Inclusief drank, he? Zonder drank 50 euro pp.quote:Op donderdag 8 september 2011 22:02 schreef RobinOok het volgende:
Sjesus, wat een saaie, klassieke meuk. Daar zou ik dus echt geen 70 pp voor over hebben. En al helemaal niet voor een lunch.
Wij lunchen nooit 'uit' hooguit een broodjequote:Op donderdag 8 september 2011 22:02 schreef RobinOok het volgende:
Sjesus, wat een saaie, klassieke meuk. Daar zou ik dus echt geen 70 pp voor over hebben. En al helemaal niet voor een lunch.
De 21e september gaan we bij Niven in Rijswijk eten. (ook 1 ster)quote:Op donderdag 8 september 2011 23:25 schreef RobinOok het volgende:
Ik geloof echt heus wel dat het heerlijk was en van een geweldige kwaliteit, maar ik wil voor dat geld gewoon meer. Ik word gewoon niet warm of koud van zulke fantasieloze klassiekers, al is het 100%.
En al helemaal niet voor een lunch.
Het past wel bij mijn beeld van Limburg. Genoeg geld bij ouwe taaien.
moet je een keer naar de Beluga gaanquote:Op donderdag 8 september 2011 23:25 schreef RobinOok het volgende:
Ik geloof echt heus wel dat het heerlijk was en van een geweldige kwaliteit, maar ik wil voor dat geld gewoon meer. Ik word gewoon niet warm of koud van zulke fantasieloze klassiekers, al is het 100%.
En al helemaal niet voor een lunch.
Het past wel bij mijn beeld van Limburg. Genoeg geld bij ouwe taaien.
Al geweest. ;-)quote:Op donderdag 8 september 2011 23:48 schreef komrad het volgende:
[..]
moet je een keer naar de Beluga gaan
Ja, verwacht dat Niven Kunz veel beter aan mijn verwachtingen zal doen.quote:Op donderdag 8 september 2011 23:44 schreef golfer het volgende:
[..]
De 21e september gaan we bij Niven in Rijswijk eten. (ook 1 ster)
Niven Kunz presenteert dan z'n herfst-arrangement.
Ik verwacht daar wat meer vernieuwend koken (meer veel groentes) van.
aan de mijne in ieder geval niet en zoveel verwachtingen heb ik niet.quote:Op donderdag 8 september 2011 23:51 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ja, verwacht dat Niven Kunz veel beter aan mijn verwachtingen zal doen.
Nog niet geweest, maar komt nog wel eens.
vond de combinaties niet bij elkaar passen; zure appel met net gestold eigeel was niet echt een geslaagde combiquote:Op vrijdag 9 september 2011 00:04 schreef RobinOok het volgende:
Ja, ik kan me herinneren dat jij daar geweest was en niet zo tevreden was he?
Nou ja, smaken verschillen. En iedereen kan een off-day hebben, ook nog.
De Gulle waard ligt toch in Winterswijk? Moet er altijd nog een keer heen.quote:
Check. .quote:Op vrijdag 9 september 2011 11:03 schreef Felagund het volgende:
[..]
De Gulle waard ligt toch in Winterswijk? Moet er altijd nog een keer heen.
Bij mij had hij toen ook een off-day. Saaie vlakke smaken. Nog traditioneler dan de hierboven geposte lunch... Ik ga nooit meer naar Niven.quote:Op vrijdag 9 september 2011 00:04 schreef RobinOok het volgende:
Ja, ik kan me herinneren dat jij daar geweest was en niet zo tevreden was he?
Nou ja, smaken verschillen. En iedereen kan een off-day hebben, ook nog.
En? Hoe was het? En komt er nog een verslag?quote:Op maandag 5 september 2011 22:36 schreef Blik het volgende:
komende vrijdag staat de Librije op het programma
Aanrader, vooral voor het lekker geit eten daarquote:Op vrijdag 9 september 2011 11:03 schreef Felagund het volgende:
[..]
De Gulle waard ligt toch in Winterswijk? Moet er altijd nog een keer heen.
Ken dat, hoewel ik graag met een Chinese vrienden van me uit eten ga in Den Haag of Amsterdam, die weten zaken waar je goed eet, het publiek alleen Chinees is en de kaart ook.quote:Op donderdag 8 september 2011 22:38 schreef RobinOok het volgende:
Ik eet bijna nooit Chinees. Uit.
Waren er maar goeie Chinezen!
Ja dan kan je lekker, maag , darmen, bloed etc etenquote:Op dinsdag 13 september 2011 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ken dat, hoewel ik graag met een Chinese vrienden van me uit eten ga in Den Haag of Amsterdam, die weten zaken waar je goed eet, het publiek alleen Chinees is en de kaart ook.
Helaas doe ik dat veel te weinig. Kom nog liever bij hun ouders thuis. Dan wordt er zo goed gekookt.
Ook dan is het nog steeds zo'n beetje allemaal Kantonees.quote:Op dinsdag 13 september 2011 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Ken dat, hoewel ik graag met een Chinese vrienden van me uit eten ga in Den Haag of Amsterdam, die weten zaken waar je goed eet, het publiek alleen Chinees is en de kaart ook.
En wat zou jij willen eten? Ik kan ze eens vragen..quote:Op dinsdag 13 september 2011 15:15 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ook dan is het nog steeds zo'n beetje allemaal Kantonees.
In ieder geval authentiek Kantonees, maar nog steeds niet wat ik graag zou eten.
Blijft goed, hè? Truffels.quote:Op dinsdag 13 september 2011 20:53 schreef Tha_Flash het volgende:
Waar? Truffels in Haarlem
Wanneer? zaterdag 10 september ( 1 jaar getrouwd )
Wat at je?
[ afbeelding ]
Impressie? eten heerlijk, sfeer heel goed alleen een beetje warm
Kosten? ¤ 115,70 excl. fooi
Cijfer? 9,5
Nee. We gaan dit jaar niet naar de Restaurantweek.quote:Op woensdag 14 september 2011 10:16 schreef rubje het volgende:
golf. gaan bluezz en jij dit jaar ook weer de restaurantweek in en zoja,welke restaurants staan op het programma?
Was idd weer heerlijk, bij het volgende menu maar weer.quote:Op dinsdag 13 september 2011 20:59 schreef golfer het volgende:
[..]
Blijft goed, hè? Truffels.
Wij wilden er a.s. donderdag weer naartoe maar was al helemaal vol.
Wordt dus donderdag Restaurant Fris in Haarlem voor ons.
Mee eens. Niet arrogant bedoeld, maar mijn chef kookt stukken spannender dan dat! Presentatie ook, die friandises zien er echt heel erg saai uit. Golfer, ik zou je graag een keer bij mij aan tafel zien bij TheCollegeHotel in Amsterdam!quote:Op donderdag 8 september 2011 22:02 schreef RobinOok het volgende:
Sjesus, wat een saaie, klassieke meuk. Daar zou ik dus echt geen 70 pp voor over hebben. En al helemaal niet voor een lunch.
Als ik daar de diverse recensies over lees en de prijzen zie die een opleidingskeuken durft te vragen haak ik al af. Dan mogen de friandises misschien wel mooi zijn, maar bijna sterrenrestaurantprijzen vragen voor een horecaschool vind ik belachelijk.quote:Op maandag 19 september 2011 02:32 schreef Luuksor het volgende:
Mee eens. Niet arrogant bedoeld, maar mijn chef kookt stukken spannender dan dat! Presentatie ook, die friandises zien er echt heel erg saai uit. Golfer, ik zou je graag een keer bij mij aan tafel zien bij TheCollegeHotel in Amsterdam!
Recensies van het afgelopen anderhalf jaar zijn inderdaad kut, hoewel we sinds 4 maanden een nieuwe chef hebben, en ik weet bijna zeker dat je van die laatste maanden geen negatieve recensie kan vinden.quote:Op maandag 19 september 2011 12:35 schreef golfer het volgende:
[..]
Als ik daar de diverse recensies over lees en de prijzen zie die een opleidingskeuken durft te vragen haak ik al af. Dan mogen de friandises misschien wel mooi zijn, maar bijna sterrenrestaurantprijzen vragen voor een horecaschool vind ik belachelijk.
Nederlandse horeca is sowieso duurquote:Op maandag 19 september 2011 13:36 schreef RobinOok het volgende:
Tsja, Amsterdam he, daar is alles overrated en overpriced.
Rotterdam is niet voor niets de culinaire hoofdstad van Nederland.
Sterker nog, er zijn restaurants met een michelin ster die voor dezelfde prijzen een gelijkend menu hebben. Belachelijk dus.quote:Op maandag 19 september 2011 12:35 schreef golfer het volgende:
[..]
Als ik daar de diverse recensies over lees en de prijzen zie die een opleidingskeuken durft te vragen haak ik al af. Dan mogen de friandises misschien wel mooi zijn, maar bijna sterrenrestaurantprijzen vragen voor een horecaschool vind ik belachelijk.
Ik heb ook steeds minder zin in een fooi gevenquote:Op maandag 19 september 2011 15:52 schreef Pietverdriet het volgende:
Nederlandse horeca is sowieso duur
probleem is dat er tegenwoordig een fooi verwacht wordt terwijl dit in mijn ogen verdient moet worden.quote:Op woensdag 21 september 2011 01:40 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Ik heb ook steeds minder zin in een fooi geven
Niet mee eens.quote:Op donderdag 22 september 2011 13:47 schreef Bluezz het volgende:
Enige kleine minpuntje: natuurlijk geeft op de graat braden wat meer smaak aan de vis, maar serveer het zonder de graat. Verder was de cuisson van de vis een beetje te gaar.
Ja, spannende smaken bij elkaar.quote:Op donderdag 22 september 2011 19:18 schreef FutureFairytale het volgende:
aparte smaakcombinatie in dat dessert, vonden jullie dat lekker?
Dan ben ik blond en moet het gezegd worden. Ik nam een hapje en had een mond vol graat.quote:
Dit was geen gewoon menu maar een proeverij!quote:Op donderdag 22 september 2011 19:24 schreef kahlie het volgende:
Niven is wel behoorlijk in prijs gezakt dan... vergeleken met wat er vorig jaar op de menu-kaart aan prijzen stond. Omgeving is en blijft prachtig daar he? An sich vind ik het weer niet heel spannend klinken en het tussengerecht vind ik er niet zo mooi uit zien. Gepofte boekweit had ik ook al eerder bij hem gehad. Was toen ook leuk
Leuke review
Voor een proeverij vond ik het redelijk goedkoop. Ik schat meestal in dat je dan 3/4 van de menu-prijs betaald vanwege het feit dat je wel meerdere wijnen e.d. krijgt...quote:Op donderdag 22 september 2011 19:30 schreef Bluezz het volgende:
[..]
Dit was geen gewoon menu maar een proeverij!
inderdaad, mooi overzicht!!quote:
Als je nagaat dat je per persoon 8 glaasjes wijn (weliswaar kleine) en 4 gangen plus koffie kreeg in een Michelinsterrentent valt het inderdaad wel mee, die 65 euro pp.quote:Op donderdag 22 september 2011 19:45 schreef kahlie het volgende:
Voor een proeverij vond ik het redelijk goedkoop. Ik schat meestal in dat je dan 3/4 van de menu-prijs betaald vanwege het feit dat je wel meerdere wijnen e.d. krijgt...
Jij houdt wel van een bek vol graten als je een hap neemt?quote:
Ja, dat bedoel ik. Bij Paul van Waarden kan je ook eten voor ¤35 euro en die hebben ook een *, maar dat soort dingen is eerder uitzondering dan regel...quote:Op donderdag 22 september 2011 20:27 schreef golfer het volgende:
[..]
Als je nagaat dat je per persoon 8 glaasjes wijn (weliswaar kleine) en 4 gangen plus koffie kreeg in een Michelinsterrentent valt het inderdaad wel mee, die 65 euro pp.
Een schol fileren is alles behalve ideaal. De graat leent zich er prima voor om het vlees er van af te halen (aan tafel) met een vismes.quote:
quote:Op donderdag 22 september 2011 20:28 schreef golfer het volgende:
[..]
Jij houdt wel van een bek vol graten als je een hap neemt?
Ach mensen die zo miepen over graten zijn sowieso kleutersquote:Op donderdag 29 september 2011 02:38 schreef RobinOok het volgende:
Als je bij dit mooi bijgewerkte stuk vis een bek vol graten overhoudt dan wil ik niet weten hoe jij eet!
Stop je dat hele stuk in 1 keer in je mond of zo? Echt, zelfs een kleuter durf ik zoiets nog wel voor te zetten.
Precies. Koks die het comfort van de gasten voorop stellen zijn ook allemaal maar mietjes.quote:Op donderdag 29 september 2011 09:11 schreef Pietverdriet het volgende:
Ach mensen die zo miepen over graten zijn sowieso kleuters
Goed plan, Schimpscheut.quote:Op donderdag 29 september 2011 12:26 schreef Pietverdriet het volgende:
We kunnen nu verschrikkelijk vals naar elkaar gaan lopen schimpscheuten, en hoewel zeer amusante banter, zou dat zou eigenlijk jammer zijn van dit topic. En ja, Mea Culpa, Mea Maxima Culpa, maar zullen we dat verplaatsen naar SC?
Niemand. Maar in dat stukje vis waar het nu over gaat zitten niet veel graten. Het is een mooi dik stuk en je schuift het vlees er zo vanaf.quote:Op donderdag 29 september 2011 12:30 schreef FutureFairytale het volgende:
ik vind veel graten in een vis van een goed aangeschreven restaurant niet top
Waarom doe je dat dan ook niet?quote:Op donderdag 29 september 2011 17:11 schreef Bluezz het volgende:
Het gaat mij erom dat het GEZEGD had moeten worden
Neehee, de bediening had het tegen mij moeten zeggen *zuchtquote:Op donderdag 29 september 2011 21:41 schreef Pietverdriet het volgende:
Waarom doe je dat dan ook niet?
Aha, dat is weer wat anders. Beetje uitleg is altijd fijn ja.quote:Op donderdag 29 september 2011 17:11 schreef Bluezz het volgende:
Het gaat mij erom dat het GEZEGD had moeten worden
Oh, da's wel leuk om te weten! Wij komen nog wel eens in Bocholt, want er zit een fijna sauna waarvoor we zelfs vanuit Utrecht de reis nog wel de moeite vinden. Dan zou ik ook eens een keer alleen overdag kunnen badderen, en dan de dag afsluiten met een happie eten bij residenz. Onthoudenquote:Op donderdag 29 september 2011 21:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Bediening was goed.
Begrijp niet waarom deze zaak niet vol zit, waarschijnlijk is de drempel van mooie hotel wat te hoog voor Bocholt.
http://www.hotelresidenz.de/home.htm
In Nederland ook. Superhip onder culi's.quote:Op vrijdag 30 september 2011 14:47 schreef minilot het volgende:
Ik heb afgelopen woensdag (eersgisteren) in Londen gegeten bij Nopi, het nieuwe restaurant van de Israelische chefkok Yotam Ottolenghi, die sinds een paar jaar in Engeland aan een stevige opmars bezig is.
Ben ik nu dus een beetje aan de late kant op de bandwagon gejumped.quote:Op vrijdag 30 september 2011 14:59 schreef RobinOok het volgende:
[..]
In Nederland ook. Superhip onder culi's.
NUL reacties. Sorry :-)quote:Op vrijdag 30 september 2011 15:10 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik vroeg dan ook om iets vergelijkbaars
En tnx @ Robin, ben benieuwd
jammer, Tnx voor de moeitequote:
Een hoogtepunt van creativiteit?quote:Het dessert zelf was ook weer een hoogtepunt van creativiteit. En ‘Magnum’ van witte chocolademousse met daarop schilstructuren van rabarber en rode ui en vergezeld door gelei van kers en avocado:
Of je leest even de hele recensie en ziet dat het dus wel allemaal zelfgemaakte witte chocolademousse in de vorm van een magnum is met nog een aantal ingrediënten en die hoofdprijs viel dus wel heel erg mee.quote:Op zaterdag 1 oktober 2011 15:07 schreef vosss het volgende:
Een hoogtepunt van creativiteit?
Als je het mij vraagt meer het hoogtepunt van we flikkeren iets op dat bord en vragen er de hoofdprijs voor en die achterlijke klanten betalen toch wel.
Volgende week proberen we een Mars ipv een Magnum. Gewoon eens kijken hoe ver we kunnen gaan.
Hou op schei uit zeg.
Daar betaalde ik toch mooi niet voor
Kijk, een hollanderquote:Op zaterdag 1 oktober 2011 15:07 schreef vosss het volgende:
[..]
Een hoogtepunt van creativiteit?
Als je het mij vraagt meer het hoogtepunt van we flikkeren iets op dat bord en vragen er de hoofdprijs voor en die achterlijke klanten betalen toch wel.
Volgende week proberen we een Mars ipv een Magnum. Gewoon eens kijken hoe ver we kunnen gaan.
Hou op schei uit zeg.
Daar betaalde ik toch mooi niet voor
Twee kookboeken zelfs. Ik heb ze zodra ik thuiskwam uit Londen (serieus binnen tien minuten, schoenen en jas nog aan) besteld bij Amazon! Ik ben benieuwd!quote:Op zaterdag 1 oktober 2011 14:56 schreef MariaEtcetera het volgende:
En ik wou hetzelfde weten als mascara-klodder, dus ook bedankt voor het zoeken Hij heeft schijnbaar wel een kookboek getiteld Plenty, vraag me af of dat ook zo tof is dan!
Oe! Krijgen we een review in het kookboekentopic tzt?quote:Op zondag 2 oktober 2011 09:24 schreef minilot het volgende:
[..]
Twee kookboeken zelfs. Ik heb ze zodra ik thuiskwam uit Londen (serieus binnen tien minuten, schoenen en jas nog aan) besteld bij Amazon! Ik ben benieuwd!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |