Gaan we hier in NL ook krijgen... bankslaven die vastgeketend zitten aan hun overgewaardeerde woning kunnen immers geen kant op en kunnen daardoor makkelijk geplukt wordenquote:
Grieken moeten extra belasting betalen
11 september 2011 20:41 | bnr.nl
Huiseigenaren moeten komende twee jaar meer belasting betalen. Minister van Financiën Evangelos Venizelos kondigde zondag een nieuwe belasting aan voor onroerend goed.
De regering hoopt zo alsnog haar doelstelling voor het begrotingstekort te halen.
De Grieken hebben dit jaar twee miljard euro aan extra inkomsten nodig. Venizelos verwacht dat als rentebetalingen niet worden meegenomen, Griekenland volgend jaar een begrotingsoverschot zal hebben.
Griekse makelaars reageerden geïrriteerd: "Belasting heffen op onroerend goed is een makkelijke manier om inkomsten op te halen. Maar de onroerendgoedmarkt kan niet nog meer belastingen dragen'', zegt het hoofd van de Atheense makelaarsvereniging.
Eerder gaven inspecteurs van de Europese Unie en het Internationaal Monetair Fonds (IMF) al aan dat Griekenland belastingverhogingen zou moeten vermijden.
bron: BNR
Werken? Welnee.... gewoon profiteren van een uitkering en gebruik maken van alle leuke regelingen die ons land te bieden heeft. Immers... al die adviseurs en ZZP-ers die in de overheid en semi-overheid actief zijn moeten nl. hun hypotheek nog afbetalenquote:Op maandag 12 september 2011 09:52 schreef Basp1 het volgende:
ja xeno droom maar verder.
En jij gaat je arbeid in griekenland aanbieden.
Die regeltjes zullen wel strenger gaan worden jij wordt binnenkort aan het schoffelen gezet.quote:Op maandag 12 september 2011 09:57 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Werken? Welnee.... gewoon profiteren van een uitkering en gebruik maken van alle leuke regelingen die ons land te bieden heeft. Immers... al die adviseurs en ZZP-ers die in de overheid en semi-overheid actief zijn moeten nl. hun hypotheek nog afbetalen
Dat is ook mijn gedachte....quote:Op vrijdag 9 september 2011 23:19 schreef Devv het volgende:
[..]
Je hebt volgens mij niets aan langer wachten. Dus kopen als de mogelijkheid er is, lijkt mij een goede keus. De huizenprijzen dalen, maar ik betwijfel of het ook beter betaalbaar wordt.
Voor wie gespaard heeft worden ze een stuk betaalbaarder. Eerst komen dus de mensen aan bod met spaargeld, daarna zal de markt nog verder instorten zodat vraag en aanbod weer bij elkaar aansluiten.quote:
Prima.... tot die tijd nog even maximaal profiterenquote:Op maandag 12 september 2011 10:23 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Die regeltjes zullen wel strenger gaan worden jij wordt binnenkort aan het schoffelen gezet.
quote:Dus: de fiscale behandeling van het eigen huis bevordert het eigen huisbezit niet, is economisch schadelijk en veroorzaakt perverse inkomensherverdeling.
Die subsidie moet dus verdwijnen. Maar hoe? Dat is het grootste probleem bij het eigen huis.
Het eigen huis zou idealiter naar box-3 moeten worden overgeheveld. Dan wordt het eigen huis beschouwd als een vorm van kapitaalinkomen, net als spaargeld of beleggingen.
Betaalde hypotheekrente is dan aftrekbaar tegen het tarief van Box-3 (30 procent).
Het eigen woningforfait zou moeten worden opgehoogd tot minimaal 5,7 procent van de WOZ-waarde.
De overdrachtsbelasting kan worden afgeschaft.
De excessieve prikkels om huizen met hypotheekschuld te financieren verdwijnen door symmetrische fiscale behandeling van schuld en eigen geld geïnvesteerd in het eigen huis.
En de overheid bespaart 15 miljard aan staatssteun voor huiseigenaren. Zie ook mijn bijdrage aan de studiecommissie belastingstelsel
Ja xeno, hoe is het nu om zoveel persoonlijkheden te moeten bijhouden. Ik zou het niet kunnen en gewoon blij zijn met 1tje.quote:Op maandag 12 september 2011 10:59 schreef ComplexConjugate het volgende:
Overigens was het xeno die van een uitkering leefde toch? Ik moet gewoon keihard werken om mijn beleggingshypotheek te kunnen betalen. Ik heb nl. mijn stapel stenen op een postzegel gekocht voor de hoofdprijs![]()
Dat was volgens ome Ger een 'slimme zet', misschien was wachten toch 'slimmer' geweest
Mijn beleggingshypotheek staat onder water... big deal... als ik ga dan gaan we allemaal... gezelliegggquote:Op maandag 12 september 2011 12:32 schreef Basp1 het volgende:
Ja xeno, hoe is het nu om zoveel persoonlijkheden te moeten bijhouden. Ik zou het niet kunnen en gewoon blij zijn met 1tje.
Dan had je in deze reactie: Huizenmarkttopic #160: What goes down will crash. geen vlaggetje moeten zetten maar andere icoontjes dat het water je tot de lippen aan het stijgen is.
Het is noodzakelijk voor onze economie dat mensen lenen. Daardoor komt er geld in de economie. Mensen wiens dak boven hun hoofd afhangt van hun betalingsmoraal zijn betrouwbare betalers, en geven mensen die geld op de banken zetten een grote mate van zekerheid dat dat geld terug komt.quote:Op maandag 12 september 2011 12:13 schreef ComplexConjugate het volgende:
Precies... sparen word bestraft en lenen beloont. Wie doorziet niet dat dit een één-tweetjes is tussen de banksters en corrupte politici?
Lenen is helemaal noodzakelijk, om het mogelijk te maken dat de financiele sector zich als een parasiet kan gedragen is het noodzakelijk. Ik hoef mijn geld ook niet aan de bank uit te lenen, ik kan het ook in een oude sok stoppen of er edelmetaal voor kopen.quote:Op maandag 12 september 2011 17:49 schreef lutser.com het volgende:
[..]
Het is noodzakelijk voor onze economie dat mensen lenen. Daardoor komt er geld in de economie. Mensen wiens dak boven hun hoofd afhangt van hun betalingsmoraal zijn betrouwbare betalers, en geven mensen die geld op de banken zetten een grote mate van zekerheid dat dat geld terug komt.
Xeno... jij hebt helemaal geen geldquote:
Ja dat kan. Maar in je oude sok krijg je er geen rente op. En het is ook vrij lastig pinnen vanuit je oude sok. Je kunt het natuurlijk cash meenemen, maar in de buurt waar jij woont is dat dan weer niet zo verstandig.quote:ik kan het ook in een oude sok stoppen of er edelmetaal voor kopen.
Hoezo? Er is geen aandacht? Waar de verwende kleuters eens hun aandacht op moeten richten is de prijs van hun product, deze is kennelijk veel te hoog. Dus.... wat gaan jullie bouwers daar eigenlijk aan doen? Wat.... helemaal niets? Nou.... sterf dan maar lekker afquote:Organisaties vragen aandacht voor woningmarkt
De belangenorganisaties Bouwend Nederland, de NVB (Vereniging voor ontwikkelaars & bouwondernemers) en de Neprom (projectontwikkelaars) hebben aan de vooravond van Prinsjesdag bij minister Donner van Binnenlandse Zaken aandacht gevraagd voor de problemen op de woningmarkt.
Ze stellen in een brief aan Donner onder meer dat de vooruitzichten voor de nieuwbouwsector de komende tijd nog erg onzeker blijven. “Het is de vraag of de maatregelen in de Woonvisie voldoende impact hebben om de bouwproductie enigszins op peil te houden”, aldus Bouwend Nederland.
Bouwend Nederland betreurt dat het bijna drie jaar na het uitbreken van de crisis nog steeds bij de overheid moeten aankloppen om maatregelen te treffen, of om de looptijd van reeds getroffen maatregelen te verlengen. "Het positieve effect van de beperking van de overdrachtsbelasting wordt nagenoeg tenietgedaan door de grote onzekerheid en het negatieve sentiment bij de burger en door de beperking in de hypotheekverstrekking. De situatie is zeer ernstig", zo meent de belangenorganisatie van de bouwsector.
De ondertekenaars van de Nieuwbouwbrief achten het voor het herstel van de investeringen in de koopwoningmarkt van groot belang dat een aantal (tijdelijke) crisismaatregelen wordt voortgezet zolang de woningmarkt zich nog niet heeft hersteld. Het gaat hierbij om:
- de verhoging van de NHG-grens van 265.000 euro naar 350.000 euro (vervalt eind 2011);
- de regeling ‘dubbele hypotheekrenteaftrek’: de termijn waarin mensen met dubbele hypotheeklasten voor beide huizen in aanmerking komen voor hypotheekrenteaftrek is tijdelijk verlengd van 2 naar 3 jaar (vervalt eind 2012);
- de regeling ‘hypotheekrenteaftrek na verhuur’: sinds 1 januari 2010 is het mogelijk om na een periode van verhuur van een te koop staande voormalige eigen woning weer in aanmerking te komen voor hypotheekrenteaftrek (vervalt eind 2012);
- de regeling ‘overdrachtsbelasting bij doorverkoop’: in de overdrachtsbelasting is voor het kalenderjaar 2011 de termijn van zes maanden voor de doorverkoop van onroerende zaken - voor woningen tijdelijk verruimd naar twaalf maanden (vervalt eind 2011).
bron: NVM
Maak je geen illusie, zolang winstbejag en hebzucht drijfveren zijn, zullen dit soort bubbels opkomen en uiteenspatten.quote:Op woensdag 14 september 2011 12:37 schreef ComplexConjugate het volgende:
Maar de grond is zo duur hè.... daar kunnen we niks aan doen. Die zal en moet betaald worden!
Daarom is de vastgoed crisis een van de beste dingen die Nederland kan overkomen, dit soort gebeurtenissen zetten denkfouten weer recht zodat in de toekomst we voorlopig weer gevrijwaard zijn van deze waanzin
Kopen! Snel! Voordat de prijzen weer exploderen!11!!quote:Op woensdag 14 september 2011 16:45 schreef blomke het volgende:
[..]
Maak je geen illusie, zolang winstbejag en hebzucht drijfveren zijn, zullen dit soort bubbels opkomen en uiteenspatten.
Nog een "nieuwtje"..... de hypotheekrente daalt per maand. Wat heeft dat voor gevolgen.
Zeker... profiteer nu het NOG kan, leen alsof er geen morgen komtquote:Op woensdag 14 september 2011 16:48 schreef Grrrrrrrr het volgende:
[..]
Kopen! Snel! Voordat de prijzen weer exploderen!11!!
Dat zal De Jager o.i.d. dan uit z'n hoge hoed toveren, net zoals Wouter-hoor-je-niets-meer-van-Bos dat deed. Bij voorkeur in het weekend, op zondagavond, in een besloten gezelschap zonder dat de Kamer inzage heeft.quote:Op woensdag 14 september 2011 17:03 schreef blomke het volgende:
Nog iets anders.... de NHG. Stel 10-duizenden gaan een beroep doen op de NHG, die dat niet (meer) kan trekken...wie wordt dan het vangnet voor de restschulden die overblijven?
JKdJ natuurlijk, ofwel de belastingbetaler, dragen we allemaal ons steentje bij.quote:Op woensdag 14 september 2011 17:03 schreef blomke het volgende:
Nog iets anders.... de NHG. Stel 10-duizenden gaan een beroep doen op de NHG, die dat niet (meer) kan trekken...wie wordt dan het vangnet voor de restschulden die overblijven?
De marktrente voor Nederlandse staatsobligaties gaat in ieder geval wel flink omhoog.... zodat we allemaal de slaafjes worden van de banksters... althans... de mensen die niet weg kunnen omdat ze vastgeketend zitten aan hun te dure geleende/geleasde koopwoningquote:Op woensdag 14 september 2011 17:13 schreef blomke het volgende:
Dan gaat de staat dus onderuit, die kan die miljarden toch nooit ophoesten?
Dan betalen wij daar met zijn allen de rekening van, zoals je altijd met zijn allen de rekening betaalt als er iets of iemand zijn schulden niet kan betalen en failliet gaat.quote:Op woensdag 14 september 2011 17:03 schreef blomke het volgende:
Nog iets anders.... de NHG. Stel 10-duizenden gaan een beroep doen op de NHG, die dat niet (meer) kan trekken...wie wordt dan het vangnet voor de restschulden die overblijven?
Volgens mij is nu al geregeld dat de staat achtervanger van de NHG is.quote:Op woensdag 14 september 2011 17:03 schreef blomke het volgende:
Nog iets anders.... de NHG. Stel 10-duizenden gaan een beroep doen op de NHG, die dat niet (meer) kan trekken...wie wordt dan het vangnet voor de restschulden die overblijven?
Niet geheel juist: normaalgesproken draait degene die geld tegoed had ervoor op. Zonder NHG zou dit de bank zijn, en dus de aandeelhouders.quote:Op woensdag 14 september 2011 17:20 schreef Grrrrrrrr het volgende:
[..]
Dan betalen wij daar met zijn allen de rekening van, zoals je altijd met zijn allen de rekening betaalt als er iets of iemand zijn schulden niet kan betalen en failliet gaat.
En die rekent het weer door aan zijn klanten, bezuinigt op zijn personeel etc etc. The big picture is dat we uiteindelijk altijd met zijn allen betalen voor iemand die zijn verplichtingen niet na kan komen.quote:Op woensdag 14 september 2011 20:23 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Niet geheel juist: normaalgesproken draait degene die geld tegoed had ervoor op.
Uiteindelijk zou marktwerking moeten zorgen dat onverantwoorde banken verdwijnen. Helaas zijn ze daar te groot voor...quote:Op woensdag 14 september 2011 20:47 schreef Grrrrrrrr het volgende:
[..]
En die rekent het weer door aan zijn klanten, bezuinigt op zijn personeel etc etc. The big picture is dat we uiteindelijk altijd met zijn allen betalen voor iemand die zijn verplichtingen niet na kan komen.
Als je alles helemaal los laat zorgt marktwerking daar ook voor, maar marktwerking heeft ook gezorgd dat de onverantwoorde banken ongestoord zo groot konden groeien.quote:Op woensdag 14 september 2011 21:28 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Uiteindelijk zou marktwerking moeten zorgen dat onverantwoorde banken verdwijnen. Helaas zijn ze daar te groot voor...
Dat ben ik in zoverre met je eens, dat de situatie nu dus is dat er giga veel risico in die NHG is geslopen: de kosten (in casu de restschuld) wordt afgewenteld op de NHG -> staat -> burgers die successievelijk failliet gaan. Ja, en hoe dan verder? Blijft als enige optie dat huiseigenaren linksom of rechtsom hun hypotheekrente (van een hypotheekschuld die veel hoger is dan het onroerend goed) moeten blijven betalen terwijl ze geketend zitten aan hun huis.quote:Op woensdag 14 september 2011 20:23 schreef RemcoDelft het volgende:
[..]
Die hele NHG moet z.s.m. worden afgeschaft! Leen max. 80% uit, spaar 20-30% voor je een huis koopt, en je kan alsnog lagere rente krijgen doordat het risico daadwerkelijk lager is, i.p.v. vage garantstellingen.
Waar gaat het geveild worden en waar saat het te koop?quote:Op donderdag 15 september 2011 00:53 schreef WammesWaggel het volgende:
Morgen gaat de hut van Winston Bogarde onder de hamer, het huis daarnaast (behoorlijke afstand) en tegenover staan ook in de verkoop.
Jullie begrijpen nu de opstelling van het Nibud beter? De zorgkosten zullen door de vergrijzing nog veel verder stijgen, net als de kosten voor de AOW. De jongeren zullen een enorme lastenverzwaring ervaren waardoor er bijna geen cent meer overblijft om de overwaarde voor een koopwoning te kunnen financieren. Woningen worden binnen 10 jaar verkocht voor de marktwaarde, wie nu nog op een stukje grond zit om daar mee te speculeren zal nog enkele generaties moeten wachten om te kunnen cashen.... het is gewoon te laat.quote:Zorg wordt flink duurder
De zorgkosten stijgen flink in 2012. Dat meldt De Telegraaf vanochtend op basis van uitgelekte plannen die het kabinet op Prinsjesdag bekend zal maken.
De zorgtoeslag die zo’n 5 miljoen Nederlanders krijgen als tegemoetkoming in de zorgkosten, wordt flink omlaag geschroefd. De hoogte van de zorgtoeslag is afhankelijk van de hoogte van het inkomen. Hoe lager het inkomen, hoe hoger de zorgtoeslag.
In 2012 gaat die zorgtoeslag dus omlaag. Alleenstaanden krijgen ongeveer 100 euro per jaar minder, gezinnen met een modaal inkomen circa 160 euro, zo heeft de krant berekend. De lage inkomens worden daarbij het meest gespaard, rijkere Nederlanders moeten diep in de buidel tasten.
Daarnaast gebeurt er ook het een en ander met de zorgpremie. Verzekerden betalen in Nederland maandelijks een vaste premie aan de zorgverzekeraar voor de basisverzekering. De hoogte van die premie bepalen de verzekeraars zelf. In 2012 gaat de premie vrijwel zeker weer omhoog.
Via het inkomen betaalt iedereen daarnaast de inkomensafhankelijke bijdrage. En ook die verandert. Nu wordt 7,75% zorgpremie geheven over een inkomen tot 33.427 euro. Vanaf 2012 verhoogt het kabinet deze grens naar 50.056 euro en verlaagt het de premie naar 7,1%.
Hierdoor betalen Nederlanders met een laag inkomen minder premie, en Nederlanders met een midden en hoog inkomens juist meer. Wie volgend jaar ongeveer 37.000 euro verdient, gaat fors meer betalen, oplopend tot 1.000 euro per jaar, aldus De Telegraaf.
Al met al gaat de zorg ons volgend jaar dus flink meer geld kosten.
bron
Gisteren in een bejaardentehuis rondgelopen, maar die zitten propvol. Vind het niet zo gek dat de zorgpremie flink omhoog gaat volgend jaar.quote:Op donderdag 15 september 2011 11:09 schreef Cracka-ass het volgende:
Wat bejaarden over de kling jagen zou inderdaad een hoop schelen.
Je zou verwachten dat schaalvergroting de kosten zou kunnen drukken?quote:Op donderdag 15 september 2011 11:12 schreef antfukker het volgende:
Gisteren in een bejaardentehuis rondgelopen, maar die zitten propvol. Vind het niet zo gek dat de zorgpremie flink omhoog gaat volgend jaar.
Dat is puur manager gebrabbel alleen maar om de managers een grotere span of control te laten krijgen en er nog wat bureacratische lagen tussen te plaatsen.quote:Op donderdag 15 september 2011 11:52 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Je zou verwachten dat schaalvergroting de kosten zou kunnen drukken?
Puur uit oogpunt van efficiency laat je ze gewoon de hele dag naakt op bed liggen, je hoeft dan enkel maar het bed met de bejaarde daarop door een soort van wasstraat te rijdenquote:Op donderdag 15 september 2011 11:57 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Dat is puur manager gebrabbel alleen maar om de managers een grotere span of control te laten krijgen en er nog wat bureacratische lagen tussen te plaatsen.
Ik zou verwachten dat met een serie productie aanpak er nog wel wat tijd te besparen is, maar willen we dan dat de bejaarden op de lopende band gezet worden om ze bij station 1 van de kleding te ontdoen, station 2 onder de douche te zetten, station 3 afdrogen, enz....
Ik ook niet, er moeten namelijk van de belastingcenten dingen als een JSF gekocht worden en bankiersbonussen betaald raken.quote:Op donderdag 15 september 2011 11:12 schreef antfukker het volgende:
[..]
Gisteren in een bejaardentehuis rondgelopen, maar die zitten propvol. Vind het niet zo gek dat de zorgpremie flink omhoog gaat volgend jaar.
En uit effcieny maken we de bedden dan met een afvoer erin dan hoeven ze ook niet meer uit bed gehaald te worden om op de wc gezet te worden.quote:Op donderdag 15 september 2011 12:14 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Puur uit oogpunt van efficiency laat je ze gewoon de hele dag naakt op bed liggen, je hoeft dan enkel maar het bed met de bejaarde daarop door een soort van wasstraat te rijden
Ik had dat al bedacht maar durfde het niet te posten.... maar het idee zal een hoop geld besparen... krijgen we nu een bonusquote:Op donderdag 15 september 2011 12:19 schreef Basp1 het volgende:
[..]
En uit effcieny maken we de bedden dan met een afvoer erin dan hoeven ze ook niet meer uit bed gehaald te worden om op de wc gezet te worden.
Dan moeten we het in de ideenbus ergens stoppen. Maar omdat we geen topmanagers zijn zal de bonus waarschijnlijk niet meer dan fruitmand die over datum is zijn.quote:Op donderdag 15 september 2011 12:40 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Ik had dat al bedacht maar durfde het niet te posten.... maar het idee zal een hoop geld besparen... krijgen we nu een bonus
Ik zou dergelijk laaggeschoold werk liever volledig outsourcen. Bejaard en verzorging nodig? Prima, maar dan in Peru/Indonesie/Filipijnen/China/kies-maar-uit. Gevangenissen trouwens ook, Thailand heeft wel een leuk imago.quote:Op donderdag 15 september 2011 12:40 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Ik had dat al bedacht maar durfde het niet te posten.... maar het idee zal een hoop geld besparen... krijgen we nu een bonus
Huizenmarkttopic #159: What goes down, must come up #2quote:Op donderdag 15 september 2011 08:14 schreef blomke het volgende:
[..]
Waar gaat het geveild worden en waar saat het te koop?
De verminderde opbrengsten aan belastingen door de HRA staan wel netjes ingecalculeerd tot en met 2016. (Verder gaat het overzicht niet)quote:Op donderdag 15 september 2011 23:20 schreef droom_econoom8 het volgende:
Enkele punten over de miljoenennota en woningmarkt:
• Overdrachtsbelasting heet nog steeds tijdelijk, en de begroting voorziet er niet in dat de overdrachtsbelasting laag blijft.
Kijk ik ergens overheen? Waar in de miljoenennota lees jij dat?quote:Op donderdag 15 september 2011 23:27 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
De verminderde opbrengsten aan belastingen door de HRA staan wel netjes ingecalculeerd tot en met 2016. (Verder gaat het overzicht niet)
Blz 107, Tabel 5.3.1quote:Op vrijdag 16 september 2011 08:13 schreef droom_econoom8 het volgende:
Kijk ik ergens overheen? Waar in de miljoenennota lees jij dat?
Dit overtreft de verwachting van Wammeswaggel want die zat nog 4 ton te hoogquote:Huis Winston Bogarde voor een prikkie verpatst
AMSTERDAM - Het riante landhuis van oud-voetballer Winston Bogarde is vrijdag onder de hamer gegaan. Omdat de oud-voetballer niet aan zijn financiële verplichtingen kon voldoen werd het pand geveild door de bank.
Dit meldt koopeenveilinghuis.nl. De bonkige verdediger van onder meer Ajax, AC Milan, Barcelona en Chelsea zal in zijn leven nog nooit zo erg verloren hebben. Zijn gigantische landhuis in Amsterdam ging voor ‘slechts’ ¤1.100.000 onder de hamer, terwijl Winston een hypotheek op het pand had van ¤2.800.000.
Het huis werd openbaar geveild omdat Bogarde een enorme betalingsachterstand zou hebben. Hij zou hebben verzuimd de hypotheek op tijd te betalen. Het landhuis uit 1996 telt acht kamers, waaronder een feest- en een wijnkelder. Het perceel is in totaal 3260m2 groot.
Het grootste huis van Amsterdam, zoals het stulpje liefkozend genoemd wordt, stond al vier jaar te koop en werd eerder in prijs verlaagd, namelijk van ¤3.500.000,- naar ¤2.950.000. Eerder dit jaar bracht hypotheekverstrekker Van Lanschot Bankiers om dezelfde reden zijn luxueuze penthouse in de Rotterdamse wolkenkrabber De Hoge Erasmus naar de veiling.
bron: Telegraaf
WTF dat is geeneens een slechte dealquote:Op vrijdag 16 september 2011 14:39 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Dit overtreft de verwachting van Wammeswaggel want die zat nog 4 ton te hoog![]()
![]()
![]()
Vraagprijs: ¤3.500.000,-
Hypotheek: ¤2.800.000,-
Verkocht voor: ¤1.100.000
Daling t.o.v. de vraagprijs: -68.6%
Restschuld: ¤1.700.000
Dat is nog eens kamikazekopen![]()
![]()
![]()
Als zelfs het 'grootste huis' van 020 nog maar 1,1 miljoen waard blijkt te zijn dan staan er een hoop pandjes ver onder water
Lees het volgende bericht eens over huizenveilingen:quote:Op vrijdag 16 september 2011 16:12 schreef SeLang het volgende:
Dat geeft wel een goede indicatie wat de werkelijke waarde is van zo'n huis
Zeker.... want het geeft wel aan dat vastgoed helemaal niet zo'n goede 'investering' is als gepropageerd word door de vastgoedmaffia.quote:Op vrijdag 16 september 2011 16:12 schreef SeLang het volgende:
Dat geeft wel een goede indicatie wat de werkelijke waarde is van zo'n huis
'Verdeel en heers' ? Dus er zijn geen gehaaide jongens op de wereld die wel even een graantje mee willen pikken? Als 'anderen' werkelijk zoveel tonnen verdienen met een simpel spelletje dan zijn er vast wel wat handige jongens die ook een stuk van de taart willen. Kennelijk gebeurt dat niet omdat er toch echt geen brood mee te verdienen valt voor mensen buiten het circuit. Of zouden deze mensen hun terrein met hand en tand verdedigen tegen indringers? Even een telefoontje naar de NMA plegenquote:Op vrijdag 16 september 2011 16:15 schreef Basp1 het volgende:
[..]
Lees het volgende bericht eens over huizenveilingen:
http://napnieuws.nl/2010/(...)aam-minder-schimmig/
En ik verwacht eigenlijk niet dat er afgelopen jaar veel in de situatie veranderd is.
Oei... dan is die 1,1 miljoen nog aan de hoge kantquote:Op vrijdag 16 september 2011 16:24 schreef tjoptjop het volgende:
Nou, die 2,8 was dan ook wel een absurde vraagprijs
Osdorp
Inderdaad. Dat is een cashmarkt. Een groot deel van de foreclosures in de VS gaan ook op die manier onderhands van de hand en brengen dan ook veel minder op. Naarmate krediet moeilijker te krijgen wordt, wordt die cashmarkt steeds bepalender. En nu worden de veilingprijzen nog gesteund door kredietwaardige kopers (zo'n handelaar betaalt 1.1 wetende dat hij het voor zo'n 1.4-1.9 weer kwijt kan) dus de echte waarde moet je eigenlijk nog lager zoeken. Ik vind het wel een interessant fenomeen.quote:Op vrijdag 16 september 2011 16:12 schreef SeLang het volgende:
Dat geeft wel een goede indicatie wat de werkelijke waarde is van zo'n huis
quote:Op vrijdag 16 september 2011 16:57 schreef dvr het volgende:
En nu worden de veilingprijzen nog gesteund door kredietwaardige kopers (zo'n handelaar betaalt 1.1 wetende dat hij het voor zo'n 1.4-1.9 weer kwijt kan) dus de echte waarde moet je eigenlijk nog lager zoeken.
Inderdaad. Het geeft leuk aan wat het met ECHT geld waard is, i.p.v. geleend koffiedikgeld wat door een bankier verzonnen is...quote:Op vrijdag 16 september 2011 16:12 schreef SeLang het volgende:
Dat geeft wel een goede indicatie wat de werkelijke waarde is van zo'n huis
Ach dan zal ie nog wel winst op het pand hebbenquote:Op vrijdag 16 september 2011 14:39 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Dit overtreft de verwachting van Wammeswaggel want die zat nog 4 ton te hoog![]()
![]()
![]()
Vraagprijs: ¤3.500.000,-
Hypotheek: ¤2.800.000,-
Verkocht voor: ¤1.100.000
Daling t.o.v. de vraagprijs: -68.6%
Restschuld: ¤1.700.000
Dat is nog eens kamikazekopen![]()
![]()
![]()
Als zelfs het 'grootste huis' van 020 nog maar 1,1 miljoen waard blijkt te zijn dan staan er een hoop pandjes ver onder water
Het was een executieveiling......quote:Op vrijdag 16 september 2011 19:37 schreef RemcoDelft het volgende:
Inderdaad. Het geeft leuk aan wat het met ECHT geld waard is, i.p.v. geleend koffiedikgeld wat door een bankier verzonnen is...
Anders gezegd: het geeft leuk aan dat de enorme leencapaciteit de huizenprijs zo 3 keer zo hoog maakt.
Nou hij betaalde iets meer dan 1 miljoen voor de woning en kreeg er nu dus twaalf jaar later 1,2 miljoen voor.quote:Op vrijdag 16 september 2011 19:42 schreef michaelmoore het volgende:
[..]
Ach dan zal ie nog wel winst op het pand hebben
Nou dat verklaart de lage prijs.quote:Op vrijdag 16 september 2011 20:28 schreef WammesWaggel het volgende:
Volgens een buurman op TVNH is het gebouwd op gifgrond
Of verplichte grondsanering...quote:Op vrijdag 16 september 2011 20:36 schreef Terrorizer het volgende:
Nou dat verklaart de lage prijs.
Geen moestuintje.
Ik denk dat dat soort prijzen meer aan de locatie ligt dan aan de 'vaste lasten'. Een huis in een buurt waar je letterlijk elke minuut je leven niet zeker bent is niets waard.quote:Op vrijdag 16 september 2011 22:23 schreef SeLang het volgende:
Op sommige plaatsen in de VS stonden vrijstaande huizen te koop voor $2000. Een huis is namelijk ook een liability. Je moet bijvoorbeeld allerlei gemeentelijke belastingen e.d. betalen. Net zoals sommige tweedehands autos. Kost ook geen drol maar je moet wegenbelasting betalen en verzekering...
Platgooien en flats neerzetten dus, zal buurman blij mee zijn!quote:Op vrijdag 16 september 2011 20:28 schreef WammesWaggel het volgende:
Volgens een buurman op TVNH is het gebouwd op gifgrond
Nee, hoor. Dat staat daar niet.quote:
Bogarda laat zien dat rijken uberhaupt GEEN hypotheek moeten nemen, zelfs als je lekker veel rente kan aftrekkenquote:Op vrijdag 16 september 2011 14:39 schreef ComplexConjugate het volgende:
[..]
Dit overtreft de verwachting van Wammeswaggel want die zat nog 4 ton te hoog![]()
![]()
![]()
Vraagprijs: ¤3.500.000,-
Hypotheek: ¤2.800.000,-
Verkocht voor: ¤1.100.000
Daling t.o.v. de vraagprijs: -68.6%
Restschuld: ¤1.700.000
Dat is nog eens kamikazekopen![]()
![]()
![]()
Als zelfs het 'grootste huis' van 020 nog maar 1,1 miljoen waard blijkt te zijn dan staan er een hoop pandjes ver onder water
Ik had het over de HRA he, niet over de overdrachtsbelasting.......quote:Op vrijdag 16 september 2011 23:05 schreef droom_econoom8 het volgende:
Nee, hoor. Dat staat daar niet.
Het is dus nog steeds onduidelijk of het afschaffen van de overdrachtsbelasting ECHT een tijdelijke maatregel is.
quote:Op donderdag 15 september 2011 23:27 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
De verminderde opbrengsten aan belastingen door de HRA staan wel netjes ingecalculeerd tot en met 2016. (Verder gaat het overzicht niet)
1 zwaluw maakt nog geen zomer....quote:Op vrijdag 16 september 2011 23:08 schreef pberends het volgende:
Bogarda laat zien dat rijken uberhaupt GEEN hypotheek moeten nemen, zelfs als je lekker veel rente kan aftrekken.
Voor Winston Bogarde komt de zomer voorlopig helemaal niet meer.quote:
quote:za 17 sep 2011, 00:29
De Jager geeft Kamer simulaties crises
DEN HAAG - Een aanhoudende Europese schuldencrisis zou ertoe kunnen leiden dat in Nederland aandelenkoersen met 40 procent dalen en huizenprijzen met 20 procent.
Het aantal woningtransacties kan dalen met 40 procent.
Nu even realistisch:quote:Op zaterdag 17 september 2011 01:08 schreef michaelmoore het volgende:
Dus moeten we de Grieken maar weer wat miljarden gaan geven he
za 17 sep 2011, 00:29
De Jager geeft Kamer simulaties crises
DEN HAAG - Een aanhoudende Europese schuldencrisis zou ertoe kunnen leiden dat in Nederland aandelenkoersen met 40 procent dalen en huizenprijzen met 20 procent.
Het aantal woningtransacties kan dalen met 40 procent.
Zo zie je maar waar de 'klemtoon' opleggen toe leidt.quote:za 17 sep 2011, 00:29
De Jager geeft Kamer simulaties crises
DEN HAAG - Een aanhoudende Europese schuldencrisis zou ertoe kunnen leiden dat in Nederland aandelenkoersen met 40 procent dalen en huizenprijzen met 20 procent.
Het aantal woningtransacties kan dalen met 40 procent.
Call me stupid, maar waarom zou je überhaupt ooit een lening nemen, als je het gewoon direct kan betalen?quote:Op vrijdag 16 september 2011 23:08 schreef pberends het volgende:
[..]
Bogarda laat zien dat rijken uberhaupt GEEN hypotheek moeten nemen, zelfs als je lekker veel rente kan aftrekken.
Dat is toch juist een droomscenario?quote:Op zaterdag 17 september 2011 01:25 schreef Bijvlagenzinvol het volgende:
[..]
Nu even realistisch:
[..]
Zo zie je maar waar de 'klemtoon' opleggen toe leidt.
Aftrekken van de belasting, wellicht kon hij ook wel een hypotheek krijgen met een rente van zeg 4 procent en bracht zijn centjes naar een ING deposito waar je 5,25 rente op kreeg.quote:Op zaterdag 17 september 2011 01:32 schreef monkyyy het volgende:
[..]
Call me stupid, maar waarom zou je überhaupt ooit een lening nemen, als je het gewoon direct kan betalen?
Tja, mensen kiezen ervoor te blijven blaten over het huis van ene Bogarde, om dat als leidraad te nemen voor de rest van de huizenmarkt. Zulke mensen moet je gewoon keihard uitlachen en niet eens mee in 'discussie' gaan.quote:Op vrijdag 16 september 2011 16:36 schreef Basp1 het volgende:
In deze reeks heeft iemand (dinosuar sr?) ook wel eens gepost over dat huis van de palminvest fraudeur wat bij opbod verkocht werd en een paar maanden later voor flink wat meer geld op de reguliere markt wederom verkocht is. Maar het selectieve geheugen laat nogal te wensen over en het alleen maar willen presenteren van extremen voert de overhand zoals we weten.
Zie het gewoon als borrelpraat, niet altijd te serieus zijn, ben je een NVM'er?quote:Op zaterdag 17 september 2011 02:05 schreef Scorpie het volgende:
[..]
Tja, mensen kiezen ervoor te blijven blaten over het huis van ene Bogarde, om dat als leidraad te nemen voor de rest van de huizenmarkt. Zulke mensen moet je gewoon keihard uitlachen en niet eens mee in 'discussie' gaan.
Jij hebt een grappige visie.quote:Op zaterdag 17 september 2011 01:36 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dat is toch juist een droomscenario?
- Lagere huizenprijs = lagere prijs primaire levensbehoefte
- Lagere aandelenkoersen = beleggingsrendement pensioenfondsen verbetert
Mensen zijn helemaal debiel geworden door al die schijnwelvaart. Hoe kan meer betalen voor hetzelfde nu goed zijn
Omdat je volgens de VVD dan kan profiteren van de HRA.... serieus.... want belasting aan de staat betalen is natuurlijk vele malen meer 'not done' dan de zakken van banksters te vullenquote:Op zaterdag 17 september 2011 01:32 schreef monkyyy het volgende:
[..]
Call me stupid, maar waarom zou je überhaupt ooit een lening nemen, als je het gewoon direct kan betalen?
QFTquote:Op zaterdag 17 september 2011 01:36 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dat is toch juist een droomscenario?
- Lagere huizenprijs = lagere prijs primaire levensbehoefte
- Lagere aandelenkoersen = beleggingsrendement pensioenfondsen verbetert
Mensen zijn helemaal debiel geworden door al die schijnwelvaart. Hoe kan meer betalen voor hetzelfde nu goed zijn
Niemand wil dat zijn huis minder waard wordt, mensen die hun hele financiële speelruimte (of zelfs meer) in hun huis hebben gestoken nog wel het minst.quote:Op zaterdag 17 september 2011 01:36 schreef SeLang het volgende:
[..]
Dat is toch juist een droomscenario?
- Lagere huizenprijs = lagere prijs primaire levensbehoefte
- Lagere aandelenkoersen = beleggingsrendement pensioenfondsen verbetert
Mensen zijn helemaal debiel geworden door al die schijnwelvaart. Hoe kan meer betalen voor hetzelfde nu goed zijn
Een huis is geen belegging een huis is een kostenpost. Hooguit kun je zeggen dat een huis kopen onderdeel is van je oudedagvoorziening, immers als je koopt zullen je kosten voor huisvesting dalen zodra je hypotheek is terugbetaald. Wat maakt het in dat geval uit als de waarde gedaald is? Mocht je de woning verkopen dan profiteer je ook van het feit dat andere woningen in waarde gedaald zijn. Hetzelfde geld immers ook als de huizen in waarde stijgen. Voor starters is het echter heel erg ongunstig als de prijs van een woning stijgt, zei moeten veel grotere risico's nemen of meer sparen.... de markt zit niet voor niets op slot, het betaalbaarheidsniveau is ruim overschreden. Door de hoogconjunctuur en de extreem lage rente i.c.m. de hypotheekrente aftrek konden mensen belachelijke bedragen lenen i.v.t. hun inkomen.... na de 'boom' komt nu de 'bust'.quote:Op zaterdag 17 september 2011 10:46 schreef Grrrrrrrr het volgende:
[..]
Niemand wil dat zijn huis minder waard wordt, mensen die hun hele financiële speelruimte (of zelfs meer) in hun huis hebben gestoken nog wel het minst.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |