Beste Sylvana,quote:Waar?
Kelodrome, Thermen Bussloo
Wanneer?
Zaterdag 23 juli 2011
Wat at je?
Voorgerecht: Allerlei anti-pasta
Hoofdgerecht: Pizza Verdure
Nagerecht: Grand Dessert voor 2
Impressie?
Normaal gesproken eten we gewoon in het normale restaurant van Thermen Bussloo. Nu wilden we het "nieuwe" restaurant in het Kelodrome wel eens proberen. Hier worden allerlei Italiaanse en grillgerechten geserveerd. Er was een dagaanbieding, een 3-gangen-diner voor 2 personen voor 24,95 euro p.p. Dit leek ons wel wat
Het voorgerecht bestond uit allerlei anti-pasta zoals inktvisringen, brie met komkommer, mozzarella met tomaat, vis, brood met pesto etc. Het werd leuk opgediend en smaakte heerlijk. Ik vind het ook altijd wel lekker om veel verschillende kleine gerechtjes te eten
Als hoofdgerecht hadden we allebei een pizza. Ik had een pizza met allerlei groenten en Peter had een pizza met zalm. De pizza's waren goed op temperatuur en rijkelijk belegd.
Als nagerecht kregen we een grand dessert dat bestond uit verschillende soorten ijs, cake, een brownie en vers fruit
Ik ben allergisch voor citrusvruchten en heb dit ook doorgegeven bij de sauna-reservering (via internet) en bij aankomst. De man bij de receptie vertelde dat op de computers van de medewerkers bij opmerkingen stond dat ik dus allergisch ben en dat ze er zo rekening mee kunnen houden
De hele dag was dit ook netjes gedaan, geen citroen in de cola, geen citrusvruchten bij de yoghurt met vers fruit, een medewerker die de lunch met me naliep om te kijken wat ik wel en niet kon nemen etc. Maar met het dessert is het toch mis gegaan, want Peter nam een hap van een bolletje ijs en dat bleek dus citroenijs te zijn Het is dus maar goed dat ik niet de eerste hap van dat bolletje genomen heb, want dan hadden we naar het ziekenhuis gekund
Ik heb meteen gevraagd aan de serveerster hoe dit kon en ze zei dat ze er gewoon niet op gelet heeft Dus ondanks dat het eten heerlijk was, heb ik er toch wel een beetje een kater aan over gehouden. Want het had echt gruwelijk mis kunnen gaan
Kosten?
24,95 p.p
Cijfer?
Sfeer: 9
Eten: 8.5
Bediening: 1
Interessante reactie.quote:
quote:Op woensdag 27 juli 2011 13:14 schreef Thermenbussloo het volgende:
Beste Sylvana,
Wij hebben je inmiddels een privébericht gestuurd met betrekking tot je vervelende ervaring bij Thermen Bussloo.
Waar mensen werken worden fouten gemaakt Ze heeft gewoon een voorproever zoals haar vriend nodigquote:Op dinsdag 26 juli 2011 23:16 schreef FutureFairytale het volgende:
oh lekkere reactie van die serveerster zeg
Die PM is zeker interessant jaquote:
Haha ja, ik voel me net een ster met een voorproeverquote:Op woensdag 27 juli 2011 13:24 schreef Isabeau het volgende:
[..]
[..]
Waar mensen werken worden fouten gemaakt Ze heeft gewoon een voorproever zoals haar vriend nodig
wat hebben ze gezegdquote:Op woensdag 27 juli 2011 20:46 schreef Sylvana het volgende:
[..]
Die PM is zeker interessant ja
[..]
Haha ja, ik voel me net een ster met een voorproever
Nonnenverleiderquote:Op woensdag 27 juli 2011 14:04 schreef HostiMeister het volgende:
Waar?
Spijshuis Uylenspieghel te Nijmegen (link)
Wanneer?
Vorige week
Wat at je?
Voor: Carpaccio van ossenhaas.
Hoofd: Kalfshaas met peper/cognac saus.
Na: Nonnenverleider.
Impressie?
Voorgerecht had gelukkig geen overvloed aan sla (hekel aan bij carpaccio) en de dressing was perfect en totaal niet overheersend bij het malse vlees. Goed dun gesneden, en smaakvol. Hoofd gerecht was een stevig stuk vlees dat perfect medium gebakken was, lang geleden dat ik zulk mals vlees heb gehad. Saus was ontzettend lekker alleen een beetje weinig. Ik wilde als nagerecht een simpele Irish coffee maar door de serveerster werd me toch echt met klem aangeraden de nonnenverleider te nemen, dus zonder verdere uitleg die maar genomen. Het bleek een koffie met likeur te zijn (duh ) maar het was ten strengste verboden te roeren. Een koffie gelaagd met likeurtjes die je op sterkte stuk voor stuk herkent, waar de laatste slok een stevige kick gaf. Erg aangenaam.
De tent zelf was lekker knus. Kaarten waren leuk gepresenteerd. Groot krijtbord dat per tafel door serveersters toegelicht werd met eventuele keuzes buiten de kaart om. Bediening was top, erg vriendelijk en op tijd. Gewoon een goede sfeer.
Kosten?
Euro of 55 met wat Konickjes erbij.
Cijfer?
7.5 / 8-
Idd, als een restaurant dan een dergelijke fout probeert te herstellen is het wel zo netjes om dan ook de positieve kant te vermelden.quote:
Netjesquote:Op zondag 31 juli 2011 10:04 schreef Sylvana het volgende:
Dat doe ik ook wel, maar ben nogal druk, dus geduld is een schone zaak mensen
Ik heb van de week al een excuusbrief en 2 cadeaubonnen met gratis sauna-entree ontvangen
zeker netjesquote:Op zondag 31 juli 2011 10:04 schreef Sylvana het volgende:
Dat doe ik ook wel, maar ben nogal druk, dus geduld is een schone zaak mensen
Ik heb van de week al een excuusbrief en 2 cadeaubonnen met gratis sauna-entree ontvangen
Joepie!quote:Op maandag 1 augustus 2011 12:33 schreef Erasmo het volgende:
Over 2 weken eindelijk op bezoek bij De Gulle Waard
quote:Op donderdag 4 augustus 2011 23:22 schreef FutureFairytale het volgende:
overigens die zeeduivelballetjes; kreeg een behoorlijke portie daarvan maar smaakte bijna naar niks. blijkbaar konden ze dat niet kwijt toen
Zal best kloppen .quote:
Toetje bijna net zo duur als de tapa's.....toe maar...quote:Op donderdag 4 augustus 2011 22:04 schreef borisz het volgende:
Vandaag gegeten bij La Cubanita in Haarlem. www.lacubanita.nl Het concept op maandag t/m donderdag is onbeperkt tapas voor 17,50. Als echte Hollander maken we daar natuurlijk gebruik van . Concept is simpel. Twee tapas per persoon per ronde. Desserts vallen hier buiten
Op de kaart staan 50 tapas. We begonnen met een rondje koud.
- Tortillarol met tonijn
- Ham met meloen
- Carpaccio met pestodressing
- Pastasalade met gegrilde kip
- Gerookte zalm met dille op toast
- Gerookte eendenborst met frambozendressing
De eendenborst was het lekkerst, verder was het zo gewoontjes. De meloen hebben we zelfs teruggestuurd want die meloen was gewoon nog te hard.
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Carpaccio & Pastasalade.
Toen een ronde vlees
-Gegrilde ossenhaas op brood
- pittige ossenhaaspuntjes
- krokant gebakken kipfilet met honing & mosterd
- Chorizokroketjes
- hamrolletjes gevuld met geitenkaas met vijgendressing
- Kalkoen worstjes met tzazkiki
Positief was de ossenhaas. Verder was het aardig.
Een vis en groenteronde met
Crabcakes(matig), inktvisringen, grote garnalen van de plaat, zeeduivelballetjes(aardig), Aubergines in een jasje met kruidenhoning(lekker). De uienringen waren er niet dus dat ging deze ronde niet.
Grote eters dus we doen nog een ronde met van alles en nogwat.
Nog een portie ossenhaaspuntjes, spaanse hamburgertjes, zalmburger, kaaskroketjes met sherrydressing. Ossenhaaspuntjes nog steeds goed. De rest aardig.
Uiteindelijk deden we nog een tapasdessert. Voor 15e vier diverse toetjes
[ afbeelding ]
Cheesecake, chocoladetaart, Vanille-citroenijs & crème brûlée. Alle vier wel eens lekkerder gehad. Toen het dessert op tafel werd gezet ging het licht uit in de zaak en ging de fontein aan . Was wel grappig.
Eindoordeel
Eten= aardig, heb alleen het gevoel dat ik zelf beter kan .
Bediening: goed
Prijs: 92e voor 3 personen. Tapas was 17,50 pp. Toetje15e. De rest was drinken(7 bier, wijn, appelsap, koffie en cappuccino).
das een grand dessert he... 4 toetjes.quote:Op vrijdag 5 augustus 2011 23:28 schreef Cinderella_Man het volgende:
[..]
Toetje bijna net zo duur als de tapa's.....toe maar...
quote:Op zaterdag 6 augustus 2011 00:21 schreef FutureFairytale het volgende:
[..]
das een grand dessert he... 4 toetjes.
dat is hier vlakbij ben benieuwd naar je recensiequote:Op donderdag 11 augustus 2011 10:18 schreef rechtsedirecte het volgende:
vanavond uit eten bij Meijer's, geen sterrenrestaurant maar volgens velen wel heel goed.
Verwachtingen zijn hooggespannen...verslag volgt
Morgen is het zover Net stiekem de menukaart bekeken en het wordt lastig kiezen morgenquote:
Je bedoeld dat je eten thuisgeleverd krijgt? Waarom niet.quote:Op zaterdag 13 augustus 2011 22:32 schreef Mama_Mia het volgende:
Ik ben benieuwd
mag je hier ook recensies plaatsen van bestelsites?
Yepquote:Op zaterdag 13 augustus 2011 22:37 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Je bedoeld dat je eten thuisgeleverd krijgt? Waarom niet.
quote:Culinaire bokkensprongen van geitenvlees zoals o.a. Chevon
(= een bio geitenbokje van ± 7 maanden).
Bij ons heeft u dé mogelijkheid om een gecombineerd
gerecht van diverse bereidingen van geit te eten, uniek in Nederland!
•Bout van chevon gevuld met kruidengeitengehakt en boerengroentjes
•Kort gebakken Capretto (geitenlam)
•Bokkenpot; stoverij met o.a. bokbier
•Snacks als capradel & capraket
Toevallig hadden we het er deze week nog over dat Nederland wel steeds meer geiten heeft (met name door de toegenomen populariteit van geitenkaas!), maar dat geit op het menu nog altijd ontbreekt. Zou je het bij de slager kunnen bestellen?quote:Op zaterdag 13 augustus 2011 23:42 schreef Bluezz het volgende:
Leuk met foto's en hoe wonderlijk goed geit kan smaken dus!
Een soort vergeten groente vlees, want je ziet het bijna nergens op de kaart staan.
Iedere turkse slager kan het je iig leveren, normale slager vermoed ik ook wel.quote:Op zondag 14 augustus 2011 00:07 schreef Isabeau het volgende:
[..]
Toevallig hadden we het er deze week nog over dat Nederland wel steeds meer geiten heeft (met name door de toegenomen populariteit van geitenkaas!), maar dat geit op het menu nog altijd ontbreekt. Zou je het bij de slager kunnen bestellen?
Ja, ik vind het namelijk ook goed, maar echt uniek is het natuurlijk niet meer. De sushi tentjes springen landelijk, geloof ik, als paddestoelen uit de grond. Een aantal jaar geleden waren dat de wok tentjes. Die hebben het nu zwaar. Maar het eten is er lekker, bediening vriendelijk en snel en de inrichting is ook goed. Daarom heb ik geen negatieve punten.quote:Op donderdag 18 augustus 2011 17:00 schreef YoshiBignose het volgende:
Nog steeds een goed? Ik lees namelijk helemaal geen negatieve punten in je review...
De porties zijn niet groot, en dit is het grootste menu, met een extra kaasgang. En zijn kleinere menus en je kan ook a la carte eten natuurlijkquote:Op zondag 28 augustus 2011 16:39 schreef golfer het volgende:
Klinkt allemaal erg lekker Piet. Wel inderdaad erg veel. 8 voorgerechten en 4 hoofdgerechten. Misschien wel te veel voor kleine eters als wij.
Als we ooit in die buurt zijn zullen we zeker er een bezoek aan brengen.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
oooh je bent best nog wel een visliefhebberquote:Op vrijdag 2 september 2011 22:52 schreef Bluezz het volgende:
Alleen het eerste gerechtje vond ik niet goed. Gefrituurde zalm
Ja ik hou wel van sashimi (rauwe versche vis) (dan dus wel zalm) vind coquilles en kreeft heerlijk, botervis was ook prima in een heel lekker sausje.
Vissoep was goed op smaak, en de stukken zalm die er in zaten heb ik dus niet opgegeten
Vooral alle bereidingen van zalm, garnalen en mosselen ben ik niet van, dit dus wel.
Ken ik niet (genant smiley), als het kwalitatief maar iets weg heeft van Beluga ga je een fantastische lunch tegemoetquote:Op vrijdag 2 september 2011 22:39 schreef golfer het volgende:
Volgende week staat er een lunch bij sterrenrestaurant Toine Hermsen in Maastricht op de planning.
Restaurantweek is toch pas eind september, of ben ik nu in de war?quote:Op zondag 28 augustus 2011 17:25 schreef motorbloempje het volgende:
Leuk Piet! Hier zouden wij in de restaurantweek vorige keer heen gaan, maar vanwege volgeboekte agenda (eigen agenda) toch maar afgezegd... wil er zeker nog eens eten
Dat is wel twee keer per jaar. In maart was er ook een restaurantweek.quote:Op zaterdag 3 september 2011 09:04 schreef Pietverdriet het volgende:
[..]
Restaurantweek is toch pas eind september, of ben ik nu in de war?
Volgens mij is ze niet in de war? Ze zegt alleen dat ze er bij de vorige editie van de restaurantweek hadden willen eten.quote:Op zaterdag 3 september 2011 14:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Denk dat motorbloempje in de war was met Zutphen culinair, dat was een week eerder.
Klopt, ik lees verkeerdquote:Op zaterdag 3 september 2011 14:45 schreef LieLie het volgende:
[..]
Volgens mij is ze niet in de war? Ze zegt alleen dat ze er bij de vorige editie van de restaurantweek hadden willen eten.
Ziet er lekkkerrr uit.....was dit restaurant niet ooit bij Herman den Blijker ???quote:Op zondag 4 september 2011 20:10 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Voor: gekonfijte eend met zuringsaus, klaverzuring, selderij-olie en gepocheerd eitje.
[ link | afbeelding ]
Tussen: lamszwezerik met verschillende soorten ui.
[ link | afbeelding ]
Zeeduivel met aardpeer, geroosterde aardappels, zwarte olijven en een saus van bouillabaise.
@ restaurant De Jonge De Jong in Rotterdam.
Sfeer: 8
bediening: 9
eten: 9.5
3-gangen-menu: 34,- per persoon
wijnarrangement: 6,- per glas
Echt super gegeten weer. Zo verrassend en leuk en bijzonder en mooi en alles. Echt, meer kan ik mij niet wensen. Voor deze entourage en prijs enzo. Echt he-le-maal goed.
Er valt dus niks te kiezen, mietjes moeten thuisblijven. Ja, je kunt kiezen hoeveel gangen je wilt.
Voor wie nieuwsgierig is, hier lees je wat we er vorige keren aten:Robin Uit.
Nee.quote:Op zondag 4 september 2011 20:55 schreef Cinderella_Man het volgende:
[..]
Ziet er lekkkerrr uit.....was dit restaurant niet ooit bij Herman den Blijker ???
Wat is een voldoende min?quote:Op zondag 4 september 2011 22:43 schreef Phoenixbirdy het volgende:
.
Cijfer?
Met de minpunten die ik heb genoemd verliezen ze toch wel wat punten. Ook het eten was wel lekker, maar vat mij betreft niet bijzonder of lekker genoeg voor de prijs.
Dan kom ik uit op een voldoende min. En dan ben ik nog vrij coulant.
Een voldoende is voor mij een 6. Dus een 6-.quote:Op zondag 4 september 2011 23:03 schreef golfer het volgende:
[..]
Wat is een voldoende min?
8-, 7-, 6- ?
Ziet er heerlijk uit!quote:Op maandag 5 september 2011 21:56 schreef celc1us het volgende:
Waar? De Ysbreeker in Amsterdam
Wanneer? 3 september 2011
Wat at je? Een pompoensoep en paella met kreeft
Impressie? Omdat we toevallig een zomerse zaterdag hadden, was het superdruk op het terras, maar desondanks was de service goed.
Kosten? EUR 60,- voor 2 man, geen dessert genomen, die hebben we bij Pisa IJs gehaald
Cijfer? 8
Foto's hier
Ben benieuwd naar je verslag (met foto's?).quote:Op maandag 5 september 2011 22:36 schreef Blik het volgende:
komende vrijdag staat de Librije op het programma
Daar wilde ik al een tijdje eten. Staat nu met stip bovenaan het lijstje om naartoe te gaan.quote:Op zondag 4 september 2011 20:10 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Voor: gekonfijte eend met zuringsaus, klaverzuring, selderij-olie en gepocheerd eitje.
[ link | afbeelding ]
Tussen: lamszwezerik met verschillende soorten ui.
[ link | afbeelding ]
Zeeduivel met aardpeer, geroosterde aardappels, zwarte olijven en een saus van bouillabaise.
@ restaurant De Jonge De Jong in Rotterdam.
Sfeer: 8
bediening: 9
eten: 9.5
3-gangen-menu: 34,- per persoon
wijnarrangement: 6,- per glas
Echt super gegeten weer. Zo verrassend en leuk en bijzonder en mooi en alles. Echt, meer kan ik mij niet wensen. Voor deze entourage en prijs enzo. Echt he-le-maal goed.
Er valt dus niks te kiezen, mietjes moeten thuisblijven. Ja, je kunt kiezen hoeveel gangen je wilt.
Voor wie nieuwsgierig is, hier lees je wat we er vorige keren aten:Robin Uit.
Door de plens kreeftenjus Maar het was echt superlekkerquote:Op donderdag 8 september 2011 21:37 schreef LieLie het volgende:
Ziet er top uit Golfer! Alleen dat tussengerecht vind ik wat minder aantrekkelijk ogen
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |