abonnement Unibet Coolblue
pi_99979324
Waar?
Kelodrome, Thermen Bussloo
Wanneer?
Zaterdag 23 juli 2011
Wat at je?
Voorgerecht: Allerlei anti-pasta
Hoofdgerecht: Pizza Verdure
Nagerecht: Grand Dessert voor 2

Impressie?
Normaal gesproken eten we gewoon in het normale restaurant van Thermen Bussloo. Nu wilden we het "nieuwe" restaurant in het Kelodrome wel eens proberen. Hier worden allerlei Italiaanse en grillgerechten geserveerd. Er was een dagaanbieding, een 3-gangen-diner voor 2 personen voor 24,95 euro p.p. Dit leek ons wel wat :s)

Het voorgerecht bestond uit allerlei anti-pasta zoals inktvisringen, brie met komkommer, mozzarella met tomaat, vis, brood met pesto etc. Het werd leuk opgediend en smaakte heerlijk. Ik vind het ook altijd wel lekker om veel verschillende kleine gerechtjes te eten :Y)

Als hoofdgerecht hadden we allebei een pizza. Ik had een pizza met allerlei groenten en Peter had een pizza met zalm. De pizza's waren goed op temperatuur en rijkelijk belegd.
Als nagerecht kregen we een grand dessert dat bestond uit verschillende soorten ijs, cake, een brownie en vers fruit :9

Ik ben allergisch voor citrusvruchten en heb dit ook doorgegeven bij de sauna-reservering (via internet) en bij aankomst. De man bij de receptie vertelde dat op de computers van de medewerkers bij opmerkingen stond dat ik dus allergisch ben en dat ze er zo rekening mee kunnen houden ^O^

De hele dag was dit ook netjes gedaan, geen citroen in de cola, geen citrusvruchten bij de yoghurt met vers fruit, een medewerker die de lunch met me naliep om te kijken wat ik wel en niet kon nemen etc. Maar met het dessert is het toch mis gegaan, want Peter nam een hap van een bolletje ijs en dat bleek dus citroenijs te zijn -O- Het is dus maar goed dat ik niet de eerste hap van dat bolletje genomen heb, want dan hadden we naar het ziekenhuis gekund :(

Ik heb meteen gevraagd aan de serveerster hoe dit kon en ze zei dat ze er gewoon niet op gelet heeft -O- |:( Dus ondanks dat het eten heerlijk was, heb ik er toch wel een beetje een kater aan over gehouden. Want het had echt gruwelijk mis kunnen gaan :X

Kosten?
24,95 p.p

Cijfer?
Sfeer: 9
Eten: 8.5
Bediening: 1
pi_99983394
oh lekkere reactie van die serveerster zeg :{
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_100001878
quote:
Waar?
Kelodrome, Thermen Bussloo
Wanneer?
Zaterdag 23 juli 2011
Wat at je?
Voorgerecht: Allerlei anti-pasta
Hoofdgerecht: Pizza Verdure
Nagerecht: Grand Dessert voor 2

Impressie?
Normaal gesproken eten we gewoon in het normale restaurant van Thermen Bussloo. Nu wilden we het "nieuwe" restaurant in het Kelodrome wel eens proberen. Hier worden allerlei Italiaanse en grillgerechten geserveerd. Er was een dagaanbieding, een 3-gangen-diner voor 2 personen voor 24,95 euro p.p. Dit leek ons wel wat :s)

Het voorgerecht bestond uit allerlei anti-pasta zoals inktvisringen, brie met komkommer, mozzarella met tomaat, vis, brood met pesto etc. Het werd leuk opgediend en smaakte heerlijk. Ik vind het ook altijd wel lekker om veel verschillende kleine gerechtjes te eten :Y)

Als hoofdgerecht hadden we allebei een pizza. Ik had een pizza met allerlei groenten en Peter had een pizza met zalm. De pizza's waren goed op temperatuur en rijkelijk belegd.
Als nagerecht kregen we een grand dessert dat bestond uit verschillende soorten ijs, cake, een brownie en vers fruit :9

Ik ben allergisch voor citrusvruchten en heb dit ook doorgegeven bij de sauna-reservering (via internet) en bij aankomst. De man bij de receptie vertelde dat op de computers van de medewerkers bij opmerkingen stond dat ik dus allergisch ben en dat ze er zo rekening mee kunnen houden ^O^

De hele dag was dit ook netjes gedaan, geen citroen in de cola, geen citrusvruchten bij de yoghurt met vers fruit, een medewerker die de lunch met me naliep om te kijken wat ik wel en niet kon nemen etc. Maar met het dessert is het toch mis gegaan, want Peter nam een hap van een bolletje ijs en dat bleek dus citroenijs te zijn -O- Het is dus maar goed dat ik niet de eerste hap van dat bolletje genomen heb, want dan hadden we naar het ziekenhuis gekund :(

Ik heb meteen gevraagd aan de serveerster hoe dit kon en ze zei dat ze er gewoon niet op gelet heeft -O- |:( Dus ondanks dat het eten heerlijk was, heb ik er toch wel een beetje een kater aan over gehouden. Want het had echt gruwelijk mis kunnen gaan :X

Kosten?
24,95 p.p

Cijfer?
Sfeer: 9
Eten: 8.5
Bediening: 1
Beste Sylvana,

Wij hebben je inmiddels een privébericht gestuurd met betrekking tot je vervelende ervaring bij Thermen Bussloo.

[ Bericht 100% gewijzigd door Thermenbussloo op 27-07-2011 13:19:41 ]
  woensdag 27 juli 2011 @ 13:18:58 #204
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_100002061
quote:
Interessante reactie. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_100002291
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2011 13:14 schreef Thermenbussloo het volgende:

Beste Sylvana,

Wij hebben je inmiddels een privébericht gestuurd met betrekking tot je vervelende ervaring bij Thermen Bussloo.
^O^

quote:
0s.gif Op dinsdag 26 juli 2011 23:16 schreef FutureFairytale het volgende:
oh lekkere reactie van die serveerster zeg :{
Waar mensen werken worden fouten gemaakt ;) Ze heeft gewoon een voorproever zoals haar vriend nodig O-)
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_100003910
Waar?
Spijshuis Uylenspieghel te Nijmegen (link)

Wanneer?
Vorige week

Wat at je?
Voor: Carpaccio van ossenhaas.
Hoofd: Kalfshaas met peper/cognac saus.
Na: Nonnenverleider.

Impressie?
Voorgerecht had gelukkig geen overvloed aan sla (hekel aan bij carpaccio) en de dressing was perfect en totaal niet overheersend bij het malse vlees. Goed dun gesneden, en smaakvol. Hoofd gerecht was een stevig stuk vlees dat perfect medium gebakken was, lang geleden dat ik zulk mals vlees heb gehad. Saus was ontzettend lekker alleen een beetje weinig. Ik wilde als nagerecht een simpele Irish coffee maar door de serveerster werd me toch echt met klem aangeraden de nonnenverleider te nemen, dus zonder verdere uitleg die maar genomen. Het bleek een koffie met likeur te zijn (duh :') ) maar het was ten strengste verboden te roeren. Een koffie gelaagd met likeurtjes die je op sterkte stuk voor stuk herkent, waar de laatste slok een stevige kick gaf. Erg aangenaam.

De tent zelf was lekker knus. Kaarten waren leuk gepresenteerd. Groot krijtbord dat per tafel door serveersters toegelicht werd met eventuele keuzes buiten de kaart om. Bediening was top, erg vriendelijk en op tijd. Gewoon een goede sfeer.

Kosten?
Euro of 55 met wat Konickjes erbij.

Cijfer?
7.5 / 8-
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
pi_100019059
quote:
12s.gif Op woensdag 27 juli 2011 13:18 schreef golfer het volgende:

[..]

Interessante reactie. ;)
Die PM is zeker interessant ja ;) ^O^

quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2011 13:24 schreef Isabeau het volgende:

[..]

^O^

[..]

Waar mensen werken worden fouten gemaakt ;) Ze heeft gewoon een voorproever zoals haar vriend nodig O-)
Haha ja, ik voel me net een ster met een voorproever ;)
pi_100025338
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2011 20:46 schreef Sylvana het volgende:

[..]

Die PM is zeker interessant ja ;) ^O^

[..]

Haha ja, ik voel me net een ster met een voorproever ;)
wat hebben ze gezegd *O*
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_100026330
quote:
14s.gif Op woensdag 27 juli 2011 14:04 schreef HostiMeister het volgende:
Waar?
Spijshuis Uylenspieghel te Nijmegen (link)

Wanneer?
Vorige week

Wat at je?
Voor: Carpaccio van ossenhaas.
Hoofd: Kalfshaas met peper/cognac saus.
Na: Nonnenverleider.

Impressie?
Voorgerecht had gelukkig geen overvloed aan sla (hekel aan bij carpaccio) en de dressing was perfect en totaal niet overheersend bij het malse vlees. Goed dun gesneden, en smaakvol. Hoofd gerecht was een stevig stuk vlees dat perfect medium gebakken was, lang geleden dat ik zulk mals vlees heb gehad. Saus was ontzettend lekker alleen een beetje weinig. Ik wilde als nagerecht een simpele Irish coffee maar door de serveerster werd me toch echt met klem aangeraden de nonnenverleider te nemen, dus zonder verdere uitleg die maar genomen. Het bleek een koffie met likeur te zijn (duh :') ) maar het was ten strengste verboden te roeren. Een koffie gelaagd met likeurtjes die je op sterkte stuk voor stuk herkent, waar de laatste slok een stevige kick gaf. Erg aangenaam.

De tent zelf was lekker knus. Kaarten waren leuk gepresenteerd. Groot krijtbord dat per tafel door serveersters toegelicht werd met eventuele keuzes buiten de kaart om. Bediening was top, erg vriendelijk en op tijd. Gewoon een goede sfeer.

Kosten?
Euro of 55 met wat Konickjes erbij.

Cijfer?
7.5 / 8-
Nonnenverleider :D
Leuk rest.
pi_100087917
Waar? Sushi Koi in Tilburg
Wanneer? 24-7, met een vriendin

Wat at je?
Het all you can eat menu

Bij ons kwam dat neer op 2 rondes van 10 gerechten.:
5. Suzuki
Heeft mijn vriendin op. Over alles wat ze had gegeten had ze geen klachten. De tijd was op een gegeven moment op en ons buikje rond, maar ze baalde dat het alweer voorbij was.

6. Inari
Erg lekker. Ik ben totaal niet bekend met tofu. Maar dat smaakt naar meer.

7. Kani
Heeft mijn vriendin op.

8. Tamago
Heeft mijn vriendin op.

19. Ikura
Lekker, nep kaviaar. Vult niet, maar een lekker zout smaakje en die kleine bolletjes blijven toch iets geinigs hebben.

20. Tobiko
Veel minder lekker dan die andere kaviaar. Zat veel minder smaak aan. Omdat ze veel kleiner waren voelde het als een soort massage op je tong.

22. Futo Maki
Blijft 1 van mijn favorieten. De smakencombo met dat soet-zure erbij en dan een lekker scheutje sojasaus er overheen is gewoon erg lekker.

26. Sake Inside-Out
Niet mijn ding. De combo zalm en advocado met het korrelige rolletje is gewoon niet mijn ding. Zou ik niet nog een keer bestellen.

29. Salmon Cheese Maki
Voelt te smeuig aan in de mond. De combo van zalm en kaas voelt zacht, maar ook 'ingedut'. En dat weer in combinatie met de rijst klopt voor mij gewoon niet. Zou ik niet nog een keer bestellen.

30. California Temaki
Voor alle Temaki geldt dat het een stuk beter vult dan een klein sushi rolletje. Er zit ook meer groenvoer bij. Ik trek zo'n groot stuk zeewier minder goed. Natuurlijk is dit ook niet met stokjes te eten. Veel te groot en te zwaar. Wat in deze Temaki zat, was naar mijn idee niet van bijzondere smaak.

31. Kani Temaki
Heeft mijn vriendin op.

33. Maguro Temaki
Heeft mijn vriendin op.

35. Ugnagi Temaki
Heeft mijn vriendin op.

42. Yaki Udong
Heel, heel, heel lekker. De kruiden hierop waren zo lekker. Ik ben blij dat we hiervoor zijn gegaan en niet voor nog een bak rijst erbij. Bij deze Udong zat nog een klein beetje klein gesneden groenten. De noodles waren een fijn begin om te wennen aan de stokjes. Dat ging perfect met dit gerecht. We hebben hier met z'n 2en van gegeten. Maar veel beter dus dan bij je standaard Chinees of zoiets.

49. Fish Cookie
Heel lekker. Met zo'n krokant korstje en een zoet sausje.

55. Deep Fried Squid
Heeft mijn vriendin op.

64. Tofu Hiyayoko
Heeft mijn vriendin op.

67. Yaki Yasai
Vooral veel touge. Beetje jammer. Ook hier hebben we met z'n 2en van gegeten.

71. Ebi Chili
Blijvertje natuurlijk. Al van jaren geleden bij de Chinees. Daar is dit ook zeer mee vergelijkbaar.

74. Sweet Bun
Deed me denken aan een oliebol met romige vulling. Niet eten als je aan de lijn wil denken. Het vet was nog enigzins voelbaar om het iets hardere korstje. Ook niet te vroeg mee beginnen. Meer richting het toetje, heb ik geleerd. Was wel lekker, maar niet bepaald dagelijkse kost.
Yes, ik weet ze allemaal nog.

Als toetje had ik groene thee ijs en mijn vriendin rode bonen ijs. Het groene thee ijs deed iets, maar natuurlijk niet helemaal, aan pistache denken. Was lekker er verfrissend zonder een te overheersende smaak. Ik zou het zo weer bestellen.
Met het ijs hadden ze trouwens ook veel keus. Wij hebben de wat bijzondere smaken eruit gepakt.

Impressie?
Ik had hier al veel naar binnen staan te kijken omdat het in het midden van ons centrum ligt en het interieur modern/strak is, maar toch zacht door de kleuren en het kussengebruik. Ook het concept onbeperkt sushi eten spreekt me aan.
Dat bleek te kloppen. We hebben veel en lekker gegeten.
De bediening bestaat uit een mix twintigers (of rond die koers), jongens en meiden ook gemixt met Aziatisch en Nederlanders. De bediening ging erg snel. Er wordt hier gewerkt met een turflijst bestaande uit een linkerrij met alle gerechten en dan aan de bovenkant rij 1 t/m 5. Binnen elke ronde mag je 5 gerechten p.p. bestellen. Lijstjes werden snel na invullen opgehaald en het brengen van het eten volgde dan snel. Om te zorgen dat je tafel niet helemaal vol gebouwd zou zijn met gerechten liepen ze ook geregeld rond om bordjes op te halen. Bijna elk gerechtje werd namelijk apart geserveerd.
Het zat stampvol dus hun tip om van tevoren te reserveren was zeer terecht. Buiten was het kermis, maar de geluidsisolatie was zo goed dat we er niets van hoorden. Als je verder naar binnen zit zie je de koks bezig. Leuk om even naar te kijken. Ik zag ook wat wat Aziaten die er aten. Dat wil wat zeggen toch? Of zal het allemaal familie zijn? ;)

Alles bij elkaar zeer de moeite waard. We gaan zeker nog een keer terug om de rest van de kaart uit te proberen.

Kosten? Met drankjes mee (o.a. 2 keer witte wijn en 2 schattige potjes Jasmijn thee) waren we voor 2 personen met 60,30 euro klaar.

Cijfer? Als je in of nabij Tilburg woont en enigzins van Japans eten houdt, moet je hier naartoe.
Zeker een goed. (Een zeer goed geef ik alleen uit aan restaurants die echt bijzondere dingen serveren en verder perfect zijn.)
pi_100089138
Waar? Artisan in Hessle (VK)
Wanneer? 22 juli 2011
Waarom? 1 jaar getrouwd O+

Eerste impressie?
We besloten met de taxi te gaan. Door een laat sollicitatiegesprek was ik iets later thuis dan verwacht en alhowel we eerst zouden gaan fietsen hadden we geen zin om bezweet en al aan te komen, aangezien het stiekem nog een eindje fietsen was. Dus hebben ons lekker voor de deur af laten zetten O+
Binnengekomen werden we heel enthousiast en vriendelijk ontvangen. "Are you Gaby? Welcome!" Ze had eerder die dag nog even gebeld om te vragen of we nog van plan waren te komen en aangezien wij de laatste tafel waren die aanschoven kon ze ons persoonlijk begroeten ;) . Het restaurant is een echt huiskamer restaurant en het had 5 tafels. 2 tafels voor 2 en 3 voor 4 personen. Die avond waren er 4 tafels bezet, allen van 2 personen. Ik geloof dat we redelijk vlak na elkaar waren gearriveerd, want we gingen redelijk gelijk op met de gangen, wat voor de keuken natuurlijk wel fijn was. Maargoed, daarover later meer. De sfeer was erg goed. Men praatte rustig, de tafels waren simpel maar mooi opgedekt, muziek was aanwezig maar niet al te prominent en de verlichting was ook precies goed.

Wat at je?
Al op de website zagen we dat ze op vrijdag en zaterdag maar één menu serveren. Dus het is gewoon reserveren, aanschuiven en afwachten wat er die dag op de kaart staat. Ook wisten we dat er de mogelijkheid was om er een bijpassend wijnarrangement bij te nemen, dus dat hadden we eigenlijk al vrij snel bedacht.

We begonnen met een lekkere prosecco om te proosten en kregen daarbij wat knabbeltjes.
Deze waren niet heel spannend (pinda's, popcorn en 4 grote olijven met pit). Daarna begonnen we met de kaart. Helaas ben ik in al mijn enthousiasme helemaal vergeten welke wijnen we er bij hebben gekregen, maar die waren stuk voor stuk erg lekker kan ik jullie vertellen.


De kaart hieronder:


De appetiser was een koude tomatensoep met truffelcreme en een parmezankoekje. Het brood en de boter erbij waren vers gebakken.
De combinaties waren erg lekker, niet super spannend, maar leuk gevonden. Het brood was heerlijk, zeker om combinatie met de boter.

De pork belly was ook erg goed bereid. Je hoefde er maar naar te kijken en het viel uit elkaar, zo mals. De smaken van de appelvarianten erbij waren ook perfect. De wijn erbij was een fruitige droge witte. O+

De zeebaars was ook weer helemaal goed. Het vel heerlijk knapperig en smaakvol en de caviar deed het er prima bij. De erwtjes leken op het eerste gezicht wat saai, maar gingen erg goed samen (qua smaak en textuur) met de zeebaars. Ook hier weer een heerlijke witte wijn bij.

En dan het lam... wow... O+ wat een prachtige stukjes vlees waren dat, en wat een heerlijke pure bereiding. Geen poespas en de ingrediënten ernaast (paddestoelen, ui, aardappel) waren ook precies goed op smaak. Weer een bewijs dat simpel ook een kunst is en wanneer goed begrepen echt voortreffelijk kan zijn. Hierbij een sterke kruidige rode wijn die ook weer perfect aansloot.

Na hebben we beide de kaas genomen.
Er zaten twee blauwschimmelkazen, een roodschimmel gewassen in champagne, een zachte geitenkaas en een redelijk stevige jonge kaas uit Yorkshire bij. De tomatenchutney was een succes, goede combinatie. Wat ik wel jammer vond is dat er geen notenbrood maar biscuits bij werden geserveerd, ik denk dat notenbrood het plankje perfect had gemaakt. Erbij hadden we een rode port.

Daarna nog een kopje thee genomen met wat chocolaatjes.

De wijn werd goed bijgeschonken tijdens de gehele maaltijd. Als je wat sneller dronk en al meer op had kreeg je gewoon weer flink bijgeschonken, maar ook als je een paar slokjes op had werd er gevraagd of je nog wat meer wilde. Erg goede en vriendelijke service en we zijn echt niets te kort gekomen! Ook de thee was onbeperkt: als we nog 3 potten hadden gewild was dat ook goed geweest en had geen extra kosten opgeleverd. Gingen erg vrolijk weer naar huis ;)

Kosten? inclusief fooi waren we 210 GBP kwijt geloof ik, wat neerkomt op 230 euro.

We doen het niet vaak, zo duur uit eten gaan, maar we hebben geen seconde spijt gehad van deze rekening. De service was helemaal in orde, de atmosfeer prima en het eten voortreffelijk. We zijn om half 8 binnengekomen en gingen uiteindelijk zo rond kwart over 12 weer op huis aan.

[ Bericht 0% gewijzigd door motorbloempje op 29-07-2011 15:13:47 ]
Ja doei.
  vrijdag 29 juli 2011 @ 15:05:16 #212
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_100089268
Ziet er allemaal lekker uit op de menukaart, MoBlo. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  vrijdag 29 juli 2011 @ 15:17:02 #213
207727 Smallish
Kleintje!
pi_100089620
Leuk om je trouwdag zo te vieren, motorbloempje! Doen wij ook vrijwel altijd. Leuk verslag. :)
Is dat zo?
pi_100144022
quote:
0s.gif Op woensdag 27 juli 2011 22:56 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

wat hebben ze gezegd *O*
Idd, als een restaurant dan een dergelijke fout probeert te herstellen is het wel zo netjes om dan ook de positieve kant te vermelden.
pi_100150388
Dat doe ik ook wel, maar ben nogal druk, dus geduld is een schone zaak mensen ;)
Ik heb van de week al een excuusbrief en 2 cadeaubonnen met gratis sauna-entree ontvangen ^O^
pi_100151849
quote:
1s.gif Op zondag 31 juli 2011 10:04 schreef Sylvana het volgende:
Dat doe ik ook wel, maar ben nogal druk, dus geduld is een schone zaak mensen ;)
Ik heb van de week al een excuusbrief en 2 cadeaubonnen met gratis sauna-entree ontvangen ^O^
Netjes
pi_100153351
Heerlijk avondje zo Mo en Wolf ^)
pi_100162759
quote:
1s.gif Op zondag 31 juli 2011 10:04 schreef Sylvana het volgende:
Dat doe ik ook wel, maar ben nogal druk, dus geduld is een schone zaak mensen ;)
Ik heb van de week al een excuusbrief en 2 cadeaubonnen met gratis sauna-entree ontvangen ^O^
zeker netjes :Y
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_100162844
lekker MoBlo! idd ff een prijsje maar eens per jaar mag best ;)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  maandag 1 augustus 2011 @ 12:33:56 #220
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100189773
Over 2 weken eindelijk op bezoek bij De Gulle Waard :D
  maandag 1 augustus 2011 @ 12:54:04 #221
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100190375
quote:
0s.gif Op maandag 1 augustus 2011 12:33 schreef Erasmo het volgende:
Over 2 weken eindelijk op bezoek bij De Gulle Waard :D
Joepie!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  Moderator / Redactie Sport donderdag 4 augustus 2011 @ 22:04:30 #222
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_100330789
Vandaag gegeten bij La Cubanita in Haarlem. www.lacubanita.nl Het concept op maandag t/m donderdag is onbeperkt tapas voor 17,50. Als echte Hollander maken we daar natuurlijk gebruik van :P. Concept is simpel. Twee tapas per persoon per ronde. Desserts vallen hier buiten
Op de kaart staan 50 tapas. We begonnen met een rondje koud.
- Tortillarol met tonijn
- Ham met meloen
- Carpaccio met pestodressing
- Pastasalade met gegrilde kip
- Gerookte zalm met dille op toast
- Gerookte eendenborst met frambozendressing
De eendenborst was het lekkerst, verder was het zo gewoontjes. De meloen hebben we zelfs teruggestuurd want die meloen was gewoon nog te hard.

Carpaccio & Pastasalade.

Toen een ronde vlees
-Gegrilde ossenhaas op brood
- pittige ossenhaaspuntjes
- krokant gebakken kipfilet met honing & mosterd
- Chorizokroketjes
- hamrolletjes gevuld met geitenkaas met vijgendressing
- Kalkoen worstjes met tzazkiki

Positief was de ossenhaas. Verder was het aardig.
Een vis en groenteronde met
Crabcakes(matig), inktvisringen, grote garnalen van de plaat, zeeduivelballetjes(aardig), Aubergines in een jasje met kruidenhoning(lekker). De uienringen waren er niet dus dat ging deze ronde niet.
Grote eters dus we doen nog een ronde met van alles en nogwat.
Nog een portie ossenhaaspuntjes, spaanse hamburgertjes, zalmburger, kaaskroketjes met sherrydressing. Ossenhaaspuntjes nog steeds goed. De rest aardig.

Uiteindelijk deden we nog een tapasdessert. Voor 15e vier diverse toetjes

Cheesecake, chocoladetaart, Vanille-citroenijs & crème brûlée. Alle vier wel eens lekkerder gehad. Toen het dessert op tafel werd gezet ging het licht uit in de zaak en ging de fontein aan :P. Was wel grappig.
Eindoordeel
Eten= aardig, heb alleen het gevoel dat ik zelf beter kan :P.
Bediening: goed
Prijs: 92e voor 3 personen. Tapas was 17,50 pp. Toetje15e. De rest was drinken(7 bier, wijn, appelsap, koffie en cappuccino).
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  donderdag 4 augustus 2011 @ 22:11:45 #223
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_100331170
We slaan dus maar even die tent over, Borisz.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 4 augustus 2011 @ 22:55:18 #224
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100333604
Slasme neemt ook een regen cheque
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100334953
oooh je had de kroketjes, de cheesecake en de geitenkaas in hamrolletjes! :9 wat vond je van die laatste?

overigens ziet jouw eten er anders uit dan hoe ik het kreeg :')
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_100335075
overigens die zeeduivelballetjes; kreeg een behoorlijke portie daarvan maar smaakte bijna naar niks. blijkbaar konden ze dat niet kwijt toen :P
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  donderdag 4 augustus 2011 @ 23:23:36 #227
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_100335162
Diepvries fabrieksspul. :{
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  Moderator / Redactie Sport donderdag 4 augustus 2011 @ 23:24:23 #228
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_100335221
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2011 23:22 schreef FutureFairytale het volgende:
overigens die zeeduivelballetjes; kreeg een behoorlijke portie daarvan maar smaakte bijna naar niks. blijkbaar konden ze dat niet kwijt toen :P
:Y

quote:
13s.gif Op donderdag 4 augustus 2011 23:23 schreef golfer het volgende:
Diepvries fabrieksspul. :{
Zal best kloppen :+.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_100375727
quote:
0s.gif Op donderdag 4 augustus 2011 22:04 schreef borisz het volgende:
Vandaag gegeten bij La Cubanita in Haarlem. www.lacubanita.nl Het concept op maandag t/m donderdag is onbeperkt tapas voor 17,50. Als echte Hollander maken we daar natuurlijk gebruik van :P. Concept is simpel. Twee tapas per persoon per ronde. Desserts vallen hier buiten
Op de kaart staan 50 tapas. We begonnen met een rondje koud.
- Tortillarol met tonijn
- Ham met meloen
- Carpaccio met pestodressing
- Pastasalade met gegrilde kip
- Gerookte zalm met dille op toast
- Gerookte eendenborst met frambozendressing
De eendenborst was het lekkerst, verder was het zo gewoontjes. De meloen hebben we zelfs teruggestuurd want die meloen was gewoon nog te hard.
[ afbeelding ][ afbeelding ]
Carpaccio & Pastasalade.

Toen een ronde vlees
-Gegrilde ossenhaas op brood
- pittige ossenhaaspuntjes
- krokant gebakken kipfilet met honing & mosterd
- Chorizokroketjes
- hamrolletjes gevuld met geitenkaas met vijgendressing
- Kalkoen worstjes met tzazkiki

Positief was de ossenhaas. Verder was het aardig.
Een vis en groenteronde met
Crabcakes(matig), inktvisringen, grote garnalen van de plaat, zeeduivelballetjes(aardig), Aubergines in een jasje met kruidenhoning(lekker). De uienringen waren er niet dus dat ging deze ronde niet.
Grote eters dus we doen nog een ronde met van alles en nogwat.
Nog een portie ossenhaaspuntjes, spaanse hamburgertjes, zalmburger, kaaskroketjes met sherrydressing. Ossenhaaspuntjes nog steeds goed. De rest aardig.

Uiteindelijk deden we nog een tapasdessert. Voor 15e vier diverse toetjes
[ afbeelding ]
Cheesecake, chocoladetaart, Vanille-citroenijs & crème brûlée. Alle vier wel eens lekkerder gehad. Toen het dessert op tafel werd gezet ging het licht uit in de zaak en ging de fontein aan :P. Was wel grappig.
Eindoordeel
Eten= aardig, heb alleen het gevoel dat ik zelf beter kan :P.
Bediening: goed
Prijs: 92e voor 3 personen. Tapas was 17,50 pp. Toetje15e. De rest was drinken(7 bier, wijn, appelsap, koffie en cappuccino).
Toetje bijna net zo duur als de tapa's.....toe maar...
pi_100378292
quote:
0s.gif Op vrijdag 5 augustus 2011 23:28 schreef Cinderella_Man het volgende:

[..]

Toetje bijna net zo duur als de tapa's.....toe maar...
das een grand dessert he... 4 toetjes.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  Moderator / Redactie Sport zaterdag 6 augustus 2011 @ 00:27:52 #231
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_100378572
quote:
0s.gif Op zaterdag 6 augustus 2011 00:21 schreef FutureFairytale het volgende:

[..]

das een grand dessert he... 4 toetjes.
:Y
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_100464219
Gisteren maar weer eens bij ons favoriete restaurant, op loopafstand van ons huis.
Bistro Bourgondisch Vreeswijk in Nieuwegein.

Mooi plekje aan de oude Sluis van Vreeswijk. Het pand is een oud theater, nu omgebouwd tot restaurant.
We gaan er regelmatig zomaar even eten, prettige geprijsde menu's (3 gangen voor 29,50 en 4 gangen voor 34,50), en een vaak wisselende menukaart.

Gisteravond waren we er met een vriend van ons. We werden bediend door een heel verlegen jongen, die waarschijnlijk zn eerste (of anders hooguit zn tweede) werkdag had. Bibberen af en toe, maar niks laten vallen, en hij deed super-correct. Elke beweging die hij maakte werd door het overige personeel minutieus gevolgd in ieder geval. We zijn heel lief voor m gebleven :)

Amuse
oosters rijstsoepje met gember en koriander

Vooraf
Vriendin & ik : caprese buffelmozarella/tomaat/aubergine, met een basilicum dressing. Lekker, de aubergine was gegrilld, leuke toevoeging aan de verder vrij standaard caprese.

vriend: carpaccio. Vond ie niet zo spannend, was een tikje te koud. Wel lekkere uitgebakken spekjes en pijnboompitten erop.

Wij hongerige mannen namen beide 4 gangen, dus voor ons kwam er nog een tussengerecht:
allebei ossenhaaspuntjes in een mexicaanse salsa, met tomaat, pepertje, lente ui en koriander. Lekker! Supermalse osjes, en een goeie salsa.

Hoofd
Vriendin: roodbaarsfilet met risotto-anijs. --> lekkere combi met anijs
vriend: biefstukje, paddestoelen, rodewijn jus --> goed rosé, medium was ook echt medium
ik: kwartel, gevuld met brie & pruimen & een stroopsausje. --? Lekker, het lijfje was gevuld en twee kleine drumstickjes lagen er apart naast.

Daarbij wat schaaltjes salade, aardappeltjes.

Toetje
vriend & ik: koffieparfait met een kletskop van hazelnoot, bosbessen, frambozen, en bosbessensaus.
vriendin: chocoladetaartje, met een schuim van hazelnotencreme.

daarbij een flesje huiswijn, vooraf een drankje, en koffie toe. Aan het einde van de avond profiteerde ik extra van die onervarenheid: hij schonk heel wat meer whisky in mn irish coffee glas dan gebruikelijk is :9

Totale schade 130 ¤, je kunt je daar niet echt arm eten :)
cijfer: 7,5
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
  donderdag 11 augustus 2011 @ 10:18:59 #233
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_100589077
vanavond uit eten bij Meijer's, geen sterrenrestaurant maar volgens velen wel heel goed.
Verwachtingen zijn hooggespannen...verslag volgt
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_100589095
Ziet er goed uit! Veel plezier! O+
Ja doei.
pi_100589921
Waar?
Eifelhaus in Einruhr.

Wanneer?
Vorige week.

Wat at je?
Voor: Een grote vrolijke salade (vrij vertaald).
Hoofd: Koesteak met pepersaus en frites.
Na: Irish Coffee.

Impressie?
Duitse salades zijn eng, dat wist ik, maar ik had geen zin in soep vooraf. Tyfus veel mais en rauwe champignons. Maar al met al goed te nassen, ware het niet superveel voor een voorafje.
De steak was subliem, perfect gebakken, ontzettend mals, nauwelijks doorregen en de saus was voor de verandering ook echt peperig. Erg goed. Frites en salade waren niet boeiend. De Irish Coffe na met slagroom (zonder suiker, want Duitsland) was meer Irish dan Coffee, maar smaakte me goed.

Tevens zaten we praktisch in de Roer, super locatie. Lekker toeristisch zonder al de toeristen met obers die leuke praatjes maakten. Erg gezellig.

Kosten?
Euro of 30 met paar potten bier.

Cijfer?
8 (locatie, locatie, locatie)
All you know about me is what I've sold you, dumb fuck
  donderdag 11 augustus 2011 @ 12:45:47 #236
50936 The_Hives
Is nu tripple oom Hives O+ !!!
pi_100594538
quote:
0s.gif Op donderdag 11 augustus 2011 10:18 schreef rechtsedirecte het volgende:
vanavond uit eten bij Meijer's, geen sterrenrestaurant maar volgens velen wel heel goed.
Verwachtingen zijn hooggespannen...verslag volgt
dat is hier vlakbij :) ben benieuwd naar je recensie :)
AFC AJAX Kampioen 2012-2013
Fok! Federatie
1918,1919,1931,1932,1934,1937,1939,1947,1957,1960,1966,1967,1968,1970,1972,1973,1977,1979,1980 1982,1983,1985,1990,1994,1995,1996,1998,2002,2004,2011,2012,2013
pi_100646850
Waar? de Mac in Tilburg
Wanneer? gisteren, met een vriendin

Wat at je?
Quarter Pounder, Franse frietjes en een medium milkshake vanille.
Voor mij de 'greatest hits' van de Mac. Alles lekker, maar de Quarter Pounder was helaas weer lauw en de friet koelde ook snel af.

Impressie?
Het is hier erg veranderd in al die jaren dat ik er niet meer ben geweest. Geen ballenbak meer. Wel een raar soort rattenkruipgang die wij niet aantrekkelijk vonden voor kids. Meubilair een stuk strakker. Wat wifireclame. Het ziet er in totaal niet meer zo kindvriendelijk uit. Het eten en de bediening nog steeds zoals je kan verwachten van de Mac.

Kosten? 7,50 Euro geloof ik.

Cijfer? Gewoon iets minder dan een voldoende.
  vrijdag 12 augustus 2011 @ 22:25:34 #238
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100658029
quote:
1s.gif Op maandag 1 augustus 2011 12:54 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Joepie!
Morgen is het zover :D Net stiekem de menukaart bekeken en het wordt lastig kiezen morgen :9
pi_100689118
Waar? De Gelaarsde Kat in Alphen aan den Rijn, met ouders
Wanneer? Vrijdag 12 augustus
Wat at je? Vooraf iedereen een pistoletje dip
als hoofd:
Pap: Varkenshaasmedaillons met champignonsaus
Mam: Belgische mosselen (in witbier met roomsaus)
Ik: de beroemde Spare Ribs, traditionele marinade
Bijgerechten: Zure komkommersalade, franse frieten, mayo en knoflooksaus
na:
Pap: Verse vruchten met slagroom en koffie met amaretto
Mam: Irish Coffee
Ik: Spekkoek met vanilleijs en slagroom
Impressie?
Toch wel het gezelligste restaurant van Alphen aan den Rijn. De kaart is niet bijzonder maar alles smaakte helemaal goed. Er wordt vrolijke muziek gedraaid en er is een gastheer die constant grapjes maakt en soms meezingt met de muziek. Moet je van houden maar het is niet irritant, gewoon een maffe kerel en vinden wij leuker dan stijfheid. Mijn spare ribs waren zo gaar dat ik nauwelijks hoefde te bijten en het vlees was eraf. Mn moeder was zeer content met haar mosselen en mijn vader hoorde ik niet dus dan vind hij het lekker ;). Ik nam nog een extra spare rib (onbeperkt) maar die was in een keer groot dus met zn 3-en opgegeten. Toetje was ook niks op aan te merken, kreeg 5 plakjes spekkoek met 2 bolletjes ijs en een grote toef slagroom. Lekker heur...
Kosten? EUR 105,- incl. fooi.
Cijfer? 8,5 vanwege de gezellige sfeer en het lekkere eten.
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zaterdag 13 augustus 2011 @ 22:08:20 #240
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100691414
En terug :Y) Nu eerste een glaasje wijn en dan foto's uploaden en schrijven.
  zaterdag 13 augustus 2011 @ 22:15:07 #241
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100691713
In spanning wacht.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100692547
Ik ben benieuwd :Y

mag je hier ook recensies plaatsen van bestelsites?
♥ scars make us who we are ♥
  zaterdag 13 augustus 2011 @ 22:37:53 #243
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100692776
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2011 22:32 schreef Mama_Mia het volgende:
Ik ben benieuwd :Y

mag je hier ook recensies plaatsen van bestelsites?
Je bedoeld dat je eten thuisgeleverd krijgt? Waarom niet.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_100693130
quote:
1s.gif Op zaterdag 13 augustus 2011 22:37 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Je bedoeld dat je eten thuisgeleverd krijgt? Waarom niet.
Yep ^O^

Ik had namelijk gisteren een verjaardag, en we hadden eten besteld.

Waar Elat Roma in Enschede
Wanneer gisteravond 12 augustus
Wat at je Komt ie:
2x schotel shoarma met paprika, champignons,m uien en gesmolten kaas
1x kebab schotel
daarbij appelkomkommersalade, kool/wortelsalade en gebakken aardappeltjes
1x pizza quattro formaggi met salami
1x pizza mama (champignons, ham, salami, paprika, uien)

bij het bestellen van een hoofdgerecht kon je voor 1.99 een extra dürum doner krijgen, dus daar hebben we er allemaal 1 van besteld.
Impressie De pizza's zijn allemaal 5.99, de schotels 7.99 p.s. Zelfs de calzone's zijn hier 6 euro. De gedachte was vooral goedkoop!, bezorgrestaurants zijn vaak wisselvallig maar wel handig met een verjaardag, dus we hadden niet te hoge verwachtingen. De pizza's waren echter erg lekker en de schotels ook! De dürum doner die we erbij kregen was ook superlekker en vrij groot. De gebakken aardappeltjes worden apart in een zakje geleverd waardoor ze lekker krokant blijven, en ook de knoflooksaus is apart (zelfs bij de dürum) waardoor alles aan eigen smaak aan te passen is. Kortom: heerlijk gegeten voor een hele goede prijs!
Kosten 47 euro totaal.
Cijfer 9!
♥ scars make us who we are ♥
  zaterdag 13 augustus 2011 @ 23:04:26 #245
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100693827
Waar?
Gasterij de Gulle Waard, een restaurant waar praktisch alles uit de eigen keuken komt en wat zich toespitst op de Vlaamse keuken met Achterhoekse (biologische) streekproducten.

Wanneer?
Vanavond

Wat at je?
Na het bestellen kregen we eerst een amuse van het huis:



Courgettesoep met een stapeltje van tomaat, roomkaas, komkommer, roomkaas en radijs met wat dunne paprika er omheen. De courgettesoep was op basis van een goede bouillon en daarna een beetje geblenderd maar er waren nog duidelijk stukjes courgette terug te vinden. Het stapeltje was ook een lekker hapje.

''Maar wat klein!'' zul je nu wellicht denken, maar vergeet niet dat het een amuse is.

Daarna het voorgerecht, een proefpaletje met 4 kleine gerechtjes:



Links een slaatje met daliablaadjes, wat voor dressing erbij zat weet niet meer maar het sloot goed aan. Daarbij een tomatencremesoep. Errug lekker goede volle tomatensmaak maar ook lekker romig. Daaronder een geitenkaasje, persoonlijk mocht de smaak wel wat intenser maar bij de rest van de tafel viel hij wel goed in smaak. Daaronder een kroketje van ree, zalig. De ragout had een heerlijke volle wildsmaak en er zat mooi gestoofd reevlees in.

Het vlees van links naar recht moet ik even voor graven, maar volgens mij waren het een stukje rauwe ham van het heldervarken, livar en nagelhout. Allemaal huisgedroogd! De rode vlekken waren twee vruchtenchutneys, lekker icm met het kaasje.

Daarna geit, door de menukaart als volgt beschreven:

quote:
Culinaire bokkensprongen van geitenvlees zoals o.a. Chevon
(= een bio geitenbokje van ± 7 maanden).
Bij ons heeft u dé mogelijkheid om een gecombineerd
gerecht van diverse bereidingen van geit te eten, uniek in Nederland!
•Bout van chevon gevuld met kruidengeitengehakt en boerengroentjes
•Kort gebakken Capretto (geitenlam)
•Bokkenpot; stoverij met o.a. bokbier
•Snacks als capradel & capraket




Met daarbij ook huisgemaakte piccalilly en geitenfond :9
De foto's spreken voor zich, 100 punten!

Als bijgerechten waren er voor de tafel schalen aardappelpartjes en lekkere groentes:



Helaas is de foto niet zo geslaagd maar de groenten waren er niet minder lekker om. Hoe dat grote ding heet kan ik me nu alleen even niet herinneren :@ Hij was in ieder geval afgetopt met aardappelpuree en weldadig overladen met allemaal lekkere groenten, we hebben er zeker 11 kunnen onderscheiden met oa. 3 soorten bietjes.

Oh en groene salade, in een limonadeglas :P

Toen was het alweer tijd voor dessert. Ik zat al aardig vol maar een kopje Crème brûlée kan er altijd bij :9



Perfect op smaak, superkrokant laagje bovenop. Een van de betere die ik gegeten heb.

Daarna een espresso waar nog een paar zoetigheidjes mee kwamen:



Standaard restaurantkoffie, de hapjes waren wel lekker, vooral de linker want ookal lijkt het op slagroom op de foto het was halfgeklopt eiwit :9

Impressie?
De in richting was mooi, veel ramen en je kijkt altijd uit op het bos/water waar je ook zit. De stoelen voelde je wel na een tijdje.
De bediening was een beetje chaotisch, ik had het idee dat het vakantiewerkers waren. Maar ach, het was vrij druk en ze deden zichtbaar hun best dus het is ze vergeven :)

Kosten?
¤189 voor 3 gangen voor 4 personen met het nodige aan wijn en bier tijdens het eten.

Cijfer?
9.25 ^O^ Echt een aanrader.
pi_100694241
Hmmm ziet er lekker uit zeg. Hadden alle reviews maar van die mooie foto's erbij dan zat ik hier elke dag te kwijlen :9~
Facts don't care about your feelings
  zaterdag 13 augustus 2011 @ 23:37:34 #247
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_100695185
Ziet er allemaal erg lekker uit, Erasmo. ^O^
had de laatste tijd al wat meer goede recensies over de Gulle Waard gelezen, dus ze blijven het niveau vasthouden.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_100695417
Leuk met foto's en hoe wonderlijk goed geit kan smaken dus!
Een soort vergeten groente vlees, want je ziet het bijna nergens op de kaart staan.
pi_100696753
quote:
0s.gif Op zaterdag 13 augustus 2011 23:42 schreef Bluezz het volgende:
Leuk met foto's en hoe wonderlijk goed geit kan smaken dus!
Een soort vergeten groente vlees, want je ziet het bijna nergens op de kaart staan.
Toevallig hadden we het er deze week nog over dat Nederland wel steeds meer geiten heeft (met name door de toegenomen populariteit van geitenkaas!), maar dat geit op het menu nog altijd ontbreekt. Zou je het bij de slager kunnen bestellen?
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
  zondag 14 augustus 2011 @ 08:58:29 #250
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100704514
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2011 00:07 schreef Isabeau het volgende:

[..]

Toevallig hadden we het er deze week nog over dat Nederland wel steeds meer geiten heeft (met name door de toegenomen populariteit van geitenkaas!), maar dat geit op het menu nog altijd ontbreekt. Zou je het bij de slager kunnen bestellen?
Iedere turkse slager kan het je iig leveren, normale slager vermoed ik ook wel.
Geit is idd heerlijk, heb de eerste keer toe ik bij de Gulle Waard at het ook gegeten, en toen we weer kwamen bedankte de chef ( een dame trouwens) me voor de review hier.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 14 augustus 2011 @ 09:51:04 #251
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100704941
Iemand hier die dat stuk groente herkent? Ik baal er wel van dat ik die naam ben vergeten...
pi_100705081
Dat grote ding in het midden? Knolselderij achtig? Koolraap?
  zondag 14 augustus 2011 @ 10:41:28 #253
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100705475
Nee en nee, het begon volgens mij met een P :P
pi_100705512
welk stuk groente :') en waarom baal je daar van? dat oranje ding links is misschien Parijse wortel?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_100705806
Pastinaak? Mooie review trouwens :)
pi_100705840
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2011 11:04 schreef Perruche het volgende:
Pastinaak? Mooie review trouwens :)
jaaa dat is het *O*
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 14 augustus 2011 @ 11:10:14 #257
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100705926
De bediening bij de gulle waard is trouwens sowieso, meisjes uut t durp, de eigenaar doet het goed trouwens. Hun bierkaart is geweldig trouwens.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 14 augustus 2011 @ 11:12:36 #258
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100705963
Ik weet het weer! Patisson.
pi_100895853
Waar? Sushi Koi in Tilburg
Wanneer? 15-8, met mijn moeder en een aantal tantes

Wat at je?
Het all you can eat menu

Een aantal tantes waren gewend traditioneel een voorgerecht, hoofdgerecht en een toetje te eten. Ze wisten in het begin dus niet zo goed wat ze met de kaart aanmoesten. Dus zijn er een aantal begonnen met een soep of salade. Ik begon meteen met sushi en we bestelden meteen nog wat meer sushi voor iedereen. Onder andere california maki, futo maki, en kappa maki. De temaki's, die wilden de anderen nog proberen, vielen niet in de smaak. Ze hebben genoten van de soep en salades. Ik weer van de sushi.

Enigzins traditioneel gingen we toen over naar de fried and grill sectie op de kaart. Hier kwamen echt de tongen los. Ze vonden alles lekker, niet vet, en ook zo bijzonder dat alles weer net wat anders smaakte. Ook vonden we het gezellig om samen van de bordjes te plukken in het midden. Een aantal favorieten waren de tori teriyaki, yasai mari en de gyu niku.

Als toetje kregen we weer ijs. De andere dames gingen traditioneel voor aardbei, vanille. Ik dit keer voor zwarte sesam. Ook erg lekker al klinkt dat vast niet zo. Het had een zachte en zoete smaak.

Impressie?
Bijzonder was dat het maandag was en het nog steeds bijna vol zat. Weer in verhouding veel Aziaten gezien. De andere dames kwamen uit een klein dorp en die zijn zo eten totaal niet gewend. Ze vonden het erg leuk en zeker voor herhaling vatbaar.

Kosten?
Ik meen dat we voor 5 personen ongeveer 160 euro betaalden. Dat is inclusief wijn en water.

Cijfer?
Nog steeds een goed.
pi_100901635
Nog steeds een goed? Ik lees namelijk helemaal geen negatieve punten in je review...
Facts don't care about your feelings
  zaterdag 20 augustus 2011 @ 22:25:34 #261
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_100983892
Waar: Restaurant Esperanto, Haarlem.
Wanneer: 20-08-2011

Nadat we lekker rondgelopen hadden bij diverse podia van Haarlem Jazz zijn we uit eten geweest bij Restaurant Esperanto. Een bistro-achtige kleine zaak in de Lange Veerstraat, met 1 kok, een afwashulp en 1 persoon (eigenaar?) in de bediening. Gemoedelijke ontspannen sfeer.

Bluezz en ik namen elk het 3-gangen menu en we waren eensgezind wat betreft het voorgerecht en het hoofdgerecht.

Allereerst kwam er lekker vers ciabattabrood met wat knoflookboter op tafel.

Voorgerecht:
Voor ons allebei dus de Surf & Turf-salade gemaakt van gemarineerde gamba's, gerookte kip, mango,kokos en peper -limoendressing.

Een lekkere frisse salade.

Hoofdgerecht:

Ook hier hetzelfde voor ons allebei: gestoofde Mediterrane zeeduivel met pikante tomatensaus, knoflook peper spaghetti en basilicum.

De spaghetti was volgens ons niet echt vers klaargemaakt en de zeeduivel vonden we wat zompig qua smaak. De bijbehorende tomatensaus was ook al niet echt spannend. Het had allemaal net even wat meer op smaak mogen zijn.

Als dessert nam Bluezz de clafoutis van kersen en bramen met een bolletje vanille ijs en voor mij was er de pecan whiskey taart met vanille crème. (niet op de foto gezet)
Allebei ook al niet echt bijzonder.

Bij het geheel dronken we een fles Australische Deakin Estate Chardonnay en een fles plat water.

Omdat we gebruik konden maken van de door ons aangeschafte diner-jaarkaart kregen we een korting van 25 % op de totale rekening, zodat we uiteindelijk met z'n tweeën inclusief fooi 75 euro kwijt waren.

Eten: 6
Bediening: 8
Kwaliteit/prijsverhouding: ik kan er niet meer dan een zes en een half voor geven.

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 21-08-2011 00:40:47 (typo) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_101063763
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 17:00 schreef YoshiBignose het volgende:
Nog steeds een goed? Ik lees namelijk helemaal geen negatieve punten in je review...
Ja, ik vind het namelijk ook goed, maar echt uniek is het natuurlijk niet meer. De sushi tentjes springen landelijk, geloof ik, als paddestoelen uit de grond. Een aantal jaar geleden waren dat de wok tentjes. Die hebben het nu zwaar. Maar het eten is er lekker, bediening vriendelijk en snel en de inrichting is ook goed. Daarom heb ik geen negatieve punten.
  Moderator / Redactie Sport donderdag 25 augustus 2011 @ 21:28:23 #263
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_101188468
Waar? Restaurant/Brasserie Stelleplas te Heinkenszand (Zeeland) www.stelleplas.com
Wanneer? Vandaag
Wat at je? Salade met hollandse garnalen + Mosselen
Impressie? Komt eraan, althans de mosselen :+
Kosten? 70e totaal(2x voor en 2x mosselen) inclusief vier drankjes en koffie en Ierse koffie. (twee pers)
Cijfer? 5

Alles zo gewoontjes en dan nog zonder liefde klaargemaakt. Het werd zo op het bord gekwakt, althans het komt zo over. Alles was verder prima eetbaar, de mosselen(Van Prins & Dingemanse) waren van goede kwaliteit en waren verder prima. Personeel die niet door heeft dat je wat wil. Het is vakantie dus ik doe geen moeite om me er aan te storen.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  vrijdag 26 augustus 2011 @ 21:32:30 #264
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101232785
We zijn in Zutphen vanwege het chellofestival http://www.cello-festival.nl/festival/festival.html ( zit te genieten van de muziek nu, leve de ipad met umts) en hebben vanavond gegeten bij onze lievelings bistro, de gelaarsde kat.
De gelaarsde kat is een steak frites, een bistro. We hadden vooraf een salade met geitenkaas, daarna had man een ribeye en ik een entracote. Hierbij gebakken aardappels, friet en een salade. We dronken port, water en witbier en als toetje tia maria met ijs.
Heerlijk gegeten, incluus tip 85 euro
Een 8,5
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 28 augustus 2011 @ 16:27:10 #265
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101292132
Na over de markt geslenterd te zijn, bij een makelaar geweest te zijn om wat huizen te bespreken en de muziek te hebben aangehoord van het cello festival wat men in Zutphen zo dom was geweest tegenover de uitmarkt te programmeren maar toch erg goed, mooi om te horen, uitstekend van kwaliteit was en verder gewoon wereldklasse zijn we des avonds gaan eten bij het Schulten Hues.

Eten bij het Schulten Hues

We komen hier al jaren een keer of 2 per jaar. Ze worden steeds beter. Het is een ruim opgezet restaurant en de tafels zijn ruim en staan lekker uit elkaar. Niet zo volgezet als bij sommige andere top restaurants waar de tafels klein zijn en dicht op elkaar gepakt om zoveel mogelijk mensen per vierkante meter te krijgen. Het is gevestigd in de oude HBS zegt men, maar iedereen die het gebouw kent noemt het het oude politiebureau. Tot een 20 jaar terug zaten hier de wouten zoals men in Zutphen zegt. Ik ben nog een keer verhoord in wat nu het restaurant is. Ik was volledig onschuldig trouwens, een geval van vergissing.

We kozen vooraf voor een flesje water, hadden nog niet veel gegeten en wilden niet direct de hamer voelen. We kozen voor het verrassingsmenu met een extra kaas gang voor het dessert.
Hierbij een passend wijnarrangement, de wijnen gaan hier vrijwel allemaal ook per glas en de bediening weet de wijnen bij de spijzen te laten passen. Er worden diverse soorten brood bij het eten geserveerd, net als olijfolie, boter en zeezoutvlokken.

Amuses
Makarons gevuld met paling op zwart sesamzaad, (jum jum) kroepoek met iets van kreeft als ik me goed herinner, (smul) gevulde kerstomaten met popcorn omhuld met popcorn. (lekker) Hierbij een krokant van kummel en zeezout en eentje van groene kruiden of zoiets (Korsakow?), dit zijn al tijden klassiekers bij het schulten hues een papier dunne bros krokante lekkernij, ijsje van paling met krokant van zwarte olijven en rode bietjes. (ik zou me er in kunnen leggen zo lekker)

Voorgerechten

Prei ringen met aardappel en kaviaar, met een bouillon van aardappel, voor manlief die geen prei eet een kreeft rolletje (veel te weinig, veel te snel op)
Staafjes eendelever met een druivenijs en een appelgelei (ik ben gek op eenden en ganzenlever)
Een granita van passievrucht en ijs van eendenlever met krokant van kruidkoek (lekker fris en verassend, zilt en zoet en friszuur)
Een crème van gepekelde eendenlever met een gelei van appelstroop (meer hiervan, kan me hier vol aan eten)
Een rolletje van ik meen me krab te herinneren met krokant van in inktvis inkt ingelegde largo op een lobbige boullion van tomaatvocht, (helder en niet rood) jummie
Een abrikozenkrokant rol gevuld met gerookte paling en palingcreme met wat gepofde granen (je proefde alle smaken, er knap gerecht)
Een schuimig soepje van gerookte aardappel met een jakobsmossel en opperdoes (aardappels worden onderschat en ze zijn zo lekker)
Kreeft met een schuim van de kreeftenpantser getrokken ( vond de kreeft niet optimaal, was zeker lekker maar heb veel betere gegeten)
Bij de voorgerechten diverse witte wijnen uit Duitsland, Frankrijk en Zuidafrika.
Een van de wijnen was volgens mij niet in orde, smaakte heel vlak en geoxideerd, teruggestuurd, geen probleem verder.

Hoofdgerechten
Kabeljauw met een soyasaus, een slak in kruidenmantel en Schorseneer (schilferde prachtig en was erg mooi van smaak, het schilferen van de kabeljauw is een teken van zijn versheid)
Kalfszwezerik met aardappel en een kikkerbilletje, weet even de saus niet meer (kon toch verdomme niet op de duitse naam van Zwezerik komen, Kalbsbries voor de liefhebber)
Reerug met een portsaus, hierbij diverse wortel/knolsoorten en bietjes die waren ingelegd in zoetzuur. (Bekroning van de avond met een prachtige rode wijn uit de Toskane)
Lamsvlees op haar eigen vet gebakken, rosé met een krokant vetlaagje, weet de bijlages niet meer te benoemen (nom nom nom)


Nagerechten
Kaasplankje met zeer lekkere kaassoorten, een spaanse schapenkaas uit een urn, een alkmaarse blauwschimmel, twee goddelijk lekkere roodbacteriekazen en een vloeibaar geworden frans kaasje waar de naam me helaas in ontschoten, daarbij peer, appelstroop en honing en een vijgen notenbrood en een heerlijk glas 20 jaar oude port
Een soort panna cotta met framboos, frambozen ijs, verse frambozen, iets wat ik alleen maar kan omschrijven als een krokante aerogel van framboos, denk aan een hoepman schuimblok, maar dan veel en veel luchtiger en lichter, met een smaak van framboos en rolletjes van framboos. Hierbij een prachtige dessertwijn

Espresso en chocolades.

totale kosten voor 2 personen inclusief de wijnen en flessen mineraalwater 345 Euro ex tip.
Een dikke 9,5

We hadden het meest uitgebreide menu dat ze daar serveren, je kan ook beduidend bescheidener eten en drinken maar daar hadden wij geen zin in. De bediening is uitermate competent, vriendelijk en voorkomend, weet precies op het moment dat je wilt spreken aan tafel te staan en combineert de wijnen geweldig met de gerechten. Was het maar overal zo goed, had mijn vrouw maar één zo een been zei Godfried Bomans. Het is erg prettig de wijnen per glas te kunnen krijgen en vooral gemeld dat ik niet bij iedere gang een glas wilde omdat ik dan aan het eind van de avond niet meer zo het eten mee krijg. Dit werd ook perfect opgevolgd. Ik kan dit lokaal iedereen aanbevelen die een keer erg goed wil eten en voordat ze (terecht) een tweede ster krijgen

[ Bericht 0% gewijzigd door Pietverdriet op 28-08-2011 17:16:33 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 28 augustus 2011 @ 16:39:44 #266
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_101292744
Klinkt allemaal erg lekker Piet. Wel inderdaad erg veel. 8 voorgerechten en 4 hoofdgerechten. Misschien wel te veel voor kleine eters als wij. ^O^
Als we ooit in die buurt zijn zullen we zeker er een bezoek aan brengen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 28 augustus 2011 @ 16:42:15 #267
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101292839
quote:
14s.gif Op zondag 28 augustus 2011 16:39 schreef golfer het volgende:
Klinkt allemaal erg lekker Piet. Wel inderdaad erg veel. 8 voorgerechten en 4 hoofdgerechten. Misschien wel te veel voor kleine eters als wij. ^O^
Als we ooit in die buurt zijn zullen we zeker er een bezoek aan brengen.
De porties zijn niet groot, en dit is het grootste menu, met een extra kaasgang. En zijn kleinere menus en je kan ook a la carte eten natuurlijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101294165
Nou Piet, voor mij ben jij nu wél schuldig bevonden }:|

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_101294676
Leuk Piet! Hier zouden wij in de restaurantweek vorige keer heen gaan, maar vanwege volgeboekte agenda (eigen agenda) toch maar afgezegd... -O- wil er zeker nog eens eten :9
Ja doei.
  vrijdag 2 september 2011 @ 22:39:58 #270
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_101509120
In het kader van het vieren van het begin van de vakantie van B. en ook een beetje omdat het onze trouwdag is vanavond uit eten geweest bij Japans restaurant Keneda in Haarlem.
Door de week t/m donderdag ook al veranderd in een all-you-can-eattent, maar vrijdag en in het weekend nog ouderwets Teppen-Yaki met een show aan de plaat.

Het is allemaal een beetje vergane glorie qua inrichting (systeemplatenplafond) en er zijn 2 complete etages met Teppanplaten waaraan per plaat 8 personen kunnen plaatsnemen.
Het skyradio muziekbandje maakte het ook allemaal wat oubollig.
Door de moordende concurrentie van de all-you-can-eat Sumo Sumo en Shabu Shabu-achtige tenten in Haarlem is het erg rustig en is er vanavond slechts 1 Teppanplaat in gebruik.

De met z'n messen en bakspatels jonglerende en show opvoerende kok achter die plaat is wel echt Japans (spreekt nauwelijks Nederlands) evenals de jonge meisjes in de bediening (die overigens wel goed Nederlands spraken).

Omdat we iets te vieren hadden besloten we onszelf te verwennen met het meest uitgebreide menu: het menu Kaneda.
Dat bestond uit de volgende gerechten:

Zensai
Japanse Hors d’oeuvres

Sashimi Mix
Plakjes rauw vis

Dobin Mushi
Heldere vissoep geserveerd uit een theepot

Hotategai
St. Jacobsschelp

Gindara
Botervis

Ise Ebi
Zeekreeft

Wakame Sarada
Salade met zeewier

Yaki Meshi
Gebakken rijst

Usu Yaki
Rib-eye rolletjes

Gyu Niku
Ossenhaas

Dessert Yukimi
Op teppan geflambeerde ijs met flensje, verse vruchten en grand manier.

Vooral de St.Jacobsschelp, de botervis en de kreeft sprongen er uit.
Voor de rest ook gewoon goed en lekker en in tegenstelling tot wat andere ervaringen waren de sauzen wat gevarieerder en smaakte niet alles naar 1 en dezelfde sojasaus.

Inclusief 2 karafjes saké waren we met onze dinerjaarkaart (25% korting) met z'n tweeën 110 euro kwijt.

Entourage: 6
Bediening: 8
Eten: 8
.

Volgende week staat er een lunch bij sterrenrestaurant Toine Hermsen in Maastricht op de planning.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_101509692
valt me best mee die prijs voor een Japanner, zeker met het meest uitgebreide menu ^O^
alleen het grootste deel van het menu klinkt niet alsof Bluezz daarvoor zou kiezen, of vond ze deze zeedieren wel lekker?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_101509931
Alleen het eerste gerechtje vond ik niet goed. Gefrituurde zalm :N
Ja ik hou wel van sashimi (rauwe versche vis) (dan dus wel zalm) vind coquilles en kreeft heerlijk, botervis was ook prima in een heel lekker sausje.
Vissoep was goed op smaak, en de stukken zalm die er in zaten heb ik dus niet opgegeten

Vooral alle bereidingen van zalm, garnalen en mosselen ben ik niet van, dit dus wel. :Y
pi_101510316
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2011 22:52 schreef Bluezz het volgende:
Alleen het eerste gerechtje vond ik niet goed. Gefrituurde zalm :N
Ja ik hou wel van sashimi (rauwe versche vis) (dan dus wel zalm) vind coquilles en kreeft heerlijk, botervis was ook prima in een heel lekker sausje.
Vissoep was goed op smaak, en de stukken zalm die er in zaten heb ik dus niet opgegeten

Vooral alle bereidingen van zalm, garnalen en mosselen ben ik niet van, dit dus wel. :Y
oooh je bent best nog wel een visliefhebber :Y
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_101511371
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 september 2011 22:39 schreef golfer het volgende:


Volgende week staat er een lunch bij sterrenrestaurant Toine Hermsen in Maastricht op de planning.
Ken ik niet (genant smiley), als het kwalitatief maar iets weg heeft van Beluga ga je een fantastische lunch tegemoet
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  zaterdag 3 september 2011 @ 09:04:07 #275
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101519980
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 17:25 schreef motorbloempje het volgende:
Leuk Piet! Hier zouden wij in de restaurantweek vorige keer heen gaan, maar vanwege volgeboekte agenda (eigen agenda) toch maar afgezegd... -O- wil er zeker nog eens eten :9
Restaurantweek is toch pas eind september, of ben ik nu in de war?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101520558
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 september 2011 09:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Restaurantweek is toch pas eind september, of ben ik nu in de war?
Dat is wel twee keer per jaar. In maart was er ook een restaurantweek.
  zaterdag 3 september 2011 @ 14:24:20 #277
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101525031
Denk dat motorbloempje in de war was met Zutphen culinair, dat was een week eerder.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101525443
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2011 14:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Denk dat motorbloempje in de war was met Zutphen culinair, dat was een week eerder.
Volgens mij is ze niet in de war? Ze zegt alleen dat ze er bij de vorige editie van de restaurantweek hadden willen eten.
  zaterdag 3 september 2011 @ 14:47:45 #279
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101525479
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 september 2011 14:45 schreef LieLie het volgende:

[..]

Volgens mij is ze niet in de war? Ze zegt alleen dat ze er bij de vorige editie van de restaurantweek hadden willen eten.
Klopt, ik lees verkeerd
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 3 september 2011 @ 21:12:24 #280
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_101535116
tijdens mijn bezoek aan Nederland gedurende afgeloepn maand redelijk veel buiten de deur gegeten, van een lunch met mijn tantes tot genant onbeperkt spareribs rammen en een heerlijk diner met goede vrienden bij De Drie Haringhe in Enkhuizen (website moet bijgewerkt worden).

Allemaal heel lekker en gezellig maar een avond stak er met kop en schouders bovenuit en dat was een diner met mijn broer,schoonzus, nichtje en moeder bij Meijer's in Andijk.

Omdat het alweer een week of 4 geleden is kan ik niet helemaal meer voor de geest halen wat iedereen gegeten en gedronken heeft dus ik hou het bij mijn eigen maaltijd.

We werden verwelkomt door een jonge maar uiterst bekwame bediening die heel goed door hadden wat er van het bediend personeel in een restaurant van dit kaliber verwacht wordt, chapeau..

met een heerlijk glas mousserende roze en een klein apperatiefje werden we op ons gemak gesteld.

voorgerecht: Peking eend, flensjes, bosui, teriyaki en mango..., dit waren kleine stukjes boterzachte pekingeend op een flinterdun klein flensje (zo groot als een rijksdaalder) met een compote van mango.

tussengerecht: Gekaremeliseerd buikspek, aardappel mousseline, en gebakken kreeft.
De buikspek smolt werkelijk in je mond...kortom fantastisch

hooofdgerecht: Geroosterde kalfsribeye, tarte tatain van sjalotten en eendenleverjus.
ik kan het na 4 weken moeilijk meer beschrijven maar kan jullie wel oprecht vertellen dat het heerlijk was...

nagerecht: een compote van bosvruchten met daarbij roomijs en bosvruchten.

Wijn: Chateau La Clare Cru Bourgeois 2002 Medoc uit Frankrijk

Dit restaurant is mijn inziens een van de opkomende toprestaurants in (zeker) Noord-Holland en misschien nog wel daar buiten en zoals bij elk goed restaurant is het menu moeilijk te beschrijven omdat de smaak zo heerlijk verfijnt is.

Sfeer: 8
bediening: 9
eten: 9.5

kosten: voor 5 personen zo rond de 450 euro
Wil je herlijk culinair verwend worden, heb je de tijd om het dorpje Andijk te zoeken en mocht je portemonnee het toelaten dan is dit restaurant meer dan het omrijden waard
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  zondag 4 september 2011 @ 20:10:00 #281
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101564987

Voor: gekonfijte eend met zuringsaus, klaverzuring, selderij-olie en gepocheerd eitje.


Tussen: lamszwezerik met verschillende soorten ui.


Zeeduivel met aardpeer, geroosterde aardappels, zwarte olijven en een saus van bouillabaise.

@ restaurant De Jonge De Jong in Rotterdam.

Sfeer: 8
bediening: 9
eten: 9.5

3-gangen-menu: 34,- per persoon
wijnarrangement: 6,- per glas

Echt super gegeten weer. Zo verrassend en leuk en bijzonder en mooi en alles. Echt, meer kan ik mij niet wensen. Voor deze entourage en prijs enzo. Echt he-le-maal goed.
Er valt dus niks te kiezen, mietjes moeten thuisblijven. Ja, je kunt kiezen hoeveel gangen je wilt.

Voor wie nieuwsgierig is, hier lees je wat we er vorige keren aten:Robin Uit.
pi_101567494
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2011 20:10 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Voor: gekonfijte eend met zuringsaus, klaverzuring, selderij-olie en gepocheerd eitje.

[ link | afbeelding ]
Tussen: lamszwezerik met verschillende soorten ui.

[ link | afbeelding ]
Zeeduivel met aardpeer, geroosterde aardappels, zwarte olijven en een saus van bouillabaise.

@ restaurant De Jonge De Jong in Rotterdam.

Sfeer: 8
bediening: 9
eten: 9.5

3-gangen-menu: 34,- per persoon
wijnarrangement: 6,- per glas

Echt super gegeten weer. Zo verrassend en leuk en bijzonder en mooi en alles. Echt, meer kan ik mij niet wensen. Voor deze entourage en prijs enzo. Echt he-le-maal goed.
Er valt dus niks te kiezen, mietjes moeten thuisblijven. Ja, je kunt kiezen hoeveel gangen je wilt.

Voor wie nieuwsgierig is, hier lees je wat we er vorige keren aten:Robin Uit.
Ziet er lekkkerrr uit.....was dit restaurant niet ooit bij Herman den Blijker ???
pi_101574483
Waar? Puur Mercure in Tilburg
Wanneer? 23-8, met mijn ouders en broertje

Wat at je?
Salade met gegrilde gamba s, zongedroogde tomaatjes, wakame, mango en basilicumdressing

De kleine versie heb ik als voorgerecht genomen. Van genoten. Het was een flinke portie als voorgerecht, maar omdat we zo lang gewacht hadden voor we iets kregen vond ik dat helemaal niet erg. Veel verschillende soorten smaken bij elkaar en dat beviel me wel.

Ook op de foto het voorgerecht van mijn vader:
Dun gesneden rundercarpaccio van de zijlende met Parmezaanse kaas, pijnboompitjes, rucola en truffelmayonaise

Is hem goed bevallen. De grote portie verraste ons. Het zag er goed uit. Ik kreeg ook honger van zijn voorgerecht.

Gepocheerd tongrolletje met zalm, daarbij gegrilde gamba’s en kreeftensaus

De kreeftensaus gaf het veel smaak en daar was ik wel blij mee, want de tongrolletjes met zalm waren een beetje duf qua smaak. Te weinig kruiden naar mijn zin. De gegrilde gamba’s hadden juist weer wel smaak. Misschien hadden ze het beter gamba’s in kreeftensaus met tong/zalmrolletjes kunnen noemen. Mijn vader en ik hadden bij ons hoofdgerecht friet besteld, maar we kregen aardappel. Zonder problemen kregen we alsnog de friet. Die stonden niet op de rekening uiteraard. De groenten en friet waren prima.

Ook op de foto het hoofdgerecht van mijn moeder:
Penne-pastasalade met gerookte kip, salami, sjalotje, rauwkost en rucolasla

Het ziet er kleiner uit op de foto. Mijn moeder dacht dat ze dit niet op kon en ze bleek gelijk te hebben. Wel was het lekker, zei ze.

Proeverijtje “high tea” van diverse zoetigheden

Thee nog los te bestellen. Dat is niet erg voor deze prijs. En de thee was erg lekker trouwens, een combi honing en vruchten had ik gekozen. In het glas een frambozenmilkshake, die lekker was. Ik zou er nog wel een glaasje van lusten, maar bijzonder was het niet. Als het uit een pak was gekomen, had ik het ook geloofd. Bros kokoskoekje, die was denk ik wel zelf gemaakt. Lekker op smaak en niet te zwaar, maar juist luchtig. Chocolade lollie. Smaakte ook zelfgemaakt. Niet helemaal mijn type choco. Mijn type choco is die van Malthesers, daar zou ik het hele schap van achter elkaar leeg kunnen eten. Witte choco met cornflakes. Lekker, maar ik blijf het zonde vinden dat het dan zo in je hand smelt. Brownie was niet de lekkerste die ik ooit gegeten heb.

Impressie?
Bij binnenkomst kregen we een mooie tafel aan het raam. Een mooie plek waar we goed naar het plein konden kijken. Omdat het warm was, was het prettig dat ze de pui open hadden gemaakt. Wat een dik minpunt was, is dat ze ons wel heel lang hebben laten wachten op het voorgerecht. Nadat we onze drankjes kregen heeft dat nog 45 min. geduurt. Als je voor vroeg reserveert vind ik dat geen ramp, maar onze buikjes begonnen te rammelen. Omdat de ober merkte dat het te lang duurde voelde ook hij zich genoodzaakt nogmaals te vragen of we wat wilden drinken. De rest van de gerechten gingen niet veel sneller, maar gelukkig had ik daarvoor een goed voorgerecht gekozen. Ik kon er even tegen. De bediening was wel netjes, maar het gaf me geen bijzonder gastvrij gevoel.

Kosten?
Met drankjes als wijn, bier en frisdrank waren we met vieren geloof ik ongeveer 160 euro kwijt. Maar dat weet ik niet zeker meer.

Cijfer?
Met de minpunten die ik heb genoemd verliezen ze toch wel wat punten. Ook het eten was wel lekker, maar vat mij betreft niet bijzonder of lekker genoeg voor de prijs.
Dan kom ik uit op een voldoende min. En dan ben ik nog vrij coulant.
  zondag 4 september 2011 @ 23:02:26 #284
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101575506
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2011 20:55 schreef Cinderella_Man het volgende:

[..]

Ziet er lekkkerrr uit.....was dit restaurant niet ooit bij Herman den Blijker ???
Nee.
  zondag 4 september 2011 @ 23:03:01 #285
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_101575540
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2011 22:43 schreef Phoenixbirdy het volgende:
.

Cijfer?
Met de minpunten die ik heb genoemd verliezen ze toch wel wat punten. Ook het eten was wel lekker, maar vat mij betreft niet bijzonder of lekker genoeg voor de prijs.
Dan kom ik uit op een voldoende min. En dan ben ik nog vrij coulant.
Wat is een voldoende min?
8-, 7-, 6- ?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_101575637
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2011 23:03 schreef golfer het volgende:

[..]

Wat is een voldoende min?
8-, 7-, 6- ?
Een voldoende is voor mij een 6. Dus een 6-.
pi_101611215
Waar? De Ysbreeker in Amsterdam
Wanneer? 3 september 2011
Wat at je? Een pompoensoep en paella met kreeft
Impressie? Omdat we toevallig een zomerse zaterdag hadden, was het superdruk op het terras, maar desondanks was de service goed.
Kosten? EUR 60,- voor 2 man, geen dessert genomen, die hebben we bij Pisa IJs gehaald :9
Cijfer? 8

Foto's hier
pi_101611644
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2011 21:56 schreef celc1us het volgende:
Waar? De Ysbreeker in Amsterdam
Wanneer? 3 september 2011
Wat at je? Een pompoensoep en paella met kreeft
Impressie? Omdat we toevallig een zomerse zaterdag hadden, was het superdruk op het terras, maar desondanks was de service goed.
Kosten? EUR 60,- voor 2 man, geen dessert genomen, die hebben we bij Pisa IJs gehaald :9
Cijfer? 8

Foto's hier
Ziet er heerlijk uit!
  maandag 5 september 2011 @ 22:30:55 #289
334993 AMAR420
waar is amar?
pi_101613565
Hap Snap
zzzzz
  maandag 5 september 2011 @ 22:36:40 #290
62913 Blik
The one and Only!
pi_101613952
komende vrijdag staat de Librije op het programma :)
  maandag 5 september 2011 @ 22:37:27 #291
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_101614009
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2011 22:36 schreef Blik het volgende:
komende vrijdag staat de Librije op het programma :)
Ben benieuwd naar je verslag (met foto's?).
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 8 september 2011 @ 17:56:04 #292
191858 Arnevld
Omdat het kan
pi_101716207
Aanrader Restaurant Itami is Japans restaurant.
Zeer lekkere sushi die van de verste en duurste vis komt van Smit vis.
Het is prijzig maar zeker je geld waard.

Bevind zich op de kop van zuid (schuin tegenover luxor)
Eindbaas jongeh!
  donderdag 8 september 2011 @ 21:32:39 #293
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_101726710
Met een kortingskaart voor een dag onbeperkt treinen dus naar Maastricht getogen voor o.a. een lunch bij het met 1 Michelinster onderscheiden Restaurant Toine Hermsen.

Het is vrij onopvallend gevestigd in een fraai pand om de hoek van het Onze Lieve Vrouwenplein.:


Inrichting is rustig met zalmkleurige/terracotta-achtige kleuren. Uiteraard wordt je in zo'n sterrentent met alle egards ontvangen. Opvallend was dat wij zeker niet de enige bejaarden waren:
.

We kozen voor het 3-gangenlunchmenu, aangevuld met een extra tussengerecht.

Allereerst kwam er een 1e amuse op tafel, bestaande uit wat fingerfood:

van links naar rechts: bavarois van kalfszwezerik, rilette van ham gevuld met een tapenade, een bonbom van zalm met komkommergelei en een cakeje van olijf.

De 2e amuse was een coctailglas gevuld met gambas, hollandse garnalen, meloen en wat bleekselderij met een schuim van calvados en kokos:


Daarna volgde het voorgerecht. Tartaar van Hollands weiderund met kwarteleitjes, een frisse vinaigrette met wat olijfolie en een tuille van parmezaanse kaas:


Als tussengerecht kregen wij een stukje zeetongfilet met een kreeftensaus op een bedje van groene kool en vergezeld door groene asperges en fijngesneden haricot verts:

Het enige hele kleine minpunt van de lunch: we vonden de kreeftensaus wat te dun en vloeibaar, hadden die graag wat romiger gezien.

Het hoofdgerecht bestond uit een op de huid gebakken stuk snoekbaarsfilet met een sabayon van Limburgse mosterd en 'grootmoeders groentes' (snijboontjes, paddenstoeltjes, spekjes en wortel):


We konden hierna kiezen voor een dessert, bestaande uit een zelfgemaakte chocoladetaart of koffie/thee met friandises. Wij besloten voor het laatste gaan.
Voor mevrouw de (munt)thee met friandises:


en voor mij de espresso met friandises:


We dronken er elk 3 glazen Portugese Chardonnay en een fles plat water bij.

Na ruim 2 uur tafelen was deze heerlijke lunch voorbij.
De totale schade voor 2 personen bedroeg 141 euro.

Entourage: 8
Bediening: 8
Eten: 9
Prijs-kwaliteit: een dikke 8.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_101727022
Mooie review Golfer...
pi_101727024
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2011 20:10 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Voor: gekonfijte eend met zuringsaus, klaverzuring, selderij-olie en gepocheerd eitje.

[ link | afbeelding ]
Tussen: lamszwezerik met verschillende soorten ui.

[ link | afbeelding ]
Zeeduivel met aardpeer, geroosterde aardappels, zwarte olijven en een saus van bouillabaise.

@ restaurant De Jonge De Jong in Rotterdam.

Sfeer: 8
bediening: 9
eten: 9.5

3-gangen-menu: 34,- per persoon
wijnarrangement: 6,- per glas

Echt super gegeten weer. Zo verrassend en leuk en bijzonder en mooi en alles. Echt, meer kan ik mij niet wensen. Voor deze entourage en prijs enzo. Echt he-le-maal goed.
Er valt dus niks te kiezen, mietjes moeten thuisblijven. Ja, je kunt kiezen hoeveel gangen je wilt.

Voor wie nieuwsgierig is, hier lees je wat we er vorige keren aten:Robin Uit.
Daar wilde ik al een tijdje eten. Staat nu met stip bovenaan het lijstje om naartoe te gaan.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_101727075
Ziet er top uit Golfer! Alleen dat tussengerecht vind ik wat minder aantrekkelijk ogen ;)
pi_101727346
Fijn dat het zo leuk was Bluezz & golfer!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  donderdag 8 september 2011 @ 21:42:20 #298
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101727408
Goed eten en drinken voor een goede prijs!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101727557
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2011 21:37 schreef LieLie het volgende:
Ziet er top uit Golfer! Alleen dat tussengerecht vind ik wat minder aantrekkelijk ogen ;)
Door de plens kreeftenjus :Y Maar het was echt superlekker :9 :9
pi_101727613
oooh wat ziet dat er allemaal verrukkelijk uit!! heerlijk! ^O^
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')