abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_106729304
Weet je wat ik handig zou vinden op een site met cupcakerecepten? Een omrekenmogelijkheid. Dat je aan kan geven of je 6, 12, 18 etc. cupcakes wilt maken, en dat dan de hoeveelheden van de ingrediënten automatisch voor je worden aangepast.
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_106730909
quote:
0s.gif Op donderdag 12 januari 2012 17:45 schreef DevilsAndDust het volgende:
Weet je wat ik handig zou vinden op een site met cupcakerecepten? Een omrekenmogelijkheid. Dat je aan kan geven of je 6, 12, 18 etc. cupcakes wilt maken, en dat dan de hoeveelheden van de ingrediënten automatisch voor je worden aangepast.
Dat zou idd wel handig zijn ja :Y
  † In Memoriam † donderdag 12 januari 2012 @ 22:29:45 #203
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_106742305
quote:
0s.gif Op donderdag 12 januari 2012 17:45 schreef DevilsAndDust het volgende:
Weet je wat ik handig zou vinden op een site met cupcakerecepten? Een omrekenmogelijkheid. Dat je aan kan geven of je 6, 12, 18 etc. cupcakes wilt maken, en dat dan de hoeveelheden van de ingrediënten automatisch voor je worden aangepast.
:P Gewoon alle hoeveelheden verdubbelen 8-)

Ik had laatst 1 ei, en een recept met 2 eieren. Gewoon alles door de helft gedaan :P
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_106744020
quote:
0s.gif Op donderdag 12 januari 2012 15:15 schreef The_Hives het volgende:
hier was toch ook iemand die een cupcake/taart workshopbedrijfje had in Westwoud? :)
Ik weet wie je bedoelt omdat ik er in de buurt woon maar volgens mij zit die mevrouw niet op Fok! (of ik heb iets gemist en dan komt die mevrouw zich vanzelf melden. ;) )
"De loper kent slechts één leven; gelukkig dat we geen sprinters zijn, dan was het gauw over!" - Jan Knippenberg
  donderdag 12 januari 2012 @ 23:18:51 #205
35189 Troel
scherp en bot
pi_106745047
quote:
0s.gif Op donderdag 12 januari 2012 16:46 schreef Spuuglokje het volgende:
Morgen is mijn zus jarig, en ik heb voor haar een mooi kookboek en een oranje cupcakehouder gekocht en er bijpassende cupcakes bij gemaakt. :)

[ afbeelding ]

[ afbeelding ]
Prachtig :Y
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  vrijdag 13 januari 2012 @ 09:02:15 #206
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_106751812
quote:
0s.gif Op donderdag 12 januari 2012 23:01 schreef Nanook24 het volgende:

[..]

Ik weet wie je bedoelt omdat ik er in de buurt woon maar volgens mij zit die mevrouw niet op Fok! (of ik heb iets gemist en dan komt die mevrouw zich vanzelf melden. ;) )
misschien was dat dan wat ik me herinnerde :) volgens mij had jij een keer aangegeven uit de buurt te komen. Ik heb iig een workshop met mn zusjes gekocht. Alleen nog boeken :)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_106754834
quote:
0s.gif Op woensdag 11 januari 2012 15:55 schreef MissHobje het volgende:

[..]

Jups kleuren en opbouw, moet voor mij vrolijk en uitnodigend overkomen, niet teveel frutsel, dus wel redelijk strak.
:Y Thanks! O+
quote:
7s.gif Op donderdag 12 januari 2012 12:57 schreef Troel het volgende:
Misschien iets heel simpels, maar recepten op dezelfde manier opgesteld.

Dus een duidelijke uiteenzetting van wat je nodig hebt en dan het liefst dat bij elk recept de eieren bovenaan staan en dan de meel en niet bij de een de boter bovenaan en bij de ander de suiker en bij de derde de eieren zeg maar ;)

Zodat je dus vrij simpel in één oogopslag recepten kan vergelijken. En geen extra onzin op de site. Strak dus inderdaad, simpele opbouw bij voorkeur en als je gebruik maakt van advertenties, dan statische advertenties want al die bewegende dingen zijn verschrikkelijk :+
Klinkt logisch ja. Moet even zien in hoeverre dat kan op een handige manier...
Dankje voor je input O+
pi_106754855
quote:
0s.gif Op donderdag 12 januari 2012 17:45 schreef DevilsAndDust het volgende:
Weet je wat ik handig zou vinden op een site met cupcakerecepten? Een omrekenmogelijkheid. Dat je aan kan geven of je 6, 12, 18 etc. cupcakes wilt maken, en dat dan de hoeveelheden van de ingrediënten automatisch voor je worden aangepast.
Dat zou een heel toffe feature zijn! Ik denk niet dat ik dat kan in de gegeven tijd, maar ik heb wat tijd over, hoop ik, op het einde.
  vrijdag 13 januari 2012 @ 14:31:14 #209
35189 Troel
scherp en bot
pi_106761682
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 januari 2012 11:15 schreef RenRen- het volgende:

[..]

:Y Thanks! O+

[..]

Klinkt logisch ja. Moet even zien in hoeverre dat kan op een handige manier...
Dankje voor je input O+
Nouja, ik weet niet of mensen zelf moeten kunnen invoeren, maar dat je dan dus inderdaad invulvakken maakt waarin men de hoeveelheden invult, eventueel een aantal open vakken voor ingrediënten die niet standaard zijn?
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_106762405
quote:
0s.gif Op donderdag 12 januari 2012 17:45 schreef DevilsAndDust het volgende:
Weet je wat ik handig zou vinden op een site met cupcakerecepten? Een omrekenmogelijkheid. Dat je aan kan geven of je 6, 12, 18 etc. cupcakes wilt maken, en dat dan de hoeveelheden van de ingrediënten automatisch voor je worden aangepast.
Dat kan op deze site :). http://allrecipes.com/recipe/vanilla-cupcake/
pi_106766135
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 januari 2012 14:51 schreef Tegan het volgende:

[..]

Dat kan op deze site :). http://allrecipes.com/recipe/vanilla-cupcake/
Ja, dat weet ik. :).
Still a little bit of your face I haven't kissed.
pi_106768485
quote:
7s.gif Op vrijdag 13 januari 2012 14:31 schreef Troel het volgende:

[..]

Nouja, ik weet niet of mensen zelf moeten kunnen invoeren, maar dat je dan dus inderdaad invulvakken maakt waarin men de hoeveelheden invult, eventueel een aantal open vakken voor ingrediënten die niet standaard zijn?
1 als het goed is, het wordt niet userdriven of iets. Meer dat je iets in kan sturen door middel van een formulier, aangezien er veel getekend moet worden voor één recept is het niet handig als users alles invullen.

Dus degene die het invoert (Ik, gok ik) moet dan even slim nadenken, maar dat zal niet altijd gebeuren. _O-
pi_106769326
Maak een db met alle mogelijke ingredienten. En dan in het invoerformulier dat je daaruit kan kiezen met een dropdown? Dan hoef je bij het recept enkel de ingredientid's te loggen en de hoeveelheid. Dat zo uitlezen? Kan je wel altijd garanderen dat alle ingredienten op dezelfde volgorde staan, gewoon de id's aanhouden voor de volgorde. En als de hoeveelheden apart gelogd worden kan je ook beter omzetten naar minder of meer stuks? Plus dan kun je ook ingredientpagina's maken met info en linken naar alle recepten waar het wordt gebruikt. Weet niet hoe handig dat gaat werken. Of vraag even in het PHP-topic of iemand mee kan denken hoe je dat het beste kan doen :P.
  vrijdag 13 januari 2012 @ 21:12:05 #214
35189 Troel
scherp en bot
pi_106777727
Dat dus :) Zo heb je gewoon ontzettend veel extra mogelijkheden die goed te implementeren zouden moeten zijn :)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_106779570
quote:
0s.gif Op vrijdag 13 januari 2012 18:00 schreef Tegan het volgende:
Maak een db met alle mogelijke ingredienten. En dan in het invoerformulier dat je daaruit kan kiezen met een dropdown? Dan hoef je bij het recept enkel de ingredientid's te loggen en de hoeveelheid. Dat zo uitlezen? Kan je wel altijd garanderen dat alle ingredienten op dezelfde volgorde staan, gewoon de id's aanhouden voor de volgorde. En als de hoeveelheden apart gelogd worden kan je ook beter omzetten naar minder of meer stuks? Plus dan kun je ook ingredientpagina's maken met info en linken naar alle recepten waar het wordt gebruikt. Weet niet hoe handig dat gaat werken. Of vraag even in het PHP-topic of iemand mee kan denken hoe je dat het beste kan doen :P.
Dat worden dan nogal veel dropdownmenu's, dus dat is denk ik niet de meest verstandige keuze. Het wordt al zo'n gigantisch formulier voor het aanmaken van een recept _O-

Dat laatste is een beetje slecht voor de usability ben ik bang, maar dat is niet helemaal voor hier :P Wacht ik PM even :+
  zaterdag 14 januari 2012 @ 10:48:15 #216
35189 Troel
scherp en bot
pi_106795843
Wat is Regalice rolfondant ONTZETTEND smerig.

Echt, het smaakt gewoon naar kots! Eerst dacht ik dat het wellicht aan de verpakking lag, maar de andere kleur had dezelfde geur (ik heb die dus maar niet eens geproefd).

Dus een ietwat verkleurde Thomas de Trein gemaakt, ik heb al het oorspronkelijke rood ervan af gevist, want het was echt heel smerig.



En bij het opdrogen laten alle zorgvuldig dichtgeplakte randjes dus los. Ik baal daar van, ook al zo Ruben het echt niet opvallen, maar een keer een perfect taart zou wel fijn zijn. Iemand een tip hoe dat op te lossen is?
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_106799846
Hij ziet er goed uit Troel, jammer dat dat fondant spul zo smerig smaakte.
Jammer dat randjes loslaten, maar hij ziet er wel gaaf uit, ik denk dat het Ruben niet eens opvalt, die heeft een supertaart! Gefeliciteerd met je grote vent.
Mama van 2 lieve meiden :)
pi_106804224
Weten jullie hoe je de marsepein mooi strak om de taart krijgt als je een reliëf erin hebt gerold? Ik neem niet aan dat je dan veel over de marsepein kan wrijven of duwen want dan zal het reliëf wel weg gaan?
  zaterdag 14 januari 2012 @ 18:55:17 #219
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_106809444
Het klopt dat je niet veel erover moet wrijven, daarom is het belangrijk (eigenlijk altijd, ook als je geen reliëf erin gerold hebt), om de taart superstrak in te smeren met botercreme. Dan heb je nauwelijks bobbels weg te poetsen. :)
pi_106812878
quote:
0s.gif Op zaterdag 14 januari 2012 18:55 schreef Spuuglokje het volgende:
Het klopt dat je niet veel erover moet wrijven, daarom is het belangrijk (eigenlijk altijd, ook als je geen reliëf erin gerold hebt), om de taart superstrak in te smeren met botercreme. Dan heb je nauwelijks bobbels weg te poetsen. :)
Oke, dan ga ik dat binnenkort eens proberen :D
pi_106826559
Hey allemaal!
Ik ben zelf al een tijdje bezig met cupcakes en simpele taartjes te maken maar nu heb ik toch een vraagje. Ik zou morgen graag een kleine taart maken voor iemand die jarig is, de taart bestaat uit een cake en botercreme. Aangezien ik morgen minder tijd heb dan deze namiddag vroeg ik mij af of ik het beslag van de cake en de botercreme vandaag al kan maken. Als ik beide luchtdicht en in de frigo bewaar lijkt dit mij geen probleem? Bedankt!
  zondag 15 januari 2012 @ 10:48:12 #222
319308 Tink89
To live is to dance
pi_106826584
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2012 10:46 schreef CherryBoomBoom het volgende:
Hey allemaal!
Ik ben zelf al een tijdje bezig met cupcakes en simpele taartjes te maken maar nu heb ik toch een vraagje. Ik zou morgen graag een kleine taart maken voor iemand die jarig is, de taart bestaat uit een cake en botercreme. Aangezien ik morgen minder tijd heb dan deze namiddag vroeg ik mij af of ik het beslag van de cake en de botercreme vandaag al kan maken. Als ik beide luchtdicht en in de frigo bewaar lijkt dit mij geen probleem? Bedankt!
Je cakebeslag zakt in, wordt het niet meer luchtig. Je kunt denk ik beter je cake bakken en die bewaren tot morgen :) Botercreme zou geen probleem moeten zijn...
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_106826769
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2012 10:48 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Je cakebeslag zakt in, wordt het niet meer luchtig. Je kunt denk ik beter je cake bakken en die bewaren tot morgen :) Botercreme zou geen probleem moeten zijn...
Heel erg bedankt voor de snelle reactie! :)
Bewaar ik de cake dan best uit de frigo of in de frigo?
  zondag 15 januari 2012 @ 11:03:16 #224
319308 Tink89
To live is to dance
pi_106826802
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2012 11:00 schreef CherryBoomBoom het volgende:

[..]

Heel erg bedankt voor de snelle reactie! :)
Bewaar ik de cake dan best uit de frigo of in de frigo?
Hihi, frigo... Lol :)
Op een koele, donkere plaats, luchtdicht, buiten de koelkast (in een kelder ofzo, zoiets zegmaar).
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
pi_106826854
quote:
0s.gif Op zondag 15 januari 2012 11:03 schreef Tink89 het volgende:

[..]

Hihi, frigo... Lol :)
Op een koele, donkere plaats, luchtdicht, buiten de koelkast (in een kelder ofzo, zoiets zegmaar).
Haha ja ik ben Belg ;)
Ik bewaar meestal gedecoreerde cakes (met botercreme dus) en die moeten in de koelkast door de botercreme maar ik dacht wel dat een gewone cake er beter uit bleef. Bedankt!
  zondag 15 januari 2012 @ 18:20:31 #226
189229 Eva4Evah
Niet teveel zuipen
pi_106839145
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2012 20:01 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik heb vandaag gereedschapskoekjes gemaakt. :)
(Nou ja, ik heb gisteren een heleboel verschillende koekjes gemaakt, en vanmiddag heb ik het gereedschap met icing gedaan)

[ afbeelding ]

Zo groot is een koekje:

[ afbeelding ]
wat leuk! O+
  zondag 15 januari 2012 @ 19:54:00 #227
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_106843201
Dank je wel Eva4Evah!
  maandag 16 januari 2012 @ 12:45:21 #228
35189 Troel
scherp en bot
pi_106866540
Die heb ik helemaal gemist! Die zijn gaaf!! Met mijn trein en mijn auto kreeg ik de jongens eindelijk aan het koekjesbakken, dit zijn perfecte vormen voor jongensmama's die ook koekjes willen bakken :)

Echt leuk dat gereedschap (en wederom zo netjes afgewerkt, knap hoor!)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
pi_106954331
Ik weet niet meer wie de tip gaf om een snijplank op je cupcakes te leggen om ze plat te krijgen, maar dat is idd een handige tip ^O^

Vanmiddag voor het eerst cupcakes versierd :)



BTW: vind het erg apart dat er 13 op kunnen, aangezien de meeste recepten voor 12 cupcakes zijn.

[ Bericht 4% gewijzigd door _Hestia_ op 18-01-2012 16:35:15 ]
pi_106955508
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2012 16:28 schreef Sylvana het volgende:
Ik weet niet meer wie de tip gaf om een snijplank op je cupcakes te leggen om ze plat te krijgen, maar dat is idd een handige tip ^O^

Vanmiddag voor het eerst cupcakes versierd :)

[ afbeelding ]

BTW: vind het erg apart dat er 13 op kunnen, aangezien de meeste recepten voor 12 cupcakes zijn.

Leuk :)

je kan het recept toch aanpassen naar 13 muffins?
pi_106955697
quote:
17s.gif Op woensdag 18 januari 2012 16:57 schreef Audreyoot het volgende:

[..]

Leuk :)

je kan het recept toch aanpassen naar 13 muffins?
Mja, dat kan wel,maar is wel lastig vind ik. En in mijn muffinbak is ook maar plaats voor 12 ;)
pi_106963788
Leuk gedaan.

Vraagje, ik wil t weekend voor een verjaardag o.a. cupcakes maken met merengiue botercreme.
Hoe kan ik ze t beste bewaren nadat ik ze hiermee gedecoreerd heb?
pi_106963901
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2012 20:29 schreef het-is-mij het volgende:
Leuk gedaan.

Vraagje, ik wil t weekend voor een verjaardag o.a. cupcakes maken met merengiue botercreme.
Hoe kan ik ze t beste bewaren nadat ik ze hiermee gedecoreerd heb?
In de koelkast lijkt mij :)
pi_106964096
Je kunt toch ook gewoon van een recept van twaalf in ieder bakje iets minder deeg doen :P.
pi_106964176
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2012 20:36 schreef Tegan het volgende:
Je kunt toch ook gewoon van een recept van twaalf in ieder bakje iets minder deeg doen :P.
Dat kan, maar mn muffinvorm is voor 12 stuks. Dus dan moet ik ze gewoon op een bakplaat zetten en dan worden ze minder mooi bij mij.
pi_106964623
Of je koopt een losse vorm erbij :).
  woensdag 18 januari 2012 @ 23:32:38 #237
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_106973040
Mijn eerste taart voor deze week is gisteren opgehaald en ik heb er vandaag een stukje van gegeten. Was niet alleen mooi maar ook erg lekker.
Het verzoek was een taart voor een K3 Kuma he taart, voor diegene die de clip kent, zoek de elementen :s)
Gevuld met: 15cm Tropische vruchten en zwitserse room; 20cm Citroenkwarktaarttoetje van Mona en zelfgemaakte lemoncurd; 25cm zelfgemaakte frambozenmousse en zelfgemaakte wittechocolade creme.


http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  donderdag 19 januari 2012 @ 07:43:32 #238
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_106978803
Wauw wat een prachtig kunstwerk is dat geworden! ^O^
  donderdag 19 januari 2012 @ 07:52:12 #239
35189 Troel
scherp en bot
pi_106978856
Wauw, bijna zonde om aan te snijden!
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  donderdag 19 januari 2012 @ 08:25:31 #240
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_106979119
Echt heel erg gaaf!
  FOK!Fotograaf / Beeldredactie donderdag 19 januari 2012 @ 09:10:04 #241
68600 crew  Ynske
Bedankt voor de zon...
pi_106979700
K heb t ook geprobeerd gister, met chocomoussetaartjes
Today is life -
the only life you are sure of. Make the most of today.

Dale Carnegie
  donderdag 19 januari 2012 @ 12:56:55 #242
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_106985574
is er iemand in de buurt van Utrecht die het leuk zou vinden om (tegen betaling uiteraard) een Alvin & The Chipmunks taart te maken voor de 7e verjaardag van mijn dochter? ze is 9 februari jarig, en we vieren het -waarschijnlijk- vrijdag de 10e.
in de haak.
  donderdag 19 januari 2012 @ 13:07:33 #243
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_106985970
Welke kant van Utrecht? ;)

Ik woon vlak naast Woerden en zou dat wel leuk vinden. Als je me goed genoeg vindt natuurlijk. :D
  donderdag 19 januari 2012 @ 13:21:31 #244
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_106986522
Woerden is wel te doen voor ons! heb je een beetje een idee over wat voor soort taart je dan zou maken?
in de haak.
  donderdag 19 januari 2012 @ 13:25:04 #245
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_106986686
Ik wil ook een Alvin & The Chipmunks taart :o. En ik ben 26 hahaha. Wil je er dan gelijk 2 maken? ;)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_106987248
Die is mooi geworden Svtje _O_

Hoe heb je die middelste gedaan? Zijn dat allemaal los uitgesneden stukjes in verschillende kleuren?
You make me dizzy, Miss Lizzy,
The way you rock'n'roll
Ik heb je lief mijn hele leven
  donderdag 19 januari 2012 @ 14:09:25 #248
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_106988408
vergeet ik helemaal te zeggen hoe geweldig ik je K3 taart vind, SV: heel!! O+
in de haak.
pi_106991536
quote:
7s.gif Op zaterdag 14 januari 2012 10:48 schreef Troel het volgende:
Wat is Regalice rolfondant ONTZETTEND smerig.

Echt, het smaakt gewoon naar kots! Eerst dacht ik dat het wellicht aan de verpakking lag, maar de andere kleur had dezelfde geur (ik heb die dus maar niet eens geproefd).

Dus een ietwat verkleurde Thomas de Trein gemaakt, ik heb al het oorspronkelijke rood ervan af gevist, want het was echt heel smerig.

[ afbeelding ]

En bij het opdrogen laten alle zorgvuldig dichtgeplakte randjes dus los. Ik baal daar van, ook al zo Ruben het echt niet opvallen, maar een keer een perfect taart zou wel fijn zijn. Iemand een tip hoe dat op te lossen is?
Waar 'plak' je mee, als ik vragen mag? :)
pi_106992151
Ik ga in februari een stapeltaart voor mijn schoonmoeder maken. Nu komt in de bovenste taart een laag van aardbeien botercreme en een laag met verse aardbeien in gelatine, de onderste laag komt baileys of amaretto bc met een laag knisperige chocolade en bokkenbootjes bc.

Nu heb ik voor die gelatine een ring gekocht die ik om de taart kan klemmen zodat de gelatine er niet langs loopt als de laag opstijft, heeft iemand hier ervaring mee? Werkt dat ding goed of zijn er beter oplossingen te bedenken?
pi_106996541
quote:
17s.gif Op donderdag 19 januari 2012 15:35 schreef Audreyoot het volgende:
Ik ga in februari een stapeltaart voor mijn schoonmoeder maken. Nu komt in de bovenste taart een laag van aardbeien botercreme en een laag met verse aardbeien in gelatine, de onderste laag komt baileys of amaretto bc met een laag knisperige chocolade en bokkenbootjes bc.

Nu heb ik voor die gelatine een ring gekocht die ik om de taart kan klemmen zodat de gelatine er niet langs loopt als de laag opstijft, heeft iemand hier ervaring mee? Werkt dat ding goed of zijn er beter oplossingen te bedenken?
Je kan ook de laag maken en in een vorm gieten, laten opstijven en daarna pas tussen je taart doen.
pi_106996927
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2012 17:06 schreef Dragonberry het volgende:

[..]

Je kan ook de laag maken en in een vorm gieten, laten opstijven en daarna pas tussen je taart doen.
Ja daar had ik inderdaad ook al eens aan gedacht, maar ik heb helaas geen goede vorm en was ook bang dat het kapot zou gaan als ik het eruit zou halen -O-
  donderdag 19 januari 2012 @ 19:39:28 #253
35189 Troel
scherp en bot
pi_107001275
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2012 15:21 schreef L-E het volgende:

[..]

Waar 'plak' je mee, als ik vragen mag? :)
In dit geval heb ik geplakt met botercreme, omdat ik dat nog had staan van een andere taart. Maar ook de dingen die ik met icing geplakt had, bleven niet al te netjes zitten :)
troel (de ~ (v.), ~en)
1 [inf.] vrouw of meisje
2 trut
  donderdag 19 januari 2012 @ 23:01:33 #254
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_107011300
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2012 13:39 schreef Dizzy-Miss-Lizzy het volgende:
Die is mooi geworden Svtje _O_

Hoe heb je die middelste gedaan? Zijn dat allemaal los uitgesneden stukjes in verschillende kleuren?
De middelste heb ik gemaakt door allemaal losse rolletjes van de verschillende kleuren in elkaar te draaien als een touw, die heb ik aan elkaar geduwd zodat je een beetje een streng krijgt. Die streng heb ik een rol van gemaakt als zo'n opgerold dropsnoepje en die ronde die dan ontstaat heb ik uitgerold. Het klinkt zo lastiger als dat het was. Als je op google zoekt op marselein marmeren kom je wel plaatjes tegen die de uitleg verduidelijken.

@troel: Daar had de jarige minder moeite mee gelukkig, die heeft zelfs de armpjes en uitgeharde sterretjes opgegeten.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
pi_107063943
de oven heeft net lekker staan bakken, de mixer staan mixen. Wilde voor vanavond kaneel cupcakes met koffiebotercreme maken. Wilde voor de snelle variant gaan (dus gewoon een pakje :@ ), maar had helaas de muffin-uitvoering meegenomen. Tsja, dan maar even pech en worden het kaneelmuffins met koffiebotercreme. Die is trouwens heerlijk geworden (drink altijd mokka-koffie, dus daar smaakt de creme ook naar ). Nu hopen dat de truc voor platte cupcakes ook voor muffins geldt ;) Het zag er iig al lekker uit....nu wachten tot vanavond, kijken of het me lukt niet de hele tijd een lepeltje uit de creme-bak te nemen ;)

Maar meteen een edit, onderkant zwart, muffins zelf keiuhard en droog. Kan ik niet serveren dus. Straks maar in de herhaling...

[ Bericht 3% gewijzigd door kvd op 21-01-2012 13:29:21 ]
pi_107065490
quote:
0s.gif Op woensdag 18 januari 2012 23:32 schreef SV-tje het volgende:
Mijn eerste taart voor deze week is gisteren opgehaald en ik heb er vandaag een stukje van gegeten. Was niet alleen mooi maar ook erg lekker.
Het verzoek was een taart voor een K3 Kuma he taart, voor diegene die de clip kent, zoek de elementen :s)
Gevuld met: 15cm Tropische vruchten en zwitserse room; 20cm Citroenkwarktaarttoetje van Mona en zelfgemaakte lemoncurd; 25cm zelfgemaakte frambozenmousse en zelfgemaakte wittechocolade creme.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
Stomme vraag misschien, maar dat zwarte papier/plastic eronder met die bloemen erop: wat is het en waar heb je het gekocht? O-)
En: toffe taart natuurlijk! :)

[ Bericht 4% gewijzigd door minilot op 21-01-2012 14:21:33 ]
Let me see you stripped down to the bone
  zaterdag 21 januari 2012 @ 14:24:39 #257
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_107065760
Prachtige creaties weer hier!!

Vraagje: heeft iemand ervaring met de marsepein en fondant van de Boerenbond? Ik zag daar veel leuk bakspul liggen, waaronder dit dus, in vrolijke kleurtjes en niet duur!
Geluk is een richting, geen punt
pi_107067375
I just died and went to heaven...heb net opnieuw kaneelcupcakes staan bakken. En moest toch even voorproeven, want je zet geen prut voor aan de visite. En de combinatie van warme kaneelcupcakes met mokkakoffiebotercreme (mooi scrabblewoord ;) ) is zo goddelijk. Nu wordt het echt moeilijk om er vanaf te gaan blijven :9~

ik geloof spontaan in mn eigen bakkunsten hahaha
  Licht Ontvlambaar zaterdag 21 januari 2012 @ 15:54:53 #259
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_107068334
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2012 14:24 schreef Yvonnetje het volgende:
Prachtige creaties weer hier!!

Vraagje: heeft iemand ervaring met de marsepein en fondant van de Boerenbond? Ik zag daar veel leuk bakspul liggen, waaronder dit dus, in vrolijke kleurtjes en niet duur!
De marsepein is in elk geval erg lekker en ik vond 'm ook prettig werken :)
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
  zaterdag 21 januari 2012 @ 21:35:57 #260
20790 Yvonnetje
Mooi hè, alles.....
pi_107078479
quote:
1s.gif Op zaterdag 21 januari 2012 15:54 schreef Sjeen het volgende:

[..]

De marsepein is in elk geval erg lekker en ik vond 'm ook prettig werken :)
Ahh, dankje! :) Ik wil binnenkort cupcakes gaan decoreren, en ga dan denk ik die marsepein gebruiken
Geluk is een richting, geen punt
  zaterdag 21 januari 2012 @ 23:39:50 #261
304776 SV-tje
Party a Lot
pi_107082948
quote:
0s.gif Op zaterdag 21 januari 2012 14:15 schreef minilot het volgende:

[..]

Stomme vraag misschien, maar dat zwarte papier/plastic eronder met die bloemen erop: wat is het en waar heb je het gekocht? O-)
En: toffe taart natuurlijk! :)
Dat is gewoon cadeaupapier, volgens mij heb ik het laatst bij het kruidvat gekocht. Maar ik weet het niet helemaal zeker omdat ik altijd als ik een leuke rol zie voor een leuke prijs deze koop, zo heb ik een hele verzameling bij elkaar inmiddels.
http://www.partyalot.nl/
Catering, taarten en workshops
  † In Memoriam † zondag 22 januari 2012 @ 21:18:52 #262
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_107115320
Ik heb nu 24 citroenmini's in de oven staan, zojuist 24 chocolade mini's gebakken :D.
Morgen jarig, dus ik kan niet op het werk aankomen zonder gebakjes :P.

Straks de citroentjes nog een beetje vullen met lemoncurd :9~
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_107250860
quote:
6s.gif Op zondag 22 januari 2012 21:18 schreef Skaai het volgende:
Ik heb nu 24 citroenmini's in de oven staan, zojuist 24 chocolade mini's gebakken :D.
Morgen jarig, dus ik kan niet op het werk aankomen zonder gebakjes :P.

Straks de citroentjes nog een beetje vullen met lemoncurd :9~
:9 :9 Recept van de citroenmini's please! :D
pi_107250894
Geven jullie wel eens een high tea en wat bakken jullie dan ongeveer?
Worry is a misuse of imagination
pi_107251559
quote:
0s.gif Op donderdag 26 januari 2012 11:05 schreef Probability het volgende:
Geven jullie wel eens een high tea en wat bakken jullie dan ongeveer?
Ik denk dat je een 'cream tea' bedoeld, high tea is een verkeerde benaming en wordt helaas overal fout toegepast. High tea is een maaltijd die rond 18:00 gegeten wordt en helemaal niet luxe (denk aan bonen in tomatensaus, worsten, gefrituurde aardappels etc).

Ik heb 18 februari een cream tea, voor mijn schoonmoeder haar verjaardag. Ze is Engelse dus dan moet het ook maar meteen goed met quiches, scones, muffins, cupcake, en ik bak haar een 2 laags taart. Verder nog wat hartige en zoete prikkertjes en koekjes :)

Hier vind je een lijstje met traditionele hapjes:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Afternoon_tea
  Licht Ontvlambaar donderdag 26 januari 2012 @ 11:25:20 #266
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_107251606
Ik heb mijn Kenwood O+ *O* Heerlijke madeleines gemaakt, heel geschikt voor een high tea :D
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_107251634
quote:
0s.gif Op donderdag 26 januari 2012 11:25 schreef Sjeen het volgende:
Ik heb mijn Kenwood O+ *O* Heerlijke madeleines gemaakt, heel geschikt voor een high tea cream tea :D
:(

:)
pi_107251826
quote:
17s.gif Op donderdag 26 januari 2012 11:24 schreef Audreyoot het volgende:

[..]

Ik denk dat je een 'cream tea' bedoeld, high tea is een verkeerde benaming en wordt helaas overal fout toegepast. High tea is een maaltijd die rond 18:00 gegeten wordt en helemaal niet luxe (denk aan bonen in tomatensaus, worsten, gefrituurde aardappels etc).

Ik heb 18 februari een cream tea, voor mijn schoonmoeder haar verjaardag. Ze is Engelse dus dan moet het ook maar meteen goed met quiches, scones, muffins, cupcake, en ik bak haar een 2 laags taart. Verder nog wat hartige en zoete prikkertjes en koekjes :)

Hier vind je een lijstje met traditionele hapjes:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Afternoon_tea
Ik weet het verschil, maar in Nederland is dit nu eenmaal de term voor een afternoon tea ;) Kun je niets meer aan veranderen ben ik bang.
Worry is a misuse of imagination
pi_107251941
quote:
0s.gif Op donderdag 26 januari 2012 11:31 schreef Probability het volgende:

[..]

Ik weet het verschil, maar in Nederland is dit nu eenmaal de term voor een afternoon tea ;) Kun je niets meer aan veranderen ben ik bang.
Nouja ik denk niet dat dit in Nederland de correcte term ervoor is, is gewoon een domme fout die wordt overgenomen. Ik zie het soms wel nog goed staan op kaarten van hotels maar vaak genoeg ook verkeerd. Maar ik ben het met je eens dat je er wss niks aan kan veranderen.

Lijkt me wel grappig als iemand een high tea bestelt hem dan witte bonen in tomatensaus met purree voor te schotelen _O-
  † In Memoriam † donderdag 26 januari 2012 @ 12:22:27 #270
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_107253620
Cream tea klinkt vies, ik denk meteen aan creampie ;(.
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  † In Memoriam † donderdag 26 januari 2012 @ 12:26:39 #271
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_107253762
quote:
11s.gif Op donderdag 26 januari 2012 11:05 schreef Raissa het volgende:

[..]

:9 :9 Recept van de citroenmini's please! :D
Ehmm ik heb geen officieel recept, ik neem gewoon een basisrecept muffins, gooi er citroenrasp (eventueel limoenrasp), Dr. Oetker citroenrasp (die gesuikerde troep), wat citroensap en een theelepeltje citroen aroma doorheen. Alles wat citroen bevat dus :P.
En als ze zijn afgekoeld maak ik er gaatjes in en die vul ik met lemoncurd. Ik klooi altijd maar wat aan :P.
Topping is een heleboel roomkaas met poedersuiker, citroenaroma en wat limoenrasp voor het contrast. En ik bak ze 12/13 minuten.

Citroen/limoensap gooi ik er wel van een verse vrucht doorheen :).

Dit was overigens het resultaat :D

Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
pi_107253819
Ik heb een fondantvraagje: als ik fondant in stukjes snij of vormpjes wil maken, gebruik ik meestal een gewoon scherp mes. Het valt me dan vaak op dat je dan van die kartelige randjes krijgt. Ze zijn niet mooi smooth. Hoe ga ik dit voor elkaar krijgen?
  Licht Ontvlambaar donderdag 26 januari 2012 @ 12:34:47 #273
7020 Sjeen
...gevaarlijke vrouw...
pi_107254030
quote:
17s.gif Op donderdag 26 januari 2012 11:26 schreef Audreyoot het volgende:

[..]

:(

:)
tsja, in Nederland is die term nu eenmaal ingeburgerd...
You can't start a fire without a spark...
♥ Isa ♥ | In vuur en vlam
A dirty mind is a joy forever!
pi_107254458
quote:
9s.gif Op donderdag 26 januari 2012 12:22 schreef Skaai het volgende:
Cream tea klinkt vies, ik denk meteen aan creampie ;(.
:D haha dan mag je ook wel afternoon tea zeggen ;)
  donderdag 26 januari 2012 @ 14:00:43 #275
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_107256827
quote:
0s.gif Op donderdag 26 januari 2012 12:28 schreef Ooi86 het volgende:
Ik heb een fondantvraagje: als ik fondant in stukjes snij of vormpjes wil maken, gebruik ik meestal een gewoon scherp mes. Het valt me dan vaak op dat je dan van die kartelige randjes krijgt. Ze zijn niet mooi smooth. Hoe ga ik dit voor elkaar krijgen?
Ik gebruik een tool ervoor om het netjes zachtjes glad te duwen. Kan ook met de achterkant van een theelepeltje of een (niet gebruikte) nagelriem terugduw ding... Geen idee hoe het heet, maar werkt heel goed!
pi_107259369
Ik kwam net deze cake pops tegen O+

  donderdag 26 januari 2012 @ 16:49:12 #277
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_107263118
die zijn leuk zeg. :D
in de haak.
  donderdag 26 januari 2012 @ 16:53:04 #278
112545 Muck
Meine Sprache: International
pi_107263264
quote:
0s.gif Op donderdag 26 januari 2012 14:00 schreef Silmarwen het volgende:

[..]

Ik gebruik een tool ervoor om het netjes zachtjes glad te duwen. Kan ook met de achterkant van een theelepeltje of een (niet gebruikte) nagelriem terugduw ding... Geen idee hoe het heet, maar werkt heel goed!
bokkenpootje ;)
It's al boa it's all good it's all bueno benne bon, let's go!
  donderdag 26 januari 2012 @ 17:19:39 #279
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_107264149
quote:
0s.gif Op donderdag 26 januari 2012 16:53 schreef Muck het volgende:

[..]

bokkenpootje ;)
Nooit geweten. :D Dank je!
  † In Memoriam † donderdag 26 januari 2012 @ 17:24:04 #280
77924 Skaai
I am beyond coffee.
pi_107264289
Stond ik net bij de IKEA he, bij de bakproducten, wil een mevrouw een deegroller kopen. De deegrollers van de IKEA zijn niet zo duur, maar ik zag dat de randen scherp waren, zegmaar.

Dus ik met mijn ziekelijke bemoeizucht: Mevrouw gaat u een taart maken? Met marsepein of fondant?
Mevrouw: Ehhm :? ja dat klopt.
Ik: Dan is het beter om een deegroller te kopen waar de uiteindes rond zijn, anders krijgt u strepen! De Action heeft ze 8-).
Die mevrouw: Oooh wat goed, daar had ik niet aan gedacht, bedankt voor de tip! * legt deegroller snel terug in schap*

:D :')

Dus nu moet ik met mijn grote mond toch maar een keer een taart gaan bouwen :P
Fat bikers bounce better.
I'm not confused brother! I just took picture of my face, is defo not my confused face!
  vrijdag 27 januari 2012 @ 10:14:34 #281
319308 Tink89
To live is to dance
pi_107287096
Oeh, bij de Action ja? Ik heb zo'n siliconen-deegroller van de Xenos en die doet het op zich prima, maar heb wel heel soms een streepje hier en daar.

Bijna jarig, dus dan mag ik Cappucino-cupcakes maken, een drie-lagen-taart (moet de vulling nog even bedenken) maken en versieren en een drie-soorten-chocolade-cake.

Iemand nog leuke vullingen zonder lactose (en dan niet "soja-botercreme" of "soja-banketbakkersroom", want dat is echt niet lekker :N )

Xx!
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  vrijdag 27 januari 2012 @ 10:43:20 #282
267301 Baby_Girl
aka Babygirl
pi_107287758
Hallo, Wat een leuk topic is dit!
Mag ik ook mijn laatste creatie showen? Ik vind ze zelf zó leuk geworden.





Ik hoop dat ik het goed heb gedaan en dat de foto niet te groot is ofzo.
Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.
  vrijdag 27 januari 2012 @ 10:44:53 #283
319308 Tink89
To live is to dance
pi_107287800
Supertof! :D

Waren ze ook lekker? Het lijkt zoveel fondant, dat er weinig anders te proeven valt.
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  vrijdag 27 januari 2012 @ 10:46:57 #284
267301 Baby_Girl
aka Babygirl
pi_107287873
Dat is snel, dank je :)

Ik weet niet of ze lekker waren, ik heb ze cadeau gegeven.Op zich denk ik dat het wel mee valt met de hoeveelheid fondant, de bloempotjes zijn ook groter dan de normale cupcake bakjes.
Als het niet gaat zoals het moet, dan moet het maar zoals het gaat.
pi_107301673
Ik ga morgen carnavalscupcakes maken :P
Ik ben benieuwd. Want een vriendin gaat mij helpen en zij heeft nog nooit cupcakes gebakken / gedecoreerd. Maar ik zal het resultaat zeker hier showen :)
Smile Bigger!
The world needs it!
  vrijdag 27 januari 2012 @ 18:36:14 #286
319308 Tink89
To live is to dance
pi_107302975
Maaruhm, mensen goede ideeën voor lactosevrije vulling?
K&W / Tink's droomhuis deel 3: Vur goan beginne! Ofzoiets....
maandag 30 september 2013 07:58 schreef Brighteyes het volgende:
En over de chocola... Tink is van een andere planeet. ;) Die heeft dat niet nodig. ;)
  vrijdag 27 januari 2012 @ 19:01:34 #287
54772 Silmarwen
The World is in our hands
pi_107303688
Oh die zijn LEUK! Die ga ik misschien wel doen voor mijn dochters afscheidfeestje, alleen dan blauwe vergeet-me-nietjes ofzo. :D

Lactosevrije vulling? Iets van fruitvulling? Vlaaivulling ofzo? Weet niet zeker of dat lactosevrij is alleen.
  vrijdag 27 januari 2012 @ 20:29:36 #288
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_107307111
Die zijn leuk geworden Baby_Girl! Ik heb die bloempotvormpjes ook gekocht, maar moet ze nog maken. Vanmiddag had ik zin in chocolade, dus heb ik deze muffins even in elkaar gedraaid. :9

pi_107307228
Wow, Baby_Girl, die zien er lekker uit :Y

En die chocolademuffins van Spuuglokje ook :9
pi_107314530
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 20:29 schreef Spuuglokje het volgende:
Die zijn leuk geworden Baby_Girl! Ik heb die bloempotvormpjes ook gekocht, maar moet ze nog maken. Vanmiddag had ik zin in chocolade, dus heb ik deze muffins even in elkaar gedraaid. :9

[ afbeelding ]
Hoe laat zijn we morgen welkom :+
pi_107321019
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 18:36 schreef Tink89 het volgende:
Maaruhm, mensen goede ideeën voor lactosevrije vulling?
Even weer onder de aandacht brengen maar zelf heb ik geen idee.
  zaterdag 28 januari 2012 @ 10:30:07 #292
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_107322028
quote:
1s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 23:09 schreef charmed_angel het volgende:

[..]

Hoe laat zijn we morgen welkom :+
Je bent welkom hoor, maar ze zijn al op. :o Dat krijg je met een man en 3 kinderen, dan zijn ze zo weg!
pi_107322327
quote:
10s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 17:49 schreef limbolandjgirl het volgende:
Ik ga morgen carnavalscupcakes maken :P
Ik ben benieuwd. Want een vriendin gaat mij helpen en zij heeft nog nooit cupcakes gebakken / gedecoreerd. Maar ik zal het resultaat zeker hier showen :)
oh wat gaaf :D
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_107323564
Echt geweldige cupcakes hier weer, ik lurk al een tijdje mee maar blijf me verbazen O+

ik moet zelf suikers zoveel mogelijk zien te vermijden en ik vroeg me af of jullie daar ook recepten van hebben(van de cupcakes zelfof koekjes oid)
pi_107332638
Tadaaa mijn carnavalscupcakes.
Wij zeggen hier in Limburg vastelaovendj tegen carnaval. Even ter informatie aan de niet-Limburgers onder ons ;)
Ik heb ze samen met een vriendin gemaakt die voor het eerst cupcakes ging maken & versieren.
Smile Bigger!
The world needs it!
pi_107333502
Zien er goed gelukt uit!
pi_107341619
quote:
0s.gif Op vrijdag 27 januari 2012 20:29 schreef Spuuglokje het volgende:
Die zijn leuk geworden Baby_Girl! Ik heb die bloempotvormpjes ook gekocht, maar moet ze nog maken. Vanmiddag had ik zin in chocolade, dus heb ik deze muffins even in elkaar gedraaid. :9

[ afbeelding ]
Zou je je recept van je topping kunnen delen? O-) O+
Be optimistic, all the people you hate are going to eventually die :)
  † In Memoriam † zaterdag 28 januari 2012 @ 22:16:48 #298
37843 lady-wrb
kortaf
pi_107341972
spuug mag ik het recept van je gereedschapskoekjes? O-)
  zaterdag 28 januari 2012 @ 22:45:59 #299
12713 trui
enorm aantrekkelijk!
pi_107343411
quote:
0s.gif Op vrijdag 6 januari 2012 20:01 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik heb vandaag gereedschapskoekjes gemaakt. :)
(Nou ja, ik heb gisteren een heleboel verschillende koekjes gemaakt, en vanmiddag heb ik het gereedschap met icing gedaan)

[ afbeelding ]

Zo groot is een koekje:

[ afbeelding ]
ooh deze zie ik nu pas (n.a.v. lady-wrb's vraag). maar wat geweldig!! _O_ :D
in de haak.
  zondag 29 januari 2012 @ 13:21:46 #300
7554 Spuuglokje
Domestic Goddess
pi_107357445
quote:
0s.gif Op zaterdag 28 januari 2012 22:09 schreef MarjoBlabla het volgende:
Zou je je recept van je topping kunnen delen? O-) O+
Het is héél ingewikkeld. :Y :N ;)



En Lady-wrb, die koekjes maakte ik met Funcakes koekjesmix, waarvan ik de helft van de mix verving door tarwebloem om het uitlopen van de koekjes te voorkomen. De icing is gemaakt met de Funcakes mix voor Royal Icing, en daar heb ik kleurstof aan toegevoegd.

Dank je wel Trui! :*
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')