Marianne Weber ?quote:Op dinsdag 25 september 2012 19:02 schreef Seksgod_beta_v1 het volgende:
[..]
Oepsiewoepsie in de pot ouwe.
Ad, ik ben effe niet thuis.quote:
Sjors en Sjimmie ?quote:Op dinsdag 25 september 2012 19:07 schreef sp3c het volgende:
ik las ook al die stripboeken en het staat er inderdaad volmee maar ik had nooit zoiets van ... 'HEY OPA!!! ga koffie in de tuin planten nikker want anders krijg je weer met de zweep nikker!!!'
Jeromekke is ook een latente leernicht.quote:Op dinsdag 25 september 2012 19:10 schreef sp3c het volgende:
en Kuifje en in Suske en Wiske kom je het ook tegen afaik ... in Lucky Luke waren het Chinezen
big deal, kinderen snappen het echt wel
edit: net als dat gezeur om die zwarte fok!king smurf iedere keer
dat zegt me dan weer nixquote:
In nederland ook hoorquote:Op dinsdag 25 september 2012 18:36 schreef tong80 het volgende:
In Amerika zwemt Donald Duck met een zwembroek aan.
plaats die opmerking maar in TTKquote:Op dinsdag 25 september 2012 13:24 schreef tong80 het volgende:
Verder is Hergé een vieze racist. Zoals alle Belgen. Behalve die uit Tongerlo.
quote:
Dit is een christelijk jeugdboek dat leert dat negers ook gewoon normale mensen zijn en dat de heere geen onderscheid maakt tussen blank en zwart, etc.. etc..quote:
Wat een slecht voorbeeld. Dat tweede plaatje is de allereerste Donald Duck en derhalve 60 jaar oud. Donald ziet er dus al zeker 60 jaar precies hetzelfde uit.quote:Op dinsdag 25 september 2012 14:11 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Donald duck is ook wel degelijk aan een evolutie onderhevig.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Verder is de stijl van donald duck ook nogal afhankelijk van de artiest die deze tekent.
Het zal er meer mee te maken hebben dat het team dat de strip eind jaren '70 overnam de strip simpelweg eigentijdser wilde maken en (in de loop van de reeks) actuele thema's erin wilde kunnen verwerken. En een negertje dat precies voldoet aan het stereotype zoals men dat voor de oorlog van een neger had is nu niet echt eigentijds te noemen.quote:Op dinsdag 25 september 2012 12:06 schreef SeLang het volgende:
Wij hadden vroeger thuis oude Sjors en Sjimmie boeken waar Sjimmie nog een echte neger was
[ afbeelding ]
In de jaren '70 moest het opeens politiek correct worden
[ afbeelding ]
En die deerne zou in sommige verhalen de dochter van die kolonel zijn, en in andere verhalen weer de oudere zus van Sjors. Helemaal duidelijk is het niet, maar dat is bij stripverhalen vaker het geval.quote:Op dinsdag 25 september 2012 12:10 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Het moest niet politiek correct worden maar gewoon aangepast worden aan de huidige tijd, en zo politiek correct vind ik het niet opruiend in deze tijd zou het zijn jongens die borden overspuiten.
Het was sowieso een vreemd huishouden een kolonel als vader die volgens mij geen relatie had met die jonge deerne die hun moeder speelde.
Mijn moeder is geboren in vml Nederlands- Indië en vertelde vaak dat zij en haar broertjes graag met een katapult schoten op zo'n in de lucht gestoken achterwerk. Dat leverde nogal wat boze reacties op van de biddende heren. Daar heeft ze heel hard rennen van geleerd.quote:
Weer eens hard op lach in m'n eentjequote:
Die hoer....Moeder Theresa.quote:Op woensdag 26 september 2012 17:57 schreef Hyperdude het volgende:
Wie heeft eigenlijk het "Politiek Correctisme" bedacht?
Nobelprijs voor de beste man/vrouw.
Lol, boort ie daar nu serieus een gat in een neushoorn om er vervolgens dynamiet in te steken?quote:
Een prima voorbeeld juist. Want het eerste plaatje is Donald Duck in 1934, toen hij net bij Walt Disney uit het ei kwam, zeg maar. Da's 18 jaar vóór het tweede plaatje.quote:Op woensdag 26 september 2012 15:18 schreef bascross het volgende:
[..]
Wat een slecht voorbeeld. Dat tweede plaatje is de allereerste Donald Duck en derhalve 60 jaar oud. Donald ziet er dus al zeker 60 jaar precies hetzelfde uit.
Magere evolutie van een stripfiguur, want hij ziet er al 60 jaar hetzelfde uit. Slecht voorbeeld dus.quote:Op donderdag 27 september 2012 09:56 schreef Ferdo het volgende:
[..]
Een prima voorbeeld juist. Want het eerste plaatje is Donald Duck in 1934, toen hij net bij Walt Disney uit het ei kwam, zeg maar. Da's 18 jaar vóór het tweede plaatje.
quote:Op woensdag 26 september 2012 17:45 schreef deedeetee het volgende:
[..]
Mijn moeder is geboren in vml Nederlands- Indië en vertelde vaak dat zij en haar broertjes graag met een katapult schoten op zo'n in de lucht gestoken achterwerk. Dat leverde nogal wat boze reacties op van de biddende heren. Daar heeft ze heel hard rennen van geleerd.
Dit zou tegenwoordig ook niet meer kunnen.quote:Op dinsdag 25 september 2012 18:58 schreef bijdehand het volgende:
[..]
Donald als pechvogel, avonturier, opvoeder, moordenaar![]()
[ afbeelding ]
Zo kan je ook mooi zien hoe bepaalde passages uit hun context zijn gehaald. Janssen wil hier aan Jansen (of andersom) dat er sprake is van een luchtspiegeling in de woestijn. Al een aantal keer zagen zij een luchtspiegeling en juist deze 'luchtspiegeling' blijkt echt te zijn met als gevolg een hoop boze Arabieren die achter Janssen en Jansen aan gaan.quote:
Kuifje in Afrika en Kuifje in Amerika zijn dan ook hele slechte stripverhalen. De stripverhalen die er na volgen, zoals De Blauwe Lotus, Raket naar de Maan en Mannen op de Maan, zijn echter briljant op alle fronten.quote:Op woensdag 26 september 2012 18:23 schreef Nielsch het volgende:
[..]
Lol, boort ie daar nu serieus een gat in een neushoorn om er vervolgens dynamiet in te steken?
Damn, wat was die Hergé aan het roken destijds?
Die heb ik nooit gelezen (de rest wel allemaal), maar Kuifje in Afrika en Kuifje in Amerika vond ik echt prutverhalen. Slecht getekend, slechte verhaallijn en flauwe grappen. Ik vind het heel apart hoe Herge in twee jaar naar De Sigaren van de Farao is gegaan.quote:Op donderdag 27 september 2012 20:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Kuifje in de Sovjetunie is de eerste en geweldig van verhaal, slecht getekende harde politieke statements. Afgedaan als propaganda, maar helaas erg waar.
Klopt, vanaf daar zijn ze ongelofelijk goed en is hij de grootmeester van de klare lijn.quote:Op donderdag 27 september 2012 20:56 schreef Kowloon het volgende:
[..]
Die heb ik nooit gelezen (de rest wel allemaal), maar Kuifje in Afrika en Kuifje in Amerika vond ik echt prutverhalen. Slecht getekend, slechte verhaallijn en flauwe grappen. Ik vind het heel apart hoe Herge in twee jaar naar De Sigaren van de Farao is gegaan.
Die is nooit afgemaakt. Hoe kan je die gelezen hebben?quote:Op donderdag 27 september 2012 20:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Kuifje in de Sovjetunie is de eerste en geweldig van verhaal, slecht getekende harde politieke statements. Afgedaan als propaganda, maar helaas erg waar.
Wel afgemaakt toch? Alleen nooit als album uitgebracht, althans, niet officieel.quote:Op vrijdag 5 oktober 2012 11:49 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:
[..]
Die is nooit afgemaakt. Hoe kan je die gelezen hebben?
Ik kan me nog herinneren dat bij de dood van Herge dit album als special uitgegeven werd, maar het was niet meer dan een verzameling schetsen.quote:Op vrijdag 5 oktober 2012 12:20 schreef Iblardi het volgende:
Wel afgemaakt en uitgegeven, maar niet hertekend voor de reguliere serie.
Je hebt gelijk!quote:Op vrijdag 5 oktober 2012 12:31 schreef Iblardi het volgende:
Ik denk dat je wat dat eerste betreft in de war bent met het onvoltooide laatste deel, "Kuifje en de Alfa-kunst".
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |