jerney | vrijdag 18 mei 2012 @ 10:02 |
Er is in het andere topic al een aantal keer naar gevraagd een spin off en hier is hij dan. Deel hier je plantaardige recepten. Voor de fokkers die meedoen met de Fok! VeggieChallenge Op www.foodgawker.com krijg je gigantisch veel resultaten als je op 'vegan' zoekt. Veel succes en plezier met het experimenteren! | |
jerney | vrijdag 18 mei 2012 @ 10:02 |
Snelle noodles Noodles (let op dat er geen ei of melk in zit) Arachide olie Harissa Shoyu sojasaus Knoflook, geperst Champignons in plakjes Courgette in reepjes Noodles even koken en uit laten lekken. Wat arachide olie in de wok goed heet laten worden. Champignons erin en klein beetje zout overheen om het vocht er sneller uit te krijgen. Wanneer die goed eruit zien (en ruiken ![]() ![]() Dan de noodles er geleidelijk doorheen scheppen (dat mengt beter). Klaar! Natuurlijk uit te breiden met mini maiskolfjes, bamboescheuten en waar je ook trek in hebt. Maar dit is meestal mijn 'moe na het werk en nergens zin in'-recept. ![]() Ik gooi er ook graag Hoi Sin saus doorheen wanneer ik het in huis heb. | |
jerney | vrijdag 18 mei 2012 @ 10:51 |
Deze van Kayotic kitchen maak ik ook graag. ![]() ![]() Worteltjes, in de lengte doormidden gesneden 2 eetlepels plantaardige boter, vloeibaar 1 teentje knoflook 1/8 eetlepel kaneel 1/4 theelepel gemalen komijn 1/4 theelepel kerriepoeder 1 theelepel gedroogde thijm 1/4 theelepel gemberpoeder 2 theelepel bruine suiker snufje cayennepeper zeezout Alles behalve het zout door elkaar roeren en worteltjes mee insmeren, in een ovenschaal gooien en zeezout over de worteltjes sprenkelen. Met aluminiumfolie afdekken en in een voorverwarmde oven zetten op 200C. Haal na zo'n 40 minuten de folie eraf en controleer of je worteltjes gaar zijn, maar wel nog een bite hebben. Zo ja, dan nog 10 tot 15 minuten in de oven zodat ze kunnen carameliseren. ![]() Alternatieve bereiding: http://www.kayotic.nl/blog/caramelized-carrots-2 Wel kippenbouillon vervangen natuurlijk ![]() [ Bericht 5% gewijzigd door jerney op 18-05-2012 12:48:31 ] | |
cinnamon_M | vrijdag 18 mei 2012 @ 11:52 |
Nom! Op mijn foodgawker had ik volgens mij ook wat vegan recepten gefavorite, even opgezocht ![]() Pommegranate & Chili tofu Black bean and sweet potato chili (kaas weglaten) African veg curry Eggplant curry with tamarind & mint Dum Aloo Tofu Matar Potato & Cauliflower Samosas Aubergine & pepper terrine (gelatine vervangen door agar agar) Sweet potato tofu hash Kidney beans stew Mexican lentil stew Hmmm, was al lang niet op foodgawker geweest maar ik heb best veel lekkere recepten tussen mijn favorieten staan, krijg nu echt zin in de 3 dagen vegan eten! ![]() | |
jerney | vrijdag 18 mei 2012 @ 13:52 |
![]() dit is er ook eentje die ik nog wil proberen, lijkt me erg lekker. http://www.kayotic.nl/blog/sweet-potato-pepper-soup ![]() | |
jerney | dinsdag 22 mei 2012 @ 10:44 |
Als de portabellaburgers je de strot uit komen ![]() ![]() 2 blikken witte bonen, uitgelekt 1 grote zoete aardappel 2 theel tahini 2 theel maple of agave syrup 1 theel Cajun kruiden 1/4 cup bloem Panko Arachide olie 1. Pof de zoete aardappel. Verwijder schil, leg in een grote kom. 2. Voeg witte bonen toe en stamp ze samen met de aardappel. 3. Stamp de kruiden en bloem erdoor. Voeg meer bloem toe om de mix wat dikker te maken tot je er tevreden mee bent en vorm de burgers. 4. Verhit wat olie in een koekenpan. 5. Druk de burgers aan beiden kanten in de panko. Niet te zuunig. ![]() 6. Laat ze even uitleggen op wat keukenpapier. 7. Gooi op een (getoast) broodje en zwier er een hoop toppings naar keuze op. Suggesties: avocado, Dijon mosterd, rucola, uienringen, geroosterde paprika, jalapeño pepertjes, veganaise met wat mosterd en kervel | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 22 mei 2012 @ 10:57 |
![]() | |
jerney | dinsdag 22 mei 2012 @ 11:28 |
Deze wil ik wel eens maken als we eters over de vloer hebben ![]() wel een takkebaan als je dat bootje ook wil maken ![]() http://kblog.lunchboxbunc(...)-quinoa-in-boat.html ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door jerney op 22-05-2012 11:36:22 ] | |
jerney | woensdag 23 mei 2012 @ 09:07 |
Wie zegt dat je met een plantaardig dieet geen lasagne meer kan eten? Je moet maar zien of je wel of geen gebruik van vegan kaas wil maken. ![]() http://kblog.lunchboxbunc(...)ico-with-how-to.html ![]() http://kblog.lunchboxbunc(...)ith-green-basil.html ![]() En voor de kaashaters ![]() http://kblog.lunchboxbunc(...)gan-ricotta-nut.html ![]() http://kblog.lunchboxbunc(...)o-lasagna-vegan.html ![]() http://www.loveandlemons.(...)ashew-poblano-crema/ ![]() En nog een andere benadering ![]() http://kblog.lunchboxbunc(...)-lasagna-recipe.html ![]() En nog wat tips http://kblog.lunchboxbunc(...)t-vegan-lasagna.html Ik had zelf vorige week een lasagna gemaakt met een saus van champignons, paprika, courgette, rode ui, veel knoflook en op het laatst vruchtvlees uit 3 geroosterde aubergines bij gedaan om het smeuig te maken. Wat kruiden erbij en klaar. Verder nog een bechamelsaus gemaakt met alpro room, no egg eggreplacer, vegan kaasjes en wat peper en zout. Was lekker, maar ik merkte nu inderdaad dat die alpro room nogal zoet is. Ik ga dus eens op zoek naar die van Oatly ![]() [ Bericht 1% gewijzigd door jerney op 24-05-2012 11:40:46 ] | |
jerney | woensdag 23 mei 2012 @ 09:29 |
Beetje vroeg in het jaar, maar deze lijkt me zo lekker ![]() Met geroosterde knoflook ![]() http://kblog.lunchboxbunc(...)nut-squash-sage.html ![]() Wrap! ![]() http://kblog.lunchboxbunc(...)to-glow-spirals.html ![]() [ Bericht 6% gewijzigd door jerney op 23-05-2012 10:46:16 ] | |
jerney | donderdag 24 mei 2012 @ 13:59 |
Hier kreeg ik meteen honger van ![]() Rozemarijntempeh met risotto van zoete aardappel en shiitake http://cookbookaficionado(...)to-shiitake-risotto/ ![]() [ Bericht 4% gewijzigd door jerney op 24-05-2012 17:48:11 ] | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 24 mei 2012 @ 17:39 |
Godsamme ![]() lekker uit ..... Ik wilde gisteren een gekookt eitje eten en bij de eerste hap bedacht ik me dat ik gewoon een ongeboren kuikentje zat te eten ![]() ![]() Vandaag maar makkelijk gehouden met die hitte, pittabroodje met groenteburger, ui, tomaat peterselie enzo... Maar dit topic staat bij mijn favo's ![]() | |
jerney | donderdag 24 mei 2012 @ 18:41 |
![]() Nouja, als het goed is, zijn de eieren niet bevrucht... Dus meer kippenmenstruatie ![]() En je kan zo goed plantaardig koken. Je moet alleen op een andere manier leren denken, maar ik ga je met behulp van dit topic en de foodbloggers een handje helpen bij het opdoen van inspiratie ![]() Scroll ook nog eens terug omhoog, ik heb de foto gefixt ![]() On topic! Geroosterde bloemkool en quinoa met romige pompoen tempeh saus http://keepinitkind.com/r(...)umpkin-tempeh-sauce/ ![]() http://www.myrecessionkit(...)liflower_Tagine.html ![]() http://ohmyveggies.com/re(...)-asparagus-and-tofu/ ![]() Tofu frittata! Ga ik binnenkort eens proberen, maar dan wel met aardappel. ![]() http://veganyackattack.com/2012/05/02/mexican-tofu-frittata/ ![]() http://blogs.babble.com/f(...)aragus-spring-salad/ ![]() [ Bericht 2% gewijzigd door jerney op 24-05-2012 18:53:46 ] | |
Feeeeble | donderdag 24 mei 2012 @ 19:14 |
Er worden in ieder geval héél veel kuikentjes gedood voor de productie van eieren. http://www.nrcnext.nl/blo(...)e-haantjes-per-jaar/ | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 24 mei 2012 @ 19:18 |
Ja, ja ik weet het, ik heb ook alle eieren weggeflikkerd ![]() Ik kan best zonder. Ik at zo nu en dan nog wel eens een eitje, maar hoeft eigenlijk niet. Oké weer ''on topic'' ![]() | |
jerney | donderdag 24 mei 2012 @ 19:22 |
![]() ![]() Geroosterde boontjes, champignons en walnoten met truffelolie http://ohmyveggies.com/re(...)hrooms-with-walnuts/ ![]() http://cupcakesandkalechi(...)-roasted-vegetables/ ![]() mist alleen nog wat knoflook ![]() ![]() | |
jerney | vrijdag 25 mei 2012 @ 11:46 |
Speciaal voor Selestha een post vol, als het goed is, glutenvrije inspiratie. ![]() Pasta kun je kopen via http://www.glutenvrijewebshop.nl/pasta-pizza Salade van geroosterde wortelen, linzen en zonnenbloempitten http://www.dailybitesblog(...)til-sunflower-salad/ ![]() Roze pasta! Hoe kun je dit niet willen maken? ![]() (ook een hele fijne site. Alles is plantaardig en je kunt zoeken op gluten-free... Geeft op dit moment 198 resultaten ![]() http://www.choosingraw.co(...)d-toasted-pine-nuts/ ![]() http://www.queenofquinoa.(...)spinach-quesadillas/ ![]() Tofu & kikkererwten scramble http://www.choosingraw.com/recipage/?recipe_id=6011244 ![]() Aubergine rollatini met tomatensaus http://www.choosingraw.com/recipage/?recipe_id=6011252 ![]() Rapen'rijst' sushi ![]() http://www.choosingraw.com/recipage/?recipe_id=6011271 ![]() Romige kokosrapenrijst met gekarameliseerde pompoen http://www.choosingraw.com/recipage/?recipe_id=6009951 ![]() Paddenstoelen Stroganoff http://www.choosingraw.com/recipage/?recipe_id=6009983 ![]() Carrot cake pancakes http://www.choosingraw.com/recipage/?recipe_id=6008896 ![]() Pompoenrisotto http://www.choosingraw.com/recipage/?recipe_id=6007449 ![]() Zomerse pastasalade met geroosterde groenten http://www.choosingraw.com/recipage/?recipe_id=6007459 ![]() Stapeltjes van polenta, zoete aardappel, bonen en groenten http://www.choosingraw.com/recipage/?recipe_id=6007460 ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door jerney op 25-05-2012 11:55:39 ] | |
Selestha | vrijdag 25 mei 2012 @ 12:41 |
Owh lief ![]() Leuke ideeën staan er tussen! | |
jerney | vrijdag 25 mei 2012 @ 13:58 |
![]() Deze ook! ![]() Want tzaziki van soja yoghurt is niet om over naar huis te schrijven ![]() Spinaziefalafel met tzaziki http://veganyackattack.co(...)made-tzatziki-sauce/ ![]() | |
jerney | dinsdag 29 mei 2012 @ 18:35 |
Spruitjes! Ik werd vroeger al misselijk van de geur alleen wanneer ze bij mijn buurmeisje thuis tot gort werden gekookt ![]() ![]() Spruitjes en shiitaki! Must try ![]() http://herbivoracious.com(...)-paprika-recipe.html ![]() Geroosterde spruitjes & broccolini met maple syrup & balsamico http://www.loveandlemons.(...)ed-brussels-sprouts/ ![]() Geroosterde spruitjes met amandelen http://www.spiciefoodie.c(...)prouts-with-almonds/ ![]() | |
dralion13 | dinsdag 29 mei 2012 @ 18:39 |
champignons zijn geen planten he, zijn paddestoelen, telt dus niet ![]() | |
jerney | dinsdag 29 mei 2012 @ 18:54 |
Oud nieuws, Pietverdriet ging je al voor. ![]() ![]() ![]() | |
jerney | woensdag 30 mei 2012 @ 09:05 |
Ohhh, het is al zo lang geleden dat ik knoflook heb geroosterd! En het is zo makkelijk, kijk maar. ![]() http://www.monsoonspice.c(...)sted-garlic.html?m=1 ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | woensdag 30 mei 2012 @ 10:50 |
![]() ![]() Zo lust ik ook wel spruitjes ! ![]() en dat knoflookrecept Wauw ! Dit staat in de beschrijving ![]()
![]() ![]() | |
jerney | woensdag 30 mei 2012 @ 17:50 |
Ah! Medeknoflookjunk! ![]() Hier wat inspiratie uit India ![]() Aloo Gobi Mutter( Potatoes Cauliflower peas with Indian spices) http://hobbyandmore.blogs(...)er-potatoes.html?m=1 General Tso's Tempeh http://hobbyandmore.blogs(...)-glutenfree.html?m=1 Palak Tempeh (in spinazie tomaten curry) http://hobbyandmore.blogs(...)nach-tomato.html?m=1 Panch Phoran (rapen met Vijfkruidenpoeder) http://hobbyandmore.blogs(...)with-indian.html?m=1 patta Gobi Subzi http://hobbyandmore.blogs(...)r-fry-vegan.html?m=1 Gobi Masala http://www.steamingpot.com/gobi-masala/ ![]() Mango Chutney http://hobbyandmore.blogs(...)utney-vegan.html?m=1 Naan! ![]() ![]() http://hobbyandmore.blogs(...)ed-and-more.html?m=1 | |
n0a | woensdag 30 mei 2012 @ 21:09 |
Ben niet vega(n), maar maak ook graag gerechten zonder vlees of dierlijke producten. Van Maangchi: gebakken tofu met pittige saus - http://www.maangchi.com/recipe/2-tofu-side-dishes ![]() | |
jerney | woensdag 30 mei 2012 @ 22:16 |
Ik ook niet, ik eet ook vis en soms wat honing. Maar wel overwegend plantaardig. ![]() ![]() ![]() | |
jerney | donderdag 31 mei 2012 @ 13:37 |
Als je in de veronderstelling was dat je met een plantaardige soep gedoend was waterige zooi naar binnen te slurpen, troost je. ![]() Heb je in je enthousiasme teveel bollen knoflook geroosterd? Maak dan deze paprika-pompoen-knoflooksoep ![]() http://www.manifestvegan.(...)tternut-squash-soup/ ![]() Broccoli-cashew'kaas'soep http://www.littlehouseofv(...)cheese-soup.html?m=1 ![]() Geroosterde knoflook (moet toch op ![]() http://cupcakesandkale.bl(...)potato-soup.html?m=1 Paddenstoelensoep met hazelnoten Even naar beneden scrollen voor de Engelse versie. http://www.vegetalou.com/(...)soup-with-hazelnuts/ ![]() Rode linzensoep met bloemkoolcroutons http://www.foodie.com/rec(...)auliflower-croutons/ ![]() Harissa-erwtensoep met shiitake http://kblog.lunchboxbunc(...)-split-pea-soup.html ![]() Aardappel'cheddar'soep met spinazie Daiya is hier helaas nog niet echt te vinden, maar medium cheddar style sheeze van Bute Island is lekker ![]() http://kblog.lunchboxbunc(...)-cheddar-potato.html ![]() Zoete aardappel- en bloemkoolsoep http://www.manifestvegan.(...)to-cauliflower-soup/ ![]() Appel-pompoen soep http://www.fortheloveoffo(...)-apple-soup.html?m=1 ![]() Gecarameliseerde uien- en wortelsoep http://www.thetomatotart.(...)through-the-seasons/ ![]() Pompoen-linzensoep met harissa olie http://herbivoracious.com(...)om-the-cookbook.html ![]() Geroosterde rode paprikasoep http://kblog.lunchboxbunc(...)red-pepper-soup.html ![]() Bloemkoolsoep met saffraan http://kblog.lunchboxbunc(...)er-soup-organic.html ![]() Geroosterde tomatensoep Als je nog steeds geroosterde knoflook over hebt, zou ik die er gewoon bij gooien ![]() ![]() http://kblog.lunchboxbunc(...)h-grilled-daiya.html ![]() Aardappelsoep http://kblog.lunchboxbunc(...)bed-potato-soup.html ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door jerney op 31-05-2012 16:06:20 ] | |
jerney | vrijdag 1 juni 2012 @ 17:04 |
Weekend! ![]() Tijd voor sandwiches en meer lekkere brunchreceptjes ![]() http://ohmyveggies.com/re(...)-artichoke-tapenade/ ![]() Tempeh sandwich met gegrilde groenten http://hobbyandmore.blogs(...)ith-grilled.html?m=1 Paddenstoelennn ![]() http://hobbyandmore.blogs(...)s-way-vegan.html?m=1 Jamaicaanse jerk tempeh sanwich http://hobbyandmore.blogs(...)-creamy-red.html?m=1 ![]() http://hobbyandmore.blogs(...)oms-avocado.html?m=1 cajun tempeh sandwich met asperges http://hobbyandmore.blogs(...)r-asparagus.html?m=1 Breakfast Burrito (Vegusto Melty sojakaas werkt het best) http://vegbergers.blogspo(...)drive-in_17.html?m=1 Bahn Mi Sandwich (Vietnamees) http://vegspinz.blogspot.(...)ndwich-with.html?m=1 Chickpea Quesadillas http://www.floridacoastal(...)quesadillas.html?m=1 ![]() | |
jerney | maandag 4 juni 2012 @ 21:11 |
Ik heb net de tzaziki gemaakt en hij was lekker. ![]() Veel beter dan met die vieze sojayoghurt. ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | maandag 18 juni 2012 @ 22:37 |
Mijn tortilla is aangebrand ! ![]() Maar goed, wel opgegeten ![]() Men neme één tortilla die je heel even in de koekenpan doet met een beetje olijfolie, die van mij was dus even te lang want ik lette niet op ![]() 1 Vegagroenteburger tomaten uien peterselie peper - zout - zoete paprika kruiden en tzatziki die van mij was gewone ![]() geplaatst. was toch lekker ondanks dat de tortilla een beetje hard was ![]() ![]() ![]() Kan ook heel goed met een Pitabroodje. | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 26 juni 2012 @ 20:44 |
Griekse Witte Bonensoep Men neme ![]() 750 gram witte bonen (dit is 1 grote en 1 kleine pot hak witte Bonen) Maar je kan natuurlijk ook zelf bonen weken en koken. 4 grote uien gesneden verse selderij een halve liter olijfolie zwarte peper / zout 500 gram worteltjes in plakjes gesneden 2 kleine blikjes tomatenpuree 1 á 2 theelepels sambal Doe 1 liter water + halve liter olijfolie in een grote soeppan. Gooi de sambal, tomatenpuree, zout en peper erbij. Doe de gesneden uien en de plakjes worteltjes erbij. Snij de Selderij klein en gooi dit er ook bij. Breng aan de kook, als de wortels zacht beginnen ten worden gooi je de witte bonen erbij. Laat 10 minuten doorkoken, tot de soep een oranje kleur heeft. Hoe langer je de soep laat doorkoken, hoe dikker hij wordt, dus dat mag je zelf bepalen. Uiteraard kan je nog water toevoegen als je hem dunner wilt hebben, ook naar smaak nog peper en zout toevoegen. ![]() Deze soep eet je met vers stokbrood. Kali Orexi ! ![]() | |
Candaasje | dinsdag 26 juni 2012 @ 21:19 |
Ik zet hem even in mijn MyAT! Zitten volgens mij heeeul lekkere dingen tussen! ![]() Nog eventjes geduld, dan kan ik koken in mijn eigen keuken. ![]() | |
Selestha | vrijdag 29 juni 2012 @ 18:14 |
Een van mijn favoriete vleesvervangers is er een die ik zelf maak ![]() Men neme: 1 bloemkool Kruiden naar keus, maar in ieder geval komijn. Ik gebruik vaak een mengsel van komijn, kerrie djawa, en gerookt paprikapoeder 3 tenen knoflook, gehalveerd Olijfolie Zout Bloemkool in grove stukken hakken. In ovenschaal doen, mengen met kruiden,zout en olie. Knoflook door schaal verdelen. Ongeveer 35 minuten op 200 graden hete lucht (af en toe keren). De bloemkool houdt zo zijn bite en krijgt een lekkere textuur; ik serveer hem vaak bij curry of rijst als bijgerecht hoewel het ook lekker is bij bijvoorbeeld aardappelpuree. Door de gerookte smaak doet hij het wat mij betreft goed als vervanger van bbq-kip ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | zondag 1 juli 2012 @ 09:38 |
Veganistische pannenkoeken Ingrediënten Porties: 9 150g bloem 2 eetlepels suiker 2 theelepels bakpoeder 1/2 theelepel zout 300ml water of sojamelk 1 eetlepel olie Bereidingswijze 1. Zeef de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom. Klop het water en olie samen in een kleine kom. Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en giet de olie en water erbij. Roer door tot het net gemengd is; mengsel hoort klonterig te zijn. 2. Verhit een geoliede koekenpan op middelhoog vuur. Lepel wat van het beslag in de pan, en bak tot er bubbels vormen en de randen droog zijn. Keer om en bak ze aan de andere kant bruin. Herhaal dit met het resterende beslag. | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 26 februari 2013 @ 17:36 |
best zonde van dit topic effe een schopje ![]() | |
Tchock | dinsdag 26 februari 2013 @ 17:38 |
En overal maar zout in gooien hè, stelletje valsspelers ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 26 februari 2013 @ 17:39 |
Mag dat niet dan? | |
Tchock | dinsdag 26 februari 2013 @ 17:40 |
Ik kom hier vol vertrouwen dat jullie 100% plantaardig eten! | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 26 februari 2013 @ 17:40 |
zout is toch niet dierlijk ![]() | |
Selestha | dinsdag 26 februari 2013 @ 17:43 |
Dat doe ik niet ![]() | |
Tchock | dinsdag 26 februari 2013 @ 17:44 |
Het was maar een grapje lieve mensen. Zout is toch niet plantaardig ![]() | |
nectarientje | dinsdag 26 februari 2013 @ 17:45 |
Wat een fijne kick! Compleet plantaardig met eivervangers etc is niet mijn ding maar hier staan wel hele fijne gerechten! | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 26 februari 2013 @ 17:45 |
![]() ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 26 februari 2013 @ 17:46 |
Ik eet ook niet 100 % plantaardig hoor ![]() ![]() | |
Maria2.0 | zondag 17 maart 2013 @ 14:50 |
Vandaag dit recept uitproberen http://www.degroenemeisje(...)-homemade-vegan-roti | |
Selestha | zondag 17 maart 2013 @ 18:08 |
Yum ![]() | |
Maria2.0 | zondag 17 maart 2013 @ 18:09 |
Heb het net op en het is ook echt superyum! | |
probeer | zondag 17 maart 2013 @ 18:49 |
Oeh, han-dig! Wilde net zelf een topic aanmaken toen ik deze zag staan Zelf niet veganistisch, maar mijn nieuwe vriendinnetje ![]() Wat zouden jullie op een veganistische pizza gooien (ze vindt sojakaas 'niet te hachelen' dus dat valt af ..) | |
probeer | zondag 17 maart 2013 @ 18:53 |
Ik maak mijn normale pannenkoeken altijd met bier .. is dat niet ook voor hier een idee, of vindt men dat helemaal niets? Wel idd ook met bakpoeder en suiker .. Vind het zelf erg lekker, geeft een erg luchtige pannenkoek (zonder dat je denkt van .. hej, zit hier nou bier in?) [ Bericht 2% gewijzigd door probeer op 17-03-2013 19:03:22 ] | |
jerney | zondag 17 maart 2013 @ 18:58 |
Hey, mijn topic is actief ![]() Oeh, binnenkort ook weer eens roti maken, dat heb ik al lang niet meer gedaan. ![]() Ik denk dat het het belangrijkst is dat je je tomatensaus goed op smaak brengt. ![]() Ik houd zelf heel erg van paddenstoelen op pizza's ![]() [ Bericht 0% gewijzigd door jerney op 17-03-2013 19:05:02 ] | |
probeer | zondag 17 maart 2013 @ 19:01 |
ow en nog iets .. mijn standaard / basis tomatensaus is: 3 blikken tomaten in vocht 2 blikjes tomatenpuree 1 ui 2 paprika's (omdat ik die nu eenmaal superlekker vind, sorry piet!) peterselie basilicum 2 teentjes knoflook (mee koken en ze daarna heerlijk zelf op eten ![]() 1 rundvlees bouillonblokje (vals spelen, ik weet het .. ![]() mjah, mijn vraag dus .. door wat (welke kruidenmengsels oid) vervang ik dat bouillonblokje? of maar gewoon meteen helemaal weglaten? (al heb ik dat natuurlijk al eerder geprobeerd, en het kan best tussen mn oren zitten maar ik vind m dan minder lekker) | |
probeer | zondag 17 maart 2013 @ 19:02 |
ja ok goed punt, gewoon zorgen dat er geen kaas of vlees op zit ![]() Ow en supertof, al die maaltijdsoepen. Lijken me echt heerlijk, ik ga er zeker een paar proberen (eerst thuis, dan voor vriendin ![]() | |
NEC-Nijmegen | zondag 17 maart 2013 @ 19:03 |
Falafel: • 250 gram gedroogde kikkererwten, liefst minstens een uur of 20 geweekt • bosje lente-uitjes • bosje peterselie • 2 teentjes knoflook • zakje bakpoeder • halve el djinten • een el ketoembar • peper • zout • (optioneel) 1 el sambal oelek Dit allemaal in een keukenmachine fijnmalen tot een redelijk glad beslag. Van het beslag balletjes maken en ze een uurtje laten opstijven in de vriezer. Dan klaarzetten: • een diep bord/schaal met bloem • een diep bord/schaal met 2 geklutste eieren, of beter gezegd in dit topic: eivervanger zoals No Egg • een diep bord/schaal met paneermeel. De balletjes eerst in de bloem, dan het ei en dan het paneermeel rollen. De balletjes frituren in een pan met zonnebloemolie (1 liter ofzo is wel voldoende in een niet te grote pan; steeds per 6 of hooguit 10 frituren). Laten 'afdruipen' op keukenpapier. Serveren met turks brood, komkommer, tomaat en bijvoorbeeld tzatziki en/of andere sausjes. ![]() [ Bericht 4% gewijzigd door NEC-Nijmegen op 18-03-2013 09:07:50 (Recept nog ietsje veranderd) ] | |
probeer | zondag 17 maart 2013 @ 19:08 |
Bij jou kwam het ei dus eerder dan de kip .. ? Al lijkt het me een lekker recept ![]() | |
NEC-Nijmegen | zondag 17 maart 2013 @ 19:10 |
Hmm nu je het zegt. Eieren maar vervangen door water ofzo dan lijkt me niet echt geschikt, bij nader inzien. Wellicht weet iemand een beter alternatief. ![]() | |
jerney | zondag 17 maart 2013 @ 19:13 |
Viel tegen de laatste keer dat ik in het pizzatopic keek, maar dat is wel een tijdje geleden. ![]() Ik kan me herinneren dat er bij de podcasts van delicious tv een aantal pizza recepten zaten en dat is allemaal vegan. | |
probeer | zondag 17 maart 2013 @ 19:18 |
Ok, en misschien lijkt het nu alsof ik spam, maar dit wilde ik toch graag weten om zo ook een soort van basis aan veganistische ingrediënten in te kunnen slaan die vaker gebruikt gaan worden .. Welke standaard vervangers zijn er voor de meest voorkomende dierlijke producten? melk -> soja / rijst / kokos melk boter -> plantaardige olie/boter ei -> no egg egg-replacer ?? (waar haal ik zoiets?) tot nu toe; duh, vrij logisch allemaal .. en dat is ook wel overal te krijgen, maar dat is dus ook een beetje mijn probleem, ik heb al totaal geen zicht op welke 'normale' ingrediënten nu opeens afvallen (schijnen ook nog een paar E nummers te zijn ..?) en door wat ze nu te vervangen .. ( En veganistische chocolade is bij een normale supermarkt ook al niet te krijgen, terwijl je bijna dood gegooid wordt met alle biologische en eerlijke en duurzame en slaafvrije chocolade ![]() | |
jerney | zondag 17 maart 2013 @ 19:30 |
Er bestaan in de biowinkels egg replacer producten, dat zal waarschijnlijk wel werken. Of zelf een beslag maken van kikkererwtenmeel... Hier is bv een receptje waar ze daarvan gebruik maken in het beslag http://www.vegrecipesofin(...)ato-bonda-aloo-vada/ Nog niet uitgeprobeerd, maar het ziet er ziet er wel ok uit. | |
NEC-Nijmegen | zondag 17 maart 2013 @ 19:34 |
Dat No Egg lijkt me wel goed. ![]() | |
jerney | zondag 17 maart 2013 @ 19:39 |
Egg replacer kun je bij iedere natuurwinkel wel vinden. Als je bechamelsaus wil maken, kun je dat het beste met sojaroom doen, da's wat voller. Mayonaise kun je ook heel simpel zelf maken door een beetje sojamelk (echt niet teveel, zo'n 100ml oid) op smaak te brengen met wat goede mosterd, zout, appelazijn, beetje knoflook en wat maplesyrup (niet teveel, wordt anders snel te zoet) met de staafmixer te bewerken en er dan druppelgewijs maisolie oid bij te schenken. Eigenlijk net als gewone mayo, maar zonder het risico op salmonella. ![]() Voor de rest wordt het heel wat etiketten lezen, vrees ik. En schrikken van de hoeveelheid dierlijke producten in alles. Van de chips is naturel altijd wel ok. Paprika van Croky (niet van lays, daar gooien ze altijd melkpoeder in ![]() ![]() ![]() Er is ook een topic met producten die 100% plantaardig zijn, trouwens. | |
jerney | zondag 17 maart 2013 @ 19:41 |
Het is poeder waar je water bij moet doen ![]() Ik gebruik hem graag in mijn moussaka. Oh en je kunt trouwen gewoon een groentenbouillonblokje in je pizzasaus gooien, maar dat smaakt natuurlijk wel anders dan je gewend bent. | |
NEC-Nijmegen | zondag 17 maart 2013 @ 19:43 |
En dan krijg je een soort kleverige vloeistof, neem ik aan? | |
jerney | zondag 17 maart 2013 @ 19:46 |
Pretty much ![]() | |
Maria2.0 | zondag 17 maart 2013 @ 21:28 |
Op pizza gewoon groenten doen? Ik kwam ergens een recept tegen, moment. http://www.degroenemeisje(...)rld-italiaanse-bodem | |
Maria2.0 | dinsdag 19 maart 2013 @ 11:09 |
Goede topic, mijn post: Vanavond zelf tortilla's maken en vullen met pompoen, courgette, knoflook, ui, kruiden, tomatensalsa en zelfgemaakte guacamole. Dit recept maar dan een beetje aangepast http://allrecipes.nl/rece(...)sa-en-guacamole.aspx | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 19 maart 2013 @ 13:32 |
Godsamme, jullie kunnen allemaal wel écht koken ![]() ![]()
| |
jerney | dinsdag 19 maart 2013 @ 13:49 |
Hey Fanny ![]() Ik houd geen score bij hoor, ik heb dit opic ook niet bedoeld voor een veganistische doelgroep, iedereen is welkom om inspiratie op te doen. ![]() En koken is makkelijk, gewoon veel recepten uitproberen en er lol in hebben om te experimenteren. ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | dinsdag 19 maart 2013 @ 13:51 |
Weet ik! ![]() maar ik ben soms wel onder de indruk van al die recepten, ik lees mee en leer.... ![]() | |
DaneV | dinsdag 19 maart 2013 @ 13:52 |
Deze van het weekend gemaakt, was echt heel lekker ! http://www.epicurious.com(...)-and-Truffles-239801 | |
jerney | dinsdag 19 maart 2013 @ 13:53 |
Dat is dan weer wel precies de bedoeling van dit topic. Erachter komen dat je ook plantaardig heel divers en uitgebreid kunt koken. ![]() | |
jerney | dinsdag 19 maart 2013 @ 13:55 |
Ohh, die wil ik zeker eens uitproberen ![]() Ik hou van risotto... en paddenstoelen ![]() | |
Maria2.0 | dinsdag 19 maart 2013 @ 14:44 |
Ik ben ook niet veganistisch. Ook geen vegetariër. Wel te dik en ik hoop door bewuster met mijn eten om te gaan, af te vallen. Ik vrat met name veel slechte vetten en veul vlees. Weinig groenten, nouja... Ik verschuif de taco's naar morgen, heb net zelf falafel gemaakt dus dat eten we met Turks brood (en knoflooksaus, hehehe). | |
jerney | dinsdag 19 maart 2013 @ 14:47 |
Plantaardig eten, is het beste dieet ![]() Ik ben als bijverschijnsel ook heel erg afgevallen, zonder te proberen en zeker zonder op een houtje te bijten. ![]() | |
Maria2.0 | dinsdag 19 maart 2013 @ 14:49 |
Ja daarom, ik wil af en toe nog wel vlees eten hoor, en ik kan niet leven zonder kaas, maar absoluut niet meer elke dag of zelfs elke week. | |
jerney | dinsdag 19 maart 2013 @ 14:52 |
![]() ![]() ![]() Ik heb, toen ik echt niet goed in mijn vel zat, ooit eens 1 dag op calorien gelet, ben me kapot geschrokken van hoe vet kaas wel niet is en ben na die dag meteen weer gestopt met dat tellen, omdat ik de hele dag met eten bezig was. Nog nooit zo'n honger gehad. Madness. ![]() | |
Maria2.0 | dinsdag 19 maart 2013 @ 15:01 |
Oh als ik tel heb ik ook krijsende honger. Als ik iets niet mag van mezelf dan ga ik Binge-eaten. Ik moet wel even een alternatief bedenken voor brood, ik eet ook teveel brood (ben er zo gek op!) Wilde nu beginnen met in de ochtend groene smoothies met lijnzaad. Dat past geloof ik wel binnen vegan en dat zal ook best vullen. | |
jerney | dinsdag 19 maart 2013 @ 15:15 |
Ik heb geen idee eigenlijk, ik ben namelijk niet zo'n fan van raw food ![]() Maar je zou denken van wel, door dat lijnzaad... Op www.foodgawker.com zijn een hoop smoothie recepten te vinden, trouwens. | |
FANNvanhetlaatsteuur | woensdag 20 maart 2013 @ 18:14 |
edit; sorry verkeerd topic [ Bericht 87% gewijzigd door FANNvanhetlaatsteuur op 20-03-2013 18:19:58 ] | |
NEC-Nijmegen | woensdag 20 maart 2013 @ 18:21 |
Dat niemand trouwens vergeet dat je eerst balletjes van alleen het kikkererwtenbeslag moet maken en dat laten opstijven. Ik had het eerst verkeerd opgeschreven ![]() | |
Platina | woensdag 20 maart 2013 @ 18:22 |
Dat is helemaal zonde. Kun je ze beter opeten, je hebt ze immers al gekocht. | |
FANNvanhetlaatsteuur | woensdag 20 maart 2013 @ 18:25 |
Ja, sorry ik werd er misselijk van. Inmiddels gebruik ik wel weer eieren door gerechten, soms ben ik wat impulsief. | |
Pietverdriet | woensdag 20 maart 2013 @ 19:07 |
Tip voor de liefhebbers van paddestoelgerechten, doe er wat sherry doorheen. Dit doet de paddenstoelensmaak zeer toenemen. | |
jerney | woensdag 20 maart 2013 @ 19:13 |
![]() Ik heb geen sherry in huis, maar wel shao hsing rijstwijn, werkt dat ook? Is zie het een namelijk nogal eens door het ander te vervangen staan. ![]() | |
Maria2.0 | zaterdag 23 maart 2013 @ 14:58 |
Ik heb nog wat resten groente over, vandaag verwerk ik dat tot deze salade: quinoa (150 – 200 gram) pompoen avocado 1,5 sjalotje pompoenpitten koriander 1 theelepeltje chilivlokken limoensap olijfolie zout 1) Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil en snij de pompoen in blokjes (ongeveer 1 cm). Vet een ovenschaal in en laat de blokjes in ongeveer 15 minuten gaar worden in de oven. 2) Kook de quinoa volgens verpakking (1 deel quinoa, 2 delen water, 12 minuten koken, paar minuten nagaren). Spoel het daarna af in een zeef onder de koude kraan. 3) Rooster de pompoenpitten in een droge pan. 4) Maak dressing van olijfolie, limoensap, chilivlokken en een beetje zout. 5) Snij het sjalotje fijn, de avocado in blokjes en pluk en hak de koriander. 6) Mix alles door elkaar. Ik vervang de quinoa door zilvervliesrijst en doe er ook courgette bij in. Eet er een vega cordon bleu bij dus niet vegan. Morgen maak ik met nog wat restjes groente deze salade http://www.smulweb.nl/rec(...)e-met-tomaat-en-zalm Die je dmv kleine aanpassingen ook makkelijk vegan kunt maken. | |
Feeeeble | zaterdag 23 maart 2013 @ 15:10 |
Weet jij misschien een goede zoutvervanger? | |
Maria2.0 | maandag 25 maart 2013 @ 13:03 |
Vraag me niet waarom, maar van mijn docent kreeg ik youtubefilmpjes door van de Vegan Black Metal Chef. He actually makes things. Dus wie weet zit er nog wat tussen ![]() | |
Pietverdriet | maandag 25 maart 2013 @ 17:55 |
Geen idee, zou je moeten proberen, | |
tarantism | maandag 25 maart 2013 @ 18:02 |
Geeft niets knul, eten genoeg op de wereld. oh wacht ![]() | |
probeer | maandag 25 maart 2013 @ 20:44 |
Dit, op een kaas-uien broodje (die van de AH) met een klein beetje kruidenboter Wow, zó lekker, en klaar binnen 5 min (als je het wachten op de oven niet meetelt ![]() Danku voor dit overheerlijke recept Edit: 5 teentjes knoflook verder .. morgen van 9 tot 3 werkgroepen, hehe [ Bericht 2% gewijzigd door probeer op 26-03-2013 00:19:50 ] | |
TechXP | dinsdag 26 maart 2013 @ 20:57 |
No egg is ook te vinden bij aantal c1000 vestigingen. | |
TechXP | dinsdag 26 maart 2013 @ 20:59 |
Binnenkort begint http://veggiechallenge.nl/ weer. Daar komen ook weer allerlei tips en plantaardige recepten. ![]() | |
jerney | woensdag 27 maart 2013 @ 14:49 |
Ik zal mijn ketjap-rijstwijn-sesamolie-maizena marinade er eens op loslaten ![]() | |
jerney | woensdag 27 maart 2013 @ 14:51 |
Ik zag van de week een stukje over Viva Las Vega in EVA magazine voorbij komen. ![]() Gaat er dit jaar meer lekkers zijn om naar huis mee te nemen? En komen de Dutch Weed burgers terug? ![]() ![]() ![]() | |
Pietverdriet | woensdag 27 maart 2013 @ 17:50 |
Hoeft het niet meer lekker trouwens? (TT) | |
jerney | woensdag 27 maart 2013 @ 17:59 |
Goed punt ![]() Jawel ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | woensdag 27 maart 2013 @ 21:27 |
Volgende keer stuur ik ze wel naar Afrika. | |
Pietverdriet | woensdag 27 maart 2013 @ 22:08 |
Hoest gegaan? | |
TechXP | donderdag 28 maart 2013 @ 02:46 |
Dutch Weed Burger heb ik afgelopen zaterdag nog op 0:-) Ik geloof dat ze die dag iets anders hebben, maar ik hoop dat we wel kunnen regelen dat ze ook bij ons festival zijn ![]() Maar noteer iig 1 juni alvast in agenda ![]() | |
winka | dinsdag 14 mei 2013 @ 20:13 |
Goed topic ![]() Ik kan wel weer wat recepten gebruiken omdat ik binnenkort weer veganistisch wil gaan eten. Ik heb sinds mijn jeugd al behoorlijke huidproblemen; ook in mijn gezicht. Het enige wat echt helpt is veganistisch eten. Het is alleen een eetpatroon wat ik helaas niet makkelijk volhoud. | |
Spanky78 | dinsdag 14 mei 2013 @ 21:40 |
Ik vind eht ook een beetje flauw. Als je nepei eet kun je beter echt ei nemen ![]() Maargoed, er staan best lekkere dingen bij. En met noten, paddenstoelen en groenten kun je fenomenaal lekkere dingen maken. Geroosterde paprikasoep met geroosterde knoflook en amandelen is superlekker. Ik heb ook nog een superlekker recept voor yoghurtsoep, maarja, dat is dan weer met dierlijk eiwit. | |
minilot | maandag 20 mei 2013 @ 12:54 |
Toen ik zojuist mijn lunch in het Foodgawker-topic zette bedacht ik me dat deze gyoza helemaal plantaardig zijn, gevuld met tuinboontjes, groene asperge en tofu. -> Het recept van Smitten Kitchen Potstickers 3 to 3 1/4 cups chopped spring vegetables (such as asparagus, favas, peas, lima beans) 1 tablespoon neutral cooking oil, such as safflower, canola or peanut 3/4 cup thinly sliced scallions (from about 3/4 of a bundle, about 3 ounces) 1 tablespoon minced ginger 1 clove garlic, peeled minced (if using garlic chives, omit) 1 cup (about 6 ounces) firm tofu, chopped small (see Note up top for alternative) 1/2 cup garlic or regular chives 1 teaspoon toasted sesame oil 1/4 teaspoon kosher salt, or more to taste To assemble 1 tablespoon cornstarch 1/2 cup water 50 round dumpling wrappers (most packages contain 50) To cook 1 to 2 tablespoons neutral cooking oil 1/4 to 1/2 cup water Bereiding: En zo zagen de mijne eruit: ![]() Erg lekker! ![]() | |
NEKONEKOCHAN | zaterdag 25 mei 2013 @ 17:43 |
Ziet er goed uit ![]() | |
jerney | donderdag 30 mei 2013 @ 09:02 |
Ik kan in oktober wel wat voor je meenemen ![]() Was lekker ![]() Nog net op tijd gelezen ![]() ![]() Geen Dutch Weed burger dus dit jaar ![]() Maak een account op foodgawker.com. Ze hebben daar duizenden goede veganistische recepten en je kan ze makkelijk favoriet zetten en taggen. Het is echt niet zo moeilijk vol te houden als je genoeg goede recepten en producten hebt. ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 30 mei 2013 @ 14:09 |
![]() ![]() | |
jerney | donderdag 30 mei 2013 @ 14:12 |
Thanks ![]() In augustus komen mijn foto's te hangen in een restaurantje in Gent, tegenover het station, om geld in te zamelen. ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 30 mei 2013 @ 14:15 |
Foto's ga je niet hier posten? ![]() | |
jerney | donderdag 30 mei 2013 @ 14:17 |
Ik heb er tot nu toe alleen nog 1 waardig genoeg geacht ![]() Hoezo, kopen? ![]() misschien beter verder in het andere topic voor we op onze kop krijgen | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 30 mei 2013 @ 14:18 |
Da's naughty ja ! ![]() | |
jerney | donderdag 30 mei 2013 @ 14:19 |
shit je was te snel ![]() ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 30 mei 2013 @ 14:20 |
Hoe meer fruit je eet hoe sneller je wordt ![]() | |
jerney | donderdag 30 mei 2013 @ 14:21 |
shit, vandaar. Alleen wat laffe plakjes komkommer op mijn brood gehad vandaag ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 30 mei 2013 @ 14:22 |
Foei Dame ![]() ![]() | |
jerney | donderdag 30 mei 2013 @ 14:26 |
Vanavond ![]() ![]() http://tanyazouev.com/bab(...)ot-parsnip-capsicum/ | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 30 mei 2013 @ 14:30 |
Dat ziet er goed uit! ![]() Ik hou het vanavond bij eenvoudige Macaronischotel ![]() ![]() | |
jerney | donderdag 30 mei 2013 @ 14:52 |
Ook goed ![]() ![]() http://cookbookaficionado(...)eamy-pesto-goodness/ | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 30 mei 2013 @ 17:31 |
oe lekker ![]() ![]() ![]() Vezelrijke Macaroni (gewoon van Honig want volkoren Macaroni vind ik niet zo lekker) Uitjes fruiten in olijfolie, véél tomaat erbij in stukjes, dan de gekookte Macaroni erbij, even husselen en geraspte kaas erover klaar! ![]() ja ik weet het da's niet écht plantaardig, maar misschien is er ook plantaardige geraspte kaas, dat weet eigenlijk niet, maar je kan het natuurlijk ook zónder kaas eten. En dan gewoon een een salade erbij van veldsla en gemalen walnoten erdoor. Toetje was verse aardbeien met slagroom ![]() ook niet plantaardig ![]() ![]() Ik heb het al op ![]() ![]() Na de afwas een bakkie koffie, maar de afwas mag Meneer doen, eerder doe ik niks meer ![]() | |
winka | zaterdag 1 juni 2013 @ 21:37 |
Bedankt voor de tip ![]() Intussen heb ik vorig weekend gezocht op internet naar veganistische recepten en meteen alle benodigde boodschappen gehaald. En je hebt gelijk, een goede voorbereiding zorgt dat je het goed vol houdt. Nu aten we al praktisch vegetarisch dus de stap is niet zo heel groot. De reden dat ik er de eerste keer er mee stopte kwam omdat ik nogal 'helder' wordt van gezond eten. En daar kon ik niet tegen en begon ik weer ongezonder te eten zodat ik bepaalde dingen niet onder ogen hoefde te zien. De resultaten na vijf dagen veganistisch eten zijn verbazingwekkend ![]() ![]() En het fijnste is nog wel dat het eten echt heerlijk smaakt. We hebben de afgelopen dagen de meest zalige dingen gegeten: hartige boekweitpannekoeken, hutspot, avocodopasta en morgen staat mexican chili op het menu ![]() ![]() ![]() Ik zal binnenkort ook foto's posten van mijn kookkunsten ![]() | |
TechXP | maandag 3 juni 2013 @ 15:17 |
Dat is mijn na 11 jaar veganisme helaas nog niet gelukt. Maar je hebt natuurlijk veel soorten type eczeem met ook verschillende oorzaken. | |
minilot | woensdag 5 juni 2013 @ 12:00 |
Toen ik het gisteren op een zonnig balkon zat te verorberen bedacht ik me ineens: panzanella is van nature veganistisch! ![]() Brood in stukken scheuren, tomaten (zaden incluis), rode ui, eventueel komkommer, een paar handen basilicum, zout, peper, olie, rode wijnazijn en knoflook erbij en lekker laten intrekken. ![]() Collage van Foodgawker: ![]() ![]() ![]() ![]() | |
minilot | vrijdag 7 juni 2013 @ 10:36 |
Nog even een tip: chia- en pittenbroodjes naar recept van OhSheGlows Zo zagen de mijne er vanmorgen uit: ![]() Ze zijn maar klein, maar vullen ontzettend! Erg lekker, zo met tijm, oregano en knoflook in het 'deeg'. ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | vrijdag 7 juni 2013 @ 14:30 |
![]() ![]() Ik heb gisteren dit recept gemaakt http://www.veganchallenge.nl/bami-met-tofureepjes-wokgroenten-2/ i.p.v. tofureepjes heb ik plantaardige kip gebruikt en het was lékker ! Ik heb er niet aan gedacht om een foto te maken ![]() hélemaal zo uit als op de foto, dus die kip moet je er even bij denken i,p,v, de tofureepjes ![]() zijn. Lees de ingrediëntenlijst er even op na. Eigenschappen Snelheid 15-30 minuten Aantal Personen 4-Persoons Kooktechniek Bakken, Koken, Roerbakken Keuken Chinees, Indonesisch Smaak Hartig, Kruidig, Pittig Menugang Hoofdgerecht Moeilijkheidsgraad Makkelijk Allergie en Dieet Notenvrij Type Roerbakschotel Supermarktvriendelijk Ja ![]() Ingredienten • 300 gram mienestjes • 2 eetlepels olie (of meer) • 1 ui • 2 teentjes knoflook • 2 pakken tofureepjes (à 180 gram) • 1 theelepel sambal oelek • 1 theelepel komijn • 1 theelepel koriander • 1 zak wokgroenten (à 600 gram) uit de diepvries of koeling • 2 eetlepels ketjap manis • verse koriander, optioneel Ik heb van alles de helft gebruikt, voor 2 personen dus... Kook de mienestjes volgens de verpakking. Snijd ondertussen de ui fijn. Verhit de olie in een grote koekenpan. Fruit de ui 5 minuten, pers de knoflook erboven uit en bak nog 1 minuut mee. Voeg dan de tofureepjes toe en bak deze een minuut of 10, tot ze een beetje krokant worden. Verhit in de wok nog een eetlepel olie. Voeg de wokgroenten, sambal, komijn en koriander toe en wok deze groenten een minuut of 10. Voeg de bami, tofureepjes en ketjap bij de groente. Meng goed en roerbak nog paar minuten. Serveer eventueel met verse koriander. en deze Tip stond dus onderaan het recept, dat wist ik niet! Tip: Lekker met Indonesische gebakken uitjes of seroendeng. Wist je trouwens dat de ‘indonesische satésaus’ van het merk Remia plantaardig is? Hetzelfde geldt voor de satésaus van Euroshopper. Smullen! | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 13 juni 2013 @ 19:04 |
Kijken jullie wel eens naar Food hospital? Vanavond weer om half tien. In de vorige aflevering (afl. 2) kwam er ook een moeder met een zoontje aan bod. Beide leden aan psoriasis en alle zalfjes en pillen van de dokter hielpen niet. Ze werden op een dieet gezet van veel Vette Vis, noten en Advocado en kregen een lijstje met voedsel dat ze vooral NIET moesten eten! Ze moesten ook wel viscapsules slikken anders kwamen ze nooit aan de hoeveelheid vis die ze eigenlijk zouden moeten eten, dus wellicht kan je indien je geen vis wil eten, de vis helemaal vervangen door viscapsules, (maar dat is een gok van mij). In het eten moesten ook bepaalde kruiderijen verwekt worden die een onstekkingsremmende werking hebben, Basilicum, Komijn, Kurkumma, Kruidnagel en Rozemarijn. Het dieet zou ook helpen bij eczeem, misschien vinden jullie het de moeite waard om terug te kijken. Het resultaat was verbluffend, dat kan ik wel verklappen. ![]() http://www.net5.nl/progra(...)ospital-aflevering-2 edit: tijdens het ''anders eten'' moesten ze wel doorgaan met hun medicatie zodat als er resultaat was dat het zeker zou zijn dat het aan het eten zou liggen en niet aan een veranderde medicatie! | |
FANNvanhetlaatsteuur | donderdag 13 juni 2013 @ 21:44 |
hmmm blijkbaar vanavond geen aflevering 3 Hier kan je wel aflevering 1 en 2 bekijken als je wil. http://www.net5.nl/progra(...)ring-2/food-hospital |