abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  zondag 17 maart 2013 @ 18:58:30 #51
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_124174162
Hey, mijn topic is actief O+

quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 14:50 schreef Maria2.0 het volgende:
Vandaag dit recept uitproberen
http://www.degroenemeisje(...)-homemade-vegan-roti
Oeh, binnenkort ook weer eens roti maken, dat heb ik al lang niet meer gedaan. :9

quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 18:49 schreef probeer het volgende:
Oeh, han-dig! Wilde net zelf een topic aanmaken toen ik deze zag staan

Zelf niet veganistisch, maar mijn nieuwe vriendinnetje O+ wel en ik zou heel graag voor dr koken maar ben het totaal niet gewend (en weet dus ook niet waar ik rekening mee moet houden).

Wat zouden jullie op een veganistische pizza gooien (ze vindt sojakaas 'niet te hachelen' dus dat valt af ..)
Ik denk dat het het belangrijkst is dat je je tomatensaus goed op smaak brengt. :) Verder er gewoon op doen wat je lekker vindt.

Ik houd zelf heel erg van paddenstoelen op pizza's O+ Maar dan wel even van tevoren bakken in wat olie en op het laatst wat knoflook erbij gooien oid. Is veel lekkerder dan er rauw op te smijten voor hij in de oven gaat.

[ Bericht 0% gewijzigd door jerney op 17-03-2013 19:05:02 ]
pi_124174249
ow en nog iets ..

mijn standaard / basis tomatensaus is:

3 blikken tomaten in vocht
2 blikjes tomatenpuree
1 ui
2 paprika's (omdat ik die nu eenmaal superlekker vind, sorry piet!)
peterselie
basilicum
2 teentjes knoflook (mee koken en ze daarna heerlijk zelf op eten O+ )
1 rundvlees bouillonblokje (vals spelen, ik weet het .. :@ )

mjah, mijn vraag dus .. door wat (welke kruidenmengsels oid) vervang ik dat bouillonblokje? of maar gewoon meteen helemaal weglaten? (al heb ik dat natuurlijk al eerder geprobeerd, en het kan best tussen mn oren zitten maar ik vind m dan minder lekker)
"Pools are perfect for holding water"
pi_124174310
quote:
1s.gif Op zondag 17 maart 2013 18:58 schreef jerney het volgende:
Hey, mijn topic is actief O+

[..]

Oeh, binnenkort ook weer eens rote maken, dat heb ik al lang niet meer gedaan. :9

[..]

Ik denk dat het het belangrijkst is dat je je tomatensaus goed op smaak brengt. :) Verder er gewoon op doen wat je lekker vindt.

Ik houd zelf heel erg van paddenstoelen op pizza's O+ Maar dan wel even van tevoren bakken in wat olie en op het laatst wat knoflook erbij gooien oid. Is veel lekkerder dan er rauw op te smijten voor hij in de oven gaat.
ja ok goed punt, gewoon zorgen dat er geen kaas of vlees op zit :) ik zal ook eens neuzen in het pizza topic, vast wel mensen die een originele variant gemaakt hebben die ook veganistisch blijkt te zijn ..

Ow en supertof, al die maaltijdsoepen. Lijken me echt heerlijk, ik ga er zeker een paar proberen (eerst thuis, dan voor vriendin :) ). Wel jammer dat het allemaal gerechten met 10+ ingrediënten zijn ..
"Pools are perfect for holding water"
pi_124174346
Falafel:

• 250 gram gedroogde kikkererwten, liefst minstens een uur of 20 geweekt
• bosje lente-uitjes
• bosje peterselie
• 2 teentjes knoflook
• zakje bakpoeder
• halve el djinten
• een el ketoembar
• peper
• zout
• (optioneel) 1 el sambal oelek

Dit allemaal in een keukenmachine fijnmalen tot een redelijk glad beslag.

Van het beslag balletjes maken en ze een uurtje laten opstijven in de vriezer.

Dan klaarzetten:

• een diep bord/schaal met bloem
• een diep bord/schaal met 2 geklutste eieren, of beter gezegd in dit topic: eivervanger zoals No Egg
• een diep bord/schaal met paneermeel.

De balletjes eerst in de bloem, dan het ei en dan het paneermeel rollen.

De balletjes frituren in een pan met zonnebloemolie (1 liter ofzo is wel voldoende in een niet te grote pan; steeds per 6 of hooguit 10 frituren).

Laten 'afdruipen' op keukenpapier.

Serveren met turks brood, komkommer, tomaat en bijvoorbeeld tzatziki en/of andere sausjes.



[ Bericht 4% gewijzigd door NEC-Nijmegen op 18-03-2013 09:07:50 (Recept nog ietsje veranderd) ]
welke hal moet je hebben voor zieke air max ??
pi_124174503
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 19:03 schreef NEC-Nijmegen het volgende:
Falafel:

• 250 gram gedroogde kikkererwten, liefst minstens een uur of 20 geweekt
• bosje lente-uitjes
• bosje peterselie
• 2 teentjes knoflook
• zakje bakpoeder
• halve el djinten
• een el ketoembar
• peper
• zout

Dit allemaal in een keukenmachine fijnmalen tot een redelijk glad beslag.

Dan klaarzetten:

• een diep bord/schaal met bloem
• een diep bord/schaal met 2 geklutste eieren
• een diep bord/schaal met paneermeel.

Balletjes draaien van het beslag en dan eerst in de bloem, dan het ei en dan het paneermeel rollen.

De balletjes op een bord/plank leggen en een uurtje of wat in de vriezer laten opstijven.

De balletjes frituren in een pan met zonnebloemolie (1 liter ofzo is wel voldoende in een niet te grote pan; steeds per 6 of hooguit 10 frituren).

Laten 'afdruipen' op keukenpapier.

Serveren met turks brood, komkommer, tomaat en bijvoorbeel tzatziki en/of andere sausjes.
Bij jou kwam het ei dus eerder dan de kip .. ?

Al lijkt het me een lekker recept :)
"Pools are perfect for holding water"
pi_124174580
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 19:08 schreef probeer het volgende:

[..]

Bij jou kwam het ei dus eerder dan de kip .. ?

Al lijkt het me een lekker recept :)
Hmm nu je het zegt. Eieren maar vervangen door water ofzo dan lijkt me niet echt geschikt, bij nader inzien. Wellicht weet iemand een beter alternatief. :)
welke hal moet je hebben voor zieke air max ??
  zondag 17 maart 2013 @ 19:13:30 #57
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_124174665
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 19:02 schreef probeer het volgende:

[..]

ja ok goed punt, gewoon zorgen dat er geen kaas of vlees op zit :) ik zal ook eens neuzen in het pizza topic, vast wel mensen die een originele variant gemaakt hebben die ook veganistisch blijkt te zijn ..
Viel tegen de laatste keer dat ik in het pizzatopic keek, maar dat is wel een tijdje geleden. :)

Ik kan me herinneren dat er bij de podcasts van delicious tv een aantal pizza recepten zaten en dat is allemaal vegan.
pi_124174833
Ok, en misschien lijkt het nu alsof ik spam, maar dit wilde ik toch graag weten om zo ook een soort van basis aan veganistische ingrediënten in te kunnen slaan die vaker gebruikt gaan worden ..

Welke standaard vervangers zijn er voor de meest voorkomende dierlijke producten?

melk -> soja / rijst / kokos melk
boter -> plantaardige olie/boter
ei -> no egg egg-replacer ?? (waar haal ik zoiets?)

tot nu toe; duh, vrij logisch allemaal .. en dat is ook wel overal te krijgen, maar dat is dus ook een beetje mijn probleem, ik heb al totaal geen zicht op welke 'normale' ingrediënten nu opeens afvallen (schijnen ook nog een paar E nummers te zijn ..?) en door wat ze nu te vervangen ..

( En veganistische chocolade is bij een normale supermarkt ook al niet te krijgen, terwijl je bijna dood gegooid wordt met alle biologische en eerlijke en duurzame en slaafvrije chocolade }:| niet dat ik die koop, maar toch ..)
"Pools are perfect for holding water"
  zondag 17 maart 2013 @ 19:30:05 #59
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_124175276
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 19:10 schreef NEC-Nijmegen het volgende:

[..]

Hmm nu je het zegt. Eieren maar vervangen door water ofzo dan lijkt me niet echt geschikt, bij nader inzien. Wellicht weet iemand een beter alternatief. :)
Er bestaan in de biowinkels egg replacer producten, dat zal waarschijnlijk wel werken. Of zelf een beslag maken van kikkererwtenmeel...
Hier is bv een receptje waar ze daarvan gebruik maken in het beslag
http://www.vegrecipesofin(...)ato-bonda-aloo-vada/
Nog niet uitgeprobeerd, maar het ziet er ziet er wel ok uit.
pi_124175473
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 19:30 schreef jerney het volgende:

[..]

Er bestaan in de biowinkels egg replacer producten, dat zal waarschijnlijk wel werken. Of zelf een beslag maken van kikkererwtenmeel...
Hier is bv een receptje waar ze daarvan gebruik maken in het beslag
http://www.vegrecipesofin(...)ato-bonda-aloo-vada/
Nog niet uitgeprobeerd, maar het ziet er ziet er wel ok uit.
Dat No Egg lijkt me wel goed. :) Is dat trouwens poeder of een vloeistof?
welke hal moet je hebben voor zieke air max ??
  zondag 17 maart 2013 @ 19:39:41 #61
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_124175697
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 19:18 schreef probeer het volgende:
Ok, en misschien lijkt het nu alsof ik spam, maar dit wilde ik toch graag weten om zo ook een soort van basis aan veganistische ingrediënten in te kunnen slaan die vaker gebruikt gaan worden ..

Welke standaard vervangers zijn er voor de meest voorkomende dierlijke producten?

melk -> soja / rijst / kokos melk
boter -> plantaardige olie/boter
ei -> no egg egg-replacer ?? (waar haal ik zoiets?)

tot nu toe; duh, vrij logisch allemaal .. en dat is ook wel overal te krijgen, maar dat is dus ook een beetje mijn probleem, ik heb al totaal geen zicht op welke 'normale' ingrediënten nu opeens afvallen (schijnen ook nog een paar E nummers te zijn ..?) en door wat ze nu te vervangen ..

( En veganistische chocolade is bij een normale supermarkt ook al niet te krijgen, terwijl je bijna dood gegooid wordt met alle biologische en eerlijke en duurzame en slaafvrije chocolade }:| niet dat ik die koop, maar toch ..)
Egg replacer kun je bij iedere natuurwinkel wel vinden.
Als je bechamelsaus wil maken, kun je dat het beste met sojaroom doen, da's wat voller.

Mayonaise kun je ook heel simpel zelf maken door een beetje sojamelk (echt niet teveel, zo'n 100ml oid) op smaak te brengen met wat goede mosterd, zout, appelazijn, beetje knoflook en wat maplesyrup (niet teveel, wordt anders snel te zoet) met de staafmixer te bewerken en er dan druppelgewijs maisolie oid bij te schenken. Eigenlijk net als gewone mayo, maar zonder het risico op salmonella. :P

Voor de rest wordt het heel wat etiketten lezen, vrees ik. En schrikken van de hoeveelheid dierlijke producten in alles.

Van de chips is naturel altijd wel ok. Paprika van Croky (niet van lays, daar gooien ze altijd melkpoeder in }:|), Dorito's sweet chilli is ook veilig. Oh en de chips van kettle O+ Balsamic Vinegar & sea salt O+

Er is ook een topic met producten die 100% plantaardig zijn, trouwens.
  zondag 17 maart 2013 @ 19:41:27 #62
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_124175770
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 19:34 schreef NEC-Nijmegen het volgende:

[..]

Dat No Egg lijkt me wel goed. :) Is dat trouwens poeder of een vloeistof?
Het is poeder waar je water bij moet doen :)
Ik gebruik hem graag in mijn moussaka.

Oh en je kunt trouwen gewoon een groentenbouillonblokje in je pizzasaus gooien, maar dat smaakt natuurlijk wel anders dan je gewend bent.
pi_124175854
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 19:41 schreef jerney het volgende:

[..]

Het is poeder waar je water bij moet doen :)

En dan krijg je een soort kleverige vloeistof, neem ik aan?
welke hal moet je hebben voor zieke air max ??
  zondag 17 maart 2013 @ 19:46:45 #64
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_124176015
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 19:43 schreef NEC-Nijmegen het volgende:

[..]

En dan krijg je een soort kleverige vloeistof, neem ik aan?
Pretty much :)
  zondag 17 maart 2013 @ 21:28:46 #65
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_124181693
Op pizza gewoon groenten doen? Ik kwam ergens een recept tegen, moment.
http://www.degroenemeisje(...)rld-italiaanse-bodem
L'Enfer, c'est les autres.
  dinsdag 19 maart 2013 @ 11:09:54 #66
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_124243469
Goede topic, mijn post:

Vanavond zelf tortilla's maken en vullen met pompoen, courgette, knoflook, ui, kruiden, tomatensalsa en zelfgemaakte guacamole.
Dit recept maar dan een beetje aangepast
http://allrecipes.nl/rece(...)sa-en-guacamole.aspx
L'Enfer, c'est les autres.
pi_124248130
Godsamme, jullie kunnen allemaal wel écht koken :@ ik moet nog een hoop leren :')

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  dinsdag 19 maart 2013 @ 13:49:37 #68
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_124248786
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 13:32 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Godsamme, jullie kunnen allemaal wel écht koken :@ ik moet nog een hoop leren :')

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hey Fanny ;)

Ik houd geen score bij hoor, ik heb dit opic ook niet bedoeld voor een veganistische doelgroep, iedereen is welkom om inspiratie op te doen. :*

En koken is makkelijk, gewoon veel recepten uitproberen en er lol in hebben om te experimenteren. :)
pi_124248864
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 13:49 schreef jerney het volgende:

[..]

Hey Fanny ;)

Ik houd geen score bij hoor, ik heb dit opic ook niet bedoeld voor een veganistische doelgroep, iedereen is welkom om inspiratie op te doen. :*

En koken is makkelijk, gewoon veel recepten uitproberen en er lol in hebben om te experimenteren. :)
Weet ik! :*

maar ik ben soms wel onder de indruk van al die recepten, ik lees mee en leer.... :+
  dinsdag 19 maart 2013 @ 13:52:58 #70
168456 DaneV
chown -R us.us *yourbase
pi_124248930
Deze van het weekend gemaakt, was echt heel lekker !

http://www.epicurious.com(...)-and-Truffles-239801
  dinsdag 19 maart 2013 @ 13:53:43 #71
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_124248963
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 13:51 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Weet ik! :*

maar ik ben soms wel onder de indruk van al die recepten, ik lees mee en leer.... :+
Dat is dan weer wel precies de bedoeling van dit topic. Erachter komen dat je ook plantaardig heel divers en uitgebreid kunt koken. ;)
  dinsdag 19 maart 2013 @ 13:55:22 #72
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_124249017
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 13:52 schreef DaneV het volgende:
Deze van het weekend gemaakt, was echt heel lekker !

http://www.epicurious.com(...)-and-Truffles-239801
Ohh, die wil ik zeker eens uitproberen O+
Ik hou van risotto... en paddenstoelen :9
  dinsdag 19 maart 2013 @ 14:44:25 #73
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_124251038
Ik ben ook niet veganistisch. Ook geen vegetariër. Wel te dik en ik hoop door bewuster met mijn eten om te gaan, af te vallen. Ik vrat met name veel slechte vetten en veul vlees. Weinig groenten, nouja...

Ik verschuif de taco's naar morgen, heb net zelf falafel gemaakt dus dat eten we met Turks brood (en knoflooksaus, hehehe).
L'Enfer, c'est les autres.
  dinsdag 19 maart 2013 @ 14:47:37 #74
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_124251126
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 14:44 schreef Maria2.0 het volgende:
Ik ben ook niet veganistisch. Ook geen vegetariër. Wel te dik en ik hoop door bewuster met mijn eten om te gaan, af te vallen. Ik vrat met name veel slechte vetten en veul vlees. Weinig groenten, nouja...

Ik verschuif de taco's naar morgen, heb net zelf falafel gemaakt dus dat eten we met Turks brood (en knoflooksaus, hehehe).
Plantaardig eten, is het beste dieet :Y
Ik ben als bijverschijnsel ook heel erg afgevallen, zonder te proberen en zeker zonder op een houtje te bijten. :)
  dinsdag 19 maart 2013 @ 14:49:39 #75
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_124251190
Ja daarom, ik wil af en toe nog wel vlees eten hoor, en ik kan niet leven zonder kaas, maar absoluut niet meer elke dag of zelfs elke week.
L'Enfer, c'est les autres.
  dinsdag 19 maart 2013 @ 14:52:30 #76
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_124251282
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 14:49 schreef Maria2.0 het volgende:
Ja daarom, ik wil af en toe nog wel vlees eten hoor, en ik kan niet leven zonder kaas, maar absoluut niet meer elke dag of zelfs elke week.
:D Dat dacht ik ook altijd :P Dat van de kaas dan ;)

Ik heb, toen ik echt niet goed in mijn vel zat, ooit eens 1 dag op calorien gelet, ben me kapot geschrokken van hoe vet kaas wel niet is en ben na die dag meteen weer gestopt met dat tellen, omdat ik de hele dag met eten bezig was. Nog nooit zo'n honger gehad. Madness. :P
  dinsdag 19 maart 2013 @ 15:01:11 #77
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_124251607
Oh als ik tel heb ik ook krijsende honger. Als ik iets niet mag van mezelf dan ga ik Binge-eaten.
Ik moet wel even een alternatief bedenken voor brood, ik eet ook teveel brood (ben er zo gek op!)
Wilde nu beginnen met in de ochtend groene smoothies met lijnzaad. Dat past geloof ik wel binnen vegan en dat zal ook best vullen.
L'Enfer, c'est les autres.
  dinsdag 19 maart 2013 @ 15:15:01 #78
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_124252135
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 15:01 schreef Maria2.0 het volgende:
Oh als ik tel heb ik ook krijsende honger. Als ik iets niet mag van mezelf dan ga ik Binge-eaten.
Ik moet wel even een alternatief bedenken voor brood, ik eet ook teveel brood (ben er zo gek op!)
Wilde nu beginnen met in de ochtend groene smoothies met lijnzaad. Dat past geloof ik wel binnen vegan en dat zal ook best vullen.
Ik heb geen idee eigenlijk, ik ben namelijk niet zo'n fan van raw food :)
Maar je zou denken van wel, door dat lijnzaad... Op www.foodgawker.com zijn een hoop smoothie recepten te vinden, trouwens.
pi_124301714
edit; sorry verkeerd topic

[ Bericht 87% gewijzigd door FANNvanhetlaatsteuur op 20-03-2013 18:19:58 ]
pi_124301970
Dat niemand trouwens vergeet dat je eerst balletjes van alleen het kikkererwtenbeslag moet maken en dat laten opstijven. Ik had het eerst verkeerd opgeschreven :@ maar als je nu mijn recept hanteert dan maak je echt hele goeie falafel!
welke hal moet je hebben voor zieke air max ??
  woensdag 20 maart 2013 @ 18:22:50 #81
66083 Platina
78th Element
pi_124302013
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2012 19:18 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ja, ja ik weet het, ik heb ook alle eieren weggeflikkerd :')
Ik kan best zonder. Ik at zo nu en dan nog wel eens een eitje, maar hoeft eigenlijk niet.

Oké weer ''on topic'' :@
Dat is helemaal zonde. Kun je ze beter opeten, je hebt ze immers al gekocht.
pi_124302136
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 18:22 schreef Platina het volgende:

[..]

Dat is helemaal zonde. Kun je ze beter opeten, je hebt ze immers al gekocht.
Ja, sorry ik werd er misselijk van.

Inmiddels gebruik ik wel weer eieren door gerechten, soms ben ik wat impulsief.
  woensdag 20 maart 2013 @ 19:07:48 #83
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124303804
Tip voor de liefhebbers van paddestoelgerechten, doe er wat sherry doorheen. Dit doet de paddenstoelensmaak zeer toenemen.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 20 maart 2013 @ 19:13:47 #84
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_124304052
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 19:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Tip voor de liefhebbers van paddestoelgerechten, doe er wat sherry doorheen. Dit doet de paddenstoelensmaak zeer toenemen.
O+

Ik heb geen sherry in huis, maar wel shao hsing rijstwijn, werkt dat ook? Is zie het een namelijk nogal eens door het ander te vervangen staan. :)
  zaterdag 23 maart 2013 @ 14:58:17 #85
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_124408440
Ik heb nog wat resten groente over, vandaag verwerk ik dat tot deze salade:

quinoa (150 – 200 gram)
pompoen
avocado
1,5 sjalotje
pompoenpitten
koriander
1 theelepeltje chilivlokken
limoensap
olijfolie
zout

1) Verwarm de oven voor op 200 graden. Schil en snij de pompoen in blokjes (ongeveer 1 cm). Vet een ovenschaal in en laat de blokjes in ongeveer 15 minuten gaar worden in de oven.
2) Kook de quinoa volgens verpakking (1 deel quinoa, 2 delen water, 12 minuten koken, paar minuten nagaren). Spoel het daarna af in een zeef onder de koude kraan.
3) Rooster de pompoenpitten in een droge pan.
4) Maak dressing van olijfolie, limoensap, chilivlokken en een beetje zout.
5) Snij het sjalotje fijn, de avocado in blokjes en pluk en hak de koriander.
6) Mix alles door elkaar.

Ik vervang de quinoa door zilvervliesrijst en doe er ook courgette bij in.
Eet er een vega cordon bleu bij dus niet vegan.

Morgen maak ik met nog wat restjes groente deze salade

http://www.smulweb.nl/rec(...)e-met-tomaat-en-zalm
Die je dmv kleine aanpassingen ook makkelijk vegan kunt maken.
L'Enfer, c'est les autres.
pi_124408699
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 19:07 schreef Pietverdriet het volgende:
Tip voor de liefhebbers van paddestoelgerechten, doe er wat sherry doorheen. Dit doet de paddenstoelensmaak zeer toenemen.
Weet jij misschien een goede zoutvervanger?
  maandag 25 maart 2013 @ 13:03:57 #87
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_124480290
Vraag me niet waarom, maar van mijn docent kreeg ik youtubefilmpjes door van de Vegan Black Metal Chef. He actually makes things. Dus wie weet zit er nog wat tussen :D
L'Enfer, c'est les autres.
  maandag 25 maart 2013 @ 17:55:38 #88
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124491168
quote:
1s.gif Op woensdag 20 maart 2013 19:13 schreef jerney het volgende:

[..]

O+

Ik heb geen sherry in huis, maar wel shao hsing rijstwijn, werkt dat ook? Is zie het een namelijk nogal eens door het ander te vervangen staan. :)
Geen idee, zou je moeten proberen,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  maandag 25 maart 2013 @ 18:02:19 #89
294141 tarantism
hups in die kont
pi_124491370
quote:
0s.gif Op woensdag 20 maart 2013 18:25 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Ja, sorry ik werd er misselijk van.

Inmiddels gebruik ik wel weer eieren door gerechten, soms ben ik wat impulsief.
Geeft niets knul, eten genoeg op de wereld.

oh wacht :')
pi_124499485
quote:
1s.gif Op woensdag 30 mei 2012 09:05 schreef jerney het volgende:
Ohhh, het is al zo lang geleden dat ik knoflook heb geroosterd! En het is zo makkelijk, kijk maar. O+

http://www.monsoonspice.c(...)sted-garlic.html?m=1
[ afbeelding ]
Dit, op een kaas-uien broodje (die van de AH) met een klein beetje kruidenboter

Wow, zó lekker, en klaar binnen 5 min (als je het wachten op de oven niet meetelt ;) )

Danku voor dit overheerlijke recept

Edit: 5 teentjes knoflook verder .. morgen van 9 tot 3 werkgroepen, hehe

[ Bericht 2% gewijzigd door probeer op 26-03-2013 00:19:50 ]
"Pools are perfect for holding water"
  dinsdag 26 maart 2013 @ 20:57:50 #91
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_124541290
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 19:41 schreef jerney het volgende:

[..]

Het is poeder waar je water bij moet doen :)
Ik gebruik hem graag in mijn moussaka.

Oh en je kunt trouwen gewoon een groentenbouillonblokje in je pizzasaus gooien, maar dat smaakt natuurlijk wel anders dan je gewend bent.
No egg is ook te vinden bij aantal c1000 vestigingen.
  dinsdag 26 maart 2013 @ 20:59:29 #92
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_124541397
Binnenkort begint http://veggiechallenge.nl/ weer. Daar komen ook weer allerlei tips en plantaardige recepten. :)
  woensdag 27 maart 2013 @ 14:49:43 #93
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_124566926
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 17:55 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Geen idee, zou je moeten proberen,
Ik zal mijn ketjap-rijstwijn-sesamolie-maizena marinade er eens op loslaten :)
  woensdag 27 maart 2013 @ 14:51:49 #94
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_124566988
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 maart 2013 20:59 schreef TechXP het volgende:
Binnenkort begint http://veggiechallenge.nl/ weer. Daar komen ook weer allerlei tips en plantaardige recepten. :)
Ik zag van de week een stukje over Viva Las Vega in EVA magazine voorbij komen. :)
Gaat er dit jaar meer lekkers zijn om naar huis mee te nemen?
En komen de Dutch Weed burgers terug? :9 Die waren echt heel lekker :) En te snel op ;(
  woensdag 27 maart 2013 @ 17:50:14 #95
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124573597
Hoeft het niet meer lekker trouwens? (TT)
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 27 maart 2013 @ 17:59:24 #96
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_124573901
quote:
0s.gif Op woensdag 27 maart 2013 17:50 schreef Pietverdriet het volgende:
Hoeft het niet meer lekker trouwens? (TT)
Goed punt :D
Jawel O+
pi_124583900
quote:
0s.gif Op maandag 25 maart 2013 18:02 schreef tarantism het volgende:

[..]

Geeft niets knul, eten genoeg op de wereld.

oh wacht :')
Volgende keer stuur ik ze wel naar Afrika.
  woensdag 27 maart 2013 @ 22:08:39 #98
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_124586242
quote:
0s.gif Op woensdag 27 maart 2013 14:49 schreef jerney het volgende:

[..]

Ik zal mijn ketjap-rijstwijn-sesamolie-maizena marinade er eens op loslaten :)
Hoest gegaan?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 28 maart 2013 @ 02:46:03 #99
24399 TechXP
www.biteback.be
pi_124595691
quote:
0s.gif Op woensdag 27 maart 2013 14:51 schreef jerney het volgende:
Ik zag van de week een stukje over Viva Las Vega in EVA magazine voorbij komen. :)
Gaat er dit jaar meer lekkers zijn om naar huis mee te nemen?
En komen de Dutch Weed burgers terug? :9 Die waren echt heel lekker :) En te snel op ;(
Dutch Weed Burger heb ik afgelopen zaterdag nog op 0:-)
Ik geloof dat ze die dag iets anders hebben, maar ik hoop dat we wel kunnen regelen dat ze ook bij ons festival zijn :)

Maar noteer iig 1 juni alvast in agenda :) Zover ik weet komen er meer stands. En ik hoop ook meer producten om naar huis te nemen.
  dinsdag 14 mei 2013 @ 20:13:48 #100
279894 winka
There is no place like home..
pi_126493745
Goed topic ^O^
Ik kan wel weer wat recepten gebruiken omdat ik binnenkort weer veganistisch wil gaan eten. Ik heb sinds mijn jeugd al behoorlijke huidproblemen; ook in mijn gezicht.

Het enige wat echt helpt is veganistisch eten. Het is alleen een eetpatroon wat ik helaas niet makkelijk volhoud.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')