FOK!forum / Culinesse à gogo / Recepten die 100% plantaardig zijn.
jerneyvrijdag 18 mei 2012 @ 10:02
Er is in het andere topic al een aantal keer naar gevraagd een spin off en hier is hij dan. Deel hier je plantaardige recepten.

Voor de fokkers die meedoen met de Fok! VeggieChallenge
Op www.foodgawker.com krijg je gigantisch veel resultaten als je op 'vegan' zoekt. Veel succes en plezier met het experimenteren!
jerneyvrijdag 18 mei 2012 @ 10:02
Snelle noodles

Noodles (let op dat er geen ei of melk in zit)
Arachide olie
Harissa
Shoyu sojasaus
Knoflook, geperst
Champignons in plakjes
Courgette in reepjes

Noodles even koken en uit laten lekken.

Wat arachide olie in de wok goed heet laten worden. Champignons erin en klein beetje zout overheen om het vocht er sneller uit te krijgen. Wanneer die goed eruit zien (en ruiken O+) courgette erbij, even omscheppen, vuur wat omlaag en knoflook erbij (ik die er altijd een teentje of 3 of 4 bij, maar snap het als je het rustiger aan wil doen :P). Theelepeltje harissa erbij en goed omscheppen. Giet er royaal wat shoyu overheen en laat even pruttelen.
Dan de noodles er geleidelijk doorheen scheppen (dat mengt beter). Klaar!

Natuurlijk uit te breiden met mini maiskolfjes, bamboescheuten en waar je ook trek in hebt. Maar dit is meestal mijn 'moe na het werk en nergens zin in'-recept. :P

Ik gooi er ook graag Hoi Sin saus doorheen wanneer ik het in huis heb.
jerneyvrijdag 18 mei 2012 @ 10:51
Deze van Kayotic kitchen maak ik ook graag. O+
3597613492_188a8bd770.jpg


Worteltjes, in de lengte doormidden gesneden
2 eetlepels plantaardige boter, vloeibaar
1 teentje knoflook
1/8 eetlepel kaneel
1/4 theelepel gemalen komijn
1/4 theelepel kerriepoeder
1 theelepel gedroogde thijm
1/4 theelepel gemberpoeder
2 theelepel bruine suiker
snufje cayennepeper
zeezout

Alles behalve het zout door elkaar roeren en worteltjes mee insmeren, in een ovenschaal gooien en zeezout over de worteltjes sprenkelen. Met aluminiumfolie afdekken en in een voorverwarmde oven zetten op 200C.

Haal na zo'n 40 minuten de folie eraf en controleer of je worteltjes gaar zijn, maar wel nog een bite hebben.

Zo ja, dan nog 10 tot 15 minuten in de oven zodat ze kunnen carameliseren. :)

Alternatieve bereiding:
http://www.kayotic.nl/blog/caramelized-carrots-2
Wel kippenbouillon vervangen natuurlijk ;)

[ Bericht 5% gewijzigd door jerney op 18-05-2012 12:48:31 ]
cinnamon_Mvrijdag 18 mei 2012 @ 11:52
Nom!

Op mijn foodgawker had ik volgens mij ook wat vegan recepten gefavorite, even opgezocht :). Linkjes:

Pommegranate & Chili tofu
Black bean and sweet potato chili (kaas weglaten)
African veg curry
Eggplant curry with tamarind & mint
Dum Aloo
Tofu Matar
Potato & Cauliflower Samosas
Aubergine & pepper terrine (gelatine vervangen door agar agar)
Sweet potato tofu hash
Kidney beans stew
Mexican lentil stew

Hmmm, was al lang niet op foodgawker geweest maar ik heb best veel lekkere recepten tussen mijn favorieten staan, krijg nu echt zin in de 3 dagen vegan eten! :D
jerneyvrijdag 18 mei 2012 @ 13:52
O+
dit is er ook eentje die ik nog wil proberen, lijkt me erg lekker.
http://www.kayotic.nl/blog/sweet-potato-pepper-soup
3446390963_d9e14116c1.jpg
jerneydinsdag 22 mei 2012 @ 10:44
Als de portabellaburgers je de strot uit komen ;)

sweet-potato-bean-burger24.jpg


2 blikken witte bonen, uitgelekt
1 grote zoete aardappel
2 theel tahini
2 theel maple of agave syrup
1 theel Cajun kruiden
1/4 cup bloem

Panko
Arachide olie

1. Pof de zoete aardappel. Verwijder schil, leg in een grote kom.
2. Voeg witte bonen toe en stamp ze samen met de aardappel.
3. Stamp de kruiden en bloem erdoor. Voeg meer bloem toe om de mix wat dikker te maken tot je er tevreden mee bent en vorm de burgers.
4. Verhit wat olie in een koekenpan.
5. Druk de burgers aan beiden kanten in de panko. Niet te zuunig. :P bak de burgers tot ze goudbruin zien
6. Laat ze even uitleggen op wat keukenpapier.
7. Gooi op een (getoast) broodje en zwier er een hoop toppings naar keuze op.

Suggesties: avocado, Dijon mosterd, rucola, uienringen, geroosterde paprika, jalapeño pepertjes, veganaise met wat mosterd en kervel
FANNvanhetlaatsteuurdinsdag 22 mei 2012 @ 10:57
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2012 10:44 schreef jerney het volgende:
Als de portabellaburgers je de strot uit komen ;)

[ afbeelding ]

2 blikken witte bonen, uitgelekt
1 grote zoete aardappel
2 theel tahini
2 theel maple of agave syrup
1 theel Cajun kruiden
1/4 cup bloem

Panko
Arachide olie

1. Pof de zoete aardappel. Verwijder schil, leg in een grote kom.
2. Voeg witte bonen toe en stamp ze samen met de aardappel.
3. Stamp de kruiden en bloem erdoor. Voeg meer bloem toe om de mix wat dikker te maken tot je er tevreden mee bent en vorm de burgers.
4. Verhit wat olie in een koekenpan.
5. Druk de burgers aan beiden kanten in de panko. Niet te zuunig. :P bak de burgers tot ze goudbruin zien
6. Laat ze even uitleggen op wat keukenpapier.
7. Gooi op een (getoast) broodje en zwier er een hoop toppings naar keuze op.

Suggesties: avocado, Dijon mosterd, rucola, uienringen, geroosterde paprika, jalapeño pepertjes, veganaise met wat mosterd en kervel
:9
jerneydinsdag 22 mei 2012 @ 11:28
Deze wil ik wel eens maken als we eters over de vloer hebben O+
wel een takkebaan als je dat bootje ook wil maken :D

http://kblog.lunchboxbunc(...)-quinoa-in-boat.html

pineapple-fried-quinoa37.jpg

[ Bericht 0% gewijzigd door jerney op 22-05-2012 11:36:22 ]
jerneywoensdag 23 mei 2012 @ 09:07
Wie zegt dat je met een plantaardig dieet geen lasagne meer kan eten? Je moet maar zien of je wel of geen gebruik van vegan kaas wil maken. ;)

http://kblog.lunchboxbunc(...)ico-with-how-to.html
a6647df7.jpg

http://kblog.lunchboxbunc(...)ith-green-basil.html
lasagna-verde-550-2.jpg

En voor de kaashaters ;)
http://kblog.lunchboxbunc(...)gan-ricotta-nut.html
garden-lasagna-baked-7a.jpg

http://kblog.lunchboxbunc(...)o-lasagna-vegan.html
e1a3743f.jpg

http://www.loveandlemons.(...)ashew-poblano-crema/
0504_poblanoenchilada1.jpg


En nog een andere benadering :)
http://kblog.lunchboxbunc(...)-lasagna-recipe.html
5001cde6.jpg

En nog wat tips
http://kblog.lunchboxbunc(...)t-vegan-lasagna.html


Ik had zelf vorige week een lasagna gemaakt met een saus van champignons, paprika, courgette, rode ui, veel knoflook en op het laatst vruchtvlees uit 3 geroosterde aubergines bij gedaan om het smeuig te maken. Wat kruiden erbij en klaar.

Verder nog een bechamelsaus gemaakt met alpro room, no egg eggreplacer, vegan kaasjes en wat peper en zout.

Was lekker, maar ik merkte nu inderdaad dat die alpro room nogal zoet is. Ik ga dus eens op zoek naar die van Oatly :)

[ Bericht 1% gewijzigd door jerney op 24-05-2012 11:40:46 ]
jerneywoensdag 23 mei 2012 @ 09:29
Beetje vroeg in het jaar, maar deze lijkt me zo lekker O+
Met geroosterde knoflook O+

http://kblog.lunchboxbunc(...)nut-squash-sage.html
fe28c9da.jpg

Wrap! O+
http://kblog.lunchboxbunc(...)to-glow-spirals.html

fire-spiral-wrap9.jpg

[ Bericht 6% gewijzigd door jerney op 23-05-2012 10:46:16 ]
jerneydonderdag 24 mei 2012 @ 13:59
Hier kreeg ik meteen honger van :9

Rozemarijntempeh met risotto van zoete aardappel en shiitake
http://cookbookaficionado(...)to-shiitake-risotto/
a0e15cf2.jpg

[ Bericht 4% gewijzigd door jerney op 24-05-2012 17:48:11 ]
FANNvanhetlaatsteuurdonderdag 24 mei 2012 @ 17:39
quote:
1s.gif Op woensdag 23 mei 2012 09:07 schreef jerney het volgende:
Wie zegt dat je met een plantaardig dieet geen lasagne meer kan eten? Je moet maar zien of je wel of geen gebruik van vegan kaas wil maken. ;)

http://kblog.lunchboxbunc(...)ico-with-how-to.html
[ afbeelding ]

http://kblog.lunchboxbunc(...)ith-green-basil.html
[ afbeelding ]

En voor de kaashaters ;)
http://kblog.lunchboxbunc(...)gan-ricotta-nut.html
[ afbeelding ]

http://kblog.lunchboxbunc(...)o-lasagna-vegan.html
[ afbeelding ]

http://www.loveandlemons.(...)ashew-poblano-crema/
[ afbeelding ]

En nog een andere benadering :)
http://kblog.lunchboxbunc(...)-lasagna-recipe.html
[ afbeelding ]

En nog wat tips
http://kblog.lunchboxbunc(...)t-vegan-lasagna.html

Ik had zelf vorige week een lasagna gemaakt met een saus van champignons, paprika, courgette, rode ui, veel knoflook en op het laatst vruchtvlees uit 3 geroosterde aubergines bij gedaan om het smeuig te maken. Wat kruiden erbij en klaar.

Verder nog een bechamelsaus gemaakt met alpro room, no egg eggreplacer, vegan kaasjes en wat peper en zout.

Was lekker, maar ik merkte nu inderdaad dat die alpro room nogal zoet is. Ik ga dus eens op zoek naar die van Oatly :)




Godsamme :') ik denk serieus dat ik van Vegetarier Veganist ga worden, dit ziet er zoooooooooo
lekker uit .....

Ik wilde gisteren een gekookt eitje eten en bij de eerste hap bedacht ik me dat ik gewoon een ongeboren kuikentje zat te eten :X dus toen heb ik het maar weggegooid oO<

Vandaag maar makkelijk gehouden met die hitte, pittabroodje met groenteburger, ui, tomaat
peterselie enzo... Maar dit topic staat bij mijn favo's :9
jerneydonderdag 24 mei 2012 @ 18:41
:D
Nouja, als het goed is, zijn de eieren niet bevrucht... Dus meer kippenmenstruatie :P

En je kan zo goed plantaardig koken. Je moet alleen op een andere manier leren denken, maar ik ga je met behulp van dit topic en de foodbloggers een handje helpen bij het opdoen van inspiratie ;)
Scroll ook nog eens terug omhoog, ik heb de foto gefixt :9

On topic!

Geroosterde bloemkool en quinoa met romige pompoen tempeh saus

http://keepinitkind.com/r(...)umpkin-tempeh-sauce/
Image-341.jpg


http://www.myrecessionkit(...)liflower_Tagine.html
shapeimage_1.png


http://ohmyveggies.com/re(...)-asparagus-and-tofu/
thai_red_curry_with_asparagus_and_tofu.jpg


Tofu frittata! Ga ik binnenkort eens proberen, maar dan wel met aardappel. :9
http://veganyackattack.com/2012/05/02/mexican-tofu-frittata/
3dd1933d.jpg


http://blogs.babble.com/f(...)aragus-spring-salad/
maple-chipotle-spring-corn-salad-3480.jpg

[ Bericht 2% gewijzigd door jerney op 24-05-2012 18:53:46 ]
Feeeebledonderdag 24 mei 2012 @ 19:14
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2012 17:39 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Ik wilde gisteren een gekookt eitje eten en bij de eerste hap bedacht ik me dat ik gewoon een ongeboren kuikentje zat te eten :X dus toen heb ik het maar weggegooid oO<
Er worden in ieder geval héél veel kuikentjes gedood voor de productie van eieren.
quote:
Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 30 miljoen haantjes direct na de geboorte vergast, versnipperd of verdronken worden. Het afmaken van alle haantjes gebeurt bij de productie van álle eieren, dus ook bij biologische en biologisch-dynamische eieren.
http://www.nrcnext.nl/blo(...)e-haantjes-per-jaar/
FANNvanhetlaatsteuurdonderdag 24 mei 2012 @ 19:18
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2012 19:14 schreef Feeeeble het volgende:

[..]

Er worden in ieder geval héél veel kuikentjes gedood voor de productie van eieren.

[..]

http://www.nrcnext.nl/blo(...)e-haantjes-per-jaar/
Ja, ja ik weet het, ik heb ook alle eieren weggeflikkerd :')
Ik kan best zonder. Ik at zo nu en dan nog wel eens een eitje, maar hoeft eigenlijk niet.

Oké weer ''on topic'' :@
jerneydonderdag 24 mei 2012 @ 19:22
O+ on topic :)
Geroosterde boontjes, champignons en walnoten met truffelolie
http://ohmyveggies.com/re(...)hrooms-with-walnuts/
roasted_green_beans_and_mushrooms_with_walnuts_close.jpg


http://cupcakesandkalechi(...)-roasted-vegetables/
Balsamic-Roasted-Vegetables-1.jpg

mist alleen nog wat knoflook O+ Basilicum is er ook lekker bij :)
jerneyvrijdag 25 mei 2012 @ 11:46
Speciaal voor Selestha een post vol, als het goed is, glutenvrije inspiratie. ;)

Pasta kun je kopen via http://www.glutenvrijewebshop.nl/pasta-pizza

Salade van geroosterde wortelen, linzen en zonnenbloempitten
http://www.dailybitesblog(...)til-sunflower-salad/
LentilCarrotSalad.jpg

Roze pasta! Hoe kun je dit niet willen maken? O+
(ook een hele fijne site. Alles is plantaardig en je kunt zoeken op gluten-free... Geeft op dit moment 198 resultaten ;) )
http://www.choosingraw.co(...)d-toasted-pine-nuts/
IMG_9312.jpg


http://www.queenofquinoa.(...)spinach-quesadillas/
Vegan+Red+Pepper+%252B+Spinach+Quesadilla_Queen+of+Quinoa.jpg

Tofu & kikkererwten scramble
http://www.choosingraw.com/recipage/?recipe_id=6011244
ff3e4a96.jpg

Aubergine rollatini met tomatensaus
http://www.choosingraw.com/recipage/?recipe_id=6011252
12a56a14.jpg

Rapen'rijst' sushi ;)
http://www.choosingraw.com/recipage/?recipe_id=6011271
ebefcb3b.jpg


Romige kokosrapenrijst met gekarameliseerde pompoen
http://www.choosingraw.com/recipage/?recipe_id=6009951
e794c944.jpg


Paddenstoelen Stroganoff
http://www.choosingraw.com/recipage/?recipe_id=6009983
6479ad18.jpg

Carrot cake pancakes
http://www.choosingraw.com/recipage/?recipe_id=6008896
a1f7ca2f.jpg


Pompoenrisotto
http://www.choosingraw.com/recipage/?recipe_id=6007449
5562171b.jpg

Zomerse pastasalade met geroosterde groenten
http://www.choosingraw.com/recipage/?recipe_id=6007459
77eea390.jpg


Stapeltjes van polenta, zoete aardappel, bonen en groenten
http://www.choosingraw.com/recipage/?recipe_id=6007460
51211a1f.jpg

[ Bericht 0% gewijzigd door jerney op 25-05-2012 11:55:39 ]
Selesthavrijdag 25 mei 2012 @ 12:41
Owh lief O+

Leuke ideeën staan er tussen!
jerneyvrijdag 25 mei 2012 @ 13:58
:Y een aantal ervan wil ik zeker eens proberen.


Deze ook! :9
Want tzaziki van soja yoghurt is niet om over naar huis te schrijven :P

Spinaziefalafel met tzaziki
http://veganyackattack.co(...)made-tzatziki-sauce/
ca466f74.jpg
jerneydinsdag 29 mei 2012 @ 18:35
Spruitjes! Ik werd vroeger al misselijk van de geur alleen wanneer ze bij mijn buurmeisje thuis tot gort werden gekookt ;( Jaren later kwam ik erachter dat ze zowaar lekker konden zijn. :)


Spruitjes en shiitaki! Must try O+
http://herbivoracious.com(...)-paprika-recipe.html
Pan-Roasted-Brussels-Sprouts-with-Shiitakes-and-Smoked-Paprika.jpg


Geroosterde spruitjes & broccolini met maple syrup & balsamico
http://www.loveandlemons.(...)ed-brussels-sprouts/
brusselsprouts1.jpg


Geroosterde spruitjes met amandelen
http://www.spiciefoodie.c(...)prouts-with-almonds/
BrusselsSprouts_Almonds02.jpg
dralion13dinsdag 29 mei 2012 @ 18:39
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2012 19:22 schreef jerney het volgende:
O+ on topic :)
Geroosterde boontjes, champignons en walnoten met truffelolie
http://ohmyveggies.com/re(...)hrooms-with-walnuts/
[ afbeelding ]

http://cupcakesandkalechi(...)-roasted-vegetables/
[ afbeelding ]

mist alleen nog wat knoflook O+ Basilicum is er ook lekker bij :)
champignons zijn geen planten he, zijn paddestoelen, telt dus niet :N
jerneydinsdag 29 mei 2012 @ 18:54
quote:
7s.gif Op dinsdag 29 mei 2012 18:39 schreef dralion13 het volgende:

[..]

champignons zijn geen planten he, zijn paddestoelen, telt dus niet :N
Oud nieuws, Pietverdriet ging je al voor. :P Maar als je nog lekkere plantaardige recepten hebt, hoor ik het graag. :P Liefst mét paddenstoelen :9
jerneywoensdag 30 mei 2012 @ 09:05
Ohhh, het is al zo lang geleden dat ik knoflook heb geroosterd! En het is zo makkelijk, kijk maar. O+

http://www.monsoonspice.c(...)sted-garlic.html?m=1
7e4ecaf7.jpg
FANNvanhetlaatsteuurwoensdag 30 mei 2012 @ 10:50
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 mei 2012 18:54 schreef jerney het volgende:

[..]

Oud nieuws, Pietverdriet ging je al voor. :P Maar als je nog lekkere plantaardige recepten hebt, hoor ik het graag. :P Liefst mét paddenstoelen :9
:P Pietje de 2e :')

Zo lust ik ook wel spruitjes ! :o

en dat knoflookrecept Wauw !

Dit staat in de beschrijving :D

quote:
another matter that your breath will smell of garlic hell. Well, you can’t have everything!
_O- die ga ik dus proberen :+
jerneywoensdag 30 mei 2012 @ 17:50
Ah! Medeknoflookjunk! O+

Hier wat inspiratie uit India :)


Aloo Gobi Mutter( Potatoes Cauliflower peas with Indian spices)
http://hobbyandmore.blogs(...)er-potatoes.html?m=1
brocpasta-cake-buns%2B142.JPG


General Tso's Tempeh
http://hobbyandmore.blogs(...)-glutenfree.html?m=1
tsoTempeh-flan%2B067.JPG


Palak Tempeh (in spinazie tomaten curry)
http://hobbyandmore.blogs(...)nach-tomato.html?m=1
july4%2B009-3.JPG


Panch Phoran (rapen met Vijfkruidenpoeder)
http://hobbyandmore.blogs(...)with-indian.html?m=1
brocpasta-cake-buns%2B191.JPG

patta Gobi Subzi
http://hobbyandmore.blogs(...)r-fry-vegan.html?m=1
choccake-cabbage%2B130.JPG


Gobi Masala
http://www.steamingpot.com/gobi-masala/
gobimasala.jpg


Mango Chutney
http://hobbyandmore.blogs(...)utney-vegan.html?m=1
july%2B9%2B085.JPG


Naan! O+ Verschillende varianten :)
http://hobbyandmore.blogs(...)ed-and-more.html?m=1
brsppasta-naan-avika%2B125.JPG
n0awoensdag 30 mei 2012 @ 21:09
Ben niet vega(n), maar maak ook graag gerechten zonder vlees of dierlijke producten.

Van Maangchi: gebakken tofu met pittige saus - http://www.maangchi.com/recipe/2-tofu-side-dishes

2-590x442.jpg
jerneywoensdag 30 mei 2012 @ 22:16
Ik ook niet, ik eet ook vis en soms wat honing. Maar wel overwegend plantaardig. :) Die recepten zien er goed uit. Spicy O+ En lekker simpel *O*
jerneydonderdag 31 mei 2012 @ 13:37
Als je in de veronderstelling was dat je met een plantaardige soep gedoend was waterige zooi naar binnen te slurpen, troost je. ;)

Heb je in je enthousiasme teveel bollen knoflook geroosterd? Maak dan deze paprika-pompoen-knoflooksoep O+
http://www.manifestvegan.(...)tternut-squash-soup/
roasted-red-pepper-garlic-and-butternut-squash-soup.jpg


Broccoli-cashew'kaas'soep
http://www.littlehouseofv(...)cheese-soup.html?m=1
BROCCOLI+COPY.jpg


Geroosterde knoflook (moet toch op :P) en zoete aardappelsoep
http://cupcakesandkale.bl(...)potato-soup.html?m=1
IMG_4608.JPG

Paddenstoelensoep met hazelnoten
Even naar beneden scrollen voor de Engelse versie.
http://www.vegetalou.com/(...)soup-with-hazelnuts/
IMG_1946-copie-TAG.jpg


Rode linzensoep met bloemkoolcroutons
http://www.foodie.com/rec(...)auliflower-croutons/
curriedlentilsoup601.jpg


Harissa-erwtensoep met shiitake
http://kblog.lunchboxbunc(...)-split-pea-soup.html
pea-soup-vegan.jpg


Aardappel'cheddar'soep met spinazie
Daiya is hier helaas nog niet echt te vinden, maar medium cheddar style sheeze van Bute Island is lekker :)
http://kblog.lunchboxbunc(...)-cheddar-potato.html
soup-potato12.jpg


Zoete aardappel- en bloemkoolsoep
http://www.manifestvegan.(...)to-cauliflower-soup/
sweet-potato-cauliflower-soup-1.jpg


Appel-pompoen soep
http://www.fortheloveoffo(...)-apple-soup.html?m=1
SquashSoup9-2.jpg


Gecarameliseerde uien- en wortelsoep
http://www.thetomatotart.(...)through-the-seasons/
Caramelized-Onion-Carrot-Soup04.jpg


Pompoen-linzensoep met harissa olie
http://herbivoracious.com(...)om-the-cookbook.html
Red-Lentil-and-Kabocha-Squash-Soup-with-Harissa-Oil.jpg


Geroosterde rode paprikasoep
http://kblog.lunchboxbunc(...)red-pepper-soup.html
roasted-red-pepper-soup-vegan-.png


Bloemkoolsoep met saffraan
http://kblog.lunchboxbunc(...)er-soup-organic.html
saffron-cauliflower-soup-550.jpg


Geroosterde tomatensoep
Als je nog steeds geroosterde knoflook over hebt, zou ik die er gewoon bij gooien :9 en anders sowieso teveel gehakte knoflook O+
http://kblog.lunchboxbunc(...)h-grilled-daiya.html
tomato-soup-grilled-cheez10.jpg


Aardappelsoep
http://kblog.lunchboxbunc(...)bed-potato-soup.html
herbed-potato-soup2.jpg

[ Bericht 0% gewijzigd door jerney op 31-05-2012 16:06:20 ]
jerneyvrijdag 1 juni 2012 @ 17:04
Weekend! *O*
Tijd voor sandwiches en meer lekkere brunchreceptjes O+

http://ohmyveggies.com/re(...)-artichoke-tapenade/
grilled_portabella_panini_with_artichoke_tapenade_close.jpg


Tempeh sandwich met gegrilde groenten
http://hobbyandmore.blogs(...)ith-grilled.html?m=1
july12%2B023.2.JPG


Paddenstoelennn :9
http://hobbyandmore.blogs(...)s-way-vegan.html?m=1
sept14-mushroom%2B005.JPG

Jamaicaanse jerk tempeh sanwich
http://hobbyandmore.blogs(...)-creamy-red.html?m=1
san1.jpg


http://hobbyandmore.blogs(...)oms-avocado.html?m=1
oct-pot-okra-shroomtombread%2B047.JPG


cajun tempeh sandwich met asperges
http://hobbyandmore.blogs(...)r-asparagus.html?m=1
july3+089.JPG

Breakfast Burrito (Vegusto Melty sojakaas werkt het best)
http://vegbergers.blogspo(...)drive-in_17.html?m=1
DSCN0529.JPG


Bahn Mi Sandwich (Vietnamees)
http://vegspinz.blogspot.(...)ndwich-with.html?m=1
BahnMiSandwich.JPG


Chickpea Quesadillas
http://www.floridacoastal(...)quesadillas.html?m=1
Quesadilla+006a.jpg
jerneymaandag 4 juni 2012 @ 21:11
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2012 13:58 schreef jerney het volgende:
:Y een aantal ervan wil ik zeker eens proberen.


Deze ook! :9
Want tzaziki van soja yoghurt is niet om over naar huis te schrijven :P

Spinaziefalafel met tzaziki
http://veganyackattack.co(...)made-tzatziki-sauce/
[ afbeelding ]
Ik heb net de tzaziki gemaakt en hij was lekker. :) De textuur kreeg ik met de staafmixer alleen niet helemaal goed. Misschien de volgende keer wat silken tofu erdoorheen proberen. In plaats van citroensap heb ik het met een limien geprobeerd, maar omdat dat ding zo uitgedroogd als wat was, heb ik er flink wat appelazijn doorheen gegooid. En in plaats van 1 klein teentje knoflook (what were they thinking) 2 grote, gedroogde en 1 kleine verse knoflook.

Veel beter dan met die vieze sojayoghurt. :)
FANNvanhetlaatsteuurmaandag 18 juni 2012 @ 22:37
Mijn tortilla is aangebrand ! :'(

Maar goed, wel opgegeten :P

Men neme één tortilla die je heel even in de koekenpan doet met een beetje
olijfolie, die van mij was dus even te lang want ik lette niet op :')

1 Vegagroenteburger
tomaten
uien
peterselie
peper - zout - zoete paprika kruiden

en tzatziki

die van mij was gewone :@ maar het recept voor vega tzatziki heeft Jerney hier boven
geplaatst.

was toch lekker ondanks dat de tortilla een beetje hard was :') :+

ev6efm.jpg

Kan ook heel goed met een Pitabroodje.
FANNvanhetlaatsteuurdinsdag 26 juni 2012 @ 20:44
Griekse Witte Bonensoep

Men neme (8>

750 gram witte bonen
(dit is 1 grote en 1 kleine pot hak witte Bonen)
Maar je kan natuurlijk ook zelf bonen weken en koken.

4 grote uien gesneden

verse selderij

een halve liter olijfolie

zwarte peper / zout

500 gram worteltjes in plakjes gesneden

2 kleine blikjes tomatenpuree

1 á 2 theelepels sambal

Doe 1 liter water + halve liter olijfolie in een grote soeppan.
Gooi de sambal, tomatenpuree, zout en peper erbij.

Doe de gesneden uien en de plakjes worteltjes erbij.
Snij de Selderij klein en gooi dit er ook bij.

Breng aan de kook, als de wortels zacht beginnen ten worden gooi je
de witte bonen erbij.

Laat 10 minuten doorkoken, tot de soep een oranje kleur heeft.

Hoe langer je de soep laat doorkoken, hoe dikker hij wordt, dus dat
mag je zelf bepalen. Uiteraard kan je nog water toevoegen als
je hem dunner wilt hebben, ook naar smaak nog peper en zout toevoegen.

ictyrl.jpg

Deze soep eet je met vers stokbrood.

Kali Orexi ! :P
Candaasjedinsdag 26 juni 2012 @ 21:19
Ik zet hem even in mijn MyAT!
Zitten volgens mij heeeul lekkere dingen tussen! :9

Nog eventjes geduld, dan kan ik koken in mijn eigen keuken. *O* Sowieso hebben we het voornemen om elke week een nieuw recept uit te proberen, want onze vega-keuken is nog wat beperkt. (We eten als we zelf koken geen vlees, maar elke keer hetzelfde 'geintje' met tofublokjes wordt wat saai....;) )
Selesthavrijdag 29 juni 2012 @ 18:14
Een van mijn favoriete vleesvervangers is er een die ik zelf maak ;)

Men neme:
1 bloemkool
Kruiden naar keus, maar in ieder geval komijn. Ik gebruik vaak een mengsel van komijn, kerrie djawa, en gerookt paprikapoeder
3 tenen knoflook, gehalveerd
Olijfolie
Zout

Bloemkool in grove stukken hakken. In ovenschaal doen, mengen met kruiden,zout en olie. Knoflook door schaal verdelen. Ongeveer 35 minuten op 200 graden hete lucht (af en toe keren).

De bloemkool houdt zo zijn bite en krijgt een lekkere textuur; ik serveer hem vaak bij curry of rijst als bijgerecht hoewel het ook lekker is bij bijvoorbeeld aardappelpuree. Door de gerookte smaak doet hij het wat mij betreft goed als vervanger van bbq-kip :)
FANNvanhetlaatsteuurzondag 1 juli 2012 @ 09:38
Veganistische pannenkoeken

Ingrediënten
Porties: 9
150g bloem
2 eetlepels suiker
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel zout
300ml water of sojamelk
1 eetlepel olie

Bereidingswijze

1. Zeef de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom.
Klop het water en olie samen in een kleine kom.
Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en giet de olie en water erbij.
Roer door tot het net gemengd is; mengsel hoort klonterig te zijn.

2. Verhit een geoliede koekenpan op middelhoog vuur.
Lepel wat van het beslag in de pan, en bak tot er bubbels vormen en de randen droog zijn.
Keer om en bak ze aan de andere kant bruin. Herhaal dit met het resterende beslag.
FANNvanhetlaatsteuurdinsdag 26 februari 2013 @ 17:36
best zonde van dit topic

effe een schopje oO<
Tchockdinsdag 26 februari 2013 @ 17:38
En overal maar zout in gooien hè, stelletje valsspelers :D
FANNvanhetlaatsteuurdinsdag 26 februari 2013 @ 17:39
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 17:38 schreef Tchock het volgende:
En overal maar zout in gooien hè, stelletje valsspelers :D
Mag dat niet dan?
Tchockdinsdag 26 februari 2013 @ 17:40
quote:
11s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 17:39 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Mag dat niet dan?
Ik kom hier vol vertrouwen dat jullie 100% plantaardig eten!
FANNvanhetlaatsteuurdinsdag 26 februari 2013 @ 17:40
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 17:40 schreef Tchock het volgende:

[..]

Ik kom hier vol vertrouwen dat jullie 100% plantaardig eten!
zout is toch niet dierlijk :?
Selesthadinsdag 26 februari 2013 @ 17:43
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 17:40 schreef Tchock het volgende:

[..]

Ik kom hier vol vertrouwen dat jullie 100% plantaardig eten!
Dat doe ik niet :) Maar wat is er niet ok aan zout?
Tchockdinsdag 26 februari 2013 @ 17:44
Het was maar een grapje lieve mensen. Zout is toch niet plantaardig ;(
nectarientjedinsdag 26 februari 2013 @ 17:45
Wat een fijne kick!
Compleet plantaardig met eivervangers etc is niet mijn ding maar hier staan wel hele fijne gerechten!
FANNvanhetlaatsteuurdinsdag 26 februari 2013 @ 17:45
quote:
11s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 17:44 schreef Tchock het volgende:
Het was maar een grapje lieve mensen. Zout is toch niet plantaardig ;(
:D ah... een grapje :+
FANNvanhetlaatsteuurdinsdag 26 februari 2013 @ 17:46
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 17:45 schreef nectarientje het volgende:
Wat een fijne kick!
Compleet plantaardig met eivervangers etc is niet mijn ding maar hier staan wel hele fijne gerechten!
Ik eet ook niet 100 % plantaardig hoor ;) , maar dat maakt de recepten hier niet minder lekker :9
Maria2.0zondag 17 maart 2013 @ 14:50
Vandaag dit recept uitproberen
http://www.degroenemeisje(...)-homemade-vegan-roti
Selesthazondag 17 maart 2013 @ 18:08
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 14:50 schreef Maria2.0 het volgende:
Vandaag dit recept uitproberen
http://www.degroenemeisje(...)-homemade-vegan-roti
Yum :9
Maria2.0zondag 17 maart 2013 @ 18:09
Heb het net op en het is ook echt superyum!
probeerzondag 17 maart 2013 @ 18:49
Oeh, han-dig! Wilde net zelf een topic aanmaken toen ik deze zag staan

Zelf niet veganistisch, maar mijn nieuwe vriendinnetje O+ wel en ik zou heel graag voor dr koken maar ben het totaal niet gewend (en weet dus ook niet waar ik rekening mee moet houden).

Wat zouden jullie op een veganistische pizza gooien (ze vindt sojakaas 'niet te hachelen' dus dat valt af ..)
probeerzondag 17 maart 2013 @ 18:53
quote:
99s.gif Op zondag 1 juli 2012 09:38 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Veganistische pannenkoeken

Ingrediënten
Porties: 9
150g bloem
2 eetlepels suiker
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel zout
300ml water of sojamelk
1 eetlepel olie

Bereidingswijze

1. Zeef de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom.
Klop het water en olie samen in een kleine kom.
Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en giet de olie en water erbij.
Roer door tot het net gemengd is; mengsel hoort klonterig te zijn.

2. Verhit een geoliede koekenpan op middelhoog vuur.
Lepel wat van het beslag in de pan, en bak tot er bubbels vormen en de randen droog zijn.
Keer om en bak ze aan de andere kant bruin. Herhaal dit met het resterende beslag.
Ik maak mijn normale pannenkoeken altijd met bier .. is dat niet ook voor hier een idee, of vindt men dat helemaal niets? Wel idd ook met bakpoeder en suiker ..

Vind het zelf erg lekker, geeft een erg luchtige pannenkoek (zonder dat je denkt van .. hej, zit hier nou bier in?)

[ Bericht 2% gewijzigd door probeer op 17-03-2013 19:03:22 ]
jerneyzondag 17 maart 2013 @ 18:58
Hey, mijn topic is actief O+

quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 14:50 schreef Maria2.0 het volgende:
Vandaag dit recept uitproberen
http://www.degroenemeisje(...)-homemade-vegan-roti
Oeh, binnenkort ook weer eens roti maken, dat heb ik al lang niet meer gedaan. :9

quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 18:49 schreef probeer het volgende:
Oeh, han-dig! Wilde net zelf een topic aanmaken toen ik deze zag staan

Zelf niet veganistisch, maar mijn nieuwe vriendinnetje O+ wel en ik zou heel graag voor dr koken maar ben het totaal niet gewend (en weet dus ook niet waar ik rekening mee moet houden).

Wat zouden jullie op een veganistische pizza gooien (ze vindt sojakaas 'niet te hachelen' dus dat valt af ..)
Ik denk dat het het belangrijkst is dat je je tomatensaus goed op smaak brengt. :) Verder er gewoon op doen wat je lekker vindt.

Ik houd zelf heel erg van paddenstoelen op pizza's O+ Maar dan wel even van tevoren bakken in wat olie en op het laatst wat knoflook erbij gooien oid. Is veel lekkerder dan er rauw op te smijten voor hij in de oven gaat.

[ Bericht 0% gewijzigd door jerney op 17-03-2013 19:05:02 ]
probeerzondag 17 maart 2013 @ 19:01
ow en nog iets ..

mijn standaard / basis tomatensaus is:

3 blikken tomaten in vocht
2 blikjes tomatenpuree
1 ui
2 paprika's (omdat ik die nu eenmaal superlekker vind, sorry piet!)
peterselie
basilicum
2 teentjes knoflook (mee koken en ze daarna heerlijk zelf op eten O+ )
1 rundvlees bouillonblokje (vals spelen, ik weet het .. :@ )

mjah, mijn vraag dus .. door wat (welke kruidenmengsels oid) vervang ik dat bouillonblokje? of maar gewoon meteen helemaal weglaten? (al heb ik dat natuurlijk al eerder geprobeerd, en het kan best tussen mn oren zitten maar ik vind m dan minder lekker)
probeerzondag 17 maart 2013 @ 19:02
quote:
1s.gif Op zondag 17 maart 2013 18:58 schreef jerney het volgende:
Hey, mijn topic is actief O+

[..]

Oeh, binnenkort ook weer eens rote maken, dat heb ik al lang niet meer gedaan. :9

[..]

Ik denk dat het het belangrijkst is dat je je tomatensaus goed op smaak brengt. :) Verder er gewoon op doen wat je lekker vindt.

Ik houd zelf heel erg van paddenstoelen op pizza's O+ Maar dan wel even van tevoren bakken in wat olie en op het laatst wat knoflook erbij gooien oid. Is veel lekkerder dan er rauw op te smijten voor hij in de oven gaat.
ja ok goed punt, gewoon zorgen dat er geen kaas of vlees op zit :) ik zal ook eens neuzen in het pizza topic, vast wel mensen die een originele variant gemaakt hebben die ook veganistisch blijkt te zijn ..

Ow en supertof, al die maaltijdsoepen. Lijken me echt heerlijk, ik ga er zeker een paar proberen (eerst thuis, dan voor vriendin :) ). Wel jammer dat het allemaal gerechten met 10+ ingrediënten zijn ..
NEC-Nijmegenzondag 17 maart 2013 @ 19:03
Falafel:

• 250 gram gedroogde kikkererwten, liefst minstens een uur of 20 geweekt
• bosje lente-uitjes
• bosje peterselie
• 2 teentjes knoflook
• zakje bakpoeder
• halve el djinten
• een el ketoembar
• peper
• zout
• (optioneel) 1 el sambal oelek

Dit allemaal in een keukenmachine fijnmalen tot een redelijk glad beslag.

Van het beslag balletjes maken en ze een uurtje laten opstijven in de vriezer.

Dan klaarzetten:

• een diep bord/schaal met bloem
• een diep bord/schaal met 2 geklutste eieren, of beter gezegd in dit topic: eivervanger zoals No Egg
• een diep bord/schaal met paneermeel.

De balletjes eerst in de bloem, dan het ei en dan het paneermeel rollen.

De balletjes frituren in een pan met zonnebloemolie (1 liter ofzo is wel voldoende in een niet te grote pan; steeds per 6 of hooguit 10 frituren).

Laten 'afdruipen' op keukenpapier.

Serveren met turks brood, komkommer, tomaat en bijvoorbeeld tzatziki en/of andere sausjes.

tpnQhD6.jpg

[ Bericht 4% gewijzigd door NEC-Nijmegen op 18-03-2013 09:07:50 (Recept nog ietsje veranderd) ]
probeerzondag 17 maart 2013 @ 19:08
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 19:03 schreef NEC-Nijmegen het volgende:
Falafel:

• 250 gram gedroogde kikkererwten, liefst minstens een uur of 20 geweekt
• bosje lente-uitjes
• bosje peterselie
• 2 teentjes knoflook
• zakje bakpoeder
• halve el djinten
• een el ketoembar
• peper
• zout

Dit allemaal in een keukenmachine fijnmalen tot een redelijk glad beslag.

Dan klaarzetten:

• een diep bord/schaal met bloem
• een diep bord/schaal met 2 geklutste eieren
• een diep bord/schaal met paneermeel.

Balletjes draaien van het beslag en dan eerst in de bloem, dan het ei en dan het paneermeel rollen.

De balletjes op een bord/plank leggen en een uurtje of wat in de vriezer laten opstijven.

De balletjes frituren in een pan met zonnebloemolie (1 liter ofzo is wel voldoende in een niet te grote pan; steeds per 6 of hooguit 10 frituren).

Laten 'afdruipen' op keukenpapier.

Serveren met turks brood, komkommer, tomaat en bijvoorbeel tzatziki en/of andere sausjes.
Bij jou kwam het ei dus eerder dan de kip .. ?

Al lijkt het me een lekker recept :)
NEC-Nijmegenzondag 17 maart 2013 @ 19:10
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 19:08 schreef probeer het volgende:

[..]

Bij jou kwam het ei dus eerder dan de kip .. ?

Al lijkt het me een lekker recept :)
Hmm nu je het zegt. Eieren maar vervangen door water ofzo dan lijkt me niet echt geschikt, bij nader inzien. Wellicht weet iemand een beter alternatief. :)
jerneyzondag 17 maart 2013 @ 19:13
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 19:02 schreef probeer het volgende:

[..]

ja ok goed punt, gewoon zorgen dat er geen kaas of vlees op zit :) ik zal ook eens neuzen in het pizza topic, vast wel mensen die een originele variant gemaakt hebben die ook veganistisch blijkt te zijn ..
Viel tegen de laatste keer dat ik in het pizzatopic keek, maar dat is wel een tijdje geleden. :)

Ik kan me herinneren dat er bij de podcasts van delicious tv een aantal pizza recepten zaten en dat is allemaal vegan.
probeerzondag 17 maart 2013 @ 19:18
Ok, en misschien lijkt het nu alsof ik spam, maar dit wilde ik toch graag weten om zo ook een soort van basis aan veganistische ingrediënten in te kunnen slaan die vaker gebruikt gaan worden ..

Welke standaard vervangers zijn er voor de meest voorkomende dierlijke producten?

melk -> soja / rijst / kokos melk
boter -> plantaardige olie/boter
ei -> no egg egg-replacer ?? (waar haal ik zoiets?)

tot nu toe; duh, vrij logisch allemaal .. en dat is ook wel overal te krijgen, maar dat is dus ook een beetje mijn probleem, ik heb al totaal geen zicht op welke 'normale' ingrediënten nu opeens afvallen (schijnen ook nog een paar E nummers te zijn ..?) en door wat ze nu te vervangen ..

( En veganistische chocolade is bij een normale supermarkt ook al niet te krijgen, terwijl je bijna dood gegooid wordt met alle biologische en eerlijke en duurzame en slaafvrije chocolade }:| niet dat ik die koop, maar toch ..)
jerneyzondag 17 maart 2013 @ 19:30
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 19:10 schreef NEC-Nijmegen het volgende:

[..]

Hmm nu je het zegt. Eieren maar vervangen door water ofzo dan lijkt me niet echt geschikt, bij nader inzien. Wellicht weet iemand een beter alternatief. :)
Er bestaan in de biowinkels egg replacer producten, dat zal waarschijnlijk wel werken. Of zelf een beslag maken van kikkererwtenmeel...
Hier is bv een receptje waar ze daarvan gebruik maken in het beslag
http://www.vegrecipesofin(...)ato-bonda-aloo-vada/
Nog niet uitgeprobeerd, maar het ziet er ziet er wel ok uit.
NEC-Nijmegenzondag 17 maart 2013 @ 19:34
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 19:30 schreef jerney het volgende:

[..]

Er bestaan in de biowinkels egg replacer producten, dat zal waarschijnlijk wel werken. Of zelf een beslag maken van kikkererwtenmeel...
Hier is bv een receptje waar ze daarvan gebruik maken in het beslag
http://www.vegrecipesofin(...)ato-bonda-aloo-vada/
Nog niet uitgeprobeerd, maar het ziet er ziet er wel ok uit.
Dat No Egg lijkt me wel goed. :) Is dat trouwens poeder of een vloeistof?
jerneyzondag 17 maart 2013 @ 19:39
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 19:18 schreef probeer het volgende:
Ok, en misschien lijkt het nu alsof ik spam, maar dit wilde ik toch graag weten om zo ook een soort van basis aan veganistische ingrediënten in te kunnen slaan die vaker gebruikt gaan worden ..

Welke standaard vervangers zijn er voor de meest voorkomende dierlijke producten?

melk -> soja / rijst / kokos melk
boter -> plantaardige olie/boter
ei -> no egg egg-replacer ?? (waar haal ik zoiets?)

tot nu toe; duh, vrij logisch allemaal .. en dat is ook wel overal te krijgen, maar dat is dus ook een beetje mijn probleem, ik heb al totaal geen zicht op welke 'normale' ingrediënten nu opeens afvallen (schijnen ook nog een paar E nummers te zijn ..?) en door wat ze nu te vervangen ..

( En veganistische chocolade is bij een normale supermarkt ook al niet te krijgen, terwijl je bijna dood gegooid wordt met alle biologische en eerlijke en duurzame en slaafvrije chocolade }:| niet dat ik die koop, maar toch ..)
Egg replacer kun je bij iedere natuurwinkel wel vinden.
Als je bechamelsaus wil maken, kun je dat het beste met sojaroom doen, da's wat voller.

Mayonaise kun je ook heel simpel zelf maken door een beetje sojamelk (echt niet teveel, zo'n 100ml oid) op smaak te brengen met wat goede mosterd, zout, appelazijn, beetje knoflook en wat maplesyrup (niet teveel, wordt anders snel te zoet) met de staafmixer te bewerken en er dan druppelgewijs maisolie oid bij te schenken. Eigenlijk net als gewone mayo, maar zonder het risico op salmonella. :P

Voor de rest wordt het heel wat etiketten lezen, vrees ik. En schrikken van de hoeveelheid dierlijke producten in alles.

Van de chips is naturel altijd wel ok. Paprika van Croky (niet van lays, daar gooien ze altijd melkpoeder in }:|), Dorito's sweet chilli is ook veilig. Oh en de chips van kettle O+ Balsamic Vinegar & sea salt O+

Er is ook een topic met producten die 100% plantaardig zijn, trouwens.
jerneyzondag 17 maart 2013 @ 19:41
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 19:34 schreef NEC-Nijmegen het volgende:

[..]

Dat No Egg lijkt me wel goed. :) Is dat trouwens poeder of een vloeistof?
Het is poeder waar je water bij moet doen :)
Ik gebruik hem graag in mijn moussaka.

Oh en je kunt trouwen gewoon een groentenbouillonblokje in je pizzasaus gooien, maar dat smaakt natuurlijk wel anders dan je gewend bent.
NEC-Nijmegenzondag 17 maart 2013 @ 19:43
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 19:41 schreef jerney het volgende:

[..]

Het is poeder waar je water bij moet doen :)

En dan krijg je een soort kleverige vloeistof, neem ik aan?
jerneyzondag 17 maart 2013 @ 19:46
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 19:43 schreef NEC-Nijmegen het volgende:

[..]

En dan krijg je een soort kleverige vloeistof, neem ik aan?
Pretty much :)
Maria2.0zondag 17 maart 2013 @ 21:28
Op pizza gewoon groenten doen? Ik kwam ergens een recept tegen, moment.
http://www.degroenemeisje(...)rld-italiaanse-bodem
Maria2.0dinsdag 19 maart 2013 @ 11:09
Goede topic, mijn post:

Vanavond zelf tortilla's maken en vullen met pompoen, courgette, knoflook, ui, kruiden, tomatensalsa en zelfgemaakte guacamole.
Dit recept maar dan een beetje aangepast
http://allrecipes.nl/rece(...)sa-en-guacamole.aspx
FANNvanhetlaatsteuurdinsdag 19 maart 2013 @ 13:32
Godsamme, jullie kunnen allemaal wel écht koken :@ ik moet nog een hoop leren :')

SPOILER
ik ben nog steeds geen Veganist hoor :P maar doe hier wel ideeën op
jerneydinsdag 19 maart 2013 @ 13:49
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 13:32 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Godsamme, jullie kunnen allemaal wel écht koken :@ ik moet nog een hoop leren :')

SPOILER
ik ben nog steeds geen Veganist hoor :P maar doe hier wel ideeën op
Hey Fanny ;)

Ik houd geen score bij hoor, ik heb dit opic ook niet bedoeld voor een veganistische doelgroep, iedereen is welkom om inspiratie op te doen. :*

En koken is makkelijk, gewoon veel recepten uitproberen en er lol in hebben om te experimenteren. :)
FANNvanhetlaatsteuurdinsdag 19 maart 2013 @ 13:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 13:49 schreef jerney het volgende:

[..]

Hey Fanny ;)

Ik houd geen score bij hoor, ik heb dit opic ook niet bedoeld voor een veganistische doelgroep, iedereen is welkom om inspiratie op te doen. :*

En koken is makkelijk, gewoon veel recepten uitproberen en er lol in hebben om te experimenteren. :)
Weet ik! :*

maar ik ben soms wel onder de indruk van al die recepten, ik lees mee en leer.... :+
DaneVdinsdag 19 maart 2013 @ 13:52
Deze van het weekend gemaakt, was echt heel lekker !

http://www.epicurious.com(...)-and-Truffles-239801
jerneydinsdag 19 maart 2013 @ 13:53
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 13:51 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Weet ik! :*

maar ik ben soms wel onder de indruk van al die recepten, ik lees mee en leer.... :+
Dat is dan weer wel precies de bedoeling van dit topic. Erachter komen dat je ook plantaardig heel divers en uitgebreid kunt koken. ;)
jerneydinsdag 19 maart 2013 @ 13:55
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 13:52 schreef DaneV het volgende:
Deze van het weekend gemaakt, was echt heel lekker !

http://www.epicurious.com(...)-and-Truffles-239801
Ohh, die wil ik zeker eens uitproberen O+
Ik hou van risotto... en paddenstoelen :9
Maria2.0dinsdag 19 maart 2013 @ 14:44
Ik ben ook niet veganistisch. Ook geen vegetariër. Wel te dik en ik hoop door bewuster met mijn eten om te gaan, af te vallen. Ik vrat met name veel slechte vetten en veul vlees. Weinig groenten, nouja...

Ik verschuif de taco's naar morgen, heb net zelf falafel gemaakt dus dat eten we met Turks brood (en knoflooksaus, hehehe).
jerneydinsdag 19 maart 2013 @ 14:47
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 14:44 schreef Maria2.0 het volgende:
Ik ben ook niet veganistisch. Ook geen vegetariër. Wel te dik en ik hoop door bewuster met mijn eten om te gaan, af te vallen. Ik vrat met name veel slechte vetten en veul vlees. Weinig groenten, nouja...

Ik verschuif de taco's naar morgen, heb net zelf falafel gemaakt dus dat eten we met Turks brood (en knoflooksaus, hehehe).
Plantaardig eten, is het beste dieet :Y
Ik ben als bijverschijnsel ook heel erg afgevallen, zonder te proberen en zeker zonder op een houtje te bijten. :)
Maria2.0dinsdag 19 maart 2013 @ 14:49
Ja daarom, ik wil af en toe nog wel vlees eten hoor, en ik kan niet leven zonder kaas, maar absoluut niet meer elke dag of zelfs elke week.
jerneydinsdag 19 maart 2013 @ 14:52
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 14:49 schreef Maria2.0 het volgende:
Ja daarom, ik wil af en toe nog wel vlees eten hoor, en ik kan niet leven zonder kaas, maar absoluut niet meer elke dag of zelfs elke week.
:D Dat dacht ik ook altijd :P Dat van de kaas dan ;)

Ik heb, toen ik echt niet goed in mijn vel zat, ooit eens 1 dag op calorien gelet, ben me kapot geschrokken van hoe vet kaas wel niet is en ben na die dag meteen weer gestopt met dat tellen, omdat ik de hele dag met eten bezig was. Nog nooit zo'n honger gehad. Madness. :P
Maria2.0dinsdag 19 maart 2013 @ 15:01
Oh als ik tel heb ik ook krijsende honger. Als ik iets niet mag van mezelf dan ga ik Binge-eaten.
Ik moet wel even een alternatief bedenken voor brood, ik eet ook teveel brood (ben er zo gek op!)
Wilde nu beginnen met in de ochtend groene smoothies met lijnzaad. Dat past geloof ik wel binnen vegan en dat zal ook best vullen.
jerneydinsdag 19 maart 2013 @ 15:15
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 15:01 schreef Maria2.0 het volgende:
Oh als ik tel heb ik ook krijsende honger. Als ik iets niet mag van mezelf dan ga ik Binge-eaten.
Ik moet wel even een alternatief bedenken voor brood, ik eet ook teveel brood (ben er zo gek op!)
Wilde nu beginnen met in de ochtend groene smoothies met lijnzaad. Dat past geloof ik wel binnen vegan en dat zal ook best vullen.
Ik heb geen idee eigenlijk, ik ben namelijk niet zo'n fan van raw food :)
Maar je zou denken van wel, door dat lijnzaad... Op www.foodgawker.com zijn een hoop smoothie recepten te vinden, trouwens.
FANNvanhetlaatsteuurwoensdag 20 maart 2013 @ 18:14
edit; sorry verkeerd topic

[ Bericht 87% gewijzigd door FANNvanhetlaatsteuur op 20-03-2013 18:19:58 ]
NEC-Nijmegenwoensdag 20 maart 2013 @ 18:21
Dat niemand trouwens vergeet dat je eerst balletjes van alleen het kikkererwtenbeslag moet maken en dat laten opstijven. Ik had het eerst verkeerd opgeschreven :@ maar als je nu mijn recept hanteert dan maak je echt hele goeie falafel!
Platinawoensdag 20 maart 2013 @ 18:22
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2012 19:18 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ja, ja ik weet het, ik heb ook alle eieren weggeflikkerd :')
Ik kan best zonder. Ik at zo nu en dan nog wel eens een eitje, maar hoeft eigenlijk niet.

Oké weer ''on topic'' :@
Dat is helemaal zonde. Kun je ze beter opeten, je hebt ze immers al gekocht.
FANNvanhetlaatsteuurwoensdag 20 maart 2013 @ 18:25
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 18:22 schreef Platina het volgende:

[..]

Dat is helemaal zonde. Kun je ze beter opeten, je hebt ze immers al gekocht.
Ja, sorry ik werd er misselijk van.

Inmiddels gebruik ik wel weer eieren door gerechten, soms ben ik wat impulsief.
Pietverdrietwoensdag 20 maart 2013 @ 19:07
Tip voor de liefhebbers van paddestoelgerechten, doe er wat sherry doorheen. Dit doet de paddenstoelensmaak zeer toenemen.
jerneywoensdag 20 maart 2013 @ 19:13
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 19:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Tip voor de liefhebbers van paddestoelgerechten, doe er wat sherry doorheen. Dit doet de paddenstoelensmaak zeer toenemen.
O+

Ik heb geen sherry in huis, maar wel shao hsing rijstwijn, werkt dat ook? Is zie het een namelijk nogal eens door het ander te vervangen staan. :)
Maria2.0zaterdag 23 maart 2013 @ 14:58
Ik heb nog wat resten groente over, vandaag verwerk ik dat tot deze salade:

quinoa (150 – 200 gram)
pompoen
avocado
1,5 sjalotje
pompoenpitten
koriander
1 theelepeltje chilivlokken
limoensap
olijfolie
zout

1) Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil en snij de pompoen in blokjes (ongeveer 1 cm). Vet een ovenschaal in en laat de blokjes in ongeveer 15 minuten gaar worden in de oven.
2) Kook de quinoa volgens verpakking (1 deel quinoa, 2 delen water, 12 minuten koken, paar minuten nagaren). Spoel het daarna af in een zeef onder de koude kraan.
3) Rooster de pompoenpitten in een droge pan.
4) Maak dressing van olijfolie, limoensap, chilivlokken en een beetje zout.
5) Snij het sjalotje fijn, de avocado in blokjes en pluk en hak de koriander.
6) Mix alles door elkaar.

Ik vervang de quinoa door zilvervliesrijst en doe er ook courgette bij in.
Eet er een vega cordon bleu bij dus niet vegan.

Morgen maak ik met nog wat restjes groente deze salade

http://www.smulweb.nl/rec(...)e-met-tomaat-en-zalm
Die je dmv kleine aanpassingen ook makkelijk vegan kunt maken.
Feeeeblezaterdag 23 maart 2013 @ 15:10
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 19:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Tip voor de liefhebbers van paddestoelgerechten, doe er wat sherry doorheen. Dit doet de paddenstoelensmaak zeer toenemen.
Weet jij misschien een goede zoutvervanger?
Maria2.0maandag 25 maart 2013 @ 13:03
Vraag me niet waarom, maar van mijn docent kreeg ik youtubefilmpjes door van de Vegan Black Metal Chef. He actually makes things. Dus wie weet zit er nog wat tussen :D
Pietverdrietmaandag 25 maart 2013 @ 17:55
quote:
1s.gif Op woensdag 20 maart 2013 19:13 schreef jerney het volgende:

[..]

O+

Ik heb geen sherry in huis, maar wel shao hsing rijstwijn, werkt dat ook? Is zie het een namelijk nogal eens door het ander te vervangen staan. :)
Geen idee, zou je moeten proberen,
tarantismmaandag 25 maart 2013 @ 18:02
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 18:25 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ja, sorry ik werd er misselijk van.

Inmiddels gebruik ik wel weer eieren door gerechten, soms ben ik wat impulsief.
Geeft niets knul, eten genoeg op de wereld.

oh wacht :')
probeermaandag 25 maart 2013 @ 20:44
quote:
1s.gif Op woensdag 30 mei 2012 09:05 schreef jerney het volgende:
Ohhh, het is al zo lang geleden dat ik knoflook heb geroosterd! En het is zo makkelijk, kijk maar. O+

http://www.monsoonspice.c(...)sted-garlic.html?m=1
[ afbeelding ]
Dit, op een kaas-uien broodje (die van de AH) met een klein beetje kruidenboter

Wow, zó lekker, en klaar binnen 5 min (als je het wachten op de oven niet meetelt ;) )

Danku voor dit overheerlijke recept

Edit: 5 teentjes knoflook verder .. morgen van 9 tot 3 werkgroepen, hehe

[ Bericht 2% gewijzigd door probeer op 26-03-2013 00:19:50 ]
TechXPdinsdag 26 maart 2013 @ 20:57
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 19:41 schreef jerney het volgende:

[..]

Het is poeder waar je water bij moet doen :)
Ik gebruik hem graag in mijn moussaka.

Oh en je kunt trouwen gewoon een groentenbouillonblokje in je pizzasaus gooien, maar dat smaakt natuurlijk wel anders dan je gewend bent.
No egg is ook te vinden bij aantal c1000 vestigingen.
TechXPdinsdag 26 maart 2013 @ 20:59
Binnenkort begint http://veggiechallenge.nl/ weer. Daar komen ook weer allerlei tips en plantaardige recepten. :)
jerneywoensdag 27 maart 2013 @ 14:49
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 17:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geen idee, zou je moeten proberen,
Ik zal mijn ketjap-rijstwijn-sesamolie-maizena marinade er eens op loslaten :)
jerneywoensdag 27 maart 2013 @ 14:51
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2013 20:59 schreef TechXP het volgende:
Binnenkort begint http://veggiechallenge.nl/ weer. Daar komen ook weer allerlei tips en plantaardige recepten. :)
Ik zag van de week een stukje over Viva Las Vega in EVA magazine voorbij komen. :)
Gaat er dit jaar meer lekkers zijn om naar huis mee te nemen?
En komen de Dutch Weed burgers terug? :9 Die waren echt heel lekker :) En te snel op ;(
Pietverdrietwoensdag 27 maart 2013 @ 17:50
Hoeft het niet meer lekker trouwens? (TT)
jerneywoensdag 27 maart 2013 @ 17:59
quote:
0s.gif Op woensdag 27 maart 2013 17:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoeft het niet meer lekker trouwens? (TT)
Goed punt :D
Jawel O+
FANNvanhetlaatsteuurwoensdag 27 maart 2013 @ 21:27
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 18:02 schreef tarantism het volgende:

[..]

Geeft niets knul, eten genoeg op de wereld.

oh wacht :')
Volgende keer stuur ik ze wel naar Afrika.
Pietverdrietwoensdag 27 maart 2013 @ 22:08
quote:
0s.gif Op woensdag 27 maart 2013 14:49 schreef jerney het volgende:

[..]

Ik zal mijn ketjap-rijstwijn-sesamolie-maizena marinade er eens op loslaten :)
Hoest gegaan?
TechXPdonderdag 28 maart 2013 @ 02:46
quote:
0s.gif Op woensdag 27 maart 2013 14:51 schreef jerney het volgende:
Ik zag van de week een stukje over Viva Las Vega in EVA magazine voorbij komen. :)
Gaat er dit jaar meer lekkers zijn om naar huis mee te nemen?
En komen de Dutch Weed burgers terug? :9 Die waren echt heel lekker :) En te snel op ;(
Dutch Weed Burger heb ik afgelopen zaterdag nog op 0:-)
Ik geloof dat ze die dag iets anders hebben, maar ik hoop dat we wel kunnen regelen dat ze ook bij ons festival zijn :)

Maar noteer iig 1 juni alvast in agenda :) Zover ik weet komen er meer stands. En ik hoop ook meer producten om naar huis te nemen.
winkadinsdag 14 mei 2013 @ 20:13
Goed topic ^O^
Ik kan wel weer wat recepten gebruiken omdat ik binnenkort weer veganistisch wil gaan eten. Ik heb sinds mijn jeugd al behoorlijke huidproblemen; ook in mijn gezicht.

Het enige wat echt helpt is veganistisch eten. Het is alleen een eetpatroon wat ik helaas niet makkelijk volhoud.
Spanky78dinsdag 14 mei 2013 @ 21:40
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 17:45 schreef nectarientje het volgende:
Wat een fijne kick!
Compleet plantaardig met eivervangers etc is niet mijn ding maar hier staan wel hele fijne gerechten!
Ik vind eht ook een beetje flauw. Als je nepei eet kun je beter echt ei nemen ;), bedenk dan recepten die ook zonder die nepzooi is. Veganistenkaas...brrrr.

Maargoed, er staan best lekkere dingen bij. En met noten, paddenstoelen en groenten kun je fenomenaal lekkere dingen maken.

Geroosterde paprikasoep met geroosterde knoflook en amandelen is superlekker. Ik heb ook nog een superlekker recept voor yoghurtsoep, maarja, dat is dan weer met dierlijk eiwit.
minilotmaandag 20 mei 2013 @ 12:54
Toen ik zojuist mijn lunch in het Foodgawker-topic zette bedacht ik me dat deze gyoza helemaal plantaardig zijn, gevuld met tuinboontjes, groene asperge en tofu.

-> Het recept van Smitten Kitchen

Potstickers
3 to 3 1/4 cups chopped spring vegetables (such as asparagus, favas, peas, lima beans)
1 tablespoon neutral cooking oil, such as safflower, canola or peanut
3/4 cup thinly sliced scallions (from about 3/4 of a bundle, about 3 ounces)
1 tablespoon minced ginger
1 clove garlic, peeled minced (if using garlic chives, omit)
1 cup (about 6 ounces) firm tofu, chopped small (see Note up top for alternative)
1/2 cup garlic or regular chives
1 teaspoon toasted sesame oil
1/4 teaspoon kosher salt, or more to taste

To assemble
1 tablespoon cornstarch
1/2 cup water
50 round dumpling wrappers (most packages contain 50)

To cook
1 to 2 tablespoons neutral cooking oil
1/4 to 1/2 cup water

Bereiding:
SPOILER
Prepare vegetables: If using asparagus, cut off tough ends and sliced stalks into 1/2-inch segments. If using fava, remove them from their pods. Boil favas for 3 minutes, then drain, and press them out of their opaque skins (if difficult, first make a small slit on one end with a paring knife). To prepare peas, simply remove them from their pods. To prepare lima beans, remove them from their pods and simmer them for about 5 minutes to soften.

Make filling: Heat a wok or large saute pan over medium heat. Add a tablespoon of oil and heat, then add scallions, ginger and garlic, if using. Cook for one minute, then add vegetables in the order of the time they need to cook until crisp-tender. Asparagus will need about 4 minutes, peas about 2 to 3, and favas and limas will already be tender, so just a minute to warm them. Add tofu and chives and cook just until chives wilt, about 1 minute more. Season with salt and transfer to a fine-mesh colander, to drain off any excess liquid. Let cool in colander for 15 minutes.

If mixture is still on the chunky side, either chop it finely on a cutting board or pulse it a few times in a food processor. You don’t want to puree it; bits of vegetable should still be recognizable, but it will be easier to mound in dumplings if chopped well. Adjust seasonings if needed and mix with sesame oil.

Assemble potstickers: Line two baking sheets with parchment paper or very lightly oil them. Mix cornstarch and water in a small bowl; this will act as your “glue.” Most dumpling wrappers come dusted with a little starch, so you’ll be okay if you want to skip the cornstarch, but I always feel safer having a little extra as an insurance plan.

Remove first wrapper from package and put it on a plate; place a damp towel or piece of plastic wrap over the unused ones to keep them from drying out. Brush wrapper with cornstarch-water mixture. Mound 1 to 2 teaspoons filling in the center. Fold the wrapper in half over the filling, sealing the center edge shut. Make a few small pleats down each sides to seal in the rest of the filling, while trying to press out as much air as possible (a process that looks difficult but is so easy, I think you’ll find it intuitive — use the photos in the post as guidance). Rest the dumpling, pleats up, on prepared tray and repeat with remaining wrappers and filling. When you’re all done, look over your potstickers; use the cornstarch mixture and pinching to seal any open sides or loosened pleats.

You can now freeze the dumplings on their trays, then transfer them to a freezer bag once they will no longer stick together, or cook them right away.

Cook potstickers: Heat a large skillet (I really like to use a nonstick here) over medium-high heat. Once hot, add the oil and heat this too. Once the oil is hot, arrange potstickers in a single layer and cook until browned at the bottom. This will take about 1 minute for fresh ones and up to 5 minutes for frozen ones. Add water; it will hiss and sputter, so move quickly. You’ll want the smaller amount of water for a smaller batch and the larger if you’re cooking more. Put a lid on the pot and cook dumplings for 2 to 3 minutes more (plus an additional minute if your dumplings were frozen to begin with). Remove lid and simmer until any remaining water has cooked off.
En zo zagen de mijne eruit:

33z7dzb.jpg

Erg lekker! :9 Aanrader dus.
NEKONEKOCHANzaterdag 25 mei 2013 @ 17:43
quote:
0s.gif Op maandag 20 mei 2013 12:54 schreef minilot het volgende:
En zo zagen de mijne eruit:

33z7dzb.jpg

Erg lekker! :9 Aanrader dus.
Ziet er goed uit :9
jerneydonderdag 30 mei 2013 @ 09:02
quote:
0s.gif Op woensdag 27 maart 2013 21:27 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Volgende keer stuur ik ze wel naar Afrika.
Ik kan in oktober wel wat voor je meenemen :P

quote:
1s.gif Op woensdag 27 maart 2013 22:08 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Hoest gegaan?
Was lekker :Y
quote:
0s.gif Op donderdag 28 maart 2013 02:46 schreef TechXP het volgende:

[..]

Dutch Weed Burger heb ik afgelopen zaterdag nog op 0:-)
Ik geloof dat ze die dag iets anders hebben, maar ik hoop dat we wel kunnen regelen dat ze ook bij ons festival zijn :)

Maar noteer iig 1 juni alvast in agenda :) Zover ik weet komen er meer stands. En ik hoop ook meer producten om naar huis te nemen.
Nog net op tijd gelezen :D Maar da's een zaterdag, dan moeten we miniliefje afgooien bij z'n Chinese les in Brussel en die is pas om 15:00 klaar. ;(
Geen Dutch Weed burger dus dit jaar ;(

quote:
0s.gif Op dinsdag 14 mei 2013 20:13 schreef winka het volgende:
Goed topic ^O^
Ik kan wel weer wat recepten gebruiken omdat ik binnenkort weer veganistisch wil gaan eten. Ik heb sinds mijn jeugd al behoorlijke huidproblemen; ook in mijn gezicht.

Het enige wat echt helpt is veganistisch eten. Het is alleen een eetpatroon wat ik helaas niet makkelijk volhoud.
Maak een account op foodgawker.com. Ze hebben daar duizenden goede veganistische recepten en je kan ze makkelijk favoriet zetten en taggen. Het is echt niet zo moeilijk vol te houden als je genoeg goede recepten en producten hebt. ;)
FANNvanhetlaatsteuurdonderdag 30 mei 2013 @ 14:09
quote:
0s.gif Op donderdag 30 mei 2013 09:02 schreef jerney het volgende:

[..]

Ik kan in oktober wel wat voor je meenemen :P


:D Ik wens je succes daar! :*
jerneydonderdag 30 mei 2013 @ 14:12
quote:
14s.gif Op donderdag 30 mei 2013 14:09 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

:D Ik wens je succes daar! :*
Thanks O+
In augustus komen mijn foto's te hangen in een restaurantje in Gent, tegenover het station, om geld in te zamelen. :)
FANNvanhetlaatsteuurdonderdag 30 mei 2013 @ 14:15
quote:
0s.gif Op donderdag 30 mei 2013 14:12 schreef jerney het volgende:

[..]

Thanks O+
In augustus komen mijn foto's te hangen in een restaurantje in Gent, tegenover het station, om geld in te zamelen. :)
Foto's ga je niet hier posten? :'(
jerneydonderdag 30 mei 2013 @ 14:17
quote:
0s.gif Op donderdag 30 mei 2013 14:15 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Foto's ga je niet hier posten? :'(
Ik heb er tot nu toe alleen nog 1 waardig genoeg geacht :@
Hoezo, kopen? :P

misschien beter verder in het andere topic voor we op onze kop krijgen
FANNvanhetlaatsteuurdonderdag 30 mei 2013 @ 14:18
quote:
0s.gif Op donderdag 30 mei 2013 14:17 schreef jerney het volgende:

[..]

Ik heb er tot nu toe alleen nog 1 waardig genoeg geacht :@
Hoezo, kopen? :naughty
Da's naughty ja ! :D
jerneydonderdag 30 mei 2013 @ 14:19
quote:
10s.gif Op donderdag 30 mei 2013 14:18 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Da's naughty ja ! :D
shit je was te snel :D smileycode van crapforum :@
FANNvanhetlaatsteuurdonderdag 30 mei 2013 @ 14:20
quote:
0s.gif Op donderdag 30 mei 2013 14:19 schreef jerney het volgende:

[..]

shit je was te snel :D smileycode van crapforum :@
Hoe meer fruit je eet hoe sneller je wordt :P
jerneydonderdag 30 mei 2013 @ 14:21
quote:
12s.gif Op donderdag 30 mei 2013 14:20 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Hoe meer fruit je eet hoe sneller je wordt :P
shit, vandaar. Alleen wat laffe plakjes komkommer op mijn brood gehad vandaag :@
FANNvanhetlaatsteuurdonderdag 30 mei 2013 @ 14:22
quote:
0s.gif Op donderdag 30 mei 2013 14:21 schreef jerney het volgende:

[..]

shit, vandaar. Alleen wat laffe plakjes komkommer op mijn brood gehad vandaag :@
Foei Dame :( Ga jij eens goed eten dan! :(
jerneydonderdag 30 mei 2013 @ 14:26
Vanavond ;)

Babushka-Eggplants-plated-Tanya-Zouev.jpg

http://tanyazouev.com/bab(...)ot-parsnip-capsicum/
FANNvanhetlaatsteuurdonderdag 30 mei 2013 @ 14:30
quote:
Dat ziet er goed uit! :o

Ik hou het vanavond bij eenvoudige Macaronischotel :@ ik ben een beetje lui :')
jerneydonderdag 30 mei 2013 @ 14:52
quote:
14s.gif Op donderdag 30 mei 2013 14:30 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Dat ziet er goed uit! :o

Ik hou het vanavond bij eenvoudige Macaronischotel :@ ik ben een beetje lui :')
Ook goed :P¨dsc_00081.jpg?w=551&h=368

http://cookbookaficionado(...)eamy-pesto-goodness/
FANNvanhetlaatsteuurdonderdag 30 mei 2013 @ 17:31
quote:
oe lekker :D maar die van mij was ietsje eenvoudiger :@ , écht voor een lui dagje dus. :')

Vezelrijke Macaroni (gewoon van Honig want volkoren Macaroni vind ik niet zo lekker)
Uitjes fruiten in olijfolie, véél tomaat erbij in stukjes, dan de gekookte Macaroni erbij,
even husselen en geraspte kaas erover klaar! :D

ja ik weet het da's niet écht plantaardig, maar misschien is er ook plantaardige geraspte kaas,
dat weet eigenlijk niet, maar je kan het natuurlijk ook zónder kaas eten.

En dan gewoon een een salade erbij van veldsla en gemalen walnoten erdoor.

Toetje was verse aardbeien met slagroom :9

ook niet plantaardig :@ , maar daar hebben jullie ook weer je eigen variant voor, dus kán wel! :+

Ik heb het al op :o niet eens aan gedacht om een foto te maken, maar het was erg lekker :Y

Na de afwas een bakkie koffie, maar de afwas mag Meneer doen, eerder doe ik niks meer :z
winkazaterdag 1 juni 2013 @ 21:37
quote:
[..]

Maak een account op foodgawker.com. Ze hebben daar duizenden goede veganistische recepten en je kan ze makkelijk favoriet zetten en taggen. Het is echt niet zo moeilijk vol te houden als je genoeg goede recepten en producten hebt. ;)
Bedankt voor de tip ^O^
Intussen heb ik vorig weekend gezocht op internet naar veganistische recepten en meteen alle benodigde boodschappen gehaald. En je hebt gelijk, een goede voorbereiding zorgt dat je het goed vol houdt. Nu aten we al praktisch vegetarisch dus de stap is niet zo heel groot. De reden dat ik er de eerste keer er mee stopte kwam omdat ik nogal 'helder' wordt van gezond eten. En daar kon ik niet tegen en begon ik weer ongezonder te eten zodat ik bepaalde dingen niet onder ogen hoefde te zien.

De resultaten na vijf dagen veganistisch eten zijn verbazingwekkend *O* . Mijn eczeem is al bijna weg, iets wat de aller sterkste hormoonzalf niet voor elkaar kreeg -O- Ook ziet de huid van mijn gezicht er al heel anders uit, mijn pukkels zijn al bijna weg en ik kijk een stuk helderder uit mijn ogen. Ik kan dus op dit moment echt niet tegen zuivel.

En het fijnste is nog wel dat het eten echt heerlijk smaakt. We hebben de afgelopen dagen de meest zalige dingen gegeten: hartige boekweitpannekoeken, hutspot, avocodopasta en morgen staat mexican chili op het menu :Y) Na het eten voel ik me niet meer vies en ik heb tot nu toe geen zoek- en graaisessies in de kasten meer :) Helemaal voldaan na het eten 8-)

Ik zal binnenkort ook foto's posten van mijn kookkunsten :s)
TechXPmaandag 3 juni 2013 @ 15:17
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 juni 2013 21:37 schreef winka het volgende:

De resultaten na vijf dagen veganistisch eten zijn verbazingwekkend *O* . Mijn eczeem is al bijna weg, iets wat de aller sterkste hormoonzalf niet voor elkaar kreeg -O-
Dat is mijn na 11 jaar veganisme helaas nog niet gelukt. Maar je hebt natuurlijk veel soorten type eczeem met ook verschillende oorzaken.
minilotwoensdag 5 juni 2013 @ 12:00
Toen ik het gisteren op een zonnig balkon zat te verorberen bedacht ik me ineens: panzanella is van nature veganistisch! :)

Brood in stukken scheuren, tomaten (zaden incluis), rode ui, eventueel komkommer, een paar handen basilicum, zout, peper, olie, rode wijnazijn en knoflook erbij en lekker laten intrekken. O+

Collage van Foodgawker:

1226913.jpeg 995583.jpeg
1038683.jpeg 1353428.jpeg
minilotvrijdag 7 juni 2013 @ 10:36
Nog even een tip: chia- en pittenbroodjes naar recept van OhSheGlows

Zo zagen de mijne er vanmorgen uit:
260wqkw.jpg

Ze zijn maar klein, maar vullen ontzettend! Erg lekker, zo met tijm, oregano en knoflook in het 'deeg'. :9 Aanrader!
FANNvanhetlaatsteuurvrijdag 7 juni 2013 @ 14:30
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 juni 2013 10:36 schreef minilot het volgende:
Nog even een tip: chia- en pittenbroodjes naar recept van OhSheGlows

Zo zagen de mijne er vanmorgen uit:
[ afbeelding ]

Ze zijn maar klein, maar vullen ontzettend! Erg lekker, zo met tijm, oregano en knoflook in het 'deeg'. :9 Aanrader!
_O_ ziet er mooi uit! :D

Ik heb gisteren dit recept gemaakt http://www.veganchallenge.nl/bami-met-tofureepjes-wokgroenten-2/

i.p.v. tofureepjes heb ik plantaardige kip gebruikt en het was lékker !
Ik heb er niet aan gedacht om een foto te maken o|O dus het zag er niet
hélemaal zo uit als op de foto, dus die kip moet je er even bij denken i,p,v, de tofureepjes :P

zijn. Lees de ingrediëntenlijst er even op na.
Eigenschappen

Snelheid 15-30 minuten
Aantal Personen 4-Persoons
Kooktechniek Bakken, Koken, Roerbakken
Keuken Chinees, Indonesisch
Smaak Hartig, Kruidig, Pittig
Menugang Hoofdgerecht
Moeilijkheidsgraad Makkelijk
Allergie en Dieet Notenvrij
Type Roerbakschotel
Supermarktvriendelijk Ja

FEB08-VRIJ-AVOND-Bami-met-tofureepjes2-300x199.jpg

Ingredienten

• 300 gram mienestjes
• 2 eetlepels olie (of meer)
• 1 ui
• 2 teentjes knoflook
• 2 pakken tofureepjes (à 180 gram)
• 1 theelepel sambal oelek
• 1 theelepel komijn
• 1 theelepel koriander
• 1 zak wokgroenten (à 600 gram) uit de diepvries of koeling
• 2 eetlepels ketjap manis
• verse koriander, optioneel

Ik heb van alles de helft gebruikt, voor 2 personen dus...

Kook de mienestjes volgens de verpakking.
Snijd ondertussen de ui fijn.

Verhit de olie in een grote koekenpan. Fruit de ui 5 minuten, pers de knoflook erboven uit en bak nog 1 minuut mee. Voeg dan de tofureepjes toe en bak deze een minuut of 10, tot ze een beetje krokant worden.

Verhit in de wok nog een eetlepel olie. Voeg de wokgroenten, sambal, komijn en koriander toe en wok deze groenten een minuut of 10.

Voeg de bami, tofureepjes en ketjap bij de groente. Meng goed en roerbak nog paar minuten. Serveer eventueel met verse koriander.

en deze Tip stond dus onderaan het recept, dat wist ik niet!

Tip: Lekker met Indonesische gebakken uitjes of seroendeng.
Wist je trouwens dat de ‘indonesische satésaus’ van het merk Remia plantaardig is?
Hetzelfde geldt voor de satésaus van Euroshopper. Smullen!
FANNvanhetlaatsteuurdonderdag 13 juni 2013 @ 19:04
quote:
0s.gif Op maandag 3 juni 2013 15:17 schreef TechXP het volgende:

[..]

Dat is mijn na 11 jaar veganisme helaas nog niet gelukt. Maar je hebt natuurlijk veel soorten type eczeem met ook verschillende oorzaken.
Kijken jullie wel eens naar Food hospital?
Vanavond weer om half tien.

In de vorige aflevering (afl. 2) kwam er ook een moeder met een zoontje aan bod.
Beide leden aan psoriasis en alle zalfjes en pillen van de dokter hielpen niet.
Ze werden op een dieet gezet van veel Vette Vis, noten en Advocado en kregen
een lijstje met voedsel dat ze vooral NIET moesten eten!

Ze moesten ook wel viscapsules slikken anders kwamen ze nooit aan de hoeveelheid vis die ze eigenlijk zouden moeten eten, dus wellicht kan je indien je geen vis wil eten, de vis helemaal vervangen door viscapsules, (maar dat is een gok van mij).


In het eten moesten ook bepaalde kruiderijen verwekt worden die een onstekkingsremmende werking hebben, Basilicum, Komijn, Kurkumma, Kruidnagel en Rozemarijn.

Het dieet zou ook helpen bij eczeem, misschien vinden jullie het de moeite waard
om terug te kijken. Het resultaat was verbluffend, dat kan ik wel verklappen. :Y

http://www.net5.nl/progra(...)ospital-aflevering-2

edit: tijdens het ''anders eten'' moesten ze wel doorgaan met hun medicatie zodat als er resultaat
was dat het zeker zou zijn dat het aan het eten zou liggen en niet aan een veranderde medicatie!
FANNvanhetlaatsteuurdonderdag 13 juni 2013 @ 21:44
hmmm blijkbaar vanavond geen aflevering 3

Hier kan je wel aflevering 1 en 2 bekijken als je wil.

http://www.net5.nl/progra(...)ring-2/food-hospital