abonnement Unibet Coolblue
  zondag 14 augustus 2011 @ 09:51:04 #251
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100704941
Iemand hier die dat stuk groente herkent? Ik baal er wel van dat ik die naam ben vergeten...
pi_100705081
Dat grote ding in het midden? Knolselderij achtig? Koolraap?
  zondag 14 augustus 2011 @ 10:41:28 #253
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100705475
Nee en nee, het begon volgens mij met een P :P
pi_100705512
welk stuk groente :') en waarom baal je daar van? dat oranje ding links is misschien Parijse wortel?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_100705806
Pastinaak? Mooie review trouwens :)
pi_100705840
quote:
0s.gif Op zondag 14 augustus 2011 11:04 schreef Perruche het volgende:
Pastinaak? Mooie review trouwens :)
jaaa dat is het *O*
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  zondag 14 augustus 2011 @ 11:10:14 #257
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_100705926
De bediening bij de gulle waard is trouwens sowieso, meisjes uut t durp, de eigenaar doet het goed trouwens. Hun bierkaart is geweldig trouwens.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 14 augustus 2011 @ 11:12:36 #258
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_100705963
Ik weet het weer! Patisson.
pi_100895853
Waar? Sushi Koi in Tilburg
Wanneer? 15-8, met mijn moeder en een aantal tantes

Wat at je?
Het all you can eat menu

Een aantal tantes waren gewend traditioneel een voorgerecht, hoofdgerecht en een toetje te eten. Ze wisten in het begin dus niet zo goed wat ze met de kaart aanmoesten. Dus zijn er een aantal begonnen met een soep of salade. Ik begon meteen met sushi en we bestelden meteen nog wat meer sushi voor iedereen. Onder andere california maki, futo maki, en kappa maki. De temaki's, die wilden de anderen nog proberen, vielen niet in de smaak. Ze hebben genoten van de soep en salades. Ik weer van de sushi.

Enigzins traditioneel gingen we toen over naar de fried and grill sectie op de kaart. Hier kwamen echt de tongen los. Ze vonden alles lekker, niet vet, en ook zo bijzonder dat alles weer net wat anders smaakte. Ook vonden we het gezellig om samen van de bordjes te plukken in het midden. Een aantal favorieten waren de tori teriyaki, yasai mari en de gyu niku.

Als toetje kregen we weer ijs. De andere dames gingen traditioneel voor aardbei, vanille. Ik dit keer voor zwarte sesam. Ook erg lekker al klinkt dat vast niet zo. Het had een zachte en zoete smaak.

Impressie?
Bijzonder was dat het maandag was en het nog steeds bijna vol zat. Weer in verhouding veel Aziaten gezien. De andere dames kwamen uit een klein dorp en die zijn zo eten totaal niet gewend. Ze vonden het erg leuk en zeker voor herhaling vatbaar.

Kosten?
Ik meen dat we voor 5 personen ongeveer 160 euro betaalden. Dat is inclusief wijn en water.

Cijfer?
Nog steeds een goed.
pi_100901635
Nog steeds een goed? Ik lees namelijk helemaal geen negatieve punten in je review...
Facts don't care about your feelings
  zaterdag 20 augustus 2011 @ 22:25:34 #261
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_100983892
Waar: Restaurant Esperanto, Haarlem.
Wanneer: 20-08-2011

Nadat we lekker rondgelopen hadden bij diverse podia van Haarlem Jazz zijn we uit eten geweest bij Restaurant Esperanto. Een bistro-achtige kleine zaak in de Lange Veerstraat, met 1 kok, een afwashulp en 1 persoon (eigenaar?) in de bediening. Gemoedelijke ontspannen sfeer.

Bluezz en ik namen elk het 3-gangen menu en we waren eensgezind wat betreft het voorgerecht en het hoofdgerecht.

Allereerst kwam er lekker vers ciabattabrood met wat knoflookboter op tafel.

Voorgerecht:
Voor ons allebei dus de Surf & Turf-salade gemaakt van gemarineerde gamba's, gerookte kip, mango,kokos en peper -limoendressing.

Een lekkere frisse salade.

Hoofdgerecht:

Ook hier hetzelfde voor ons allebei: gestoofde Mediterrane zeeduivel met pikante tomatensaus, knoflook peper spaghetti en basilicum.

De spaghetti was volgens ons niet echt vers klaargemaakt en de zeeduivel vonden we wat zompig qua smaak. De bijbehorende tomatensaus was ook al niet echt spannend. Het had allemaal net even wat meer op smaak mogen zijn.

Als dessert nam Bluezz de clafoutis van kersen en bramen met een bolletje vanille ijs en voor mij was er de pecan whiskey taart met vanille crème. (niet op de foto gezet)
Allebei ook al niet echt bijzonder.

Bij het geheel dronken we een fles Australische Deakin Estate Chardonnay en een fles plat water.

Omdat we gebruik konden maken van de door ons aangeschafte diner-jaarkaart kregen we een korting van 25 % op de totale rekening, zodat we uiteindelijk met z'n tweeën inclusief fooi 75 euro kwijt waren.

Eten: 6
Bediening: 8
Kwaliteit/prijsverhouding: ik kan er niet meer dan een zes en een half voor geven.

[ Bericht 0% gewijzigd door golfer op 21-08-2011 00:40:47 (typo) ]
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_101063763
quote:
0s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 17:00 schreef YoshiBignose het volgende:
Nog steeds een goed? Ik lees namelijk helemaal geen negatieve punten in je review...
Ja, ik vind het namelijk ook goed, maar echt uniek is het natuurlijk niet meer. De sushi tentjes springen landelijk, geloof ik, als paddestoelen uit de grond. Een aantal jaar geleden waren dat de wok tentjes. Die hebben het nu zwaar. Maar het eten is er lekker, bediening vriendelijk en snel en de inrichting is ook goed. Daarom heb ik geen negatieve punten.
  Moderator / Redactie Sport donderdag 25 augustus 2011 @ 21:28:23 #263
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_101188468
Waar? Restaurant/Brasserie Stelleplas te Heinkenszand (Zeeland) www.stelleplas.com
Wanneer? Vandaag
Wat at je? Salade met hollandse garnalen + Mosselen
Impressie? Komt eraan, althans de mosselen :+
Kosten? 70e totaal(2x voor en 2x mosselen) inclusief vier drankjes en koffie en Ierse koffie. (twee pers)
Cijfer? 5

Alles zo gewoontjes en dan nog zonder liefde klaargemaakt. Het werd zo op het bord gekwakt, althans het komt zo over. Alles was verder prima eetbaar, de mosselen(Van Prins & Dingemanse) waren van goede kwaliteit en waren verder prima. Personeel die niet door heeft dat je wat wil. Het is vakantie dus ik doe geen moeite om me er aan te storen.
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
  vrijdag 26 augustus 2011 @ 21:32:30 #264
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101232785
We zijn in Zutphen vanwege het chellofestival http://www.cello-festival.nl/festival/festival.html ( zit te genieten van de muziek nu, leve de ipad met umts) en hebben vanavond gegeten bij onze lievelings bistro, de gelaarsde kat.
De gelaarsde kat is een steak frites, een bistro. We hadden vooraf een salade met geitenkaas, daarna had man een ribeye en ik een entracote. Hierbij gebakken aardappels, friet en een salade. We dronken port, water en witbier en als toetje tia maria met ijs.
Heerlijk gegeten, incluus tip 85 euro
Een 8,5
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 28 augustus 2011 @ 16:27:10 #265
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101292132
Na over de markt geslenterd te zijn, bij een makelaar geweest te zijn om wat huizen te bespreken en de muziek te hebben aangehoord van het cello festival wat men in Zutphen zo dom was geweest tegenover de uitmarkt te programmeren maar toch erg goed, mooi om te horen, uitstekend van kwaliteit was en verder gewoon wereldklasse zijn we des avonds gaan eten bij het Schulten Hues.

Eten bij het Schulten Hues

We komen hier al jaren een keer of 2 per jaar. Ze worden steeds beter. Het is een ruim opgezet restaurant en de tafels zijn ruim en staan lekker uit elkaar. Niet zo volgezet als bij sommige andere top restaurants waar de tafels klein zijn en dicht op elkaar gepakt om zoveel mogelijk mensen per vierkante meter te krijgen. Het is gevestigd in de oude HBS zegt men, maar iedereen die het gebouw kent noemt het het oude politiebureau. Tot een 20 jaar terug zaten hier de wouten zoals men in Zutphen zegt. Ik ben nog een keer verhoord in wat nu het restaurant is. Ik was volledig onschuldig trouwens, een geval van vergissing.

We kozen vooraf voor een flesje water, hadden nog niet veel gegeten en wilden niet direct de hamer voelen. We kozen voor het verrassingsmenu met een extra kaas gang voor het dessert.
Hierbij een passend wijnarrangement, de wijnen gaan hier vrijwel allemaal ook per glas en de bediening weet de wijnen bij de spijzen te laten passen. Er worden diverse soorten brood bij het eten geserveerd, net als olijfolie, boter en zeezoutvlokken.

Amuses
Makarons gevuld met paling op zwart sesamzaad, (jum jum) kroepoek met iets van kreeft als ik me goed herinner, (smul) gevulde kerstomaten met popcorn omhuld met popcorn. (lekker) Hierbij een krokant van kummel en zeezout en eentje van groene kruiden of zoiets (Korsakow?), dit zijn al tijden klassiekers bij het schulten hues een papier dunne bros krokante lekkernij, ijsje van paling met krokant van zwarte olijven en rode bietjes. (ik zou me er in kunnen leggen zo lekker)

Voorgerechten

Prei ringen met aardappel en kaviaar, met een bouillon van aardappel, voor manlief die geen prei eet een kreeft rolletje (veel te weinig, veel te snel op)
Staafjes eendelever met een druivenijs en een appelgelei (ik ben gek op eenden en ganzenlever)
Een granita van passievrucht en ijs van eendenlever met krokant van kruidkoek (lekker fris en verassend, zilt en zoet en friszuur)
Een crème van gepekelde eendenlever met een gelei van appelstroop (meer hiervan, kan me hier vol aan eten)
Een rolletje van ik meen me krab te herinneren met krokant van in inktvis inkt ingelegde largo op een lobbige boullion van tomaatvocht, (helder en niet rood) jummie
Een abrikozenkrokant rol gevuld met gerookte paling en palingcreme met wat gepofde granen (je proefde alle smaken, er knap gerecht)
Een schuimig soepje van gerookte aardappel met een jakobsmossel en opperdoes (aardappels worden onderschat en ze zijn zo lekker)
Kreeft met een schuim van de kreeftenpantser getrokken ( vond de kreeft niet optimaal, was zeker lekker maar heb veel betere gegeten)
Bij de voorgerechten diverse witte wijnen uit Duitsland, Frankrijk en Zuidafrika.
Een van de wijnen was volgens mij niet in orde, smaakte heel vlak en geoxideerd, teruggestuurd, geen probleem verder.

Hoofdgerechten
Kabeljauw met een soyasaus, een slak in kruidenmantel en Schorseneer (schilferde prachtig en was erg mooi van smaak, het schilferen van de kabeljauw is een teken van zijn versheid)
Kalfszwezerik met aardappel en een kikkerbilletje, weet even de saus niet meer (kon toch verdomme niet op de duitse naam van Zwezerik komen, Kalbsbries voor de liefhebber)
Reerug met een portsaus, hierbij diverse wortel/knolsoorten en bietjes die waren ingelegd in zoetzuur. (Bekroning van de avond met een prachtige rode wijn uit de Toskane)
Lamsvlees op haar eigen vet gebakken, rosé met een krokant vetlaagje, weet de bijlages niet meer te benoemen (nom nom nom)


Nagerechten
Kaasplankje met zeer lekkere kaassoorten, een spaanse schapenkaas uit een urn, een alkmaarse blauwschimmel, twee goddelijk lekkere roodbacteriekazen en een vloeibaar geworden frans kaasje waar de naam me helaas in ontschoten, daarbij peer, appelstroop en honing en een vijgen notenbrood en een heerlijk glas 20 jaar oude port
Een soort panna cotta met framboos, frambozen ijs, verse frambozen, iets wat ik alleen maar kan omschrijven als een krokante aerogel van framboos, denk aan een hoepman schuimblok, maar dan veel en veel luchtiger en lichter, met een smaak van framboos en rolletjes van framboos. Hierbij een prachtige dessertwijn

Espresso en chocolades.

totale kosten voor 2 personen inclusief de wijnen en flessen mineraalwater 345 Euro ex tip.
Een dikke 9,5

We hadden het meest uitgebreide menu dat ze daar serveren, je kan ook beduidend bescheidener eten en drinken maar daar hadden wij geen zin in. De bediening is uitermate competent, vriendelijk en voorkomend, weet precies op het moment dat je wilt spreken aan tafel te staan en combineert de wijnen geweldig met de gerechten. Was het maar overal zo goed, had mijn vrouw maar één zo een been zei Godfried Bomans. Het is erg prettig de wijnen per glas te kunnen krijgen en vooral gemeld dat ik niet bij iedere gang een glas wilde omdat ik dan aan het eind van de avond niet meer zo het eten mee krijg. Dit werd ook perfect opgevolgd. Ik kan dit lokaal iedereen aanbevelen die een keer erg goed wil eten en voordat ze (terecht) een tweede ster krijgen

[ Bericht 0% gewijzigd door Pietverdriet op 28-08-2011 17:16:33 ]
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zondag 28 augustus 2011 @ 16:39:44 #266
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_101292744
Klinkt allemaal erg lekker Piet. Wel inderdaad erg veel. 8 voorgerechten en 4 hoofdgerechten. Misschien wel te veel voor kleine eters als wij. ^O^
Als we ooit in die buurt zijn zullen we zeker er een bezoek aan brengen.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zondag 28 augustus 2011 @ 16:42:15 #267
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101292839
quote:
14s.gif Op zondag 28 augustus 2011 16:39 schreef golfer het volgende:
Klinkt allemaal erg lekker Piet. Wel inderdaad erg veel. 8 voorgerechten en 4 hoofdgerechten. Misschien wel te veel voor kleine eters als wij. ^O^
Als we ooit in die buurt zijn zullen we zeker er een bezoek aan brengen.
De porties zijn niet groot, en dit is het grootste menu, met een extra kaasgang. En zijn kleinere menus en je kan ook a la carte eten natuurlijk
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101294165
Nou Piet, voor mij ben jij nu wél schuldig bevonden }:|

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_101294676
Leuk Piet! Hier zouden wij in de restaurantweek vorige keer heen gaan, maar vanwege volgeboekte agenda (eigen agenda) toch maar afgezegd... -O- wil er zeker nog eens eten :9
Ja doei.
  vrijdag 2 september 2011 @ 22:39:58 #270
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_101509120
In het kader van het vieren van het begin van de vakantie van B. en ook een beetje omdat het onze trouwdag is vanavond uit eten geweest bij Japans restaurant Keneda in Haarlem.
Door de week t/m donderdag ook al veranderd in een all-you-can-eattent, maar vrijdag en in het weekend nog ouderwets Teppen-Yaki met een show aan de plaat.

Het is allemaal een beetje vergane glorie qua inrichting (systeemplatenplafond) en er zijn 2 complete etages met Teppanplaten waaraan per plaat 8 personen kunnen plaatsnemen.
Het skyradio muziekbandje maakte het ook allemaal wat oubollig.
Door de moordende concurrentie van de all-you-can-eat Sumo Sumo en Shabu Shabu-achtige tenten in Haarlem is het erg rustig en is er vanavond slechts 1 Teppanplaat in gebruik.

De met z'n messen en bakspatels jonglerende en show opvoerende kok achter die plaat is wel echt Japans (spreekt nauwelijks Nederlands) evenals de jonge meisjes in de bediening (die overigens wel goed Nederlands spraken).

Omdat we iets te vieren hadden besloten we onszelf te verwennen met het meest uitgebreide menu: het menu Kaneda.
Dat bestond uit de volgende gerechten:

Zensai
Japanse Hors d’oeuvres

Sashimi Mix
Plakjes rauw vis

Dobin Mushi
Heldere vissoep geserveerd uit een theepot

Hotategai
St. Jacobsschelp

Gindara
Botervis

Ise Ebi
Zeekreeft

Wakame Sarada
Salade met zeewier

Yaki Meshi
Gebakken rijst

Usu Yaki
Rib-eye rolletjes

Gyu Niku
Ossenhaas

Dessert Yukimi
Op teppan geflambeerde ijs met flensje, verse vruchten en grand manier.

Vooral de St.Jacobsschelp, de botervis en de kreeft sprongen er uit.
Voor de rest ook gewoon goed en lekker en in tegenstelling tot wat andere ervaringen waren de sauzen wat gevarieerder en smaakte niet alles naar 1 en dezelfde sojasaus.

Inclusief 2 karafjes saké waren we met onze dinerjaarkaart (25% korting) met z'n tweeën 110 euro kwijt.

Entourage: 6
Bediening: 8
Eten: 8
.

Volgende week staat er een lunch bij sterrenrestaurant Toine Hermsen in Maastricht op de planning.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_101509692
valt me best mee die prijs voor een Japanner, zeker met het meest uitgebreide menu ^O^
alleen het grootste deel van het menu klinkt niet alsof Bluezz daarvoor zou kiezen, of vond ze deze zeedieren wel lekker?
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_101509931
Alleen het eerste gerechtje vond ik niet goed. Gefrituurde zalm :N
Ja ik hou wel van sashimi (rauwe versche vis) (dan dus wel zalm) vind coquilles en kreeft heerlijk, botervis was ook prima in een heel lekker sausje.
Vissoep was goed op smaak, en de stukken zalm die er in zaten heb ik dus niet opgegeten

Vooral alle bereidingen van zalm, garnalen en mosselen ben ik niet van, dit dus wel. :Y
pi_101510316
quote:
0s.gif Op vrijdag 2 september 2011 22:52 schreef Bluezz het volgende:
Alleen het eerste gerechtje vond ik niet goed. Gefrituurde zalm :N
Ja ik hou wel van sashimi (rauwe versche vis) (dan dus wel zalm) vind coquilles en kreeft heerlijk, botervis was ook prima in een heel lekker sausje.
Vissoep was goed op smaak, en de stukken zalm die er in zaten heb ik dus niet opgegeten

Vooral alle bereidingen van zalm, garnalen en mosselen ben ik niet van, dit dus wel. :Y
oooh je bent best nog wel een visliefhebber :Y
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_101511371
quote:
14s.gif Op vrijdag 2 september 2011 22:39 schreef golfer het volgende:


Volgende week staat er een lunch bij sterrenrestaurant Toine Hermsen in Maastricht op de planning.
Ken ik niet (genant smiley), als het kwalitatief maar iets weg heeft van Beluga ga je een fantastische lunch tegemoet
Winnaar wielerprono 2006 en biatlon wk prono 2016
  zaterdag 3 september 2011 @ 09:04:07 #275
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101519980
quote:
0s.gif Op zondag 28 augustus 2011 17:25 schreef motorbloempje het volgende:
Leuk Piet! Hier zouden wij in de restaurantweek vorige keer heen gaan, maar vanwege volgeboekte agenda (eigen agenda) toch maar afgezegd... -O- wil er zeker nog eens eten :9
Restaurantweek is toch pas eind september, of ben ik nu in de war?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101520558
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 september 2011 09:04 schreef Pietverdriet het volgende:

[..]

Restaurantweek is toch pas eind september, of ben ik nu in de war?
Dat is wel twee keer per jaar. In maart was er ook een restaurantweek.
  zaterdag 3 september 2011 @ 14:24:20 #277
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101525031
Denk dat motorbloempje in de war was met Zutphen culinair, dat was een week eerder.
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101525443
quote:
0s.gif Op zaterdag 3 september 2011 14:24 schreef Pietverdriet het volgende:
Denk dat motorbloempje in de war was met Zutphen culinair, dat was een week eerder.
Volgens mij is ze niet in de war? Ze zegt alleen dat ze er bij de vorige editie van de restaurantweek hadden willen eten.
  zaterdag 3 september 2011 @ 14:47:45 #279
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101525479
quote:
1s.gif Op zaterdag 3 september 2011 14:45 schreef LieLie het volgende:

[..]

Volgens mij is ze niet in de war? Ze zegt alleen dat ze er bij de vorige editie van de restaurantweek hadden willen eten.
Klopt, ik lees verkeerd
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  zaterdag 3 september 2011 @ 21:12:24 #280
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_101535116
tijdens mijn bezoek aan Nederland gedurende afgeloepn maand redelijk veel buiten de deur gegeten, van een lunch met mijn tantes tot genant onbeperkt spareribs rammen en een heerlijk diner met goede vrienden bij De Drie Haringhe in Enkhuizen (website moet bijgewerkt worden).

Allemaal heel lekker en gezellig maar een avond stak er met kop en schouders bovenuit en dat was een diner met mijn broer,schoonzus, nichtje en moeder bij Meijer's in Andijk.

Omdat het alweer een week of 4 geleden is kan ik niet helemaal meer voor de geest halen wat iedereen gegeten en gedronken heeft dus ik hou het bij mijn eigen maaltijd.

We werden verwelkomt door een jonge maar uiterst bekwame bediening die heel goed door hadden wat er van het bediend personeel in een restaurant van dit kaliber verwacht wordt, chapeau..

met een heerlijk glas mousserende roze en een klein apperatiefje werden we op ons gemak gesteld.

voorgerecht: Peking eend, flensjes, bosui, teriyaki en mango..., dit waren kleine stukjes boterzachte pekingeend op een flinterdun klein flensje (zo groot als een rijksdaalder) met een compote van mango.

tussengerecht: Gekaremeliseerd buikspek, aardappel mousseline, en gebakken kreeft.
De buikspek smolt werkelijk in je mond...kortom fantastisch

hooofdgerecht: Geroosterde kalfsribeye, tarte tatain van sjalotten en eendenleverjus.
ik kan het na 4 weken moeilijk meer beschrijven maar kan jullie wel oprecht vertellen dat het heerlijk was...

nagerecht: een compote van bosvruchten met daarbij roomijs en bosvruchten.

Wijn: Chateau La Clare Cru Bourgeois 2002 Medoc uit Frankrijk

Dit restaurant is mijn inziens een van de opkomende toprestaurants in (zeker) Noord-Holland en misschien nog wel daar buiten en zoals bij elk goed restaurant is het menu moeilijk te beschrijven omdat de smaak zo heerlijk verfijnt is.

Sfeer: 8
bediening: 9
eten: 9.5

kosten: voor 5 personen zo rond de 450 euro
Wil je herlijk culinair verwend worden, heb je de tijd om het dorpje Andijk te zoeken en mocht je portemonnee het toelaten dan is dit restaurant meer dan het omrijden waard
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  zondag 4 september 2011 @ 20:10:00 #281
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101564987

Voor: gekonfijte eend met zuringsaus, klaverzuring, selderij-olie en gepocheerd eitje.


Tussen: lamszwezerik met verschillende soorten ui.


Zeeduivel met aardpeer, geroosterde aardappels, zwarte olijven en een saus van bouillabaise.

@ restaurant De Jonge De Jong in Rotterdam.

Sfeer: 8
bediening: 9
eten: 9.5

3-gangen-menu: 34,- per persoon
wijnarrangement: 6,- per glas

Echt super gegeten weer. Zo verrassend en leuk en bijzonder en mooi en alles. Echt, meer kan ik mij niet wensen. Voor deze entourage en prijs enzo. Echt he-le-maal goed.
Er valt dus niks te kiezen, mietjes moeten thuisblijven. Ja, je kunt kiezen hoeveel gangen je wilt.

Voor wie nieuwsgierig is, hier lees je wat we er vorige keren aten:Robin Uit.
pi_101567494
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2011 20:10 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Voor: gekonfijte eend met zuringsaus, klaverzuring, selderij-olie en gepocheerd eitje.

[ link | afbeelding ]
Tussen: lamszwezerik met verschillende soorten ui.

[ link | afbeelding ]
Zeeduivel met aardpeer, geroosterde aardappels, zwarte olijven en een saus van bouillabaise.

@ restaurant De Jonge De Jong in Rotterdam.

Sfeer: 8
bediening: 9
eten: 9.5

3-gangen-menu: 34,- per persoon
wijnarrangement: 6,- per glas

Echt super gegeten weer. Zo verrassend en leuk en bijzonder en mooi en alles. Echt, meer kan ik mij niet wensen. Voor deze entourage en prijs enzo. Echt he-le-maal goed.
Er valt dus niks te kiezen, mietjes moeten thuisblijven. Ja, je kunt kiezen hoeveel gangen je wilt.

Voor wie nieuwsgierig is, hier lees je wat we er vorige keren aten:Robin Uit.
Ziet er lekkkerrr uit.....was dit restaurant niet ooit bij Herman den Blijker ???
pi_101574483
Waar? Puur Mercure in Tilburg
Wanneer? 23-8, met mijn ouders en broertje

Wat at je?
Salade met gegrilde gamba s, zongedroogde tomaatjes, wakame, mango en basilicumdressing

De kleine versie heb ik als voorgerecht genomen. Van genoten. Het was een flinke portie als voorgerecht, maar omdat we zo lang gewacht hadden voor we iets kregen vond ik dat helemaal niet erg. Veel verschillende soorten smaken bij elkaar en dat beviel me wel.

Ook op de foto het voorgerecht van mijn vader:
Dun gesneden rundercarpaccio van de zijlende met Parmezaanse kaas, pijnboompitjes, rucola en truffelmayonaise

Is hem goed bevallen. De grote portie verraste ons. Het zag er goed uit. Ik kreeg ook honger van zijn voorgerecht.

Gepocheerd tongrolletje met zalm, daarbij gegrilde gamba’s en kreeftensaus

De kreeftensaus gaf het veel smaak en daar was ik wel blij mee, want de tongrolletjes met zalm waren een beetje duf qua smaak. Te weinig kruiden naar mijn zin. De gegrilde gamba’s hadden juist weer wel smaak. Misschien hadden ze het beter gamba’s in kreeftensaus met tong/zalmrolletjes kunnen noemen. Mijn vader en ik hadden bij ons hoofdgerecht friet besteld, maar we kregen aardappel. Zonder problemen kregen we alsnog de friet. Die stonden niet op de rekening uiteraard. De groenten en friet waren prima.

Ook op de foto het hoofdgerecht van mijn moeder:
Penne-pastasalade met gerookte kip, salami, sjalotje, rauwkost en rucolasla

Het ziet er kleiner uit op de foto. Mijn moeder dacht dat ze dit niet op kon en ze bleek gelijk te hebben. Wel was het lekker, zei ze.

Proeverijtje “high tea” van diverse zoetigheden

Thee nog los te bestellen. Dat is niet erg voor deze prijs. En de thee was erg lekker trouwens, een combi honing en vruchten had ik gekozen. In het glas een frambozenmilkshake, die lekker was. Ik zou er nog wel een glaasje van lusten, maar bijzonder was het niet. Als het uit een pak was gekomen, had ik het ook geloofd. Bros kokoskoekje, die was denk ik wel zelf gemaakt. Lekker op smaak en niet te zwaar, maar juist luchtig. Chocolade lollie. Smaakte ook zelfgemaakt. Niet helemaal mijn type choco. Mijn type choco is die van Malthesers, daar zou ik het hele schap van achter elkaar leeg kunnen eten. Witte choco met cornflakes. Lekker, maar ik blijf het zonde vinden dat het dan zo in je hand smelt. Brownie was niet de lekkerste die ik ooit gegeten heb.

Impressie?
Bij binnenkomst kregen we een mooie tafel aan het raam. Een mooie plek waar we goed naar het plein konden kijken. Omdat het warm was, was het prettig dat ze de pui open hadden gemaakt. Wat een dik minpunt was, is dat ze ons wel heel lang hebben laten wachten op het voorgerecht. Nadat we onze drankjes kregen heeft dat nog 45 min. geduurt. Als je voor vroeg reserveert vind ik dat geen ramp, maar onze buikjes begonnen te rammelen. Omdat de ober merkte dat het te lang duurde voelde ook hij zich genoodzaakt nogmaals te vragen of we wat wilden drinken. De rest van de gerechten gingen niet veel sneller, maar gelukkig had ik daarvoor een goed voorgerecht gekozen. Ik kon er even tegen. De bediening was wel netjes, maar het gaf me geen bijzonder gastvrij gevoel.

Kosten?
Met drankjes als wijn, bier en frisdrank waren we met vieren geloof ik ongeveer 160 euro kwijt. Maar dat weet ik niet zeker meer.

Cijfer?
Met de minpunten die ik heb genoemd verliezen ze toch wel wat punten. Ook het eten was wel lekker, maar vat mij betreft niet bijzonder of lekker genoeg voor de prijs.
Dan kom ik uit op een voldoende min. En dan ben ik nog vrij coulant.
  zondag 4 september 2011 @ 23:02:26 #284
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_101575506
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2011 20:55 schreef Cinderella_Man het volgende:

[..]

Ziet er lekkkerrr uit.....was dit restaurant niet ooit bij Herman den Blijker ???
Nee.
  zondag 4 september 2011 @ 23:03:01 #285
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_101575540
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2011 22:43 schreef Phoenixbirdy het volgende:
.

Cijfer?
Met de minpunten die ik heb genoemd verliezen ze toch wel wat punten. Ook het eten was wel lekker, maar vat mij betreft niet bijzonder of lekker genoeg voor de prijs.
Dan kom ik uit op een voldoende min. En dan ben ik nog vrij coulant.
Wat is een voldoende min?
8-, 7-, 6- ?
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_101575637
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2011 23:03 schreef golfer het volgende:

[..]

Wat is een voldoende min?
8-, 7-, 6- ?
Een voldoende is voor mij een 6. Dus een 6-.
pi_101611215
Waar? De Ysbreeker in Amsterdam
Wanneer? 3 september 2011
Wat at je? Een pompoensoep en paella met kreeft
Impressie? Omdat we toevallig een zomerse zaterdag hadden, was het superdruk op het terras, maar desondanks was de service goed.
Kosten? EUR 60,- voor 2 man, geen dessert genomen, die hebben we bij Pisa IJs gehaald :9
Cijfer? 8

Foto's hier
pi_101611644
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2011 21:56 schreef celc1us het volgende:
Waar? De Ysbreeker in Amsterdam
Wanneer? 3 september 2011
Wat at je? Een pompoensoep en paella met kreeft
Impressie? Omdat we toevallig een zomerse zaterdag hadden, was het superdruk op het terras, maar desondanks was de service goed.
Kosten? EUR 60,- voor 2 man, geen dessert genomen, die hebben we bij Pisa IJs gehaald :9
Cijfer? 8

Foto's hier
Ziet er heerlijk uit!
  maandag 5 september 2011 @ 22:30:55 #289
334993 AMAR420
waar is amar?
pi_101613565
Hap Snap
zzzzz
  maandag 5 september 2011 @ 22:36:40 #290
62913 Blik
The one and Only!
pi_101613952
komende vrijdag staat de Librije op het programma :)
  maandag 5 september 2011 @ 22:37:27 #291
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_101614009
quote:
0s.gif Op maandag 5 september 2011 22:36 schreef Blik het volgende:
komende vrijdag staat de Librije op het programma :)
Ben benieuwd naar je verslag (met foto's?).
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 8 september 2011 @ 17:56:04 #292
191858 Arnevld
Omdat het kan
pi_101716207
Aanrader Restaurant Itami is Japans restaurant.
Zeer lekkere sushi die van de verste en duurste vis komt van Smit vis.
Het is prijzig maar zeker je geld waard.

Bevind zich op de kop van zuid (schuin tegenover luxor)
Eindbaas jongeh!
  donderdag 8 september 2011 @ 21:32:39 #293
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_101726710
Met een kortingskaart voor een dag onbeperkt treinen dus naar Maastricht getogen voor o.a. een lunch bij het met 1 Michelinster onderscheiden Restaurant Toine Hermsen.

Het is vrij onopvallend gevestigd in een fraai pand om de hoek van het Onze Lieve Vrouwenplein.:


Inrichting is rustig met zalmkleurige/terracotta-achtige kleuren. Uiteraard wordt je in zo'n sterrentent met alle egards ontvangen. Opvallend was dat wij zeker niet de enige bejaarden waren:
.

We kozen voor het 3-gangenlunchmenu, aangevuld met een extra tussengerecht.

Allereerst kwam er een 1e amuse op tafel, bestaande uit wat fingerfood:

van links naar rechts: bavarois van kalfszwezerik, rilette van ham gevuld met een tapenade, een bonbom van zalm met komkommergelei en een cakeje van olijf.

De 2e amuse was een coctailglas gevuld met gambas, hollandse garnalen, meloen en wat bleekselderij met een schuim van calvados en kokos:


Daarna volgde het voorgerecht. Tartaar van Hollands weiderund met kwarteleitjes, een frisse vinaigrette met wat olijfolie en een tuille van parmezaanse kaas:


Als tussengerecht kregen wij een stukje zeetongfilet met een kreeftensaus op een bedje van groene kool en vergezeld door groene asperges en fijngesneden haricot verts:

Het enige hele kleine minpunt van de lunch: we vonden de kreeftensaus wat te dun en vloeibaar, hadden die graag wat romiger gezien.

Het hoofdgerecht bestond uit een op de huid gebakken stuk snoekbaarsfilet met een sabayon van Limburgse mosterd en 'grootmoeders groentes' (snijboontjes, paddenstoeltjes, spekjes en wortel):


We konden hierna kiezen voor een dessert, bestaande uit een zelfgemaakte chocoladetaart of koffie/thee met friandises. Wij besloten voor het laatste gaan.
Voor mevrouw de (munt)thee met friandises:


en voor mij de espresso met friandises:


We dronken er elk 3 glazen Portugese Chardonnay en een fles plat water bij.

Na ruim 2 uur tafelen was deze heerlijke lunch voorbij.
De totale schade voor 2 personen bedroeg 141 euro.

Entourage: 8
Bediening: 8
Eten: 9
Prijs-kwaliteit: een dikke 8.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_101727022
Mooie review Golfer...
pi_101727024
quote:
0s.gif Op zondag 4 september 2011 20:10 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Voor: gekonfijte eend met zuringsaus, klaverzuring, selderij-olie en gepocheerd eitje.

[ link | afbeelding ]
Tussen: lamszwezerik met verschillende soorten ui.

[ link | afbeelding ]
Zeeduivel met aardpeer, geroosterde aardappels, zwarte olijven en een saus van bouillabaise.

@ restaurant De Jonge De Jong in Rotterdam.

Sfeer: 8
bediening: 9
eten: 9.5

3-gangen-menu: 34,- per persoon
wijnarrangement: 6,- per glas

Echt super gegeten weer. Zo verrassend en leuk en bijzonder en mooi en alles. Echt, meer kan ik mij niet wensen. Voor deze entourage en prijs enzo. Echt he-le-maal goed.
Er valt dus niks te kiezen, mietjes moeten thuisblijven. Ja, je kunt kiezen hoeveel gangen je wilt.

Voor wie nieuwsgierig is, hier lees je wat we er vorige keren aten:Robin Uit.
Daar wilde ik al een tijdje eten. Staat nu met stip bovenaan het lijstje om naartoe te gaan.
Wind extinguishes a candle and energizes fire
pi_101727075
Ziet er top uit Golfer! Alleen dat tussengerecht vind ik wat minder aantrekkelijk ogen ;)
pi_101727346
Fijn dat het zo leuk was Bluezz & golfer!
Am I evil? Yes I am!
Am I evil? I am man!
  donderdag 8 september 2011 @ 21:42:20 #298
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_101727408
Goed eten en drinken voor een goede prijs!
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_101727557
quote:
0s.gif Op donderdag 8 september 2011 21:37 schreef LieLie het volgende:
Ziet er top uit Golfer! Alleen dat tussengerecht vind ik wat minder aantrekkelijk ogen ;)
Door de plens kreeftenjus :Y Maar het was echt superlekker :9 :9
pi_101727613
oooh wat ziet dat er allemaal verrukkelijk uit!! heerlijk! ^O^
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')