Nog nietquote:Op vrijdag 1 juli 2011 23:01 schreef douche-eendje het volgende:
Heeft er iemand nog wat leuks/handigs voor in de OP?
Komt wel?quote:
Hij was te gast bij Oprah en het lijkt me zeker een aanrader.quote:Editorial Reviews
Review
“Wow, wow, wow! I never imagined meatless meals could be so satisfying.” (Oprah Winfrey, on Oprah.com )
“Meeting Tal has changed our lives for the better. We wish everyone could experience his cooking. It’s delicious and healthy at the same time—sometimes that’s a hard balance, but not with Tal.” (Ellen DeGeneres and Portia de Rossi )
“You name ‘em, he’s fed ‘em. Tal Ronnen is no up-and-comer—he has long since arrived and taken over the culinary world of veganism.” (Rory Freedman, author of Skinny Bitch )
“Tal Ronnen’s assertion is that [The Conscious Cook] will change the way you eat. It will, for the better.” (Basil & Spice )
“What’s great about this cookbook is its range and its approach to meatless cooking. No main dish ever feels like a side dish . . . Instead, each meal is made to be complete and satisfying.” (fitsugar.com )
#14 Wall Street Journal Bestseller (The Wall Street Journal )
Named one of the top ten cookbooks of the year. (Epicurious )
#3 New York Times bestselling book (New York Times )
What you’ll probably be most conscious of as you prepare the 75 vegan recipes from “The Conscious Cook” is how delicious the food is. (Lisa Messinger, creators.com )
“Tal’s recipes are simply fantastic . . . Whether you are a vegan, vegetarian, or committed meat eater, this is a book that can help you down the path of higher-quality, good tasting, humane eating.” (Wayne Pacelle, President and CEO of The Humane Society of the United States )
Product Description
THE CONSCIOUS COOK is a breakthrough in vegan cuisine. By teaching readers how to make truly satisfying and delicious meals without the meat and dairy‚ it makes the shift to a vegan lifestyle easy.
A former steak lover himself‚ Chef Tal struggled for years on a vegan diet that left him hungry and filled with cravings for butter and meat. About ten years ago‚ he decided that the best way to satisfy his dietary desires was to make food that was good enough for "foodies" and could gratify his cravings for rich flavor and fat. The solution? Create vegan meals with substantial proteins that could literally change the way people eat. He studied all aspects of non−meat proteins and today is widely regarded as the expert in the field‚ developing new concepts for meals and sauces and helping to improve textures for food companies such as Gardein (the provider of vegetable proteins used by
Morningstar Farms‚ It′s All Good‚ Trader Joe′s brands‚ and the prepared food department of Whole Foods‚ to name a few).
THE CONSCIOUS COOK features a center−of−the−plate protein in all of its entrees−a first for vegan cookbooks. Seventy−five original recipes are organized by categories that include starters and small plates‚ soups and salads‚ entrees‚ and desserts. Each recipe is accompanied by stunning full−color photographs.
Mocht je er een van 23 willen dan staat m'n PM box open. (En ja in ben een vrouw, let niet op de naam en het icoontje.quote:Op maandag 12 september 2011 15:21 schreef frame-saw het volgende:
O oeps, het moeten vrouwen zijn! Liefst vanaf 30 jaar, maar jonger mag ook.
Heel misschien heb ik je wel nodig, maar dan zie je vanzelf wel een DM in je inbox
Vegetariėr, checkquote:Op maandag 12 september 2011 15:21 schreef frame-saw het volgende:
O oeps, het moeten vrouwen zijn! Liefst vanaf 30 jaar, maar jonger mag ook.
Heel misschien heb ik je wel nodig, maar dan zie je vanzelf wel een DM in je inbox
Vegetariėr, checkquote:Op maandag 12 september 2011 15:21 schreef frame-saw het volgende:
O oeps, het moeten vrouwen zijn! Liefst vanaf 30 jaar, maar jonger mag ook.
Heel misschien heb ik je wel nodig, maar dan zie je vanzelf wel een DM in je inbox
Graag gedaan, ik hoop dat het wat wordt!quote:Op vrijdag 16 september 2011 14:18 schreef frame-saw het volgende:
Heel erg veel dank voor jullie medewerking dames, jullie hebben mooie antwoorden gegeven. Ben nu nog bezig met het artikel
Variant op AH vega chili.quote:
Niks moet, ik dwing het je niet te etenquote:Op zaterdag 17 september 2011 16:05 schreef Madame_Paon het volgende:
Moet het per se met meergranenrijst?
Bedankt, dit ga ik vanavond eten!quote:Op donderdag 18 augustus 2011 18:14 schreef problematiQue het volgende:
Simpel gerecht dat gisteren prima smaakte, gekocht bij AH, ingredienten voor 1 of 2 personen:
- Zak thaise wokgroente 250gr (1p) of 400gr (2p)
- stukjes ananas, kleinste (1p) of iets groter (2p) blikje
- half (1p) of heel (2p) zakje 'smaakmaker' van lemongrass en kokos (staat bij mijn AH gekoeld in de buurt van de groente)
- rijst
Rijst koken, Groente wokken, aan het einde saus en ananas erbij. Klaar.
Ik ben benieuwd wat je er van vindtquote:Op zaterdag 17 september 2011 16:16 schreef Blossom86 het volgende:
[..]
Bedankt, dit ga ik vanavond eten!
Misschien smaakt het naar vegetariėrsquote:Op zaterdag 17 september 2011 16:23 schreef GimmeGore het volgende:
ik weet niet of dit nou wel of niet vegetarisch is...
[ afbeelding ]
Lekker! Zeker voor herhaling vatbaar. Makkelijk en snel klaar, maar toch weer eens wat anders.quote:Op zaterdag 17 september 2011 16:18 schreef problematiQue het volgende:
[..]
Ik ben benieuwd wat je er van vindt
Zulke dingen doe ik inderdaad al, ik heb een hoop gerechten zoals ovenschotels waar ik het vlees gewoon weglaat, mis je niets.quote:Op zaterdag 17 september 2011 21:57 schreef problematiQue het volgende:
je kunt lekkere aardappelopenschotels maken zonder dat er vlees inzit, of is dat niet waar je naar op zoek bent?
Sojabonen. Veel goeie eiwitten en prima op smaak te maken met bv masala kerrie.quote:Op zaterdag 17 september 2011 21:54 schreef Lotje-Plusone het volgende:
Ik heb al heel veel producten geprobeerd zoals groentenburgers, kaasburgers, valess vleesvervangers, dat soort zaken. Op zich vind ik ze niet vies, maar ook niet echt lekker en behoorlijk duur, daarnaast zitten er ook vaak een hele shitload aan conserveringsmiddelen en toegevoegde zooi in.
Ik kook het liefst met zoveel mogelijk producten die geen ingredientenlijst hebben en geef er dan zelf smaak aan met kruiden.
Dat is idd wel een idee! Om zelf wat in elkaar te draaien!quote:Op zaterdag 17 september 2011 22:02 schreef GimmeGore het volgende:
ik maak vaak zelf vegaburgers met rijst (die ik in de ochtend dan al gekookt heb, zodat het droger is) en tofu.
In de keukenmachine, en dan uitproberen maar met kruiden en specerijen. Als je een lekker mengsel hebt. burgertjes (of wat voor vorm je ook wil eigenlijk) van vormen en bakken maar
Sojabonen zijn er prima voor, goeie eiwittenquote:Op zaterdag 17 september 2011 22:05 schreef Lotje-Plusone het volgende:
[..]
Dat is idd wel een idee! Om zelf wat in elkaar te draaien!
Als ik eens een vegaburgerachtig iets haal is het van de vegetarische slager of iets van de natuurwinkel. De rest loop ik ook niet warm voor. Verder kun je met allerlei soorten bonen ook makkelijk burgers maken, ik at een tijd terug nog een burger met linzen en couscousquote:Op zaterdag 17 september 2011 21:54 schreef Lotje-Plusone het volgende:
Ik heb al heel veel producten geprobeerd zoals groentenburgers, kaasburgers, valess vleesvervangers, dat soort zaken. Op zich vind ik ze niet vies, maar ook niet echt lekker en behoorlijk duur, daarnaast zitten er ook vaak een hele shitload aan conserveringsmiddelen en toegevoegde zooi in.
Ik kook het liefst met zoveel mogelijk producten die geen ingredientenlijst hebben en geef er dan zelf smaak aan met kruiden.
Eigenlijk nog nooit mee gekookt, heeft de ah ze of moet ik ervoor naar de toko?quote:Op zaterdag 17 september 2011 22:09 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Sojabonen zijn er prima voor, goeie eiwitten
Toko of natuurwinkel!quote:Op zaterdag 17 september 2011 22:10 schreef Lotje-Plusone het volgende:
[..]
Eigenlijk nog nooit mee gekookt, heeft de ah ze of moet ik ervoor naar de toko?
Vegetarische slager? Waar zit zoiets? Ik wist niet eens dat dat bestond.quote:Op zaterdag 17 september 2011 22:10 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Als ik eens een vegaburgerachtig iets haal is het van de vegetarische slager of iets van de natuurwinkel. De rest loop ik ook niet warm voor. Verder kun je met allerlei soorten bonen ook makkelijk burgers maken, ik at een tijd terug nog een burger met linzen en couscous
Jawel joh. Nou ja, in de diepvries, dat wel, maar toch noem ik dat "verse sojabonen". In ieder geval heel anders dan gedroogde, want gedroogde sojabonen worden veel later geoogst, als ze al helemaal rijp, droog en bruin zijn en de peulen vanzelf open springen. De verse sojabonen zijn eigenlijk "onrijpe sojabonen,mooi groen nog. En lekker, als groenten.quote:Op zaterdag 17 september 2011 21:18 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
[..]
Gedroogd en geweekt. Ik heb nog nooit verse gezien in nederland geloof ik.
Staat een kaartje op de websitequote:Op zaterdag 17 september 2011 22:12 schreef Madame_Paon het volgende:
[..]
Vegetarische slager? Waar zit zoiets? Ik wist niet eens dat dat bestond.
Al zal het vast veel te ver rijden zijn voor wat boodschappen.
En linzen ben ik geen fan van ...
En blader ook eens wat goede vegakookboeken door, geeft ook weer inspiratie tot het maken van nieuwe dingen.quote:Op zaterdag 17 september 2011 22:12 schreef Lotje-Plusone het volgende:
Eens kijken of ik mijn vriend daar ook blij mee maak, hij vind vegetarisch eten helemaal niet erg en lust eigenlijk alles maar dingen zoals couscous en groenteburgers hoeft van hem niet zo.
Mijn tactiek op dit moment is, gewoon koken, voorschotelen en achteraf pas zeggen wat het is
Dan krijg ik een veel eerlijker oordeel, en vaak ligt het toch aan de manier van klaarmaken of iets lekker is of juist niet.
Hmm, ik denk dat ik voorlopig nog maar even pas, geen winkel in de buurt en bezorgmoment is ook niet bepaald concreet.quote:Op zaterdag 17 september 2011 22:18 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Staat een kaartje op de website![]()
quote:U ontvangt uw bestelling binnen twee weken, een dag voor aflevering ontvang u hier een e-mail over
Dat is zo ontzettend lekkerquote:Op zaterdag 17 september 2011 22:15 schreef RobinOok het volgende:
Jawel joh. Nou ja, in de diepvries, dat wel, maar toch noem ik dat "verse sojabonen". In ieder geval heel anders dan gedroogde, want gedroogde sojabonen worden veel later geoogst, als ze al helemaal rijp, droog en bruin zijn en de peulen vanzelf open springen. De verse sojabonen zijn eigenlijk "onrijpe sojabonen,mooi groen nog. En lekker, als groenten.
Klik: de soorten sojabonen op een rijtje (met recept voor groene sojabonen erbij)
[ link | afbeelding ]
Thx. Als ik ze een keer zie gaan ze zeker meequote:Op zaterdag 17 september 2011 22:15 schreef RobinOok het volgende:
[..]
Jawel joh. Nou ja, in de diepvries, dat wel, maar toch noem ik dat "verse sojabonen". In ieder geval heel anders dan gedroogde, want gedroogde sojabonen worden veel later geoogst, als ze al helemaal rijp, droog en bruin zijn en de peulen vanzelf open springen. De verse sojabonen zijn eigenlijk "onrijpe sojabonen,mooi groen nog. En lekker, als groenten.
Klik: de soorten sojabonen op een rijtje (met recept voor groene sojabonen erbij)
[ link | afbeelding ]
Is dat een kookboek?quote:Op zondag 16 oktober 2011 22:48 schreef _Ophelia_ het volgende:
Heeft iemand een tip waar ik de BBC good food vegetarian christmas kan krijgen? (liefst omgeving Tilburg of via internet) Hij komt begin november weer uit. Ik probeer het ieder jaar maar het is me nog nooit gelukt om hem te pakken te krijgen
Is dat verantwoord om zo'n jong kind vegetarisch te laten eten? Dit is een oprechte vraag en absoluut geen oordeel hoor!quote:Op vrijdag 21 oktober 2011 00:03 schreef Reilain het volgende:
tvptje
Sinds mijn 12de eet ik vegetarisch... en mijn dochter van ruim 14 mnd doet ook mee... altijd fijn om wat nieuwe recepten en ideeėn te vinden...
quote:Op vrijdag 21 oktober 2011 00:03 schreef Reilain het volgende:
tvptje
Sinds mijn 12de eet ik vegetarisch... en mijn dochter van ruim 14 mnd doet ook mee... altijd fijn om wat nieuwe recepten en ideeėn te vinden...
Eet jij af en toe vegetarisch Klodder?quote:Op vrijdag 21 oktober 2011 17:01 schreef mascara-klodder het volgende:
Ik zit komende week in Duitsland, daar zou het pas een uitdaging zijn om vegetarisch te eten(ik begin er dan ook niet aan
)
Het is een tijdschrift (zie "magazine" op die site, die ik trouwens veel gebruik), de "gewone" heb ik lange tijd een abonnement op gehad maar de speciale edities versturen ze zelf niet buiten het VK. Er zijn ieder jaar wel een paar boekhandels die de vegetarian christmas uitgave hebben maar daar kom ik altijd pas te laat achter.quote:Op vrijdag 21 oktober 2011 00:11 schreef Madame_Paon het volgende:
[..]
Is dat een kookboek?
Op deze website staan recepten in het Engels: http://www.bbcgoodfood.co(...)egetarian-christmas/
Op amazon.com heb je ook wat vegetarische kookboeken, maar die van de BBC staat er niet bij.
Die bratlinge die genoemd worden in dat artikel zijn echt heel erg lekker! Makkelijk te maken en naar eigen smaak aan te passen ook.quote:Op vrijdag 21 oktober 2011 17:03 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
http://www.vegatopia.com/(...)etarier-in-duitsland
ik denk dat ik zelfs meer vegetarisch dan vlees eet. Zeker in de zomerquote:Op vrijdag 21 oktober 2011 17:05 schreef Pisces29 het volgende:
[..]
Eet jij af en toe vegetarisch Klodder?
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Vegatopiaquote:Op vrijdag 21 oktober 2011 17:03 schreef FkTwkGs2012 het volgende:
http://www.vegatopia.com/(...)etarier-in-duitsland
quote:Op vrijdag 21 oktober 2011 17:38 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
VegatopiaDaar hing ik vroeger best veel rond, er werd daar zoveel over fok gezeken dat ik uiteindelijk hier maar eens ben komen kijken
Oke, leuk!quote:Op vrijdag 21 oktober 2011 17:34 schreef mascara-klodder het volgende:
[..]
ik denk dat ik zelfs meer vegetarisch dan vlees eet. Zeker in de zomer
Maar niet echt bewust dus of vanuit een overtuiging.
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.Op woensdag 22 januari 2025 19:50 schreef Bugno3 het volgende:
Stukje Pelle, stukje Cannavaro, stukje Totti.
Ook The English Bookshop in Amsterdam niet? Misschien kan je ze mailen of ze die normaal binnenkrijgen?quote:Op vrijdag 21 oktober 2011 17:06 schreef _Ophelia_ het volgende:
[..]
Het is een tijdschrift (zie "magazine" op die site, die ik trouwens veel gebruik), de "gewone" heb ik lange tijd een abonnement op gehad maar de speciale edities versturen ze zelf niet buiten het VK. Er zijn ieder jaar wel een paar boekhandels die de vegetarian christmas uitgave hebben maar daar kom ik altijd pas te laat achter.
Ik zou de ballen gewoon in een apart pannetje koken, in water of des noods in boullion. En dan kunnen de vleeseters aan tafel de ballen in hun groentensoep scheppen.quote:Op zondag 30 oktober 2011 09:27 schreef honeyblack het volgende:
Ik maak altijd vegetarische soepen klaar (soms zelf bouillon gemaakt soms ook niet)
nu wil ik deze week groentesoep voor de familie maken , maar nu zitten er 2 zeikerds bij die vlees in hun soep willen.
Ze mogen het allemaal lekker zelf draaien etc. Alleen hoe moet ik dit nu aanpakken?
Kan ik eerst me groentesoep maken en daarna de helft in een andere pan doen en die ballen erbij laten mikken of moet ik 2 verschillende pannen groentesoep maken?
Wat voor vlees? Ballen of sudderstukjes?quote:Op zondag 30 oktober 2011 09:27 schreef honeyblack het volgende:
Ik maak altijd vegetarische soepen klaar (soms zelf bouillon gemaakt soms ook niet)
nu wil ik deze week groentesoep voor de familie maken , maar nu zitten er 2 zeikerds bij die vlees in hun soep willen.
Ze mogen het allemaal lekker zelf draaien etc. Alleen hoe moet ik dit nu aanpakken?
Kan ik eerst me groentesoep maken en daarna de helft in een andere pan doen en die ballen erbij laten mikken of moet ik 2 verschillende pannen groentesoep maken?
Ballenquote:Op zondag 30 oktober 2011 14:05 schreef Erasmo het volgende:
[..]
Wat voor vlees? Ballen of sudderstukjes?
Voor de volgende die het zoekt, bij de Turkse/Arabische supermarkt is het vaak wel te vinden!quote:Op zaterdag 31 maart 2012 16:09 schreef littledrummergirl het volgende:
Haloumi was helaas niet te vinden hierheb wel mozzarella, cheddar en geraspte kaas
verder kruiden, sausjes, paar soorten groenten, vegaballetjes, brood en eitjes. komt wel goed dus
thnx voor het mee denken!
Die vegatonijn is echt hilarisch. Had laatst een no-tunasalade gemaakt voor op brood en meegenomen naar mn vrijwilligerswerk. En achteraf pas verteld dat het geen echte tonijn wasquote:Op dinsdag 8 mei 2012 21:08 schreef RandomMoron het volgende:
ik heb vandaag viskoekjes gemaakt door de vegetarische tonijn van de vegetarische slager te roeren met een eitje, bosuitjes, een schepje ketjap en twee teentjes knoflookwas heel lekker!
Het lijkt echt op tonijn?quote:Op dinsdag 8 mei 2012 22:00 schreef douche-eendje het volgende:
[..]
Die vegatonijn is echt hilarisch. Had laatst een no-tunasalade gemaakt voor op brood en meegenomen naar mn vrijwilligerswerk. En achteraf pas verteld dat het geen echte tonijn was
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |