abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
  woensdag 21 september 2011 @ 01:49:00 #51
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_102206940
quote:
0s.gif Op woensdag 21 september 2011 01:40 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Ik heb ook steeds minder zin in een fooi geven :@
probleem is dat er tegenwoordig een fooi verwacht wordt terwijl dit in mijn ogen verdient moet worden.
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
  Moderator / Redactie Sport woensdag 21 september 2011 @ 19:28:30 #52
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_102258571
Borisz ^O^
pi_102258856
Gisteravond een wijn-spijs proeverij gehad bij Restaurant Niven in Rijswijk.

Vanwege het begin van de herfst had Niven Kunz in samenwerking met Jeroen de Zeeuw van Bramasole Wijnen een herfstarrangement met bijpassende wijnen samengesteld.

Deze proeverij werd niet in het normale restaurantgedeelte gehouden, maar in een aparte ruimte waar ook soms feesten en bruiloften worden georganiseerd. We werden met een welkomstdrankje (een Zwitserse rosé-bubbeltjeswijn) hartelijk ontvangen door sous-chef Joost Bijster en Jeroen de Zeeuw.

Omdat we wat vragen stelden aan Joost over de diverse theepotjes en wat andere zaken bood hij aan ons een rondleiding door het hele pand te geven, wat wij natuurlijk graag wilden. Zo werden we door het restaurant naar de aan de keuken grenzende wijnkamer gebracht (wijnrek!) waar we Niven even een handje konden schudden en liet Joost ons vervolgens de bijna klaar zijnde nieuwe vergaderzaal en andere bijeenkomst-ruimtes zien om vervolgens ons ook nog de twee prachtige hotelkamers en het leuke terras met uitzicht over de moestuin en de tee van hole 2 van de Rijswijkse Golfclub te showen.







Al snel nadat we plaats hadden genomen aan onze tafel verscheen de amuse. Een crème en kaviaar van aubergine met een mousse van geitenkaas (opgediend in een metalen schaaltje)



Jeroen had er voor gekozen om bij elk gerecht 2 verschillende wijnen te laten proeven (uiteraard kleine hoeveelheden).



Bij het voorgerecht was dat een witte Franse Savoie en een Griekse (Macedonië) Articowijn. De Franse wijn vonden wij beter passen bij het voorgerecht dat bestond uit gestoofde en gepofte boekweit, structuren van komkommer, kokkels en een panna cotta van limoen:



Vooral de knapperige boekweit vonden we erg lekker.

Bij het tussengerecht werden wederom 2 witte wijnen uitgeschonken: een biologisch dynamische Franse Chardonnay en een Italiaanse Vespaio. Het tussengerecht bestond uit op de graat gebraden schol met structuren van knolselderij, een gepocheerd kwarteleitje, een hazelnootcrème en een bijpassende jus:



Enige kleine minpuntje: natuurlijk geeft op de graat braden wat meer smaak aan de vis, maar serveer het zonder de graat. Verder was de cuisson van de vis een beetje te gaar.

Bij het hoofdgerecht werden twee glazen rode wijn geserveerd. Een Franse Shiraz uit de Roussillon en een Australische Shiraz van Chester Osborne van het d’Arenberg estate. Die laatste sprong er, qua wijn, wat ons betreft uit. Heerlijk kruidig en vol van smaak en prima passend bij het hoofdgerecht van ree met een crème van pastinaak, vergezeld door zwarte vijg en biet en begeleid door een koffiejus:



Bij het nagerecht werd een heel aparte dessertwijn geserveerd. Een Tarra Alta (Catalaans) Pinôl Vidola uit 2008. Stroperig en zoet, maar toch fris:



Het dessert zelf was ook weer een hoogtepunt van creativiteit. En ‘Magnum’ van witte chocolademousse met daarop schilstructuren van rabarber en rode ui en vergezeld door gelei van kers en avocado:



Tenslotte volgde koffie (espresso en cappuccino) vergezeld door de ‘specialiteit’ van Joost, waarin wij een brownie meenden te herkennen:



Wij vonden het een geslaagde proeverij met verrassende wijn-spijscombinaties in een aparte setting met een attente en vriendelijke zwarte brigade.
Inclusief de drank was het arrangement voor 2 pers. ¤ 130
pi_102269862
aparte smaakcombinatie in dat dessert, vonden jullie dat lekker?
jammer van die visgraat..dat kan echt niet..

billijke prijs voor het menu met alle mooie wijnen :)
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
  donderdag 22 september 2011 @ 19:24:39 #56
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102270097
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 13:47 schreef Bluezz het volgende:
Enige kleine minpuntje: natuurlijk geeft op de graat braden wat meer smaak aan de vis, maar serveer het zonder de graat. Verder was de cuisson van de vis een beetje te gaar.
Niet mee eens. :N
pi_102270099
Niven is wel behoorlijk in prijs gezakt dan... vergeleken met wat er vorig jaar op de menu-kaart aan prijzen stond. Omgeving is en blijft prachtig daar he? An sich vind ik het weer niet heel spannend klinken en het tussengerecht vind ik er niet zo mooi uit zien. Gepofte boekweit had ik ook al eerder bij hem gehad. Was toen ook leuk :)

Leuke review :Y
pi_102270319
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 19:18 schreef FutureFairytale het volgende:
aparte smaakcombinatie in dat dessert, vonden jullie dat lekker?


Ja, spannende smaken bij elkaar.

quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 19:24 schreef RobinOok het volgende:


Niet mee eens. :N
Dan ben ik blond en moet het gezegd worden. Ik nam een hapje en had een mond vol graat.
pi_102270353
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 19:24 schreef kahlie het volgende:
Niven is wel behoorlijk in prijs gezakt dan... vergeleken met wat er vorig jaar op de menu-kaart aan prijzen stond. Omgeving is en blijft prachtig daar he? An sich vind ik het weer niet heel spannend klinken en het tussengerecht vind ik er niet zo mooi uit zien. Gepofte boekweit had ik ook al eerder bij hem gehad. Was toen ook leuk :)

Leuke review :Y
Dit was geen gewoon menu maar een proeverij!
pi_102271050
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 19:30 schreef Bluezz het volgende:

[..]

Dit was geen gewoon menu maar een proeverij!
Voor een proeverij vond ik het redelijk goedkoop. Ik schat meestal in dat je dan 3/4 van de menu-prijs betaald vanwege het feit dat je wel meerdere wijnen e.d. krijgt...
  donderdag 22 september 2011 @ 20:26:04 #61
210227 rechtsedirecte
Southern most Fok!ker
pi_102272997
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 13:37 schreef Bluezz het volgende:
Borisz ^O^
inderdaad, mooi overzicht!!
'Lopen is geen sport maar een manier van reizen'
'Als ik loop voel ik me beroerd, maar als ik niet loop nog beroerder'
'Once you discover the rewards of pain, you want more pain'
pi_102273040
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 19:45 schreef kahlie het volgende:


Voor een proeverij vond ik het redelijk goedkoop. Ik schat meestal in dat je dan 3/4 van de menu-prijs betaald vanwege het feit dat je wel meerdere wijnen e.d. krijgt...
Als je nagaat dat je per persoon 8 glaasjes wijn (weliswaar kleine) en 4 gangen plus koffie kreeg in een Michelinsterrentent valt het inderdaad wel mee, die 65 euro pp.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_102273076
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 19:24 schreef RobinOok het volgende:


Niet mee eens. :N
Jij houdt wel van een bek vol graten als je een hap neemt? :')
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_102274687
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 20:27 schreef golfer het volgende:

[..]

Als je nagaat dat je per persoon 8 glaasjes wijn (weliswaar kleine) en 4 gangen plus koffie kreeg in een Michelinsterrentent valt het inderdaad wel mee, die 65 euro pp.
Ja, dat bedoel ik. Bij Paul van Waarden kan je ook eten voor ¤35 euro en die hebben ook een *, maar dat soort dingen is eerder uitzondering dan regel...
  Moderator / Redactie Sport vrijdag 23 september 2011 @ 21:54:50 #65
92686 crew  borisz
Keurmeester
pi_102314683
Je bladert de lokale krantjes weer eens door en je komt weer eens wat tegen. Loeca in IJmuiden is nu bijna een jaar open. En sinds een paar weken met een vernieuwd concept.

Waar? Loeca, IJmuiden (www.loeca.nl)
Wanneer? Vandaag
Wat at je? Dit is de kaart. Concept is 6x6x6 Ofwel keuze uit 6 voor, 6 hoofd en 6 nagerechten voor 26,90. De kaart



Ik had vooraf de Dim Sum, moeders de Geitenkaas en broertje de carpaccio. Zie de kaart voor de beschrijvingen van de gerechten.

Dim Sum. Waren lekkere hapjes en de salade was ook lekker, de brie was goed aanwezig zonder dat het vervelend werd.


De geitenkaaskroketjes met de salade. Heb ook een kroketje mogen proeven, lekkere vulling.

Over naar de hoofd

Ik en mijn broertje hadden Lamsvlees, met komkommer en jus. Vlees was goed gebraden, goed op smaak, lekkere jus.
Moeders had de scholfilet, was ook goed. Daarvan geen foto.

Desserts

Peer, was lekker, aardige sabayon.

De hopjes creme Brulee, dit was dan het mindere gerecht van de avond. Te dikke suikerlaag en daardoor was de hopjessmaak niet duidelijk. Daar hebben ook een opmerking over gemaakt en is doorgegeven.
Kosten? 26,90 is het driegangenmenu. Totaal waren er met drankjes(2 wijn, 2 leffe, 1 hertog jan, 2x Sinas) 108e kwijt.

Cijfer? 8. Ik ben blij dat IJmuiden weer een zaak heeft waarvan ik denk, hier wil ik vaker eten. Dat is echt een tijd geleden. Borden leuk opgemaakt, ziet er modern uit, maar bovenal goed eten. Je hebt wel de Chinees, de griek en een visrestaurant waar je ook goed kan eten, maar toch zoals iets als dit was er nog niet. Je betaalt of de hoofdprijs bij een duurder restaurant, of je komt bij de snackbar terecht :+. Ik vind dit restaurant echt een aanwinst voor IJmuiden. ^O^.

[ Bericht 2% gewijzigd door borisz op 24-09-2011 22:28:52 ]
winnaar wielerprono 2007 :) Last.FM
pi_102347879
Waar: Restaurant Oscars (Theater Carré) Amsterdam
Wanneer: vandaag (24-09-2011)

Restaurant Oscars (Carré) Amsterdam, 24-09-2011

Voorafgaand aan de voorstelling van de Ashton Brothers hebben we het 3-gangen menu van het theaterrestaurant Oscars besteld. Oscars is gelegen in de koepel van theater Carré met een fraai uitzicht over de stad Amsterdam. Qua inrichting ook enigszins theatraal. We arriveerden om 18 uur om vervolgens precies om 20 uur de voorstelling te kunnen gaan zien. Sfeerimpressie :




Voorgerecht :
Bluezz koos voor de carpaccio:


en ik nam de salade van lamsham met zongedroogde tomaten, artisjokhart en gebakken paddenstoelen:


Hoofdgerecht:
We kozen allebei voor de scholfilets met dungesneden groentes en chips van aubergine.


Dessert :
Eensgezind kozen we voor gekarameliseerde aardbeien, ijs en crème brûlée.


Qua eten een matige ervaring, maar dat werd ruimschoots gecompenseerd door de locatie en de vriendelijke en attente bediening.

Inclusief elk twee glazen wijn en na afloop espresso en cappuccino waren we totaal 88 euro kwijt.

Eten: 6,5
Locatie: 9
Bediening: 8
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_102417062
@ Borisz

Ziet er leuk uit, daar ga ik binnenkort ook even een hapje doen!
pi_102421534
Waar?
De golf van Bergen
In Bergen aan zee

http://golfvanbergen.nl/

Wanneer?
Zaterdag 24/9/2011

Wat at je?

Mijn vriend had een tamme eende borst met een rodewijn saus + garnituur van boontjes huisgemaakte friet en gegrilde aubergine.

Ik had de kalfs entrecote van de grill met rozemarijnjus en ook dezelfde garnituur.

Als wijn hadden we een flesje Giorgio & Gianni Italia, Pinot Grigio.

En als dessert nam mijn vriend een irish coffee,
En ik espresso met Calvados.

Impressie?
Het is een leuke strandtent die wat netter is.
De bediening was vlot en erg attent.
Zeker een aanrader voor tussen door.
Aangezien ze in Schoorl bij merlet geen tafel meer hadden.
Kosten?
Na de koffie hebben we met 2 Duitse vrouwen aan tafel zitten kletsen.
Dus met de paar flessen VOGA Italia Pinot Grigio delle Venezie IGT(prossecco).
Was de schade iets van 180 euro.

Cijfer?
Eten een 7
En bediening en dat ze anderhalf uur langer open bleven een 9
pi_102498857
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 19:24 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Niet mee eens. :N
Een schol fileren is alles behalve ideaal. De graat leent zich er prima voor om het vlees er van af te halen (aan tafel) met een vismes.
  donderdag 29 september 2011 @ 02:38:03 #70
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102501741
quote:
0s.gif Op donderdag 22 september 2011 20:28 schreef golfer het volgende:

[..]

Jij houdt wel van een bek vol graten als je een hap neemt? :')


Als je bij dit mooi bijgewerkte stuk vis een bek vol graten overhoudt dan wil ik niet weten hoe jij eet! :o
Stop je dat hele stuk in 1 keer in je mond of zo? Echt, zelfs een kleuter durf ik zoiets nog wel voor te zetten.
  donderdag 29 september 2011 @ 09:11:47 #71
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102503484
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2011 02:38 schreef RobinOok het volgende:


Als je bij dit mooi bijgewerkte stuk vis een bek vol graten overhoudt dan wil ik niet weten hoe jij eet! :o
Stop je dat hele stuk in 1 keer in je mond of zo? Echt, zelfs een kleuter durf ik zoiets nog wel voor te zetten.
Ach mensen die zo miepen over graten zijn sowieso kleuters
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102509138
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2011 09:11 schreef Pietverdriet het volgende:

Ach mensen die zo miepen over graten zijn sowieso kleuters
Precies. Koks die het comfort van de gasten voorop stellen zijn ook allemaal maar mietjes. ;)
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 29 september 2011 @ 12:26:57 #73
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102509282
We kunnen nu verschrikkelijk vals naar elkaar gaan lopen schimpscheuten, en hoewel zeer amusante banter, zou dat zou eigenlijk jammer zijn van dit topic. En ja, Mea Culpa, Mea Maxima Culpa, maar zullen we dat verplaatsen naar SC?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102509381
ik vind veel graten in een vis van een goed aangeschreven restaurant niet top
Wat er ook gebeurt; altijd blijven lachen :-)
pi_102509578
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2011 12:26 schreef Pietverdriet het volgende:
We kunnen nu verschrikkelijk vals naar elkaar gaan lopen schimpscheuten, en hoewel zeer amusante banter, zou dat zou eigenlijk jammer zijn van dit topic. En ja, Mea Culpa, Mea Maxima Culpa, maar zullen we dat verplaatsen naar SC?
Goed plan, Schimpscheut. ^O^
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  donderdag 29 september 2011 @ 13:16:14 #76
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102510638
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2011 12:30 schreef FutureFairytale het volgende:
ik vind veel graten in een vis van een goed aangeschreven restaurant niet top
Niemand. Maar in dat stukje vis waar het nu over gaat zitten niet veel graten. Het is een mooi dik stuk en je schuift het vlees er zo vanaf.
pi_102518621
Het gaat mij erom dat het GEZEGD had moeten worden :+
  donderdag 29 september 2011 @ 21:40:22 #78
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102529179
Vanavond gegeten bij het Residenz Hotel in Bocholt.

Amuse: een langustine op een bed van zeewier met een chiliesaus. Heerlijk

Voorgerecht: Wilde duif op een bedje van champagnezuurkool, aardappelschuim en een soort ontbijtkoek. Met een wildsaus. Goddelijk lekker.

Tussengerecht: een rabarbersorbet

Hoofdgerecht; Kalfsfilet op een bedje van groenekoolstampot, met rozemarijnaardappels, krokant spek, gegrilde tomaten. Jum Jum Jum

Bij voor en hoofdgerecht werd vers brood en boter gegeven.

We dronken daarbij water en wijn

Totale kosten incl tip 105 euro voor ons twee.

Cijfer 8.5
Bediening was goed.
Begrijp niet waarom deze zaak niet vol zit, waarschijnlijk is de drempel van mooie hotel wat te hoog voor Bocholt.


http://www.hotelresidenz.de/home.htm
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
  donderdag 29 september 2011 @ 21:41:23 #79
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102529228
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2011 17:11 schreef Bluezz het volgende:
Het gaat mij erom dat het GEZEGD had moeten worden :+
Waarom doe je dat dan ook niet?
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102531099
quote:
1s.gif Op donderdag 29 september 2011 21:41 schreef Pietverdriet het volgende:


Waarom doe je dat dan ook niet?
Neehee, de bediening had het tegen mij moeten zeggen *zucht :D


& Lekker lekker je hapje van vanavond :9 al echt herfstig.
  donderdag 29 september 2011 @ 22:22:19 #81
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102531263
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2011 17:11 schreef Bluezz het volgende:
Het gaat mij erom dat het GEZEGD had moeten worden :+
Aha, dat is weer wat anders. Beetje uitleg is altijd fijn ja.
pi_102540230
quote:
0s.gif Op donderdag 29 september 2011 21:40 schreef Pietverdriet het volgende:
Bediening was goed.
Begrijp niet waarom deze zaak niet vol zit, waarschijnlijk is de drempel van mooie hotel wat te hoog voor Bocholt.
http://www.hotelresidenz.de/home.htm
Oh, da's wel leuk om te weten! Wij komen nog wel eens in Bocholt, want er zit een fijna sauna waarvoor we zelfs vanuit Utrecht de reis nog wel de moeite vinden. Dan zou ik ook eens een keer alleen overdag kunnen badderen, en dan de dag afsluiten met een happie eten bij residenz. Onthouden :)
Mijn foto's op Flickr!
[b]Op 15-09-2006 10:28 schreef Hans_Gielus[/b]
Namens Fryslân hoop ik dat je van een berg afkukelt _O-
pi_102550218
Ik heb afgelopen woensdag (eergisteren) in Londen gegeten bij Nopi, het nieuwe restaurant van de Israelische chefkok Yotam Ottolenghi, die sinds een paar jaar in Engeland aan een stevige opmars bezig is.

Website:
http://www.nopi-restaurant.com

Ambiance:


(Helaas zelf geen foto's gemaakt, dus ik hou het even bij een omschrijving.)

In dit restaurant bestel je per persoon ongeveer drie gerechten 'to share' met de rest van je tafelgenoten. De porties lijken op het eerste gezicht wat klein, maar alles smaakt dusdanig geniaal en bevredigend dat je na afloop zeer opgewekt en goed gevuld naar buiten gaat. :)

Ik heb er het volgende geproefd:

Tomato salad, wasabi mascarpone, pine nuts
Zéér sappige, smaakvolle tomaten in een zijdezacht, romig laagje. Was een frisse, fijne hap om mee te beginnen.

Catalan tart, Monte Enebro cheese, olive tapenade
Deze 'Tart' was een soort cracker met kaas en artisjokharten, en bijzonder ziltige olijven ernaast. Erg zoutig, maar ook erg lekker!

Valdeón cheesecake, pickled baby beetroot, hazelnuts
Hier schoot de hele tafel zo'n beetje van vol van ontroering, zó vreselijk lekker was dit. Zachtpittige blauwe kaassmaak, een bijna soufflé-achtige luchtigheid en dan die zure bietjes.. O+ Ik wijd de komende weken aan het koortsachtig namaken hiervan, zodat ik dit met kerst kan serveren aan de schoonfamilie. :)

Seared prawns, fennel, white oregano, feta
Dikke, sappige zoete garnalen in een bouillon die was doortrokken van de toffe anijssmaak van venkel. De zoute feta erbij was perfect! Erg fijn gerecht!

Twice-cooked baby chicken, lemon myrtle salt, chilli sauce
Hier heb ik maar een heel klein beetje van op, maar het leek me een uitstekend zacht kipje met prettig prikkelend hete chilisaus.

Rabbit pastilla
Na de cheesecake mijn favoriete gerecht! Boterig deeg, konijn, suiker, kaneel.. O+ Niet iedereen zal ervan houden, maar ik vond het heerlijk. Ook snel thuis eens namaken!

Roasted beef sirloin, almonds, spinach, pecorino sardo
Perfect gegaarde en prachtige roze biefstuk. Er werd aan tafel zo'n beetje gevochten om de plakjes. Granaatappelpitjes al contrast smaakten er verbazingwekkend goed bij. Geen spinazie ontdekt, leek me eerder andere jonge bladsla. Pecorino erdoor en volgens mij een dressing waar truffel in zat - heel erg lekker!

Er was ook nog 'Five spice tofu' en 'Spiced pink fir potato' besteld, maar daar heb ik (jammer genoeg!) niets van op.

Ik heb twee desserts geproefd:

Chocolate hazelnut slice, mahlab, cherries
Plakkerige, knapperige hazelnootkruimels op donkere chocolade met een zéér diepe, rijke cacaosmaak. De kersen en gemalen kersenpitten (mahlab) die erbij zaten vond ik er niet bijzonder lekker bij.

Coffee pecan financier, maple cream
Dit was ge-ni-aal. Perfect gebakken financiers (zachte koekjes van amandeldeeg) met een zoete roomsaus waar we wel eeuwig in hadden willen baden! :)

Tafelgenoten bestelden ook nog een bessensorbet en een rijstpuddinkje met vanille, maar daar was men niet zo enthousiast over.

Al met al: de hartige gerechten waren zonder uitzondering perfect van smaak en ik zou zó terugwillen om alle andere gerechten te proberen. Elk bord was met zorg samengesteld, de smaken waren verrassend en telkens vlekkeloos op elkaar afgestemd en alles ademde een ongeloofelijke hoeveelheid liefde voor het eten. Top! ^O^
Toetjes waren helaas iets minder wereldschokkend, dus dat onthouden we even voor de volgende keer. Het mocht de pret niet drukken hoor, de rest was dusdanig geweldig dat we ondanks de ietwat tegenvallende desserts tóch allemaal met een brede grijns het restaurant verlieten.

Bediening was verder dik in orde: heel attent, keurig, maar beslist niet te stijf. Toiletten waren zéér toffe, zéér desorienterende spiegelpaleizen. O+

Schade: ik geloof rond de 230 euro voor zeven personen (wijn niet meegrekend, en het water is er gratis, evenals het brood en dips vooraf). Zeer goed te doen dus, als je bedenkt hoe voorttreffelijk het eten is!

Zonder twijfel een flinke aanrader voor iedereen die binnenkort naar Londen gaat! :Y

[ Bericht 0% gewijzigd door minilot op 02-10-2011 09:19:37 ]
Let me see you stripped down to the bone
  vrijdag 30 september 2011 @ 14:59:12 #84
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102550571
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2011 14:47 schreef minilot het volgende:
Ik heb afgelopen woensdag (eersgisteren) in Londen gegeten bij Nopi, het nieuwe restaurant van de Israelische chefkok Yotam Ottolenghi, die sinds een paar jaar in Engeland aan een stevige opmars bezig is.
In Nederland ook. Superhip onder culi's. :Y
pi_102550618
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2011 14:59 schreef RobinOok het volgende:

[..]

In Nederland ook. Superhip onder culi's. :Y
Ben ik nu dus een beetje aan de late kant op de bandwagon gejumped. :)
Let me see you stripped down to the bone
pi_102550650
Oh minilot, wat klinkt dat allemaal verrukkelijk!!!!

@robinook: wat is een soort vergelijkbaar restaurant dan hier in Nederland? Ben ik wel benieuwd naar :)
  vrijdag 30 september 2011 @ 15:05:45 #87
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102550763
Oh, geen idee eigenlijk. Ik zal 't eens in twitter gooien. :-)


(en Minilot: niet laat hoor, die trein zal nog wel even doordenderen.)
  vrijdag 30 september 2011 @ 15:08:46 #88
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_102550843
Yotam Ottolenghi heeft helaas nog geen vestigingen in Nederland.
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
pi_102550891
Ik vroeg dan ook om iets vergelijkbaars ;)

En tnx @ Robin, ben benieuwd

[ Bericht 12% gewijzigd door #ANONIEM op 30-09-2011 15:12:21 ]
pi_102557528
Wat een leuk verslagje Minilot, ik kreeg er trek van :D :9
  vrijdag 30 september 2011 @ 19:02:06 #91
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102557605
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2011 15:10 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik vroeg dan ook om iets vergelijkbaars ;)

En tnx @ Robin, ben benieuwd
NUL reacties. Sorry :-)
pi_102579103
quote:
0s.gif Op vrijdag 30 september 2011 19:02 schreef RobinOok het volgende:

[..]

NUL reacties. Sorry :-)
jammer, Tnx voor de moeite
  zaterdag 1 oktober 2011 @ 14:56:44 #93
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_102583185
Crisis, dat klinkt inderdaad heerlijk Minilot O+ Je weet het ook zo te omschrijven dat ik spontaan honger krijg :D

En ik wou hetzelfde weten als mascara-klodder, dus ook bedankt voor het zoeken :+ Hij heeft schijnbaar wel een kookboek getiteld Plenty, vraag me af of dat ook zo tof is dan!
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
pi_102583393
quote:
Het dessert zelf was ook weer een hoogtepunt van creativiteit. En ‘Magnum’ van witte chocolademousse met daarop schilstructuren van rabarber en rode ui en vergezeld door gelei van kers en avocado:
Een hoogtepunt van creativiteit?

Als je het mij vraagt meer het hoogtepunt van we flikkeren iets op dat bord en vragen er de hoofdprijs voor en die achterlijke klanten betalen toch wel.
Volgende week proberen we een Mars ipv een Magnum. Gewoon eens kijken hoe ver we kunnen gaan.

Hou op schei uit zeg.
Daar betaalde ik toch mooi niet voor :{
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
pi_102583443


En Joost (of Jeroen) ligt in een deuk.

:')
De oude oude layout was veel beter!!
vosss is de naam,
met dubbel s welteverstaan.
  zaterdag 1 oktober 2011 @ 15:36:32 #96
6990 golfer
Ouwe jongere
pi_102583955
quote:
7s.gif Op zaterdag 1 oktober 2011 15:07 schreef vosss het volgende:

Een hoogtepunt van creativiteit?

Als je het mij vraagt meer het hoogtepunt van we flikkeren iets op dat bord en vragen er de hoofdprijs voor en die achterlijke klanten betalen toch wel.
Volgende week proberen we een Mars ipv een Magnum. Gewoon eens kijken hoe ver we kunnen gaan.

Hou op schei uit zeg.
Daar betaalde ik toch mooi niet voor :{
Of je leest even de hele recensie en ziet dat het dus wel allemaal zelfgemaakte witte chocolademousse in de vorm van een magnum is met nog een aantal ingrediënten en die hoofdprijs viel dus wel heel erg mee.

Maar hou jij het verder vooral bij de plaatselijke snackbar of all-you-can-eat woktent. :W
There is no greater joy than be taken for an imbecile by an idiot. (Oscar Wilde)
Poef.....gone! ©golfer
  zaterdag 1 oktober 2011 @ 16:19:38 #97
45206 Pietverdriet
Ik wou dat ik een ijsbeer was.
pi_102584699
quote:
7s.gif Op zaterdag 1 oktober 2011 15:07 schreef vosss het volgende:

[..]

Een hoogtepunt van creativiteit?

Als je het mij vraagt meer het hoogtepunt van we flikkeren iets op dat bord en vragen er de hoofdprijs voor en die achterlijke klanten betalen toch wel.
Volgende week proberen we een Mars ipv een Magnum. Gewoon eens kijken hoe ver we kunnen gaan.

Hou op schei uit zeg.
Daar betaalde ik toch mooi niet voor :{
Kijk, een hollander
In Baden-Badener Badeseen kann man Baden-Badener baden sehen.
pi_102586687
Waar? Izzi in Nijmegen (http://www.restaurant-izzi.nl/)

Wanneer? Gisteravond, voor mijn verjaardag

Wat at je?
Als voorgerecht hadden we een grote schaal verschillende sushi's om met z'n alle te delen. Echt heerlijk, alleen op sommige rolls hadden ze zich wat teveel uitgeleeft met de japanse mayonaise.

Daarna hadden ik tonijntartaar en paksoi met een sesam honing dressing en een heel snel dichtgeschroeid stukje tonijn. Enorm lekker! Gelukkig was de dressing niet te zoet waar ik bang voor was.
Familie hadden scampi's in verschillende currie en eendenborstsalade. Gezien de lege borden was dit ook heel erg lekker :)

Mijn hoofdgerecht was lamsrack met teriyakisaus, de rest had doradefilet-panang curry iets, ossenhaas met knoflookchips en tonijnsteak. Ook allemaal erg goed, pittig maar niet te. Geserveerd met héle goede gebakken rijst!

Nagerecht bestond voor mij uit een lychee-ananas mousse. Viel wat tegen, de ananas zat in de mousse en was erg hard en taai. Smaak had het ook niet heel erg. Jammer! Voor de rest was er koffie en een mango tarte tatin, die lekker was, maar bitter. Ook wat jammer.

Kosten?

Geen idee, het was een cadeautje :) Gok rond de 250 tot 300 euro voor 5 personen, incl drank.

Cijfer? Ik geef het een 8. Op het nagerecht na was alles echt heel lekker, goed op smaak en goede sushi wat ik stiekem niet verwacht had. Zeker een aanrader!
pi_102603704
quote:
0s.gif Op zaterdag 1 oktober 2011 14:56 schreef MariaEtcetera het volgende:
En ik wou hetzelfde weten als mascara-klodder, dus ook bedankt voor het zoeken :+ Hij heeft schijnbaar wel een kookboek getiteld Plenty, vraag me af of dat ook zo tof is dan!
Twee kookboeken zelfs. Ik heb ze zodra ik thuiskwam uit Londen (serieus binnen tien minuten, schoenen en jas nog aan) besteld bij Amazon! :D Ik ben benieuwd!
Let me see you stripped down to the bone
  zondag 2 oktober 2011 @ 12:15:52 #100
231895 MariaEtcetera
President Vanellope
pi_102606395
quote:
0s.gif Op zondag 2 oktober 2011 09:24 schreef minilot het volgende:

[..]

Twee kookboeken zelfs. Ik heb ze zodra ik thuiskwam uit Londen (serieus binnen tien minuten, schoenen en jas nog aan) besteld bij Amazon! :D Ik ben benieuwd!
Oe! :D Krijgen we een review in het kookboekentopic tzt? :9

</off topic> :+
"Dijenkletserextravaganza!" - V1z
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')