"Mensen zijn niet maakbaar" zei je ergens verderop nog.quote:Op maandag 5 december 2011 16:35 schreef cempexo het volgende:
[..]
Je moet mensen geen vis geven als ze honger hebben maar je moet ze leren vissen
Zoals gezegd: die heeft daarin niet altijd even veel verantwoordelijkheid als je doet voorkomen.quote:Op maandag 5 december 2011 20:14 schreef cempexo het volgende:
[..]
De keuze daartoe ligt pdf bij de boef.
Als een prive gevangenis bij de regering vraagt om vrijheidsstraffen voor snelheidsovertredingen en daar een stevge lobby voor opzet dan kan het zomaar zijn dat jij ineens de boef bent en de bak ingaat. Je hebt geen idee van hoe commerciele gevangenisbedrijven werken. Ze moeten meer gevangenen hebben, want dat is de enige manier waarop ze meer winst maken.quote:Op maandag 5 december 2011 20:14 schreef cempexo het volgende:
[..]
De keuze daartoe ligt pdf bij de boef.
Ben jij van mening dat diezelfde overwegingen niet gelden voor de overheid? Is de overheid er niet bij gebaat om zo veel mogelijk geboefte op straat te hebben lopen, zodat ze kan lobbyen voor 'meer blauw op straat'?quote:Op dinsdag 6 december 2011 00:56 schreef Viajero het volgende:
[..]
Als een prive gevangenis bij de regering vraagt om vrijheidsstraffen voor snelheidsovertredingen en daar een stevge lobby voor opzet dan kan het zomaar zijn dat jij ineens de boef bent en de bak ingaat. Je hebt geen idee van hoe commerciele gevangenisbedrijven werken. Ze moeten meer gevangenen hebben, want dat is de enige manier waarop ze meer winst maken.
Of die gevangenen nou een gevaar voor de maatschappij zijn of niet boeit niet. Het gaat om meer gevangenen = meer winst.
Nou zullen ze snelheidsovertreders niet aanpakken, want dat kost stemmen. Maar de ene minderheidsgroep na de ander opsluiten kost geen stemmen. En dat is niet waar ik naartoe wil.
Daarnaast hebben commerciele gevangenissen er een belang bij om zoveel mogelijk recidive te hebben. Meer gevangenen = meer winst. Denk je dat dat de maatschappij veiliger maakt?
Daar bedoel ik mee die groep die kansen kan/wil omzetten in een maatschappelijk aanvaardbaar gedrag.quote:Op dinsdag 6 december 2011 00:02 schreef Xa1pt het volgende:
[..]
"Mensen zijn niet maakbaar" zei je ergens verderop nog.
dat is een beweringquote:Op dinsdag 6 december 2011 07:21 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Als je gevangenissen volledig privatiseert creëer je bedrijven die er belang bij hebben dat veroordeelden recidiveren.
Ik geloof niet dat het huidige goed is, te overheidachtig, bekenden onder elkaar. Marktwerking is dynamischer, onafhankelijker en kritischerquote:Op dinsdag 6 december 2011 09:10 schreef deelnemer het volgende:
[..]
Geloof jij eigenlijk wel in marktwerking?
En blinder gericht op winst.quote:Op dinsdag 6 december 2011 09:44 schreef cempexo het volgende:
[..]
Ik geloof niet dat het huidige goed is, te overheidachtig, bekenden onder elkaar. Marktwerking is dynamischer, onafhankelijker en kritischer
De klant is niet de overheid maar de gevangene. De maatschappij levert ook de gevangene en neemt ze ook weer op...of nietquote:Op dinsdag 6 december 2011 10:07 schreef Hexagon het volgende:
Het is de vraag wat je nu eigenlijk denkt te bereiken met privatisering.
Er is in de markt maar een klant en dat is de overheid. Dus eigenlijk is het nige verschil dat de overheid nu geld gaat schuiven naar een private organisatie ipv een staatsbedrijf. Het is niet zoiets als een telefoonmaatschappij waarbij je als klant direct met een bedrijf zaken doet.
Geprivatiseerde gevangenissen moeten dus winst maken. En dat is bijzonder lastig. En dat brengt allerlei negatieve prikkels in het systeem. Zoals:
-Gevangenisaanbieders kunnen gezamelijk hele hoge prijzen gaan vragen om hun winst groter te maken
-Gevangenissen zullen baat hebben bij zoveel mogelijk gevangenen die zo vaak mogelijk terugkeren
-De veiligheid van het personeel en gevangenen onder elkaar kan in het geding komen door het beknibbelen op de veiligheid
-De veiligheid van de samenleving kan in het geding komen wanneer door het beknibbelen op de veiligheid
-De gevangenen komen slechter uit de gevangenis waardoor de samenleving meer kosten aan ze heeft
Ik zie daarbij nog geen enkel argument voor privatiseren eigenlijk
ze zullen in ieder geval financieel goedkoper moeten werken dan de overheid.quote:
Wat uiteindelijk voor alle betrokken partijen alleen maar negatief uit zal pakken.quote:Op dinsdag 6 december 2011 10:11 schreef cempexo het volgende:
[..]
ze zullen in ieder geval financieel goedkoper moeten werken dan de overheid.
De klant is degene die de dienst afneemt en gaat betalen. Dat is de maatschappij. En de maatschappij wordt vertegenwoordigt door de overheid.quote:Op dinsdag 6 december 2011 10:10 schreef cempexo het volgende:
[..]
De klant is niet de overheid maar de gevangene. De maatschappij levert ook de gevangene en neemt ze ook weer op...of niet
Als je wilt dat het minder kost moet je een duidelijke bezuinigstaakstelling maken. Kijken wat er allemaal hoeveel kost. Waar je kunt bezuinigen en of dat acceptabele gevolgen heeft. Daar is echt geen privatisering voor nodig.quote:Op dinsdag 6 december 2011 10:11 schreef cempexo het volgende:
[..]
ze zullen in ieder geval financieel goedkoper moeten werken dan de overheid.
Niet als het gaat zoals bij bussen, het OV en gunnen e.d.quote:Op dinsdag 6 december 2011 10:17 schreef Hexagon het volgende:
Privatisering maakt dat zelfs relatief duurder omdat er winsten uitgekeerd moeten worden.
Je zult leiders moeten aanstellen die de verantwoordelijkheid voor die organisatie nemen. Dat kan de maatschappij niet zijn, deze bestaat uit organisaties en miljoenen mensen. Hebben geen zeggingskracht.quote:Op dinsdag 6 december 2011 10:14 schreef Hexagon het volgende:
[..]
De klant is degene die de dienst afneemt en gaat betalen. Dat is de maatschappij. En de maatschappij wordt vertegenwoordigt door de overheid.
De gevangene heeft niets te willen en is derhalve ook geen klant. Hij kan neem ik aan ook niet kiezen in welke gevangenis hij wordt gezet en van gevangenis wisselen als het hem niet bevalt.
En de overheid heeft er geen belang bij dat veroordeelden recidiveren?quote:Op dinsdag 6 december 2011 07:21 schreef ..-._---_-.- het volgende:
Als je gevangenissen volledig privatiseert creëer je bedrijven die er belang bij hebben dat veroordeelden recidiveren.
Die maatschappij organiseert zich via een overheid en stelt daarbij met verkiezingen leiders aan.quote:Op dinsdag 6 december 2011 10:40 schreef cempexo het volgende:
[..]
Je zult leiders moeten aanstellen die de verantwoordelijkheid voor die organisatie nemen. Dat kan de maatschappij niet zijn, deze bestaat uit organisaties en miljoenen mensen. Hebben geen zeggingskracht.
Welk belang hebben die daarbij dan?quote:Op dinsdag 6 december 2011 10:48 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
En de overheid heeft er geen belang bij dat veroordeelden recidiveren?
Dat ze om meer belastinggeld kunnen vragen voor meer cellen, voor meer blauw op straat en voor meer rechters. Voor meer van dezelfde onzin die aantoonbaar niet werkt.quote:Op dinsdag 6 december 2011 10:52 schreef Hexagon het volgende:
[..]
Welk belang hebben die daarbij dan?
Bepaald niet eigenlijk. Het is een grote kostenpost met minimale opbrengsten. De overheid heeft belang bij zo min mogelijk gevangenen zodat ze geld uit kunnen geven aan 'leuke' dingen die bij de kiezers scoren.quote:Op dinsdag 6 december 2011 10:48 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
En de overheid heeft er geen belang bij dat veroordeelden recidiveren?
Zo overdreven slecht gaat dat toch niet? Ja voor kleinere dingen als fietsendiefstal en dergelijke. Heel erg natuurlijk maar 'hopeloos'?quote:Op dinsdag 6 december 2011 11:09 schreef Lyrebird het volgende:
Hoe je het ook wendt of keert, het Nederlandse beleid is er totaal niet op gericht om het oplossingspercentage naar boven te krijgen, of om het recidivepercentage te verminderen. In beide gevallen scoren we hopeloos slecht.
Die scheiding is er in principe voor een groot deel al.quote:Neem nou zo'n gevangenis. Dat is weer zo'n typische politieke one size fits all oplossing, waarvan niemand beter wordt. Het is een hogeschool voor de criminaliteit, en als je er al niet als zware crimineel inging, dan kom je er wel als zware crimineel uit. Wie heeft bedacht dat het wel een goed idee is om dat soort mensen bij elkaar te zetten?
Waarom geen dubbel traject: eentje voor langgestraften, die je wil isoleren van de samenleving. Die mogen wat mij betreft de hele dag met elkaar gaan kaarten, die willen we toch niet meer terugzien. Maar de korter gestraften, die kun je beter isoleren, zodat ze niet in aanraking komen met de zware jongens. Maak de straf dan wat korter, dat kan dan mooi tegen de isoleercel weggestreept worden.
Ja je kan ze ook gaan martelen maar of dat helpt...quote:Verder zou het goed zijn als mensen hun straffen thuis uit konden zitten. Maar maak het wel lekker vervelend. Dat je je om de vier uur, vierentwintig uur lang, zeven dagen per week, op het politiebureau moet melden. Ik ken niemand die geen hekel heeft aan weinig slaap.
Begint een beetje oud te worden.quote:Op dinsdag 6 december 2011 11:18 schreef du_ke het volgende:
Volgens mij klopt je beeld van het Nederlandse systeem niet zo.
Misschien deels, maar toch een stuk minder dan een commercieel bedrijf dat puur naar de winst voor het bedrijf zelf in Euros kijkt, en niet naar lange termijn schade aan de maatschappij.quote:Op dinsdag 6 december 2011 06:55 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Ben jij van mening dat diezelfde overwegingen niet gelden voor de overheid? Is de overheid er niet bij gebaat om zo veel mogelijk geboefte op straat te hebben lopen, zodat ze kan lobbyen voor 'meer blauw op straat'?
dus ?quote:Op dinsdag 6 december 2011 12:21 schreef Arolsen het volgende:
Privatiseren werkt gedrag in de hand om bestuurders en aandeelhouders maximaal te kunnen laten profiteren. Er wordt dan dus meer overheidsgeld weggegooid in bonussen, dividenden en vette salarissen.
Ja of dacht je dat die aandeelhouders en commerciele bestuurders daar voor niks zitten? Dat kost nu eenmaal een bepaald deel van het budget. Niet zo erg als het gaat om een privaat bedrijf dat in een eenvoudige markt werkt die eenvoudig te betreden is en waar men eenvoudig naar een andere aanbieder kan zoeken. Maar in dit geval is het enkel de overheid die gaat betalen.quote:
Of we verplichten kort gestraften om de hele dag door met een tampon vol met peper in reet te lopen. Dat brandt als een gek, zorgt er voor dat ze niet meer kunnen zitten en ik ken niemand die er geen hekel aan heeft om de hele dag met zo'n in zijn kont rond te moeten lopen.quote:Op dinsdag 6 december 2011 11:09 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Dat ze om meer belastinggeld kunnen vragen voor meer cellen, voor meer blauw op straat en voor meer rechters. Voor meer van dezelfde onzin die aantoonbaar niet werkt.
Hoe je het ook wendt of keert, het Nederlandse beleid is er totaal niet op gericht om het oplossingspercentage naar boven te krijgen, of om het recidivepercentage te verminderen. In beide gevallen scoren we hopeloos slecht.
Neem nou zo'n gevangenis. Dat is weer zo'n typische politieke one size fits all oplossing, waarvan niemand beter wordt. Het is een hogeschool voor de criminaliteit, en als je er al niet als zware crimineel inging, dan kom je er wel als zware crimineel uit. Wie heeft bedacht dat het wel een goed idee is om dat soort mensen bij elkaar te zetten?
Waarom geen dubbel traject: eentje voor langgestraften, die je wil isoleren van de samenleving. Die mogen wat mij betreft de hele dag met elkaar gaan kaarten, die willen we toch niet meer terugzien. Maar de korter gestraften, die kun je beter isoleren, zodat ze niet in aanraking komen met de zware jongens. Maak de straf dan wat korter, dat kan dan mooi tegen de isoleercel weggestreept worden.
Verder zou het goed zijn als mensen hun straffen thuis uit konden zitten. Maar maak het wel lekker vervelend. Dat je je om de vier uur, vierentwintig uur lang, zeven dagen per week, op het politiebureau moet melden. Ik ken niemand die geen hekel heeft aan weinig slaap.
Het huidige systeem werkt niet. Het heeft dus weinig zin om er meer geld in te 'investeren'.
Maar als je naar het huidige recidive kijkt, dan moet je wel heel erg positief zijn ingesteld om te durven zeggen dat de maatschappij geen lange termijn schade lijdt.quote:Op dinsdag 6 december 2011 12:47 schreef Viajero het volgende:
[..]
Misschien deels, maar toch een stuk minder dan een commercieel bedrijf dat puur naar de winst voor het bedrijf zelf in Euros kijkt, en niet naar lange termijn schade aan de maatschappij.
Het kan inderdaad beter. Maar de commerciele oplossing gaat het niet verbeteren, maar juist verslechteren. Commerciele bedrijven hebben een enorm belang bij zo hoog mogelijke recidive.quote:Op dinsdag 6 december 2011 14:26 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Maar als je naar het huidige recidive kijkt, dan moet je wel heel erg positief zijn ingesteld om te durven zeggen dat de maatschappij geen lange termijn schade lijdt.
Je zou als overheid een tender uit kunnen schrijven voor het beheer van bijvoorbeeld 1000 gevangenen. Het recidive voor die populatie moet bekend zijn. Geef de beheerder een bonus als deze het recidive met xx% omlaag brengt.
De Nederlandse overheid heeft er geen belang bij om dat getal omlaag te brengen. Als ze dat doet, dan moet ze gevangenissen gaan sluiten en personeel gaan ontslaan, en daar hebben ze een bloedhekel aan. Via een marktpartij kunnen deze problemen veel effectiever worden aangepakt.
Wat ik zoal verneem uit de diverse actualiteitenprogramma's is dat Nederland eigenlijk strenger straft dan men hier denkt. In verhouding tot andere landen in W-Europa dan.quote:Op dinsdag 6 december 2011 11:15 schreef du_ke het volgende:
De overheid heeft belang bij zo min mogelijk gevangenen zodat ze geld uit kunnen geven aan 'leuke' dingen die bij de kiezers scoren.
Het commerciele bedrijf gaat pas verdienen als het recidive omlaag gaat.quote:Op dinsdag 6 december 2011 14:36 schreef Viajero het volgende:
[..]
Het kan inderdaad beter. Maar de commerciele oplossing gaat het niet verbeteren, maar juist verslechteren. Commerciele bedrijven hebben een enorm belang bij zo hoog mogelijke recidive.
Echt, de mensen hier die claimen dat de markt alles kan oplossen, maar vervolgens geen idee van marktwerking hebben...
Het ligt aan de markt in kwestie, de branche, de werkzaamheden, de salarissen en alles er bij voor ambtenaren versus 'gewone arbeiders'.quote:Op dinsdag 6 december 2011 14:36 schreef Viajero het volgende:
Echt, de mensen hier die claimen dat de markt alles kan oplossen, maar vervolgens geen idee van marktwerking hebben...
dus....als een bedrijf een taak van de overheid definitief overneemt dan stop de overheid geen geld erin voor jouw opsomming van bonussen en vette salarissen !!quote:Op dinsdag 6 december 2011 14:02 schreef Arolsen het volgende:
[..]
Ja of dacht je dat die aandeelhouders en commerciele bestuurders daar voor niks zitten? Dat kost nu eenmaal een bepaald deel van het budget. Niet zo erg als het gaat om een privaat bedrijf dat in een eenvoudige markt werkt die eenvoudig te betreden is en waar men eenvoudig naar een andere aanbieder kan zoeken. Maar in dit geval is het enkel de overheid die gaat betalen.
Zo werkt het in de praktijk niet. Niet in de VS, niet in GB en in geen enkel land dat dit heeft ingevoerd.quote:Op dinsdag 6 december 2011 14:43 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Het commerciele bedrijf gaat pas verdienen als het recidive omlaag gaat.
Wat niet is, kan nog komen. Je moet natuurlijk wel van je fouten leren als overheid.quote:Op dinsdag 6 december 2011 15:05 schreef Viajero het volgende:
[..]
Zo werkt het in de praktijk niet. Niet in de VS, niet in GB en in geen enkel land dat dit heeft ingevoerd.
Dat roepen ze dan ook bij herhaling, we hebben er van geleerd, echter helaas, ook de(-zelfde) fouten blijven komen bij herhaling, Ook exact dezelfde fouten.quote:Op dinsdag 6 december 2011 16:02 schreef Lyrebird het volgende:
Wat niet is, kan nog komen. Je moet natuurlijk wel van je fouten leren als overheid.
De overheid zet dat personeel liever ergens anders in en steekt ook liever geld in andere zaken dan gevangenissen. Sowieso kost criminaliteit ook buiten dat veel meer. Iedere cent die het minder kost kun je in leukere dingen steken.quote:Op dinsdag 6 december 2011 14:26 schreef Lyrebird het volgende:
De Nederlandse overheid heeft er geen belang bij om dat getal omlaag te brengen. Als ze dat doet, dan moet ze gevangenissen gaan sluiten en personeel gaan ontslaan, en daar hebben ze een bloedhekel aan. Via een marktpartij kunnen deze problemen veel effectiever worden aangepakt.
Ja, want, daarom, en zo zit het. Duidelijk.quote:Op dinsdag 6 december 2011 14:43 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Het commerciele bedrijf gaat pas verdienen als het recidive omlaag gaat.
Das mooi maar toch doet de overheid dat niet.quote:Op dinsdag 6 december 2011 17:17 schreef Hexagon het volgende:
[..]
De overheid zet dat personeel liever ergens anders in en steekt ook liever geld in andere zaken dan gevangenissen. Sowieso kost criminaliteit ook buiten dat veel meer. Iedere cent die het minder kost kun je in leukere dingen steken.
Ok - voor de mensen die achteraan hebben gestaan toen OLH begrijpend lezen en een stel hersens aan het uitdelen was:quote:Op dinsdag 6 december 2011 17:39 schreef Montov het volgende:
[..]
Ja, want, daarom, en zo zit het. Duidelijk.
Daar geloof ik geen bal van. In ieder geval moeten er winstuitkeringen gedaan worden.quote:Op dinsdag 6 december 2011 14:51 schreef cempexo het volgende:
[..]
dus....als een bedrijf een taak van de overheid definitief overneemt dan stop de overheid geen geld erin voor jouw opsomming van bonussen en vette salarissen !!
Ik kan zo een belang niet bedenken, jij wel?quote:Op dinsdag 6 december 2011 10:48 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
En de overheid heeft er geen belang bij dat veroordeelden recidiveren?
je snapt je eigen tekst niet...lees die nog eens aandachtig door...quote:Op dinsdag 6 december 2011 19:44 schreef Arolsen het volgende:
[..]
Daar geloof ik geen bal van. In ieder geval moeten er winstuitkeringen gedaan worden.
Wie is volgens jou de klant van deze private gevangenisondernemingen? Wie gaat betalen voor de geleverde dienst "opsluiten en bewaken van veroordeelden" ?quote:Op dinsdag 6 december 2011 20:35 schreef cempexo het volgende:
[..]
je snapt je eigen tekst niet...lees die nog eens aandachtig door...
de vrije markt zorgt voor zichzelf, die hebben in financieel opzicht de overheid niet nodig...dat is nou juist het doel
quote:Op dinsdag 6 december 2011 10:10 schreef cempexo het volgende:
[..]
De klant is niet de overheid maar de gevangene.
Dat meen je niet. Waar is de marktwerking? Kan de gedetineerde straks kiezen bij welke gevangenis hij klant wil zijn? Kan de gedetineerde onderhandelen over de prijs?quote:Op dinsdag 6 december 2011 10:10 schreef cempexo het volgende:
[..]
De klant is niet de overheid maar de gevangene. De maatschappij levert ook de gevangene en neemt ze ook weer op...of niet
In de praktijk werkt dat andersom. Als het recidive percentage stijgt, hebben ze meer geld nodig. Als je ze dat niet geeft, verhongeren ze de gevangenen.quote:Op dinsdag 6 december 2011 18:33 schreef Lyrebird het volgende:
[..]
Ok - voor de mensen die achteraan hebben gestaan toen OLH begrijpend lezen en een stel hersens aan het uitdelen was:
De beheerder die de tender wint, maakt pas winst zodra het recidive cijfer omlaag gaat. Zo gebruik je de kracht en de innovativiteit van de markt om problemen op te lossen.
De overheid heeft zichzelf het recht op het gevangeniswezen toegeeigend, en maakt er een puinhoop van. Hoog recidive, inefficient beleid. Veel slechter dan het nu is, kan het niet worden. Laat de markt toe, geef mensen met goede ideeen toegang.
De kosten worden doorberekend naar de klant en dat is ..... de overheid ( = de belastingbetaler).quote:Op dinsdag 6 december 2011 14:51 schreef cempexo het volgende:
[..]
dus....als een bedrijf een taak van de overheid definitief overneemt dan stop de overheid geen geld erin voor jouw opsomming van bonussen en vette salarissen !!
Wie anders dan de overheid gaat de gevangenissen betalen?quote:Op dinsdag 6 december 2011 20:35 schreef cempexo het volgende:
die hebben in financieel opzicht de overheid niet nodig
Stemmen mag je als ex-gevangene ook niet in de VS.quote:Op dinsdag 6 december 2011 09:04 schreef Papierversnipperaar het volgende:
Four states – Florida, Iowa, Kentucky and Virginia – continue to withhold the vote from anyone convicted of a criminal offence. In Florida, offenders who have completed their sentences have to wait at least five years before they can even apply to restore their right to register to vote.
Across the US, more than 5 million Americans are denied the right to vote on grounds that they were convicted of a felony, 4 million of whom have fully completed their sentence and almost half of whom are black or Hispanic.
De overheid is niet de klant, dat is de maatschappij. Onafhankelijke rechtbanken sturen de boeven.quote:Op dinsdag 6 december 2011 23:26 schreef deelnemer het volgende:
[..]
De kosten worden doorberekend naar de klant en dat is ..... de overheid ( = de belastingbetaler).
Die zijn er reeds. Het gaat nu nog om de exploitatie van de gebouwen en inventaris. De gebouwen mogen/moeten worden overgenomenquote:Op woensdag 7 december 2011 00:06 schreef Hexagon het volgende:
[..]
Wie anders dan de overheid gaat de gevangenissen betalen?
Diegene die de klant stuurt. Je denkt steeds maar in huidige termen van aanpakquote:Op dinsdag 6 december 2011 21:07 schreef ..-._---_-.- het volgende:
[..]
Wie is volgens jou de klant van deze private gevangenisondernemingen? Wie gaat betalen voor de geleverde dienst "opsluiten en bewaken van veroordeelden" ?
Je vertelt voortdurend dat we het verkeerd zien, maar vertel nou eens joe we het dan wel moeten zien.quote:Op woensdag 7 december 2011 06:01 schreef cempexo het volgende:
[..]
Diegene die de klant stuurt. Je denkt steeds maar in huidige termen van aanpak
dat kun je vinden in mijn postingsquote:Op woensdag 7 december 2011 06:34 schreef ..-._---_-.- het volgende:
[..]
Je vertelt voortdurend dat we het verkeerd zien, maar vertel nou eens joe we het dan wel moeten zien.
Nou nee. Als ik je vraag wie die private gevangenisonderneming gaat betalen voor de geleverde dienst "opsluiten en bewaken van veroordeelden" is het antwoord:quote:Op woensdag 7 december 2011 07:29 schreef cempexo het volgende:
[..]
dat kun je vinden in mijn postings
Dan weet ik nog steeds niets. Wie is dan de klant, en wie is degene die de klant stuurt? Is dat de maatschappij, de overheid, een private rechtbank? Wie gaat betalen?quote:Degene die de klant stuurt.
dat weet ik ook niet...diegene die de klant stuurt betaalt.quote:Op woensdag 7 december 2011 07:46 schreef ..-._---_-.- het volgende:
[..]
Nou nee. Als ik je vraag wie die private gevangenisonderneming gaat betalen voor de geleverde dienst "opsluiten en bewaken van veroordeelden" is het antwoord:
[..]
Dan weet ik nog steeds niets. Wie is dan de klant, en wie is degene die de klant stuurt? Is dat de maatschappij, de overheid, een private rechtbank? Wie gaat betalen?
Ook dan, de rekeningen komen altijd bij de overheid te liggen. Die is degene die plaatsen in de gevangenis inkoopt. Niemand anders.quote:Op woensdag 7 december 2011 05:59 schreef cempexo het volgende:
[..]
Die zijn er reeds. Het gaat nu nog om de exploitatie van de gebouwen en inventaris. De gebouwen mogen/moeten worden overgenomen
Dan ga je van de huidige situatie uit. De rechtbank veroordeelt en dat is een onderdeel van de overheid. Kan best wezen dat er een tussenstation wordt bedacht. Bv een voorselectie van boeven die niet terug willen/kunnen naar de maatschappij en diegene die dart vermogen wel hebben. Dat zul je moeten uittestenquote:Op woensdag 7 december 2011 09:48 schreef Hexagon het volgende:
[..]
Ook dan, de rekeningen komen altijd bij de overheid te liggen. Die is degene die plaatsen in de gevangenis inkoopt. Niemand anders.
Als je het ook niet weet wat bazel je dan? Ik kan me niet bedenken dat iemand anders dan de samenleving/maatschappij/overheid die dienst afneemt.quote:Op woensdag 7 december 2011 08:07 schreef cempexo het volgende:
[..]
dat weet ik ook niet...diegene die de klant stuurt betaalt.
Nou moet je niet persoonlijk gaan worden.quote:een private rechtbank in een democratisch land bestaat niet...welke schoolopleiding heb je gehad?
De maatschappij zijn wij allemaal. Als de maatschappij betaalt, dan is dat de overheid. Het onderscheidt dat je maakt tussen maatschappij en overheid bestaat in deze niet.quote:Op woensdag 7 december 2011 05:58 schreef cempexo het volgende:
[..]
De overheid is niet de klant, dat is de maatschappij. Onafhankelijke rechtbanken sturen de boeven.
Natuurlijk hebben die de overheid wel nodig. Niemand anders gaat die gevangenissen betalen. En dus iemand anders draait op voor dikke winstuitkeringen.quote:Op dinsdag 6 december 2011 20:35 schreef cempexo het volgende:
[..]
je snapt je eigen tekst niet...lees die nog eens aandachtig door...
de vrije markt zorgt voor zichzelf, die hebben in financieel opzicht de overheid niet nodig...dat is nou juist het doel
Juistquote:Op dinsdag 6 december 2011 23:26 schreef deelnemer het volgende:
[..]
De kosten worden doorberekend naar de klant en dat is ..... de overheid ( = de belastingbetaler).
En wie stuurt die klant dan? Wie betaalt uiteindelijk de rekening? Ik zou het knap vinden als je op een andere eindbetaler dan de belastingbetaler uitkomt.quote:Op woensdag 7 december 2011 06:01 schreef cempexo het volgende:
[..]
Diegene die de klant stuurt. Je denkt steeds maar in huidige termen van aanpak
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |