Bwahahahaha.quote:Op vrijdag 2 december 2011 12:18 schreef Cobra4 het volgende:
.
De ondertekening was niet het enige dat de Commandant der Strijdkrachten deed op het congres in Ahoy. Hij sprak daarin over zijn verantwoordelijkheden om militairen goed getraind en met de beste spullen op weg te sturen.
Het lijkt mij tijd om die dingen uit 1980 eens te gaan vervangen? Nu worden ze weer opgekalefaterd om langere tijd mee te kunnen.quote:Zo tekende directeur Projecten & Verwerving bij de Defensie Materieel Organisatie generaal-majoor Mels de Zeeuw een overeenkomst met Imtech Marine & Offshore. Dit bedrijf gaat nieuwe werkplekken, zogenoemde consoles, leveren voor de herinrichting van de gevechtscentrale van 4 onderzeeboten. Het maakt deel uit van het Instandhoudingsprogramma Walrusklasse dat garandeert dat de onderzeeboten weer tot ten minste 2025 inzetbaar zijn. “Dit is een prima voorbeeld van waar samenwerking tussen klant en leverancier toe kunnen leiden”, sprak generaal De Zeeuw.
Ach dat is al jaren, 2 fregatten wegbezuinigen terwijl de piraterij toeneemt en vervolgens 2 nieuwe korvetten (die meer voor kust verdediging zijn) voor veel geld laten bouwen.quote:Op donderdag 17 november 2011 23:42 schreef jankaas020 het volgende:
Ik ben het her en der wel met du_ke eens, er valt nog wel wat geld te halen bij defensie, maar niet zoals dat nu gebeurd: met de botte bijl.
En ik zal je iets tastbaars geven: Dit stond vandaag op het facebook van de KM:
[..]
En dan nog krijg je dit soort dingen te lezen:
[..]
Lijkt me wel lachen als 1 of andere supertanker in de vaargeul voor Rotterdam ontploft omdat er geen bommen en mijnen meer geruimd worden.
[..]
Ik heb altijd gewerkt voor m'n geld, klont. Al vanaf m'n 13e (bollenpellen).
En nog iets: militairen betalen ook belasting, zo heb ik afgelopen september 1250 euro aan loonheffing kunnen inleveren.
Always keep in mind that your weapon was made by the lowest bidder.quote:Hij sprak daarin over zijn verantwoordelijkheden om militairen goed getraind en met de beste spullen op weg te sturen.
en dit.quote:Op vrijdag 2 december 2011 13:06 schreef hoogvlieger het volgende:
[..]
Always keep in mind that your weapon was made by the lowest bidder.
Zo is het.quote:Op vrijdag 2 december 2011 13:06 schreef hoogvlieger het volgende:
[..]
Always keep in mind that your weapon was made by the lowest bidder.
Toch maar eens zoeken of daar stickers van zijnquote:Op vrijdag 2 december 2011 13:06 schreef hoogvlieger het volgende:
[..]
Always keep in mind that your weapon was made by the lowest bidder.
Hoezo zouden deze onderzeeboten niet langer mee kunnen gaan dan????quote:Op vrijdag 2 december 2011 12:40 schreef jankaas020 het volgende:
[..]
Bwahahahaha.En waarom weten ze dan altijd op de verkeerde dingen te bezuinigen?
zoals hieronder:
[..]
Het lijkt mij tijd om die dingen uit 1980 eens te gaan vervangen? Nu worden ze weer opgekalefaterd om langere tijd mee te kunnen.
Ik denk dat zeker bij de Nederlandse krijgsmacht dit absoluut niet van toepassing is. Mijn beeld is namelijk tegenovergesteld.quote:Op vrijdag 2 december 2011 13:06 schreef hoogvlieger het volgende:
[..]
Always keep in mind that your weapon was made by the lowest bidder.
Dat leasen lijkt mij helemaal geen slecht idee.quote:Op vrijdag 2 december 2011 12:48 schreef icecreamfarmer_NL het volgende:
[..]
Ach dat is al jaren, 2 fregatten wegbezuinigen terwijl de piraterij toeneemt en vervolgens 2 nieuwe korvetten (die meer voor kust verdediging zijn) voor veel geld laten bouwen.
Alle tanks eruit bonjouren en vervolgens bij Duitsland bedelen of we niet een paar kunnen leasen om de kennis toch te behouden.
Goed, ik heb voor de rest geen verstand van die kachelpijpen, maar iets wordt aangeschaft om X aantal jaar mee te gaan, niet om keer op keer weer opgekalefaterd te worden.quote:Op zondag 4 december 2011 11:18 schreef Lightning_NL het volgende:
[..]
Hoezo zouden deze onderzeeboten niet langer mee kunnen gaan dan????
Hier het, volgens Hillen, juiste overzicht:quote:Op donderdag 5 januari 2012 16:34 schreef Esses het volgende:
Het eerder geplaatste overzicht blijkt een fout overzicht te zijn welke niet gepubliceerd had mogen worden op de rijksportaal.
Ik zei al eerder, Kruif wil af van de soldaat voor Opbouw en humanitaire hulp.quote:Op maandag 16 januari 2012 13:30 schreef AchJa het volgende:
Krimpende landmacht komt soldaten tekort
INTERVIEW - Zesduizend banen moeten schrappen en toch mensen tekort komen. Het klinkt tegenstrijdig, maar voor de Koninklijke Landmacht is het de realiteit.
Luitenant-generaal Mart de Kruif (53), sinds eind oktober commandant landstrijdkrachten, maakt zich 'heel veel zorgen' over het tekort aan soldaten en korporaals, de laagste militaire rangen die de basis van elke eenheid vormen.
"De landmacht loopt van onderaf leeg. Contracten van manschappen en korporaals lopen af en we hebben geen geld meer om nieuwe mensen te werven. De vulling van de landmacht is vorig jaar gedaald van 89 naar 84 procent."
Overtollige militairen
Vanwege de bezuinigingen op Defensie moet de landmacht zesduizend van de 24.000 arbeidsplaatsen schrappen. Dat moet vooral worden bereikt door het aantal officieren en onderofficieren te verminderen. Die reductie kost tijd, omdat overtollige militairen eerst gelegenheid krijgen om intern op andere functies te solliciteren.
Zolang de overtollige militairen nog bij Defensie op de loonlijst staan, is er geen geld om in de lagere rangen nieuw personeel aan te nemen. Dat kan volgens De Kruif nog wel één tot twee jaar duren.
De inkrimping trekt een zware wissel op de organisatie. De Kruif heeft tijdens zeven bijeenkomsten het slechte nieuws zonder omhaal gebracht. "Ik maak het niet mooier dan het is: het doet gewoon pijn. Ik merk de boosheid, dat mensen zich in de steek gelaten voelen, de onzekerheid en frustratie. De fase van ontkenning is nu wel achter de rug. Mensen zeggen: 'We hebben het slechte nieuws gehoord, we gaan aan de slag en laat het me weten'."
Beroepstrots
Dat de inkrimping zo lang duurt, maakt het er voor militairen en burgerambtenaren niet makkelijker op. De Kruif komt naar eigen zeggen toch 'vrolijk' terug van werkbezoeken, zoals afgelopen vrijdag aan de Luchtmobiele Brigade, waar hij aan een nieuwe lichting infanteristen de rode baret uitreikte. "Een enorme beroepstrots en kameraadschap, dat is wat ons leidt."
Tijdens de bijeenkomsten trok De Kruifs betoog over 'vechten voor vrede en vrijheid' de aandacht. Hij zegt dat het niet zijn bedoeling was om een oorlogszuchtig verhaal te houden.
"Onze kerntaak is vechten en wij zijn de enigen die dat kunnen doen voor de belangen van Nederland en zijn burgers. Meer heb ik niet gezegd. Dat vechten is geen tegenstelling met andere taken die we uitvoeren, zoals vredesoperaties en nationale inzet. Juist omdat je kunt vechten, heb je mensen die de opdracht en de groep boven zichzelf kunnen stellen en leiding kunnen ontvangen. Dat maakt hen ook geschikt voor andere taken."
Hoogwaardige landmacht
De Kruif heeft op de kazernes ook duidelijk gemaakt dat hij hoge eisen aan zijn militairen stelt. Wie bij de landmacht wil (blijven) werken, "moet echt willen en moet fysiek en mentaal goed zijn". Bij gelijke geschiktheid gaat jong boven oud.
Over twee jaar moet er een 'heel hoogwaardige' landmacht staan, die nog steeds - zij het korter - een grote missie zoals in Uruzgan kan draaien, troepen paraat heeft voor de Navo en ook binnen Nederland op verzoek van autoriteiten ondersteuning levert.
"De kwaliteit van de organisatie wordt bepaald door de mensen; techniek en materieel zijn ondersteunend. We hebben een geweldig potentieel in huis. Daarom ben ik ervan overtuigd dat het gaat lukken om de landmacht door deze moeilijke periode heen te loodsen."
Mes in landmacht
De Koninklijke Landmacht (KL) heeft al vanaf de val van de Muur in 1989 te maken met bezuinigingen, maar de huidige inkrimping is ongekend. Eén op de vier arbeidsplaatsen vervalt.
De meest opvallende maatregel is het afstoten van de laatste zestig Leopard-tanks. Daarnaast moet de landmacht het met een kwart minder pantserhouwitsers (lange-afstandsgeschut) doen, één constructiecompagnie minder, de helft van de capaciteit voor luchtverdediging en de helft van de tachtig Fennek-voertuigen die een antitanksysteem vervoeren.
Voor commandant landstrijdkrachten De Kruif zit er een ondergrens aan de bezuinigingen. "Als ik niet meer tegen ouders en partner van een uit te zenden militair kan zeggen dat ik er alles aan heb gedaan om ervoor te zorgen dat hun dierbare heelhuids terugkeert, dan moet ik heel goed nadenken wat mijn rol nog kan zijn."
Trouw
Het meest storende in dit verhaal vind ik die "ondergrens". Bij elke wisseling van commandant wordt die grens net zo makkelijk naar beneden bijgesteld. Hoe vaak ik dat verhaaltje ondertussen wel niet gehoord heb over genoeg is genoeg, grens bereikt, kan niet meer... etc etc.quote:Op maandag 16 januari 2012 16:57 schreef Pumatje het volgende:
[..]
Ik zei al eerder, Kruif wil af van de soldaat voor Opbouw en humanitaire hulp.
Hij wil terug naar de core business.. vechten.
Prima idee, Prima vent.
Vond Bertholee maar niets.. kwam totaal niet over die vent.
Ik moest even tellen. 6 bevelhebbers meegemaakt. Vaak dus inderdaad.quote:Op maandag 16 januari 2012 17:00 schreef AchJa het volgende:
[..]
Het meest storende in dit verhaal vind ik die "ondergrens". Bij elke wisseling van commandant wordt die grens net zo makkelijk naar beneden bijgesteld. Hoe vaak ik dat verhaaltje ondertussen wel niet gehoord heb over genoeg is genoeg, grens bereikt, kan niet meer... etc etc.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |