abonnement bol.com Unibet Coolblue
  zondag 30 december 2012 @ 07:41:09 #229
58874 macferret
http://spiffsbbq.nl
pi_120945794

Ondertussen ruim 2/3 van de recepten gemaakt, super boek
pi_120947837
quote:
0s.gif Op zondag 30 december 2012 07:41 schreef macferret het volgende:
[ afbeelding ]
Ondertussen ruim 2/3 van de recepten gemaakt, super boek
Zeker een goed boek. Heb hem ook liggen.
pi_120952706
Nieuwe aanwinsten van afgelopen week:

Deel twee volgt waarschijnlijk snel. :9


Met uitleg en recepten van broden uit de hele wereld



En nog twee kleine boekjes met gerechten voor die kleine onhandige maar o zo schattige pannetjes die ik weer eens niet kon weerstaan O+

pi_121317715
Een paar weken geleden voor mijn verjaardag gekregen, als zeer nerdy kadootje: A Feast of Ice and Fire - The Official Game of Thrones Companion Cookbook. :+



Hoewel bedoeld als lollig presentje (nadat ik met mijn lief in anderhalve slapeloze week de twee seizoenen van Game of Thrones soldaat had gemaakt) blijkt dit eigenlijk een heel tof boek te zijn! Elk recept begint met een citaat uit de boekenreeks waarin een gerecht wordt genoemd, gevolgd door een heus recept uit de oudheid en af en toe nog een 'moderne' variant. Best tof!

Met allerlei kook- en baksels uit de Middeleeuwen, de Romeinse tijd en andere lang vervlogen tijden kom je heel wat ongebruikeijke dingen tegen. Slangenvlees (in Nederland helaas zo'n beetje onmogelijk te krijgen) bijvoorbeeld, of het gebruik van sandelhoutpoeder als kleurstof (dat ga ik binnenkort proberen). Al met al: leuk!


Verder, deze week binnengekregen:



..ter voorbereiding op in februari een maandje plantaardig eten. *)

Ik ben er al met een stapel post-its doorheen gegaan maar heb nog niks uit dit boek gekookt, dus het is nog even afwachten..



quote:
0s.gif Op dinsdag 20 november 2012 10:04 schreef Selestha het volgende:
Na het lezen van alle zeer positieve reviews hier en elders heb ik ''Plenty'' ook besteld :) Morgen komt het boek. Ben benieuwd! :)
En, hoe bevalt -ie inmiddels? :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_121318707
Ik heb de Plenty ondertussen ook vanwege alle positieve berichten hier. Nog geen vlees gegeten dit jaar vanwege dat boek. Simpele maar heerlijke gerechten. Jammer alleen dat ik tot nu toe nog geen lavas en pronkbonen heb kunnen vinden, want iedere keer als ik de foto bij dat gerecht zie loopt het water me in de mond! :9
  dinsdag 8 januari 2013 @ 17:40:13 #234
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121318809
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 november 2012 09:07 schreef FigureBirdStars het volgende:
Ik ben opzoek naar een goed boek met bereidingen van moderne/hedendaagse sauzen. Zou het boek van Erik van Loo wat zijn of heeft iemand een andere aanrader?
[ afbeelding ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121324052
quote:
1s.gif Op dinsdag 8 januari 2013 17:40 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

[ afbeelding ]
Maar daar staan toch alsnog gewoon de klassiekers in? Of staan er ook echt nieuwe sauzen in? (Wat raar zou zijn aangezien Escoffier al ruim 3 kwart eeuw dood is).

Voor de liefhebbers is de Engelse versie van Escoffier trouwens hier als ebook te downloaden: http://archive.org/details/cu31924000610117
pi_121324234
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2013 17:15 schreef minilot het volgende:
Ik ben er al met een stapel post-its doorheen gegaan maar heb nog niks uit dit boek gekookt, dus het is nog even afwachten..

[ afbeelding ]
Heel herkenbaar zo'n kookboek vol met post-its :)
  dinsdag 8 januari 2013 @ 20:23:05 #237
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121325799
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2013 19:49 schreef FigureBirdStars het volgende:

[..]

Maar daar staan toch alsnog gewoon de klassiekers in? Of staan er ook echt nieuwe sauzen in? (Wat raar zou zijn aangezien Escoffier al ruim 3 kwart eeuw dood is).

Voor de liefhebbers is de Engelse versie van Escoffier trouwens hier als ebook te downloaden: http://archive.org/details/cu31924000610117
Nee, daar staan de klassiekers in, als je die technieken in de vingers hebt, kan je van daaruit gemakkelijk verder.
Je leert fonds maken, de basis van de goede saus, een echte hollandaise, etc.
Sauzen maken vind ik het leukste, heb van het weekeinde nog een paar liter bruine fond gemaakt. Kan weer een paar maanden vooruit.
Wat versta je onder een hedendaagse saus?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121335637
Wat lichtere sauzen, al dan niet gebonden met moderne bindmiddelen. Niks mis met de klassiekers, maar is zoveel meer dan dat.
pi_121342673
Denk dat Piet wel gelijk heeft om eerst de klassieke basis onder de knie te krijgen en daaruit verder te gaan werken. Eerst de basis onder de knie, dan alle dingen met modernere technieken erbij gaan verzinnen.

Overigens heb ik het sauzenboek van Erik van Loo, deze gaat uit van een basis van verschillende bouillons e.d. zoals castric, visbouillon, kippenbouillon, kalfsbouillon, gevogeltejus en kalfsjus (waarvan goed uitgelegd wordt hoe je deze moet maken) en gaat vanuit die basis een saus opbouwen. Interessant boek.
  woensdag 9 januari 2013 @ 09:51:37 #240
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121343330
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2013 23:27 schreef FigureBirdStars het volgende:
Wat lichtere sauzen, al dan niet gebonden met moderne bindmiddelen. Niks mis met de klassiekers, maar is zoveel meer dan dat.
Moderne bindmiddelen? wat moet ik me daar bij voorstellen? En bij lichtere sauzen?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  woensdag 9 januari 2013 @ 09:52:37 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121343359
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2013 09:22 schreef Molleman het volgende:
Denk dat Piet wel gelijk heeft om eerst de klassieke basis onder de knie te krijgen en daaruit verder te gaan werken. Eerst de basis onder de knie, dan alle dingen met modernere technieken erbij gaan verzinnen.

Overigens heb ik het sauzenboek van Erik van Loo, deze gaat uit van een basis van verschillende bouillons e.d. zoals castric, visbouillon, kippenbouillon, kalfsbouillon, gevogeltejus en kalfsjus (waarvan goed uitgelegd wordt hoe je deze moet maken) en gaat vanuit die basis een saus opbouwen. Interessant boek.
Heel erg klassiek dus
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121343432
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2013 09:52 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heel erg klassiek dus
Inderdaad een klassiek sauzenboek in een modern jasje met heel wat mooie foto's. :)
  woensdag 9 januari 2013 @ 10:39:17 #243
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_121344497
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2013 09:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Moderne bindmiddelen? wat moet ik me daar bij voorstellen? En bij lichtere sauzen?
Bindmiddelen die je saus op nano-niveau binden :P
pi_121345008
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2013 09:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Moderne bindmiddelen? wat moet ik me daar bij voorstellen? En bij lichtere sauzen?
xanthaangom bijvoorbeeld. Iig andere dingen dan roux, eidooiers en boter waar de Escoffier vol mee staat.
  woensdag 9 januari 2013 @ 11:00:27 #245
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121345198
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2013 10:54 schreef FigureBirdStars het volgende:

[..]

xanthaangom bijvoorbeeld. Iig andere dingen dan roux, eidooiers en boter waar de Escoffier vol mee staat.
Ah, okay

Escoffier bindt trouwens ook gewoon met zetmeel zoals rijstbloem, pijlwortel etc
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121350701
Thanks, ik zal eens naar dat boek kijken; volgens mij heb ik de naam Herve This wel vaker langs zien komen.
Helaas zal het voor mij voorlopig even geen boeken kopen worden, ik heb nog een te grote stapel met studieboeken voor m'n werk waar ik doorheen moet lopen.
  woensdag 9 januari 2013 @ 14:07:09 #247
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121351372
quote:
0s.gif Op woensdag 9 januari 2013 13:50 schreef FigureBirdStars het volgende:
Thanks, ik zal eens naar dat boek kijken; volgens mij heb ik de naam Herve This wel vaker langs zien komen.
Helaas zal het voor mij voorlopig even geen boeken kopen worden, ik heb nog een te grote stapel met studieboeken voor m'n werk waar ik doorheen moet lopen.
Hij is een van de belangrijkste bedenkers van het moleculaire koken,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_121437652
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 januari 2013 17:15 schreef minilot het volgende:

Verder, deze week binnengekregen:

[ afbeelding ]

..ter voorbereiding op in februari een maandje plantaardig eten. *)

Ik ben er al met een stapel post-its doorheen gegaan maar heb nog niks uit dit boek gekookt, dus het is nog even afwachten..

[ afbeelding ]

Deze is hier ook binnen. O+ Word er blij van!
pi_121469580
Hummingbird Cake Days ook binnen O+
pi_121471745
pi_121472046
quote:
Briljant boek, van een zelfde niveau als Julia Child.
Ik kook er alleen helaas veel te zelden uit.
Representant van het failliet van de westerse liberale maatschappij
pi_121472481
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 januari 2013 15:37 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Briljant boek, van een zelfde niveau als Julia Child.
Ik kook er alleen helaas veel te zelden uit.
Dit is iets waar ik al lang meer over wilde weten en zeker nog een keer uitproberen. Maar eens aan het lezen gaan :)
  zaterdag 12 januari 2013 @ 16:41:13 #253
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_121473906
quote:
0s.gif Op zaterdag 12 januari 2013 15:37 schreef stavromulabeta het volgende:

[..]

Briljant boek, van een zelfde niveau als Julia Child.
Ik kook er alleen helaas veel te zelden uit.
Dat is wel een echte aanrader dan.
Ik maak graag patť maar doe het ook veel te weinig.
Vind het wel vreselijk lekker, extreem veel lekkerder dan het kattenvoer wat je bij slager of verpakt verkocht wordt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_122600487
Ik zoek een kookboek met complete maaltijden (dus niet alleen hoe maak je een bepaald soort vlees of groente maar gewoon een hele maaltijd) en met veel verschillende dingen (niet alleen maar ovengerechten).

Ik zit nu te denken aan De Zilveren Lepel, Plenty of Wannee.. Welke raad je aan? Of hebben jullie betere boeken?
pi_122604785
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2013 16:39 schreef Reflectionne het volgende:

Ik zit nu te denken aan De Zilveren Lepel, Plenty of Wannee.. Welke raad je aan? Of hebben jullie betere boeken?
Dit is wel heel erg appels met peren vergelijken.

De Zilveren Lepel: Populair allround kookboek over de Italiaanse keuken
Plenty: Enkel vegetarische gerechten
Wannee: Klassiek Nederlands koekboek.

Overigens heb ik verder niet zoveel tips, maar als je nog helemaal geen koekboek hebt dan is Wannee op zich wel een goed standaardwerk (misschien wat uit de tijd).
pi_122607882
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2013 18:33 schreef Flipkees het volgende:

[..]

Dit is wel heel erg appels met peren vergelijken.

De Zilveren Lepel: Populair allround kookboek over de Italiaanse keuken
Plenty: Enkel vegetarische gerechten
Wannee: Klassiek Nederlands koekboek.

Overigens heb ik verder niet zoveel tips, maar als je nog helemaal geen koekboek hebt dan is Wannee op zich wel een goed standaardwerk (misschien wat uit de tijd).
Ik heb wel kookboeken, ik zoek gewoon een goed boek met complete gerechten en veel variatie
pi_122610193
quote:
1s.gif Op donderdag 7 februari 2013 19:44 schreef Reflectionne het volgende:

[..]

Ik heb wel kookboeken, ik zoek gewoon een goed boek met complete gerechten en veel variatie
Je bedoelt voor-, hoofd- en nagerecht gecombineerd?
Of een boek met veel voorgerechten, veel hoofdgerechten en veel nagerechten?
Of bedoel je gerechten uit veel verschillende windstreken?
Of bedoel je wat anders? :?
Doe wat je niet durft.
Geef kinderen in Madagascar kans op onderwijs. Steun Abecole
www.Facebook.com/AbecoleNL
pi_122628778
quote:
0s.gif Op donderdag 7 februari 2013 20:22 schreef HenkPietKlaasWim het volgende:

[..]

Je bedoelt voor-, hoofd- en nagerecht gecombineerd?
Of een boek met veel voorgerechten, veel hoofdgerechten en veel nagerechten?
Of bedoel je gerechten uit veel verschillende windstreken?
Of bedoel je wat anders? :?
Sorry onduidelijk: ik bedoel complete hoofdgerechten. Dus niet alleen de bereiding van een stukje vlees maar met de groenten en de aardappels/rijst erbij. Zoals bij Jamie in 30 minuten of de Allerhande (maar het hoeven dan weer geen snelle recepten te zijn)
pi_122628958
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 februari 2013 09:20 schreef Reflectionne het volgende:

[..]

Sorry onduidelijk: ik bedoel complete hoofdgerechten. Dus niet alleen de bereiding van een stukje vlees maar met de groenten en de aardappels/rijst erbij. Zoals bij Jamie in 30 minuten of de Allerhande (maar het hoeven dan weer geen snelle recepten te zijn)
Dan kun je zo ongeveer elk boek van Jamie Oliver nemen. Ik vind Jamie's Dinners nog steeds een van de beste.
  vrijdag 8 februari 2013 @ 09:40:35 #260
118453 Pinnenmutske
Tante IJsbeer 2023
pi_122629172


Geleend uit de bib, niet echt een kookboek maar wel interessant ;)
Koning, keizer, admiraal, schijten moeten ze allemaal by cafca.
Oooof een taak op oew boekkes, jongens jongens het is toek op je bakkes hť
  vrijdag 8 februari 2013 @ 10:51:19 #261
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_122631025
quote:
1s.gif Op vrijdag 8 februari 2013 09:40 schreef sararaats het volgende:
[ afbeelding ]

Geleend uit de bib, niet echt een kookboek maar wel interessant ;)
Heb hem ook, veel mooie fotos
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_122631510
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 februari 2013 09:30 schreef Nikos1986 het volgende:

[..]

Dan kun je zo ongeveer elk boek van Jamie Oliver nemen. Ik vind Jamie's Dinners nog steeds een van de beste.
Maar er zijn dus geen andere dan JO? En Cook with Jamie heeft weer geen complete maaltijden, maar wel weer alleen de bereiding van of de aardappelen, of het vlees, of de groenten en niet de combinatie van alles
pi_122631967
Is the moosewood cookbook een aanrader? :) Kreeg hem laatst als tip, voor wat ik zie vind ik de pagina's al fantastisch...
  zondag 10 februari 2013 @ 18:39:32 #264
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_122722292
Ik weet niet of iemand de serie heeft gekeken, uitgezonden op de BBC en ik meen ook al op de Belg. Mooie serie vond ik het. En daarvan is sinds deze week de Nederlands vertaling van het bijbehorende kookboek verkrijgbaar:


Thuis In China Kookboek

Best okay. Met 101 recepten, meestal zeer geschikt om thuis te maken, homestyle cooking dus. Niet al teveel ingredienten per recept (al zijn het er altijd meer dan het maximum van 5 ingrediŽnten in de Allerhand). Als je nog geen Chinese kookboeken hebt is dat misschien wel een idee.
  Moderator maandag 11 februari 2013 @ 12:27:34 #265
185648 crew  mascara-klodder
make-up veeg
pi_122746323
quote:
0s.gif Op vrijdag 8 februari 2013 10:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Heb hem ook, veel mooie fotos
Ik heb 'm ook, mooie aanvulling op mijn collectie :)
Vorige week deze gekocht
pi_122763764
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2013 18:39 schreef RobinOok het volgende:
Ik weet niet of iemand de serie heeft gekeken, uitgezonden op de BBC en ik meen ook al op de Belg. Mooie serie vond ik het. En daarvan is sinds deze week de Nederlands vertaling van het bijbehorende kookboek verkrijgbaar:

[ link | afbeelding ]
Thuis In China Kookboek

Best okay. Met 101 recepten, meestal zeer geschikt om thuis te maken, homestyle cooking dus. Niet al teveel ingredienten per recept (al zijn het er altijd meer dan het maximum van 5 ingrediŽnten in de Allerhand). Als je nog geen Chinese kookboeken hebt is dat misschien wel een idee.
Bedankt voor de tip, vond het een leuke serie. Nu eens even wat budget vrijmaken ;).
pi_123158644
Vandaag deze binnen gekregen:



Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_123186047
Dit topic laat mijn hartje sneller kloppen maar mijn arme studenten portemonneetje ontzettend hard huilen. Haha. Ik wil ze allemaaaal!



Ik heb afgelopen donderdag trouwens Jamie's 15 minute meals gekregen. Tot nu toe met twee recepten gekookt nl de

Sizzling beef steak, hoi sin prawn & noodle bowls
en pasta met veel groenten, tomatensaus en kip met spek.

Ik moet zeggen dat het allebei erg lekker was, maar zonder de benodigde tools doe je er natuurlijk wel wat langer over dan de beloofde 15 minuten ;)
  † In Memoriam † vrijdag 22 februari 2013 @ 00:20:54 #269
91830 MaximusTG
pi_123189534
Benodigde tools? Niks bijzonders voor nodig toch?
  † In Memoriam † vrijdag 22 februari 2013 @ 01:01:09 #270
34726 Fratz
Max
pi_123191064
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 00:20 schreef MaximusTG het volgende:
Benodigde tools? Niks bijzonders voor nodig toch?
Ik denk dat er met tools een keukenmachine bedoeld wordt, Jamie gooit bijna alle groenten in de machine omdat het "lekker snel is". Heb je niet zo'n ding (of fantastische knife-skills!) dat duurt alles wat langer :)
There are no secrets in life, just hidden truths that lie beneath the surface.
pi_123204752
Precies, haha. Een keukenmachine die alles snijd als je het erin duwt, zeg maar. Ik denk dat onze keukenmachine overal een puree van maakt, dat is niet echt de bedoeling. Toch maar eens wat proberen, dan. Die knife skills zouden inderdaad ook wel helpen.

Jamie heeft in zijn programma ook vaak al kokend water opstaan.
  vrijdag 22 februari 2013 @ 14:26:29 #272
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_123205117
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 14:18 schreef dahippieunicorn het volgende:
Precies, haha. Een keukenmachine die alles snijd als je het erin duwt, zeg maar. Ik denk dat onze keukenmachine overal een puree van maakt, dat is niet echt de bedoeling. Toch maar eens wat proberen, dan. Die knife skills zouden inderdaad ook wel helpen.

Jamie heeft in zijn programma ook vaak al kokend water opstaan.
Water in de waterkoker warm maken als je de groente nog aan het snijden bent bespaart idd tijd,
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_123205965
Deze heb ik vorige week binnen gekregen. Leuk en mooi boek met leuke recepten, echt van alles wat.
Aanrader! :)
[b] Unstable. Volatile. Dangerous. [/b]
YES! The rhythm, the rebel.
  vrijdag 22 februari 2013 @ 14:52:16 #274
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_123206081
quote:
0s.gif Op zondag 10 februari 2013 18:39 schreef RobinOok het volgende:
Ik weet niet of iemand de serie heeft gekeken, uitgezonden op de BBC en ik meen ook al op de Belg. Mooie serie vond ik het. En daarvan is sinds deze week de Nederlands vertaling van het bijbehorende kookboek verkrijgbaar:

[ link | afbeelding ]
Thuis In China Kookboek

Best okay. Met 101 recepten, meestal zeer geschikt om thuis te maken, homestyle cooking dus. Niet al teveel ingredienten per recept (al zijn het er altijd meer dan het maximum van 5 ingrediŽnten in de Allerhand). Als je nog geen Chinese kookboeken hebt is dat misschien wel een idee.
Ohja ik zat al eens op kookboeken van haar te azen, vroeg me af of het een beetje makkelijk was! :P
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  vrijdag 22 februari 2013 @ 14:52:54 #275
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_123206103
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 14:48 schreef Kluts het volgende:
Deze heb ik vorige week binnen gekregen. Leuk en mooi boek met leuke recepten, echt van alles wat.
Aanrader! :)
[ afbeelding ]
Die heb ik ook, mooi kookboek idd :Y Met lekkere dingen :9
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_123206139
quote:
0s.gif Op vrijdag 22 februari 2013 14:52 schreef MariaEtcetera het volgende:

[..]

Die heb ik ook, mooi kookboek idd :Y Met lekkere dingen :9
Echt een leuk hebbeding als je kookboeken leuk vindt!
In april komt een nieuwe van haar uit. :)
[b] Unstable. Volatile. Dangerous. [/b]
YES! The rhythm, the rebel.
pi_124002836
Net besteld:



Momofuku Milk Bar - Christina Tosi

&



The Art of Cooking with Vegetables - Alain Passard

Reviews volgen zodra ik er het ťťn en ander uit heb gekookt. :)
Let me see you stripped down to the bone
  woensdag 13 maart 2013 @ 14:43:03 #278
95236 marcb1974
Dakshin Ray
pi_124005622
Heb de andere zilveren lepels ook (op de kinderen versie na), dus deze mocht zeker niet missen.

stupidity has become as common as common sense was before
pi_124605818
Ik ben op zoek naar een goed salade kookboek, heeft iemand tips? :D
  † In Memoriam † dinsdag 9 juli 2013 @ 10:09:58 #280
91830 MaximusTG
pi_128749720
Heb deze laatst voor mn verjaardag gekregen;
http://www.amazon.co.uk/Wahaca-Mexican-Food-at-Home/dp/1444722395



Grappig genoeg de vrouwelijke vorm van mijn naam :p. Niet een naam die ik zou mooi vind voor een meisje eerlijk gezegd.
Ga er vanavond Chicken with peanut mole uit maken. Dr gaat tomaat, knoflook, piment, kaneel, chili, ui en rozijnen in de saus. Naast de pinda's uiteraard.
Ben benieuwd.
  dinsdag 9 juli 2013 @ 10:50:32 #281
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_128750670
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juli 2013 10:09 schreef MaximusTG het volgende:
Heb deze laatst voor mn verjaardag gekregen;
http://www.amazon.co.uk/Wahaca-Mexican-Food-at-Home/dp/1444722395

[ afbeelding ]

Grappig genoeg de vrouwelijke vorm van mijn naam :p. Niet een naam die ik zou mooi vind voor een meisje eerlijk gezegd.
Ga er vanavond Chicken with peanut mole uit maken. Dr gaat tomaat, knoflook, piment, kaneel, chili, ui en rozijnen in de saus. Naast de pinda's uiteraard.
Ben benieuwd.
Oh dat ziet er leuk uit! O+ Dia de los Muertos poppetje erop ook :D
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  woensdag 10 juli 2013 @ 10:04:31 #282
221912 minilot
Nancy boy
pi_128787789
quote:
0s.gif Op dinsdag 9 juli 2013 10:50 schreef MariaEtcetera het volgende:

[..]

Dia de los Muertos poppetje erop ook :D
Ha, dat was zojuist bijna de reden dat ik subiet het boek zou bestellen bij Amazon! :D 'Ooooo, leuk poppetje!' :')

Ik wacht wel even tot onze Max er iets meer uit gekookt heeft dan kip in pindasaus. *)
Let me see you stripped down to the bone
  † In Memoriam † woensdag 10 juli 2013 @ 10:24:49 #283
91830 MaximusTG
pi_128788304
Haha, verstandig waarschijnlijk, anders heb je zo de kast vol staan met boeken met mooie kaften :P. Wil er vandaag eigenlijk nog wel iets uit maken, maar dan moet ik ff bij de slager varkensbuik halen. Eigenlijk met bot, maar dat zal wel niet te krijgen zijn.
pi_128789899
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2013 10:04 schreef minilot het volgende:

[..]

Ha, dat was zojuist bijna de reden dat ik subiet het boek zou bestellen bij Amazon! :D 'Ooooo, leuk poppetje!' :')
_O-

Ik heb zelf ff naar de reviews gekeken. Die waren wat wisselend....
"We need to learn to set our course by the stars, not by the light of every passing ship." - Omar N. Bradley
  woensdag 10 juli 2013 @ 21:24:37 #285
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_128812502
quote:
0s.gif Op woensdag 10 juli 2013 10:24 schreef MaximusTG het volgende:
Haha, verstandig waarschijnlijk, anders heb je zo de kast vol staan met boeken met mooie kaften :P.
:@

:D

mini, we are zeh same O+
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
  maandag 22 juli 2013 @ 18:56:50 #286
300082 roos85
JUICHEN!
pi_129227857
quote:
0s.gif Op zondag 27 november 2011 22:31 schreef minilot het volgende:

[..]

Die is echt ongeloofelijk lekker ja! :Y
Venkel met tijm en knoflook in een ovenschaal, samen met room.. Dan maak je een reguliere crumbletopping van bloem, suiker en boter, maar dan ook met een hand fijngeraspte parmezaan erdoor.. In een hete oven en dan na een half uur wat kerstomaten erbovenop en nog een poosje terug.. Die romige knoflokerigheid met kruidige tijm en anijsachtige venkel, en die zoet-hartige crumbletopping en dat dan weer met het zurige van de tomaatjes..
O+ Aaaah! O+ Zo lekker!
Hij staat hier in de oven, ben benieuwd! Het ruikt iig al heerlijk.,
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
  maandag 22 juli 2013 @ 19:24:06 #287
95236 marcb1974
Dakshin Ray
pi_129228657


Met een canvas tasje erom, hier ga ik veel uit koken O+
stupidity has become as common as common sense was before
pi_130263509
quote:
0s.gif Op maandag 22 juli 2013 19:24 schreef marcb1974 het volgende:
[ afbeelding ]

Met een canvas tasje erom, hier ga ik veel uit koken O+
En heb je er toevallig al uit gekookt? Kloppen de recepten een beetje?
pi_130664793


Voor het eerst in tijden weer eens een kookboek gekocht. Op het eerste gezicht een prettig basiskookboek met veel aandacht voor chronologie en veel foto's die niet voor 'de leuk' zijn maar de bereiding laten zien.
  dinsdag 1 oktober 2013 @ 11:40:00 #290
24114 --H-I-M--
beyond redemption...
pi_131736787
Eindelijk is hij er dan... Nog dik 2400 pagina's te gaan, maar wat mooi, wat helder en wat een spectaculaire gerechten - ik heb weer jaren plezier!

pi_132219377
Hier net binnengekomen:



Fijn boek, en gelukkig staan er vooral recepten in die niet 3 dagen duren maar gewoon binnen afzienbare tijd kunnen :9

ik gooi er gelijk een vraag tegenaan: iemand nog een leuke tip voor een kookboek over bakken met een broodbakmachine? Een vriend van me heeft voor zn verjaardag zo'n apparaat gekregen, en ik wil m een bijpassend boek cadeau geven.

(edit; ff zoeken Grip, 1 pagina terug... de broodbijbel dus. Is die leuk??)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Frysl‚n hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_132219568
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2013 10:52 schreef Gripper het volgende:
Hier net binnengekomen:

[ afbeelding ]

Fijn boek, en gelukkig staan er vooral recepten in die niet 3 dagen duren maar gewoon binnen afzienbare tijd kunnen :9

ik gooi er gelijk een vraag tegenaan: iemand nog een leuke tip voor een kookboek over bakken met een broodbakmachine? Een vriend van me heeft voor zn verjaardag zo'n apparaat gekregen, en ik wil m een bijpassend boek cadeau geven.

(edit; ff zoeken Grip, 1 pagina terug... de broodbijbel dus. Is die leuk??)
De broodbijbel is een prima boek met zowel recepten voor de broodmachine als met de hand. Broden uit de hele wereld, waaronder gewone en bijzondere zoals gevulde broden of groentebroden. Het is niet zo specialistisch als Hamelman bijvoorbeeld waarbij je met percentages ed aan het werk gaat, maar die is dan ook niet voor broodmachines maar voor de (semi-)professionele bakker. Ik heb altijd prima (oven) broden uit de Broodbijbel gehaald. Dik prima boek voor 10 euro en te koop bij de Bruna en/of Ako. :Y

Met 'recepten in die niet 3 dagen duren' bedoel je bijvoorbeeld de geperfectioneerde recepten uit zijn tv-serie of is dat juist wat wel in dit boek staat?

Ik heb overigens onlangs dit boek gekocht om alvast in de stemming te komen voor mijn reis.

Recept #1: filterkoffie.
Verder bijna alles geel en oranje van vet en kaas. Hmm.... Ik denk niet dat ik er heel veel uit ga maken.
  † In Memoriam † woensdag 16 oktober 2013 @ 11:16:31 #293
91830 MaximusTG
pi_132219994
Ja, die Blumenthal heeft soms wel leuke ideeŽn in zn search of perfection videos - maar net zo vaak imho enorme overdreven lange stappen. En zo perfect wordt het ook niet eens altijd...
Zo wordt bv zn pizza:

pi_132220315
Thanks voor de tips over de broodbijbel. Die koop ik dan maar voor 'm + enkele leuke broodmixen en pittenspul. Die vriend is gelovig, dus kan ie de broodbijbel mooi naast zn andere bijbel zetten ;)


quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2013 10:59 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]
Met 'recepten in die niet 3 dagen duren' bedoel je bijvoorbeeld de geperfectioneerde recepten uit zijn tv-serie of is dat juist wat wel in dit boek staat?
Nee, ik heb inderdaad vantevoren wel gekeken of het niet alleen maar recepten uit de 'perfection' serie zijn. Want hoe leuk dat ook is, ik ga niet zo vaak 3 dagen met een recept bezig zijn, dus dan had ik niks aan dit boek gehad :)

Hier staan er maar 1 of 2 in die lang duren: bijv. een lamsgelei, waarvoor je bouillon meerdere keren moet klaren met ijs. Alle andere gerechten passen op 1 bladzijde, en hebben normale bereidingstijden van alles tussen 10 minuten en 1 dag.

Maar er staat bijvoorbeeld ook "de perfecte tosti" in met als bijzonder ingredient een schuursponsje. Je doet een plakje schuurspons tussen de boterhammen en bakt die eerst droog. De spons houdt een ruimte over waar je dan in de 2e bakronde je kaas & ham tussen kunt stoppen. Da's wel weer grappig :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Frysl‚n hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_132220782
Ik overweeg om deze te kopen:

Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_132220916
Eigenlijk is het heel fout, maar ben weg van dit kookboek



Heb er al meerdere dingen uit gemaakt.
En op de website staan nog veel meer lekkere recepten.

Het zijn alleen niet echt culinaire hoogstandjes, maar wel erg lekker. :Y
pi_132220975
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2013 10:52 schreef Gripper het volgende:
Hier net binnengekomen:

[ afbeelding ]

Fijn boek, en gelukkig staan er vooral recepten in die niet 3 dagen duren maar gewoon binnen afzienbare tijd kunnen :9
Deze heb ik ook, in het Engels weliswaar, en ik heb die rode kool gazpacho met mosterdijs pas nog gemaakt. Godskolere wat een werk evengoed nog voor iets wat 50% van de gasten niet kon waarderen...
pi_132222182
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2013 11:43 schreef roos85 het volgende:
Ik overweeg om deze te kopen:

[ afbeelding ]
Deze man is toch niet zelf kok maar recensent?
pi_132222495
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2013 12:28 schreef bloempje-moi het volgende:

[..]

Deze man is toch niet zelf kok maar recensent?
Klopt, maar in dit seizoen van Masterchef kookt ie zelf ook weleens, wel de wat simpelere gerechten.
Op vrijdag 19 februari 2016 22:42 schreef Nizno het volgende:
je bent zelf een Pino 2.0!
pi_132223033
quote:
0s.gif Op woensdag 16 oktober 2013 11:16 schreef MaximusTG het volgende:
Ja, die Blumenthal heeft soms wel leuke ideeŽn in zn search of perfection videos - maar net zo vaak imho enorme overdreven lange stappen. En zo perfect wordt het ook niet eens altijd...
Zo wordt bv zn pizza:

[ link | afbeelding ]
Was dat niet met een gietijzeren pan lang op het vuur doen, omdraaien, in de oven doen en daar je pizza opleggen?
  † In Memoriam † woensdag 16 oktober 2013 @ 13:07:04 #301
91830 MaximusTG
pi_132223220
Dat was inderdaad hoe hij de pizza bakte ja. De kaas is niet eens gesmolten..
abonnement bol.com Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')