Nou, bij mij was het niet zozeer dat ik niet kon vissen, maar ik kon het gewoon niet meer aanzien dat er zo'n onschuldig stukje vlees aan m'n haak hing. Het was dat ik al gesneden ui bij me had, voor het geval ik een haring zou vangen, anders was ik spontaan in huilen uitgebarsten.quote:Op zondag 22 juli 2012 01:00 schreef Mister1977 het volgende:
[..]
Zou ook niks voor mij zijn. De enige keer dat ik eens heb proberen te vissen zat de lijn in de knoop bij aankomst. Ik heb gepeuterd aan de draad tot zonsondergang. Toen ben ik maar weer naar huis gegaan.
Deze grapquote:Op donderdag 19 juli 2012 05:25 schreef tong80 het volgende:
Bij binnenkomst een grapje maken kan het ijs breken dacht ik. 'Wat Shaffie vandaag Ramses ?'
Nu moet ik zelf lachenquote:Op zondag 22 juli 2012 17:58 schreef Neroje het volgende:
[..]
Deze grap![]()
Hoogtepuntje van een toch al fijn tongtopic
Dat lijkt me het meest aannemelijk.Ze hebben slechte ervaringen met buitenlanders uit het zuiden. Als ik jou was zou ik het nog eens via E-mail proberen.quote:Op maandag 23 juli 2012 17:55 schreef Mister1977 het volgende:
Of ben ik helemaal achter op de lijst gekomen door mijn licht Limburgse accent?
Als je je daar niet thuis voelt ben je nergens op je gemak.quote:Op maandag 23 juli 2012 18:43 schreef popolon het volgende:
Voor al uw reserveringen:
http://www.bommelwok.nl/
[ afbeelding ]
Het plafond maakt het af!quote:Op maandag 23 juli 2012 18:44 schreef tong80 het volgende:
[..]
Als je je daar niet thuis voelt ben je nergens op je gemak.
Graag gedaan. Doe er je voordeel mee.quote:
Geen dorst Yvonne ?quote:Op maandag 23 juli 2012 21:05 schreef yvonne het volgende:
Ik heb er honger van gekregen, fraaie review
Ja, ik heb een vaste escortgirl,blonde Bep.Als ze een gaatje kan vinden vindt ze het leuk om mee uit eten te gaan.Ze zit anders maar een beetje uit het raam te kijken en uit haar neus te vreten.als je dan toch wil eten kun je beter iets lekkers nemen.Ik betaal dan en geniet als ik m'n Beppie zie genieten.Altijd lachen met Bep.Laatst had ik m'n sleutels bij haar laten liggen.Belde ze me op dat ze de sleutels had gevonden.Ah,daar heb je de hoerenloper,zei ik.Ze kwam niet meer bij.quote:Op maandag 23 juli 2012 21:22 schreef GeorgKacher het volgende:
Grappige recensies in een fraaie geheel eigen humoristische stijl. Niet teveel drinken idd. Ik heb ze gelezen met een grote glimlach. Eet je daar ook alleen of ga je wel met iemand uiteten ?
Zelfs het lampje voor de nooduitgang geeft cachet aan het geheel; zo goed is het geïntegreerd.quote:
Dat gaatje vinden moet voor haar toch niet zo moeilijk zijnquote:Op maandag 23 juli 2012 21:41 schreef tong80 het volgende:
[..]
Ja, ik heb een vaste escortgirl,blonde Bep.Als ze een gaatje kan vinden vindt ze het leuk om mee uit eten te gaan
quote:Op maandag 16 juli 2012 02:16 schreef tong80 het volgende:
Chinees restaurant Happy Garden
Vorige week een ongeëvenaarde avond.
Mooie Plastic bloemen. Peper en zout op de tafel in een perfect houten beeldhouwwerkje.
Het was niet druk. We hadden de maandagavond gekozen om te kunnen genieten.
En wat een avond werd het.
De Chineze gastvrouw was allerliefst. We konden zelfs blijven zitten toen we het bier bestelden.
We bestelden het witbier dat ze in huis hadden. Er werd ons geen wijn opgedrongen.
Mijn partner bestelde een Babi Pagjang ik een Foe Jong Heij.
Ik gaf de serveerster een compliment voor haar mooie make up. Ze moest blozen.
Dat is mooi bij Chinezen, dan worden ze Oranje.
Het wachten op het gerecht duurde niet eens te lang. Na een kwartier stond het eten al voor onze neus.
Wel jammer eigenlijk want we waren net lekker aan het zuipen met z'n tweetjes.
Maar dit ongenoegen werd weggenomen door de eerste hap in het gerecht.
Zelden zo'n Foe Jong Heij geproeft. Het ei leek net gelegd en de nasi erbij geserveerd was als net geoogst.
Mijn partner had weinig tijd om te eten omdat ze haar Babi Pagjang steeds wilde aanprijzen.
'Tong dit moet je proeven' zei ze.
En Inderdaad wat een delicatesse. Wat een kok hebben ze daar in de keuken.
Maar het mooiste was eigenlijk de dingen rondom. Een mooie waterval aan de muur. Lekkere Chineze muziek om te horen. En dan nog gratis kroepoek bij iedere maaltijd.
Dit was iets om van te genieten. Dat deden we ook. We bestelden dan ook nog Gamba's en garnalen.
Nou dit overtrof elke verwachting. Dit verwacht je niet in een stadje zoals Zaltbommel.
We hoefden ze zelf niet te pellen en ze gingen erin als koek.
Ze zeiden dat familieleden ze zelf hadden gevangen in de Chineze zee. Ik geloof ze direct.
Ik hoef niemand meer te vertellen dat het toetje bestond uit gele vanille vla met Yoghurt om de Nederlandse gasten zich thuis te laten voelen.
Dit was na de Tigo en Markzicht alweer een 8.
Wat een stad is Bommel toch op eetgebied.
Hoe krijg je ze weer verzonnen Tong?quote:Op maandag 23 juli 2012 02:30 schreef tong80 het volgende:
Dat was niet aan dovenmans oren gericht zou Vincent Bijlo zeggen.De andere dag me onmiddellijk aangemeld bij Damvereniging De Harde Schijf.Ik was liever gaan schaken,maar mocht niet te hard van stapel lopen.Dan zijn vier lopers net iets teveel van het goede.
Dank je wel. Maar wat bedoel je met verzonnen ?quote:Op dinsdag 24 juli 2012 12:16 schreef Molleman het volgende:
[..]
Hoe krijg je ze weer verzonnen Tong?Heb weer genoten van je recensie. Zeker een etablissement om even een stukje voor om te rijden!
Dank je wel.quote:Op dinsdag 24 juli 2012 12:59 schreef Molleman het volgende:
Ik bedoel uiteraard de pakkende, humoristische doch informatieve schrijfwijze. Een waar stukje vakmanschap.
Als je dat maar voor jezelf houdt.quote:
Ronduit nog wel.quote:
Yoghurt met banaan en kiwi. Drie kadetjes rosbief/kaas. Macaroni met kip, groenten, champingons en uien ( Uit moeders befaamde keuken ). Nog een keer yoghurt met alleen kiwi.quote:Op dinsdag 24 juli 2012 20:53 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
tong wat heb je vandaag gegeten en wie heeft het gemaakt, tell us, ow culinaire guru
*ping*quote:Op woensdag 25 juli 2012 14:04 schreef Klaploper het volgende:
Nog een goed recept uit eigen keuken? Wat kookt tong voor zichzelf als hij alleen thuis zit?
quote:
Tong aan de blackberry?quote:
FF moeke bellen.quote:Op woensdag 25 juli 2012 14:04 schreef Klaploper het volgende:
Nog een goed recept uit eigen keuken? Wat kookt tong voor zichzelf als hij alleen thuis zit?
Gebruik al jaren Sensodyne, dan stap je niet snel over op Predisent.quote:
Een Belg die vraagt aan een Chinese tafeltennis-dubbelspeler of ie Ping is.quote:
En ma is bevriend met Jaap de visboer.quote:Op woensdag 25 juli 2012 14:27 schreef ValHallen het volgende:
Bommelwok is inderdaad fraai. Met zo'n kok die echt voor je neus staat te wokken enzo, dat kenden we helemaal niet. Precies, schrok me dood. Dacht dat ie de tent in de fik stak.
Marktzicht is naar mijn beleving wel oké, nadeel is dat de eigenaar een beetje onduidelijk en hard praat. Vroeger was het helemaal cool. Hadden ze een flipperkast.
Tigo is top, goeie satésaus Anton ken ik al 30 jaar. Die is lief en fanatiek NEC-supporter. Vroeger ging ik met hem naar FC Den Bosch.
Viskraam Duytz is geweldig, die oude baas is de koning van de markt. Ook altijd leuk bijkletsen met de oude vandagen die daar altijd staan te vreten. Je komt alles te weten over het weer, de economie en het immigratiebeleid, en dat alles in onvervalst dialect. Ome Bep staat er altijd om 8 uur al. Die praat erg hard. En dan weet iedereen om 11 uur hoe de wereldeconomie gered kan worden.
Martinus Nijhoff was je voor.quote:Op woensdag 25 juli 2012 14:43 schreef FutureFairytale het volgende:
Ik moet duidelijk eens naar Zaltbommel!
Ik zie de bolle van NIVO er ook regelmatig staan.quote:Op woensdag 25 juli 2012 15:21 schreef tong80 het volgende:
[..]
En ma is bevriend met Jaap de visboer.
Henk 'De Bolle' de Vries. Bij leven een legendarische Bommelaar. Ik maakte een opmerking in mijn laatste recencie dat ik met de broer van Henk de Vries aan het wokken was. Er was geen woord van gelogen.quote:Op woensdag 25 juli 2012 15:35 schreef ValHallen het volgende:
[..]
Ik zie de bolle van NIVO er ook regelmatig staan.
srry, gevalletje typtyfusquote:Op woensdag 25 juli 2012 15:12 schreef tong80 het volgende:
[..]
Gebruik al jaren Sensodyne, dan stap je niet snel over op Predisent.
Foei, wat een woorden.quote:
ping-tong...klinkt als een airhockeyspel...quote:
Wat een inrichtingquote:Op maandag 23 juli 2012 18:43 schreef popolon het volgende:
Voor al uw reserveringen:
http://www.bommelwok.nl/
[ afbeelding ]
Echt he? Er moet ergens een groothandel zijn in dat soort interieursquote:
De bal is rondquote:
|Wat je zelf kookt, tong, niet wat je in de magnetron opwarmt.quote:
Ik vraag altijd mijn moeder om raad. Dat zou jij moeten weten shmoopy.quote:Op woensdag 25 juli 2012 16:53 schreef shmoopy het volgende:
[..]
|Wat je zelf kookt, tong, niet wat je in de magnetron opwarmt.
Zal ik je wat vertellen ? Ik huur en kreeg 4 jaar geleden een nieuwe badkamer en een nieuwe keuken.quote:Op woensdag 25 juli 2012 17:00 schreef Ole het volgende:
jouw fornuis hoef je toch nooit schoon te (laten) maken? Dat ziet nooit een pan!
Thats what I call living!quote:Op woensdag 25 juli 2012 17:10 schreef tong80 het volgende:
[..]
Zal ik je wat vertellen ? Ik huur en kreeg 4 jaar geleden een nieuwe badkamer en een nieuwe keuken.
Volgens mij zit de folie nog om de afzuigkap. Nog nooit gebruikt.
Die komt zeker aan de beurt. Wanneer weet ik nog niet.quote:Op woensdag 25 juli 2012 22:05 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
ok volgende opdracht voor deze week voor tong80
http://www.verdraagzaamheid.com/index2.php?p=contact
Ik zou voor het broodplankje gaanquote:Op woensdag 25 juli 2012 22:13 schreef tong80 het volgende:
[..]
Die komt zeker aan de beurt. Wanneer weet ik nog niet.
neequote:
Ja.....en.....Ja......quote:Op donderdag 26 juli 2012 07:26 schreef Apuleius het volgende:
Ben je nu serieus beter aan het eten en wil dat een beetje?
quote:Op donderdag 26 juli 2012 07:45 schreef Apuleius het volgende:
[..]
Tof om te lezen, want wat je laatst overkwam is minder prettig.
sorryquote:
quote:Op donderdag 19 juli 2012 05:25 schreef tong80 het volgende:
Shoarma-zaak Ramses
De buitenkant van Ramses zag er leuk en kleurrijk uit. Alles in de nationale kleuren van Egypte.
Dat was al een lokkertje om naar binnen te stappen. Maar ook mooie, felle oranje neonlichten voor het raam en een knipperlichtend bordje op de deur dat duidelijk maakte dat ze open waren.
Mooie service. Want voor hetzelfde geld sta je voor een gesloten deur en sta je als Jan met de korte achternaam aan een dichte deur te trekken. Dat is hetzelfde als dat het alarm afgaat bij het verlaten van de HEMA. Je zal zeggen dat is me worst. Maar toch ga je blozen.
Bij binnenkomst een grapje maken kan het ijs breken dacht ik. 'Wat Shaffie vandaag Ramses ?' werd echter niet begrepen. 'Ik Ali.' Daar sta je dan met je mond vol tanden. Maar goed, die tanden zou ik nog hard nodig hebben. Ik wachtte rustig mijn beurt af, er was immers nog een klant voor me. Die klant bleek echter Gekke Fritsie te zijn. Een soort mascotte van de zaak. Fritsie bestelde nooit iets, zat op een kruk in de hoek en vertelde al 10 jaar dezelfde grap aan de klanten. Iets met gehakt maken van Egyptenaren. Ik begreep er niks van, maar lachte hardop. Fritsie was weer tevreden. Fritsie zorgde voor de vrolijke noot in de zaak. En werd getollereerd door Ali.
Daar scoorde Ali, die zowel eigenaar als kok bleek te zijn, gelijk punten mee. Dat toonde zijn gastvrijheid. Ali was al even vriendelijk als Gekke Fritsie. Heel anders dan je van een Egyptenaar zou verwachten de laatste tijd. Ik voelde me gelijk op m'n gemak.
Ik bestelde een shoarmaschotel en een flesje Cola. De bestelling werd netjes genoteerd, opdat er niks mis kon gaan. Het zijn kleine details, maar dat maakt nu juist het onderscheid.
Ik ging aan een tafeltje zitten met mooie plastic bloemen en een bakje water. Je weet immers nooit wie er met zijn handen gaat eten, er zijn zoveel buitenlanders hier momenteel.
Het was brandschoon. Dat heb ik in andere zaken wel eens anders meegemaakt. Ik zag aan de muur een certificaat hangen. Ik dacht dat het een hygiëne-certificaat was, maar bleek het strikdiploma van zijn dochtertje te zijn. Dat vond ik zo lief en sympathiek. Ik ging me steeds meer op m'n gemak voelen.
Ali kwam persoonlijk de shoarmaschotel serveren. Met een glimlach werd ik bediend. 'Eet uw smakelijks meneer, dat uw het maar lekker zalt vinden.' Waar vind je die beleefdheid tegenwoordig nog ? De eerste hap is altijd het belangrijkst en die was heerlijk. De champion was lekker knisperig, het shoarmavlees perfect op temperatuur en goed gekruid. De saus maakte het af. Dat kon niet meer misgaan dacht ik. De ansjovis deed zijn werk ook goed. Mijn smaakpapillen werden gestreeld alsof André Riéu de maaltijd er per strijkstok inwalste.
Maar het cruciale moest nog komen, de patatjes. Die kunnen zo'n schotel verpesten. Een echte test voor Ali. Te slap, te hard, te koud, te flauw, alles is mogelijk. Ik was dan ook opgelucht dat de patatjes ook echte patatjes waren. Je zou ze bijna op z'n Belgisch frietjes gaan noemen.
Maar patatjes klinkt internationaler, heeft meer allure. Bij frietjes denk je al snel aan 'Frietkot Kees Kroket'
Deze zaak hād internationale allure. Alles klopte. Vanaf de binnenkomst tot het afrekenen.
'Heeft het uw gesmaakt meneer ? Wilt u misschien ook nog een pepermunnetje voor de adem ?'
Nou ja zeg, dat kon er nog wel bij. Ali was oprecht bang dat ik uit m'n mond zou stinken. Weer zo lief. Het afrekenen ging ook in een aimabele sfeer. 'Tot de volgende keer meneer.'
En die volgende keer komt er zeker. Ali verdient zelf een diploma, naast die van zijn dochter.
En Fritsie ? Fritsie was in afwachting van de volgende klant, zijn repertoire was wat dat betreft onbeperkt.
Ramses krijgt een dikke 9 van me.
Niets mis met een perzikje op zijn tijdquote:Op donderdag 26 juli 2012 18:00 schreef tong80 het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Goeieavond.
Shmoopy, Karina en Ole....niet lachen....ik blijf een echte vent.
Ja, die zijn best te pruimen.quote:Op donderdag 26 juli 2012 18:55 schreef Karina het volgende:
[..]
Niets mis met een perzikje op zijn tijd
Als appeltje voor de dorst bedoel je ? Of moet ik hem er gelijk in peren ?quote:Op donderdag 26 juli 2012 19:00 schreef Karina het volgende:
[..]
Pruimen zijn goed voor je stoelgang, misschien iets voor morgen?
Peer hem er maar meteen in, gewoon gaan met die banaan.quote:Op donderdag 26 juli 2012 19:04 schreef tong80 het volgende:
[..]
Als appeltje voor de dorst bedoel je ? Of moet ik hem er gelijk in peren ?
ik eet dezequote:Op donderdag 26 juli 2012 18:00 schreef tong80 het volgende:
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Goeieavond.
Shmoopy, Karina en Ole....niet lachen....ik blijf een echte vent.
Lekker. Ben gek op garnalen.quote:
Kun je dat soort dingen de volgende keer voor jezelf houden ?quote:
Niet zeurenquote:Op donderdag 26 juli 2012 19:55 schreef tong80 het volgende:
[..]
Kun je dat soort dingen de volgende keer voor jezelf houden ?
Vriend Jack gaat net weg, met achterlating van Lasanga uit de keuken van zijn Prinses..quote:Op donderdag 26 juli 2012 19:58 schreef chufi het volgende:
[..]
Die gambas doe ik morgen wel...
[ afbeelding ]
Das voor morgen?quote:Op donderdag 26 juli 2012 21:50 schreef tong80 het volgende:
[..]
Vriend Jack gaat net weg, met achterlating van Lasanga uit de keuken van zijn Prinses..
Ja, want ik had al gegeten.quote:
Morgen maar geen vrienden over vragen , anders heb je ook al weer voor zaterdag en je moet toch ook aan je te bezoeken restaurants denken ...quote:
Preiquote:Op donderdag 26 juli 2012 22:54 schreef Karina het volgende:
[..]
Ook al lasagna dan? Want dat zie ik volgens mij op dat plaatje.
Je kunt lasagne maken ?quote:Op donderdag 26 juli 2012 23:07 schreef Karina het volgende:
[..]
Oh...je merkt wel hoe goed ik in de keuken ben
Uit een pakje gaat het misschien wel lukkenquote:
Nou, zoals je het nu zegt, begin ik zelfs daaraan te twijfelenquote:Op donderdag 26 juli 2012 23:13 schreef Karina het volgende:
[..]
Uit een pakje gaat het misschien wel lukkenMaar ik heb niet eens een grote schaal om het in te doen.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |