tong80 | zondag 5 augustus 2012 @ 07:21 |
Cafetaria TIGO Leuke zaak, iets te weinig stoelen om een mooie ambiance te maken, maar verder is de aankleding gezellig. Je kunt kiezen om te blijven staan bij de toonbank, maar er is ook een keuze om in de eetmuur een kroketje te nemen of een frikandel. Net wat je wil. Ik koos voor de toonbank en dat beviel me goed, leuke mensen achter de toog, man en vrouw dus afwisseling. De man was erg bezig het de klanten naar de zin te maken en gooide uit de losse pols friet, bami, kroketten en andere snacks in de bak. Erg leuk om dat live te mogen zien. De dame was druk met het aanvullen van het voer en had voor iedere klant een goed woordje. Ze voelde zich echt thuis in deze caferaria en was de dame die elke friettent zich wenst. Het uitzicht was ook zeer leuk, de vrachtwagen die voor de deur stond deed niks af aan de ambiance. Iedere wandelaar kon gewoon naar binnen kijken en gezien het aantal keren dat de eigenaar zwaaide werd dat zeer op prijs gesteld. Ik en mijn partner haden het bescheiden gehouden en hadden de maaltijd van de dag besteld. Voor mij een frietje stoofvlees en een liamboutje met maionaisse. M'n Partner nam een patatje oorlog. Alles was perfect op warmte. Hoewel het stoofvlees iets langer gebraden had mogen worden. De tussen het wachten op de bestelling uit de muur getrokken kroket was perfect qua smaak en omvang. Het wachten op de bestelling werd daardoor een genot en duurde me niet lang genoeg. Als aperatief nam mijn partner een ijsje van citroen en aardbei. Volgens haar was dit een delicatesse voor de tong. Ik zelf kon me niet beheersen en nam nog een klein huzaren slaatje. Dat was even wennen na de patat stoofvlees. Maar achteraf was de aanbeveling van de cafetariahouder een ware tong in sjiek. De salade paste perfect bij het net genuttigde patatje. Al bij al een aanbeveling na ons eerste bezoek. Een dikke 8 ![]() | |
tong80 | zondag 5 augustus 2012 @ 07:22 |
Chinees restaurant Happy Garden Vorige week een ongeëvenaarde avond. Mooie Plastic bloemen. Peper en zout op de tafel in een perfect houten beeldhouwwerkje. Het was niet druk. We hadden de maandagavond gekozen om te kunnen genieten. En wat een avond werd het. De Chineze gastvrouw was allerliefst. We konden zelfs blijven zitten toen we het bier bestelden. We bestelden het witbier dat ze in huis hadden. Er werd ons geen wijn opgedrongen. Mijn partner bestelde een Babi Pagjang ik een Foe Jong Heij. Ik gaf de serveerster een compliment voor haar mooie make up. Ze moest blozen. Dat is mooi bij Chinezen, dan worden ze Oranje. Het wachten op het gerecht duurde niet eens te lang. Na een kwartier stond het eten al voor onze neus. Wel jammer eigenlijk want we waren net lekker aan het zuipen met z'n tweetjes. Maar dit ongenoegen werd weggenomen door de eerste hap in het gerecht. Zelden zo'n Foe Jong Heij geproeft. Het ei leek net gelegd en de nasi erbij geserveerd was als net geoogst. Mijn partner had weinig tijd om te eten omdat ze haar Babi Pagjang steeds wilde aanprijzen. 'Tong dit moet je proeven' zei ze. En Inderdaad wat een delicatesse. Wat een kok hebben ze daar in de keuken. Maar het mooiste was eigenlijk de dingen rondom. Een mooie waterval aan de muur. Lekkere Chineze muziek om te horen. En dan nog gratis kroepoek bij iedere maaltijd. Dit was iets om van te genieten. Dat deden we ook. We bestelden dan ook nog Gamba's en garnalen. Nou dit overtrof elke verwachting. Dit verwacht je niet in een stadje zoals Zaltbommel. We hoefden ze zelf niet te pellen en ze gingen erin als koek. Ze zeiden dat familieleden ze zelf hadden gevangen in de Chineze zee. Ik geloof ze direct. Ik hoef niemand meer te vertellen dat het toetje bestond uit gele vanille vla met Yoghurt om de Nederlandse gasten zich thuis te laten voelen. Dit was na de Tigo en Markzicht alweer een 8. Wat een stad is Bommel toch op eetgebied. ![]() | |
tong80 | zondag 5 augustus 2012 @ 07:23 |
Dinsdag visdag in Zaltbommel. Het is dan kiezen tussen de viskraam van Bronk. Of die van Duytz. Ik heb ditmaal Duytz gekozen omdat mijn ma er al 40 jaar komt. Jaap heet de chefkok. Voor iedereen een praatje paraat en altijd adrem met zijn grapjes. Jaap is al 75, maar staat nog steeds als een echte heer de kibbeling te braden. Al staat ie met de rug naar je toe, hij blijft beleefd en veegt eerst zijn handen af als ie iets tegen je zegt. Uit Spakenburg komen ze. En dat proef je ook. De kabeljauw lijkt wel vers gevangen en de makreel lijkt wel net van kop en kont gescheiden. Het personeel blijft altijd beleefd, ook als je zegt dat ze de saus zijn vergeten bij de kibbeling. Altijd een net excuus en je krijgt dan een extra bakje saus. De kraam staat prominent op de markt. Hetgeen het eten aan de kraam extra leuk maakt. Het naar binnen laten glijden van de haring met uitjes krijgt een nieuwe dimentie als je omhoog kijkend de Bommelse toren ziet. Extra pluspunten krijgen ze ook doordat als er iemand voordringt ze het met een grapje oplossen. De hoofd-assistente is verder bloedmooi en lijkt op de vrouw van Jaap van 50 jaar geleden. Die was ooit het Vismeisje van het jaar in Spakenburg. De garnalen wil ik nog extra vernoemen. Je proeft gewoon dat heel de familie van Jaap bruut aan het pellen is geweest. Geen kopje te herkennen. En als je garnalen en Kibbeling samen koopt zegt de vrouw van Jaap altijd heel lief dat je ze goed gescheiden moet houden voor de smaak en dat de garnalen natuurlijk wel peper en zout nodig hebben. Dat doet ze ook al 40 jaar. Zijn zonen zijn in opleiding en mogen elke dinsdag meekijken tussen het afrekenen door hoe de grote baas al jaren aan de top staat. Voor de echte visliefhebber is er voor mijn geen andere dan Jaap met zijn kraam. Ik geef hem dan ook een vette 9. Terwijl ik het niet eens over de paling heb gehad. ![]() | |
tong80 | zondag 5 augustus 2012 @ 07:24 |
Cafetaria Marktzicht Ik en mijn partner hadden een dagje te vieren, we zijn nu al een jaartje samen namelijk. Wat doe je dan ? Dan blijf je dicht bij huis en gaat naar je favoriete eetgelegenheid. Nu was het leuke dat het zondag mooi weer was dus we konden op de stoep beginnen. We zeiden tegen elkaar dat Marktzicht zo'n mooie naam is. Want wat wil je meer dan de markt in blakende zonnenschijn aanschouwen, terwijl je op het terrasje je aardbeien milkshake kunt nuttigen. En wat voor een milkshake, je durfde het rietje bijna niet uit je mond te halen zo heerlijk.Perfect gekoeld en geserveerd in mooie plastic bekers met de naam van het cafetaria er op. Dit kon niet meer fout gaan zei m'n partner. We hadden inmiddels onze bestelling geplaatst, mijn schat nam het menu van de dag, bestaand uit een patatje stoofvlees en een frikandel met uien en ketchup. Ikzelf, meer aanhanger van de traditionele maaltijd, nam een berenlul en een patatje oorlog. Het duurde niet te lang dat onze delicatessen klaar waren.Een minpuntje was wel dat we zelf onze bestelling aan de balie moesten ophalen, i.p.v dat het aan het tafeltje werd bezorgd. Maar goed een kniesoor. Want eenmaal aan het eten geslagen kwamen we steeds meer in vervoering. Alles was perfect op temperatuur. Zelfs de berenlul, waar, zo als je weet, veel mee kan misgaan was perfect. De uitjes bij de frikandel waren mooi fijn gesneden en niet te grof. Maar het hoogtepunt was toch het patatje stoofvlees, Frietje Haché zoals we hier zeggen. Zelden zo'n hoeveelheid vlees gezien op een patatje. Ik keek m'n ogen uit. Je zag de patat amper meer. Zelden zoiets gezien. Dat het iets aan de prijzige kant was maakte niet uit. Want dit was een voorrecht om mee te maken. De bediening was ook al perfect. Ze sleepten zelfs de naast ons leegstaande plastic stoeltjes naar binnen, terwijl we nog aan het eten waren. Alles om ons op het gemak te stellen. Na de Tigo is het wel uniek dat je in dezelfde plaats een even hoog niveau treft bij een cafetaria. Net als bij de Tigo een dikke 8. Ik ben nog aan het bijkomen ![]() | |
tong80 | zondag 5 augustus 2012 @ 07:25 |
Shoarma-zaak Ramses De buitenkant van Ramses zag er leuk en kleurrijk uit. Alles in de nationale kleuren van Egypte. Dat was al een lokkertje om naar binnen te stappen. Maar ook mooie, felle oranje neonlichten voor het raam en een knipperlichtend bordje op de deur dat duidelijk maakte dat ze open waren. Mooie service. Want voor hetzelfde geld sta je voor een gesloten deur en sta je als Jan met de korte achternaam aan een dichte deur te trekken. Dat is hetzelfde als dat het alarm afgaat bij het verlaten van de HEMA. Je zal zeggen dat is me worst. Maar toch ga je blozen. Bij binnenkomst een grapje maken kan het ijs breken dacht ik. 'Wat Shaffie vandaag Ramses ?' werd echter niet begrepen. 'Ik Ali.' Daar sta je dan met je mond vol tanden. Maar goed, die tanden zou ik nog hard nodig hebben. Ik wachtte rustig mijn beurt af, er was immers nog een klant voor me. Die klant bleek echter Gekke Fritsie te zijn. Een soort mascotte van de zaak. Fritsie bestelde nooit iets, zat op een kruk in de hoek en vertelde al 10 jaar dezelfde grap aan de klanten. Iets met gehakt maken van Egyptenaren. Ik begreep er niks van, maar lachte hardop. Fritsie was weer tevreden. Fritsie zorgde voor de vrolijke noot in de zaak. En werd getollereerd door Ali. Daar scoorde Ali, die zowel eigenaar als kok bleek te zijn, gelijk punten mee. Dat toonde zijn gastvrijheid. Ali was al even vriendelijk als Gekke Fritsie. Heel anders dan je van een Egyptenaar zou verwachten de laatste tijd. Ik voelde me gelijk op m'n gemak. Ik bestelde een shoarmaschotel en een flesje Cola. De bestelling werd netjes genoteerd, opdat er niks mis kon gaan. Het zijn kleine details, maar dat maakt nu juist het onderscheid. Ik ging aan een tafeltje zitten met mooie plastic bloemen en een bakje water. Je weet immers nooit wie er met zijn handen gaat eten, er zijn zoveel buitenlanders hier momenteel. Het was brandschoon. Dat heb ik in andere zaken wel eens anders meegemaakt. Ik zag aan de muur een certificaat hangen. Ik dacht dat het een hygiëne-certificaat was, maar bleek het strikdiploma van zijn dochtertje te zijn. Dat vond ik zo lief en sympathiek. Ik ging me steeds meer op m'n gemak voelen. Ali kwam persoonlijk de shoarmaschotel serveren. Met een glimlach werd ik bediend. 'Eet uw smakelijks meneer, dat uw het maar lekker zalt vinden.' Waar vind je die beleefdheid tegenwoordig nog ? De eerste hap is altijd het belangrijkst en die was heerlijk. De champion was lekker knisperig, het shoarmavlees perfect op temperatuur en goed gekruid. De saus maakte het af. Dat kon niet meer misgaan dacht ik. De ansjovis deed zijn werk ook goed. Mijn smaakpapillen werden gestreeld alsof André Riéu de maaltijd er per strijkstok inwalste. Maar het cruciale moest nog komen, de patatjes. Die kunnen zo'n schotel verpesten. Een echte test voor Ali. Te slap, te hard, te koud, te flauw, alles is mogelijk. Ik was dan ook opgelucht dat de patatjes ook echte patatjes waren. Je zou ze bijna op z'n Belgisch frietjes gaan noemen. Maar patatjes klinkt internationaler, heeft meer allure. Bij frietjes denk je al snel aan 'Frietkot Kees Kroket' Deze zaak hàd internationale allure. Alles klopte. Vanaf de binnenkomst tot het afrekenen. 'Heeft het uw gesmaakt meneer ? Wilt u misschien ook nog een pepermunnetje voor de adem ?' Nou ja zeg, dat kon er nog wel bij. Ali was oprecht bang dat ik uit m'n mond zou stinken. Weer zo lief. Het afrekenen ging ook in een aimabele sfeer. 'Tot de volgende keer meneer.' En die volgende keer komt er zeker. Ali verdient zelf een diploma, naast die van zijn dochter. En Fritsie ? Fritsie was in afwachting van de volgende klant, zijn repertoire was wat dat betreft onbeperkt. Ramses krijgt een dikke 9 van me. ![]() | |
tong80 | zondag 5 augustus 2012 @ 07:27 |
Chinees Restaurant Bommel Wok. Als Culinaire-journalist is het niet altijd het gezondste voedsel dat je binnen krijgt.Het zorgt er ook niet voor dat je een lijntje hebt als Martin Brozius.Voelde me de laatste tijd dan ook een beetje opgezwollen,slapjes en snel moe.Naar de huisarts geweest,die vertelde me dat ik een verminderde weerstand had en tegen ziekte aanleunde.Ik moest er snel iets aan gaan doen.Meer bewegen het liefst door te gaan sporten,gezonder en gevariëerder eten en dagelijks genoeg vocht tot me nemen.Dat was niet aan dovenmans oren gericht zou Vincent Bijlo zeggen.De andere dag me onmiddellijk aangemeld bij Damvereniging De Harde Schijf.Ik was liever gaan schaken,maar mocht niet te hard van stapel lopen.Dan zijn vier lopers net iets teveel van het goede. Nu nog gevariëerder eten en genoeg drinken.Ik liet mijn fantasie gaan en kwam tot de conclusie dat wokken de ideale combinatie zou zijn van de drie opties die ik van mijn huisarts meekreeg. Gevariëerder eten dan in een Wokrestaurant is bijna onmogelijk.Je hebt vaak zoveel keus dat als je eenmaal thuis bent en in het zakje kijkt waarin je de restjes hebt bewaard,het lijkt alsof je langs de deuren bent geweest tijdens Sint-Maarten. Kan natuurlijk ook komen door de lampions in Chineze restaurants.Het aparte van een Wokrestaurant is dat het een soort lopend buffet is en dat zou dan een mooie combinatie zijn.Je beweegt terwijl je gevariëerd eet. Ik op pad naar Bommelwok,lopend natuurlijk.Daar waar ik vroeger met de fiets zou zijn gegaan. Eerst gebeld of ik moest reserveren.Dat bleek niet nodig volgens de lieve stem aan de telefoon. Eigenlijk verbazingwekkend dat er zoveel Chinezen de doodstraf krijgen.Het lijkt wel alsof alleen de lieve Chinezen emigreren.Zoals altijd probeerde ik gelijk met een grapje het ijs te breken en vroeg aan de aller-charmantste serveerster of ik er ook uit de muur kon eten.Haar opmerking dat uit de muur eten in Zaltbommel alleen bij Cafetaria Tigo kan gaf me de indruk dat het kwartje niet was gevallen.Ondertussen werd ik naar een mooi gedekte tafel geleid. Of ik iets wilde drinken, vroeg de serveerster.Omdat ik voldoende moest drinken bestelde ik een pul bier.De stoute schoenen aangetrokken en opweg naar de mooi gestalde voederbakken.Bord en bestek gepakt en me aangesloten bij de rij andere gasten.Het is in een Wok-restaurant altijd moeilijk kiezen,er is zoveel keus dat je gaat twijfelen.Maar je kunt niet te lang aarzelen dan krijg je filevorming.Dus God zegene de greep en je gooit her en der lukraak iets op je bord.Eenmaal aan tafel vraag je jezelf soms af wat het nou eigenlijk is wat je naar binnen gaat werken. Ditmaal bleek ik de juiste keuzes te hebben gemaakt,alles was herkenbaar.Nu nog kijken of het eetbaar is.En of het eetbaar was.De nasi was lekker pittig,de Chineze garnalenkroketjes om op te vreten,de mini loempiaatjes vol tauché en groentes.Dus ik kreeg ook mijn vitaminen-C binnen.Eenmaal bordje leeggegeten bestelde ik nog een pul bier.Aan mijn vochthuishouding zal het herstel niet liggen. Op naar de tweede ronde.Voelde me wel een beetje dizzy,beetje wankel.Te snel opgestaan denk ik. Nieuw schoon bord en nieuw bestek.Het leuke van een Wok-restaurant is dat je ook eens onder de mensen komt.Beetje socialiseren kan voor mij geen kwaad.Zo raakte ik in gesprek met de broer van Henk de Vries.Hij was een fervent wokker en beval me verschillende lekkernijen aan.Op een gegeven moment schrok ik wel, ik dacht dat er brand was.Ik liep al naar de brandblusser toen ik merkte dat het de kok was die aan het flamberen sloeg.Aan tafel begon mijn tweede expeditie.En weer was alles geweldig.De kip kakelde zowat vrijwillig mijn mond in,de gamba's vochten onderling voor een plekje op mijn vork,de patatjes waren niet te zout en op z'n Hollands gefrituurd. Bordje eenmaal leeggegeten bestelde ik nog een pul bier.Voldaan leunde ik achterover en liet een grote boer.Gasten aan de aanpallende tafel keken verbouwereerd op.Maar die weten niks van de Chineze cultuur.Bommel had het weer voor elkaar.Ik stond op en was nog meer dizzy dan eerder die avond. Moet toch eens afleren te snel op te staan.Ik bestelde voordat ik zou gaan afrekenen nog één pulletje bier aan de toog.Je moet immers altijd goed luisteren naar je huisarts.Het was niet prijzig, het was de moeite waard geweest.Wankelend liep ik naar huis.Toch iets te veel gegeten denk ik.Me rot rennen zoals Martin Brozius zat er op dat moment nog niet in.Maar ik ben op de goede weg. Een acht en een half. ![]() | |
tong80 | zondag 5 augustus 2012 @ 07:30 |
Tafeltje-Dek-Je Gameren, gemeente Zaltbommel. Jullie favoriete Culinaire recensent is nog steeds een beetje slecht ter been. Lange afstanden lopen of fietsen zit er dus nog niet in. Daarom leek Tafeltje-Dek-Je me een prima alternatief. De maaltijd wordt thuis bezorgd op een zelf uit te kiezen tijdstip, het is gezond, voor zieken en/of bejaarden en nog lekker ook had ik vernomen. Voordat ik ging bestellen wilde ik toch iets aan lichaamsbeweging doen. 'Nederland in beweging' op Nederland-1 leek me een prima optie. Maar zoals het deze zomer betaamt kwam ik van een koude kermis thuis. Ik hou van sterke vrouwen, maar er zijn grenzen. De naam Olga deed me al aan een kampbewaarster denken. Mijn vrees kwam dan ook uit. Olga bleef maar commanderen en had wel erg veel noten op haar zang. Dat ik 50 word dit jaar wil niet zeggen dat ik als een dementerende bejaarde toegesproken wil worden. Ik ben Golfer niet. Het einde van de middag naderde, dus de telefoon ter hand genomen en een bestelling geplaatst. Jullie zullen je afvragen, 'waarom niet via internet' ? Nou, de laatste bestelling die ik via internet plaatste was niet zo'n succes. Ik bestelde een doos Raketjes. Sindsdien zit Nederland voor 30 jaar vast aan een contract betreffende de Starstriker-Straaljagers. Gemoedelijke stem aan de andere kant van de lijn. Geduldig maakte ze de bestelling op. Kippensoep, stamppot (Moet ik altijd aan SM met een lesbienne denken) boerenkool en als toetje perzik-yoghurt. Gevarieerd, gezond en lekker. Precies op de afgesproken tijd ging de bel. Ingrid, zo bleek ze te heten, met de maaltijd. Zoals altijd probeerde ik met een grapje het ijs te breken. 'Zo, dat is niet slow schat, de post is meestal later.' Ze keek me aan alsof ze water zag branden. Ik nam het haar niet kwalijk. Niet iedere bejaarde is zo jong van geest als jullie favoriete culinaire recensent. Ik had wel de neiging om mijn tong uit te steken. Maar dat zou verkeerd opgevat kunnen worden. 'Doe de groetjes aan Henk, Ingrid.' riep ik nog toen ze wegging. Ik had mijn tafel van te voren al gedekt, dus kon gelijk aan het avondeten beginnen. Eerst de kippensoep. Het aroma kwam me tegemoet. Mijn neusvleugels konden gelukkig, zoals een kip, niet echt vliegen. Reken maar dat ze figuurlijk in de zevende hemel waren. De smaak was ook perfect. Stukjes kip waren niet te groot, de selderij lekker vers en de maïs maakte het af. Als de rest van de maaltijd van dezelfde kwaliteit zou zijn had ik niets te klagen. Nu het hoofdgerecht. Stamppot boerenkool, een vertrouwde keuze. Uit de traditionele Hollandsche keuken toch wel mijn favoriet. Door moeders er met de paplepel ingegoten. Eén van de zeven schoonheden is het kuiltje in de wang. Daarom genoot ik zo van het kuiltje met jus in de stamppot. De rookworst werd bijna stijf van vreugde bij het vooruitzicht in de jus gedoopt te worden. De blokjes spek en de uitjes konden het goed met elkaar vinden. Dit was een vreugdevolle maaltijd. Het was in één woord heerlijk. Hier kon geen duur, erkend restaurant tegenop. Dan neem je de vuile vaat op de koop toe. Het toetje, perzik-yoghurt, was ook goed te pruimen. Je kunt geen appels met peren vergelijken, maar voor hetzelfde geld waren de druiven zuur geweest. Het was een blijde verrassing dat alles zo goed gesmaakt had. Bij Tafeltje-Dek-Je had ik toch visioenen aan een strenge winter waar Majoor Boschardt namens Het Leger des Heils, met een pollepel, erwtensoep op het bord van een dakloze pleurt. Dit was voor herhaling vatbaar. Op naar mijn 50ste verjaardag, dan mag ik een gratis maaltijd uitkiezen. Dan neem ik als toetje een sorbet met rietje en een vlaggetje. Jong van geest, je weet. Dikke 8. ![]() | |
tong80 | zondag 5 augustus 2012 @ 07:32 |
Morgen Pannenkoekenhuis De Waterpoort.![]() ![]() | |
Apuleius | zondag 5 augustus 2012 @ 08:04 |
'Ik bestelde een shoarmaschotel en een flesje Cola. De bestelling werd netjes genoteerd, opdat er niks mis kon gaan.'![]() ![]() ![]() | |
Yi-Long | zondag 5 augustus 2012 @ 08:37 |
Tong is wel verdomd kritisch, zo te lezen...(!) ![]() | |
tong80 | zondag 5 augustus 2012 @ 08:55 |
![]() ![]() | |
Paralectic | zondag 5 augustus 2012 @ 08:56 |
Mijn partner en ik. | |
Specularium | zondag 5 augustus 2012 @ 08:57 |
Er worden met achten en negens gestrooid alsof het niks kost. | |
Yi-Long | zondag 5 augustus 2012 @ 09:00 |
Ik vermoed dat de plaatselijke horeca bevend de recensies van deze meester-criticus afwacht... ![]() Een soort 'Anton Ego' van de Nederlandse Horeca. Zijn oordeel altijd scherp maar eerlijk, but extremely hard to please...! | |
IBAZ | zondag 5 augustus 2012 @ 09:14 |
aperatief? | |
tong80 | zondag 5 augustus 2012 @ 09:16 |
Het kost over het algemeen dan ook niet duur. Ben blij dat hier mijn huis woont. ![]() | |
Specularium | zondag 5 augustus 2012 @ 09:45 |
Iets kost veel, of iets is duur. Iets kost duur klopt niet. Ik denk, ik zeg het even. | |
tong80 | zondag 5 augustus 2012 @ 09:55 |
Daarom zette ik er 'woont mijn huis' achter. Ironie is namelijk niet iedereen gegeven. ![]() | |
Beardy | zondag 5 augustus 2012 @ 10:00 |
Wat mij bedroeft is de ambiance in de laagdrempelige horeca tengevolge van veranderingen in de wetgeving / het gemeentebeleid enigermate verschraald. Vroeger trof je overal een eigenaardig meubel aan waarvan één kant grotendeels bestond uit glazen panelen waarachter zich allerhande lampjes en een aantal bewegende - van fleurige plaatjes voorziene - trommels bevonden. Tegen een kleine vergoeding liet zo'n machine die trommels even draaien en de lichtjes 'dansen'; zelf vond ik dat voor één keertje wel amusant, maar op veel personen oefende het een wellicht enigermate hypnotiserende aantrekkingskracht uit. Die konden úren in een vrijwel bevroren toestand aan het meubel gekluisterd staan, slechts bewegend om meer muntgeld te offeren en semi willekeurig verlichte knopjes in te drukken. | |
Specularium | zondag 5 augustus 2012 @ 10:10 |
Humor ook niet. | |
Dagkaart | zondag 5 augustus 2012 @ 11:15 |
Wordt het Hema restaurant ook meegenomen? | |
Che_ | zondag 5 augustus 2012 @ 11:53 |
Daarom maakt tong de recensies en jij niet ![]() | |
tong80 | zondag 5 augustus 2012 @ 12:20 |
Goed idee. Kom bijna dagelijks in de HEMA. Woon er 100 meter vandaan. Heb er nog nooit gegeten. ![]() ![]() | |
Beardy | zondag 5 augustus 2012 @ 14:17 |
Dan MOET je gewoon die broodjes van ze proberen - en nee, dan niet suggestief aan een halve worst gaan lurken maar die donkere broodjes in 'n kartonnen bakkie. | |
Klaploper | zondag 5 augustus 2012 @ 14:22 |
Wat moet je dagelijks in de HEMA? | |
tong80 | zondag 5 augustus 2012 @ 18:05 |
Het is hier aan de overkant. Dagelijks verse vleeswaren en brood. ![]() | |
Beardy | zondag 5 augustus 2012 @ 18:12 |
www.waarwoontTong80.com http://maps.google.nl/maps?hl=nl&tab=wl www.daardus.nl | |
chufi | zondag 5 augustus 2012 @ 18:41 |
Perla di Cairo bestaat die nog? Voor een Italiaanse recensie.. | |
tong80 | zondag 5 augustus 2012 @ 18:57 |
Ja in de Gasthuisstraat. Ik kijk er vanuit mijn keukenraam op. ![]() | |
tong80 | zondag 5 augustus 2012 @ 18:58 |
Doen het niet. Althans niet bij mij. ![]() | |
Beardy | zondag 5 augustus 2012 @ 20:21 |
www.pechgehadTong.nl | |
tong80 | zondag 5 augustus 2012 @ 21:37 |
Ik lig dubbel, zou Verona van der Leur zeggen. ![]() | |
Beardy | zondag 5 augustus 2012 @ 22:10 |
Oh jeetje Tong is je kampeerbed nou alweer stuk? | |
FutureFairytale | zondag 5 augustus 2012 @ 22:31 |
Nee die witte baguettes zijn juist lekker! Vooral die knoflookmayo die ze erop smeren mmmm, met rosbief en rucola ![]() | |
tong80 | zondag 5 augustus 2012 @ 22:43 |
Geeg eens een paar tips uit het HEMA-restaurant. Ben gek op vlees. Vooral rosbief. ![]() | |
tong80 | zondag 5 augustus 2012 @ 22:43 |
Ja had een klaptong. ![]() ![]() | |
Mirjam | zondag 5 augustus 2012 @ 22:44 |
waar blijft de recensie van de pannenkoekenboerderij? | |
chufi | zondag 5 augustus 2012 @ 22:46 |
Nou ook maar op de lijst zou ik zeggen ![]() | |
tong80 | zondag 5 augustus 2012 @ 22:46 |
![]() | |
Mirjam | zondag 5 augustus 2012 @ 22:47 |
![]() | |
tong80 | zondag 5 augustus 2012 @ 22:47 |
Stond er al op. Kon je zelfs voor kiezen. Maar de pannekoeken kregen de voorkeur. ![]() | |
chufi | zondag 5 augustus 2012 @ 22:49 |
Volgende week of zo dan maar ... | |
tong80 | zondag 5 augustus 2012 @ 23:05 |
Was al de planning ![]() ![]() | |
tong80 | maandag 6 augustus 2012 @ 11:01 |
Pannenkoekenhuis De Waterpoort Als democraat heb ik ditmaal mijn fans de keuze laten maken tussen een pizzeria en een pannenkoekenrestaurant. Eerlijk gezegd verbaasde het me niet dat de Fok!-lekkerbekjes voor de pannenkoek kozen. Ik denk dat de enige Nederlander, buiten chufi, die voor de Pizzeria zou hebben gekozen Marco van Basten is. Ten eerste door zijn positieve ervaringen met Italië, ten tweede door zijn negatieve ervaring met de pannenkoek. Zelf had ik weinig keus wat betreft het pannenkoekrestaurant. Er is er één in Zaltbommel. Ben vaak in die horeca-gelegenheid geweest. Toen heette het echter nog Café De Taveerne. Ik ben er regelmatig als een strooppannenkoek uitgerold. Me er thuis voelen mocht dus geen probleem zijn. Het etablissement is trouwens schitterend gelegen, onder de Waterpoort met uitzicht op de Waal. Bij binnenkomst natuurlijk mijn traditionele grapje. Of de meeste gasten, net als ik, via zet-mail reserveren ? 'Meneer, u hoeft hier niet te reserveren.' Ijs werd niet gebroken. De gastheer was verder erg hoffelijk en wees me een mooi tafeltje aan met een mooi uitzicht op de Waterstraat. Rechts van me zag ik Cafetaria TIGO, links slijterij Luc van Boort. Bij beiden veel tijd versleten. Dus een warm gevoel van binnen. Nu mijn maag nog een warm gevoel geven. Ik had begrepen dat zo'n pannenkoek nogal vult en je al snel het volume onderschat. Dus geen voorafje. Het was bij uitzondering eens een zonnige dag, dus keus viel op een lekker glas ice-tea. Ik koos verder voor de spekpannenkoek met ananas, kaas en stroop. De gastheer probeerde me nog over te halen er een salade bij te nemen. Goed bedoeld, maar ik vind dat als je eenmaal lekker vet gaat eten er geen semi-gezond konijnenvoer bijhoort. Als je aan de lijn bent en biologisch gekweekte zeewier eet, neem je als toetje ook geen HEMA-rookworst. Nagerecht hoefde ik ook niet. Die zou ik bij de TIGO gaan halen. Daar is het softijs likkebaardend lekker. Het leuke van een pannenkoekenrestaurant is dat het ook naar pannenkoeken ruikt. Ik wilde bijna gaan vragen of ik de klopper mocht schoonlikken, zoals bij moeke vroeger. Maar dat doen ze tegenwoordig met een elektrische staafmixer. Voor je het weet zit je tong ertussen. Het was gezellig onrustig door de vele kinderen. Die mogen daar voor de halve prijs eten als ze hebben afgezwommen. Normaal stikt het van de Marokkaantjes in Bommel. Hier waren ze op de vingers van één hand te tellen. Toch een voordeel van het afschaffen van het schoolzwemmen. De dampende pannenkoek werd voor me neergezet. Het aroma kwam me tegemoet. M'n neusharen begonnen te tintelen van opwinding. Ik moest niet in de zon kijken anders zou de stroop vervangen worden door niespoeder. Je hebt de neiging hem doormidden te snijden, maar dat is not done. Spaghetti kort je ook niet in met mes en vork. Nadat ik mijn handtekening op de pannenkoek had gestroopt sneed ik er een mooi driehoekje uit. Zorgvuldig, zonder dat de stroop er vanaf gleed, bracht ik hem naar mijn mond. Een hele kunst, maar jarenlange ervaring doet wonderen. Hij was perfect op temperatuur. De kaas was heerlijk versmolten met de pannenkoek. De ananas was lekker zoet zonder zoetsappig te zijn. Dit was echt een koekje van eigen deeg. Na de laatste hap te hebben weggespoeld, kon ik niet anders dan concluderen dat Café De Taveerne een waardige opvolger had gekregen. Een vette 8. En een 9 voor het softijs van de TIGO. ![]() | |
Beardy | maandag 6 augustus 2012 @ 11:25 |
Het blijft natuurlijk raar, die nieuwe Nederlandse spelling; panneNkoek. Je maakt zo'n ding in een pan, één pan. panneNkoekeN, ja - meerdere 'koeken' dan zijn meerdere pannen mogelijk en misschien zelfs wel logisch. Maar dit geheel terzijde. Geachte heer Tong, U heeft verzuimd de oh zo belangrijke maatfactor te vermelden; hoe verhoudt zich de maat van het bord bij DE WATERPOORT tot de maat van de panne-geen N-koek, was er sprake van een huis tuin en keuken maat bord of wordt gebruik gemaakt van het kingsize bord? Waar in de verfijnde horeca de rand van het bord BREED is en niet gebruikt wordt is het in traditioneel Nederlands pannekoekesteijn gebruikelijk een groot bord met een smalle rand te employeren, waarbij den koek de rand rondom tracht te beklimmen. Als dat niet het geval is behoort er wegens ontbrekende authenticiteit puntaftrek te volgen! ![]() Deze illustratie toont een versnapering geserveerd in DE HERTENKAMP; het juiste bord (qua maatvoering althans; eigenlijk behoort het faux Delfts blauw gedecoreerd of anders boerenbont) maar panne-al dan niet N-koeken die duidelijk ondermaats zijn. | |
tong80 | maandag 6 augustus 2012 @ 11:45 |
Lijken wel poffertjes ![]() Zo was het : ![]() ![]() | |
Beardy | maandag 6 augustus 2012 @ 13:30 |
Kijk, zó en niet anders hoort het; één kant van de pannekoek guitig nét over de rand uitpiepend. Met een oud hollandschen pleesmet. Aleen TJA - wit bord? Dát zou toch een half puntje kosten. | |
Yi-Long | maandag 6 augustus 2012 @ 13:37 |
Dat ziet er prima uit idd. | |
Che_ | maandag 6 augustus 2012 @ 13:43 |
Die opmerking over Marrokanen ![]() | |
tong80 | maandag 6 augustus 2012 @ 16:36 |
Vanwaar die smilie ![]() ![]() | |
chufi | maandag 6 augustus 2012 @ 16:40 |
Ik sta in een recensie van tong ![]() | |
Karina | maandag 6 augustus 2012 @ 19:11 |
Al heb ik toenstraks al gegeten, als ik die recensie lees krijg ik meteen trek in een lekkere, dikke spekpannenkoek ![]() | |
tong80 | maandag 6 augustus 2012 @ 19:54 |
Typisch Nederlandse vraag. Het kostte niet duur. ![]() | |
Karina | maandag 6 augustus 2012 @ 19:55 |
Ik wilde het er nog bij zetten, we blijven Hollanders ![]() | |
tong80 | maandag 6 augustus 2012 @ 22:04 |
Als het niet veel duur geld kost wil het nog niet zeggen dat het goedkoop geld kost. ![]() ![]() | |
Karina | maandag 6 augustus 2012 @ 22:08 |
Goedkoop of duur is relatief natuurlijk. Als het HEEEEL lekker was, dan mag het wel duur kosten maar als het vies was, dan is het altijd te duur ![]() | |
Mirjam | maandag 6 augustus 2012 @ 22:23 |
hier in Leiden ben je voor 10 euro klaar als je 1 pannenkoek neemt met wat erop en eraan, en 1 drankje | |
tong80 | maandag 6 augustus 2012 @ 22:43 |
Wat bedoel je met eraan ? ![]() | |
tong80 | dinsdag 7 augustus 2012 @ 23:32 |
![]() ![]() | |
tong80 | woensdag 8 augustus 2012 @ 07:12 |
Goeiemorgen![]() ![]() | |
tong80 | vrijdag 10 augustus 2012 @ 08:29 |
Welke pizza raad je me aan ? ![]() | |
FutureFairytale | vrijdag 10 augustus 2012 @ 10:39 |
4 formaggi ![]() | |
tong80 | vrijdag 10 augustus 2012 @ 10:48 |
Wat zit er in ? 4 dingen ? ![]() | |
Yi-Long | vrijdag 10 augustus 2012 @ 11:51 |
Die Tong80..... de hele dag non-stop op FOK! en alsnog regelmatig luxe uit eten in de dure horeca van Zaltbommel. Ik ben er zeker van. Tong80 klust zwart bij als huurmoordenaar! ![]() | |
FutureFairytale | vrijdag 10 augustus 2012 @ 12:13 |
Nee je mag wel 4x raden. | |
tong80 | vrijdag 10 augustus 2012 @ 15:57 |
Kaas en maggi ? ![]() | |
chufi | vrijdag 10 augustus 2012 @ 17:53 |
Deze zou ik nemen: 75 Quattro Stagioni 9,50 Tomaat, kaas, ham, salami, paprika, champignons of deze 81 Nazaka 10,50 Tomaat, kaas, ham, salami, champignons, paprika, uien, artisjokken, en ananas Zelf had ik gisteren deze Del Padrone Tomaat, kaas, salami, ham, gorgonzola, paprika, artisjokken, champignons en knoflook ¤ 12,00 En die was yammie ![]() | |
FutureFairytale | vrijdag 10 augustus 2012 @ 18:04 |
volgens mij kun jij t beter houden bij fred kroket ![]() | |
tong80 | vrijdag 10 augustus 2012 @ 19:13 |
Die ligt wel in mijn smaakbereik. Voorlopig m'n nummer één. ![]() | |
chufi | vrijdag 10 augustus 2012 @ 19:19 |
Helaas niet verkrijgbaar bij jouw overbuurman Perla DI Cairo | |
tong80 | vrijdag 10 augustus 2012 @ 19:48 |
Welke wel ? En welke raad je me daar aan ? ![]() | |
chufi | zaterdag 11 augustus 2012 @ 17:02 |
1 van die andere 2, die komen van de kaart Perli Di Caïro | |
tong80 | zaterdag 11 augustus 2012 @ 19:11 |
Cool. Ben benieuwd. ![]() | |
tong80 | dinsdag 14 augustus 2012 @ 12:30 |
Ristorante/Pizzeria Perla di Cairo Het moest er een keer van komen. Bij de buren van Perla di Cairo aan tafel schuiven. Had er al vaak een pizzaatje gehaald, maar nog nooit in de pizzeria zelf gegeten. Als ik uit het raam van m'n flatje kijk zie ik de dampende walmen uit de rookpijp van het restaurant opstijgen. Bij aflandse wind uit het midden-oosten snuif ik de geur op van gebraden gehakt, geroosterd varkensvlees en gesnipperde uien. Heel wat anders dan de aangebrande kiplucht van een mislukte barbeque die mijn reukorganen iedere zomer teistert. De veroorzakers daarvan zitten de hele zomer op de stoep in trainingspak bier te drinken. Ik ken inmiddels alle nummers van Fransje Bauer uit m'n hoofd. Het zijn natuurlijk wel de originele, oer-Hollandsche, politiek bewuste, shoarma etende, RTL-kijkers. Ze hebben ook zo'n mooi bordje aan de muur. 'Krek Wak Wou.' 'Dit is precies hetgeen ik wilde' paste er niet op denk ik. Als ik ze beleefd groet groeten ze altijd in dialect terug : 'Hek wa van oe an ?' 'Eensgelijks' zeg ik dan. Waar vind je dat nog tegenwoordig ? Ik zag door het raam Yazied al bezig met zijn one-man show. Ik noem hem altijd Ari, klinkt ammicaal, zeg maar goeie kennisen onder elkaar. Ari goochelt al 20 jaar met deegrollers en pannen. 'Jij gaat altijd tot de bodem hè Ari ?' Zei ik in de geest van de Olympische Spelen. Ari worstelt nog steeds een beetje met de Nederlandse taal en hij begreep de dubbele bodem van mijn opmerking dan ook niet helemaal. Met cijfers heeft ie minder moeite. Hij wilde al beginnen aan nummertje 28, toen ik hem vertelde dat ik aan een tafel wilde plaatsnemen. Het was alsof ik in m'n eigen huis op visite ging. De bediening liet niet lang op zich wachten. Op advies van een mede-recensent bestelde ik de Nazaka. Nummer 81 zou Ari zeggen. Een pizza met alles erop en eran. Voorgerecht een Zuppa di Pomodoro, klinkt toch aantrekkelijker dan het saaie tomatensoep. Net zoals artisjokken lekkerder klinkt dan dierentuinliegen. Na tien minuutjes werd de Pomodoro geserveerd. De soepballetjes dreven met hun billetjes aan de oppervlakte, klaar om opgevist te worden. De eerste indruk had me niet voorgelogen. De balletjes waren lekker heet en de zoet/zure soep was innig verstrengeld met de stukjes tomaat. Wachtend op mijn Pizza nam ik de omgeving in me op. Het was rustiek en knus. Italiaans en Egyptisch vloeiden mooi samen met Hollandse degelijkheid. Hier zou het bordje 'Krek Wak Wou' niet misstaan. Samen met Ari Salami zorgde het voor een gemoedelijke, huiselijke sfeer. Vanaf mijn tafel zag ik Ari met de pizzabodem gooien alsof ie aan het discuswerpen was. Ari was goud waard voor deze zaak en ging helemaal in zijn werk op. Hij had duidelijk plezier in wat ie deed. Mijn grootste plezier zou nog komen. De Pizza was niet te groot en niet te klein. Precies zoals het hoort. Alles lag mooi gerangschikt. Niets overlapte elkaar en niets lag er verloren bij. Waar te beginnen is dan de vraag. Ik prikte eerst een champignonnetje aan de vork. Stukje deeg erachteraan. 'We are the champignons' wilde ik zingen. Maar hield me met moeite in. De stukjes tomaat waren niet te slap en de paprika niet te hard. Je zou er bijna een stijve van krijgen, ware het niet dat er net een engeltje op m'n tong pieste. De kaas fietste overal tussendoor, was als een glijmiddel voor de ham, salami en uitjes. Dit was als een thuiswedstrijd voor de artisjokken en de ananas, alleen het applaus ontbrak. Het was duidelijk, hier had Ari jarenlang voor geoefend. Dit was de perfecte pizza. Hans van Zetten zou zeggen : 'Hij staat, hij staat en ik sta ook.' Een 9. Zonder aftrek van punten. ![]() | |
FutureFairytale | dinsdag 14 augustus 2012 @ 12:44 |
Ari Salami ![]() | |
Karina | dinsdag 14 augustus 2012 @ 12:51 |
Het water loopt me in de mond, het is dat ik al heb gegeten, anders haalde ik een pizza (zonder ananas, dat vind ik vies). Ik moest wel even denken wat Krek wak wou betekent ![]() ![]() | |
Molleman | dinsdag 14 augustus 2012 @ 13:02 |
Ik begin honger te krijgen Tong! Dit is een topper onder de Pizzaboeren zo te horen. | |
FutureFairytale | dinsdag 14 augustus 2012 @ 13:40 |
Een restaurant in Italie is er niks bij | |
tong80 | dinsdag 14 augustus 2012 @ 13:41 |
Ik zou zeggen, het is het omrijden waard. ![]() | |
tong80 | dinsdag 14 augustus 2012 @ 13:41 |
Die hebben niet eens shoarma. ![]() | |
markmarkmark | dinsdag 14 augustus 2012 @ 18:18 |
haha wat een topic. als tong een boek met korte verhalen zou uitbrengen, zou ik geen seconde twijfelen om het te kopen. | |
chufi | dinsdag 14 augustus 2012 @ 18:40 |
De 81 ![]() ![]() | |
tong80 | dinsdag 14 augustus 2012 @ 21:02 |
Leuk. ![]() ![]() ![]() | |
tong80 | dinsdag 14 augustus 2012 @ 21:03 |
Nog bedankt voor de tip. ![]() ![]() | |
chufi | dinsdag 14 augustus 2012 @ 21:04 |
Geen dank tong, we hebben waarschijnlijk dezelfde smaak | |
TargaFlorio | dinsdag 14 augustus 2012 @ 21:18 |
Tong, de Johannes van Dam van Zaltbommel. Wanneer komt De Dikke Van Tong uit? | |
tong80 | dinsdag 14 augustus 2012 @ 21:29 |
Dan wil ik wel het laatste woord hebben. ![]() | |
BrandX | woensdag 15 augustus 2012 @ 08:15 |
Ik krijg spontaan trek in pizza ![]() Wel zonder paprika ![]() | |
tong80 | woensdag 15 augustus 2012 @ 22:45 |
Krijg ook weer lekkere trek ![]() ![]() | |
tong80 | donderdag 16 augustus 2012 @ 07:02 |
![]() ![]() ![]() ![]() Goeiemorgen. ![]() [ Bericht 18% gewijzigd door tong80 op 16-08-2012 07:09:50 ] | |
tong80 | vrijdag 17 augustus 2012 @ 06:57 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [ Bericht 14% gewijzigd door tong80 op 17-08-2012 07:07:34 ] | |
tong80 | vrijdag 17 augustus 2012 @ 21:20 |
![]() ![]() ![]() ![]() [ Bericht 17% gewijzigd door tong80 op 17-08-2012 21:27:25 ] | |
chufi | vrijdag 17 augustus 2012 @ 21:33 |
Was dit je avondmaal? | |
tong80 | vrijdag 17 augustus 2012 @ 21:59 |
"Middag" ![]() | |
tong80 | zondag 19 augustus 2012 @ 07:31 |
![]() Goeiemorgen. ![]() | |
markmarkmark | zondag 19 augustus 2012 @ 15:01 |
perenijsjes ![]() | |
tong80 | zondag 19 augustus 2012 @ 15:04 |
Onovertroffen. ![]() ![]() ![]() | |
Karina | zondag 19 augustus 2012 @ 16:36 |
Zo lekker dat ze uitverkocht waren ![]() ![]() | |
tong80 | maandag 20 augustus 2012 @ 06:25 |
![]() Goeiemorgen ![]() | |
tong80 | dinsdag 21 augustus 2012 @ 06:04 |
Goeiemorgen ![]() Chufi waar zal ik gaan eten/recenseren ? ![]() | |
tong80 | dinsdag 21 augustus 2012 @ 06:07 |
Moet straks trouwens nuchter bloed laten prikken. Maar mijn maag knorkt. Wie had ooit gedacht dat ik aan ontbijten gewend zou raken ? ![]() ![]() | |
chufi | dinsdag 21 augustus 2012 @ 22:47 |
Je wordt steeds vroeger wakker tong... Hoop dat je niet flauwgevallen bent.. Nu dat je nuchter zal moeten zijn , neem ik aan | |
tong80 | woensdag 22 augustus 2012 @ 06:04 |
Ik ga ook steeds vroeger naar bed ![]() Goeiemorgen. ![]() ![]() | |
Ole | woensdag 22 augustus 2012 @ 06:06 |
Ontbijt je nu met waterijsjes? | |
tong80 | woensdag 22 augustus 2012 @ 08:40 |
Niet echt. Maar vond het wel passend met dit weer. ![]() | |
tong80 | woensdag 22 augustus 2012 @ 18:16 |
Aankomende weekend :![]() ![]() | |
chufi | woensdag 22 augustus 2012 @ 18:20 |
Waar ga je dan eten beste tong? | |
tong80 | woensdag 22 augustus 2012 @ 18:30 |
![]() | |
chufi | woensdag 22 augustus 2012 @ 18:50 |
Dat weten we inmiddels wel ![]() | |
tong80 | woensdag 22 augustus 2012 @ 19:00 |
![]() ![]() | |
chufi | woensdag 22 augustus 2012 @ 19:07 |
Alleen de worst of nog een side-dish er bij? | |
Karina | woensdag 22 augustus 2012 @ 21:31 |
Mosterd kan er wel bij. | |
chufi | woensdag 22 augustus 2012 @ 21:36 |
Das voor na de maaltijd ... | |
Karina | woensdag 22 augustus 2012 @ 21:37 |
Dat was wel een inkoppertje ![]() | |
chufi | woensdag 22 augustus 2012 @ 21:38 |
![]() | |
tong80 | woensdag 22 augustus 2012 @ 22:22 |
Ik lust geen mosterd. ![]() ![]() | |
chufi | woensdag 22 augustus 2012 @ 22:26 |
Die mensen zijn er . maar na de maaltijd never | |
Dagkaart | woensdag 22 augustus 2012 @ 22:53 |
Aah! De Hema gaat getest worden ![]() | |
tong80 | donderdag 23 augustus 2012 @ 06:07 |
Ik heb er zin in. Loop er dagelijks langs. Eens moest het gebeuren. Goeiemorgen ![]() ![]() | |
tong80 | donderdag 23 augustus 2012 @ 06:21 |
Trouwens als jullie, ervaringsdeskundigen, tips hebben over wat te bestellen....shoot.![]() | |
Dr.Sexy | donderdag 23 augustus 2012 @ 06:31 |
broodje warme beenham met honingmosterdsaus. | |
Ole | donderdag 23 augustus 2012 @ 06:34 |
![]() | |
FutureFairytale | donderdag 23 augustus 2012 @ 06:50 |
Pistoletje rosbief. Is met knoflookmayo en rucola ![]() | |
tong80 | donderdag 23 augustus 2012 @ 06:57 |
Klinkt lekker. Welke andere saus eventueel ? ![]() | |
tong80 | donderdag 23 augustus 2012 @ 06:58 |
Klinkt ook lekker. Maar ik eet al zo vaak rosbief. ![]() | |
Dr.Sexy | donderdag 23 augustus 2012 @ 07:04 |
dat is onmogelijk | |
TargaFlorio | donderdag 23 augustus 2012 @ 13:23 |
![]() | |
tong80 | donderdag 23 augustus 2012 @ 16:01 |
Is er niks anders ? ![]() | |
Ole | donderdag 23 augustus 2012 @ 16:09 |
Mayo? | |
tong80 | donderdag 23 augustus 2012 @ 16:41 |
Welke ? Hebben ze daar nog variatie in ? En zijn de croisantjes er te eten ? ![]() | |
Dagkaart | donderdag 23 augustus 2012 @ 20:01 |
Ik heb daar wel eens een ambachtelijke of Hema hamburger op. Is al een tijd geleden, maar smaakte goed!! | |
Karina | donderdag 23 augustus 2012 @ 20:22 |
Als ik iets bij de Hema ging eten nam ik altijd patat en een frikandel ![]() | |
tong80 | donderdag 23 augustus 2012 @ 20:22 |
In Zaltbommel ? En wat is het verschil tussen de 2 Hamburgers ? ![]() | |
tong80 | donderdag 23 augustus 2012 @ 20:22 |
Ik neem altijd een worstenbroodje bij de Chinees. ![]() | |
Dagkaart | donderdag 23 augustus 2012 @ 20:41 |
Nee ik bedoel 1 en dezelfde hamburger, weet alleen niet meer hoe ze hem noemen daar. ik zal het even anders verwoorden ![]() | |
Karina | donderdag 23 augustus 2012 @ 20:53 |
Ja man dat is 20 jaar geleden of zo, toen hadden ze al die fratsen niet. Bij de Hema op de Nieuwendijk nam je altijd patat met een frikandel. | |
tong80 | donderdag 23 augustus 2012 @ 20:54 |
Ik gooi het in de groep. ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 23 augustus 2012 @ 20:58 |
De Hema rookworst heeft geen saus nodig, die heeft het er standaard inzitten en het druipt eruit. | |
tong80 | donderdag 23 augustus 2012 @ 21:06 |
Die eet ik een andere keer wel ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 23 augustus 2012 @ 21:09 |
Ok, Zorba De Griek lijkt me een echte aanrader. | |
chufi | donderdag 23 augustus 2012 @ 21:14 |
Hema = rookworst ... Als je er al iets eet. | |
tong80 | donderdag 23 augustus 2012 @ 21:14 |
Komt ook nog een keer. Hoe kom je daar zo plots bij ? ![]() ![]() | |
tong80 | donderdag 23 augustus 2012 @ 21:14 |
Eet ik al zovaak. ![]() | |
chufi | donderdag 23 augustus 2012 @ 21:16 |
http://www.eet.nu/zaltbommel | |
chufi | donderdag 23 augustus 2012 @ 21:18 |
Argentijns naar Maxima dan ... | |
#ANONIEM | donderdag 23 augustus 2012 @ 21:19 |
Google en Grieks is altijd veel en betaalbaar. | |
tong80 | donderdag 23 augustus 2012 @ 21:19 |
Nee ik ga naar de HEMA. De worst komt later wel. Sorry voor het misverstand.![]() | |
tong80 | donderdag 23 augustus 2012 @ 21:20 |
De genoemde restaurants liggen trouwens allemaal op 150 vierrkante meter. Net als de voorgaande. Alleen het wokken was 200 meter verder.![]() | |
Karina | donderdag 23 augustus 2012 @ 21:20 |
Die worst houden we nog wel tegoed dan. en nu heb ik trek in worst | |
#ANONIEM | donderdag 23 augustus 2012 @ 21:21 |
Zo ontdek je nog eens wat toch? | |
chufi | donderdag 23 augustus 2012 @ 21:22 |
Dat Karina worst wil? | |
Karina | donderdag 23 augustus 2012 @ 21:22 |
Met mosterd ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 23 augustus 2012 @ 21:23 |
Dat wil elke vrouw. ![]() | |
tong80 | donderdag 23 augustus 2012 @ 21:24 |
Wat bedoel je ? ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 23 augustus 2012 @ 21:25 |
Al die eetgelegenheden zo dichtbij. ![]() | |
Karina | donderdag 23 augustus 2012 @ 21:28 |
Dat heb ik niet eens hier in de buurt, wel redelijk dichtbij, maar niet ZO. Twee Chinezen en een Japanner en nog een snackbar. Iets verder zijn er wel wat meer bij elkaar (Amstelveenseweg voor de in Amsterdam bekenden). Ja of op het Leidseplein, maar dat is al niet meer op loopafstand. | |
chufi | donderdag 23 augustus 2012 @ 21:30 |
Dat is het verschil tussen dorp en stad ... | |
Karina | donderdag 23 augustus 2012 @ 21:31 |
Zaltbommel is een stad ![]() Deze buurt is wel beetje een dorp zou je kunnen zeggen. | |
#ANONIEM | donderdag 23 augustus 2012 @ 21:32 |
Zaltbommel is volgens mij een klein stadje. ![]() | |
tong80 | donderdag 23 augustus 2012 @ 21:43 |
Precies. 12.000 inwoners. Gemeente Zaltbommel 20.000. Ik woon in het centrum, daarom alles in loopbereik. ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 23 augustus 2012 @ 21:44 |
Maar Zorba ziet er gezellig uit. ![]() ![]() | |
tong80 | donderdag 23 augustus 2012 @ 21:48 |
Ik kijk er wel eens naar binnen. Vind het er nogal klein uitzien. Dan krijg ik het benauwd. Kan natuurlijk meevallen. ![]() | |
chufi | donderdag 23 augustus 2012 @ 21:57 |
Doordeweek zal het wel rustiger zijn .. | |
tong80 | donderdag 23 augustus 2012 @ 22:06 |
Maar dan is Kortjakje ziek ![]() ![]() | |
#ANONIEM | donderdag 23 augustus 2012 @ 22:08 |
Wat ben je toch een oudbollige zeiklul. ![]() | |
tong80 | donderdag 23 augustus 2012 @ 22:12 |
Is plots ironie verboden ? ![]() ![]() | |
Karina | donderdag 23 augustus 2012 @ 22:14 |
Jullie weten wat het beroep van Kortjakje was ![]() | |
chufi | donderdag 23 augustus 2012 @ 22:16 |
Handelaar | |
#ANONIEM | donderdag 23 augustus 2012 @ 22:16 |
Sarcasme snap je niet. ![]() | |
Karina | donderdag 23 augustus 2012 @ 22:17 |
Dat is wel een eufemisme ![]() | |
tong80 | vrijdag 24 augustus 2012 @ 07:17 |
Goeiemorgen![]() ![]() | |
Karina | vrijdag 24 augustus 2012 @ 14:04 |
Eigenlijk ben ik er niet eens zo heel gek op, maar ik had een kortingsbon ![]() | |
TargaFlorio | vrijdag 24 augustus 2012 @ 14:23 |
Veel te duur | |
Karina | vrijdag 24 augustus 2012 @ 14:29 |
Vandaar dat ik het alleen koop als ik een kortingsbon heb ![]() | |
TargaFlorio | vrijdag 24 augustus 2012 @ 14:29 |
Van de Postcode loterij? ![]() | |
TargaFlorio | vrijdag 24 augustus 2012 @ 14:30 |
Het smaakt overigens best goed maar is nou ook weer niet zo bijzonder als door sommigen beweerd wordt. | |
Karina | vrijdag 24 augustus 2012 @ 14:33 |
Hehe nee, AH kortingsbon. En je hebt gelijk, zo bijzonder is het niet, ik eet ook elke keer alleen maar een klein bakje, is zat. Voor een keertje wel lekker. Maar off-topic, sorry tong ![]() | |
tong80 | zaterdag 25 augustus 2012 @ 05:14 |
![]() Goeiemorgen. Zit sinds gisteren met m'n been in het verband wegens klompvoet. Even kijken of ik naar buiten kan. Anders wordt de recensie later. ![]() | |
sinterklaaskapoentje | zaterdag 25 augustus 2012 @ 05:16 |
Tong80 ga slapen ![]() | |
tong80 | zaterdag 25 augustus 2012 @ 06:03 |
Ik kom er net uit. ![]() | |
Ole | zaterdag 25 augustus 2012 @ 09:14 |
Hoe doe je dat nou weer ![]() ![]() | |
Apuleius | zaterdag 25 augustus 2012 @ 09:23 |
![]() Moggùh. Neem nog een klompvoet, tong. Dan heb je een soort van gratis schoeisel. ![]() | |
tong80 | zaterdag 25 augustus 2012 @ 10:44 |
![]() Er zit water in mijn voet en enkel. Erg opgezwollen. Moet druk op worden gezet, vandaar het verband. Oorzaak onbekend. Misschien moet mijn lichaam wennen aan de nieuwe gezonde levenswijze. ![]() | |
Ole | zaterdag 25 augustus 2012 @ 13:18 |
Dat zal het zijn! Dat lijf van jou is in shock! | |
TargaFlorio | zaterdag 25 augustus 2012 @ 14:05 |
Of minder waterijsjes eten? ![]() | |
tong80 | zaterdag 25 augustus 2012 @ 14:35 |
Ik mag toch nog wel iets ? ![]() ![]() | |
Apuleius | zaterdag 25 augustus 2012 @ 15:30 |
Dat heb jij weer, tong. En dan niet aan 2 kanten. Neen, aan 1 voet. Of je naar je culinaire gelegenheid kan hinkelen zeg. Zo'n lichaam denkt alleen aan zichzelf. ![]() | |
tong80 | zondag 26 augustus 2012 @ 06:27 |
![]() Goeiemorgen ![]() | |
Klaploper | zondag 26 augustus 2012 @ 14:15 |
Die dingen moet ik. | |
tong80 | zondag 26 augustus 2012 @ 14:40 |
Lekker hè ? ![]() ![]() | |
Mirjam | zondag 26 augustus 2012 @ 14:43 |
het lekkerst vind ik nog wel ijsstokjes in Danoontjes, en ze dan invriezen. goddelijke ijsjes worden dat. | |
tong80 | zondag 26 augustus 2012 @ 20:21 |
Vanmiddag geprobeerd te lopen met m'n nieuwe slippers. Hinkelend ging het redelijk. Dus morgen of overmorgen even oversteken naar de HEMA.![]() | |
Ole | zondag 26 augustus 2012 @ 20:28 |
Ik heb nog wel krukken voor je hoor. | |
tong80 | zondag 26 augustus 2012 @ 21:18 |
Ik heb geen pijn. Kan redelijk lopen. Alleen passen zwemvliezen me momenteel niet. ![]() | |
Beardy | zondag 26 augustus 2012 @ 23:31 |
En ik maar denken dat KLOMPVOET iets is met SUKKE grote splinters in je voeten van slecht houten schoeisel! | |
tong80 | maandag 27 augustus 2012 @ 05:09 |
Goeiemorgen. Nu ligt een woordgrap met Fok!ke voor de hand. ![]() ![]() | |
tong80 | dinsdag 28 augustus 2012 @ 07:06 |
Goeiemorgen![]() ![]() | |
tong80 | woensdag 29 augustus 2012 @ 07:00 |
![]() ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door tong80 op 29-08-2012 07:05:15 ] | |
The_Hives | woensdag 29 augustus 2012 @ 07:20 |
met alleen maar plaatjes van ijsjes bloed je topic ook een beetje dood. Jammer! | |
FutureFairytale | woensdag 29 augustus 2012 @ 09:42 |
Dit ja. Ik wacht op de Hema recensie! | |
tong80 | woensdag 29 augustus 2012 @ 10:59 |
Je hebt gelijk. Het was de bedoeling hem maandag te plaatsen. Maar door omstandigheden, hier boven al geschetst, kwam er een kink in de voet. Hij komt er vandaag nog, anders morgen. ![]() | |
tong80 | donderdag 30 augustus 2012 @ 12:37 |
HEMA-Restaurant Dat ik weer in de lappenmand zat deed hier en daar wat stof opwaaien. Helaas met deze temperaturen geen opwaaiende zomerjurkjes. Dat belette me gisteren niet, iets later dan gepland, al strompelend op m'n slippers de HEMA met een bezoekje te vereren. Ben er kind aan huis, woon er immers 50 meter vandaan, maar had nog nooit het restaurant gefrequenteerd. Normaal haal ik er mijn dagelijkse brood, vleeswaren, borrelnootjes of scheermesjes om van je af te snijden. Jullie favoriete recensent heeft het geluk dat vrijwel alle culinaire gelegenheden van Zaltbommel in een straal van 200 meter van zijn flatje zijn gesitueerd. Je komt onderweg dan regelmatig bekende Bommelaren tegen. Illustere plaatsgenoten als Zwarte Chris, Mien de Lub of Gerrit de Kutto. Ze horen thuis in het centrum van m'n stadje en zijn altijd bereid je te woord te staan als je de laatste roddels wil horen. Gerrit en Mien zijn een soort peper-en zoutstel. Ze strooien samen met anekdotes en zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Dat brengt me op het restaurantbezoek. Ietwat onwennig liep ik naar de eetgelegenheid. Natuurlijk niet voordat ik Corrie de cassière had begroet. Corrie kent me zo goed dat ze nog steeds de wijntas pakt voordat ik bij de kassa ben. Maar ja, uw recensent drinkt niet meer en dat is voor Corrie ook even wennen. Evenals voor de inkoper. Die vertelde me dat de drankomzet de afgelopen maanden met 10 % was gedaald. Achteraan de kleine rij aangesloten met m'n dienblad, vroeg ik de bediening of ze de mosterd voor me klaar wilde zetten.....'voor later'. 'Voor later ?' vroeg ze. 'Ja, die neem ik altijd na de maaltijd.' Gezien haar glazige blik en strakke gezicht viel voor de zoveelste keer het kwartje niet. Kan natuurlijk aan de invoering van de euro liggen. Ik had me vantevoren via internet verdiept in de menukaart. Achteraf een goed idee want op het grote bord stond : 'Diverse soepen, één euro.' Voor hetzelfde geld zeg je dan : 'Doet u mij maar diverse soepen voor één euro.' Het voorgerecht werd een tomatensoepje met ballen. Ik moest me inhouden om in deze verkiezingstijd niet om een pollepel te vragen. Hoofdgerecht werd een Tostini Surinaamse kip. Ik had natuurlijk voor de veilige weg kunnen kiezen en een broodje rosbief of rookworst kunnen nemen. Maar de avontuurlijke geest van uw recensent dwong hem tot een buitenlands avontuur. Fruitdrankje voor de vitamines en klaar was Tong. Natuurlijk koos ik voor een plekje aan het raam, met uitzicht op de bruisende hoofdstraat. Ik zag dat Zwarte Chris weer eens iemand aan het waarschuwen was voor de parkeerwachter. Dat is het leuke van een klein stadje. We hebben geen prostituée's, maar je kunt toch je geld kwijt als je iets in een gleuf wil stoppen. Soep was een beetje aan de flauwe kant. Maar zoals eerder gemeld, geen gebrek aan peper-en zoutstellen in Bommel. Ik kwam zelfs stukjes tauché tegen. Wat een prettige verrassing. Nu de Surinaamse delicatesse. Broodje zag er mooi uit, was goed op temperatuur en stond bol van het kippenvlees. Sterk gekruid en licht pittig door de kerriesaus. De uienringen en de komkommer-en bananenschijfjes waren ook zoals het hoort. Kon mezelf wel voor de kop slaan dat ik dit niet eerder had geprobeerd. Maar dat doe je niet waar andere mensen bij zijn. In een stadje als Bommel heb je dan al snel de bijnaam Giel de La Tourette. Het was weer een geslaagde missie geweest. Het kostte me niet te duur qua geld om uit te geven. De prijs-kwaliteitsverhouding was oké en de ambiance viel me honderd procent mee. Na het afrekenen groette ik de koksmuts beleefd en zei dat ik toch maar afzag van de mosterd. Op weg naar de uitgang hoorde ik Rick de Leeuw nog omroepen dat de damesstrings deze week voor de halve prijs waren. 'Die koop ik morgen.' riep ik naar Corrie. 'Oh ja, je moeder is eerdaags jarig.' Echt HEMA. Om in rookworsttermen te blijven. Een vette acht. ![]() | |
Tokay | donderdag 30 augustus 2012 @ 12:43 |
Ik kwam zelfs stukjes touché tegen. | |
markmarkmark | donderdag 30 augustus 2012 @ 14:59 |
![]() | |
Molleman | donderdag 30 augustus 2012 @ 16:03 |
Taugé Hij is weer goed Tong! | |
chufi | donderdag 30 augustus 2012 @ 16:24 |
tong de la Tourette ![]() ![]() [ Bericht 30% gewijzigd door chufi op 30-08-2012 19:03:48 ] | |
Karina | donderdag 30 augustus 2012 @ 19:01 |
Klinkt goed, ik lust alleen geen kerrie, dus helaas ga ik het niet eten ![]() Ik moest wel even opzoeken wat een Tostini is ![]() ![]() En mag ik vragen wat je had betaald? Omdat je zegt: De prijs-kwaliteitsverhouding was oké Wel weer top geschreven ![]() | |
flipsen | donderdag 30 augustus 2012 @ 19:20 |
Ik zit toch echt te wachten op de eerste negatieve recensie... | |
TargaFlorio | donderdag 30 augustus 2012 @ 19:32 |
Tong wordt gewoon betaald door de VVV en middenstand van Zaltbommel dus je zult geen kwaad woord horen. | |
Beardy | donderdag 30 augustus 2012 @ 19:42 |
Tong is gewoon een REALIST; geen elitaire maaltijden, geen elitaire recencies, wel een lekkere vette knipoog (past prima bij de HEMA worst). | |
tong80 | donderdag 30 augustus 2012 @ 20:13 |
Tuurlijk mag je dat vragen. ![]() | |
tong80 | donderdag 30 augustus 2012 @ 20:14 |
Zoek maar een leuke zaak uit voor me. Anders weet chufi misschien nog een slechte vreetschuur. ![]() | |
tong80 | donderdag 30 augustus 2012 @ 20:15 |
Ben Golfer niet. ![]() ![]() | |
Karina | donderdag 30 augustus 2012 @ 20:31 |
Oh, toch wel? | |
tong80 | donderdag 30 augustus 2012 @ 20:59 |
Of ik antwoord is een tweede. ![]() | |
Karina | donderdag 30 augustus 2012 @ 21:00 |
Laat maar dan, zoek ik het wel op. | |
chufi | donderdag 30 augustus 2012 @ 21:05 |
Bommelwok Steenweg 2-4 5301 HL Zaltbommel Telefoon 0418-512517 Of is dat te ver uit de buurt ? | |
Ole | donderdag 30 augustus 2012 @ 21:06 |
Wanneer gaan Tong en Karina eindelijk een keer eten?Ik zorg wel dat het wordt betaald! | |
Ole | donderdag 30 augustus 2012 @ 21:07 |
Asjeblieft niet zeg ![]() | |
chufi | donderdag 30 augustus 2012 @ 21:08 |
Gaat hem niet worden denk ik ... Maar je weet maar nooit | |
tong80 | donderdag 30 augustus 2012 @ 21:11 |
Ben ik al geweest, maandje geleden ofzo. Lees maar terug. ![]() ![]() | |
chufi | donderdag 30 augustus 2012 @ 21:23 |
Wordt vergeetachtig ![]() | |
Ole | donderdag 30 augustus 2012 @ 21:33 |
We blijven proberen ![]() ![]() | |
hemarookworst | vrijdag 31 augustus 2012 @ 00:17 |
Geweldige recensie van de HEMA!!! | |
FutureFairytale | vrijdag 31 augustus 2012 @ 04:10 |
Je weet t gewoon niet meer. @ Karina; wat jij post is een focaccia. Tostini (zo noemen zij het) is een gewoon broodje met een ovalen vorm die je zowel koud als getoast kunt krijgen. Kost ongeveer 3,50. Soep rond de 3 euro. | |
tong80 | vrijdag 31 augustus 2012 @ 05:50 |
Jawel hoor. Maar praat liever niet over wat het kost. ![]() ![]() | |
Apuleius | vrijdag 31 augustus 2012 @ 08:15 |
Wat een kolder, tong. En kinderachtig. | |
tong80 | vrijdag 31 augustus 2012 @ 10:23 |
![]() ![]() | |
FutureFairytale | vrijdag 31 augustus 2012 @ 12:04 |
Wat valt er aan de prijzen van de Hema te pochen? | |
tong80 | vrijdag 31 augustus 2012 @ 13:10 |
Dat was een klein sneertje naar een niet bij name te noemen concurrerende recensent. ![]() ![]() | |
Gripper | vrijdag 31 augustus 2012 @ 13:30 |
Heb je al overwogen wat je gaat doen als alle horeca-etablissementen in Bommel zijn gewogen en beoordeeld? Ga je dan in de omliggende plaatsen uit eten? Ik kom de laatste tijd wel eens op een bedrijventerrein in Bommel, waar zo'n typische bedrijventerrein-snackbar zit: cafetaria de Schimmink. Voordat ik weet of ik daar met een zakenrelatie naartoe kan om de prettige samenwerking met een balletje gehakt te beklinken, kun jij er wat zinnigs over vertellen Tong? | |
tong80 | vrijdag 31 augustus 2012 @ 14:47 |
Zo'n tien jaar terug en langer geleden werkte ik daar in de buurt. Paar keer iets gegeten wat ze daar hadden gehaald om te eten tijdens het overwerken. Weet echt niet meer hoe het smaakte. Het was wel goed op temperatuur geloof ik. ![]() | |
popolon | vrijdag 31 augustus 2012 @ 17:47 |
't Is weer een mooie. ![]() Ok, volgende: Grand Café Restaurant De Verdraagzaamheid. • Rolstoeltoegankelijk, • Toegankelijk toilet, • Gehandicaptenparkeerplaats ![]() | |
Karina | vrijdag 31 augustus 2012 @ 18:36 |
Dankje ![]() Geen idee of die van V&D groter zijn. | |
tong80 | vrijdag 31 augustus 2012 @ 19:19 |
Zat al ergens in de planning. Laatst nog op TV geweest bij Herman de Blijker. Red je restaurant of zoiets. ![]() | |
Selestha | vrijdag 31 augustus 2012 @ 20:08 |
Leuk stukje weer Tong ![]() | |
Apuleius | vrijdag 31 augustus 2012 @ 20:14 |
Je had het ook even per DM/PM kunnen melden. | |
tong80 | vrijdag 31 augustus 2012 @ 21:16 |
Altijd goed om te lezen. ![]() ![]() | |
FutureFairytale | vrijdag 31 augustus 2012 @ 21:44 |
Van V&D zijn iets duurder en iets groter. Tussen de 4,50 en 6 euro per broodje. Allebei lekker hoor ![]() | |
Karina | vrijdag 31 augustus 2012 @ 21:45 |
Die met tonijnsalade vond ik altijd lekker ![]() ![]() | |
tong80 | zaterdag 1 september 2012 @ 09:02 |
Niks duurder dan een broodje shoarma dus. ![]() | |
tong80 | maandag 3 september 2012 @ 20:16 |
Ik ben er uit. Het wordt aankomend weekend De verdraagzaamheid.![]() | |
Molleman | dinsdag 11 september 2012 @ 11:36 |
En..? ![]() | |
tong80 | dinsdag 11 september 2012 @ 19:02 |
Ze hadden koffie,....echte koffie...Douwe Egberts koffie. Morgen of overmorgen de recensie. ![]() ![]() | |
Karina | dinsdag 11 september 2012 @ 19:08 |
In een restaurant neem je espresso ![]() ![]() | |
tong80 | dinsdag 11 september 2012 @ 21:29 |
Dan ken jij hun koffie niet. ![]() | |
Karina | dinsdag 11 september 2012 @ 21:30 |
Zo goed? Espresso is anders altijd wel lekker, hoe sterker hoe beter ![]() | |
chufi | dinsdag 11 september 2012 @ 23:16 |
Zelfs in mn vliegtuig hadden e DE cafe... Niet dat ik het genomen heb maar dat terzake ![]() | |
gargamelnl | woensdag 12 september 2012 @ 20:04 |
Nog steeds geen recensie, FOK! soldaat tong80 ![]() Uiterlijk morgen om 0700 uur een recensie van bovenstaande, anders 4 weken latrine dienst! ![]() | |
tong80 | woensdag 12 september 2012 @ 20:20 |
Ken je mijn verhaal over m'n diensttijd ? ![]() ![]() | |
gargamelnl | donderdag 13 september 2012 @ 00:05 |
Jazeker! ![]() ![]() | |
chufi | donderdag 13 september 2012 @ 00:13 |
Vanavond de slechtste pizza van mn leven gegeten.... Nog slechter dan een Aldi pizza thuis klaargemaakt..... | |
Mirjam | donderdag 13 september 2012 @ 00:14 |
Kan Tong80 zo slecht koken? | |
chufi | donderdag 13 september 2012 @ 00:18 |
Nee tong was niet in Spanje .... | |
Mirjam | donderdag 13 september 2012 @ 00:26 |
Sinds wanneer ligt Zaltbommel in Spanje Nee hoor, grapje. Wat was er mis met de pizza? | |
chufi | donderdag 13 september 2012 @ 00:34 |
Leek wel een slechte versie van een Aldi pizza .. Dikke bodem, niet gaar niet echt lekker , terwijl de ingredienten op beter leken te wijzen... Hij werd ook binnen 15 min opgediend... | |
tong80 | donderdag 13 september 2012 @ 14:00 |
Laatst nog lasagna opgewarmd. Was vergeten te lezen dat je het plastic bakje niet in de magnetron kon gebruiken. Gelukkig heb ik geen brandmelder. ![]() | |
tong80 | donderdag 13 september 2012 @ 14:01 |
Bij SBS6 maken ze daar een zaterdagavond-programma van. ![]() | |
chufi | donderdag 13 september 2012 @ 23:02 |
En niet over vandaag... Gazpacho , een tongetje ![]() | |
tong80 | vrijdag 14 september 2012 @ 08:49 |
Lekker ![]() En niet duur geld. ![]() | |
TheFastOne | donderdag 27 september 2012 @ 17:47 |
Laat je trouwe fans niet langer in spanning Tong. Wat wordt het volgende avontuur? | |
tong80 | donderdag 27 september 2012 @ 19:56 |
Hier wachtte ik op. Recenseer niet voor de kat zijn kut ![]() ![]() | |
Karina | donderdag 27 september 2012 @ 19:58 |
Wanneer? Wordt inderdaad wel weer tijd ![]() | |
tong80 | donderdag 27 september 2012 @ 19:59 |
Als de appels gaar zijn. ![]() | |
Karina | donderdag 27 september 2012 @ 20:00 |
Dan heb je appelmoes, hebben ze bij van der Valk, MET kers ![]() | |
Molleman | donderdag 27 september 2012 @ 21:25 |
Maar er zit geen Van Der Valk in Bommel Karina... | |
Karina | donderdag 27 september 2012 @ 21:26 |
Ja weet ik veel, ik kom daar nooit. Iets wat er op lijkt dan. | |
Molleman | donderdag 27 september 2012 @ 21:28 |
Hier tong, een overzicht met wat je allemaal nog kunt bezoeken! http://2miljoen.nl/Top/Nederland/Gelderland/Zaltbommel/horeca/ | |
tong80 | donderdag 27 september 2012 @ 21:47 |
Held ![]() ![]() ![]() | |
gargamelnl | zaterdag 6 oktober 2012 @ 12:30 |
Duurt lang ![]() | |
Molleman | zondag 7 oktober 2012 @ 09:58 |
Inderdaad, de spanning is te snijden... Wel met een koksmes. ![]() | |
tong80 | zaterdag 9 februari 2013 @ 09:33 |
Morgen of overmorgen een nieuwe recensie. Ga vanavond naar De Verdraagzaamheid. ![]() ![]() | |
Ole | zaterdag 9 februari 2013 @ 10:58 |
Is ma tong jarig? | |
Klaploper | zaterdag 23 maart 2013 @ 12:05 |
! | |
dralion13 | zondag 24 maart 2013 @ 01:18 |
tong, heb je inmiddels al een maaltijd genuttigd bij De Verdraagzaamheid? Ik ben erg benieuwd het weer tongstrelend was. | |
tong80 | zondag 24 maart 2013 @ 13:58 |
Ben er inmiddels geweest. Nadat Herman de Blijker er geld in heeft gestoken. ![]() | |
Karina | zondag 24 maart 2013 @ 14:03 |
Ja kom op met die recensie dan ![]() | |
tong80 | zaterdag 13 juli 2013 @ 11:12 |
Restaurant De Verdraagzaamheid Het heeft even geduurd, maar hier is ie dan, de recensie van het mooie De Verdraagzaamheid. Jullie favoriete recensent zat even op een te laag pitje, maar wat in het vat zit verzuurt niet. Behalve zure haring. Die opmerking moet je met een korreltje zout nemen trouwens. Gewoon een kutsmoes. Over zure haring gesproken. Vaak langs De Verdraagzaamheid gefietst en zag er mensen op het terras zitten. Zelf ook op het terras plaatsgenomen. Was mooi weer weer. Bovendien heb je een geweldig uitzicht op de waal. De Verdraagzaamheid bestond vorige maand 150 jaar. Golfer was nog bij de opening destijds. De Verdraagzaamheid wordt tijdens carnaval gebruikt als feestzaal. Heb er mooie herinneringen aan. 'S ochtends om elf uur beginnen met een uitsmijter en 's nachts naar buiten gewerkt worden door een uitsmijter. De uitsmijter liet ik ditmaal links liggen. Niet dat ik hem had besteld en hem links liet liggen. Ik bedoel het spreekwoordelijk. Voor de goede orde. Er zaten meer mensen op het terras, allerlei nationaliteiten. Ze maakten soms een praatje in verschillende talen. Echt verdraagzaam. Ik maakte een ijsbrekend grapje met de ober, dat ik het zo mooi vond dat het rolstoelvriendelijk was. Dat Koos Alberts hier een rolmops zou bestellen. Hij begreep de mop niet en ik liet het er maar bij zitten. Voor de rest liep het wel op rolletjes. Aperatiefje kwam al snel. Lekker koud biertje. Om de honger op te wekken. De menukaart was perfect in orde zonder taal-of spelfauten. Ik nam een goulashsoepje als voorgerecht. Mijn hoofdgerecht was asperges met saus en ham. Is een seizoensgerecht dus ik kon deze kans niet laten glippen. Het was lekker warm dus nagerecht werd chocolade-ijs met een vlaggetje. Wel grappig dat ik vroeger tijdens Carnaval dronken op dit terras lag terwijl het nu zo schoon was dat je er van de grond kon eten. Destijds liet ik er voedsel achter. Niet te lang na mijn bestelling kwam de soep al op tafel. Mooie grote kommen om het morsen tegen te gaan. Je zou er zo een goudvis in kunnen laten zwemmen. De soep was heerlijk. Niet te dik en niet te dun. Na het nuttigen vroeg de ober of het gesmaakt had. 'Alsof er een engeltje over je tong fietst' zei ik. Nu het hoofdgerecht. Het was te merken dat Herman de Blijker hier schijnbaar goed werk had verricht. Zelfs zolderkamerautisten met de ziekte van asperger zouden hierdoor de marathon gaan lopen. Het was duidelijk dat de kok des huizes ervaren was en iets unieks kon maken met een traditioneel recept. Er valt veel te verpesten aan asperges, te slap, te hard, niet gaar of te gaar. Ik vroeg aan de kelner of ie de complimenten over wilde brengen aan de kok. Nu het chocolade-ijs. Kon natuurlijk altijd nog het feestmaal verpesten. Ik merkte aan de andere gasten dat ze m'n glimlach waardeerden. Het vlaggetje zat er terecht in. Met vlag en wimpel geslaagd. Hier ga ik vaker eten. Ook in de winter als je niet buiten kunt zitten. Of ik er ooit nog carnaval ga vieren lijkt me sterk. Als ik zuip heb ik een onbedwingbare behoefte om een peuk op te steken. Hoewel de steek bij Carnaval hoort is het vervelend om op een avond 20 keer in de kou te gaan staan om aan je verslavingsbehoefte te voldoen. Een dikke 8 ![]() | |
Che_ | zaterdag 13 juli 2013 @ 11:17 |
Hahahah ![]() | |
Karina | zaterdag 13 juli 2013 @ 11:36 |
Hij is weer mooi ![]() | |
tong80 | zaterdag 13 juli 2013 @ 11:55 |
Het is dan ook mooi weer. ![]() | |
Ole | zaterdag 13 juli 2013 @ 12:29 |
Volgende keer met Karina tong! | |
tong80 | zaterdag 13 juli 2013 @ 12:33 |
Klinkt als een Egyptisch recept. ![]() | |
tong80 | zaterdag 13 juli 2013 @ 20:26 |
Het wordt iig Zorba de Griek. Ongegeneerd hompen vlees naar binnen schrokken. ![]() | |
popolon | zaterdag 13 juli 2013 @ 22:07 |
![]() | |
tong80 | zaterdag 13 juli 2013 @ 22:11 |
Olavski Popolon ![]() ![]() | |
Ole | zondag 14 juli 2013 @ 14:28 |
http://www.iens.nl/restaurant/15124/zaltbommel-zorba-de-griek Veel vlees zo te lezen idd, en een serveerster met openstaand bloesje ![]() | |
tong80 | zondag 14 juli 2013 @ 14:35 |
Bedankt voor de link. ![]() ![]() | |
tong80 | donderdag 1 augustus 2013 @ 16:09 |
Grieks Specialiteiten Restaurant Zorba de Griek Zoals beloofd is ditmaal Zorba de Griek het restaurant dat uw favoriete recensent met een bezoekje vereert. Blijft vreemd dat ik hier niet eerder ben geweest. Ik kan bij mij thuis bijna de geur van de giros ruiken. Als kind dacht ik trouwens dat giros de naam van een gierige koe was. Als kind heb je wel vaker rare associäties. Mijn Haagse camping-vriendje dacht dat Fetta kaas Haags dialect was voor vette kaas. Golfer dacht als kind bij de cut halen aan, nou ja.....vul zelf maar in. De stoute schoenen aangetrokken. Zelfs met dit weer ga je niet in badslippers naar een Grieksrestaurant. Dat doe je alleen op vakantie in Griekenland. Eenmaal in de zaak bleek het niet al te groot te zijn. Kreeg er het een beetje benauwd van. Kan natuurlijk ook aan het weer hebben gelegen. Is altijd komisch als mensen naar Lesbos hebben geboekt vanwege de slechte Nederlandse zomers en het is hier warmer dan op de camping vol te dikke Duitsers. Eenmaal aan een mooi gesitueerd tafeltje aangeschoven was de bediening al snel ter plaatse. En wat voor een bediening. Ik keek recht in de grotten van Han. De bovenste knoopjes van haar blouse zaten er maar nutteloos op. Ik kreeg het nog benauwder van. Had eigenlijk gewoon m'n badslippers kunnen aandoen achteraf, zo half bloot was ze. Vriendelijk vroeg ze naar mijn keuze. Door haar nam ik als voorgerecht Midia Tiganita, gebakken mosselen in pikante saus. Er was zoveel keus uit hoofdgerechten dat ik de specialteit des huizes nam, de Zorba schotel. Ik hoefde niet lang te wachten of het voorgerecht stond al voor me. De mosselen gleden erin als zoete koek. 'Koekkoek' zou Sierd hebben geroepen. Nu het hoogtepunt, de Zorba schotel. Het rook heerlijk en zag er perfect uit. Maar het belangrijkste is natuurlijk hoe het smaakt. Ik begon met de zo typisch Griekse souflaki. Hij was heerlijk. Even combineren met de oh zo Nederlandse gebakken aardappeltjes en over naar het volgende gedeelte. Eerst maar eens de schnitzel, kon ik mooi met de salade nuttigen. Hij was helaas iets aan de harde kant. Hij smaakte desondanks prima. Weer een paar aardappeltjes erbij en ik kon overgaan op de suzuki. Niet dat ik zelf steeds wist wat ik at, daar was de serveerster voor. Toen ze zei dat dit de suzuki was grapte ik dat ze in Japan met zo'n brommobieltje belden. Ze keek me aan alsof ze Uzo zag branden. Hij was lekker pittig en gekruid. Beetje sla erbij gecombineerd met de aardappeltjes en ik kon beginnen aan de tzatziki. Dit was belangrijk. Tot dusver had ik niks te klagen. En gelukkig hoefde dat nog steeds niet. De salade en gebakken aardappeltjes waren al op, maar zouden afbreuk gedaan hebben aan deze tzatziki. Uit vreugde wilde ik bijna op z'n Grieks de schotel kapot gooien. Ik begreep weer waarom het zo mooi is om in Zaltbommel te wonen. Van cafetaria tot viskraam en van Chinees tot Griek, alles geweldig. Terwijl ik toch bekend sta als uiterst kritische resencent. Bij het afrekenen zei ik nog tegen de eigenaar dat ie goud in huis had met de serveerster en dat ie de complimenten moest doorgeven aan de kok. Hij reageerde een beetje grillig, er stond een hele rij klanten die hun eten kwamen ophalen, volgens mij hield ik hem op. Dat kostte hem een punt. Maar de twee extra punten van de serveerster waren dik verdiend. Een 7,5 werd zodoende een 8,5 ![]() | |
Ole | donderdag 1 augustus 2013 @ 16:17 |
Geweldig weer! Maar je vergeet het belangrijkste voor de Hollander: wat kostte het? | |
tong80 | donderdag 1 augustus 2013 @ 16:32 |
CUL / Tong's culinaire recensies horeca Zaltbommel # 3 ![]() ![]() | |
tong80 | donderdag 1 augustus 2013 @ 16:32 |
Posten we deze vol![]() | |
tong80 | donderdag 1 augustus 2013 @ 16:33 |
Het is voor de goede zaak![]() | |
tong80 | donderdag 1 augustus 2013 @ 16:33 |
Om in horecatermen te blijven![]() | |
tong80 | donderdag 1 augustus 2013 @ 16:33 |
Hard werken dit![]() | |
Ole | donderdag 1 augustus 2013 @ 16:33 |
Ja uiteraard | |
tong80 | donderdag 1 augustus 2013 @ 16:33 |
Nog 6![]() | |
Ole | donderdag 1 augustus 2013 @ 16:33 |
En dat met deze hitte | |
Ole | donderdag 1 augustus 2013 @ 16:34 |
Nog 1 | |
tong80 | donderdag 1 augustus 2013 @ 16:34 |
Heb de prijs-kwaliteis verhouding toegevoegd ![]() ![]() | |
Mirjam | donderdag 1 augustus 2013 @ 16:34 |
![]() | |
Ole | donderdag 1 augustus 2013 @ 16:34 |
2 |