Dat zou idd wel handig zijn jaquote:Op donderdag 12 januari 2012 17:45 schreef DevilsAndDust het volgende:
Weet je wat ik handig zou vinden op een site met cupcakerecepten? Een omrekenmogelijkheid. Dat je aan kan geven of je 6, 12, 18 etc. cupcakes wilt maken, en dat dan de hoeveelheden van de ingrediënten automatisch voor je worden aangepast.
quote:Op donderdag 12 januari 2012 17:45 schreef DevilsAndDust het volgende:
Weet je wat ik handig zou vinden op een site met cupcakerecepten? Een omrekenmogelijkheid. Dat je aan kan geven of je 6, 12, 18 etc. cupcakes wilt maken, en dat dan de hoeveelheden van de ingrediënten automatisch voor je worden aangepast.
Ik weet wie je bedoelt omdat ik er in de buurt woon maar volgens mij zit die mevrouw niet op Fok! (of ik heb iets gemist en dan komt die mevrouw zich vanzelf melden.quote:Op donderdag 12 januari 2012 15:15 schreef The_Hives het volgende:
hier was toch ook iemand die een cupcake/taart workshopbedrijfje had in Westwoud?
Prachtigquote:Op donderdag 12 januari 2012 16:46 schreef Spuuglokje het volgende:
Morgen is mijn zus jarig, en ik heb voor haar een mooi kookboek en een oranje cupcakehouder gekocht en er bijpassende cupcakes bij gemaakt.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
misschien was dat dan wat ik me herinnerdequote:Op donderdag 12 januari 2012 23:01 schreef Nanook24 het volgende:
[..]
Ik weet wie je bedoelt omdat ik er in de buurt woon maar volgens mij zit die mevrouw niet op Fok! (of ik heb iets gemist en dan komt die mevrouw zich vanzelf melden.)
quote:Op woensdag 11 januari 2012 15:55 schreef MissHobje het volgende:
[..]
Jups kleuren en opbouw, moet voor mij vrolijk en uitnodigend overkomen, niet teveel frutsel, dus wel redelijk strak.
Klinkt logisch ja. Moet even zien in hoeverre dat kan op een handige manier...quote:Op donderdag 12 januari 2012 12:57 schreef Troel het volgende:
Misschien iets heel simpels, maar recepten op dezelfde manier opgesteld.
Dus een duidelijke uiteenzetting van wat je nodig hebt en dan het liefst dat bij elk recept de eieren bovenaan staan en dan de meel en niet bij de een de boter bovenaan en bij de ander de suiker en bij de derde de eieren zeg maar
Zodat je dus vrij simpel in één oogopslag recepten kan vergelijken. En geen extra onzin op de site. Strak dus inderdaad, simpele opbouw bij voorkeur en als je gebruik maakt van advertenties, dan statische advertenties want al die bewegende dingen zijn verschrikkelijk
Dat zou een heel toffe feature zijn! Ik denk niet dat ik dat kan in de gegeven tijd, maar ik heb wat tijd over, hoop ik, op het einde.quote:Op donderdag 12 januari 2012 17:45 schreef DevilsAndDust het volgende:
Weet je wat ik handig zou vinden op een site met cupcakerecepten? Een omrekenmogelijkheid. Dat je aan kan geven of je 6, 12, 18 etc. cupcakes wilt maken, en dat dan de hoeveelheden van de ingrediënten automatisch voor je worden aangepast.
Nouja, ik weet niet of mensen zelf moeten kunnen invoeren, maar dat je dan dus inderdaad invulvakken maakt waarin men de hoeveelheden invult, eventueel een aantal open vakken voor ingrediënten die niet standaard zijn?quote:Op vrijdag 13 januari 2012 11:15 schreef RenRen- het volgende:
[..]Thanks!
[..]
Klinkt logisch ja. Moet even zien in hoeverre dat kan op een handige manier...
Dankje voor je input
Dat kan op deze sitequote:Op donderdag 12 januari 2012 17:45 schreef DevilsAndDust het volgende:
Weet je wat ik handig zou vinden op een site met cupcakerecepten? Een omrekenmogelijkheid. Dat je aan kan geven of je 6, 12, 18 etc. cupcakes wilt maken, en dat dan de hoeveelheden van de ingrediënten automatisch voor je worden aangepast.
Ja, dat weet ik.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 14:51 schreef Tegan het volgende:
[..]
Dat kan op deze site. http://allrecipes.com/recipe/vanilla-cupcake/
1 als het goed is, het wordt niet userdriven of iets. Meer dat je iets in kan sturen door middel van een formulier, aangezien er veel getekend moet worden voor één recept is het niet handig als users alles invullen.quote:Op vrijdag 13 januari 2012 14:31 schreef Troel het volgende:
[..]
Nouja, ik weet niet of mensen zelf moeten kunnen invoeren, maar dat je dan dus inderdaad invulvakken maakt waarin men de hoeveelheden invult, eventueel een aantal open vakken voor ingrediënten die niet standaard zijn?
Dat worden dan nogal veel dropdownmenu's, dus dat is denk ik niet de meest verstandige keuze. Het wordt al zo'n gigantisch formulier voor het aanmaken van een receptquote:Op vrijdag 13 januari 2012 18:00 schreef Tegan het volgende:
Maak een db met alle mogelijke ingredienten. En dan in het invoerformulier dat je daaruit kan kiezen met een dropdown? Dan hoef je bij het recept enkel de ingredientid's te loggen en de hoeveelheid. Dat zo uitlezen? Kan je wel altijd garanderen dat alle ingredienten op dezelfde volgorde staan, gewoon de id's aanhouden voor de volgorde. En als de hoeveelheden apart gelogd worden kan je ook beter omzetten naar minder of meer stuks? Plus dan kun je ook ingredientpagina's maken met info en linken naar alle recepten waar het wordt gebruikt. Weet niet hoe handig dat gaat werken. Of vraag even in het PHP-topic of iemand mee kan denken hoe je dat het beste kan doen.
Oke, dan ga ik dat binnenkort eens proberenquote:Op zaterdag 14 januari 2012 18:55 schreef Spuuglokje het volgende:
Het klopt dat je niet veel erover moet wrijven, daarom is het belangrijk (eigenlijk altijd, ook als je geen reliëf erin gerold hebt), om de taart superstrak in te smeren met botercreme. Dan heb je nauwelijks bobbels weg te poetsen.
Je cakebeslag zakt in, wordt het niet meer luchtig. Je kunt denk ik beter je cake bakken en die bewaren tot morgenquote:Op zondag 15 januari 2012 10:46 schreef CherryBoomBoom het volgende:
Hey allemaal!
Ik ben zelf al een tijdje bezig met cupcakes en simpele taartjes te maken maar nu heb ik toch een vraagje. Ik zou morgen graag een kleine taart maken voor iemand die jarig is, de taart bestaat uit een cake en botercreme. Aangezien ik morgen minder tijd heb dan deze namiddag vroeg ik mij af of ik het beslag van de cake en de botercreme vandaag al kan maken. Als ik beide luchtdicht en in de frigo bewaar lijkt dit mij geen probleem? Bedankt!
Heel erg bedankt voor de snelle reactie!quote:Op zondag 15 januari 2012 10:48 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Je cakebeslag zakt in, wordt het niet meer luchtig. Je kunt denk ik beter je cake bakken en die bewaren tot morgenBotercreme zou geen probleem moeten zijn...
Hihi, frigo... Lolquote:Op zondag 15 januari 2012 11:00 schreef CherryBoomBoom het volgende:
[..]
Heel erg bedankt voor de snelle reactie!
Bewaar ik de cake dan best uit de frigo of in de frigo?
Haha ja ik ben Belgquote:Op zondag 15 januari 2012 11:03 schreef Tink89 het volgende:
[..]
Hihi, frigo... Lol![]()
Op een koele, donkere plaats, luchtdicht, buiten de koelkast (in een kelder ofzo, zoiets zegmaar).
wat leuk!quote:Op vrijdag 6 januari 2012 20:01 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik heb vandaag gereedschapskoekjes gemaakt.
(Nou ja, ik heb gisteren een heleboel verschillende koekjes gemaakt, en vanmiddag heb ik het gereedschap met icing gedaan)
[ afbeelding ]
Zo groot is een koekje:
[ afbeelding ]
Leukquote:Op woensdag 18 januari 2012 16:28 schreef Sylvana het volgende:
Ik weet niet meer wie de tip gaf om een snijplank op je cupcakes te leggen om ze plat te krijgen, maar dat is idd een handige tip
Vanmiddag voor het eerst cupcakes versierd
[ afbeelding ]
BTW: vind het erg apart dat er 13 op kunnen, aangezien de meeste recepten voor 12 cupcakes zijn.
Mja, dat kan wel,maar is wel lastig vind ik. En in mijn muffinbak is ook maar plaats voor 12quote:Op woensdag 18 januari 2012 16:57 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Leuk
je kan het recept toch aanpassen naar 13 muffins?
In de koelkast lijkt mijquote:Op woensdag 18 januari 2012 20:29 schreef het-is-mij het volgende:
Leuk gedaan.
Vraagje, ik wil t weekend voor een verjaardag o.a. cupcakes maken met merengiue botercreme.
Hoe kan ik ze t beste bewaren nadat ik ze hiermee gedecoreerd heb?
Dat kan, maar mn muffinvorm is voor 12 stuks. Dus dan moet ik ze gewoon op een bakplaat zetten en dan worden ze minder mooi bij mij.quote:Op woensdag 18 januari 2012 20:36 schreef Tegan het volgende:
Je kunt toch ook gewoon van een recept van twaalf in ieder bakje iets minder deeg doen.
Waar 'plak' je mee, als ik vragen mag?quote:Op zaterdag 14 januari 2012 10:48 schreef Troel het volgende:
Wat is Regalice rolfondant ONTZETTEND smerig.
Echt, het smaakt gewoon naar kots! Eerst dacht ik dat het wellicht aan de verpakking lag, maar de andere kleur had dezelfde geur (ik heb die dus maar niet eens geproefd).
Dus een ietwat verkleurde Thomas de Trein gemaakt, ik heb al het oorspronkelijke rood ervan af gevist, want het was echt heel smerig.
[ afbeelding ]
En bij het opdrogen laten alle zorgvuldig dichtgeplakte randjes dus los. Ik baal daar van, ook al zo Ruben het echt niet opvallen, maar een keer een perfect taart zou wel fijn zijn. Iemand een tip hoe dat op te lossen is?
Je kan ook de laag maken en in een vorm gieten, laten opstijven en daarna pas tussen je taart doen.quote:Op donderdag 19 januari 2012 15:35 schreef Audreyoot het volgende:
Ik ga in februari een stapeltaart voor mijn schoonmoeder maken. Nu komt in de bovenste taart een laag van aardbeien botercreme en een laag met verse aardbeien in gelatine, de onderste laag komt baileys of amaretto bc met een laag knisperige chocolade en bokkenbootjes bc.
Nu heb ik voor die gelatine een ring gekocht die ik om de taart kan klemmen zodat de gelatine er niet langs loopt als de laag opstijft, heeft iemand hier ervaring mee? Werkt dat ding goed of zijn er beter oplossingen te bedenken?
Ja daar had ik inderdaad ook al eens aan gedacht, maar ik heb helaas geen goede vorm en was ook bang dat het kapot zou gaan als ik het eruit zou halenquote:Op donderdag 19 januari 2012 17:06 schreef Dragonberry het volgende:
[..]
Je kan ook de laag maken en in een vorm gieten, laten opstijven en daarna pas tussen je taart doen.
In dit geval heb ik geplakt met botercreme, omdat ik dat nog had staan van een andere taart. Maar ook de dingen die ik met icing geplakt had, bleven niet al te netjes zittenquote:Op donderdag 19 januari 2012 15:21 schreef L-E het volgende:
[..]
Waar 'plak' je mee, als ik vragen mag?
De middelste heb ik gemaakt door allemaal losse rolletjes van de verschillende kleuren in elkaar te draaien als een touw, die heb ik aan elkaar geduwd zodat je een beetje een streng krijgt. Die streng heb ik een rol van gemaakt als zo'n opgerold dropsnoepje en die ronde die dan ontstaat heb ik uitgerold. Het klinkt zo lastiger als dat het was. Als je op google zoekt op marselein marmeren kom je wel plaatjes tegen die de uitleg verduidelijken.quote:Op donderdag 19 januari 2012 13:39 schreef Dizzy-Miss-Lizzy het volgende:
Die is mooi geworden Svtje![]()
Hoe heb je die middelste gedaan? Zijn dat allemaal los uitgesneden stukjes in verschillende kleuren?
Stomme vraag misschien, maar dat zwarte papier/plastic eronder met die bloemen erop: wat is het en waar heb je het gekocht?quote:Op woensdag 18 januari 2012 23:32 schreef SV-tje het volgende:
Mijn eerste taart voor deze week is gisteren opgehaald en ik heb er vandaag een stukje van gegeten. Was niet alleen mooi maar ook erg lekker.
Het verzoek was een taart voor een K3 Kuma he taart, voor diegene die de clip kent, zoek de elementen![]()
Gevuld met: 15cm Tropische vruchten en zwitserse room; 20cm Citroenkwarktaarttoetje van Mona en zelfgemaakte lemoncurd; 25cm zelfgemaakte frambozenmousse en zelfgemaakte wittechocolade creme.
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
[ afbeelding ]
De marsepein is in elk geval erg lekker en ik vond 'm ook prettig werkenquote:Op zaterdag 21 januari 2012 14:24 schreef Yvonnetje het volgende:
Prachtige creaties weer hier!!
Vraagje: heeft iemand ervaring met de marsepein en fondant van de Boerenbond? Ik zag daar veel leuk bakspul liggen, waaronder dit dus, in vrolijke kleurtjes en niet duur!
Ahh, dankje!quote:Op zaterdag 21 januari 2012 15:54 schreef Sjeen het volgende:
[..]
De marsepein is in elk geval erg lekker en ik vond 'm ook prettig werken
Dat is gewoon cadeaupapier, volgens mij heb ik het laatst bij het kruidvat gekocht. Maar ik weet het niet helemaal zeker omdat ik altijd als ik een leuke rol zie voor een leuke prijs deze koop, zo heb ik een hele verzameling bij elkaar inmiddels.quote:Op zaterdag 21 januari 2012 14:15 schreef minilot het volgende:
[..]
Stomme vraag misschien, maar dat zwarte papier/plastic eronder met die bloemen erop: wat is het en waar heb je het gekocht?
En: toffe taart natuurlijk!![]()
quote:Op zondag 22 januari 2012 21:18 schreef Skaai het volgende:
Ik heb nu 24 citroenmini's in de oven staan, zojuist 24 chocolade mini's gebakken.
Morgen jarig, dus ik kan niet op het werk aankomen zonder gebakjes.
Straks de citroentjes nog een beetje vullen met lemoncurd
Ik denk dat je een 'cream tea' bedoeld, high tea is een verkeerde benaming en wordt helaas overal fout toegepast. High tea is een maaltijd die rond 18:00 gegeten wordt en helemaal niet luxe (denk aan bonen in tomatensaus, worsten, gefrituurde aardappels etc).quote:Op donderdag 26 januari 2012 11:05 schreef Probability het volgende:
Geven jullie wel eens een high tea en wat bakken jullie dan ongeveer?
quote:Op donderdag 26 januari 2012 11:25 schreef Sjeen het volgende:
Ik heb mijn Kenwood![]()
Heerlijke madeleines gemaakt, heel geschikt voor een high tea cream tea
Ik weet het verschil, maar in Nederland is dit nu eenmaal de term voor een afternoon teaquote:Op donderdag 26 januari 2012 11:24 schreef Audreyoot het volgende:
[..]
Ik denk dat je een 'cream tea' bedoeld, high tea is een verkeerde benaming en wordt helaas overal fout toegepast. High tea is een maaltijd die rond 18:00 gegeten wordt en helemaal niet luxe (denk aan bonen in tomatensaus, worsten, gefrituurde aardappels etc).
Ik heb 18 februari een cream tea, voor mijn schoonmoeder haar verjaardag. Ze is Engelse dus dan moet het ook maar meteen goed met quiches, scones, muffins, cupcake, en ik bak haar een 2 laags taart. Verder nog wat hartige en zoete prikkertjes en koekjes
Hier vind je een lijstje met traditionele hapjes:
http://nl.wikipedia.org/wiki/Afternoon_tea
Nouja ik denk niet dat dit in Nederland de correcte term ervoor is, is gewoon een domme fout die wordt overgenomen. Ik zie het soms wel nog goed staan op kaarten van hotels maar vaak genoeg ook verkeerd. Maar ik ben het met je eens dat je er wss niks aan kan veranderen.quote:Op donderdag 26 januari 2012 11:31 schreef Probability het volgende:
[..]
Ik weet het verschil, maar in Nederland is dit nu eenmaal de term voor een afternoon teaKun je niets meer aan veranderen ben ik bang.
Ehmm ik heb geen officieel recept, ik neem gewoon een basisrecept muffins, gooi er citroenrasp (eventueel limoenrasp), Dr. Oetker citroenrasp (die gesuikerde troep), wat citroensap en een theelepeltje citroen aroma doorheen. Alles wat citroen bevat dusquote:Op donderdag 26 januari 2012 11:05 schreef Raissa het volgende:
[..]![]()
Recept van de citroenmini's please!
tsja, in Nederland is die term nu eenmaal ingeburgerd...quote:
quote:Op donderdag 26 januari 2012 12:22 schreef Skaai het volgende:
Cream tea klinkt vies, ik denk meteen aan creampie.
Ik gebruik een tool ervoor om het netjes zachtjes glad te duwen. Kan ook met de achterkant van een theelepeltje of een (niet gebruikte) nagelriem terugduw ding... Geen idee hoe het heet, maar werkt heel goed!quote:Op donderdag 26 januari 2012 12:28 schreef Ooi86 het volgende:
Ik heb een fondantvraagje: als ik fondant in stukjes snij of vormpjes wil maken, gebruik ik meestal een gewoon scherp mes. Het valt me dan vaak op dat je dan van die kartelige randjes krijgt. Ze zijn niet mooi smooth. Hoe ga ik dit voor elkaar krijgen?
bokkenpootjequote:Op donderdag 26 januari 2012 14:00 schreef Silmarwen het volgende:
[..]
Ik gebruik een tool ervoor om het netjes zachtjes glad te duwen. Kan ook met de achterkant van een theelepeltje of een (niet gebruikte) nagelriem terugduw ding... Geen idee hoe het heet, maar werkt heel goed!
Hoe laat zijn we morgen welkomquote:Op vrijdag 27 januari 2012 20:29 schreef Spuuglokje het volgende:
Die zijn leuk geworden Baby_Girl! Ik heb die bloempotvormpjes ook gekocht, maar moet ze nog maken. Vanmiddag had ik zin in chocolade, dus heb ik deze muffins even in elkaar gedraaid.![]()
[ afbeelding ]
Even weer onder de aandacht brengen maar zelf heb ik geen idee.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 18:36 schreef Tink89 het volgende:
Maaruhm, mensen goede ideeën voor lactosevrije vulling?
Je bent welkom hoor, maar ze zijn al op.quote:Op vrijdag 27 januari 2012 23:09 schreef charmed_angel het volgende:
[..]
Hoe laat zijn we morgen welkom
oh wat gaafquote:Op vrijdag 27 januari 2012 17:49 schreef limbolandjgirl het volgende:
Ik ga morgen carnavalscupcakes maken
Ik ben benieuwd. Want een vriendin gaat mij helpen en zij heeft nog nooit cupcakes gebakken / gedecoreerd. Maar ik zal het resultaat zeker hier showen
Zou je je recept van je topping kunnen delen?quote:Op vrijdag 27 januari 2012 20:29 schreef Spuuglokje het volgende:
Die zijn leuk geworden Baby_Girl! Ik heb die bloempotvormpjes ook gekocht, maar moet ze nog maken. Vanmiddag had ik zin in chocolade, dus heb ik deze muffins even in elkaar gedraaid.![]()
[ afbeelding ]
ooh deze zie ik nu pas (n.a.v. lady-wrb's vraag). maar wat geweldig!!quote:Op vrijdag 6 januari 2012 20:01 schreef Spuuglokje het volgende:
Ik heb vandaag gereedschapskoekjes gemaakt.
(Nou ja, ik heb gisteren een heleboel verschillende koekjes gemaakt, en vanmiddag heb ik het gereedschap met icing gedaan)
[ afbeelding ]
Zo groot is een koekje:
[ afbeelding ]
Het is héél ingewikkeld.quote:Op zaterdag 28 januari 2012 22:09 schreef MarjoBlabla het volgende:
Zou je je recept van je topping kunnen delen?![]()
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |