quote:Op vrijdag 9 november 2012 08:41 schreef Sorella het volgende:
chilli con carne meatballs servings 4 | 437 calories
Ingredients
1 mug (300g) of bulgur wheat
1 preserved lemon
1 cinnamon stick
Meatballs
400g lean beef mince
1 heaped tsp garam masala
olive oil
3 jarred red peppers
4 spring onions
1 tsp smoked paprika
700g passata
1 bunch of fresh coriander
1 x 400g tin of red kidney beans
1 pinch of cumin seeds
4 tbsp fat-free natural yoghurt
1 lime
Grilled chillies
4 fresh chillies
Beetje meer improviseren en je verwerkt makkelijk die ingrediënten in andere gerechtenquote:Op vrijdag 9 november 2012 09:52 schreef Zapata het volgende:
Precies de reden dat ik een tering hekel heb aan kook programma's.
Een hele waslijst aan ingrediënten die ik ten eerste niet ken en bij god niet weet waar moet kopen en ook nog eens nooit meer gebruik na die tijd.
[..]
Zo exotisch zijn die ingrediënten niet.quote:Op vrijdag 9 november 2012 09:52 schreef Zapata het volgende:
Precies de reden dat ik een tering hekel heb aan kook programma's.
Een hele waslijst aan ingrediënten die ik ten eerste niet ken en bij god niet weet waar moet kopen en ook nog eens nooit meer gebruik na die tijd.
[..]
Kostte denk ik ook wel minder dan 15 minuten toch? Dan noemen we het gewoon "variatie op het thema"quote:Op zaterdag 10 november 2012 10:35 schreef Sorella het volgende:
Ik zou dit gerecht gisternavond maken maar door omstandigheden is het patat bij de snackbar vandaan geworden, wordt verolgd.
Als je de wasemkap tijdens het flamberen heel even uit doet zal de vlam er niet in gezogen worden. Als je daarnaast de roosters zo nu en dan reinigt om vetophoping te voorkomen is er niks aan de hand.quote:Op dinsdag 13 november 2012 08:49 schreef Sorella het volgende:
Ik heb de wodka in laten koken durfde het niet echt aan onder de wasemkap.
wat zijn die blokjes?quote:Op dinsdag 13 november 2012 08:49 schreef Sorella het volgende:
De zweedse ballen
[ afbeelding ]
Zoon vond de rijst niet lekker en mijn man de ballen niet.
Komt misschien omdat ik inplaats van een eetlepel dille er een half bosje ingedaan heb.
Ik vond beide wel lekker ondanks het teveel aan dille.
Heb er 20 minuten over gedaan inplaats van 15 (ik heb het rustig aangedaan maar in theorie moet het kunnen in die 15 minuten). Ik heb de wodka in laten koken durfde het niet echt aan onder de wasemkap.
Knolselderij.quote:Op zondag 18 november 2012 23:57 schreef new_moon het volgende:
[..]
wat zijn die blokjes?
ziet er wel heel lekker uit allemaal!!
Die doen mij denken aan frikandellen qua smaakquote:Op maandag 19 november 2012 14:28 schreef misterfdude het volgende:
doe mij maar de zweedse balle van de ikea! lekker en sneller dan 15 min! ze zien er wel lekker uit
Zoals ik het een beetje had aangepast was het prima te eten.quote:Op zaterdag 24 november 2012 15:41 schreef Sorella het volgende:
De knolselderij ging bij mij de meeste tijd inzitten, eidooier heb ik niet in de gehakt gedaan dan moet je langer kneden.
Ben benieuwd wat jij er van vind golfer![]()
Welk gerecht?quote:Op zondag 25 november 2012 13:37 schreef DancingPhoebe het volgende:
Ik heb een gerecht gekookt en ik vond het recept stuitend slecht opgebouwd en eigenlijk vol fouten staan. Je komt er wel uit, maar ik vond dat echt teleurstellend!
Een pasta met chorizo was het. Weet even niet meer precies hoe het gerecht heette. Niet mijn eigen boek.quote:
Is die 20 minuten inclusief of exclusief het schoonmaken van de knolselderijquote:Op zaterdag 24 november 2012 15:41 schreef Sorella het volgende:
De knolselderij ging bij mij de meeste tijd inzitten, eidooier heb ik niet in de gehakt gedaan dan moet je langer kneden.
Ben benieuwd wat jij er van vind golfer![]()
Valt best mee hoorquote:Op maandag 26 november 2012 11:01 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Is die 20 minuten inclusief of exclusief het schoonmaken van de knolselderij(wat een teringklus is dat zeg)
quote:Op maandag 26 november 2012 11:04 schreef Zo-is-dat het volgende:
Valt best mee hoorde truc is eerst plakken te snijden en dan de randjes te schillen!
Je kan ook zo,n rasp met een schaafgedeelte gebruiken of een mandoline o.i.d.,quote:Op maandag 26 november 2012 11:00 schreef _Loki het volgende:
Ik vind het nogal bout dat ik niks kan maken zonder foodprocessor
Die zijn nu op 24 Kitchen, Jamie doet t voorquote:Op maandag 26 november 2012 09:53 schreef Lucky_Strike het volgende:
Ik ga van de week die Zweedse ballen maar eens maken.
Niemand wordt boos als je een paar dingetjes vervangt door wat vergelijkbaars... Wij koken ook vaak "Jamie" omdat 't simpel maar toch origineel is, maar sommige verse ingrediënten vervangen we gewoon door potjes en poedertjes.quote:Op vrijdag 9 november 2012 09:52 schreef Zapata het volgende:
Precies de reden dat ik een tering hekel heb aan kook programma's.
Een hele waslijst aan ingrediënten die ik ten eerste niet ken en bij god niet weet waar moet kopen en ook nog eens nooit meer gebruik na die tijd.
Hahaha ik heb zitten lachen voor de tv hier, niet normaalquote:Op dinsdag 27 november 2012 11:09 schreef tombolafan het volgende:
"This jam is gonna put some shine to my balls" OMG
Ik ook, ik spuugde bijna mn koffie over mn laptopquote:Op dinsdag 27 november 2012 11:28 schreef _Loki het volgende:
[..]
Hahaha ik heb zitten lachen voor de tv hier, niet normaal
ik voelde me net een 12-jarige.
Best welquote:
Oeh, dat ziet er ook lekker uit. Ook vast lekker zonder groene asperges. Die vind ik erg lekker maar nogal aan de prijs.quote:Op dinsdag 27 november 2012 11:28 schreef _Loki het volgende:
[..]
Hahaha ik heb zitten lachen voor de tv hier, niet normaal
ik voelde me net een 12-jarige.
Oh trouwens, net was de aflevering voor lentils met spinazie-wortel-iets, asperges, bacon en kip op tv, zou iemand die over kunnen typen? Zag er heul lekker uit!
Yeh die asperges zijn gewoon voor erbij dus die kun je makkelijk weglaten, ga ik ook doen denk ik.quote:Op dinsdag 27 november 2012 12:10 schreef Lucky_Strike het volgende:
[..]
Oeh, dat ziet er ook lekker uit. Ook vast lekker zonder groene asperges. Die vind ik erg lekker maar nogal aan de prijs.
Weet je of hij de ui en wortel echt tot pulp maalde? Zou ui choppen en wortels grof raspen ook ok zijn?
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |