abonnement Unibet Coolblue
pi_96647731
quote:
6s.gif Op woensdag 11 mei 2011 13:57 schreef 100% Tukker het volgende:

[..]

Alleen als ik in je MSN lijst mag... 8-)

Vooruit: www.earthlings.com
Ik heb geen MSN 8-) maar dit is tof van je ^O^

Thanks ! :*

pi_96649387
Moeilijk moeilijk moeilijk, als mensen andere mensen al niet als medemens behandelen. Des te moeilijker om dieren met meer respect te behandelen. Zeker als het eten op bord betreft.

Persoonlijk vind ik dit niet het belangrijkste probleem op dit moment in de wereld, maar ik zal serieus nadenken om mijn eetpatroon aan te passen. Ik zal nog steeds wel (biologisch) vlees eten. Wij zijn immers gerechtigd door God om vlees te eten.
life goes by...
pi_96649728
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2011 14:38 schreef Wing het volgende:
Moeilijk moeilijk moeilijk, als mensen andere mensen al niet als medemens behandelen. Des te moeilijker om dieren met meer respect te behandelen. Zeker als het eten op bord betreft.

Persoonlijk vind ik dit niet het belangrijkste probleem op dit moment in de wereld, maar ik zal serieus nadenken om mijn eetpatroon aan te passen. Ik zal nog steeds wel (biologisch) vlees eten. Wij zijn immers gerechtigd door God om vlees te eten.
Je weet echt niet hoe blij dit soort reacties mij maken !
Als dit topic ook maar enigszins helpt om de mensen bewuster te maken van het dierenleed
en daar in ieder geval Biologisch vlees door gaan eten zou echt geweldig zijn.

Jij bent hier dus al een goed voorbeeld van ! Dank voor je reactie O+ misschien dat
het andere mensen ook over de streep helpt !

Oke ik spam het nog 1x, gewoon omdat het zo verschrikkelijk belangrijk is !
Of je nu punt 1, 2 of 3 doet, alles is beter dan niets !

Wat kun jij doen?

Financieel steunen
http://www.wakkerdier.nl/doneren.php

Diervriendelijk eten
http://www.wakkerdier.nl/diervriendelijk_eten.php

Kom in Actie
http://www.wakkerdier.nl/schud-wakker.php

  woensdag 11 mei 2011 @ 15:22:11 #104
37769 erodome
Zweefteef
pi_96651096
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2011 14:38 schreef Wing het volgende:
Moeilijk moeilijk moeilijk, als mensen andere mensen al niet als medemens behandelen. Des te moeilijker om dieren met meer respect te behandelen. Zeker als het eten op bord betreft.

Persoonlijk vind ik dit niet het belangrijkste probleem op dit moment in de wereld, maar ik zal serieus nadenken om mijn eetpatroon aan te passen. Ik zal nog steeds wel (biologisch) vlees eten. Wij zijn immers gerechtigd door God om vlees te eten.
Het gaat niet alleen over dieren, om vlees zo goedkoop te kunnen produceren is misbruik van land, dier en mens noodzakelijk.
Als je altijd doet wat je altijd deed zul je altijd krijgen wat je altijd kreeg.
pi_96668538
Ik eet trouwens wel bio- en ecologische vrije uitloop linksdraaiende meergranen scharrelkipeieren...

pi_96668581
EDIT: nu weten we het wel.

[ Bericht 90% gewijzigd door Greys op 11-05-2011 21:33:23 ]
pi_96670825
http://zembla.vara.nl/Afl(...)974&cHash=7a674658a3

ANTIBIOTICA ALARM - ZEMBLA

De superbacterie
De volksgezondheid in Nederland staat de laatste jaren onder druk door problemen die
veroorzaakt worden door de intensieve veeteelt.

De MRSA, de BSE, de Q-koorts en nu de ESBL.
Een superbacterie uit de kippenstal die mensen en dieren ongevoelig maakt voor antibiotica.
De ESBL ontstaat doordat de pluimveehouderij buitensporig veel antibiotica gebruikt om de dicht
op elkaar levende kippen gezond te houden. De kippen hebben daardoor een resistente bacterie
ontwikkeld, die het bestrijden van infecties bij dier en mens moeilijk maakt en soms zelfs
onmogelijk.

Artsen vertellen in ZEMBLA dat ze zich ernstig zorgen maken over de ESBL, omdat ze het aantal
patiënten die besmet raken met zo’n bacterie zien groeien.

Bij mevrouw Broeders wordt tijdens de operatie aan haar benen duidelijk dat ze besmet is met een
ESBL-bacterie. Besmette patiënten moeten in quarantaine worden behandeld. Inmiddels ligt
Broeders al een maand helemaal alleen op een isolatiekamer. Broeders: ‘Ik snap wel dat ik hier
moet zitten, want ik moet geen andere patiënten besmetten. Maar, ik zou zo dolgraag af en toe er
even uitwillen, ik voel me zo opgesloten.’

Microbioloog prof. J. Kluytmans wil weten waar die ESBL vandaan komt en laat op zijn
laboratorium kippenvlees onderzoeken. Kluytmans vertelt in ZEMBLA dat 88% van het kippenvlees
uit Nederlandse supermarkten vol zit met ESBL-bacteriën
.

Kluytmans: ‘Het zit ook in andere voedingsmiddelen.
Onderzoekers hebben het ook in groenten en fruit gevonden.

Minister G. Verburg van Landbouw wil inmiddels dat het antibioticagebruik in de dierhouderij in
2011 met 20% wordt teruggedrongen. Bovendien trekt ze 850.000 euro uit voor een proef met
antibioticavrije kippenstallen. ZEMBLA spreekt met een dierenarts in Denemarken waar ze al jaren
werken met antibioticavrije stallen. Daar staat in de politieke discussie de voedselveiligheid en de
bescherming van de consument voorop.

Dierenartsen controleren de boer en de overheid controleert de dierenartsen.
Bij overtredingen wordt de politie ingezet en speciale officieren van justitie zorgen voor vervolging
van dierenartsen en/of boeren.

Directeur van het RIVM R. Coutinho maakt zich al jaren zorgen over de toenemende resistentie
tegen antibiotica, hij vindt dat de bron aangepakt moet worden. Coutinho: ‘Wat je moet doen is
antibioticagebruik in de dierhouderij terugbrengen. En niet alleen in Nederland, ook in andere
landen.’

Research: Manon Blaas.
Samenstelling en regie: Jos van Dongen.
Eindredactie: Kees Driehuis.

Transcript van de uitzending: http://zembla.vara.nl/Antibiotica-alarm.6784.0.html#c24433
pi_96675300
Ik koop alleen nog maar biologische of vrije uitloopeieren en verder eten wij ik denk 3 keer per week vegetarisch en verder biologisch of op zn minst scharrelvlees..
Voelt goed :) Alleen jammer dat er geen biologisch vlees voor op brood te vinden is bij de supermarkt?
pi_96676168
Zelf probeer ik zo min mogenlijk vlees te eten, maar dat is allemaal lekker hypocriet, ik werk bij een keurslager, als mensen daar om biologisch vlees vragen wijzen we die ook de deur.
De slager kan geen biologisch vlees verkopen omdat hij tussen 2 supermarkten zit, en als vlees te duur wordt gaan mensen naar de supers toe ;)
Twiddel
pi_96676198
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2011 22:37 schreef heaven7 het volgende:
Ik koop alleen nog maar biologische of vrije uitloopeieren en verder eten wij ik denk 3 keer per week vegetarisch en verder biologisch of op zn minst scharrelvlees..
Voelt goed :) Alleen jammer dat er geen biologisch vlees voor op brood te vinden is bij de supermarkt?
Als je eens wat anders op je brood wil dan kaas, eieren, jam, aardbeien of pindakaas dan zijn er nog een heleboel andere keuze's :Y

http://www.vegatopia.com/(...)getarisch-broodbeleg

Bij de natuurwinkels maar ook gewoon bij de supermarkt,

Vegetarische 'vleeswaar'
Is het een contradictie: vegetarische-vleeswaar?
Niet volgens slimme producenten die een gat in de markt zagen en vegetarische-vleeswaren in de
schappen legden.

Zo verkoopt Albert Heijn vegetarisch gebraden ‘gehakt’, shii-take filet en gerookte ‘ham’.
Ook zijn er verschillende patés: filet americain, paté tuinkruiden en saksische ‘leverworst’.
Volgens sommigen eng-realistisch, maar praktisch en lekker volgens anderen.

Vivera, een merk dat onder andere bij C1000 te krijgen is, heeft boterhamworst Naturel, boterhamworst Mexicaans en vegetarische paté.

Zelf maken we graag een ommetje naar de biologische winkel waar het Duitse merk Viana voor handen is. Viana maakt diverse smaken vegetarische carpaccio. Het vegetarische broodbeleg van Redwood is ook in de biologische winkel te koop: wij zagen Vegetarian Rashers en Cheatin’ Ham in de schappen liggen.

Voor AH heb ik zelfs Actiecode's voor je
http://www.actiecode.nl/a(...)oop-vegetarisch-eten

Zelf ben ik nogal verzot op de Vegetarische Champignon Paté van Zonnatura :P
Die verkopen ze in ieder geval bij AH en Dirk v.d. Broek en natuurlijk in de Natuurwinkels.



[ Bericht 0% gewijzigd door FANNvanhetlaatsteuur op 11-05-2011 23:06:21 ]
pi_96676612
quote:
1s.gif Op woensdag 11 mei 2011 22:52 schreef summer2bird het volgende:
Zelf probeer ik zo min mogenlijk vlees te eten, maar dat is allemaal lekker hypocriet, ik werk bij een keurslager, als mensen daar om biologisch vlees vragen wijzen we die ook de deur.
De slager kan geen biologisch vlees verkopen omdat hij tussen 2 supermarkten zit, en als vlees te duur wordt gaan mensen naar de supers toe ;)
Maar er is dus wel vraag naar?
Er komen dus wel mensen bij de slager waar je werkt die vragen om Biologisch vlees?
Dan zou die slager er toch eens over moeten gaan nadenken om het WEL te verkopen,
de vraag wordt steeds groter namelijk.
  Eurovisie Songfestival Queen woensdag 11 mei 2011 @ 23:03:17 #112
163650 Greys
pi_96676891
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2011 22:59 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Maar er is dus wel vraag naar?
Er komen dus wel mensen bij de slager waar je werkt die vragen om Biologisch vlees?
Dan zou die slager er toch eens over moeten gaan nadenken om het WEL te verkopen,
de vraag wordt steeds groter namelijk.
En ik denk dat mensen die er speciaal om vragen ook best bereid zijn er iets meer voor te betalen, anders kwamen ze bij voorbaat al niet bij de keurslager vragen maar waren ze al meteen naar de supermarkt er naast gegaan :)
IT'S GREYSIE IT'S PARTY
pi_96676973
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2011 23:03 schreef Greys het volgende:

[..]

En ik denk dat mensen die er speciaal om vragen ook best bereid zijn er iets meer voor te betalen, anders kwamen ze bij voorbaat al niet bij de keurslager vragen :)
Precies ! :+
pi_96678042
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2011 22:59 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Maar er is dus wel vraag naar?
Er komen dus wel mensen bij de slager waar je werkt die vragen om Biologisch vlees?
Dan zou die slager er toch eens over moeten gaan nadenken om het WEL te verkopen,
de vraag wordt steeds groter namelijk.
de vraag erna is bij ons zo klein, zeg maar dat 1 persoon per 2 weken om een biologische kip vraagt.
Dat is te weinig op het moment, en echt, ik had het ook graag anders gezien :P
Twiddel
pi_96678867
quote:
1s.gif Op woensdag 11 mei 2011 23:22 schreef summer2bird het volgende:

[..]

de vraag erna is bij ons zo klein, zeg maar dat 1 persoon per 2 weken om een biologische kip vraagt.
Dat is te weinig op het moment, en echt, ik had het ook graag anders gezien :P
Hoe eerder de hele Bio-industrie wordt afgeschaft hoe beter, dan is het vlees gewoon
overal een beetje duurder, dus dan maakt het niet meer uit waar je naar toe gaat,

7 dagen per week vlees eten is gewoon helemaal niet nodig, 2 á 3x per week is meer dan genoeg,
ben je even duur uit, scheelt een HELEBOEL dierenleed en is nog beter voor jezelf en het milieu ook.

opgelost slotje zou ik bijna zeggen :D 8-)

maar zover zijn we nog niet (8>

Nog even doorzetten en die wetten erdoorheen knallen met zijn allen...
pi_96680124
http://ec.europa.eu/agriculture/organic/animal-welfare_nl

Dierenwelzijn

De moderne consument stelt hoge eisen aan dierenwelzijn.
Men wil dat dieren die gebruikt worden voor voedselproductie net zo goed verzorgd worden, als wij
mensen onszelf verzorgen.

Goed voedsel, goede levensomstandigheden en goede gezondheidszorg zijn hiervoor vereisten.
De productiemethodes van de biologische veehouderij gericht op dierenwelzijn, zijn net zo uniek en
zorgvuldig ontworpen als de andere maatregelen.

Gericht op een optimale en zo natuurlijk mogelijke omgang met de dieren.


Bezoek de rubriek veevoer om te ontdekken wat dieren in de biologische landbouw gevoerd
krijgen. Lees verder hoe dit de productie van biologisch vlees en andere dierlijke producten ten
goede komt. http://ec.europa.eu/agriculture/organic/animal-welfare/feed_nl


De rubriek veeteelt gedeelte legt uit hoe biologische boeren eraan werken om de
leefomstandigheden van hun biologische dieren te verbeteren. Ze zorgen bijvoorbeeld voor
aangepaste stallen met de juiste onderlaag op de vloer en beperken het gebruik van bepaalde
praktijken, zoals het permanent vastbinden van de dieren aan palen.
http://ec.europa.eu/agric(...)welfare/husbandry_nl

De biologische veeteelt hecht er veel waarde aan dat dieren worden gehouden in een omgeving
die zo natuurlijk mogelijk is en eigen is aan de soort. Om dit bereiken zijn er een aantal richtlijnen
waaronder:

Zorgen voor permanente toegang tot de open lucht
Zorgen voor goede weides waar de dieren voldoende goede voeding kunnen vinden en ruimte
hebben om hun natuurlijke gedrag te uiten.
Verbod op het vastbinden aan palen en het isoleren van dieren
Zorgen voor lig- en stalstro
Weinig dieren per oppervlak houden
De transporttijden proberen te beperken
Eén van de grondbeginselen van biologische veeteelt verbiedt ook het gebruik van vloeren met
latten, bedoeld als rustplaats.


Geen verminkingen
Biologische landbouw beperkt het verwijderen of verkleinen van:

Staarten - van schapen, varkens, enz.
Snavels - van kippen, kalkoenen enz.
Hoorns - van runderen, schapen enz.

Individuele behoeften

Elke diersoort vraagt om een eigen specifieke behandeling. Zo hebben kippen bijvoorbeeld
behoefte aan een periode van rust tussen de verschillende periodes dat ze juist veel eieren leggen.
Soms wordt pluimvee in kleine groepjes gehouden zodat een sociale hiërarchie ontstaat zoals dat
ook in de vrije natuur gebeurt.


Vaardigheden

De nieuwe EU-Verordening inzake biologische landbouw stelt op verschillende punten rechtstreeks
eisen aan de veeteelt. Bijvoorbeeld: personeelsleden die dieren houden moeten de noodzakelijke
basiskennis en -vaardigheden bezitten met betrekking tot de gezondheids- en welzijnsbehoeften
van de dieren.


Pijnloos

Biologische landbouw benadrukt dat pijn en lijden tot een minimum beperkt moeten blijven tijdens
het hele dierenleven. Daarom worden transporttijden streng gecontroleerd en moeten
slachtmethodes zo snel en pijnloos mogelijk zijn.


De rubriek gezondheid maakt duidelijk wat biologische boeren doen om de gezondheid en het
welzijn van hundieren te bevorderen zonder een beroep te doen op synthetische middelen zoals
antibiotica. http://ec.europa.eu/agriculture/organic/animal-welfare/health_nl
pi_96687869
quote:
0s.gif Op woensdag 11 mei 2011 23:35 schreef FANNvanhetlaatsteuur het volgende:

[..]

Hoe eerder de hele Bio-industrie wordt afgeschaft hoe beter, dan is het vlees gewoon
overal een beetje duurder, dus dan maakt het niet meer uit waar je naar toe gaat,

7 dagen per week vlees eten is gewoon helemaal niet nodig, 2 á 3x per week is meer dan genoeg,
ben je even duur uit, scheelt een HELEBOEL dierenleed en is nog beter voor jezelf en het milieu ook.

opgelost slotje zou ik bijna zeggen :D 8-)

maar zover zijn we nog niet (8>

Nog even doorzetten en die wetten erdoorheen knallen met zijn allen...
De BV Nederland verdient dan wel weer veel geld aan die sector, oa omdat we op deze manier erg veel extra vlees/voedsel kunnen produceren, wat we niet zelf op eten, en lekker doorverkopen. Het is fysiek onmogelijk om diezelfde hoeveelheid te produceren met puur biologische methoden, daar hebben we niet genoeg Nederland voor. Nog afgezien van het feit dat de prijzen van onze producten dan niet meer concurrerend zijn op de wereldmarkten.

Dit zou dus ook een aantal negatieve effecten hebben, denk aan lagere (belasting)inkomsten voor de overheid, etc etc.

En de weereldmarkt voor dierlijke eiwitten groeit nog steeds, met als gevolg dat men genetisch gemanipuleerde zalmen aan het fokken is die sneller groeien in kweekvijvers, en dat men bij VION onderzoek doet naar diverse soorten varkensvoer, om zo beesten speciaal te fokken voor goede hammen, betere karbonades, etc etc

Ik denk niet dat we zover zullen komen dat de overgrote meerderheid van onze vleesproductie volledig biologisch zal zijn, maar dat betekend natuurlijk niet dat we het niet moeten proberen.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_96690824
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2011 10:26 schreef fruityloop het volgende:

[..]

De BV Nederland verdient dan wel weer veel geld aan die sector, oa omdat we op deze manier erg veel extra vlees/voedsel kunnen produceren, wat we niet zelf op eten, en lekker doorverkopen. Het is fysiek onmogelijk om diezelfde hoeveelheid te produceren met puur biologische methoden, daar hebben we niet genoeg Nederland voor. Nog afgezien van het feit dat de prijzen van onze producten dan niet meer concurrerend zijn op de wereldmarkten.

Dit zou dus ook een aantal negatieve effecten hebben, denk aan lagere (belasting)inkomsten voor de overheid, etc etc.

En de weereldmarkt voor dierlijke eiwitten groeit nog steeds, met als gevolg dat men genetisch gemanipuleerde zalmen aan het fokken is die sneller groeien in kweekvijvers, en dat men bij VION onderzoek doet naar diverse soorten varkensvoer, om zo beesten speciaal te fokken voor goede hammen, betere karbonades, etc etc

Ik denk niet dat we zover zullen komen dat de overgrote meerderheid van onze vleesproductie volledig biologisch zal zijn, maar dat betekend natuurlijk niet dat we het niet moeten proberen.
Ik was net hier even aan het lezen http://www.dialoogmegastallen.nl/mens/reactie/490#comment-490 dat gaat over de internetdialoog, waarbij Staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) burgers, organisaties, bedrijfsleven en wetenschap wil betrekken.

Staatssecretaris Henk Bleker (Landbouw) snapt namelijk niet waar de weerstand vandaan komt.
“Dit kan vele gronden hebben. Vrees voor dierziekten of de volksgezondheid, of misschien
milieuschade.” (koekoek.... 8)7 ) De Bio-industrie

Dit vind ik eigenlijk wel een mooie reactie van Henriette Prast (Hoogleraar economie aan de
Universiteit van Tilburg en lid van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid.

http://www.dialoogmegastallen.nl/mens/reactie/490#comment-490

Een weloverwogen oordeel over megastallen vereist een vergelijking van de voor- en nadelen.

Voordelen:

Dankzij de megastallen kan er op grote schaal goedkoop vlees worden geproduceerd en
verhandeld. .Een voordeel voor producenten en handelaren..

Dankzij de megastallen kunnen consumenten op grote schaal goedkoop vlees kopen en
consumeren. Een voordeel voor vleesetende consumenten.

Nadelen:

De productie van vlees leidt tot een grotere CO2 uitstoot dan al het verkeer bij elkaar
opgeteld.

Een nadeel voor alle mensen, zowel huidige als toekomstige generaties.

De productie van vlees leidt tot voedselschaarste.
De landbouwgrond die wordt gebruikt voor de productie van veevoer.zou veel meer voedsel
opleveren als diezelfde grond zou worden gebruikt voor mensenvoedsel

Een nadeel voor mensen die honger leiden, maar ook voor ons omdat de voedselschaarste tot
ernstige economische en vooral politieke instabiliteit zal leiden.

De productie van vlees legt een zeer groot beslag ook op andere natuurlijke hulpbronnen dan
landbouwgrond. Om een biefstuk van 300 gram te produceren is 744 liter water nodig.

Een nadeel voor alle mensen wereldwijd, en vooral voor de jongere generaties.

De intensieve productie van vlees vormt een zeer ernstige bedreiging voor de volksgezondheid.
Er zijn waarschuwingen geweest (gekke koeien, q-koorts, etc) en het is wachten totdat er een
epidemie optreedt (mede door de resistentie tegen antibiotica) die vele dodelijke menselijke
slachtoffers zal maken. Een nadeel voor alle mensen wereldwijd.

De intensieve productie van vlees brengt dieren onvoorstelbaar leed toe.
Een nadeel voor de dieren.

Eindconclusie: de voordelen vallen in het niet bij de nadelen.
Weg met megastallen.

vandaag om 10:50

Tja, beter had ik het niet kunnen verwoorden, dus ik ben het helemaal met je eens dat we
zeker moeten proberen te zorgen dat het overgrote meerderheid van onze vleesproductie volledig
biologisch zal zijn. :Y

Er zitten vele reactie's tussen die zeker de moeite waard zijn om te lezen.
pi_96691079
Ik zoek geen vegetarisch broodbeleg.. dat is wel te vinden ja. Ik had het over biologisch vlees voor op brood.
pi_96691642
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2011 11:43 schreef heaven7 het volgende:
Ik zoek geen vegetarisch broodbeleg.. dat is wel te vinden ja.
Ik had het over biologisch vlees voor op brood.
Ah, had ik je zeker verkeerd begrepen..
Brood met een biologische Biefstukje op brood met Biologische ham?

http://webwinkel.ah.nl/pr(...)iologische+achterham

AH puur&eerlijk biologische achterham

AH puur&eerlijk is een nieuw eigen merk van Albert Heijn.
De producten die onder AH puur&eerlijk vallen zijn met extra zorg voor mens, dier, natuur of milieu
geproduceerd, geteeld of ingekocht.

Zo wordt de keuze voor een verantwoord alternatief bij het boodschappen doen u makkelijk gemaakt!

Bij de teelt van biologische producten wordt er zowel rekening gehouden met de natuurlijke
behoefte van het dier als met het milieu.

Het EKO-keurmerk geeft de garantie dat de producten biologisch geproduceerd zijn.
Voor meer informatie: www.ah.nl/puureneerlijk





edit:

http://www.degroeneweg.nl/

De biologische slagers van De Groene Weg maken zich al sinds 1981 iedere dag sterk voor
lekker, natuurlijk vlees. Vlees gezond van oorsprong noemen we dat. De Groene Weg is opgericht
door vakmensen met verstand van het slagersvak en oog voor kwaliteit en duurzaamheid.

De slagers stellen hoge eisen aan het vlees en kunnen daardoor een veilig en vooral lekker
biologisch kwaliteitsproduct garanderen. U vindt De Groene Weg slagerijen in heel Nederland.

De Groene Weg slagers zijn nog een beetje van de ambachtelijke stempel.
Niet voor niets kiezen zij er bewust voor om alleen maar te werken met vlees dat geproduceerd is
volgens biologische tradities.

Omdat het vlees tot stand gekomen is in een gezond evenwicht tussen mens, natuur en dier.
Maar vooral omdat biologisch vlees nog echt authentiek lekker smaakt.

Veel van de vleeswaren maken de slagers daarom zelf.
Uiteraard zonder chemische toevoegingen. Tegelijkertijd zijn de slagers en hun medewerkers als
geen ander in staat om ouderwets lekker vlees te presenteren in een modern jasje.

Want ook voor een mooie fondueschotel of een complete biologische barbecue bent u bij De
Groene Weg aan het juiste adres.

[ Bericht 10% gewijzigd door FANNvanhetlaatsteuur op 12-05-2011 12:04:17 ]
pi_96692593
En de groene weg is niet/nauwelijks duurder dan de AH met zijn puur&eerlijk, waarvan overigens een deel van de producten niét (gecertificeerd) biologisch is. Dus dan zou ik indien mogelijk er voor kiezen om naast de dieren, ook de lokale middenstand te ondersteunen.

Overigens maakt mijn niet biologische neef/slager ook al zijn vleeswaren zelf, en zijn vader en onze opa ervoor ook al, dat ambachtelijke doet sowieso al wonderen voor de smaak, zelfs als het gebruikte niet van biologische oorsprong is.
Op woensdag 9 juni 2010 @ 09:07 schreef lezzer: Verder legt fruityloop uitstekend uit hoe het in het echte leven gaat.
pi_96704179
quote:
0s.gif Op donderdag 12 mei 2011 12:23 schreef fruityloop het volgende:
En de groene weg is niet/nauwelijks duurder dan de AH met zijn puur&eerlijk, waarvan overigens een deel van de producten niét (gecertificeerd) biologisch is. Dus dan zou ik indien mogelijk er voor kiezen om naast de dieren, ook de lokale middenstand te ondersteunen.

Overigens maakt mijn niet biologische neef/slager ook al zijn vleeswaren zelf, en zijn vader en onze opa ervoor ook al, dat ambachtelijke doet sowieso al wonderen voor de smaak, zelfs als het gebruikte niet van biologische oorsprong is.
Op deze pagina een overzicht van alle biologische slagerijen in Nederland.

Het worden er steeds meer ^O^

http://www.bewustbiologisch.nl/index.php?p=1&c=4

Biologische slagerijen in Noord-Holland

Het overgrote deel van de biologische veeteeltboeren verkoopt niet aan huis, maar aan grote
afnemers. Het vlees van deze boeren tref je dan ook meestal in de supermarkten aan.
Ook wordt dit vlees bij biologische slagerijen verkocht. Dit gebeurt veelal op ambachtelijke wijze.

De biologische veeteelt wordt gekenmerkt door de toepassing van biologisch voer, meer
scharrelruimte voor varkens, koeien en kippen, daglicht in de stallen en vrije uitloop naar buiten.
Het afbranden van snavels bij kippen en het afknippen van de staart bij varkens is niet toegestaan.
Doordat de dieren zich niet vervelen bijten en pikken ze elkaar niet. Daarnaast mogen antibiotica
niet preventief, maar enkel wanneer een dier ziek is, worden toegediend. Biologisch vlees is
hiermee eerlijker geproduceerd en voller van smaak.

Op deze pagina tref je een overzicht van de biologische slagerijen in Noord-Holland.

De Groene Slager Alkmaar
Biologische Slagerij Reijn en Uljee Amsterdam
Natuurslagerij Rob Rijks Amsterdam
Ecologische slagerij Siem van de Gragt Amsterdam
De Groene Weg Slagerij Meindert en Vincent Klooster Bussum
Biologisch Ambachtelijke Slagerij Bussum
Uw groene slager Hans van Borre Castricum
Biologische Slagerij Stan Alkemade Haarlem
Gildeslager Jacques en Sandra Haarlem
De Biologische Slagerij Hilversum
De Groene Weg Slagerij Wim Meeusen Schoorl

Is uw biologisch bedrijf niet vermeldt? Meldt u zich hier dan aan.

Overige Overzichten:



Biologische slagerijen in Drenthe
Biologische slagerijen in Flevoland
Biologische slagerijen in Friesland
Biologische slagerijen in Gelderland
Biologische slagerijen in Groningen
Biologische slagerijen in Limburg
Biologische slagerijen in Noord-Brabant
Biologische slagerijen in Noord-Holland
Biologische slagerijen in Overijssel
Biologische slagerijen in Utrecht
Biologische slagerijen in Zeeland
Biologische slagerijen in Zuid-Holland

http://www.bewustbiologisch.nl/index.php?p=9&c=4
pi_96716213
http://www.trouw.nl/tr/nl(...)ootwijkerbroek.dhtml

Bijna 9000 legkippen worden geruimd wegens vogelgriep
Van onze redactie internet − 12/05/11, 17:56



De 8.800 legkippen van een bedrijf in het Gelderse Kootwijkerbroek worden per direct geruimd.
Er is in het bedrijf vogelgriep van de H7-variant geconstateerd, zo meldde het ministerie van
Economische Zaken, Landbouw en Innovatie donderdag.

De vogelgriep kwam aan het licht na onderzoek door het Centraal Veterinair Instituut (CVI).
Verder onderzoek moet uitwijzen hoe gevaarlijk de variant precies is voor mens en dier, aldus een
woordvoerder van het ministerie.

In een zone van drie kilometer rond het biologische pluimveebedrijf is een vervoersverbod
ingesteld. Ook moeten de zestig bedrijven in de omgeving zich aan een ophokplicht houden.
Medewerkers van de nieuwe Voedsel en Waren Autoriteit (nVWA) gaan bij die bedrijven langs om
dieren te controleren om verschijnselen van de vogelgriep.

De laatste keer dat in Nederland vogelgriep werd vastgesteld, was afgelopen maart bij een bedrijf
in Zeeland. Ook toen ging het om het H7-virus.

Na onderzoek bleek het daar te gaan om een milde variant.
Vrijdag moet duidelijk zijn of het virus in Kootwijkerbroek wellicht van dezelfde, milde variant is.

Vogelgriep komt in Nederland niet vaak voor. Vorig jaar werd bij een bedrijf in het Brabantse
Deurne een vergelijkbare variant geconstateerd.

In 2006 was er in het Gelderse Voorthuizen ook een uitbraak.
Echt zwaar werd Nederland in 2003 getroffen. Op 1349 pluimveehouderijen werden toen 30
miljoen dieren gedood.

Negentien mensen die bij de ruimingen waren betrokken, werden ziek.
Een dierenarts uit Rosmalen overleed daardoor.
pi_96737662
http://nos.nl/artikel/240(...)op-60-bedrijven.html

Controle vogelgriep op 60 bedrijven
vrijdag 13 mei 2011, 07:48


Op zo'n zestig pluimveebedrijven bij Kootwijkerbroek wordt gecontroleerd op vogelgriep.
Gisteren werd op één bedrijf in die plaats het virus gevonden.

De bijna 9000 kippen op de boerderij zijn afgemaakt.

Binnen een straal van drie kilometer geldt een vervoersverbod voor pluimvee, eieren en
kippenmest.

De laatste keer dat de vogelgriep in Nederland werd vastgesteld was in maart in Zeeland.

Een boerderij daar werd door de zogenoemde H7-variant getroffen.
Die bleek niet erg gevaarlijk te zijn.

Ook in Kootwijkerbroek is er sprake van de H7-variant, maar het moet nog blijken of die net
zo mild is als in Zeeland.



[ Bericht 8% gewijzigd door FANNvanhetlaatsteuur op 13-05-2011 08:43:27 ]
pi_96750857
Meepraten over #megastallen en veehouderij in Nederland?
Dat kan op http://www.dialoogmegastallen.nl
abonnement Unibet Coolblue
Forum Opties
Forumhop:
Hop naar:
(afkorting, bv 'KLB')