abonnement Unibet Coolblue
pi_100026330
quote:
14s.gif Op woensdag 27 juli 2011 14:04 schreef HostiMeister het volgende:
Waar?
Spijshuis Uylenspieghel te Nijmegen (link)

Wanneer?
Vorige week

Wat at je?
Voor: Carpaccio van ossenhaas.
Hoofd: Kalfshaas met peper/cognac saus.
Na: Nonnenverleider.

Impressie?
Voorgerecht had gelukkig geen overvloed aan sla (hekel aan bij carpaccio) en de dressing was perfect en totaal niet overheersend bij het malse vlees. Goed dun gesneden, en smaakvol. Hoofd gerecht was een stevig stuk vlees dat perfect medium gebakken was, lang geleden dat ik zulk mals vlees heb gehad. Saus was ontzettend lekker alleen een beetje weinig. Ik wilde als nagerecht een simpele Irish coffee maar door de serveerster werd me toch echt met klem aangeraden de nonnenverleider te nemen, dus zonder verdere uitleg die maar genomen. Het bleek een koffie met likeur te zijn (duh :') ) maar het was ten strengste verboden te roeren. Een koffie gelaagd met likeurtjes die je op sterkte stuk voor stuk herkent, waar de laatste slok een stevige kick gaf. Erg aangenaam.

De tent zelf was lekker knus. Kaarten waren leuk gepresenteerd. Groot krijtbord dat per tafel door serveersters toegelicht werd met eventuele keuzes buiten de kaart om. Bediening was top, erg vriendelijk en op tijd. Gewoon een goede sfeer.

Kosten?
Euro of 55 met wat Konickjes erbij.

Cijfer?
7.5 / 8-
Nonnenverleider :D
Leuk rest.
pi_100087917
Waar? Sushi Koi in Tilburg
Wanneer? 24-7, met een vriendin

Wat at je?
Het all you can eat menu

Bij ons kwam dat neer op 2 rondes van 10 gerechten.:
5. Suzuki
Heeft mijn vriendin op. Over alles wat ze had gegeten had ze geen klachten. De tijd was op een gegeven moment op en ons buikje rond, maar ze baalde dat het alweer voorbij was.

6. Inari
Erg lekker. Ik ben totaal niet bekend met tofu. Maar dat smaakt naar meer.

7. Kani
Heeft mijn vriendin op.

8. Tamago
Heeft mijn vriendin op.

19. Ikura
Lekker, nep kaviaar. Vult niet, maar een lekker zout smaakje en die kleine bolletjes blijven toch iets geinigs hebben.

20. Tobiko
Veel minder lekker dan die andere kaviaar. Zat veel minder smaak aan. Omdat ze veel kleiner waren voelde het als een soort massage op je tong.

22. Futo Maki
Blijft 1 van mijn favorieten. De smakencombo met dat soet-zure erbij en dan een lekker scheutje sojasaus er overheen is gewoon erg lekker.

26. Sake Inside-Out
Niet mijn ding. De combo zalm en advocado met het korrelige rolletje is gewoon niet mijn ding. Zou ik niet nog een keer bestellen.

29. Salmon Cheese Maki
Voelt te smeuig aan in de mond. De combo van zalm en kaas voelt zacht, maar ook 'ingedut'. En dat weer in combinatie met de rijst klopt voor mij gewoon niet. Zou ik niet nog een keer bestellen.

30. California Temaki
Voor alle Temaki geldt dat het een stuk beter vult dan een klein sushi rolletje. Er zit ook meer groenvoer bij. Ik trek zo'n groot stuk zeewier minder goed. Natuurlijk is dit ook niet met stokjes te eten. Veel te groot en te zwaar. Wat in deze Temaki zat, was naar mijn idee niet van bijzondere smaak.

31. Kani Temaki
Heeft mijn vriendin op.

33. Maguro Temaki
Heeft mijn vriendin op.

35. Ugnagi Temaki
Heeft mijn vriendin op.

42. Yaki Udong
Heel, heel, heel lekker. De kruiden hierop waren zo lekker. Ik ben blij dat we hiervoor zijn gegaan en niet voor nog een bak rijst erbij. Bij deze Udong zat nog een klein beetje klein gesneden groenten. De noodles waren een fijn begin om te wennen aan de stokjes. Dat ging perfect met dit gerecht. We hebben hier met z'n 2en van gegeten. Maar veel beter dus dan bij je standaard Chinees of zoiets.

49. Fish Cookie
Heel lekker. Met zo'n krokant korstje en een zoet sausje.

55. Deep Fried Squid
Heeft mijn vriendin op.

64. Tofu Hiyayoko
Heeft mijn vriendin op.

67. Yaki Yasai
Vooral veel touge. Beetje jammer. Ook hier hebben we met z'n 2en van gegeten.

71. Ebi Chili
Blijvertje natuurlijk. Al van jaren geleden bij de Chinees. Daar is dit ook zeer mee vergelijkbaar.

74. Sweet Bun
Deed me denken aan een oliebol met romige vulling. Niet eten als je aan de lijn wil denken. Het vet was nog enigzins voelbaar om het iets hardere korstje. Ook niet te vroeg mee beginnen. Meer richting het toetje, heb ik geleerd. Was wel lekker, maar niet bepaald dagelijkse kost.
Yes, ik weet ze allemaal nog.

Als toetje had ik groene thee ijs en mijn vriendin rode bonen ijs. Het groene thee ijs deed iets, maar natuurlijk niet helemaal, aan pistache denken. Was lekker er verfrissend zonder een te overheersende smaak. Ik zou het zo weer bestellen.
Met het ijs hadden ze trouwens ook veel keus. Wij hebben de wat bijzondere smaken eruit gepakt.

Impressie?
Ik had hier al veel naar binnen staan te kijken omdat het in het midden van ons centrum ligt en het interieur modern/strak is, maar toch zacht door de kleuren en het kussengebruik. Ook het concept onbeperkt sushi eten spreekt me aan.
Dat bleek te kloppen. We hebben veel en lekker gegeten.
De bediening bestaat uit een mix twintigers (of rond die koers), jongens en meiden ook gemixt met Aziatisch en Nederlanders. De bediening ging erg snel. Er wordt hier gewerkt met een turflijst bestaande uit een linkerrij met alle gerechten en dan aan de bovenkant rij 1 t/m 5. Binnen elke ronde mag je 5 gerechten p.p. bestellen. Lijstjes werden snel na invullen opgehaald en het brengen van het eten volgde dan snel. Om te zorgen dat je tafel niet helemaal vol gebouwd zou zijn met gerechten liepen ze ook geregeld rond om bordjes op te halen. Bijna elk gerechtje werd namelijk apart geserveerd.
Het zat stampvol dus hun tip om van tevoren te reserveren was zeer terecht. Buiten was het kermis, maar de geluidsisolatie was zo goed dat we er niets van hoorden. Als je verder naar binnen zit zie je de koks bezig. Leuk om even naar te kijken. Ik zag ook wat wat Aziaten die er aten. Dat wil wat zeggen toch? Of zal het allemaal familie zijn? ;)

Alles bij elkaar zeer de moeite waard. We gaan zeker nog een keer terug om de rest van de kaart uit te proberen.

Kosten? Met drankjes mee (o.a. 2 keer witte wijn en 2 schattige potjes Jasmijn thee) waren we voor 2 personen met 60,30 euro klaar.

Cijfer? Als je in of nabij Tilburg woont en enigzins van Japans eten houdt, moet je hier naartoe.
Zeker een goed. (Een zeer goed geef ik alleen uit aan restaurants die echt bijzondere dingen serveren en verder perfect zijn.)
pi_100089138
Waar? Artisan in Hessle (VK)
Wanneer? 22 juli 2011
Waarom? 1 jaar getrouwd O+

Eerste impressie?
We besloten met de taxi te gaan. Door een laat sollicitatiegesprek was ik iets later thuis dan verwacht en alhowel we eerst zouden gaan fietsen hadden we geen zin om bezweet en al aan te komen, aangezien het stiekem nog een eindje fietsen was. Dus hebben ons lekker voor de deur af laten zetten O+
Binnengekomen werden we heel enthousiast en vriendelijk ontvangen. "Are you Gaby? Welcome!" Ze had eerder die dag nog even gebeld om te vragen of we nog van plan waren te komen en aangezien wij de laatste tafel waren die aanschoven kon ze ons persoonlijk begroeten ;) . Het restaurant is een echt huiskamer restaurant en het had 5 tafels. 2 tafels voor 2 en 3 voor 4 personen. Die avond waren er 4 tafels bezet, allen van 2 personen. Ik geloof dat we redelijk vlak na elkaar waren gearriveerd, want we gingen redelijk gelijk op met de gangen, wat voor de keuken natuurlijk wel fijn was. Maargoed, daarover later meer. De sfeer was erg goed. Men praatte rustig, de tafels waren simpel maar mooi opgedekt, muziek was aanwezig maar niet al te prominent en de verlichting was ook precies goed.

Wat at je?
Al op de website zagen we dat ze op vrijdag en zaterdag maar één menu serveren. Dus het is gewoon reserveren, aanschuiven en afwachten wat er die dag op de kaart staat. Ook wisten we dat er de mogelijkheid was om er een bijpassend wijnarrangement bij te nemen, dus dat hadden we eigenlijk al vrij snel bedacht.

We begonnen met een lekkere prosecco om te proosten en kregen daarbij wat knabbeltjes.
Deze waren niet heel spannend (pinda's, popcorn en 4 grote olijven met pit). Daarna begonnen we met de kaart. Helaas ben ik in al mijn enthousiasme helemaal vergeten welke wijnen we er bij hebben gekregen, maar die waren stuk voor stuk erg lekker kan ik jullie vertellen.


De kaart hieronder:


De appetiser was een koude tomatensoep met truffelcreme en een parmezankoekje. Het brood en de boter erbij waren vers gebakken.
De combinaties waren erg lekker, niet super spannend, maar leuk gevonden. Het brood was heerlijk, zeker om combinatie met de boter.

De pork belly was ook erg goed bereid. Je hoefde er maar naar te kijken en het viel uit elkaar, zo mals. De smaken van de appelvarianten erbij waren ook perfect. De wijn erbij was een fruitige droge witte. O+

De zeebaars was ook weer helemaal goed. Het vel heerlijk knapperig en smaakvol en de caviar deed het er prima bij. De erwtjes leken op het eerste gezicht wat saai, maar gingen erg goed samen (qua smaak en textuur) met de zeebaars. Ook hier weer een heerlijke witte wijn bij.

En dan het lam... wow... O+ wat een prachtige stukjes vlees waren dat, en wat een heerlijke pure bereiding. Geen poespas en de ingrediënten ernaast (paddestoelen, ui, aardappel) waren ook precies goed op smaak. Weer een bewijs dat simpel ook een kunst is en wanneer goed begrepen echt voortreffelijk kan zijn. Hierbij een sterke kruidige rode wijn die ook weer perfect aansloot.

Na hebben we beide de kaas genomen.
Er zaten twee blauwschimmelkazen, een roodschimmel gewassen in champagne, een zachte geitenkaas en een redelijk stevige jonge kaas uit Yorkshire bij. De tomatenchutney was een succes, goede combinatie. Wat ik wel jammer vond is dat er geen notenbrood maar biscuits bij werden geserveerd, ik denk dat notenbrood het plankje perfect had gemaakt. Erbij hadden we een rode port.

Daarna nog een kopje thee genomen met wat chocolaatjes.

De wijn werd goed bijgeschonken tijdens de gehele maaltijd. Als je wat sneller dronk en al meer op had kreeg je gewoon weer flink bijgeschonken, maar ook als je een paar slokjes op had werd er gevraagd of je nog wat meer wilde. Erg goede en vriendelijke service en we zijn echt niets te kort gekomen! Ook de thee was onbeperkt: als we nog 3 potten hadden gewild was dat ook goed geweest en had geen extra kosten opgeleverd. Gingen erg vrolijk weer naar huis ;)

Kosten? inclusief fooi waren we 210 GBP kwijt geloof ik, wat neerkomt op 230 euro.

We doen het niet vaak, zo duur uit eten gaan, maar we hebben geen seconde spijt gehad van deze rekening. De service was helemaal in orde, de atmosfeer prima en het eten voortreffelijk. We zijn om half 8 binnengekomen en gingen uiteindelijk zo rond kwart over 12 weer op huis aan.

[ Bericht 0% gewijzigd door motorbloempje op 29-07-2011 15:13:47 ]
Ja doei.
  vrijdag 29 juli 2011 @ 15:05:16 #212
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_100089268
Ziet er allemaal lekker uit op de menukaart, MoBlo. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 29 juli 2011 @ 15:17:02 #213
207727 Smallish
Kleintje!
pi_100089620
Leuk om je trouwdag zo te vieren, motorbloempje! Doen wij ook vrijwel altijd. Leuk verslag. :)
Is dat zo?
pi_100144022
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2011 22:56 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

wat hebben ze gezegd *O*
Idd, als een restaurant dan een dergelijke fout probeert te herstellen is het wel zo netjes om dan ook de positieve kant te vermelden.
pi_100150388
Dat doe ik ook wel, maar ben nogal druk, dus geduld is een schone zaak mensen ;)
Ik heb van de week al een excuusbrief en 2 cadeaubonnen met gratis sauna-entree ontvangen ^O^
pi_100151849
quote:
1s.gif Op zondag 31 juli 2011 10:04 schreef Sylvana het volgende:
Dat doe ik ook wel, maar ben nogal druk, dus geduld is een schone zaak mensen ;)
Ik heb van de week al een excuusbrief en 2 cadeaubonnen met gratis sauna-entree ontvangen ^O^
Netjes
pi_100153351
Heerlijk avondje zo Mo en Wolf ^)
pi_100162759
quote:
1s.gif Op zondag 31 juli 2011 10:04 schreef Sylvana het volgende:
Dat doe ik ook wel, maar ben nogal druk, dus geduld is een schone zaak mensen ;)
Ik heb van de week al een excuusbrief en 2 cadeaubonnen met gratis sauna-entree ontvangen ^O^
zeker netjes :Y
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_100162844
lekker MoBlo! idd ff een prijsje maar eens per jaar mag best ;)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 1 augustus 2011 @ 12:33:56 #220
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100189773
Over 2 weken eindelijk op bezoek bij De Gulle Waard :D
  maandag 1 augustus 2011 @ 12:54:04 #221
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100190375
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2011 12:33 schreef Erasmo het volgende:
Over 2 weken eindelijk op bezoek bij De Gulle Waard :D
Joepie!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator / Redactie Sport donderdag 4 augustus 2011 @ 22:04:30 #222
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_100330789
Vandaag gegeten bij La Cubanita in Haarlem. www.lacubanita.nl Het concept op maandag t/m donderdag is onbeperkt tapas voor 17,50. Als echte Hollander maken we daar natuurlijk gebruik van :P. Concept is simpel. Twee tapas per persoon per ronde. Desserts vallen hier buiten
Op de kaart staan 50 tapas. We begonnen met een rondje koud.
- Tortillarol met tonijn
- Ham met meloen
- Carpaccio met pestodressing
- Pastasalade met gegrilde kip
- Gerookte zalm met dille op toast
- Gerookte eendenborst met frambozendressing
De eendenborst was het lekkerst, verder was het zo gewoontjes. De meloen hebben we zelfs teruggestuurd want die meloen was gewoon nog te hard.

Carpaccio & Pastasalade.

Toen een ronde vlees
-Gegrilde ossenhaas op brood
- pittige ossenhaaspuntjes
- krokant gebakken kipfilet met honing & mosterd
- Chorizokroketjes
- hamrolletjes gevuld met geitenkaas met vijgendressing
- Kalkoen worstjes met tzazkiki

Positief was de ossenhaas. Verder was het aardig.
Een vis en groenteronde met
Crabcakes(matig), inktvisringen, grote garnalen van de plaat, zeeduivelballetjes(aardig), Aubergines in een jasje met kruidenhoning(lekker). De uienringen waren er niet dus dat ging deze ronde niet.
Grote eters dus we doen nog een ronde met van alles en nogwat.
Nog een portie ossenhaaspuntjes, spaanse hamburgertjes, zalmburger, kaaskroketjes met sherrydressing. Ossenhaaspuntjes nog steeds goed. De rest aardig.

Uiteindelijk deden we nog een tapasdessert. Voor 15e vier diverse toetjes

Cheesecake, chocoladetaart, Vanille-citroenijs & crème brûlée. Alle vier wel eens lekkerder gehad. Toen het dessert op tafel werd gezet ging het licht uit in de zaak en ging de fontein aan :P. Was wel grappig.
Eindoordeel
Eten= aardig, heb alleen het gevoel dat ik zelf beter kan :P.
Bediening: goed
Prijs: 92e voor 3 personen. Tapas was 17,50 pp. Toetje15e. De rest was drinken(7 bier, wijn, appelsap, koffie en cappuccino).
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  donderdag 4 augustus 2011 @ 22:11:45 #223
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_100331170
We slaan dus maar even die tent over, Borisz.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 4 augustus 2011 @ 22:55:18 #224
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100333604
Slasme neemt ook een regen cheque
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100334953
oooh je had de kroketjes, de cheesecake en de geitenkaas in hamrolletjes! :9 wat vond je van die laatste?

overigens ziet jouw eten er anders uit dan hoe ik het kreeg :')
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_100335075
overigens die zeeduivelballetjes; kreeg een behoorlijke portie daarvan maar smaakte bijna naar niks. blijkbaar konden ze dat niet kwijt toen :P
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  donderdag 4 augustus 2011 @ 23:23:36 #227
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_100335162
Diepvries fabrieksspul. :{
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport donderdag 4 augustus 2011 @ 23:24:23 #228
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_100335221
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2011 23:22 schreef FutureFairytale het volgende:
overigens die zeeduivelballetjes; kreeg een behoorlijke portie daarvan maar smaakte bijna naar niks. blijkbaar konden ze dat niet kwijt toen :P
:Y

quote:
13s.gif Op donderdag 4 augustus 2011 23:23 schreef golfer het volgende:
Diepvries fabrieksspul. :{
Zal best kloppen :+.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_100375727
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2011 22:04 schreef borisz het volgende:
Vandaag gegeten bij La Cubanita in Haarlem. www.lacubanita.nl Het concept op maandag t/m donderdag is onbeperkt tapas voor 17,50. Als echte Hollander maken we daar natuurlijk gebruik van :P. Concept is simpel. Twee tapas per persoon per ronde. Desserts vallen hier buiten
Op de kaart staan 50 tapas. We begonnen met een rondje koud.
- Tortillarol met tonijn
- Ham met meloen
- Carpaccio met pestodressing
- Pastasalade met gegrilde kip
- Gerookte zalm met dille op toast
- Gerookte eendenborst met frambozendressing
De eendenborst was het lekkerst, verder was het zo gewoontjes. De meloen hebben we zelfs teruggestuurd want die meloen was gewoon nog te hard.
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Carpaccio & Pastasalade.

Toen een ronde vlees
-Gegrilde ossenhaas op brood
- pittige ossenhaaspuntjes
- krokant gebakken kipfilet met honing & mosterd
- Chorizokroketjes
- hamrolletjes gevuld met geitenkaas met vijgendressing
- Kalkoen worstjes met tzazkiki

Positief was de ossenhaas. Verder was het aardig.
Een vis en groenteronde met
Crabcakes(matig), inktvisringen, grote garnalen van de plaat, zeeduivelballetjes(aardig), Aubergines in een jasje met kruidenhoning(lekker). De uienringen waren er niet dus dat ging deze ronde niet.
Grote eters dus we doen nog een ronde met van alles en nogwat.
Nog een portie ossenhaaspuntjes, spaanse hamburgertjes, zalmburger, kaaskroketjes met sherrydressing. Ossenhaaspuntjes nog steeds goed. De rest aardig.

Uiteindelijk deden we nog een tapasdessert. Voor 15e vier diverse toetjes
[ afbeelding ]
Cheesecake, chocoladetaart, Vanille-citroenijs & crème brûlée. Alle vier wel eens lekkerder gehad. Toen het dessert op tafel werd gezet ging het licht uit in de zaak en ging de fontein aan :P. Was wel grappig.
Eindoordeel
Eten= aardig, heb alleen het gevoel dat ik zelf beter kan :P.
Bediening: goed
Prijs: 92e voor 3 personen. Tapas was 17,50 pp. Toetje15e. De rest was drinken(7 bier, wijn, appelsap, koffie en cappuccino).
Toetje bijna net zo duur als de tapa's.....toe maar...
pi_100378292
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2011 23:28 schreef Cinderella_Man het volgende:

[..]

Toetje bijna net zo duur als de tapa's.....toe maar...
das een grand dessert he... 4 toetjes.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 6 augustus 2011 @ 00:27:52 #231
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_100378572
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2011 00:21 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

das een grand dessert he... 4 toetjes.
:Y
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_100464219
Gisteren maar weer eens bij ons favoriete restaurant, op loopafstand van ons huis.
Bistro Bourgondisch Vreeswijk in Nieuwegein.

Mooi plekje aan de oude Sluis van Vreeswijk. Het pand is een oud theater, nu omgebouwd tot restaurant.
We gaan er regelmatig zomaar even eten, prettige geprijsde menu's (3 gangen voor 29,50 en 4 gangen voor 34,50), en een vaak wisselende menukaart.

Gisteravond waren we er met een vriend van ons. We werden bediend door een heel verlegen jongen, die waarschijnlijk zn eerste (of anders hooguit zn tweede) werkdag had. Bibberen af en toe, maar niks laten vallen, en hij deed super-correct. Elke beweging die hij maakte werd door het overige personeel minutieus gevolgd in ieder geval. We zijn heel lief voor m gebleven :)

Amuse
oosters rijstsoepje met gember en koriander

Vooraf
Vriendin & ik : caprese buffelmozarella/tomaat/aubergine, met een basilicum dressing. Lekker, de aubergine was gegrilld, leuke toevoeging aan de verder vrij standaard caprese.

vriend: carpaccio. Vond ie niet zo spannend, was een tikje te koud. Wel lekkere uitgebakken spekjes en pijnboompitten erop.

Wij hongerige mannen namen beide 4 gangen, dus voor ons kwam er nog een tussengerecht:
allebei ossenhaaspuntjes in een mexicaanse salsa, met tomaat, pepertje, lente ui en koriander. Lekker! Supermalse osjes, en een goeie salsa.

Hoofd
Vriendin: roodbaarsfilet met risotto-anijs. --> lekkere combi met anijs
vriend: biefstukje, paddestoelen, rodewijn jus --> goed rosé, medium was ook echt medium
ik: kwartel, gevuld met brie & pruimen & een stroopsausje. --? Lekker, het lijfje was gevuld en twee kleine drumstickjes lagen er apart naast.

Daarbij wat schaaltjes salade, aardappeltjes.

Toetje
vriend & ik: koffieparfait met een kletskop van hazelnoot, bosbessen, frambozen, en bosbessensaus.
vriendin: chocoladetaartje, met een schuim van hazelnotencreme.

daarbij een flesje huiswijn, vooraf een drankje, en koffie toe. Aan het einde van de avond profiteerde ik extra van die onervarenheid: hij schonk heel wat meer whisky in mn irish coffee glas dan gebruikelijk is :9

Totale schade 130 ¤, je kunt je daar niet echt arm eten :)
cijfer: 7,5
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  donderdag 11 augustus 2011 @ 10:18:59 #233
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_100589077
vanavond uit eten bij Meijer's, geen sterrenrestaurant maar volgens velen wel heel goed.
Verwachtingen zijn hooggespannen...verslag volgt
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_100589095
Ziet er goed uit! Veel plezier! O+
Ja doei.
pi_100589921
Waar?
Eifelhaus in Einruhr.

Wanneer?
Vorige week.

Wat at je?
Voor: Een grote vrolijke salade (vrij vertaald).
Hoofd: Koesteak met pepersaus en frites.
Na: Irish Coffee.

Impressie?
Duitse salades zijn eng, dat wist ik, maar ik had geen zin in soep vooraf. Tyfus veel mais en rauwe champignons. Maar al met al goed te nassen, ware het niet superveel voor een voorafje.
De steak was subliem, perfect gebakken, ontzettend mals, nauwelijks doorregen en de saus was voor de verandering ook echt peperig. Erg goed. Frites en salade waren niet boeiend. De Irish Coffe na met slagroom (zonder suiker, want Duitsland) was meer Irish dan Coffee, maar smaakte me goed.

Tevens zaten we praktisch in de Roer, super locatie. Lekker toeristisch zonder al de toeristen met obers die leuke praatjes maakten. Erg gezellig.

Kosten?
Euro of 30 met paar potten bier.

Cijfer?
8 (locatie, locatie, locatie)
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
  donderdag 11 augustus 2011 @ 12:45:47 #236
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_100594538
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 10:18 schreef rechtsedirecte het volgende:
vanavond uit eten bij Meijer's, geen sterrenrestaurant maar volgens velen wel heel goed.
Verwachtingen zijn hooggespannen...verslag volgt
dat is hier vlakbij :) ben benieuwd naar je recensie :)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_100646850
Waar? de Mac in Tilburg
Wanneer? gisteren, met een vriendin

Wat at je?
Quarter Pounder, Franse frietjes en een medium milkshake vanille.
Voor mij de 'greatest hits' van de Mac. Alles lekker, maar de Quarter Pounder was helaas weer lauw en de friet koelde ook snel af.

Impressie?
Het is hier erg veranderd in al die jaren dat ik er niet meer ben geweest. Geen ballenbak meer. Wel een raar soort rattenkruipgang die wij niet aantrekkelijk vonden voor kids. Meubilair een stuk strakker. Wat wifireclame. Het ziet er in totaal niet meer zo kindvriendelijk uit. Het eten en de bediening nog steeds zoals je kan verwachten van de Mac.

Kosten? 7,50 Euro geloof ik.

Cijfer? Gewoon iets minder dan een voldoende.
  vrijdag 12 augustus 2011 @ 22:25:34 #238
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100658029
quote:
1s.gif Op maandag 1 augustus 2011 12:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Joepie!
Morgen is het zover :D Net stiekem de menukaart bekeken en het wordt lastig kiezen morgen :9
pi_100689118
Waar? De Gelaarsde Kat in Alphen aan den Rijn, met ouders
Wanneer? Vrijdag 12 augustus
Wat at je? Vooraf iedereen een pistoletje dip
als hoofd:
Pap: Varkenshaasmedaillons met champignonsaus
Mam: Belgische mosselen (in witbier met roomsaus)
Ik: de beroemde Spare Ribs, traditionele marinade
Bijgerechten: Zure komkommersalade, franse frieten, mayo en knoflooksaus
na:
Pap: Verse vruchten met slagroom en koffie met amaretto
Mam: Irish Coffee
Ik: Spekkoek met vanilleijs en slagroom
Impressie?
Toch wel het gezelligste restaurant van Alphen aan den Rijn. De kaart is niet bijzonder maar alles smaakte helemaal goed. Er wordt vrolijke muziek gedraaid en er is een gastheer die constant grapjes maakt en soms meezingt met de muziek. Moet je van houden maar het is niet irritant, gewoon een maffe kerel en vinden wij leuker dan stijfheid. Mijn spare ribs waren zo gaar dat ik nauwelijks hoefde te bijten en het vlees was eraf. Mn moeder was zeer content met haar mosselen en mijn vader hoorde ik niet dus dan vind hij het lekker ;). Ik nam nog een extra spare rib (onbeperkt) maar die was in een keer groot dus met zn 3-en opgegeten. Toetje was ook niks op aan te merken, kreeg 5 plakjes spekkoek met 2 bolletjes ijs en een grote toef slagroom. Lekker heur...
Kosten? EUR 105,- incl. fooi.
Cijfer? 8,5 vanwege de gezellige sfeer en het lekkere eten.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 13 augustus 2011 @ 22:08:20 #240
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100691414
En terug :Y) Nu eerste een glaasje wijn en dan foto's uploaden en schrijven.
  zaterdag 13 augustus 2011 @ 22:15:07 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100691713
In spanning wacht.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100692547
Ik ben benieuwd :Y

mag je hier ook recensies plaatsen van bestelsites?
♥ scars make us who we are ♥
  zaterdag 13 augustus 2011 @ 22:37:53 #243
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100692776
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2011 22:32 schreef Mama_Mia het volgende:
Ik ben benieuwd :Y

mag je hier ook recensies plaatsen van bestelsites?
Je bedoeld dat je eten thuisgeleverd krijgt? Waarom niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100693130
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 augustus 2011 22:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je bedoeld dat je eten thuisgeleverd krijgt? Waarom niet.
Yep ^O^

Ik had namelijk gisteren een verjaardag, en we hadden eten besteld.

Waar Elat Roma in Enschede
Wanneer gisteravond 12 augustus
Wat at je Komt ie:
2x schotel shoarma met paprika, champignons,m uien en gesmolten kaas
1x kebab schotel
daarbij appelkomkommersalade, kool/wortelsalade en gebakken aardappeltjes
1x pizza quattro formaggi met salami
1x pizza mama (champignons, ham, salami, paprika, uien)

bij het bestellen van een hoofdgerecht kon je voor 1.99 een extra dürum doner krijgen, dus daar hebben we er allemaal 1 van besteld.
Impressie De pizza's zijn allemaal 5.99, de schotels 7.99 p.s. Zelfs de calzone's zijn hier 6 euro. De gedachte was vooral goedkoop!, bezorgrestaurants zijn vaak wisselvallig maar wel handig met een verjaardag, dus we hadden niet te hoge verwachtingen. De pizza's waren echter erg lekker en de schotels ook! De dürum doner die we erbij kregen was ook superlekker en vrij groot. De gebakken aardappeltjes worden apart in een zakje geleverd waardoor ze lekker krokant blijven, en ook de knoflooksaus is apart (zelfs bij de dürum) waardoor alles aan eigen smaak aan te passen is. Kortom: heerlijk gegeten voor een hele goede prijs!
Kosten 47 euro totaal.
Cijfer 9!
♥ scars make us who we are ♥
  zaterdag 13 augustus 2011 @ 23:04:26 #245
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100693827
Waar?
Gasterij de Gulle Waard, een restaurant waar praktisch alles uit de eigen keuken komt en wat zich toespitst op de Vlaamse keuken met Achterhoekse (biologische) streekproducten.

Wanneer?
Vanavond

Wat at je?
Na het bestellen kregen we eerst een amuse van het huis:



Courgettesoep met een stapeltje van tomaat, roomkaas, komkommer, roomkaas en radijs met wat dunne paprika er omheen. De courgettesoep was op basis van een goede bouillon en daarna een beetje geblenderd maar er waren nog duidelijk stukjes courgette terug te vinden. Het stapeltje was ook een lekker hapje.

''Maar wat klein!'' zul je nu wellicht denken, maar vergeet niet dat het een amuse is.

Daarna het voorgerecht, een proefpaletje met 4 kleine gerechtjes:



Links een slaatje met daliablaadjes, wat voor dressing erbij zat weet niet meer maar het sloot goed aan. Daarbij een tomatencremesoep. Errug lekker goede volle tomatensmaak maar ook lekker romig. Daaronder een geitenkaasje, persoonlijk mocht de smaak wel wat intenser maar bij de rest van de tafel viel hij wel goed in smaak. Daaronder een kroketje van ree, zalig. De ragout had een heerlijke volle wildsmaak en er zat mooi gestoofd reevlees in.

Het vlees van links naar recht moet ik even voor graven, maar volgens mij waren het een stukje rauwe ham van het heldervarken, livar en nagelhout. Allemaal huisgedroogd! De rode vlekken waren twee vruchtenchutneys, lekker icm met het kaasje.

Daarna geit, door de menukaart als volgt beschreven:

quote:
Culinaire bokkensprongen van geitenvlees zoals o.a. Chevon
(= een bio geitenbokje van ± 7 maanden).
Bij ons heeft u dé mogelijkheid om een gecombineerd
gerecht van diverse bereidingen van geit te eten, uniek in Nederland!
•Bout van chevon gevuld met kruidengeitengehakt en boerengroentjes
•Kort gebakken Capretto (geitenlam)
•Bokkenpot; stoverij met o.a. bokbier
•Snacks als capradel & capraket




Met daarbij ook huisgemaakte piccalilly en geitenfond :9
De foto's spreken voor zich, 100 punten!

Als bijgerechten waren er voor de tafel schalen aardappelpartjes en lekkere groentes:



Helaas is de foto niet zo geslaagd maar de groenten waren er niet minder lekker om. Hoe dat grote ding heet kan ik me nu alleen even niet herinneren :@ Hij was in ieder geval afgetopt met aardappelpuree en weldadig overladen met allemaal lekkere groenten, we hebben er zeker 11 kunnen onderscheiden met oa. 3 soorten bietjes.

Oh en groene salade, in een limonadeglas :P

Toen was het alweer tijd voor dessert. Ik zat al aardig vol maar een kopje Crème brûlée kan er altijd bij :9



Perfect op smaak, superkrokant laagje bovenop. Een van de betere die ik gegeten heb.

Daarna een espresso waar nog een paar zoetigheidjes mee kwamen:



Standaard restaurantkoffie, de hapjes waren wel lekker, vooral de linker want ookal lijkt het op slagroom op de foto het was halfgeklopt eiwit :9

Impressie?
De in richting was mooi, veel ramen en je kijkt altijd uit op het bos/water waar je ook zit. De stoelen voelde je wel na een tijdje.
De bediening was een beetje chaotisch, ik had het idee dat het vakantiewerkers waren. Maar ach, het was vrij druk en ze deden zichtbaar hun best dus het is ze vergeven :)

Kosten?
¤189 voor 3 gangen voor 4 personen met het nodige aan wijn en bier tijdens het eten.

Cijfer?
9.25 ^O^ Echt een aanrader.
pi_100694241
Hmmm ziet er lekker uit zeg. Hadden alle reviews maar van die mooie foto's erbij dan zat ik hier elke dag te kwijlen :9~
Facts don't care about your feelings
  zaterdag 13 augustus 2011 @ 23:37:34 #247
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_100695185
Ziet er allemaal erg lekker uit, Erasmo. ^O^
had de laatste tijd al wat meer goede recensies over de Gulle Waard gelezen, dus ze blijven het niveau vasthouden.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_100695417
Leuk met foto's en hoe wonderlijk goed geit kan smaken dus!
Een soort vergeten groente vlees, want je ziet het bijna nergens op de kaart staan.
pi_100696753
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2011 23:42 schreef Bluezz het volgende:
Leuk met foto's en hoe wonderlijk goed geit kan smaken dus!
Een soort vergeten groente vlees, want je ziet het bijna nergens op de kaart staan.
Toevallig hadden we het er deze week nog over dat Nederland wel steeds meer geiten heeft (met name door de toegenomen populariteit van geitenkaas!), maar dat geit op het menu nog altijd ontbreekt. Zou je het bij de slager kunnen bestellen?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 14 augustus 2011 @ 08:58:29 #250
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100704514
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2011 00:07 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Toevallig hadden we het er deze week nog over dat Nederland wel steeds meer geiten heeft (met name door de toegenomen populariteit van geitenkaas!), maar dat geit op het menu nog altijd ontbreekt. Zou je het bij de slager kunnen bestellen?
Iedere turkse slager kan het je iig leveren, normale slager vermoed ik ook wel.
Geit is idd heerlijk, heb de eerste keer toe ik bij de Gulle Waard at het ook gegeten, en toen we weer kwamen bedankte de chef ( een dame trouwens) me voor de review hier.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 14 augustus 2011 @ 09:51:04 #251
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100704941
Iemand hier die dat stuk groente herkent? Ik baal er wel van dat ik die naam ben vergeten...
pi_100705081
Dat grote ding in het midden? Knolselderij achtig? Koolraap?
  zondag 14 augustus 2011 @ 10:41:28 #253
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100705475
Nee en nee, het begon volgens mij met een P :P
pi_100705512
welk stuk groente :') en waarom baal je daar van? dat oranje ding links is misschien Parijse wortel?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_100705806
Pastinaak? Mooie review trouwens :)
pi_100705840
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2011 11:04 schreef Perruche het volgende:
Pastinaak? Mooie review trouwens :)
jaaa dat is het *O*
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 14 augustus 2011 @ 11:10:14 #257
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100705926
De bediening bij de gulle waard is trouwens sowieso, meisjes uut t durp, de eigenaar doet het goed trouwens. Hun bierkaart is geweldig trouwens.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 14 augustus 2011 @ 11:12:36 #258
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100705963
Ik weet het weer! Patisson.
pi_100895853
Waar? Sushi Koi in Tilburg
Wanneer? 15-8, met mijn moeder en een aantal tantes

Wat at je?
Het all you can eat menu

Een aantal tantes waren gewend traditioneel een voorgerecht, hoofdgerecht en een toetje te eten. Ze wisten in het begin dus niet zo goed wat ze met de kaart aanmoesten. Dus zijn er een aantal begonnen met een soep of salade. Ik begon meteen met sushi en we bestelden meteen nog wat meer sushi voor iedereen. Onder andere california maki, futo maki, en kappa maki. De temaki's, die wilden de anderen nog proberen, vielen niet in de smaak. Ze hebben genoten van de soep en salades. Ik weer van de sushi.

Enigzins traditioneel gingen we toen over naar de fried and grill sectie op de kaart. Hier kwamen echt de tongen los. Ze vonden alles lekker, niet vet, en ook zo bijzonder dat alles weer net wat anders smaakte. Ook vonden we het gezellig om samen van de bordjes te plukken in het midden. Een aantal favorieten waren de tori teriyaki, yasai mari en de gyu niku.

Als toetje kregen we weer ijs. De andere dames gingen traditioneel voor aardbei, vanille. Ik dit keer voor zwarte sesam. Ook erg lekker al klinkt dat vast niet zo. Het had een zachte en zoete smaak.

Impressie?
Bijzonder was dat het maandag was en het nog steeds bijna vol zat. Weer in verhouding veel Aziaten gezien. De andere dames kwamen uit een klein dorp en die zijn zo eten totaal niet gewend. Ze vonden het erg leuk en zeker voor herhaling vatbaar.

Kosten?
Ik meen dat we voor 5 personen ongeveer 160 euro betaalden. Dat is inclusief wijn en water.

Cijfer?
Nog steeds een goed.
pi_100901635
Nog steeds een goed? Ik lees namelijk helemaal geen negatieve punten in je review...
Facts don't care about your feelings
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')