Welnee, eerst wordt dit nog een hoe en wat eet ik topic en dan komen boodschappenlijstjes en de recepten vanzelf, dan mag het vast wel naar CULquote:Op zaterdag 17 december 2011 16:53 schreef Macka66 het volgende:
Flexitariër = heel erg weinig vlees en/of vis eten.
En als het toch niet gaat om hoe je het eten in het kind krijgt vind ik dit een CUL topic
Macka,quote:Op zaterdag 17 december 2011 17:14 schreef Macka66 het volgende:
Al vind ik nog steeds dat vegetarisch/flexitarisch eten met jezelf niet verschilt van vegetarisch/flexitarisch eten met je kinderen.
Ik vind dat je nu net doet alsof het allemaal zeer ingewikkeld is, maar dat is het helemaal niet! Als je veganistisch zou eten, of op moet letten ivm allergiën, maar daar is weer een ander topic voor, dan wordt het pas lastig.quote:Op zaterdag 17 december 2011 17:16 schreef Cooki het volgende:
[..]
Macka,ms is dat t wel: omdat ik zelf ook nog niet flexi/vega eet, maar wel wil, ervaar ik t als niet simpel om t voor de kinderen te organiseren: als ik zelf tekorten oploop, prima, maar voor mn kinderen ligt dat wmb anders.
Dank voor de link, ik sla m op
Op deze manier kun je veel topics wel opdoekenquote:Op zaterdag 17 december 2011 17:31 schreef Pvoesss het volgende:
Ik zie niet in waarom het niet simpel is.
Waar je normaal vlees op je bord gooit eet je dan iets anders.
Biologisch eten is toch ook geen moeten? Het is een keuze die je maakt, met je eigen waarom, daarom. En als je zin hebt in rosbief, maar die is er niet biologisch dan kan je toch kiezen voor 'normale'? Moet je toch allemaal zelf weten, en alle beetjes helpen, op welke manier ook.quote:Op zaterdag 17 december 2011 18:54 schreef Asyniur het volgende:
Wij eten heel graag vlees. Ik wil/hoef dus ook geen vegetariër te worden.
Maar wat ik lastig vind, is het beperkte assortiment van biologisch vlees (wat niet helpt, is dat we niet in een grote stad wonen maar in een klein durp).
Als ik biologisch vleesbeleg wil, vind ik alleen cervelaatworst, ham en kipfilet (en misschien nog een enkel ander iets), maar dan houdt het toch wel op.
Idem voor vlees, bijv cordon bleus of kipschnitzels ofzo. Gemengd gehakt kan ik alleen verkrijgen door het zelf te mengen. Dát soort zaken vind ik soms niet handig want dan heb ik weer meer gehakt dan ik eigenlijk wilde gebruiken, maar het beetje dat over blijft is te weinig om in te vriezen voor een andere keer. Dus dan maar weer alles erin...
Ja maar ik wil wel graag biologisch vlees. Ik vind het alleen zo irritant dat je blijkbaar dan zo beperkt ben in je keuze.quote:Op zaterdag 17 december 2011 19:08 schreef moussy het volgende:
[..]
Biologisch eten is toch ook geen moeten? Het is een keuze die je maakt, met je eigen waarom, daarom. En als je zin hebt in rosbief, maar die is er niet biologisch dan kan je toch kiezen voor 'normale'? Moet je toch allemaal zelf weten, en alle beetjes helpen, op welke manier ook.
Ík vind biologisch gewoon lekkerder
quote:Op zaterdag 17 december 2011 19:16 schreef Asyniur het volgende:
Ondertussen ben ik weer eens het internet opgegaan en heb ik een site gevonden waar je online kan bestellen met een afhaalpunt in de buurt. Ze hebben een heel groot assortiment.
Voorheen zou ik dan minstens 30 km moeten rijden, enkele reis. Nu iets van 8. Dat vind ik het best de moeite waard.
Dus dat ga ik, als we de keuken hebben en ik weer kan autorijden, mooi doen.
een lekkere salade waar zelfs een peuter van eet?quote:Op zaterdag 17 december 2011 19:39 schreef Asyniur het volgende:
Ja, want dan kan ik met mijn kinderen fijn naar de winkel!
Hebben jullie nog een zinvolle bijdrage?
Fijn, die topics ga ik even doorspitten! Ik vind het vooral lastig om vleesbeleg te vinden zonder toevoegingen. Daar wil ik nog iets op bedenken.quote:Op zaterdag 17 december 2011 19:41 schreef Macka66 het volgende:
Uit CUL: twee topics van Oblivion over koken zonder kleurstoffen, suikers en conserveringsmiddelen, voor haar allergische kind:
From scratch...
From scratch...II
je zou eens kunnen kijken of er boerderijen in jouw omgeving zitten die dat aanbieden.quote:Op zaterdag 17 december 2011 18:54 schreef Asyniur het volgende:
Wij eten heel graag vlees. Ik wil/hoef dus ook geen vegetariër te worden.
Maar wat ik lastig vind, is het beperkte assortiment van biologisch vlees (wat niet helpt, is dat we niet in een grote stad wonen maar in een klein durp).
Als ik biologisch vleesbeleg wil, vind ik alleen cervelaatworst, ham en kipfilet (en misschien nog een enkel ander iets), maar dan houdt het toch wel op.
Idem voor vlees, bijv cordon bleus of kipschnitzels ofzo. Gemengd gehakt kan ik alleen verkrijgen door het zelf te mengen. Dát soort zaken vind ik soms niet handig want dan heb ik weer meer gehakt dan ik eigenlijk wilde gebruiken, maar het beetje dat over blijft is te weinig om in te vriezen voor een andere keer. Dus dan maar weer alles erin...
Dit deed mijn moeder ook altijd. Met kip en gehakt inderdaad. Zij heeft ook zo'n handige allessnijder. Dit hoeft helemaal niet veel tijd te kosten.quote:Op zaterdag 17 december 2011 22:59 schreef Claudia_x het volgende:
Als ik straks een nieuwe oven heb ga ik denk ik één keer in de week een kip in de oven doen en daar vlees vanaf snijden om op brood te doen.
Nou ja, ik probeer dus binnen de reguliere boodschappen zo verantwoord mogelijk te eten, we gaan zo weg dus ik zal er later nog op terugkomen op welke manier we dat dan doen...quote:Op zondag 18 december 2011 08:45 schreef Asyniur het volgende:
flugel, het waren maar wat voorbeelden. Dus als jij iets anders toe te voegen hebt, graag!
Hier ook zo, veel fruit en groenten van bij de boer. Koken from scratch... Maar niet bewust zonder vlees/met biologisch vlees. We hebben een fijne, goede slagerquote:Op zondag 18 december 2011 10:55 schreef flugeltje het volgende:
[..]
Nou ja, ik probeer dus binnen de reguliere boodschappen zo verantwoord mogelijk te eten, we gaan zo weg dus ik zal er later nog op terugkomen op welke manier we dat dan doen...
goede tip!quote:Op maandag 19 december 2011 09:53 schreef Macka66 het volgende:
Ook lekker op brood: roomkaas, en daarop dun geschaafde plakjes appel of peer.
Juist in een klein dorp zou je toch rechtstreeks van de boer moeten kunnen eten? Hier in de buurt kan je bestellen via www.streeketers.nl Wellicht is dat bij jullie ook?quote:Op zaterdag 17 december 2011 19:16 schreef Asyniur het volgende:
[..]
Ja maar ik wil wel graag biologisch vlees. Ik vind het alleen zo irritant dat je blijkbaar dan zo beperkt ben in je keuze.
Ondertussen ben ik weer eens het internet opgegaan en heb ik een site gevonden waar je online kan bestellen met een afhaalpunt in de buurt. Ze hebben een heel groot assortiment.
Voorheen zou ik dan minstens 30 km moeten rijden, enkele reis. Nu iets van 8. Dat vind ik het best de moeite waard.
Dus dat ga ik, als we de keuken hebben en ik weer kan autorijden, mooi doen.
Mijn voetafdruk is 3,7quote:Op maandag 19 december 2011 13:52 schreef debuurvrouw het volgende:
De enige reden voor mij om vegetarisch of anders te gaan eten zou zijn om mijn iets te grote ecologische voetafdruk te verkleinen.
Nee if anything wordt ie daar juist groter vanquote:Op maandag 19 december 2011 15:55 schreef debuurvrouw het volgende:
Dit is echt een superslechte ecologische voetafdruk meter!ik schiet al in de contramine van een zinnetje als : kijk naar een documantaire daar wordt je slimmer en scherper van. Rot toch eens gauw een heel end op
alsof mijn ecologsiche voetafdruk ook maar íets kleiner wordt van kijken naar een documantaire.
![]()
quote:Op maandag 19 december 2011 20:27 schreef mignonne het volgende:
[..]
En later als ik groot ben zou ik wel een moestuintje willen. Zodat de meisjes ook zelf hun kropjes sla groeien en dat kunnen klaarmaken enz enz, beetje het bewustwordne van het hele proces.
een mobiel tuintje!quote:Op zaterdag 3 december 2011 19:25 schreef Cooki het volgende:
edit: oeh en kijk, nog een optie: een mobiel tuintje!
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
ja of die jaquote:Op maandag 19 december 2011 21:09 schreef lily het volgende:
Ja, of de mini moestuin
neem weinig plaats in beslag
Ik moest lachenquote:Op zaterdag 17 december 2011 19:37 schreef lady-wrb het volgende:
natuurlijk. het zijn allen oud-users
Haha ja dat sowiesoquote:Op maandag 19 december 2011 21:15 schreef kaatjejannie het volgende:
Wel een tip voor de moestuin: plant alle gewassen een beetje verdeeld. Anders zijn al je sla-plantjes tegelijk klaar, en vlak daarna al je andijvie. Dan eet je een paar weken achter elkaar hetzelfde. Wij hadden dit jaar er dus niet echt over nagedacht.
We hebben dus sinds dit jaar een moestuin. Volgend jaar iets beter plannen dus.
nah... daar klopt ie al niet meerquote:Op maandag 19 december 2011 21:48 schreef Ssserpente het volgende:
Mignonne, ik bedenk me nu ik jouw post lees dat ik vannacht heb gedroomd dat ik samen met nog een fokker (geen idee meer wie) bij jou op bezoek was en vroeg naar je achtertuinpleintje. Dat liet je vol trots zien, maar bestond uit een grote, gazamenlijke vijver. Of eigenlijk moeras. Ik vond dat supereng voor je kinders maar durfde er niks van te zeggen omdat je er zo blij mee was.
weet ikquote:Op maandag 19 december 2011 21:54 schreef Asyniur het volgende:
mignonne, je hebt echt maar een heel klein strookje nodig om bijv courgettes te laten groeien...
Die moet je eerder afremmen in groei dan moeite doen om het te stimuleren
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Zou nog best kunnen Buuf, misschien dat Isa daarom zo onder de maat is. Die heeft dik een jaar alle vlees geweigerd...quote:Op dinsdag 20 december 2011 09:10 schreef debuurvrouw het volgende:
Geen idee.
Buiten het feit dat mijn kinderen minstens een kop groter zjn dan de kinderen wiens ouders bewust eten?
En toch vraag ik me dan af: zijn dat de antibiotica en groeihormonen in ons vlees?
Ik vind de verkopers in die biologische winkels er ook altijd vreselijk slecht uitzien.. Alsof ze al biologisch aan het afbreken zijn...quote:Op dinsdag 20 december 2011 09:10 schreef debuurvrouw het volgende:
Geen idee.
Buiten het feit dat mijn kinderen minstens een kop groter zjn dan de kinderen wiens ouders bewust eten?
En toch vraag ik me dan af: zijn dat de antibiotica en groeihormonen in ons vlees?
Ja prima, maar vanuit onze basis zit er wel degelijk vlees in ons menu... Doordat we een bewustzijn hebben vinden we dat dan zielig of wat dan ook, en denken we daar over na... Maar het niet eten van vlees is gewoon tegennatuurlijk..quote:Op dinsdag 20 december 2011 09:23 schreef miss_sly het volgende:
De mens is een omnivoor. En er is op zich niets mis met bewust eten, of vegetarisch of biologisch of gezond of weet ik veel. Maar ik denk vooral dat het erom gaat dat een kind en wij zelf ook gevarieerd eten. En dat dat niet altijd biologisch scharrel of vegetarisch is, is niets mis mee. Ook niet als je dat wel doet, overigens.
Mijn dochter heeft pas vlees leren waarderen toen ze een jaar of 20 was, daarvoor vegetarisch vanaf babyleeftijd, ze weigerde gewoon vlees en worst. Ze is nu kerngezond en 1.92...quote:Op dinsdag 20 december 2011 09:16 schreef Sjeen het volgende:
[..]
Zou nog best kunnen Buuf, misschien dat Isa daarom zo onder de maat is. Die heeft dik een jaar alle vlees geweigerd...
We zijn zo niet begonnen, dacht ik, als mens. Er is later vlees bijgekomen, en daar is niets mis mee. Van oorsprong deden we het ook prima zonder vlees, alleen zag ons dieet er toen wat anders uit met zaken als noten en dergelijke.quote:Op dinsdag 20 december 2011 09:24 schreef Ticootje het volgende:
[..]
Ja prima, maar vanuit onze basis zit er wel degelijk vlees in ons menu... Doordat we een bewustzijn hebben vinden we dat dan zielig of wat dan ook, en denken we daar over na... Maar het niet eten van vlees is gewoon tegennatuurlijk..
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |