Een huis huren kost ook geld, dus die bijdrage is niet vreemd.quote:Op zondag 10 juli 2011 14:53 schreef Chinless het volgende:
Ze moet wel hypotheekrente mee betalen maar uit eindelijk houd ze niets van het huis over???
Motief.quote:Op zondag 10 juli 2011 14:56 schreef nikky het volgende:
Waarom heb je de voorkeur dat je ouders je huis erven en niet dat je geliefde erin blijft wonen?
Hoezo harteloos!?? Beredeneer het eens van de andere kant => zijn geld en materiele zaken van belang voor haar!?? Gaat het om zijn geld!?? Of gaat het om liefde!?? Als het laatste het geval is, dan zou er geen enkel probleem moeten zijn.quote:Op zondag 10 juli 2011 14:59 schreef Document1 het volgende:
Serieuze vraag: hou je wel van dr? Je komt ietwat harteloos over.
Degene waarmee je lief en leed gaat delen het huis uittrappen als jij komt te overlijden vind ik behoorlijk harteloos ja.quote:Op zondag 10 juli 2011 15:06 schreef Puntenjager het volgende:
[..]
Hoezo harteloos!?? Beredeneer het eens van de andere kant => zijn geld en materiele zaken van belang voor haar!?? Gaat het om zijn geld!?? Of gaat het om liefde!?? Als het laatste het geval is, dan zou er geen enkel probleem moeten zijn.
Zij betaalt de facto mee aan jouw aflossing, ook al laat je alleen de rente meebetalen. Niet eerlijk dus.quote:Op zondag 10 juli 2011 14:55 schreef opa_sigaar het volgende:
[..]
Een huis huren kost ook geld, dus die bijdrage is niet vreemd.
Ik kan me echter voorstellen dat zodra zij kapitaalkrachtiger wordt (promotie e.d.) ze ook zal willen investeren in iets als een huis.
Je moet als man (als vrouw niet natuurlijk) dus na net 1 jaar relatie, terwijl je pas 30 bent, al een heel huis (waar je je hele leven voor krom mag liggen) als bruidschat geven aan een vrouw!!??? Werkelijk... ik ga over mijn nekquote:Op zondag 10 juli 2011 15:07 schreef Document1 het volgende:
[..]
Degene waarmee je lief en leed gaat delen het huis uittrappen als jij komt te overlijden vind ik behoorlijk harteloos ja.
Het gaat niet om het geld, het gaat om het feit dat zodra TS overlijd zijn partner wat betreft TS dood kan vallen.quote:Op zondag 10 juli 2011 15:08 schreef Puntenjager het volgende:
Simpeler:
"Hij is harteloos en houdt niet van haar, want zij krijgt niet 'al' zijn geld"
Al haar shit toeëigenen natuurlijk, want dat is liefdequote:
Ik weet niet in welke stad je woont, maar dat lijkt me niet zo makkelijk.quote:Stel, we gaan uit elkaar. Geen probleem zo denk ik, zij zoekt dan een te huren appartement voor zichzelf
Er staat nergens dat ze bij zijn overlijden op stel en sprong uit dat huis moet. En wat is het alternatief!?? Juist, dat hij WEL zijn huis aan haar geeft. Het gaat dus WEL om geld (voor de vrouw)quote:Op zondag 10 juli 2011 15:12 schreef Document1 het volgende:
[..]
Het gaat niet om het geld, het gaat om het feit dat zodra TS overlijd zijn partner wat betreft TS dood kan vallen.
En de hypotheekrenteaftrek steek je in eigen (en erfgenamens=ouders') zak?quote:Op zondag 10 juli 2011 14:45 schreef bart1977 het volgende:
...
Samenwonen. Ik wil aan haar vragen, om de helft van gas/water/licht te betalen, helft van gemeentebelasting en helft van hypotheekrente. Aflossingen breng ik zelf op.
Zit in bovenstaande denkfouten? Tips?
Gelul. Vrije sector is zo te regelen. Gezeur altijd, heb ik zelf ook vaak zat gedaan.quote:Op zondag 10 juli 2011 15:16 schreef Karina het volgende:
[..]
Ik weet niet in welke stad je woont, maar dat lijkt me niet zo makkelijk.
Hypotheekrente != aflossingquote:Op zondag 10 juli 2011 14:53 schreef Chinless het volgende:
Ze moet wel hypotheekrente mee betalen maar uit eindelijk houd ze niets van het huis over???
Onlosmakelijk met elkaar verbonden.quote:
nee, alleen als je, tijdens de relatie, eerder overlijd dan je vrouw/vriendin.quote:Op zondag 10 juli 2011 15:17 schreef Puntenjager het volgende:
[..]
Er staat nergens dat ze bij zijn overlijden op stel en sprong uit dat huis moet. En wat is het alternatief!?? Juist, dat hij WEL zijn huis aan haar geeft. Het gaat dus WEL om geld (voor de vrouw)
Als je een relatie aangaat met een vrouw ben je dus per definitie de helft van je geld kwijt. Hoezo het gaat niet om geld!!???
Ze heeft sowieso het wettelijk recht om na zijn overlijden nog 6 maanden te kunnen blijven wonen in de woning.quote:Op zondag 10 juli 2011 15:17 schreef Puntenjager het volgende:
[..]
Er staat nergens dat ze bij zijn overlijden op stel en sprong uit dat huis moet. En wat is het alternatief!?? Juist, dat hij WEL zijn huis aan haar geeft. Het gaat dus WEL om geld (voor de vrouw)
Als je een relatie aangaat met een vrouw ben je dus per definitie de helft van je geld kwijt. Hoezo het gaat niet om geld!!???
En geen verlies kan lijden.quote:Op zondag 10 juli 2011 15:18 schreef T.O.P het volgende:
Wel vreemd dat ze voor JOUW LENING moet gaan betalen, maar verder uiteindelijk niks aan over kan houden.
Dit of maak een andere constructie waarbij ze wel haar steentje bijdraagt maar niet jou rente hoeft te betalen.quote:Op zondag 10 juli 2011 15:43 schreef nikky het volgende:
Wat een hoop geblaat hier zeg... met de vrouw wil de helft en bladiebla, zij krijgt niet de helft, zij krijgt niet al zijn geld... etc. Ik heb zelf ook een koophuis, maar wanneer ik ga samenwonen is dat van ons samen. Anders is het net of hij te gast is en niet werkelijk ook zijn stekkie.
Je kunt toch afspreken dat bij verlaten de helft van de overwaarde meekrijgt die in de periode is ontstaan waarin zij ook in het huis woonachtig was?
Voorbeeld:
Tien jaar samengewoond. Huis 15.000 in waarde gestegen in die tien jaar van samenwonen, de helft is 7.500 en dit is dan voor de wederhelft.
Ja dat is toch ook prima, de kosten zijn zo goed als eerlijk verdeeld. En je hebt duidelijke afspraken over wat als het uitgaat.quote:Op zondag 10 juli 2011 16:06 schreef ex het volgende:
lol, ik snap je wel hoor. Het is misschien wat hard voor sommige vrouwen maar ik ken genoeg situaties waarin iemand niet nadenkt over dit soort dingen en daarna gruwelijk genaaid wordt als het uitgaat.
Als ze niet volgens die afspraken bij je wilt komen wonen, komt ze toch lekker niet?
Ik heb het zelf anders geregeld: Ik betaal alle huur, ze betaalt wel de helft van het internet & andere rekeningen. Verder doet zij alle boodschappen. Als het dus mis gaat blijft het mijn huur huisje, en moet ze er gewoon uit.
maar zij woont dan ook in zijn huis. Voor dat dak boven dr hoofd draagt ze dus bij in de kosten.quote:Op zondag 10 juli 2011 15:10 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:
[..]
Zij betaalt de facto mee aan jouw aflossing, ook al laat je alleen de rente meebetalen. Niet eerlijk dus.
Neehoor. Rente staat los van aflossing. Hypotheekrente betaal je altijd. Dat is namelijk de rente op de lening. Daarnaast kan je aflossen en/of sparen of beleggen.quote:Op zondag 10 juli 2011 15:23 schreef Die_Hofstadtgruppe het volgende:
[..]
Onlosmakelijk met elkaar verbonden.
Nou, ik denk dat het voor haar heel lastig wordt om de hypotheek op te brengen. Ik wil haar goed achterlaten, maar het nalaten van het huis is volgens mij geen optie.quote:Op zondag 10 juli 2011 15:07 schreef Document1 het volgende:
[..]
Degene waarmee je lief en leed gaat delen het huis uittrappen als jij komt te overlijden vind ik behoorlijk harteloos ja.
Nee, er wordt iets van 20.000 afgelost, die risicoverzekering heb ik echt minimaal gehouden. Die zou ik natuurlijk wel kunnen verhogen, dat is een mogelijke optie.quote:Op zondag 10 juli 2011 16:53 schreef Zwolsboy het volgende:
Je hebt toch een verzekering?
als je sterft dat je hele huis in 1 klap wordt afgelost ?
Ik snap inderdaad dat er een groot verschil is tussen huur/koop. Kan je het niet proberen in "balans" te brengen door haar alle boodschappen te laten doen, en de helft van alle andere rekeningen. Dan kom je toch wel in de buurt van de helft van de hypotheek?quote:Op zondag 10 juli 2011 16:11 schreef Lotje-Plusone het volgende:
[..]
Ja dat is toch ook prima, de kosten zijn zo goed als eerlijk verdeeld. En je hebt duidelijke afspraken over wat als het uitgaat.
Alleen wat ts wil is dat zijn vriendin mee gaat betalen aan zijn aflossing, en dat is gewoon oneerlijk want daar ziet ze niets voor terug maar ts lost wel lekker af.
Nee, ik wil dat ze de helft van de RENTE betaald, niet van de aflossing. Dat zou niet fair zijn.quote:Op zondag 10 juli 2011 16:11 schreef Lotje-Plusone het volgende:
[..]
Alleen wat ts wil is dat zijn vriendin mee gaat betalen aan zijn aflossing, en dat is gewoon oneerlijk want daar ziet ze niets voor terug maar ts lost wel lekker af.
Nah, ik trek het op dit moment prima met mijn salaris.quote:Op zondag 10 juli 2011 17:09 schreef ex het volgende:
[..]
Ik snap inderdaad dat er een groot verschil is tussen huur/koop. Kan je het niet proberen in "balans" te brengen door haar alle boodschappen te laten doen, en de helft van alle andere rekeningen. Dan kom je toch wel in de buurt van de helft van de hypotheek?
Blijft een lastig verhaal.
Sluit een verzekering voor de hypotheeksom (of het deel dat ze zal 'moeten' aflossen om de kosten wel zelf op te brengen) en laat haar die betalen (in verband met erfbelasting wel zo slim).quote:Op zondag 10 juli 2011 16:58 schreef bart1977 het volgende:
[..]
Nee, er wordt iets van 20.000 afgelost, die risicoverzekering heb ik echt minimaal gehouden. Die zou ik natuurlijk wel kunnen verhogen, dat is een mogelijke optie.
Okay, dat is wel slim. Dus effe een rekensom maken voor haar salaris.quote:Op zondag 10 juli 2011 17:22 schreef Angel_of_Dth het volgende:
[..]
Sluit een verzekering voor de hypotheeksom (of het deel dat ze zal 'moeten' aflossen om de kosten wel zelf op te brengen) en laat haar die betalen (in verband met erfbelasting wel zo slim).
Ja klopt. Ze vindt het heel vervelend om hierover te praten. Het heeft gek genoeg ook nauwelijks haar interesse.quote:Op zondag 10 juli 2011 17:27 schreef Moogwai10 het volgende:
Ik heb in precies dezelfde situatie gezeten en ik kan je vertellen dat dit een gevoelig onderwerp is
Beide opmerkingen heel goed idee, dat ga ik zeker mee nemen.quote:Waarbij je dit eerste jaar de hypotheek alleen betaald (dat deed je daarvoor immers ook al!) want dat haalt toch een stukje 'afknappende' krenterigheid bij je weg. De gas/water/elektra splitsen voor 50% kan wel prima. Verder salarissen gewoon op eigen rekeningen laten storten.
En wanneer jullie wat zekerder van elkaar zijn, dus misschien de stap wagen 'volwaardig' te gaan samenwonen.
Wij hebben geprobeert dit in ons samsnlevingscontract op te nemen, echter dit kon niet zij de notaris: meedelen in de meerwaarde kan alleen als mijn vriendin medeeigenaar zou worden, wat had betekend, overdragsbelasting betalen....quote:Op zondag 10 juli 2011 15:43 schreef nikky het volgende:
Wat een hoop geblaat hier zeg... met de vrouw wil de helft en bladiebla, zij krijgt niet de helft, zij krijgt niet al zijn geld... etc. Ik heb zelf ook een koophuis, maar wanneer ik ga samenwonen is dat van ons samen. Anders is het net of hij te gast is en niet werkelijk ook zijn stekkie.
Je kunt toch afspreken dat bij verlaten de helft van de overwaarde meekrijgt die in de periode is ontstaan waarin zij ook in het huis woonachtig was?
Voorbeeld:
Tien jaar samengewoond. Huis 15.000 in waarde gestegen in die tien jaar van samenwonen, de helft is 7.500 en dit is dan voor de wederhelft.
Dit! Nu is allemaal koek en ei en gunnen jullie elkaar de wereld, maar je zult niet het eerste stel zijn dat elkaar het leven zuur maakt nadat jullie uit elkaar gaan.quote:Op zondag 10 juli 2011 17:39 schreef winterapfel het volgende:
[..]
Wij hebben uiteindelijk samen een andere woning gekocht en mijn appartement verkocht, dus ik heb verder geen advies en crea oplossingen, behalve dat je beter nu, in alle begrip en toegeeflijkheid voor elkaar goede afspraken kunt maken, dan op het moment dat je elkaars bloed kan drinken een oplossing te moeten vinden....
Psies.quote:Op zondag 10 juli 2011 18:10 schreef Lotje-Plusone het volgende:
[..]
Dit! Nu is allemaal koek en ei en gunnen jullie elkaar de wereld, maar je zult niet het eerste stel zijn dat elkaar het leven zuur maakt nadat jullie uit elkaar gaan.
Heh?quote:Op zondag 10 juli 2011 18:11 schreef nikky het volgende:
Maar nog even, is het niet zo dat bij beëindiging van de relatie na zoveel dat de andere partij sowieso een gedeelte kan 'opeisen'? Hoe wordt dat berekend dan? Ik neem aan dat een rechter niet willekeurig een bedrag toekent aan een partij. Persoonlijk lijkt het mij dan verstandiger om dit van te voren vast te leggen dan pas uit te vechten voor de rechter oid.
Geen ervaring hoorquote:
Nee.quote:Op zondag 10 juli 2011 18:29 schreef Gulmez het volgende:
jij lijkt me echt zo1tje met kort blond haar en een zwart ''trendy'' brilletje
Dan erven de kinderen, niet de ouders van de erflater.quote:Op zondag 10 juli 2011 18:50 schreef Troeta het volgende:
Maar gaan jullie kinderen nemen in de toekomst? En moeten die kinderen dan ook een huurflatje gaan zoeken?
quote:Op zondag 10 juli 2011 18:50 schreef Troeta het volgende:
Maar gaan jullie kinderen nemen in de toekomst? En moeten die kinderen dan ook een huurflatje gaan zoeken?
Nee, dat had ik over het hoofd gezien, dat kunnen we dichttimmeren als er kinderen in het spel zijn.quote:Op zondag 10 juli 2011 18:13 schreef nikky het volgende:
Mijn huis blijft dan ook van mij. Ten alle tijde, maar ik zal niet zeggen dat mijn partner (die heb ik trouwens niet) het huis moet verlaten omdat mijn dochter het huis erft wanneer ik overlijd.
Nou ja, als je niks spaart, dan heb je ook niets. Ik denk daarom dat het het beste is, als zij de helft van mijn hypotheekrente betaalt, en van wat zij overhoudt, ze spaart of belegt voor later.quote:En ook niet na 20 jaar samenwonen pak je koffertje maar en dat is alles wat je bezit. Zou ik nogal vreemd vinden.
Wat een onzin. Zo hebben wij het ook gedaan. Alleen ben ik bij mijn huidige vrouw ingetrokken. Hebben exact dezelfde constructie gehanteerd. Inmiddels hebben we samen een huis en getoruwd ed. Je mag best rationeel nadenken over dit soort zaken, want als het mis gaat kun je er donder op zeggen dat het wat minder vriendelijk gaat dan bij elkaar intrekken.quote:Op zondag 10 juli 2011 14:59 schreef Document1 het volgende:
Serieuze vraag: hou je wel van dr? Je komt ietwat harteloos over.
Met mijn vorige vriendin had ik een samenlevingscontract. Toen we uit elkaar gingen, stond er echter geen letter in het contract dat ons hielp. Het ging alleen maar over de zorgplicht naar elkaar toe.quote:Op zondag 10 juli 2011 22:18 schreef Spanky78 het volgende:
[..]
Het beste is meteen een samenlevingscontract opstellen, waarin eea gergeeld wordt. De notaris betaal je er wel wat voor, maar het zorgt wel voor duidelijkheid als je uit elkaar gaat.
quote:Op zondag 10 juli 2011 14:51 schreef jochem8 het volgende:
Bart, als ze met jouw voorstellen akkoord gaat lach ik me de ballen uit de broek
Er zijn ook veel mensen van overtuigd dat het niet gebeurt, die niks regelen en dan komen te overlijden. Dan is het allicht beter om er wel over na te denken en e.e.a. te regelen.quote:Op zondag 10 juli 2011 23:45 schreef Luxuria het volgende:
Je klinkt echt alsof je binnenkort dood gaat met je gepraat over overlijden en het testament.
Testament regelt alleen maar wat bij dood. Ook interessant, maar voorlopig is beëindiging van de relatie vermoedelijk een groter risico. Als zij bij jou woont en ze wordt enorm vals bij beëindiging van de relatie, heb je een probleem. Als ze bij beëindiging realtie gewoon een normaal mens blijft, dan kan het allemaal ongeveer zoals je in de OP voorstelt.quote:Op zondag 10 juli 2011 23:14 schreef bart1977 het volgende:
[..]
Met mijn vorige vriendin had ik een samenlevingscontract. Toen we uit elkaar gingen, stond er echter geen letter in het contract dat ons hielp. Het ging alleen maar over de zorgplicht naar elkaar toe.
Dus je tip is aardig, maar dan nog: wat moet er dan in staan? Als ik de bovenstaande discussie voor mezelf zou moeten samenvatten, zou ik zeggen: testament laten opmaken.
Ja dat vind ik ook een tikkie asociaal, je maakt toch een samenlevingsovereenkomst opquote:Op zondag 10 juli 2011 14:47 schreef Jojoortje het volgende:
Jij komt te overlijden en zij moet dan verkassen?
quote:Op zondag 10 juli 2011 14:52 schreef opa_sigaar het volgende:
Jij komt te overlijden, zij zit in een rouwproces en kan gelijktijdig op zoek naar een nieuw onderkomen?
Daar de kans klein is dat je plotsklaps overlijdt lijkt me dit alsnog geen ideale situatie.
Ik begrijp ts wel, hij heeft de woning zelf gekocht en de woning overzetten of verkopen kost veel geld. Ik zou alleen niet akkoord gaan met het bijleggen van de rente als ik er zelf niets aan overhoudt. Wel aan gwl, boodschappen, auto etc. Als ze slim is opent ze een spaarrekening, dan kunnen ze in de toekomst samen groter gaan wonen.quote:Op maandag 11 juli 2011 11:14 schreef ikweethetookniet het volgende:
Heeft ts al geinformeerd hoeveel centjes schoonpaps heeft![]()
Dan zou een huwelijk in gemeenschap vam goederen wel eens de oplossing kunnen zijn voor deze centenneuker
Hoezo niet? Hoe is dit anders dan huur?quote:Op maandag 11 juli 2011 11:34 schreef muhahaha het volgende:
[..]
Ik begrijp ts wel, hij heeft de woning zelf gekocht en de woning overzetten of verkopen kost veel geld. Ik zou alleen niet akkoord gaan met het bijleggen van de rente als ik er zelf niets aan overhoudt.
...
|
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |