Hoe zie je dat precies voor je dan? Wat is voor jou een acceptabele onderbouwing van zoiets basaals?quote:Op zondag 8 januari 2012 00:29 schreef De_Kardinaal het volgende:
[..]
Ervaring zegt niets over de objectiviteit of de kwaliteit, dat doen bronnen wel daarom gebruik ze eens als je wat wil onderbouwen.
Wie beweert bewijst. Als je het Ntvg een flutblad noemt dan is dat prima, dan vind ik van de libelle ook. Als je zegt dat het onderzoek niet deugt of de publicaties niet wetenschappelijk zijn dan zou ik daar graag een bron van willen zien. Dat schijnt hier best een probleem te zijn, een bron produceren. Desnoods wiki, maar daar ondersteunen ze die mening ook niet.quote:Op zondag 8 januari 2012 01:07 schreef ATuin-hek het volgende:
[..]
Hoe zie je dat precies voor je dan? Wat is voor jou een acceptabele onderbouwing van zoiets basaals?
quote:Het Nederlands Tijdschrift voor Geneeskunde (NTvG) is een Nederlandstalig weekblad voor en door artsen en medisch wetenschappers.
Het is opgericht in 1857 door onder meer J.W.R. Tilanus en behoort daarmee tot de oudste tijdschriften van Nederland. Het is in al die jaren qua opmaak nauwelijks gewijzigd. In het NTvG wordt onder meer belangrijk wetenschappelijk onderzoek gepubliceerd. Ook publiceert het NTvG nieuws uit binnen- en buitenland over medisch onderzoek.
Het NTvG verschijnt sinds enkele jaren ook als webversie voor artsen, artsen in opleiding, studenten geneeskunde en medische wetenschappers in Nederland. Het tijdschrift zelf is in januari 2009 voor het eerst in jaren gemoderniseerd.
http://nl.wikipedia.org/w(...)ift_voor_Geneeskunde
Dan kan je het blad zelf ook als bron geven. Lees voor de gein eens een aantal publicaties daarin door en oordeel zelf.quote:Op zondag 8 januari 2012 12:43 schreef De_Kardinaal het volgende:
[..]
Wie beweert bewijst. Als je het Ntvg een flutblad noemt dan is dat prima, dan vind ik van de libelle ook. Als je zegt dat het onderzoek niet deugt of de publicaties niet wetenschappelijk zijn dan zou ik daar graag een bron van willen zien. Dat schijnt hier best een probleem te zijn, een bron produceren. Desnoods wiki, maar daar ondersteunen ze die mening ook niet.
[..]
Dat zegt dus niets eigenlijk over de kwaliteit van het Ntvg dat niet eens een impact factor bezit.quote:Op zondag 8 januari 2012 13:33 schreef ATuin-hek het volgende:
Correlatie tussen IF en subjectieve beoordeling door medici:
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC141186/
Ik heb ze gelezen en ik vind de casuïstiek lastig te volgen en te beoordelen op merites.quote:Op zondag 8 januari 2012 13:26 schreef ATuin-hek het volgende:
[..]
Dan kan je het blad zelf ook als bron geven. Lees voor de gein eens een aantal publicaties daarin door en oordeel zelf.
Dat punt op zichzelf zou je al aan het denken moeten zetten hequote:Op zondag 8 januari 2012 13:35 schreef De_Kardinaal het volgende:
[..]
Dat zegt dus niets eigenlijk over de kwaliteit van het Ntvg dat niet eens een impact factor bezit.
Dat is vrij normaal voor een blad dat uitgegeven wordt in het Nederlands en gericht is op Nederland. Er is in Nederland maar één medisch blad met een te verwaarlozen impact factor.quote:Op zondag 8 januari 2012 13:50 schreef ATuin-hek het volgende:
[..]
Dat punt op zichzelf zou je al aan het denken moeten zetten he
Bron!quote:Op zondag 8 januari 2012 14:01 schreef De_Kardinaal het volgende:
[..]
Dat is vrij normaal voor een blad dat uitgegeven wordt in het Nederlands en gericht is op Nederland. Er is in Nederland maar één medisch blad met een te verwaarlozen impact factor.
Wel medline geïndexeerd met Engelse abstractsquote:Op zondag 8 januari 2012 14:01 schreef De_Kardinaal het volgende:
[..]
Dat is vrij normaal voor een blad dat uitgegeven wordt in het Nederlands en gericht is op Nederland. Er is in Nederland maar één medisch blad met een te verwaarlozen impact factor.
JCR editie 2010. (niet openbaar te raadplegen)quote:
Maar wel zonder impact factor.quote:Op zondag 8 januari 2012 14:39 schreef Re het volgende:
[..]
Wel medline geïndexeerd met Engelse abstracts
Je vond het sowieso een flutbladquote:
Heb je de homeopathie-topics op TRU niet gelezen dan?quote:Op zondag 8 januari 2012 16:06 schreef Hoppahoppa het volgende:
Iemand trouwens de uitzending van 'de Keuringsdienst van waarden' over Oscillococcinum gezien?
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1195607
Geniaal. Prachtig hoe men op 'subtiele' wijze de homeopathie op de hak neemt.
TRU, daar kom ik niet. Daar zijn ze pas echt gestoord.....quote:Op zondag 8 januari 2012 16:07 schreef Lavenderr het volgende:
[..]
Heb je de homeopathie-topics op TRU niet gelezen dan?
Komt dit onderwerp ook voorbij. Uitgebreid.
Is dat tegenwoordig ook bigpharma? Dat is toch meer TRU?quote:Op zondag 8 januari 2012 16:06 schreef Hoppahoppa het volgende:
Iemand trouwens de uitzending van 'de Keuringsdienst van waarden' over Oscillococcinum gezien?
http://www.uitzendinggemist.nl/afleveringen/1195607
Geniaal. Prachtig hoe men op 'subtiele' wijze de homeopathie op de hak neemt.
Ach, er wordt hier regelmatig aangegeven dat homeopathie het antwoord op BigPharma is. Dus is het wel degelijk on-topic.quote:Op zondag 8 januari 2012 16:08 schreef De_Kardinaal het volgende:
[..]
Is dat tegenwoordig ook bigpharma? Dat is toch meer TRU?
Ik heb niets tegen homeopathie eigenlijk. Mits het maar gedegen wetenschappelijk onderzocht wordt en dat ontbreekt vaak bij homeopathie. Geen enkel farmaceutisch bedrijf wil zich daaraan wagen, omdat men daar geen patent op kan aanvragen of kan krijgen.quote:Op zondag 8 januari 2012 16:11 schreef Hoppahoppa het volgende:
[..]
Ach, er wordt hier regelmatig aangegeven dat homeopathie het antwoord op BigPharma is. Dus is het wel degelijk on-topic.
Big Alternative Pharma vind ik hier ook wel mogen.quote:Op zondag 8 januari 2012 16:08 schreef De_Kardinaal het volgende:
[..]
Is dat tegenwoordig ook bigpharma? Dat is toch meer TRU?
Het werkt niet. punt.quote:Op zondag 8 januari 2012 16:15 schreef Gray het volgende:
[..]
Big Alternative Pharma vind ik hier ook wel mogen.
Deze serie is erg leuk en interessantquote:Op zondag 8 januari 2012 16:11 schreef Hoppahoppa het volgende:
[..]
Ach, er wordt hier regelmatig aangegeven dat homeopathie het antwoord op BigPharma is. Dus is het wel degelijk on-topic.
Ik ook niet echt. Volgens mij is kloteomanie een andere tak van niet-sport.quote:Op zondag 8 januari 2012 16:37 schreef Re het volgende:
Veel cytostatica komen ook uit planten
Verder lijkt het me dit weinig met big pharma te maken heeft
.. en dus wil BigPharma onder geen enkel beding of situatie de patiënt beter maken.quote:Op zondag 8 januari 2012 16:13 schreef De_Kardinaal het volgende:
[..]
Ik heb niets tegen homeopathie eigenlijk. Mits het maar gedegen wetenschappelijk onderzocht wordt en dat ontbreekt vaak bij homeopathie. Geen enkel farmaceutisch bedrijf wil zich daaraan wagen, omdat men daar geen patent op kan aanvragen of kan krijgen.
Gek genoeg kon geen enkele alternatieve genezer mijn vriendin genezen van haar dystrofie, terwijl een neuroloog met een laser dat wél kon.quote:Op maandag 9 januari 2012 07:43 schreef Lambiekje het volgende:
[..]
.. en dus wil BigPharma onder geen enkel beding of situatie de patiënt beter maken.
Nee, het gaat erom dat onderzoek geld kost en je dat ook terug moet verdienen.quote:Op maandag 9 januari 2012 07:43 schreef Lambiekje het volgende:
[..]
.. en dus wil BigPharma onder geen enkel beding of situatie de patiënt beter maken.
Wat zou onderzocht moeten worden dan? Of water helpt tegen ziekte-x?quote:Op zondag 8 januari 2012 16:13 schreef De_Kardinaal het volgende:
[..]
Ik heb niets tegen homeopathie eigenlijk. Mits het maar gedegen wetenschappelijk onderzocht wordt en dat ontbreekt vaak bij homeopathie.
Hoe een oplossing van paardenlullen extract in een gigantische verdunning in een dubbelblind-onderzoek scoort ten opzichte van de placebo en reguliere medicatie.quote:Op maandag 9 januari 2012 12:49 schreef Zith het volgende:
[..]
Wat zou onderzocht moeten worden dan? Of water helpt tegen ziekte-x?
Helemaal goedquote:Op maandag 9 januari 2012 13:22 schreef De_Kardinaal het volgende:
Het is toch een dermate sterke verdunning maken dat het theoretisch onmogelijk is dat er nog oorspronkelijk stof over is gebleven in de uiteindelijke verdunning?
Ja, oneindig verdund, bijna alle werkzame stoffen eruit, alleen blijft het in het geheugen van het water zitten en dát doet het hemquote:Op maandag 9 januari 2012 13:22 schreef De_Kardinaal het volgende:
Het is toch een dermate sterke verdunning maken dat het theoretisch onmogelijk is dat er nog oorspronkelijk stof over is gebleven in de uiteindelijke verdunning?
Nope. Duidelijk heel snel last van Alzheimer. Binnen 50 Femto-seconde.quote:Nature. 2005 Mar 10;434(7030):199-202.
Ultrafast memory loss and energy redistribution in the hydrogen bond network of liquid H2O.
Cowan ML, Bruner BD, Huse N, Dwyer JR, Chugh B, Nibbering ET, Elsaesser T, Miller RJ.
Source
Department of Chemistry, University of Toronto, 80 St George Street, Toronto, Ontario, Canada M5S3H6.
Abstract
Many of the unusual properties of liquid water are attributed to its unique structure, comprised of a random and fluctuating three-dimensional network of hydrogen bonds that link the highly polar water molecules. One of the most direct probes of the dynamics of this network is the infrared spectrum of the OH stretching vibration, which reflects the distribution of hydrogen-bonded structures and the intermolecular forces controlling the structural dynamics of the liquid. Indeed, water dynamics has been studied in detail, most recently using multi-dimensional nonlinear infrared spectroscopy for acquiring structural and dynamical information on femtosecond timescales. But owing to technical difficulties, only OH stretching vibrations in D2O or OD vibrations in H2O could be monitored. Here we show that using a specially designed, ultrathin sample cell allows us to observe OH stretching vibrations in H2O. Under these fully resonant conditions, we observe hydrogen bond network dynamics more than one order of magnitude faster than seen in earlier studies that include an extremely fast sweep in the OH frequencies on a 50-fs timescale and an equally fast disappearance of the initial inhomogeneous distribution of sites. Our results highlight the efficiency of energy redistribution within the hydrogen-bonded network, and that liquid water essentially loses the memory of persistent correlations in its structure within 50 fs
Domme gezwets van achterlijke reguliere wetenschap.quote:Op maandag 9 januari 2012 13:51 schreef De_Kardinaal het volgende:
[..]
Nope. Duidelijk heel snel last van Alzheimer. Binnen 50 Femto-seconde.
Nee, zo'n reclamefilmpje van een zender! is een goede wetenschappelijke bronquote:Op maandag 9 januari 2012 18:42 schreef Lambiekje het volgende:
[..]
Domme gezwets van achterlijke reguliere wetenschap.
Dit is plagiaat zonder de bron (wikipediaquote:Op maandag 9 januari 2012 18:46 schreef starla het volgende:
[..]
Nee, zo'n reclamefilmpje van een zender! is een goede wetenschappelijke bron![]()
Randi then forwarded the $1 million challenge to the BBC Horizon program to prove the "water memory" theory following Ennis' experimental procedure. In response, experiments were conducted with the Vice-President of the Royal Society, Professor John Enderby, overseeing the proceedings. The challenge ended with no memory effect observed by the Horizon team.[26] For a piece on homeopathy, the ABC program 20/20 also attempted, unsuccessfully, to reproduce Ennis's results
Ik weet niet wat jij verstaat onder alternatieve pharma, maar ik wil het alsnog wel Big Homeopathy noemen. Dat past net wat beter.quote:Op zondag 8 januari 2012 16:24 schreef De_Kardinaal het volgende:
Nou homeopathie dan. Alternatieve pharma is wat anders. Daarvan is al bewezen dat het werkt. Daar komen ook vrij veel medicijnen van oorsprong vandaan.
Cinchona ledgeriana -> malaria.
Salix -> pijn.
papaver somniferum -> pijn.
podophyllum peltatum -> chemotherapie.
En dat waren enkele planten-extracten.
Aspirine ook dacht ik.quote:Op zondag 8 januari 2012 16:37 schreef Re het volgende:
Veel cytostatica komen ook uit planten
Verder lijkt het me dit weinig met big pharma te maken heeft
Dat zijn gewoon de oorspronkelijke geneesmiddelen op basis van planten-extract. Aspirine staat er al tussen dat is extract van wilgenbast (salix).quote:Op maandag 9 januari 2012 18:51 schreef Gray het volgende:
[..]
Ik weet niet wat jij verstaat onder alternatieve pharma, maar ik wil het alsnog wel Big Homeopathy noemen. Dat past net wat beter.
[..]
Aspirine ook dacht ik.
Heeft niet direct met BigPharma het bedrijf te maken, maar wel met een geneesmiddel industrie (voor zover alternatieve therapieen, homeopathie ed genezen natuurlijk). En dat mag van mij ook wel hier, anders krijgen we verschillende reeksen over ongeveer hetzelfde.
En dat noem je dan alternatief omdat het niet in tablet-vorm wordt aangedragen?quote:Op maandag 9 januari 2012 18:58 schreef De_Kardinaal het volgende:
[..]
Dat zijn gewoon de oorspronkelijke geneesmiddelen op basis van planten-extract. Aspirine staat er al tussen dat is extract van wilgenbast (salix).
Dat is wat anders dan homeopathie. Natuurlijke geneesmiddelen waarvan de werkzame stoffen inderdaad werkzaam zijn bevonden door experimenten van BigPharma.
Ja, omdat de doorsnee gebruiken van medicatie niet planten staat de koken en dan de nuttige stoffen extraheert. Op het zetten van koffie en thee na dan.quote:Op maandag 9 januari 2012 19:59 schreef Gray het volgende:
[..]
En dat noem je dan alternatief omdat het niet in tablet-vorm wordt aangedragen?
quote:Op maandag 9 januari 2012 20:28 schreef Hoppahoppa het volgende:
Waar het denk ik om gaat is dat van diverse geneeskrachtige planten en kruiden is aangetoond dat ze werken en dat het voor iedereen ook wel logisch is dat er in de natuur voor heel veel kwalen oplossingen te vinden zijn. Als ik door de brandnetels ben gelopen, dan weet ik ook dat weegbree helpt. Ik weet niet of dat formeel onder homeopathie valt, of gewoon onder alternatieve natuurgeneeskunde, maar het helpt.
Wat voor veel minder mensen logisch is, is het verdunnen van werkzame stoffen totdat er geen molecuul meer van te vinden is en er dan vanuit gaan dat het water dat gebruikt is om te verdunnen op magische wijze de werking van de werkzame stof heeft onthouden. DAT gaat er bij de meeste niet in.
Als je dit dan koppelt aan BigPharma, dan denk ik dat het goed is dat we zoveel als mogelijk kijken naar wat ons uit de natuur kan helpen, maar dat we ook moeten accepteren dat sommige kwaaltjes gewoon niet (of minder snel) opgelost kunnen worden met plantenextract. Ik vind het ook allemaal best. Dood ga ik toch wel, en ook zonder paracetamol word ik echt geen 135 jaar.
Wel vind ik dat we met name voor hoofdkwalen (psychatrische en psychische problematieken) op moeten houden met de heiligverklaring van bepaalde medicijnen. Je hoeft maar naar een gemiddelde huisarts te gaan met de mededeling dat je al een week niet zo lekker in je vel zit en je krijgt een berg pillen mee.
dat is het niet dus ik ga er vanuit dat het alternatieve geneeskunde is. Ik zie een regulier arts ook niemand 2dd een wilgenbastextract voorschrijven.quote:De homeopathische behandeling bestaat in het voorschrijven van homeopathica, extreme verdunningen van stoffen die dezelfde symptomen als de te bestrijden ziekte zouden oproepen.
http://nl.wikipedia.org/wiki/Homeopathie
Zolang je planten gebruikt. Maar je kan ook van dieren medicatie maken. Hoe heet dat dan?quote:
Zeg je nu niet precies het tegenovergestelde wat je hierboven schreef? Misschien wat duidelijkere zinnen schrijven, want ik volg je niet helemaal blijkbaar. Wat natuurlijk ook aan mij kan liggen.quote:Op maandag 9 januari 2012 20:31 schreef De_Kardinaal het volgende:
[..]
[..]
dat is het niet dus ik ga er vanuit dat het alternatieve geneeskunde is. Ik zie een regulier arts ook niemand 2dd een wilgenbastextract voorschrijven.
Biefstuk.quote:Op maandag 9 januari 2012 20:56 schreef De_Kardinaal het volgende:
[..]
Zolang je planten gebruikt. Maar je kan ook van dieren medicatie maken. Hoe heet dat dan?
Wel verdunning dus. Kennelijk.quote:"Homeopathische" complexen uit massaproductie, die bij de drogist en apotheek zonder recept gekocht kunnen worden, zijn samengesteld uit een aantal homeopathische middelen die bij een bepaalde diagnose relatief vaker zijn aangewezen. Ze zouden vooral geschikt zijn voor eenvoudige, acute klachten, waarbij de individuele kenmerken minder belangrijk zijn. Een voorbeeld daarvan is de Spiroflor SRL gelei van VSM. De bestanddelen Symphytum officinale tinctuur, Rhus toxicodendron tinctuur en Ledum palustre tinctuur zijn van diverse planten die samen pijnstillend bij spierstijfheid zouden werken, echter de oplossingen/gels bevatten geen stoffen meer die in deze planten voorkomen.
Alternatieve geneeskunde is eigenlijk elke geneeskunde die niet regulier is. Maar homeopathie zie ik sowieso niet als een vorm van geneeskunde.quote:Op maandag 9 januari 2012 21:01 schreef Gray het volgende:
[..]
Zeg je nu niet precies het tegenovergestelde wat je hierboven schreef? Misschien wat duidelijkere zinnen schrijven, want ik volg je niet helemaal blijkbaar. Wat natuurlijk ook aan mij kan liggen.
@gray kan ook aan mijn formulering liggen.
Nieuwe indeling op basis van die van jou.
Ik ben op zoek naar de volgende opdeling van industrieen:
• Big Pharma (pillen, tabletten, reguliere geneeskunde etc)
• Big Homeopathy (aardstralen, kristallen, verdunningsreeksen (niet-bewezen werking van producten))
• Big Alternative Healthcare (Chinese geneeskunde, acupunctuur etc (wat wel werkt, maar waarvan niet heel exact is aan te wijzen wat het mechanisme is))
Allen miljardenindustrieen iig. De benaming kan anders, met name van de tweede had ik ooit een betere, maar die ben ik even vergeten. Het praat wat gemakkelijker als we de termen duidelijk hebben.
Overigens zijn er ook nog producten die niet helemaal vallen onder deze noemers, zoals Yakult en anti-rimpelcremes bijvoorbeeld. Geen aantoonbare werking, wel mechanismen die zouden moeten werken, toch legaal.
quote:'Psychofarmaca werken wel maar genezen niks'
Hoe is het mogelijk is dat wij nog altijd in de psychofarmaca geloven, als zo duidelijk is aangetoond dat ze op termijn zo averechts werken? Dat vraagt Jeroen Morssink zich af.
Jeroen Morssink is eindredacteur van de Trilogie van Verandering, waarvan het genoemde 'Heel de gewonde genezer' het tweede deel vormt.
Als Bram Bakker op vk.nl schrijft dat we terughoudender moeten zijnmet antidepressiva, heeft hij helemaal gelijk. Hij gaat alleen niet ver genoeg. Het wachten is op de psychiater die hardop durft te zeggen dat het idee dat psychofarmaca effectief zijn, berust op een collectief waanbeeld dat in de beroepsgroep der psychiaters rondwaart. Hoe dat beeld ontstaan is en welke factoren het in stand houden is uitgebreid te lezen in "Heel de gewonde genezer", het tweede deel van een trilogie waarin een zeer kritische analyse van de
westerse geneeskunde wordt gegeven.
In dit boek is een uitgebreide Nederlandse samenvatting te vinden van het werk van de Amerikaanse wetenschapsjournalist Robert Whitaker. Deze laatste heeft het belangrijkste wetenschappelijk bewijsmateriaal dat sinds 1954 over psychofarmaca is gepubliceerd kritisch onder de de loep genomen. De conclusie is huiveringwekkend. Al zestig jaar lang houden we onszelf op een bedwelmende manier voor de gek. Hoe komt iemand tot dit idee en wat voor consequenties heeft het voor de aanpak van psychiatrische patiënten?
Whitaker begon zich te interesseren voor het onderwerp toen hij las dat een onderzoek van de Wereld Gezondheidsorganisatie (WHO) liet zien dat de resultaten voor schizofreniepatiënten in arme landen als Nigeria en India veel beter waren dan in de VS. Hij schrijft: 'Ik interviewde verschillende experts over deze uitkomsten en zij dachten dat het te maken had met een verschil in cultuur. In arme landen worden schizofreniepatiënten meer ondersteund door de familie, zeiden ze. Hoewel dit aannemelijk klonk, was ik niet echt tevreden met hun verklaring en ik begon alle wetenschappelijke artikelen door te lezen die te maken hadden met de WHO-onderzoeken. Toen werd ik met het opzienbarende feit geconfronteerd dat in arme landen slechts 16 procent van de schizofreniepatiënten aan de anti-psychotische middelen was.' Het werd het begin van een queeste naar de ineffectiviteit van psychofarmaca.
Tijdbom
Whitakers analyse van het belangrijkste onderzoek op dit gebied zal in 2012 ongetwijfeld een tijdbom blijken te zijn onder de moderne psychiatrie - die immers voor een groot deel gebaseerd is op het idee dat een medicinale aanpak van psychische problemen de beste is.
Het eerste punt dat Whitaker maakt is dat de meeste grote onderzoeken naar de werking van psychofarmaca niet langer geduurd hebben dan zo'n zes weken. In veel van deze onderzoeken worden positieve resultaten gemeld. Niet zo vreemd omdat vrijwel alle psychofarmaca gebaseerd zijn op de beïnvloeding van dezelfde receptoren in de hersenen als die welke door hallucinogene drugs worden beïnvloed. Op de een of andere manier werken alle drugs, medicinaal of niet, vooral in op het dopamine-, het serotonine en het noradrenalinesysteem.
Het is dus helemaal niet zo gek dat mensen zich na zes weken positief uitlaten over deze medicijnen. Maar hoewel de psychofarmaca verfijnder en nauwkeurig zijn gedoseerd en dan xtc of cocaïne, vanuit neurologisch standpunt bekeken is het vreemd dat koffieshophouders wel worden aangepakt maar psychiaters niet. Langetermijnonderzoek - en dan hebben we het over een periode van twee jaar of langer, geeft een veel minder positief beeld. Een mooi voorbeeld is de behandeling van schizofrenie.
Er is maar een korte periode in de westerse geschiedenis geweest waarin we op grote schaal schizofrene patiënten konden volgen die niet medicinaal werden behandeld. Vóór 1946 was dat vooral om twee redenen niet mogelijk. Tot 1917 was er onvoldoende consensus over de diagnose en toen men het eenmaal eens was over wat schizofrenie nu eigenlijk was, werd de eugenetica populair. Dat is de leer van de 'gezonde erfelijkheid', ofwel het idee dat we ons nageslacht kunnen verbeteren door te voorkomen dat er enge ziektes worden doorgegeven.
Wondermiddel
Dat idee leidde er toe dat schizofrene patiënten werden opgesloten, geen aandacht kregen van de wetenschap en de deur min of meer achter hen werd dichtgetrokken tot ze waren uitgestorven. Na de Tweede Wereldoorlog nam men massaal afstand van dit idee, vooral omdat Hitler er ook nogal wat sympathie voor had gehad met alle afschuwelijke gevolgen van dien. De tijdfase van 1946 tot 1954 - in dat jaar kwam het eerste psychofarmacum thoraxine op de markt en verspreidde zich snel als wondermiddel - werd daarmee de enige
periode dat schizofrene mensen het onderwerp van onderzoek waren terwijl ze geen medicijnen gebruikten.
In feite kregen we toen een beeld van wat schizofrenie nu eigenlijk voor aandoening is, als we het min of meer ongemoeid laten. Het bekendste onderzoek gaf aan dat 62 procent van de patiënten die voor het eerst werden opgenomen met de diagnose schizofrenie, na twaalf maanden weer was ontslagen. Na drie jaar had 73 procent van de opgenomen mensen met schizofrenie het ziekenhuis weer verlaten om weer in de maatschappij hun plek in te nemen.
Deze mensen leefden niet in groepshuizen of onder wat voor begeleiding dan ook - omdat dat soort dingen eenvoudig nog niet bestonden. Ze kregen geen geld van de overheid omdat er nog geen uitkeringen op dat gebied waren. Uiteindelijk bleef er maar 20 procent over die blijvend behandeld moest worden. De rest leefde veelal zelfstandig en ging weer aan het werk. Er is hier geen ruimte om te laten zien dat bij ander psychische aandoeningen als depressiviteit en dat wat we volgens de laatste mode 'bipolaire stoornis' noemen hetzelfde beeld is waar te nemen.
De eerste maanden doen deze patiënten het dikwijls wat beter dan de groep die geen medicijnen krijgt, en op basis van die resultaten krijgt de farmaceutische industrie haar licenties. Maar op de langere termijn - na een aantal jaren - geldt dat in verreweg de meeste gevallen de mensen die niet aan de medicijnen zijn gegaan zich beter voelen, vaker zelfstandig wonen en werken en minder vaak een uitkering hebben. Zie hier één van de onverwachte antwoorden op de ongeremde groei van de kosten in de geestelijke gezondheidszorg.
Fabeltje
Er is hier ook geen plaats om uit te leggen dat de hypotheses over neurofysiologische werking van de psychofarmaca voor een deel op een fabeltje berusten. In ieder geval kunnen we lezen dat het idee dat we met psychofarmaca een evenwicht in de hersenen zouden herstellen, verre van de waarheid is. Onweerlegbaar wordt aangetoond dat er geen enkel evenwicht wordt hersteld, integendeel: er wordt een evenwicht verstoord en bij langdurig medicijngebruik kan die verstoring blijvend en invalidiserend zijn. De op deze manier door de psychofarmaca gestimuleerde epidemie van psychische aandoeningen zal de maatschappij binnen niet te lange tijd op kosten brengen die ook van Nederland een Griekenland zullen maken. Maar goed, wie dan leeft , wie dan zorgt....
Grote vraag
De grote vraag is natuurlijk: Hoe is het mogelijk is dat wij nog altijd in de psychofarmaca geloven, als het zo duidelijk zou zijn aangetoond dat ze op termijn zo averechts werken?
Dat is een boeiende vraag die door Whitaker uitgebreid wordt beantwoord. Want Whitaker is niet de eerste roepende in de woestijn. Meerdere keren in de geschiedenis van de psychiatrie zijn moedige psychiaters opgestaan die de woede van de hele beroepsgroep op hun nek durfden te halen door de effectiviteit van hun medicijnen op termijn openlijk te betwijfelen. Het wachten is op meer van die helden.
Bij BigHomeopathie, bedoel je daar niet stiekem dat de praktijk ervan niet werkt? Eventueel ook de theorie? Wat eigenlijk weer samenvalt met 'Big?'?quote:Op maandag 9 januari 2012 21:08 schreef De_Kardinaal het volgende:
[..]
Alternatieve geneeskunde is eigenlijk elke geneeskunde die niet regulier is. Maar homeopathie zie ik sowieso niet als een vorm van geneeskunde.
BigPharma = farmaceutische industrie
BigHomeopathie = middelen op basis van enorme verdunningen waarvan alleen bewezen is dat de theorie er achter niet werkt.
BigBullshit = aardstralen, piramides et cetera. waarvan de werking onmogelijk is te bewijzen of pseudo-wetenschappelijk van aard zijn.
BigNatuurlijkproductenPharma = geneeskunde op basis van planten en dieren extracten waarvan de werkzaamheid van de stoffen zelf of de derivaten ervan. Die derivaten worden weer vaak door gebruikt door BigPharma om medicatie te maken.
Big? = geneeskunde op basis van theorieën of producten waarvan de werkzaamheid niet bewezen is.
Jij eet zeker nooit maïs?quote:Op donderdag 12 januari 2012 02:14 schreef sientelo het volgende:
nou het meeste is gewoon onzin homeopathie net zo goed als de "reguliere" geneeskunde
soms werkt het ergens voor, remt het eens iets ofzo.. maar de gevolgen zijn schadelijker dan wat het oplevert.. het is allemaal onnatuurlijk voor je lichaam
er zijn genoeg planten te vinden met bepaalde werkingen, maar zodra de mens er mee gaat knoeien dan is het al niet meer gezond voor je lichaam
zelfde als met al dat onnatuurlijke voedsel wat we eten, wat naar mijn idee een hele grote oorzaak is van vele ziektes in deze tijd..
vind het eigenlijk jammer dat zoiets als homeopathie tegenover de reguliere geneeskunde moet gaan staan..
wat als het allemaal gewoon onnatuurlijk is voor je lichaam
meer back to basic.. dan word je niet eens ziek en heb je niks van dat alles nodig..
Wat? Hoe kom je hierbij.quote:Op maandag 9 januari 2012 13:28 schreef Lavenderr het volgende:
[..]
Ja, oneindig verdund, bijna alle werkzame stoffen eruit, alleen blijft het in het geheugen van het water zitten en dát doet het hem
Je bent vrij om ze te weigeren.quote:Op maandag 9 januari 2012 20:28 schreef Hoppahoppa het volgende:
Waar het denk ik om gaat is dat van diverse geneeskrachtige planten en kruiden is aangetoond dat ze werken en dat het voor iedereen ook wel logisch is dat er in de natuur voor heel veel kwalen oplossingen te vinden zijn. Als ik door de brandnetels ben gelopen, dan weet ik ook dat weegbree helpt. Ik weet niet of dat formeel onder homeopathie valt, of gewoon onder alternatieve natuurgeneeskunde, maar het helpt.
Wat voor veel minder mensen logisch is, is het verdunnen van werkzame stoffen totdat er geen molecuul meer van te vinden is en er dan vanuit gaan dat het water dat gebruikt is om te verdunnen op magische wijze de werking van de werkzame stof heeft onthouden. DAT gaat er bij de meeste niet in.
Als je dit dan koppelt aan BigPharma, dan denk ik dat het goed is dat we zoveel als mogelijk kijken naar wat ons uit de natuur kan helpen, maar dat we ook moeten accepteren dat sommige kwaaltjes gewoon niet (of minder snel) opgelost kunnen worden met plantenextract. Ik vind het ook allemaal best. Dood ga ik toch wel, en ook zonder paracetamol word ik echt geen 135 jaar.
Wel vind ik dat we met name voor hoofdkwalen (psychatrische en psychische problematieken) op moeten houden met de heiligverklaring van bepaalde medicijnen. Je hoeft maar naar een gemiddelde huisarts te gaan met de mededeling dat je al een week niet zo lekker in je vel zit en je krijgt een berg pillen mee.
Omdat het in dit geval om voedingsmiddelen gaat. Bij voedingsmiddelen hoeft slechts te worden aangetoond dat een additief niet schadelijk is om het te mogen toevoegen. Verdere claims over de werking van het additief zijn helemaal vrij om in te vullen door de aanbieders ervan.quote:Op maandag 9 januari 2012 21:01 schreef Gray het volgende:
Overigens zijn er ook nog producten die niet helemaal vallen onder deze noemers, zoals Yakult en anti-rimpelcremes bijvoorbeeld. Geen aantoonbare werking, wel mechanismen die zouden moeten werken, toch legaal.
Tja, zo doen ze het wel. Oneindig verdunnen en dan als geneesmiddel verkopen. Bijv ossilococcium . Werkt volgens hen tegen griep.quote:Op donderdag 12 januari 2012 18:24 schreef boyv het volgende:
[..]
Wat? Hoe kom je hierbij.
Kan ik dan niet beter direct die paardelul of eendenlever opeten om mijn klachten tegen te gaan?
Reinste kwakzalverij dit.
Het artikel gaat verder, met filmpjes.quote:Wie draaft er nou door? Diagnosticeer eerst de omgeving, daarna het kind
Een perfecte klas is een gedrogeerde klas. Die is geconcentreerd, rustig en gehoorzaam. Wat vroeger ‘druk’, ‘nerveus’, ‘ongeremd’ of ‘opstandig’ heette, gaat nu al snel door voor een gedragsstoornis. ADHD, PDD-NOS, ODD, artsen labelen zich een ongeluk. Het kan niet anders of er is sprake van een psychiatrische epidemie. Of is de samenleving misschien doorgeslagen?
In ieder geval is er sprake van ‘overdiagnosticering’, vindt de Amerikaanse psychiater Allen Frances. Hij was voorzitter van de commissie die het laatste classificatiesysteem voor de psychiatrie, DSM-IV, schreef. In die zin voelt hij zich medeverantwoordelijk: artsen gebruiken immers zijn definities. Bijvoorbeeld die voor ADHD, een aandacht- en hyperactiviteitstoornis. Iedereen kent nu wel iemand in zijn omgeving met ADHD.
Frances memoreert dat voor het jaar 2000 “alleen heel ernstige gevallen” deze diagnose kregen. “En alleen mensen die het echt nodig hadden, mochten medicatie krijgen.” Hij trekt het zich aan dat ADHD door de ‘versimpelde’ definitie uitgroeide tot een epidemie. “Een valse epidemie”, zo lichtte hij toe in het programma Zembla. Eén die met methylfenidaat, beter bekend als Ritalin, bestreden wordt. Een psychodrug die valt onder de Opiumwet.
Complexe wisselwerking tussen mens en milieu
Volgens Timo Bolt, een historicus die onderzoek deed naar de geschiedenis van ADHD, is het aantal diagnoses sinds begin jaren negentig verhonderdvoudigd. Van 1.275 diagnoses in Nederland in 1992 tot 139.000 diagnoses in 2008. Een stijging die vooral komt door het actievere voorschrijfgedrag en de versimpelde, ruimere definitie. Bolt plaatst de ziekte nadrukkelijk in sociaal perspectief. “Misère”, noemt hij dat. “Er bestaan reële problemen en moeilijkheden, er is reële misère. Deze reële misère komt tot stand door een complexe wisselwerking tussen mens en milieu.”
Yep, BNW.quote:Op donderdag 12 januari 2012 19:21 schreef Papierversnipperaar het volgende:
BNW?
[..]
Het artikel gaat verder, met filmpjes.
Het onderwerp word steeds minder BNW. Misschien kan het naar NWS verhuizen?quote:Op donderdag 12 januari 2012 19:27 schreef Lavenderr het volgende:
[..]
Yep, BNW.
Waar zou jij het liever willen hebben dan ?
Dan moet je bij Gray zijn . Oh of Demon-Hunter.quote:Op donderdag 12 januari 2012 19:34 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Het onderwerp word steeds minder BNW. Misschien kan het naar NWS verhuizen?
Heb je ooit wel eens broccoli gegeten? Peentjes die oranje zijn? Hartstikke onnatuurlijk. Brood groeit ook niet aan de boom. Suiker komt niet in klontjes, en salmiak is een combinatie van salpeterzuur zoutzuur (quote:Op donderdag 12 januari 2012 02:14 schreef sientelo het volgende:
nou het meeste is gewoon onzin homeopathie net zo goed als de "reguliere" geneeskunde
soms werkt het ergens voor, remt het eens iets ofzo.. maar de gevolgen zijn schadelijker dan wat het oplevert.. het is allemaal onnatuurlijk voor je lichaam
er zijn genoeg planten te vinden met bepaalde werkingen, maar zodra de mens er mee gaat knoeien dan is het al niet meer gezond voor je lichaam
zelfde als met al dat onnatuurlijke voedsel wat we eten, wat naar mijn idee een hele grote oorzaak is van vele ziektes in deze tijd..
vind het eigenlijk jammer dat zoiets als homeopathie tegenover de reguliere geneeskunde moet gaan staan..
wat als het allemaal gewoon onnatuurlijk is voor je lichaam
meer back to basic.. dan word je niet eens ziek en heb je niks van dat alles nodig..
NEUH! TOPTOPIC! GEZONDE KRITIEK OP GENEESWIJZEN EN INDUSTRIE! BNW!quote:Op donderdag 12 januari 2012 19:49 schreef Lavenderr het volgende:
[..]
Dan moet je bij Gray zijn . Oh of Demon-Hunter.
Maar dit topic is al aan deel 9, dus ik geef je weinig kans
Argh, het is beschamend hoe vaak ik die fout gemaakt heb door de jaren heen. Heeft nog wel eens geresulteerd in een experiment met rokerig resultaat...quote:Op vrijdag 13 januari 2012 01:03 schreef starla het volgende:
Kleine rectificatie: salpeterzuur moet zoutzuur zijn. Verder een goed betoog.
Voor sommige BNWers wel vermoed ik, al was het alleen maar omdat het géén youtube filmpje is.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 02:13 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
het is verder ook niet echt een eye opener je betoog.
Je bent geheel vrij om m'n betoog te overtreffen.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 02:13 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
het is verder ook niet echt een eye opener je betoog.
quote:Op vrijdag 13 januari 2012 17:29 schreef Bankfurt het volgende:
Tandpasta met fluoroide is chemisch afval (zware categorie) bij de afvalverwerking; en terecht ...
Tja, dat doen al die antipsychotica met je. Zelfs als je stopt met innemen speelt dat nog lang door.quote:
Laat die eens zien dan.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 17:54 schreef Bankfurt het volgende:
[..]
richtlijnen Milieustaat plaatselijke gemeente.
Dat is waar.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 20:38 schreef sientelo het volgende:
ach zoals ik net ook al schreef met woorden overtuigen is zinloos...
als je in contact staat met je lichaam voel je vanzelf aan wat wel en niet natuurlijk is om te eten en drinken.. dan voel je aan wat iets met je lichaam en geest doet..
Dat van luisteren naar het eigen lichaam ben ik het helemaal mee eens. Wel betekent het soms dat je ook bepaalde signalen uit het lichaam moet negeren, want wat het lichaam wil en wat het lichaam nodig heeft, is niet altijd hetzelfde.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 20:38 schreef sientelo het volgende:
ach zoals ik net ook al schreef met woorden overtuigen is zinloos...
als je in contact staat met je lichaam voel je vanzelf aan wat wel en niet natuurlijk is om te eten en drinken.. dan voel je aan wat iets met je lichaam en geest doet..
Ik ben gek op kaas, hoe ouder hoe beter.Eet het elke dag. Maar dat is dus slecht?quote:Op vrijdag 13 januari 2012 21:54 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
als nederlanders iets veel te veel eten is het kaas. dat is supervet, en ook nog van het soort waar je niet teveel van wilt binnenkrijgen. komt door de jarenlange propaganda dat kaas en zuivel gezond zouden zijn, wat gewoon zwaar ongenuanceerde onzin is.
Ja die drie dingen heb ik het ook bij.. alleen weer op andere manieren.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 21:30 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Dat is waar.
Van softijs moet ik hoesten, van energy-drink krijg ik het koud. Tijdens een pannenkoek-eet-bui kreeg ik plotseling trek in een boterham met kaas. Ik vond het vreemd van mezelf maar ik at toen die boterham met kaas en mijn honger was acuut weg.
Je lichaam weet uitstekend wat het nodig heeft en je moet leren daar naar te luisteren, helaas hebben sommige mensen het te druk, of hebben (psychische) problemen of zitten onder de medicijnen waardoor dat niet goed lukt.
Wat bedoel je met signalen die je lichaam wil, maar niet nodig heeft?quote:Op vrijdag 13 januari 2012 21:56 schreef Gray het volgende:
[..]
Dat van luisteren naar het eigen lichaam ben ik het helemaal mee eens. Wel betekent het soms dat je ook bepaalde signalen uit het lichaam moet negeren, want wat het lichaam wil en wat het lichaam nodig heeft, is niet altijd hetzelfde.
pure suiker is sowieso iets wat niet gezond lijkt, en snoep valt daar vaak wel onder. naar je lichaam luisteren? wat denk je dat al die vette amerikanen doen.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 22:04 schreef sientelo het volgende:
tis zo dat zuivel niet echt gezond is... vandaar dat mensen ook veganistisch zijn bv..
melk dat weten redelijk veel mensen.. vooral ook uit andere culturen..
ik denk dat je vooral moet luisteren hoe je lichaam erop reageert..
kaas is naar mijn idee zoiezo beter dan snoep van allerlei e nummers ofzo...
ik heb vroeger wel kaas gegeten en eet het nu eigenlijk niet meer...maar mag het best eten.. dus als ergens een keer kaas doorheen zit ofzo doe ik niet moeilijk
Ik heb er nooit last van gehad en ik eet het praktisch elke dag. Verder heb ik altijd geleerd dat het gezond is, en dat geloof ik ook. Mij doet het iig helemaal geen kwaad.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 22:04 schreef sientelo het volgende:
tis zo dat zuivel niet echt gezond is... vandaar dat mensen ook veganistisch zijn bv..
melk dat weten redelijk veel mensen.. vooral ook uit andere culturen..
ik denk dat je vooral moet luisteren hoe je lichaam erop reageert..
kaas is naar mijn idee zoiezo beter dan snoep van allerlei e nummers ofzo...
ik heb vroeger wel kaas gegeten en eet het nu eigenlijk niet meer...maar mag het best eten.. dus als ergens een keer kaas doorheen zit ofzo doe ik niet moeilijk
de amerikanen die overgewicht hebben luisteren niet naar hun lichaam...quote:Op vrijdag 13 januari 2012 22:08 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
pure suiker is sowieso iets wat niet gezond lijkt, en snoep valt daar vaak wel onder. naar je lichaam luisteren? wat denk je dat al die vette amerikanen doen.
dat merk je pas na vele jaren.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 22:09 schreef Lavenderr het volgende:
[..]
Ik heb er nooit last van gehad en ik eet het praktisch elke dag. Verder heb ik altijd geleerd dat het gezond is, en dat geloof ik ook. Mij doet het iig helemaal geen kwaad.
Maar veganisten eten toch wel kaas? Of zelfs dat niet?
ik zou wat jij omschrijft meer bewust eten willen noemen.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 22:12 schreef sientelo het volgende:
waar je mond of geest trek in heeft bedoel ik niet he...
snoep ofzo kan lekker zijn in je mond, maar je buik vind het vreselijk..
verder heb je vreetbuien... das geestelijke honger wat vertaald wordt naar lichamelijke honger... maar je eet dus over je grenzen heen.. steeds weer... en maag word steeds iets groter..
Jawel. En als het klaagt gaan ze naar de psych en slikken pillen om het weer stil te krijgen.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 22:10 schreef sientelo het volgende:
[..]
de amerikanen die overgewicht hebben luisteren niet naar hun lichaam...
true. zonder frisdrank en snoep krijg je alleen al meer dan genoeg suikers binnen. en zonder kaas voldoende vetten.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 22:13 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Er is niets mis met vet of suiker, het gaat om de hoeveelheden en of je voldoende andere voedingsstoffen binnen krijgt.
Die mening ben ik ook toegedaan.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 22:13 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Er is niets mis met vet of suiker, het gaat om de hoeveelheden en of je voldoende andere voedingsstoffen binnen krijgt.
En hoe merk je dat dan?quote:Op vrijdag 13 januari 2012 22:13 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
dat merk je pas na vele jaren.
Oh boy. Dus de boterham met oude kaas laten staan?quote:Op vrijdag 13 januari 2012 22:17 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
doordat je op de intensive care ligt bij te komen van een tigvoudige bypass.
'natuurlijk'? in de natuur had je enkel wat voedsel uit het jaargetijde en de plaats waar je zat. heel wat minder uitgebreid dan wat de gemiddelde nl-er vandaag de dag naar binnen schotelt. ik geloof best dat je van zware ijzertekorten bv zin krijgt in voedsel met veel ijzer, en dat als je met plezier eet dat het beter wordt verteerd. verder denk ik dat iedereen vindt / denkt dat hij / zij luistert naar zijn lichaam mbt eten.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 22:26 schreef sientelo het volgende:
wat ik bedoel kan je bewust eten noemen, maar ik noem het naar je lichaam luisteren omdat ik dus voel waar mijn lichaam trek in heeft en niet dat ik iets eet omdat het gezond is.. ik denk dat niet iedereen hetzelfde nodig heeft en ook dat het verschilt per periode wat je op dat moment nodig hebt.. hoe meer je naar je lichaam luistert hoe meer signalen het gaat geven en hoe natuurlijker dat wordt..
Het helpt wel als je ook bent opgevoed met "gewoon" gezond eten. Anders heb je een flinke achterstand.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 22:26 schreef sientelo het volgende:
wat ik bedoel kan je bewust eten noemen, maar ik noem het naar je lichaam luisteren omdat ik dus voel waar mijn lichaam trek in heeft en niet dat ik iets eet omdat het gezond is.. ik denk dat niet iedereen hetzelfde nodig heeft en ook dat het verschilt per periode wat je op dat moment nodig hebt.. hoe meer je naar je lichaam luistert hoe meer signalen het gaat geven en hoe natuurlijker dat wordt..
ligt eraan hoe vaak je hem eet. zelfde geldt voor die pannenkoek.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 22:29 schreef Lavenderr het volgende:
[..]
Oh boy. Dus de boterham met oude kaas laten staan?
Elke dag 1 boterham met kaas.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 22:31 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
ligt eraan hoe vaak je hem eet. zelfde geldt voor die pannenkoek.
als dat je enige zuivel is dan lijkt me dat iig minder dan het gemiddelde zuivel gebruik in nld.quote:
En 's avonds een toetje. Vla of yoghurt. Geen melk.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 22:37 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
als dat je enige zuivel is dan lijkt me dat iig minder dan het gemiddelde zuivel gebruik in nld.
nou go for it he. je kunt op http://www.voedingscentrum.nl je dagvoeding invullen en kijken wat zij ervan vinden.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 22:39 schreef Lavenderr het volgende:
[..]
En 's avonds een toetje. Vla of yoghurt. Geen melk.
Denk bijvoorbeeld aan een alcoholverslaving, waarbij je lichaam signalen stuurt om aan de alcoholbehoefte te doen. Die uiteraard niet goed voor je is.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 22:01 schreef sientelo het volgende:
[..]
Ja die drie dingen heb ik het ook bij.. alleen weer op andere manieren.
[..]
Wat bedoel je met signalen die je lichaam wil, maar niet nodig heeft?
Veel vruchten bevatten ook alcohol, bijvoorbeeld door gedeeltelijke gisting. Alcohol geeft ook energie, verwijdt de bloedvaten en verdunt het bloed. Zoals veel stoffen die invloed uitoefenen op het lichaam, kan ook alcohol in beperkte dosis een positief effect uitoefenen. En is daarbij geheel natuurlijk.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 23:39 schreef sientelo het volgende:
ehh zoals ik net al zei moeilijk uit te leggen misschien wat ik bedoel...
als je werkelijk naar je lichaam zou luisteren zou je geen alcohol nemen... want het is heel schadelijk voor je namelijk.. het is vergif en oa je lever heeft er erg onder te lijden..
die signalen komen ergens anders vandaan... net als met roken bv.. je lichaam houd er niet van als je rookt wat je merkt als je de eerste sigaret rookt...
dat ken ik niet dat je denkt honger te hebben maar je hebt eigenlijk dorst..
wat ik wel denk is dat je lichaam ontregelt kan raken door verkeerde eetgewoontes en dergelijke
naar mijn idee het is ook schadelijk om het allerlei dingen op te leggen of juist te ontzeggen
dus dingen eten die je niet lekker vind of juist streng te diëten ofzo
Je moet ook bedenken dat het lichaam niet gebouwd is om 100 jaar lang in topconditie te zijn. We hoeven ons alleen maar voort te planten en vroeger werden mensen ook niet ouder dan 30 of 40.quote:Op zaterdag 14 januari 2012 00:05 schreef Gray het volgende:
Het is allemaal net wat genuanceerder dan je wellicht zou willen, aangezien het alles net wat ingewikkelder en complexer maakt. Maar het lichaam moet je ook niet op een voetstuk plaatsen, evenals natuur. Je zou beiden tekort doen wanneer je je verstand niet regelmatig voorrang geeft.
Done, en dit is de uitslag:quote:Op vrijdag 13 januari 2012 22:40 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
nou go for it he. je kunt op http://www.voedingscentrum.nl je dagvoeding invullen en kijken wat zij ervan vinden.
http://eetmeter.voedingscentrum.nl/quote:Op zaterdag 14 januari 2012 10:03 schreef Lavenderr het volgende:
[..]
Done, en dit is de uitslag:
Weet ik wat gezond is?
'Goed gedaan, jij weet heel goed wat een gezonde keuze is.'
Ik weet het.quote:Op zaterdag 14 januari 2012 01:02 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Je moet ook bedenken dat het lichaam niet gebouwd is om 100 jaar lang in topconditie te zijn. We hoeven ons alleen maar voort te planten en vroeger werden mensen ook niet ouder dan 30 of 40.
Meh, onnatuurlijk betekent ook dat er een 'natuurlijk' is. Alleen die die grens niet aan te wijzen, slechts te kiezen. Ik houd me liever van dat soort termen vandaan.quote:Dat gezonde gedoe is gewoon onnatuurlijk!
dat we maar 30 of 40 werden is gewoon faliekant niet waar. De babysterfte was hoog en daardoor trekt het gemiddelde omlaag. Als je de 5 jaar wist te passeren kon je net zo goed 90 worden.quote:Op zaterdag 14 januari 2012 01:02 schreef Papierversnipperaar het volgende:
[..]
Je moet ook bedenken dat het lichaam niet gebouwd is om 100 jaar lang in topconditie te zijn. We hoeven ons alleen maar voort te planten en vroeger werden mensen ook niet ouder dan 30 of 40.
Dat gezonde gedoe is gewoon onnatuurlijk!
Hebben we hier nog een bron bij?quote:Op zaterdag 14 januari 2012 14:56 schreef Lambiekje het volgende:
[..]
dat we maar 30 of 40 werden is gewoon faliekant niet waar. De babysterfte was hoog en daardoor trekt het gemiddelde omlaag. Als je de 5 jaar wist te passeren kon je net zo goed 90 worden.
Heh?quote:Op zaterdag 14 januari 2012 15:09 schreef Re het volgende:
Ons DNA heeft een halfwaardetijd die overeenkomt met een leeftijd van rond de 50 jaar
Ik meende dat halfwaardetijd te maken had met radioactieve straling (al is m'n natuurkunde wel een beetje roestig).quote:Op zaterdag 14 januari 2012 16:19 schreef Bankfurt het volgende:
[..]
na 50 jaar 50% van het DNA gemuteerd of beschadigd ?
Bron?quote:Op zaterdag 14 januari 2012 15:09 schreef Re het volgende:
Ons DNA heeft een halfwaardetijd die overeenkomt met een leeftijd van rond de 50 jaar
quote:Op vrijdag 13 januari 2012 17:54 schreef Bankfurt het volgende:
[..]
richtlijnen Milieustaat plaatselijke gemeente.
Hey Bankfurt, heb je de bron al opgespoord. Ik ben er erg benieuwd naar...quote:
quote:Op zaterdag 14 januari 2012 17:44 schreef Hoppahoppa het volgende:
[..]
[..]
Hey Bankfurt, heb je de bron al opgespoord. Ik ben er erg benieuwd naar...
De term halfwaardetijd wordt gebruikt als je het over isotopen hebt, niet bij DNA.quote:Op zaterdag 14 januari 2012 15:09 schreef Re het volgende:
Ons DNA heeft een halfwaardetijd die overeenkomt met een leeftijd van rond de 50 jaar
Of bij medicatie. De periode wanneer er nog maar de helft van de dosis aanwezig is in het lichaam.quote:Op zaterdag 14 januari 2012 18:38 schreef Johnny Blaze het volgende:
[..]
De term halfwaardetijd wordt gebruikt als je het over isotopen hebt, niet bij DNA.
Ja, want elke arts is natuurlijk fout bezig.quote:Op dinsdag 17 januari 2012 13:51 schreef Lambiekje het volgende:
http://www.trosradar.nl/u(...)-de-gezondheidszorg/
Je bent aan de honden overgeleverd.
uh ja. Het is inherent aan het systeem. Goed bezig zijn en patient in het vandel hebben is geen optie. Je wordt er uit gewerkt als je goed wil doen. Kijk naar bv van der Linde.quote:Op dinsdag 17 januari 2012 13:55 schreef Lavenderr het volgende:
[..]
Ja, want elke arts is natuurlijk fout bezig.
Tief toch even een end op met zulke beledigingen zegquote:Op dinsdag 17 januari 2012 14:09 schreef Lambiekje het volgende:
http://www.wanttoknow.nl/(...)tenschapsfraude-aan/
Wetenschappers zijn doortrapt slecht en van de pot gerukt. Niks geen ongelukjes of meetfouten. Gewoon willens en wetens de boel flessen.
Wel mooi om te zien dat er elke dag weer meer aan het licht komt hoe walgelijk corrupt de wetenschap en medische zorg inmiddels is.
Let op je taalgebruik.quote:Op dinsdag 17 januari 2012 15:41 schreef ATuin-hek het volgende:
[..]
Tief toch even een end op met zulke beledigingen zegJe generaliseert als een domme malloot weer zonder zorgen een paar uitzonderingen naar de volledige groep.
Neen hoor.quote:Op dinsdag 17 januari 2012 16:15 schreef Lavenderr het volgende:
Mwah. Ik denk dat je deze vermaning aan de verkeerde persoon richt.
Zit je nu de voormalige moderator te verbeteren?quote:
Voormalig is the keyword D_Kquote:Op dinsdag 17 januari 2012 16:19 schreef De_Kardinaal het volgende:
[..]
Zit je nu de voormalige moderator te verbeteren?
Lees F&L FB eens! Daar vind je mijn mening en een note daaroverquote:Op dinsdag 17 januari 2012 16:25 schreef Lavenderr het volgende:
[..]
Voormalig is the keyword D_K
Niks meer in te brengen, behalve mijn mening
Oeh, daar kom ik eigenlijk nooit, zal eens kijkenquote:Op dinsdag 17 januari 2012 16:27 schreef De_Kardinaal het volgende:
[..]
Lees F&L FB eens! Daar vind je mijn mening en een note daarover
Kan iemand mij uitleggen waarom dit onder fraude valt?quote:Op dinsdag 17 januari 2012 14:09 schreef Lambiekje het volgende:
http://www.wanttoknow.nl/(...)tenschapsfraude-aan/
Wetenschappers zijn doortrapt slecht en van de pot gerukt. Niks geen ongelukjes of meetfouten. Gewoon willens en wetens de boel flessen.
Wel mooi om te zien dat er elke dag weer meer aan het licht komt hoe walgelijk corrupt de wetenschap en medische zorg inmiddels is.
Het gaat dus om scoren, niet of je feitelijk iets moois ontdekt hebt of dat het 'nuttig' voor de mensheid, natuur en kennis in het algemeen is.quote:Op dinsdag 17 januari 2012 17:13 schreef ATuin-hek het volgende:
[..]
Kan iemand mij uitleggen waarom dit onder fraude valt?
"- Strategisch publiceren: een mooi onderzoek opknippen in meerdere hapklare publicatiebrokjes en deze dan in verschillende wetenschappelijke bladen publiceren om zoveel mogelijk publicaties te scoren"
tja je kiest zelf voor een beroep wat tegenwoordig in de picture staat als fraude, bedrog en besodemietering.quote:Op dinsdag 17 januari 2012 15:41 schreef ATuin-hek het volgende:
[..]
Tief toch even een end op met zulke beledigingen zegJe generaliseert als een domme malloot weer zonder zorgen een paar uitzonderingen naar de volledige groep.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |