abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
pi_98931398
Heeft er iemand nog wat leuks/handigs voor in de OP?
  vrijdag 1 juli 2011 @ 23:58:47 #3
136730 PiRANiA
All thinking men are atheists.
pi_98934397
quote:
0s.gif Op vrijdag 1 juli 2011 23:01 schreef douche-eendje het volgende:
Heeft er iemand nog wat leuks/handigs voor in de OP?
Nog niet :+.
  zondag 3 juli 2011 @ 01:08:29 #4
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_98970271
quote:
14s.gif Op vrijdag 1 juli 2011 23:58 schreef PiRANiA het volgende:

[..]

Nog niet :+.
Komt wel? ;)

Ik heb de afgelopen dagen wat nieuwe dingetjes gekocht voor in mn keuken, betere messen, fijne snijplank, stoommandjes en heb daardoor echt zin gekregen om nieuwe dingen te proberen. Nog nooit met een stoommandje gewerkt, dus als iemand iets leuks weet :P.
pi_99054118
Gister heb ik uit "Plenty" Saffraan bloemkool gemaakt, alleen dan zonder saffraan maar met kurkuma voor de kleur :D Bloemkool met rozijntjes, rode uien en olijven. HEEERLIJK

Alleen vindt manlief mijn vegetarische kooksels niet zo leuk: hij wilde gewoon bloemkool, aardappelen en vlees. Maar uiteindelijk heeft hij zijn vette worst in de pan laten liggen en alleen vitamientjes gegeten.
  dinsdag 5 juli 2011 @ 20:59:54 #6
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_99082290
Ik ben niet vegetarisch, maar eet wel regelmatig vegetarisch.
Elke dag vlees eten is ongezond en bovendien lust ik heel veel vleessoorten niet.
Dus mijn aardappels-vlees-groente is vaak aardappels-vegetarische burger-groente.

Ik heb zelfs mijn vader aan het vegetarische vlees gekregen. :P
Maar hij eet toch nog liever gewoon vlees.
Maar als ik er ben en dus kook (mijn vaders kookkunsten zijn niet al te best), eet hij mooi wat de pot schaft. :{w O-)
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
  woensdag 6 juli 2011 @ 23:52:27 #7
61885 jojomen4
hungersite.com
pi_99135851
Ik heb een leestip: Food Rules.
"En esta fabrica, en este Estadio, hicimos realidad todos nuestros sueńos" Alfredo Di Stefano
  woensdag 20 juli 2011 @ 01:12:59 #8
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_99690910
Hier een goed vegetarisch veganistisch kookboek:

http://www.amazon.com/Con(...)ecipes/dp/0061874337
The Conscious Cook heet het. Geschreven door kok Tal Ronnen.
Volgens kenners is het zeker een van de betere veganistische kookboeken.

Wat reacties:

quote:
Editorial Reviews
Review
“Wow, wow, wow! I never imagined meatless meals could be so satisfying.” (Oprah Winfrey, on Oprah.com )

“Meeting Tal has changed our lives for the better. We wish everyone could experience his cooking. It’s delicious and healthy at the same time—sometimes that’s a hard balance, but not with Tal.” (Ellen DeGeneres and Portia de Rossi )

“You name ‘em, he’s fed ‘em. Tal Ronnen is no up-and-comer—he has long since arrived and taken over the culinary world of veganism.” (Rory Freedman, author of Skinny Bitch )

“Tal Ronnen’s assertion is that [The Conscious Cook] will change the way you eat. It will, for the better.” (Basil & Spice )

“What’s great about this cookbook is its range and its approach to meatless cooking. No main dish ever feels like a side dish . . . Instead, each meal is made to be complete and satisfying.” (fitsugar.com )

#14 Wall Street Journal Bestseller (The Wall Street Journal )

Named one of the top ten cookbooks of the year. (Epicurious )

#3 New York Times bestselling book (New York Times )

What you’ll probably be most conscious of as you prepare the 75 vegan recipes from “The Conscious Cook” is how delicious the food is. (Lisa Messinger, creators.com )

“Tal’s recipes are simply fantastic . . . Whether you are a vegan, vegetarian, or committed meat eater, this is a book that can help you down the path of higher-quality, good tasting, humane eating.” (Wayne Pacelle, President and CEO of The Humane Society of the United States )
Product Description
THE CONSCIOUS COOK is a breakthrough in vegan cuisine. By teaching readers how to make truly satisfying and delicious meals without the meat and dairy‚ it makes the shift to a vegan lifestyle easy.

A former steak lover himself‚ Chef Tal struggled for years on a vegan diet that left him hungry and filled with cravings for butter and meat. About ten years ago‚ he decided that the best way to satisfy his dietary desires was to make food that was good enough for "foodies" and could gratify his cravings for rich flavor and fat. The solution? Create vegan meals with substantial proteins that could literally change the way people eat. He studied all aspects of non−meat proteins and today is widely regarded as the expert in the field‚ developing new concepts for meals and sauces and helping to improve textures for food companies such as Gardein (the provider of vegetable proteins used by

Morningstar Farms‚ It′s All Good‚ Trader Joe′s brands‚ and the prepared food department of Whole Foods‚ to name a few).

THE CONSCIOUS COOK features a center−of−the−plate protein in all of its entrees−a first for vegan cookbooks. Seventy−five original recipes are organized by categories that include starters and small plates‚ soups and salads‚ entrees‚ and desserts. Each recipe is accompanied by stunning full−color photographs.
Hij was te gast bij Oprah en het lijkt me zeker een aanrader.
Ik ben geen vegetariėr of veganist, maar ik ben zeker van plan dit boek te kopen.
Een paar dagen per week zonder vlees is alleen maar goed.
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
pi_100896306
Kooktip!

Ben weer wat aan het experimenteren met producten van de vegetarische slager... balletjes met smaak O+
  donderdag 18 augustus 2011 @ 18:14:34 #10
158292 problematiQue
Correspondent ter Plaatse
pi_100904134
Simpel gerecht dat gisteren prima smaakte, gekocht bij AH, ingredienten voor 1 of 2 personen:

- Zak thaise wokgroente 250gr (1p) of 400gr (2p)
- stukjes ananas, kleinste (1p) of iets groter (2p) blikje
- half (1p) of heel (2p) zakje 'smaakmaker' van lemongrass en kokos (staat bij mijn AH gekoeld in de buurt van de groente)
- rijst

Rijst koken, Groente wokken, aan het einde saus en ananas erbij. Klaar.
pi_101857914
Ik zoek een vegetariėr, veganist of flexitariėr die zijn visie wil geven over een bepaald onderwerp. Dit neemt hooguit vijf minuutjes in beslag.

Interesse, DM mij even.


Mag ik dit trouwens zo hier vragen? Dacht dat er eerder wel problemen mee waren maar weet niet of het nu verboden is om zoiets te vragen, is voor school.
  maandag 12 september 2011 @ 15:16:10 #12
136730 PiRANiA
All thinking men are atheists.
pi_101857969
DM maar hoor ;).
pi_101858167
O oeps, het moeten vrouwen zijn! Liefst vanaf 30 jaar, maar jonger mag ook.

Heel misschien heb ik je wel nodig, maar dan zie je vanzelf wel een DM in je inbox :)
  maandag 12 september 2011 @ 15:22:55 #14
136730 PiRANiA
All thinking men are atheists.
pi_101858217
Hm kay :+. Succes :P.
pi_101864881
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2011 15:21 schreef frame-saw het volgende:
O oeps, het moeten vrouwen zijn! Liefst vanaf 30 jaar, maar jonger mag ook.

Heel misschien heb ik je wel nodig, maar dan zie je vanzelf wel een DM in je inbox :)
Mocht je er een van 23 willen dan staat m'n PM box open. (En ja in ben een vrouw, let niet op de naam en het icoontje. :+ )
  maandag 12 september 2011 @ 18:41:41 #16
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_101865869
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2011 15:21 schreef frame-saw het volgende:
O oeps, het moeten vrouwen zijn! Liefst vanaf 30 jaar, maar jonger mag ook.

Heel misschien heb ik je wel nodig, maar dan zie je vanzelf wel een DM in je inbox :)
Vegetariėr, check
Vrouw, check
30, check

;)
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_101867031
quote:
0s.gif Op maandag 12 september 2011 15:21 schreef frame-saw het volgende:
O oeps, het moeten vrouwen zijn! Liefst vanaf 30 jaar, maar jonger mag ook.

Heel misschien heb ik je wel nodig, maar dan zie je vanzelf wel een DM in je inbox :)
Vegetariėr, check
Vrouw, check
31, check

:P
pi_101895146
Tempeh in plakken snijden, marineren in BBQ saus en dan even in de grillpan.. Lekker als je het bbq-gevoel mist!
pi_102016687
Heel erg veel dank voor jullie medewerking dames, jullie hebben mooie antwoorden gegeven. Ben nu nog bezig met het artikel :)
pi_102017617
quote:
0s.gif Op vrijdag 16 september 2011 14:18 schreef frame-saw het volgende:
Heel erg veel dank voor jullie medewerking dames, jullie hebben mooie antwoorden gegeven. Ben nu nog bezig met het artikel :)
Graag gedaan, ik hoop dat het wat wordt! :)
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie vrijdag 16 september 2011 @ 15:03:04 #21
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_102018329
Ik zou hier nog een recept voor vegetarische chili geven, maar ik ben vergeten of ik dat nou al had gedaan ofniet :') ?
[*] I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
[*] You wanna mess with a motherfucker that skydives out of a plane to give the Statue of Liberty high fives, doing drive-by’s and miss you with five tries?
pi_102048790
Bij twijfel gewoon doen!!! :P
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie zaterdag 17 september 2011 @ 14:29:28 #23
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_102054625
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2011 11:35 schreef _Ophelia_ het volgende:
Bij twijfel gewoon doen!!! :P
Variant op AH vega chili.
Benodigdheden :Y)

1 pak meergranen rijst
Kokosvet/olie/wat je dan ook gebruikt (wij dus altijd kokosvet)
1 pak Quorn balletjes, zelf doen wij die altijd in vieren snijden
2 ui, grofgesnipperd
1 zak paprikamix (3 stuks, groen en rood en geel), in reepjes
1/2 tot 1 hele fles vega chilisaus
1 blik kikkererwten, uitgelekt

1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
2. Verhit kokosvet/olie in een pan en bak de balletjes (in 4 stukjes gesneden dus, lekker veel :9~)
3. Voeg de ui en de paprika's toe en bak 4-5 min. mee.
4. Schenk de vega chilisaus met 100 ml water in de pan en voeg de kikkererwten toe. Doe de deksel op de pan en stoof de paprika's in 10 min. zachtjes gaar. Neem de laatste 2 min. de deksel van de pan en laat het vocht tot sausdikte inkoken. Breng evt. nog verder op smaak met peper en zout.

Rijst op bord, chilisaus erover en yumm *O* .
[*] I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
[*] You wanna mess with a motherfucker that skydives out of a plane to give the Statue of Liberty high fives, doing drive-by’s and miss you with five tries?
  zaterdag 17 september 2011 @ 16:05:58 #24
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_102057515
Moet het per se met meergranenrijst?
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie zaterdag 17 september 2011 @ 16:13:11 #25
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_102057732
quote:
5s.gif Op zaterdag 17 september 2011 16:05 schreef Madame_Paon het volgende:
Moet het per se met meergranenrijst?
Niks moet, ik dwing het je niet te eten :D .
Ik vind meergranenrijst gewoon lekker en gezond.
[*] I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
[*] You wanna mess with a motherfucker that skydives out of a plane to give the Statue of Liberty high fives, doing drive-by’s and miss you with five tries?
pi_102057827
quote:
14s.gif Op donderdag 18 augustus 2011 18:14 schreef problematiQue het volgende:
Simpel gerecht dat gisteren prima smaakte, gekocht bij AH, ingredienten voor 1 of 2 personen:

- Zak thaise wokgroente 250gr (1p) of 400gr (2p)
- stukjes ananas, kleinste (1p) of iets groter (2p) blikje
- half (1p) of heel (2p) zakje 'smaakmaker' van lemongrass en kokos (staat bij mijn AH gekoeld in de buurt van de groente)
- rijst

Rijst koken, Groente wokken, aan het einde saus en ananas erbij. Klaar.
Bedankt, dit ga ik vanavond eten! :)
  zaterdag 17 september 2011 @ 16:18:42 #27
158292 problematiQue
Correspondent ter Plaatse
pi_102057898
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2011 16:16 schreef Blossom86 het volgende:

[..]

Bedankt, dit ga ik vanavond eten! :)
Ik ben benieuwd wat je er van vindt :)
  zaterdag 17 september 2011 @ 16:23:03 #28
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_102058020
ik weet niet of dit nou wel of niet vegetarisch is... :o

pi_102058067
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2011 16:23 schreef GimmeGore het volgende:
ik weet niet of dit nou wel of niet vegetarisch is... :o

[ afbeelding ]
Misschien smaakt het naar vegetariėrs :P
  zaterdag 17 september 2011 @ 16:25:49 #30
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_102058110
Daarom juist, vegetariėr smaak, klinkt alsof er stukjes vegetariėr inzitten :P
  zaterdag 17 september 2011 @ 16:25:53 #31
158292 problematiQue
Correspondent ter Plaatse
  zaterdag 17 september 2011 @ 16:26:29 #32
158292 problematiQue
Correspondent ter Plaatse
pi_102058127
staan de ingrediėnten vermeld op de verpakking?
pi_102063158
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2011 16:18 schreef problematiQue het volgende:

[..]

Ik ben benieuwd wat je er van vindt :)
Lekker! Zeker voor herhaling vatbaar. Makkelijk en snel klaar, maar toch weer eens wat anders.

Edit: mijn vriend vond de gembersmaak te overheersend. Terwijl dat er niet in zit.

[ Bericht 6% gewijzigd door Blossom86 op 17-09-2011 19:33:13 ]
pi_102067981
Heb sinds kort een stoompan en daar sojabonen in gegaard. Dat duurt wel langer dan koken! :(

Morgen eens kijken wat we ervan gaan maken. Tips welkom ^O^
  zaterdag 17 september 2011 @ 21:17:26 #35
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102068581
Gedroogde sojabonen? Of groene?
pi_102068621
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2011 21:17 schreef RobinOok het volgende:
Gedroogde sojabonen? Of groene?
Gedroogd en geweekt. Ik heb nog nooit verse gezien in nederland geloof ik.
  zaterdag 17 september 2011 @ 21:30:12 #37
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_102069076
Bij de toko hebben ze ze meestal wel.

@Problematique, het ging om het vegetarian flavour. Smaakt naar vegetariėrs? Ik eet die zooi niet, joost mag weten wat er allemaal voor toevoegingen in zitten
  zaterdag 17 september 2011 @ 21:33:06 #38
158292 problematiQue
Correspondent ter Plaatse
pi_102069204
ooh, ik dacht dat je het had gekocht en nu niet meer zeker was of het nou wel of niet vegetarisch zou zijn.
pi_102069316
Op dit moment eet ik 2 keer per week vis, 2 keer per week vlees en 2 keer vegetarisch. (en 1 avond in de week moet ik werken en eet ik boterhammen)
Het vegetarisch koken gaat prima zolang ik rijst/wok/pasta maaltijden maak, maar ik vind koken met aardappels en groente lastig zonder vlees. Ik ben absoluut geen fan van vleesvervangers dus dat koop ik eigenlijk nooit, wat ik wel doe is af en toe gemarineerde champignons ipv van vlees of iets met geitenkaas.

Ik zelf vind het niet zo erg om alleen aardappels en groente te eten maar mijn vriend mist dan toch iets (en dat iets hoeft dan niet persee vlees te zijn) Dus iemand nog tips?
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
  zaterdag 17 september 2011 @ 21:39:31 #40
158292 problematiQue
Correspondent ter Plaatse
pi_102069491
Er zijn vegetarische burger- en schnitzelachtige producten te koop. Dat al eens geprobeerd?

EDIT: dat zijn niet noodzakelijk vleesvervangers trouwens, sommige 'schnitzels' zijn volgens mij ook met groente en kaas erin. Ik koop zo ook nooit, maar een vriend van mij vindt ze geweldig.
  zaterdag 17 september 2011 @ 21:40:48 #41
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_102069544
Welke vleesvervangers bedoel je precies? van die wannabe worstjes? Want daar moet je ook gewoon niet aan beginnen, ik heb er nog nooit gehad die lekker zijn.

Even mee doen met editten

Die groente medaillons (ja, ik verzin het zelf ook niet) van de aldi zijn anders goed te doen!
Alleen dan eet je aardappel, groente en groenteburger?

Zelf ben ik druk aan het experimenteren met recepten voor bratlingen (geen idee hoe die krengen in het Nederlands heten)
pi_102070195
Ik heb al heel veel producten geprobeerd zoals groentenburgers, kaasburgers, valess vleesvervangers, dat soort zaken. Op zich vind ik ze niet vies, maar ook niet echt lekker en behoorlijk duur, daarnaast zitten er ook vaak een hele shitload aan conserveringsmiddelen en toegevoegde zooi in.
Ik kook het liefst met zoveel mogelijk producten die geen ingredientenlijst hebben en geef er dan zelf smaak aan met kruiden.
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
  zaterdag 17 september 2011 @ 21:57:48 #43
158292 problematiQue
Correspondent ter Plaatse
pi_102070341
je kunt lekkere aardappelopenschotels maken zonder dat er vlees inzit, of is dat niet waar je naar op zoek bent?
pi_102070498
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2011 21:57 schreef problematiQue het volgende:
je kunt lekkere aardappelopenschotels maken zonder dat er vlees inzit, of is dat niet waar je naar op zoek bent?
Zulke dingen doe ik inderdaad al, ik heb een hoop gerechten zoals ovenschotels waar ik het vlees gewoon weglaat, mis je niets.
Maar ik bedoel echt alternatieve voor aardappels, vlees, groente zonder vleesvervangers.

Zelf doe ik vaak champignons heel kort in bouillion, om ze daarna met knoflook, paprika poeder en wat ketjap te bakken.
Super lekker, maar ben ze nu een beetje beu aan het raken, dus op zoek naar nieuwe ideeėn :)
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_102070524
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2011 21:54 schreef Lotje-Plusone het volgende:
Ik heb al heel veel producten geprobeerd zoals groentenburgers, kaasburgers, valess vleesvervangers, dat soort zaken. Op zich vind ik ze niet vies, maar ook niet echt lekker en behoorlijk duur, daarnaast zitten er ook vaak een hele shitload aan conserveringsmiddelen en toegevoegde zooi in.
Ik kook het liefst met zoveel mogelijk producten die geen ingredientenlijst hebben en geef er dan zelf smaak aan met kruiden.
Sojabonen. Veel goeie eiwitten en prima op smaak te maken met bv masala kerrie.
  zaterdag 17 september 2011 @ 22:02:46 #46
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_102070571
ik maak vaak zelf vegaburgers met rijst (die ik in de ochtend dan al gekookt heb, zodat het droger is) en tofu.
In de keukenmachine, en dan uitproberen maar met kruiden en specerijen. Als je een lekker mengsel hebt. burgertjes (of wat voor vorm je ook wil eigenlijk) van vormen en bakken maar
  zaterdag 17 september 2011 @ 22:03:45 #47
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_102070622
De Albert Heijn heeft lekkere vleesvervangers, zoals de Toscaanse Carré, Paprikakaasrondo, Griekse rondo (met kaas en olijven), kikkererwtenburger (maar lang niet iedereen vindt die lekker), groenteschijf ...
En die gevulde schnitzels van Valess. Met o.a. vegetarische satésaus, camembert en bieslook, champignonprut, tomatenprut, ...
Zijn zeker aanraders. :Y
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
pi_102070692
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2011 22:02 schreef GimmeGore het volgende:
ik maak vaak zelf vegaburgers met rijst (die ik in de ochtend dan al gekookt heb, zodat het droger is) en tofu.
In de keukenmachine, en dan uitproberen maar met kruiden en specerijen. Als je een lekker mengsel hebt. burgertjes (of wat voor vorm je ook wil eigenlijk) van vormen en bakken maar
Dat is idd wel een idee! Om zelf wat in elkaar te draaien!
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_102070888
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2011 22:05 schreef Lotje-Plusone het volgende:

[..]

Dat is idd wel een idee! Om zelf wat in elkaar te draaien!
Sojabonen zijn er prima voor, goeie eiwitten O-)
pi_102070951
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2011 21:54 schreef Lotje-Plusone het volgende:
Ik heb al heel veel producten geprobeerd zoals groentenburgers, kaasburgers, valess vleesvervangers, dat soort zaken. Op zich vind ik ze niet vies, maar ook niet echt lekker en behoorlijk duur, daarnaast zitten er ook vaak een hele shitload aan conserveringsmiddelen en toegevoegde zooi in.
Ik kook het liefst met zoveel mogelijk producten die geen ingredientenlijst hebben en geef er dan zelf smaak aan met kruiden.
Als ik eens een vegaburgerachtig iets haal is het van de vegetarische slager of iets van de natuurwinkel. De rest loop ik ook niet warm voor. Verder kun je met allerlei soorten bonen ook makkelijk burgers maken, ik at een tijd terug nog een burger met linzen en couscous :9
pi_102070957
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 september 2011 22:09 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Sojabonen zijn er prima voor, goeie eiwitten O-)
Eigenlijk nog nooit mee gekookt, heeft de ah ze of moet ik ervoor naar de toko?
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
pi_102070969
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2011 22:10 schreef Lotje-Plusone het volgende:

[..]

Eigenlijk nog nooit mee gekookt, heeft de ah ze of moet ik ervoor naar de toko?
Toko of natuurwinkel!

En als je aardappels, groente, vega wilt koken moet je soms wat recepten aanpassen. Zo kan een stamppot andijvie ook lekker zijn met krokant gebakken stukjes tofu, fijngesneden zongedroogde tomaatjes en ongezouten cashewnootjes. Of je maakt a la de dunne vegetarier een soort koek ervan in een koekenpan, maar dan wel met banaan en kaas :9
  zaterdag 17 september 2011 @ 22:12:43 #53
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_102071065
quote:
17s.gif Op zaterdag 17 september 2011 22:10 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Als ik eens een vegaburgerachtig iets haal is het van de vegetarische slager of iets van de natuurwinkel. De rest loop ik ook niet warm voor. Verder kun je met allerlei soorten bonen ook makkelijk burgers maken, ik at een tijd terug nog een burger met linzen en couscous :9
Vegetarische slager? Waar zit zoiets? Ik wist niet eens dat dat bestond.
Al zal het vast veel te ver rijden zijn voor wat boodschappen.
En linzen ben ik geen fan van ...
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
pi_102071070
Eens kijken of ik mijn vriend daar ook blij mee maak, hij vind vegetarisch eten helemaal niet erg en lust eigenlijk alles maar dingen zoals couscous en groenteburgers hoeft van hem niet zo.
Mijn tactiek op dit moment is, gewoon koken, voorschotelen en achteraf pas zeggen wat het is :D
Dan krijg ik een veel eerlijker oordeel, en vaak ligt het toch aan de manier van klaarmaken of iets lekker is of juist niet.
What about "kinda cute, kinda hot, kinda sexy, hysterically funny, but not funny-looking guy who you could fuck" did you not understand?
  zaterdag 17 september 2011 @ 22:15:40 #55
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_102071228
quote:
1s.gif Op zaterdag 17 september 2011 21:18 schreef FkTwkGs2012 het volgende:

[..]

Gedroogd en geweekt. Ik heb nog nooit verse gezien in nederland geloof ik.
Jawel joh. Nou ja, in de diepvries, dat wel, maar toch noem ik dat "verse sojabonen". In ieder geval heel anders dan gedroogde, want gedroogde sojabonen worden veel later geoogst, als ze al helemaal rijp, droog en bruin zijn en de peulen vanzelf open springen. De verse sojabonen zijn eigenlijk "onrijpe sojabonen,mooi groen nog. En lekker, als groenten.
Klik: de soorten sojabonen op een rijtje (met recept voor groene sojabonen erbij)

pi_102071380
quote:
10s.gif Op zaterdag 17 september 2011 22:12 schreef Madame_Paon het volgende:

[..]

Vegetarische slager? Waar zit zoiets? Ik wist niet eens dat dat bestond.
Al zal het vast veel te ver rijden zijn voor wat boodschappen.
En linzen ben ik geen fan van ...
Staat een kaartje op de website :)
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2011 22:12 schreef Lotje-Plusone het volgende:
Eens kijken of ik mijn vriend daar ook blij mee maak, hij vind vegetarisch eten helemaal niet erg en lust eigenlijk alles maar dingen zoals couscous en groenteburgers hoeft van hem niet zo.
Mijn tactiek op dit moment is, gewoon koken, voorschotelen en achteraf pas zeggen wat het is :D
Dan krijg ik een veel eerlijker oordeel, en vaak ligt het toch aan de manier van klaarmaken of iets lekker is of juist niet.
En blader ook eens wat goede vegakookboeken door, geeft ook weer inspiratie tot het maken van nieuwe dingen.
pi_102074346
quote:
17s.gif Op zaterdag 17 september 2011 22:18 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Staat een kaartje op de website :)

Hmm, ik denk dat ik voorlopig nog maar even pas, geen winkel in de buurt en bezorgmoment is ook niet bepaald concreet.
quote:
U ontvangt uw bestelling binnen twee weken, een dag voor aflevering ontvang u hier een e-mail over
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie zaterdag 17 september 2011 @ 23:28:48 #58
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_102075513
Qua burgers vind ik die van AH eigen merk lekker :9
De rest eet ik van Quorn! En alle andere vleesvervangers vind ik vies, :+ .

Edit; de vega slager had ik ook al een x gezien ja! Maar daar zit me toch een shitload aan glucose-fructose stroop in, dus laat maar.
[*] I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
[*] You wanna mess with a motherfucker that skydives out of a plane to give the Statue of Liberty high fives, doing drive-by’s and miss you with five tries?
pi_102075678
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2011 22:15 schreef RobinOok het volgende:

Jawel joh. Nou ja, in de diepvries, dat wel, maar toch noem ik dat "verse sojabonen". In ieder geval heel anders dan gedroogde, want gedroogde sojabonen worden veel later geoogst, als ze al helemaal rijp, droog en bruin zijn en de peulen vanzelf open springen. De verse sojabonen zijn eigenlijk "onrijpe sojabonen,mooi groen nog. En lekker, als groenten.
Klik: de soorten sojabonen op een rijtje (met recept voor groene sojabonen erbij)

[ link | afbeelding ]
Dat is zo ontzettend lekker :Y
"Dear life, When I said "can my day get any worse?" it was a rhetorical question, not a challenge."
pi_102076321
quote:
0s.gif Op zaterdag 17 september 2011 22:15 schreef RobinOok het volgende:

[..]

Jawel joh. Nou ja, in de diepvries, dat wel, maar toch noem ik dat "verse sojabonen". In ieder geval heel anders dan gedroogde, want gedroogde sojabonen worden veel later geoogst, als ze al helemaal rijp, droog en bruin zijn en de peulen vanzelf open springen. De verse sojabonen zijn eigenlijk "onrijpe sojabonen,mooi groen nog. En lekker, als groenten.
Klik: de soorten sojabonen op een rijtje (met recept voor groene sojabonen erbij)

[ link | afbeelding ]
Thx. Als ik ze een keer zie gaan ze zeker mee *O*
pi_103169394
Heeft iemand een tip waar ik de BBC good food vegetarian christmas kan krijgen? (liefst omgeving Tilburg of via internet) Hij komt begin november weer uit. Ik probeer het ieder jaar maar het is me nog nooit gelukt om hem te pakken te krijgen
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 00:03:29 #62
331753 Reilain
<3 danoontje
pi_103354231
tvptje :D
Sinds mijn 12de eet ik vegetarisch... en mijn dochter van ruim 14 mnd doet ook mee... altijd fijn om wat nieuwe recepten en ideeėn te vinden...
We'll have love aplenty
We'll have joys outnumbered
We'll share perfect moments
You and me
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 00:11:19 #63
340799 Madame_Paon
We're gonna die young
pi_103354577
quote:
0s.gif Op zondag 16 oktober 2011 22:48 schreef _Ophelia_ het volgende:
Heeft iemand een tip waar ik de BBC good food vegetarian christmas kan krijgen? (liefst omgeving Tilburg of via internet) Hij komt begin november weer uit. Ik probeer het ieder jaar maar het is me nog nooit gelukt om hem te pakken te krijgen
Is dat een kookboek?

Op deze website staan recepten in het Engels: http://www.bbcgoodfood.co(...)egetarian-christmas/

Op amazon.com heb je ook wat vegetarische kookboeken, maar die van de BBC staat er niet bij.
There's a lesson that you always have to learn
Through the consequence of fire comes the burn
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 09:11:35 #64
81882 Lips
Een vrouwtje
pi_103361600
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 00:03 schreef Reilain het volgende:
tvptje :D
Sinds mijn 12de eet ik vegetarisch... en mijn dochter van ruim 14 mnd doet ook mee... altijd fijn om wat nieuwe recepten en ideeėn te vinden...
Is dat verantwoord om zo'n jong kind vegetarisch te laten eten? Dit is een oprechte vraag en absoluut geen oordeel hoor!
Maar omdat er in vlees / vis / gevogelte toch wel voedingsstoffen zitten die belangrijk zijn, heb ik me al vaker afgevraagd of het verantwoord zou zijn kinderen in hun groei volledig vegetarisch te laten eten.
Miauw
Op dinsdag 21 juni 2011 21:42 schreef Jajong het volgende: I stand corrected; ik zou nooit vreemdgaan, behalve als mijn vriendin zo dom zou zijn als Lips.
pi_103363257
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 00:03 schreef Reilain het volgende:
tvptje :D
Sinds mijn 12de eet ik vegetarisch... en mijn dochter van ruim 14 mnd doet ook mee... altijd fijn om wat nieuwe recepten en ideeėn te vinden...

Ken je die al? :) Mijn buurmeisje van bijna 3 krijgt voor zover ik weet ook geen vlees/vis, het is aan dat draakje niet te zien dat ze wat mist :+
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 14:57:17 #66
331753 Reilain
<3 danoontje
pi_103373922
Voordat we de knoop doorgehakt hebben eerst met een dietist gaan babbelen.. Met de juiste vervanging e.d prima te doen volgens haar.

Dat boek staat hier idd al op het aanrecht :D Staan een hoop leuke tips in..

Gelukkig ook een meisje hier dat eet als een kliko.. dus ben voor nu zeker niet bang dat ze niet voldoende voedingsstoffen binnen krijgt
We'll have love aplenty
We'll have joys outnumbered
We'll share perfect moments
You and me
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 14:59:05 #67
232606 RobinOok
Patroonheilige van CUL
pi_103374003
Ze blijven alleen wat dommer, kindjes die vegetarisch opgroeien, maar wat geeft dat nou, dommerdjes mogen er ook zijn.
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 15:00:38 #68
331753 Reilain
<3 danoontje
pi_103374073
Zolang ze maar gelukkig is toch?

;) Maar we staan er sowieso voor open als ze later wel vlees/vis wil eten.. van ons krijgt ze dan biologisch... Of als ik ga twijfelen of ze wel voldoende binnen krijgt dan maken we zelf eerder al die keuze
We'll have love aplenty
We'll have joys outnumbered
We'll share perfect moments
You and me
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie vrijdag 21 oktober 2011 @ 15:52:21 #69
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_103376196
Hihi, O+ dat boek 'De kleine vegetariėr'. Vind het er zo schattig uitzien, :D .
Wil later, als ik kinderen heb, mijn kinderen ook vegetarisch opvoeden, :Y) .
[*] I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
[*] You wanna mess with a motherfucker that skydives out of a plane to give the Statue of Liberty high fives, doing drive-by’s and miss you with five tries?
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie vrijdag 21 oktober 2011 @ 16:34:43 #70
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_103378055
Trouwens, ik at laatst voor het eerst de 'braadworst' van C1000 en ik schrok even want vond hem echt erg naar vlees smaken/ruiken, :'). Haha. Hij was wel lekker, tho.
Volgende week is het ook World Go Vegan Week. Ga voor de lol meedoen, :) . Leuke uitdaging voor mezelf, vind ik.
[*] I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
[*] You wanna mess with a motherfucker that skydives out of a plane to give the Statue of Liberty high fives, doing drive-by’s and miss you with five tries?
pi_103379343
Ik zit komende week in Duitsland, daar zou het pas een uitdaging zijn om vegetarisch te eten :+ (ik begin er dan ook niet aan :P)

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-10-2011 17:03:20 ]
pi_103379505
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 17:01 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik zit komende week in Duitsland, daar zou het pas een uitdaging zijn om vegetarisch te eten :+ (ik begin er dan ook niet aan :P)
Eet jij af en toe vegetarisch Klodder? :)
Op woensdag 22 januari 2025 19:50 schreef Bugno3 het volgende:
Stukje Pelle, stukje Cannavaro, stukje Totti.
pi_103379554
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 00:11 schreef Madame_Paon het volgende:

[..]

Is dat een kookboek?

Op deze website staan recepten in het Engels: http://www.bbcgoodfood.co(...)egetarian-christmas/

Op amazon.com heb je ook wat vegetarische kookboeken, maar die van de BBC staat er niet bij.
Het is een tijdschrift (zie "magazine" op die site, die ik trouwens veel gebruik), de "gewone" heb ik lange tijd een abonnement op gehad maar de speciale edities versturen ze zelf niet buiten het VK. Er zijn ieder jaar wel een paar boekhandels die de vegetarian christmas uitgave hebben maar daar kom ik altijd pas te laat achter.
  vrijdag 21 oktober 2011 @ 17:19:07 #75
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_103380159
quote:
Die bratlinge die genoemd worden in dat artikel zijn echt heel erg lekker! Makkelijk te maken en naar eigen smaak aan te passen ook.
Ik doe nog wel eens boodschappen in Duitsland en ik ga altijd naar Rossmann om daar bratlingenmix te kopen.
pi_103380851
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 17:05 schreef Pisces29 het volgende:

[..]

Eet jij af en toe vegetarisch Klodder? :)
ik denk dat ik zelfs meer vegetarisch dan vlees eet. Zeker in de zomer :)
Maar niet echt bewust dus of vanuit een overtuiging.

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
pi_103380973
quote:
Vegatopia O+ Daar hing ik vroeger best veel rond, er werd daar zoveel over fok gezeken dat ik uiteindelijk hier maar eens ben komen kijken :D
pi_103381115
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 17:38 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Vegatopia O+ Daar hing ik vroeger best veel rond, er werd daar zoveel over fok gezeken dat ik uiteindelijk hier maar eens ben komen kijken :D
:D

Ik heb daar volgende week btw geen kookgelegenheid, dus het wordt elke avond uiteten, wat een straf :+
Neem wel mijn kookplaatje mee en een koekenpan en kookpan zodat ik iig eitjes kan bakken/koken enzo voor de lunchpaketten voor mijn vriend :)

[ Bericht 0% gewijzigd door #ANONIEM op 21-10-2011 17:44:53 ]
pi_103381348
quote:
12s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 17:34 schreef mascara-klodder het volgende:

[..]

ik denk dat ik zelfs meer vegetarisch dan vlees eet. Zeker in de zomer :)
Maar niet echt bewust dus of vanuit een overtuiging.

Oke, leuk! :)

SPOILER
Om spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Op woensdag 22 januari 2025 19:50 schreef Bugno3 het volgende:
Stukje Pelle, stukje Cannavaro, stukje Totti.
  FOK!Video Chick, PR en FP sportredactie vrijdag 21 oktober 2011 @ 19:37:07 #80
149527 crew  ChipsZak.
That's hot.
pi_103385563
quote:
0s.gif Op vrijdag 21 oktober 2011 17:06 schreef _Ophelia_ het volgende:

[..]

Het is een tijdschrift (zie "magazine" op die site, die ik trouwens veel gebruik), de "gewone" heb ik lange tijd een abonnement op gehad maar de speciale edities versturen ze zelf niet buiten het VK. Er zijn ieder jaar wel een paar boekhandels die de vegetarian christmas uitgave hebben maar daar kom ik altijd pas te laat achter.
Ook The English Bookshop in Amsterdam niet? Misschien kan je ze mailen of ze die normaal binnenkrijgen?
[*] I kill a bitch with a potato peeler for the skrilla.
[*] You wanna mess with a motherfucker that skydives out of a plane to give the Statue of Liberty high fives, doing drive-by’s and miss you with five tries?
pi_103502602
Ik heb net een of ander tijdschrift gekocht, Vega. Eens kijken of het wat is, zou per kwartaal uit moeten gaan komen. Eerste commentaar dat ik al heb zijn de 4 recepten, overal gelijk weer alpro soya vleesvervangers in natuurlijk. Bah :r
pi_103733731
Ik maak altijd vegetarische soepen klaar (soms zelf bouillon gemaakt soms ook niet)

nu wil ik deze week groentesoep voor de familie maken , maar nu zitten er 2 zeikerds bij die vlees in hun soep willen.

Ze mogen het allemaal lekker zelf draaien etc. Alleen hoe moet ik dit nu aanpakken?

Kan ik eerst me groentesoep maken en daarna de helft in een andere pan doen en die ballen erbij laten mikken of moet ik 2 verschillende pannen groentesoep maken?
The most important part of my religion is to play guitar.
~ Lou Reed
pi_103741642
quote:
0s.gif Op zondag 30 oktober 2011 09:27 schreef honeyblack het volgende:
Ik maak altijd vegetarische soepen klaar (soms zelf bouillon gemaakt soms ook niet)

nu wil ik deze week groentesoep voor de familie maken , maar nu zitten er 2 zeikerds bij die vlees in hun soep willen.

Ze mogen het allemaal lekker zelf draaien etc. Alleen hoe moet ik dit nu aanpakken?

Kan ik eerst me groentesoep maken en daarna de helft in een andere pan doen en die ballen erbij laten mikken of moet ik 2 verschillende pannen groentesoep maken?
Ik zou de ballen gewoon in een apart pannetje koken, in water of des noods in boullion. En dan kunnen de vleeseters aan tafel de ballen in hun groentensoep scheppen.
Dan hoef je ook geen overgebleven soep met ballen weg doen :)
Proper names are scopally inert.
Normality is an invention of the power.
  zondag 30 oktober 2011 @ 14:05:44 #84
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103741816
quote:
0s.gif Op zondag 30 oktober 2011 09:27 schreef honeyblack het volgende:
Ik maak altijd vegetarische soepen klaar (soms zelf bouillon gemaakt soms ook niet)

nu wil ik deze week groentesoep voor de familie maken , maar nu zitten er 2 zeikerds bij die vlees in hun soep willen.

Ze mogen het allemaal lekker zelf draaien etc. Alleen hoe moet ik dit nu aanpakken?

Kan ik eerst me groentesoep maken en daarna de helft in een andere pan doen en die ballen erbij laten mikken of moet ik 2 verschillende pannen groentesoep maken?
Wat voor vlees? Ballen of sudderstukjes?
pi_103747608
quote:
0s.gif Op zondag 30 oktober 2011 14:05 schreef Erasmo het volgende:

[..]

Wat voor vlees? Ballen of sudderstukjes?
Ballen ;)
The most important part of my religion is to play guitar.
~ Lou Reed
  zondag 30 oktober 2011 @ 17:36:12 #86
121348 Erasmo
f/8 and be there.
pi_103749882
quote:
0s.gif Op zondag 30 oktober 2011 16:32 schreef honeyblack het volgende:

[..]

Ballen ;)
15 minuten voor het opdienen de soep in een ander pannetje doen met de ballen erbij.
pi_103873526
Ik ga vanaf vandaag beginnen om te eten zonder vlees. Eet het al amper dus ben benieuwd :D
pi_109729794
Wij gaan vandaag vegetarisch gourmetten maar ik zit een beetje vast met alleen maar suffe ideeėn. Weten jullie nog wat leuks :) ?

Dit is het boodschappenlijstje tot nu toe
aardappelschijfjes
paprika
tomaat
champignons
geraspte kaas
mozarella
stokbrood
satesaus
falafel
knoflooksaus
fruit
ei
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
pi_109730019
Wat dacht je van plakjes aubergine, gebakken in olijfolie met wat zout, peper, en knoflook?
pi_109730032
Haloumi (kaas die niet extreem smelt) lijkt mij ook nog wel een leuke hiervoor :)
pi_109730272
Pannenkoekjes? Kun je hartig en zoet beleggen. Ik zou ook een paar salades erbij doen.
Puntpaprika's zijn ook lekker om te bakken.
En misschien van die kleine snackhapjes, weet niet of je daar van houdt. Ik vind ze best lekker met een sambasausje ofzo.

dit bedoel ik: http://www.vivera.com/product/vega/vivera-mini-hapjes/
pi_109730965
De champignons vullen, zelfde kan met cherrytomaatjes, gemarineerde haloumi inderdaad en Vegatopia heeft ook nog wat tips.
pi_109732541
Haloumi was helaas niet te vinden hier ;( heb wel mozzarella, cheddar en geraspte kaas :) verder kruiden, sausjes, paar soorten groenten, vegaballetjes, brood en eitjes. komt wel goed dus :) thnx voor het mee denken!
In A World Of Emoticons, I'm Colon Capital D
Everybody needs a bosom for a pillow!
  dinsdag 8 mei 2012 @ 18:43:30 #94
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_111299176
Schop :9 Net sojaboontjes weten te vinden bij een redelijk "nieuwe" toko hier. Tijdje met de eigenaar staan praten, zijn moeder is veganist en als ik de volgende keer kom liggen er wat receptjes voor mij klaar om eens wat nieuwe dingen te proberen O+ Ook gelijk silken tofu gekocht, daar ga ik eens wat leuks mee doen.
  dinsdag 8 mei 2012 @ 19:11:58 #95
259233 GimmeGore
Dat is mevrouw Gore voor jou!
pi_111300492
quote:
0s.gif Op zaterdag 31 maart 2012 16:09 schreef littledrummergirl het volgende:
Haloumi was helaas niet te vinden hier ;( heb wel mozzarella, cheddar en geraspte kaas :) verder kruiden, sausjes, paar soorten groenten, vegaballetjes, brood en eitjes. komt wel goed dus :) thnx voor het mee denken!
Voor de volgende die het zoekt, bij de Turkse/Arabische supermarkt is het vaak wel te vinden!
  dinsdag 8 mei 2012 @ 21:08:48 #96
118556 RandomMoron
our common boredom
pi_111307281
ik heb vandaag viskoekjes gemaakt door de vegetarische tonijn van de vegetarische slager te roeren met een eitje, bosuitjes, een schepje ketjap en twee teentjes knoflook :D was heel lekker!
  dinsdag 8 mei 2012 @ 22:00:01 #97
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_111310166
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 21:08 schreef RandomMoron het volgende:
ik heb vandaag viskoekjes gemaakt door de vegetarische tonijn van de vegetarische slager te roeren met een eitje, bosuitjes, een schepje ketjap en twee teentjes knoflook :D was heel lekker!
Die vegatonijn is echt hilarisch. Had laatst een no-tunasalade gemaakt voor op brood en meegenomen naar mn vrijwilligerswerk. En achteraf pas verteld dat het geen echte tonijn was :+
pi_111312674
quote:
17s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 22:00 schreef douche-eendje het volgende:

[..]

Die vegatonijn is echt hilarisch. Had laatst een no-tunasalade gemaakt voor op brood en meegenomen naar mn vrijwilligerswerk. En achteraf pas verteld dat het geen echte tonijn was :+
Het lijkt echt op tonijn? :o
Ik ben niet labiel, ik ben emotioneel flexibel.
  dinsdag 8 mei 2012 @ 22:44:12 #99
263650 douche-eendje
met pulletjes
pi_111313009
quote:
0s.gif Op dinsdag 8 mei 2012 22:38 schreef Kimbell het volgende:

[..]

Het lijkt echt op tonijn? :o
:Y het is echt bizar. Alhoewel mn laatste keer echt tonijn eten jaren geleden is.
  woensdag 9 mei 2012 @ 10:20:19 #100
118556 RandomMoron
our common boredom
pi_111324945
het lijkt idd op tonijn, iets minder vissig van smaak, maar wel lekker :D
het plukt ook zo makkelijk uit elkaar :P
abonnement Unibet Coolblue Bitvavo
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')