quote:Prijs van kilo goud loopt op richting 60.000 dollar
Zou het al een bubbel zijn?quote:Op vrijdag 19 augustus 2011 12:17 schreef michaelmoore het volgende:
http://www.rtl.nl/compone(...)ing-60000-dollar.xml
[..]
Het spel is nog lang niet gespeeld hè.quote:Op vrijdag 19 augustus 2011 13:26 schreef Blandigan het volgende:
[..]
Tot zover de analyse dat zilver uitsluitend een grondstof is.
Steek ik hem nou aan mijn vork of breng ik een toast?quote:Op vrijdag 19 augustus 2011 14:21 schreef GoudIsEcht het volgende:
[..]
Het spel is nog lang niet gespeeld hè.
Die Middelkoop begint ook al van zilver te zeveren...![]()
Ik wil best een gokje wagen hoor..ook ik ben de beroerdste niet.quote:Op vrijdag 19 augustus 2011 14:23 schreef GoudIsEcht het volgende:
[..]
Steek ik hem nou aan mijn vork of breng ik een toast?
Een toast is niet de bedoeling... we zullen over een jaar wel eens kijken waar we staan.
Ik zou het eerder realistisch noemenquote:Op vrijdag 19 augustus 2011 15:15 schreef Sokz het volgende:
19 jaar en nu al van de pessimistische vooruitzichten!
Als je iets koopt op het hoogste punt is statistisch gezien de kans dat het de volgende dag (lees periode) omhoog gaat groter dan dat het hele riedeltje in elkaar dondert.quote:Op vrijdag 19 augustus 2011 15:10 schreef Alexdesouza10 het volgende:
Goedenmiddag mensen,
Nu mijn eerste vraag. Is het dan juist wel slim om op zo'n hoog punt goud aan te kopen? En wat zijn de belangrijkste redenen dat ik goud (of zilver) zou moeten kopen?
Ja maar je koopt goud niet voor 1 dag neem ik aan?quote:Op vrijdag 19 augustus 2011 16:17 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Als je iets koopt op het hoogste punt is statistisch gezien de kans dat het de volgende dag (lees periode) omhoog gaat groter dan dat het hele riedeltje in elkaar dondert.
Als je fysiek goud/zilver koopt koop je dat in het algemeen voor welvaart behoud. Dan maakt het ook niet zo veel uit wat de dagkoers doet. In het algemeen verkoop je dit niet, tenzij er duidelijk zicht is op structurele oplossingen voor de huidige problemen (aka, overheden die geen geld bijdrukken als oplossing voor problemen, economieen die weer goed gaan draaien, schulden die worden teruggebracht etc etc)quote:Op vrijdag 19 augustus 2011 16:44 schreef Alexdesouza10 het volgende:
[..]
Ja maar je koopt goud niet voor 1 dag neem ik aan?
Als je iets op het hoogste punt koopt gaat het per definitie niet meer omhoog, maar of het het hoogste (of laagste) punt is weet je alleen achterafquote:Op vrijdag 19 augustus 2011 16:17 schreef sitting_elfling het volgende:
[..]
Als je iets koopt op het hoogste punt is statistisch gezien de kans dat het de volgende dag (lees periode) omhoog gaat groter dan dat het hele riedeltje in elkaar dondert.
Het kan beide kanten opgaan. Goud kan een stuk meer waard worden, maar het kan ook zo weer terugstorten naar de prijzen van een aantal jaar geleden (of lager). Belangrijkste vraag die je jezelf zou kunnen stellen is daarom:quote:Op vrijdag 19 augustus 2011 15:10 schreef Alexdesouza10 het volgende:
Ik verdien als 19 jarige natuurlijk niet zo veel maar ik wil wel straks de slimme zijn en in tijde van zware crisis toch een bepaalde waarde behouden. Wat kan ik straks met mijn goud als geld niks meer waard is?
Als je iets op het hoogste punt koopt (op dat moment) is de kans groter dat hij daarna doorstijgt dan dat hij direct in elkaar zakt. En naarmate tijd verstrijkt is de kans groter dat het daalt.quote:Op vrijdag 19 augustus 2011 18:01 schreef MrBadGuy het volgende:
[..]
Als je iets op het hoogste punt koopt gaat het per definitie niet meer omhoog, maar of het het hoogste (of laagste) punt is weet je alleen achteraf
De verwachting is dat er nog genoeg zilver is voor 13 jaar, bij gelijkblijvende (productieve) consumptie. Echter, deze verwachtingen worden elk jaar bijgesteld doordat vraag en aanbod fluctueren maar ook omdat zilvermijnen meer of minder dan verwachte opbrengsten blijken te hebben.quote:Op vrijdag 19 augustus 2011 18:09 schreef Alexdesouza10 het volgende:
Wat ik vaak hoor en lees is dat goud en zilver schaars gaat worden. Mocht dit zo zijn dan zal de waarde stijgen. Is dit zo weet iemand hier meer van?
Zolang men op restaurant nog met zilveren bestekkies blijft eten zal het allemaal wel meevallen.quote:Op vrijdag 19 augustus 2011 18:09 schreef Alexdesouza10 het volgende:
Wat ik vaak hoor en lees is dat goud en zilver schaars gaat worden. Mocht dit zo zijn dan zal de waarde stijgen. Is dit zo weet iemand hier meer van?
Voor wat betreft goud: niet mijn ding dus ik moest ff graven.quote:Op vrijdag 19 augustus 2011 19:43 schreef Blandigan het volgende:
[..]
De verwachting is dat er nog genoeg zilver is voor 13 jaar, bij gelijkblijvende (productieve) consumptie. Echter, deze verwachtingen worden elk jaar bijgesteld doordat vraag en aanbod fluctueren maar ook omdat zilvermijnen meer of minder dan verwachte opbrengsten blijken te hebben.
Een deel van het zilver zal altijd blijven bestaan (kunstvoorwerpen, juwelen, munten).
Dat goud aandelen niet of nauwelijks stijgen kan vele oorzaken hebben:quote:Op zaterdag 20 augustus 2011 10:43 schreef ikhouvannoodles het volgende:
Peter Schiff zei laatst dat goud niet in een bubbel zit, omdat goud aandelen nauwelijks stijgen. Kan iemand uitleggen waarom dat zo is?
Het maakt niet uit wat je koopt, als je maar koopt als de prijs laag is en verkoopt als de prijs hoog is. Wat dat betreft ben je op dit moment met zilver en goud niet goed uit.quote:Op zaterdag 20 augustus 2011 12:04 schreef Alexdesouza10 het volgende:
Hoe zit het dan met zilver? Is het nou verstandiger om in zilver te investeren of goud?
Als het maar stijgt en je op tijd verkoopt.quote:Op zaterdag 20 augustus 2011 12:17 schreef LXIV het volgende:
[..]
Het maakt niet uit wat je koopt, als je maar koopt als de prijs laag is en verkoopt als de prijs hoog is. Wat dat betreft ben je op dit moment met zilver en goud niet goed uit.
Je moet je niet laten leiden door opinies in dit forum......ook niet de mijne, overigens.quote:Op zaterdag 20 augustus 2011 12:21 schreef Alexdesouza10 het volgende:
Ik dacht dat zilver nog veel meer waard ging worden. Dus als het nu geen goede tijd is om aan te kopen waarneer dan wel? Dat kan dus jaren duren?
dollars per troy ounce is meest gebruikelijk is 1847,8000quote:Op zaterdag 20 augustus 2011 12:28 schreef Alexdesouza10 het volgende:
Erg verwarrend hoe iedereen de verschillende prijzen in grammen,ounces en kilo's aanduid. Hoe leer ik dit het makkelijkst zodat ik het snel kan omrekenen?
Begrijp dit niet verkeerd, maar aan je vraagstelling houd ik het gevoel over dat je er nog niet klaar voor bent.quote:Op zaterdag 20 augustus 2011 12:28 schreef Alexdesouza10 het volgende:
Erg verwarrend hoe iedereen de verschillende prijzen in grammen,ounces en kilo's aanduid. Hoe leer ik dit het makkelijkst zodat ik het snel kan omrekenen?
Erg leuk dat virtueel handelen maar als ik nu virtueel een x bedrag investeer moet ik dus ook virtueel een x aantal jaren wachten om te kijken of het een goede invest was. Denk ik zo juist of bedoelde je het anders?
Je kunt de eerdere versies van dit topic nalezen, daar staat al een schat aan informatie in.quote:Op zaterdag 20 augustus 2011 12:40 schreef Alexdesouza10 het volgende:
Ik weet dat ik er ook nog niet klaar voor ben vandaar dat ik jullie lastig val. Wat kan ik het beste lezen en doen, help me, en ik zal mijn best doen, ik snap dat ik eerst veel moet lezen en rondkijken op het net enz. Maar wat precies kan ik het beste lezen, wat precies kan ik het beste in de gaten houden stuur me alsjeblieft in de goede richting.
Voor de rest over het kopen zat ik zelf aan fysiek goud/zilver te denken.
The greater fool-theorie die op dit moment zeer toepasbaar is op goud/zilver-beleggingen. Juist het toetreden van een grote groep speulanten/beleggers maakt goud volatieler in de toekomst. Als op enig moment de perceptie rondom goud/zilver veranderd zal dat leiden tot grote paniek en een grote uitvlucht. De prijs zal dan sneller dalen dan dat het gestegen is.quote:Op zaterdag 20 augustus 2011 12:19 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Als het maar stijgt en je op tijd verkoopt.
quote:Op zaterdag 20 augustus 2011 13:41 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
The greater fool-theorie die op dit moment zeer toepasbaar is op goud/zilver-beleggingen. Juist het toetreden van een grote groep speulanten/beleggers maakt goud volatieler in de toekomst.
En wat te denken van de volatiliteit in andere markten? +/- 5% in aandelenmarkten, CDS spreads out of the roof, bonds gaan op en neer als nooit te voren. Kortom, geldt dat niet voor alle markten en misschien nog wel meer voor andere markten?
Als op enig moment de perceptie rondom goud/zilver veranderd zal dat leiden tot grote paniek en een grote uitvlucht. De prijs zal dan sneller dalen dan dat het gestegen is.
No kidding Einstein. Net zoals bij aandelen, bonds, en al die andere beleggingen.
Ikzelf denk dat de perceptieverandering zal komen door een grotere prijsdaling die leid tot paniek in combinatie met een (wereldwijde) deflatoire crash.
Je blijft de deflatie plaat maar afdraaien. Ga mij nou eens uitleggen hoe overheden van hun schulden afkomen?
Dat het gebeurd is imo zeker, maar hoe wat en wanneer blijft gissen en voor instappende goud/zilver-beleggers/speculanten zou ik aanraden een strakke stoplos te hanteren fysiek goud niet in huis te halen.
Wat een gezeur weer. Ik hanteer voor alle beleggingen strakke stop losses in deze tijden. En geen fysieke goud/zilver voorraad aanraden betekent dat je iemand willens en wetens onthoudt van welvaart behoud. Je hebt als het ware liever dat ie die euro biljetten in elektronische nullen en enen bij banken aanhoudt....dat vind ik pas onverantwoordelijk
Zowiezo zijn de premies vaak te hoog, maar het zal in een dergelijk scenario zeer moeilijk zijn om de staafjes tegen redelijke prijs te slijten. Beter kun je goud aanhouden bij partijen die het fysiek goud op jouw naam bewaren en die verhandelbaar zijn op financiele markten.
Dit is helemaal niet beter maar jouw mening. Zeg dat dan ook als zodanig
Waar werk jequote:Op zaterdag 20 augustus 2011 13:41 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
The greater fool-theorie die op dit moment zeer toepasbaar is op goud/zilver-beleggingen. Juist het toetreden van een grote groep speulanten/beleggers maakt goud volatieler in de toekomst. Als op enig moment de perceptie rondom goud/zilver veranderd zal dat leiden tot grote paniek en een grote uitvlucht. De prijs zal dan sneller dalen dan dat het gestegen is.
Ikzelf denk dat de perceptieverandering zal komen door een grotere prijsdaling die leid tot paniek in combinatie met een (wereldwijde) deflatoire crash. Dat het gebeurd is imo zeker, maar hoe wat en wanneer blijft gissen en voor instappende goud/zilver-beleggers/speculanten zou ik aanraden een strakke stoplos te hanteren fysiek goud niet in huis te halen. Zowiezo zijn de premies vaak te hoog, maar het zal in een dergelijk scenario zeer moeilijk zijn om de staafjes tegen redelijke prijs te slijten. Beter kun je goud aanhouden bij partijen die het fysiek goud op jouw naam bewaren en die verhandelbaar zijn op financiele markten.
Mijnen zijn geen goud. Een schoenenfabriek is ook geen schoen.quote:Op zaterdag 20 augustus 2011 10:43 schreef ikhouvannoodles het volgende:
Peter Schiff zei laatst dat goud niet in een bubbel zit, omdat goud aandelen nauwelijks stijgen. Kan iemand uitleggen waarom dat zo is?
Laag en hoog zijn natuurlijk relatieve begrippen.quote:Op zaterdag 20 augustus 2011 12:17 schreef LXIV het volgende:
[..]
Het maakt niet uit wat je koopt, als je maar koopt als de prijs laag is en verkoopt als de prijs hoog is. Wat dat betreft ben je op dit moment met zilver en goud niet goed uit.
quote:Op zaterdag 20 augustus 2011 14:16 schreef piepeloi55 het volgende:
@blandigan.
Ik heb nergens gezegd dat andere assets niet volatiel zijn. De minst volatiele markt is op dit moment cash en dat zal het imo ook blijven de komende tijd, vandaar dat mijn kapitaal daar geparkeerd staat.
Nee hoor, je verliest geld waar je bij staat met elke bond uit Spanje of Italie die door de ECB wordt opgekocht.
Ik heb trouwens niet gezegd dat je niet moet beleggen/speculeren in goud of zilver, ik geef alleen aanbevelingen om het risico en de kosten te beperken als je het doet. Fysiek goud/zilver in huis halen is relatief duur in vergelijking met het fysiek kopen op jouw naam bij een instelling die het voor je bewaard. DVR doet dat meen ik bij bullionvault tegen lagere kosten, grotere liquiditeit en dezelfde zekerheid als het fysiek in huis halen.
DVR en ik denken over veel dingen hetzelfde. DVR heeft alleen meer vertrouwen in 3e partijen en overheden dan ik heb. Ik zou altijd een bepaald % fysiek in huis halen, want als er echt een krisis is kun je 1) uit je hoofd halen dat je nog naar Londen of Bern kunt gaan en 2) moet je maar hopen dat die kluizen bestand zijn tegen looters en 3) heb je direct een waardevol ruilmiddel nodig voor je 1e levensbehoeftes tenzij je met al het tuig de straat op wil gaan om ruiten in te slaan om het te stelen ala London vorige week.
Overheden en de particuliere sector gaan trouwens niet van alle schulden afkomen, schuld is van alle tijd en kan productief zijn/ gedragen worden. Wel zullen ze een deel moeten terugbetalen en/of te defaulten. Geld dat er niet is kan niet betaald worden en drukken kan maar tot een beperkte mate, of je moet er zoals jou in geloven dat men doelmatig de economie wil verwoesten. Maar daar hebben we het al over gehad.
Zo gemakkelijk kom je er niet van af. de US heeft netto....NETTO...150 miljard tekort PER MAAND. Geef me nou eens een echt concreet uitgewerkt plan hoe de US daar uit gaat komen en bespaar me je algemeenheden en vaagheden over dit onderwerp.
quote:Op zaterdag 20 augustus 2011 14:42 schreef piepeloi55 het volgende:
Ik verlies niets op cash, de inflatie word gecompenseerd door de rente. Ik verliest hoogstens 1,2% door de vermogensrendementheffing, maar dat doet niet af aan de discussie wat de minst volatiele asset is. Dat is bewijsbaar cash en als je daaraan twijfelt, geef je aan dat je niet weet wat volatiliteit is.
Je verliest een heleboel koopkracht op je Euro, tenzij je in Nederland blijft.
Wat betreft de oplossing op de schuldenberg hoeven we niet te discussieren, aangezien jij gelooft dat centrale banken bewust en gedreven aansturen op het verwoesten van de economie (a la bilderberg-achtige theorien) door ongelimiteerd te blijven printen. Daar verschillen we van mening, aangezien ik geloof dat de autoriteiten daar niet op aansturen waardoor ze maar een beperkte speelruimte hebben om die schuldenberg 'te stutten'.
Ja ja, dat weet ik nou wel. Vertel me nou eens hoe ze het gaan doen dan? want ik lees dit zinnetje en er staat niets in anders dan dat je het niet weet.
Hoe overheden het begrotingstekort gaan terugdringen zal verschillen. Maar dat zal vooral een combinatie zijn tussen belastingverhogingen en het schrappen van taken of de hoogte van die taken.
Juist ja....Ik neem aan dat je weet dat als je alle US militairen en alle medicare zou schrappen, je nog niet aan 50% reductie zit ...dat weet je toch mag ik hopen? Dan hebben we nog steeds 75 miljard per maand netto schuld.
En belasting verhogingen? Je volgt hoop ik toch ook de US politiek..dat zit er dus 99% niet in.
Is mijn conclusie dan toch juist, dat je eigenlijk totaal geen idee hebt hoe ze het gaan doen maar met boekenwijsheid komt hoe het zou moeten? Want daar ben ik ook erg goed in, zeggen hoe het zou moeten zijn. Maar dat reduceert geen dollar aan schuld.
Je wilt dus zeggen dat overheden verplicht gaan defaulten?quote:Op zaterdag 20 augustus 2011 14:56 schreef piepeloi55 het volgende:
Ik snap niet wat je duidelijker wilt hebben, ik heb het al vrij duidelijk aangegeven. Waar het uiteindelijk imo op uitraait is een grote schuldsanering, waarbij autoriteiten geen/berperkte invloed hebben op het gebeuren daarop door het op gebruiken van de fiscale/monetaire speelruimte.
Hoe duidelijk wil je het hebben? Je weet zelf dat dergelijke zaken niet op detail en datum precies zijn te voorspellen. Die glazen bol is niemand gegunt.
Niet elke overheid is insolvabel, maar sommige zullen moeten defaulten net als bedrijven en particulieren. Geld dat er niet is kan niet betaald worden en het is de markt die bepaald tot hoeverre geld beschikbaar is waarna het land gedwongen word. Anders word het als je gelooft dat centrale banken doelbewust de economie willen doen crashen zoals jij doet. Dan is de ruimte onbeperkt.quote:Op zaterdag 20 augustus 2011 15:00 schreef Blandigan het volgende:
Je wilt dus zeggen dat overheden verplicht gaan defaulten?
Als de baren het 'Good Delivery' keurmerk dragen kun je ze zonder al te veel moeite (al dan niet met tussenpersonen) kwijt op de internationale markt. Munten hebben dan weer het voordeel dat ze worden gekocht door allerlei kleinere marktpartijen maar die rekenen weer op hun beurt een extra winstmarge. Het aankopen van baren kan wellicht ook gepaard gaan met een notitie richting de belastingdienst zodat je heffingen in box 3 kunt verwachten, met munten kun je dat risico inperken als je dat al zou willen.quote:Op zaterdag 20 augustus 2011 16:00 schreef jna het volgende:
Wat zijn trouwens de verschillen tussen baren en munten? (behalve de vorm) Als je het weer zou willen verkopen op een zeker moment, kan je dan beter baren of punten hebben? En waarom?
Ik ken iemand die zilveren munten heeft gekocht. Daar hoefde toen geen btw over te worden betaald omdat ze werden aangezien als betaalmiddel. Op de munten staat ook dat ze een waarde van 1,50 zouden hebben.quote:Op zaterdag 20 augustus 2011 16:48 schreef ikhouvannoodles het volgende:
Ik heb gehoord dat als je door de douane gaat, je bij een munt de face value aan mag geven, omdat de munten officieel legal tender zijn. Dus bijv. 50 dollar ipv de metaalprijs. Is het waar?
Ben je zo dom of houd je je dom? Ik heb die vraag al diverse keren beantwoord. Een overheid die een begrotingstekort moet wegwerken moet schrappen in taken en schrappen/verlagen van uitkeringen/ subsidie en desnoods het verhogen van belastingen. Hoe dat precies ingevuld word doet er niet toe, zolang de bespaarde/opgeleverde bedragen het tekort terugbrengen. In het geval van Amerika is de belastingdruk (onder bepaalde groepen) extreem laag, daar is veel ruimte voor verhogingen. Ook is er veel te schrappen bij defensie en zelfs bij zaken als medicare en medicaid. Maar nogmaals waar en hoe op geschrapt word en hoe de belastingen worden verhoogd doet er niet toe voor het financiele plaatje, zolang het genoeg opleverd.quote:Op zaterdag 20 augustus 2011 15:39 schreef Blandigan het volgende:
Zucht.
Je neemt iedereen hier de maat over goud en zilver..Bubble hier, bubble daar.
Maar je hebt nog niet het begin van een idee hoe het allemaal gaat lopen.
Wat me wel duidelijk is geworden is dat je die 150 miljard netto schuld per maand in de US, op geen enkele manier weet op te lossen. Het kan zus en het kan zo maar als ik je concreet vraag hoe jij het zou oplossen begin je te wauwelen.
Defaulten? "dat weet niemand zeker!"..geld drukken? "dat zijn bilderberg achtige samenzweringen waar je niet over wilt nadenken" (lol).
Ik neem jouw gebazel niet meer serieus en hopelijk geld dat ook v oor de rest van de lezers hier.
Ik zou maar eens in de spiegel kijken. Je hebt niets beantwoord en leeft in lalalala-land als je denkt dat de US zich eruit gaat redden met een combinatie van belastingverhoging en schrappen van taken. Dat staat zo ver af van wat er in dat land (overigens, in alle westerse landen) werkelijk gebeurt, dat je mening over goud en zilver net zoveel waard is voor mij als dit gebazel...namelijk helemaal niets.quote:Op zaterdag 20 augustus 2011 17:30 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
Ben je zo dom of houd je je dom? Ik heb die vraag al diverse keren beantwoord.
Ik heb het inhoudelijk geprobeerd maar dat is aan jou verspilde moeite.quote:
Zo zo, dreigende taal van een zilverbugje die hier een link post van een gold/zilverbug en vervolgens meldt dat iemand daaruit zijn ''eigen mening'' moet vormen.quote:Op zaterdag 20 augustus 2011 18:20 schreef Blandigan het volgende:
Van nu af aan maak ik korte metten met die onzin, want voordat je het weet gaan mensen het nog geloven ook.
En daar hebben we bascross weer met zijn geweldige bijdrages. Bedankt, ik miste je al. Zijn jullie toevallig broers?quote:Op zaterdag 20 augustus 2011 18:25 schreef bascross het volgende:
[..]
Zo zo, dreigende taal van een zilverbugje die hier een link post van een gold/zilverbug en vervolgens meld dat iemand daaruit zijn ''eigen mening'' moet vormen.
Nee, maar wel kritisch genoeg om jouw niet doordachte/onderbouwde en illusionaire opvattingen te doorprikken.quote:Op zaterdag 20 augustus 2011 18:26 schreef Blandigan het volgende:
En daar hebben we bascross weer met zijn geweldige bijdrages. Bedankt, ik miste je al. Zijn jullie toevallig broers?
De plaat bijft hangen Piepeloi: telkens hetzelfde deuntje. Je kunt me nog steeds niet vertellen hoe de US zijn schulden gaat aflossen en we zijn al weer een post of 10 verder.quote:Op zondag 21 augustus 2011 09:00 schreef piepeloi55 het volgende:
[..]
Nee, maar wel kritisch genoeg om jouw niet doordachte/onderbouwde en illusionaire opvattingen te doorprikken.
Wat betreft die massale volksopstand, daar zien we niet veel van terug in landen waar op dit moment de endgame zich afspeelt of heeft afgespeelt. Neem een Griekenland als voorbeeld, al meerdere en komende jaren forse krimp, loonsverlagingen, schrappen van taken van de overheid en enorme belastingverhogingen. Op wat relletjes (die er altijd zullen zijn) voor het parlement na is het daar redelijk rustig, wat weer eens niet staaft met je niet onderbouwde/doordachte illusionaire opvattingen. Hetzelfde geld voor andere landen, waaronder in het oostblok, die een interne devaluatie ondergaan hebben de afgelopen jaren.
Je weet niet eens hoe een deflatoire crisis zich uitspeelt en overschat de schadelijke gevolgen, terwijl het tegenovergestelde waar is. Juist in landen waar inflatoire crisis zich afspelen zijn er complete volksopstanden. Dat komt omdat een inflatoir crisis de essentiele infrastructuren voor het onderhoud van een samenleving verwoest en de bevolking verarmt en zelfs verhongerd. Buiten de markttechnische redenen waarom overheden op enig moment geen keuze meer hebben gaan ze daar echt niet bewust voor kiezen.
En jij bent alleen maar aan het trollen. Dat je het niet met hem eens bent weten we nou wel. Je hoeft niet na elke post weer hetzelfde jankbericht te plaatsen. Fucking saai om te lezen.quote:Op zondag 21 augustus 2011 10:49 schreef Blandigan het volgende:
Voor mij ben je een meester in vragen ontwijken en onbeantwoord laten, en kampioen wauwelen.
Als je het niet interessant vindt ga je toch naar een ander topic?quote:Op zondag 21 augustus 2011 10:55 schreef eleusis het volgende:
[..]
En jij bent alleen maar aan het trollen. Dat je het niet met hem eens bent weten we nou wel. Je hoeft niet na elke post weer hetzelfde jankbericht te plaatsen. Fucking saai om te lezen.
Ontopic discussies zijn interessant, maar daar ben je om e.o.a. reden mee gestopt om alleen maar persoonlijke aanvalletjes te plaatsen. Dat is alleen maar interessant voor jezelf. Weerleg de argumenten van je 'tegenstander' dan, dat is ook leuk voor derden.quote:Op zondag 21 augustus 2011 10:58 schreef Blandigan het volgende:
[..]
Als je het niet interessant vindt ga je toch naar een ander topic?
Ik vind het pas trollen als je telkens met bubbles en goud kun je niet eten en deflatie aan komt zetten zonder enige onderbouwing. Dan maak je de discussie belachelijk.quote:Op zondag 21 augustus 2011 11:04 schreef eleusis het volgende:
[..]
Ontopic discussies zijn interessant, maar daar ben je om e.o.a. reden mee gestopt om alleen maar trieste persoonlijke aanvalletjes te plaatsen. Ik neem aan dat je argumenten niet op zijn, dan is het toch een kleine moeite om het te weerleggen i.p.v. te trollen?
Je hebt gelijk, de hypothese "goud kun je niet eten" is niet valide.quote:Op zondag 21 augustus 2011 11:09 schreef Blandigan het volgende:
[..]
Ik vind het pas trollen als je telkens met bubbles en goud kun je niet eten en deflatie aan komt zetten zonder enige onderbouwing. Dan maak je de discussie belachelijk.
quote:Op zondag 21 augustus 2011 11:14 schreef lutser.com het volgende:
[..]
Je hebt gelijk, de hypothese "goud kun je niet eten" is niet valide.
We kunnen beter een aangepaste hypothese "goud heeft geen voedingswaarde" gebruiken.
Ik houd wel van humor. Maar met zo'n zinnetje neem ik je niet serieus en dan stop ik er ook geen enkele tijd in.
De onderbouwing van de 'goldbugs' over de waarde van goud is ook alleen maar "kijk naar de markt" ,met die argumentatie waren tulpenbollen ook ooit hun gewicht in goud waard.
Als dat je beeld is dan vind ik dat jammer. In de vorige draadjes zijn zeer veel onderwerpen naar voren gekomen waarom dit een goede belegging is, waaronder de schuldenberg, de politieke onmacht, Bernanke en de dollar vernietiging die tot inflatie en rellen in de wereld heeft geleid, en linkjes naar analisten en fundmanagers die hun redenaties geven en technische analyses verschaffen. Misschien ben je nieuw in dit draadje maar vele zitten hier al vanaf dag 1 en gaan uiteraard niet telkens dezelfde analyses herhalen. Waar het echter, op een enkele uitzondering nagelaten, aan ontbreekt is een serieuze analyse waarom goud en zilver geen goede belegging zijn en wat er dan fout zit in de redenaties van de "bugs".
Voor wat betreft het "kijk naar de markt" argument: Als je al 10 jaar in goud zit en ondanks alle analyse en voorbereiding en werk dat je er in hebt gestopt hoort dat je investeert in een bubble, en dan als laatste ook nog aangeeft dat de markt je al 10 jaar beloont voor je lef om ergens in te stappen, dan vind ik dat helemaal ok.
Dat is ook een stroman, toch. Je kunt best goldbug zijn en een goed onderbouwde visie hebben. De Oostenrijkse school bijvoorbeeld heeft een heel uitgebreid theoretisch raamwerk over de waarde en functie van goud. En ik moet zeggen dat ik me er op veel punten wel toe aangetrokken voel. Het lastige is alleen dat je de hypotheses niet kan testen in een experiment, dus economische stromingen blijven toch een soort van geloof waar iedereen zijn eigen bevestiging in vindt.quote:Op zondag 21 augustus 2011 11:14 schreef lutser.com het volgende:
De onderbouwing van de 'goldbugs' over de waarde van goud is ook alleen maar "kijk naar de markt" ,met die argumentatie waren tulpenbollen ook ooit hun gewicht in goud waard.
Wat mij betreft is deze theorie allang getest. Ten tijde van het Romeinse rijk bijvoorbeeld, of dat van de Inca's, of korter geleden Duitsland, Argentinie.quote:Op zondag 21 augustus 2011 11:31 schreef eleusis het volgende:
[..]
Dat is ook een stroman, toch. Je kunt best goldbug zijn en een goed onderbouwde visie hebben. De Oostenrijkse school bijvoorbeeld heeft een heel uitgebreid theoretisch raamwerk over de waarde en functie van goud. En ik moet zeggen dat ik me er op veel punten wel toe aangetrokken voel. Het lastige is alleen dat je de hypotheses niet kan testen in een experiment, dus economische stromingen blijven toch een soort van geloof waar iedereen zijn eigen bevestiging in vindt.
Het Romijnse rijk heeft veel overeenkomsten met superstaten nu.quote:Op zondag 21 augustus 2011 11:37 schreef Sloggi het volgende:
Wat heeft goud met het Romeinse Rijk te maken?
Ik ben geen expert op het gebied van de Romeinse economie, maar een normale soldaat kreeg geen enkele gouden munt van zijn baas hoor. Hij kreeg koperen of bronzen munten, zelfs zilveren munten zal hij niet hebben gezien.quote:Op zondag 21 augustus 2011 11:41 schreef Blandigan het volgende:
[..]
Het Romijnse rijk heeft veel overeenkomsten met superstaten nu.
Wist je bijvoorbeeld dat er toen ook al rijke handelaren waren die geld leenden aan anderen om feestjes, oorlogen of monumenten te financieren? Tegen woekerrentes?
Aan het einde van dat tijdperk had het Romijnse rijk te maken met een enorm tekort aan geld om de oorlogen te kunnen blijven financieren. Ze waren letterlijk blut.
En soldaten wilden toen alleen nog maar worden betaald in goud en niet meer in IOU's.
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |