abonnement Unibet Coolblue
pi_101727718
Waar at jij vandaag, (eer-)gisteren, ergens deze week?

Is dat restaurant met de michelinster, het simpele eetcafé of je lokale chinees een aanrader of zou je het liefst de tijd willen terugdraaien zodat je een andere keus had kunnen maken omdat het er zo walgelijk was?

Voor de langere verslagen kun je terecht in de topics van het restaurant zelf, of open er een .

Waar?
Wanneer?
Wat at je?
Impressie?
Kosten?
Cijfer?


Alle verslagen in een overzicht:

Deel 1
Deel 2
Deel 3
Deel 4

[ Bericht 5% gewijzigd door golfer op 09-09-2011 11:58:57 (deeltje toegevoegd) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_101727769
Het overzicht moet maar even door Borisz weer worden bijgewerkt,
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport donderdag 8 september 2011 @ 21:47:57 #3
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_101727835
Deel 4

Deel 5 komt wel weer eens :)
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_101727947
Waar?
Burger King
Wanneer?
Vandaag
Wat at je?
Whopper menu met twisterfries en een fanta
Impressie?
Simpel
Kosten?
5.95
Cijfer?
6
pi_101728072
ah sorry Golfer, heb jij een prachtige recensie.. maak ik em snel vol -O-
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_101728091
En omdat het bijna de laatste post was nog maar een keer ons verslag van vandaag:

Met een kortingskaart voor een dag onbeperkt treinen dus naar Maastricht getogen voor o.a. een lunch bij het met 1 Michelinster onderscheiden Restaurant Toine Hermsen.

Het is vrij onopvallend gevestigd in een fraai pand om de hoek van het Onze Lieve Vrouwenplein.:


Inrichting is rustig met zalmkleurige/terracotta-achtige kleuren. Uiteraard wordt je in zo'n sterrentent met alle egards ontvangen. Opvallend was dat wij zeker niet de enige bejaarden waren:


We kozen voor het 3-gangenlunchmenu, aangevuld met een extra tussengerecht.

Allereerst kwam er een 1e amuse op tafel, bestaande uit wat fingerfood:

van links naar rechts: bavarois van kalfszwezerik, rilette van ham gevuld met een tapenade, een bonbom van zalm met komkommergelei en een cakeje van olijf.

De 2e amuse was een coctailglas gevuld met gambas, hollandse garnalen, meloen en wat bleekselderij met een schuim van calvados en kokos:


Daarna volgde het voorgerecht. Tartaar van Hollands weiderund met kwarteleitjes, een frisse vinaigrette met wat olijfolie en een tuille van parmezaanse kaas:


Als tussengerecht kregen wij een stukje zeetongfilet met een kreeftensaus op een bedje van groene kool en vergezeld door groene asperges en fijngesneden haricot verts:

Het enige hele kleine minpunt van de lunch: we vonden de kreeftensaus wat te dun en vloeibaar, hadden die graag wat romiger gezien.

Het hoofdgerecht bestond uit een op de huid gebakken stuk snoekbaarsfilet met een sabayon van Limburgse mosterd en 'grootmoeders groentes' (snijboontjes, paddenstoeltjes, spekjes en wortel):


We konden hierna kiezen voor een dessert, bestaande uit een zelfgemaakte chocoladetaart of koffie/thee met friandises. Wij besloten voor het laatste gaan.
Voor mevrouw de (munt)thee met friandises:


en voor mij de espresso met friandises:


We dronken er elk 3 glazen Portugese Chardonnay en een fles plat water bij.

Na ruim 2 uur tafelen was deze heerlijke lunch voorbij.
De totale schade voor 2 personen bedroeg 141 euro.

Entourage: 8
Bediening: 8
Eten: 9
Prijs-kwaliteit: een dikke 8.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_101728241
oh gelukkig heb je em nog een keer gepost ^O^
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  donderdag 8 september 2011 @ 22:02:54 #8
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101729150
Sjesus, wat een saaie, klassieke meuk. Daar zou ik dus echt geen 70 pp voor over hebben. En al helemaal niet voor een lunch.
pi_101729358
ziet er goed uit daar in maastricht! :Y
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
pi_101731826
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2011 22:02 schreef RobinOok het volgende:
Sjesus, wat een saaie, klassieke meuk. Daar zou ik dus echt geen 70 pp voor over hebben. En al helemaal niet voor een lunch.
Inclusief drank, he? Zonder drank 50 euro pp.

Maar gelukkig verschillen smaken en hebben wij het er wel voor over.
Hou jij het lekker bij de Chinees. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 8 september 2011 @ 22:38:58 #11
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101732051
Ik eet bijna nooit Chinees. Uit.
Waren er maar goeie Chinezen!
pi_101733024
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2011 22:02 schreef RobinOok het volgende:
Sjesus, wat een saaie, klassieke meuk. Daar zou ik dus echt geen 70 pp voor over hebben. En al helemaal niet voor een lunch.
Wij lunchen nooit 'uit' hooguit een broodje :)
Ik had het gevoel dat ik aan een diner zat en ik vond het heerlijk. :6
pi_101733787
als het restaurant mooi is ingericht en sfeervol is, is dat positief. Het gaat wel om de kwaliteit van het eten natuurlijk.
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  donderdag 8 september 2011 @ 23:25:07 #14
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101735060
Ik geloof echt heus wel dat het heerlijk was en van een geweldige kwaliteit, maar ik wil voor dat geld gewoon meer. Ik word gewoon niet warm of koud van zulke fantasieloze klassiekers, al is het 100%.

En al helemaal niet voor een lunch.

Het past wel bij mijn beeld van Limburg. Genoeg geld bij ouwe taaien.
pi_101736040
quote:
1s.gif Op donderdag 8 september 2011 23:25 schreef RobinOok het volgende:
Ik geloof echt heus wel dat het heerlijk was en van een geweldige kwaliteit, maar ik wil voor dat geld gewoon meer. Ik word gewoon niet warm of koud van zulke fantasieloze klassiekers, al is het 100%.

En al helemaal niet voor een lunch.

Het past wel bij mijn beeld van Limburg. Genoeg geld bij ouwe taaien.
De 21e september gaan we bij Niven in Rijswijk eten. (ook 1 ster)
Niven Kunz presenteert dan z'n herfst-arrangement.
Ik verwacht daar wat meer vernieuwend koken (meer veel groentes) van.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_101736177
quote:
1s.gif Op donderdag 8 september 2011 23:25 schreef RobinOok het volgende:
Ik geloof echt heus wel dat het heerlijk was en van een geweldige kwaliteit, maar ik wil voor dat geld gewoon meer. Ik word gewoon niet warm of koud van zulke fantasieloze klassiekers, al is het 100%.

En al helemaal niet voor een lunch.

Het past wel bij mijn beeld van Limburg. Genoeg geld bij ouwe taaien.
moet je een keer naar de Beluga gaan :) :P
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  donderdag 8 september 2011 @ 23:50:00 #17
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101736246
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2011 23:48 schreef komrad het volgende:

[..]

moet je een keer naar de Beluga gaan :) :P
Al geweest. ;-)
  donderdag 8 september 2011 @ 23:51:25 #18
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101736300
quote:
7s.gif Op donderdag 8 september 2011 23:44 schreef golfer het volgende:

[..]

De 21e september gaan we bij Niven in Rijswijk eten. (ook 1 ster)
Niven Kunz presenteert dan z'n herfst-arrangement.
Ik verwacht daar wat meer vernieuwend koken (meer veel groentes) van.
Ja, verwacht dat Niven Kunz veel beter aan mijn verwachtingen zal doen. :Y
Nog niet geweest, maar komt nog wel eens.
pi_101736657
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2011 23:51 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ja, verwacht dat Niven Kunz veel beter aan mijn verwachtingen zal doen. :Y
Nog niet geweest, maar komt nog wel eens.
aan de mijne in ieder geval niet en zoveel verwachtingen heb ik niet.
ik ga eind van de maand naar Savelberg :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  vrijdag 9 september 2011 @ 00:04:09 #20
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101736789
Ja, ik kan me herinneren dat jij daar geweest was en niet zo tevreden was he? :D
Nou ja, smaken verschillen. En iedereen kan een off-day hebben, ook nog.
pi_101738589
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2011 00:04 schreef RobinOok het volgende:
Ja, ik kan me herinneren dat jij daar geweest was en niet zo tevreden was he? :D
Nou ja, smaken verschillen. En iedereen kan een off-day hebben, ook nog.
vond de combinaties niet bij elkaar passen; zure appel met net gestold eigeel was niet echt een geslaagde combi :X
ik wijt het aan een off-day ja ;)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_101743816
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2011 21:47 schreef borisz het volgende:
Deel 4

Deel 5 komt wel weer eens :)
De Gulle waard ligt toch in Winterswijk? Moet er altijd nog een keer heen.
You don't need a weatherman to know which way the wind blows.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
last.fm Album top 100
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 9 september 2011 @ 11:49:17 #23
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_101745282
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2011 11:03 schreef Felagund het volgende:

[..]

De Gulle waard ligt toch in Winterswijk? Moet er altijd nog een keer heen.
Check. :+.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_101752342
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2011 00:04 schreef RobinOok het volgende:
Ja, ik kan me herinneren dat jij daar geweest was en niet zo tevreden was he? :D
Nou ja, smaken verschillen. En iedereen kan een off-day hebben, ook nog.
Bij mij had hij toen ook een off-day. Saaie vlakke smaken. Nog traditioneler dan de hierboven geposte lunch... Ik ga nooit meer naar Niven.

Parkheuvel en Latour staat voor mij op het programma volgende maand.
pi_101894094
Nu eens een recensie van een restaurant verder weg, maar daarom niet minder leuk.
Ik ben net terug van twee weken klimmen in de dolomieten, en de routine was voor ons meestal 3-4 dagen hoog in de bergen, en dan weer even een camping zoeken voor een frisse douche e.d.

Op een van die camping-dagen waren we in Cortina, midden in de Italiaanse (oostelijke) helft van de Dolomieten. Cortina is druk, rumoerig, toeristisch, en parkeren is er al een expeditie op zich :')
Dus toen we onze campingbaas vroegen om een goed restaurant, niet al te toeristisch en liefst buiten de stad, zei ie resoluut: La Baita Pie Tofana. Op de kaart inderdaad ergens buiten de stad, aan het einde van een heel klein bergweggetje bij een skilift.

En na net even gezocht te hebben vond ik nog een lovende recensie: http://rwapplewannabe.wor(...)tina-dampezzo-italy/

Dus, wij het ene net uitziende shirtje aan wat we bij ons hadden, en daarnaartoe. Daar aangekomen zag het er vooral uit zoals al die berghut restaurants die je rondom skipistes wel vaker aantreft: een gezellige stube Binnen is het gewoon een heel goed restaurant, waar ze klassiek italiaanse streekspecialiteiten koken.




Uiteraard waren we om 20 uur nog de allereersten, maar de zaak druppelde na ons snel vol met alleen maar Italianen, zakenlui, en over het algemeen mensen die eruitzien alsof ze geld hebben. Dus we voelden ons wel een beetje shabby op onze bergschoenen :)
Uitstraling leek in eerste instantie zoals op een standaard berghut, maar ook weer niet: een mengeling van mooi gedekte tafels en servies, maar wel een lekker oubollige berghut inrichting met gestoffeerde hoekbanken, truttige alpentafereeltjes, en veel stoffige bosjes gedroogde bloemen.

Enkele leden van het personeel konden gelukkig ook vloeiend Engels, mn culinaire Italiaans is niet echt geweldig namelijk. Veel verder dan Grazie e Arriverdeci kom ik niet...

Dan het eten!

na wat overleg met onze ober over de grootte van de porties, besloten we tot 4 gangen, waarvan we de antipasti samen deelden. En die was meteen de allerbeste van de avond:

een tartaar van hert, met daarbij een sorbet van mosterd (lekker, smolt op je tong!), gemarineerde champignons, twee soorten kool, toast, en kruidenboter met jeneverbes.
Hij is te vinden op de site: bij antipasti, tartare di cervo con capucci marina
http://www.baitapietofana(...)6accordion&Itemid=84
Enorm lekker, om heel eerlijk te zijn kon geen van de andere gerechten dit overtreffen. Niet dat die slecht waren.

Il Primo
Vervolgens voor mn vriendin de specialiteit van het huis: Casunziei, met bietjes gevulde ravioli, met maanzaad eroverheen. Voor mij een ravioli met vulling van aubergines, parmezaan, en een lekker tomatenprutje. Alles met de bekende eenvoudige, pure smaken waar de Italiaanse keuken zo goed om bekend staat. Lekker!

Il Secondi
Voor mevrouw eendenborst, met gesauteerde groenten, en voor mij een goed rose stuk koe van de grill, met rozemarijn en gegrillde witlof. Ook allebei erg goed, supermals rundvlees voor mij, en de eend was niet droog, maar wel met een lekker krokant vel.

Bij de 1e en tweede gang dronken we allebei 2 glazen van een lekkere rode wijn, waarvan de naam me even ontschoten is. Niet meer alcohol, want de bergweg naar beneden vanaf het restaurant was smal, pikdonker, en niet overal voorzien van vangrails. Niet dat Italianen daar zelf problemen mee hebben trouwens... :Y)
Verder een fles water.

Toe: gemberijs in een bakje van gesponnen suiker/sinaasappel voor mn meisje, en voor mij tarte tatin. Bij de espresso en thee (Thee? wat is dat? zag je die gasten denken, dus kwamen ze uiteindelijk met hele vieze zelfgeplukte kamillethee in een eitje) kregen we nog een schaal friandises, amarettini's, een soesje, in chocolade gedoopte koffieboontjes, etc.
Espresso in Italië is natuurlijk (bijna) altijd goed. Ik speel zelf ook rgelmatig Baristaatje thuis, dus de meeste Nederlandse restaurant koffie vind ik maar mwah-mwah vergeleken bij wat ik inmiddels zelf kan klaarmaken. Maar dit was gewoon een prima afsluiter. Vanwege het autorijden maar geen grappa o.i.d meer erbij gedronken.

Schade: uiteindelijk 135 ¤
cijfer: eten 8 / entourage 7 (want ik had een stoel met een kapotte rugleuning, zo'n houten kreng zoals op de foto ergens hierboven :P

Ik denk dat om ons heen zowat iedereen vaste gast was, te oordelen aan de begroeting met het personeel, en de gerechten die ze kregen: wij hebben ze nooit op de kaart kunnen ontdekken. Een gezin naast ons mocht bijvoorbeeld zn eigen stuk vlees inspecteren voordat het de grill opging, en dat was ook wat ze op tafel kregen: een bonk koe van 2 kilo, waarvan moeder en de kinderen een paar schamele reepjes kregen en Papa de rest mocht opeten >:)
Voor de gezonde touch was er gelukkig ook nog een schaaltje met een courgette en 2 gegrillde paprika's voor het hele gezin...

Ook al waren we er voor Italiaanse begrippen belachelijk vroeg, al om 20 uur, gingen we om 23 wel bijna als een van de laatsten weg.
Voor als je eens in de buurt van Cortina d'Ampezzo bent: een dikke aanrader! Ze zijn zo te zien ook in de winter gewoon open, stel je voor dat je dit soort gerechten zit te eten op het terras, in je skipak 8-)
maar dan wel een culinaire skihut inplaatsvan frietjes en worst op een plastic dienblad.
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  dinsdag 13 september 2011 @ 12:45:16 #26
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_101895325
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2011 22:36 schreef Blik het volgende:
komende vrijdag staat de Librije op het programma :)
En? Hoe was het? En komt er nog een verslag?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  dinsdag 13 september 2011 @ 14:49:26 #27
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101899359
quote:
0s.gif Op vrijdag 9 september 2011 11:03 schreef Felagund het volgende:

[..]

De Gulle waard ligt toch in Winterswijk? Moet er altijd nog een keer heen.
Aanrader, vooral voor het lekker geit eten daar
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  dinsdag 13 september 2011 @ 14:51:51 #28
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101899426
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2011 22:38 schreef RobinOok het volgende:
Ik eet bijna nooit Chinees. Uit.
Waren er maar goeie Chinezen!
Ken dat, hoewel ik graag met een Chinese vrienden van me uit eten ga in Den Haag of Amsterdam, die weten zaken waar je goed eet, het publiek alleen Chinees is en de kaart ook.
Helaas doe ik dat veel te weinig. Kom nog liever bij hun ouders thuis. Dan wordt er zo goed gekookt.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101899974
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2011 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ken dat, hoewel ik graag met een Chinese vrienden van me uit eten ga in Den Haag of Amsterdam, die weten zaken waar je goed eet, het publiek alleen Chinees is en de kaart ook.
Helaas doe ik dat veel te weinig. Kom nog liever bij hun ouders thuis. Dan wordt er zo goed gekookt.
Ja dan kan je lekker, maag , darmen, bloed etc eten
  dinsdag 13 september 2011 @ 15:15:11 #30
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101900061
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2011 14:51 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Ken dat, hoewel ik graag met een Chinese vrienden van me uit eten ga in Den Haag of Amsterdam, die weten zaken waar je goed eet, het publiek alleen Chinees is en de kaart ook.
Ook dan is het nog steeds zo'n beetje allemaal Kantonees.
In ieder geval authentiek Kantonees, maar nog steeds niet wat ik graag zou eten.
  dinsdag 13 september 2011 @ 15:16:51 #31
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101900108
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2011 15:15 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Ook dan is het nog steeds zo'n beetje allemaal Kantonees.
In ieder geval authentiek Kantonees, maar nog steeds niet wat ik graag zou eten.
En wat zou jij willen eten? Ik kan ze eens vragen..
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101901056
Waar? www.lescopains.nl

Wanneer? afgelopen zaterdag in Delft

Wat at je? vriend had vooraf tonijncarpaccio met krokante tortilla en wasabi-creme.
Heb ook een paar hapjes geproefd en het was echt verrukkelijk

Hoofdgerecht had ik een halve gegrilde kreeft met peultjes en gebakken eendenlever. Ik kan niet anders zeggen dat ook dit weer perfect was :9

Mijn vriend had gebakken rode mul met artisjokkenmousseline en een schuimige saus van schaaldieren.
Aangezien zijn bord op het einde ook leeg was neem ik aan dat ook dit weer voortreffelijk was ;)

Nagerecht hadden we het kaasplankje met daarbij een 10 jaar oude tawny
Ook dit ging weer met veel smaak naar binnen

Impressie? Ik vond alles echt een dikke 10. De inrichting, de hoeveelheid van de gerechten, de bediening, de keuzes die je op de kaart had

Kosten? Ik geloof niet dat ik dat wil weten ;') Vriend wilde graag in een visrestaurant eten en degene waar we eigenlijk heen wilde was aan het verbouwen dus toen naar les Copains gegaan.
Ik schat zo in dat het dik over de 100euro is geweest, en dat voor zomaar spontaan even een hapje eten :@

We hadden ieder ook nog 3 witte droge wijn bij het eten :) Kunnen er ook 4 geweest zijn :@

Cijfer? Voor alles een 10 ^O^
reserveren is gewenst btw, wij hadden mazzel omdat we er zo vroeg waren

[ Bericht 10% gewijzigd door mascara-klodder op 13-09-2011 15:54:30 ]
Op woensdag 25 oktober 2023 21:15 schreef Nattekat het volgende:
Ben je in een pot met sarcasme gevallen als kind ofzo?
  dinsdag 13 september 2011 @ 20:53:21 #33
77418 Tha_Flash
bijna 2020 !!!
pi_101912996
Waar? Truffels in Haarlem

Wanneer? zaterdag 10 september ( 1 jaar getrouwd )

Wat at je?



Impressie? eten heerlijk, sfeer heel goed alleen een beetje warm

Kosten? ¤ 115,70 excl. fooi

Cijfer? 9,5
  dinsdag 13 september 2011 @ 20:59:59 #34
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_101913332
quote:
0s.gif Op dinsdag 13 september 2011 20:53 schreef Tha_Flash het volgende:
Waar? Truffels in Haarlem

Wanneer? zaterdag 10 september ( 1 jaar getrouwd )

Wat at je?

[ afbeelding ]

Impressie? eten heerlijk, sfeer heel goed alleen een beetje warm

Kosten? ¤ 115,70 excl. fooi

Cijfer? 9,5
Blijft goed, hè? Truffels.
Wij wilden er a.s. donderdag weer naartoe maar was al helemaal vol.

Wordt dus donderdag Restaurant Fris in Haarlem voor ons.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_101930443
golf. gaan bluezz en jij dit jaar ook weer de restaurantweek in en zoja,welke restaurants staan op het programma? :?
Yvonne schreef op maandag 31 oktober 2011 @
13:59:43 in DEF SC #282 aan AchJa & Co
Vanaf hier en nu stopt het in DEF én op FOK!
Ik wil hier een normale SC zonder gebitch!
pi_101934111
quote:
6s.gif Op woensdag 14 september 2011 10:16 schreef rubje het volgende:
golf. gaan bluezz en jij dit jaar ook weer de restaurantweek in en zoja,welke restaurants staan op het programma? :?
Nee. We gaan dit jaar niet naar de Restaurantweek.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_101988039
quote:
14s.gif Op dinsdag 13 september 2011 20:59 schreef golfer het volgende:

[..]

Blijft goed, hè? Truffels.
Wij wilden er a.s. donderdag weer naartoe maar was al helemaal vol.

Wordt dus donderdag Restaurant Fris in Haarlem voor ons.
Was idd weer heerlijk, bij het volgende menu maar weer.
pi_102002008
Nadat we in 2008 al een keer tijdens de restaurantweek kennis hadden gemaakt met Restaurant Fris in Haarlem bezochten we vandaag dit restaurant voor de tweede keer.
Ze zijn lid van de Jeunes Restauranteurs d'Europe en wij vonden de bediening nogal formeel.

Na binnenkomst krijgen we een eerste amuse, een van oude pizzabodem gemaakte knapperige chip vergezeld door een citroenmayonaise:


Al snel volgde een tweede amuse, een bavarois van aubergine met een vleugje balsamico en kruimels van bloedworst:


We kozen voor het 4-gangen menu Jeunes Restauranteurs, vergezeld door een fles Chileense Chardonnay, een Viu Manent Chardonnay, Reserve Colchagua Valle.

Het voorgerecht was een mooi opgemaakt bordje met lamellen van kabeljauw, romascu, bloemkool, een gelei van bloemkool met haringkuit, gefermenteerde knoflook en een sponscake van sesam.:


Het tussengerecht was citroenrisotto met een op de huid gebakken stukje zeebaars en schuim van Hollandse garnalen met Spaanse olijven en een tomaatje:


Daarna volgde het hoofdgerecht. Eendenborst met een mousse van selderij, een compote van venkel en gegrilde peterseliewortel en spruitjes, met lente/ui en cantharellen. Ter plekke overgoten met een jus met een vleugje steranijs.:


Als dessert voor golfer een bordje vol zoetigheden met lekker amandelijs, witte bros, schuim en pareltjes en poire Helene:


Voor Bluezz bestond het dessert uit een kaasplankje, waarop o.a. geitenkaas, emmenthaler, en een blauwschimmel. Het kaasplankje werd vergezeld door notenbrood en mirabelle uit de eigen tuin.


Restaurant Fris probeert Michelin standaard na te streven, maar haalt het niveau net niet.
Daarvoor zijn de smaken van alle gerechten net even te vlak, het is wel lekker maar niet bijzonder.

Met gebruikmaking van onze dinerjaarkaart waren we inclusief fooi bij elkaar 115 euro kwijt.

Entourage: 8
Bediening: 8
Eten: 8
Prijs-kwaliteitsverhouding: 8
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_102049414
Kleine porties zeg, kom je toch met honger de zaak weer uit of zie ik dat verkeerd ?
Honey ! Take me drunk, i am home !
pi_102049467
Nou ik had inderdaad toen we thuiskwamen na een uur of 2 wel weer trek in iets :Y
Voor het eerst hoor, want we gaan regelmatig uit eten in deze vakantie en zelfs bij Toine Hermsen vorige week hadden we een uitgebreide lunch gedaan en 's avonds niet eens echt megatrek....

(we zijn ook kleine eters, dus zijn sowieso niet van die grote hoeveelheden)
  zondag 18 september 2011 @ 11:57:38 #41
77418 Tha_Flash
bijna 2020 !!!
pi_102089710
Gisterenavond met 2 zwagers besloten dat we een keer bij Oud Sluis gaan eten, heb er nu al zin in. c_/
pi_102128779
Waar?
Restaurant De Ridderhof in Maassluis


Wanneer?
Zondag 18/9/2011

Wat at je?

Eerst kregen we een amuse,een mousse van makreel op stukje toast met zalmkaviaar.

Als voorgerecht :
vriend een tartaar van tonijn met avocado en sesamsorbet.

Ik een proeverij van 3,ook de tonijn,en een gegrilde coquille in een soepje van doperwten en een schuim van tomaat.
Gegrilde wilde eendeborst met een lekkere saus.

Hoofdgerecht:

Vriend:
Wilde eendenborst met een huisgemaakte appelstroop saus,en garnituur.

Ik:
Gegrilde kalfs entrecote met gebakken kalfszwezerik met een saus van piccalilly,
En pont neuf friet en garnituur.

Dessert

Vriend:
Gemarineerde goudreinetten met vanille ijs en een pecan crumble.

Ik:
Kersen met lavendel hangop meringue en sorbet van bittere chocolade.

Als wijn hadden we eerst een glas droge witte huiswijn.
Daarna een paar glazen heerlijke Wrattonbully Smith & Hooper Merlot 2001.
De keuze van wijn is echt overweldigend,
Ze hebben een erg groot wijnboek liggen.

Impressie?
Het is een klein en rustig restaurant,in een monumentale hoeve gevestigd.
Erg nette en attente bediening.
Hier gaan we nog zeker een keer eten/avondje genieten.

Kosten?

160,00 euro incl fooi

Cijfer?
Dikke 9
pi_102128890
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2011 22:02 schreef RobinOok het volgende:
Sjesus, wat een saaie, klassieke meuk. Daar zou ik dus echt geen 70 pp voor over hebben. En al helemaal niet voor een lunch.
Mee eens. Niet arrogant bedoeld, maar mijn chef kookt stukken spannender dan dat! Presentatie ook, die friandises zien er echt heel erg saai uit. Golfer, ik zou je graag een keer bij mij aan tafel zien bij TheCollegeHotel in Amsterdam!
pi_102128953
Waar
Restaurant La Vina in Amsterdam
Mediterraanse invloeden, internationaal keukenteam (Canadese chef met franse inslag, spaanse sous en italiaanse chef de partie)

Wanneer
Afgelopen donderdag

Wat at je
Begonnen met een aantal pinchos:
- Croquetas (smeuige kroketjes van gedroogde ham en manchego kaas)
- Bruschetta met geplukte eend, gecombineerd met een vijgengelei

Toevallig bestelden mijn tafelgenote en ik dezelfde gerechten (nadat de kalfszwezerik helaas uitverkocht was)

Vooraf: gebakken Coquilles met een wortelpuree, frisee, kappertjes en kruidenolie en een krokantje van aardappel. Erg smakelijke combinatie van goede kwaliteit coquilles en een goed op smaak gebrachte puree. Kappertjes brachten de nodige bite.

Piece: Gegrilde lamskoteletjes met een kruidenkorst, tomaten concasse en puree van knolselderij. In principe een vrij klassiek uitgevoerd gerecht, maar echt top bereid. Precies goede temperatuur op de lam, super mals vlees.

Na: Kaas voor mij en een (vrij vochtige) dagverse tiramisu van limoncello en aardbei voor haar. Allebei erg smakelijk, mooie spaanse kazen vooral!

Hierbij allebei een glas Italiaanse Bianco di Custoza en bij het hoofdgerecht en de kaas een fles Montepulciano. Fantastische keuze geweest.

Impressie
Absolute aanrader. Wijn heeft een belangrijke positie hier, aangezien zowel de eigenaresse als haar rechterhand getraind sommelier zijn, maar het keukenteam werkt met de meeste verse producten en pure smaken. Beste diner ervaring van dit jaar voor mij (en mijn tafelgenote)

Kosten
170 euro inclusief fooi en aardig wat grappa en cognac op het terras onder de heaters.

Cijfer
Dikke 9 met pluim en griffel.
  maandag 19 september 2011 @ 12:35:39 #45
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_102135268
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 02:32 schreef Luuksor het volgende:


Mee eens. Niet arrogant bedoeld, maar mijn chef kookt stukken spannender dan dat! Presentatie ook, die friandises zien er echt heel erg saai uit. Golfer, ik zou je graag een keer bij mij aan tafel zien bij TheCollegeHotel in Amsterdam!
Als ik daar de diverse recensies over lees en de prijzen zie die een opleidingskeuken durft te vragen haak ik al af. Dan mogen de friandises misschien wel mooi zijn, maar bijna sterrenrestaurantprijzen vragen voor een horecaschool vind ik belachelijk.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  maandag 19 september 2011 @ 13:36:54 #46
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102136896
Tsja, Amsterdam he, daar is alles overrated en overpriced. })
Rotterdam is niet voor niets de culinaire hoofdstad van Nederland.
pi_102138397
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 12:35 schreef golfer het volgende:

[..]

Als ik daar de diverse recensies over lees en de prijzen zie die een opleidingskeuken durft te vragen haak ik al af. Dan mogen de friandises misschien wel mooi zijn, maar bijna sterrenrestaurantprijzen vragen voor een horecaschool vind ik belachelijk.
Recensies van het afgelopen anderhalf jaar zijn inderdaad kut, hoewel we sinds 4 maanden een nieuwe chef hebben, en ik weet bijna zeker dat je van die laatste maanden geen negatieve recensie kan vinden.

Maar ik moet je wel gelijk geven dat de prijzen hoog liggen, hoewel er in de keuken geen studenten (buiten 1 BBL leerling) aan het werk zijn. Het opleiden gebeurt op de vloer.
  maandag 19 september 2011 @ 15:52:49 #48
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102140823
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 13:36 schreef RobinOok het volgende:
Tsja, Amsterdam he, daar is alles overrated en overpriced. })
Rotterdam is niet voor niets de culinaire hoofdstad van Nederland.
Nederlandse horeca is sowieso duur
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102205376
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 12:35 schreef golfer het volgende:

[..]

Als ik daar de diverse recensies over lees en de prijzen zie die een opleidingskeuken durft te vragen haak ik al af. Dan mogen de friandises misschien wel mooi zijn, maar bijna sterrenrestaurantprijzen vragen voor een horecaschool vind ik belachelijk.
Sterker nog, er zijn restaurants met een michelin ster die voor dezelfde prijzen een gelijkend menu hebben. Belachelijk dus.
pi_102206866
quote:
0s.gif Op maandag 19 september 2011 15:52 schreef Pietverdriet het volgende:


Nederlandse horeca is sowieso duur
Ik heb ook steeds minder zin in een fooi geven :@
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')