abonnement bol.com Unibet Coolblue
pi_101975165
Vorig jaar viel eind september de eerste sneeuw in Scandinavie. Halverwege oktober begon er sneeuw in het noorden van de U.K. te vallen.
Momenteel is er al sneeuw waargenomen op IJsland en op spitsbergen is de winter zo'n beetje begonnen.
In dit topic is het de bedoeling dat we het nieuws over de winter in Europa bijhouden. Nieuws, foto's, voorspellingen etc zijn welkom.

Winter in Europa.De winter in Europa is bitter koud in het hoge noorden. Maar ook in het zuiden van Europa kan de winter voor veel overlast zorgen.

Een paar voorbeelden:

Lapland

De winter begint in Lapland rond half oktober en elders in Finland in november.De dagen zijn kort en boven de poolcirkel is er op 21 december tijdelijk geen zon. In Helsinki schijnt deze zes uur. In het noordelijke Utsjoki heerst van 25 november - 17 januari de poolnacht.

Het gebrek aan zonneschijn zorgt voor lage temperaturen. Vooral als een hogedrukgebied verschijnt boven Lapland, daalt de temperatuur flink boven het sneeuwdek. In januari vriest het in Lapland gemiddeld 20 graden en aan de zuidkust 10 graden.

Een blik op de absolute minima laat zien dat in vrijwel heel Finland de temperatuur kan dalen tot -30 graden. Het noorden kent extremen van -50 graden. De laagste temperatuur in Finland werd gemeten in 1999, toen daalde deze tot -51,.5 graden. In Helsinki is de temperatuur in 1987 gedaald tot -34,3 graden. Meestal is het hier aan de Finse Golf minder koud dan in het noorden.

Wanneer een zachte zuidwestelijke stroming Finland weet te bereiken, stijgt de temperatuur ook 's winters tot boven nul. Het kan dan zelfs 6 graden worden en de zachte lucht weet dan ook Lapland te bereiken. In april ontdooien de meren in het zuidwesten en in juni zijn de meren in Lapland ijsvrij.
Spanje

Tijdens de wintermaanden kan het in delen Spanje vrij koel zijn. Het noordelijke gelegen deel (ten zuiden van de PyreneeŽn) en centraal Spanje heeft een vergelijkbaar weertype als dat van Nederland. Temperaturen die gemiddeld enkele graden boven het vriespunt liggen, geregeld nachtvorst en kans op winterse neerslag in de vorm van sneeuw, hagel en ijzel.
Ook de noord-oostkust (CataloniŽ) en de noordkust (Baskenland) kunnen te maken krijgen met winterse buien en overlast als gevolg van dat weer.

In de PyreneeŽn in het noorden en de Sierra Nevada in het zuiden kan tijdens de wintermaanden en het voorjaar aan wintersport gedaan worden. Ook de bergen ten noorden van Madrid bieden mogelijkheden om te skiŽn in de winter.
TsjechiŽ

In de winter vriest het 's nachts gemiddeld -5 tot -6 graden. Overdag is het rond het vriespunt. Ook hier geldt hoe hoger, des te kouder. In de grotere steden zijn in de afgelopen dertig jaar temperaturen voorgekomen die rond de -25 graden liggen. Maar dit zijn uitzonderingen. De allerlaagste temperatuur in TsjechiŽ werd gemeten in Litvinovice. Hier in het Zuiden daalde de temperatuur tot -42,2 graden.

In de lagere delen van TsjechiŽ valt op minder dan 45 dagen per jaar sneeuw. Boven de 700 meter sneeuwt het op meer dan 100 dagen per jaar. In vrijwel het gehele land is in de winter de bodem op zo'n 20 dagen per jaar bedekt met een sneeuwlaag van 10 centimeter of meer. In de Bohemen en in de Sudeten ligt er op 120 dagen per jaar een sneeuwdek van 10 centimeter of meer. Op de top van de Snełka ligt dit sneeuwdek er op gemiddeld 219 dagen per jaar.
Het eerste sneeuwdek van het seizoen blijft op de hoogste bergtoppen gemiddeld vanaf 21 oktober liggen. In de lagere delen van het land ontstaat gemiddeld op 1 december het eerste sneeuwdek.

TsjechiŽ kent een redelijk aantal ijsdagen. In een groot deel van het land blijft de temperatuur in het winterhalfjaar op zo'n 30 dagen overdag onder het vriespunt. In de hogere delen is dit al snel op zo'n 50 dagen en op de hoogste toppen op meer dan 100 dagen per jaar. De koudste plaatsen zijn te vinden op de toppen van het Ertsgebergte, de Sudeten en het gebied rond Svitavy. Het Zuidoosten en de vallei van de Labe kent het minst aantal ijsdagen.

Legenda

Ook filmpjes van youtube zijn welkom zoals b.v. onderstaande:


De sneeuwhoogten in Europa (Klik erop om te vergroten)


Overige links naar sneeuwhoogtes
http://www.sneeuwhoogte.nl/top50/
http://www.sneeuwhoogte.n(...)Alpen/gerlos/webcams.

De temperaturen in Europa (klik erop om te vergroten)


vorige delen:
Winter in Europa (2009/2010)
Winter in Europa (2010/2011)

Voor de poolkappen e.d. is er onderstaande topic:
Poolkappen, IJsbergen en Gletsjers #3

Aanvullingen voor de OP kan via:
[FAQ/FB] Welkom in De Elementen: Onstuimige Aarde!

[ Bericht 2% gewijzigd door Frutsel op 19-09-2011 13:47:50 ]
pi_102058262
quote:
Het is de afgelopen nacht sterk afgekoeld in het zuidelijk deel van Noorwegen. Enkele locaties brachten het zelfs tot matige stralingsvorst! In de provincie Hedmark meldde Folldal -6,5ļ. Verder in Hemsedal (geliefd bij wintersporters) -4,4 en in DrevsjÝ -4,8ļ. Ook in Zweden vroor het plaatselijk enkele graden. In BŲrtnan werd -4,9ļ geregistreerd, in GŲtaland (Zuid-Zweden) meldde Hagshult -1,4ļ.
In de loop van dit weekeinde komt de ‘Temperatursturz’ in het Alpengebied op gang. Zondag en maandag daalt de sneeuwgrens in delen van Zwitserland en het westen van Oostenrijk naar hoogten tussen 1200 en 1700 meter: lokaal naar 1000 meter. De verwachting is dat er in het hooggebergte 25-50 centimeter sneeuw gaat vallen. Vandaag zijn onder meer in de Oostenrijkse landsdelen Stiermarken en KarinthiŽ nog maxima boven 25 graden mogelijk. Vrijdagmiddag werd het zowaar nog 30,0ļ in het Zwitserse Ackersand, Wallis. Zelfs zondag kan het in het oosten en zuidoosten van Oostenrijk nog meer dan 25 graden worden.
Jan Visser
pi_102134084
Nu al sneeuw in de Alpen

In grote delen van de Alpen is al sneeuw gevallen. Vanochtend sneeuwde het in Oostenrijk en Zwitserland boven de 700 meter.

Lokaal is gisteren al zo'n 35 centimeter gevallen, onder meer in het Zwitserse Arosa.

De sneeuwgrens daalde zondag gestaag van 1.600 naar onder de 1.000 meter. Vooral afgelopen nacht heeft het hevig gesneeuwd.

De Furka- en Klausenpas in Zwitserland zijn tijdelijk afgesloten, de Gotthartpas is zeer moeilijk te berijden, vooral voor vrachtverkeer.

De temperaturen in de Alpen daalden de afgelopen dagen spectaculair. Het koufront bracht de eerste winterse neerslag van betekenis. Was het zaterdag op sommige plaatsen nog 20 graden, vanochtend was het nog maar 2 tot 4 graden boven nul.

Voor vandaag wordt aanhoudende sneeuwval verwacht, soms tot in de dalen. Daar zal de neerslag echter veelal toch overgaan in regen. Vanaf woensdag volgt een spectaculair herstel. De zon komt terug en de temperaturen stijgen terug richting de 20 graden.

Of het een uitstekend skiseizoen zal worden, valt dus nog af te wachten.

HLN
pi_102134700
ANWB waarschuwt voor sneeuw in ItaliŽ

DEN HAAG - De ANWB waarschuwt Nederlanders die de komende week in het oosten van Zwitserland en Noord-ItaliŽ de weg op gaan voor hevige sneeuwval in dat gebied.

''De sneeuw in de dalgebieden valt dit jaar uitzonderlijk vroeg'', stelt een woordvoerder maandag.
''Daar kunnen late vakantiegangers die eind september van ItaliŽ naar Nederland reizen door worden overvallen.'' De ANWB waarschuwt reizigers zich van tevoren goed te informeren over de actuele situatie op de buitenlandse wegen.

nu.nl
pi_102135143
quote:
Handige link ^O^  maandag 19 september 2011 @ 12:33:00 #7
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_102135183
Ik heb aan het einde van week mijn ''zomervakantie'', hopelijk nog ff geen sneeuw maar lekker fietsweer :D

Maar verder wel raar om dat pak sneeuw te zien in de alpen, je zult er vanmorgen maar mee wakker zijn geworden :')
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
pi_102135230
Hier nog een link: http://www.sneeuwhoogte.nl/top50/
Zie je de sneeuwhoogtes per plaats en een link naar de webcams O+
  maandag 19 september 2011 @ 12:35:44 #9
199256 kwiwi
de enige echte.
pi_102135273
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 12:33 schreef Klonk het volgende:
Ik heb aan het einde van week mijn ''zomervakantie'', hopelijk nog ff geen sneeuw maar lekker fietsweer :D
Dat wordt winterbanden op je fiets zetten :+
  maandag 19 september 2011 @ 12:39:35 #10
61944 Freeflyer
Vallen doet geen pijn...
pi_102135372
Deze wil ik even volgen :D
Neerkomen wel!
  maandag 19 september 2011 @ 12:40:30 #11
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_102135395
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 12:35 schreef kwiwi het volgende:

[..]

Dat wordt winterbanden op je fiets zetten :+
ik heb een setje speciale winterwielen zelfs, kant en klaar voor gebruik met winterbanden voor de fiets , ja die bestaan echt en ze werken ook nog :D
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
pi_102147083
Onwerkelijk - zaterdag in Oostenrijk aangekomen met dik 20 graden, lekker in de zon een colaatje zitten drinken. Vanmorgen wakker geworden tijdens en een sneeuwbui en vanmiddag een bergwandeling gemaakt tussen 1050 en 1370 meter en zeker in 30 centimeter sneeuw terecht gekomen.

Ik had het vorige week wel op de GFS kaarten gezien, dus gelukkig ook wat warme kleren meegenomen, maar zeker zaterdagmiddag had ik echt niet meer verwacht dat er nog sneeuw zou komen - laat staan dat het zo veel zou zijn en is blijven liggen!
pi_102150613
Nu al halve meter sneeuw gevallen in AlpenHLN UPDATE In grote delen van de Alpen is al sneeuw gevallen. Vanochtend sneeuwde het in Oostenrijk en Zwitserland boven de 700 meter. Lokaal is gisteren al zo'n 35 centimeter gevallen, onder meer in het Zwitserse Arosa. Vannacht en vanmorgen viel er nog extra sneeuw, zodat er nu plaatselijk al een halve meter ligt. De Zwitserse sneeuwmeters sloegen bijna tilt: St-Moritz: 50 cm, Arosa 39 cm en Davos 29 cm. De vroege winterprik stuurde ook het verkeer in de war. Het was dan ook al 17 jaar geleden dat er zo vroeg op het jaar al zo veel sneeuw was gevallen.

De sneeuwgrens daalde gestaag van 1.600 naar onder de 1.000 meter. Vooral afgelopen nacht heeft het hevig gesneeuwd. De temperaturen in de Alpen daalden de afgelopen dagen spectaculair. Het koufront bracht de eerste winterse neerslag van betekenis. Was het zaterdag op sommige plaatsen nog 20 graden, vanochtend was het nog maar 2 tot 4 graden boven nul.

De Furka- en Klausenpas in Zwitserland zijn tijdelijk afgesloten, de Gotthardpas is zeer moeilijk te berijden, vooral voor vrachtverkeer. Een aantal passen in Tirol is door de sneeuw eveneens voor onbepaalde tijd afgesloten. Ook het treinverkeer in dit gebied ondervindt flinke hinder van de plotselinge sneeuwval, onder meer door bomen die door het gewicht van de sneeuw op het spoor zijn gevallen.

Winterbanden
Lokale verkeersdiensten raden automobilisten aan om indien mogelijk winterbanden en sneeuwkettingen aan te schaffen voordat ze in Zwitserland en Noord-ItaliŽ gaan rijden de komende dagen.

Voor vandaag wordt aanhoudende sneeuwval verwacht, soms tot in de dalen. Daar zal de neerslag echter veelal toch overgaan in regen. Vanaf woensdag volgt een spectaculair herstel. De zon komt terug en de temperaturen stijgen terug richting de 20 graden.

Of het een uitstekend skiseizoen zal worden, valt dus nog af te wachten. (lb/kve/kh)

hln
pi_102151708
quote:
Enorme temperatuurverschillen zondagmiddag in Oostenrijk. In Krems, landsdeel Neder-Oostenrijk, werd een maximumtemperatuur van 31,0 en in het centrum van Wenen 29,1ļ gemeten. Ondertussen voltrok zich in het westen van het mooie Alpenland een ‘Wintereinbruch’. Om 16 uur wees de thermometer in de hoofdstad van Vorarlberg, Bregenz, slechts 9,8ļ aan. Verder is het onder invloed van een ‘Genuadepressie’ intensief gaan regenen en sneeuwen.

Oliver Oeckerath berichtte vanmiddag over de actuele situatie: "Volgens de meetreeks van de Oostenrijkse weerdienst ZAMG is op de 2247 meter hoge Patscherkofel vlakbij Innsbruck (Tirol) tussen zondag 18 en vanmiddag 17 uur 68,5 mm aan neerslag gevallen bij kwikstanden tussen -0,9į en -4,1į. Wij mogen dus veronderstellen dat daar nu een sneeuwtapijt van ongeveer 70 cm ligt. Om 17 uur vroor het op de Patscherkofel 3,2į. Bovenop de Hahnenkamm (1790 meter), de huisberg van KitzbŁhel, bedraagt de sneeuwhoogte 40 cm. Zelfs in Innsbruck, meetpunt op 585 meter boven NAP, ging de regen tijdelijk over in natte sneeuw en wees de thermometer om 13 uur slechts 1,2į aan. Inmiddels is het weer een stuk zachter met 4,2į.
Voor de Oostenrijkse Staatsspoorwegen ÷BB is het een zware dag, want veel bomen zijn onder het gewicht van de vochtige sneeuw bezweken en op de rails of in de bovenleidingen terechtgekomen. De belangrijke Brennerspoorlijn is tussen Steinach in Tirol en Brenner/Brennero afgesloten en ook tussen Bad Gastein en Bad Hofgastein in het Salzburger Land rijden momenteel geen treinen (bron: http://www.oebb.at). Op de hoger gelegen wegen (÷tztalstraŖe B186, PaznauntalstraŖe B188 en PitztalstraŖe L16) zijn sneeuwkettingen verplicht". Tot zover het relaas van Oliver. In het weerpraatje aandacht voor de situatie in Zwitserland.

ZWARE SNEEUWVAL IN ZWITSERLAND

Het Alpengebied is onthaald op een voor deze tijd van het jaar ongewoon dik pak sneeuw. Zwitserse bronnen berichten dat de sneeuwgrens tijdelijk zakte naar rond 1000 meter hoogte. Dat was vooral in GraubŁnden het geval. Sankt Moritz, gelegen op een hoogte van 1890 meter, kreeg 45 centimeter verse sneeuw te verstouwen en in Arosa (1818 meter hoogte) viel 39 cm. Ook in Davos, op 1560 meter hoogte, ongewoon veel sneeuw: 27 centimeter. In het verleden zijn er twee situaties geweest waarbij in de nazomermaand vergelijkbare hoeveelheden werden geregistreerd. Dat was op 21 september 1979 (Davos 34 cm) en 5 september 1984 (Davos: 25 cm).
Regen en sneeuw samen leverden in Davos vanochtend een etmaalsom van 73 en in Sta. Maria im MŁnstertal 101 mm op. Hoogstwaarschijnlijk hebben deze plaatsen in september niet eerder zoveel neerslag in een etmaal tijd te verwerken gekregen. In het hooggebergte viel nog meer neerslag (hoofdzakelijk sneeuw). Oliver Oeckerath bericht: "Volgens de voorlopige gegevens mat Corviglia (2497 meter) een etmaalsom van zowaar 183,6 mm en werd Corvatsch (3315 meter) getrakteerd op 116 mm aan neerslag".
Jan Visser
  maandag 19 september 2011 @ 21:01:39 #15
83025 INViCTuS
Mountains & Nature
pi_102155349
Never Stop Exploring!
Life begins at the end of your comfort zone!
Follow me on Twitter: https://twitter.com/EdwinKr83 Instagram: https://www.instagram.com/edwinkr83/
pi_102173154
Ik ben benieuwd of wij dit jaar weer zo'n koude winter krijgen als afgelopen 2 jaar.
  dinsdag 20 september 2011 @ 11:13:06 #17
11102 knep
Mountainfreak
pi_102173612
Mooi verschil:

Afgelopen vrijdag:Vandaag:

pi_102175713
quote:
Extreem vroege sneeuw
Extreem vroege sneeuwval heeft aan het begin van deze week ItaliŽ en Oostenrijk overvallen. De ANWB kwam maandag zelfs met een waarschuwing voor toeristen. En in Oostenrijk was er korte tijd sprake van flink wat chaos. Volgens meteorologen is er sprake van een 'winterprik' en zal de verse sneeuw snel wegdooien.

In Oosterijk veroorzaakte de vroeg sneeuwval onverwacht veel hinder. Volgens Wetter.at golden voor Salzburg, Tirol, Stiermarken, KarinthiŽ en Boven-Oostenrijk waarschuwinen voor extreem weer. De neerslag was overcvloedig en viel boven soms maar 600 meter in de vorm van sneeuw. Op veel plaatsen viel meer dan 40 centimeter.

Geen stroom
Op de Tauernroute werden ruim twee kilometer hoogspanningslijnen beschadigd, waardoor op sommige plaatsen de spoorverbindingen uitvielen en pendeldiensten werden ingesteld naar Schwarzach, Bad Hofgastein, Gastein, en Mallnitz. Ook in west-Oostenrijk werden verschillende spoorwegroutes gesloten.
pi_102178816
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 10:57 schreef Ivo1986 het volgende:
Ik ben benieuwd of wij dit jaar weer zo'n koude winter krijgen als afgelopen 2 jaar.
De Arctische oceaan heeft weer een heleboel energie opgeslagen de afgelopen maanden. Energie die in de winter vrij komt en tot veranderde circumpolaire windpatronen kan leiden, iets wat ook gehyptheseerd is als oorzaak voor de afgelopen twee winter. Nederland ligt dicht genoeg bij de Arctische oceaan om daar last van te krijgen als bijvoorbeeld een zak ijskoude poollucht uitbreekt (doordat de circumpolaire stroming minder is en welke de poollucht normaal gesproken op zijn plek houd) en uitstroomt naar het zuiden.

Maar we zullen het zien, ik heb liever een milde winter want dat scheelt in de stookkosten.
pi_102453525
Goudmijntje voor de weervoorspellers en winterliefhebbers: AGW Observer heeft een mooie opsomming van studies naar de oorzaak(en) van de koude winters van 09/10 en 10/11.
pi_102483610
foutje

[ Bericht 99% gewijzigd door meteo-online op 28-09-2011 18:07:24 ]
Weer of geen weer, altijd actueel www.onweer-online.nl
pi_102522475
quote:
In de noordelijke delen van ScandinaviŽ heeft het de afgelopen nacht licht gevroren. Het Zweedse Pajala mat -0,9, Muonio in Finland kwam uit op -1,5ļ en in de Noorse provincie Finnmark meldde Cuovddatmohkki -2,8ļ. In het overgangsgebied regende het flink in delen van Midden-Noorwegen. In Gartland, provincie Nord-TrÝndelag, viel de afgelopen nacht 38 mm. Vandaag wordt het echter in vooral het zuiden van Zweden (GŲtaland) warm weer met temperaturen boven 20 graden.
Jan Visser
  zaterdag 1 oktober 2011 @ 08:02:10 #23
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_102576025
Moeten we niet eerst een herfst krijgen voordat we aan winter kunnen denken? :P
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
pi_102576471
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 oktober 2011 08:02 schreef Ugjerke het volgende:
Moeten we niet eerst een herfst krijgen voordat we aan winter kunnen denken? :P
in het noorden van europa slaan ze de herfst over :)
pi_102791856
Na recordhitte nu sneeuw in Groot-BrittanniŽ

Amper honderd uur na de warmste oktoberdag sinds het begin van de weermetingen is het weer in Groot-BrittanniŽ naar de andere kant overgeheld. In Schotland viel vandaag zowaar de eerste sneeuw.

In het skigebied Cairngorn, tussen de 600 en de 1.000 meter hoog gelegen, stapelde de witte pracht zich vijf centimeter hoog op. Ook andere berggebieden in de Scottish Highlands melden kerstweertoestanden. Blijft een en ander duren, dan willen de wintersportinstellingen midden november reeds de skiliften openen. Normaal begint de winterpret bij de CaledoniŽrs pas begin december.

hln
pi_102798761
quote:
In en rond Kiruna, Zweden, is het vanochtend flink gaan sneeuwen bij temperaturen rond het vriespunt: bekijk de webcamopname bij het Weerpraatje van hedenochtend 07:55 uur.
@Jan Visser

pi_102798962
quote:
2s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 08:59 schreef aloa het volgende:

[..]

@Jan Visser

[ afbeelding ]
he, ik zit maar zo'n 800 meter van die webcam.. :D
pi_102799480
quote:
4s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 09:11 schreef gogosweden het volgende:

[..]

he, ik zit maar zo'n 800 meter van die webcam.. :D
Valt behoorlijk wat zo te zien.
pi_102799711
quote:
2s.gif Op donderdag 6 oktober 2011 22:48 schreef aloa het volgende:
Na recordhitte nu sneeuw in Groot-BrittanniŽ

Amper honderd uur na de warmste oktoberdag sinds het begin van de weermetingen is het weer in Groot-BrittanniŽ naar de andere kant overgeheld. In Schotland viel vandaag zowaar de eerste sneeuw.

In het skigebied Cairngorn, tussen de 600 en de 1.000 meter hoog gelegen, stapelde de witte pracht zich vijf centimeter hoog op. Ook andere berggebieden in de Scottish Highlands melden kerstweertoestanden. Blijft een en ander duren, dan willen de wintersportinstellingen midden november reeds de skiliften openen. Normaal begint de winterpret bij de CaledoniŽrs pas begin december.

hln
Fors overdreven bericht natuurlijk. De maximum temperatuur in Cairngorn (Noord Schotland) over de afgelopen week was 13 graden en nu is het er zo'n 4 graden. Die 30 graden zal vast ergens in Zuid-Engeland gemeten zijn. Apples and Oranges.
pi_102799778
quote:
2s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 09:42 schreef aloa het volgende:

[..]

Valt behoorlijk wat zo te zien.
[ afbeelding ]
ja, sneeuwt enorm hard en zal wss nog 2 a 3 dagen non stop doorgaan :')
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 09:58:28 #31
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_102799825
Bij het zien van die beelden wil ik direct weer m'n ticket naar Zweden boeken :D Vorig jaar lag er in december nog maar een centimeter of 30 :( zelfde als dat de temperatuur de hele week in minusgraden was :')
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_102799941
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 09:58 schreef Dven het volgende:
Bij het zien van die beelden wil ik direct weer m'n ticket naar Zweden boeken :D Vorig jaar lag er in december nog maar een centimeter of 30 :( zelfde als dat de temperatuur de hele week in minusgraden was :')
ik wil heul geen sneeuw :')

ruilen?.. :D
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 10:16:05 #33
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_102800185
quote:
4s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 10:04 schreef gogosweden het volgende:

[..]

ik wil heul geen sneeuw :')

ruilen?.. :D
Nee, vind de 2100km naar waar wij zitten al veel :P Kom wel een keertje op visite per sneeuwscooter :D (als er genoeg sneeuw ligt :( )
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 10:16:57 #34
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_102800203
quote:
4s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 10:04 schreef gogosweden het volgende:

[..]

ik wil heul geen sneeuw :')

ruilen?.. :D
Hoe is het vrouwelijk schoon in Kiruna eigenlijk? Geldt daar het gezegde 'Je weet dat je in het noorden van Zweden bent wanneer de elanden mooier zijn dan de vrouwen' ook of? :D
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_102800303
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 10:16 schreef Dven het volgende:

[..]

Hoe is het vrouwelijk schoon in Kiruna eigenlijk? Geldt daar het gezegde 'Je weet dat je in het noorden van Zweden bent wanneer de elanden mooier zijn dan de vrouwen' ook of? :D
het is meer een "walrus" syndroom ofzo.. :')

Ze zijn nogal mollig. Wss vet reserves voor de kou.. :D

Neehoor maar in zuidzweden zijn ze mooier :P
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 10:23:08 #36
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_102800331
quote:
4s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 10:21 schreef gogosweden het volgende:

[..]

het is meer een "walrus" syndroom ofzo.. :')

Ze zijn nogal mollig. Wss vet reserves voor de kou.. :D

Neehoor maar in zuidzweden zijn ze mooier :P
Was ik al bang voor ;( En die bergen make-up :D Is in het zuiden ook wel zo maar daar kan ik het nog wel van hebben O+
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_102800419
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 10:23 schreef Dven het volgende:

[..]

Was ik al bang voor ;( En die bergen make-up :D Is in het zuiden ook wel zo maar daar kan ik het nog wel van hebben O+
true.. :D
  Moderator vrijdag 7 oktober 2011 @ 10:35:20 #38
45833 crew  Fogel
pi_102800590
Rond Voss, Noorwegen ligt nu de eerste sneeuw aldus http://www.nettavisen.no/vaer/article3246363.ece.
Verder komt de sneeuw in Midden-Noorwegen dit weekend aldus http://www.adressa.no/vaeret/article1706532.ece.

Gisteren in ieder geval al een flinke hagelbui gehad in Trondheim.
I'm surrounded by morons!
TRV 2021: Oslo, Montreal, Nederland
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
TRV plannen/geboekt 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Kroatie, Toronto, New York, Nederland, Gdansk
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 10:42:57 #39
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_102800796
pfff
Hagel hadden we gisteren ook al in NL ;)

Stelvio vorige week woensdag. Sneeuw lag er nog boven ongeveer 2600 meter. Temp ongeveer 15-18 graden

In Oostenrijk lag een paar dagen eerder op 2000 meter veel meer.
Resten van de hierboven genoemde sneeuwval een week eerder.
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 11:08:41 #40
83025 INViCTuS
Mountains & Nature
pi_102801507
In grote delen van de Alpen valt nu tot en met maandag her en der 40 tot 100cm bij. de sneeuwgrens pendelt tussen de 1000 en 1500 meter. Momenteel sneeuw het in het zwarte woud op 1493 in ieder geval ook. Zelfs in de Harz ( 1000m ) is het morgen maar een graad of 1.
Never Stop Exploring!
Life begins at the end of your comfort zone!
Follow me on Twitter: https://twitter.com/EdwinKr83 Instagram: https://www.instagram.com/edwinkr83/
pi_102801594
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 10:35 schreef Fogel het volgende:
Rond Voss, Noorwegen ligt nu de eerste sneeuw aldus http://www.nettavisen.no/vaer/article3246363.ece.
Verder komt de sneeuw in Midden-Noorwegen dit weekend aldus http://www.adressa.no/vaeret/article1706532.ece.

Gisteren in ieder geval al een flinke hagelbui gehad in Trondheim.
vosss O+
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  Moderator vrijdag 7 oktober 2011 @ 11:13:37 #42
45833 crew  Fogel
pi_102801655
quote:
17s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 11:11 schreef vosss het volgende:

[..]

vosss O+
Wel met een sneeuwschep op pad gaan he, met al die sneeuw rond je :P
I'm surrounded by morons!
TRV 2021: Oslo, Montreal, Nederland
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
TRV plannen/geboekt 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Kroatie, Toronto, New York, Nederland, Gdansk
pi_102801784
Ik woon er niet. Ik denk dat daar mijn roots liggen. :)
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 12:38:31 #44
83025 INViCTuS
Mountains & Nature
pi_102804083
Wat zou ik toch graag in de Alpen willen wonen zeg :) gisteravond op 1500m nog ruim 8 graden, groen en wat regen, inmiddels -2 en 10cm sneeuw.
Never Stop Exploring!
Life begins at the end of your comfort zone!
Follow me on Twitter: https://twitter.com/EdwinKr83 Instagram: https://www.instagram.com/edwinkr83/
pi_102844077
Winter 'daalt neer' in Alpen
Tal van verbindingswegen in de Zwitserse Alpen zijn zaterdag gesloten na hevige sneeuwval. De bergpassen FlŁela, Furka, Gotthardt, Grimsel, Grote Sint-Bernhard, Klausen, Nufenen of Novena, Oberalp en Susten zijn dicht, berichtte zaterdag de Zwitserse automobielclub TCS. De sneeuwgrens is in Zwitserland gedaald naar 1200 meter hoogte. Daardoor ontstond bijvoorbeeld voor de Gotthardttunnel een lange file.

De sneeuwpret kan beginnen

Ook in Zuid-Duitsland is het dit weekeinde aanzienlijk kouder dan een paar dagen eerder. In MŁnchen en omgeving werd het volgens de Duitse meteorologische dienst in 12 uur tijd 15 graden kouder. Donderdag was het er nog 'nazomers' met temperaturen van 23 graden Celcius. Aan het begin van dit weekeinde was het nog maar 7 graden.

bron
pi_102849819
Man doodgevroren in Polen

In het zuiden van Polen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 64-jarige man doodgevroren. De man uit een dorp in de buurt van het wintersportoord Zakopane viel op weg naar zijn huis dronken in slaap, zo meldt de Poolse nieuwszender TVN24. Volgens de politie stierf de man door onderkoeling. Het gaat om het eerste slachtoffer door de kou deze herfst in Polen. De temperaturen lagen onder het vriespunt en er viel voor het eerst sneeuw in de regio. (dpa/lpb)

hln
pi_103074106
Veel sneeuw in de Noorse bergen.

De barometer staat op z’n handjes in het zuidelijk deel van Noorwegen. Het weerglas was vanochtend lokaal opgelopen tot 1039 hPa. Verder vielen de lage temperaturen op. Folldal mat -9,1 en Grotli -11,3ļ. De stralingsvorst zal ongetwijfeld ook te maken hebben met de grote hoeveelheden sneeuw die recentelijk in de bergen zijn gevallen. Vooral in de provincies Sogn og Fjordane en in Oppland ligt al veel sneeuw. Gisteren meldde Stryn, gelegen op 1065 meter hoogte, 90 centimeter sneeuw: op 1600 meter is het sneeuwdek 100 centimeter dik. “GaldhÝppigen JuvvasshÝe (1894 meter) meldt een sneeuwhoogte van maar liefst 2 meter” bericht Oliver Oeckerath.

Jan Visser

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 14-10-2011 14:02:06 ]
  zondag 16 oktober 2011 @ 23:31:56 #48
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_103171670
Morgenochtend naar Zweden. Tussen de lijn Stromsund Umea! Weer is er helaas nog niet best. 8 graden en regen :')
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_103171912
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 23:31 schreef Dven het volgende:
Morgenochtend naar Zweden. Tussen de lijn Stromsund Umea! Weer is er helaas nog niet best. 8 graden en regen :')
je bent net te laat, gisternacht is alle sneeuw weggesmolten :')
  zondag 16 oktober 2011 @ 23:39:56 #50
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_103172010
quote:
4s.gif Op zondag 16 oktober 2011 23:37 schreef gogosweden het volgende:

[..]

je bent net te laat, gisternacht is alle sneeuw weggesmolten :')
Niet sneeuwscooteren dus :( maar misschien dat ik kan schaatsen, is me in Zweden nog nooit gelukt :D
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_103172074
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 23:39 schreef Dven het volgende:

[..]

Niet sneeuwscooteren dus :( maar misschien dat ik kan schaatsen, is me in Zweden nog nooit gelukt :D
zal je nog tegenvallen :P

9v/d10 keer ligt er een dik pak sneeuw op het ijs, wat er zelfs met temperaturen van -20 voor zorgt dat het ijs te dun kan zijn om op te schaatsen :7
  zondag 16 oktober 2011 @ 23:48:31 #52
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_103172390
quote:
4s.gif Op zondag 16 oktober 2011 23:41 schreef gogosweden het volgende:

[..]

zal je nog tegenvallen :P

9v/d10 keer ligt er een dik pak sneeuw op het ijs, wat er zelfs met temperaturen van -20 voor zorgt dat het ijs te dun kan zijn om op te schaatsen :7
Ja maar sneeuw is er nu niet :P En het ijs te dun? Bij ons is het al bijna een meter dik aan het eind van de winter? :P Wel met een laag water van 30 cm erop met daarboven weer een dun laagje ijs. Erg tricky! Kan me nog wel een nat pak herinneren terwijl het -25 was en ik nog 2 uur naar huis moest sleeŽn met m'n sledehonden :') Toen was ik Zweden wel even zat :')
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_103178284
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 23:48 schreef Dven het volgende:

[..]

Ja maar sneeuw is er nu niet :P En het ijs te dun? Bij ons is het al bijna een meter dik aan het eind van de winter? :P Wel met een laag water van 30 cm erop met daarboven weer een dun laagje ijs. Erg tricky! Kan me nog wel een nat pak herinneren terwijl het -25 was en ik nog 2 uur naar huis moest sleeŽn met m'n sledehonden :') Toen was ik Zweden wel even zat :')
_O-

ik woonde eerst in het zuiden van Zweden (smŚland) dus dit is mijn eerste winter in het noorden. op dit moment ligt er in Kiruna nog geen ijs. Komt omdat het overdag meestal nog boven 0 is.
pi_103238364
Bulgarije kampt met sneeuwchaos

Hevige sneeuwval en windvlagen met orkaankracht hebben het verkeer in het oosten van Bulgarije grotendeels lam gelegd. De vroege intrede van de winter eiste ook een eerste mensenleven. Een 73-jarige man vroor dood in een afgelegen hut in het gebied rond Svilengrad.

Op een bergpas staan zes bussen met Roemeense toeristen stil, de sneeuw ligt er 60 centimeter hoog. In het Balkangebergte op het gelijknamige schiereiland zijn bijna alle passen versperd door omgevallen bomen en sneeuwbanken. Vele nationale wegen kunnen niet gebruikt worden en talrijke passagierstreinen houden het verkeer op. Meer dan 600 plaatsen zitten zonder stroom, aangezien de wind de stroomleidingen beschadigde. Een dertigtal dorpen moet het zonder water stellen.

De autoriteiten hebben sinds gisteravond ook niets meer gehoord van zes toeristen, onder wie twee kinderen, en twee reddingswerkers in het Balkangebergte onder Sliven. De stad werd geteisterd door een storm die bomen ontwortelde en omheiningen en zelfs daken optilde. (dpa/afp/svm)

hln
  Moderator vrijdag 21 oktober 2011 @ 10:37:34 #55
8781 crew  Frutsel
pi_103363596
quote:
Dode bij zwaar onweer in Rome
Een zwaar onweer gevolgd door stortbuien heeft Rome vanochtend onder water gezet en minstens ťťn dode geŽist. Het slachtoffer is een ouderling die levenloos in zijn kelderwoning werd aangetroffen door de brandweer. Een persoon wordt vermist. Een deel van het metroverkeer moest stilgelegd worden, ook verscheidene bussen kunnen niet uitrijden omdat straten blank staan.

Beide metrolijnen van de Italiaanse hoofdstad ondervinden zware hinder door de wateroverlast: het metroverkeer op lijn B werd onderbroken tussen de haltes Rebibbia en Garbatella, dat is ongeveer de helft van de lijn. Op lijn A staan vier haltes onder water, waaronder die van Termini (centraal station van Rome). De haltes moesten gesloten worden.

Ook het busverkeer is verstoord. Tussen de heuvel van het Capitool en de Tiber staan voertuigen geblokkeerd in wat omschreven wordt als een "stadsmeer". Voetgangers werden evenmin gespaard: op sommige plaatsen zijn voetpaden volledig verdwenen onder het water
pi_103447333
Accuweather.com is er met hun winterverwachting :)

Vrij ontnuchterend voor de Benelux met een iets zachtere winter en minder sneeuw..

Link: http://www.accuweather.co(...)cast-20112012.asp%29
pi_103465057
quote:
0s.gif Op zondag 23 oktober 2011 12:25 schreef WeerServies het volgende:
Accuweather.com is er met hun winterverwachting :)

Vrij ontnuchterend voor de Benelux met een iets zachtere winter en minder sneeuw..

Link: http://www.accuweather.co(...)cast-20112012.asp%29
Ik hecht er weinig waarde aan, blijft een voorspelling.
Maar ze verwachten minder sneeuw als afgelopen jaar. In het kort gezegd een 'normale' winter.

Winter Forecast 2011-2012

OK, we have the official forecast here. You are going to be the first to see it. But in the next week we are going to release it on AccuWeather.com for all your friends that aren't paying for the pro site to see. So, without further adieu.
We are looking at a much different winter than we saw last year. Some of the highlights of last year include some very chilly air over most of the continent early in the year, from November through December. London saw an average temperature of 7.5 degrees below normal for the month of December, and remember all that snow too. We are not looking like we will see such a cold time this year. That harsh start to the year was from a strongly negative NAO as the cold air just kept coming from the Arctic and would not stop. This year, it looks like we will at least start with a near to slightly above normal NAO, which would show a ridge over western Europe and a trough over eastern Europe. Don't forget that when we do see a ridge over western Europe, we can see some much colder than normal temperature over parts of eastern Europe normally, and it looks like we will have this also. Last year we had some very wet weather over Greece and southeastern Europe. That looks to be at least slightly less than last year, but still a bit above normal for parts of the area. But combine that with the cold air we are expecting, and we will see some much more snow than normal.
But let's look closer at the forecast. We are looking at a weather pattern where we see a mean ridge of high pressure over western Europe and a trough digging over eastern Europe. With this trough digging into eastern Europe we are looking at seeing some chilly temperatures over the higher elevations of southeastern Europe, where the opposite will be seen over Spain and Portugal. In northeastern Europe, I had a bit of a tough decision. With the help of Paul Pastelok, our great long range leader, and Jason Nicholls who also does a lot of international forecasting, we are looking at some near to even above normal temperatures are with a blocking pattern trying to setup, especially early in the forecast. The block is from a combination of the lack of sea ice and also some strong trough off to the south, which will also lead to a stronger blocking pattern around. And as we get further into the winter, we are looking at some changes as temperatures try and get milder over some areas like into Italy and even the U.K. as the ridge of high pressure builds. We also try and lose the trough over southeastern Europe, but I think that by that time, enough cold and snow will be seen that even a complete reversal will not matter and it will still average above normal. Below is a graphic with our thinking for the winter across the continent. Also note the less snowfall than last winter area over the U.K. and Ireland. This is going to be a key as last year we saw so much snowfall in the London area. We may struggle to see even a few flakes this year in the air down to London.Now, some of the big things to hit on this year will be some threats we could see over the continent from this type of pattern. Number one will be the significant snowfall and cold weather over southeastern Europe. Last year we had lots of rain and precip, but temperatures were so mild we struggled to see much snowfall. This year will see less in the way of precipitation, but we will see more cold air around. This trough is likely to last for the entire year, so this may be a big item to look at for the next several months. Number two will be the mild and dry air continuing over Spain and Portugal. If this does happen as we expect, any storms that move in over the U.K. and northern France could bring some stronger winds to the area, and if they do, it may make for a dangerous pattern as the winds could just spark some fires due to the dry weather really continuing. It has been one unrelenting year over that area for heat, and we expect that to continue. By the end of the winter, we get to number three, where we are looking at the ridge building over the area and some mild air pushing into parts of Germany, France, Italy and even farther north for the U.K. and Ireland. So, even though it may be a below normal start over eastern Italy and into Germany, this may quickly get erased by the end of winter with the mild air just flooding in. Either way, below are some images with the expectations for temperatures and precipitation. Remember, it is tough to say snowfall as it varies so greatly due to the water around and into the Alps. A hundred miles can literally mean the difference between all rain along the French Riviera to feet of snow in the higher elevations of the western Alps.
First the temperature departure...And now the precipitation...So, there you have it. Once the story is posted on AccuWeather.com I will link to it here as it has more in depth info for some things. But you got it here first.
Look global,
Forecast local


Accuweather

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 23-10-2011 19:33:15 ]
pi_103528243
Kun je dit even vertalen :P
Onverslaanbaar eiwit, niet te kloppen.
  dinsdag 25 oktober 2011 @ 00:41:39 #59
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_103529387
quote:
0s.gif Op dinsdag 25 oktober 2011 00:06 schreef Dagkaart het volgende:
Kun je dit even vertalen :P
Dat het bijna het tegenovergestelde van vorig jaar wordt :')
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_103567828
Sneeuw dat omhoog valt, ben benieuwd
Onverslaanbaar eiwit, niet te kloppen.
pi_103567920
Onthou die forecast van Accuweather :). Ik denk dat ze er pal op zitten met hun longe range 'voorspelling'. De atmosfeer gedraagt zich nu echt nog niet winters en ook de hoeveelheid ijs en sneeuw in het noorden van Europa valt tegen.. Allemaal voortekenen van een potentieel zachtere winter..
  Forum Admin/Beste/Leukste FA 2022 woensdag 26 oktober 2011 @ 00:52:03 #62
334798 crew  Straatcommando.
Je zuster op een houtvlot
pi_103568089
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2011 00:41 schreef WeerServies het volgende:
Onthou die forecast van Accuweather :). Ik denk dat ze er pal op zitten met hun longe range 'voorspelling'. De atmosfeer gedraagt zich nu echt nog niet winters en ook de hoeveelheid ijs en sneeuw in het noorden van Europa valt tegen.. Allemaal voortekenen van een potentieel zachtere winter..
En da's maar fijn ook. :) Sneeuw is haske leuk, maar zoveel en zo lang als het bleef liggen als vorig jaar was gewoon vervelend. Niet zozeer voor mij persoonlijk, maar voor het openbaar vervoer, verkeer en veiligheid.
''Tuurlijk is het een onoogelijk lelijk spuugding. Kun je d'r toch nog wel aan gehecht zijn? Je houdt toch ook van je moeder?''
  Moderator woensdag 26 oktober 2011 @ 09:13:32 #63
8781 crew  Frutsel
pi_103571064
quote:
Doden door noodweer Italie
Het noorden van ItaliŽ is gisteren getroffen door zware regenbuien. Er vielen zeker vijf doden, acht mensen worden nog vermist. Veel steden hebben te kampen met overstromingen en modderstromen.

In het plaatsje Borghetto di Vara raakten vier mensen bedolven toen een gebouw instortte. Hulpverleners konden een meisje levend onder het puin vandaan halen, drie anderen kwamen om.

De twee andere dodelijke slachtoffers vielen in Aulla, een dorpje op de grens van LiguriŽ, waar de rivier was overstroomd. Een vrouw kwam om het leven toen haar auto door het water werd meegesleurd.
'Blijf thuis'

De streken LiguriŽ, ten zuiden van de stad Genua, en Toscane zijn het zwaarst getroffen. De overheid heeft de inwoners van de regio's opgeroepen om thuis te blijven en uit de buurt van rivieren te blijven.

Verschillende steden in LiguriŽ zijn afgesloten van de buitenwereld omdat de straten er blank staan. Doordat de wegen slecht begaanbaar zijn en het treinverkeer stil ligt, hebben hulpverleners moeite om de getroffen gebieden te bereiken.
Reddingsdiensten

Intussen houdt de zware regenval nog steeds aan. Naar verwachtig zal het noodweer vandaag het zuiden van ItaliŽ bereiken.

Ook Rome bereidt zich voor op hevige buien, volgens burgemeester Gianni Alemanno staan de brandweer en andere reddingsdiensten klaar. Vijf dagen geleden werd het zuiden van ItaliŽ ook al getroffen door hevige regenval.
  woensdag 26 oktober 2011 @ 17:00:52 #64
49558 1-of-6Billion
Up the shut fuck you must
pi_103588208
Ik weet het, buitengewoon onbetrouwbare bron:
quote:
Horrorwinter in Lage Landen begint over een maand"

Drie maanden lang, veel sneeuw en ’dodelijke’ vorsttemperaturen onder min twintig graden
Vanuit Duitsland en Nederland bereiken ons steeds meer onheilspellende berichten over de komende winter. Begin november zouden de temperaturen nog erg mild zijn, maar in de tweede helft helft van de volgende maand zou het een pak kouder gaan worden en mogen we ook al de eerste sneeuw verwachten in de Lage Landen. Waarna we vertrokken zijn voor drie maanden...

Eerder stelde het Nederlandse weerbedrijf Meteoconsult al dat we voor een strenge winter staan, de Duitsers doen daar nu nog een schepje bovenop. Donnerwetter heeft het over een 'horrorwinter' die drie maanden lang zal aanhouden. Ook Dominik Jung van Wetter.net voorspelt veel sneeuw in de Lage Landen. Die laatste weerexpert voorspelt ook dat Duitsland voor de vierde keer op rij te maken zal gaan krijgen met een tť koude winter. Wat wil zeggen dat onze oosterburen voor het vierde achtereenvolgende jaar gemiddelde temperaturen zullen opmeten die lager zijn dan de klimatologische referentiewaarden van 1961 tot 1990. Volgens Jung zouden vier koude winters op rij echt een sensatie zijn.

'Winter des doods'
Ook andere Duitse weerinstanties, zoals Killikus.de en Wetterprognose-wettervorhersage.de, hebben het allemaal over een te koude winter. Alleen Accuweather verwacht een 'normale' winter. Meteorologen baseren zich op eensluidende langetermijnvoorspellingen van zowel Duitse, Poolse, Britse en Amerikaanse Meteorologische diensten. Ook Britse bureaus waarschuwen de burger al volop voor wat zij nu al een 'winter des doods' noemen.

Hieronder de prognose per maand van Wetter.net:
December: Wisselend. Periodes van kou, maar ook wat warmere dagen. Over het algemeen te koud. December zal ook -net als vorig jaar- in het teken staan van sneeuw. De kans op een Witte Kerst bedraagt momenteel in de Lage Landen 40%. Op locaties die hoger liggen dan 200 meter zelfs 60%.

Januari: Ook deze maand veel kouder dan normaal. 's Nachts kan de thermometer zelfs makkelijk dalen tot min 25 graden. Ook dan zullen we rekening moeten houden met sneeuw dankzij een aantal 'sneeuwintensieve' dagen.

Februari: Ook deze maand zal kouder verlopen dan het langjarig gemiddelde. Aan het einde van de winter is het vanzelfsprekend dat er ups en downs zijn, maar ook februari kan voor de nodige sneeuw zorgen. (odbs)
26/10/11 15u21
I follow you......but not on Twitter
  woensdag 26 oktober 2011 @ 17:15:56 #65
38396 mazaru
Geloof niet alles wat je denkt
pi_103588905
quote:
14s.gif Op woensdag 26 oktober 2011 17:00 schreef 1-of-6Billion het volgende:
Ik weet het, buitengewoon onbetrouwbare bron:

[..]

Dat hoop ik toch echt niet

Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een uitdaging 💖
  woensdag 26 oktober 2011 @ 17:20:52 #66
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_103589111
Winter des doods :')
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
pi_103589453
Elfstedentocht maar vast plannen? :)
Definitely not CIA
pi_103590979
'Winter des doods' ^O^
Laat maar komen 8-)
  woensdag 26 oktober 2011 @ 18:24:58 #69
38396 mazaru
Geloof niet alles wat je denkt
pi_103591435
Ik hou op zich wel van een strenge winter, maar ik vind het altijd zo zielig voor de beestjes die buiten moeten zien te overleven.
Ik ben niet onhandelbaar, ik ben gewoon een uitdaging 💖
pi_103591671
quote:
2s.gif Op zondag 23 oktober 2011 19:32 schreef aloa het volgende:

[..]

Ik hecht er weinig waarde aan, blijft een voorspelling.
Maar ze verwachten minder sneeuw als afgelopen jaar. In het kort gezegd een 'normale' winter.

Winter Forecast 2011-2012

OK, we have the official forecast here. You are going to be the first to see it. But in the next week we are going to release it on AccuWeather.com for all your friends that aren't paying for the pro site to see. So, without further adieu.
We are looking at a much different winter than we saw last year. Some of the highlights of last year include some very chilly air over most of the continent early in the year, from November through December. London saw an average temperature of 7.5 degrees below normal for the month of December, and remember all that snow too. We are not looking like we will see such a cold time this year. That harsh start to the year was from a strongly negative NAO as the cold air just kept coming from the Arctic and would not stop. This year, it looks like we will at least start with a near to slightly above normal NAO, which would show a ridge over western Europe and a trough over eastern Europe. Don't forget that when we do see a ridge over western Europe, we can see some much colder than normal temperature over parts of eastern Europe normally, and it looks like we will have this also. Last year we had some very wet weather over Greece and southeastern Europe. That looks to be at least slightly less than last year, but still a bit above normal for parts of the area. But combine that with the cold air we are expecting, and we will see some much more snow than normal.
But let's look closer at the forecast. We are looking at a weather pattern where we see a mean ridge of high pressure over western Europe and a trough digging over eastern Europe. With this trough digging into eastern Europe we are looking at seeing some chilly temperatures over the higher elevations of southeastern Europe, where the opposite will be seen over Spain and Portugal. In northeastern Europe, I had a bit of a tough decision. With the help of Paul Pastelok, our great long range leader, and Jason Nicholls who also does a lot of international forecasting, we are looking at some near to even above normal temperatures are with a blocking pattern trying to setup, especially early in the forecast. The block is from a combination of the lack of sea ice and also some strong trough off to the south, which will also lead to a stronger blocking pattern around. And as we get further into the winter, we are looking at some changes as temperatures try and get milder over some areas like into Italy and even the U.K. as the ridge of high pressure builds. We also try and lose the trough over southeastern Europe, but I think that by that time, enough cold and snow will be seen that even a complete reversal will not matter and it will still average above normal. Below is a graphic with our thinking for the winter across the continent. Also note the less snowfall than last winter area over the U.K. and Ireland. This is going to be a key as last year we saw so much snowfall in the London area. We may struggle to see even a few flakes this year in the air down to London.

[ afbeelding ]

Now, some of the big things to hit on this year will be some threats we could see over the continent from this type of pattern. Number one will be the significant snowfall and cold weather over southeastern Europe. Last year we had lots of rain and precip, but temperatures were so mild we struggled to see much snowfall. This year will see less in the way of precipitation, but we will see more cold air around. This trough is likely to last for the entire year, so this may be a big item to look at for the next several months. Number two will be the mild and dry air continuing over Spain and Portugal. If this does happen as we expect, any storms that move in over the U.K. and northern France could bring some stronger winds to the area, and if they do, it may make for a dangerous pattern as the winds could just spark some fires due to the dry weather really continuing. It has been one unrelenting year over that area for heat, and we expect that to continue. By the end of the winter, we get to number three, where we are looking at the ridge building over the area and some mild air pushing into parts of Germany, France, Italy and even farther north for the U.K. and Ireland. So, even though it may be a below normal start over eastern Italy and into Germany, this may quickly get erased by the end of winter with the mild air just flooding in. Either way, below are some images with the expectations for temperatures and precipitation. Remember, it is tough to say snowfall as it varies so greatly due to the water around and into the Alps. A hundred miles can literally mean the difference between all rain along the French Riviera to feet of snow in the higher elevations of the western Alps.
First the temperature departure...

[ afbeelding ]

And now the precipitation...

[ afbeelding ]

So, there you have it. Once the story is posted on AccuWeather.com I will link to it here as it has more in depth info for some things. But you got it here first.
Look global,
Forecast local


Accuweather
Goed voor de gasrekening w/
pi_103592434
Leuke voorspellingen weer. Lijkt wel de Piet Paulusma methode: blijf vaag en sluit niks uit, dan kun je achteraf altijd zeggen dat je gelijk had.

Neem nou van het KNMI:
"in januari en februari sneeuwt het normaal (gemiddeld over het tijdvak 1971-2000) op ongeveer 6 dagen"

En dan de voorspelling:
"maar ook februari kan voor de nodige sneeuw zorgen."
Ja DUH! Het is notabene winter in februari! :|W
  woensdag 26 oktober 2011 @ 21:42:41 #72
83025 INViCTuS
Mountains & Nature
pi_103601391
Een winter hoort koud te zijn en er hoort sneeuw te zijn :) Ik heb er echt een hekel aan als het regent en het is een graad of 2/3/4. Dat stukje uit het AD is dus wel leuk om te lezen en mag van mij wel komen. De 1 zegt koud en de ander normaal of milder, toch altijd moeilijk en gissen. We zien het wel he....al hebben Duitsers het wel redelijk vaak bij het juiste eind.
Never Stop Exploring!
Life begins at the end of your comfort zone!
Follow me on Twitter: https://twitter.com/EdwinKr83 Instagram: https://www.instagram.com/edwinkr83/
pi_103605827
quote:
0s.gif Op woensdag 26 oktober 2011 21:42 schreef INViCTuS het volgende:
al hebben Duitsers het wel redelijk vaak bij het juiste eind.
Vorig jaar zaten ze er ook goed op, dit zijn wel de bureau's die geen aanpassingen doen zoals een paar hier in Nederland. Toch maar goed dat er een Nederlander zijn nek uit steekt om stukken te vertalen voor de media, helaas krijg je er weinig van terug
Weer of geen weer, altijd actueel www.onweer-online.nl
pi_103614555
Krijgen we in november weer een 'superstorm'... of is Corbyn nog niet wakker? :P

Corbyn voorspelt superstorm voor Kerstmis
Superstorm: We gaan er (weer) allemaal aan! #1
  donderdag 27 oktober 2011 @ 09:46:55 #75
293860 lipjes
Alleen van boven
pi_103614915
ach, na half november is prima
moet 15 november afrijden voor de motor :P
daarna mag het zoveel gaan sneeuwen als het maar kan *O*
lekker 8jes draaien op het parkeerterrein van mijn werk en al driftend je parkeervak in glijden :D
pi_103616990
Het is zowieso interessant om bij te houden of de voorspellingen een beetje kloppen. Bij veel mensen leeft -niet onbegrijpelijk- vooral hearsay, vage herrinneringen en onderbuikgevoelens.

Zie de voorspelling die het AD 10 oktober publiceerde:
"De eerste echte kou wordt volgens de voorspellingen begin november verwacht"
Helaas is dit bij de modellen nog niet bekend. Voor de komende twee weken worden bovengemiddelde temperaturen verwacht.

Maar in het laatste stuk d.d. 26 Oktober van AD over de komende winter:

"Begin november zouden de temperaturen nog erg mild zijn, maar in de tweede helft helft van de volgende maand zou het een stuk kouder gaan worden en mogen we ook al de eerste sneeuw verwachten in de Lage Landen."
Hť, nu komt de horrorwinter niet meer begin November maar wordt het halverwege November. De kou schuift gewoon op met de publicatie datum van de voorspelling.

Direct hierna komt ook weer zo'n mooi stukje weer proza:
"En dat kan drie maanden gaan duren."
Ok, Dec, Jan en Feb sneeuwkans en het wordt een stuk kouder? Oh, ik wist natuurlijk nog niet dat het winter is in die periode... :|W

Gelukkig staan er wel een paar ietwat verifieerbare voorspellingen in, iets wat ik mis bij veel van dit soort voorspellingen:
December: "te koud".
Januari: "veel kouder dan normaal".
Februari: "kouder dan gemiddeld".

In absolute termen wijken December en Februari dus ongeveer evenveel af van het gemiddelde en is Januari nog eens een stuk kouder. Weet iemand wat de defintie in graden is voor "kouder" en "veel kouder"? Kouder is 0 tot -5 en veel kouder is >-5 ofzo?
pi_103636606
Horrorwinter, ik dacht het niet..

UPdate 26/10/11 - onze visie op de winter van 2011-2012


Lange termijnverwachtingen blijven nu ťťnmaal riskant en met het recente artikel in Het Laatste Nieuws over de mogelijke horrorwinter blijven wij hier bij WeatherService dan ook niet bij de pakken zitten. 3 redenen waarom wij voor een zachtere winter gaan in vergelijking met 2010-2011.

1. Actueel liggen de weerkaarten er geblokkeerd bij. Het stromingspatroon met de straalstroom kiest de kant van de Atlantische Oceaan en vanuit die hoek krijgen we regelmatig te maken met zachte luchtmassa's. Europa koelt dus actueel nog niet af. Een geblokkeerd stromingspatroon staat ervoor gekend dat het dagen tot zelfs enkele weken kan aanhouden. In sommige gevallen kan dat leiden tot een lange droge periode (lente van 2011).

2. La NÔna is bij winterverwachtingen handig om te gebruiken. Dat is een koudere stroming in de wateren van de Stille Oceaan. Vorige winter waren de invloeden van een sterkere La NÔna duidelijk zichtbaar in Europa. Nederland en later ook BelgiŽ krijgen te kampen met flink wat sneeuw en temperaturen tot ver onder -10įC. Dit jaar en de huidige actualiteit leert ons dat La NÔna zwakker uitpakt dan toen. Op zich zou er met een correlatie tussen winter en La Nina dan ook een zachtere winter voor onze deuren staan."De weermodellen voorspellen dat La NiŮa rond Kerstmis een piek zal bereiken van tussen de -0,5 įC en -1,5 įC, dus hoogstwaarschijnlijk zwakker dan vorig jaar. De seizoensverwachtingen voor de winter zijn daarom ook onzekerder dan een jaar geleden: La NiŮa zal minder invloed hebben ten opzichte van de chaos van het weer."

3. In het noorden van Europa en Rusland is nog maar bitter weinig ijsvorming ontstaan. Sneeuw en ijs zijn twee ingrediŽnten die een winter streng of zacht kunnen maken. Een logische redenering als volgt: bij veel sneeuw en veel ijs, kan de winter in onze streek streng uitpakken (stroming uit het oosten + transportkou). Indien er in de gebieden waar er sneeuw en ijs zou moeten liggen en dat nu niet voorhanden is, dan zal de afkoeling veel minder sterk uitpakken....

Kortom: wij bij WeatherService hebben zeer veel twijfels bij de hevigheid van de winter in 2011-2012. Een voorzichtige benadering van de weermodellen en de actualiteit is hier zeker geboden. Een gouden raad van 'tante Kaat': afwachten wat het zal geven en zeer voorzichtig omspringen met lange termijnverwachtingen (indicaties daarentegen kunnen natuurlijk wel).

Bronnen: weatherservice.be, knmi.nl & cpc.ncep.noaa.gov

[ Bericht 21% gewijzigd door WeerServies op 27-10-2011 21:55:28 ]
  donderdag 27 oktober 2011 @ 20:21:19 #78
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_103638970
Hoe zag het er het er eigenlijk vorig jaar rond deze tijd, want volgens mij hadden we vorig jaar eind november de eerste sneeuw
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
pi_103639245
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2011 19:32 schreef WeerServies het volgende:

3. In het noorden van Europa en Rusland is nog maar bitter weinig ijsvorming ontstaan. Sneeuw en ijs zijn twee ingrediŽnten die een winter streng of zacht kunnen maken. Een logische redenering als volgt: bij veel sneeuw en veel ijs, kan de winter in onze streek streng uitpakken (stroming uit het oosten + transportkou). Indien er in de gebieden waar er sneeuw en ijs zou moeten liggen en dat nu niet voorhanden is, dan zal de afkoeling veel minder sterk uitpakken....

Over 3weken is dat gedeelte bij Rusland compleet dichtgevroren en is de sneeuwgrens flink toegenomen. Dat komt wel goed. De vraag is of het West Europa uiteindelijk bereikt.

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 27-10-2011 20:29:19 ]
  donderdag 27 oktober 2011 @ 20:31:22 #80
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_103639402
In Noord-Zweden valt in ieder geval nog erg weinig van kou te merken..
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_103642191
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2011 19:32 schreef WeerServies het volgende:
Horrorwinter, ik dacht het niet..

UPdate 28/10/11 - onze visie op de winter van 2011-2012


Lol hier in Nederland is het nog de 27ste hoor
Weer of geen weer, altijd actueel www.onweer-online.nl
pi_103644900
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2011 21:14 schreef meteo-online het volgende:

[..]

Lol hier in Nederland is het nog de 27ste hoor
Hehe, foutje! Dank + aangepast
  Moderator donderdag 27 oktober 2011 @ 22:02:17 #83
45833 crew  Fogel
pi_103645494
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2011 20:31 schreef Dven het volgende:
In Noord-Zweden valt in ieder geval nog erg weinig van kou te merken..
Idem voor Midden-Noorwegen.
I'm surrounded by morons!
TRV 2021: Oslo, Montreal, Nederland
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
TRV plannen/geboekt 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Kroatie, Toronto, New York, Nederland, Gdansk
pi_103646052
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2011 19:32 schreef WeerServies het volgende:
Horrorwinter, ik dacht het niet..
[b]
[...]
Weer die teleconnectie tussen La Nina en het weer in West Europa. De TS had het hier ook al over en hem heb ik die vraag ook gesteld: ik ben benieuwd of je een link naar literatuur hebt waarin deze link gesteld wordt?
pi_103646608
Mensen, dat er nu nog geen kou voor handen is in de noordelijke delen van Europa heeft geen zak te maken of we wel of geen strenge winter krijgen. Het is pas oktober
Weer of geen weer, altijd actueel www.onweer-online.nl
pi_103648971
Over een week of 3 ziet het er ongeveer zo uit.

  donderdag 27 oktober 2011 @ 22:56:59 #87
83025 INViCTuS
Mountains & Nature
pi_103649210
quote:
0s.gif Op donderdag 27 oktober 2011 22:17 schreef meteo-online het volgende:
Mensen, dat er nu nog geen kou voor handen is in de noordelijke delen van Europa heeft geen zak te maken of we wel of geen strenge winter krijgen. Het is pas oktober
Het is niet pas october, het is bijna november ;) los van dat maakt dat inderdaad geen zak uit. Die kou komt daar heus wel want dat is elk jaar zo. In de Russische foder vriest het overdag al 20 graden....:P
Never Stop Exploring!
Life begins at the end of your comfort zone!
Follow me on Twitter: https://twitter.com/EdwinKr83 Instagram: https://www.instagram.com/edwinkr83/
pi_103662167
Ook bijzonder zijn de verschillende redenen die de verschillende forecasters geven voor een mogelijk koude winter. Als ik me niet vergis zijn dit de centrale thema's:

Phil Madden: lage solar-UV output -> koud
WeerServies, meteo-online: La NiŮa -> koud
Accuweather: neutrale tot positieve NAO -> mild

Van de meeste andere 'horror winter' voorspellers kon ik zo even niet de reden vinden voor hun voorspelling. Iemand links?
pi_103682637
Op sommige plaatsen in Siberie gaat het kwik binnenkort richting de -40 graden.quote:
Aan de oostzijde van een langgerekte hogedrukzone, reikend van Spitsbergen via Finland/Noordwest-Rusland tot aan de Witte Zee, stroomt eind volgende week koude lucht uit de poolstreken het noordoosten van Rusland binnen. Echt koud is het momenteel in het Siberische achterland. Tijdens de afgelopen nacht werd in Segen-Kyuel -37,8ļ geregistreerd.

@Jan Visser
pi_103704210
Eind oktober en nu al bijna -40 in Siberie. Wat een kou al, zo vroeg. ~:)
(In Canada worden deze temperaturen nog lang niet gehaald. Wel op Groenland).

quote:
Ten zuiden van het ‘Gebergte van Verchojansk’ (SiberiŽ), is het momenteel zeer koud. In het op de 64ste breedtegraad in het stroomgebied van de Lena gelegen Segen-Kyuel, werd tijdens de afgelopen nacht -39,8ļ geregistreerd. Goede tweede was het veel oostelijker gelegen Ojmjakon met -38,3ļ. Wat opvalt, is het voor Siberische begrippen ongewoon dikke pak sneeuw aan de zuidrand van het gebergte. In Batamaj, afgelopen nacht -37,5ļ, ligt thans 45, in Segen-Kyuel 60 centimeter.

@Jan Visser
pi_103704644
Allemaal akkoord met meteo-online zo vriendelijk zegt 'geen zak...' Het heeft natuurlijk wel alles te maken met hoe het weer zich nu gedraagt. De Noordzee is nu al warmer dan vorig jaar het geval is en dat heeft weldegelijk invloed op de vorming van drukgebieden.... Dat is een eerste les in de meteorologie waarbij het ťťn invloed uitoefent op het andere..
pi_103704871
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2011 13:30 schreef WeerServies het volgende:
Allemaal akkoord met meteo-online zo vriendelijk zegt 'geen zak...' Het heeft natuurlijk wel alles te maken met hoe het weer zich nu gedraagt. De Noordzee is nu al warmer dan vorig jaar het geval is en dat heeft weldegelijk invloed op de vorming van drukgebieden.... Dat is een eerste les in de meteorologie waarbij het ťťn invloed uitoefent op het andere..
Zoveel warmer is de Noordzee niet in vergelijking met vorig jaar.
pi_103709593
quote:
0s.gif Op zaterdag 29 oktober 2011 13:30 schreef WeerServies het volgende:
Allemaal akkoord met meteo-online zo vriendelijk zegt 'geen zak...' Het heeft natuurlijk wel alles te maken met hoe het weer zich nu gedraagt. De Noordzee is nu al warmer dan vorig jaar het geval is en dat heeft weldegelijk invloed op de vorming van drukgebieden.... Dat is een eerste les in de meteorologie waarbij het ťťn invloed uitoefent op het andere..
Ja, het is allemaal metereologie als het goed is. Heb je nog een link naar een metereologische studie die de teleconnectie tussen La Nina en koude west-europese winters claimt?
  zaterdag 29 oktober 2011 @ 16:46:40 #94
306043 tomaat52
Hallo Boppers!
pi_103710713
Laat die horrorwinter maar komen. *O*
_@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/' _@/'? '@_
pi_103713384
quote:
10s.gif Op zaterdag 29 oktober 2011 16:46 schreef tomaat52 het volgende:
Laat die horrorwinter maar komen. *O*
^O^
  zondag 30 oktober 2011 @ 11:18:21 #96
332698 galtfactory
RIP 08-12-2011
pi_103735918
quote:
10s.gif Op zaterdag 29 oktober 2011 16:46 schreef tomaat52 het volgende:
Laat die horrorwinter maar komen. *O*
En dan zullen wij zien dat de "horror" wel meevalt in de praktijk en het zachte weer
nog langer duurt dan vooraf werd gedacht. *lol* I.i.g maak ik mij er niet druk om want
ben wel e.e.a gewend gedurende mijn leven en ben altijd voorbereid op het ergste.
pi_103739452
quote:
6s.gif Op zondag 30 oktober 2011 11:18 schreef galtfactory het volgende:

[..]

En dan zullen wij zien dat de "horror" wel meevalt in de praktijk en het zachte weer
nog langer duurt dan vooraf werd gedacht. *lol* I.i.g maak ik mij er niet druk om want
ben wel e.e.a gewend gedurende mijn leven en ben altijd voorbereid op het ergste.
Vaak wel het geval. Zo ver ik mij herinner wordt er bijna elk jaar wel gezegd dat we een strenge winter kunnen verwachten.
pi_103804746
Een update van de winterverwachting:

De weerkaarten volgens GFS (set van 16:30) zijn op lange termijn iets leuker aan het worden qua winterperikelen. We zien vanaf 2-3 november een hogedrukgebied (cirkel) opschuiven naar ScandinaviŽ. Hierdoor kan aan de oostelijke flank van dat hogedrukgebied koude lucht richting Rusland afzakken. Mocht het hogedrukgebied nog iets noordelijker opschuiven, dan wordt er een oostelijke stroming op gang gezet en kan het bij ons licht tot matig gaan vriezen. Neerslag verwacht ik niet, aangezien er geen storingen vanuit het oosten op komst zijn. ECMWF komt met zijn avondrun niet in de buurt van GFS en daardoor is het nog wat onzeker wat het gaat doen. Toch is het positief dat er eindelijk wat actie in het luchtdrukpatroon komt.Bron weersverwachting: weatherservice.be
Bron kaartjes: meteociel.fr
pi_103807220
quote:
Een update van de winterverwachting:

De weerkaarten volgens GFS (set van 16:30) zijn op lange termijn iets leuker aan het worden qua winterperikelen. We zien vanaf 2-3 november een hogedrukgebied (cirkel) opschuiven naar ScandinaviŽ. Hierdoor kan aan de oostelijke flank van dat hogedrukgebied koude lucht richting Rusland afzakken. Mocht het hogedrukgebied nog iets noordelijker opschuiven, dan wordt er een oostelijke stroming op gang gezet en kan het bij ons licht tot matig gaan vriezen. Neerslag verwacht ik niet, aangezien er geen storingen vanuit het oosten op komst zijn. ECMWF komt met zijn avondrun niet in de buurt van GFS en daardoor is het nog wat onzeker wat het gaat doen. Toch is het positief dat er eindelijk wat actie in het luchtdrukpatroon komt.
[spam]Zo zie je maar.......[/spam]
Weer of geen weer, altijd actueel www.onweer-online.nl
  maandag 31 oktober 2011 @ 21:47:16 #100
83025 INViCTuS
Mountains & Nature
pi_103808289
We hebben officieel ook nog een maand te gaan voordat het echt winter is he...;)
Never Stop Exploring!
Life begins at the end of your comfort zone!
Follow me on Twitter: https://twitter.com/EdwinKr83 Instagram: https://www.instagram.com/edwinkr83/
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')