Yep, deels analist, maar vooral een anglosaxische anti-eu stoker.quote:Op donderdag 15 september 2011 09:01 schreef GoudIsEcht het volgende:
[..]
Het grote publiek moet zich voornamelijk realiseren dat Ambrose een eurobasher is. Dat zou jij ook eens moeten zien.
quote:vr 16 sep 2011, 08:06
Dure rekening Nederland bij wanbetaling euroland
AMSTERDAM - Als de Europese redding van Griekenland, Ierland en Portugal op een totaal fiasco uitloopt, dan kost dit de Nederlandse belastingbetaler maximaal 20,6 miljard. Ons land heeft beloofd om het kwakkelende trio voor dit bedrag te steunen, blijkt uit gisteren gemaakte berekeningen van het Centraal Plan Bureau (CPB). Volgens de rekenmeesters is daarvan inmiddels 13,7 miljard ook echt uitgeleend
http://www.nu.nl/economie/2617164/komst-geithner-goed-teken.htmlquote:'Komst Geithner is goed teken'
Laatste update: 16 september 2011 08:15 info .WROCLAW - De komst van de Amerikaanse minister van Financiën Timothy Geithner is een ''goed teken dat er internationaal aandacht is voor de eurocrisis''.
Foto: AFP Dat zei minister Jan Kees de Jager vrijdag bij aankomst op de informele bijeenkomst van de ministers van Financiën van de 17 eurolanden.
''De Amerikanen laten zien dat ook zij het belang van de bestrijding van de eurocrisis erkennen'', aldus De Jager. Voorafgaand aan de bijeenkomst zeiden ingewijden dat de komst van de Amerikaanse minister voor nieuwe dynamiek kan zorgen.
Geithner, die ten opzichte van andere ministers met een zeer groot gezelschap arriveerde, is in het Poolse Wroclaw om onder meer te praten over de aanpak van de schuldenproblematiek in Griekenland en over de mogelijke uitbreiding van het noodfonds.
Urgentie delen
De Jager zei dat het belangrijk is ''dat we er allemaal zijn en dat we de urgentie van deze crisis delen''. Volgens de bewindsman is het belang om deze crisis te bestrijden enorm.
''De gevolgen voor de mensen thuis en op werk kunnen enorm zijn.'' Hij benadrukte dat het treffen niet zal leiden tot besluitvorming, maar zei wel te hopen vooruitgang te boeken.
Hoe komt het dat die Britten, maar ook Anglofielen, zulke anti-eu stokers zijn?quote:Op vrijdag 16 september 2011 08:08 schreef Perrin het volgende:
[..]
Yep, deels analist, maar vooral een anglosaxische anti-eu stoker.
Voor het eigen cluppie en tegen de club van de tegenstander? Vast ook een kwestie van geld en macht.quote:Op vrijdag 16 september 2011 08:51 schreef SemperSenseo het volgende:
[..]
Hoe komt het dat die Britten, maar ook Anglofielen, zulke anti-eu stokers zijn?
En jalouzie denk ik, want het gaat niet bepaald goed in de UK...quote:Op vrijdag 16 september 2011 09:58 schreef Perrin het volgende:
[..]
Voor het eigen cluppie en tegen de club van de tegenstander? Vast ook een kwestie van geld en macht.
Ik ben wel benieuwd wat geithner nu precies kan betekenen voor de euro behalve dat hij probeert de cds'sen niet te hoeven laten uitkeren.quote:Op vrijdag 16 september 2011 08:50 schreef Fukushima het volgende:
[..]
http://www.nu.nl/economie/2617164/komst-geithner-goed-teken.html
Denkt Jan Kees nou echt dat Geithner voor de euro komt, en niet om zijn eigen hachje te redden
Tsja, dat is natuurlijk een logisch gevolg van overheden die er alles aan doen om de banken uit de wind te houden. Had de markt zijn gang kunnen gaan, dan waren er nu geen Royal Bank of Scotland, ING, AIG en andere financiële paupers meer.quote:Op vrijdag 16 september 2011 11:51 schreef Basp1 het volgende:
Dat dan de banken er weer als lachende 3e vandoor gaan is te bizar voor woorden in al deze crisissen.
Tja hernieuwd vertrouwen lijkt mequote:Op vrijdag 16 september 2011 11:49 schreef SeLang het volgende:
Griekse yields dalen scherp. Heb ik iets gemist of is het speculatie op een nieuwe "redding"?
Je hoeft natuurlijk niet van het pact te wijken als het even tegen zit. Niemand verplicht je bij een maximum van 60 % van het BBP staatsschuld ook daadwerkelijk op dat maximum te gaan zitten. Wie speelruimte wil hebben zou bijvoorbeeld op 50 % van het BBP staatsschuld kunnen gaan zitten. Dan creëer je vanzelf speelruimte. En pact kan en moet dus gewoon keihard zijn.quote:Op donderdag 15 september 2011 21:33 schreef LXIV het volgende:
Duitsland en Frankrijk weken van dat pact met een reden! Het is ook niet slim om je teveel vast te leggen, zodat je in bijzondere omstandigheden gebonden bent aan zo'n pact!
Ik ben het zeker met je eens dat eurobonds (in zijn pure vorm) alleen kunnen werken bij een raamwerk om fiscale integriteit af te dwingen als de afspraken overtreden worden óf zelfs voordat de afspraken overtreden worden. Hoe zie je dat eigenlijk voor je, als een soort artikel 12-status zoals we dat ook in NL hebben bij een (mogelijke) insolvabele gemeente?quote:Op donderdag 15 september 2011 21:43 schreef dvr het volgende:
Correct, ik ging er vanuit dat er eerst een raamwerk komt om fiscale integriteit af te dwingen. Ik vind de Jager's plan prima (naar ik begreep: een onafhankelijke, niet-politieke autoriteit, en zondaars worden gestraft via hun afdrachten aan/van de EU), maar hij gaf zelf ook al aan dat het vooral in Frankrijk veel weerstand oproept. Maar dat deed het stabiliteitspact oorspronkelijk ook, en dat heeft Zalm er destijds toch met Duitsland doorheen weten te drukken! Nu alleen nog een mechanisme dat het ook daadwerkelijk afdwingt (of dat ontsnappen aan zo'n pact erg moeilijk en kostbaar maakt, bijvoorbeeld door overschrijdingen alleen toe te staan voor wederopbouw-activiteiten als gevolg van natuurrampen of oorlogsgeweld, of door overschrijdingen alleen in de vorm van achtergestelde bonds toe te staan).
quote:vr 16 sep 2011, 11:48
Spaanse staatsschuld flink gestegen
MADRID (AFN) - De staatsschuld van Spanje is in het tweede kwartaal van dit jaar opgelopen tot 65,2 procent van het Spaanse bruto binnenlands product (bbp).
Dat maakte de Spaanse centrale bank vrijdag bekend.
Ja zo een eenmalige mogelijke uitgave doet alle voordelen van vijftij jaar teniet.quote:Op vrijdag 16 september 2011 08:26 schreef meth77 het volgende:
Nederland heeft enorm veel VOORDEEL bij de EU
[..]
quote:Besluit over geld voor Griekenland in oktober
WROCLAW (AFN) - De beslissing over het verstrekken van de volgende termijn van 8 miljard euro uit het eerste noodplan voor Griekenland zal in oktober worden genomen. Dat zei Jean-Claude Juncker, de Luxemburgse premier en voorzitter van de vergadering van 17 eurolanden, vrijdag tijdens een persconferentie na ochtendgesprekken.
Juncker zei dat de eurolanden zien dat Griekenland vergaande moeite heeft genomen in het afgelopen jaar, maar dat ,,de volwaardige uitvoering van de afspraken cruciaal blijft''. Juncker zei de hernieuwde wil van de Grieken om de afspraken ,,volledig en gericht'' te implementeren, te verwelkomen.
Maar als het BNP van de zuidelijke landen blijft dalen dan gaat de schuldratio snel stijgen zonder dat er geleend wordtquote:Op vrijdag 16 september 2011 13:25 schreef Bolkesteijn het volgende:
65,2 % is ook nog heel redelijk. Volgens mij zelfs lager dan Nederland.
Interessante uitspraak van iemand die zichzelf een paar maanden geleden nog een leugenaar noemde:quote:Juncker roept op tot 'mondelinge discipline'
WROCLAW (AFN) - Bewindslieden van eurolanden moeten beter letten op wat ze zeggen. Jean-Claude Juncker, de Luxemburgse premier en voorzitter van de vergadering van 17 eurolanden, riep vrijdag de lidstaten op tot ,,mondelinge discipline''.
,,Ik heb bij mijn collega's aangedrongen zo veel mogelijk discipline te betrachten bij het verkondigen van onze meningen'', aldus Juncker. Hij zei dit naar aanleiding van een vraag van journalisten of de eurozone in staat is met één stem te spreken. Juncker antwoordde ontkennend.
De afgelopen weken buitelden verschillende bewindslieden en regeringsleiders over elkaar heen met meningen over de problemen in Griekenland, een mogelijke oplossing of zelfs een mogelijk bankroet.
http://www.iex.nl/Nieuws/(...)inge-discipline.aspx
quote:"When it becomes serious, you have to lie," Juncker, who as the chairman of the regular meetings of eurozone finance ministers is one of the currency union's key spokesmen, said in recent remarks.
Hij roept gewoon iedere politicus op tot liegen zoveel als je maar kan om maar het publiek te bedotten. Het probleem alleen met leugens is dat je op den duur zoveel onzin bij elkaar verzonnen hebt dat de geloofwaardigheid alleen nog maar minder gaat worden. Dit geeft wederom aan waarom burgers steeds verder van de politiek af komen te staan.quote:Op vrijdag 16 september 2011 14:09 schreef SeLang het volgende:
[..]
Interessante uitspraak van iemand die zichzelf een paar maanden geleden nog een leugenaar noemde:
[..]
Dat geloof ik niet, er zijn ongetwijfeld Kamerleden die oprecht de belangen van hun achterban zo goed mogelijk proberen te behartigen. Maar, zoals altijd geldt: hoe machtiger ze zijn, hoe minder je ze kunt vertrouwen.quote:Op vrijdag 16 september 2011 14:35 schreef flyguy het volgende:
Alleen dan zou de Tweede kamer denk ik leeg zijn.
Dus Lagarde lijkt (terecht imo) vast te houden aan het oorspronkelijke eisenpakket. Onze eigen minister heeft heel expliciet er elke keer weer op gewezen dat IMF deelname een noodzakelijke voorwaarde is voor Nederlandse steun. Dat vind ik ook een juiste positie want het IMF daar zitten de herstructurerings experts en niet in de EU.quote:IMF threatens to withhold Greek loan
Christine Lagarde, head of the International Monetary Fund, on Thursday raised the spectre of her organisation withholding its portion of an ¤8bn ($11bn) aid payment Greece needs by the end of this month, saying Athens had implemented requisite economic reforms “in parts”.
Speaking ahead of a highly anticipated meeting of IMF, US and European finance officials in Poland, Ms Lagarde said Athens had to re-ignite “the urge to deliver on commitments” made by its government after a period during which “momentum had slowed down”.
“If there has been no implementation, we don’t pay,” she told CNBC, in describing the IMF’s lending practices.
Ms Lagarde’s comments differ from the views of the IMF’s partner in the Greek bail-out negotiations, the European Commission, which EU officials said is largely satisfied with Greece’s recent concessions. These include a property tax that is expected to raise about ¤2bn this year to fill a ¤1.7bn gap in the budget.
http://www.ft.com/cms/s/0(...)0.html#axzz1Y7QSDYVd
Gezien 't trackrecord, zal dat niet 't IMF zijn..quote:Op vrijdag 16 september 2011 14:52 schreef SeLang het volgende:
Eens zien wie er gaat buigen, Griekenland of het IMF?
Ik denk dat het IMF zich terugtrekt en de wij (Europa) dus alles gaan betalenquote:Op vrijdag 16 september 2011 14:52 schreef SeLang het volgende:
Eens zien wie er gaat buigen, Griekenland of het IMF?
De EU gaat buigen en gewoon alles maar zelf financieren, desnoods maakt men nog een extra reddingspot voor de reddingspot aan of zo.quote:Op vrijdag 16 september 2011 14:52 schreef SeLang het volgende:
Eens zien wie er gaat buigen, Griekenland of het IMF?
Ik denk dat er wel meer knieën getest gaan worden. Historisch gezien heeft het IMF de sterkste knieën van allemaal, maar het is wel een mooie test om te kijken hoe Lagarde zich houdt in haar nieuwe functie. Kan zij in een maand een gedaantewisseling ondergang van minister van financiën in Frankrijk, naar een economenclub waar men zich wel aan de afspraken houdt? Ook Papandreou gaat getest worden, hoeveel bezuinigingen kan hij nog realiseren politiek gezien en is hij flexibel genoeg om aan zowel het IMF als zijn eigen bevolking tegemoet te komen? Dan zijn er nog de knieën van De Jager, een harde eis voor Nederland is IMF deelname, als het IMF zijn steun intrekt doet De Jager dat dan ook? En wat gaat Merkozy doen in dat geval, stoppen zij met de bailout?quote:Op vrijdag 16 september 2011 14:52 schreef SeLang het volgende:
Eens zien wie er gaat buigen, Griekenland of het IMF?
Ik snap het ook niet helemaal. Als ik EU/Grieks-politicus was zou ik blij zijn met het IMF. Zij knappen het vuile werk op en je kan hen nog de schuld geven ook.quote:Op vrijdag 16 september 2011 14:52 schreef SeLang het volgende:
Dat vind ik ook een juiste positie want het IMF daar zitten de herstructurerings experts en niet in de EU.
Als dat grafiekje op CDS-prijzen gebaseerd is: swaps op euroschulden keren uit in dollars. De EURUSD is de afgelopen weken van 1.44 naar 1.35 gegaan, bijna 7% gedaald. Ik vermoed dat het 'm daar in zit.quote:Op vrijdag 16 september 2011 11:49 schreef SeLang het volgende:
Griekse yields dalen scherp. Heb ik iets gemist of is het speculatie op een nieuwe "redding"?
Nou daar zijn de meningen over verdeeld natuurlijk. Het enigste wat de IMF doet is de duimschroeven aandraaien en landen soms met nog meer schulden opzadelen.quote:Op vrijdag 16 september 2011 15:37 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Ik snap het ook niet helemaal. Als ik EU/Grieks-politicus was zou ik blij zijn met het IMF. Zij knappen het vuile werk op en je kan hen nog de schuld geven ook.
Ik heb daar weinig concrete gedachten bij, zolang de beoordeling maar niet door politici geschiedt (een onafhankelijke instantie lijkt me een goed idee) en de afstraffing, bijvoorbeeld het tegenhouden van EU-subsidies aan dat land, automatisch volgt.quote:Op vrijdag 16 september 2011 12:33 schreef piepeloi55 het volgende:
Hoe zie je dat eigenlijk voor je, als een soort artikel 12-status zoals we dat ook in NL hebben bij een (mogelijke) insolvabele gemeente?
Nee, dat grafiekje is de yield. Komt geen dollar in voor.quote:Op vrijdag 16 september 2011 15:42 schreef dvr het volgende:
[..]
Als dat grafiekje op CDS-prijzen gebaseerd is: swaps op euroschulden keren uit in dollars. De EURUSD is de afgelopen weken van 1.44 naar 1.35 gegaan, bijna 7% gedaald. Ik vermoed dat het 'm daar in zit.
Duitsland en Frankrijk hebben meer zekerheid geschapen over een Griekenland binnen de euro. Ook de VS bemoeit zich er nu mee dat ook positief is.quote:Op vrijdag 16 september 2011 11:49 schreef SeLang het volgende:
Griekse yields dalen scherp. Heb ik iets gemist of is het speculatie op een nieuwe "redding"?
Dan heb ik geen idee, want uit Griekenland komt steeds alleen maar tenenkrommend nieuws..quote:Op vrijdag 16 september 2011 15:53 schreef SeLang het volgende:
Nee, dat grafiekje is de yield. Komt geen dollar in voor.
Zozo, dus ze hebben wel degelijk slimme economen in Griekenland. Eerst een paar miljard krijgen en dat pas falliet gaan, ipv direct. Goed bezigquote:Op vrijdag 16 september 2011 16:21 schreef dvr het volgende:
[..]
Het enige quasi-positieve nieuwtje was dat ze in 2009 hun begrotingstekort expres omhoog hadden bijgesteld om voor meer IMF/EU-steun in aanmerking te komen..
Al die uitlatingen van De Jager en andere regeringsleiders hebben anders voor veel chaos en volatiliteit gezorgd op de financiële markten. Enige terughoudendheid zou ze sieren en kan veel problemen voorkomen.quote:Op vrijdag 16 september 2011 14:18 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Hij roept gewoon iedere politicus op tot liegen zoveel als je maar kan om maar het publiek te bedotten. Het probleem alleen met leugens is dat je op den duur zoveel onzin bij elkaar verzonnen hebt dat de geloofwaardigheid alleen nog maar minder gaat worden. Dit geeft wederom aan waarom burgers steeds verder van de politiek af komen te staan.
De Jager doet het prima. Ook laatst met dat lekken van het feit, dat MinFin met default-scenario's van Griekenland bezig was. Er zat toen meteen weer een wereldvreemde hoogleraar in het journaal te vertellen hoe dom en schandalig dat was, maar die begreep niet dat De Jager (en zijn maatjes van de Bundesbank) met dat soort uitlatingen, die meteen de wereldpers halen, Griekenland juist onder druk zet om hun bezuinigingen door te zetten.quote:Op vrijdag 16 september 2011 16:25 schreef Athlon_2o0o het volgende:
Al die uitlatingen van De Jager en andere regeringsleiders hebben anders voor veel chaos en volatiliteit gezorgd op de financiële markten. Enige terughoudendheid zou ze sieren en kan veel problemen voorkomen.
Dat zag ik ook, maar ergens anders werd dat alweer ontkracht. Kennelijk heeft Griekenland veel onbetaalde rekeningen die ze naar het volgende jaar schuiven zodat het tekort dit jaar lager lijkt.quote:Op vrijdag 16 september 2011 16:21 schreef dvr het volgende:
[..]
Dan heb ik geen idee, want uit Griekenland komt steeds alleen maar tenenkrommend nieuws..
Het enige quasi-positieve nieuwtje was dat ze in 2009 hun begrotingstekort expres omhoog hadden bijgesteld om voor meer IMF/EU-steun in aanmerking te komen..
Je zou je juist zorgen moeten maken als hij het zou ontkennen. Want dat zou betekenen dat hij ofwel keihard zit te liegen ofwel de realiteit kwijt is.quote:Op vrijdag 16 september 2011 16:37 schreef dvr het volgende:
[..]
De Jager doet het prima. Ook laatst met dat lekken van het feit, dat MinFin met default-scenario's van Griekenland bezig was. Er zat toen meteen weer een wereldvreemde hoogleraar in het journaal te vertellen hoe dom en schandalig dat was, maar die begreep niet dat De Jager (en zijn maatjes van de Bundesbank) met dat soort uitlatingen, die meteen de wereldpers halen, Griekenland juist onder druk zet om hun bezuinigingen door te zetten.
Door niet mee te gaan in de kansloze reddingspakketten, het beleiden van je eigen monetaire beleid etc. etc..quote:Op vrijdag 16 september 2011 17:37 schreef Igen het volgende:
Maar welke kosten van een zich verder uitbreidende crisis kun je dan van je afschuiven door uit de euro te stappen?
Waarom zouden we daarvoor uit de euro moeten?quote:Op vrijdag 16 september 2011 17:42 schreef Devion het volgende:
[..]
Door niet mee te gaan in de kansloze reddingspakketten,
Wat levert dat ons aan extra meerwaarde op concreet in de situatie van een zich verder uitbreidende crisis in Zuid-Europa? Met andere woorden: waarom is dat voordeel in die situatie (veel) groter dan nu?quote:het beleiden van je eigen monetaire beleid etc. etc..
We gaan sowieso als Duitsland uitstapt, en die zullen die stap eerder nemen dan Nederland. Dus ik denk dat de Duitse pijngrens relevanter is. Merkel doet erg haar best om een goede Europeaan te zijn, maar het gemor in haar eigen regering, in de media en bij deskundigen begint stevige vormen aan te nemen en ze hebben daar natuurlijk een heel sterke anti-inflatoire traditie.quote:Op vrijdag 16 september 2011 17:17 schreef SeLang het volgende:
Ik zou best wel eens willen weten wat er binnenskamers wordt besproken op het ministerie van Financiën, met name hoe ver het moet komen voordat NL uit de euro stapt.
Als de euro door de oplopende onhoudbare schulden in andere eurolanden sterk in koopkracht daalt, en als je ook nog reddingsacties moet financieren om te voorkomen dat je eigen banken, verzekeraars en pensioenfondsen kapotgaan, dan wil je daar niet inzitten.quote:Op vrijdag 16 september 2011 17:48 schreef Igen het volgende:
Wat levert dat ons aan extra meerwaarde op concreet in de situatie van een zich verder uitbreidende crisis in Zuid-Europa? Met andere woorden: waarom is dat voordeel in die situatie (veel) groter dan nu?
Ja okee.quote:Op vrijdag 16 september 2011 18:27 schreef dvr het volgende:
[..]
Als de euro door de oplopende onhoudbare schulden in andere eurolanden sterk in koopkracht daalt, (..), dan wil je daar niet inzitten.
Maar als we uit de euro stappen dan moeten we dat toch nog steeds, omdat het niks aan de exposure van onze financiële instellingen verandert?quote:en als je ook nog reddingsacties moet financieren om te voorkomen dat je eigen banken, verzekeraars en pensioenfondsen kapotgaan
Ja, maar als we (alleen, en rechtstreeks) onze eigen instellingen hoeven te redden is dat goedkoper dan wanneer we moeten bijlappen voor de staatstekorten van andere landen (plus, daarin inbegrepen, de oplopende tekorten van hun financiële instellingen). Bovendien zouden onze financiële instellingen vanuit alle hoeken en gaten van de wereld geld toegestuurd krijgen omdat men onze gulden zo aantrekkelijk vindt, zodat er dan minder gered hoeft te worden.quote:Op vrijdag 16 september 2011 18:33 schreef Igen het volgende:
Maar als we uit de euro stappen dan moeten we dat toch nog steeds, omdat het niks aan de exposure van onze financiële instellingen verandert?
Dat kan toch ook binnen de eurozone?quote:Op vrijdag 16 september 2011 18:54 schreef dvr het volgende:
[..]
Ja, maar als we (alleen, en rechtstreeks) onze eigen instellingen hoeven te redden is dat goedkoper dan wanneer we moeten bijlappen voor de staatstekorten van andere landen (plus, daarin inbegrepen, de oplopende tekorten van hun financiële instellingen).
Daar zit wat in.quote:Bovendien zouden onze financiële instellingen vanuit alle hoeken en gaten van de wereld geld toegestuurd krijgen omdat men onze gulden zo aantrekkelijk vindt, zodat er dan minder gered hoeft te worden.
quote:vr 16 sep 2011, 17:26
Leers laat zich niet verwurwen over Schengenzone
BRUSSEL/DEN HAAG - Minister Gerd Leers (Immigratie en Asiel) is niet van plan terug te komen van zijn dreiging de toetreding van Bulgarije en Roemenië tot de paspoortvrije Schengenzone te blokkeren. Hij weet de ministerraad aan zijn zijde. Het kabinet vindt dat het te vroeg is om deze EU-landen toe te laten tot Schengen, zo bleek vrijdag.
Nee, niet echt.. want wij en Duitsland kunnen misschien nog wel onze instellingen overeind houden, maar Frankrijk, Italië e.d. kunnen dat (als het er echt op aankomt met grote bankfaillissementen), zeker niet. Dan zouden die net als Griekenland failliet dreigen te gaan, met alle gevolgen van dien voor de koers van de euro (kapitaalvlucht e.d.), voor de interbancaire liquiditeit, voor de rente die wij op onze staatsschuld betalen, etc.quote:
Dat is een heel terecht opmerking, juist al die verwevenheden maken het lastig om de consequenties van riskante gebeurtenissen (bankfaillissementen, landsfaillissementen, koersval euro, koersval dollar, etc) goed te overzien. Ook deskundigen als Zalm en Buiter maken af en toe opmerkingen waar ik het totaal niet mee eens ben, bijvoorbeeld dat het rampzalig zou zijn voor onze banken als Griekenland uit de euro stapt, of dat de hele eurozone uiteenvalt als Griekenland eruit stapt. Beide stellingen zijn volgens mij aantoonbaar onjuist - zolang de autoriteiten maar goed op de gevolgen anticiperen om zaken als kapitaalvlucht te voorkomen. Vooral nu De Jager heeft gezegd dat ze alle scenario's goed aan het doorwerken zijn,ook in internationaal verband, heb ik er wel vertrouwen in dat landsfaillissementen en euro-exits dadelijk op een ordelijke manier kunnen verlopen. Dat zal ook wel moeten, want als er daarbij ook maar één cruciaal foutje wordt gemaakt, zit je meteen in een absoluut rampscenario.quote:Ja, sorry dat ik zo pietluttig doe, maar in het hele publieke debat wordt volgens mij veel te veel vanalles op één hoop gegooid wat eigenlijk helemaal niet per se bij elkaar hoort. En zo te zien is het nog een hele kunst om dat te ontrafelen.
Geen enkele oplossing is gratis. Het is een afweging wat over het geheel genomen het minst duur is.quote:Op vrijdag 16 september 2011 18:33 schreef Igen het volgende:
Maar als we uit de euro stappen dan moeten we dat toch nog steeds, omdat het niks aan de exposure van onze financiële instellingen verandert?
Je hebt zelfs de EEG niet meer terugquote:Op vrijdag 16 september 2011 20:18 schreef SeLang het volgende:
. Dus je hebt niet meer de EU terug zoals die was voordat de euro werd ingevoerd.
Voor ons, maar ook voor die landen?quote:Op vrijdag 16 september 2011 21:19 schreef SeLang het volgende:
No hard feelings en de schade valt te overzien.
Ze hebben het in eigen hand en een eventueel uittreden is dan hun eigen keuze dus valt er niets te verwijten.quote:Op vrijdag 16 september 2011 21:20 schreef Sloggi het volgende:
[..]
Voor ons, maar ook voor die landen?
Ook wat betreft de schade moeten ze dat zelf maar afwegen.quote:
De EU deed in het verleden of de Euro door alle EU leden gedekt zou worden en niemand sprak dat tegen en de rente was iets hoger dan die van Duitsland en Nederland.quote:Op zaterdag 17 september 2011 09:26 schreef Plus_Ultra het volgende:
ik kan er werkelijk waar bij mijn volle verstand niet bij dat banken zo ontiegelijk veel aan die grieken hebben geleend. Heeft Griekenland ooit een triple-A rating gehad? Nee toch?
Het is gewoon een kwestie van zulke bankiers en politici tegen de muur zetten als ze zullen foutjes maken, daarna is de rest echt wel voorzichtiger met ons geld.quote:Op zaterdag 17 september 2011 09:26 schreef Plus_Ultra het volgende:
ik kan er werkelijk waar bij mijn volle verstand niet bij dat banken zo ontiegelijk veel aan die grieken hebben geleend. Heeft Griekenland ooit een triple-A rating gehad? Nee toch?
Ondenkbaar nu, maar kijk maar naar de Franse revolutie.. De bankiers met hun assignats.quote:Op zaterdag 17 september 2011 13:38 schreef vipergts het volgende:
[..]
Het is gewoon een kwestie van zulke bankiers en politici tegen de muur zetten als ze zullen foutjes maken, daarna is de rest echt wel voorzichtiger met ons geld.
Het collectief maken van de verliezen, als kapitalisten ergens een hekel aan hebben is het dat wel, daarom ben je bij kapitalisme ook aan het beste adres om dat te voorkomen.quote:Op zaterdag 17 september 2011 13:38 schreef vipergts het volgende:
[..]
Het is gewoon een kwestie van zulke bankiers en politici tegen de muur zetten als ze zullen foutjes maken, daarna is de rest echt wel voorzichtiger met ons geld.
Misschien is dat tegen de muur zetten toch niet zo'n goed idee en kunnen we beter hun baan en vermogen afpakken. In zulke gevallen als bijvoorbeeld de Jager zegt "Griekenland betaalt ons alles terug" en heel Nederland weet dat zoiets onmogelijk is,dan is er zonder gevolgen mee wegkomen toch niet genoegquote:Op zaterdag 17 september 2011 15:33 schreef Bolkesteijn het volgende:
[..]
Het collectief maken van de verliezen, als kapitalisten ergens een hekel aan hebben is het dat wel, daarom ben je bij kapitalisme ook aan het beste adres om dat te voorkomen.
quote:Greek Prime Minister George Papandreou has cancelled a visit to the US because of the seriousness of the country's debt crisis, Greek media reported, quoting government sources.
State TV said he decided to return home after consultations with Finance Minister Evangelos Venizelos.
Mr Papandreou planned to attend the UN General Assembly and IMF meetings.
The decision comes a day after eurozone ministers delayed a decision over debt-ridden Greece's next bailout loan.
ze hebben geen geld om het leger, de ambtenaren, de uitkeringen en andere profiteurs te betalenquote:Op zaterdag 17 september 2011 17:21 schreef Duiker_21 het volgende:
Zit er iets aan te komen?
BREAKING: Greek crisis: PM George Papandreou cancels US visit (BBC news)
[..]
Dit is wel een benchmark ...in de lopende gebeurtenissen. Ze zouden nog geld hebben tot Oktober..quote:The decision comes a day after eurozone ministers delayed a decision over debt-ridden Greece's next bailout loan.
Minister Evangelos Venizelos.was wel in staat om de ministersalarissen en hun jaarbonus vast over te makenquote:Op zaterdag 17 september 2011 17:37 schreef Drugshond het volgende:
Hmmzzz... strange..het is zeker weekend (check).
Als ik me z'n posts goed herinner kan hij nu een vakantie naar Griekenland niet meer betalen, en verwacht hij dat wel weer te kunnen als de euro klapt.quote:Op zaterdag 17 september 2011 17:40 schreef Drugshond het volgende:
Michael... je bent er al bij vanaf het eerste uur/eerste topic hierover. Wellicht met een reden.
Ja ik geloof niet in de euroquote:Op zaterdag 17 september 2011 17:40 schreef Drugshond het volgende:
Michael... je bent er al bij vanaf het eerste uur/eerste topic hierover. Wellicht met een reden.
Praktisch denk ik dat je gelijk gaat krijgen omdat de markt ook deze kant op beweegt. Of het EU-wenselijk is , is een ander probleem dossier.quote:Op zaterdag 17 september 2011 17:44 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Ja ik geloof niet in de euro
De euro heeft geen enkel bestaansrecht, een muntunie met 17 landen is godsonmogelijk, het diverse EMU falen uit het verleden heeft nog geen enkel resultaat gehad men wil niet leren uit het verleden
Het zal niet bij Griekenland blijven, hierna komen alle zuidelijke landen
De Euro is te duur voor hen, veel te duur, het worden allemaal EU bijstandslanden
DE snelste redding is de Euro splitsen in een Noord- en Zuideuro
Dat boeit me niet.... we zijn 5000+ postings verder en de machine loopt nog steeds.quote:Op zaterdag 17 september 2011 17:43 schreef Igen het volgende:
[..]
Als ik me z'n posts goed herinner kan hij nu een vakantie naar Griekenland niet meer betalen, en verwacht hij dat wel weer te kunnen als de euro klapt.
Het zou het toerisme wel weer op poten zettenquote:Op zaterdag 17 september 2011 17:43 schreef Igen het volgende:
[..]
Als ik me z'n posts goed herinner kan hij nu een vakantie naar Griekenland niet meer betalen, en verwacht hij dat wel weer te kunnen als de euro klapt.
Wat mij verbaasd is dat men niet wil leren uit het verleden of dat men het zo snel vergeten isquote:Op zaterdag 17 september 2011 17:55 schreef Drugshond het volgende:
[..]
Praktisch denk ik dat je gelijk gaat krijgen omdat de markt ook deze kant op beweegt. Of het EU-wenselijk is , is een ander probleem dossier.
Het valt (ooit) weer terug naar een soort van EEG en het gekloot in het zuiden. Zijn wel een boel scherven die we bij elkaar moeten harken maar e.e.a. is wel een hak in het zand dat we ons niet gek moeten maken (wat wel gebeurd is).
Ja sorry hoor, maar je hebt meerdere keren gezegd dat je niet meer naar Griekenland op vakantie gaat omdat dat te duur is geworden. Dan is het toch niet zo gek om te denken dat je het niet meer kan betalen? De andere optie is immers dat je gewoon voor de goedkoopste deal gaat en Griekenland je helemaal geen reet interesseert, maar dat was niet de optie die ik de eerste keus wilde geven.quote:Op zaterdag 17 september 2011 18:02 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Het zou het toerisme wel weer op poten zetten
Ik kan overal heen, ik verdien 1,7 x modaal en ben uit de kinderen en kerngezond, dus loopt wel los met mij
Maar ik ga wel graag basic op vakantie, met de backpack, per trein, dagen genoeg per jaar
Nee ik ga graag naar Griekenland, maar heb het wel gezien daar nu, liever Egypte, mooi duiken daarquote:Op zaterdag 17 september 2011 18:21 schreef Igen het volgende:
[..]
Ja sorry hoor, maar je hebt meerdere keren gezegd dat je niet meer naar Griekenland op vakantie gaat omdat dat te duur is geworden. Dan is het toch niet zo gek om te denken dat je het niet meer kan betalen? De andere optie is immers dat je gewoon voor de goedkoopste deal gaat en Griekenland je helemaal geen reet interesseert, maar dat was niet de optie die ik de eerste keus wilde geven.
O-Euro.quote:Op zondag 18 september 2011 19:36 schreef Captain_Ghost het volgende:
Stel de splitsing binnen euro plaatsvinden in N-euro en Z-euro,waar nu Duitsland en Nederland zeker zin samen verder gaan, maar hoe zit met de Oostbloklanden?.
Gaan ze ook samen met N-euro of juist naar Z-euro?.
Dat klopt, het is namelijk onzin.quote:Op zondag 18 september 2011 20:00 schreef Captain_Ghost het volgende:
wie weet het!.
want ik hoor namelijk hier niets over.
Vraag me af hoe vaak je dat nou al gezegd hebt.quote:Op zondag 18 september 2011 20:59 schreef michaelmoore het volgende:
In min beleving is een splitsing van de muntunie onvermijdelijk , de 17 landen zullen, kunnen en willen niet samen een land / fiscale eenheid vormen.
Maar hoe??
Only god knows
quote:ma 19 sep 2011, 08:05
Druk op Griekenland
WROCLAW - De Griekse regering staat het water aan de lippen.
Zonder nieuwe bezuinigingen en verkoop van staatsbezit staat de volgende tranche van 8 miljard aan nieuw krediet op losse schroeven, zoveel werd duidelijk na de vergadering van de Europese ministers van Financiën in het Poolse Wroclaw.
De Grieken kunnen drie maanden verder worden geholpen, maar dan moeten ze wel hun deel van het verhaal leveren
Was het maar waar, de politici kijken alleen maar naar de lange termijn en hebben geen oplossing voor de huidige crisis, en het volk kan alleen maar denken aan de Grieken zoveel mogelijk naaienquote:Op maandag 19 september 2011 11:56 schreef remlof het volgende:
Het eisen dat ze staatseigendommen verkopen is belachelijk, hoe moeten ze straks dan geld verdienen?
Volgens mij wordt er tegenwoordig alleen nog maar op de hele korte termijn gedacht.
Door belasting te heffen? Ik weet niet hoe het nu is, maar een paar maanden terug hadden die Grieken allemaal staatsbedrijven die geen staatsbedrijven horen te zijn.quote:Op maandag 19 september 2011 11:56 schreef remlof het volgende:
Het eisen dat ze staatseigendommen verkopen is belachelijk, hoe moeten ze straks dan geld verdienen?
Volgens mij wordt er tegenwoordig alleen nog maar op de hele korte termijn gedacht.
Er is wel een oplossing maar die gaat pijn doen: gecontroleerde default, schulden voor een groot deel kwijtschelden en helpen bij de herstructurering. En naar mijn idee binnen de Euro houden; SeLang maakt deze slimme opmerking al eerder.quote:Op maandag 19 september 2011 12:03 schreef eleusis het volgende:
[..]
Was het maar waar, de politici kijken alleen maar naar de lange termijn en hebben geen oplossing voor de huidige crisis, en het volk kan alleen maar denken aan de Grieken zoveel mogelijk naaien
Zo de bevolking moet angstig gemaakt worden hoeveel het wel niet zou kosten een ongecontroleerde default van griekenland.quote:'Grieks failliet kost Nederland zeker 80 miljard'
Laatste update: 19 september 2011 11:53 info .AMSTERDAM - Een ongecontroleerd faillissement van Griekenland heeft grote financiële gevolgen, waarbij Nederland zeker tachtig miljard euro beschikbaar zal moeten stellen, om te voorkomen dat andere landen door een Grieks bankroet in de problemen raken.
Foto: ANP Dat meldt RTLZ maandag op basis van vertrouwelijke notities van het ministerie van Financiën.
Bij een ongecontroleerd faillissement zou de crisis overslaan naar andere zwakke eurolanden als Ierland, Portugal en mogelijk ook Spanje.
.Om deze landen overeind te houden, moeten de andere lidstaten van de eurozone het bestaande noodfonds van 750 miljard euro vergroten van vijftienhonderd miljard tot tweeduizend miljard euro.
Nederland zou hierbij garant staan voor tachtig tot honderdtwintig miljard.
Er is nog meer geld nodig als ook Italië gaat wankelen. Met dit risico hielden de ambtenaren eind mei echter nog geen rekening.
die spoorwegen en ferries zijn onverkoopbaar, dat stadium zijn we voorbijquote:Op maandag 19 september 2011 11:56 schreef remlof het volgende:
Het eisen dat ze staatseigendommen verkopen is belachelijk, hoe moeten ze straks dan geld verdienen?
Volgens mij wordt er tegenwoordig alleen nog maar op de hele korte termijn gedacht.
Redden is duurder?quote:Een ongecontroleerd faillissement van Griekenland heeft grote financiële gevolgen, waarbij Nederland zeker tachtig miljard euro beschikbaar zal moeten stellen, om te voorkomen dat andere landen door een Grieks bankroet in de problemen raken.
...bladiebladiebla...
Nederland zou hierbij garant staan voor tachtig tot honderdtwintig miljard.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |