abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 17 maart 2013 @ 18:58:30 #51
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_124174162
Hey, mijn topic is actief O+

quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 14:50 schreef Maria2.0 het volgende:
Vandaag dit recept uitproberen
http://www.degroenemeisje(...)-homemade-vegan-roti
Oeh, binnenkort ook weer eens roti maken, dat heb ik al lang niet meer gedaan. :9

quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 18:49 schreef probeer het volgende:
Oeh, han-dig! Wilde net zelf een topic aanmaken toen ik deze zag staan

Zelf niet veganistisch, maar mijn nieuwe vriendinnetje O+ wel en ik zou heel graag voor dr koken maar ben het totaal niet gewend (en weet dus ook niet waar ik rekening mee moet houden).

Wat zouden jullie op een veganistische pizza gooien (ze vindt sojakaas 'niet te hachelen' dus dat valt af ..)
Ik denk dat het het belangrijkst is dat je je tomatensaus goed op smaak brengt. :) Verder er gewoon op doen wat je lekker vindt.

Ik houd zelf heel erg van paddenstoelen op pizza's O+ Maar dan wel even van tevoren bakken in wat olie en op het laatst wat knoflook erbij gooien oid. Is veel lekkerder dan er rauw op te smijten voor hij in de oven gaat.

[ Bericht 0% gewijzigd door jerney op 17-03-2013 19:05:02 ]
pi_124174249
ow en nog iets ..

mijn standaard / basis tomatensaus is:

3 blikken tomaten in vocht
2 blikjes tomatenpuree
1 ui
2 paprika's (omdat ik die nu eenmaal superlekker vind, sorry piet!)
peterselie
basilicum
2 teentjes knoflook (mee koken en ze daarna heerlijk zelf op eten O+ )
1 rundvlees bouillonblokje (vals spelen, ik weet het .. :@ )

mjah, mijn vraag dus .. door wat (welke kruidenmengsels oid) vervang ik dat bouillonblokje? of maar gewoon meteen helemaal weglaten? (al heb ik dat natuurlijk al eerder geprobeerd, en het kan best tussen mn oren zitten maar ik vind m dan minder lekker)
"Pools are perfect for holding water"
pi_124174310
quote:
1s.gif Op zondag 17 maart 2013 18:58 schreef jerney het volgende:
Hey, mijn topic is actief O+

[..]

Oeh, binnenkort ook weer eens rote maken, dat heb ik al lang niet meer gedaan. :9

[..]

Ik denk dat het het belangrijkst is dat je je tomatensaus goed op smaak brengt. :) Verder er gewoon op doen wat je lekker vindt.

Ik houd zelf heel erg van paddenstoelen op pizza's O+ Maar dan wel even van tevoren bakken in wat olie en op het laatst wat knoflook erbij gooien oid. Is veel lekkerder dan er rauw op te smijten voor hij in de oven gaat.
ja ok goed punt, gewoon zorgen dat er geen kaas of vlees op zit :) ik zal ook eens neuzen in het pizza topic, vast wel mensen die een originele variant gemaakt hebben die ook veganistisch blijkt te zijn ..

Ow en supertof, al die maaltijdsoepen. Lijken me echt heerlijk, ik ga er zeker een paar proberen (eerst thuis, dan voor vriendin :) ). Wel jammer dat het allemaal gerechten met 10+ ingrediënten zijn ..
"Pools are perfect for holding water"
pi_124174346
Falafel:

• 250 gram gedroogde kikkererwten, liefst minstens een uur of 20 geweekt
• bosje lente-uitjes
• bosje peterselie
• 2 teentjes knoflook
• zakje bakpoeder
• halve el djinten
• een el ketoembar
• peper
• zout
• (optioneel) 1 el sambal oelek

Dit allemaal in een keukenmachine fijnmalen tot een redelijk glad beslag.

Van het beslag balletjes maken en ze een uurtje laten opstijven in de vriezer.

Dan klaarzetten:

• een diep bord/schaal met bloem
• een diep bord/schaal met 2 geklutste eieren, of beter gezegd in dit topic: eivervanger zoals No Egg
• een diep bord/schaal met paneermeel.

De balletjes eerst in de bloem, dan het ei en dan het paneermeel rollen.

De balletjes frituren in een pan met zonnebloemolie (1 liter ofzo is wel voldoende in een niet te grote pan; steeds per 6 of hooguit 10 frituren).

Laten 'afdruipen' op keukenpapier.

Serveren met turks brood, komkommer, tomaat en bijvoorbeeld tzatziki en/of andere sausjes.



[ Bericht 4% gewijzigd door NEC-Nijmegen op 18-03-2013 09:07:50 (Recept nog ietsje veranderd) ]
welke hal moet je hebben voor zieke air max ??
pi_124174503
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 19:03 schreef NEC-Nijmegen het volgende:
Falafel:

• 250 gram gedroogde kikkererwten, liefst minstens een uur of 20 geweekt
• bosje lente-uitjes
• bosje peterselie
• 2 teentjes knoflook
• zakje bakpoeder
• halve el djinten
• een el ketoembar
• peper
• zout

Dit allemaal in een keukenmachine fijnmalen tot een redelijk glad beslag.

Dan klaarzetten:

• een diep bord/schaal met bloem
• een diep bord/schaal met 2 geklutste eieren
• een diep bord/schaal met paneermeel.

Balletjes draaien van het beslag en dan eerst in de bloem, dan het ei en dan het paneermeel rollen.

De balletjes op een bord/plank leggen en een uurtje of wat in de vriezer laten opstijven.

De balletjes frituren in een pan met zonnebloemolie (1 liter ofzo is wel voldoende in een niet te grote pan; steeds per 6 of hooguit 10 frituren).

Laten 'afdruipen' op keukenpapier.

Serveren met turks brood, komkommer, tomaat en bijvoorbeel tzatziki en/of andere sausjes.
Bij jou kwam het ei dus eerder dan de kip .. ?

Al lijkt het me een lekker recept :)
"Pools are perfect for holding water"
pi_124174580
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 19:08 schreef probeer het volgende:

[..]

Bij jou kwam het ei dus eerder dan de kip .. ?

Al lijkt het me een lekker recept :)
Hmm nu je het zegt. Eieren maar vervangen door water ofzo dan lijkt me niet echt geschikt, bij nader inzien. Wellicht weet iemand een beter alternatief. :)
welke hal moet je hebben voor zieke air max ??
  zondag 17 maart 2013 @ 19:13:30 #57
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_124174665
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 19:02 schreef probeer het volgende:

[..]

ja ok goed punt, gewoon zorgen dat er geen kaas of vlees op zit :) ik zal ook eens neuzen in het pizza topic, vast wel mensen die een originele variant gemaakt hebben die ook veganistisch blijkt te zijn ..
Viel tegen de laatste keer dat ik in het pizzatopic keek, maar dat is wel een tijdje geleden. :)

Ik kan me herinneren dat er bij de podcasts van delicious tv een aantal pizza recepten zaten en dat is allemaal vegan.
pi_124174833
Ok, en misschien lijkt het nu alsof ik spam, maar dit wilde ik toch graag weten om zo ook een soort van basis aan veganistische ingrediënten in te kunnen slaan die vaker gebruikt gaan worden ..

Welke standaard vervangers zijn er voor de meest voorkomende dierlijke producten?

melk -> soja / rijst / kokos melk
boter -> plantaardige olie/boter
ei -> no egg egg-replacer ?? (waar haal ik zoiets?)

tot nu toe; duh, vrij logisch allemaal .. en dat is ook wel overal te krijgen, maar dat is dus ook een beetje mijn probleem, ik heb al totaal geen zicht op welke 'normale' ingrediënten nu opeens afvallen (schijnen ook nog een paar E nummers te zijn ..?) en door wat ze nu te vervangen ..

( En veganistische chocolade is bij een normale supermarkt ook al niet te krijgen, terwijl je bijna dood gegooid wordt met alle biologische en eerlijke en duurzame en slaafvrije chocolade }:| niet dat ik die koop, maar toch ..)
"Pools are perfect for holding water"
  zondag 17 maart 2013 @ 19:30:05 #59
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_124175276
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 19:10 schreef NEC-Nijmegen het volgende:

[..]

Hmm nu je het zegt. Eieren maar vervangen door water ofzo dan lijkt me niet echt geschikt, bij nader inzien. Wellicht weet iemand een beter alternatief. :)
Er bestaan in de biowinkels egg replacer producten, dat zal waarschijnlijk wel werken. Of zelf een beslag maken van kikkererwtenmeel...
Hier is bv een receptje waar ze daarvan gebruik maken in het beslag
http://www.vegrecipesofin(...)ato-bonda-aloo-vada/
Nog niet uitgeprobeerd, maar het ziet er ziet er wel ok uit.
pi_124175473
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 19:30 schreef jerney het volgende:

[..]

Er bestaan in de biowinkels egg replacer producten, dat zal waarschijnlijk wel werken. Of zelf een beslag maken van kikkererwtenmeel...
Hier is bv een receptje waar ze daarvan gebruik maken in het beslag
http://www.vegrecipesofin(...)ato-bonda-aloo-vada/
Nog niet uitgeprobeerd, maar het ziet er ziet er wel ok uit.
Dat No Egg lijkt me wel goed. :) Is dat trouwens poeder of een vloeistof?
welke hal moet je hebben voor zieke air max ??
  zondag 17 maart 2013 @ 19:39:41 #61
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_124175697
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 19:18 schreef probeer het volgende:
Ok, en misschien lijkt het nu alsof ik spam, maar dit wilde ik toch graag weten om zo ook een soort van basis aan veganistische ingrediënten in te kunnen slaan die vaker gebruikt gaan worden ..

Welke standaard vervangers zijn er voor de meest voorkomende dierlijke producten?

melk -> soja / rijst / kokos melk
boter -> plantaardige olie/boter
ei -> no egg egg-replacer ?? (waar haal ik zoiets?)

tot nu toe; duh, vrij logisch allemaal .. en dat is ook wel overal te krijgen, maar dat is dus ook een beetje mijn probleem, ik heb al totaal geen zicht op welke 'normale' ingrediënten nu opeens afvallen (schijnen ook nog een paar E nummers te zijn ..?) en door wat ze nu te vervangen ..

( En veganistische chocolade is bij een normale supermarkt ook al niet te krijgen, terwijl je bijna dood gegooid wordt met alle biologische en eerlijke en duurzame en slaafvrije chocolade }:| niet dat ik die koop, maar toch ..)
Egg replacer kun je bij iedere natuurwinkel wel vinden.
Als je bechamelsaus wil maken, kun je dat het beste met sojaroom doen, da's wat voller.

Mayonaise kun je ook heel simpel zelf maken door een beetje sojamelk (echt niet teveel, zo'n 100ml oid) op smaak te brengen met wat goede mosterd, zout, appelazijn, beetje knoflook en wat maplesyrup (niet teveel, wordt anders snel te zoet) met de staafmixer te bewerken en er dan druppelgewijs maisolie oid bij te schenken. Eigenlijk net als gewone mayo, maar zonder het risico op salmonella. :P

Voor de rest wordt het heel wat etiketten lezen, vrees ik. En schrikken van de hoeveelheid dierlijke producten in alles.

Van de chips is naturel altijd wel ok. Paprika van Croky (niet van lays, daar gooien ze altijd melkpoeder in }:|), Dorito's sweet chilli is ook veilig. Oh en de chips van kettle O+ Balsamic Vinegar & sea salt O+

Er is ook een topic met producten die 100% plantaardig zijn, trouwens.
  zondag 17 maart 2013 @ 19:41:27 #62
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_124175770
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 19:34 schreef NEC-Nijmegen het volgende:

[..]

Dat No Egg lijkt me wel goed. :) Is dat trouwens poeder of een vloeistof?
Het is poeder waar je water bij moet doen :)
Ik gebruik hem graag in mijn moussaka.

Oh en je kunt trouwen gewoon een groentenbouillonblokje in je pizzasaus gooien, maar dat smaakt natuurlijk wel anders dan je gewend bent.
pi_124175854
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 19:41 schreef jerney het volgende:

[..]

Het is poeder waar je water bij moet doen :)

En dan krijg je een soort kleverige vloeistof, neem ik aan?
welke hal moet je hebben voor zieke air max ??
  zondag 17 maart 2013 @ 19:46:45 #64
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_124176015
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 19:43 schreef NEC-Nijmegen het volgende:

[..]

En dan krijg je een soort kleverige vloeistof, neem ik aan?
Pretty much :)
  zondag 17 maart 2013 @ 21:28:46 #65
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_124181693
Op pizza gewoon groenten doen? Ik kwam ergens een recept tegen, moment.
http://www.degroenemeisje(...)rld-italiaanse-bodem
L'Enfer, c'est les autres.
  dinsdag 19 maart 2013 @ 11:09:54 #66
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_124243469
Goede topic, mijn post:

Vanavond zelf tortilla's maken en vullen met pompoen, courgette, knoflook, ui, kruiden, tomatensalsa en zelfgemaakte guacamole.
Dit recept maar dan een beetje aangepast
http://allrecipes.nl/rece(...)sa-en-guacamole.aspx
L'Enfer, c'est les autres.
pi_124248130
Godsamme, jullie kunnen allemaal wel écht koken :@ ik moet nog een hoop leren :')

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  dinsdag 19 maart 2013 @ 13:49:37 #68
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_124248786
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 13:32 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Godsamme, jullie kunnen allemaal wel écht koken :@ ik moet nog een hoop leren :')

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hey Fanny ;)

Ik houd geen score bij hoor, ik heb dit opic ook niet bedoeld voor een veganistische doelgroep, iedereen is welkom om inspiratie op te doen. :*

En koken is makkelijk, gewoon veel recepten uitproberen en er lol in hebben om te experimenteren. :)
pi_124248864
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 13:49 schreef jerney het volgende:

[..]

Hey Fanny ;)

Ik houd geen score bij hoor, ik heb dit opic ook niet bedoeld voor een veganistische doelgroep, iedereen is welkom om inspiratie op te doen. :*

En koken is makkelijk, gewoon veel recepten uitproberen en er lol in hebben om te experimenteren. :)
Weet ik! :*

maar ik ben soms wel onder de indruk van al die recepten, ik lees mee en leer.... :+
  dinsdag 19 maart 2013 @ 13:52:58 #70
168456 DaneV
chown -R us.us *yourbase
pi_124248930
Deze van het weekend gemaakt, was echt heel lekker !

http://www.epicurious.com(...)-and-Truffles-239801
  dinsdag 19 maart 2013 @ 13:53:43 #71
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_124248963
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 13:51 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Weet ik! :*

maar ik ben soms wel onder de indruk van al die recepten, ik lees mee en leer.... :+
Dat is dan weer wel precies de bedoeling van dit topic. Erachter komen dat je ook plantaardig heel divers en uitgebreid kunt koken. ;)
  dinsdag 19 maart 2013 @ 13:55:22 #72
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_124249017
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 13:52 schreef DaneV het volgende:
Deze van het weekend gemaakt, was echt heel lekker !

http://www.epicurious.com(...)-and-Truffles-239801
Ohh, die wil ik zeker eens uitproberen O+
Ik hou van risotto... en paddenstoelen :9
  dinsdag 19 maart 2013 @ 14:44:25 #73
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_124251038
Ik ben ook niet veganistisch. Ook geen vegetariër. Wel te dik en ik hoop door bewuster met mijn eten om te gaan, af te vallen. Ik vrat met name veel slechte vetten en veul vlees. Weinig groenten, nouja...

Ik verschuif de taco's naar morgen, heb net zelf falafel gemaakt dus dat eten we met Turks brood (en knoflooksaus, hehehe).
L'Enfer, c'est les autres.
  dinsdag 19 maart 2013 @ 14:47:37 #74
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_124251126
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 14:44 schreef Maria2.0 het volgende:
Ik ben ook niet veganistisch. Ook geen vegetariër. Wel te dik en ik hoop door bewuster met mijn eten om te gaan, af te vallen. Ik vrat met name veel slechte vetten en veul vlees. Weinig groenten, nouja...

Ik verschuif de taco's naar morgen, heb net zelf falafel gemaakt dus dat eten we met Turks brood (en knoflooksaus, hehehe).
Plantaardig eten, is het beste dieet :Y
Ik ben als bijverschijnsel ook heel erg afgevallen, zonder te proberen en zeker zonder op een houtje te bijten. :)
  dinsdag 19 maart 2013 @ 14:49:39 #75
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_124251190
Ja daarom, ik wil af en toe nog wel vlees eten hoor, en ik kan niet leven zonder kaas, maar absoluut niet meer elke dag of zelfs elke week.
L'Enfer, c'est les autres.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')