abonnement Unibet Coolblue
pi_101975165
Vorig jaar viel eind september de eerste sneeuw in Scandinavie. Halverwege oktober begon er sneeuw in het noorden van de U.K. te vallen.
Momenteel is er al sneeuw waargenomen op IJsland en op spitsbergen is de winter zo'n beetje begonnen.
In dit topic is het de bedoeling dat we het nieuws over de winter in Europa bijhouden. Nieuws, foto's, voorspellingen etc zijn welkom.

Winter in Europa.



De winter in Europa is bitter koud in het hoge noorden. Maar ook in het zuiden van Europa kan de winter voor veel overlast zorgen.

Een paar voorbeelden:

Lapland

De winter begint in Lapland rond half oktober en elders in Finland in november.De dagen zijn kort en boven de poolcirkel is er op 21 december tijdelijk geen zon. In Helsinki schijnt deze zes uur. In het noordelijke Utsjoki heerst van 25 november - 17 januari de poolnacht.

Het gebrek aan zonneschijn zorgt voor lage temperaturen. Vooral als een hogedrukgebied verschijnt boven Lapland, daalt de temperatuur flink boven het sneeuwdek. In januari vriest het in Lapland gemiddeld 20 graden en aan de zuidkust 10 graden.

Een blik op de absolute minima laat zien dat in vrijwel heel Finland de temperatuur kan dalen tot -30 graden. Het noorden kent extremen van -50 graden. De laagste temperatuur in Finland werd gemeten in 1999, toen daalde deze tot -51,.5 graden. In Helsinki is de temperatuur in 1987 gedaald tot -34,3 graden. Meestal is het hier aan de Finse Golf minder koud dan in het noorden.

Wanneer een zachte zuidwestelijke stroming Finland weet te bereiken, stijgt de temperatuur ook 's winters tot boven nul. Het kan dan zelfs 6 graden worden en de zachte lucht weet dan ook Lapland te bereiken. In april ontdooien de meren in het zuidwesten en in juni zijn de meren in Lapland ijsvrij.




Spanje

Tijdens de wintermaanden kan het in delen Spanje vrij koel zijn. Het noordelijke gelegen deel (ten zuiden van de Pyreneeën) en centraal Spanje heeft een vergelijkbaar weertype als dat van Nederland. Temperaturen die gemiddeld enkele graden boven het vriespunt liggen, geregeld nachtvorst en kans op winterse neerslag in de vorm van sneeuw, hagel en ijzel.
Ook de noord-oostkust (Catalonië) en de noordkust (Baskenland) kunnen te maken krijgen met winterse buien en overlast als gevolg van dat weer.

In de Pyreneeën in het noorden en de Sierra Nevada in het zuiden kan tijdens de wintermaanden en het voorjaar aan wintersport gedaan worden. Ook de bergen ten noorden van Madrid bieden mogelijkheden om te skiën in de winter.




Tsjechië

In de winter vriest het 's nachts gemiddeld -5 tot -6 graden. Overdag is het rond het vriespunt. Ook hier geldt hoe hoger, des te kouder. In de grotere steden zijn in de afgelopen dertig jaar temperaturen voorgekomen die rond de -25 graden liggen. Maar dit zijn uitzonderingen. De allerlaagste temperatuur in Tsjechië werd gemeten in Litvinovice. Hier in het Zuiden daalde de temperatuur tot -42,2 graden.

In de lagere delen van Tsjechië valt op minder dan 45 dagen per jaar sneeuw. Boven de 700 meter sneeuwt het op meer dan 100 dagen per jaar. In vrijwel het gehele land is in de winter de bodem op zo'n 20 dagen per jaar bedekt met een sneeuwlaag van 10 centimeter of meer. In de Bohemen en in de Sudeten ligt er op 120 dagen per jaar een sneeuwdek van 10 centimeter of meer. Op de top van de Sne¸ka ligt dit sneeuwdek er op gemiddeld 219 dagen per jaar.
Het eerste sneeuwdek van het seizoen blijft op de hoogste bergtoppen gemiddeld vanaf 21 oktober liggen. In de lagere delen van het land ontstaat gemiddeld op 1 december het eerste sneeuwdek.

Tsjechië kent een redelijk aantal ijsdagen. In een groot deel van het land blijft de temperatuur in het winterhalfjaar op zo'n 30 dagen overdag onder het vriespunt. In de hogere delen is dit al snel op zo'n 50 dagen en op de hoogste toppen op meer dan 100 dagen per jaar. De koudste plaatsen zijn te vinden op de toppen van het Ertsgebergte, de Sudeten en het gebied rond Svitavy. Het Zuidoosten en de vallei van de Labe kent het minst aantal ijsdagen.





Legenda

Ook filmpjes van youtube zijn welkom zoals b.v. onderstaande:


De sneeuwhoogten in Europa (Klik erop om te vergroten)


Overige links naar sneeuwhoogtes
http://www.sneeuwhoogte.nl/top50/
http://www.sneeuwhoogte.n(...)Alpen/gerlos/webcams.

De temperaturen in Europa (klik erop om te vergroten)


vorige delen:
Winter in Europa (2009/2010)
Winter in Europa (2010/2011)

Voor de poolkappen e.d. is er onderstaande topic:
Poolkappen, IJsbergen en Gletsjers #3

Aanvullingen voor de OP kan via:
[FAQ/FB] Welkom in De Elementen: Onstuimige Aarde!

[ Bericht 2% gewijzigd door Frutsel op 19-09-2011 13:47:50 ]
pi_102058262
quote:
Het is de afgelopen nacht sterk afgekoeld in het zuidelijk deel van Noorwegen. Enkele locaties brachten het zelfs tot matige stralingsvorst! In de provincie Hedmark meldde Folldal -6,5º. Verder in Hemsedal (geliefd bij wintersporters) -4,4 en in Drevsjø -4,8º. Ook in Zweden vroor het plaatselijk enkele graden. In Börtnan werd -4,9º geregistreerd, in Götaland (Zuid-Zweden) meldde Hagshult -1,4º.
In de loop van dit weekeinde komt de ‘Temperatursturz’ in het Alpengebied op gang. Zondag en maandag daalt de sneeuwgrens in delen van Zwitserland en het westen van Oostenrijk naar hoogten tussen 1200 en 1700 meter: lokaal naar 1000 meter. De verwachting is dat er in het hooggebergte 25-50 centimeter sneeuw gaat vallen. Vandaag zijn onder meer in de Oostenrijkse landsdelen Stiermarken en Karinthië nog maxima boven 25 graden mogelijk. Vrijdagmiddag werd het zowaar nog 30,0º in het Zwitserse Ackersand, Wallis. Zelfs zondag kan het in het oosten en zuidoosten van Oostenrijk nog meer dan 25 graden worden.
Jan Visser
pi_102134084
Nu al sneeuw in de Alpen

In grote delen van de Alpen is al sneeuw gevallen. Vanochtend sneeuwde het in Oostenrijk en Zwitserland boven de 700 meter.

Lokaal is gisteren al zo'n 35 centimeter gevallen, onder meer in het Zwitserse Arosa.

De sneeuwgrens daalde zondag gestaag van 1.600 naar onder de 1.000 meter. Vooral afgelopen nacht heeft het hevig gesneeuwd.

De Furka- en Klausenpas in Zwitserland zijn tijdelijk afgesloten, de Gotthartpas is zeer moeilijk te berijden, vooral voor vrachtverkeer.

De temperaturen in de Alpen daalden de afgelopen dagen spectaculair. Het koufront bracht de eerste winterse neerslag van betekenis. Was het zaterdag op sommige plaatsen nog 20 graden, vanochtend was het nog maar 2 tot 4 graden boven nul.

Voor vandaag wordt aanhoudende sneeuwval verwacht, soms tot in de dalen. Daar zal de neerslag echter veelal toch overgaan in regen. Vanaf woensdag volgt een spectaculair herstel. De zon komt terug en de temperaturen stijgen terug richting de 20 graden.

Of het een uitstekend skiseizoen zal worden, valt dus nog af te wachten.

HLN
pi_102134700
ANWB waarschuwt voor sneeuw in Italië

DEN HAAG - De ANWB waarschuwt Nederlanders die de komende week in het oosten van Zwitserland en Noord-Italië de weg op gaan voor hevige sneeuwval in dat gebied.

''De sneeuw in de dalgebieden valt dit jaar uitzonderlijk vroeg'', stelt een woordvoerder maandag.
''Daar kunnen late vakantiegangers die eind september van Italië naar Nederland reizen door worden overvallen.'' De ANWB waarschuwt reizigers zich van tevoren goed te informeren over de actuele situatie op de buitenlandse wegen.

nu.nl
pi_102135143
quote:
Handige link ^O^







  maandag 19 september 2011 @ 12:33:00 #7
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_102135183
Ik heb aan het einde van week mijn ''zomervakantie'', hopelijk nog ff geen sneeuw maar lekker fietsweer :D

Maar verder wel raar om dat pak sneeuw te zien in de alpen, je zult er vanmorgen maar mee wakker zijn geworden :')
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
pi_102135230
Hier nog een link: http://www.sneeuwhoogte.nl/top50/
Zie je de sneeuwhoogtes per plaats en een link naar de webcams O+
  maandag 19 september 2011 @ 12:35:44 #9
199256 kwiwi
de enige echte.
pi_102135273
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 12:33 schreef Klonk het volgende:
Ik heb aan het einde van week mijn ''zomervakantie'', hopelijk nog ff geen sneeuw maar lekker fietsweer :D
Dat wordt winterbanden op je fiets zetten :+
  maandag 19 september 2011 @ 12:39:35 #10
61944 Freeflyer
Vallen doet geen pijn...
pi_102135372
Deze wil ik even volgen :D
Neerkomen wel!
  maandag 19 september 2011 @ 12:40:30 #11
66470 Klonk
Koning van Tofania
pi_102135395
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 12:35 schreef kwiwi het volgende:

[..]

Dat wordt winterbanden op je fiets zetten :+
ik heb een setje speciale winterwielen zelfs, kant en klaar voor gebruik met winterbanden voor de fiets , ja die bestaan echt en ze werken ook nog :D
Klonk is alleen Klonk als er Klonk op staat
pi_102147083
Onwerkelijk - zaterdag in Oostenrijk aangekomen met dik 20 graden, lekker in de zon een colaatje zitten drinken. Vanmorgen wakker geworden tijdens en een sneeuwbui en vanmiddag een bergwandeling gemaakt tussen 1050 en 1370 meter en zeker in 30 centimeter sneeuw terecht gekomen.

Ik had het vorige week wel op de GFS kaarten gezien, dus gelukkig ook wat warme kleren meegenomen, maar zeker zaterdagmiddag had ik echt niet meer verwacht dat er nog sneeuw zou komen - laat staan dat het zo veel zou zijn en is blijven liggen!
pi_102150613
Nu al halve meter sneeuw gevallen in Alpen



HLN UPDATE In grote delen van de Alpen is al sneeuw gevallen. Vanochtend sneeuwde het in Oostenrijk en Zwitserland boven de 700 meter. Lokaal is gisteren al zo'n 35 centimeter gevallen, onder meer in het Zwitserse Arosa. Vannacht en vanmorgen viel er nog extra sneeuw, zodat er nu plaatselijk al een halve meter ligt. De Zwitserse sneeuwmeters sloegen bijna tilt: St-Moritz: 50 cm, Arosa 39 cm en Davos 29 cm. De vroege winterprik stuurde ook het verkeer in de war. Het was dan ook al 17 jaar geleden dat er zo vroeg op het jaar al zo veel sneeuw was gevallen.





De sneeuwgrens daalde gestaag van 1.600 naar onder de 1.000 meter. Vooral afgelopen nacht heeft het hevig gesneeuwd. De temperaturen in de Alpen daalden de afgelopen dagen spectaculair. Het koufront bracht de eerste winterse neerslag van betekenis. Was het zaterdag op sommige plaatsen nog 20 graden, vanochtend was het nog maar 2 tot 4 graden boven nul.

De Furka- en Klausenpas in Zwitserland zijn tijdelijk afgesloten, de Gotthardpas is zeer moeilijk te berijden, vooral voor vrachtverkeer. Een aantal passen in Tirol is door de sneeuw eveneens voor onbepaalde tijd afgesloten. Ook het treinverkeer in dit gebied ondervindt flinke hinder van de plotselinge sneeuwval, onder meer door bomen die door het gewicht van de sneeuw op het spoor zijn gevallen.

Winterbanden
Lokale verkeersdiensten raden automobilisten aan om indien mogelijk winterbanden en sneeuwkettingen aan te schaffen voordat ze in Zwitserland en Noord-Italië gaan rijden de komende dagen.

Voor vandaag wordt aanhoudende sneeuwval verwacht, soms tot in de dalen. Daar zal de neerslag echter veelal toch overgaan in regen. Vanaf woensdag volgt een spectaculair herstel. De zon komt terug en de temperaturen stijgen terug richting de 20 graden.

Of het een uitstekend skiseizoen zal worden, valt dus nog af te wachten. (lb/kve/kh)

hln
pi_102151708
quote:
Enorme temperatuurverschillen zondagmiddag in Oostenrijk. In Krems, landsdeel Neder-Oostenrijk, werd een maximumtemperatuur van 31,0 en in het centrum van Wenen 29,1º gemeten. Ondertussen voltrok zich in het westen van het mooie Alpenland een ‘Wintereinbruch’. Om 16 uur wees de thermometer in de hoofdstad van Vorarlberg, Bregenz, slechts 9,8º aan. Verder is het onder invloed van een ‘Genuadepressie’ intensief gaan regenen en sneeuwen.

Oliver Oeckerath berichtte vanmiddag over de actuele situatie: "Volgens de meetreeks van de Oostenrijkse weerdienst ZAMG is op de 2247 meter hoge Patscherkofel vlakbij Innsbruck (Tirol) tussen zondag 18 en vanmiddag 17 uur 68,5 mm aan neerslag gevallen bij kwikstanden tussen -0,9° en -4,1°. Wij mogen dus veronderstellen dat daar nu een sneeuwtapijt van ongeveer 70 cm ligt. Om 17 uur vroor het op de Patscherkofel 3,2°. Bovenop de Hahnenkamm (1790 meter), de huisberg van Kitzbühel, bedraagt de sneeuwhoogte 40 cm. Zelfs in Innsbruck, meetpunt op 585 meter boven NAP, ging de regen tijdelijk over in natte sneeuw en wees de thermometer om 13 uur slechts 1,2° aan. Inmiddels is het weer een stuk zachter met 4,2°.
Voor de Oostenrijkse Staatsspoorwegen ÖBB is het een zware dag, want veel bomen zijn onder het gewicht van de vochtige sneeuw bezweken en op de rails of in de bovenleidingen terechtgekomen. De belangrijke Brennerspoorlijn is tussen Steinach in Tirol en Brenner/Brennero afgesloten en ook tussen Bad Gastein en Bad Hofgastein in het Salzburger Land rijden momenteel geen treinen (bron: http://www.oebb.at). Op de hoger gelegen wegen (Ötztalstraße B186, Paznauntalstraße B188 en Pitztalstraße L16) zijn sneeuwkettingen verplicht". Tot zover het relaas van Oliver. In het weerpraatje aandacht voor de situatie in Zwitserland.

ZWARE SNEEUWVAL IN ZWITSERLAND

Het Alpengebied is onthaald op een voor deze tijd van het jaar ongewoon dik pak sneeuw. Zwitserse bronnen berichten dat de sneeuwgrens tijdelijk zakte naar rond 1000 meter hoogte. Dat was vooral in Graubünden het geval. Sankt Moritz, gelegen op een hoogte van 1890 meter, kreeg 45 centimeter verse sneeuw te verstouwen en in Arosa (1818 meter hoogte) viel 39 cm. Ook in Davos, op 1560 meter hoogte, ongewoon veel sneeuw: 27 centimeter. In het verleden zijn er twee situaties geweest waarbij in de nazomermaand vergelijkbare hoeveelheden werden geregistreerd. Dat was op 21 september 1979 (Davos 34 cm) en 5 september 1984 (Davos: 25 cm).
Regen en sneeuw samen leverden in Davos vanochtend een etmaalsom van 73 en in Sta. Maria im Münstertal 101 mm op. Hoogstwaarschijnlijk hebben deze plaatsen in september niet eerder zoveel neerslag in een etmaal tijd te verwerken gekregen. In het hooggebergte viel nog meer neerslag (hoofdzakelijk sneeuw). Oliver Oeckerath bericht: "Volgens de voorlopige gegevens mat Corviglia (2497 meter) een etmaalsom van zowaar 183,6 mm en werd Corvatsch (3315 meter) getrakteerd op 116 mm aan neerslag".
Jan Visser
  maandag 19 september 2011 @ 21:01:39 #15
83025 INViCTuS
Mountains & Nature
pi_102155349
Never Stop Exploring!
Life begins at the end of your comfort zone!
Follow me on Twitter: https://twitter.com/EdwinKr83 Instagram: https://www.instagram.com/edwinkr83/
pi_102173154
Ik ben benieuwd of wij dit jaar weer zo'n koude winter krijgen als afgelopen 2 jaar.
  dinsdag 20 september 2011 @ 11:13:06 #17
11102 knep
Mountainfreak
pi_102173612
Mooi verschil:

Afgelopen vrijdag:



Vandaag:

pi_102175713
quote:
Extreem vroege sneeuw
Extreem vroege sneeuwval heeft aan het begin van deze week Italië en Oostenrijk overvallen. De ANWB kwam maandag zelfs met een waarschuwing voor toeristen. En in Oostenrijk was er korte tijd sprake van flink wat chaos. Volgens meteorologen is er sprake van een 'winterprik' en zal de verse sneeuw snel wegdooien.

In Oosterijk veroorzaakte de vroeg sneeuwval onverwacht veel hinder. Volgens Wetter.at golden voor Salzburg, Tirol, Stiermarken, Karinthië en Boven-Oostenrijk waarschuwinen voor extreem weer. De neerslag was overcvloedig en viel boven soms maar 600 meter in de vorm van sneeuw. Op veel plaatsen viel meer dan 40 centimeter.

Geen stroom
Op de Tauernroute werden ruim twee kilometer hoogspanningslijnen beschadigd, waardoor op sommige plaatsen de spoorverbindingen uitvielen en pendeldiensten werden ingesteld naar Schwarzach, Bad Hofgastein, Gastein, en Mallnitz. Ook in west-Oostenrijk werden verschillende spoorwegroutes gesloten.
pi_102178816
quote:
0s.gif Op dinsdag 20 september 2011 10:57 schreef Ivo1986 het volgende:
Ik ben benieuwd of wij dit jaar weer zo'n koude winter krijgen als afgelopen 2 jaar.
De Arctische oceaan heeft weer een heleboel energie opgeslagen de afgelopen maanden. Energie die in de winter vrij komt en tot veranderde circumpolaire windpatronen kan leiden, iets wat ook gehyptheseerd is als oorzaak voor de afgelopen twee winter. Nederland ligt dicht genoeg bij de Arctische oceaan om daar last van te krijgen als bijvoorbeeld een zak ijskoude poollucht uitbreekt (doordat de circumpolaire stroming minder is en welke de poollucht normaal gesproken op zijn plek houd) en uitstroomt naar het zuiden.

Maar we zullen het zien, ik heb liever een milde winter want dat scheelt in de stookkosten.
pi_102453525
Goudmijntje voor de weervoorspellers en winterliefhebbers: AGW Observer heeft een mooie opsomming van studies naar de oorzaak(en) van de koude winters van 09/10 en 10/11.
pi_102483610
foutje

[ Bericht 99% gewijzigd door meteo-online op 28-09-2011 18:07:24 ]
Weer of geen weer, altijd actueel www.onweer-online.nl
pi_102522475
quote:
In de noordelijke delen van Scandinavië heeft het de afgelopen nacht licht gevroren. Het Zweedse Pajala mat -0,9, Muonio in Finland kwam uit op -1,5º en in de Noorse provincie Finnmark meldde Cuovddatmohkki -2,8º. In het overgangsgebied regende het flink in delen van Midden-Noorwegen. In Gartland, provincie Nord-Trøndelag, viel de afgelopen nacht 38 mm. Vandaag wordt het echter in vooral het zuiden van Zweden (Götaland) warm weer met temperaturen boven 20 graden.
Jan Visser
  zaterdag 1 oktober 2011 @ 08:02:10 #23
203635 Ugjerke
God of tits and wine
pi_102576025
Moeten we niet eerst een herfst krijgen voordat we aan winter kunnen denken? :P
Op maandag 29 april 2013 16:56 schreef Moira. het volgende:
Ug, je bent af en toe een (leuke) mafkees, maar ook een wijs man.
pi_102576471
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 oktober 2011 08:02 schreef Ugjerke het volgende:
Moeten we niet eerst een herfst krijgen voordat we aan winter kunnen denken? :P
in het noorden van europa slaan ze de herfst over :)
pi_102791856
Na recordhitte nu sneeuw in Groot-Brittannië

Amper honderd uur na de warmste oktoberdag sinds het begin van de weermetingen is het weer in Groot-Brittannië naar de andere kant overgeheld. In Schotland viel vandaag zowaar de eerste sneeuw.

In het skigebied Cairngorn, tussen de 600 en de 1.000 meter hoog gelegen, stapelde de witte pracht zich vijf centimeter hoog op. Ook andere berggebieden in de Scottish Highlands melden kerstweertoestanden. Blijft een en ander duren, dan willen de wintersportinstellingen midden november reeds de skiliften openen. Normaal begint de winterpret bij de Caledoniërs pas begin december.

hln
pi_102798761
quote:
In en rond Kiruna, Zweden, is het vanochtend flink gaan sneeuwen bij temperaturen rond het vriespunt: bekijk de webcamopname bij het Weerpraatje van hedenochtend 07:55 uur.
@Jan Visser

pi_102798962
quote:
2s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 08:59 schreef aloa het volgende:

[..]

@Jan Visser

[ afbeelding ]
he, ik zit maar zo'n 800 meter van die webcam.. :D
pi_102799480
quote:
4s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 09:11 schreef gogosweden het volgende:

[..]

he, ik zit maar zo'n 800 meter van die webcam.. :D
Valt behoorlijk wat zo te zien.
pi_102799711
quote:
2s.gif Op donderdag 6 oktober 2011 22:48 schreef aloa het volgende:
Na recordhitte nu sneeuw in Groot-Brittannië

Amper honderd uur na de warmste oktoberdag sinds het begin van de weermetingen is het weer in Groot-Brittannië naar de andere kant overgeheld. In Schotland viel vandaag zowaar de eerste sneeuw.

In het skigebied Cairngorn, tussen de 600 en de 1.000 meter hoog gelegen, stapelde de witte pracht zich vijf centimeter hoog op. Ook andere berggebieden in de Scottish Highlands melden kerstweertoestanden. Blijft een en ander duren, dan willen de wintersportinstellingen midden november reeds de skiliften openen. Normaal begint de winterpret bij de Caledoniërs pas begin december.

hln
Fors overdreven bericht natuurlijk. De maximum temperatuur in Cairngorn (Noord Schotland) over de afgelopen week was 13 graden en nu is het er zo'n 4 graden. Die 30 graden zal vast ergens in Zuid-Engeland gemeten zijn. Apples and Oranges.
pi_102799778
quote:
2s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 09:42 schreef aloa het volgende:

[..]

Valt behoorlijk wat zo te zien.
[ afbeelding ]
ja, sneeuwt enorm hard en zal wss nog 2 a 3 dagen non stop doorgaan :')
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 09:58:28 #31
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_102799825
Bij het zien van die beelden wil ik direct weer m'n ticket naar Zweden boeken :D Vorig jaar lag er in december nog maar een centimeter of 30 :( zelfde als dat de temperatuur de hele week in minusgraden was :')
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_102799941
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 09:58 schreef Dven het volgende:
Bij het zien van die beelden wil ik direct weer m'n ticket naar Zweden boeken :D Vorig jaar lag er in december nog maar een centimeter of 30 :( zelfde als dat de temperatuur de hele week in minusgraden was :')
ik wil heul geen sneeuw :')

ruilen?.. :D
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 10:16:05 #33
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_102800185
quote:
4s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 10:04 schreef gogosweden het volgende:

[..]

ik wil heul geen sneeuw :')

ruilen?.. :D
Nee, vind de 2100km naar waar wij zitten al veel :P Kom wel een keertje op visite per sneeuwscooter :D (als er genoeg sneeuw ligt :( )
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 10:16:57 #34
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_102800203
quote:
4s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 10:04 schreef gogosweden het volgende:

[..]

ik wil heul geen sneeuw :')

ruilen?.. :D
Hoe is het vrouwelijk schoon in Kiruna eigenlijk? Geldt daar het gezegde 'Je weet dat je in het noorden van Zweden bent wanneer de elanden mooier zijn dan de vrouwen' ook of? :D
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_102800303
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 10:16 schreef Dven het volgende:

[..]

Hoe is het vrouwelijk schoon in Kiruna eigenlijk? Geldt daar het gezegde 'Je weet dat je in het noorden van Zweden bent wanneer de elanden mooier zijn dan de vrouwen' ook of? :D
het is meer een "walrus" syndroom ofzo.. :')

Ze zijn nogal mollig. Wss vet reserves voor de kou.. :D

Neehoor maar in zuidzweden zijn ze mooier :P
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 10:23:08 #36
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_102800331
quote:
4s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 10:21 schreef gogosweden het volgende:

[..]

het is meer een "walrus" syndroom ofzo.. :')

Ze zijn nogal mollig. Wss vet reserves voor de kou.. :D

Neehoor maar in zuidzweden zijn ze mooier :P
Was ik al bang voor ;( En die bergen make-up :D Is in het zuiden ook wel zo maar daar kan ik het nog wel van hebben O+
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_102800419
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 10:23 schreef Dven het volgende:

[..]

Was ik al bang voor ;( En die bergen make-up :D Is in het zuiden ook wel zo maar daar kan ik het nog wel van hebben O+
true.. :D
  Moderator vrijdag 7 oktober 2011 @ 10:35:20 #38
45833 crew  Fogel
pi_102800590
Rond Voss, Noorwegen ligt nu de eerste sneeuw aldus http://www.nettavisen.no/vaer/article3246363.ece.
Verder komt de sneeuw in Midden-Noorwegen dit weekend aldus http://www.adressa.no/vaeret/article1706532.ece.

Gisteren in ieder geval al een flinke hagelbui gehad in Trondheim.
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, UK, Nederland
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 10:42:57 #39
70357 Hyperdude
#MakeLanciaGreatAgain
pi_102800796
pfff
Hagel hadden we gisteren ook al in NL ;)

Stelvio vorige week woensdag. Sneeuw lag er nog boven ongeveer 2600 meter. Temp ongeveer 15-18 graden

In Oostenrijk lag een paar dagen eerder op 2000 meter veel meer.
Resten van de hierboven genoemde sneeuwval een week eerder.
How do we turn this world-class fuck-up into a world-class learning experience?
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 11:08:41 #40
83025 INViCTuS
Mountains & Nature
pi_102801507
In grote delen van de Alpen valt nu tot en met maandag her en der 40 tot 100cm bij. de sneeuwgrens pendelt tussen de 1000 en 1500 meter. Momenteel sneeuw het in het zwarte woud op 1493 in ieder geval ook. Zelfs in de Harz ( 1000m ) is het morgen maar een graad of 1.
Never Stop Exploring!
Life begins at the end of your comfort zone!
Follow me on Twitter: https://twitter.com/EdwinKr83 Instagram: https://www.instagram.com/edwinkr83/
pi_102801594
quote:
0s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 10:35 schreef Fogel het volgende:
Rond Voss, Noorwegen ligt nu de eerste sneeuw aldus http://www.nettavisen.no/vaer/article3246363.ece.
Verder komt de sneeuw in Midden-Noorwegen dit weekend aldus http://www.adressa.no/vaeret/article1706532.ece.

Gisteren in ieder geval al een flinke hagelbui gehad in Trondheim.
vosss O+
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  Moderator vrijdag 7 oktober 2011 @ 11:13:37 #42
45833 crew  Fogel
pi_102801655
quote:
17s.gif Op vrijdag 7 oktober 2011 11:11 schreef vosss het volgende:

[..]

vosss O+
Wel met een sneeuwschep op pad gaan he, met al die sneeuw rond je :P
I'm surrounded by morons!
TRV plannen/geboekt 2024:Nederland, UK, Nederland, UK, Nederland
TRV 2023: Bangkok, Los Angeles, Nederland/Belgie, Denemarken, Noord-Noorwegen, Londen, Thailand, Nederland, Gdansk, Nederland, Japan
TRV 2022: Los Angeles, New York, Nederland, Los Angeles, Nederland/Duitsland/Belgie, Noord-Noorwegen, Nederland, UK
pi_102801784
Ik woon er niet. Ik denk dat daar mijn roots liggen. :)
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  vrijdag 7 oktober 2011 @ 12:38:31 #44
83025 INViCTuS
Mountains & Nature
pi_102804083
Wat zou ik toch graag in de Alpen willen wonen zeg :) gisteravond op 1500m nog ruim 8 graden, groen en wat regen, inmiddels -2 en 10cm sneeuw.
Never Stop Exploring!
Life begins at the end of your comfort zone!
Follow me on Twitter: https://twitter.com/EdwinKr83 Instagram: https://www.instagram.com/edwinkr83/
pi_102844077
Winter 'daalt neer' in Alpen
Tal van verbindingswegen in de Zwitserse Alpen zijn zaterdag gesloten na hevige sneeuwval. De bergpassen Flüela, Furka, Gotthardt, Grimsel, Grote Sint-Bernhard, Klausen, Nufenen of Novena, Oberalp en Susten zijn dicht, berichtte zaterdag de Zwitserse automobielclub TCS. De sneeuwgrens is in Zwitserland gedaald naar 1200 meter hoogte. Daardoor ontstond bijvoorbeeld voor de Gotthardttunnel een lange file.

De sneeuwpret kan beginnen

Ook in Zuid-Duitsland is het dit weekeinde aanzienlijk kouder dan een paar dagen eerder. In München en omgeving werd het volgens de Duitse meteorologische dienst in 12 uur tijd 15 graden kouder. Donderdag was het er nog 'nazomers' met temperaturen van 23 graden Celcius. Aan het begin van dit weekeinde was het nog maar 7 graden.

bron
pi_102849819
Man doodgevroren in Polen

In het zuiden van Polen is in de nacht van vrijdag op zaterdag een 64-jarige man doodgevroren. De man uit een dorp in de buurt van het wintersportoord Zakopane viel op weg naar zijn huis dronken in slaap, zo meldt de Poolse nieuwszender TVN24. Volgens de politie stierf de man door onderkoeling. Het gaat om het eerste slachtoffer door de kou deze herfst in Polen. De temperaturen lagen onder het vriespunt en er viel voor het eerst sneeuw in de regio. (dpa/lpb)

hln
pi_103074106
Veel sneeuw in de Noorse bergen.

De barometer staat op z’n handjes in het zuidelijk deel van Noorwegen. Het weerglas was vanochtend lokaal opgelopen tot 1039 hPa. Verder vielen de lage temperaturen op. Folldal mat -9,1 en Grotli -11,3º. De stralingsvorst zal ongetwijfeld ook te maken hebben met de grote hoeveelheden sneeuw die recentelijk in de bergen zijn gevallen. Vooral in de provincies Sogn og Fjordane en in Oppland ligt al veel sneeuw. Gisteren meldde Stryn, gelegen op 1065 meter hoogte, 90 centimeter sneeuw: op 1600 meter is het sneeuwdek 100 centimeter dik. “Galdhøppigen Juvvasshøe (1894 meter) meldt een sneeuwhoogte van maar liefst 2 meter” bericht Oliver Oeckerath.

Jan Visser

[ Bericht 3% gewijzigd door #ANONIEM op 14-10-2011 14:02:06 ]
  zondag 16 oktober 2011 @ 23:31:56 #48
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_103171670
Morgenochtend naar Zweden. Tussen de lijn Stromsund Umea! Weer is er helaas nog niet best. 8 graden en regen :')
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
pi_103171912
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 23:31 schreef Dven het volgende:
Morgenochtend naar Zweden. Tussen de lijn Stromsund Umea! Weer is er helaas nog niet best. 8 graden en regen :')
je bent net te laat, gisternacht is alle sneeuw weggesmolten :')
  zondag 16 oktober 2011 @ 23:39:56 #50
308499 Dven
Den Bolle Gaar
pi_103172010
quote:
4s.gif Op zondag 16 oktober 2011 23:37 schreef gogosweden het volgende:

[..]

je bent net te laat, gisternacht is alle sneeuw weggesmolten :')
Niet sneeuwscooteren dus :( maar misschien dat ik kan schaatsen, is me in Zweden nog nooit gelukt :D
"For the man sound of body and serene of mind, there is no such thing as bad weather; Every day has its beauty. And storms which whip the blood, do make it pulse more vigorously."
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')