desiredbard | vrijdag 30 december 2011 @ 12:00 |
Bron ![]() ![]() | |
Id_do_her | vrijdag 30 december 2011 @ 12:02 |
Dus hij was degene die pizza tot een groente heeft benoemd. | |
desiredbard | vrijdag 30 december 2011 @ 12:04 |
hehehe... effe opgezocht: De kinderen weten niet wat de groentes zijn: | |
Id_do_her | vrijdag 30 december 2011 @ 12:05 |
Ja, ga er serieus op in of zo. | |
Nibb-it | vrijdag 30 december 2011 @ 12:07 |
![]() | |
SpecialK | vrijdag 30 december 2011 @ 12:08 |
Misschien dan toch maar er over na denken om dat boek aan te schaffen. | |
desiredbard | vrijdag 30 december 2011 @ 12:08 |
Oh ik begreep je sarcasme wel.... deed me alleen die uitzending herrineren dus ik dacht ik plaats hem effekes | |
Id_do_her | vrijdag 30 december 2011 @ 12:10 |
Oh, dan is het goed. ![]() | |
Vuurbestendig | vrijdag 30 december 2011 @ 12:22 |
Dan is mijn vertrouwen in die Amerikaanse organisatie nog verder gedaald bij deze, maar ja blijven roepen en je blijft bestaan (onderbouwen hoeft echt niet geloof ik). Maar volgens hun is het de enige ware, vandaar het vele overgewicht daar. Gezondheidsdeskundigen mijn A....... ![]() | |
Erasmo | vrijdag 30 december 2011 @ 12:23 |
@bericht: ![]() | |
Basp1 | vrijdag 30 december 2011 @ 12:27 |
Die rpcm organisatie is in ieder geval onder hun afkorting niet te vinden met google op de 1e pagina's dus zo invloedrijk zal deze organisatie dan wel niet zijn. ![]() | |
SpecialK | vrijdag 30 december 2011 @ 12:31 |
Het is de telegraaf, he. | |
Montov | vrijdag 30 december 2011 @ 12:38 |
Gezond eten is ecoterrorisme, dus links, en moet bestreden worden door De Telegraaf. | |
desiredbard | vrijdag 30 december 2011 @ 12:48 |
Goed punt | |
Cavalinho | vrijdag 30 december 2011 @ 12:48 |
Dat komt omdat de afkorting verkeerd staat, verderop staat het wel correct:PCRM Physicians Committee for Responsible Medicine Ze willen eigenlijk iedereen vegetarisch hebben. Ik zie het bezwaar tegen rood vlees niet, het is beter dan varkensvlees. Ach Amerikanen, je wilt niet weten hoeveel gezinnen op fastfood worden grootgebracht en altijd maar uit een doosje eten. Voeren babies hamburgers :"Maar ik haal de pickles eraf hoor" . Liters ijs eten en dan room in een recept ongezond noemen. Tja... De nationale frisdrank is ook zo gezond... Volgens hun powerplate is pizza idd ook gezond : http://www.pcrm.org/health//diets/pplate/power-plate [ Bericht 3% gewijzigd door Cavalinho op 30-12-2011 12:56:22 ] | |
desiredbard | vrijdag 30 december 2011 @ 12:52 |
Hey Caval ..je bent me net voor...het staat verderop in het artikel wel correct. Gezond eten gaat natuurlijk tot werkeloosheid onmder die Physicians leiden.... | |
Cavalinho | vrijdag 30 december 2011 @ 12:55 |
En personal trainers, sportschooltrainers, gastric bypass specialisten etc. Er draait een hele industrie om afvallen. | |
Yogaflame | vrijdag 30 december 2011 @ 12:58 |
![]() ![]() ![]() | |
Ludd | vrijdag 30 december 2011 @ 13:01 |
Hoezo is dit ongezonder dan fastfood uit de bio-industrie? Rood vlees is niets mis mee, mits van goede bron en met mate (anders zou je zogenaamd een verhoogd risico hebben op darmkanker, maar dat heb je overal bij). Room en boter zijn mits van goede bron ook prima producten. | |
heiden6 | vrijdag 30 december 2011 @ 13:13 |
Die organisatie is niet serieus te nemen. | |
Franknfurter | vrijdag 30 december 2011 @ 13:18 |
ik wacht gretig op de dag dat taart fruit wordt. | |
hugsy33 | vrijdag 30 december 2011 @ 13:32 |
Je moet ook niet elke dag macD eten, mag Jamie nu ineens geen kookboek met maken vol met lekkere dingen omdat mensen te dom zijn om te snappen dat elke dag vet eten slecht voor je is? Dit is net zulke bullshit als worteltjes bij de mac ![]() | |
Id_do_her | vrijdag 30 december 2011 @ 13:35 |
Ik dacht dat ik de enige was. ![]() | |
Cavalinho | vrijdag 30 december 2011 @ 13:45 |
Zonder off topic te willen raken wil ik wel zeggen dat je bij de Mac gezond zou kunnen eten. Ik weet niet wat ze in Nederland hebben (het assortiment verschilt per land), maar de Ceasar- en zeefruit salades zijn echt goede uitgebalanceerde complete maaltijden. Ik eet ook wel eens bij de Mac maar vermijd patat, broodjes hamburger , toetjes, shakes en frisdranken. | |
Klaploper | vrijdag 30 december 2011 @ 13:48 |
ik hal altijd mackoroket puur NL dus gezonder dan die andere dinge en dan milkshak is toch fruit he | |
Id_do_her | vrijdag 30 december 2011 @ 13:50 |
Die salades zijn meestal juist minder gezond dan de burgers. | |
De_Nuance | vrijdag 30 december 2011 @ 13:54 |
Room ![]() | |
Vandaag... | vrijdag 30 december 2011 @ 13:55 |
Maar waarom ga je dan in godsnaam naar de Mac? ![]() | |
De_Nuance | vrijdag 30 december 2011 @ 13:58 |
Het is trouwens maar de vraag of verzadigde vetten van een goede bron schadelijk zijn. Ik denk persoonlijk van niet http://en.wikipedia.org/wiki/French_Paradox | |
Cavalinho | vrijdag 30 december 2011 @ 14:05 |
Vandaag... Ik eet ook bij e Mac omdat ik niet zelden 2 x daags buiten de deur eet en ik wil variatie en het is de vlotste bediening. En ik vind de salades daar lekker. Het punt is dat je geoznde opties HEBT. Id_do_her wat zou er slecht moeten zijn aan de salades? Het slechtste dat erBIJ zit is de op mayo gebaseerde dressing, en die kun je weglaten. Verder is het verschillende soorten groen, parmazaanse kaas gegrilde kipfilet (je kunt die ook laten frituren maar dat doe ik uiteraard niet). De dressing en croutons krijg je er los bij, en olijfolie en azijn. De andere is met met tonijn (sorry niet zeefruit, ander bedrijf), olijven, gekookt ei en mais. Vertel mij dus maar wat er zo slecht aan is. | |
Id_do_her | vrijdag 30 december 2011 @ 14:06 |
Ik ken de details niet maar google eens rond, het is vooral de kip en dressing inderdaad. En als er groente in een salade zit compenseert dat andere bestanddelen niet op magische wijze. | |
Cavalinho | vrijdag 30 december 2011 @ 14:14 |
Ik ken de details wel, ik ben bevriend met iemand die de boel bewaakt wat gezond eten betreft. Je berust op een algemene aanname. Deze salades ZIJN groente met aanvullend kip of vis en kaas of ei, waardoor het een uitgebalanceerde maaltijd is. Het gaat niet om een mayomassa (zoals in pakken in nederland van eh yoma?). Een kip, volgestopt met AB en hormonen is altijd slecht, of je die nou bij de slager haalt of van de Mac. De enige manier om zeker weten een gezonde kip te eten is om hem zelf groot te brengen. De standaard van de Mac wordt trouwens zo streng bewaakt dat bv Portugal, waar ik nu zit, niet vlees van eigen koeien mag gebruiken omdat die de standaard niet halen! Ik denk dat er niet stilgestaan wordt bij de standaard die Mac hanteert omdat men gewoon het idee heeft van Mac is slecht, punt. In elk restaurant is het maar afwachten of je producten krijgt van goede bronnen. [ Bericht 2% gewijzigd door Cavalinho op 30-12-2011 14:20:19 ] | |
Id_do_her | vrijdag 30 december 2011 @ 14:16 |
Dat is ook zo. Datzelfde effect hebben mensen ook bij salades "dat is gezond", wat dus lang niet altijd zo is. | |
De_Nuance | vrijdag 30 december 2011 @ 14:16 |
Standaards | |
Cavalinho | vrijdag 30 december 2011 @ 14:19 |
Standaard. Die ene foute veranderd... Bedankt. Ik spreek gewoonlijk engels en dan spreken ze wel van standards.Kruising gemaakt van nederlands en engels...Daar heb je absoluut gelijk in. | |
Dagonet | vrijdag 30 december 2011 @ 14:49 |
Dat recept voor een broodje bal is ook niet voor één persoon. | |
Cavalinho | vrijdag 30 december 2011 @ 14:55 |
Om daar verder op in te gaan, ze hebben in de VS ook geen idee wat nou een gezonde portie is. | |
Athlon64x | vrijdag 30 december 2011 @ 14:56 |
Amerika grootse gevaar op de planeet als iets hun niet aanstaat gelijk leugens verspreiden zie nu weer wat MAC lobby strooitt weer met geld | |
Selestha | vrijdag 30 december 2011 @ 14:59 |
Ah ja, de vet-en calorieënfobie moet worden gepromoot ![]() Weet je wat echt slecht is? Al die suikers en geraffineerde koolhydraten van de mac. Niks mis met room/boter, vlees en kokosvet. | |
Cavalinho | vrijdag 30 december 2011 @ 15:15 |
Ze moeten eigenlijk gewoon leren om verantwoording te nemen voor wat ze eten. Ze vallen restaurants en zelfs de staat aan voor wat hen zogenaamd wordt opgedrongen, maar er wordt alleen geleverd waar vraag naar i, ze hebben zelf in de hand dat bepaalde producten verdwijnen of meer opkomst maken. Men heeft soms rare ideeen over wat gezond is, overigens kwam dat ook al ter sprake bij I_do_her.. Als er Light op staat nemen ze er meer van want je wordt er toch niet dik van, denken ze dan. Als er room in zit denken ze dat je er dik van wordt, want room bevat vet. Er zijn er nog zoveel die geen idee hebben van wat nu gezond is en niet, en waarom. | |
Ringo | vrijdag 30 december 2011 @ 16:42 |
"Dit rapport wordt gesponsord door de lightlobby, mageremelkmaffia en pizzapenoze." | |
Stokstaart | vrijdag 30 december 2011 @ 17:02 |
Als je ziet hoeveel "bits of olive oil" hij gebruikt verbaasd het me niets. | |
Cavalinho | vrijdag 30 december 2011 @ 17:09 |
Olijfolie is gezond. | |
Stokstaart | vrijdag 30 december 2011 @ 17:10 |
Niet als je het per liter consumeert. | |
2dope | vrijdag 30 december 2011 @ 17:17 |
Precies, net als diet coke. ![]() | |
Cavalinho | vrijdag 30 december 2011 @ 17:22 |
Olijfolie kun je rustig per liter consumeren, je krijgt er alleen hevige scheiterij van. Rond de middellandse zee vloeit de olijfolie rijkelijk in de keukens en de mensen gezond lang mee, hart en vaat kwalen liggen daar het laagst (op wat andere kleine afgelegen streken na). Je kunt ook groenten en fruit eten tot je er bij neervalt. Wordt je ook niet slechter van. Olijfolie is een natuurproduct zonder toegevoegde middelen (hoewel sommige merken er wel een stfje aan toe voegen voor een mooiere kleur). Diet coke is geen natuurproduct. Dat is een chemische bende met koolzuur en zoetmiddel. Olijf olie is niet zo'n nep gezondproduct waarvan je wel degelijk dikker wordt al je veel ervan gebruikt, maar een echt gezond product waarbij de hoeveelheid die je gebruikt geen invloed heeft. Anders zou ik moddervet en ongezond zijn. Er is niemand die teveel olijfolie gebruikt, anders is het gerecht niet lekker meer. | |
Cavalinho | vrijdag 30 december 2011 @ 17:26 |
Kom maar eens met onderbouwing waarom het slecht zou zijn. Van diet producten weten we het. We hebben niks aan losse kreten om je mening ergens te zien staan. | |
TweeGrolsch | vrijdag 30 december 2011 @ 17:30 |
'S ochtends een glas olijfolie bij de boterham met kaas is hartstikke gezond idd. | |
2dope | vrijdag 30 december 2011 @ 17:32 |
'Teveel' is nooit goed, het woord zelf zegt het al hè? Heel interessant verder dat je op internet hebt gelezen dat het aan de middenlandse zee rijkelijk vloeit ![]() Dan kots en schijt je alles binnen 1 minuut uit. | |
Id_do_her | vrijdag 30 december 2011 @ 17:33 |
Daar val je dan wel weer van af. ![]() | |
Cavalinho | vrijdag 30 december 2011 @ 17:41 |
Ik REIS sinds twee jaar over de hele wereld, en heb vrienden en collegas vanuit de hele wereld (kijk eens in mijn profiel bij beroep). Ik weet dus uit ervaring hoe rijkelijk de olijfolie vloeit. Op het moment zit ik in Portugal, geen echt middelandsezee gebied, maar ook hier plenty olijfoliegebruik in de keuken. Dat het de landen zijn waar men gezond oud wordt is algemeen bekend, men heeft het ook over "middelandse zee gebied dieet" als voorbeeld van gezond voor hart een bloedvaten. Al eerder genoemd dat ik een vriend heb die de boel bewaakt wat gezond eten betreft. Ik weet dus toevallig veel van gezond eten. Daarbij breng ik nogal wat tijd in de VS door en weet ook van ongezond eten. Ik ben bijna nooit in Nederland dus ik weet niet hoe jullie daar eten, zal ik ook nooit wat over zeggen. En bij olijfolie kun je niet teveel nemen, omdat het dan doorspoelt. Daarbij ik heb ook nog nooit van teveel groenten en teveel fruit gehoord als zijnde ongezond. Dat teveel gaat dus lang niet altijd op. Ik kan nog steeds geen onderbouwing vinden die bewijst dat het ongezond zou zijn. | |
BasEnAad | vrijdag 30 december 2011 @ 17:50 |
Jamie Oliver suggereert toch niet dat je elke dag zijn vette eten moet klaarmaken? Denk je dat je in een restaurant vet- en zoutarm eten krijgt? Boter en speklappen zijn ook vrij te verkrijgen in de supermarkt, SCHANDE!!! | |
Cavalinho | vrijdag 30 december 2011 @ 17:55 |
Precies. Het probleem ligt bij de consument.Niet bij de auteur van een kookboek. Al eerder genoemd dat de mensen in de VS (waar pizza en patat onder groenten mag vallen) vaak geen idee hebben wat een normale gezonde portie is en ook de verantwoording graag verleggen. Ze weten ook geen normale gezonde maaltijd samen te stellen. Alles wordt gefrituurd of gehaald. Bijna alleen de vegans zijn bewuster met eten bezig. | |
DjinN | vrijdag 30 december 2011 @ 19:33 |
Wat een hypocriete flapdrollen daar ![]() | |
dikkebroekzak | vrijdag 30 december 2011 @ 19:51 |
Dus je eet het of niet. Wat is het probleem? Voor de rest heeft meneer Oliver persvrijheid om dat boek uit te geven. | |
Leandra | vrijdag 30 december 2011 @ 20:03 |
Ach die Amerikanen nog steeds op hun "geen rood vlees" stokpaardje... dat hartproblemen vaker voorkomen bij mensen die veel rood vlees eten ligt in de VS vooral aan het feit dat ze vlees eten waar een enorme voorraad rommel en rotzooi doorheen zit. No way dat een Big Mac minder slecht voor je is dan die bal van Jamie van biologisch vlees. | |
Id_do_her | vrijdag 30 december 2011 @ 20:04 |
Ik vond die kerel uit Wisconsin die er 32.000 of zo gegeten heeft wel koddig. Mager als een lat gewoon. ![]() | |
dikkebroekzak | vrijdag 30 december 2011 @ 20:05 |
Wat is jouw ervaring/kennis op dit gebied? Ben je een voedseldeskundige of schreeuw je maar wat? | |
Cavalinho | vrijdag 30 december 2011 @ 20:11 |
Vergeet ook niet wat ze er op gieten en bij eten... | |
Leandra | vrijdag 30 december 2011 @ 20:13 |
Afgezien van het feit dat ik op de hoogte was dat ze in de VS tegen rood vlees adviseren (heel lang geleden is er zelfs een proef geweest met gevangenen om te testen of degenen die geen rood vlees te eten kregen minder agressief waren), heb ik net nog even gegoogled wat de aversie tegen rood vlees in de VS nou echt is... En dat in combinatie met wat ik al wist, deed me die post plaatsen. The Mayo Clinic is in de VS overigens een vrij respectabele organisatie als het gaat om gezondheid ![]() http://www.mayoclinic.com/health/red-meat/MY01329 | |
dikkebroekzak | vrijdag 30 december 2011 @ 20:28 |
Er speelt hier wel een grote nuance en dat is dat je minder <100 gm per dag moet eten. Volgens jouw eigen bron. Ik geloof voor geen meter dat de meeste Amerikanen (en veel NLers) zich aan die porties houden. Een enkele Big Mac overschrijdt al de grens. | |
Leandra | vrijdag 30 december 2011 @ 20:35 |
Klopt, maar ongeacht die 100 gram grens (waar Amerikanen zich sowieso nooit aan zullen houden) heerst er daar nogal een hardnekkige overtuiging dat rood vlees slecht is voor de mens, wellicht juist omdat ze geen maat kunnen houden en 100 gram dus niet genoeg zal zijn ![]() | |
#ANONIEM | vrijdag 30 december 2011 @ 20:35 |
Dat staat er helemaal niet. Er staat niks over grotere porties. Er staat alleen dat gezouten en/of gerookt vlees (salami, bacon etc.) wél slecht is. | |
Cavalinho | vrijdag 30 december 2011 @ 20:37 |
Dat konden ze niet raden? @Leandra. Precies. Het overdadig eten is eerder de oorzaak van problemen dan vlees eten op zich. Ze zitten vast in ideeen die helemaal niet kloppen en die zijn heel moeilijk te veranderen. | |
Leandra | vrijdag 30 december 2011 @ 20:38 |
Dit stukje was dan ook nog vergeten door dikkebroekzak:En daarin gaat men dus wel uit van een totaal van 100 gram vlees (gecombineerd). | |
dikkebroekzak | vrijdag 30 december 2011 @ 20:38 |
Met andere woorden de grotere porties kunnen wel alsnog gevaarlijk zijn zoals beweerd werd. Daar ging het onderzoek niet over. Enige garantie op veiligheid is <100 gm. | |
Cavalinho | vrijdag 30 december 2011 @ 20:45 |
Kijk eens een paar afleveringen om een idee te krijgen van porties die ze vreten, als je nooit in de states bent geweest. En ook voor breakfast he. | |
Leandra | vrijdag 30 december 2011 @ 20:47 |
Het is zelfs zo erg dat Ikea glazen groter is gaan maken voor de VS omdat men een vaas voor een glas aanzag.... | |
dikkebroekzak | vrijdag 30 december 2011 @ 20:47 |
ik had het niet vergeten, alleen niet gequote. Vanwege ruimte overwegingen op mijn mobiel. Maar punt is, je beweerde dat hun vlees ongezond is vanwege 'rotzooi'. Maar dat staat nergens, dat is het niet. Het komt doordat ze teveel rood vlees eten. En ik moet toegeven, 100 gm is wel heel klein. Vind jij ook niet? | |
#ANONIEM | vrijdag 30 december 2011 @ 20:52 |
Nee. Ze konden niks aantonen, maar dat wil niet zeggen dat het dus veilig is als je niet boven de 100 gram gaat. Maar praktisch gezien is het wel zo handig om dingen als veilig te beschouwen als niet is aangetoond dat ze onveilig zijn. En dat geldt in dit geval dus voor rood vlees in het algemeen. Tenzij je een onderzoek weet dat de schadelijkheid bij meer dan 100 gram statistisch significant aantoont, natuurlijk. | |
Leandra | vrijdag 30 december 2011 @ 21:23 |
Het komt voornamelijk door bewerkt rood vlees, daarbij gingen de risico's al enorm omhoog bij 50 gram per dag, en daar zit je al snel aan. De toegevoegde rommel en rotzooi dus....
| |
LukaLaban | vrijdag 30 december 2011 @ 21:27 |
Wat een heerlijke voedselpropaganda weer, echt waar. Je vraagt je af hoeveel McDonalds hiervoor heeft betaald. Wanneer zullen ze nou eens eerlijk zijn denk je? Of blijven ze mensen dingen adviseren die ze juist ongezonder maakt? Een van de belangrijkste zaken blijft toch echt portiecontrole, maar maak dat de gemiddelde amerikaan wijs. pssst...niet doorvertellen, maar lees eens voor de grap Mindless Eating van Brian Wansink, een van de betere boeken over voedselgedrag | |
Erasmo | vrijdag 30 december 2011 @ 21:37 |
Nee. Vroeger at men alleen op zondag vlees en nu is 100 gram per dag opeens te weinig. | |
Leandra | vrijdag 30 december 2011 @ 21:43 |
Dat is ook de reden dat we tegenwoordig volgepompte kippen hebben die amper op hun benen konden staan; vroeger was kip nog lekker, en niet goedkoop dus je at het alleen op zondag. | |
Erasmo | vrijdag 30 december 2011 @ 22:07 |
Overigens vind ik de titel wel een beetje gechargeerd, het is niet dat het eten van Jamie Oliver je in een donker steegje beroofd en in elkaar slaat. | |
Leandra | vrijdag 30 december 2011 @ 22:19 |
Telegraaf hè.... gelukkig heeft TS de aanhalingstekens ook gewoon meegenomen ![]() | |
Dagonet | vrijdag 30 december 2011 @ 23:08 |
You've got to be shitting me! | |
VanishedEntity | vrijdag 30 december 2011 @ 23:09 |
dat dus... | |
Mint_Clansell | vrijdag 30 december 2011 @ 23:28 |
Want je kunt zelf geen salade in elkaar draaien thuis? | |
Nober | zaterdag 31 december 2011 @ 00:40 |
Die bal kan je wel gewoon eten als je er een Monster Energy light bij drinkt? | |
desiredbard | zaterdag 31 december 2011 @ 01:13 |
Alles dat je teveel gebruikt is schadelijk.. zo ook olijfolie. De gemiddelde muis die mijn cornsnake eet is 25gr da's 1/40e van een kg 1250 mg -> 1.3gr 1/20e van je lichaamsgewicht dus ruw weg -> Ik weeg 80 kg -> 4 kg olijfolie (1L weegt 900 gram) -> Ruw weg zou 50% van de mensen die 4-5 liter olijfolie consumeren het loodje leggen Cremeren gaat erg makkelijk daar olijfolie een lager kookpunt heeft [ Bericht 9% gewijzigd door desiredbard op 31-12-2011 01:23:37 ] | |
Drinky | zaterdag 31 december 2011 @ 03:49 |
maar 100gram rood vlees op een dag, wat een onzin ![]() Sommige dagen gaat er hier een halve kilo de man doorheen. Niks mis mee zolang je het afwisselt met kip, kalkoen en vis. | |
Drinky | zaterdag 31 december 2011 @ 03:51 |
Ja, en toen at je de rest van de week lekker alleen maar koolhydraten a la aardappelpuree e.d., ook lekker gezond ![]() | |
dikkebroekzak | zaterdag 31 december 2011 @ 03:59 |
Je bent je levensverwachting zeer aan het verkorten. Succes anders! ![]() | |
Drinky | zaterdag 31 december 2011 @ 04:33 |
intern nog kerngezond. Geen las van kwalen of kankers, minstens 4x per week sporten. En schijt als je sterft op je 50e, heb je ten minste wel lekker gegeten ipv te teren op smaakloze groenten en aardappelen ![]() | |
Drinky | zaterdag 31 december 2011 @ 04:44 |
Even van een sterk hippiesubjectieve website gehaald. "Voor personen die per dag gewoonlijk 160 gram of meer rood vlees en vleeswaren eten is het risico om binnen 10 jaar darmkanker te krijgen 1,7 procent. Voor deelnemers, die gewoonlijk minder dan 20 gram per dag eten (eens per week of minder) bedraagt dit risico 1,3 procent. Dit betekent dat mensen die veel rood vlees en vleeswaren eten 35 procent meer kans hebben op het ontwikkelen van darmkanker. " Bron: http://www.preventievegezondheidszorg.com/zwartelijst.php Nou, nou, nou. Voor die 0.3% hogere kans ga je toch niet je dieet zo drastisch aanpassen ![]() | |
Drinky | zaterdag 31 december 2011 @ 04:46 |
| |
niels0 | zaterdag 31 december 2011 @ 05:51 |
![]() Smaakloos neuh. En nog vegetarisch ook ![]() ![]() | |
Stokstaart | zaterdag 31 december 2011 @ 07:58 |
Ik mis het belangrijkste. Vlees ![]() | |
niels0 | zaterdag 31 december 2011 @ 08:20 |
Eerst proeven. ![]() | |
raptorix | zaterdag 31 december 2011 @ 08:33 |
room, kokosmelk, boter en rood vlees...... De schijf van 4 ![]() | |
Weltschmerz | zaterdag 31 december 2011 @ 09:08 |
Ik had juist begrepen dat van die hardcore straight edge bodybuilders zweren bij boter ipv margarine. Ik weet het fijne er absoluut niet van, maar ze zouden best wel eens een punt kunnen hebben dat niet alleen belangrijk is wat erin zit, maar ook wat het lichaam ermee doet. Net als dat het cholesterol in eieren niet het cholesterol in het lichaam verhoogt, dat was slechts een aanname. Oliver lijkt mij niet zo'n hele goeie kok, maar zijn projecten lijken mij heel aardig. De kern komt er volgens mij namelijk op neer dat mensen zichzelf zouden moeten gaan voeden in plaats van zich te laten voeren door de grootindustrie. Om dan vervolgens ook weer een beroep te doen op of wel de dieetindustrie, of de zorgindustrie. Ik geloof best dat als je je dagelijkse hamburger zou vervangen door de industriele variant van zijn broodje bal dit ongezonder is. Maar de mediterrane manier van met eten omgaan behelst veel meer dan het vetgehalte van de ingrediënten: Het is bewust voedsel bereiden met verse ingredienten. Het is bewust en aandachtig eten en proeven. Daardoor eet men ook rustiger en minder. Men eet en drinkt ook meer sociaal, overmatig alcoholgebruik is ook veel schadelijker bij eenzame drinkers dan bij sociale drinkers. Geestestoestand is ook van grote invloed op de gezondheid. Ik zou doodongelukkig worden van die quasi-hippe vrienden die aan het eind van de uitzending binnenkomen en waarmee hij dan gezellig gaat eten. Maar in het algemeen geloof ik zeker dat gezellig en lekker eten van aandachtig voorbereide maaltijden altijd beter is dan wat fastfood wegschrokken voor de buis. | |
Ryker | zaterdag 31 december 2011 @ 09:08 |
http://en.wikipedia.org/wiki/Red_meat US statistics ![]() | |
Leandra | zaterdag 31 december 2011 @ 09:11 |
Dat maakte niet zoveel uit want er werd voornamelijk fysieke arbeid verricht, dus dat werd wel verbrand. | |
Pietverdriet | zaterdag 31 december 2011 @ 09:14 |
Ik heb eerlijk gezegd nooit begrepen waarom jamie oliver als zo een goede kok gezien wordt. Ik zou hem mijn keuken uitschoppen. | |
Dagonet | zaterdag 31 december 2011 @ 09:16 |
En dat is het hele idee achter het kookboek waar ze in de OP zo'n moeite mee hebben: gerechten die prima smaken, meerdere gangen, in een half uurtje, drie kwartier klaar. | |
Stokstaart | zaterdag 31 december 2011 @ 09:18 |
Meer een modeverschijnsel met zijn kookboeken vol fancy plaatjes en quasi-nonchalante gedoe op tv. | |
Leandra | zaterdag 31 december 2011 @ 09:18 |
Lees ik daar nou dat ze varkensvlees ook als rood vlees beschouwen? Edit: Ja dus, dat stond ook al in dat stuk van de Mayo Clinic, maar toen heb ik er gewoon overheen gelezen ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 31 december 2011 @ 09:18 |
Wicked! Me Mates! Yeah! Wicked! | |
Leandra | zaterdag 31 december 2011 @ 09:22 |
Omdat zelfs iemand die zonder recept geen water kan koken in staat is iets uit zijn boeken op tafel te zetten, en wel zo dat het wel smaakt ![]() | |
Pietverdriet | zaterdag 31 december 2011 @ 09:25 |
Dat doet Nigella Lawson veel beter En zijn eten is vreselijk, liters olijfolie | |
Stokstaart | zaterdag 31 december 2011 @ 09:26 |
And of course: a few drops of olive oil * glok glok glok* | |
Ryker | zaterdag 31 december 2011 @ 09:28 |
Ik snap alleen de hype niet dat ADHD jong met zijn "Jamie in 30 minutes" waar ieder normaal mens ruim een uur mee bezig is ![]() | |
Angel-Joy | zaterdag 31 december 2011 @ 09:29 |
| |
Pietverdriet | zaterdag 31 december 2011 @ 09:32 |
Nee, dan Keith Floyd Time for a quick slurp! * glok glok glok* | |
Id_do_her | zaterdag 31 december 2011 @ 09:35 |
Sowieso is Nigella Lawson op alle fronten beter dan Jamie Oliver. | |
Pietverdriet | zaterdag 31 december 2011 @ 09:41 |
Ik kan Gordon Ramsay niet uitstaan, maar die kookt stukken beter | |
Leandra | zaterdag 31 december 2011 @ 09:47 |
Ik denk dat het bij Oliver voor een groot deel het "gewoon zijn" is dat hem voor een hoop mensen zo aantrekkelijk maakt. Hij is niet arrogant, probeert nog wat voor de samenleving te doen (15 ed) en er komt niets onbehoorlijks uit z'n mond, behalve wat plat Engels, maar daarmee blijft hij weer dicht bij het gewone volk. Het gaat mensen niet zo om het resultaat van wat ze leren, maar om hoe ze het moeten leren. En bij de doorsnee huis tuin en keukenprutser bereikt een Jamie dan meer dan een Gordon. | |
FANNvanhetlaatsteuur | zaterdag 31 december 2011 @ 09:55 |
| |
FANNvanhetlaatsteuur | zaterdag 31 december 2011 @ 10:05 |
Weet je het zeker Piet? ![]() ![]() | |
Ludd | zaterdag 31 december 2011 @ 10:11 |
Doet dat achter een spoiler, wil je. ![]() | |
FANNvanhetlaatsteuur | zaterdag 31 december 2011 @ 10:12 |
Gun Piet ook een pleziertje ![]() | |
-J-D- | zaterdag 31 december 2011 @ 10:15 |
Maar kookt zo ongezond. Zo weinig groenten en zo veel ongezonde ingrediënten. | |
Skaai | zaterdag 31 december 2011 @ 10:17 |
Inderdaad, zit vette bacon in, of gefrituurde kip, om over de dressings maar niet te spreken. Dat zijn ook aderverstoppers. MAAR WEL LEKKER! | |
Id_do_her | zaterdag 31 december 2011 @ 10:19 |
Oh, is dat zo? Ik let daar niet echt op. | |
Weltschmerz | zaterdag 31 december 2011 @ 10:58 |
Hij vertelt er ook niet bij welk vertrek hij hem dan inschopt. Ze ziet er nochtans erg gezond uit. Ik vond Oliver's kookprogramma's nooit zoveel aan. Ik kook zelf ook wel een beetje zoals hij, vrij snel, vrij grof, en een paar sterke smaken bij elkaar. Maar in een kookprogramma wil ik vooral veel harde informatie over ingrediënten en processen die ik niet ken en authentieke informatie over tradities en couleur locale. Oliver is me teveel een receptje van iets mediterranerigs. Daarnaast vind ik het een vrij irritant figuur. Maar ik zag laatst iets van hoe hij de vetste en ook voor de rest meest kansloze depressiestad van Engeland ging leren eten. Als activist, optimist en iemand die echt ondernemend is en dingen van de grond trekt vind ik hem eigenlijk wel leuk. En ook in omgang met laten we zeggen de onderklasse is hij ook erg ok vind ik. Dan staat hij er ineens een stuk positiever op. | |
-J-D- | zaterdag 31 december 2011 @ 11:06 |
Je ziet vaak alleen haar gezicht en boezem in beeld en niet haar dikke billen en benen. | |
Id_do_her | zaterdag 31 december 2011 @ 11:16 |
Niks mis met brede heupen. ![]() | |
BasEnAad | zaterdag 31 december 2011 @ 11:19 |
Ze roepen ook altijd dat de gerechten simpel zijn. Meestal moet je dan 3 winkels af, koop je dure verse ingrediënten en sta je een uur in de keuken. Vergeleken met boerenkool of pasta is het meestal gewoon een hoop werk. | |
Weltschmerz | zaterdag 31 december 2011 @ 11:48 |
Moest er nog bijkomen zeg, dan moet het naar een tijdstip. Ik val eigenlijk op tenger met kleine borsten, maar zij 'draagt' haar lichaam zo mooi. Heel trots, niet van of ze wel zo is als een vrouw 'hoort' te zijn maar ze woekert wulps met wat ze heeft, haar rondingen, zij het best nog subtiel. Dat zouden meer vrouwen moeten doen die te dik gevonden worden of zichzelf te dik vinden. Worden ze al meteen een stuk mooier van. | |
Cavalinho | zaterdag 31 december 2011 @ 11:56 |
Ik heb geen thuis, ik leef het meest in hotels. Alleen als ik bij vrienden ben of in een van hun woningen kan ik zelf iets. Punt is dat niemand zoveel tot zich kan nemen omdat het er weer uitkomt. Daarbij bederft echt grote hoeveelheden het recept. We hadden het hier over olijfolie in de keuken. Zolang een recept nog op smaak is, is er nooit sprake van teveel olijfolie en dus niet ongezond. Maar bedankt voor eindelijk een onderbouwing. | |
Blitzkrieger | zaterdag 31 december 2011 @ 13:37 |
Het is allebei niks, een schraal op crackers gebaseerd dieet of elke dag bij de McDonalds eten ![]() | |
desiredbard | maandag 6 februari 2012 @ 11:08 |
Ik doe het de tweede keer toch echt in hetzelfde tempo, en aan al dat scharrel en biologisch gedoe doe ik niet mee. De slager en de betere supermarkt...en anders de Markt waar je gulden een daalder waard is ...of je euro minder dan.. ![]() | |
Life2.0 | maandag 6 februari 2012 @ 15:16 |
Ha, dat krijg je al je fokt met de voedelsellobby in de vs ![]() | |
Killaht | dinsdag 7 februari 2012 @ 14:49 |
Amerikaanse voedingsdeskundigen ![]() ![]() |