Producten die 100% plantaardig en lekker zijn :)quote:Op maandag 25 juni 2012 15:57 schreef Ill-Skillz het volgende:
Ik eet nu samen met mijn vriendin ongeveer 1,5 jaar max. 2 p/w vlees of vis. Nu willen we het liefst de laatste vleeschzaken ook uit ons dieet schrappen. Maar er zijn toch een paar dingen die we moeilijk kunnen missen. Met name zalm, tonijn en spek(jes).
Nu zag ik eerder een dit topic al een tip over vegatonijn en de vegaslager. Daar ga ik zeker even naar op zoek. Hebben jullie ook nog tips over een vega achtige zalmsmaak en of spekjes die echt zoutig zijn? We hebben weleens die tofu spekjes van AH gehad maar die hadden niet die echte smaak.
Ja? Oké ga ik die deze week nog kopenquote:Op maandag 25 juni 2012 16:53 schreef douche-eendje het volgende:
De spekjes zijn erg lekker ja. Lekker krokant bakken
Ik had er Kip Kerrie van gemaakt.quote:Op maandag 25 juni 2012 18:03 schreef RobinOok het volgende:
[..]
En zo ziet dat eruit als je 't bakt:
[ link | afbeelding ]
quote:Op woensdag 20 juni 2012 16:46 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Oké door jullie kreeg ik honger dus ik kon niet wachten !![]()
Bijna klaarik heb al geproefd, hem smaakt inderdaad wat ''kippig'' en héél lekker !
Ik heb de kip kerry gewoon op de normale manier gemaakt zoals ik het vroeger ook
deed toen ik nog (wel eens) biologische kip at, ik was alleen vergeten dat ik geen
kipkruiden in huis heb en die was ik vergeten te kopen, ik denk als je de stukjes eerst
met kipkruiden bestrooid dat je dan écht geen verschil meer proeft, maar écht nodig
vind ik het niet.
Ik heb de stukjes iets kleiner gesneden, en toen gewoon bij de uien en de rode paprika
in de olijfolie meegebakken, geen idee of dat de goede manier is maar het smaakt uitstekend![]()
de zilvervliesrijst heb ik er ook gewoon bijgegooid en later vanavond ga ik dit eten met
stukjes ananas er doorheen en ik denk dat ik er een wijntje bij neem, heb ik wel verdiend![]()
En bijvoorbeeld in een romige saus? Carbonara? Dan is het denk ik verstandiger de spekjes in een apart pannetje te bakken en er pas op het laatste moment bij te doen zeker?quote:Op maandag 25 juni 2012 16:53 schreef douche-eendje het volgende:
De spekjes zijn erg lekker ja. Lekker krokant bakken
Ik heb ze gisteren gekocht maar ik wil ze gebruiken voor in de stampot rauwe andijvie,quote:Op maandag 25 juni 2012 21:45 schreef Ill-Skillz het volgende:
[..]
En bijvoorbeeld in een romige saus? Carbonara? Dan is het denk ik verstandiger de spekjes in een apart pannetje te bakken en er pas op het laatste moment bij te doen zeker?
Ik bak ze sowieso apart. En ik hoop dat er na het bakken nog wat over is want omnomnom.quote:Op maandag 25 juni 2012 21:45 schreef Ill-Skillz het volgende:
[..]
En bijvoorbeeld in een romige saus? Carbonara? Dan is het denk ik verstandiger de spekjes in een apart pannetje te bakken en er pas op het laatste moment bij te doen zeker?
ah... ze zijn dus lekker zo te lezenquote:Op woensdag 11 juli 2012 15:58 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ik bak ze sowieso apart. En ik hoop dat er na het bakken nog wat over is want omnomnom.
Nou ik heb ze gebruikt de spekjes.quote:Op woensdag 11 juli 2012 15:58 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Ik bak ze sowieso apart. En ik hoop dat er na het bakken nog wat over is want omnomnom.
quote:Op zondag 15 juli 2012 17:43 schreef RobinOok het volgende:
Je moet ze natuurlijk wel bakken, niet verzuipen.
Waarom vet in vet bakken? Ook bij deze heb je echt maar heel weinig vet nodig om ze te bakkenquote:Op zondag 15 juli 2012 18:07 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]het lijkt erger dan het was, ik heb ze gebakken zoals ik vroeger mijn ''gewone spekkies''
altijd bakte, in olijfolie, maar ik vond ze gewoon niet lekker![]()
kan gebeurensmaken verschillen, misschien was ik verwend door de plantaardige kip en
dacht ik nu ook dat deze spekjes als de normale spekjes zouden smaken, maar dat doen ze dus
niet, dus ik vind ze in ieder geval niet geschikt voor de stampot, misschien wel voor andere dingen
maar dan nog, ik vond de smaak niet lekker.
kortom, ik lus ze niet
Nou, inderdaad!quote:Op zondag 15 juli 2012 18:55 schreef douche-eendje het volgende:
Waarom vet in vet bakken? Ook bij deze heb je echt maar heel weinig vet nodig om ze te bakken
quote:Op zondag 15 juli 2012 18:55 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Waarom vet in vet bakken? Ook bij deze heb je echt maar heel weinig vet nodig om ze te bakken
Nou doe ik altijdquote:
Waarom geen ontbijt? een bordje Brinta is zo gemaakt ! paar extra rozijntjes erdoorquote:Op zondag 22 juli 2012 17:48 schreef SLP_ het volgende:
Ik ben al 6 jaar vegetariër met een slecht eetpatroonLust bijna niets en eet het liefst elke dag woknoedels met stukjes des van Quorn en spinazie
Super snel klaar en echt heerlijk
Helaas is mijn gezondheid wat achteruit gegaan en ik denk dat dit mede komt door mijn eetpatroon [geen ontbijt, avondeten rond half 10 en weinig vitaminen enz]. Op een school- of werkdag kan ik mij er overheen zetten en merk ik er niet zoveel van, maar zodra ik de hele dag thuis ben dan voel ik me zwaar beroerd
Dus ik heb besloten wat meer tijd te besteden aan mijn eten
Morgen gaan we lekker buiten zitten en de teppanyaki plaat aanzetten. Heeft iemand een lekkere tip? Ik haal morgen denk ik sowieso wat burgers of worstjes, maar das ook zo saai
Als ik ontbijt ben ik de hele dag misselijkquote:Op zondag 22 juli 2012 18:29 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Waarom geen ontbijt? een bordje Brinta is zo gemaakt ! paar extra rozijntjes erdoor![]()
een paar post terus zie je een paar BBQ tips trouwens.
Ik hoorde in een ander topic dat ze de produkten van de Veg. slager ook bij de Coop verkopenquote:Op zondag 22 juli 2012 18:38 schreef SLP_ het volgende:
[..]
Als ik ontbijt ben ik de hele dag misselijkEn ik ben zo'n moeilijk persoon die geen pap lust, geen rozijnen, geen boter en brood hou ik ook niet zo van
Jaa, die spies leek mij heel erg lekker, maar ik heb geen verkooppunt vd vegetarische slager in de buurt. Morgen ff bij AHxl kijken of ze spiesjes hebben en anders zelf in mekaar proberen te flansen
Oh, dit is wel een goeie! Ga dit maar es proberenquote:Op zondag 22 juli 2012 18:43 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Misschien zou je een Smoothie kunnen verdragen als ontbijt, je kan het zelf maken
maar als je snel wil ontbijten verkopen ze het ook in pakken.
Is errug lekker![]()
http://www.innocentdrinks.nl/drinks/smoothies_algemeen.html
Probeer de aardbei - banaan ook, die vind ik het lekkerstequote:Op maandag 23 juli 2012 09:34 schreef SLP_ het volgende:
[..]
Oh, dit is wel een goeie! Ga dit maar es proberen
Oeh, klinkt lekker idd! Die ga ik vanavond ff halenquote:Op maandag 23 juli 2012 10:00 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Probeer de aardbei - banaan ook, die vind ik het lekkerste![]()
zuip ik zo een heel pak leeg
[ afbeelding ]
Goed zo ! Dan heb je al heel wat vitamientjes binnenquote:Op maandag 23 juli 2012 10:06 schreef SLP_ het volgende:
[..]
Oeh, klinkt lekker idd! Die ga ik vanavond ff halen
Heb je hier iets aan?quote:Op maandag 23 juli 2012 16:51 schreef Lotje-Plusone het volgende:
Toch maar een keer tofu gekocht.. normaal gebruik ik het alleen in de misosoep maar wil het toch een keer als vleesvervanger gebruiken maar niet frituren. Iemand nog een goed idee voor iemand die nog nooit met tofu heeft gewerkt?
Bijvoorbeeld een lekkere marinade?
Kan je beter voorgemarineerde tofu kopen. Maar als je het zelf wilt marineren moet je zorgen dat het vocht er uit gaat. En het beste is vocht eruit persen, wikkelen in een theedoek en iets zwaars erop en dan nacht laten staan of iig een paar uur. Daarna pas marineren.quote:Op maandag 23 juli 2012 16:51 schreef Lotje-Plusone het volgende:
Toch maar een keer tofu gekocht.. normaal gebruik ik het alleen in de misosoep maar wil het toch een keer als vleesvervanger gebruiken maar niet frituren. Iemand nog een goed idee voor iemand die nog nooit met tofu heeft gewerkt?
Bijvoorbeeld een lekkere marinade?
Teriyaki tofu fingers zou je kunnen proberen.quote:Op maandag 23 juli 2012 16:51 schreef Lotje-Plusone het volgende:
Toch maar een keer tofu gekocht.. normaal gebruik ik het alleen in de misosoep maar wil het toch een keer als vleesvervanger gebruiken maar niet frituren. Iemand nog een goed idee voor iemand die nog nooit met tofu heeft gewerkt?
Bijvoorbeeld een lekkere marinade?
Klinkt goed!quote:Op maandag 23 juli 2012 19:13 schreef RandomMoron het volgende:
Tijdje geleden tofu gekocht, goed t vocht eruit geperst en heel dunne plakjes gesneden. Dat gemarineerd in zoete sojasaus, knoflook, honing en five spice.. Dat krokant gebakken in een dun laagje olijfolie! Superlekker!
quote:Op maandag 23 juli 2012 23:35 schreef TechXP het volgende:
[..]
Kan je beter voorgemarineerde tofu kopen. Maar als je het zelf wilt marineren moet je zorgen dat het vocht er uit gaat. En het beste is vocht eruit persen, wikkelen in een theedoek en iets zwaars erop en dan nacht laten staan of iig een paar uur. Daarna pas marineren.
Teriyaki saus kan ik wel maken, maar is dat niet te dik om de tofu in de marineren?quote:Op maandag 23 juli 2012 23:46 schreef Riddler86 het volgende:
[..]
Teriyaki tofu fingers zou je kunnen proberen.
Mijn kookboek zegt dat je het erin moet dippen, "coating both sides well".quote:Op dinsdag 24 juli 2012 09:06 schreef Lotje-Plusone het volgende:
[..]
Teriyaki saus kan ik wel maken, maar is dat niet te dik om de tofu in de marineren?
Lekker hè?quote:Op donderdag 26 juli 2012 09:38 schreef douche-eendje het volgende:
Gisteravond voor het eerst halluomi gegeten, mij hemel![]()
. De kok van het restaurant eet het zelf ook heel graag en was helemaal enthousiast dat hij voor mij ermee aan de slag mocht.
Ik heb het hier in de turkse super ook zien liggen, maar ook bij de kaasboer (daarvoor woon je immers in alkmaar voor, KAAS!quote:Op donderdag 26 juli 2012 10:10 schreef Selestha het volgende:
[..]
Lekker hè?Ik koop het regelmatig bij de Turkse supermarkt, echt een aanrader!
Receptje?quote:Op maandag 30 juli 2012 19:51 schreef lemonlime het volgende:
Haloumi is ook super lekker in indiase curries ipv paneer. Zo lekker zoutig
ow..... die kaas ziet er wel heeeeeeeeel lekker uitquote:Op maandag 30 juli 2012 19:39 schreef douche-eendje het volgende:
[ afbeelding ]
Ja, nu heb ik dus een nieuwe verslaving. Die kaas is echt goddelijk, vooral in combinatie met dit receptje.
wat ben je toch een klierquote:Op maandag 30 juli 2012 20:02 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
ok ik heb op keuringsdienst van waarde gehoord dat alle niet biologische appeltjes en sinaasappeltjes worden geboend met was totdat ze mooi glimmen. de was bevat oa een afscheiding van een insecten, waar bij de productie dus miljoenen insecten worden doodgemaakt. nu de vraag van de duivel: kun je dit nu nog fatsoenlijk eten als vegetariër?
terechte vraag tochquote:Op maandag 30 juli 2012 20:04 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
wat ben je toch een klier
| Forum Opties | |
|---|---|
| Forumhop: | |
| Hop naar: | |