abonnement bol.com Unibet Coolblue
  woensdag 1 mei 2013 @ 00:41:10 #1
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_125930808
Het begon allemaal hiermee: Foodgawker - feast your eyes!
Naar aanleiding van dat topic zijn we ook op Fok begonnen met showen van foto's van zelfgemaakte lekkernijen. :Y) Fok-Foodgawkers! Post hier foto's van je kookkunsten! En nu zijn we zijn alweer toe aan het dertiende deel!

Het idee:

- Je post hier enigszins mooie foto's van je eigen kookkunsten!
- Een bijbehorend recept wordt erg op prijs gesteld.
- Het is geen FOT hier natuurlijk, maar het zou leuk zijn als er mooie foto's voorbij komen! Al hoeven we niet te gaan mekkeren over croppen, photoshop, etc.
- Het is ook geen all-photo topic, dus reageren mag op alles.
- Het hoeft geen eigen verzonnen recept te zijn! Als jij een recept van Jamie Oliver of de Appie Heijn maakt kun je net zo goed foto's posten!
- We hopen hiermee dat Fokkers op deze manier geïnspireerd raken om eens een beetje moeite te doen voor hun eigen avondeten!

Enkele (willekeurig) foto's uit deel 13:











[ Bericht 35% gewijzigd door RobinOok op 01-05-2013 00:50:40 ]
  woensdag 1 mei 2013 @ 00:52:04 #2
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_125932633
Ziet er lekker uit :)
♥ ♥ 13-08-2002 ♥ ♥
  zaterdag 11 mei 2013 @ 09:48:21 #4
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_126338831

Gegrillde Inktvis

Hier 't recept en meer info over inktvis, het verschil tussen pijlinktvis en zeekat, hoe je die schoonmaakt en van die dingen: inktvis
pi_126761566
Brrr, inktvis. Ik kan me nog steeds niet zo over de structuur heenzetten. Wat er zoal op zit lijkt me dan weer erg lekker, maar dat past ook vast om iets anders heen dan inktvis. :)

Verder, zojuist uit de vriezer getrokken:



Zelfgemaakte gyoza, met een lente-achtige vulling van groene asperge en tuinboontjes. Idee gepikt van dit recept. :9

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 20-05-2013 13:15:13 ]
Let me see you stripped down to the bone
pi_126762084
..en als ik toch bezig ben: de maanzaadbolletjes die ik vanmorgen vroeg stond te maken omdat ik vergeten was dat er vandaag geen bakkers open zijn en ik verder geen brood in huis had.. :')

Let me see you stripped down to the bone
pi_126763667
quote:
0s.gif Op maandag 20 mei 2013 13:04 schreef minilot het volgende:
..en als ik toch bezig ben: de maanzaadbolletjes die ik vanmorgen vroeg stond te maken omdat ik vergeten was dat er vandaag geen bakkers open zijn en ik verder geen brood in huis had.. :')

[ afbeelding ]
Wauw, mooi zeg! Welk recept heb je hiervoor gebruikt?
pi_126766076


Rabarber plaatcake die staat af te koelen. :9
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_126776235
quote:
0s.gif Op maandag 20 mei 2013 14:43 schreef Steven184 het volgende:
[ afbeelding ]

Rabarber plaatcake die staat af te koelen. :9
Oeh! Receptje?
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_126799388
Rabarber plaatcake

200 gram roomboter op kamertemperatuur
225 gram suiker
1 zakjes vanillesuiker
3 eieren
50 ml karnemelk
200 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
400 gram rabarber
poedersuiker
bakpapier
paperclips

Knip een stuk bakpapier van 40 cm af. Vouw het papier rondom 2 keer op 3 cm van de rand om zodat je een dubbeldik wandje van 3 cm hoogte hebt en zet de hoeken vast met paperclips. Leg de bakpapieren vorm op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 160 graden.

Klop in de keukenmachine of met de handmixer de boter met 200 gram suiker, de vanillesuiker en 1/2 theelepel zout zacht en schuimig. Klop er de eieren een voor een door en voeg pas een volgend ei toe als het vorige volledig is opgenomen. Voeg de karnemelk toe en meng goed. Spatel er luchtig het bakmeel door en verdeel het beslag gelijkmatig over de papieren vorm.

Maak de rabarber schoon, halveer de stengels over de lengte en snijd ze doormidden, ze moeten nog wel in de vorm passen. Druk de rabarber in het beslag en bestrooi met de rest van de suiker.

Bak de plaatcake in de voorverwarmde oven in 50-55 minuten goudbruin en gaat. Laat de cake afkoelen tot kamertemperatuur en bestrooi royaal met poedersuiker.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
  dinsdag 21 mei 2013 @ 12:37:08 #11
221912 minilot
Nancy boy
pi_126805580
quote:
0s.gif Op maandag 20 mei 2013 13:46 schreef Bakkerd het volgende:

[..]

Wauw, mooi zeg! Welk recept heb je hiervoor gebruikt?
Lastig terug te halen, ik begon met een standaard witbrood-recept, maar gooide daar op het laatse moment nog melk, extra suiker en een eitje doorheen. Hier had ik een paar dagen eerder vlechtbroodjes van gemaakt, de maanzaadbollen waren van een restje van dat deeg.

Verder, mijn lunch van zojuist:



Za'atarcroissantjes met geitenkaas :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_126938332
quote:
0s.gif Op dinsdag 21 mei 2013 09:24 schreef Steven184 het volgende:
Rabarber plaatcake

200 gram roomboter op kamertemperatuur
225 gram suiker
1 zakjes vanillesuiker
3 eieren
50 ml karnemelk
200 gram zelfrijzend bakmeel, gezeefd
400 gram rabarber
poedersuiker
bakpapier
paperclips

Knip een stuk bakpapier van 40 cm af. Vouw het papier rondom 2 keer op 3 cm van de rand om zodat je een dubbeldik wandje van 3 cm hoogte hebt en zet de hoeken vast met paperclips. Leg de bakpapieren vorm op de bakplaat. Verwarm de oven voor op 160 graden.

Klop in de keukenmachine of met de handmixer de boter met 200 gram suiker, de vanillesuiker en 1/2 theelepel zout zacht en schuimig. Klop er de eieren een voor een door en voeg pas een volgend ei toe als het vorige volledig is opgenomen. Voeg de karnemelk toe en meng goed. Spatel er luchtig het bakmeel door en verdeel het beslag gelijkmatig over de papieren vorm.

Maak de rabarber schoon, halveer de stengels over de lengte en snijd ze doormidden, ze moeten nog wel in de vorm passen. Druk de rabarber in het beslag en bestrooi met de rest van de suiker.

Bak de plaatcake in de voorverwarmde oven in 50-55 minuten goudbruin en gaat. Laat de cake afkoelen tot kamertemperatuur en bestrooi royaal met poedersuiker.
^O^
Balorig, niet te verwarren met ballorig!
Assumption is the mother of all mistakes....
pi_127076762

Wittebonenschotel :Y)
Baby darling doll face honey
  dinsdag 28 mei 2013 @ 20:34:38 #14
221912 minilot
Nancy boy
pi_127122092
Avondeten!



Vegaballen, spinazie, tzatziki en homemade naanbrood van de grill :9
Let me see you stripped down to the bone
pi_127123866
Crappy phone pic, maar toch post ik em :P In the near future pak ik toch maar mijn spiegelreflex. :)

Tonijn nicoise. Nieuwe aardappeltjes, frisse vinaigrette en soja,rijstazijn,sambal reductie op de tonijn gesmeerd.

A man is not old until regrets take the place of dreams.
pi_127124539
Minilot en habitue: is er nog wat over? :@
pi_127124689
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 20:34 schreef minilot het volgende:
Avondeten!

[ afbeelding ]

Vegaballen, spinazie, tzatziki en homemade naanbrood van de grill :9
Die vegaballetjes lijken net echt vlees!

Ben alleen geen fan van rauwe groente dus had zelf de spinazie gewokt/gekookt, maar verder super hoor dame!
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_127124822
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 21:22 schreef Prego het volgende:
Minilot en habitue: is er nog wat over? :@
Deze was van afgelopen weekend :P
A man is not old until regrets take the place of dreams.
  dinsdag 28 mei 2013 @ 22:00:10 #19
221912 minilot
Nancy boy
pi_127126795
En omdat er ook wel eens iets -niet- lukt (zowel qua recept, plating én foto):
Het toetje van vanavond.



Vanille-panna cotta met rabarberpuree. :')

quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 21:24 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

Die vegaballetjes lijken net echt vlees!

Ben alleen geen fan van rauwe groente dus had zelf de spinazie gewokt/gekookt, maar verder super hoor dame!
Ik vind spinazie echt in álle vormen lekker. :9

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 28-05-2013 23:46:16 ]
Let me see you stripped down to the bone
  dinsdag 28 mei 2013 @ 22:20:36 #20
132477 Zo-is-dat
of nie dan?
pi_127128080
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 20:34 schreef minilot het volgende:
Avondeten!

[ afbeelding ]

Vegaballen, spinazie, tzatziki en homemade naanbrood van de grill :9
Oehhhh, :9 recept van de balletjes??
pi_127128180
quote:
1s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 22:00 schreef minilot het volgende:
En omdat er ook wel eens iets -niet- lukt (zowel qua recept, plating én foto):
Het toetje van vanavond
.

[ afbeelding ]

Vanille-panna cotta met rabarberpuree. :')

[..]

Ik zou het eten :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_127130000
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 21:27 schreef habitue het volgende:

[..]

Deze was van afgelopen weekend :P
:'(
pi_127235787
quote:
0s.gif Op dinsdag 28 mei 2013 22:00 schreef minilot het volgende:
En omdat er ook wel eens iets -niet- lukt (zowel qua recept, plating én foto):
Het toetje van vanavond.

[ afbeelding ]

Vanille-panna cotta met rabarberpuree. :')

Hoe maakte je de rabarberpuree, minilot? Of is juist dat recept geen aanrader? :+

Ik vind het er tof uitzien, mooie kleur en dikte :9 Daarnaast kom ik óm in de rabarber op het moment dus kan nog wel wat toepassingen gebruiken!
Eeuwig vijfentwintig
  vrijdag 31 mei 2013 @ 01:30:02 #24
221912 minilot
Nancy boy
pi_127236465
quote:
1s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 01:01 schreef Reese het volgende:

[..]

Hoe maakte je de rabarberpuree, minilot? Of is juist dat recept geen aanrader? :+

Ik vind het er tof uitzien, mooie kleur en dikte :9 Daarnaast kom ik óm in de rabarber op het moment dus kan nog wel wat toepassingen gebruiken!
Simpel: rabarber wassen, in stukjes snijden (van ongeveer 2 cm), koken met een klein beetje water tot het als prut uit elkaar valt. Suiker naar smaak erbij, laten afkoelen en en dan de staafmixer erop. Voor de kleur had ik een kwart bietje meegekookt. :)
Smaakte reuze lekker, was alleen een tikje te dik om mooi op een bordje uit te vloeien. -O- (Ik had het natuurlijk verder kunnen verdunnen, maar daar had ik geen zin meer in - het was al half tien 's avonds en ik wilde onderhand wel een toetje. *) )
Let me see you stripped down to the bone
pi_127238886
quote:
0s.gif Op vrijdag 31 mei 2013 01:30 schreef minilot het volgende:

[..]

Voor de kleur had ik een kwart bietje meegekookt. :)

Ah een bietje als kleurmaker, slim! Dank voor de tip!
Eeuwig vijfentwintig
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')