abonnement Unibet Coolblue
pi_101727718
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Is dat restaurant met de michelinster, het simpele eetcafé of je lokale chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Voor de langere verslagen kun je terecht in de topics van het restaurant zelf, of open er een .

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?


Alle verslagen in een overzicht:

Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4

[ Bericht 5% gewijzigd door golfer op 09-09-2011 11:58:57 (deeltje toegevoegd) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_101727769
Het overzicht moet maar even door Borisz weer worden bijgewerkt,
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport donderdag 8 september 2011 @ 21:47:57 #3
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_101727835
Deel 4

Deel 5 komt wel weer eens :)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_101727947
Waar?
Burger King
Wanneer?
Vandaag
Wat at je?
Whopper menu met twisterfries en een fanta
Impressie?
Simpel
Kosten?
5.95
Cijfer?
6
pi_101728072
ah sorry Golfer, heb jij een prachtige recensie.. maak ik em snel vol -O-
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_101728091
En omdat het bijna de laatste post was nog maar een keer ons verslag van vandaag:

Met een kortingskaart voor een dag onbeperkt treinen dus naar Maastricht getogen voor o.a. een lunch bij het met 1 Michelinster onderscheiden Restaurant Toine Hermsen.

Het is vrij onopvallend gevestigd in een fraai pand om de hoek van het Onze Lieve Vrouwenplein.:


Inrichting is rustig met zalmkleurige/terracotta-achtige kleuren. Uiteraard wordt je in zo'n sterrentent met alle egards ontvangen. Opvallend was dat wij zeker niet de enige bejaarden waren:


We kozen voor het 3-gangenlunchmenu, aangevuld met een extra tussengerecht.

Allereerst kwam er een 1e amuse op tafel, bestaande uit wat fingerfood:

van links naar rechts: bavarois van kalfszwezerik, rilette van ham gevuld met een tapenade, een bonbom van zalm met komkommergelei en een cakeje van olijf.

De 2e amuse was een coctailglas gevuld met gambas, hollandse garnalen, meloen en wat bleekselderij met een schuim van calvados en kokos:


Daarna volgde het voorgerecht. Tartaar van Hollands weiderund met kwarteleitjes, een frisse vinaigrette met wat olijfolie en een tuille van parmezaanse kaas:


Als tussengerecht kregen wij een stukje zeetongfilet met een kreeftensaus op een bedje van groene kool en vergezeld door groene asperges en fijngesneden haricot verts:

Het enige hele kleine minpunt van de lunch: we vonden de kreeftensaus wat te dun en vloeibaar, hadden die graag wat romiger gezien.

Het hoofdgerecht bestond uit een op de huid gebakken stuk snoekbaarsfilet met een sabayon van Limburgse mosterd en 'grootmoeders groentes' (snijboontjes, paddenstoeltjes, spekjes en wortel):


We konden hierna kiezen voor een dessert, bestaande uit een zelfgemaakte chocoladetaart of koffie/thee met friandises. Wij besloten voor het laatste gaan.
Voor mevrouw de (munt)thee met friandises:


en voor mij de espresso met friandises:


We dronken er elk 3 glazen Portugese Chardonnay en een fles plat water bij.

Na ruim 2 uur tafelen was deze heerlijke lunch voorbij.
De totale schade voor 2 personen bedroeg 141 euro.

Entourage: 8
Bediening: 8
Eten: 9
Prijs-kwaliteit: een dikke 8.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_101728241
oh gelukkig heb je em nog een keer gepost ^O^
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  donderdag 8 september 2011 @ 22:02:54 #8
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101729150
Sjesus, wat een saaie, klassieke meuk. Daar zou ik dus echt geen 70 pp voor over hebben. En al helemaal niet voor een lunch.
pi_101729358
ziet er goed uit daar in maastricht! :Y
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
pi_101731826
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2011 22:02 schreef RobinOok het volgende:
Sjesus, wat een saaie, klassieke meuk. Daar zou ik dus echt geen 70 pp voor over hebben. En al helemaal niet voor een lunch.
Inclusief drank, he? Zonder drank 50 euro pp.

Maar gelukkig verschillen smaken en hebben wij het er wel voor over.
Hou jij het lekker bij de Chinees. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 8 september 2011 @ 22:38:58 #11
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101732051
Ik eet bijna nooit Chinees. Uit.
Waren er maar goeie Chinezen!
pi_101733024
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2011 22:02 schreef RobinOok het volgende:
Sjesus, wat een saaie, klassieke meuk. Daar zou ik dus echt geen 70 pp voor over hebben. En al helemaal niet voor een lunch.
Wij lunchen nooit 'uit' hooguit een broodje :)
Ik had het gevoel dat ik aan een diner zat en ik vond het heerlijk. :6
pi_101733787
als het restaurant mooi is ingericht en sfeervol is, is dat positief. Het gaat wel om de kwaliteit van het eten natuurlijk.
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  donderdag 8 september 2011 @ 23:25:07 #14
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101735060
Ik geloof echt heus wel dat het heerlijk was en van een geweldige kwaliteit, maar ik wil voor dat geld gewoon meer. Ik word gewoon niet warm of koud van zulke fantasieloze klassiekers, al is het 100%.

En al helemaal niet voor een lunch.

Het past wel bij mijn beeld van Limburg. Genoeg geld bij ouwe taaien.
pi_101736040
quote:
1s.gif Op donderdag 8 september 2011 23:25 schreef RobinOok het volgende:
Ik geloof echt heus wel dat het heerlijk was en van een geweldige kwaliteit, maar ik wil voor dat geld gewoon meer. Ik word gewoon niet warm of koud van zulke fantasieloze klassiekers, al is het 100%.

En al helemaal niet voor een lunch.

Het past wel bij mijn beeld van Limburg. Genoeg geld bij ouwe taaien.
De 21e september gaan we bij Niven in Rijswijk eten. (ook 1 ster)
Niven Kunz presenteert dan z'n herfst-arrangement.
Ik verwacht daar wat meer vernieuwend koken (meer veel groentes) van.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_101736177
quote:
1s.gif Op donderdag 8 september 2011 23:25 schreef RobinOok het volgende:
Ik geloof echt heus wel dat het heerlijk was en van een geweldige kwaliteit, maar ik wil voor dat geld gewoon meer. Ik word gewoon niet warm of koud van zulke fantasieloze klassiekers, al is het 100%.

En al helemaal niet voor een lunch.

Het past wel bij mijn beeld van Limburg. Genoeg geld bij ouwe taaien.
moet je een keer naar de Beluga gaan :) :P
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  donderdag 8 september 2011 @ 23:50:00 #17
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101736246
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2011 23:48 schreef komrad het volgende:

[..]

moet je een keer naar de Beluga gaan :) :P
Al geweest. ;-)
  donderdag 8 september 2011 @ 23:51:25 #18
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101736300
quote:
7s.gif Op donderdag 8 september 2011 23:44 schreef golfer het volgende:

[..]

De 21e september gaan we bij Niven in Rijswijk eten. (ook 1 ster)
Niven Kunz presenteert dan z'n herfst-arrangement.
Ik verwacht daar wat meer vernieuwend koken (meer veel groentes) van.
Ja, verwacht dat Niven Kunz veel beter aan mijn verwachtingen zal doen. :Y
Nog niet geweest, maar komt nog wel eens.
pi_101736657
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2011 23:51 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, verwacht dat Niven Kunz veel beter aan mijn verwachtingen zal doen. :Y
Nog niet geweest, maar komt nog wel eens.
aan de mijne in ieder geval niet en zoveel verwachtingen heb ik niet.
ik ga eind van de maand naar Savelberg :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 9 september 2011 @ 00:04:09 #20
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101736789
Ja, ik kan me herinneren dat jij daar geweest was en niet zo tevreden was he? :D
Nou ja, smaken verschillen. En iedereen kan een off-day hebben, ook nog.
pi_101738589
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2011 00:04 schreef RobinOok het volgende:
Ja, ik kan me herinneren dat jij daar geweest was en niet zo tevreden was he? :D
Nou ja, smaken verschillen. En iedereen kan een off-day hebben, ook nog.
vond de combinaties niet bij elkaar passen; zure appel met net gestold eigeel was niet echt een geslaagde combi :X
ik wijt het aan een off-day ja ;)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_101743816
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2011 21:47 schreef borisz het volgende:
Deel 4

Deel 5 komt wel weer eens :)
De Gulle waard ligt toch in Winterswijk? Moet er altijd nog een keer heen.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 9 september 2011 @ 11:49:17 #23
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_101745282
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2011 11:03 schreef Felagund het volgende:

[..]

De Gulle waard ligt toch in Winterswijk? Moet er altijd nog een keer heen.
Check. :+.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_101752342
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2011 00:04 schreef RobinOok het volgende:
Ja, ik kan me herinneren dat jij daar geweest was en niet zo tevreden was he? :D
Nou ja, smaken verschillen. En iedereen kan een off-day hebben, ook nog.
Bij mij had hij toen ook een off-day. Saaie vlakke smaken. Nog traditioneler dan de hierboven geposte lunch... Ik ga nooit meer naar Niven.

Parkheuvel en Latour staat voor mij op het programma volgende maand.
pi_101894094
Nu eens een recensie van een restaurant verder weg, maar daarom niet minder leuk.
Ik ben net terug van twee weken klimmen in de dolomieten, en de routine was voor ons meestal 3-4 dagen hoog in de bergen, en dan weer even een camping zoeken voor een frisse douche e.d.

Op een van die camping-dagen waren we in Cortina, midden in de Italiaanse (oostelijke) helft van de Dolomieten. Cortina is druk, rumoerig, toeristisch, en parkeren is er al een expeditie op zich :')
Dus toen we onze campingbaas vroegen om een goed restaurant, niet al te toeristisch en liefst buiten de stad, zei ie resoluut: La Baita Pie Tofana. Op de kaart inderdaad ergens buiten de stad, aan het einde van een heel klein bergweggetje bij een skilift.

En na net even gezocht te hebben vond ik nog een lovende recensie: http://rwapplewannabe.wor(...)tina-dampezzo-italy/

Dus, wij het ene net uitziende shirtje aan wat we bij ons hadden, en daarnaartoe. Daar aangekomen zag het er vooral uit zoals al die berghut restaurants die je rondom skipistes wel vaker aantreft: een gezellige stube Binnen is het gewoon een heel goed restaurant, waar ze klassiek italiaanse streekspecialiteiten koken.




Uiteraard waren we om 20 uur nog de allereersten, maar de zaak druppelde na ons snel vol met alleen maar Italianen, zakenlui, en over het algemeen mensen die eruitzien alsof ze geld hebben. Dus we voelden ons wel een beetje shabby op onze bergschoenen :)
Uitstraling leek in eerste instantie zoals op een standaard berghut, maar ook weer niet: een mengeling van mooi gedekte tafels en servies, maar wel een lekker oubollige berghut inrichting met gestoffeerde hoekbanken, truttige alpentafereeltjes, en veel stoffige bosjes gedroogde bloemen.

Enkele leden van het personeel konden gelukkig ook vloeiend Engels, mn culinaire Italiaans is niet echt geweldig namelijk. Veel verder dan Grazie e Arriverdeci kom ik niet...

Dan het eten!

na wat overleg met onze ober over de grootte van de porties, besloten we tot 4 gangen, waarvan we de antipasti samen deelden. En die was meteen de allerbeste van de avond:

een tartaar van hert, met daarbij een sorbet van mosterd (lekker, smolt op je tong!), gemarineerde champignons, twee soorten kool, toast, en kruidenboter met jeneverbes.
Hij is te vinden op de site: bij antipasti, tartare di cervo con capucci marina
http://www.baitapietofana(...)6accordion&Itemid=84
Enorm lekker, om heel eerlijk te zijn kon geen van de andere gerechten dit overtreffen. Niet dat die slecht waren.

Il Primo
Vervolgens voor mn vriendin de specialiteit van het huis: Casunziei, met bietjes gevulde ravioli, met maanzaad eroverheen. Voor mij een ravioli met vulling van aubergines, parmezaan, en een lekker tomatenprutje. Alles met de bekende eenvoudige, pure smaken waar de Italiaanse keuken zo goed om bekend staat. Lekker!

Il Secondi
Voor mevrouw eendenborst, met gesauteerde groenten, en voor mij een goed rose stuk koe van de grill, met rozemarijn en gegrillde witlof. Ook allebei erg goed, supermals rundvlees voor mij, en de eend was niet droog, maar wel met een lekker krokant vel.

Bij de 1e en tweede gang dronken we allebei 2 glazen van een lekkere rode wijn, waarvan de naam me even ontschoten is. Niet meer alcohol, want de bergweg naar beneden vanaf het restaurant was smal, pikdonker, en niet overal voorzien van vangrails. Niet dat Italianen daar zelf problemen mee hebben trouwens... :Y)
Verder een fles water.

Toe: gemberijs in een bakje van gesponnen suiker/sinaasappel voor mn meisje, en voor mij tarte tatin. Bij de espresso en thee (Thee? wat is dat? zag je die gasten denken, dus kwamen ze uiteindelijk met hele vieze zelfgeplukte kamillethee in een eitje) kregen we nog een schaal friandises, amarettini's, een soesje, in chocolade gedoopte koffieboontjes, etc.
Espresso in Italië is natuurlijk (bijna) altijd goed. Ik speel zelf ook rgelmatig Baristaatje thuis, dus de meeste Nederlandse restaurant koffie vind ik maar mwah-mwah vergeleken bij wat ik inmiddels zelf kan klaarmaken. Maar dit was gewoon een prima afsluiter. Vanwege het autorijden maar geen grappa o.i.d meer erbij gedronken.

Schade: uiteindelijk 135 ¤
cijfer: eten 8 / entourage 7 (want ik had een stoel met een kapotte rugleuning, zo'n houten kreng zoals op de foto ergens hierboven :P

Ik denk dat om ons heen zowat iedereen vaste gast was, te oordelen aan de begroeting met het personeel, en de gerechten die ze kregen: wij hebben ze nooit op de kaart kunnen ontdekken. Een gezin naast ons mocht bijvoorbeeld zn eigen stuk vlees inspecteren voordat het de grill opging, en dat was ook wat ze op tafel kregen: een bonk koe van 2 kilo, waarvan moeder en de kinderen een paar schamele reepjes kregen en Papa de rest mocht opeten >:)
Voor de gezonde touch was er gelukkig ook nog een schaaltje met een courgette en 2 gegrillde paprika's voor het hele gezin...

Ook al waren we er voor Italiaanse begrippen belachelijk vroeg, al om 20 uur, gingen we om 23 wel bijna als een van de laatsten weg.
Voor als je eens in de buurt van Cortina d'Ampezzo bent: een dikke aanrader! Ze zijn zo te zien ook in de winter gewoon open, stel je voor dat je dit soort gerechten zit te eten op het terras, in je skipak 8-)
maar dan wel een culinaire skihut inplaatsvan frietjes en worst op een plastic dienblad.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  dinsdag 13 september 2011 @ 12:45:16 #26
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_101895325
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2011 22:36 schreef Blik het volgende:
komende vrijdag staat de Librije op het programma :)
En? Hoe was het? En komt er nog een verslag?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 13 september 2011 @ 14:49:26 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101899359
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2011 11:03 schreef Felagund het volgende:

[..]

De Gulle waard ligt toch in Winterswijk? Moet er altijd nog een keer heen.
Aanrader, vooral voor het lekker geit eten daar
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 13 september 2011 @ 14:51:51 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101899426
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2011 22:38 schreef RobinOok het volgende:
Ik eet bijna nooit Chinees. Uit.
Waren er maar goeie Chinezen!
Ken dat, hoewel ik graag met een Chinese vrienden van me uit eten ga in Den Haag of Amsterdam, die weten zaken waar je goed eet, het publiek alleen Chinees is en de kaart ook.
Helaas doe ik dat veel te weinig. Kom nog liever bij hun ouders thuis. Dan wordt er zo goed gekookt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101899974
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2011 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ken dat, hoewel ik graag met een Chinese vrienden van me uit eten ga in Den Haag of Amsterdam, die weten zaken waar je goed eet, het publiek alleen Chinees is en de kaart ook.
Helaas doe ik dat veel te weinig. Kom nog liever bij hun ouders thuis. Dan wordt er zo goed gekookt.
Ja dan kan je lekker, maag , darmen, bloed etc eten
  dinsdag 13 september 2011 @ 15:15:11 #30
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101900061
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2011 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ken dat, hoewel ik graag met een Chinese vrienden van me uit eten ga in Den Haag of Amsterdam, die weten zaken waar je goed eet, het publiek alleen Chinees is en de kaart ook.
Ook dan is het nog steeds zo'n beetje allemaal Kantonees.
In ieder geval authentiek Kantonees, maar nog steeds niet wat ik graag zou eten.
  dinsdag 13 september 2011 @ 15:16:51 #31
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101900108
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2011 15:15 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ook dan is het nog steeds zo'n beetje allemaal Kantonees.
In ieder geval authentiek Kantonees, maar nog steeds niet wat ik graag zou eten.
En wat zou jij willen eten? Ik kan ze eens vragen..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101901056
Waar? www.lescopains.nl

Wanneer? afgelopen zaterdag in Delft

Wat at je? vriend had vooraf tonijncarpaccio met krokante tortilla en wasabi-creme.
Heb ook een paar hapjes geproefd en het was echt verrukkelijk

Hoofdgerecht had ik een halve gegrilde kreeft met peultjes en gebakken eendenlever. Ik kan niet anders zeggen dat ook dit weer perfect was :9

Mijn vriend had gebakken rode mul met artisjokkenmousseline en een schuimige saus van schaaldieren.
Aangezien zijn bord op het einde ook leeg was neem ik aan dat ook dit weer voortreffelijk was ;)

Nagerecht hadden we het kaasplankje met daarbij een 10 jaar oude tawny
Ook dit ging weer met veel smaak naar binnen

Impressie? Ik vond alles echt een dikke 10. De inrichting, de hoeveelheid van de gerechten, de bediening, de keuzes die je op de kaart had

Kosten? Ik geloof niet dat ik dat wil weten ;') Vriend wilde graag in een visrestaurant eten en degene waar we eigenlijk heen wilde was aan het verbouwen dus toen naar les Copains gegaan.
Ik schat zo in dat het dik over de 100euro is geweest, en dat voor zomaar spontaan even een hapje eten :@

We hadden ieder ook nog 3 witte droge wijn bij het eten :) Kunnen er ook 4 geweest zijn :@

Cijfer? Voor alles een 10 ^O^
reserveren is gewenst btw, wij hadden mazzel omdat we er zo vroeg waren

[ Bericht 10% gewijzigd door mascara-klodder op 13-09-2011 15:54:30 ]
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  dinsdag 13 september 2011 @ 20:53:21 #33
77418 Tha_Flash
bijna 2020 !!!
pi_101912996
Waar? Truffels in Haarlem

Wanneer? zaterdag 10 september ( 1 jaar getrouwd )

Wat at je?



Impressie? eten heerlijk, sfeer heel goed alleen een beetje warm

Kosten? ¤ 115,70 excl. fooi

Cijfer? 9,5
  dinsdag 13 september 2011 @ 20:59:59 #34
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_101913332
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2011 20:53 schreef Tha_Flash het volgende:
Waar? Truffels in Haarlem

Wanneer? zaterdag 10 september ( 1 jaar getrouwd )

Wat at je?

[ afbeelding ]

Impressie? eten heerlijk, sfeer heel goed alleen een beetje warm

Kosten? ¤ 115,70 excl. fooi

Cijfer? 9,5
Blijft goed, hè? Truffels.
Wij wilden er a.s. donderdag weer naartoe maar was al helemaal vol.

Wordt dus donderdag Restaurant Fris in Haarlem voor ons.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_101930443
golf. gaan bluezz en jij dit jaar ook weer de restaurantweek in en zoja,welke restaurants staan op het programma? :?
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
pi_101934111
quote:
6s.gif Op woensdag 14 september 2011 10:16 schreef rubje het volgende:
golf. gaan bluezz en jij dit jaar ook weer de restaurantweek in en zoja,welke restaurants staan op het programma? :?
Nee. We gaan dit jaar niet naar de Restaurantweek.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_101988039
quote:
14s.gif Op dinsdag 13 september 2011 20:59 schreef golfer het volgende:

[..]

Blijft goed, hè? Truffels.
Wij wilden er a.s. donderdag weer naartoe maar was al helemaal vol.

Wordt dus donderdag Restaurant Fris in Haarlem voor ons.
Was idd weer heerlijk, bij het volgende menu maar weer.
pi_102002008
Nadat we in 2008 al een keer tijdens de restaurantweek kennis hadden gemaakt met Restaurant Fris in Haarlem bezochten we vandaag dit restaurant voor de tweede keer.
Ze zijn lid van de Jeunes Restauranteurs d'Europe en wij vonden de bediening nogal formeel.

Na binnenkomst krijgen we een eerste amuse, een van oude pizzabodem gemaakte knapperige chip vergezeld door een citroenmayonaise:


Al snel volgde een tweede amuse, een bavarois van aubergine met een vleugje balsamico en kruimels van bloedworst:


We kozen voor het 4-gangen menu Jeunes Restauranteurs, vergezeld door een fles Chileense Chardonnay, een Viu Manent Chardonnay, Reserve Colchagua Valle.

Het voorgerecht was een mooi opgemaakt bordje met lamellen van kabeljauw, romascu, bloemkool, een gelei van bloemkool met haringkuit, gefermenteerde knoflook en een sponscake van sesam.:


Het tussengerecht was citroenrisotto met een op de huid gebakken stukje zeebaars en schuim van Hollandse garnalen met Spaanse olijven en een tomaatje:


Daarna volgde het hoofdgerecht. Eendenborst met een mousse van selderij, een compote van venkel en gegrilde peterseliewortel en spruitjes, met lente/ui en cantharellen. Ter plekke overgoten met een jus met een vleugje steranijs.:


Als dessert voor golfer een bordje vol zoetigheden met lekker amandelijs, witte bros, schuim en pareltjes en poire Helene:


Voor Bluezz bestond het dessert uit een kaasplankje, waarop o.a. geitenkaas, emmenthaler, en een blauwschimmel. Het kaasplankje werd vergezeld door notenbrood en mirabelle uit de eigen tuin.


Restaurant Fris probeert Michelin standaard na te streven, maar haalt het niveau net niet.
Daarvoor zijn de smaken van alle gerechten net even te vlak, het is wel lekker maar niet bijzonder.

Met gebruikmaking van onze dinerjaarkaart waren we inclusief fooi bij elkaar 115 euro kwijt.

Entourage: 8
Bediening: 8
Eten: 8
Prijs-kwaliteitsverhouding: 8
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_102049414
Kleine porties zeg, kom je toch met honger de zaak weer uit of zie ik dat verkeerd ?
Honey ! Take me drunk, i am home !
pi_102049467
Nou ik had inderdaad toen we thuiskwamen na een uur of 2 wel weer trek in iets :Y
Voor het eerst hoor, want we gaan regelmatig uit eten in deze vakantie en zelfs bij Toine Hermsen vorige week hadden we een uitgebreide lunch gedaan en 's avonds niet eens echt megatrek....

(we zijn ook kleine eters, dus zijn sowieso niet van die grote hoeveelheden)
  zondag 18 september 2011 @ 11:57:38 #41
77418 Tha_Flash
bijna 2020 !!!
pi_102089710
Gisterenavond met 2 zwagers besloten dat we een keer bij Oud Sluis gaan eten, heb er nu al zin in. c_/
pi_102128779
Waar?
Restaurant De Ridderhof in Maassluis


Wanneer?
Zondag 18/9/2011

Wat at je?

Eerst kregen we een amuse,een mousse van makreel op stukje toast met zalmkaviaar.

Als voorgerecht :
vriend een tartaar van tonijn met avocado en sesamsorbet.

Ik een proeverij van 3,ook de tonijn,en een gegrilde coquille in een soepje van doperwten en een schuim van tomaat.
Gegrilde wilde eendeborst met een lekkere saus.

Hoofdgerecht:

Vriend:
Wilde eendenborst met een huisgemaakte appelstroop saus,en garnituur.

Ik:
Gegrilde kalfs entrecote met gebakken kalfszwezerik met een saus van piccalilly,
En pont neuf friet en garnituur.

Dessert

Vriend:
Gemarineerde goudreinetten met vanille ijs en een pecan crumble.

Ik:
Kersen met lavendel hangop meringue en sorbet van bittere chocolade.

Als wijn hadden we eerst een glas droge witte huiswijn.
Daarna een paar glazen heerlijke Wrattonbully Smith & Hooper Merlot 2001.
De keuze van wijn is echt overweldigend,
Ze hebben een erg groot wijnboek liggen.

Impressie?
Het is een klein en rustig restaurant,in een monumentale hoeve gevestigd.
Erg nette en attente bediening.
Hier gaan we nog zeker een keer eten/avondje genieten.

Kosten?

160,00 euro incl fooi

Cijfer?
Dikke 9
pi_102128890
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2011 22:02 schreef RobinOok het volgende:
Sjesus, wat een saaie, klassieke meuk. Daar zou ik dus echt geen 70 pp voor over hebben. En al helemaal niet voor een lunch.
Mee eens. Niet arrogant bedoeld, maar mijn chef kookt stukken spannender dan dat! Presentatie ook, die friandises zien er echt heel erg saai uit. Golfer, ik zou je graag een keer bij mij aan tafel zien bij TheCollegeHotel in Amsterdam!
pi_102128953
Waar
Restaurant La Vina in Amsterdam
Mediterraanse invloeden, internationaal keukenteam (Canadese chef met franse inslag, spaanse sous en italiaanse chef de partie)

Wanneer
Afgelopen donderdag

Wat at je
Begonnen met een aantal pinchos:
- Croquetas (smeuige kroketjes van gedroogde ham en manchego kaas)
- Bruschetta met geplukte eend, gecombineerd met een vijgengelei

Toevallig bestelden mijn tafelgenote en ik dezelfde gerechten (nadat de kalfszwezerik helaas uitverkocht was)

Vooraf: gebakken Coquilles met een wortelpuree, frisee, kappertjes en kruidenolie en een krokantje van aardappel. Erg smakelijke combinatie van goede kwaliteit coquilles en een goed op smaak gebrachte puree. Kappertjes brachten de nodige bite.

Piece: Gegrilde lamskoteletjes met een kruidenkorst, tomaten concasse en puree van knolselderij. In principe een vrij klassiek uitgevoerd gerecht, maar echt top bereid. Precies goede temperatuur op de lam, super mals vlees.

Na: Kaas voor mij en een (vrij vochtige) dagverse tiramisu van limoncello en aardbei voor haar. Allebei erg smakelijk, mooie spaanse kazen vooral!

Hierbij allebei een glas Italiaanse Bianco di Custoza en bij het hoofdgerecht en de kaas een fles Montepulciano. Fantastische keuze geweest.

Impressie
Absolute aanrader. Wijn heeft een belangrijke positie hier, aangezien zowel de eigenaresse als haar rechterhand getraind sommelier zijn, maar het keukenteam werkt met de meeste verse producten en pure smaken. Beste diner ervaring van dit jaar voor mij (en mijn tafelgenote)

Kosten
170 euro inclusief fooi en aardig wat grappa en cognac op het terras onder de heaters.

Cijfer
Dikke 9 met pluim en griffel.
  maandag 19 september 2011 @ 12:35:39 #45
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_102135268
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 02:32 schreef Luuksor het volgende:


Mee eens. Niet arrogant bedoeld, maar mijn chef kookt stukken spannender dan dat! Presentatie ook, die friandises zien er echt heel erg saai uit. Golfer, ik zou je graag een keer bij mij aan tafel zien bij TheCollegeHotel in Amsterdam!
Als ik daar de diverse recensies over lees en de prijzen zie die een opleidingskeuken durft te vragen haak ik al af. Dan mogen de friandises misschien wel mooi zijn, maar bijna sterrenrestaurantprijzen vragen voor een horecaschool vind ik belachelijk.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 19 september 2011 @ 13:36:54 #46
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102136896
Tsja, Amsterdam he, daar is alles overrated en overpriced. })
Rotterdam is niet voor niets de culinaire hoofdstad van Nederland.
pi_102138397
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 12:35 schreef golfer het volgende:

[..]

Als ik daar de diverse recensies over lees en de prijzen zie die een opleidingskeuken durft te vragen haak ik al af. Dan mogen de friandises misschien wel mooi zijn, maar bijna sterrenrestaurantprijzen vragen voor een horecaschool vind ik belachelijk.
Recensies van het afgelopen anderhalf jaar zijn inderdaad kut, hoewel we sinds 4 maanden een nieuwe chef hebben, en ik weet bijna zeker dat je van die laatste maanden geen negatieve recensie kan vinden.

Maar ik moet je wel gelijk geven dat de prijzen hoog liggen, hoewel er in de keuken geen studenten (buiten 1 BBL leerling) aan het werk zijn. Het opleiden gebeurt op de vloer.
  maandag 19 september 2011 @ 15:52:49 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102140823
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 13:36 schreef RobinOok het volgende:
Tsja, Amsterdam he, daar is alles overrated en overpriced. })
Rotterdam is niet voor niets de culinaire hoofdstad van Nederland.
Nederlandse horeca is sowieso duur
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102205376
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 12:35 schreef golfer het volgende:

[..]

Als ik daar de diverse recensies over lees en de prijzen zie die een opleidingskeuken durft te vragen haak ik al af. Dan mogen de friandises misschien wel mooi zijn, maar bijna sterrenrestaurantprijzen vragen voor een horecaschool vind ik belachelijk.
Sterker nog, er zijn restaurants met een michelin ster die voor dezelfde prijzen een gelijkend menu hebben. Belachelijk dus.
pi_102206866
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 15:52 schreef Pietverdriet het volgende:


Nederlandse horeca is sowieso duur
Ik heb ook steeds minder zin in een fooi geven :@
  woensdag 21 september 2011 @ 01:49:00 #51
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_102206940
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2011 01:40 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Ik heb ook steeds minder zin in een fooi geven :@
probleem is dat er tegenwoordig een fooi verwacht wordt terwijl dit in mijn ogen verdient moet worden.
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  Moderator / Redactie Sport woensdag 21 september 2011 @ 19:28:30 #52
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_102258571
Borisz ^O^
pi_102258856
Gisteravond een wijn-spijs proeverij gehad bij Restaurant Niven in Rijswijk.

Vanwege het begin van de herfst had Niven Kunz in samenwerking met Jeroen de Zeeuw van Bramasole Wijnen een herfstarrangement met bijpassende wijnen samengesteld.

Deze proeverij werd niet in het normale restaurantgedeelte gehouden, maar in een aparte ruimte waar ook soms feesten en bruiloften worden georganiseerd. We werden met een welkomstdrankje (een Zwitserse rosé-bubbeltjeswijn) hartelijk ontvangen door sous-chef Joost Bijster en Jeroen de Zeeuw.

Omdat we wat vragen stelden aan Joost over de diverse theepotjes en wat andere zaken bood hij aan ons een rondleiding door het hele pand te geven, wat wij natuurlijk graag wilden. Zo werden we door het restaurant naar de aan de keuken grenzende wijnkamer gebracht (wijnrek!) waar we Niven even een handje konden schudden en liet Joost ons vervolgens de bijna klaar zijnde nieuwe vergaderzaal en andere bijeenkomst-ruimtes zien om vervolgens ons ook nog de twee prachtige hotelkamers en het leuke terras met uitzicht over de moestuin en de tee van hole 2 van de Rijswijkse Golfclub te showen.







Al snel nadat we plaats hadden genomen aan onze tafel verscheen de amuse. Een crème en kaviaar van aubergine met een mousse van geitenkaas (opgediend in een metalen schaaltje)



Jeroen had er voor gekozen om bij elk gerecht 2 verschillende wijnen te laten proeven (uiteraard kleine hoeveelheden).



Bij het voorgerecht was dat een witte Franse Savoie en een Griekse (Macedonië) Articowijn. De Franse wijn vonden wij beter passen bij het voorgerecht dat bestond uit gestoofde en gepofte boekweit, structuren van komkommer, kokkels en een panna cotta van limoen:



Vooral de knapperige boekweit vonden we erg lekker.

Bij het tussengerecht werden wederom 2 witte wijnen uitgeschonken: een biologisch dynamische Franse Chardonnay en een Italiaanse Vespaio. Het tussengerecht bestond uit op de graat gebraden schol met structuren van knolselderij, een gepocheerd kwarteleitje, een hazelnootcrème en een bijpassende jus:



Enige kleine minpuntje: natuurlijk geeft op de graat braden wat meer smaak aan de vis, maar serveer het zonder de graat. Verder was de cuisson van de vis een beetje te gaar.

Bij het hoofdgerecht werden twee glazen rode wijn geserveerd. Een Franse Shiraz uit de Roussillon en een Australische Shiraz van Chester Osborne van het d’Arenberg estate. Die laatste sprong er, qua wijn, wat ons betreft uit. Heerlijk kruidig en vol van smaak en prima passend bij het hoofdgerecht van ree met een crème van pastinaak, vergezeld door zwarte vijg en biet en begeleid door een koffiejus:



Bij het nagerecht werd een heel aparte dessertwijn geserveerd. Een Tarra Alta (Catalaans) Pinôl Vidola uit 2008. Stroperig en zoet, maar toch fris:



Het dessert zelf was ook weer een hoogtepunt van creativiteit. En ‘Magnum’ van witte chocolademousse met daarop schilstructuren van rabarber en rode ui en vergezeld door gelei van kers en avocado:



Tenslotte volgde koffie (espresso en cappuccino) vergezeld door de ‘specialiteit’ van Joost, waarin wij een brownie meenden te herkennen:



Wij vonden het een geslaagde proeverij met verrassende wijn-spijscombinaties in een aparte setting met een attente en vriendelijke zwarte brigade.
Inclusief de drank was het arrangement voor 2 pers. ¤ 130
pi_102269862
aparte smaakcombinatie in dat dessert, vonden jullie dat lekker?
jammer van die visgraat..dat kan echt niet..

billijke prijs voor het menu met alle mooie wijnen :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  donderdag 22 september 2011 @ 19:24:39 #56
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102270097
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 13:47 schreef Bluezz het volgende:
Enige kleine minpuntje: natuurlijk geeft op de graat braden wat meer smaak aan de vis, maar serveer het zonder de graat. Verder was de cuisson van de vis een beetje te gaar.
Niet mee eens. :N
pi_102270099
Niven is wel behoorlijk in prijs gezakt dan... vergeleken met wat er vorig jaar op de menu-kaart aan prijzen stond. Omgeving is en blijft prachtig daar he? An sich vind ik het weer niet heel spannend klinken en het tussengerecht vind ik er niet zo mooi uit zien. Gepofte boekweit had ik ook al eerder bij hem gehad. Was toen ook leuk :)

Leuke review :Y
pi_102270319
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 19:18 schreef FutureFairytale het volgende:
aparte smaakcombinatie in dat dessert, vonden jullie dat lekker?


Ja, spannende smaken bij elkaar.

quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 19:24 schreef RobinOok het volgende:


Niet mee eens. :N
Dan ben ik blond en moet het gezegd worden. Ik nam een hapje en had een mond vol graat.
pi_102270353
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 19:24 schreef kahlie het volgende:
Niven is wel behoorlijk in prijs gezakt dan... vergeleken met wat er vorig jaar op de menu-kaart aan prijzen stond. Omgeving is en blijft prachtig daar he? An sich vind ik het weer niet heel spannend klinken en het tussengerecht vind ik er niet zo mooi uit zien. Gepofte boekweit had ik ook al eerder bij hem gehad. Was toen ook leuk :)

Leuke review :Y
Dit was geen gewoon menu maar een proeverij!
pi_102271050
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 19:30 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Dit was geen gewoon menu maar een proeverij!
Voor een proeverij vond ik het redelijk goedkoop. Ik schat meestal in dat je dan 3/4 van de menu-prijs betaald vanwege het feit dat je wel meerdere wijnen e.d. krijgt...
  donderdag 22 september 2011 @ 20:26:04 #61
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_102272997
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 13:37 schreef Bluezz het volgende:
Borisz ^O^
inderdaad, mooi overzicht!!
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_102273040
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 19:45 schreef kahlie het volgende:


Voor een proeverij vond ik het redelijk goedkoop. Ik schat meestal in dat je dan 3/4 van de menu-prijs betaald vanwege het feit dat je wel meerdere wijnen e.d. krijgt...
Als je nagaat dat je per persoon 8 glaasjes wijn (weliswaar kleine) en 4 gangen plus koffie kreeg in een Michelinsterrentent valt het inderdaad wel mee, die 65 euro pp.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_102273076
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 19:24 schreef RobinOok het volgende:


Niet mee eens. :N
Jij houdt wel van een bek vol graten als je een hap neemt? :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_102274687
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 20:27 schreef golfer het volgende:

[..]

Als je nagaat dat je per persoon 8 glaasjes wijn (weliswaar kleine) en 4 gangen plus koffie kreeg in een Michelinsterrentent valt het inderdaad wel mee, die 65 euro pp.
Ja, dat bedoel ik. Bij Paul van Waarden kan je ook eten voor ¤35 euro en die hebben ook een *, maar dat soort dingen is eerder uitzondering dan regel...
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 23 september 2011 @ 21:54:50 #65
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_102314683
Je bladert de lokale krantjes weer eens door en je komt weer eens wat tegen. Loeca in IJmuiden is nu bijna een jaar open. En sinds een paar weken met een vernieuwd concept.

Waar? Loeca, IJmuiden (www.loeca.nl)
Wanneer? Vandaag
Wat at je? Dit is de kaart. Concept is 6x6x6 Ofwel keuze uit 6 voor, 6 hoofd en 6 nagerechten voor 26,90. De kaart



Ik had vooraf de Dim Sum, moeders de Geitenkaas en broertje de carpaccio. Zie de kaart voor de beschrijvingen van de gerechten.

Dim Sum. Waren lekkere hapjes en de salade was ook lekker, de brie was goed aanwezig zonder dat het vervelend werd.


De geitenkaaskroketjes met de salade. Heb ook een kroketje mogen proeven, lekkere vulling.

Over naar de hoofd

Ik en mijn broertje hadden Lamsvlees, met komkommer en jus. Vlees was goed gebraden, goed op smaak, lekkere jus.
Moeders had de scholfilet, was ook goed. Daarvan geen foto.

Desserts

Peer, was lekker, aardige sabayon.

De hopjes creme Brulee, dit was dan het mindere gerecht van de avond. Te dikke suikerlaag en daardoor was de hopjessmaak niet duidelijk. Daar hebben ook een opmerking over gemaakt en is doorgegeven.
Kosten? 26,90 is het driegangenmenu. Totaal waren er met drankjes(2 wijn, 2 leffe, 1 hertog jan, 2x Sinas) 108e kwijt.

Cijfer? 8. Ik ben blij dat IJmuiden weer een zaak heeft waarvan ik denk, hier wil ik vaker eten. Dat is echt een tijd geleden. Borden leuk opgemaakt, ziet er modern uit, maar bovenal goed eten. Je hebt wel de Chinees, de griek en een visrestaurant waar je ook goed kan eten, maar toch zoals iets als dit was er nog niet. Je betaalt of de hoofdprijs bij een duurder restaurant, of je komt bij de snackbar terecht :+. Ik vind dit restaurant echt een aanwinst voor IJmuiden. ^O^.

[ Bericht 2% gewijzigd door borisz op 24-09-2011 22:28:52 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_102347879
Waar: Restaurant Oscars (Theater Carré) Amsterdam
Wanneer: vandaag (24-09-2011)

Restaurant Oscars (Carré) Amsterdam, 24-09-2011

Voorafgaand aan de voorstelling van de Ashton Brothers hebben we het 3-gangen menu van het theaterrestaurant Oscars besteld. Oscars is gelegen in de koepel van theater Carré met een fraai uitzicht over de stad Amsterdam. Qua inrichting ook enigszins theatraal. We arriveerden om 18 uur om vervolgens precies om 20 uur de voorstelling te kunnen gaan zien. Sfeerimpressie :




Voorgerecht :
Bluezz koos voor de carpaccio:


en ik nam de salade van lamsham met zongedroogde tomaten, artisjokhart en gebakken paddenstoelen:


Hoofdgerecht:
We kozen allebei voor de scholfilets met dungesneden groentes en chips van aubergine.


Dessert :
Eensgezind kozen we voor gekarameliseerde aardbeien, ijs en crème brûlée.


Qua eten een matige ervaring, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door de locatie en de vriendelijke en attente bediening.

Inclusief elk twee glazen wijn en na afloop espresso en cappuccino waren we totaal 88 euro kwijt.

Eten: 6,5
Locatie: 9
Bediening: 8
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_102417062
@ Borisz

Ziet er leuk uit, daar ga ik binnenkort ook even een hapje doen!
pi_102421534
Waar?
De golf van Bergen
In Bergen aan zee

http://golfvanbergen.nl/

Wanneer?
Zaterdag 24/9/2011

Wat at je?

Mijn vriend had een tamme eende borst met een rodewijn saus + garnituur van boontjes huisgemaakte friet en gegrilde aubergine.

Ik had de kalfs entrecote van de grill met rozemarijnjus en ook dezelfde garnituur.

Als wijn hadden we een flesje Giorgio & Gianni Italia, Pinot Grigio.

En als dessert nam mijn vriend een irish coffee,
En ik espresso met Calvados.

Impressie?
Het is een leuke strandtent die wat netter is.
De bediening was vlot en erg attent.
Zeker een aanrader voor tussen door.
Aangezien ze in Schoorl bij merlet geen tafel meer hadden.
Kosten?
Na de koffie hebben we met 2 Duitse vrouwen aan tafel zitten kletsen.
Dus met de paar flessen VOGA Italia Pinot Grigio delle Venezie IGT(prossecco).
Was de schade iets van 180 euro.

Cijfer?
Eten een 7
En bediening en dat ze anderhalf uur langer open bleven een 9
pi_102498857
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 19:24 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Niet mee eens. :N
Een schol fileren is alles behalve ideaal. De graat leent zich er prima voor om het vlees er van af te halen (aan tafel) met een vismes.
  donderdag 29 september 2011 @ 02:38:03 #70
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102501741
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 20:28 schreef golfer het volgende:

[..]

Jij houdt wel van een bek vol graten als je een hap neemt? :')


Als je bij dit mooi bijgewerkte stuk vis een bek vol graten overhoudt dan wil ik niet weten hoe jij eet! :o
Stop je dat hele stuk in 1 keer in je mond of zo? Echt, zelfs een kleuter durf ik zoiets nog wel voor te zetten.
  donderdag 29 september 2011 @ 09:11:47 #71
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102503484
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2011 02:38 schreef RobinOok het volgende:


Als je bij dit mooi bijgewerkte stuk vis een bek vol graten overhoudt dan wil ik niet weten hoe jij eet! :o
Stop je dat hele stuk in 1 keer in je mond of zo? Echt, zelfs een kleuter durf ik zoiets nog wel voor te zetten.
Ach mensen die zo miepen over graten zijn sowieso kleuters
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102509138
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2011 09:11 schreef Pietverdriet het volgende:

Ach mensen die zo miepen over graten zijn sowieso kleuters
Precies. Koks die het comfort van de gasten voorop stellen zijn ook allemaal maar mietjes. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 29 september 2011 @ 12:26:57 #73
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102509282
We kunnen nu verschrikkelijk vals naar elkaar gaan lopen schimpscheuten, en hoewel zeer amusante banter, zou dat zou eigenlijk jammer zijn van dit topic. En ja, Mea Culpa, Mea Maxima Culpa, maar zullen we dat verplaatsen naar SC?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102509381
ik vind veel graten in een vis van een goed aangeschreven restaurant niet top
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_102509578
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2011 12:26 schreef Pietverdriet het volgende:
We kunnen nu verschrikkelijk vals naar elkaar gaan lopen schimpscheuten, en hoewel zeer amusante banter, zou dat zou eigenlijk jammer zijn van dit topic. En ja, Mea Culpa, Mea Maxima Culpa, maar zullen we dat verplaatsen naar SC?
Goed plan, Schimpscheut. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 29 september 2011 @ 13:16:14 #76
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102510638
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2011 12:30 schreef FutureFairytale het volgende:
ik vind veel graten in een vis van een goed aangeschreven restaurant niet top
Niemand. Maar in dat stukje vis waar het nu over gaat zitten niet veel graten. Het is een mooi dik stuk en je schuift het vlees er zo vanaf.
pi_102518621
Het gaat mij erom dat het GEZEGD had moeten worden :+
  donderdag 29 september 2011 @ 21:40:22 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102529179
Vanavond gegeten bij het Residenz Hotel in Bocholt.

Amuse: een langustine op een bed van zeewier met een chiliesaus. Heerlijk

Voorgerecht: Wilde duif op een bedje van champagnezuurkool, aardappelschuim en een soort ontbijtkoek. Met een wildsaus. Goddelijk lekker.

Tussengerecht: een rabarbersorbet

Hoofdgerecht; Kalfsfilet op een bedje van groenekoolstampot, met rozemarijnaardappels, krokant spek, gegrilde tomaten. Jum Jum Jum

Bij voor en hoofdgerecht werd vers brood en boter gegeven.

We dronken daarbij water en wijn

Totale kosten incl tip 105 euro voor ons twee.

Cijfer 8.5
Bediening was goed.
Begrijp niet waarom deze zaak niet vol zit, waarschijnlijk is de drempel van mooie hotel wat te hoog voor Bocholt.


http://www.hotelresidenz.de/home.htm
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 29 september 2011 @ 21:41:23 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102529228
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2011 17:11 schreef Bluezz het volgende:
Het gaat mij erom dat het GEZEGD had moeten worden :+
Waarom doe je dat dan ook niet?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102531099
quote:
1s.gif Op donderdag 29 september 2011 21:41 schreef Pietverdriet het volgende:


Waarom doe je dat dan ook niet?
Neehee, de bediening had het tegen mij moeten zeggen *zucht :D


& Lekker lekker je hapje van vanavond :9 al echt herfstig.
  donderdag 29 september 2011 @ 22:22:19 #81
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102531263
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2011 17:11 schreef Bluezz het volgende:
Het gaat mij erom dat het GEZEGD had moeten worden :+
Aha, dat is weer wat anders. Beetje uitleg is altijd fijn ja.
pi_102540230
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2011 21:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Bediening was goed.
Begrijp niet waarom deze zaak niet vol zit, waarschijnlijk is de drempel van mooie hotel wat te hoog voor Bocholt.
http://www.hotelresidenz.de/home.htm
Oh, da's wel leuk om te weten! Wij komen nog wel eens in Bocholt, want er zit een fijna sauna waarvoor we zelfs vanuit Utrecht de reis nog wel de moeite vinden. Dan zou ik ook eens een keer alleen overdag kunnen badderen, en dan de dag afsluiten met een happie eten bij residenz. Onthouden :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_102550218
Ik heb afgelopen woensdag (eergisteren) in Londen gegeten bij Nopi, het nieuwe restaurant van de Israelische chefkok Yotam Ottolenghi, die sinds een paar jaar in Engeland aan een stevige opmars bezig is.

Website:
http://www.nopi-restaurant.com

Ambiance:


(Helaas zelf geen foto's gemaakt, dus ik hou het even bij een omschrijving.)

In dit restaurant bestel je per persoon ongeveer drie gerechten 'to share' met de rest van je tafelgenoten. De porties lijken op het eerste gezicht wat klein, maar alles smaakt dusdanig geniaal en bevredigend dat je na afloop zeer opgewekt en goed gevuld naar buiten gaat. :)

Ik heb er het volgende geproefd:

Tomato salad, wasabi mascarpone, pine nuts
Zéér sappige, smaakvolle tomaten in een zijdezacht, romig laagje. Was een frisse, fijne hap om mee te beginnen.

Catalan tart, Monte Enebro cheese, olive tapenade
Deze 'Tart' was een soort cracker met kaas en artisjokharten, en bijzonder ziltige olijven ernaast. Erg zoutig, maar ook erg lekker!

Valdeón cheesecake, pickled baby beetroot, hazelnuts
Hier schoot de hele tafel zo'n beetje van vol van ontroering, zó vreselijk lekker was dit. Zachtpittige blauwe kaassmaak, een bijna soufflé-achtige luchtigheid en dan die zure bietjes.. O+ Ik wijd de komende weken aan het koortsachtig namaken hiervan, zodat ik dit met kerst kan serveren aan de schoonfamilie. :)

Seared prawns, fennel, white oregano, feta
Dikke, sappige zoete garnalen in een bouillon die was doortrokken van de toffe anijssmaak van venkel. De zoute feta erbij was perfect! Erg fijn gerecht!

Twice-cooked baby chicken, lemon myrtle salt, chilli sauce
Hier heb ik maar een heel klein beetje van op, maar het leek me een uitstekend zacht kipje met prettig prikkelend hete chilisaus.

Rabbit pastilla
Na de cheesecake mijn favoriete gerecht! Boterig deeg, konijn, suiker, kaneel.. O+ Niet iedereen zal ervan houden, maar ik vond het heerlijk. Ook snel thuis eens namaken!

Roasted beef sirloin, almonds, spinach, pecorino sardo
Perfect gegaarde en prachtige roze biefstuk. Er werd aan tafel zo'n beetje gevochten om de plakjes. Granaatappelpitjes al contrast smaakten er verbazingwekkend goed bij. Geen spinazie ontdekt, leek me eerder andere jonge bladsla. Pecorino erdoor en volgens mij een dressing waar truffel in zat - heel erg lekker!

Er was ook nog 'Five spice tofu' en 'Spiced pink fir potato' besteld, maar daar heb ik (jammer genoeg!) niets van op.

Ik heb twee desserts geproefd:

Chocolate hazelnut slice, mahlab, cherries
Plakkerige, knapperige hazelnootkruimels op donkere chocolade met een zéér diepe, rijke cacaosmaak. De kersen en gemalen kersenpitten (mahlab) die erbij zaten vond ik er niet bijzonder lekker bij.

Coffee pecan financier, maple cream
Dit was ge-ni-aal. Perfect gebakken financiers (zachte koekjes van amandeldeeg) met een zoete roomsaus waar we wel eeuwig in hadden willen baden! :)

Tafelgenoten bestelden ook nog een bessensorbet en een rijstpuddinkje met vanille, maar daar was men niet zo enthousiast over.

Al met al: de hartige gerechten waren zonder uitzondering perfect van smaak en ik zou zó terugwillen om alle andere gerechten te proberen. Elk bord was met zorg samengesteld, de smaken waren verrassend en telkens vlekkeloos op elkaar afgestemd en alles ademde een ongeloofelijke hoeveelheid liefde voor het eten. Top! ^O^
Toetjes waren helaas iets minder wereldschokkend, dus dat onthouden we even voor de volgende keer. Het mocht de pret niet drukken hoor, de rest was dusdanig geweldig dat we ondanks de ietwat tegenvallende desserts tóch allemaal met een brede grijns het restaurant verlieten.

Bediening was verder dik in orde: heel attent, keurig, maar beslist niet te stijf. Toiletten waren zéér toffe, zéér desorienterende spiegelpaleizen. O+

Schade: ik geloof rond de 230 euro voor zeven personen (wijn niet meegrekend, en het water is er gratis, evenals het brood en dips vooraf). Zeer goed te doen dus, als je bedenkt hoe voorttreffelijk het eten is!

Zonder twijfel een flinke aanrader voor iedereen die binnenkort naar Londen gaat! :Y

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 02-10-2011 09:19:37 ]
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 30 september 2011 @ 14:59:12 #84
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102550571
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2011 14:47 schreef minilot het volgende:
Ik heb afgelopen woensdag (eersgisteren) in Londen gegeten bij Nopi, het nieuwe restaurant van de Israelische chefkok Yotam Ottolenghi, die sinds een paar jaar in Engeland aan een stevige opmars bezig is.
In Nederland ook. Superhip onder culi's. :Y
pi_102550618
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2011 14:59 schreef RobinOok het volgende:

[..]

In Nederland ook. Superhip onder culi's. :Y
Ben ik nu dus een beetje aan de late kant op de bandwagon gejumped. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_102550650
Oh minilot, wat klinkt dat allemaal verrukkelijk!!!!

@robinook: wat is een soort vergelijkbaar restaurant dan hier in Nederland? Ben ik wel benieuwd naar :)
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  vrijdag 30 september 2011 @ 15:05:45 #87
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102550763
Oh, geen idee eigenlijk. Ik zal 't eens in twitter gooien. :-)


(en Minilot: niet laat hoor, die trein zal nog wel even doordenderen.)
  vrijdag 30 september 2011 @ 15:08:46 #88
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_102550843
Yotam Ottolenghi heeft helaas nog geen vestigingen in Nederland.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_102550891
Ik vroeg dan ook om iets vergelijkbaars ;)

En tnx @ Robin, ben benieuwd
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
pi_102557528
Wat een leuk verslagje Minilot, ik kreeg er trek van :D :9
  vrijdag 30 september 2011 @ 19:02:06 #91
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102557605
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2011 15:10 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik vroeg dan ook om iets vergelijkbaars ;)

En tnx @ Robin, ben benieuwd
NUL reacties. Sorry :-)
pi_102579103
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2011 19:02 schreef RobinOok het volgende:

[..]

NUL reacties. Sorry :-)
jammer, Tnx voor de moeite
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  zaterdag 1 oktober 2011 @ 14:56:44 #93
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_102583185
Crisis, dat klinkt inderdaad heerlijk Minilot O+ Je weet het ook zo te omschrijven dat ik spontaan honger krijg :D

En ik wou hetzelfde weten als mascara-klodder, dus ook bedankt voor het zoeken :+ Hij heeft schijnbaar wel een kookboek getiteld Plenty, vraag me af of dat ook zo tof is dan!
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_102583393
quote:
Het dessert zelf was ook weer een hoogtepunt van creativiteit. En ‘Magnum’ van witte chocolademousse met daarop schilstructuren van rabarber en rode ui en vergezeld door gelei van kers en avocado:
Een hoogtepunt van creativiteit?

Als je het mij vraagt meer het hoogtepunt van we flikkeren iets op dat bord en vragen er de hoofdprijs voor en die achterlijke klanten betalen toch wel.
Volgende week proberen we een Mars ipv een Magnum. Gewoon eens kijken hoe ver we kunnen gaan.

Hou op schei uit zeg.
Daar betaalde ik toch mooi niet voor :{
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_102583443


En Joost (of Jeroen) ligt in een deuk.

:')
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  zaterdag 1 oktober 2011 @ 15:36:32 #96
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_102583955
quote:
7s.gif Op zaterdag 1 oktober 2011 15:07 schreef vosss het volgende:

Een hoogtepunt van creativiteit?

Als je het mij vraagt meer het hoogtepunt van we flikkeren iets op dat bord en vragen er de hoofdprijs voor en die achterlijke klanten betalen toch wel.
Volgende week proberen we een Mars ipv een Magnum. Gewoon eens kijken hoe ver we kunnen gaan.

Hou op schei uit zeg.
Daar betaalde ik toch mooi niet voor :{
Of je leest even de hele recensie en ziet dat het dus wel allemaal zelfgemaakte witte chocolademousse in de vorm van een magnum is met nog een aantal ingrediënten en die hoofdprijs viel dus wel heel erg mee.

Maar hou jij het verder vooral bij de plaatselijke snackbar of all-you-can-eat woktent. :W
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 1 oktober 2011 @ 16:19:38 #97
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102584699
quote:
7s.gif Op zaterdag 1 oktober 2011 15:07 schreef vosss het volgende:

[..]

Een hoogtepunt van creativiteit?

Als je het mij vraagt meer het hoogtepunt van we flikkeren iets op dat bord en vragen er de hoofdprijs voor en die achterlijke klanten betalen toch wel.
Volgende week proberen we een Mars ipv een Magnum. Gewoon eens kijken hoe ver we kunnen gaan.

Hou op schei uit zeg.
Daar betaalde ik toch mooi niet voor :{
Kijk, een hollander
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102586687
Waar? Izzi in Nijmegen (http://www.restaurant-izzi.nl/)

Wanneer? Gisteravond, voor mijn verjaardag

Wat at je?
Als voorgerecht hadden we een grote schaal verschillende sushi's om met z'n alle te delen. Echt heerlijk, alleen op sommige rolls hadden ze zich wat teveel uitgeleeft met de japanse mayonaise.

Daarna hadden ik tonijntartaar en paksoi met een sesam honing dressing en een heel snel dichtgeschroeid stukje tonijn. Enorm lekker! Gelukkig was de dressing niet te zoet waar ik bang voor was.
Familie hadden scampi's in verschillende currie en eendenborstsalade. Gezien de lege borden was dit ook heel erg lekker :)

Mijn hoofdgerecht was lamsrack met teriyakisaus, de rest had doradefilet-panang curry iets, ossenhaas met knoflookchips en tonijnsteak. Ook allemaal erg goed, pittig maar niet te. Geserveerd met héle goede gebakken rijst!

Nagerecht bestond voor mij uit een lychee-ananas mousse. Viel wat tegen, de ananas zat in de mousse en was erg hard en taai. Smaak had het ook niet heel erg. Jammer! Voor de rest was er koffie en een mango tarte tatin, die lekker was, maar bitter. Ook wat jammer.

Kosten?

Geen idee, het was een cadeautje :) Gok rond de 250 tot 300 euro voor 5 personen, incl drank.

Cijfer? Ik geef het een 8. Op het nagerecht na was alles echt heel lekker, goed op smaak en goede sushi wat ik stiekem niet verwacht had. Zeker een aanrader!
pi_102603704
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 oktober 2011 14:56 schreef MariaEtcetera het volgende:
En ik wou hetzelfde weten als mascara-klodder, dus ook bedankt voor het zoeken :+ Hij heeft schijnbaar wel een kookboek getiteld Plenty, vraag me af of dat ook zo tof is dan!
Twee kookboeken zelfs. Ik heb ze zodra ik thuiskwam uit Londen (serieus binnen tien minuten, schoenen en jas nog aan) besteld bij Amazon! :D Ik ben benieuwd!
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 2 oktober 2011 @ 12:15:52 #100
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_102606395
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2011 09:24 schreef minilot het volgende:

[..]

Twee kookboeken zelfs. Ik heb ze zodra ik thuiskwam uit Londen (serieus binnen tien minuten, schoenen en jas nog aan) besteld bij Amazon! :D Ik ben benieuwd!
Oe! :D Krijgen we een review in het kookboekentopic tzt? :9

</off topic> :+
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')