Nog nietquote:Op vrijdag 1 juli 2011 23:01 schreef douche-eendje het volgende:
Heeft er iemand nog wat leuks/handigs voor in de OP?
Komt wel?quote:
Hij was te gast bij Oprah en het lijkt me zeker een aanrader.quote:Editorial Reviews
Review
“Wow, wow, wow! I never imagined meatless meals could be so satisfying.” (Oprah Winfrey, on Oprah.com )
“Meeting Tal has changed our lives for the better. We wish everyone could experience his cooking. It’s delicious and healthy at the same time—sometimes that’s a hard balance, but not with Tal.” (Ellen DeGeneres and Portia de Rossi )
“You name ‘em, he’s fed ‘em. Tal Ronnen is no up-and-comer—he has long since arrived and taken over the culinary world of veganism.” (Rory Freedman, author of Skinny Bitch )
“Tal Ronnen’s assertion is that [The Conscious Cook] will change the way you eat. It will, for the better.” (Basil & Spice )
“What’s great about this cookbook is its range and its approach to meatless cooking. No main dish ever feels like a side dish . . . Instead, each meal is made to be complete and satisfying.” (fitsugar.com )
#14 Wall Street Journal Bestseller (The Wall Street Journal )
Named one of the top ten cookbooks of the year. (Epicurious )
#3 New York Times bestselling book (New York Times )
What you’ll probably be most conscious of as you prepare the 75 vegan recipes from “The Conscious Cook” is how delicious the food is. (Lisa Messinger, creators.com )
“Tal’s recipes are simply fantastic . . . Whether you are a vegan, vegetarian, or committed meat eater, this is a book that can help you down the path of higher-quality, good tasting, humane eating.” (Wayne Pacelle, President and CEO of The Humane Society of the United States )
Product Description
THE CONSCIOUS COOK is a breakthrough in vegan cuisine. By teaching readers how to make truly satisfying and delicious meals without the meat and dairy‚ it makes the shift to a vegan lifestyle easy.
A former steak lover himself‚ Chef Tal struggled for years on a vegan diet that left him hungry and filled with cravings for butter and meat. About ten years ago‚ he decided that the best way to satisfy his dietary desires was to make food that was good enough for "foodies" and could gratify his cravings for rich flavor and fat. The solution? Create vegan meals with substantial proteins that could literally change the way people eat. He studied all aspects of non−meat proteins and today is widely regarded as the expert in the field‚ developing new concepts for meals and sauces and helping to improve textures for food companies such as Gardein (the provider of vegetable proteins used by
Morningstar Farms‚ It′s All Good‚ Trader Joe′s brands‚ and the prepared food department of Whole Foods‚ to name a few).
THE CONSCIOUS COOK features a center−of−the−plate protein in all of its entrees−a first for vegan cookbooks. Seventy−five original recipes are organized by categories that include starters and small plates‚ soups and salads‚ entrees‚ and desserts. Each recipe is accompanied by stunning full−color photographs.
Mocht je er een van 23 willen dan staat m'n PM box open. (En ja in ben een vrouw, let niet op de naam en het icoontje.quote:Op maandag 12 september 2011 15:21 schreef frame-saw het volgende:
O oeps, het moeten vrouwen zijn! Liefst vanaf 30 jaar, maar jonger mag ook.
Heel misschien heb ik je wel nodig, maar dan zie je vanzelf wel een DM in je inbox
Vegetariėr, checkquote:Op maandag 12 september 2011 15:21 schreef frame-saw het volgende:
O oeps, het moeten vrouwen zijn! Liefst vanaf 30 jaar, maar jonger mag ook.
Heel misschien heb ik je wel nodig, maar dan zie je vanzelf wel een DM in je inbox
Vegetariėr, checkquote:Op maandag 12 september 2011 15:21 schreef frame-saw het volgende:
O oeps, het moeten vrouwen zijn! Liefst vanaf 30 jaar, maar jonger mag ook.
Heel misschien heb ik je wel nodig, maar dan zie je vanzelf wel een DM in je inbox
Graag gedaan, ik hoop dat het wat wordt!quote:Op vrijdag 16 september 2011 14:18 schreef frame-saw het volgende:
Heel erg veel dank voor jullie medewerking dames, jullie hebben mooie antwoorden gegeven. Ben nu nog bezig met het artikel
Variant op AH vega chili.quote:
Niks moet, ik dwing het je niet te etenquote:Op zaterdag 17 september 2011 16:05 schreef Madame_Paon het volgende:
Moet het per se met meergranenrijst?
Bedankt, dit ga ik vanavond eten!quote:Op donderdag 18 augustus 2011 18:14 schreef problematiQue het volgende:
Simpel gerecht dat gisteren prima smaakte, gekocht bij AH, ingredienten voor 1 of 2 personen:
- Zak thaise wokgroente 250gr (1p) of 400gr (2p)
- stukjes ananas, kleinste (1p) of iets groter (2p) blikje
- half (1p) of heel (2p) zakje 'smaakmaker' van lemongrass en kokos (staat bij mijn AH gekoeld in de buurt van de groente)
- rijst
Rijst koken, Groente wokken, aan het einde saus en ananas erbij. Klaar.
Ik ben benieuwd wat je er van vindtquote:Op zaterdag 17 september 2011 16:16 schreef Blossom86 het volgende:
[..]
Bedankt, dit ga ik vanavond eten!
Misschien smaakt het naar vegetariėrsquote:Op zaterdag 17 september 2011 16:23 schreef GimmeGore het volgende:
ik weet niet of dit nou wel of niet vegetarisch is...
[ afbeelding ]
Lekker! Zeker voor herhaling vatbaar. Makkelijk en snel klaar, maar toch weer eens wat anders.quote:Op zaterdag 17 september 2011 16:18 schreef problematiQue het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd wat je er van vindt
Zulke dingen doe ik inderdaad al, ik heb een hoop gerechten zoals ovenschotels waar ik het vlees gewoon weglaat, mis je niets.quote:Op zaterdag 17 september 2011 21:57 schreef problematiQue het volgende:
je kunt lekkere aardappelopenschotels maken zonder dat er vlees inzit, of is dat niet waar je naar op zoek bent?
Sojabonen. Veel goeie eiwitten en prima op smaak te maken met bv masala kerrie.quote:Op zaterdag 17 september 2011 21:54 schreef Lotje-Plusone het volgende:
Ik heb al heel veel producten geprobeerd zoals groentenburgers, kaasburgers, valess vleesvervangers, dat soort zaken. Op zich vind ik ze niet vies, maar ook niet echt lekker en behoorlijk duur, daarnaast zitten er ook vaak een hele shitload aan conserveringsmiddelen en toegevoegde zooi in.
Ik kook het liefst met zoveel mogelijk producten die geen ingredientenlijst hebben en geef er dan zelf smaak aan met kruiden.
Dat is idd wel een idee! Om zelf wat in elkaar te draaien!quote:Op zaterdag 17 september 2011 22:02 schreef GimmeGore het volgende:
ik maak vaak zelf vegaburgers met rijst (die ik in de ochtend dan al gekookt heb, zodat het droger is) en tofu.
In de keukenmachine, en dan uitproberen maar met kruiden en specerijen. Als je een lekker mengsel hebt. burgertjes (of wat voor vorm je ook wil eigenlijk) van vormen en bakken maar
Sojabonen zijn er prima voor, goeie eiwittenquote:Op zaterdag 17 september 2011 22:05 schreef Lotje-Plusone het volgende:
[..]
Dat is idd wel een idee! Om zelf wat in elkaar te draaien!
Als ik eens een vegaburgerachtig iets haal is het van de vegetarische slager of iets van de natuurwinkel. De rest loop ik ook niet warm voor. Verder kun je met allerlei soorten bonen ook makkelijk burgers maken, ik at een tijd terug nog een burger met linzen en couscousquote:Op zaterdag 17 september 2011 21:54 schreef Lotje-Plusone het volgende:
Ik heb al heel veel producten geprobeerd zoals groentenburgers, kaasburgers, valess vleesvervangers, dat soort zaken. Op zich vind ik ze niet vies, maar ook niet echt lekker en behoorlijk duur, daarnaast zitten er ook vaak een hele shitload aan conserveringsmiddelen en toegevoegde zooi in.
Ik kook het liefst met zoveel mogelijk producten die geen ingredientenlijst hebben en geef er dan zelf smaak aan met kruiden.
Eigenlijk nog nooit mee gekookt, heeft de ah ze of moet ik ervoor naar de toko?quote:Op zaterdag 17 september 2011 22:09 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Sojabonen zijn er prima voor, goeie eiwitten
Toko of natuurwinkel!quote:Op zaterdag 17 september 2011 22:10 schreef Lotje-Plusone het volgende:
[..]
Eigenlijk nog nooit mee gekookt, heeft de ah ze of moet ik ervoor naar de toko?
Vegetarische slager? Waar zit zoiets? Ik wist niet eens dat dat bestond.quote:Op zaterdag 17 september 2011 22:10 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Als ik eens een vegaburgerachtig iets haal is het van de vegetarische slager of iets van de natuurwinkel. De rest loop ik ook niet warm voor. Verder kun je met allerlei soorten bonen ook makkelijk burgers maken, ik at een tijd terug nog een burger met linzen en couscous
Jawel joh. Nou ja, in de diepvries, dat wel, maar toch noem ik dat "verse sojabonen". In ieder geval heel anders dan gedroogde, want gedroogde sojabonen worden veel later geoogst, als ze al helemaal rijp, droog en bruin zijn en de peulen vanzelf open springen. De verse sojabonen zijn eigenlijk "onrijpe sojabonen,mooi groen nog. En lekker, als groenten.quote:Op zaterdag 17 september 2011 21:18 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Gedroogd en geweekt. Ik heb nog nooit verse gezien in nederland geloof ik.
Staat een kaartje op de websitequote:Op zaterdag 17 september 2011 22:12 schreef Madame_Paon het volgende:
[..]
Vegetarische slager? Waar zit zoiets? Ik wist niet eens dat dat bestond.
Al zal het vast veel te ver rijden zijn voor wat boodschappen.
En linzen ben ik geen fan van ...
En blader ook eens wat goede vegakookboeken door, geeft ook weer inspiratie tot het maken van nieuwe dingen.quote:Op zaterdag 17 september 2011 22:12 schreef Lotje-Plusone het volgende:
Eens kijken of ik mijn vriend daar ook blij mee maak, hij vind vegetarisch eten helemaal niet erg en lust eigenlijk alles maar dingen zoals couscous en groenteburgers hoeft van hem niet zo.
Mijn tactiek op dit moment is, gewoon koken, voorschotelen en achteraf pas zeggen wat het is
Dan krijg ik een veel eerlijker oordeel, en vaak ligt het toch aan de manier van klaarmaken of iets lekker is of juist niet.
Hmm, ik denk dat ik voorlopig nog maar even pas, geen winkel in de buurt en bezorgmoment is ook niet bepaald concreet.quote:Op zaterdag 17 september 2011 22:18 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Staat een kaartje op de website![]()
quote:U ontvangt uw bestelling binnen twee weken, een dag voor aflevering ontvang u hier een e-mail over
Dat is zo ontzettend lekkerquote:Op zaterdag 17 september 2011 22:15 schreef RobinOok het volgende:
Jawel joh. Nou ja, in de diepvries, dat wel, maar toch noem ik dat "verse sojabonen". In ieder geval heel anders dan gedroogde, want gedroogde sojabonen worden veel later geoogst, als ze al helemaal rijp, droog en bruin zijn en de peulen vanzelf open springen. De verse sojabonen zijn eigenlijk "onrijpe sojabonen,mooi groen nog. En lekker, als groenten.
Klik: de soorten sojabonen op een rijtje (met recept voor groene sojabonen erbij)
[ link | afbeelding ]
Thx. Als ik ze een keer zie gaan ze zeker meequote:Op zaterdag 17 september 2011 22:15 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Jawel joh. Nou ja, in de diepvries, dat wel, maar toch noem ik dat "verse sojabonen". In ieder geval heel anders dan gedroogde, want gedroogde sojabonen worden veel later geoogst, als ze al helemaal rijp, droog en bruin zijn en de peulen vanzelf open springen. De verse sojabonen zijn eigenlijk "onrijpe sojabonen,mooi groen nog. En lekker, als groenten.
Klik: de soorten sojabonen op een rijtje (met recept voor groene sojabonen erbij)
[ link | afbeelding ]
Is dat een kookboek?quote:Op zondag 16 oktober 2011 22:48 schreef _Ophelia_ het volgende:
Heeft iemand een tip waar ik de BBC good food vegetarian christmas kan krijgen? (liefst omgeving Tilburg of via internet) Hij komt begin november weer uit. Ik probeer het ieder jaar maar het is me nog nooit gelukt om hem te pakken te krijgen
Is dat verantwoord om zo'n jong kind vegetarisch te laten eten? Dit is een oprechte vraag en absoluut geen oordeel hoor!quote:Op vrijdag 21 oktober 2011 00:03 schreef Reilain het volgende:
tvptje
Sinds mijn 12de eet ik vegetarisch... en mijn dochter van ruim 14 mnd doet ook mee... altijd fijn om wat nieuwe recepten en ideeėn te vinden...
quote:Op vrijdag 21 oktober 2011 00:03 schreef Reilain het volgende:
tvptje
Sinds mijn 12de eet ik vegetarisch... en mijn dochter van ruim 14 mnd doet ook mee... altijd fijn om wat nieuwe recepten en ideeėn te vinden...
Eet jij af en toe vegetarisch Klodder?quote:Op vrijdag 21 oktober 2011 17:01 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik zit komende week in Duitsland, daar zou het pas een uitdaging zijn om vegetarisch te eten(ik begin er dan ook niet aan
)
Het is een tijdschrift (zie "magazine" op die site, die ik trouwens veel gebruik), de "gewone" heb ik lange tijd een abonnement op gehad maar de speciale edities versturen ze zelf niet buiten het VK. Er zijn ieder jaar wel een paar boekhandels die de vegetarian christmas uitgave hebben maar daar kom ik altijd pas te laat achter.quote:Op vrijdag 21 oktober 2011 00:11 schreef Madame_Paon het volgende:
[..]
Is dat een kookboek?
Op deze website staan recepten in het Engels: http://www.bbcgoodfood.co(...)egetarian-christmas/
Op amazon.com heb je ook wat vegetarische kookboeken, maar die van de BBC staat er niet bij.
Die bratlinge die genoemd worden in dat artikel zijn echt heel erg lekker! Makkelijk te maken en naar eigen smaak aan te passen ook.quote:Op vrijdag 21 oktober 2011 17:03 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
http://www.vegatopia.com/(...)etarier-in-duitsland
ik denk dat ik zelfs meer vegetarisch dan vlees eet. Zeker in de zomerquote:Op vrijdag 21 oktober 2011 17:05 schreef Pisces29 het volgende:
[..]
Eet jij af en toe vegetarisch Klodder?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Vegatopiaquote:Op vrijdag 21 oktober 2011 17:03 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
http://www.vegatopia.com/(...)etarier-in-duitsland
quote:Op vrijdag 21 oktober 2011 17:38 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
VegatopiaDaar hing ik vroeger best veel rond, er werd daar zoveel over fok gezeken dat ik uiteindelijk hier maar eens ben komen kijken
Oke, leuk!quote:Op vrijdag 21 oktober 2011 17:34 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
ik denk dat ik zelfs meer vegetarisch dan vlees eet. Zeker in de zomer
Maar niet echt bewust dus of vanuit een overtuiging.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op woensdag 22 januari 2025 19:50 schreef Bugno3 het volgende:
Stukje Pelle, stukje Cannavaro, stukje Totti.
Ook The English Bookshop in Amsterdam niet? Misschien kan je ze mailen of ze die normaal binnenkrijgen?quote:Op vrijdag 21 oktober 2011 17:06 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Het is een tijdschrift (zie "magazine" op die site, die ik trouwens veel gebruik), de "gewone" heb ik lange tijd een abonnement op gehad maar de speciale edities versturen ze zelf niet buiten het VK. Er zijn ieder jaar wel een paar boekhandels die de vegetarian christmas uitgave hebben maar daar kom ik altijd pas te laat achter.
Ik zou de ballen gewoon in een apart pannetje koken, in water of des noods in boullion. En dan kunnen de vleeseters aan tafel de ballen in hun groentensoep scheppen.quote:Op zondag 30 oktober 2011 09:27 schreef honeyblack het volgende:
Ik maak altijd vegetarische soepen klaar (soms zelf bouillon gemaakt soms ook niet)
nu wil ik deze week groentesoep voor de familie maken , maar nu zitten er 2 zeikerds bij die vlees in hun soep willen.
Ze mogen het allemaal lekker zelf draaien etc. Alleen hoe moet ik dit nu aanpakken?
Kan ik eerst me groentesoep maken en daarna de helft in een andere pan doen en die ballen erbij laten mikken of moet ik 2 verschillende pannen groentesoep maken?
Wat voor vlees? Ballen of sudderstukjes?quote:Op zondag 30 oktober 2011 09:27 schreef honeyblack het volgende:
Ik maak altijd vegetarische soepen klaar (soms zelf bouillon gemaakt soms ook niet)
nu wil ik deze week groentesoep voor de familie maken , maar nu zitten er 2 zeikerds bij die vlees in hun soep willen.
Ze mogen het allemaal lekker zelf draaien etc. Alleen hoe moet ik dit nu aanpakken?
Kan ik eerst me groentesoep maken en daarna de helft in een andere pan doen en die ballen erbij laten mikken of moet ik 2 verschillende pannen groentesoep maken?
Ballenquote:Op zondag 30 oktober 2011 14:05 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Wat voor vlees? Ballen of sudderstukjes?
Voor de volgende die het zoekt, bij de Turkse/Arabische supermarkt is het vaak wel te vinden!quote:Op zaterdag 31 maart 2012 16:09 schreef littledrummergirl het volgende:
Haloumi was helaas niet te vinden hierheb wel mozzarella, cheddar en geraspte kaas
verder kruiden, sausjes, paar soorten groenten, vegaballetjes, brood en eitjes. komt wel goed dus
thnx voor het mee denken!
Die vegatonijn is echt hilarisch. Had laatst een no-tunasalade gemaakt voor op brood en meegenomen naar mn vrijwilligerswerk. En achteraf pas verteld dat het geen echte tonijn wasquote:Op dinsdag 8 mei 2012 21:08 schreef RandomMoron het volgende:
ik heb vandaag viskoekjes gemaakt door de vegetarische tonijn van de vegetarische slager te roeren met een eitje, bosuitjes, een schepje ketjap en twee teentjes knoflookwas heel lekker!
Het lijkt echt op tonijn?quote:Op dinsdag 8 mei 2012 22:00 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Die vegatonijn is echt hilarisch. Had laatst een no-tunasalade gemaakt voor op brood en meegenomen naar mn vrijwilligerswerk. En achteraf pas verteld dat het geen echte tonijn was
Als ik de verpakking die in de vriezer ligt open maak, maak ik wel even een foto van de "tonijn", dit is al de saladeversie. Heb er geen sambal doorgedaan, vegasambal was opquote:Op woensdag 9 mei 2012 14:12 schreef RobinOok het volgende:
[ link | afbeelding ]
Vind het er wel iets "geschift" uitzien, maar als je er niet op let zal het vast niet opvallen inderdaad.
Deed jij er sambal door, douche-eendje?
De saladeversie? Heb je 'm opnieuw ingevroren? Het is toch een "bliktonijnversie" die je nog wel zelf aan moet maken? Net als een blikje tonijn?quote:Op woensdag 9 mei 2012 14:17 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Als ik de verpakking die in de vriezer ligt open maak, maak ik wel even een foto van de "tonijn", dit is al de saladeversie.
Ja klopt, maar op dat broodje is het zo te zien al iets mee gedaan. Zo komt hij namelijk niet uit de verpakkingquote:Op woensdag 9 mei 2012 14:54 schreef RobinOok het volgende:
[..]
De saladeversie? Heb je 'm opnieuw ingevroren? Het is toch een "bliktonijnversie" die je nog wel zelf aan moet maken? Net als een blikje tonijn?
Kijk, die zocht ik gisterenquote:Op woensdag 9 mei 2012 14:53 schreef RobinOok het volgende:
Yup, al is "recept" een te groot woord. ;-)
[ link | afbeelding ]
Zelf tofu puffs maken
Oh, op die fiets! Ja, ik had het aangemaakt met mayo, verse koriander, lente-ui, paar drupjes worcestersauce, sprietsje citroensap, peper en zout. Uiteraard.quote:Op woensdag 9 mei 2012 15:32 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ja klopt, maar op dat broodje is het zo te zien al iets mee gedaan. Zo komt hij namelijk niet uit de verpakking
Ik had er hier laatst een die in het midden van het blok na het ontdooien nog hard was, was niet fijn... Maarja, toch maar nieuwe gekocht wantquote:Op woensdag 9 mei 2012 16:53 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Oh, op die fiets! Ja, ik had het aangemaakt met mayo, verse koriander, lente-ui, paar drupjes worcestersauce, sprietsje citroensap, peper en zout. Uiteraard.![]()
Maar mijn tweede versie, toen ik het uit de vriezer haalde en het ontdooid was zag er (als ik het me goed herinner) ook enigzins geschift uit. Misschien was er gewoon iets niet goed gegaan ergens. Ben nu wel benieuwd of jouw onbewerkte tonijn er dan heel anders uitziet.
Je weet dat ze al keeeeiveel verkooppunten in Nederland hebben he?quote:Op woensdag 9 mei 2012 18:12 schreef Niara het volgende:
Ooh vegetarische tonijn! Ik zou ook echt eens naar de vegetarische slager moeten.
Ik heb ook geen friteuse, ik waag een poging in mn wokquote:Op woensdag 9 mei 2012 18:12 schreef Niara het volgende:
Ooh vegetarische tonijn! Ik zou ook echt eens naar de vegetarische slager moeten.
En hmmm, gefrituurde tofublokes. Pas bij een sushi restaurant gegeten. Jammergenoeg heb ik zelf geen frituese
Oh wow, wist niet dat er al zoveel waren! Ik zal binnenkort eens langsgaan!quote:Op woensdag 9 mei 2012 18:13 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Je weet dat ze al keeeeiveel verkooppunten in Nederland hebben he?
Kijk, hier: http://www.devegetarischeslager.nl/onze-verkooppunten
Ho ho, die bevroren en daarna gefrituurde stukjes tofu, dat worden dus gummi-achtige, luchtig bolletjes. Bij de Japanner frituren ze verse, zachte tofu, in een klein jasje van maizena. Die is zacht als pudding. Dat is wel heel wat anders he?quote:Op woensdag 9 mei 2012 18:23 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ik heb ook geen friteuse, ik waag een poging in mn wok
Hij gaat ook eerst in de vriezer hoorquote:Op woensdag 9 mei 2012 20:31 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Ho ho, die bevroren en daarna gefrituurde stukjes tofu, dat worden dus gummi-achtige, luchtig bolletjes. Bij de Japanner frituren ze verse, zachte tofu, in een klein jasje van maizena. Die is zacht als pudding. Dat is wel heel wat anders he?
[ link | afbeelding ]
Agedashi tofu
Stuk moeilijker ook om te maken.
Als een kaassoufle al 5x gelukt is in mn koekenpan, gaat dit ook lukken. Het ziet er gewoon te lekker uitquote:Op woensdag 9 mei 2012 20:59 schreef RobinOok het volgende:
Ja, die ontdooide, gefrituurde tofu komen niet zo nauw, kan ook in een koekenpan inderdaad.
Ik had vegetarische gehaktballen van de Vegaslager en die vond ik helemaal niet lekker.. Heel droog net een groenteschijf en qua smaak ook raar..quote:Op woensdag 9 mei 2012 18:12 schreef Niara het volgende:
Ooh vegetarische tonijn! Ik zou ook echt eens naar de vegetarische slager moeten.
En hmmm, gefrituurde tofublokes. Pas bij een sushi restaurant gegeten. Jammergenoeg heb ik zelf geen frituese
Ah verkeerde keuze dusquote:Op donderdag 10 mei 2012 15:57 schreef RobinOok het volgende:
Ah, net een echte gehaktbal dus. Daarover zijn de meningen ook altijd zo verdeeld!
De lupinebitterballen zijn goddelijk.quote:Op donderdag 10 mei 2012 16:07 schreef RobinOok het volgende:
Ja, ik zou het zeker nog niet opgeven, de producten van de vegetarische slager zijn allemaal heel verschillend van samenstelling en smaak. Ik geloof dat hun kipstukjes het beroemdst zijn. Die heb ik in de vriezer, maar nog steeds niet aan toegekomen die uit te testen.
kip was goed te doenquote:Op donderdag 10 mei 2012 16:07 schreef RobinOok het volgende:
Ja, ik zou het zeker nog niet opgeven, de producten van de vegetarische slager zijn allemaal heel verschillend van samenstelling en smaak. Ik geloof dat hun kipstukjes het beroemdst zijn. Die heb ik in de vriezer, maar nog steeds niet aan toegekomen die uit te testen.
Ja, dit was gewoon zo uit de verpakking. Ach, het ging amper uit de verpakking. Liggen nu wat blokjes in de vriezer, eens kijken of ik morgen de puffs kan maken die RobinOok gepost heeft.quote:Op vrijdag 11 mei 2012 22:03 schreef Maria2.0 het volgende:
Is dat dat lillende puddingspul? Dat bestelde ik eens bij een Japanner, zo'n ordinair sushikrot. Niet te vreten vond ik het. Was wel lekker gepaneerd en zo maar de binnenkant was een soort pudding meets gelatine meets klei meets gips
Lekker man!quote:Op vrijdag 11 mei 2012 22:03 schreef Maria2.0 het volgende:
Is dat dat lillende puddingspul? Dat bestelde ik eens bij een Japanner, zo'n ordinair sushikrot. Niet te vreten vond ik het. Was wel lekker gepaneerd en zo maar de binnenkant was een soort pudding meets gelatine meets klei meets gips
Het is wel echt heel lastig spul zeg, valt zo uit elkaar zo zachtquote:
Mooi zo! Volgende keer silken tofu salade mee maken dan!quote:Op vrijdag 11 mei 2012 21:55 schreef douche-eendje het volgende:
Er liggen wat blokjes silken tofu nu in de vriezer.... En ik heb wat zo van dat spul opgegeten. Mijn hemelWat is dat lekker!
Daar vind ik dan juist weer geen zak aan. Doe mij dan maar gewoon kip of zo.quote:Op vrijdag 11 mei 2012 22:08 schreef Maria2.0 het volgende:
Ik vind tofu alleen lekker als het goed gekruid is in heel kleine blokjes door een gerecht waar normaal kipblokjes in gaan.
Ik vind het waardeloos. En het is prijzig.quote:Op vrijdag 18 mei 2012 20:12 schreef jojomen4 het volgende:
Gisteren wezen eten bij Betty's in Amsterdam. Dikke aanrader voor iedereen die van vegetarisch / biologisch eten houd.
Ik heb ze laatst ook weer gehad. Men vind het op echt kip lijken. Geen idee, want nooit gegetenquote:Edit: vorige week "kipstukjes" van de vegetarische slager (te koop door heel Nederland bij verschillende supermarkten) gegeten. Jeetje, dat was me ook een partij lekker. Voor het eerst in 2 jaar dat ik m'n "snijtanden" nodig heb. Heerlijk!
Ow.. ik ben benieuwd waar jij lekker vegetarisch gaat uiteten. Tips?quote:Op zondag 20 mei 2012 17:57 schreef TechXP het volgende:
[..]
Ik vind het waardeloos. En het is prijzig.
[..]
Ik heb ze laatst ook weer gehad. Men vind het op echt kip lijken. Geen idee, want nooit gegeten
Maar ik vind het niet zo lekker, maar top als anderen ipv echt kip dat van de vegaslager zouden eten.
Als ik gewoon eten wil dan vind ik De Bolhoed wel goed. maar dat is gewoon als ik eten nodig heb. Niet echt culinair.quote:Op woensdag 23 mei 2012 13:21 schreef jojomen4 het volgende:
Ow.. ik ben benieuwd waar jij lekker vegetarisch gaat uiteten. Tips?
Geen trassi in de ketjap? Doen ze in die surinaamse altijd dacht ik..quote:Op woensdag 23 mei 2012 13:26 schreef RandomMoron het volgende:
ik had van een klant een ketjap saus gekregen waar al stukjes ui en knoflook enzo in zitten, meegenomen uit Suriname.
Die is zooo lekker!! ik marineer er mijn tofu in, even snel wokken en het carameliseert heel snel, supermooie bruine kleur daardoor en zooo lekker![]()
als ik zin heb doe ik daar meestal nog wat gemberpoeder bij en wat sesamolie..
Ok, thanks.quote:Op woensdag 23 mei 2012 15:36 schreef TechXP het volgende:
[..]
Als ik gewoon eten wil dan vind ik De Bolhoed wel goed. maar dat is gewoon als ik eten nodig heb. Niet echt culinair.
Verder bij vegetarische chinees de Oude Plek of Soy in Utrecht. De Eetstee in Amersfoort vind ik het beste qua vegetarisch/culinair. Maar voor de rest valt NL gewoon tegen.
Als je in New York bent geweest valt alles in NL gewoon tegen qua vegarestaurants.
Maar ik hoop binnen 2 a 3 jaar een eigen 100% plantaardig restaurant in Amsterdam te openen. Met een hoog culinair gehalte. Lekker eten en mooie presentatie, vooroordeelbrekend en verre van alternatief
Ik wil best een keer komen keuren dan hoorquote:Op woensdag 23 mei 2012 15:36 schreef TechXP het volgende:
[..]
Als ik gewoon eten wil dan vind ik De Bolhoed wel goed. maar dat is gewoon als ik eten nodig heb. Niet echt culinair.
Verder bij vegetarische chinees de Oude Plek of Soy in Utrecht. De Eetstee in Amersfoort vind ik het beste qua vegetarisch/culinair. Maar voor de rest valt NL gewoon tegen.
Als je in New York bent geweest valt alles in NL gewoon tegen qua vegarestaurants.
Maar ik hoop binnen 2 a 3 jaar een eigen 100% plantaardig restaurant in Amsterdam te openen. Met een hoog culinair gehalte. Lekker eten en mooie presentatie, vooroordeelbrekend en verre van alternatief
Ik ga bij voorkeur - als veganist - liever naar een goed kwaliteitsrestaurant, omdat de koks het daar eerder als een uitdaging zien (het is anders dan wat ze dagelijks over de vloer hebben).quote:Op woensdag 23 mei 2012 18:52 schreef douche-eendje het volgende:
Ik wil best een keer komen keuren dan hoor![]()
Ik weet hier in de omgeving nu een kleine selectie restaurantjes waar ik als vegetariėr lekker kan eten, 1 heeft verse seizoenvegaburgers en die zijn toch een partij lekker.
Waar ik wel moe van kan worden nu is al dat geitenkaas bij het kopje vega op de menukaart. Het is op een enkeling na allemaal hetzelfde en zo gigantisch inspiratieloosAls ik uit eten ga wil ik het gevoel hebben dat de kok er moeite voor heeft gedaan, niet dat ik het zelf ook thuis had kunnen maken voor een fractie van de prijs.
Als het open is spam ik het natuurlijk op Fok!quote:Op woensdag 23 mei 2012 18:21 schreef jojomen4 het volgende:
Wanneer je geopend bent hoor ik het graag.Succes!
Als vegetariėr merk je ook echt wel het verschil tussen een goed kwaliteitsrestaurant en een doorsnee restaurant. Vorige week was ik in een restaurantje hier in de stad die voortkomt uit een slagersfamilie, niet de eerste keus die ik zou maken... maar etentje met het werk. Maar de huisgemaakte, biologische kaas-groentenburger was dermate goed van smaak dat ik er zeker nog wel een keer voor terugga!quote:Op woensdag 23 mei 2012 20:29 schreef TechXP het volgende:
[..]
Ik ga bij voorkeur - als veganist - liever naar een goed kwaliteitsrestaurant, omdat de koks het daar eerder als een uitdaging zien (het is anders dan wat ze dagelijks over de vloer hebben).
Ik kan vaak juist zeer slecht eten bij de vegetarische restaurants, omdat je daar als veganist een beetje datzelfde hebt. Altijd het standaard hapje voor de veganist daar. Maar datzelfde hebben vegetariers weer met de standaard gerechten op de kaarten bij de gewone restaurants.
Niet-vegetarische restaurants kunnen wel degelijk goede vegetarische (of veganistische) gerechten serveren. Vaak kun je het wel al een beetje aan de kaart zien. Als de salade geitenkaas en een tortilla de enige opties zijn, dan zegt dat veel over de creativiteit en inventiviteit (of beter het gebrek aan). Dan kan ik me niet voorstellen dat de vlees- en visgerechten wel spannend zijn. Het helpt vaak ook wel op speciale wensen van tevoren door te geven.quote:Op woensdag 23 mei 2012 20:29 schreef TechXP het volgende:
Ik ga bij voorkeur - als veganist - liever naar een goed kwaliteitsrestaurant, omdat de koks het daar eerder als een uitdaging zien (het is anders dan wat ze dagelijks over de vloer hebben).
Ik kan vaak juist zeer slecht eten bij de vegetarische restaurants, omdat je daar als veganist een beetje datzelfde hebt. Altijd het standaard hapje voor de veganist daar. Maar datzelfde hebben vegetariers weer met de standaard gerechten op de kaarten bij de gewone restaurants.
Van de acu herinner ik mij vooral een zeer vieze wc. Ik ben niet zo fan van kraakcafés. Maar voor een voedzame maaltijd wel te doen.quote:Op woensdag 23 mei 2012 20:53 schreef Vork het volgende:
In Utrecht heb ik meerdere malen prima gegeten bij Acu. Ok, het is een beetje een kraakhol, maar qua prijs/kwaliteit verhouding zeer gunstig čn veganistisch.
Ik eet niet van de wcquote:Op woensdag 23 mei 2012 22:39 schreef TechXP het volgende:
[..]
Van de acu herinner ik mij vooral een zeer vieze wc. Ik ben niet zo fan van kraakcafés. Maar voor een voedzame maaltijd wel te doen.
Berlijn is trouwens ook een walhalla voor vegetariers/veganisten.
haha.. zou ik ook niet aanbevelenquote:
lucky you. Veel plezier.quote:En dat van Berlijn weet ik, sterker nog zondag a.s. ga ik er weer heen
hmm, staat niet op de fles, dat wist ik helemaal nietquote:Op woensdag 23 mei 2012 15:37 schreef TechXP het volgende:
[..]
Geen trassi in de ketjap? Doen ze in die surinaamse altijd dacht ik..
Die zag ik laatst ook liggen, ga ik die ook maar eens proberen.quote:Op donderdag 18 augustus 2011 15:09 schreef douche-eendje het volgende:
Kooktip!
[ afbeelding ]
Ben weer wat aan het experimenteren met producten van de vegetarische slager... balletjes met smaak
quote:Op vrijdag 22 juni 2012 22:54 schreef uniekhoorn het volgende:
Wat is nou het vegetarisch summum?
De standaard , op de kaart staande, daar moet ook gewoon een verschil in zitten.
Moet eerlijk zeggen dat ik de vegetarische gerechten smaakvoller ga vinden dan de vleesgerechten, terwijl ik een echte carnivoor ben.
quote:Op dinsdag 19 juni 2012 08:40 schreef Isegrim het volgende:
Afgelopen week de 'kipstukjes' van de Vegetarische Slager (http://www.devegetarischeslager.nl/) geprobeerd. Ik moet zeggen, vleesvervangers zijn er wel beter op geworden sinds ik vegetariėr was. Met dit spul kun je makkelijk iemand voor de gek houden.
We hadden ze verwerkt in een curry (kip tikka masala, zelfgemaakt).
Dit is écht erg lekker !quote:Op dinsdag 19 juni 2012 17:35 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Ik heb ze gekochten ik ga deze week nog kip kerrie maken, even kijken hoe dat
smaakt, de spekkies hadden ze ook maar het is niet echt weer voor stampot en
alles is wel ingevroren maar voordat ik thuis ben niet meer, maar gekoeld is het
nog 5 dagen houdbaar, nou... dan is het wel op![]()
Producten die 100% plantaardig en lekker zijn :)quote:Op maandag 25 juni 2012 15:57 schreef Ill-Skillz het volgende:
Ik eet nu samen met mijn vriendin ongeveer 1,5 jaar max. 2 p/w vlees of vis. Nu willen we het liefst de laatste vleeschzaken ook uit ons dieet schrappen. Maar er zijn toch een paar dingen die we moeilijk kunnen missen. Met name zalm, tonijn en spek(jes).
Nu zag ik eerder een dit topic al een tip over vegatonijn en de vegaslager. Daar ga ik zeker even naar op zoek. Hebben jullie ook nog tips over een vega achtige zalmsmaak en of spekjes die echt zoutig zijn? We hebben weleens die tofu spekjes van AH gehad maar die hadden niet die echte smaak.
Ja? Oké ga ik die deze week nog kopenquote:Op maandag 25 juni 2012 16:53 schreef douche-eendje het volgende:
De spekjes zijn erg lekker ja. Lekker krokant bakken
Ik had er Kip Kerrie van gemaakt.quote:Op maandag 25 juni 2012 18:03 schreef RobinOok het volgende:
[..]
En zo ziet dat eruit als je 't bakt:
[ link | afbeelding ]
quote:Op woensdag 20 juni 2012 16:46 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Oké door jullie kreeg ik honger dus ik kon niet wachten !![]()
Bijna klaarik heb al geproefd, hem smaakt inderdaad wat ''kippig'' en héél lekker !
Ik heb de kip kerry gewoon op de normale manier gemaakt zoals ik het vroeger ook
deed toen ik nog (wel eens) biologische kip at, ik was alleen vergeten dat ik geen
kipkruiden in huis heb en die was ik vergeten te kopen, ik denk als je de stukjes eerst
met kipkruiden bestrooid dat je dan écht geen verschil meer proeft, maar écht nodig
vind ik het niet.
Ik heb de stukjes iets kleiner gesneden, en toen gewoon bij de uien en de rode paprika
in de olijfolie meegebakken, geen idee of dat de goede manier is maar het smaakt uitstekend![]()
de zilvervliesrijst heb ik er ook gewoon bijgegooid en later vanavond ga ik dit eten met
stukjes ananas er doorheen en ik denk dat ik er een wijntje bij neem, heb ik wel verdiend![]()
En bijvoorbeeld in een romige saus? Carbonara? Dan is het denk ik verstandiger de spekjes in een apart pannetje te bakken en er pas op het laatste moment bij te doen zeker?quote:Op maandag 25 juni 2012 16:53 schreef douche-eendje het volgende:
De spekjes zijn erg lekker ja. Lekker krokant bakken
Ik heb ze gisteren gekocht maar ik wil ze gebruiken voor in de stampot rauwe andijvie,quote:Op maandag 25 juni 2012 21:45 schreef Ill-Skillz het volgende:
[..]
En bijvoorbeeld in een romige saus? Carbonara? Dan is het denk ik verstandiger de spekjes in een apart pannetje te bakken en er pas op het laatste moment bij te doen zeker?
Ik bak ze sowieso apart. En ik hoop dat er na het bakken nog wat over is want omnomnom.quote:Op maandag 25 juni 2012 21:45 schreef Ill-Skillz het volgende:
[..]
En bijvoorbeeld in een romige saus? Carbonara? Dan is het denk ik verstandiger de spekjes in een apart pannetje te bakken en er pas op het laatste moment bij te doen zeker?
ah... ze zijn dus lekker zo te lezenquote:Op woensdag 11 juli 2012 15:58 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ik bak ze sowieso apart. En ik hoop dat er na het bakken nog wat over is want omnomnom.
Nou ik heb ze gebruikt de spekjes.quote:Op woensdag 11 juli 2012 15:58 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ik bak ze sowieso apart. En ik hoop dat er na het bakken nog wat over is want omnomnom.
quote:Op zondag 15 juli 2012 17:43 schreef RobinOok het volgende:
Je moet ze natuurlijk wel bakken, niet verzuipen.
Waarom vet in vet bakken? Ook bij deze heb je echt maar heel weinig vet nodig om ze te bakkenquote:Op zondag 15 juli 2012 18:07 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]het lijkt erger dan het was, ik heb ze gebakken zoals ik vroeger mijn ''gewone spekkies''
altijd bakte, in olijfolie, maar ik vond ze gewoon niet lekker![]()
kan gebeurensmaken verschillen, misschien was ik verwend door de plantaardige kip en
dacht ik nu ook dat deze spekjes als de normale spekjes zouden smaken, maar dat doen ze dus
niet, dus ik vind ze in ieder geval niet geschikt voor de stampot, misschien wel voor andere dingen
maar dan nog, ik vond de smaak niet lekker.
kortom, ik lus ze niet
Nou, inderdaad!quote:Op zondag 15 juli 2012 18:55 schreef douche-eendje het volgende:
Waarom vet in vet bakken? Ook bij deze heb je echt maar heel weinig vet nodig om ze te bakken
quote:Op zondag 15 juli 2012 18:55 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Waarom vet in vet bakken? Ook bij deze heb je echt maar heel weinig vet nodig om ze te bakken
Nou doe ik altijdquote:
Waarom geen ontbijt? een bordje Brinta is zo gemaakt ! paar extra rozijntjes erdoorquote:Op zondag 22 juli 2012 17:48 schreef SLP_ het volgende:
Ik ben al 6 jaar vegetariėr met een slecht eetpatroonLust bijna niets en eet het liefst elke dag woknoedels met stukjes des van Quorn en spinazie
Super snel klaar en echt heerlijk
Helaas is mijn gezondheid wat achteruit gegaan en ik denk dat dit mede komt door mijn eetpatroon [geen ontbijt, avondeten rond half 10 en weinig vitaminen enz]. Op een school- of werkdag kan ik mij er overheen zetten en merk ik er niet zoveel van, maar zodra ik de hele dag thuis ben dan voel ik me zwaar beroerd
Dus ik heb besloten wat meer tijd te besteden aan mijn eten
Morgen gaan we lekker buiten zitten en de teppanyaki plaat aanzetten. Heeft iemand een lekkere tip? Ik haal morgen denk ik sowieso wat burgers of worstjes, maar das ook zo saai
Als ik ontbijt ben ik de hele dag misselijkquote:Op zondag 22 juli 2012 18:29 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Waarom geen ontbijt? een bordje Brinta is zo gemaakt ! paar extra rozijntjes erdoor![]()
een paar post terus zie je een paar BBQ tips trouwens.
Ik hoorde in een ander topic dat ze de produkten van de Veg. slager ook bij de Coop verkopenquote:Op zondag 22 juli 2012 18:38 schreef SLP_ het volgende:
[..]
Als ik ontbijt ben ik de hele dag misselijkEn ik ben zo'n moeilijk persoon die geen pap lust, geen rozijnen, geen boter en brood hou ik ook niet zo van
Jaa, die spies leek mij heel erg lekker, maar ik heb geen verkooppunt vd vegetarische slager in de buurt. Morgen ff bij AHxl kijken of ze spiesjes hebben en anders zelf in mekaar proberen te flansen
Oh, dit is wel een goeie! Ga dit maar es proberenquote:Op zondag 22 juli 2012 18:43 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Misschien zou je een Smoothie kunnen verdragen als ontbijt, je kan het zelf maken
maar als je snel wil ontbijten verkopen ze het ook in pakken.
Is errug lekker![]()
http://www.innocentdrinks.nl/drinks/smoothies_algemeen.html
Probeer de aardbei - banaan ook, die vind ik het lekkerstequote:Op maandag 23 juli 2012 09:34 schreef SLP_ het volgende:
[..]
Oh, dit is wel een goeie! Ga dit maar es proberen
Oeh, klinkt lekker idd! Die ga ik vanavond ff halenquote:Op maandag 23 juli 2012 10:00 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Probeer de aardbei - banaan ook, die vind ik het lekkerste![]()
zuip ik zo een heel pak leeg
[ afbeelding ]
Goed zo ! Dan heb je al heel wat vitamientjes binnenquote:Op maandag 23 juli 2012 10:06 schreef SLP_ het volgende:
[..]
Oeh, klinkt lekker idd! Die ga ik vanavond ff halen
Heb je hier iets aan?quote:Op maandag 23 juli 2012 16:51 schreef Lotje-Plusone het volgende:
Toch maar een keer tofu gekocht.. normaal gebruik ik het alleen in de misosoep maar wil het toch een keer als vleesvervanger gebruiken maar niet frituren. Iemand nog een goed idee voor iemand die nog nooit met tofu heeft gewerkt?
Bijvoorbeeld een lekkere marinade?
Kan je beter voorgemarineerde tofu kopen. Maar als je het zelf wilt marineren moet je zorgen dat het vocht er uit gaat. En het beste is vocht eruit persen, wikkelen in een theedoek en iets zwaars erop en dan nacht laten staan of iig een paar uur. Daarna pas marineren.quote:Op maandag 23 juli 2012 16:51 schreef Lotje-Plusone het volgende:
Toch maar een keer tofu gekocht.. normaal gebruik ik het alleen in de misosoep maar wil het toch een keer als vleesvervanger gebruiken maar niet frituren. Iemand nog een goed idee voor iemand die nog nooit met tofu heeft gewerkt?
Bijvoorbeeld een lekkere marinade?
Teriyaki tofu fingers zou je kunnen proberen.quote:Op maandag 23 juli 2012 16:51 schreef Lotje-Plusone het volgende:
Toch maar een keer tofu gekocht.. normaal gebruik ik het alleen in de misosoep maar wil het toch een keer als vleesvervanger gebruiken maar niet frituren. Iemand nog een goed idee voor iemand die nog nooit met tofu heeft gewerkt?
Bijvoorbeeld een lekkere marinade?
Klinkt goed!quote:Op maandag 23 juli 2012 19:13 schreef RandomMoron het volgende:
Tijdje geleden tofu gekocht, goed t vocht eruit geperst en heel dunne plakjes gesneden. Dat gemarineerd in zoete sojasaus, knoflook, honing en five spice.. Dat krokant gebakken in een dun laagje olijfolie! Superlekker!
quote:Op maandag 23 juli 2012 23:35 schreef TechXP het volgende:
[..]
Kan je beter voorgemarineerde tofu kopen. Maar als je het zelf wilt marineren moet je zorgen dat het vocht er uit gaat. En het beste is vocht eruit persen, wikkelen in een theedoek en iets zwaars erop en dan nacht laten staan of iig een paar uur. Daarna pas marineren.
Teriyaki saus kan ik wel maken, maar is dat niet te dik om de tofu in de marineren?quote:Op maandag 23 juli 2012 23:46 schreef Riddler86 het volgende:
[..]
Teriyaki tofu fingers zou je kunnen proberen.
Mijn kookboek zegt dat je het erin moet dippen, "coating both sides well".quote:Op dinsdag 24 juli 2012 09:06 schreef Lotje-Plusone het volgende:
[..]
Teriyaki saus kan ik wel maken, maar is dat niet te dik om de tofu in de marineren?
Lekker hč?quote:Op donderdag 26 juli 2012 09:38 schreef douche-eendje het volgende:
Gisteravond voor het eerst halluomi gegeten, mij hemel![]()
. De kok van het restaurant eet het zelf ook heel graag en was helemaal enthousiast dat hij voor mij ermee aan de slag mocht.
Ik heb het hier in de turkse super ook zien liggen, maar ook bij de kaasboer (daarvoor woon je immers in alkmaar voor, KAAS!quote:Op donderdag 26 juli 2012 10:10 schreef Selestha het volgende:
[..]
Lekker hč?Ik koop het regelmatig bij de Turkse supermarkt, echt een aanrader!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |