis je vanalles en da's natuurlijk zonde.
Na een aantal jaar hoef ik nauwelijks nog een nieuw kruid of nieuwe specerij te kopen.
Spoilers!
pi_119597157
Ik heb een gerecht gekookt en ik vond het recept stuitend slecht opgebouwd en eigenlijk vol fouten staan. Je komt er wel uit, maar ik vond dat echt teleurstellend!
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zondag 25 november 2012 @ 13:44:22 #29
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_119597405
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2012 13:37 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik heb een gerecht gekookt en ik vond het recept stuitend slecht opgebouwd en eigenlijk vol fouten staan. Je komt er wel uit, maar ik vond dat echt teleurstellend!
Welk gerecht?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_119597560
quote:
0s.gif Op zondag 25 november 2012 13:44 schreef golfer het volgende:

[..]

Welk gerecht?
Een pasta met chorizo was het. Weet even niet meer precies hoe het gerecht heette. Niet mijn eigen boek.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_119630209
Ik ga van de week die Zweedse ballen maar eens maken.
Spoilers!
pi_119631927
Ik vind het nogal bout dat ik niks kan maken zonder foodprocessor :')
Of dat je enorm dure kant en klare dingen moet halen. Voor gebakjes en zo, van die pastry cups of zo kosten hier al zo'n 5 dollar en daar komt dan nog dure jam en alles bij.

Maar besides that ziet het er allemaal goed uit, probeer er graag eens wat uit :)
pi_119631966
quote:
0s.gif Op zaterdag 24 november 2012 15:41 schreef Sorella het volgende:
De knolselderij ging bij mij de meeste tijd inzitten, eidooier heb ik niet in de gehakt gedaan dan moet je langer kneden.
Ben benieuwd wat jij er van vind golfer :)
Is die 20 minuten inclusief of exclusief het schoonmaken van de knolselderij :o (wat een teringklus is dat zeg)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_119632060
quote:
0s.gif Op maandag 26 november 2012 11:01 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Is die 20 minuten inclusief of exclusief het schoonmaken van de knolselderij :o (wat een teringklus is dat zeg)
Valt best mee hoor :) de truc is eerst plakken te snijden en dan de randjes te schillen!
pi_119632214
quote:
1s.gif Op maandag 26 november 2012 11:04 schreef Zo-is-dat het volgende:

Valt best mee hoor :) de truc is eerst plakken te snijden en dan de randjes te schillen!
-O-
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_119632590
quote:
11s.gif Op maandag 26 november 2012 11:10 schreef Isabeau het volgende:

[..]

-O-
:@
  maandag 26 november 2012 @ 17:26:50 #37
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_119644064
Ik heb vrijdag de British Burgers gemaakt van de 15 minute meals
Duurde wel wat langer trouwens, want mijn oven staat niet standaard aan :') En ik heb er een andere salade bij gemaakt want ik heb geen keukenmachine.
Maar de burgers waren erg geslaagd, ik had zelf echt niet kunnen bedenken om bier bij gehakt te gooien om te zorgen dat het rundergehakt niet uitdroogt.
pi_119651552
quote:
0s.gif Op maandag 26 november 2012 11:00 schreef _Loki het volgende:
Ik vind het nogal bout dat ik niks kan maken zonder foodprocessor :')
Je kan ook zo,n rasp met een schaafgedeelte gebruiken of een mandoline o.i.d.,
Ik weet niet waar je woont maar bij de lidl is er 1 in de aanbieding deze week voor 9,99 euro

http://www.brabantia-webs(...)-profile-rasp/25754/
http://www.lidl.nl/cps/rde/xchg/lidl_nl/hs.xsl/index_35318.htm Om je een idee te geven :)

[ Bericht 8% gewijzigd door Sorella op 26-11-2012 20:43:55 ]
pi_119651628
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_119651706
Nog niet gemaakt maar staat wel in de planning

Aardappel gratin met gebakken kip en gestoofde groente

4 personen / 666 calorieen

Waterkoker aan, oven grill op hoog, medium pan hoog vuur, grote koekenpan medium vuur, ovenschaal (die ook op de kookplaat kan) op hoog vuur, keukenmachine met fijnste schaaf of een mandoline/rasp met schaafgedeelte o.i.d.

Ingredienten voor de gratin
800 gr aardappelen
3 uien
olijfolie
1 kippenbouillon blokje
1/2 bosje salie
100 ml kookroom
30 gr parmesaanse kaas (of een andere kaas)

Kip
4 x 120 gr kippenborst
paar takjes verse rosemarijn (of gedroogde)
2 plakken gerookte bacon

Groente
200 gr jonge prei
200 gr spinazie
200 gr diepvries (tuin/dop)erwten

Schaaf de aardappellen, doe ze in de med. pan en doe er kokend water bij, doe het deksel erop.
Pel de uien en doe ze in de machine maak er plakjes van doe ze dan in de ovenschaal met 2 eetlepels olijfolie, verkruimel het bouillonblokje er boven en doe er peper en zout bij, scheur de salie in stukjes en doe dat erbij, roer regelmatig als het begint aan te bakken beetje water erbij.

Kipfilet op een stuk bakbapier, peper, zout en rosemarijn takjes de blaadjes ervan af over de kip doen. Bakpapier erover heen vouwen en platslaan met bv. een deegroller tot 1.5 cm dikte.
1 eetlepel olie in de koekenpan doen en de kip erbij, na 4 minuten omdraaien.
De aardappelen afgieten en bij de uien doen. door elkaar roeren en in 1 laag leggen, kookroom erover heen doen en daarna de parmesaanse kaas. Onder de gril zetten.

De prei in halveren over de lengte en onder de kraan houden om schoon te maken, daarna in fijne stukjes snijden. Ondertussen een pan op hoog vuur zetten, 1 eetlepel olie erin en de prei erbij doen.
De bacon in stukjes snijden en bij de kip doen, regelmatig omschudden.
Doe de erwten en spinazie bij de prei, als de erwten zacht zijn opdienen met de kip en de gratin.

Ik heb het zo goed mogelijk vertaald naar het nederlands aangezien ik het boek niet heb.
pi_119652075
Die gebruik ik altijd voor kaas te raspen dancingphoebe :)
De burgers heb ik een week of 3 terug gemaakt, mijn man moest het restant opdrinken :)
pi_119667600
quote:
0s.gif Op maandag 26 november 2012 09:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik ga van de week die Zweedse ballen maar eens maken.
Die zijn nu op 24 Kitchen, Jamie doet t voor :Y)
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
pi_119667731
"This jam is gonna put some shine to my balls" OMG _O-
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  dinsdag 27 november 2012 @ 11:16:18 #44
68576 eleusis
fokked op kidz
pi_119667894
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 november 2012 09:52 schreef Zapata het volgende:
Precies de reden dat ik een tering hekel heb aan kook programma's.
Een hele waslijst aan ingrediënten die ik ten eerste niet ken en bij god niet weet waar moet kopen en ook nog eens nooit meer gebruik na die tijd.
Niemand wordt boos als je een paar dingetjes vervangt door wat vergelijkbaars... Wij koken ook vaak "Jamie" omdat 't simpel maar toch origineel is, maar sommige verse ingrediënten vervangen we gewoon door potjes en poedertjes.

Leuk topic wel, ff wat inspiratie op doen.
Ik in een aantal worden omschreven: Ondernemend | Moedig | Stout | Lief | Positief | Intuïtief | Communicatief | Humor | Creatief | Spontaan | Open | Sociaal | Vrolijk | Organisator | Pro-actief | Meedenkend | Levensgenieter | Spiritueel
  † In Memoriam † dinsdag 27 november 2012 @ 11:25:31 #45
91830 MaximusTG
pi_119668126
Toevallig gisteren nog Zweedse gehaktballetjes gemaakt, maar dan wel met een echter recept dan die van Jamie hoor; In Zweedse gehaktballetjes hoort iig piment, en in melk geweekt brood.
Krijg je heerlijk malse gehaktballetjes van..
Maar wel lastiger te vormen. Dat wel..
pi_119668194
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 11:09 schreef tombolafan het volgende:
"This jam is gonna put some shine to my balls" OMG _O-
Hahaha ik heb zitten lachen voor de tv hier, niet normaal :')
ik voelde me net een 12-jarige.

Oh trouwens, net was de aflevering voor lentils met spinazie-wortel-iets, asperges, bacon en kip op tv, zou iemand die over kunnen typen? Zag er heul lekker uit!
  † In Memoriam † dinsdag 27 november 2012 @ 11:30:49 #47
91830 MaximusTG
pi_119668269
Zo, m'n google-skills falen even hard.
pi_119668277
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 11:28 schreef _Loki het volgende:

[..]

Hahaha ik heb zitten lachen voor de tv hier, niet normaal :')
ik voelde me net een 12-jarige.

Ik ook, ik spuugde bijna mn koffie over mn laptop _O-
J'ai vu un escarbot ivre!-Komupolapana
Het zijn de kleine dingen die het doen <3
  † In Memoriam † dinsdag 27 november 2012 @ 11:35:01 #50
91830 MaximusTG
pi_119668340
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 11:31 schreef _Loki het volgende:
Zo, m'n google-skills falen even hard.
Best wel :P. Google 'lentils asparagus jamie 15'
pi_119669280
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 11:28 schreef _Loki het volgende:

[..]

Hahaha ik heb zitten lachen voor de tv hier, niet normaal :')
ik voelde me net een 12-jarige.

Oh trouwens, net was de aflevering voor lentils met spinazie-wortel-iets, asperges, bacon en kip op tv, zou iemand die over kunnen typen? Zag er heul lekker uit!
Oeh, dat ziet er ook lekker uit. Ook vast lekker zonder groene asperges. Die vind ik erg lekker maar nogal aan de prijs.

Weet je of hij de ui en wortel echt tot pulp maalde? Zou ui choppen en wortels grof raspen ook ok zijn?
Spoilers!
pi_119696628
quote:
0s.gif Op dinsdag 27 november 2012 12:10 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Oeh, dat ziet er ook lekker uit. Ook vast lekker zonder groene asperges. Die vind ik erg lekker maar nogal aan de prijs.

Weet je of hij de ui en wortel echt tot pulp maalde? Zou ui choppen en wortels grof raspen ook ok zijn?
Yeh die asperges zijn gewoon voor erbij dus die kun je makkelijk weglaten, ga ik ook doen denk ik.

Die wortelprut was inderdaad meer een rasp dan echt pulp, het waren een soort minidobbelsteentjes dus raspen zou ook wel werken! :)
pi_119727793
De Zweedse balletjes zijn echt geniaal. Lekker apart, echt iets voor ons. We moeten er nog een en ander aan tweaken maar dat komt helemaal goed. Zelfs met de wat te zoete bosvruchten/cranberryjam was het prima.
Spoilers!
pi_119728659
De chili con carne meatballs zijn volgende week aan de beurt.
Spoilers!
  dinsdag 4 december 2012 @ 22:15:47 #55
116890 _evenstar_
Ba-dum-tisssschhh
pi_119937451
Die sizzling steak is lekker!!
Engaging Infinite Improbability Drive..
pi_119938467
Potvolblomme, mijn man moet al 2 weken licht verteerbaar eten dus rijst, wortelen, vla, kip, bloemkool enzo, dus voorlopig geen jamie ;(
pi_119946623
Heb het boek eens geleend bij de bieb. Dit weekend kijken of ik het ga redden in de tijd :P
pi_119970529
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 21:35 schreef Lucky_Strike het volgende:
De chili con carne meatballs zijn volgende week aan de beurt.
En ze zijn awesome!
Voor twee personen (grote eters) heb ik een klein blikje kidneybonen, 500g passata en 1,5-2 gegrillde paprika's genomen. De rest bleef hetzelfde. Daarnaast was ik de limoen vergeten, die heb ik weggelaten. De verse koriander is vervangen door gedroogde, had geen tijd om naar de Turk te lopen. En het zelf grillen van de pepers heb ik achterwege gelaten. Ik vond het teveel gedoe.
De bulgur maak ik volgende keer volgens de verpakking en niet volgens Jamie. In plaats van preserved lemon heb ik 3 el citroensap toegevoegd. Ik denk trouwens at zilvervliesrijst er ook prima bij smaakt.

Game on!
Spoilers!
pi_119970968
quote:
Had ik 'm maar gebookmarked, recept staat niet meer op zijn site :(
Spoilers!
  † In Memoriam † woensdag 5 december 2012 @ 21:07:00 #60
91830 MaximusTG
pi_119972013
Huh, hier wel, heb je op view recipe geklikt?
  woensdag 5 december 2012 @ 21:10:40 #61
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_119972217
quote:
1s.gif Op woensdag 5 december 2012 20:36 schreef Lucky_Strike het volgende:

En ze zijn awesome!
Voor twee personen (grote eters) heb ik een klein blikje kidneybonen, 500g passata en 1,5-2 gegrillde paprika's genomen. De rest bleef hetzelfde. Daarnaast was ik de limoen vergeten, die heb ik weggelaten. De verse koriander is vervangen door gedroogde, had geen tijd om naar de Turk te lopen. En het zelf grillen van de pepers heb ik achterwege gelaten. Ik vond het teveel gedoe.
De bulgur maak ik volgende keer volgens de verpakking en niet volgens Jamie. In plaats van preserved lemon heb ik 3 el citroensap toegevoegd. Ik denk trouwens at zilvervliesrijst er ook prima bij smaakt.

Game on!
Wat heb je wel van het recept overgelaten?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_119972964
Alles behalve de limoen en peper die on the side moesten ;)
Spoilers!
pi_119973270
quote:
0s.gif Op woensdag 5 december 2012 21:07 schreef MaximusTG het volgende:
Huh, hier wel, heb je op view recipe geklikt?
Zal morgen nog eens op de pc kijken.
Spoilers!
  † In Memoriam † woensdag 5 december 2012 @ 21:43:35 #64
91830 MaximusTG
pi_119974200
quote:
1s.gif Op woensdag 5 december 2012 21:28 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Zal morgen nog eens op de pc kijken.
Nou, hier is iig vereeuwigd ;)

SPOILER: Recept Jamie
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Edit: zie nu pas dat de link inderdaad niet meer werkt, hij linkt naar een ander recept. Dit is nu de goeie, uit google cache!

[ Bericht 29% gewijzigd door MaximusTG op 06-12-2012 14:10:26 ]
pi_119975814
quote:
0s.gif Op maandag 26 november 2012 11:01 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Is die 20 minuten inclusief of exclusief het schoonmaken van de knolselderij :o (wat een teringklus is dat zeg)
Ik pak gewoon mijn grote koksmes en rammel de buitenkant eraf. Beetje afval, maa r niet meer dan een minuut werk...
Whatever...
pi_119984944
quote:
He shit, die link is ineens dood =(
  † In Memoriam † donderdag 6 december 2012 @ 09:22:23 #67
91830 MaximusTG
pi_119986339
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2012 07:39 schreef _Loki het volgende:

[..]

He shit, die link is ineens dood =(
Zie mn post hierboven, in de spoiler :). Google cache ;)
pi_119986568
:')
Oke ik moet echt eens wat beter op gaan letten.
  † In Memoriam † donderdag 6 december 2012 @ 09:39:07 #69
91830 MaximusTG
pi_119986650
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2012 09:34 schreef _Loki het volgende:
:')
Oke ik moet echt eens wat beter op gaan letten.
Nee, heb ik pas na jou post ge-edit hoor ;)
pi_119986692
:D oh, nou dankjewel dan :D
pi_119993854
Mocht er nog iemand een recept willen, ik heb het boek nog 2 weken thuis liggen dus zou zo een scan kunnen maken ;)
pi_119994825
Ik plak hier nog maar een en ander voor het geval Jamie's website weer recepten kwijtraakt.

SPOILER: kofte curry, fluffy rice, beans & peas
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: incredibly delicious chicken salad
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: lamb kofte, pitta & greek salad
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: lamb meatballs, chop salad & harissa yoghurt
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: mexican tomato soup, chilli nachos, veggie & feta sprinkles
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER: ricotta fritters with tomato sauce and courgette salad
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.


[ Bericht 17% gewijzigd door Lucky_Strike op 06-12-2012 15:09:10 ]
Spoilers!
pi_119994842
Kan iemand me toevallig even uitleggen hoe ik een titel van een spoiler maak?
Spoilers!
  † In Memoriam † donderdag 6 december 2012 @ 14:11:12 #74
91830 MaximusTG
pi_119994965
SPOILER: Zo moet dat
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_119995105
Ah, thanks!
Spoilers!
  donderdag 6 december 2012 @ 15:29:25 #76
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_119997612
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2012 13:36 schreef nijenhuisjeroen het volgende:
Mocht er nog iemand een recept willen, ik heb het boek nog 2 weken thuis liggen dus zou zo een scan kunnen maken ;)
Kerstcadeau? :D
pi_120015487
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2012 15:29 schreef morgane het volgende:

[..]

Kerstcadeau? :D
Geleend van de bieb ;)
  vrijdag 7 december 2012 @ 15:54:48 #78
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_120041215
quote:
0s.gif Op donderdag 6 december 2012 21:50 schreef nijenhuisjeroen het volgende:

[..]

Geleend van de bieb ;)
Ohja, dat kan ook nog. Gelukkig, vond het al lullig als je iemand anders' kerstcadeau zou gaan scannen.

Een vriendin heeft het boek nu ook en vraagt wanneer ik kom koken, yay! Waar zullen we beginnen...
pi_120125720
De Mexican tomato soup is ook al een aanrader. Een heerlijke zondagmaaltijd. Lekker anders dan door de week en gezellig met allemaal bakjes op tafel.
Spoilers!
pi_120141143
Ik heb hem ook gekregen voor sinterklaas afgelopen weekend. Dus vanavond even doorbladeren en dan even wat leuks kiezen om te gaan proberen. Dus binnenkort hier ook wat reviews van mij.
pi_120144775
Zaterdag de Kip Tikka gemaakt. Ondanks dat alles klaar stond, pannen heet waren en ik zeer snel heb gewerkt heb ik de 15 minuten niet weten te halen. Met een half uur stond de salade op tafel. Was zeer smakelijk, vooral de pittige linze in combinatie met de frisse yoghurt-korianderdressing was zeer smakelijk. Hoe Jamie dit in 15 minuten denkt te redden vraag ik me nog steeds af :P

[ Bericht 0% gewijzigd door nijenhuisjeroen op 10-12-2012 12:24:18 (typfout) ]
pi_120145746
Ja echt in 15 minuten is het me ook nog niet gelukt. Maar ik denk dat als je een gerecht een tweede keer maakt, het ook weer sneller gaat.

Het valt me wel op dat hij vaak gehakt, garam masala, yoghurt en lente-ui gebruikt.
Spoilers!
  † In Memoriam † maandag 10 december 2012 @ 13:24:23 #83
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_120146723
Ik krijg het boek met kerst O+
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  dinsdag 11 december 2012 @ 19:32:27 #84
139770 Miasan
Roemer has it
pi_120201516
quote:
14s.gif Op maandag 10 december 2012 13:24 schreef Skaai het volgende:
Ik krijg het boek met kerst O+
Goed idee! Ik ga zorgen dat hij hier ook onder de kerstboom ligt straks. :P Ben er erg benieuwd naar, ik hoop dat alle gerechten uit de show ook in het boek staan.
Hoofdletter, komma,
punten en grammatica.
Bericht is leesbaar.
pi_120314410
Vanavond de aardappel gratin gemaakt maar dankzij de bevroren tuinerwtjes en de kip (niet plat genoeg geslagen) heb ik er 20 minuten over gedaan inplaatst van 15.
Was lekker :)
pi_120529095
De beef kofte curry is erg lekker! En tot nu toe het makkelijkste en snelste gerecht van alles wat ik heb geprobeerd. Er hoeft niet eens iets voor gesneden worden want bijna alles gaat in de blender. En ik had eindelijk eens iets met mijn kardemompeulen en mijn diepgevroren gember te doen :D
Spoilers!
pi_120540745
Ik kan dus echt helemaal niets met dit boek zonder keukenmachine en blender :')

Had ik me even beter in kunnen verdiepen voor aanschaf :')
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  donderdag 20 december 2012 @ 09:12:10 #88
138195 morgane
Omnomnomnivoor
pi_120541557
Goed dat je dat even zegt, die heb ik ook niet!
pi_120542332
Een blender of staafmixer is genoeg hoor. En dat is altijd handig om in huis te hebben, niet alleen voor Jamie.

Ik heb een alles in één apparaat: keukenmachine met alles erop en eraan, citruspers, sapcentrifuge en blender. Reuzehandig ^O^
Spoilers!
pi_120629792
Hebben jullie de NL versie van het boek? ik wil hem graag voor kerst vragen maar ik twijfel of ik het in het nederlands wil...
**human milk for human babies**
Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.
  † In Memoriam † zaterdag 22 december 2012 @ 13:14:19 #91
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_120630564
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 12:30 schreef bitterend het volgende:
Hebben jullie de NL versie van het boek? ik wil hem graag voor kerst vragen maar ik twijfel of ik het in het nederlands wil...
Als je Engels geen problemen oplevert, waarom niet?
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_120630627
quote:
7s.gif Op zaterdag 22 december 2012 13:14 schreef Skaai het volgende:

[..]

Als je Engels geen problemen oplevert, waarom niet?
Is het niet zo dat de Engelse uitgave alles in een ander metriek stelsel heeft staan?
Ik keek naar jou, jij naar je brommertje; ik houd van jou, jij van je brommertje; jij brak mijn hart, ik jouw brommertje...
pi_120630629
Nee, Engels is geen probleem.
Ik dacht dat het vinden van bepaalde ingrediënten zou versimpelen.
**human milk for human babies**
Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.
  † In Memoriam † zaterdag 22 december 2012 @ 13:20:03 #94
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_120630688
quote:
0s.gif Op zaterdag 22 december 2012 13:17 schreef Bartjebart het volgende:

[..]

Is het niet zo dat de Engelse uitgave alles in een ander metriek stelsel heeft staan?
Ik weet niet of het boek met een ander metriek stelsel werkt. Ik vind het fijn dat Jamie het op tv altijd over grammen, milliliters en graden celcius heeft en soms adviseert hij welke gasstand je moet gebruiken.

Op zijn site gebruikt hij wel ons metriek stelsel.
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_120630753
Ja klopt op tv werkt ie altijd met gram en Celsius en dat is heel fijn! Hij is ook erg duidelijk, en hier te lezen zijn mensen ook over het boek enthousiast! Alleen ik twijfel over de taal...of ik ingrediënten namen moet gaan googelen bij elke gerecht of het in het Nederlands voor mij makkelijker zou zijn
**human milk for human babies**
Be who you are and say what you feel, because those who mind don't matter and those who matter don't mind.
  zaterdag 22 december 2012 @ 14:05:37 #96
116890 _evenstar_
Ba-dum-tisssschhh
pi_120631893
Ik heb de uk versie en vind hem duidelijker dan mijn 30 minutes NL versie.. :)
Engaging Infinite Improbability Drive..
  zondag 30 december 2012 @ 18:58:18 #97
139770 Miasan
Roemer has it
pi_120968010
Ik heb gisteren het dim sum kip recept gemaakt uit zijn boek (in de Nederlandse versie het allereerste recept) maar er stond helemaal niet expliciet bij hoe lang de broodjes moesten stomen. :?

Uiteindelijk wel alles gaar gekregen en het was erg lekker, maar vond het wel wat vreemd. Ben benieuwd of de kook/stoom/baktijden bij nog meer recepten ontbreken. Verder lijkt het boek een prima aanvulling voor de gehaaste kok die eens wat anders op tafel wil zetten. :D
Hoofdletter, komma,
punten en grammatica.
Bericht is leesbaar.
pi_120968132
Ik vind het Nederlandse boek echt heel slecht. Ik denk dat het aan de vertaling ligt.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zondag 30 december 2012 @ 19:19:41 #99
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_120969116
Ik ben er ook niet kapot van. Inderdaad geen duidelijke tijden en ik hou niet van recepten waar je twee lepels uit een pot moet gebruiken terwijl op de pot staat dat je de hele pot na aanbreken direct moet gebruiken.
The love you take is equal to the love you make.
pi_120975836
Ik merk dat met kooktijden van rijst of pasta ook wel. Ik denk dat Jamie er vanuit gaat dat je je echt aan die 15 minuten houdt. Als de rest klaar is, is je rijst ook klaar volgens die logica.

Ben nog geen recepten tegengekomen met potjes die gelijk leeg moeten eigenlijk.
Spoilers!
pi_121129459
Nou, de lamb kofte, pitta and Greek salad was geen succes. Het gehakt was wel heerlijk, echt een goed idee met de honing en pistachenoten.

Mijn Griekse salade is vele malen lekkerder en in dit geval zie ik de logica van het raspen van ui en komkommer totaal niet, het maakt de salade alleen maar snotterig. En wie perst er nou een hele citroen uit in zo'n klein beetje yoghurt? Ik ben gek op zuur maar je kunt ook overdrijven. De couscous was totaal niet lekker maar misschien is de couscous van AH gewoon inferieur.
Spoilers!
  vrijdag 4 januari 2013 @ 17:03:47 #102
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_121158591
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 21:00 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik merk dat met kooktijden van rijst of pasta ook wel. Ik denk dat Jamie er vanuit gaat dat je je echt aan die 15 minuten houdt. Als de rest klaar is, is je rijst ook klaar volgens die logica.

Ben nog geen recepten tegengekomen met potjes die gelijk leeg moeten eigenlijk.
De rundvleeskofte. Een potje rogan josh wasr je maar twee eetlepels uit gebruikt.

En eens met de opmerking over de snotterige salades. Zo'n salade gemaakt met rode ui en wat een smerige nasmaak.

Maar enfin. Op 24 kitchen wordt Jamie's meals in 15 minutes uitgezonden, twee maaltijden in een half uur.
The love you take is equal to the love you make.
  vrijdag 4 januari 2013 @ 18:23:07 #103
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_121161342
Ik dacht dat het aan mij lag met die vreemde nasmaak Lien! Mijn vriend proefde niets namelijk.

En ach, zo'n potje currypasta kan je maanden in de koelkast goed houden hoor.

Ik heb alle filmpjes inmiddels op mijn pc staan, ik zal ze binnenkort eens gaan kijken. Ik geef het na die ene mindere recept niet op ;)
Spoilers!
  vrijdag 4 januari 2013 @ 18:33:50 #104
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_121161674
quote:
0s.gif Op vrijdag 4 januari 2013 18:23 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik dacht dat het aan mij lag met die vreemde nasmaak Lien! Mijn vriend proefde niets namelijk.

En ach, zo'n potje currypasta kan je maanden in de koelkast goed houden hoor.

Ik heb alle filmpjes inmiddels op mijn pc staan, ik zal ze binnenkort eens gaan kijken. Ik geef het na die ene mindere recept niet op ;)
Dat is nou juist het punt: op het potje staat direct gebruiken. Het is ook niet echt een pasta. Meeste andere Pataks kunnen wel een tijdje in de koelkast.

Nou zit ik te googelen op plaatjes en kom twee Patak Rogan Josh tegen: cooking sauce en curry paste. Had ik waarschijnlijk de verkeerde.
The love you take is equal to the love you make.
pi_121177214
Ja, dat zou dat wel verklaren inderdaad. Ik heb trouwens de milde curry pasta gebruikt, ik kon Rogan Josh niet vinden.
Spoilers!
pi_121186240
Ik heb het biek sinds kort ook in huis, in het Nederlands, dus ben benieuwd. Vanavond eens iets uit proberen.

Edit: het worden de varkensmedaillons met Hongaarse paprikasaus en rijst.

[ Bericht 28% gewijzigd door Bleie op 05-01-2013 11:57:50 ]
pi_121221004
kan iemand voor mij de recept van de Sizzling beef steak, hoisin noodle bowls?
  zondag 6 januari 2013 @ 09:38:59 #108
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_121221063
Ik ben blij dat ik ergens hierboven wat recepten heb gekopieerd want op zijn site staat niets meer ineens...

Maar tegelijkertijd baal ik ook dat ik er niet meer gekopieerd heb :{ :D
Spoilers!
pi_121221352
Je kan natuurlijk ook het boek kopen ;-)

SPOILER: recept sizzling steak
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
De varkensmedaillons waren heerlijk trouwens!
pi_121221373
Ja je kunt ook het boek kopen, maar ik zeg je wel. Het is het geld niet waard :D

Ik vind het echt een wanproduct, wat zonder veel liefde en aandacht in elkaar lijkt te zijn gedraaid.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_121221523
Dan koop je het niet inderdaad. Maar als mensen meerdere recepten eruit graag willen hebben, dan denk ik 'waarom koop je het dan niet?'. Ik vind het overigens een prima boek, maar goed, meningen verschillen.
pi_121221547
De recepten zijn idd leuk en prima, maar de vertaling (en dus eindredactie?) verpesten het echt voor mij. Als je een boek uitgeeft, zeker onder die vlag, moet het gewoon allemaal kloppen en dat doet het niet.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
  zondag 6 januari 2013 @ 10:38:42 #113
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_121221553
Een aantal recepten stonden toch gewoon op zijn site dus is er niets verkeerds aan om ze daar vanaf te halen. En je kunt de recepten ook bekijken in zijn programma.
Spoilers!
pi_121221628
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 10:38 schreef DancingPhoebe het volgende:
De recepten zijn idd leuk en prima, maar de vertaling (en dus eindredactie?) verpesten het echt voor mij. Als je een boek uitgeeft, zeker onder die vlag, moet het gewoon allemaal kloppen en dat doet het niet.
Wat klopt er dan niet?
pi_121221640
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 10:45 schreef Bleie het volgende:

[..]

Wat klopt er dan niet?
Eerste recept wat ik maakte stond ineens iets van zet de pan terug op het vuur oid... Terwijl er nog nooit een pan of een vuur was geweest :D In de context van het recept moest het ws zoiets zijn als "zet deze schaal even opzij" ofzo... maar dat soort details vind ik zoooo irritant.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_121221730
Dat is slordig ja. Ben ik nog niet tegengekomen. Voor mij zou het toch niet echt een reden zijn om een kookboek af te keuren, geloof ik. Belangrijkste vind ik toch lekkere recepten.
pi_121221848
Maar die kun je in dit geval op andere wijze ook krijgen. Het kopen van het boek moet voor mij juist op die vlakken meerwaarde hebben en daar schiet dit boek in te kort.
I'll be walking home after drinking all my pennies. I'll keep passing the open windows. I'll dance, even if I have nowhere to do it but in my own living room.
~ How do I feel this good, sober?
~ For the night is dark and full of terrors
pi_121223714
quote:
0s.gif Op zondag 6 januari 2013 10:59 schreef DancingPhoebe het volgende:
Maar die kun je in dit geval op andere wijze ook krijgen.
Nou ja, daar kun je niet op rekenen dus. Ik vind het ook niet zo gek dat hij niet al z'n recepten gratis op zn website zet...

Maar goed, zo maakt iedereen andere afwegingen. Prima toch?
pi_121249032
bedankt bleie. ik kijk altijd zijn programma en ik moet zeggen dat er niet veel recepten erbij zitten die mij lekker lijkt. daarom koop ik het boek niet :)
  zaterdag 12 januari 2013 @ 19:41:48 #120
62913 Blik
The one and Only!
pi_121479525
Zojuist de flitsende visstoof gemaakt. De 15 minuten niet gehaald, maar het was wel erg snel klaar en verdomde lekker. Aanrader dus!
pi_121546142
quote:
0s.gif Op woensdag 28 november 2012 21:19 schreef Lucky_Strike het volgende:
De Zweedse balletjes zijn echt geniaal. Lekker apart, echt iets voor ons. We moeten er nog een en ander aan tweaken maar dat komt helemaal goed. Zelfs met de wat te zoete bosvruchten/cranberryjam was het prima.
Iemand die dit recept zou willen posten?
I would date the hell out of me.
pi_121548868
CUL / Jamies 15 minutes meals uit proberen, even een stukje naar beneden scrollen :)
  maandag 14 januari 2013 @ 17:02:58 #123
168739 Red_85
'echt wel'
pi_121553109
quote:
0s.gif Op donderdag 3 januari 2013 21:44 schreef Lucky_Strike het volgende:
Nou, de lamb kofte, pitta and Greek salad was geen succes. Het gehakt was wel heerlijk, echt een goed idee met de honing en pistachenoten.

Mijn Griekse salade is vele malen lekkerder en in dit geval zie ik de logica van het raspen van ui en komkommer totaal niet, het maakt de salade alleen maar snotterig. En wie perst er nou een hele citroen uit in zo'n klein beetje yoghurt? Ik ben gek op zuur maar je kunt ook overdrijven. De couscous was totaal niet lekker maar misschien is de couscous van AH gewoon inferieur.
Hoeveel 'couscous' eters zie jij couscous halen bij de ah?

Ik haal het ook 'gewoon' bij de Turk. Als je het dan niet lust, tjah, dan denk ik dat je er niet weg van bent.
'Je gaat het pas zien als je het doorhebt'
'Ieder nadeel heb zijn voordeel'
We zullen je nooit, nooit vergeten
1947-2016
pi_121567995
Kwestie van tijdgebrek. Mijn echte couscous was gewoon op en de Turk was niet meer open. Ben er normaal gesproken gek op, vandaar dat het juist zo tegenviel ;)
Spoilers!
pi_121593372
Gister de ‘Lamb kofte, pitta & greek salad’ gemaakt. De volgende keer ga ik het recept iets aanpassen (sorry, Jamie). De couscous geef ik na afloop nog een ‘drizzle’ goede olijfolie, schep ’m in een diep bord met daaroverheen de kofte (en misschien een extra kneepje honing). Het pitabrood vervang ik door knapperig Turks brood.
pi_121594340
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 14:57 schreef Pendergast het volgende:
Gister de ‘Lamb kofte, pitta & greek salad’ gemaakt. De volgende keer ga ik het recept iets aanpassen (sorry, Jamie). De couscous geef ik na afloop nog een ‘drizzle’ goede olijfolie, schep ’m in een diep bord met daaroverheen de kofte (en misschien een extra kneepje honing). Het pitabrood vervang ik door knapperig Turks brood.
Was jouw ui niet bitter geworden door het raspen?
Spoilers!
  dinsdag 15 januari 2013 @ 15:48:40 #127
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_121595822
Ik snap sowieso niet waarom je die ui door de keukenmachine zou laten raspen. Ik weet wel dat ik dat nooit weer doe.

(Miskoop van 2012: een keukenmachine!)
The love you take is equal to the love you make.
pi_121595890
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 15:18 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Was jouw ui niet bitter geworden door het raspen?
Nee, want ik heb het op aanraden van jou niet geraspt... En gewaarschuwd heb ik ook maar een paar kneepjes citroen aan de yoghurt toegevoegd. Het bevalt me eigenlijk niet zo dat Jamie de laatste tijd voor zo veel gemak kiest: alles gaat in één klap in de keukenmachine (‘don’t bother peeling’) en hele potten kant-en-klare saus gaan erdoorheen. Laatst zag ik hem zelfs een pakje voorgekookte rijst aan iets toevoegen, want voor gewone rijst koken ontbrak de tijd. Je kunt het natuurlijk ook overdrijven.
pi_121595987
:D

Beste aankoop van 2011: een keukenmachine/blender/citruspers *O* (miskoop: de sapcentrifuge die er ook bij hoort).
Spoilers!
pi_121596095
Ik ben op zich wel van het 'flikker maar allemaal erin en doe niet te ingewikkeld maar wel creatief' maar ik stond wel een beetje te kijken dat ik pas een paar lepels Patak's currypasta moest gebruiken.

Ik heb wel van Jamie geleerd dat je een teen knoflook niet hoeft te pellen voor hij door de knoflookpers gaat 8)7
Spoilers!
  dinsdag 15 januari 2013 @ 16:01:07 #131
296595 foodlover
live and learn
pi_121596386
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 15:54 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik ben op zich wel van het 'flikker maar allemaal erin en doe niet te ingewikkeld maar wel creatief' maar ik stond wel een beetje te kijken dat ik pas een paar lepels Patak's currypasta moest gebruiken.

Ik heb wel van Jamie geleerd dat je een teen knoflook niet hoeft te pellen voor hij door de knoflookpers gaat 8)7
Knoflooktenen pel of plet ik toch maar weer en hak ik vaak fijn i.p.v. in knoflookpers doen. Laatst 2 ongepelde tenen in die pers gedaan, moest zo hard knijpen dat de knoflookprut in mijn oog en op mijn kleding terecht kwam #onhandig.
pi_121596645
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 15:54 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik heb wel van Jamie geleerd dat je een teen knoflook niet hoeft te pellen voor hij door de knoflookpers gaat 8)7
En ik heb van hem geleerd dat je rijst op smaak kunt brengen als je een halve onuitgeknepen citroen/limoen meekookt. Na afloop een paar kneepjes erover en het smaakt heerlijk fris. Truc werkt ook perfect in curryschotels.
pi_121596786
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 16:01 schreef foodlover het volgende:

[..]

Knoflooktenen pel of plet ik toch maar weer en hak ik vaak fijn i.p.v. in knoflookpers doen. Laatst 2 ongepelde tenen in die pers gedaan, moest zo hard knijpen dat de knoflookprut in mijn oog en op mijn kleding terecht kwam #onhandig.
Geperst smaakt milder dan geplet dus het ligt er bij mij aan of ik hak of rasp. Weet alleen niet meer van wie ik dat geleerd heb :s) Ik ben trouwens niet zo'n goede snijder, daar heb ik een sous chef (mijn vriend) voor.

Ga ook eens een citroen of limoen door mijn rijst doen. Die bak ik trouwens eerst heel kort aan in een klein beetje boter voor er water bij gaat.
Spoilers!
  dinsdag 15 januari 2013 @ 16:13:12 #134
6067 Turbomuis
Kruimeltjes zijn ook cake
pi_121596985
Ik heb sinds kort zo'n knoflookmaalding van de Action. Verademing, geen gedoe en geen geprut met die pers :)
I give myself very good advice
But I very seldom follow it
That explains the trouble that I'm always in
pi_121597529
Voor als ik echt tijdgebrek heb, heb ik een tube knoflookpulp en rode peperpulp van Silvo :@

Wat is dat voor ding van de Action dan?
Spoilers!
  dinsdag 15 januari 2013 @ 16:26:03 #136
6067 Turbomuis
Kruimeltjes zijn ook cake
pi_121597685
Tis zo'n ding (de linkse):


Je doet 1 (of veel :) ) teentjes knof in het bakje, andere deel erop, paar keer draaien en voila, geperste knof.
I give myself very good advice
But I very seldom follow it
That explains the trouble that I'm always in
  dinsdag 15 januari 2013 @ 16:32:16 #137
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_121598001
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 15:52 schreef Lucky_Strike het volgende:
:D

Beste aankoop van 2011: een keukenmachine/blender/citruspers *O* (miskoop: de sapcentrifuge die er ook bij hoort).
Nou had ik al een blender en die gebruik ik geregeld. Maar waar gebruik jij met name de keukenmachine voor?

Ik ben gewoon benieuwd, ik heb de toegevoegde waarde nog niet echt ontdekt. :)
The love you take is equal to the love you make.
pi_121598286
Voornamelijk bij bakken maar ook vaak bij het raspen van een groot stuk parmesan. Of bij het maken van pastadeeg.
Spoilers!
  dinsdag 15 januari 2013 @ 16:39:31 #139
63594 Lienekien
Sunshower kisses...
pi_121598351
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 16:38 schreef Lucky_Strike het volgende:
Voornamelijk bij bakken maar ook vaak bij het raspen van een groot stuk parmesan. Of bij het maken van pastadeeg.
Aha. Voor deeg en beslag heb ik zo'n Kitchenaid (maar dan van Kenwood). En kaas raspen doet mijn vriend met de hand.
The love you take is equal to the love you make.
pi_121598416
Handig he, zo'n man in huis O+
Spoilers!
  dinsdag 15 januari 2013 @ 17:00:09 #141
296595 foodlover
live and learn
pi_121599416
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 16:26 schreef Turbomuis het volgende:
Tis zo'n ding (de linkse):
[ afbeelding ]

Je doet 1 (of veel :) ) teentjes knof in het bakje, andere deel erop, paar keer draaien en voila, geperste knof.
Goede tip!
pi_121599951
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 17:00 schreef foodlover het volgende:

[..]

Goede tip!
Binnenkort maar weer eens naar de Action dan.
Spoilers!
pi_121639798
Afgelopen weekend voor het eerst iets uit dit boek gemaakt, de ricotta beignets met courgette salade:
http://www.jamieoliver.co(...)auce-courgette-salad
Sponsored by Uncle Ben's? Huh?

Erg lekker maar er miste iets.. vullends. Volgens mij kun je dit ook prima eten met pasta. Deze geraspte salade was overigens wel erg lekker en fris.

Wat me opvalt, en wat ik niet zo lekker vind, is dat hij overal zoveel nootmuskaat in gooit. Maar misschien is dat heel Engels.
pi_121640080
Mijn vriendin had laatst gevulde paprika met couscous gemaakt, was niet echt lekker door een overkill aan lemon juice waar Jamie nogal royaal mee is. Ze had al expres wat minder gedaan maar toch smaakte alles er naar, niet echt een succes
pi_121640702
Zo jammer vind ik dat van topkoks; een geweldig gerecht maken en dan afmaken met een hele citroen uitgeknepen :r
Hele smaak verpest... Gebruiken het net zo veel als peper en zout.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_121653676
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 16:26 schreef Turbomuis het volgende:
Tis zo'n ding (de linkse):
[ afbeelding ]

Je doet 1 (of veel :) ) teentjes knof in het bakje, andere deel erop, paar keer draaien en voila, geperste knof.
Werkt dat wel goed?

Het lijkt trouwens een beetje op zo'n grinder voor wiet. :D
  woensdag 16 januari 2013 @ 21:31:02 #147
6067 Turbomuis
Kruimeltjes zijn ook cake
pi_121655580
quote:
14s.gif Op woensdag 16 januari 2013 20:58 schreef Myraela het volgende:

[..]

Werkt dat wel goed?

Het lijkt trouwens een beetje op zo'n grinder voor wiet. :D
Werkt geweldig!

Wiet heb ik nooit aan gedaan, dus dat hoefde ik nooit te grinden. geen idee dus :)
I give myself very good advice
But I very seldom follow it
That explains the trouble that I'm always in
  donderdag 17 januari 2013 @ 12:32:12 #148
116890 _evenstar_
Ba-dum-tisssschhh
pi_121675127
Denk dat de engelsen sowieso wat sneller wat zuur maken , zo staat hier overal vinegar op tafel. Wanneer je dat niet gewend bent dan is het niet Lekker maar dat is hetzelfde bij sambal. Eer je gewend bent versterkt het juist natuurlijke smaken :)
Engaging Infinite Improbability Drive..
pi_122089037
De lamb kofte, chopped salad and harissa yoghurt was op zich wel ok maar niet heel bijzonder. Een beetje te spicy ook, een hele peper is net te veel.
En weer droge ballen, ondanks dat ik ze dit keer veel later had opgezet dan volgens het recept moest.
Spoilers!
  zaterdag 26 januari 2013 @ 21:57:52 #150
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_122089130
Wat voor lam had je genomen, mager of vet?
pi_122089184
Rund :D
Spoilers!
  zaterdag 26 januari 2013 @ 22:00:54 #152
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_122089287
Alsnog, mager of vet? :P
pi_122089446
Mager, daarom later opgezet.

Maar ik mag eigenlijk niet klagen. Ik was al lang blij dat ik iets fatsoenlijks heb weten te koken na een week junkfood.
Spoilers!
pi_122089640
quote:
0s.gif Op dinsdag 15 januari 2013 16:40 schreef Lucky_Strike het volgende:
Handig he, zo'n man in huis O+
Bij mij doet mijn vriendin dat juist
  zaterdag 26 januari 2013 @ 22:07:30 #155
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_122089683
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 22:03 schreef Lucky_Strike het volgende:
Mager, daarom later opgezet.

Maar ik mag eigenlijk niet klagen. Ik was al lang blij dat ik iets fatsoenlijks heb weten te koken na een week junkfood.
Goed dat je kookt hoor, daar hoor je mij niet over :) Als je de de volgende keer wat vetter vlees neemt droogt het niet uit.
pi_122090187
Ik kook altijd eigenlijk gelukkig. God wat is afhaal Chinees, patat, etc smerig. Vooral als je geen honger hebt. Ik kan vaak sneller koken dan iets afhalen of bestellen eigenlijk.
Maar met een oma op haar sterfbed en een schoonvader met een tumor ontbrak het me niet alleen aan tijd maar ook aan logisch denkvermogen :D
Deze week allemaal supersnelle en makkelijke maaltijden op het menu dus in theorie moet het nu wel goedkomen. Liever droge gehaktballen dan babi pangang!
Spoilers!
pi_122090275
quote:
1s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 22:06 schreef KaheemSaid het volgende:

[..]

Bij mij doet mijn vriendin dat juist
Als ik naar mijn omgeving kijk is het meestal al een klein wonder als een stel samen kan koken :D
Spoilers!
pi_122107833
quote:
14s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 22:16 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Als ik naar mijn omgeving kijk is het meestal al een klein wonder als een stel samen kan koken :D
Mijn vriendin en ik ervaren een weinige aan stress wanneer we samen koken, of wanneer we samen zouden verhuizen of wanneer we op vakantie gaan.
pi_122116211
quote:
14s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 22:16 schreef Lucky_Strike het volgende:

[..]

Als ik naar mijn omgeving kijk is het meestal al een klein wonder als een stel samen kan koken :D
Professionele keukens werken ook niet democratisch. Het kan wel, maar dan moet je je normale verhouding even los laten en doen wat de ander zegt, of de ander 'orders' geven, en vooraf weten wie welke rol heeft.
Wees gehoorzaam. Alleen samen krijgen we de vrijheid eronder.
  zondag 27 januari 2013 @ 17:43:57 #160
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122121836
quote:
0s.gif Op zaterdag 26 januari 2013 22:14 schreef Lucky_Strike het volgende:
. Liever droge gehaktballen dan babi pangang!
Eens
Heb sinds 2 weken griep en kook liever iets gemakkelijks dan weer een Döner.
Vanavond kipvleugels met aardappels op bakplaat in de oven. Salade daarbij, vijf minuten werk en een 75 minuten in de oven.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 27 januari 2013 @ 17:46:44 #161
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122121942
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 15:37 schreef Weltschmerz het volgende:

[..]

Professionele keukens werken ook niet democratisch. Het kan wel, maar dan moet je je normale verhouding even los laten en doen wat de ander zegt, of de ander 'orders' geven, en vooraf weten wie welke rol heeft.
Iedereen die wil weten hoe prof keukens functioneren raad ik 2 boeken aan te lezen.
Down and out in Paris and London ( van George Orwell, tevens ook het beste boek wat ik van hem gelezen heb)
Kitchen Confidential ( van Anthony Bourdain)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 27 januari 2013 @ 21:39:07 #162
69724 Lucky_Strike
Hello Sweetie
pi_122136361
Precies, mijn vriend heeft gewoon geleerd om niet te denken in de keuken en puur te functioneren als mijn snij- en afwasbitch :D
En nu hij koken zelf echt leuk is aan vinden geldt die rolverdeling nog steeds maar overleggen we gewoon eerst hoe we de dingen aanpakken. Kwestie van gebruik maken van elkaars krachten en zwakten.
Spoilers!
pi_122163980
quote:
0s.gif Op zondag 27 januari 2013 21:39 schreef Lucky_Strike het volgende:
Precies, mijn vriend heeft gewoon geleerd om niet te denken in de keuken en puur te functioneren als mijn snij- en afwasbitch :D
En nu hij koken zelf echt leuk is aan vinden geldt die rolverdeling nog steeds maar overleggen we gewoon eerst hoe we de dingen aanpakken. Kwestie van gebruik maken van elkaars krachten en zwakten.
Herkenbaar :7
Sterkheidsbaas van alles.
pi_122164338
quote:
2s.gif Op maandag 28 januari 2013 15:08 schreef Lonaa het volgende:

[..]

Herkenbaar :7
yeah! ^O^

alleen doe ik het afwassen (sneller) zelf en mag hij wel afdrogen (heel erge hekel aan namelijk)
en snijden natuurlijk.. maar dat doet hij liever zelf omdat als het aan mij ligt alles grof in de pan verdwijnt en dat vindt meneer niet lekker :')


Ontopic!
Ik heb nu sinds eergister ook het Jamie 15 minutes boek in bezit, en heb er al wat lekkere dingen in zien staan! Ga er binnenkort eens iets uit maken.

Mn zus heeft het boek ook en heeft laatst bij ons thuis de Beef Stroganoff gemaakt, maar dat vond ik niet zo'n succes. Te weinig saus en het garnituur was veel te zuur geworden. (al kan dat ook aan mij hebben gelegen want ik had azijn gebruikt ipv het augurken-nat..) Sorry sis :%
look closer. close your eyes. really, it's not about distance
pi_122456198
Vandaag in de Volkskrant (die je deze week online gratis kunt lezen) een artikel waarin de chef-kok van Fifteen, een culinair columniste en een thuiskok de recepten maken. Het lukt alleen de chef om het binnen de 15 minuten te doen. Leuk verhaal wel.
  † In Memoriam † maandag 4 februari 2013 @ 10:30:21 #166
91830 MaximusTG
pi_122456669
Goeie tip, geinig stukje ja!
Op zich wel voorspelbaar resultaat alleen :P.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')