abonnement Unibet Coolblue
  vrijdag 13 januari 2012 @ 13:33:51 #201
211797 Esses
Splendide mendax
pi_106759251
quote:
1s.gif Op vrijdag 13 januari 2012 13:20 schreef Cobra4 het volgende:
Inzet F16's bij achtervolging

Twee F16's van de vliegbasis Volkel hebben de Brabantse politie donderdagavond geholpen bij de achtervolging van drie vermeende autodieven in Zeeland.
De straaljagers stonden op het punt van vertrek naar een trainingsmissie en waren daarom toevallig direct beschikbaar, legde een defensiewoordvoerder vrijdag uit.

Het gebeurt nooit of hoogstzelden dat gevechtsvliegtuigen de politie helpen bij een achtervolging, aldus de zegsman.

De politie ontdekte donderdagavond in Odiliapeel een auto met gestolen kentekenplaten. De bestuurder ging ervandoor toen agenten hem wilden controleren. Na een achtervolging reed de auto in Zeeland vast. De politie loste enkele waarschuwingsschoten toen de drie hun vlucht te voet voortzetten. Twee verdachten (21 en 24 jaar uit Den Bosch) werden snel gearresteerd.

De F-16's hebben in de omgeving met zogenoemde doelaanwijzingsapparatuur geholpen bij de zoektocht naar de derde verdachte. Hij werd niet gevonden.

De Tilburger (22) werd later op de avond wel gearresteerd toen de verdachte aanbelde bij een inwoner van Zeeland die de situatie niet vertrouwde en de politie alarmeerde.

Bron: www.telegraaf.nl
Hmpf... Gronddoel raketten doen het beter hoor -_-
Conform aanwijzing SG-Sociale Media: Al mijn publicaties zijn op persoonlijke titel en zijn geen officiële publicaties van mijn werkgever.
[i]Sed quis custodiet ipsos custodes?[/i]
  Eindredactie Frontpage / Forummod vrijdag 13 januari 2012 @ 15:47:31 #202
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_106764365
Hillen: “Hoe houden we onze veiligheid 'triple A'”

Minister Hans Hillen heeft vanmiddag in Washington de Atlantic Council toegesproken. Hij pleitte voor het vasthouden aan de hoge ‘triple A’ veiligheidsstatus van de NAVO, juist in economisch onzekere tijden. Tijdens zijn werkbezoek aan de Verenigde Staten ontmoette Hillen vandaag ook zijn nieuwe ambtgenoot Leon Panetta.

De minister ging bij de Atlantic Council, een denktank ter bevordering van trans-Atlantische samenwerking, in op zaken die cruciaal zijn voor het huidige hoge veiligheidsniveau in de westerse wereld. Veiligheid dankzij de NAVO, die op haar beurt essentieel is voor stabiliteit en welvaart.

Hillen: “Het vraagt politieke wil en leiderschap om onze burgers te overtuigen van het belang van de NAVO en de bijbehorende uitgaven in een tijd van afnemende financiële bronnen. Het risico bestaat dat de keuze voor de welvaart vandaag ten koste gaat van de veiligheid van morgen. Europeanen moeten begrijpen dat hun rijkdom niet alleen samenhangt met een stabiele euro, maar ook met internationale stabiliteit.”

Europese veiligheid
Hillen bepleitte een flexibele organisatie, in staat om adequaat te reageren op de snel veranderende wereld. Een organisatie die de juiste lessen uit eerdere operaties trekt en doeltreffend reageert op wereldwijde machtsverschuivingen. Gezien de onvoorspelbare en zich snel opvolgende veranderingen is een sterke NAVO essentieel voor de Europese veiligheid. Dit betekent volgens de bewindsman niet dat de NAVO-arsenalen met zoveel mogelijk wapens gevuld moeten worden. Het vraagt om een slimme inzet van de beschikbare middelen, conventioneel en nucleair, waarmee op uiteenlopende scenario’s gereageerd kan worden.

Meer samenwerking
Om in de huidige economische crisis de NAVO te handhaven als veiligheidsgarantie is verdere samenwerking van de deelnemers noodzakelijk. Als voorbeeld noemde Hillen de samenwerking tussen Nederland en Amerika die hij 2 dagen eerder met eigen ogen op de Texaanse legerbasis Fort Hood zag. Nederlandse helikopterpiloten maken hier gebruik van Amerikaanse oefenfaciliteiten. Ook noemde hij het gezamenlijk optrekken van F-16-gebruikers bij de mogelijke aanschaf van de JSF. Een samenwerkingsverband dat volgens Hillen zijn vruchten al afwerpt is de gezamenlijke C-17-transportvloot van de NAVO, gestationeerd op het Hongaarse Papa Airbase.

Publieke steun
Hillen merkte op dat verdergaande samenwerking van invloed kan zijn op de nationale soevereiniteit. De betrokken landen moeten hier goed over nadenken, wat de reden is dat de minister deze discussie in Nederland al heeft aangezwengeld. Dit hangt nauw samen met het belang van de publieke steun voor de NAVO. Juist een flexibele en efficiënt optredende organisatie is volgens Hillen cruciaal voor het verwerven van deze steun.

Tijdens de ontmoeting met Panetta eerder vandaag in het Pentagon werd ook gesproken over ontwikkeling van de NAVO en het streven naar meer militaire innovatieve samenwerking, maar ook over de bezuinigingen op Defensie, de missie in Afghanistan, piraterijbestrijding en de JSF. Morgen reist de minister terug naar Nederland.

Bron: http://www.defensie.nl/ac(...)_veiligheid_triple_A

Complete toespraak
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  vrijdag 13 januari 2012 @ 20:22:29 #203
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_106775159
Hillen lult makkelijk. Nederland heeft destijds de Orions weggesaneerd omdat onze bondgenoten het wel konden. We zouden wel beschermd worden door Duitsland en Engeland. Alleen hebben de engelsen in de tussentijd hun MPAs (Nimrods) ook wegbezuinigd. Zo veel MPAs zijn er trouwens al niet meer in Europa, want ook de Noren en de Fransen hebben er inmiddels behoorlijk wat minder. Best lastig, want Europa heeft heel wat kustwateren te verdedigen als de shit de ventilator raakt.
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  zaterdag 14 januari 2012 @ 14:49:32 #204
74865 Pumatje
Wij stelen die kazen!
pi_106801580
Achja Hillen verneukt ons gehele leger..
schrik nergens meer van.

JSF met landen delen.. dat is echt 1 van zijn beste ideeén ooit geweest.
[DEF] SC#8 Pumatje, niet geboren maar door de baas verstrekt
pi_106818974
Voor 63 militairen die een 25 kilometer tellende zware eindmars naar hun kazerne in Schaarsbergen aflegden bleek vrijdag 13 januari 2012 geen ongeluksdag. Zij kregen de rode baret. Commandant Landstrijdkrachten luitenant-generaal Mart de Kruif reikte de felbegeerde hoofddeksels uit.
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 17 januari 2012 @ 16:18:21 #207
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_106915400
Digitale aanval kan als gewone oorlog zijn

DEN HAAG - Een staat mag zich met geweld verdedigen tegen een digitale aanval met dodelijke slachtoffers en/of schade aan vitale civiele of militaire infrastructuur. Dat stellen de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV) en de Commissie van Advies inzake Volkenrechtelijke Vraagstukken (CAVV) in het advies Digitale Oorlogvoering.

Ernstige digitale aanvallen kunnen een gewapend conflict veroorzaken waarop het oorlogsrecht van toepassing is, zeggen raad en commissie. Als de effecten van een digitale aanval overeenkomen met die van een 'gewone' militaire aanval, mag een land zich met geweld verdedigen mits er geen alternatieven zijn en de reactie in proportie is.

Het recht op zelfverdediging is ook toegestaan als een digitale aanval geen fysieke schade toebrengt, maar er wel sprake is van (een aanhoudende poging tot) ontwrichting van de samenleving. Het moet dan wel gaan om meer dan belemmering van uitvoering van taken.

De opstellers van het advies zeggen met nadruk dat 'te snel over een cyberwar' wordt gesproken. Volgens de AIV en de CAVV is een 'cyberoorlog', die uitsluitend met digitale middelen wordt uitgevochten en verwoestende gevolgen heeft, 'niet aannemelijk'. Maar digitale mogelijkheden zullen naar verwachting in elk toekomstig conflict wel een belangrijke rol spelen.

Het advies is inmiddels aangeboden aan leden van het kabinet. Minister Hans Hillen (Defensie) benadrukte dat het kabinet volop bezig is met ontwikkeling van digitale veiligheid, onder meer met het Nationaal Cyber Security Centrum, waaraan diverse ministeries meewerken. Hij noemde het rapport een waardevolle bijdrage aan het digitaal veiligstellen van Nederland.

Bron: http://www.telegraaf.nl/d(...)_.html?sn=binnenland
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  Eindredactie Frontpage / Forummod dinsdag 17 januari 2012 @ 16:19:32 #208
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_106915451
Verdediging centraal bij digitaal conflict

DEN HAAG - De Nederlandse krijgsmacht moet in digitale conflicten vooral verdedigen en informatie vergaren. De krijgsmacht heeft nu nog te weinig kennis en middelen om ook aanvallend te werk te gaan, al moeten de kennis en kunde wel mondjesmaat worden uitgebreid. Dat advies geven de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV) en de Commissie van Advies inzake Volkenrechtelijke Vraagstukken (CAVV).


De twee organisaties onderzochten voor de ministeries van Defensie, Buitenlandse Zaken en Veiligheid en Justitie, wat de overheid het beste kan doen op het gebied van digitale weerbaarheid. Dinsdag is het advies aangeboden aan de drie ministeries. Later dit jaar volgt een reactie van het kabinet.

Het kabinet maakt tot en met 2015 50 miljoen euro vrij voor investeringen in digitale middelen. Afgezet tegen andere landen (vooral de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk) is dat volgens beide adviesorganisaties een bescheiden bedrag.

Hoe groot de dreiging is van digitale conflicten, is moeilijk te achterhalen. Onderzoek daarnaar staat nog in de kinderschoenen. De AIV en de CAVV pleiten er daarom voor om die dreiging duidelijk in kaart te brengen. Het liefst in EU- of NAVO-verband, omdat de dreiging grensoverschrijdend is.

Volgens de twee organisaties moet het kabinet geïntegreerd te werk gaan om digitale aanvallen af te slaan, zo bleek vorig jaar nog met de DigiNotar-affaire. Toen brachten hackers valse veiligheidszegels van het inmiddels failliete bedrijf in omloop. Dergelijke zegels moeten de veiligheid en echtheid van websites garanderen. Door de kraak kon de overheid, die ook de DigiNotar-zegels gebruikte, de veiligheid en echtheid van haar websites (zoals DigiD) tijdelijk niet meer garanderen.

Onlangs is een centrum voor digitale veiligheid geopend (Cyber Security Centrum), volgens de adviesorganisaties een goede en belangrijke eerste stap. Daarmee kan op termijn alles wat er aan kennis en kunde is bij onder meer het Korps landelijke politiediensten (KLPD) en de inlichtingendienst AIVD, worden gebundeld om overzicht te houden.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)innenland,buitenland
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  dinsdag 17 januari 2012 @ 16:51:15 #209
211797 Esses
Splendide mendax
pi_106916713
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 januari 2012 16:19 schreef Cobra4 het volgende:
Verdediging centraal bij digitaal conflict

DEN HAAG - De Nederlandse krijgsmacht moet in digitale conflicten vooral verdedigen en informatie vergaren. De krijgsmacht heeft nu nog te weinig kennis en middelen om ook aanvallend te werk te gaan, al moeten de kennis en kunde wel mondjesmaat worden uitgebreid. Dat advies geven de Adviesraad Internationale Vraagstukken (AIV) en de Commissie van Advies inzake Volkenrechtelijke Vraagstukken (CAVV).


De twee organisaties onderzochten voor de ministeries van Defensie, Buitenlandse Zaken en Veiligheid en Justitie, wat de overheid het beste kan doen op het gebied van digitale weerbaarheid. Dinsdag is het advies aangeboden aan de drie ministeries. Later dit jaar volgt een reactie van het kabinet.

Het kabinet maakt tot en met 2015 50 miljoen euro vrij voor investeringen in digitale middelen. Afgezet tegen andere landen (vooral de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk) is dat volgens beide adviesorganisaties een bescheiden bedrag.

Hoe groot de dreiging is van digitale conflicten, is moeilijk te achterhalen. Onderzoek daarnaar staat nog in de kinderschoenen. De AIV en de CAVV pleiten er daarom voor om die dreiging duidelijk in kaart te brengen. Het liefst in EU- of NAVO-verband, omdat de dreiging grensoverschrijdend is.

Volgens de twee organisaties moet het kabinet geïntegreerd te werk gaan om digitale aanvallen af te slaan, zo bleek vorig jaar nog met de DigiNotar-affaire. Toen brachten hackers valse veiligheidszegels van het inmiddels failliete bedrijf in omloop. Dergelijke zegels moeten de veiligheid en echtheid van websites garanderen. Door de kraak kon de overheid, die ook de DigiNotar-zegels gebruikte, de veiligheid en echtheid van haar websites (zoals DigiD) tijdelijk niet meer garanderen.

Onlangs is een centrum voor digitale veiligheid geopend (Cyber Security Centrum), volgens de adviesorganisaties een goede en belangrijke eerste stap. Daarmee kan op termijn alles wat er aan kennis en kunde is bij onder meer het Korps landelijke politiediensten (KLPD) en de inlichtingendienst AIVD, worden gebundeld om overzicht te houden.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)innenland,buitenland
Fout! Dit soort onmisbare infrastructuur moet niet in handen zijn van commerciële partijen. Hier hoort het MinDef dan maar helemaal voor te zorgen met een 100% garantie van interne veiligheid. Geen wireless routers en dat soort prut. Geen enkele vorm van internet verbinding zelfs indien niet strikt noodzakelijk. Maar nu zal ik wel ouderwets zijn.
Conform aanwijzing SG-Sociale Media: Al mijn publicaties zijn op persoonlijke titel en zijn geen officiële publicaties van mijn werkgever.
[i]Sed quis custodiet ipsos custodes?[/i]
  dinsdag 17 januari 2012 @ 17:05:21 #210
30789 RonaldV
Phabulous Phantoms
pi_106917260
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 januari 2012 16:51 schreef Esses het volgende:

[..]

Fout! Dit soort onmisbare infrastructuur moet niet in handen zijn van commerciële partijen. Hier hoort het MinDef dan maar helemaal voor te zorgen met een 100% garantie van interne veiligheid. Geen wireless routers en dat soort prut. Geen enkele vorm van internet verbinding zelfs indien niet strikt noodzakelijk. Maar nu zal ik wel ouderwets zijn.
100% garantie eisen is net zoiets als eisen dat er 100% geen F-16s verloren zullen gaan tijdens een crisis inzet. Dat gaat gewoon niet lukken. Maar ik verbaas me over je stelling dat een cyberwarfare eenheid niet op het internet moet zitten. Waar moeten ze dan op zitten? Is je stelling niet zoiets als de Luchtmacht mag niet vliegen en de Marine mag niet varen?

Een dergelijke eenheid moet er juist voor zorgen dat de infra bereikbaar blijft. Maar dan zullen ze eerst eens terug moeten naar de basis. Zorg dat alle kritische systemen zo 'licht' mogelijk kunnen werken, of te wel weinig bandbreedte nodig hebben. De Frontpage van FOK! is een goed voorbeeld: die gaat direct op een 'light' format over als er iets gebeurt wat veel bandbreedte trekt, om zo de site bereikbaar te houden.
- "Blind faith in your leaders, or in anything, will get you killed" Bruce Springsteen - War
- Door controle aan de landsgrenzen op te heffen kan men nu grenzenloos gaan controleren...
- Privacy Matters
  dinsdag 17 januari 2012 @ 17:14:17 #211
211797 Esses
Splendide mendax
pi_106917604
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 januari 2012 17:05 schreef RonaldV het volgende:

[..]

100% garantie eisen is net zoiets als eisen dat er 100% geen F-16s verloren zullen gaan tijdens een crisis inzet. Dat gaat gewoon niet lukken. Maar ik verbaas me over je stelling dat een cyberwarfare eenheid niet op het internet moet zitten. Waar moeten ze dan op zitten? Is je stelling niet zoiets als de Luchtmacht mag niet vliegen en de Marine mag niet varen?

Een dergelijke eenheid moet er juist voor zorgen dat de infra bereikbaar blijft. Maar dan zullen ze eerst eens terug moeten naar de basis. Zorg dat alle kritische systemen zo 'licht' mogelijk kunnen werken, of te wel weinig bandbreedte nodig hebben. De Frontpage van FOK! is een goed voorbeeld: die gaat direct op een 'light' format over als er iets gebeurt wat veel bandbreedte trekt, om zo de site bereikbaar te houden.
Ik stel dat een beheerder van de certificaten daar niet op zou moeten zitten ;) Enkel de broodnodige shit mag op internet.
Conform aanwijzing SG-Sociale Media: Al mijn publicaties zijn op persoonlijke titel en zijn geen officiële publicaties van mijn werkgever.
[i]Sed quis custodiet ipsos custodes?[/i]
  dinsdag 17 januari 2012 @ 17:14:42 #212
211797 Esses
Splendide mendax
pi_106917621
Je moet juist 100% eisen ;)
Conform aanwijzing SG-Sociale Media: Al mijn publicaties zijn op persoonlijke titel en zijn geen officiële publicaties van mijn werkgever.
[i]Sed quis custodiet ipsos custodes?[/i]
pi_106917699
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 januari 2012 17:14 schreef Esses het volgende:
Je moet juist 100% eisen ;)
Een eis die nooit gehaald kan worden. Dat worden droevige jaarverslagen.
The problem is not the occupation, but how people deal with it.
  dinsdag 17 januari 2012 @ 17:21:38 #214
211797 Esses
Splendide mendax
pi_106917898
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 januari 2012 17:16 schreef waht het volgende:

[..]

Een eis die nooit gehaald kan worden. Dat worden droevige jaarverslagen.
99.99% dan.
Conform aanwijzing SG-Sociale Media: Al mijn publicaties zijn op persoonlijke titel en zijn geen officiële publicaties van mijn werkgever.
[i]Sed quis custodiet ipsos custodes?[/i]
  dinsdag 17 januari 2012 @ 17:33:18 #215
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_106918368
Nederlandse mariniers schieten op piraten

DEN HAAG - Nederlandse mariniers aan boord van een Nederlands steenstortschip hebben dinsdag in de Arabische Zee een aanval van piraten afgeslagen door gericht op hen te schieten.

Dat heeft Defensie gemeld.

Het ministerie sluit niet uit dat bij de actie slachtoffers onder de zeerovers zijn gevallen.

Vissersboot

De piraten naderden de 'Flintstone’ van exploitant Tideway in de vroege ochtend met een vissersboot. Terwijl mariniers de verdachte boot in de gaten hielden, werd op de Flintstone alarm geslagen en verschanste de bemanning zich in een veilige ruimte van het schip.

De vissersboot liet ondertussen een skiff (motorboot) te water, die volgens Defensie met hoge snelheid op het Nederlandse zeetransport afkwam. De mariniers vuurden lichtkogels af om de zes piraten te waarschuwen. Maar dat had geen effect.

Granaatwerpers

In het snelle bootje lagen wapens, waaronder een granaatwerper die op het Nederlandse schip werd gericht. Om zichzelf te verdedigen, vuurden de mariniers gericht op het piratenbootje. Daarmee sloegen ze de aanval af, waarna de skiff terugkeerde naar de vissersboot.

De Arabische Zee is een deel van de Indische Oceaan tussen het Arabisch Schiereiland en India.

Vorig jaar hebben criminelen een recordaantal schepen aangevallen. Voornamelijk het gebied voor de kust van Somalië is berucht om de Somalische piraten die met veel geweld schepen kapen, bemanningen gijzelen en miljoenen euro's aan losgeld eisen.

nu.nl
  dinsdag 17 januari 2012 @ 17:45:44 #216
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_106918830
Landmacht lapt afspraken met vakbonden aan de laars

Minister lijkt grip op interne organisatie te verliezen

Met afgrijzen moeten we constateren dat de Koninklijke Landmacht de in het georganiseerd overleg gemaakte afspraken tussen Minister van Defensie Hillen en de bonden negeert. De AFMP/FNV roept de Minister van Defensie op om in te grijpen. Hoewel we ons tegelijkertijd afvragen of Hillen nog wel de regie heeft gezien het feit dat de Commandant Landstrijdkrachten tot nu toe doodleuk zijn eigen gang gaat.

April vorig jaar werden we allemaal door het kabinet geconfronteerd met de grootste bezuinigingsslag binnen Defensie ooit. Sindsdien hebben we samen met onze leden hard gestreden om gedwongen ontslagen te voorkomen en begeleiding van werk naar werk met behoud van inkomen zoveel mogelijk te bevorderen. Na een lang en intensief overlegproces zijn we uiteindelijk met de minister het kader overeengekomen waarbinnen deze bezuinigingen moeten gaan plaatsvinden.

Tijdens dit moeizame overleg hebben we moeten instemmen met enkele zeer ingrijpende en pijnlijke maatregelen die nodig waren om alle medewerkers van Defensie gelijke kansen te geven in de komende reorganisaties. Daarbij hebben wij en de minister behoud van werk als allerhoogste prioriteit gesteld. Dat de politieke keuzes ten koste zouden kunnen gaan van de kwaliteit van de organisatie moeten we daarbij helaas accepteren. Maar tijdens de landmachtinformatiedagen van november vorig jaar bleek al dat de Commandant Landstrijdkrachten (C-LAS) Mart de Kruif zich weinig aantrekt van de centraal gemaakte afspraken.

Daar verklaarde de C-LAS nog volmondig dat hij zelf de volledige regie wil behouden over de afbouw van het personeel. Daarbij zou wat hem betrof ‘jong voor oud’ zou moeten gaan. In de nieuwsbrief van de Koninklijke Landmacht van afgelopen maandag zien wij deze leeftijdsdicriminerende opvatting gelukkig niet meer terug.

'Kwaliteit boven behoud'
De stelregel die nu binnen de landmacht zal worden gevolgd is: ‘kwaliteit boven behoud’. Ook hiermee gaat de C-LAS echter dwars in tegen de lijn die is afgesproken in het georganiseerd overleg. Zo zal binnen de landmacht, in tegenstelling tot de andere defensieonderdelen, bevorderingen mogelijk blijven. Sterker nog: binnen de landmacht zullen in principe alle functies zowel verticaal als horizontaal worden opengesteld en zal de rang van de sollicitant niet bepalend zijn voor de selectievolgorde. Hierdoor kan de bevordering van de ene medewerker uiteindelijk leiden tot het ontslag van een collega.

Verder bepaalt de C-LAS eenzijdig dat de afgesproken beperking op neergeschut functioneren niet geldt voor de manschappen binnen de landmacht. Hiermee heeft de C-LAS alleen oog voor de eigen interne organisatie en negeert hij daarmee alle afspraken die de vakbonden hebben gemaakt met de minister en de vertegenwoordigers van het Hoofd Directie Personeel (HDP). Dit geldt ook voor de afspraken die in het SBK 2012 zijn gemaakt voor personeel dat ontslagbescherming geniet vanwege de naderende UKW-leeftijd. Het lijkt alsof de C-LAS de ontslagbescherming van deze categorie laat afhangen van de beschikbare financiën.

Onacceptabel
Voor de AFMP/FNV is deze voorwaarde onacceptabel en zullen de gemaakte afspraken ook binnen de landmacht gewoon uitgevoerd moeten worden. Wij roepen de minister en de HDP dan ook op om de C-LAS tot de orde te roepen en de noodzakelijke grip op de interne organisatie zo spoedig mogelijk te herstellen.

AFMP
  dinsdag 17 januari 2012 @ 18:24:00 #217
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_106920286
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 januari 2012 17:33 schreef AchJa het volgende:
Nederlandse mariniers schieten op piraten

DEN HAAG - Nederlandse mariniers aan boord van een Nederlands steenstortschip hebben dinsdag in de Arabische Zee een aanval van piraten afgeslagen door gericht op hen te schieten.

Dat heeft Defensie gemeld.

Het ministerie sluit niet uit dat bij de actie slachtoffers onder de zeerovers zijn gevallen.

Vissersboot

De piraten naderden de 'Flintstone’ van exploitant Tideway in de vroege ochtend met een vissersboot. Terwijl mariniers de verdachte boot in de gaten hielden, werd op de Flintstone alarm geslagen en verschanste de bemanning zich in een veilige ruimte van het schip.

De vissersboot liet ondertussen een skiff (motorboot) te water, die volgens Defensie met hoge snelheid op het Nederlandse zeetransport afkwam. De mariniers vuurden lichtkogels af om de zes piraten te waarschuwen. Maar dat had geen effect.

Granaatwerpers

In het snelle bootje lagen wapens, waaronder een granaatwerper die op het Nederlandse schip werd gericht. Om zichzelf te verdedigen, vuurden de mariniers gericht op het piratenbootje. Daarmee sloegen ze de aanval af, waarna de skiff terugkeerde naar de vissersboot.

De Arabische Zee is een deel van de Indische Oceaan tussen het Arabisch Schiereiland en India.

Vorig jaar hebben criminelen een recordaantal schepen aangevallen. Voornamelijk het gebied voor de kust van Somalië is berucht om de Somalische piraten die met veel geweld schepen kapen, bemanningen gijzelen en miljoenen euro's aan losgeld eisen.

nu.nl
Hurrr!
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  dinsdag 17 januari 2012 @ 18:41:04 #218
13456 AchJa
Shut up!!!
pi_106921030
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 januari 2012 18:41 schreef AchJa het volgende:

[..]

Nu is het wachten op kamervragen natuurlijk... Die gemene mariniers hebben maar zo gericht geschoten op die arme mensen!
Groen Links :')
pi_106977273
Een F-16 van de Koninklijke Luchtmacht heeft in januari 2012 met infrarood de toestand van de dijken en kades langs het Eemskanaal en het Winschoterdiep in Groningen gecontroleerd. Dit gebeurde op verzoek van Waterschap Noorderzijlvest, dat ook eerder dat jaar een beroep deed op de luchtmacht.
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 19 januari 2012 @ 01:50:58 #221
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_106977311
quote:
0s.gif Op dinsdag 17 januari 2012 18:41 schreef AchJa het volgende:

[..]

Nu is het wachten op kamervragen natuurlijk... Die gemene mariniers hebben maar zo gericht geschoten op die arme mensen!
En al die kogelpunten die nu in het water liggen dan!? Arme vissen! [/Pvdd]

[ Bericht 0% gewijzigd door Cobra4 op 19-01-2012 08:03:00 ]
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
pi_106978749
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2012 01:48 schreef Clan het volgende:
Een F-16 van de Koninklijke Luchtmacht heeft in januari 2012 met infrarood de toestand van de dijken en kades langs het Eemskanaal en het Winschoterdiep in Groningen gecontroleerd. Dit gebeurde op verzoek van Waterschap Noorderzijlvest, dat ook eerder dat jaar een beroep deed op de luchtmacht.
Kansloze actie weer... Net doen alsof de F16 nog iets nuttigs doet tegenwoordig. :')
  donderdag 19 januari 2012 @ 09:20:40 #223
168777 Rave_NL
Obey the Dance Commander!
pi_106979887
quote:
0s.gif Op donderdag 19 januari 2012 07:32 schreef Lightning_NL het volgende:

[..]

Kansloze actie weer... Net doen alsof de F16 nog iets nuttigs doet tegenwoordig. :')
Ho ho ho, ze waren anders bijna succesvol bij een politieachtervolging..
Cobra4: "Twijfelen aan de kennis van Rave. :')
EllaN: Rave IS een parel. Mijn parel. Onze parel O+. Voor altijd.
Amphibisch getraind voor het zinkende [DEF]-schip
  Eindredactie Frontpage / Forummod donderdag 19 januari 2012 @ 10:42:14 #224
168091 crew  Cobra4
mr. Dkut
pi_106981591
Pakistan: NAVO-routes Afghanistan hersteld

ISLAMABAD - De NAVO kan de militairen in Afghanistan binnenkort weer vanuit Pakistan bevoorraden. Die verwachting sprak een hoge Pakistaanse regeringsfunctionaris donderdag uit. Pakistan maakte de bevoorrading onmogelijk, nadat in november bij een NAVO-operatie vanuit Afghanistan 24 Pakistaanse militairen waren omgekomen. Wel zullen de geallieerden een belasting moeten betalen om de grens over te gaan.

Het geld dat die uitvoerheffing oplevert, is volgens de functionaris bedoeld om de boosheid over de actie in november te onderstrepen. Het geld zal worden gebruikt in de strijd tegen aanhangers van de radicale Taliban in Pakistan.

Bron: http://www.telegraaf.nl/b(...)innenland,buitenland
"Any officer who goes into action without his sword is improperly dressed." - "Mad Jack" Churchill DSO MC
  donderdag 19 januari 2012 @ 10:47:58 #225
112339 MPG
Slaverplaatser / Koffiemanager
pi_106981708
KSC JUBILEUM topic
"Sleep: A completely inadequate substitute for caffeine"
#TeamHumbug
Heeft patent op Mosterd-Maaltijd situaties
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')