Ik heb geen MSNquote:Op woensdag 11 mei 2011 13:57 schreef 100% Tukker het volgende:
[..]
Alleen als ik in je MSN lijst mag...
Vooruit: www.earthlings.com
Je weet echt niet hoe blij dit soort reacties mij maken !quote:Op woensdag 11 mei 2011 14:38 schreef Wing het volgende:
Moeilijk moeilijk moeilijk, als mensen andere mensen al niet als medemens behandelen. Des te moeilijker om dieren met meer respect te behandelen. Zeker als het eten op bord betreft.
Persoonlijk vind ik dit niet het belangrijkste probleem op dit moment in de wereld, maar ik zal serieus nadenken om mijn eetpatroon aan te passen. Ik zal nog steeds wel (biologisch) vlees eten. Wij zijn immers gerechtigd door God om vlees te eten.
Het gaat niet alleen over dieren, om vlees zo goedkoop te kunnen produceren is misbruik van land, dier en mens noodzakelijk.quote:Op woensdag 11 mei 2011 14:38 schreef Wing het volgende:
Moeilijk moeilijk moeilijk, als mensen andere mensen al niet als medemens behandelen. Des te moeilijker om dieren met meer respect te behandelen. Zeker als het eten op bord betreft.
Persoonlijk vind ik dit niet het belangrijkste probleem op dit moment in de wereld, maar ik zal serieus nadenken om mijn eetpatroon aan te passen. Ik zal nog steeds wel (biologisch) vlees eten. Wij zijn immers gerechtigd door God om vlees te eten.
Als je eens wat anders op je brood wil dan kaas, eieren, jam, aardbeien of pindakaas dan zijn er nog een heleboel andere keuze'squote:Op woensdag 11 mei 2011 22:37 schreef heaven7 het volgende:
Ik koop alleen nog maar biologische of vrije uitloopeieren en verder eten wij ik denk 3 keer per week vegetarisch en verder biologisch of op zn minst scharrelvlees..
Voelt goedAlleen jammer dat er geen biologisch vlees voor op brood te vinden is bij de supermarkt?
Maar er is dus wel vraag naar?quote:Op woensdag 11 mei 2011 22:52 schreef summer2bird het volgende:
Zelf probeer ik zo min mogenlijk vlees te eten, maar dat is allemaal lekker hypocriet, ik werk bij een keurslager, als mensen daar om biologisch vlees vragen wijzen we die ook de deur.
De slager kan geen biologisch vlees verkopen omdat hij tussen 2 supermarkten zit, en als vlees te duur wordt gaan mensen naar de supers toe
En ik denk dat mensen die er speciaal om vragen ook best bereid zijn er iets meer voor te betalen, anders kwamen ze bij voorbaat al niet bij de keurslager vragen maar waren ze al meteen naar de supermarkt er naast gegaanquote:Op woensdag 11 mei 2011 22:59 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Maar er is dus wel vraag naar?
Er komen dus wel mensen bij de slager waar je werkt die vragen om Biologisch vlees?
Dan zou die slager er toch eens over moeten gaan nadenken om het WEL te verkopen,
de vraag wordt steeds groter namelijk.
Precies !quote:Op woensdag 11 mei 2011 23:03 schreef Greys het volgende:
[..]
En ik denk dat mensen die er speciaal om vragen ook best bereid zijn er iets meer voor te betalen, anders kwamen ze bij voorbaat al niet bij de keurslager vragen
de vraag erna is bij ons zo klein, zeg maar dat 1 persoon per 2 weken om een biologische kip vraagt.quote:Op woensdag 11 mei 2011 22:59 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Maar er is dus wel vraag naar?
Er komen dus wel mensen bij de slager waar je werkt die vragen om Biologisch vlees?
Dan zou die slager er toch eens over moeten gaan nadenken om het WEL te verkopen,
de vraag wordt steeds groter namelijk.
Hoe eerder de hele Bio-industrie wordt afgeschaft hoe beter, dan is het vlees gewoonquote:Op woensdag 11 mei 2011 23:22 schreef summer2bird het volgende:
[..]
de vraag erna is bij ons zo klein, zeg maar dat 1 persoon per 2 weken om een biologische kip vraagt.
Dat is te weinig op het moment, en echt, ik had het ook graag anders gezien
De BV Nederland verdient dan wel weer veel geld aan die sector, oa omdat we op deze manier erg veel extra vlees/voedsel kunnen produceren, wat we niet zelf op eten, en lekker doorverkopen. Het is fysiek onmogelijk om diezelfde hoeveelheid te produceren met puur biologische methoden, daar hebben we niet genoeg Nederland voor. Nog afgezien van het feit dat de prijzen van onze producten dan niet meer concurrerend zijn op de wereldmarkten.quote:Op woensdag 11 mei 2011 23:35 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Hoe eerder de hele Bio-industrie wordt afgeschaft hoe beter, dan is het vlees gewoon
overal een beetje duurder, dus dan maakt het niet meer uit waar je naar toe gaat,
7 dagen per week vlees eten is gewoon helemaal niet nodig, 2 á 3x per week is meer dan genoeg,
ben je even duur uit, scheelt een HELEBOEL dierenleed en is nog beter voor jezelf en het milieu ook.
opgelost slotje zou ik bijna zeggen![]()
![]()
maar zover zijn we nog niet![]()
Nog even doorzetten en die wetten erdoorheen knallen met zijn allen...
Ik was net hier even aan het lezen http://www.dialoogmegastallen.nl/mens/reactie/490#comment-490 dat gaat over de internetdialoog, waarbij Staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) burgers, organisaties, bedrijfsleven en wetenschap wil betrekken.quote:Op donderdag 12 mei 2011 10:26 schreef fruityloop het volgende:
[..]
De BV Nederland verdient dan wel weer veel geld aan die sector, oa omdat we op deze manier erg veel extra vlees/voedsel kunnen produceren, wat we niet zelf op eten, en lekker doorverkopen. Het is fysiek onmogelijk om diezelfde hoeveelheid te produceren met puur biologische methoden, daar hebben we niet genoeg Nederland voor. Nog afgezien van het feit dat de prijzen van onze producten dan niet meer concurrerend zijn op de wereldmarkten.
Dit zou dus ook een aantal negatieve effecten hebben, denk aan lagere (belasting)inkomsten voor de overheid, etc etc.
En de weereldmarkt voor dierlijke eiwitten groeit nog steeds, met als gevolg dat men genetisch gemanipuleerde zalmen aan het fokken is die sneller groeien in kweekvijvers, en dat men bij VION onderzoek doet naar diverse soorten varkensvoer, om zo beesten speciaal te fokken voor goede hammen, betere karbonades, etc etc
Ik denk niet dat we zover zullen komen dat de overgrote meerderheid van onze vleesproductie volledig biologisch zal zijn, maar dat betekend natuurlijk niet dat we het niet moeten proberen.
Ah, had ik je zeker verkeerd begrepen..quote:Op donderdag 12 mei 2011 11:43 schreef heaven7 het volgende:
Ik zoek geen vegetarisch broodbeleg.. dat is wel te vinden ja.
Ik had het over biologisch vlees voor op brood.
Op deze pagina een overzicht van alle biologische slagerijen in Nederland.quote:Op donderdag 12 mei 2011 12:23 schreef fruityloop het volgende:
En de groene weg is niet/nauwelijks duurder dan de AH met zijn puur&eerlijk, waarvan overigens een deel van de producten niét (gecertificeerd) biologisch is. Dus dan zou ik indien mogelijk er voor kiezen om naast de dieren, ook de lokale middenstand te ondersteunen.
Overigens maakt mijn niet biologische neef/slager ook al zijn vleeswaren zelf, en zijn vader en onze opa ervoor ook al, dat ambachtelijke doet sowieso al wonderen voor de smaak, zelfs als het gebruikte niet van biologische oorsprong is.
De links zijn nodig omdat Fok erom bekend staat dat er altijd wel iemand roept om eenquote:Op zondag 15 mei 2011 15:33 schreef erodome het volgende:
Ik vind het fantastisch dat je zo gedreven bent, maar die linkdump maakt het wel erg zware kost.
Ja, het is dan ook niet zo dat er veel info in dit topic te vinden is ofzo...quote:Op zondag 15 mei 2011 17:26 schreef MrBadGuy het volgende:
Ik weet er niet veel vanaf, dus misschien komt het door onwetendheid, maar ik zie niet echt in waarom een megastal nu zoveel erger is dan meerdere kleine stallen.
Voor al u vragen !quote:Op maandag 16 mei 2011 16:30 schreef ReNero het volgende:
Ik heb mijn scriptie geschreven over de relatie tussen de schaalvergroting in de landbouw en het landschap dus ben redelijk op de hoogte van deze discussie. Allereerst heb ik een aantal vragen voor jouw, hoop dat je de tijd hebt om deze kort te beantoorden.
Wat is de maat voor een megastal, wanneer noem je een stal een megastal?
Is het verplaatsen van bedrijven uit gebieden met kwetsbare natuur en bewoning een slechte ontwikkeling?
Ik vraag dit omdat er geen standaard is voor megastallen, er is geen grens gesteld en het is daarmee niet meetbaar. De term megastal heeft een zware lading gekregen in de media maar welke schaal is dan wel goed? Wij hebben een stal voor maximaal 120 melkkoeien, is dat uit den boze? De gemengde bedrijven van vroeger zijn ook geen optie om meerdere redenen.
De tweede vraag is meer een vraag of je de achtergrond van het reconstructieplan kent. De Gelderse vallei en Noord Brabant hebben een hoge dichtheid, bedrijven worden daar gestimuleerd om zich elders te vestigen om de afstanden tussen bedrijven te vergroten om zo uitbraken van ziektes in te dammen
Welke bezwaren zijn daar dan voor?quote:Op maandag 16 mei 2011 16:30 schreef ReNero het volgende: De gemengde bedrijven van vroeger zijn ook geen optie om meerdere redenen.
Ik ken de antwoorden wel, de vragen waren aan jouw gericht.quote:Op maandag 16 mei 2011 17:56 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Voor al u vragen !
http://www.dialoogmegastallen.nl/
Na WO 2 waren de Nederlandse landbouwbedrijven klainschalig met koeien, kippen en varkens door elkaar heen. Dit heeft gevolgen voor de micro biologie op een dergelijk bedrijf omdat ziektes zoals MKZ meerdere catagorieën dieren aanpakken zoals in dit geval evenhoevigen (varkens en koeien) Zoals je nu hoort over de varianten van de vogelgriep is de N1H5 variant gevaarlijk voor mensen en zijnde overige enkel voor pluimvee schadelijk. Het mengen en door elkaar heen laten lopen is dus bezwaarlijk voor de gezondheid van die dieren.quote:Op maandag 16 mei 2011 18:45 schreef erodome het volgende:
[..]
Welke bezwaren zijn daar dan voor?
Want het rare is dat er bij biologische opstellingen juist veel gekozen wordt voor mengbedrijven en bedrijven naast elkaar die elkaar aanvullen.
Zo is het bv hartstikke handig om een mestverwerkingsbedrijf te hebben tussen de mestproduceerders in, of een voermais bedrijf naast bedrijven die voermais gebruiken, of een slachterij tussen de vee bedrijven in.
Dat zou ook prima gaan met een milde vorm van bio-industrie, of beter gezegd gewoon boeren zonder biologisch keurmerk maar ook geen zware bio-industrie.
Eigenlijk denk ik dat er een oplossing ligt in vlees binnen landen houden zoveel mogelijk en combi bedrijven, we produceren hier zo ongelovelijk veel voor het buitenland, wat dan ook nog eens voor een fiks deel kunstmatig in stand wordt gehouden.
Zoals jij dat nu beschrijft heb ik het idee dat jij het over de reguliere veehouderij hebt. (wat sommigen hier de bio-industrie noemen)quote:Op dinsdag 17 mei 2011 11:53 schreef erodome het volgende:
Ben ik het niet mee eens, ik ben op veel boerenbedrijven geweest en er waren er zat die geen predikaat eko of biologisch voerde, maar die wel degelijk op een andere manier huisvesten dan in de echte bio-industrie.
Dus niet varkentjes buiten lekker in de wei, maar ook niet hutje mutje hun hele leven zonder daglicht, geen hele kleine hokjes voor de fokzeugen als ze werpen, maar ook geen groot ruim hok met stro en dooddrukrand.
Een beetje ertussenin dus, meer richting bio-industrie dan richting eko keurmerk enzo, maar toch een compromis tussen de 2 uiterste vormen in.
Deze bedrijven worden snel zeldzamer omdat het steeds moeilijker wordt om een kleiner bedrijf gaande te houden, maar ze waren er zeer zeker en nu ook nog wel wat.
Hier in de buurt hebben we een koeienbedrijf die zo werkt, ze hebben rond de 100 koeien die lekker zelf mogen weten wanneer ze gemolken worden(melkrobot vind ik een mooie uitvinding!).
Ze hebben niet zoveel buitenruimte, maar wel wat en een mooie ruime binnenschuur met lekkere ligplaatsen.
Het is een compromis, de dieren lopen niet echt buiten zoals een biologisch koetje zou moeten lopen, maar ze zitten er een beetje tussenin.
Dat naast de veeschuren in ons voor akkerbouw bestemde land waarvan de meeste mensen niet eens weten dat er dieren inzitten.
quote:Op maandag 16 mei 2011 16:30 schreef ReNero het volgende:
Ik heb mijn scriptie geschreven over de relatie tussen de schaalvergroting in de landbouw en het landschap dus ben redelijk op de hoogte van deze discussie. Allereerst heb ik een aantal vragen voor jouw, hoop dat je de tijd hebt om deze kort te beantoorden.
Wat is de maat voor een megastal, wanneer noem je een stal een megastal?
Is het verplaatsen van bedrijven uit gebieden met kwetsbare natuur en bewoning een slechte ontwikkeling?
Ik vraag dit omdat er geen standaard is voor megastallen, er is geen grens gesteld en het is daarmee niet meetbaar. De term megastal heeft een zware lading gekregen in de media maar welke schaal is dan wel goed? Wij hebben een stal voor maximaal 120 melkkoeien, is dat uit den boze? De gemengde bedrijven van vroeger zijn ook geen optie om meerdere redenen.
De tweede vraag is meer een vraag of je de achtergrond van het reconstructieplan kent. De Gelderse vallei en Noord Brabant hebben een hoge dichtheid, bedrijven worden daar gestimuleerd om zich elders te vestigen om de afstanden tussen bedrijven te vergroten om zo uitbraken van ziektes in te dammen
Ah, na alle bezwaren die ik hier in dit topic al heb genoemd inzake de Bio-industriequote:Op dinsdag 17 mei 2011 11:01 schreef ReNero het volgende:
[..]
Ik ken de antwoorden wel, de vragen waren aan jouw gericht.
[..]
Gangbare stallen in de intensieve veehouderij huisvesten al massa's dieren.quote:Wat is de maat voor een megastal, wanneer noem je een stal een megastal?
Ik ken de achtergronden vast niet zo goed als dat jij ze kent, ik heb er namelijk geen scriptiequote:De tweede vraag is meer een vraag of je de achtergrond van het reconstructieplan kent. De Gelderse vallei en Noord Brabant hebben een hoge dichtheid, bedrijven worden daar gestimuleerd om zich elders te vestigen om de afstanden tussen bedrijven te vergroten om zo uitbraken van ziektes in te dammen
Ik ben een voorstander van de moderne veehouderij, gezonde familiebedrijven. Dat de sector opschaald is een marktechnisch gevolg van jaren succesvol efficientie en nieuwe kennis toepassen. Daarom produceren wij ook meer dieren dan wij zelf nodig hebben. Dit is een gevolg van de enorme kennis, ervaring en infrastructuur die wij in nederland hebben opgebouwd nadat Europa in 1960 Nederland aanwees voor agrarische productie. Nooit meer honger, was de stelling en dat is ons gelukt.quote:Op dinsdag 17 mei 2011 12:41 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
In ons land worden 3 keer zo veel varkens gehouden dan nodig is voor de nationale consumptie.
Het overschot wordt geëxporteerd.
In ons land worden extreem veel meer kippen gehouden dan nodig is voor de nationale
consumptie. Het overschot aan vlees en eieren wordt geëxporteerd.
De hoeveelheid kippenvlees die bovendien jaarlijks wordt ingevoerd, is ongeveer even groot als de
nationale behoefte daaraan. Er is dus eigenlijk helemaal geen mestkuikenindustrie nodig.![]()
In ons land worden extreem veel meer koeien gehouden dan nodig is voor de nationale
consumptie. Het overschot wordt geëxporteerd.![]()
Mag ik jou nu eens een vraag stellen?quote:Op dinsdag 17 mei 2011 13:06 schreef ReNero het volgende:
[..]
Ik ben een voorstander van de moderne veehouderij, gezonde familiebedrijven. Dat de sector opschaald is een marktechnisch gevolg van jaren succesvol efficientie en nieuwe kennis toepassen. Daarom produceren wij ook meer dieren dan wij zelf nodig hebben. Dit is een gevolg van de enorme kennis, ervaring en infrastructuur die wij in nederland hebben opgebouwd nadat Europa in 1960 Nederland aanwees voor agrarische productie. Nooit meer honger, was de stelling en dat is ons gelukt.
Andere landenprijzen de kwaliteit, voedselveiligheid en prijs/kwaliteitverhouding van de Nederlandse producten. Daarom zijn onze producten zo geliefd bij andere landen en produceren wij meer dan we nodig hebben omdat er vraag naar is.
Dat grote bedrijven kleinere wegconcurreren is in de praktijk naar mijn mening niet voelbaar. De prijs wordt gesteld door de vraag, het enigste verschil hierin is dat de grotere bedrijven de kosten lager kunnen houden. persoonlijk ben ik er van overtuigd dat zodra men personeel in dienst neemt het meeste van deze extra marge al is verdampt aan arbo maatregelen en personeelskosten.
Leuk om te horen dat dit topic gevolgd wordt ook door mensen ''buiten'' Fok.quote:Op dinsdag 17 mei 2011 14:00 schreef TonTeamAlders het volgende:
ReNero, FANNvanhetlaatsteuur en andere volgers van dit topic,
Interessante discussie voeren jullie hier. Zoals jullie wellicht weten - er is al eerder door FANNvanhetlaatsteuur op gewezen - wordt er momenteel op www.dialoogmegastallen.nl een discussie gevoerd over megastallen in Nederland en hoe daar in de toekomst mee om te gaan. We zouden het zeer waarderen als jullie ook op die plek jullie visie ten aanzien van megastallen uiteen willen zetten, op eenzelfde constructieve manier als jullie hier doen.
Alvast hartelijk dank en vriendelijke groeten,
Ton - Team Alders
Dat mag, Ik ben 36 uur in de week beleidsmedewerker bij een onderdeel van het ministerie van ELI. Op dit moment ben ik bezig met het beoordelen van subsidieaanvragen op het gebied van agrarisch natuurbeheer. Daarnaast hebben wij thuis met de familie een melkveehouderij van 65 melkkoeien welke ik in de toekomst wil overnemen.quote:Op dinsdag 17 mei 2011 13:22 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Mag ik jou nu eens een vraag stellen?
Verdien jij je geld met of in de Bio-industrie?
Ik krijg sterk die indruk namelijk omdat je juist alleen uit mijn hele verhaal dit
stukje quote.
Ik heb sterk de indruk dat je alleen vanuit je eigen referentiekader en positie een standpunt
inneemt.
Een standpunt dat duidelijk niet strookt met de mijne.
Ik hoor je niet over het leed van de dieren, niet over de milieu problemen en al helemaal
niet over de gevaren van de volksgezondheid.
Dus als je dit topic graag wilt gebruiken als podium om Bio-industrie aan te prijzen
kan ik je niet tegenhouden, maar reken niet op mijn steun.
Op de eerste plaats mijn liefde voor dieren en toen ik eenmaal doorhad wat er nog meerquote:Op dinsdag 17 mei 2011 15:52 schreef ReNero het volgende:
En dan uiteraard mijn tegenvraag: Wat is jouw binding met dit onderwerp want als er 1 ding gezegd kan worden dan is het dat jij bedreven bent. Ben alleen nieuwschierig waar die fanatisme vandaan komt en hoe je betrokken bent geraakt met deze discussie.
Waarom stel je die vraag hier terwijl er zojuist een uitnodiging is geplaatst?quote:Op dinsdag 17 mei 2011 17:56 schreef quirigua het volgende:
Kan zijn dat ik dit gemist heb, ik vraag het maar eens :
Wat is de rol van de banken in de bio-industrie ; en wat is hun rol bij mega-stallen ?
Dat betreft dan in de eerste plaats de Rabo banken ; in de tweede plaats ABN-Amro. Die zijn het grootste in krediet verlening naar 'de ;andbouw'. Darnaast zullen er andere banken zijn die in (misschienb) mindere mate vuile handen hebben aan winst uit dezew soort financiering.
Ten tweede : Herman Wijffels, met zijn mooi milieu imago : klopt dat wel ?
quote:Op dinsdag 17 mei 2011 14:00 schreef TonTeamAlders het volgende:
ReNero, FANNvanhetlaatsteuur en andere volgers van dit topic,
Interessante discussie voeren jullie hier. Zoals jullie wellicht weten - er is al eerder door FANNvanhetlaatsteuur op gewezen - wordt er momenteel op www.dialoogmegastallen.nl een discussie gevoerd over megastallen in Nederland en hoe daar in de toekomst mee om te gaan. We zouden het zeer waarderen als jullie ook op die plek jullie visie ten aanzien van megastallen uiteen willen zetten, op eenzelfde constructieve manier als jullie hier doen.
Alvast hartelijk dank en vriendelijke groeten,
Ton - Team Alders
Welnu, ik denk dat de voorstanders van bio-industrie en van mega-stallen geen kans maken om hun mega-business te saneren, zelfs als ze het zouden willen. Maar ze willen zelf niet, ze zitten vast aan de banken. Wie de grote financierders zijn , dat is bekend. Wie de vervuiling toedekt : dat vermoeden we. Dialoog is een mooie vorm van rekken.quote:Op dinsdag 17 mei 2011 18:03 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Waarom stel je die vraag hier terwijl er zojuist een uitnodiging is geplaatst?
Laten we hopen dat er iets gaat veranderen...quote:Op dinsdag 17 mei 2011 18:31 schreef quirigua het volgende:
[..]
Welnu, ik denk dat de voorstanders van bio-industrie en van mega-stallen geen kans maken om hun mega-business te saneren, zelfs als ze het zouden willen. Maar ze willen zelf niet, ze zitten vast aan de banken. Wie de grote financierders zijn , dat is bekend. Wie de vervuiling toedekt : dat vermoeden we. Dialoog is een mooie vorm van rekken.
Het plan-Geesteren is een passend voorbeeld van hoe de politiek iets faciliteert wat anderen 'opzetten'. Brabant staat er vol mee. Berichten uit het ministerie 'we willen minder', daarom 'dialoog', maken geen eind aan de trend naar meer mega. Dialoog of niet : ondertussen gaat Geesteren gewoon verder. Hoela hoela, dialoog !
Zie 'dialoog' dan maar als een autofabriek waar alleen grote gas guzzlers kunnen worden gebouwd - vooralsnog klanten genoeg, de fabriek sluiten is slecht voor de economie (hebben ze gelijk in). Of bedenk dat Shell niet uit Nigeria weg kan 'vanwege' de investeringen (hebben ze nog gelijk ook !).
Die dialoog uitnodiging is mooi ; vooral als die ernstig-oprecht zou zijn bedoeld. Nog mooier : 'er hoeft niets te veranderen' ; kleine aanpassinkjes, oh ja. Het Probleem Eigenlijk : elke milieu-oplossing staat haaks op de toestand-nu - toestand die door de banken is gefinancierd, en waar je als boer niet uit kunt ; als je al wilt.
Mogelijk dat er op heel lange duur iets ten goede kan gaan veranderen. Voor elke kortere termijn is die uitnodiging effectief : doekje voor het bloeden.
Landbouw, boeren, Landbouwschap noch het ministerie gaan in hun eigen voet schieten. Het lijkt me dat een breuk met de toestand-nu alleen van buiten kan komen : van de drinkwater bedrijven en artsen.
Dat kan ik zo beantwoorden en dat heeft allemaal te maken met hoeveel banken van hun kapitaal mogen uitlenen. banken zijn genoodzaakt een percentage van hun kapitaal wat ze hebben vast te houden als reserve mocht het fout gaan. Exacte cijfers ken ik niet maar even een voorbeeld:quote:Op dinsdag 17 mei 2011 17:56 schreef quirigua het volgende:
Kan zijn dat ik dit gemist heb, ik vraag het maar eens :
Ten eerste :
Wat is de rol van de banken in de bio-industrie ; en wat is hun rol bij mega-stallen ?
Dat betreft dan in de eerste plaats de Rabo banken ; in de tweede plaats ABN-Amro. Die zijn het grootste in krediet verlening naar 'de landbouw'. Darnaast zullen er andere banken zijn die in (misschien) mindere mate vuile handen hebben door winsten uit deze soort milieu-schadelijke financiering.
Ten tweede :
De frequente noodzaak voor antibiotica is maar 1 aspect bij het mega-schaal-boeren.
RIVM doet frequente metingen (voorzover bekend) naar residuen van antibiotica, 'gewas beschermingsmiddelen' en ander vies spul. Waarom worden die resultaten zo weinig verspreid ? Nog een vraag : wat houdt de VWA onder de pet ? Tenslotte : de waterleidingbedrijven zijn op de hoogte van dit soort residu problemen in grond- en oppervlakte wateren - waarom horen we daar niet meer over ?
Ten derde : Herman Wijffels (ex top Rabo), met zijn mooi milieu imago : klopt dat dan nog wel ?
Dat het Zalm een worst zal zijn, is te verwachten. Moeten we wachten op massale vis-sterfte in de rivieren ?
Reguliere veehouderij wordt niet apart benoemd in de schappen, dat is meer wat ik bedoel.quote:Op dinsdag 17 mei 2011 12:03 schreef ReNero het volgende:
[..]
Zoals jij dat nu beschrijft heb ik het idee dat jij het over de reguliere veehouderij hebt. (wat sommigen hier de bio-industrie noemen)
Veel innovaties uit de biologische bedrijven zijn overgenomen in de hele sector (klaver in grasmengesls, droogzetten met voeding, etc) Andere innovaties zoals melk, voer en mestrobots geven dieren meer rust en worden sector breed ingevoerd omdat een boerderij steeds groter wordt en het zicht op elk individueel dier minder wordt. Dierwelzijn is net zo belangrijk binnen de gangbare vormen van veehouderij als de biologische omdat een gelukkig dier beter presteerd en minder ziek wordt. De uitspraak dat boeren niet aan hun vee denken stamt dus uit het jaar 0 omdat die boeren al jaren gelden hebben moeten stoppen met hun bedrijf.
Een flink deel van de bedrijven kun je nauwelijks meer ondernemingen noemen. Veel akkerbouwers hebben het product al verkocht als ze het zaai- en pootgoed in de grond stoppen en zijn daarmee loonslaven van de fabriek geworden. Daarnaast gaat er nogal wat Europese subsidie in de richting van die sector.quote:Op donderdag 19 mei 2011 08:22 schreef ReNero het volgende:
Sigme =![]()
We kunnen blijven discusseren wat goed is en wat niet, daar komen Fan en ik toch niet uit. Wat we wel kunnen doen is dit forum even oppakken om te kijken hoe het beter kan.
De landbouw is ook maar een onderneming dus vraag bepaald aanbod. Als iedereen blauw vlees wil hebben komt dat er ook (voorbeeld). Wil je de sector positief beinvloeden, koop dan Nederlandse producten. Minder bestrijdingsmiddelen en medicijnen, betere omstandigheden en een betere kwaliteit voor een eerlijkere prijs. Bij voorkeur haal je vlees bij de slager, groente en fruit bij de groenteboer of bij de boer van het land/boerderij winkel. Enkele supermarkten zijn ook sterk bezig met Nederlands in de schappen maar de specialistische zaken lopen hierin voorop.
Wat betreft dingen zoals bont ed. Koop het niet als je er tegen bent, opnieuw vraag bepaald aanbod. Keuzes zoals vegetarier of veganist is prima, maar lees je dan goed in. Het beste is als je ook in de praktijk gaat kijken. Google maar of er bedrijven bij jouw in de buurt zijn die hun bedrijf hebben opengesteld voor publiek.
Hier word ik nu blij van van zo'n berichtje !quote:Op donderdag 19 mei 2011 09:08 schreef Pannenkoekenmix het volgende:
Ik ben wel zwaar gekant tegen de bio-industrie. Vooral sinds ik het van zeer dichtbij heb gezien hoe het allemaal gaat. Sinds die tijd ben ik ook lid geworden van Wakker Dier en heb mijn winkelgedrag er enigzins op aangepast. Zo kopen wij veel biologisch vlees, en groente (beter voor het mileu).
Als je graag biologisch wilt eten kun je je aanmelden bij Wakker dier voor de wakkere winkelaar nieuwsbrief. Krijg je alle biologische vleesaanbiedingen van de supermarkten in je mail.
Helaas lijkt het er op dat er ook steeds meer wordt opgelicht met keurmerken.. Zo kies ik eigenlijk alleen nog voor EKO keurmerk, purr en eerlijk van AH of die van de dierenbescherming.
Mensen om me heen snappen het niet altijd maar die denken ook nog dat scharreleieren diervriendelijk zijn. Ook vriendje vergist zich vaak wanneer hij moet kiezen, dan neemt ie ook per ongeluk scharreleieren omdat iedereen zegt dat dat goed is![]()
Wij eten natuurlijk niet iedere dag biologisch, maar wel zo vaak mogelijk, en we vriezen aanbiedingen van vlees in. Het blijft wel erg duur, maar 't smaakt ook aanzienlijk beter, en je krijgt niet zo veel zooi binnen
SPOILEROm spoilers te kunnen lezen moet je zijn ingelogd. Je moet je daarvoor eerst gratis Registreren. Ook kun je spoilers niet lezen als je een ban hebt.
Wat denk je zelf?quote:Op zaterdag 21 mei 2011 01:00 schreef Aneurism het volgende:
Eng topic dit en dan spreek ik niet over de plaatjes.
Ik vraag me af waar meer geld in omgaat, de Bio Industrie of de clubjes die allemaal gesubsidieerd zijn om er tegen te ageren.
Je verwijst nu naar 1 clubje, maar er zijn zo veel anderen die die subsidie wel trekken. Net zoals wakker dier geen subsidie zou trekken zullen er ook best nertsenfokkers of kippenfarms zijn die geen subsidie genieten. Ik vraag mij alleen wel af waarom ik toch tegen kom dat wakker dier subsidie ontving in 2006 bijvoorbeeld (te lui om verder te spitten, maar het punt is duidelijk).quote:Op zaterdag 21 mei 2011 01:03 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Wat denk je zelf?
De Bio-industrie
en nee ik doe dit ook gratis en voor niks![]()
Nog een betere suggestie: Begin een diervriendelijk boerderijtje en breng dat diervriendelijk vlees groot.quote:Op zaterdag 21 mei 2011 01:06 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Dat ik het gratis doe is niet zo erg, maar ik ben bang dat het voor niks is![]()
da's dan wel weer minder...
edit: als ik morgen wakker word en ik kijk in dit topic en er is niemand die zich heeft gemeld
dat hij/zij nou eens eindelijk lid is geworden van Wakker Dier om mee te helpen voor die
3 schamele eurootjes per maand, hou ik er mee op![]()
ik ga pitten![]()
![]()
Te lui om te spitten?quote:Op zaterdag 21 mei 2011 01:19 schreef Aneurism het volgende:
[..]
Je verwijst nu naar 1 clubje, maar er zijn zo veel anderen die die subsidie wel trekken. Net zoals wakker dier geen subsidie zou trekken zullen er ook best nertsenfokkers of kippenfarms zijn die geen subsidie genieten. Ik vraag mij alleen wel af waarom ik toch tegen kom dat wakker dier subsidie ontving in 2006 bijvoorbeeld (te lui om verder te spitten, maar het punt is duidelijk).
quote:Op zaterdag 21 mei 2011 01:22 schreef Aneurism het volgende:
[..]
Nog een betere suggestie: Begin een diervriendelijk boerderijtje en breng dat diervriendelijk vlees groot.![]()
quote:Op zaterdag 21 mei 2011 01:06 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
edit: als ik morgen wakker word en ik kijk in dit topic en er is niemand die zich heeft gemeld
dat hij/zij nou eens eindelijk lid is geworden van Wakker Dier om mee te helpen voor die
3 schamele eurootjes per maand, hou ik er mee op![]()
Heb je de OP gelezen?quote:Op zaterdag 21 mei 2011 11:29 schreef Aneurism het volgende:
Gezien je het belangrijker vind om te happen en door te gaan op het negatieve, in plaats van verder te gaan op diervriendelijk boeren (wat ik toch een veel interessanter vraagstuk vind) moet ik je toch op het volgende wijzen:
[..]
Dus?
Je statistiekjes kennen we nou wel, waar blijft die innovatie en dat meedenken hoe het wel moet? Mensen gaan niet stoppen met vlees eten, leer dat nou eens.
Dus ''wir haben es nicht gewusst'' gaat nu in ieder geval niet meer opquote:Dit topic is ook geen pleidooi om vegetarier te worden, ik ben zelf ook niet geen vegetarier.
Ik wil wel met dit topic bereiken dat in ieder geval een aantal mensen zich meer bewust
worden wat de Bio industrie eigenlijk inhoud en dat er dus meer mensen Biologisch vlees gaan eten en dat de omstandigheden waarin de dieren vandaag de dag anno 2011 in moeten
leven zullen verbeteren.
Vegetarisme en biologisch vlees met eko-keurmerk zijn niet het enige alternatieven voor bio-industrievlees. Het zijn ook beide en samen geen reëele alternatieven voor de grote massa.quote:Op zaterdag 21 mei 2011 13:26 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Heb je de OP gelezen?
[..]
Dus ''wir haben es nicht gewusst'' gaat nu in ieder geval niet meer op![]()
Beter ''we willen het gewoon niet weten''
Ook goed
Nou ik kan het toch niet laten om toch maar even te reageren.quote:Op maandag 23 mei 2011 08:47 schreef ReNero het volgende:
Ik ben het eens met Aneurism, varkensvlees is eigenlijk al subsidie vrij tenzij die boeren ook alnd hebben ingericht voor natuur of iets dergelijks. Kippen dacht ik ook maar durf dit niet te garranderen. De slachtpremie bij runderen wordt afgebouwd en bestaande subsidies in de sector zijn voor groene of blauwe diensten. Wat er nu voor productie nog wordt gesubsidieerd is stervende.
Wat betreft wakker dier, subsidie vrij? Goed bezig, maar veel collega verenigingen kunnen dit echter niet beweren. De subsidies die momenteel nog worden uitgekeerd aan de sector komen ook weer terug in de staatskas omdat 4% van de Ned. bevolking werkt in of om de agrarische sector, 1 op de 3 vrachtwagens vervoerd agrarische producten. Het kost misschien wat maar brengt dit zeker ook op.
Nog iets wat ik Aneurism moet geven over Fan is dat hij gelijk heeft betreffende jouw link dumps (intressant maar wel éénzijdig) dat het topic niet echt boeiend blijft ondanks het belang van het onderwerp. Zelf heb ik al eens aangegeven dat het oproepen tot lid worden mij ietswat verveeld, maar nogmaals dit is jouw keuze. Ik heb de deur ook al open gegooid richting constructieve "waar kan het beter" maar jouw topics gaan weer door malen met verouderde berichten over natuursubsidies. ('Bleker kreeg smak geld voor natuurontwikkeling') Zie de link voor een gedetaileerde uitleg.
Mijn insteek, ok mensen jullie vinden dat het beter moet. Hoe dan, hoe ziet de diervriendelijke veehouderij er dan uit?
quote:Je verwijst nu naar 1 clubje, maar er zijn zo veel anderen die die subsidie wel trekken.
Net zoals wakker dier geen subsidie zou trekken zullen er ook best nertsenfokkers of kippenfarms
zijn die geen subsidie genieten. Ik vraag mij alleen wel af waarom ik toch tegen kom dat wakker dier
subsidie ontving in 2006 bijvoorbeeld (te lui om verder te spitten, maar het punt is duidelijk)
Ten eerste hij roept maar wat over subsidies haalt er nog even de nertsenfokkers bij, en watquote:Nog een betere suggestie: Begin een diervriendelijk boerderijtje en breng dat diervriendelijk vlees groot.
Pardon? Ik voer godverdomme biologisch vlees aan m'n honden en heb hier zélf varkens in de wei met poel -en nog een paar andere beesten op zéér biologische wijze- en dan is DIT jouw reactie? Gaat heen. Hoewel ik in de positie ten opzichte van bio-industrie aan jouw kant sta, heb je hierbij toch echt een medestander minder. Topic gaat uit de volglijst, de groeten.quote:Op maandag 23 mei 2011 15:12 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Nou ik kan het toch niet laten om toch maar even te reageren.![]()
Kijk ik begrijp dat jij en Sigme een gat in de lucht springen als er zo'n figuur als Aneurism
even langs komt wippen om de boel op te stoken, leuk, maar zeker niet serieus te nemen.
Of neem je dit echt serieus?
Waarom zou je mijn punten niet serieus nemen? Is het dan zo belachelijk dat negatieve berichtgeving niet werkt en dat constructieve verbeteringen juist beter zijn?quote:Op maandag 23 mei 2011 15:12 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Nou ik kan het toch niet laten om toch maar even te reageren.![]()
Kijk ik begrijp dat jij en Sigme een gat in de lucht springen als er zo'n figuur als Aneurism
even langs komt wippen om de boel op te stoken, leuk, maar zeker niet serieus te nemen.
Of neem je dit echt serieus?
[..]
Want die zijn zo klein, dat noemen we geen dierenquote:Een tijd geleden stelde ik voor insecten te gebruiken in producten (bladluis word bijvoorbeeld al in roze koeken gebruikt),
Die hebben geen gevoel blijkbaar. Het leed van een klein beestje is toch hetzelfde als een groter dier?quote:Op maandag 23 mei 2011 19:29 schreef Teun_ZHV het volgende:
[..]
Want die zijn zo klein, dat noemen we geen dieren
Mijn aandacht ligt niet zo bij het doden van een dier maar meer bij het leven wat hij gehad heeft. Een beetje dartelen in een natuurlijke habitat, goed natuurlijk voer, een redelijke lengte van leven, dan vind ik het prima. En om dat te bereiken moet er nog heel wat gebeuren. Fann krijgt weinig respons, maar het topic zit vol treurigheid aangaande de dieren.quote:Op maandag 23 mei 2011 19:36 schreef Lavenderr het volgende:
[..]
Die hebben geen gevoel blijkbaar. Het leed van een klein beestje is toch hetzelfde als een groter dier?
Waar trek je de lijn wat diervriendelijkheid betreft, dat blijft toch een vraag.
Fan je slaat de plank mis door (niet negatief bedoeld voor jouw) een gebrek aan achtergrond kennis. Het gaat hier om een verruiming van het agrarisch bouwperceel. Dit is in de praktijk een maximum bebouwbare oppervlakte die verhoogd is voor alle bedrijven. Nu zijn de gemiddelde bouwpercelen 0,5 tot 1 Ha ( in de praktijk en de maximum oppervlakte die de gemeente mag toedelen).quote:Op dinsdag 24 mei 2011 02:12 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
Helaas voor Noord-Holland is het te laat...
http://www.nu.nl/politiek(...)n-noord-holland.html
Megastallen toch welkom in Noord-Holland
23 mei 2011
AMSTERDAM - Bestaande intensieve veehouderijen in Noord-Holland mogen uitgroeien tot
megastallen. Dat hebben Provinciale Staten maandag bepaald.
Coalitiepartijen VVD, PvdA, D66 en CDA steunden het besluit en negeerden daarmee een eerder
aangenomen burgerinitiatief.
De Partij voor de Dieren, Milieudefensie en de Dierenbescherming reageren bedroefd.
Tot nu toe was er een algeheel verbod op uitbreiding van de intensieve veehouderij vanwege de
kans op ziekten voor mens en dier.
Megastallen zijn ook slecht voor het milieu, zegt een woordvoerder van Milieudefensie.
"Ondanks alle mooie woorden gaan Provinciale Staten in tegen de groeiende maatschappelijke
weerstand tegen megastallen."
Ook de Dierenbescherming spreekt van 'slecht nieuws'.
"Ongelooflijk dat de burgers in Noord-Holland niet serieus worden genomen."
Burgerinitiatief
Provinciale Staten stemden in 2009 nog tegen de komst van megastallen, na steun van 25 duizend
Noord-Hollanders voor een burgerinitiatief van Milieudefensie en de Dierenbescherming.
Uit een onderzoek in opdracht van staatssecretaris van Landbouw Henk Bleker (CDA) bleek twee
weken geleden dat 49 procent van de bevolking megastallen afwijst of hiertoe neigt.
Grote intensieve veehouderijen mogen in het noordelijk deel van de provincie uitgebreid worden tot
twee hectare en zouden met een ontheffing ongelimiteerd kunnen groeien.
Eerder werd nog gesproken over een concentratiegebied voor veefabrieken in de Wieringermeer.
"Helaas krijgen bestaande veehouderijen nu in de halve provincie ruimte voor hun gigantische
stallen", aldus Milieudefensie en de Dierenbescherming.
Zij vrezen onder meer dat de grootste vleeskuikenfabriek van Europa met een jaarlijkse productie
van veertien miljoen kippen in Noord-Holland neerstrijkt.
Kan je daar geen eigen topic over openen?quote:Op dinsdag 24 mei 2011 11:59 schreef ReNero het volgende:
Ik heb de laatste tijd veel proberen te vertellen over de veehouderij hoe het nu wel is, nu heb ik ook een link-DUMP voor jullie die tegen de veehouderij zijn. Als er bij een steekproef een fout transport, ziek dier of andere misstand wordt gevonden gaat de hele sector op de kop met 100% controles. Ik ben het al jaren zat dat ik er op aangekeken wordt hoe een kleine groep boeren en handelaren het er makkelijk vanaf maakt. Daarom een koekje van eigen deeg, ik ga dieren-liefhebbers/activisten op hun excessen aanspreken:
Dierenactivist opgepakt:
Volgens justitie heeft de man vermoedelijk tientallen keren nertsenfokkers opgebeld en uitgescholden met woorden als 'moordenaar' en 'dierenbeul'. De dreigementen richtten zich ook op de kinderen van de ondernemers. De verdachte is donderdag voorgeleid aan de rechter-commissaris in Rotterdam. Op bedreiging staat een maximale gevangenisstraf van twee jaar.
http://www.elsevier.nl/we(...)n-nertsenfokkers.htm
Documentaire over extremistische dierenactivisten in Europa:
Lauren en Jo-Anne ontmoeten in Spanje een internationale groep activisten, die ook wel ‘criminelen met een gouden hart’ worden genoemd. Daarmee is niets te veel gezegd, want de dierenvrienden overtreden vaak de wet om de dieren te redden. Wat hun beweegredenen zijn, ervaart Lauren als ze meegaat naar een varkensboerderij en een immense kippenfabriek. De dieren leven daar in erbarmelijke omstandigheden, wat de dierenactivisten koste wat kost aan de kaak willen stellen.
http://www.sbs.nl/2011/la(...)activisten-in-europa
Persbericht over de mishandeling van olifanten in de filmindustrie wat later niet waar bleek te zijn:
http://www.nieuwsbank.nl/inp/2011/05/12/R104.htm
http://www.rtl.nl/(/actueel/rtlboulevard/nieuws/articleview/)/components/actueel/rtlboulevard/2011/05_mei/entertainment/olifant_tai_niet_mishandeld_fox.xml
Kamer is tegen het benoemen van dierenactivisme als terrorisme:
Op het terrein van ScienceLink zouden onder meer ook proeven op levende dieren worden uitgevoerd. Zowel de gemeente, als de investeerder en de betrokken bedrijven werden geïntimideerd en anderszins onder druk gezet door actievoerders tegen dierproeven. Onder die druk besloot de gemeente Venray uiteindelijk af te zien van het project.
De Partij voor de Dieren zegt blij te zijn met het uiteindelijke resultaat van de acties in Venray, waardoor de beoogde dierproeven van de baan zijn. Maar de partij verwerpt de intimidaties en het geweld dat is gebruikt. Dat brengt de PvdD in een lastig pakket. Want wie zegt tegen geweld te zijn, maar de resultaten van datzelfde geweld toejuicht, geeft wel een dubbele boodschap af.
http://static.rnw.nl/migr(...)ten080423-redirected
Nederland is uitgegroeid tot hét internationale centrum van de radicale dierenrechtenbeweging. Dat zegt een Brits politie-infiltrant in een exclusief interview met de NOS.
Deze groepen richtten zich aanvankelijk alleen op proefdierenlaboratoria als Huntingdon Life Sciences in Engeland. Maar omdat deze laboratoria steeds beter bewaakt worden, is de aandacht verlegd naar toeleveringsbedrijven, en vaak ook de toeleveringsbedrijven van deze toeleveringsbedrijven.
http://nos.nl/artikel/841(...)dierenactivisme.html
Een speciaal opgericht landelijk politieteam om dierenactivisme aan te pakken heeft nog nauwelijks resultaten geboekt. Dierenrechtenextremisten ontlopen vervolging, ook al heeft het rechercheteam nu wel een 'goed beeld' van de activisten. De dienst meldde vorig jaar dat de activisten steeds gewelddadiger worden. Het kabinet kondigde in maart vorig jaar een hardere aanpak aan.
http://www.elsevier.nl/we(...)volledig-mislukt.htm
http://nos.nl/video/12985(...)ierenactivisten.html
http://www.elsevier.nl/we(...)rgse-bontwinkels.htm
En dan nu mijn vraag, wat gaan jullie doen aan dit soort "dierenvrienden" Helaas heb ik het artikel over de barndstichting van een slachterij (schade 4 milioen) en het opgraven van een overleden moeder van een nertsenhouder niet kunnen vinden.
Dit soort tuig mag van mij bij Scheveningen de grens over, ik heb geen respect voor dit soort mensen en zal bij de eerste gelegenheid deze overdragen aan de politie of zelf in elkaar timmeren.
Dus vrienden van het dier of terroristen?
Eerste keer dat je het over geweldloos bezig zijn hebt, tot zover heb jij berichten, foto's en posts gedaan over hoe slecht vele dingen in de sector wel niet zijn. Hierin schuw jij ook niet om excessen en buitenlandse voorbeelden aan te halen. Zoals ik al vaker heb aangegeven zijn legbatterijen sinds dit jaar evrboden en die foto met die hoten hokken? Ik ga niet eens vargen waar die vandaan komt.quote:Op dinsdag 24 mei 2011 13:07 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:
[..]
Kan je daar geen eigen topic over openen?
Ik ben hier namelijk tamelijk GEWELDLOOS bezig, ik ga zelfs niet eens meer in discussie
ik hou me alleen nog maar strikt bij de feiten en oproepen tot geweld heb je mij al helemaal
niet zien doen, dus ik vind deze post van jou tamelijk misplaatst eigenlijk.
Ik ga weer verder met de ''feiten''
bezig...
Kan je de vlees-industie eigenlijk wel alleen bekijken vanuit nederland?quote:Op dinsdag 24 mei 2011 13:17 schreef ReNero het volgende:
[..]
Eerste keer dat je het over geweldloos bezig zijn hebt, tot zover heb jij berichten, foto's en posts gedaan over hoe slecht vele dingen in de sector wel niet zijn. Hierin schuw jij ook niet om excessen en buitenlandse voorbeelden aan te halen. Zoals ik al vaker heb aangegeven zijn legbatterijen sinds dit jaar evrboden en die foto met die hoten hokken? Ik ga niet eens vargen waar die vandaan komt.
Nu draai ik verhaal om en ben jij de gebeten hond? Als ik mezelf als veehouder presenteer, wordt ik ook geconfronteerd met boeren die het niet zo nauw nemen als ikzelf. Als ik jouw neerzet als voorvechter van dierenrechten en ik jou vergelijk met extremisten protesteer jij tegen mijn post alsof ik het hier over een compleet ander onderwerp heb.
En het spijt me zeer hoor maar active vredelievende leden van wakker dier "klussen ook bij" met minder vredelievende acties zoals intimidatie etc.
Ik voel me niet de ''gebeten hond'' hoor, want ik voel me totaal niet aangesproken,quote:Op dinsdag 24 mei 2011 13:17 schreef ReNero het volgende:
[..]
Eerste keer dat je het over geweldloos bezig zijn hebt, tot zover heb jij berichten, foto's en posts gedaan over hoe slecht vele dingen in de sector wel niet zijn. Hierin schuw jij ook niet om excessen en buitenlandse voorbeelden aan te halen. Zoals ik al vaker heb aangegeven zijn legbatterijen sinds dit jaar evrboden en die foto met die hoten hokken? Ik ga niet eens vargen waar die vandaan komt.
Nu draai ik verhaal om en ben jij de gebeten hond? Als ik mezelf als veehouder presenteer, wordt ik ook geconfronteerd met boeren die het niet zo nauw nemen als ikzelf. Als ik jouw neerzet als voorvechter van dierenrechten en ik jou vergelijk met extremisten protesteer jij tegen mijn post alsof ik het hier over een compleet ander onderwerp heb.
En het spijt me zeer hoor maar active vredelievende leden van wakker dier "klussen ook bij" met minder vredelievende acties zoals intimidatie etc.
Ik heb al meerdere voorbeelden geplaatst dat er in Nederland veel meer dierenquote:Op dinsdag 24 mei 2011 13:22 schreef erodome het volgende:
[..]
Kan je de vlees-industie eigenlijk wel alleen bekijken vanuit nederland?
Vind dat niet geheel eerlijk aangezien een heel fiks deel(meerderheid van het vlees) dat we hier kopen en eten helemaal niet van nederlandse bodem komt.
Leuk dat legbatterij hier verboden is, maar toch eet je legbatterij kip als je naar kentucky fried chicken gaat en op vele andere plaatsen.
Niet van nederlandse bodem, maar wel toegestane handel vanuit het buitenland.
Zo gaat dat op voor heel veel vlees, leuk de nederlandse eisen, maar wij eten dat vlees heel vaak niet!
Ik zie te vaak dat mensen schermen met nederlandse eisen rondom consumptie dieren, maar zoals gezegd gaat dat niet op in een discussie over wat er op ons bord terrecht komt, dat zou alleen maar opgaan als we nederlands vlees ook hier zouden eten.
maar ik heb er geen reactie op gezien...quote:Daarbij heerst in Aziatische landen een verhoogde mate van lactose-intolerantie, waardoor in
landen als China en Vietnam enkele decennia geleden nog nauwelijks koemelk gedronken werd.
Tja, zoals ze in Den Haag over de ''mestoorlog'' zeggen: Het principe van vraag en aanbod geldtquote:Op dinsdag 24 mei 2011 13:43 schreef erodome het volgende:
De vlees-industrie is een wereldwijde industrie, die onder het mom marktwerking overeind wordt gehouden met heel wat kunstgrepen.
Je kan het niet per land bekijken, want de dieren en het vlees blijven maar zelden in 1 land.
In land A wordt het dier geboren en opgefokt, in land B wordt het geslacht en in land C verkocht.
Dit gebeurd vrij vaak, soms met een partij minder erin, maar maar zeldzaam wordt het dier in een land geboren en gegeten, dat gaat maar om een klein deel van het totaal.
Dan hebben we het nog niet gehad over het voer wat in die dieren gaat, waarvan de grondstoffen van vele verschillende plaatsen komen om verschillende redenen(omdat het niet in het eigen land buiten te produceren is, omdat het goedoper is, omdat men daar niet aan bepaalde eisen hoeft te voldoen enz).
Dit maakt ook dat ik van veel dingen vind dat het alleen symboolpolitiek is, zoals dat legbatterij verhaal.
Ipv legbatterij kip verboden te maken in nederland is de legbatterij in nederland verboden.
Leuk zoethoudertje, want iedereen denkt daardoor kip te eten die niet uit een legbatterij komt en we zullen mensen zeker niet wijzer maken dan ze zijn daarin...
Helaas eet men vaak wel legbatterij kip, alleen dan niet van nederlandse oorsprong.
KFC is daar een klasse vb van, die hebben echt gore bio-industrie kip, los van de nederlandse normen hierover!
Forum Opties | |
---|---|
Forumhop: | |
Hop naar: |