abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  vrijdag 18 mei 2012 @ 10:02:05 #1
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_111696213
Er is in het andere topic al een aantal keer naar gevraagd een spin off en hier is hij dan. Deel hier je plantaardige recepten.

Voor de fokkers die meedoen met de Fok! VeggieChallenge
Op www.foodgawker.com krijg je gigantisch veel resultaten als je op 'vegan' zoekt. Veel succes en plezier met het experimenteren!
  vrijdag 18 mei 2012 @ 10:02:34 #2
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_111696224
Snelle noodles

Noodles (let op dat er geen ei of melk in zit)
Arachide olie
Harissa
Shoyu sojasaus
Knoflook, geperst
Champignons in plakjes
Courgette in reepjes

Noodles even koken en uit laten lekken.

Wat arachide olie in de wok goed heet laten worden. Champignons erin en klein beetje zout overheen om het vocht er sneller uit te krijgen. Wanneer die goed eruit zien (en ruiken O+) courgette erbij, even omscheppen, vuur wat omlaag en knoflook erbij (ik die er altijd een teentje of 3 of 4 bij, maar snap het als je het rustiger aan wil doen :P). Theelepeltje harissa erbij en goed omscheppen. Giet er royaal wat shoyu overheen en laat even pruttelen.
Dan de noodles er geleidelijk doorheen scheppen (dat mengt beter). Klaar!

Natuurlijk uit te breiden met mini maiskolfjes, bamboescheuten en waar je ook trek in hebt. Maar dit is meestal mijn 'moe na het werk en nergens zin in'-recept. :P

Ik gooi er ook graag Hoi Sin saus doorheen wanneer ik het in huis heb.
  vrijdag 18 mei 2012 @ 10:51:41 #3
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_111697230
Deze van Kayotic kitchen maak ik ook graag. O+



Worteltjes, in de lengte doormidden gesneden
2 eetlepels plantaardige boter, vloeibaar
1 teentje knoflook
1/8 eetlepel kaneel
1/4 theelepel gemalen komijn
1/4 theelepel kerriepoeder
1 theelepel gedroogde thijm
1/4 theelepel gemberpoeder
2 theelepel bruine suiker
snufje cayennepeper
zeezout

Alles behalve het zout door elkaar roeren en worteltjes mee insmeren, in een ovenschaal gooien en zeezout over de worteltjes sprenkelen. Met aluminiumfolie afdekken en in een voorverwarmde oven zetten op 200C.

Haal na zo'n 40 minuten de folie eraf en controleer of je worteltjes gaar zijn, maar wel nog een bite hebben.

Zo ja, dan nog 10 tot 15 minuten in de oven zodat ze kunnen carameliseren. :)

Alternatieve bereiding:
http://www.kayotic.nl/blog/caramelized-carrots-2
Wel kippenbouillon vervangen natuurlijk ;)

[ Bericht 5% gewijzigd door jerney op 18-05-2012 12:48:31 ]
pi_111698871
Nom!

Op mijn foodgawker had ik volgens mij ook wat vegan recepten gefavorite, even opgezocht :). Linkjes:

Pommegranate & Chili tofu
Black bean and sweet potato chili (kaas weglaten)
African veg curry
Eggplant curry with tamarind & mint
Dum Aloo
Tofu Matar
Potato & Cauliflower Samosas
Aubergine & pepper terrine (gelatine vervangen door agar agar)
Sweet potato tofu hash
Kidney beans stew
Mexican lentil stew

Hmmm, was al lang niet op foodgawker geweest maar ik heb best veel lekkere recepten tussen mijn favorieten staan, krijg nu echt zin in de 3 dagen vegan eten! :D
Denn was schwer ist, ist auch schön, gut, groß (Beethoven)
// wandelende paradox //
  vrijdag 18 mei 2012 @ 13:52:45 #5
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_111702511
O+
dit is er ook eentje die ik nog wil proberen, lijkt me erg lekker.
http://www.kayotic.nl/blog/sweet-potato-pepper-soup
  dinsdag 22 mei 2012 @ 10:44:55 #6
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_111867723
Als de portabellaburgers je de strot uit komen ;)




2 blikken witte bonen, uitgelekt
1 grote zoete aardappel
2 theel tahini
2 theel maple of agave syrup
1 theel Cajun kruiden
1/4 cup bloem

Panko
Arachide olie

1. Pof de zoete aardappel. Verwijder schil, leg in een grote kom.
2. Voeg witte bonen toe en stamp ze samen met de aardappel.
3. Stamp de kruiden en bloem erdoor. Voeg meer bloem toe om de mix wat dikker te maken tot je er tevreden mee bent en vorm de burgers.
4. Verhit wat olie in een koekenpan.
5. Druk de burgers aan beiden kanten in de panko. Niet te zuunig. :P bak de burgers tot ze goudbruin zien
6. Laat ze even uitleggen op wat keukenpapier.
7. Gooi op een (getoast) broodje en zwier er een hoop toppings naar keuze op.

Suggesties: avocado, Dijon mosterd, rucola, uienringen, geroosterde paprika, jalapeño pepertjes, veganaise met wat mosterd en kervel
pi_111868135
quote:
0s.gif Op dinsdag 22 mei 2012 10:44 schreef jerney het volgende:
Als de portabellaburgers je de strot uit komen ;)

[ afbeelding ]

2 blikken witte bonen, uitgelekt
1 grote zoete aardappel
2 theel tahini
2 theel maple of agave syrup
1 theel Cajun kruiden
1/4 cup bloem

Panko
Arachide olie

1. Pof de zoete aardappel. Verwijder schil, leg in een grote kom.
2. Voeg witte bonen toe en stamp ze samen met de aardappel.
3. Stamp de kruiden en bloem erdoor. Voeg meer bloem toe om de mix wat dikker te maken tot je er tevreden mee bent en vorm de burgers.
4. Verhit wat olie in een koekenpan.
5. Druk de burgers aan beiden kanten in de panko. Niet te zuunig. :P bak de burgers tot ze goudbruin zien
6. Laat ze even uitleggen op wat keukenpapier.
7. Gooi op een (getoast) broodje en zwier er een hoop toppings naar keuze op.

Suggesties: avocado, Dijon mosterd, rucola, uienringen, geroosterde paprika, jalapeño pepertjes, veganaise met wat mosterd en kervel
:9
  dinsdag 22 mei 2012 @ 11:28:41 #8
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_111869319
Deze wil ik wel eens maken als we eters over de vloer hebben O+
wel een takkebaan als je dat bootje ook wil maken :D

http://kblog.lunchboxbunc(...)-quinoa-in-boat.html



[ Bericht 0% gewijzigd door jerney op 22-05-2012 11:36:22 ]
  woensdag 23 mei 2012 @ 09:07:27 #9
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_111914678
Wie zegt dat je met een plantaardig dieet geen lasagne meer kan eten? Je moet maar zien of je wel of geen gebruik van vegan kaas wil maken. ;)

http://kblog.lunchboxbunc(...)ico-with-how-to.html


http://kblog.lunchboxbunc(...)ith-green-basil.html


En voor de kaashaters ;)
http://kblog.lunchboxbunc(...)gan-ricotta-nut.html


http://kblog.lunchboxbunc(...)o-lasagna-vegan.html


http://www.loveandlemons.(...)ashew-poblano-crema/



En nog een andere benadering :)
http://kblog.lunchboxbunc(...)-lasagna-recipe.html


En nog wat tips
http://kblog.lunchboxbunc(...)t-vegan-lasagna.html


Ik had zelf vorige week een lasagna gemaakt met een saus van champignons, paprika, courgette, rode ui, veel knoflook en op het laatst vruchtvlees uit 3 geroosterde aubergines bij gedaan om het smeuig te maken. Wat kruiden erbij en klaar.

Verder nog een bechamelsaus gemaakt met alpro room, no egg eggreplacer, vegan kaasjes en wat peper en zout.

Was lekker, maar ik merkte nu inderdaad dat die alpro room nogal zoet is. Ik ga dus eens op zoek naar die van Oatly :)

[ Bericht 1% gewijzigd door jerney op 24-05-2012 11:40:46 ]
  woensdag 23 mei 2012 @ 09:29:16 #10
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_111915277
Beetje vroeg in het jaar, maar deze lijkt me zo lekker O+
Met geroosterde knoflook O+

http://kblog.lunchboxbunc(...)nut-squash-sage.html


Wrap! O+
http://kblog.lunchboxbunc(...)to-glow-spirals.html



[ Bericht 6% gewijzigd door jerney op 23-05-2012 10:46:16 ]
  donderdag 24 mei 2012 @ 13:59:17 #11
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_111969383
Hier kreeg ik meteen honger van :9

Rozemarijntempeh met risotto van zoete aardappel en shiitake
http://cookbookaficionado(...)to-shiitake-risotto/


[ Bericht 4% gewijzigd door jerney op 24-05-2012 17:48:11 ]
pi_111977549
quote:
1s.gif Op woensdag 23 mei 2012 09:07 schreef jerney het volgende:
Wie zegt dat je met een plantaardig dieet geen lasagne meer kan eten? Je moet maar zien of je wel of geen gebruik van vegan kaas wil maken. ;)

http://kblog.lunchboxbunc(...)ico-with-how-to.html
[ afbeelding ]

http://kblog.lunchboxbunc(...)ith-green-basil.html
[ afbeelding ]

En voor de kaashaters ;)
http://kblog.lunchboxbunc(...)gan-ricotta-nut.html
[ afbeelding ]

http://kblog.lunchboxbunc(...)o-lasagna-vegan.html
[ afbeelding ]

http://www.loveandlemons.(...)ashew-poblano-crema/
[ afbeelding ]

En nog een andere benadering :)
http://kblog.lunchboxbunc(...)-lasagna-recipe.html
[ afbeelding ]

En nog wat tips
http://kblog.lunchboxbunc(...)t-vegan-lasagna.html

Ik had zelf vorige week een lasagna gemaakt met een saus van champignons, paprika, courgette, rode ui, veel knoflook en op het laatst vruchtvlees uit 3 geroosterde aubergines bij gedaan om het smeuig te maken. Wat kruiden erbij en klaar.

Verder nog een bechamelsaus gemaakt met alpro room, no egg eggreplacer, vegan kaasjes en wat peper en zout.

Was lekker, maar ik merkte nu inderdaad dat die alpro room nogal zoet is. Ik ga dus eens op zoek naar die van Oatly :)




Godsamme :') ik denk serieus dat ik van Vegetarier Veganist ga worden, dit ziet er zoooooooooo
lekker uit .....

Ik wilde gisteren een gekookt eitje eten en bij de eerste hap bedacht ik me dat ik gewoon een ongeboren kuikentje zat te eten :X dus toen heb ik het maar weggegooid oO<

Vandaag maar makkelijk gehouden met die hitte, pittabroodje met groenteburger, ui, tomaat
peterselie enzo... Maar dit topic staat bij mijn favo's :9
  donderdag 24 mei 2012 @ 18:41:36 #13
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_111979747
:D
Nouja, als het goed is, zijn de eieren niet bevrucht... Dus meer kippenmenstruatie :P

En je kan zo goed plantaardig koken. Je moet alleen op een andere manier leren denken, maar ik ga je met behulp van dit topic en de foodbloggers een handje helpen bij het opdoen van inspiratie ;)
Scroll ook nog eens terug omhoog, ik heb de foto gefixt :9

On topic!

Geroosterde bloemkool en quinoa met romige pompoen tempeh saus

http://keepinitkind.com/r(...)umpkin-tempeh-sauce/



http://www.myrecessionkit(...)liflower_Tagine.html



http://ohmyveggies.com/re(...)-asparagus-and-tofu/



Tofu frittata! Ga ik binnenkort eens proberen, maar dan wel met aardappel. :9
http://veganyackattack.com/2012/05/02/mexican-tofu-frittata/



http://blogs.babble.com/f(...)aragus-spring-salad/


[ Bericht 2% gewijzigd door jerney op 24-05-2012 18:53:46 ]
pi_111981128
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2012 17:39 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Ik wilde gisteren een gekookt eitje eten en bij de eerste hap bedacht ik me dat ik gewoon een ongeboren kuikentje zat te eten :X dus toen heb ik het maar weggegooid oO<
Er worden in ieder geval héél veel kuikentjes gedood voor de productie van eieren.
quote:
Dit betekent dat jaarlijks in Nederland 30 miljoen haantjes direct na de geboorte vergast, versnipperd of verdronken worden. Het afmaken van alle haantjes gebeurt bij de productie van álle eieren, dus ook bij biologische en biologisch-dynamische eieren.
http://www.nrcnext.nl/blo(...)e-haantjes-per-jaar/
pi_111981294
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2012 19:14 schreef Feeeeble het volgende:

[..]

Er worden in ieder geval héél veel kuikentjes gedood voor de productie van eieren.

[..]

http://www.nrcnext.nl/blo(...)e-haantjes-per-jaar/
Ja, ja ik weet het, ik heb ook alle eieren weggeflikkerd :')
Ik kan best zonder. Ik at zo nu en dan nog wel eens een eitje, maar hoeft eigenlijk niet.

Oké weer ''on topic'' :@
  donderdag 24 mei 2012 @ 19:22:27 #16
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_111981456
O+ on topic :)
Geroosterde boontjes, champignons en walnoten met truffelolie
http://ohmyveggies.com/re(...)hrooms-with-walnuts/



http://cupcakesandkalechi(...)-roasted-vegetables/


mist alleen nog wat knoflook O+ Basilicum is er ook lekker bij :)
  vrijdag 25 mei 2012 @ 11:46:13 #17
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_112011686
Speciaal voor Selestha een post vol, als het goed is, glutenvrije inspiratie. ;)

Pasta kun je kopen via http://www.glutenvrijewebshop.nl/pasta-pizza

Salade van geroosterde wortelen, linzen en zonnenbloempitten
http://www.dailybitesblog(...)til-sunflower-salad/


Roze pasta! Hoe kun je dit niet willen maken? O+
(ook een hele fijne site. Alles is plantaardig en je kunt zoeken op gluten-free... Geeft op dit moment 198 resultaten ;) )
http://www.choosingraw.co(...)d-toasted-pine-nuts/



http://www.queenofquinoa.(...)spinach-quesadillas/


Tofu & kikkererwten scramble
http://www.choosingraw.com/recipage/?recipe_id=6011244


Aubergine rollatini met tomatensaus
http://www.choosingraw.com/recipage/?recipe_id=6011252


Rapen'rijst' sushi ;)
http://www.choosingraw.com/recipage/?recipe_id=6011271



Romige kokosrapenrijst met gekarameliseerde pompoen
http://www.choosingraw.com/recipage/?recipe_id=6009951



Paddenstoelen Stroganoff
http://www.choosingraw.com/recipage/?recipe_id=6009983


Carrot cake pancakes
http://www.choosingraw.com/recipage/?recipe_id=6008896



Pompoenrisotto
http://www.choosingraw.com/recipage/?recipe_id=6007449


Zomerse pastasalade met geroosterde groenten
http://www.choosingraw.com/recipage/?recipe_id=6007459



Stapeltjes van polenta, zoete aardappel, bonen en groenten
http://www.choosingraw.com/recipage/?recipe_id=6007460


[ Bericht 0% gewijzigd door jerney op 25-05-2012 11:55:39 ]
pi_112013898
Owh lief O+

Leuke ideeën staan er tussen!
  vrijdag 25 mei 2012 @ 13:58:21 #19
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_112016645
:Y een aantal ervan wil ik zeker eens proberen.


Deze ook! :9
Want tzaziki van soja yoghurt is niet om over naar huis te schrijven :P

Spinaziefalafel met tzaziki
http://veganyackattack.co(...)made-tzatziki-sauce/
  dinsdag 29 mei 2012 @ 18:35:45 #20
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_112178791
Spruitjes! Ik werd vroeger al misselijk van de geur alleen wanneer ze bij mijn buurmeisje thuis tot gort werden gekookt ;( Jaren later kwam ik erachter dat ze zowaar lekker konden zijn. :)


Spruitjes en shiitaki! Must try O+
http://herbivoracious.com(...)-paprika-recipe.html



Geroosterde spruitjes & broccolini met maple syrup & balsamico
http://www.loveandlemons.(...)ed-brussels-sprouts/



Geroosterde spruitjes met amandelen
http://www.spiciefoodie.c(...)prouts-with-almonds/
pi_112178955
quote:
0s.gif Op donderdag 24 mei 2012 19:22 schreef jerney het volgende:
O+ on topic :)
Geroosterde boontjes, champignons en walnoten met truffelolie
http://ohmyveggies.com/re(...)hrooms-with-walnuts/
[ afbeelding ]

http://cupcakesandkalechi(...)-roasted-vegetables/
[ afbeelding ]

mist alleen nog wat knoflook O+ Basilicum is er ook lekker bij :)
champignons zijn geen planten he, zijn paddestoelen, telt dus niet :N
Op &lt;a href="http://i52.tinypic.com/15yai5k.jpg" target="_blank" rel="nofollow"&gt;&lt;/a&gt; schreef TheFamousMan
Geef maar toe, eigenlijk ben jij gewoon een keiharde baas, die uit 110% ongelooflijke koninklijkheid bestaat _O_
  dinsdag 29 mei 2012 @ 18:54:26 #22
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_112179675
quote:
7s.gif Op dinsdag 29 mei 2012 18:39 schreef dralion13 het volgende:

[..]

champignons zijn geen planten he, zijn paddestoelen, telt dus niet :N
Oud nieuws, Pietverdriet ging je al voor. :P Maar als je nog lekkere plantaardige recepten hebt, hoor ik het graag. :P Liefst mét paddenstoelen :9
  woensdag 30 mei 2012 @ 09:05:16 #23
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_112203876
Ohhh, het is al zo lang geleden dat ik knoflook heb geroosterd! En het is zo makkelijk, kijk maar. O+

http://www.monsoonspice.c(...)sted-garlic.html?m=1
pi_112206255
quote:
1s.gif Op dinsdag 29 mei 2012 18:54 schreef jerney het volgende:

[..]

Oud nieuws, Pietverdriet ging je al voor. :P Maar als je nog lekkere plantaardige recepten hebt, hoor ik het graag. :P Liefst mét paddenstoelen :9
:P Pietje de 2e :')

Zo lust ik ook wel spruitjes ! :o

en dat knoflookrecept Wauw !

Dit staat in de beschrijving :D

quote:
another matter that your breath will smell of garlic hell. Well, you can’t have everything!
_O- die ga ik dus proberen :+
  woensdag 30 mei 2012 @ 17:50:19 #25
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_112225924
Ah! Medeknoflookjunk! O+

Hier wat inspiratie uit India :)


Aloo Gobi Mutter( Potatoes Cauliflower peas with Indian spices)
http://hobbyandmore.blogs(...)er-potatoes.html?m=1



General Tso's Tempeh
http://hobbyandmore.blogs(...)-glutenfree.html?m=1



Palak Tempeh (in spinazie tomaten curry)
http://hobbyandmore.blogs(...)nach-tomato.html?m=1



Panch Phoran (rapen met Vijfkruidenpoeder)
http://hobbyandmore.blogs(...)with-indian.html?m=1


patta Gobi Subzi
http://hobbyandmore.blogs(...)r-fry-vegan.html?m=1



Gobi Masala
http://www.steamingpot.com/gobi-masala/



Mango Chutney
http://hobbyandmore.blogs(...)utney-vegan.html?m=1



Naan! O+ Verschillende varianten :)
http://hobbyandmore.blogs(...)ed-and-more.html?m=1
pi_112236085
Ben niet vega(n), maar maak ook graag gerechten zonder vlees of dierlijke producten.

Van Maangchi: gebakken tofu met pittige saus - http://www.maangchi.com/recipe/2-tofu-side-dishes

  woensdag 30 mei 2012 @ 22:16:23 #27
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_112240749
Ik ook niet, ik eet ook vis en soms wat honing. Maar wel overwegend plantaardig. :) Die recepten zien er goed uit. Spicy O+ En lekker simpel *O*
  donderdag 31 mei 2012 @ 13:37:38 #28
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_112261582
Als je in de veronderstelling was dat je met een plantaardige soep gedoend was waterige zooi naar binnen te slurpen, troost je. ;)

Heb je in je enthousiasme teveel bollen knoflook geroosterd? Maak dan deze paprika-pompoen-knoflooksoep O+
http://www.manifestvegan.(...)tternut-squash-soup/



Broccoli-cashew'kaas'soep
http://www.littlehouseofv(...)cheese-soup.html?m=1



Geroosterde knoflook (moet toch op :P) en zoete aardappelsoep
http://cupcakesandkale.bl(...)potato-soup.html?m=1


Paddenstoelensoep met hazelnoten
Even naar beneden scrollen voor de Engelse versie.
http://www.vegetalou.com/(...)soup-with-hazelnuts/



Rode linzensoep met bloemkoolcroutons
http://www.foodie.com/rec(...)auliflower-croutons/



Harissa-erwtensoep met shiitake
http://kblog.lunchboxbunc(...)-split-pea-soup.html



Aardappel'cheddar'soep met spinazie
Daiya is hier helaas nog niet echt te vinden, maar medium cheddar style sheeze van Bute Island is lekker :)
http://kblog.lunchboxbunc(...)-cheddar-potato.html



Zoete aardappel- en bloemkoolsoep
http://www.manifestvegan.(...)to-cauliflower-soup/



Appel-pompoen soep
http://www.fortheloveoffo(...)-apple-soup.html?m=1



Gecarameliseerde uien- en wortelsoep
http://www.thetomatotart.(...)through-the-seasons/



Pompoen-linzensoep met harissa olie
http://herbivoracious.com(...)om-the-cookbook.html



Geroosterde rode paprikasoep
http://kblog.lunchboxbunc(...)red-pepper-soup.html



Bloemkoolsoep met saffraan
http://kblog.lunchboxbunc(...)er-soup-organic.html



Geroosterde tomatensoep
Als je nog steeds geroosterde knoflook over hebt, zou ik die er gewoon bij gooien :9 en anders sowieso teveel gehakte knoflook O+
http://kblog.lunchboxbunc(...)h-grilled-daiya.html



Aardappelsoep
http://kblog.lunchboxbunc(...)bed-potato-soup.html


[ Bericht 0% gewijzigd door jerney op 31-05-2012 16:06:20 ]
  vrijdag 1 juni 2012 @ 17:04:51 #29
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
  maandag 4 juni 2012 @ 21:11:25 #30
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_112443922
quote:
0s.gif Op vrijdag 25 mei 2012 13:58 schreef jerney het volgende:
:Y een aantal ervan wil ik zeker eens proberen.


Deze ook! :9
Want tzaziki van soja yoghurt is niet om over naar huis te schrijven :P

Spinaziefalafel met tzaziki
http://veganyackattack.co(...)made-tzatziki-sauce/
[ afbeelding ]
Ik heb net de tzaziki gemaakt en hij was lekker. :) De textuur kreeg ik met de staafmixer alleen niet helemaal goed. Misschien de volgende keer wat silken tofu erdoorheen proberen. In plaats van citroensap heb ik het met een limien geprobeerd, maar omdat dat ding zo uitgedroogd als wat was, heb ik er flink wat appelazijn doorheen gegooid. En in plaats van 1 klein teentje knoflook (what were they thinking) 2 grote, gedroogde en 1 kleine verse knoflook.

Veel beter dan met die vieze sojayoghurt. :)
pi_113077489
Mijn tortilla is aangebrand ! :'(

Maar goed, wel opgegeten :P

Men neme één tortilla die je heel even in de koekenpan doet met een beetje
olijfolie, die van mij was dus even te lang want ik lette niet op :')

1 Vegagroenteburger
tomaten
uien
peterselie
peper - zout - zoete paprika kruiden

en tzatziki

die van mij was gewone :@ maar het recept voor vega tzatziki heeft Jerney hier boven
geplaatst.

was toch lekker ondanks dat de tortilla een beetje hard was :') :+



Kan ook heel goed met een Pitabroodje.
pi_113428318
Griekse Witte Bonensoep

Men neme (8>

750 gram witte bonen
(dit is 1 grote en 1 kleine pot hak witte Bonen)
Maar je kan natuurlijk ook zelf bonen weken en koken.

4 grote uien gesneden

verse selderij

een halve liter olijfolie

zwarte peper / zout

500 gram worteltjes in plakjes gesneden

2 kleine blikjes tomatenpuree

1 á 2 theelepels sambal

Doe 1 liter water + halve liter olijfolie in een grote soeppan.
Gooi de sambal, tomatenpuree, zout en peper erbij.

Doe de gesneden uien en de plakjes worteltjes erbij.
Snij de Selderij klein en gooi dit er ook bij.

Breng aan de kook, als de wortels zacht beginnen ten worden gooi je
de witte bonen erbij.

Laat 10 minuten doorkoken, tot de soep een oranje kleur heeft.

Hoe langer je de soep laat doorkoken, hoe dikker hij wordt, dus dat
mag je zelf bepalen. Uiteraard kan je nog water toevoegen als
je hem dunner wilt hebben, ook naar smaak nog peper en zout toevoegen.



Deze soep eet je met vers stokbrood.

Kali Orexi ! :P
pi_113429938
Ik zet hem even in mijn MyAT!
Zitten volgens mij heeeul lekkere dingen tussen! :9

Nog eventjes geduld, dan kan ik koken in mijn eigen keuken. *O* Sowieso hebben we het voornemen om elke week een nieuw recept uit te proberen, want onze vega-keuken is nog wat beperkt. (We eten als we zelf koken geen vlees, maar elke keer hetzelfde 'geintje' met tofublokjes wordt wat saai....;) )
pi_113566402
Een van mijn favoriete vleesvervangers is er een die ik zelf maak ;)

Men neme:
1 bloemkool
Kruiden naar keus, maar in ieder geval komijn. Ik gebruik vaak een mengsel van komijn, kerrie djawa, en gerookt paprikapoeder
3 tenen knoflook, gehalveerd
Olijfolie
Zout

Bloemkool in grove stukken hakken. In ovenschaal doen, mengen met kruiden,zout en olie. Knoflook door schaal verdelen. Ongeveer 35 minuten op 200 graden hete lucht (af en toe keren).

De bloemkool houdt zo zijn bite en krijgt een lekkere textuur; ik serveer hem vaak bij curry of rijst als bijgerecht hoewel het ook lekker is bij bijvoorbeeld aardappelpuree. Door de gerookte smaak doet hij het wat mij betreft goed als vervanger van bbq-kip :)
pi_113620773
Veganistische pannenkoeken

Ingrediënten
Porties: 9
150g bloem
2 eetlepels suiker
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel zout
300ml water of sojamelk
1 eetlepel olie

Bereidingswijze

1. Zeef de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom.
Klop het water en olie samen in een kleine kom.
Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en giet de olie en water erbij.
Roer door tot het net gemengd is; mengsel hoort klonterig te zijn.

2. Verhit een geoliede koekenpan op middelhoog vuur.
Lepel wat van het beslag in de pan, en bak tot er bubbels vormen en de randen droog zijn.
Keer om en bak ze aan de andere kant bruin. Herhaal dit met het resterende beslag.
pi_123374477
best zonde van dit topic

effe een schopje oO<
pi_123374549
En overal maar zout in gooien hè, stelletje valsspelers :D
pi_123374606
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 17:38 schreef Tchock het volgende:
En overal maar zout in gooien hè, stelletje valsspelers :D
Mag dat niet dan?
pi_123374620
quote:
11s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 17:39 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Mag dat niet dan?
Ik kom hier vol vertrouwen dat jullie 100% plantaardig eten!
pi_123374647
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 17:40 schreef Tchock het volgende:

[..]

Ik kom hier vol vertrouwen dat jullie 100% plantaardig eten!
zout is toch niet dierlijk :?
pi_123374752
quote:
10s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 17:40 schreef Tchock het volgende:

[..]

Ik kom hier vol vertrouwen dat jullie 100% plantaardig eten!
Dat doe ik niet :) Maar wat is er niet ok aan zout?
pi_123374793
Het was maar een grapje lieve mensen. Zout is toch niet plantaardig ;(
pi_123374828
Wat een fijne kick!
Compleet plantaardig met eivervangers etc is niet mijn ding maar hier staan wel hele fijne gerechten!
Ga je mee buiten spelen?
Soms verdwaal ik in een draak
101 doelen omdat het kan
en iets met een loodgieter..
pi_123374836
quote:
11s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 17:44 schreef Tchock het volgende:
Het was maar een grapje lieve mensen. Zout is toch niet plantaardig ;(
:D ah... een grapje :+
pi_123374892
quote:
0s.gif Op dinsdag 26 februari 2013 17:45 schreef nectarientje het volgende:
Wat een fijne kick!
Compleet plantaardig met eivervangers etc is niet mijn ding maar hier staan wel hele fijne gerechten!
Ik eet ook niet 100 % plantaardig hoor ;) , maar dat maakt de recepten hier niet minder lekker :9
  zondag 17 maart 2013 @ 14:50:17 #46
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_124163150
L'Enfer, c'est les autres.
pi_124172293
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 14:50 schreef Maria2.0 het volgende:
Vandaag dit recept uitproberen
http://www.degroenemeisje(...)-homemade-vegan-roti
Yum :9
  zondag 17 maart 2013 @ 18:09:27 #48
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_124172334
Heb het net op en het is ook echt superyum!
L'Enfer, c'est les autres.
pi_124173814
Oeh, han-dig! Wilde net zelf een topic aanmaken toen ik deze zag staan

Zelf niet veganistisch, maar mijn nieuwe vriendinnetje O+ wel en ik zou heel graag voor dr koken maar ben het totaal niet gewend (en weet dus ook niet waar ik rekening mee moet houden).

Wat zouden jullie op een veganistische pizza gooien (ze vindt sojakaas 'niet te hachelen' dus dat valt af ..)
"Pools are perfect for holding water"
pi_124173986
quote:
99s.gif Op zondag 1 juli 2012 09:38 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Veganistische pannenkoeken

Ingrediënten
Porties: 9
150g bloem
2 eetlepels suiker
2 theelepels bakpoeder
1/2 theelepel zout
300ml water of sojamelk
1 eetlepel olie

Bereidingswijze

1. Zeef de bloem, suiker, bakpoeder en zout in een grote kom.
Klop het water en olie samen in een kleine kom.
Maak een kuiltje in het midden van de droge ingrediënten en giet de olie en water erbij.
Roer door tot het net gemengd is; mengsel hoort klonterig te zijn.

2. Verhit een geoliede koekenpan op middelhoog vuur.
Lepel wat van het beslag in de pan, en bak tot er bubbels vormen en de randen droog zijn.
Keer om en bak ze aan de andere kant bruin. Herhaal dit met het resterende beslag.
Ik maak mijn normale pannenkoeken altijd met bier .. is dat niet ook voor hier een idee, of vindt men dat helemaal niets? Wel idd ook met bakpoeder en suiker ..

Vind het zelf erg lekker, geeft een erg luchtige pannenkoek (zonder dat je denkt van .. hej, zit hier nou bier in?)

[ Bericht 2% gewijzigd door probeer op 17-03-2013 19:03:22 ]
"Pools are perfect for holding water"
  zondag 17 maart 2013 @ 18:58:30 #51
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_124174162
Hey, mijn topic is actief O+

quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 14:50 schreef Maria2.0 het volgende:
Vandaag dit recept uitproberen
http://www.degroenemeisje(...)-homemade-vegan-roti
Oeh, binnenkort ook weer eens roti maken, dat heb ik al lang niet meer gedaan. :9

quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 18:49 schreef probeer het volgende:
Oeh, han-dig! Wilde net zelf een topic aanmaken toen ik deze zag staan

Zelf niet veganistisch, maar mijn nieuwe vriendinnetje O+ wel en ik zou heel graag voor dr koken maar ben het totaal niet gewend (en weet dus ook niet waar ik rekening mee moet houden).

Wat zouden jullie op een veganistische pizza gooien (ze vindt sojakaas 'niet te hachelen' dus dat valt af ..)
Ik denk dat het het belangrijkst is dat je je tomatensaus goed op smaak brengt. :) Verder er gewoon op doen wat je lekker vindt.

Ik houd zelf heel erg van paddenstoelen op pizza's O+ Maar dan wel even van tevoren bakken in wat olie en op het laatst wat knoflook erbij gooien oid. Is veel lekkerder dan er rauw op te smijten voor hij in de oven gaat.

[ Bericht 0% gewijzigd door jerney op 17-03-2013 19:05:02 ]
pi_124174249
ow en nog iets ..

mijn standaard / basis tomatensaus is:

3 blikken tomaten in vocht
2 blikjes tomatenpuree
1 ui
2 paprika's (omdat ik die nu eenmaal superlekker vind, sorry piet!)
peterselie
basilicum
2 teentjes knoflook (mee koken en ze daarna heerlijk zelf op eten O+ )
1 rundvlees bouillonblokje (vals spelen, ik weet het .. :@ )

mjah, mijn vraag dus .. door wat (welke kruidenmengsels oid) vervang ik dat bouillonblokje? of maar gewoon meteen helemaal weglaten? (al heb ik dat natuurlijk al eerder geprobeerd, en het kan best tussen mn oren zitten maar ik vind m dan minder lekker)
"Pools are perfect for holding water"
pi_124174310
quote:
1s.gif Op zondag 17 maart 2013 18:58 schreef jerney het volgende:
Hey, mijn topic is actief O+

[..]

Oeh, binnenkort ook weer eens rote maken, dat heb ik al lang niet meer gedaan. :9

[..]

Ik denk dat het het belangrijkst is dat je je tomatensaus goed op smaak brengt. :) Verder er gewoon op doen wat je lekker vindt.

Ik houd zelf heel erg van paddenstoelen op pizza's O+ Maar dan wel even van tevoren bakken in wat olie en op het laatst wat knoflook erbij gooien oid. Is veel lekkerder dan er rauw op te smijten voor hij in de oven gaat.
ja ok goed punt, gewoon zorgen dat er geen kaas of vlees op zit :) ik zal ook eens neuzen in het pizza topic, vast wel mensen die een originele variant gemaakt hebben die ook veganistisch blijkt te zijn ..

Ow en supertof, al die maaltijdsoepen. Lijken me echt heerlijk, ik ga er zeker een paar proberen (eerst thuis, dan voor vriendin :) ). Wel jammer dat het allemaal gerechten met 10+ ingrediënten zijn ..
"Pools are perfect for holding water"
pi_124174346
Falafel:

• 250 gram gedroogde kikkererwten, liefst minstens een uur of 20 geweekt
• bosje lente-uitjes
• bosje peterselie
• 2 teentjes knoflook
• zakje bakpoeder
• halve el djinten
• een el ketoembar
• peper
• zout
• (optioneel) 1 el sambal oelek

Dit allemaal in een keukenmachine fijnmalen tot een redelijk glad beslag.

Van het beslag balletjes maken en ze een uurtje laten opstijven in de vriezer.

Dan klaarzetten:

• een diep bord/schaal met bloem
• een diep bord/schaal met 2 geklutste eieren, of beter gezegd in dit topic: eivervanger zoals No Egg
• een diep bord/schaal met paneermeel.

De balletjes eerst in de bloem, dan het ei en dan het paneermeel rollen.

De balletjes frituren in een pan met zonnebloemolie (1 liter ofzo is wel voldoende in een niet te grote pan; steeds per 6 of hooguit 10 frituren).

Laten 'afdruipen' op keukenpapier.

Serveren met turks brood, komkommer, tomaat en bijvoorbeeld tzatziki en/of andere sausjes.



[ Bericht 4% gewijzigd door NEC-Nijmegen op 18-03-2013 09:07:50 (Recept nog ietsje veranderd) ]
welke hal moet je hebben voor zieke air max ??
pi_124174503
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 19:03 schreef NEC-Nijmegen het volgende:
Falafel:

• 250 gram gedroogde kikkererwten, liefst minstens een uur of 20 geweekt
• bosje lente-uitjes
• bosje peterselie
• 2 teentjes knoflook
• zakje bakpoeder
• halve el djinten
• een el ketoembar
• peper
• zout

Dit allemaal in een keukenmachine fijnmalen tot een redelijk glad beslag.

Dan klaarzetten:

• een diep bord/schaal met bloem
• een diep bord/schaal met 2 geklutste eieren
• een diep bord/schaal met paneermeel.

Balletjes draaien van het beslag en dan eerst in de bloem, dan het ei en dan het paneermeel rollen.

De balletjes op een bord/plank leggen en een uurtje of wat in de vriezer laten opstijven.

De balletjes frituren in een pan met zonnebloemolie (1 liter ofzo is wel voldoende in een niet te grote pan; steeds per 6 of hooguit 10 frituren).

Laten 'afdruipen' op keukenpapier.

Serveren met turks brood, komkommer, tomaat en bijvoorbeel tzatziki en/of andere sausjes.
Bij jou kwam het ei dus eerder dan de kip .. ?

Al lijkt het me een lekker recept :)
"Pools are perfect for holding water"
pi_124174580
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 19:08 schreef probeer het volgende:

[..]

Bij jou kwam het ei dus eerder dan de kip .. ?

Al lijkt het me een lekker recept :)
Hmm nu je het zegt. Eieren maar vervangen door water ofzo dan lijkt me niet echt geschikt, bij nader inzien. Wellicht weet iemand een beter alternatief. :)
welke hal moet je hebben voor zieke air max ??
  zondag 17 maart 2013 @ 19:13:30 #57
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_124174665
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 19:02 schreef probeer het volgende:

[..]

ja ok goed punt, gewoon zorgen dat er geen kaas of vlees op zit :) ik zal ook eens neuzen in het pizza topic, vast wel mensen die een originele variant gemaakt hebben die ook veganistisch blijkt te zijn ..
Viel tegen de laatste keer dat ik in het pizzatopic keek, maar dat is wel een tijdje geleden. :)

Ik kan me herinneren dat er bij de podcasts van delicious tv een aantal pizza recepten zaten en dat is allemaal vegan.
pi_124174833
Ok, en misschien lijkt het nu alsof ik spam, maar dit wilde ik toch graag weten om zo ook een soort van basis aan veganistische ingrediënten in te kunnen slaan die vaker gebruikt gaan worden ..

Welke standaard vervangers zijn er voor de meest voorkomende dierlijke producten?

melk -> soja / rijst / kokos melk
boter -> plantaardige olie/boter
ei -> no egg egg-replacer ?? (waar haal ik zoiets?)

tot nu toe; duh, vrij logisch allemaal .. en dat is ook wel overal te krijgen, maar dat is dus ook een beetje mijn probleem, ik heb al totaal geen zicht op welke 'normale' ingrediënten nu opeens afvallen (schijnen ook nog een paar E nummers te zijn ..?) en door wat ze nu te vervangen ..

( En veganistische chocolade is bij een normale supermarkt ook al niet te krijgen, terwijl je bijna dood gegooid wordt met alle biologische en eerlijke en duurzame en slaafvrije chocolade }:| niet dat ik die koop, maar toch ..)
"Pools are perfect for holding water"
  zondag 17 maart 2013 @ 19:30:05 #59
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_124175276
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 19:10 schreef NEC-Nijmegen het volgende:

[..]

Hmm nu je het zegt. Eieren maar vervangen door water ofzo dan lijkt me niet echt geschikt, bij nader inzien. Wellicht weet iemand een beter alternatief. :)
Er bestaan in de biowinkels egg replacer producten, dat zal waarschijnlijk wel werken. Of zelf een beslag maken van kikkererwtenmeel...
Hier is bv een receptje waar ze daarvan gebruik maken in het beslag
http://www.vegrecipesofin(...)ato-bonda-aloo-vada/
Nog niet uitgeprobeerd, maar het ziet er ziet er wel ok uit.
pi_124175473
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 19:30 schreef jerney het volgende:

[..]

Er bestaan in de biowinkels egg replacer producten, dat zal waarschijnlijk wel werken. Of zelf een beslag maken van kikkererwtenmeel...
Hier is bv een receptje waar ze daarvan gebruik maken in het beslag
http://www.vegrecipesofin(...)ato-bonda-aloo-vada/
Nog niet uitgeprobeerd, maar het ziet er ziet er wel ok uit.
Dat No Egg lijkt me wel goed. :) Is dat trouwens poeder of een vloeistof?
welke hal moet je hebben voor zieke air max ??
  zondag 17 maart 2013 @ 19:39:41 #61
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_124175697
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 19:18 schreef probeer het volgende:
Ok, en misschien lijkt het nu alsof ik spam, maar dit wilde ik toch graag weten om zo ook een soort van basis aan veganistische ingrediënten in te kunnen slaan die vaker gebruikt gaan worden ..

Welke standaard vervangers zijn er voor de meest voorkomende dierlijke producten?

melk -> soja / rijst / kokos melk
boter -> plantaardige olie/boter
ei -> no egg egg-replacer ?? (waar haal ik zoiets?)

tot nu toe; duh, vrij logisch allemaal .. en dat is ook wel overal te krijgen, maar dat is dus ook een beetje mijn probleem, ik heb al totaal geen zicht op welke 'normale' ingrediënten nu opeens afvallen (schijnen ook nog een paar E nummers te zijn ..?) en door wat ze nu te vervangen ..

( En veganistische chocolade is bij een normale supermarkt ook al niet te krijgen, terwijl je bijna dood gegooid wordt met alle biologische en eerlijke en duurzame en slaafvrije chocolade }:| niet dat ik die koop, maar toch ..)
Egg replacer kun je bij iedere natuurwinkel wel vinden.
Als je bechamelsaus wil maken, kun je dat het beste met sojaroom doen, da's wat voller.

Mayonaise kun je ook heel simpel zelf maken door een beetje sojamelk (echt niet teveel, zo'n 100ml oid) op smaak te brengen met wat goede mosterd, zout, appelazijn, beetje knoflook en wat maplesyrup (niet teveel, wordt anders snel te zoet) met de staafmixer te bewerken en er dan druppelgewijs maisolie oid bij te schenken. Eigenlijk net als gewone mayo, maar zonder het risico op salmonella. :P

Voor de rest wordt het heel wat etiketten lezen, vrees ik. En schrikken van de hoeveelheid dierlijke producten in alles.

Van de chips is naturel altijd wel ok. Paprika van Croky (niet van lays, daar gooien ze altijd melkpoeder in }:|), Dorito's sweet chilli is ook veilig. Oh en de chips van kettle O+ Balsamic Vinegar & sea salt O+

Er is ook een topic met producten die 100% plantaardig zijn, trouwens.
  zondag 17 maart 2013 @ 19:41:27 #62
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_124175770
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 19:34 schreef NEC-Nijmegen het volgende:

[..]

Dat No Egg lijkt me wel goed. :) Is dat trouwens poeder of een vloeistof?
Het is poeder waar je water bij moet doen :)
Ik gebruik hem graag in mijn moussaka.

Oh en je kunt trouwen gewoon een groentenbouillonblokje in je pizzasaus gooien, maar dat smaakt natuurlijk wel anders dan je gewend bent.
pi_124175854
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 19:41 schreef jerney het volgende:

[..]

Het is poeder waar je water bij moet doen :)

En dan krijg je een soort kleverige vloeistof, neem ik aan?
welke hal moet je hebben voor zieke air max ??
  zondag 17 maart 2013 @ 19:46:45 #64
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_124176015
quote:
0s.gif Op zondag 17 maart 2013 19:43 schreef NEC-Nijmegen het volgende:

[..]

En dan krijg je een soort kleverige vloeistof, neem ik aan?
Pretty much :)
  zondag 17 maart 2013 @ 21:28:46 #65
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_124181693
Op pizza gewoon groenten doen? Ik kwam ergens een recept tegen, moment.
http://www.degroenemeisje(...)rld-italiaanse-bodem
L'Enfer, c'est les autres.
  dinsdag 19 maart 2013 @ 11:09:54 #66
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_124243469
Goede topic, mijn post:

Vanavond zelf tortilla's maken en vullen met pompoen, courgette, knoflook, ui, kruiden, tomatensalsa en zelfgemaakte guacamole.
Dit recept maar dan een beetje aangepast
http://allrecipes.nl/rece(...)sa-en-guacamole.aspx
L'Enfer, c'est les autres.
pi_124248130
Godsamme, jullie kunnen allemaal wel écht koken :@ ik moet nog een hoop leren :')

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
  dinsdag 19 maart 2013 @ 13:49:37 #68
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_124248786
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 13:32 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Godsamme, jullie kunnen allemaal wel écht koken :@ ik moet nog een hoop leren :')

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Hey Fanny ;)

Ik houd geen score bij hoor, ik heb dit opic ook niet bedoeld voor een veganistische doelgroep, iedereen is welkom om inspiratie op te doen. :*

En koken is makkelijk, gewoon veel recepten uitproberen en er lol in hebben om te experimenteren. :)
pi_124248864
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 13:49 schreef jerney het volgende:

[..]

Hey Fanny ;)

Ik houd geen score bij hoor, ik heb dit opic ook niet bedoeld voor een veganistische doelgroep, iedereen is welkom om inspiratie op te doen. :*

En koken is makkelijk, gewoon veel recepten uitproberen en er lol in hebben om te experimenteren. :)
Weet ik! :*

maar ik ben soms wel onder de indruk van al die recepten, ik lees mee en leer.... :+
  dinsdag 19 maart 2013 @ 13:52:58 #70
168456 DaneV
chown -R us.us *yourbase
pi_124248930
Deze van het weekend gemaakt, was echt heel lekker !

http://www.epicurious.com(...)-and-Truffles-239801
  dinsdag 19 maart 2013 @ 13:53:43 #71
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_124248963
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 13:51 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Weet ik! :*

maar ik ben soms wel onder de indruk van al die recepten, ik lees mee en leer.... :+
Dat is dan weer wel precies de bedoeling van dit topic. Erachter komen dat je ook plantaardig heel divers en uitgebreid kunt koken. ;)
  dinsdag 19 maart 2013 @ 13:55:22 #72
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_124249017
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 13:52 schreef DaneV het volgende:
Deze van het weekend gemaakt, was echt heel lekker !

http://www.epicurious.com(...)-and-Truffles-239801
Ohh, die wil ik zeker eens uitproberen O+
Ik hou van risotto... en paddenstoelen :9
  dinsdag 19 maart 2013 @ 14:44:25 #73
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_124251038
Ik ben ook niet veganistisch. Ook geen vegetariër. Wel te dik en ik hoop door bewuster met mijn eten om te gaan, af te vallen. Ik vrat met name veel slechte vetten en veul vlees. Weinig groenten, nouja...

Ik verschuif de taco's naar morgen, heb net zelf falafel gemaakt dus dat eten we met Turks brood (en knoflooksaus, hehehe).
L'Enfer, c'est les autres.
  dinsdag 19 maart 2013 @ 14:47:37 #74
11170 jerney
Een goedkoop avonturier
pi_124251126
quote:
0s.gif Op dinsdag 19 maart 2013 14:44 schreef Maria2.0 het volgende:
Ik ben ook niet veganistisch. Ook geen vegetariër. Wel te dik en ik hoop door bewuster met mijn eten om te gaan, af te vallen. Ik vrat met name veel slechte vetten en veul vlees. Weinig groenten, nouja...

Ik verschuif de taco's naar morgen, heb net zelf falafel gemaakt dus dat eten we met Turks brood (en knoflooksaus, hehehe).
Plantaardig eten, is het beste dieet :Y
Ik ben als bijverschijnsel ook heel erg afgevallen, zonder te proberen en zeker zonder op een houtje te bijten. :)
  dinsdag 19 maart 2013 @ 14:49:39 #75
220157 Maria2.0
Bless this mess
pi_124251190
Ja daarom, ik wil af en toe nog wel vlees eten hoor, en ik kan niet leven zonder kaas, maar absoluut niet meer elke dag of zelfs elke week.
L'Enfer, c'est les autres.
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')